היי,
הרב מלמד כותב (https://ph.yhb.org.il/17-25-13/)
מותר להשתמש באותה חצובה לבשר ולחלב, מפני שגם אם גלש מעט רוטב בשרי או חלבי על החצובה, האש ששולטת שם שורפת ופוגמת את מה שנשפך
אני לא מבינה אבל מה הדין לגבי מתי שהאש מכובית?
אם אני מכינה משהו בשרי או חלבי, יכול לעוף מהסיר / להשפך מהסיר כל מיני דברים על החצובות ליד (שהן קרות), האם אין בזה בעיה?
נניח אני מכינה חזה עוף בסיר. ואז אחרי שזה מוכן אני שמה את הסיר על חצובה אחרת כדי שיתקרר, וגולש מהסיר על החצובה הזאת (שבעצם קרה), ואחרי כמה שעות אני רוצה להכין משהו בסיר חלבי על החצובה הזאת (שעכשיו יש עליה שאריות בשריות) - למה זה לא בעיה?
זה ערב חג ב-10:00 ואין לי רב לשאול...
תודה!!
