מה אומרים?החיים מאושרים
יש לי שתי בני דודים גדולים מימני בחצי שנה...
עכשיו הם לא הטיפוסים הכי "דוסים"
מה רתם אומרים הגבולות?
הם גם מתנהגים כמו קטנים נגיד נוגעים בי בכוונה
(למרות שבם יודעים שאני שומרת נגיע...)
וכל מיני כאלה...
יש להם תמספרי טלפון שלי (לא מימני) והיום חבר של אחד ממהם התקשר נסה לעשות לי מתיחה לא נתקתי כי בהתחלה חשבתי שזה בת דודה שלי...
וגם בן דוד שלי שלוח לי נגיד כל מיני דברים על "יש לי חבר אחד להציע לך הוא מזה חתיך" וכל מיני כאלה...

אני כן מסננת וזה אבל מה אתם חושבים שאהי צריכה לעשות?
פשוט לחכות שיגדלושפרינצא בוזגלו

ועד אז אין צורך להיות חברה שלהם בכח אם הם מתנהגים בצורה שפוגעת בך.

אנח לא חברה שלהם זה בני דודים שליהחיים מאושרים
וגם מזה פוגע אני לא נעלבת או משהו פשוט זה התנהגות שלא מתאימה...
אני יגיד לך גם מה זה כזה לחץ חברתי שלהם שגורר גם את גל הילדים הקטנים שלא קשורים לכלום וזה...
אהל נגיד מה הגבולות צניעות???
להגיד להורים שלי/ שלהם לא עוזר כי הם יודעים...
אבל נכיד אוחי אני צריכה הגיד להם משהו?
אמרתי להם נגיד שיפסיקו אם חלק דברים...
אבל בסופו של דבר זה בני דודים שלי אני לא ינתק איתם קשר מבינים?
...רחל יהודייה בדם
זה בני דודים שלך,
אולי(כמו שבני דודים אוהבים לפעמים לעשות )
הם נהנים קצת להציק לך , לקנטר וכו'
אבל אני מאמינה שהם לא רוצים לעשות משהו שלא עושה לך טוב,
ואם תהיה בהם התחושה שזה לא נעים לך הם יפסיקו,
ואת זה את צריכה לגרום להם.
דברי איתם. בכבוד.
תגידי להם שאת מכבדת אותם ואת רוצה שיהיו יחסים נעימים.. ולכן את מבקשת כך וכך..
לא כדי לפגוע בהם חלילה, אלא כדי שגם את תוכלי להרגיש נעים יותר.
יש בזה משהוהחיים מאושרים
אבל הם לא באמת יפסיקו וגם אם כן אז ידברו על דברים אחרים...
יש לי עוד משהו להוסיף כאילו בכללי
הם מדברים כל הזמן על בנות וזה בכללי גורם להרגשה כזאת של סחף לכל הילדים הקטנים פתאום מתחילים לשיר דברים של חתונות להגיד שמות של חבברים של בני דודים שלי ולא יודעת של מה או אפילו בגלל השירים פתאום כולם מתחילים לשיר איזה שיר באנגלית חסר טקט...
...רחל יהודייה בדם
תעקצי בצחוק חזרה איזו עקיצה שהם יופתעו ממנה, בחיוך..

הגיוני שאחרי כמה פעמים הם יפסיקו.

מעבר לזה,תנסי להפנות את השיח לדברים אחרים כשנפגשים.. לא לייחס לזה הרבה חשיבות,
פשוט לדבר על משהו אחר..
זה עשוי לגרום לעניינים לגווע מעצמם
כן אבל זה כזה לא ככה כי הם כן ממשיכים הם שתייםהחיים מאושרים
ועוד יש אחד יותר גדול שעוזר להם ליפעמיים אבל הוא הכוח נורמלי...😏
...רחל יהודייה בדם
טוב..
לא יודעת מה לומר,
זה מאוד תלוי בגיל.

מה שלא יהיה, שיהיה בהצלחה עם זה..
זה סתם ייתן תוצאה הפוכהבייניש שנשבה

אם באמת רוצים שיפסיקו כדאי להתייחס בקרירות

זה יגרה אותםבייניש שנשבהאחרונה

הם יתחילו להיות פרובוקטורים

נכון שהם בגיל 15 מינוס?תורם דם
ככה זה גיל ההתבגרות, יעבור להם...

לגבי הנגיעות- אם זה באמת מפריע לך תפני לאמא שלהם.
זאת הטרדה לכל דבר ועניין.
מקווה וההורים שלהם יודעים😏החיים מאושרים
....תות"ח!

את יכולה לדבר עם הגדול שיפסיק, אולי כשהוא יפסיק ואפילו יגער בהם הם יקבלו דוגמא ממנו ויפסיקו.

זה הכי אסטרטגי, ללכת על הכי גדול, בדר"כ הוא יסחוף אחריו את הקטנים בלי מאמץ.

בכל אופן, מכיוון שבני דודים יכולים להתחתן, יש איסור נגיעה לכל דבר ועניין ביניכם ותבהירי להם את זה.

תגידי להם שיתבגרו ויפסיקו להציק לך כי זה לא נעים לך, וגם אחרי שקורה איזה משהו, לא לצעוק עליהם או להתעצבן או משהו כזה, למרות שזה הכי לגיטימי, פשוט זה לא יעיל, אלא לנהוג באיפוק ובגרות ולהגיד בקול בוגר וסמכותי שיפסיקו להציק לך. ולהגיד להם שזה אנושיות בסיסית להתנהג לאדם בכבוד ולא באופן מרושע ומעצבן שמעיק עליהם. תאמרי להם שתשמחי לדבר איתם ולא רק לסבול מהם הצקות, ותפתחי איתם דיונים על דברים ביהדות וכאלו, אם תצליחי בזה זה גם חשוב מאוד ומבורך מאוד וגם הגיוני מאוד שפתאום הם יתפסו ממך כ"רבנית"... ויפסיקו פתאום להתנהג אלייך ככה, אלא דווקא יקבלו ממך דברים ויאמצו ממך דפוסי התנהגות טובים בעז"ה...

בדר"כ עדיף לעשות את זה עם בנות-דודות (או במקרה שלי בני-דודים), אבל אפשר גם, במיוחד אם האפשרות האחרת היא מה שתיארת.

ותסתכלי על זה כאל שליחות שלך, שלא סתם את ירדת למשפחה הזאת, את ירדת כדי לנסות להחזיר אותם בתשובה ולהשפיע עליהם, וכמובן, לא בהתנשאות וביוהרה, אלא בהכי טבעי ואמיתי שבעולם, ודברי אמת ניכרים, ברגע שהם יראו שזה אמיתי וטבעי הם ימשכו לזה כמו אל מגנט וישתו בצמא את דברייך, זה חלק מהתפקיד שלך.

ושוב, לנסות לשנות את השיח, אפשר לקבוע חבורה וללמוד משהו, כל דבר, מהלכה לאמונה לפרשת שבוע, מה שליבך וליבם חפץ. ולגבי נגיד ההודעות, אז במקום שכל ההתכתבות שלכם תכלול את השיח הזה את יכולה לשלוח להם באופן קבע דברי תורה וכאלה ב-sms, זה יכול להיות הלכות שמירת הלשון, או כל דבר אחר. ואפילו, אם את חושבת שזה מתאים, כדאי להתייעץ עם רב, גם אם כן זה מורכב ולא כל דבר צריך לשלוח, לשלוח להם בדיוק על הנושא הזה של צניעות. בעיקרון זה קצת בעייתי שתדברי איתם על זה, גם אם זה דרך ה-sms, אבל אם זה דברים כלליים שיכולים לחזק אותם, אם את חושבת, ובדיוק יסבירו להם על החשיבות של זה וכך יגרום להם להפסיק להציק לך ולגעת בך כי הם יבינו לפחות את החשיבות של זה ואולי אפילו יאמצו בעצמם דברים, זה אפשרי, רק כדאי להתייעץ עם אבא שלך מה הוא אומר לגבי הרעיון האחרון, אם את רוצה ליישם אותו וחושבת שהוא מתאים.

אשרייך...!!

בהצלחה רבה...!!

נ.ב. תנסי להיות מנהיגה וליצור אווירה שונה בבית שתסחוף אחרייך את הילדים הקטנים לכיוון טוב ולא אחריהם. זה חשוב מאוד, הגילאים הקטנים הם הכי קריטיים אחרי זה להמשך החיים. ושוב, האסטרטגיה ללכת הכי גדול הכי טובה, אם היא עובדת- מה טוב, ואם לא, אפשר לנסות להשפיע על מי שאפשר מהקטנים שילך אחרייך ולא אחריו. (אז זה הרבה יותר קשה כי תהיה סוג של תחרות עליהם, ואז תצטרכי להיות הרבה יותר חזקה וסוחפת ממנו, מה שלא בטוח יקרה, ואילו אם הוא יהיה איתך זה יהיה הרבה יותר קל...).

ואפשר עם הקטנים להביא כל מיני רביעיות של הלכה וכאלו, אם את מכירה, או כל מיני משחקי קופסה שמלמדים דברים, ועוד כל מיני רעיונות, את יודעת. לנסות לקחת אותם לתהילים עם הפתעות, אני מניח שיש איפה שהם גרים. בקיצור, מלא רעיונות, סומך עלייך...אשרייך...!! בהצלחה מרובה...!

תודה רבהה!!!החיים מאושרים
בלי נדר אני ינסה ממש תודה
בשמחה רבה...!!תות"ח!

אשרייך...!

שמחתי לעזור...!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך