מחפשת שרשור שהיה משהו כמו אםישראלית2❤🇮🇱
עבר עריכה על ידי ישראלית2❤🇮🇱 בתאריך י"ח בתשרי תשפ"ב 11:55
עבר עריכה על ידי ישראלית2❤🇮🇱 בתאריך י"ח בתשרי תשפ"ב 11:54
יש בעיה לדבר סתם עם בנים
לא מצאתי..אז אם מישו במקרה רואה אתזה אני אשמח שיקפיץ ואם לא אז מה דעתכם באמת?
שיחות שלא מועילות בד"כ או נגיד יש התנדבות כלשהי אז תוך כדי דיבור איתם..(או ההפך,כן?) קיצר מה דעתכם?
(עם שמירת נגיעה וזה כמובן)

עריכה: ואם לוותר על התנדבות בגלל משהו כזה
כי זה חברה דוסים ובדכ את הצוחקים וזה זה עם הבנות אבל כן יוצא לפעמיים לדבר עם בנים ובנות ביחד..קיצר מעניין אותי לשמוע מה אתם חושבים🙈
היו ויהיו דעות לכאן ולכאן - כמו שיש תנועות נוער נפרדת לעומתלמה? ככה..
מעורבת, ובתי ספר נפרדים לעומת מעורבים

כל אדם וההשקפה והאמונות שלו.
אם יהיה פה דיון הוא דיון חשוב לברר את הדבריםעברי אנכי

אבל מציע להתייעץ עם אבא שלך

ויותר חשוב מזה

עם רב שאת מעריכה, מורה, רבנית.

לשאול מבוגרים שמכירים את העולם טוב יותר ומלאים יותר בתורה והשקפה.

אין לי רב להתייעצות חחח אני בת;)ישראלית2❤🇮🇱
אז עם רב של אבא שלךתות"ח!

או רב מהאולפנה או משהו.

....באולפנה...
אני מאוד נגד חפיפות, כול ההתנדבויות וארגונים המעורבים האלה, יוצר המון המון בעיות!
אני מכירה איזה תנועה כזאת, של ממש דוסים!
ואני רואה אותם למשל בתחנה המרכזית, יושבים ביחד בדוכן ומצטחקקים בהנה, וסוטרים את כול המטרה של הארגון הזה שלהם. וזה אפילו חילול ה' לראות בחורים ובחורות ככה בעירבוביה.
וברור שיש בעיה! את מכשילה אותו ב " לא תרבה שיחה עם האישה", מותר רק לצורך טכני!
שזה אומר שזה רק כמה מילים, ולהיות קר וענייני.
ואני ממש נגד זה, שבהתנדבויות וכאלה, נותנים פתחים לעירבובים. בכול מצב ובכול זמן צריך הפרדה מלאה!
ונכון שזה צחוקים ונעייס עם בנים, אבל ההלכה מזהירה אותך שזה לא טוב.
וכתבת "חבר'ה דוסים" נשמה אם הם מדברים עם בנות, הם לא דוסים. גם אם הם נראים..
בחור דוס לא יצחקק עם בת.
מקווה שעזרתי.
אבל אי אפשר להתכחש ולנתק קשר מצד שני..ישראלית2❤🇮🇱
....באולפנה...
למה את חושבת שאי אפשר?
תסבירי
כי קודם כלישראלית2❤🇮🇱
אני מפסידה הרבה דברים או מקומות שאני יכולה לתרום בהם וחבל
וגם חצי מהעולם זה בנים..אי אפשר לא לדבר ולא להסתכל וזה..(לא שחנשים וזה אבל טכני וכזה)
ואגב לא תרבה שיחה עם האישה אמרו על משהו אחר
....תות"ח!

למה את רואה את זה בתור "מפסידה" ו"חבל"?

יש שתי שאלות שהאדם צריך לשאול את עצמו לפני שהוא הולך להתנדבות כזאת:

א. מה רצון ה'. ב. האם זו מלאכה שיכולה להיעשות ע"י אחרים.

אם זו מלאכה שיכולה להיעשות ע"י אחרים, אלא שאני מעדיף לעשות את זה בעצמי, ברגע שיש פה משהו בעייתי, לא להיכנס לזה. ועוד נקודה, שכל הסיבה שהאדם עושה התנדבות לא כי כיף לו ההרגשה אחרי זה והמצפון שלו מסודר והוא יכול לטפוח לעצמו על השכם, אלא כי הוא רוצה לעשות רצון ה' ואם זה לא רצון ה' אז לא לעשות.

עכשיו, יכול להיות עוד דברים יותר מורכבים כמו אם האדם לא יהיה אז מישהו אחר שלא ישמור על צניעות יהיה, ואם האדם סומך על עצמו ומתייעץ עם רב ויודע שהוא לא ייכשל ויוכל להישמר, וזה עדיף על פני שמישהו אחר בטוח ייכשל, יש מקום להגיד שכן, אבל לא נגיד שהאדם ייכשל מאשר שאחר ייכשל, הנפש של האדם עצמו קודמת לנפשו של חבירו, והאדם לא אחראי ולא יכול למנוע הכל בחיים, אבל אם יכול לשמור על הנפש שלו, שישמור.

וזה שחצי מהעולם זה בנים...לא בדיוק טענה, מחילה. הקב"ה ברא עולם שחלקו בנים וחלקו בנות ורוצה שתהיה קדושה וטהרה והחיבור ביניהם יהיה חיבור אמיתי ונכון ולא חיבור זול ומזוייף, גם אם לא מדובר בשנחשי"ם, האדם צריך למעט כמה שיותר בדיבור, וידוע הסיפור של הרב זצ"ל עם בעלת הבית.

כמובן, אם מדובר בחברה בה אם לא זה אז כלום, אולי בדיעבד יהיה אפשר לקיים את זה, אבל כל מי שיכול להישמר מזה ברור שעדיף לעשות התנדבות נפרדת. מה האידיאל לעשות התנדבות מעורבת? דיבור שלצורך זה רק במקרה הצורך, לא סתם כי זה יותר נחמד וכיף.

ותאירי את עיניי לגבי מה אמרו לא תרבה שיחה עם האשה, לי ידוע שמדובר באופן כללי, גם על שיחה שלצורך. (ההיפך, שיחה שלא לצורך אסורה לגמרי, שיחה שלצורך מותרת ואמרו שגם אם זה לצורך אל תרבה שיחה עם האשה).

זה נושא ארוך ומורכב מכל מיני מקרים, אבל בכל אופן יש אידיאל של התורה לגבי שמירה על הצניעות ולא לשכוח אותו ולהפוך דיעבד לכתחילה.

באופן אישי אני ממש ממליץ על הספר "שלי-שלך" שפרסמתי פה פעם אחת בפורומים, מוזמנים לדפדף בכ"א, זה ספר שמסביר על כל הנושאים האלו ומרחיב עליהם כמו שצריך עם מקורות, עושה סדר בראש, מומלץ מאוד.

..ישראלית2❤🇮🇱
ברור לי לגמרי,השאלה שלי זה אם נגיד יש דברים שאני כן עוזרת ותורמת ואחרים לא בהכרח..וזה לא שיש אופצייה לנפרד..כי זה לא התנדבות של בני נוער או משו בסגנון בנע זה משו גדול,ארצי אז זה לגמרי או זה או כלום..והשיחות בדכ טכניות והבנות עם הבנות והבנים עם הבנים אבל כן יוצא לדבר הבנת? ותודה
...תות"ח!

יופי, @באולפנה... כבר ענתה...

הבנתי...

אין לי מה להוסיף על דברי באולפנה... מלבד לענות לך על השאלה ששאלת אותה.

יש משנה מפורשת שנפסקה להלכה שאם האדם יכול להציל או את אבידתו או את אבידת אביו ואבידת רבו, אבידתו קודמת. וכן אם יש לו מים שיספיקו לעצמו וחבר שלו או הוא ימותו אם לא ישתו את המים וזה לא מספיק לשניהם, נפסק להלכה שצריך לשתות ולא להביא לחבר. אסור לו לאדם להכניס עצמו למקום סכנה סתם שבטוח שלא יישמר. אם זה אומר שהנפש שלו תיפגע ולאחרים יהיה טוב בזכות ההתנדבות הזאת, שלא יפגע בעצמו למען אחרים. רק במקרים מסויימים של מלחמה או רפואה יש היתר לאדם לסכן את נפשו, אך באופן כללי מלבד אותם מצבים אסור ולא אומרים כך. ( "תנא דבי ר' ישמעאל –''ורפא ירפא'' (שמות כא', יט') מכאן שניתנה רשות לרופא לרפאות" (גמ' ב''ק דף פ''ה), ובמלחמה יש הרבה מקורות לכך, לא זוכר עכשיו להביא את המקור, אבל בעיקרון יש ציווי להילחם ולא אומרים שהאדם יחשוב על עצמו, וההיפך, אם הוא מפחד התורה אמרה לו לא לצאת להילחם וכן הרמב"ם אומר שלפני שהאדם יוצא למלחמה שלא יחשוב על אשתו וילדיו אלא יסתער בלי לחשוב עליהם ויהיה בדעת למסור נפשו על כלל ישראל, לא זוכר את הלשון המדוייקת...יש מן הסתם עוד מלא מקורות לכך, אבל אין המקום והזמן להאריך...). נפשו של האדם קודמת. אין היתר לאדם מכיוון שזה נפשו להקריב אותה, זה לא בחירה שלו, יש איסור בתורה להתאבד מכיוון שהוא שולח יד בנפשו של הקב"ה, ואין היא מסורה בידו לעשות מה שהוא רוצה בה, הנפש שלנו היא פיקדון בידינו ואנחנו מצווים לעשות את רצון ה', ורק מכיוון שכתוב "וחי בהם" ומפני חביבות נפשם של ישראל אז לא מוסרים את הנפש על המצוות, אבל בכל אופן הנפש שלנו היא רק פיקדון ואנחנו חייבים לעשות רצונו יתברך, ולא יהיה לנו בשמים פתחון פה אם פשענו ולא שמרנו על נפשינו כמו שצריך, ורק "אונס רחמנה פטריה", אבל אם האדם פשע והיה יכול למנוע מראש, גם אם בסוף היה באונס, יש עליו תביעה. כמובן, יש גם טוב וזכויות, אבל רק באתי להראות את זה שהנפש של האדם לא ברשותו, ולכן אם האדם מתחשק לו עכשיו לשרוט את עצמו או לעשות את עצמו קירח, אסור לו, שכתוב: "לא יקרחו קרחה בראשם ופאת זקנם לא יגלחו ובבשרם לא ישרטו שרטת : קדושים יהיו לא-לוהיהם ולא יחללו שם א-לוהיהם כי את אישי ה' לחם א-לוהיהם הם מקריבים והיו קודש". רואים שיש איסורים לעשות מה שאנחנו רוצים בגוף שלנו, הגוף שלנו הוא לא גוף פרטי, הוא פשוט גוף שהופקד אצלנו והמשימה שלנו היא ע"י הגוף למלא את שליחותינו בעולם, לקדש את שם השם, להעלות את החול אל הקודש, כל אחד ע"פ הכשרונות שלו והכלים שלו והדרך המיוחדת שלו, אבל זו מתנה משמים, וכן אסור לעשות קעקועים: "וכתובת קעקע לא תתנו בבשרכם וכו'...". והפסוק גם אומר מדוע, כי אנחנו צריכים להיות קדושים, יש לנו תפקיד בעולם, לא סתם ירדנו פה לעולם.

עכשיו, כמובן, זה מורכב מכל מיני קריטריונים וזה תלוי בסיטואציה הספציפית, יכול להיות שבמקרה הספציפי הזה אולי כן, אני לא יודע כי א. אני לא פוסק, לפחות עדיין לא. ב. אני לא מכיר את הסיטואציה הספציפית שאת מדברת עליה. לכן, הכי טוב, תשאלי רב וזה הכל. רק רציתי להראות את העיקרון שזה לא תלוי באדם וברצונו אלא השאלה שתמיד צריכה לרחף מעל לראשינו היא: "האם זה רצון ה'?" ואין היתר לעשות דברים אם "אנחנו מוכנים להקריב", זה לא שאלה של הרצון שלנו אלא האם זה רצון ה'.

נ.ב. יונה שרצה למסור נפשו על עם ישראל והיה כולו "עם ישראל" שאנחנו קוראים אותו ביום כיפור, לא הצליח לברוח מלפני ה' ובסופו של דבר עשה רצון ה' והבין שצריך לעשות רצונו גם אם זה קשה ולכאורה עם ישראל יפגע.

שבת שלום.

אוקיי תודה שבת לוםישראלית2❤🇮🇱
בשמחה...תות"ח!

שבת שלום

...באולפנה...
היום הפסוק הזה הולך גם על אנשים לא נשואים, וקודם כול תישאלי את עצמך אם זה מתאים למה שההלכה אומרת. ותיתיעצי עם הרב שלך, או אביך.
ואת קודם צריכה לתרום לעצמך, ואז לחשוב על האחרים.
אוקיי הבנתי,ומזה אומר לתרום לעצמך?🤔ישראלית2❤🇮🇱
...באולפנה...
אם זה תורם לנפש ונשמה שלך, אם זה עוזר לך בעבודת ה' שלך.. ולא רק מוריד אותך.
הבנת?
לא רק שאין בכך בעיה, זה אפילו רצוי.תורם דם
סוף דבר- צריך להכיר את המין השני
(ואפילו להתחתן יום אחד!)

אגב המון קשרים וזוגות יצאו מההתנדבויות שהיו בפורום פעם
...באולפנה...
איזה שטויות, בגיל הנערות - לא מתאים!
אל תביא פה התרים...
הנה, הקדמת אותי...תות"ח!

ומי אמר לכבודו שאין בזה בעיה?

סוף דבר- הציבור החרדל"י לא פגש בנות ולא דיבר איתן, וראה איזה פלא, הם מתחתנים ואפילו ללא סיבוכים של קשרים מהעבר שפוגעים בזוגיות של הנישואים עם כל מיני זכרונות מחברות מכל מיני מקומות וקשרים בוסריים לא יוצלחים שנועדו לכישלון.

על כל קשר שהסתיים בחתונה יש הרבה יותר קשרים שהסתיימו בלבבות שבורים, זה פשוט לא מתאים.

וחוץ מזה, אין היתר לפריצות כזאת בשביל זה, אני לא מבין איך בשביל חסד ועזרה יש פתאום היתרים לעבור על הלכות...

כאילו, בואו נודה על האמת, אם לא היו בנות, כמה אנשים היה להם חשוב להגיע להתנדבות לעזור?

אני בספק אם הכמות הייתה חצי מהכמות שכשזה מעורב...

אפשר להכיר את המין השני בדרך הראויה בדייטים ובזמן הנכון בצורה הראויה בצניעות ואחד על אחד, ולא בצורה פרוצה כזאת של בנים עם בנות, איך אנשים אידיאליסטים שהולכים להתנדב עושים דברים כאלו?

על זה נאמר: דור שחושך ואור משמשים בו בערבוביה.

אבל טוב, אנחנו אופטימים ונקווה שהאנשים יבינו שאפשר לעשות התנדבות נפרדת, אין עבירה לעשות התנדבות נפרדת, ואני לא אזכיר לכבודו, איזו שאלה ששאל...

בקיצור, הלכות בשו"ע בסיסיות, להתרחק מנשים מאוד מאוד. אני לא חושב שזה נחשב להתרחק מנשים. או שאולי כבודו הבין את השו"ע ערוך אחרת. או אפילו חולק עליו. שכבודו יאיר את עיניי.

ואם אתה רוצה וחפץ, תעשה את זה בסתר, אל תפרסם בריש גלי בפורומים בלי להתבייש.

בדיוק!באולפנה...
@תורם דם3554|תות"ח!] תודה רבה על הדיוק!
ממש חדדת אפילו גם לי.
מקווה ש @תורם דם הבין זאת.
!תות"ח!

מקווה גם...

^^^^לראות בטוב
עבר עריכה על ידי לראות בטוב בתאריך כ' בתשרי תשפ"ב 16:35
מסכימה ומחזקת!
יש"כ
לדעתיekselion

בגיל ההתבגרות

העיניינים המעורבים האלה זה בעייתי כי בואי.. תכלס שום דבר טוב לא ייצא מזה הם בני 15-16..

כן לדבר, ברור! 

לא להיות חייזר שבורח מנשים כמו מנחשים

אבל להשתדל לשמור כמה שאפשר על צניעות

תשובות של חברים מקשיבים בנושא שיחות בין בנים לבנות והתנדבותחברים_מקשיבים

לדבר עם בנים: כן, לא למה ואיך?

https://www.makshivim.org.il/answer?id=705112

יש בעיה לדבר עם בנים בסניף? ובקבוצת ווטסאפ?

https://www.makshivim.org.il/answer?id=950876

התנדבות במקום מעורב: כן? לא? למה?

https://www.makshivim.org.il/answer?id=1112680

איך כדאי לבנים ובנות להתנהל בצוות הדרכה מעורב? היכן עוברים הגבולות?

https://www.makshivim.org.il/answer?id=946902

מוזמנת מאוד לדבר איתנו על הנושא גם במוקד הטלפוני! כוכבית 8298חיוך

תודה רבההישראלית2❤🇮🇱אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך