הולך. מדבר עם חברים. גם בטבע הולך עם בוקסה ושירים. בנסיעות עם אוזניות. השירים מחזקים, נותנים לי רוגע ושלווה. נמצא עם המשפחה, דיבורים, משחקי קופסה, משימות, מפגשים, ארוחות, אטרקציות משותפות. צעקות, דיבורים, שירים בפול ווליום או בקצת פחות. מואזין צורח עד לב השמים, חזן בבית הכנסת מגביה קולו, זמירות שבת, שירי שבת בבית-כנסת משותפים. ריקודים ושירים, פיוטים וסלסולים. הופעות, מפגשים עם חברים, שיעורי תורה.
כל השבוע עבר. הגיע יום שישי. עזרתי בבית, הלכתי למקווה לטבול וגם על הדרך את הסיר החדש שקנו. יצאתי למאפייה, קניתי חלות, עברתי וקניתי פיצוחים לשבת, שיהיה לג'עלה. התקשרתי לכמה חברים, סיכמנו דברים, קבעתי עונג שבת עם החבר'ה, קניתי כיבוד, הזמנתי מישהו שידבר. תפילה מרוממת, הספקתי להגיע בזמן לתפילה וגם הספקתי להגיד שלושה פרקים משיר השירים. קבלת שבת מרוממת, ערבית עצמה ב"ה גם כן, תענוג אמיתי. אחרי זה סעודה מענגת, זמירות שבת, דבר תורה מעניין. אחרי זה החבר'ה הגיעו לעונג שבת, היה מעניין הדבר תורה שהרב דיבר, דיברנו עם החבר'ה והיה נחמד ביותר. פתחתי איזה ספר ונרדמתי על הספה, לא הספקתי ללמוד ממנו הרבה.
שבת טובה, ב"ה. מוצ"ש כדורסל עם החבר'ה, כרגיל. סיימנו את המשחק, נפרדתי מהחבר'ה בכיף מצלצל והלכנו כל אחד לדרכו.
זמזמתי לעצמי שיר בדרך, ופתאום המחשבות מתחילות לצוץ. טוב, שיניתי מסלול והלכתי לפינה הקבועה שלי, איזה ספסל בפינה נסתרת מאחורי הגן משחקים שאני יכול לשבת בשקט ולחשוב. פתאום אין סביבה, אין רעש, אין המולה, הפלאפון עדיין כבוי משבת ב"ה, אין שירים ואין את שאון העיר, כולם כבר במיטה ישנים. מחשבות. חושב איך עבר היום. איפה אני בתוך כל הסיפור הזה של החיים. בסדר, אז עשיתי דברים. גם אפילו הלכתי לקנות דברים לעונג שבת ודיברתי עם רב שיגיע. אבל האם אני סתם חלק מהחבר'ה וסביל, האם אני רק מקשיב לדבר תורה של הרב כ"וורט נחמד"? או שאני גם משתנה, לוקח לחיים שלי ומשפיע? האם אני מחייך מספיק, מדבר מספיק עם אנשים ודואג להם או שסתם מדבר עם חברים כי זה נחמד לדבר עם החבר'ה? האם אני עוזר מכל הלב ומרגיש את המצווה להכין את השבת או שאני עוזר כי זה חלק ממה שצריך לעשות? האם אני עושה את כל מה שאני יכול או שאני זורם ועושה רק מה שאומרים לי? האם אני נוכח בדרך שלי ובמיוחדות שלי או שאני פשוט "זורם עם החיים?". האם אני לומד כמו שצריך וחי את מתיקות התורה ומרגיש שאני מקיים את מצוות לימוד תורה או שאני לומד כי זה מעניין ומסקרן?
נקודה למחשבה.
!!