שלום, אני פה מסתכלת כבר כמה זמן על הדיונים ורואה כמה עומקיהודיה תמימה

יש פה, ואיזה אנשים מיוחדים. עכשיו קיבלתי אומץ לכתוב הודעה, ואני רוצה לשאול מה דעתכם על סמארטפון אני כל הזמן מתלבטת אם אני רוצה או לא רוצה. תודה מראש.

אני כעיקרון גם מאד מתלבטת.שפרינצא בוזגלו

אבל החלטתי שכרגע כל עוד אני לא צריכה חבל לקנות...

למה? החיים יותר קלים ככה.יהודיה תמימה

נכון.שפרינצא בוזגלו

החיים גם יותר קלים כשלובשים טישרט במקום חולצה ארוכה וחמה, החיים יותר קלים כשאפשר להדליק אור בשבת...
ברור שהחיים יותר קלים בלי מגבלות, השאלה לאן הם מובילים אותנו.
אני לא רוצה להפוך לרובוטית שיודעת ללחוץ בקלות על המסך, אני עדיין רוצה להישאר בשליטה ולא להתמכר. למרות שזה יותר קל.

החיים יותר פשוטים בלי סמארטפוןפיקאר

מי שמרגיש שהוא מספיק בוגר והוא לא יתמכר ולא יבזבז את זמנו (לצערי אני לא בקטגוריה הזאת) יכול להרשות לעצמו לקנות

ולשים לב מה הוא עושה איתו

..ישראלית2❤🇮🇱
אז ככה יש מלא יתרונות וחסרונות...מה שאני חושבת ש
זה מבזבז זמן ודיי ממכר אבלל יש גם יתרונות..זה ממש נוח (גם למוביט נגד וכזה) ותכלס עם כשר דיי קשה לשמור על קשר בין החברות ואין את הצחוקים של האווטצפ והכל
אז אישית מעדיפה סמארטפון אבל מעריכה בטירופפפ את מי שעם כשר
אשרייך...!תות"ח!

קודם כל, יישר כוח על השאלה. יש כאלו שכשיש להם התלבטות הם נוטים עם ליבם ולא בוחנים האם זה יצר הרע או יצר הטוב, האם יגרם מזה רע ונזק או טוב ותועלת.

כל מחשבה שיש לאדם עדיף שלא יעשה אותה ע"פ נטיית בטנו וליבו, ככתוב: "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם..." אלא להשליט מוח על הלב, להפעיל שיקול דעת ואם צריך גם להתייעץ עם אנשים אחרים, ולחשוב האם זה באמת טוב או שסתם "בא לי". הרבה פעמים אנחנו זורמים, יאללה, מה יקרה, מקסימום...מקסימום. ולא חושבים מה יקרה, למה, כמה, ואיך. זאת אומרת, אדם צריך לעשות את כל השיקולים ולקחת בחשבון את כל הדברים שיכולים לקרות. מכיוון שזה מצב חדש שהאדם לא רגיל אליו והוא ידרוש ממנו התנהלות קצת שונה, הוא צריך לחשוב על כל הסכנות העלולות לצוץ ואיך הוא פותר אותן ומתמודד איתן, וגם אם בסופו של דבר הוא יחליט לקנות סמארטפון, אין דומה בן אדם ש"זורם" וקונה סמארטפון, בלי לחשוב על ההשלכות ועל הדברים שיתגלגלו מכך, שזה מתכון להדרדרות, לבין בן אדם שמתוך שיקול דעת נכון ושלם הגיע להחלטה שהוא יכול להיות עם סמארטפון ולהתנהל איתו נכון בלי שהוא יכבול אותו ובלי שידרדר אותו ובלי שיהיו לו סכנות, זה שונה לגמרי, אחרת לגמרי, כמעט כמו ההבדל בין מישהו עם נוקיה למישהו עם סמארטפון, שני עולמות שונים.

באופן כללי, אני ממליץ בכל אופן להתייעץ עם אנשים אחרים אחרי שעשינו חושבים עם עצמינו והגענו לכיוון מסויים, כדי להיות ודאים. לא כי אנחנו לא מספיק בטוחים בעצמינו. אלא כי הרבה פעמים מכיוון שהאדם "נוגע בדבר" ויצר הרע שלו יכול לבלבל אותו ולגרום לו לחשוב שזה באמת טוב למרות שזה לא טוב ולסמא את עיניו מלראות את הרע, וגם אם היה פה שיקול דעת השיקול דעת לא אמין במאת האחוזים, כמו שאי אפשר לקבל עדות מקרוב משפחה. לכן צריך מישהו מבחוץ שיראה את הדברים ואת המצב ויגיד לאדם מה הוא חושב ואיך הוא רואה, ואז אחרי שהאדם קיבל התייעצות מבחוץ הוא יכול להיות בטוח הרבה יותר שההחלטה שלו נכונה, במידה והוא צידד בהחלטתו, או שהוא צריך להטיל ספק בהחלטתו ולבחון מחדש את השאלה, במידה והוא פקפק בהחלטתו.

בקיצור, כל מקרה לגופו, העיקר לעשות רצון ה'...!!

אהלן..באולפנה...
אני נגד מאוד סמארטפונים, לגיל הנערות.
זה מיותר מאוד, אין בזה ממש תועלת.
אפשר להסתדר בלי, אני חיה בחברה שהרוב עם מקשיים, אז זה נראלי שונה קצת.
אני פשוט חושבת שזה סתם סתם ביזבוז זמן, אפשר לעשות דברים הרבה יותר מועילים, מאשר לשבת עם הטלפון.
זה לא הזמן המתאים לסמארטפון.
וגם רוב הנפילות של הנוער היום, זה ביגלל הסמארטפון הארור!
זה וואלה יצר הרע גדול מאוד לנוער!
וחבל לקחת בזה חלק, יאלה תהני מהחיים עם מקשיים!
זה גאווה היום מקשים, תדעי לך..
בהצלחה נשמה! וישר כוח גדול!
..ישראלית2❤🇮🇱
מסכימה עם התגובה הכללית אבל וואלה החלק של 'וגם רוב הנפילות של הנוער היום, זה ביגלל הסמארטפון הארור!' עם זה אני שיא הלא מסכימה...
וואלה אני יכולה להגיד שיש לי חברות עם מקשים והן רואות בשבוע סדרות שכל החיים שלי ביחד לא הספקתי לראות..ואני לא מדברת כבר על א י ז ה סוג של סרטים..אבל בואי נגיד שבדרייב או דרכים אחרות ושונות חוטאים לא פחות..
ואגב,זה לא אומר שמי שעם סמארטפון פחות דוסית.אין קשר לזה בשום צורה..
...באולפנה...
אם בן אדם ירצה לחטוא, ולראות דברים לא צנועים, לצערי הוא יצליח.
אבל הסמארטפון נותן לזה פתח יותר גדול מאשר מחשב, לא אמרתי שגם במחשב אי אפשר ליפול.
וגם תחשבי שבחתיכת מסך קטנה, יש בזה יותר שליטה וכמעט אף אחד לא יכול לראות מה אתה רואה, אבל נגיד במחשב שהוא בסלון, יש מן פחד כזה שמישהוא יעבור ויגלה מה את רואה, לכן צריך לשמור גם יחוד גם עם מכשירים.
מובן?
מבזבז זמןבן מכיר
אבל שווה את זה אם החברה שלך משתמשת בטלפון חכם גם כן (להיות בקשר ולנצל את זה לדברים הטובים).
מומלץ ביותר לשים סינון והגבלת זמן יומית.
יש בזה גם יתרונות וגם חסרונותארץ ישראל היפה

נכון שזה ממכר ומבזבז זמן אבל לדעתי היתרונות גוברים על החסרונות
המוביט שממש עוזר,
דרך תקשורת הרבה יותר טובה עם העולם
המצלמה
תפילון

כמה תשובות מחברים מקשיבים בנושאחברים_מקשיבים

איך להשתמש נכון בסמארטפון ולא להישאב אליו?

https://www.makshivim.org.il/answer?id=1107971

כמה זמן כדאי להקדיש לגלישה בסמארטפון? והאם יש עצות לדברים שאפשר למלא בהם את הזמן?

https://www.makshivim.org.il/answer?id=961147

אפליקציה להגבלת שימוש בטלפון ותוכנות סינון

https://www.makshivim.org.il/answer?id=1113524

אפליקציות מומלצות להגבלת זמן השימוש בטלפון

https://www.makshivim.org.il/answer?id=1111848

מוזמנת מאוד לדבר איתנו בנושא בכוכבית 8298 חיוך

אני ממש לא יודעת להסתדר אם נוקיההחיים מאושרים
לאחיות של הגדולות יש נוקיה והכל טוב(חוץ מכל הבעיות קליטה😅)...
סתם אבל לי יש חברות גם אם סמארטפון וגם אם נוקיה...
לי אישית יש סמארטפון אבל בלי ווצאפ ואינטרנט פתוח יש לי רק הודעות שיחות ומצלמה...
אז קבוצה של השבט של הכיתה וכאלה אני מהטלפון של אמא שלי.
אבל בגלל שאין לי הרבה מה לעשות בטלפון שלי אז אני לא כל כך מכורה למרות שאני כן מתכתבת מלאה עם חברות שלי (שהם כן אם נוקיה)...
כל עוד את יכולה להיות בלי סמארטפוןבת סוד
תנצלי את זה- אני אישית חזרתי לסמארטפון כי הייתי חייבת,לא ממליצה בכלל אבל לפעמים אין ברירה...
כל עוד אפשר- עדיף שלא..סוזנה ושות'

זה לא קשור דווקא ל"בגרות".

יש הרבה סכנות בטלפון חכם, שקשה לשים לב לכולן.

גם אנשים בוגרים נופלים ברשת הזו.

אז תכל'ס עדיף שלא.. אבל אם ממש צריך, אז זה מה שיש..

אגב, אם יש צורך אולי כדאי לקנות מחשב ולא סמארטפון (כי מחשב לא זמין 24/6).

[גילוי נאות: היה לי פעם סמארטפון, היום אני עם נוקיה]

לדעתי-תגל הארץ
אם את באמת צריכה סמארטפון, אז כדאי שיהיה לך...
אם סתם את מתלבטת ואת מסתדרת עם מקשים אז תישארי עם המקשים...
אני הייתי עם מקשים, החלפתי לסמארטפון, חזרתי למקשים ועכשיו שוב לסמארטפון כי אני צריכה אותו שאני מחוץ לבית, ובעיקר את הוואצפ...
קיצור זה החלטה שלך בשביל מה את צריכה ואם זה באמת חשוב לך להחליף
בהצלחה
לקנות, אך לבקש מההורים/חברה קרובה להתקין Family Linkshaulreznik
עבר עריכה על ידי shaulreznik בתאריך כ"ג בתשרי תשפ"ב 10:27

על מנת שיגבילו את משך השימוש באפליקציות שמסיחות את הדעת (דפדפן, רשתות חברתיות וכיו"ב).

Google Family Link – דף הבית

בגדול, סמאטרפון הוא דבר מאוד שימושי. במקום לסחוב מצלמה, מפות, סידור, ספרי קודש וקריאה, יש בו הכול.

אניהיי:)

משתמשת בנוקיה

אם חשוב לך הוואטסאפ יש נוקיות היום עם וואטסאפ

ואם כבר סמארטפון אז כשר בלי אינטרנט

אפשר גם לשכפל את הווצאפ במכשיר של אבא/אמא/מישו ולחבר למחשבסוזנה ושות'אחרונה

אם כי אני לא בדיוק יודע איך עושים את זה.. אבל שמעתי שהאופציה קיימת.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך