טוב, אז בחופש עברנו לחמי וחמותי לחודשיים ואז חלינו בקורונה והתחלתי עבודה חדשה וקשה בהוראה בבי"ס חדש ועכשיו בשעה טובה נכנסנו לבית חדש משלנו תודה לאל. המון דברים גדולים מסביב ובינתיים התאומים המתוקים בני עשרה חודשים.
הצטברו אצלי שאלות לגבי גיל עשרה חודשים. חשפתי אותם בקטנה לדברים שחמותי הכינה: קציצת עוף בירקות, בקר ובטטה כאלו בקטנה. נתתי להם לחם ברוטב סלט ממש חתיכות קטנות.
קשה לי להתחייב לתפריטים מורכבים והכי קל לשלוף בקבוק או חטיפטף קנוי, בעיקר כשאני צריכה הרבה עזרה עם התאומים.
ובכלל, אומרים לשלב 4 ארוחות, אני עדיין ב2. אני בכלל לא בבית תמיד כדי להיות איתם ולהכין ואם אני איתם אין מצב שאוכל להתחיל לבשל ולהכין משהו.
ואם זה בליל שבת אוכלים ב-8 בערב אצל חמי וחמותי, מה אתן להם איתנו דג כבד ואוכל בשרי ב-8 בערב לפני השינה ולא בקבוק?
בקיצור זה לא מסתנכרן.
ויש לי שלש שאלות עיקריות:
1. נניח שאכלו מעט מכל דבר מאיפה לי לדעת מתי יהיו רעבים שוב או כמה כבר כמה כפיות בקטנה כאלו מחזיקות? כי זו לא ארוחה מלאה רחוק מזה.
2. נמאס שכל מה שמציגים כמתכונים באתרים זה מגוון וכולל בישול מורכב כמו פאי רועים, ציר ירקות, פאנקייק בננה ושיבולת שועל. כאילו אני ממש לא מבשלת ככה בכלל לנו וכמעט לא במטבח- אפילו אז לילדים? יש מתכונים בסיסיים, קלים, נניח גביע גבינה לבנה ועגבניה מגורדת עם לחם?
3. אשמח לתפריט קבוע. ובכלל, איך אני אמורה
4. במבה וביסקוויט שגם התחלתי לתת, כמה לתת מזה ומתי ביום? כי זה לא כזה בריא.
5. לגבי מעדנים, נתתי דניאלה כי חברה אמרה שהם אוהבים אבל זה מלא סוכר, אילו מעדנים בריא לתת בגיל 10 חודשים?
6. מישהו יכול לתת פה סדר יום קבוע? איפה דוחפים 4 ארוחות?
7. איך נותנים פינגר פוד-אוכל אצבעות? לא התחלתי עם זה בכלל, מה לתת?
תודה על הסבלנות,
אמא תותחית, אבל מודאגת ולא מבשלת