אומר שזה כיף כאילו הוא באמת מתכוון להתנסות בזבל הזה
אני לא מוצאת את הכיף בביזבוז מיטב כספך על עשן בניחוח נרגילה
אומר שזה כיף כאילו הוא באמת מתכוון להתנסות בזבל הזה
אני לא מוצאת את הכיף בביזבוז מיטב כספך על עשן בניחוח נרגילה
אבל כשרואים אנשים שואפים מהדבר הזה עשרים וארבע שעות ביממה,
לפעמים מתגנבת המחשבה המפתה שאולי זה לא כל כך נורא ומה כבר יקרה אם נתנסה בדבר הלז שלא באמת נראה מזיק במיוחד
א. תסבירי לו שזה אותה חומרה בדיוק כמו לעשן ואף יותר גרוע מבחינה בריאותית.
ב. תגידי לו שינסה להבין מאיפה הרצון הזה נובע לפעמים זה חוסר במשהו נפשי ועישון לא ימלא את זה.
ג. תסבירי לו שעישון אין מה לעשות זה ממכר. וגם סיגריות חשמליות וכן שלא יגיד לי זה לא יקרה. כי זה עלול לקרות בלי שהוא שם לב.
ד.הוא עושה כושר/ כדורגל/ משהו בסגנון?! כי זה הורסס את הכושר סיבולת לב ריאה,מכביד על השרירים וחבל
ה. תעשי טובה לך ולו ואל תנסי ללחוץ עליו לא לקנות או מעשים פזיזים כגון זה וכגון הפחדות יתר על המידה.
זה רק מזיק.
קצת על עישון סיגריות חשמליות:
הסכנה העיקרית בסיגריות חשמליות זה הבצקת בריאות.
לפני כל החומרים המסרטנים ולפני שלושת החומרים הכי מסוכנים (עיטרן פח"ח וניקוטין.)
יש את הסכנה של בצקת בריאות.
כיוון שסיגרויות עובדות על אידוי. וכידוע אידוי חומרים לריאות גורם להצטברות נוזלים בריאות- או במילים אחרות בצקת בריאות.
ברוב הסיגריות החשמליות יש גם אחוז משתנה של ניקוטין.
ניקוטין:ניקוטין – ויקיפדיה
הוא סם פסיכו אקטיבי חוקי. שנמכר בטבק בכמויות מזעריות. גורם לשחרור דופמין ואדרנלין.
עיקר פגיעתו היא :במערכת כלי הדם והלב. מעלה את הסיכון למחלות לב ובכללם אי ספיקת לב. התקווצויות בשריר הלב. דופק מואץ.
וכן הניקוטין עלול להפריע להתפתחות הקוגנטיבית. וגורם פגיעה במוח.(הוא אגב החומר הממכר העיקרי בסיגריות ודומיהן)
עיטרן:
העיטרן(זפת) נמצא בסיגריות ובכמעט כל מוצרי העישון הקיימים.
העיטרן נדבק לכלי הנשימה ומהווה פגיעה עיקרית וסיכון מוגבר להצטברות חיידקית בריריות האף והפה.
פח"ח- פחמן חד חמצני כידוע כדוריות הדם האדומות (המוגלובין)מזרימות חמצן לכל האיברים ע"י היקשרות למולקולות של פחמן דו חמצני.
הפחמן החד חמצני נקשר לכדוריות הדם האדומות פי 250 מפחמן דו חמצני.
הפח"ח אמנם אינו גורם למחלה לכשלעצמו אך הוא אכן פוגע בכלי הדם. ולמעשה משבית הרבה מהכדוריות האדומות
ואת כל החומרים לעיל (מלבד עוד הרבה מאוד חומרים מסרטנים שנמצאים בסיגריות) יש בכמעט כל סיגריה (גם בסיגריות חשמליות).
אז למה לקחת סיכון?
למרות שזה מפתה,
לא אענה לכל אות בנפרד
אבל בגדול,
הוא מכיר גם את ה'פתגם' "הכושר מזיק לעישון" ועדיין לא הכירו בבניית זולות כספורט רישמי אז זה לא מפריע לאדם שניחן בגנים נחמדים למדי ויחסית לא צריך להתאמץ בקטע הלז
לא אנסה ללחוץ עליו לא לקנות מאחר ואני יודעת שהוא לא יעשה את זה,
הוא יעדיף בלו על פני קופסא מלבנית בצבע מזעזע במחיר מופקע שמכילה בתוכה משהו מפוקפק לבריאות
אבל אני בהחלט לא מכירה אותו עד הסוף אז אהמ
אך אל דאגה, הוא אדם חכם כמו אחותו בקטעים הללו
ותודה על המידע הזה שעובר ישר לצבור
מעניין שאף פעם לא חשבתי על זה שמין הסתם יש גם חד חמצני אם ידוע לנו על הדו
ל המשוגע היחידיפי מאה....
אבל כן, מערכון נחמד .....
זה בדיקה אם הקישור של אמצע הסרטון עובד...
תפתחי את הסרטון הראשון בתוך ההודעה.
מעניין אם זה עובד
מעניין אם זה יעבוד

ישקפיץחייב דחוף.