אני רוצה רגע להקצין את מה שמשתמע ממה שכתבת:
נראה שהשיטה שאתה מציע זה לקחת את כל נקודות ההתמודדות שיש, לדרג אותם, ואז לתת לכל אחד מבני הזוג ציון.
אתה אומר, אם הממוצע שלנו בערך אותו דבר > אנחנו מתאימים וסבבה,
אם הממוצע של אחד יותר גבוה מהשני > מישהו מתפשר, מכיל חיסרון של האחר כשבעצם הוא יותר שווה רוחנית.
ולמה זה לא נראה לי נכון?
אנחנו לא באמת יכולים לדרג את המצוות. השכר של כיבוד הורים ושילוח הקן הוא אותו דבר, למרות שאחד הוא השקעה של כל החיים והשני זה משהו שנקרה בדרך.
ונניח שיכולת לדרג, לעשות ממוצע של הרמה הרוחנית נראה לי כל כך לא שייך ולא מתאים. בעיקר אם יש תחומים מסוימים שמאוד חזקים אצל אחד וחלשים מאוד אצל אחרים.
הרבה פעמים שאלתי את עצמי בשיא הרצינות אם הייתי מוכנה לצאת עם מי שיהיה גדול הדור הבא, שאולי מדמה לך את האישה המושלמת. כמובן שאין דרך לדעת מראש לאן בנאדם יתגלגל, אבל יש משהו שמפחיד אותי לצאת עם מישהו עם עוצמות רוחניות הרבה יותר גבוהות משלי. אני רוצה להתחתן עם מישהו שאני אוכל להעריך אותו, את ההתמודדיות שלו, ואני לא בטוחה שאני ברמה של לצאת עם מישהו שלא מתעצבן מכלום, הילל הזקן כזה. כי כשאני מתעצבנת, אני רוצה שיתעצבן איתי.
אני חושבת שנכון לחפש מישהו ששואף לשפר את עצמו, להיטיב את המידות שלו. המכלול שלנו מורכב מהרבה מאוד פרטים, כולל הרמה התורנית שלנו. אין קטלוג שמחלק אותנו לקופסאות מסוימות לפי המעשים והמחשבות שלנו. אתה צריך להחליט אם מכלול הצבעים הזה הוא משהו שאתה יכול לצייר איתו תמונה מלאה ומורכבת.
באופן אישי, הגדרתי לעצמי נקודות מסוימות עליהן אני לא מוותרת, שבעיניי מעידות על הכוונות של האדם. מעניין אותי לשמוע על בחירות, התלבטויות והכרעות של מי שאני יוצאת איתו, מאשר למדוד כמה שעות הוא רואה משהו.
ואני אתן לך דוגמא: נניח יש מישהו שהוא בנאדם של בוקר. 5:00 הוא כבר מזמן ער, קיץ\חורף. שנים שהוא מתפלל ותיקין כל בוקר.
נניח שיש מישהו שהוא בנאדם של לילה, ובכל זאת הוא מתאמץ מאוד לקום לתפילה בזמן.
את מי מהם אתה מעריך יותר? אם זה שזה בא לו בקלות, או את זה שמתאמץ?
מי מהם יותר מושלם רוחנית - זה שזה בא לו בטבעי או זה שעובד על עצמו?
אני לא חושבת שאנחנו יוכלים לתת תשובות לשאלות האלה, וזה לא שעומדים בפניי שתי אופציות שהכל בהם שווה ומה ששונה זה רק מי קם לתפילה ומי לא. אז נראה לי שהבחירה היתה קלה.
אבל אנחנו אנשים מורכבים. אי אפשר למדוד את זה במעשה נקודתי כזה או אחר.
ואני חושבת שסביר מאוד שתצטרך להכיל הרבה דברים באשתך. זה יכול להיות סוג המאכלים שהיא אוהבת לאכול, איך היא רוצה שיסודרו הארונות בבית, איזה תמונה תהיה בסלון, לאיזה סוג של חופשה תצאו. בסופו של דבר אנחנו אנשים שונים שאוהבים דברים שהם לא בהכרח דומים, ואנחנו צריכים להתמודד עם זה. לצורך העניין, אם היא מאוד מחבבת מוזיקה ומנגנת על 5 כלים שונים ואתה זייפן לחלוטין, האם זה לא 'חסרון' שהיא תצטרך להכיל? ובכוונה אני הולכת למקום שזה לא רוחני ולא מידות או משהו כזה.
כן, כשאנחנו מתחתנים אנחנו מתחתנים גם עם הקשיים של השני. עם ההתמודדיות. עם התנהגויות שלא מוצאות חן בעינינו (משאירים כלים מלוכלכים בכיור בלילה?). אם תראה את זה כהתפשרות, תצטרך לחיות עם התחושה שיכולת להשיג יותר טוב, אבל זה מה שהיה לך ביד, אז הלכת על זה. ולחיות עם תחושה כזאת זה נראה לי מזעזע.
אתה לא מחפש להתחתן עם מחשב, שעושה את הפעולות באופן מושלם, בלי לטעות. אתה רוצה להתחתן עם אדם, שיש לך חיבור נשמתי איתו. שיחד אתם שואפים להשתפר כיחידים וכזוג, בנקודות האישיות והמשותפות. ואתה מתחתן עם היתרונות שלה, אבל גם עם החסרונות שלה, ולהפך.
לגבי הפיסקה האחרונה שלך, זה לא היה לי כזה מובן. שים לב שיכולה להיות מישהי שנניח עובדת כמורה, ובתפקיד היא מאוד קשוחה, מדברת בקול חזק וכו', אבל מחוץ לכיתה היא מאוד עדינה. זה לא דיכוטומי. בעיניי הרבה יותר חשוב איך האדם מתנהג באחד על אחד ולא בחברה. איך הוא מנהל שיח איתי.
לא יודעת מה זה הגמישות שאתה מדבר עליה. אבל לא הייתי מנסה להיות מישהי שאני לא..