שיתוף והתייעצות- ביקור יולדתמותק 27
היי כולן,
כשעברתי למחלקת יולדות אחרי הלידה, חמותי התקשרה לברך מזל טוב והודיעה כי הם יגיעו לבקר ביום רביעי שאחרי חג הסוכות.. כלומר שבוע מהשחרור..
הם גרים מרחק של שעה וחצי נסיעה מאיתנו, בלי רכב. לכל הלידות הם הגיעו בתחבצ או מונית ספיישל.
בכל אופן, אחרי הלידה הנוכחית הם לא הגיעו לבקר בביח. למרות שידעו שילדתי ביום שני לפני 8 בבוקר.. היה להם את כל היום או למחרת להגיע לבקר.. הם לא עובדים או משהו כזה. הם בבית.

אממה,
שוב התקשרה חמותי, הפעם שבוע אחרי הלידה, ביום שני ערב חג סוכות. התקשרה לבעלי לומר לו שהם רוצים להגיע לבקר ביום רביעי אחרי החג, בעוד יומיים. עם אחותו הנשואה ובעלה ו3 הילדים שלה.
(לבעלה של אחותו יש רישיון אז הם מצאו רכב גדול שיכול להביא את כולם..)

בעלי אמר לאמא שלו שפחות מתאים לנו כרגע, שאני עדיין במיטה ומניקה כל היום, בכל זאת תינוקת בת שבוע, ואני שבוע אחרי לידה.. וקצת לא מתאים..

אז אמא שלו שאלה- מה, אתה לא רוצה שנגיע??
אמר לה- חלילה, פשוט לא מסתדר כרגע.
אז היא שאלה מתי כן? אולי בחמישי? או בראשון לפני חג שמחתורה? פשוט עכשיו יש לנו הזדמנות להגיע השגנו רכב גדול...
אמר לה שלא מתאים עדיין.. ושנעדכן..

הסתיימה השיחה,
בעלי ואני דיברנו.. יותר נכון, הוא אמר אני לא מבין, את שבוע אחרי לידה, רוצים להגיע כל הפמליא, מילא רק ההורים שלי אבל למה גם אחותי ובעלה וכו.. ההורים יכולים להתנייד בתחבצ, נכון שאולי יותר נוח בטרמפ עם כולם יחד, אבל לנו זה לא מסתדר להכיל ולארח כרגע מלא אנשים.. אמר לי מי יישב איתם ויארח אותם? אני מטפל בילדים ואת בחדר.. ותכלס הוא צודק.. חוץ מזה שאין לנו קשר בכלל אבל בכלל עם אחותו. אין דיבור. לא כי קרה משהו חלילה. פשוט הם טיפוס כזה...

כמו כן, אמר שהם סגרו על עצמם בזה שהם לא רוצים שנגיע אליהם לשבתות וחגים, זה מצמצם את אפשרויות ההגעה אליהם והמפגשים המשפחתיים בכלל. כי בתכלס, הם אנשים לא עובדים, לא סיעודיים חלילה, יושבים בבית, חמותי שומרת על הנכדה הקטנה בת 5 חודשים. אז כאילו נולדה לך נכדה עכשיו, מהבן הבכור שלך, קשה לבוא לבקר כשהם מאושפזים במחלקת יולדות? זה יותר נוח, ביקור קצר עם שעות ביקור ידועות, לא מלא זמןןן מהבוקר עד הערב.. אז כאילו הם סגרו על עצמם, למה אנחנו צריכים לבוא ולהתאים את עצמנו לביקור שלהם? שיבואו כאמור מהבוקר עד הערב.. כי הם לא יעשו הרי נסיעה עד אלינו עם כולם בשביל שעה שעתיים..

בנוסף, אנחנו לא מוזמנים אליהם לחגים ולשבתות.. רק להורים שלי.
אחותו למשל, כן מוזמנת להורים שלה מן הסתם. אפילו שהיא עם 3 ילדים. אנחנו לא, קשה להם לארח אותנו.
אז בעלי גם הסתכל על זה- בזמנים הכי קשים שלנו, אנחנו הולכים רק להורים שלך, רק הם תמיד מזמינים אותנו ועוזרים עם הילדים ועוזרים בכלל מכל הבחינות אז למה אני צריך עכשיו לארח אנשים שאין לנו קשר איתם, שלא יודעים בכלל מה איתנו ולא מכירים אותנו ואת הילדים?!? רצו לבוא לבקר, שיבואו למחלקת יולדות לאיזה שעה שעתיים וזהו.. בלי טירחה יתרה.

רצינו להגיע אליהם לשבת לפני 3 שנים, ואמא שלו אמרה שלא מתאים להם. מאז עד היום לא מתאים להם. אז יוצא שאנחנו מתראים פחות. פעם בשנה וגם זה בקושי. הילדים לא מכירים. חוץ מהגדולה שלנו שעוד מעט תחגוג 7, היא מכירה אותם. השאר לא.

הם מזמינים אותנו להגיע בימי חוהמ לביקור קצר אבל קשה עם הנסיעה הלוך וחזור באותו יום עם ילדים קטנים ופקקים. יצא לנו פעם אחת 5 שעות נסיעה אם לא 6 שעות. פשוט לא מתחשבים.

חוצמיזה שאחרי הלידה לא היה לנו כלום בבית מבחינת קניות. ממש כלום לאירוח! לא היה נעים לארח במצב כזה. אחותו אמרה מראש אל תכינו לנו משהו במיוחד, אנחנו נביא איתנו. אבל מניסיון העבר ראינו שהם לא יודעים להתארגן על זה..מבחינת כמויות. הכל אצלם במזעריות.
בעלי אמר אני לא מוכן להזמין פיצות בשבילם. אין מצב. מבחינה כלכלית.. פעם יצא שעשינו קנייה בשבילם לעשות על האש והם לא הגיעו בדקה ה90.. מצאו רכב להשכיר אבל היה להם יקר מידי. ולא היה אכפת להם כל הטירחה שטרחנו עד השעות הקטנות של הלילה עם הילדים הקטנים..

אציין כי אני וחמתי לא בקשר טלפוני, פשוט כי היא טיפוס שאומר אחד בפה ואחד בלב אז חבל על זמן השיחה.

אז כרגע יצא שהם עדיין לא באו לבקר, אנחנו גם לא בלחץ על זה. מצידנו שלא יגיעו, הם לא חופרים על זה.
אמרנו שנראה אם הם יתקשרו עוד פעם בעתיד נראה מה יהיה המצב ולפי זה נחליט.

זה עומד כאילו על הלב, עניין הביקור מצידם. לפחות מהצד שלי. אולי לבעלי לא..
שיתפתי חברה, היא הייתה בדעה שלא משנה מה, זה ההורים שלו וחייב לתת להם להגיע לבקר. אמרתי לה דאין בעיה שיגיעו, אבל לא בכמות האנשים הזו, ולא שבוע אחרי לידה. נראה לי הגיוני...

הייתי חייבת להוציא פה.. פשוט עומד לי על הלב כבר יותר משבוע..
תודה למי שקראה🙏
וואו, קשוחLana423
מבינה אותך ממש. זה לא מתאים לארח כל כך הרבה אנשים שבוע אחרי לידה.
אבל - משפחה זה משפחה. ואת מכירה את הסיפור מהצד הזה, ואולי להורים שלו זה נשמע ומרגיש סיפור אחר לגמרי.
הייתי עושה מאמץ כדי להיות בקשר טוב יותר (לא אומרת ספציפית לגבי הביקור הזה של שבוע אחרי לידה, אלא בכללי)
הייתי מנסה להפגש איתם יותר בעתיד, ואולי כך הדברים יתחילו להרגיש יותר טבעי ויותר טוב, ואולי לא - אבל הייתי מנסה, רק כדי לא להתחרט אחר כך שלא הייתה השתדלות מהצד שלי. גם נשמע שזה באמת יושב עליך, זה גם לא טוב לך ❤️
מסכימה עם מה שכתבו לך מעליאני זה א
כדאי ממש לנסות באופן כללי כן להיפגש יותר במהלך השנה( ברור שלא עכשיו דקה אחרי לידה) ואם שבתות לא מתאים להם אז להגיע בזמנים אחרים לקבוענפעם בחודש/ חודשיים נסיעה אליהם אחרי צהרים או ערב פעם אתם אליהם ופעם הם אליכם אם קשה לכם הנסיעות.
ולגבי עכשיו הייתי מרימה טלפון ואומרת שאת ממש רוצה שהם יראו את הנכדה החדשה ותשמחי שיגיעו לבד כי כרגע את חחשה בשביל לארח
ניסינו לקבוע איתם בפעמים אחרות, אבל לא ככ מסתדרמותק 27
תודהה 🙏🙏מותק 27
באמל שבוע אחרי הלידה רק שכבתי במיטה. וכמובן שישנתי.. מזל שהם לא הגיעו
מהממיםאני זה א
איזה בעל מהמם יש לך. וואו!מיואשת******
ככה לצידך, דואג לך, מצדד בך ובטוב שלך מול ההורים שלו. איזה מהמם! נשמה! שולחך לו משאית עם מדליה ברגע זה.
💐

הוא צודק לגמרי. תנוחי.
אפשר לומר להורים אנחנו מאד רוצים שתבואו לבקר אבל רק אתם, ולא יותר אנשים מכיון שזה לא מתאים אחרי לידה.
אני בדעה שאת ההורים עצמם צריך לקבל בכל מצב (ועוגה קנויה זה לגמרי סבבה, ולא צריך לארח. באו לראות את הקונה תהיי כמה שמתאים לך גם רבע שעה טוב ותחזרי למיטה. בעלך יכול להיות איתם או לשתף אותם בפעילות הבית כמן אמבטיות לנכדים )
אבל מעבר לזוג ההורים לא צריך לקבל אף אחד ואפשר לומר את זה בפשטות . הכל טוב.
תעיפי לך את זה מהלב יש לך בעל מהמם שהיא יטפל בזה הלאה כמו שטיפל עד עכשיו ואל תחשבי על זה בכלל.
תמשיכו להיות חמודים כאלו
תודה 🙏 נכוןן, את צודקת מבחינת האירוחמותק 27
וכןן בעלי מקסים ממש
נשמה,חדשה ישנה
את מערבבת פה כמה נושאים ביחד.
זה שהם לא מזמינים אתכם 3 שנים זה מעליב ולא נעים בפני עצמו.
אבל זה שלא ביקרו אותך בבית חולים זה עניין אחר. אני לעומתך לא הייתי רוצה שחמותי וחמי וגיסתי הלא קשורה יגיעו לבית חולים, שם אני חצי גוססת, עם חלוק מביך, וכל שניה מתלכלך מדם, הולכת בקצב של צב צולע וממש אין לי כח לשבת שעה ברצף ולחייך. לעומת זאת בבית, אני לבושה, שבוע אחרי מרגישה קצת יותר טוב ואם צריך להניק הולכת לחדר והבעל והילדים נשארים עם האורחים הכבודים. יכול להיות דווקא שהיא התחשבה בך בכך שלא הגיעה שניה אחרי לידה.... ולגבי לארח- לא נראה לי שהם מצפים שתכיני סעודה, רק לקנות כמה עוגיות ועוגות, משהו מלוח, קפה ושלום על ישראל. כיבוד הורים זה גם כשההורים לא מכבדים אותנו 🤷
מסכימה ומוסיפהאמא יקרה לי*

שמה אכפת לך איזה כיבוד הם יביאו. מזערי או לא, שיאכלו מה שהביאו...

הייתי מקטינה ראש לגמריייייייייי

תשבי איתם קצת, לפי הכח ותפרשי כשאת רוצה ובעלך ישאר ויארח אותם.

גם אופציה..מותק 27
האמת שמסכימה וגם אולירקלרגעכאן
חושבת שמה שחסר פה זה כנות בדיבור

לדעתי לבא למחלקת יולדות זה תקוע והרבה פחות מתחשב
(אלא אם זה רצון היולדת)

לבא לביקור אחרי שבוע זה דוקא הגיוני
אבל מה...
נראה לי זחסר פה הסברה שלכם
הם לא אמורים להבין לבד את ע
כל מה שתיארת

אפשר לבקש בעדינות אנחנו ממש ממש נשמח שתבואו לבקר!
אבל כרגע לאשתי עדיין קשה לארח את כולם ליום שלם- צריכה עדיין מנוחה. אז אם אפשר שתבואו רק אתם. או רק עם האחות ובלי הילדים
או שזה פשוט יהיה הפעם ביקור קצר יותר של שעה- שעתיים .ופעם הבאה בזמנים רגועים יותר נשמח שתהואו יותר בנחת..

לדבר..להסביר יפה

ולא לערבב את מב שקורה במהלך בשנה- זה באמת באמת קשה חמעליב ממש
אבל זה לא קשור להתלבטות הספציפית הזאת .ולא כון להץנהל במן 'אם אתם ככה אז...' כי זה בסוף יגרום לנתק לגמרי
בעלי ממש מתנסח איתם בצורה יפה ומכבדתמותק 27
הם בקטע של ניצול הזדמנויות מה שנקרא..
שאם פתאום עכשיו "בין הזמנים" והבעל האברך של אחותו יכול להסיע אותם כי מצאו רכב גדול בשביל כולם, אז זה הזמן להגיע לביקור. בלי קשר למה מצבנו.. ומה המרגש אצלנו..

פעם אחת הם הגיעו לביקור בתחבצ השקיעו חתיכת נסיעה רק ההורים, עד אלינו, כשבעלי בכלל לא היה בהית, הוא נסע לכיוונם לרופא פרטי לייעוץ משהו, תור שחיכה לו כמה חודשים טובים.. ואמא שלו התקשרה על הבוקר אם יכול לבטל אמרתי לה שממש לא, הוא סובל מלא זמן וחייב את התור הזה.. אז אמרה שפתאום יש להם הזדמנות להגיע כי היא לא צריכה לשמור על הבנות של אחותו..

רק היא זו שמעניינת אותם והם הולכים לפי מה שמתאים ונוח לה. הכל סביבה.
אז לכן אמרנו שהפעם לנו לא מתאים ושיתמודדו. לא הכל צריך להיות רק מתי מתאים לאחותו..
ובעלי ממש נפגע שהם הגיעו כשהוא לא היה.. כי הם בכלל לא מגיעיםמותק 27
אז עד שהם הגיעו פעם בשנה וחצי.. אתם מגיעים כשהבן שלכם לא נמצא?! כאילו איזו מין תחושה זו... ישבו איזה 3 שעות והלכו.. באו לראות את הילדים ובעיקר הגיעו כי קיבלו מתנות אחרי שילדתי ורצו שהבגדים יתאימו לתינוקת החדשה..
אין לי בעיה שהם יגיעו לביח, זה לא שאני מסתובבת איתם שם.מותק 27
אני שוכבת במיטה. הם מבקרים ביקור קצר ואם אני צריכה להניק הם יוצאים עם בעלי ואחכ חוזרים. ואין בעיה. יותר נוח מבחינת זה שזמן קצוב..

בדרך כלל, כל הלידות, הם הגיעו לביח. אז אין כאן עניין של פתאום לבוא ולהתחשב בי.. זו לא הסיבה...

אולי הם לא מצפים לסעודה, אבל תכלס זה גם זמן שהילדים צריכים לשבת לאכול צהריים, אז צריך להכין ממילא לילדים.. אז עכשיו זה להכין כמות גדולה יותר גם בשבילם ולכן אולי עוד תוספת וכו..
רק מוסיפהמותק 27
שבחג הסוכות היינו בבית. כי מן הסתם הם לא יזמינו אותנו, ולהורים שלנו כבר מיצינו, היינו שם כך חודש תשיעי לכן רצינו קצת שקט..
ונכון, אם ההורים שלו היו מזמינים אותנו, לא היינו הולכים, שוב, כי אין קשר.. זהלא שאנחנו נפגשים פעם בחודש או משהו כזה..

הוספתי, כי זה עוד טירחה שהיינו צריכים להתארגן מיד אחרי הלידה.. בניית סוכה, והתארגנות לחג מבחינת בישולים.. והכל בעלי עשה לבד.. ורצה קצת מנוחה ביום שאחרי החג..
למה אתם מחכים להזמנה שלהם?אביול
אתם לא יכולים לבקש לבוא?
אני אף פעם לא מחכה להזמנה של ההורים שלי. הם יודעים שכשאני רוצה אני שואלת..
להורים שלי? כמובן לא צריכה הזמנהמותק 27
להורים של בעלי, אין מצב להגיע בלי ליידע, אמא שלו צריכה שיישאר משהו משבת ולהכין עוד תוספת..
כן אבל אתם לא יכולים לבקש לבוא בלי לחכות להזמנה שלהם?אביול
לא. יאמרו לנו שלא מתאים להם.מותק 27
הבנתי. באסהאביול
ואם תשאלו מתי כן מתאים?שוקולדציפס
חמותי תגיד שהיא תעדכן אותנו כשיתאים להמותק 27
כשנפגשנו בפעם האחרונה בחוהמפ, אחותו הזמינה אותנו שנבוא שבת כאילו להורים. לחמי וחמתי. אבל הם הקשיבו והיו בשיח, אך לא הזמינו.
כתבו לך דברים ממש יפים.לא מחוברת
אבל לדעתי ממש לא באים שבוע אחרי לידה .
יש לי מכרה אתיופית והיא באה לבקר אותי כמה חודשים אחרי לידה, כשהיא היתה אצלי היא אמרה ששבוע אחרי הלידה היא תכננה לבוא.
נחנקתי במקום, לאלאלא פשוט לא.
אז נכון זה משפחה ולא מכרה אבל לפי מה שזה נשמע עם האחים אתם לא ככ בקשר.
הורים צריך להזמין באמת. אין מה לעשות. אבל את כל המשפחה המורחבת??
אצלי הם הגיעו שבת אחרי הלידה כל המשפחה המורחבת ! דודעם אחים משו הזיה. ממש יומיים אחרי שהשתחררנו ובכנות עד היום אני סוחבת את הכעס, זה היה ממש לא שייך , לא הייתי במקום של לראות מלא אנשים. ישבתי בחדר רוב השבת ובכיתי.
בקיצור אני לא ממליצה
הגיעו לשבת שלמה או קפצו לבקר??יעל מהדרום
לק"י

צריך לשאול ממש ברגישות אם מתאים ליולדת לקבל אורחים....

אני אישית אוהבת שבאים לבקר. אבל לא אנשים לא קשורים, בטח אם אין לי כח.
לכל השבת,סעודת וכו היה מזעזע באמת..ועוד זה מהצד של בעלילא מחוברת
לגמרי כל אחת ומה שמתאים לה..
חברות טובות ברור שבאו! אבל גם קפצו.. חצי שעה שעה. ובמלא טאקט...
מה?????? מה פתאום הם נחתו עליכם ככה?! הזיהיעל מהדרום
כי חברות מבינות. אולי יותר מהמשפחה.מותק 27
בדיוק, שבוע אחרי לידהלא מגיעים.מותק 27
חברות הגיעו לביקור קצר אפילו לא ישבו.
רק נכנסו להביא מתנה קטנה ויצאו אחרי רבע שעה.

חברות, שאיתן הייתי רוצה לשבת ולשוחח.
לא אנשים רחוקים שאין קשר.
יש נשים שיהנו מביקור גם שבוע אחרי הלידהיעל מהדרום
לק"י

כמובן שצריך לברר שמתאים, ולהיות רגישים מאוד ליולדת ולאיך שהיא מרגישה.

וגם תלוי אם זה ביקור נימוסין או ביקור שכולל עזרה....וכמובן במי המבקר
תלוי גם מה הטיימינג..מותק 27
כלומר, אני השתחררתי בערב כיפור.. הייתי פה לבד עם כולם ובעלי יצא לתפילות וחזר כל הזמן כמובן לבדוק מה איתי וכו.. אבל בכל זאת את אחרי לידה ופה עם ארבעה שיהיו בריאים. וצאת כיפור מיד בניית סוכה.. ולמחרת שבת אצל הוריי אז להתארגן עם כולם לנסיעה.. אין פה בדיוק מנוחה של שנייה מאז השחרור..ואז חוזרים מוצש, עוצרים לקנייה קטנה, רק בעלי כמובן, כי אני באוטו מניקה וכולם ישנים.. ולמחרת בבוקר, ראשון, מסתבר שהסוכה כולה התפרקה והברזלים לא היו טובים, אז הלך לקנות ברזלים חדשים ובנה הכל לבד. ובישל לחג. היינו חג סוכות למחרת בבית.. שני שלישי.. אז היינו חייבים את המנוחה של רביעי. ממש לא זמן לביקורים.. רק נחנו ביום הזה..

אם זה היה שחרור לשבןע יותר רגוע אולי היה מתאים הביקור..
וואו נשמע קשוחאביול
בעלך ראוי להערצה!אהבתחינם
איך זכיתם אחד בשניה ב״ה! שרק טוב יהיה לכם!

גיסתי באב לבקר אותי עם כל הגמעה (6 במספר+היא ובעלה)שלה שבועים אחרי לידה
ולא התביישה להגיד לי שנדאג להם לארוחת ערב בזמן שאני באה אליהם בפעם במיליון שנה כןס מים לא מוציאה לי.
באלי לפרוק ים דברים שיושבים לי על הלב וסליחה שנפלתי על השרשור שלך אבל משפחה של בעל זה אומנם משפחה.. אבל זה הרס בפני עצמו.
יואו. חיה בסרטטטט!!!חדשה ישנה
עד עכשיו זה יושב לי בלב !אהבתחינם
מבינה אותך ממש💕💕💕מותק 27
מסכימה בנוגע לבעלקצת תוהה..
מדהים כמה שהוא איתך זה לא תמיד מובן מאליו! ממש ממש לא! ול@אהבתחינם יש כאלה שרואים רק את עצמם ואחרי לידה במצב כל כך רגיש זה עוד יותר פוגע.. אצלנו חמי וחמותי לא ראו את הרגישות שבעניין הביקורים והמפגשים ועשו המון רגשי ולחץ וגרמו להרבה מתחים ומשברים שניה וחצי אחרי לידה.. למדנו מזה הרבה אבל עדיין חוששת בלידה הבאה ומבינה אותך עם הפריקה, יכולה גם לפרוק בלי הפסקה על התקופה ההיא.. תודה לאל שעברה ! והכי חשוב שלומדים איך להתנהל להבא
תודה אהובה 🙏מותק 27
חצופה שהיא ביקשה ממך להכין לה. לא ייאמן.. את הכנת לה?? או בעלך? או שלא הכנתם בכלל?

את יכולה לפרוק , פה זה המקום
אנחנו פה בשבילך🤗🤗😍😍
מבינה מה אומרת
בעלי הכיןאהבתחינם
אבל מתעבנת על עצמי שלא עמרתי את בחוצפה בזאת!!!
מובןמותק 27
אבל בסדר, זה עבר.. לפחות הוא הכין ולא את, אחרי לידה ..
כתבו לך כמה זוויות על הסיפור המתמשך מול חמותךאמאשוני
אז נכון את אחרי לידה וקשר כזה רופף לא חייבים לחזק דווקא שניה אחרי לידה.
אבל-
באופן כללי לגבי טיב הקשר. שימו לב שאת ובעלך מתוך ראייה שפחות מקיפה את כל התמונה, מונעים מהילדים שלכם את המתנה המדהימה שנקראת סבא וסבתא. בכנות, על כל טענה שהעלית אפשר למצוא תשובה די בקלות. והכי בולטת היא הטענה על המצב הכלכלי. לא קונה את זה בגרוש, צר לי. משפחה שאין לה 100-150 שקל לקנות פיצות בשביל לראות את ההורים אחרי שנה וחצי שלא התראו- שיעשו דחוף חשבון נפש כלכלי. 150 שקל בשנה להתקמצן על ההורים זה בושות. אתם מסתכלים על מחיר פיצה או ההגיון לסבסד לאחותו ארוחת ערב וזה לא השיקול הנכון.
אתם לא מסתכלים על ההשלכות של כל זה. בשביל לא להוציא 150 שקל אין לילדים שלכם סבא וסבתא.

אם לבעלך לא אכפת שאין קשר עם ההורים שלו, אז לפחות בשביל הילדים. שלא תתעוררו בעוד עשור או שניים כשיהיה מאוחר מדי.

עכשיו, אם אתם לא מעוניינים בקשר איתם- סבבה זה החיים שלכם, אבל למה לחפש תירוצים?
אפשר לפתוח ולנתח כל טענה שלך כלפיהם ולהראות לך את חוסר הגמישות שלכם. אבל אין עניין לעשות את זה כשאת שניה אחרי לידה.
כרגע אם אכפת לך בכל זאת לשמור על איזשהי גחלת כלשהי של קשר עם ההורים אז תשלחי את בעלך להזמין אותם (אבל באמת מכל הלב) שיבואו מתי שנוח להם עם מי שבא להם. אפשר וכדאי להמליץ שזה יהיה שניהם בלבד שהזמן ינוצל לחיזוק הקשר הזה ולא יתפזר על אנשים לא קשורים. אבל בסוף אם יחליטו אחרת זאת לא סיבה מספיק טובה להפיל את המפגש על זה.
את בעצמך אומרת שהם לא באים סתם ככה כל יום אלא רק כשיש הזדמנות. אז כנראה שזה לא יהיה בימים הקרובים. את לבינתיים תתחזקי והם ירגישו טוב שהושטתם יד לקשר.
ותארחו אותם כמו שצריך. לא מסעדה אבל גם לא עוגה..אנשים מבוגרים שמגיעים מרחוק ללא רכב פרטי, קצת כבוד.. אפשר לקנות בייגלים, גבינות. להכין סלט טונה, סלט ביצים ולחתוך פלטת ירקות. ולהודות להם על הטרחה שבהגעה. את בעצמך אומרת כמה קשה לעשות את המרחק הזה הלוך חזור באותו יום.
אם אין לך שניה לעמוד במטבח תביאי נערה תשלמי לה על שעת עבודה. לא צריך יותר מזה. הם ממילא לא אנשים של שולחן גדוש. אבל כן צריך להראות איזשהי אכפתיות בסיסית (אם היא קיימת)
לא מדובר באנשים רעים, מדובר בסגנון שונה ובתנאים מאתגרים לשמירה על קשר. אוקי. אז מאתגר. אם ממש ממש רוצים אפשר למצוא פתרונות.
תחשבי נטו על הרווח לכל החיים של הילדים שלך. תעשו את זה בשבילם.
את צודקת בגדול אבל לא אחרי לידהמיואשת******
אחרי לידה זה לא זמן מתאים להזמין חמולה לארוחת ערב גם אם זה במחיר של סבא וסבתא. אמא בריאה גופנית ונפשית זה יותר חשוב מסבא וסבתא, וחמולה לארוחת ערב שבועיים אחרי חידה זה ממש מתכון לאסון (לרב הנשים) צריך סדר עדיפויות
נכון. החרגתי את אחרי הלידהאמאשוני
אחרי הלידה צריך להתאושש. פיזית ונפשית. ואח"כ לבדוק איך לחזק את הקשר.
ולארח חמולה זה לא בא בחשבון. בהחלט מצדיקה את ביטול התוכנית הספציפית הזאת. אבל לא מסיבה כלכלית. ואפשר לפתוח תוכנית חלופית מינימלית אחרי שמתאוששים קצת יותר אחרי עוד זמן מה.
לא ביטלנו עכשיומותק 27
בגלל סיבה כלכלית..
ביטלנו נוכח המציאות של השבוע הנוכחי אחרי השחרור.. תקופת החגים וכו..

בקיץ לפני שנה אמרתי שהזמנו אותם לעל האש וקנינו ןטרחנו בשבילם מלא שעות במטבח והכנו גם עוגת יומולדת לחמתי כדי לחגוג לה וקישטנו את הבית וכו ובסוף הם התקשרו בבוקר להגיד שהרכב שהם מצאו להשכיר, יקר מידי.. ואם נןכל להשתתף בהוצאות ובאמת שלא יכלנו. הוצאנו מלא על האוכל והקישוטים לבית והמתנות לבנןת של אחותו.. לא ביקשנו שיביאו שום דבר איתם. אנחנו הכנו הכל עד השעות הקטנות של הלילה.. לקחנו מאוד קשה את זה שהם לא הגיעו בסוף.. לא העריכו את כל הטירחה שלנו..
ממש מבאס ככה לטרוח בשביל כלוםאחתפלוס
ממש מבאס!אביול
הם ידעו שארגנתם להם מסיבה?
ומה הסיבה שאין להם רכב? יש להם רישיון?
גיסתי ידעה. זה היה מתוכנן להפתיע את האמא ליומולדתמותק 27
להורים של בעלי אין רכב, היה להם לפני 25 שנה אך הוא נגנב. מאז הם לא קנו.
רק לחמתי יש רישיון.
לאפחד במשפחה אין.
והיום הם לא צריכים רכב, כי הם בבית, בן אחד כאמור בצבא והשניים האחרים נשואים ולא נמצאים בבית.
ואם הם צריכים ללכת לבת שלהם, הם מתניידים בתחבצ..
לא הבנתי..מותק 27
אנחנו לא מונעים מהם.
חמי וחמתי לא מזמינים אותנו לשבתות וכו כמו שפירטתי, אז איפה בדיוק אני מונעת? להפך, הזמנו אותם מלא פעמים שיבואו אלינו לשבת. הם לא רוצים..

אנחנו גרים במקום בלי שום עזרה מאף אחד, (לא שבאתי לבקש עכשיו עזרה) רק מציינת כי כדי לעשות נסיעה כזו ארוכה באמצע שבוע צריך עזרה..
קודם כל זהלקחת יום חופש מהעבודות, לשבור את השיגרה לילדים ולהתחיל טרטור של נסיעה.. עם ילדים קטנים-הנקה, גמילה מטיטולים וכל המשתמע על נסיעה ארוכה עם ילדים. רק לי יש רישיון.. זה אומר שברגע שסיימתי את הנסיעה, חייבת לעצור להנקה. שזה זמן..
מגיעים לשם, אין התארגנות מבחינתם לאוכל.. בקושי לשתיה.. זה מאוד קשה גם להביא איתנו או להזמין משהו אליהם.. מורכב. מציאות מורכבת.
ובסוף אתה נוסע חזרה, הכל פקוק, נסיעה במקום שעה וחצי הופכת ל4 שעות במקרה הטוב.. מגיע מותש, רעב, אין אוכל מוכן בבית, צריך להכניס את כולם למקלחות ולהתארגן ליום המחרת.. לעבודה, לארגן את הילדה לביהס וכו..

סליחה, אבל אלו לא תירוצים.
זו המציאות, זו האמת.
אפשר לבוא ולהגיד אבל הנה באתם ביקרתם, הילדים ראו את הסבא והסבתא שלהם.. עם כל הכבוד, הם עדיין יכולים לעשות נסיעה, כי הם בעצמם עושים נסיעות, אז שיבואו, מוזמנים בשמחה בטיימינג הנכון.

אם לסבא ולסבתא לא אכפת מהנכדים שלהם, עובדה שהם לא מזמינים אותנו לשבתות כדי להנות מהנכדים, אז למה שלי יהיה אכפת? אני מהצד השני כביכול..
אני מבינה את מה שאת אומרת, כמובן, רק מציגה את הצד ההפוך.
לי בעצמי יש סבתא שתהיה בריאה, בת 70 פלוס שעושה נסיעות בכל הארץ. מגיעה שבתות חופשי להורים שלי. הילדים שלי מכירים אותה יותר מאשר את ההורים של בעלי.
ולמה ככה?
היא יודעת שאנחנו באים שבת להוריי, מיד עושה נסיעה להורים שלי להיות איתם ולראות אותם.
אבל מהצד של בעלי, הם לא רוצים שנגיע לשבתות, הם רוצים שנטרח באמצע שבוע. ושנשתגע עם הנסיעה.

עברנו דירה לפני חצי שנה, שיגענו אותם שיבואו והם לא באו..
חצי שנה הם לא מצאו זמן בזמן הפנוי שלהם, לבוא אלינו.
אני מבינה שזה הורים, ושזה משפחה, וצריך להזמין ולארח ולכבד וכו, אבל כמה אפשר להשתדל ולהזמין ולרצות ולהכין בשבילם ובסוף- מבטלים בדקה ה90, או לא מגיעים בכלל, או בכלל לא מתעניינים ולא שומרים על קשר.. או מגיעים כשבעלי לא נמצא, רק כי יש "הזדמנות".

הבת שלי הגדולה כן רוצה לראות אותם, או ללכת אליהם אבל מבינה שלנו זה קשה.. ושהם לא יכולים.
כי היא רואה שאנחנו מזמינים והם לא מגיעים.

נשמה אני איתך לגמרי.לא מחוברת
להתאצץ כל הזמן ולהתאכזב זה קשה ככ, במיוחד שהצד השני לא זז סנטימטר. לא רוצה לפרט אבל הייתי שם. ואני עדיין שם ולדעתי זה פשוט לא נכון. לחיות את האכזבה הזאת לא בריא..
אז אולי יום אחד תגידו חבל. אבל אני לא בטוחה.
אבל כשמנסים ואת רואה שזה לא הולך אין מה לעשות..
אם זה באמת לוקח 3 שעות נסיעה תסעו פעמים שלוש בשנה.. זהו..
זה לא הגיוני כל חודש לעשות את המסע הזה בשגרה..
בעלי לא מראה שהוא מרגיש אכזבה ביומיום..מותק 27
אבל אצלי יש קצת, כאילו למה אין קשר איתו, עם המשפחה שהקים? הוא הבן הבכור.. בכל זאת..
סהכ יש לו עוד אח אחד רווק בקבע ואחות נשואה גרה בעיר שלהם.. אז כל הזמן זה רק להיות סביבה, לעזור לה עם הילדים וכו.. למה אין התאמצות של הגעה גם לבן הבכור?

לא בשביל עזרה חלילה, אלא יותר בשביל הנכדים. שיראו, שיכירו...

אמרתי פעם לגיסתי, אין לי בעיה גם לא להיות בבית כשהם מגיעים, אם קשה להם.. רק שיבואו לראות את הילדים.

מבחינת בעלי, הוא אומר שמאז ומתמיד המשפחה הייתה ככה קרה.. לא הייתה התעניינות יותר מידי אחד בשני... אמר לי זה לא כמו המשפחה שלך.. אבל בכל זאת, אני רואה זאת מהצד וכואב לי בפנים.. שכאילו אין לו משפחה.. נסע לביח באמבולנס כי לא הרגיש טוב, התקשרתי ליידע את חמתי, אפילו לא התקשרה אליו.. רק אחרי איזה 5 שעות. אמרתי לה שמן הראוי שיבואו לבקר אותו.. אמרה שהיא בדיוק תכננה לנסוע לבקר את אבא שלה בתל השומר..
אמרתי לה הוא שם מלא זמן, את יכןלה לנסוע אליו בפעם אחרת, הבן שלך עכשיו לבד בביח, אין איתו אפחד.. אמרה לי מה אין חבר שיכול להיות איתו?? אמרתי לה אין, כולם בטיולים של חוהמ. מי יהיה איתו.. רק המשפחה שלו צריכה להיות שם לצידו בזמן כזה.

כאילו אמא אחרת הייתה עולה על אוטובוס/מונית ספייישל ובאה לבן שלה..

ממש צרם לי..

ואת צודקת, זה מה שאנחנו עושים בדכ.. באים 3 פעמים- סוכות, פסח, וחופש גדול.. אבל יוצא שתמיד פעם אחת מבין ה3 אני נמצאת באיזה חודש 8-9 שאז קשה לנו לעשות נסיעה רחוקה ולכן לא מגיעים.. ולכן פעם אחרונה שהיינו שם, הייתה בחול המועד פסח.. שזה אחרי כל השנה וחצי של הקורונה שהיינו בבית..
חוסר היכולת להיכנס לראש אחד של השניאמאשוני
אתם לשלהם והם לשלכם...
חבל. באמת חבל.
לא רואה עניין לפתח את הנושא כרגע.
את יולדת. תתמקדי בהתאוששות שלך כרגע. תגידי למתוקה שלך שאמא אחרי לידה,
כשתתאוששי קצת יותר (עוד חודשיים- שלושה או יותר) אם תרצי לחפש דרכים לחזק את הקשר אני בטוחה שיהיה אפשר לעשות דברים בנידון.
ולשאול אותם מפורשות מה יכול לעזור להם לשמור על קשר. ועל כל צעד שאת מצפה מהם לעשות, אז לעשות שני צעדים לקראתם. אתם דור הילדים. הם דור ההורים. אל תתבלבלי. ואת לא בצד השני. להם יש כמה נכדים. לילדים שלך יש שני סבים ושתי סבתות. וזהו. אין אחרים. מה שאתם תשקיעו- זה מה שהילדים שלך ירוויחו.
וגם קצת יותר לדון לכף זכות- לזרוק בכזאת קלות שיבואו בתחב"צ. אנשים מבוגרים. קורונה. קושי להתנייד בתחב"צ כזה מרחק. זה לא עניין של מה בכך. אל תקלי בזה ראש. אז מחפשים הזדמנויות שנוח להם להתנייד ולבוא. לגמרי לגיטימי. בע"ה שבעתיד יתאים גם לטיימינג שלכם. ואפשר להעריך ולבוא קילומטר לקראתם גם כשקשה. לא יודעת מה הדחיפות הרפואית של התור של בעלך. אבל אם זה לא משהו שהיה פוגע בבריאות שלו, מותר לו לעשות עשר צעדים לקראת ההורים שלו ולוותר על התכניות שלו. למרות שמבחינת הצדק הוא צודק. הוא קבע תוכניות קודם. אבל הוא הילד שלהם והם ההורים שלו. משהו פה קצת מתבלבל לכם. אני בטוחה שהם נורא פגועים ממנו כשהוא זה שמרגיש פגוע מהם. חבל על כל זה, באמת.
וגם אם התור יש לו דחיפות רפואית, אפשר להתקשר ולהסביר. ולהתנצל ולהביא אכזבה. לא להשאיר את הדברים ככה ששני הצדדים פגועים שהשני לא בא לקראתם.

דרך לחיזוק קשר למשל- סתם זורקת רעיון, להציע לבת שלך להתכתב עם סבתא דרך מכתבים בדואר ישראל (יותר אישי) או דרך מיילים (יותר קל).
מציינת משהומותק 27
לגבי התור שהיה לבעלי, כן זה לפני ניתוח משהו בחוט השדרה. פריצת דיסק וכו.. חיכה לתור הזה חודשים. הם ידעו על קיומו. והם גם יודעים שהבן שלהם סובל.

פשוט הם קיבלו הודעה בבוקר מהבת שלהם, שהיא לא צריכה אותם בתור בייביסיטר היום, לשמור על הבנות שלה ולכן הם פנויים..

לכן התקשרה על הבוקר חמתי לומר שהם מגיעים..
פשוט במין קביעת עובדה כי לא תהיה הזדמנות נןספת.. כי הבת עובדת והם לא יציעו לה לקחת בייביסיטר חלילה.. או אופציה אחרת..

אז זה סוג של- היא מנהלת אותם... הכל לפי החליל שלה..

לא נשמע לי ככ הגיוני, שבעלי היקר סובל וצריך לבטל תור כי ההורים שלו החליטו לבוא באותו יופ בהתראה של מהרגע להרגע כי אחותו התקשרה לומרלהם שהיא לא צריכה אותם בייביסטיר היום... הזויייי לחלוטין..
ואגב, הכתיבת מכתבים ממש נחמד. אהבתימותק 27
הוא מאוד התעצבן על הקביעת עובדה הזו שהם מגיעים כשהוא לא נמצאמותק 27
אבל הם לא התבאסו ככ מעצם זה שהוא לא נכח..
אמרו לא נורא וזהו.. בסופו של דבר הם הגיעו.
הם עשו מה שהיה נוח להם.
כל הכבוד להם שהם הגיעו. באמת.אמאשוני
וכל הכבוד לך שאירחת אותם.
מראש היה נשמע שלבעלך בכלל לא קריטי להדק את הקשר, וככל שפירטת זה די ברור.
לא יודעת מה היה שם בקשר עם ההורים לפני ואחרי ולמה הוא בחר לגור רחוק מהם.
בכל מקרה לך אין הרבה מה לעשות עם זה, עניין שלו. אם זה יהיה חשוב לו הוא ימצא איך לשמור על קשר.
את מבחינתך תנסי לעשות הכל כדי שמפגשים שמתכננים יצאו לפועל. גם אם מפגש קודם התבטל. גם אם זה לא נוח. (לא מדברת על הלידה!) בגלל שהקשר הזה כ"כ פרום.
אם זה חשוב לך, זה המעט שאת יכולה לעשות.
להתראות איתם 3 פעמים בשנה זה יפה ונותן יציבות כלשהי לקשר .חלקם לארח, חלק להתארח. אבל תקפידו על זה. אם לא יוצא אז לתכנן מועד חלופי.
לפני כן כתבת שנה וחצי שלא התראו בכלל ואז את כל הסיבות לביטול המפגשים.
אגב גם חנוכה אפשר לקחת יום חופש (הילדים ממילא בחופש) ולנסוע. ואם רוצים לישון שם אז לצאת בחמישי ולחזור בשישי. ככה להפסיד רק יום עבודה אחד. לשבת אפשר למצוא פתרונות.
שוב הכל תלוי ברצון
ושום דבר לא דחוף עכשיו שבועיים אחרי לידה.
חמודה שאתתמותק 27
האמת, בעלי בחר לגור פה כי כאן הישיבה שלו, כאן למד ורצה להמשיך.
כפי המתואר בסיפורים לעיל, רואים כי המשפחה לא מלוכדת, לא מאוחדת.. משפחה מאוד קרה, אז אני יכולה להבין למה לא קריטי לו לגור לידם...

לא מתאפשר לישון אצלם.. קשה להם לארח לשינה. הם לא מתורגלים בעניין הזה של לארח אנשים לישון אצלם...

בדכ הם מגיעים שבועיים לפני חנוכה ליומולדת של הבת הגדולה. לאיזה ביקור קצר.
כלומר בשנה האחרונה לא הגיעו, לא הסתדר.. לכן נפגשנו רק בחוהמפ ביום אחד.. וזה בעצם המפגש הראשון אחרי השנה וחצי של הקורונה..

שנה לפני כן הם הגיעו נר שמיני של חנוכה, לשעות הצהריים, בדיוק באותו יום שבעלי נסע לבדיקה שלו.. ממש לפני הקורונה.. לא שהם הגיעו לאיזה יומולדת שלה..

ושנה שלפני כן הם לא הגיעו בסביבות חנוכה, כי הבת שלהם ילדה..חגגנו לה 4 והם לא הגיעו, אני יודעת שהיא התבאסה..
שנה לפני חגגנו לה גיל 3 אצל ההורים שלי אז הם באו לשם.יותר קרוב להם.
אני לא לגמרי מבינה את כל התמונהרקלרגעכאן
וזה באמת עניין שלכם

אבל רק אומרת

שבסוף
אם רוצים את הקשר
אם מבינים את המשמעות
אם בוחרים ה
בזה

אז להרוב יש פתרונות

אם בפנים לא רוצים
אז באמת יש מספיק קשיים וסיבות למה לא חקשה ואי אפשר ולא מתאים

וזה בסדר לבחור גם שלא( וזה לא שהם בסדר גמור ואתם לא..בכלל לא. יש פה קושי אמיתי אבל הבחירה שלנו היא מול מה שקורה בפועל...מול מה שהם..בלי שהם משתנים..)

אבל בלי התסכול הנלווה המתמשך
פשוט להבין שבחרת לא להשקיע בקשר מסיבות מוצדקות ונכונות
וכן יש לזה גם השלכות הדדיות אז לא לשפוט רק את ההשלכות שמצידם
להבין שזה המחיר
וכנראה שזה נכון לך כרגע

תאמיני לי כמה שרציתי את הקשר בשביל הילדים שלי, ממש לא בשבילימותק 27
אבל כמה שניסינו וניסינו, הם לא רוצים. הם אלו שדוחים אותנו ואנחנו לא רצויים עבורם.. אז כמה אפשר לנסות ולהשקיע..
פעם פיתחנו תמונה של הילדה ושמנו להם במסגרת יפה והבאנו להם. כשהגענו לביקור שם, ראינו שהם הוציאו את התמונה שלה ושמו תמונה אחרת.. של 3 הילדים שלהם..

כאילו איזה פוגע זה יכול להיותת
ואחכ באנו וראינו תמונה של הנכדה מהבת שלהם...

אין בושה..

הזויאביול
אני רק חיבוק . איזה קשה זה
אני לא מצדיקה אותם! ועדייןרקלרגעכאן
אני עדיין חושבת שבכל מה שכתבת יש גם עניין של פרשנות ושל ציפיות שיש לך שכנראה באמת לא יתממשו איתם אבל לא דוקא מכוונה רעה..

זאת אומרת...
הם מתנהגים בצורה שמבאסת אותך וזה ממש מובן למה זה מבאסססס ומתסכל ממש

אבל...מהרבה ממה שכתבת בשרשור אני שומעת גם פרשנות שלך ולא מציאות אובייקטיבית

הציפיה שהם יבואו- בעיני לא שייכת
יש הורים שקל ומתאיםתלהם לנסוע לבקר ויש כאלה שלא
יש הורים שזורמים עם ביקורים של הילדים עם הנכדים אצלהם והסית פתוח ויש כאלה שיותר כבדים וזה קשה להם פיזית ונפשית- ונכון זה חבל אבל זה הם
יש כאלה שיודעים להתעניין לגבי התמונה ששלחת איפה צולמה וכו ולפרגן בחום.. ויש כאלה שמבחינתם לכתוב - חמוד . זה תגובה שנחשבת מצוינת

נכון שזה קשה הנסיעה עם הילדים ואני מבינה כי יש לי יותר ילדים וכולם קטנטנים גם והנסיעה אצלינו זה 3 שעות( בלי עצירות -נטו הנסיעה)
וחמי וחמותי לא מבקרים אצלינו בכלל. אולי פעם בכמה שנים
אפילו לא אחרי לידה אם זאת בת- הם יכולים לראות אותה לראשונה רק אחרי חודשיים-שלוש כשאנו אלו שנבוא לבקר

אני מבינה שככה הם..וזה היכולת שלהם כרגע.
גם אם היו רגעים שזה ביאס מאוד

ומכאן זה שוב חוזר לעניין הבחירה
אם באמת כרגע לא נכון לך הקשר ואת מעדיפה לא להשקיע בו -אז תקבלי שהמחיר זה גם קרירות וץוחוסר השקעה מצידם

נכון שבעבר ניסית- ואת אומרת זה לא הלך
אבל יש להשקיע ולצפות שמה שאני מצפה יקרה- שיסעו, שיגיבו כמו שאני רוצה

ויש להשקיע נטו כדי שיהיה קשר גם בלי התמורה שאני ציפיתי לקבל..ובצדק
ובאמת אני מממש מבינה את התחושות הקשותרקלרגעכאן
גם לי יש כל מיני רגעים כאלה של תסכול- אצלי זה מהמשפחה שלי בעיקר מכל מיני

ובכל זאת אני מרגישה שאם אני מודעת לזה שאני בוחרת עכשיו לא להשקיע בקשר ולא לצפות

זה מרגיע גם את המרירות והאכזבה ובעיקר את הלצפות כל פעם מחדש

ואם אני בוחרת להשקיע- זה מבחירה שלי מתוך המצב הקיים
לא מתוך להשקיע ולצפות שיגיבו כמו שרציתי כי כנראה זה לא י-רה
מבינה מאוד את הקושיאביול
אבל זה חשוב להשקיע בקשר הזה. וכמו שלכם זה קשה הנסיעות, ואתם עם רכב, להם זה קשה כי הם בלי רכב. זה לא אותו קושי , ברור, הם בלי ילדים. אבל זה עדיין קשה ומטרטר להיות בלי רכב. אז גם מבחינתם זה השקעה כשהם באים. לא אחרי לידה כמובן, אבל באופן כללי.
פעלתם הכי בסדר בעולםטארקו
חיבוק גדול. מצב קשה מאוד
כותבת לך משהו בפרטיאני זה א
תודה 🙏מותק 27
כתבו לך הרבה...בת 30
אני רוצה להוסיף עוד דבר אחד.
בסוף, משפחה זה משפחה...והם הסבא והסבתא של הילדים.
מכל מה שכתבת זה באמת נשמע שבעלך או שלא אכפת לו כבר או שהוא מיואש מהמצב.
אבל כל עוד לך זה מפריע, את יכולה, טיפין טיפין, ליצור את הקשר מחדש. אם תצליחי, ולו במעט, בעלך ישמח בזה, אני בטוחה.
איך?
לשלוח להם תמונות בוואצאפ של הילדים, באופן תמידי וקבוע (אם יש להם), להתקשר לפחות פעם בשבוע ולא ברגע האחרון לפני שבת אלא בשישי בבוקר, לשיחה קצת יותר ארוכה שבה בעיקר את מספרת דברים נחמדים על הילדים.
לתת לילדים לדבר איתם בטלפון, לתת לילדים לכתוב להם או לצייר להם ציור ולשלוח להם.
אפשר בטח לחשוב על עוד רעיונות לפעולות קטנות שיכולות לאט לאט ליצור ענין מבחינתם ורצון מבחינתם לבוא יותר, או אולי אפילו להזמין אותכם.
מה שבטוח, שכל עוד תצפו מהם לשינוי, זה כנראה לא יקרה.
אבל אתם בעצמכם יכולים ליצור אותו, גם אם הוא יהיה שינוי קטן.
החכמתי גם אני. תודה!אביול
את צודקת. משפחה זה משפחה.מותק 27
שאלה, התכוונת לשלוח תמונות בוואטספ או להיות בקשר טלפוני גם מבחינת הילדים כדי לחזק את הקשר?

פשוט כבר היינו שם..
היינו שולחים להם תמונות בוואטספ, היינו מתקשרים ומדברים איתם, אני בעבר הייתי יוצרת קשר פעם בשבוע לשיחה ארוכה לשיתוף של כל מיני דברים על הילדים וכו.. אבל זה פשוט לא הוביל לשום מקום.. כוונתי, למשל תמונה שהם קיבלו- וואי חמודים, בשורות טובות. כל תמונה ככה.. לא מתעניינים איפה צולם, מה היה וכו..
בשיחות טלפון, היו נאמרים דברים לא תמיד נכונים רק כדי שזה יישמע יפה כלפינו.. היו מחסירים פרטים או אומרים דברים לא נכונים...

עד שכבר הפסקתי את השיחה הטלפונית הזו. הרגשתי מאולץ מידי, שרק אני אשתף ואשתף והם מהצד שלהם לא משתפים וגם אם כן, לא היו דוברים אמת כל הזמן.
שתדעי שאני כלכך מבינה אותך! ומי שלאאהבתחינם
חוותה את הקרירות ההזויה הזאת לא תבין.
אני שלחתי תמונה של הבת שלי בקבוצה המשפחתית
שהייתה בת חודש
אחד הגיסי שאל מי זאת?

היתי שולחת תמונות של הבן שלי
אף אחד
אבל אף אחד לא היה מגיב.
אולי חמתי היתה עושה ״👍״ וזהו.

לי מאוד קשה להתקרב ולכבד אנשים שרואים רק את עצמם.
לא משנה סבא וסבתא דוד דודה(למרות שהם לא כאלה… רק על הנייר!)
וואי איזה מעליבאביול
על קצה המזלג. באמת.אהבתחינם
חיבוקאביול
געוואלד...בת 30
זה מעליב ברמות אחרות..
קשה להתקרב לאנשים קרירים אני יכולה להביןאמאשוני
רואים רק את עצמם זה עניין של פרשנות.
יש אנשים שלא מחצינים רגשות ולא מתלהבים. זה לא אומר שהם רואים רק את עצמם...
הייתי אצל חמותי (משפחה קרה מקפיא) כמה חודשים אחרי הלידה עם הילדים (לא פעם ראשונה עם התינוק)
חמותי בכלל לא התייחסה בהתחלה לנוכחותו (לא התרגשתי, מכירה את האופי שלה)
הקטע שאחרי שעה, כשהוא פעיל נורא על השטיח כשהיא כבר מתייחסת אליו, היא משתמשת בלשון נקבה. רק אחרי כמה דקות כשהקטנה שלי שאלה בתמימות למה היא אומרת לו ככה הוא בן, אז היא שמה לב והתנצלה.
הרמתי גבה אבל בסדר. נו אז היא לא זוכרת שילדתי בן ולא בת. למרות שהיא ראתה אותו כמה פעמים והייתה בברית. כן, זה הזוי. אבל בחירה שלי איך לפרשן וממה להיפגע. כשהוא יגדל הוא לא יזכור את זה.
הפ כן בעיני רואים רק את עצמם.אהבתחינם
כי כשזה ההפך אתה פסול בעניהם.
איפה אתה היית שהיה צריך להעניק? לתת?לפרגן?
איך שנכנסים שבת ביקורןת..
בלי סוף.
עוד נעלים לילדים? עוד שמלה? למה לבזבז כסף?
האןכל של הילדה יקר למה את לא מניקה?
שיתפתי פה אינספור סיפורי חמות, והיא מקסימה ויש לה לב טוב אבל היא כבויה.. עברה המון בחיים .
לא הייתה אמא , ועכשיו גם לא סבתא.
ולא היא לא סבתא. אין לה דרך להיות סבתא.
אז היא רואה רק את עצמה. שהיא צריכה שיסדרו לה משהו מתקשרת לילדים אבל שלא מריכה לא מתקשרת. בכלל. חודשיפ על גבי חודשים.
הבן שלה בעלי היה חולה במיטה דקה לפני הלידה
היא אפילו לא מצמצה לבדוק במה אפשר לעזור.
אמא שלי באה לעזור לו, לטפל בו…
אוקיאמאשוני
חמותך אולי רואה רק את עצמה ובמקרה גם קרירה,
אבל זה לא שכל מי שמגיבה אימוג'י על תמונת ווטסאפ או שהוא קריר, הוא גם רואה רק את עצמו...
מניחה שיש כאן הרבה זוגות מעורבים עדתית או מנטלית ולא תמיד מה שנראה דרך העיניים שלנו הוא אכן כך.
אני מבינה ממש ממש את התסכול כל פעם כשצף פער כזה, וכנראה שיש משפחות שאובייקטיביות לא יודעות איך מתנהגים, אבל זה לא שכל המשפחות עם המאפיינים שרשמת (בהתחלה) הם כאלו.

בכל אופן מאחלת לך שתמצאי את הדרך לאושר בקרוב ממש, כי זה לגמרי מגיע לך ⁦❤️⁩
האמת שלדעתי אנשים קריםאהבתחינם
הם מכונסים בעצמם ויש להם אופי שחושב רק על עצמם. זאת דעתי. וראיתי כמה כאלה בחיי.
יש כאלומותק 27
גם אצלנו אני רואה אותם ככה
יואו... הרגת אותי עכשיוחדשה ישנה
אני נקרעת מצחוק למרות שזה ממש עצוב.

יש דברים שאת יכולה להבליג עליהם, וכמובן שאת בוחרת ממה להיפגעמותק 27
וממה לא.

לא נראה לי שזה עניין של פרשנות..מותק 27אחרונה
חברה של המשפחה, שאנחנו מכירים, אמרה שהם באמת מוזרים בכל ההתנהלות הזו של קשר משפחתי, חמימות וכו.. אבל זה פשוט אופי..
יש אנשים כאלה...
שאין להם את החמימות ואת הרצון לאיחוד משפחתי כנראה...
לכן, רציתי לפרןק פה ולשמוע אתכן..לגבי ההתנהלות מהצד שלנו נוכח ההתנהלות שלהם.
כי כשמנסים יותר להתקרב אליהם בין אם זה באמצעות שיחה בין אם זה באמצעות דברים אחרים, הם לא באמת מקבלים.. זה לא גורם להם להתקרב..
וואי כל הכבוד לךאביול
נשמע שאת באמת משתדלת ומתאמצת. אז אולי צריך באמת לעשות את השיחות ולשלוח תמונות, אבל בתדירות נמוכה יותר...
אולי..מותק 27
אני כבר ירדתי מזה.. אמרתי אולי זה מה שיניע אותם להתעניין יותר
אני מבינה אותךבת 30
גם אני משתדלת לשלוח לחמותי תמונות ומקבלת לפעמים תגובות סתמיות.
אבל בכל זאת, אני ממשיכה. כי חשוב לי שהיא תראה את הילדים שלנו לפחות כמו שהיא רואה את שאר הנכדים שגרים לידה. ודווקא בגלל שהיחס הוא לא בדיוק אותו יחס חשוב לי שבתודעה שלה לפחות הם יהיו כל הזמן
סהכ מדובר פה על שני אחים. אח ואחות.מותק 27
כלומר הילדים שלנו, והבנות של גיסתי..
לא מדובר על עוד מעבר..
מאמינה שהם בתודעה שלה. היא כן תלך ותספר שנולדה לה עוד נכדה, אבל כמובן שהיא לא תספר שעוד לא הגיעה לביקור..
מבינה אותך מאוד כמו שאת כבר יודעת ...ציפיפיצי

אחרי כל מה שקראתי ולאור זה שזה קרה לי בעבר ובתירוץ כ"כ קלוש, שלא היה לחמותי עם 

מי לנסוע באוטובוס לבי"ח ולא רצתה לנסוע לבד בלי הבת שלה שהיא מגיעה איתה תמיד

וגם הבי"ח שילדתי בו הוא רחוק להם ומצריך שני אוטובוסים.

ונורא רציתי שלפחות אחרי לידה של בת לא אצטרך לארח ולארגן ולהתארגן.

ובכל זאת, אירחתי אותם לשעה שעה וחצי אבל באמת לא באו כולם אלא ממש מצומצם.

לדעתי צריך להגיד שרק ההורים יבואו או בגלל שזה מקל עניין הרכב על ההורים אז לפחות שיבואו הזוג

וההורים בלי הילדים. 

החלטות קלות!!!

נכון, מבינה אותך.מותק 27
כרגע הם לא התקשרו כדי לבוא..כשהם ירצו לבוא הם יתקשרו ונראה אם זה יסתדר..

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי וואיינעמי28

אנשים שיכולים להכיל מחבלים מרוב טוב הלב שלהם והראש הפתוח והחכם שלהם אבל אוכל כשר לחצי מהמשפחה, את זה הם לא יכולים להכיל 🤦🏼‍♀️

סורי שמחממת אבל הם בילתי

מילא הם היו עקביים עם יכולת ההכלה שלהם.

תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

אני לא כתבתי על אנשים.כתבתי עלינובורות המים

וכבר התנצלתי אם זה פגע או נשמעמתנשא

לא לזה התכוונתי

אז אפשר לעצור את הדיון...

משאפים לאסטמה ועצבנות ועייפות - קשור?אמא טובה---דיה!

הרופא אמר שלילד (בן 4) יש כנראה אסטמה, ונתן טיפול במשאפים לחודשיים - 

כל יום פעמיים, ובכל פעם 2 לחיצות מהכחול ו-2 מהכתום.

התחלנו לפני כמה ימים, והילד התחרפן. הוא עצבני בטירוף וישן המון המון.

יכול להיות שזה קשור למשאפים?

ובכלל קראתי את תופעות הלוואי בעלון ונלחצתי.

המינון שהוא לוקח נחשב גבוה?

יכול להיות שזה מהמשאפיםshiran30005

בהמשך שהגוף יתרגל כבר לא יהיה ככה אל תדאגי.

זה לא נחשב מינון גבוה הוא כבר גדול

אבל איך גיליתם רק עכשיו? מה היה בשנים קודמות?

הוא רגיל למשאפים בכללי?

הבן שלי מקבל מינון הרבה יותר גבוה (בן 3 עוד מעט) ואין לו תופעות כי הוא כל הזמן על זה 

העצבנות קשורה בהחלטגלסגולכהה

לגבי השינה אני לא מכירה תופעת לוואי כזאת.

תודה לכן על התגובות. מבאס. הוא ממש מסכן מזה.אמא טובה---דיה!

יודעות בערך תוך כמה זמן עוברות תופעות הלוואי?

וזה נכון שזה ממכר ושאחר כך אי אפשר להפסיק?

זה ממש תלוי בילד עצמו ובמצב.גלסגולכהה

סטרואידים זה לא ממכר, אבל יש תופעות לוואי ידועות. לצערנו אם יש מחלה שדורשת טיפול לפעמים זה הטיפול היחיד המתאים והוא מציל חיים.

אם את חוששת אפשר לקבוע תור לרופא ריאות לילדים

תודה רבה. היינו אצל מומחה ריאות, זה מה שהוא אמר.אמא טובה---דיה!

איזה תופעות לוואי?

הבת שלי מטופלת במשאפים לפי תקופות^כיסופים^

לא ראינו אצלה עצבנות במהלך השימוש במשאפים

ובטוחה שהרופא אמר לקח 2 לחיצות המכחול פעמיים ביום?

בעיקרון הכחול עד כמה שידוע לי הוא רק לזמן התקף..

לבת שלי היו התקפים חמורים שהיא הכחילה ונסענו איתה כמה פעמים למיון והכי הרבה אמרו לנו פעמיים לחיצה אחת מהכתום, ובזמן התקף פעם או פעמיים מהכחול

עכשיו נזכרת שלפעמים גם סטרואידים^כיסופים^
המינון יכול להתאים, זה לא חריגshiran30005

אולי זה מינון גבוה אם רק עכשיו התחילו לתת משאפים כי בדכ מתחילים עם 2 ליחצות מהכתום בלי הכחול/אפור.

אנחנו לקחנו תקופה ארוכה 4 לחיצות מהכתום ומהכחול יותר -בילד קטן יותר אז המינון לא חריג.

אבל- כן כדאי להתייעץ עם רופא ריאות טוב!! לא סתם רופא ריאות , לצערי יש לי ניסון מר עם רופאים סנדלרים...

זה לא נשמע לי מינון חריגטארקו

גם אצלנו זה המינון שניתן כבר פעמיים

ובזמן התקף אפשר משאף כחול בלי הגבלה.

פעם אחת קיבלנו גם 3 פעמים ביום מינון כזה.

עונה לכולן. אין לו בכלל התקפים.אמא טובה---דיה!

פשוט יש לו כל הזמן צפצופים מהריאות (בסטטוסקופ, לא בנשימה),

והמון דלקות ריאות חוזרות.

ברור, זה סטרואידים.. ממש משפיעאמא לאוצר❤

לגבי העצבנות בוודאי

לגבי השינה דווקא הרבה פעמים זה עושה הפרעות בשינה אבל בטח גם קשור לפחות בעקיפין

זה לא מהמשאףחנוקהאחרונה

אבל אם הוא מקבל סטרואידים אז חד משמעית

זה משפיע מאד.

לא מכירה בשביל להציע תחליף, אבל זה תרופה חזקה ביותר

אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה

השובב שלי הוא השלישי

וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..

על סיכונים וסכנות

ואנחנו ממגנים את הבית

אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו

אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.

בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן

אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות

(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)

בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.

ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.

דברים אסורים קורים מעת לעת.. 

פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר

הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן

ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.

וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...

שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא

לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאף

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה

אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.

גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.

אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.

בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות

יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים בגיל 7 מה פוגע ומה לא (וגם בגיל יותר גדול)

המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות

לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה

יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים

עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקה
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים מה פוגע, אבל אם יודעים שמשהו פוגע לא עושים אותו (כשלא מדובר בריב נקודתי)

אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן  ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .

ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו

ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

עוד כיווןאיזמרגד1

אני חושבת שחשוב להסביר לו למה זה לא בסדר, חוץ מלהגיד לו שזה לא בסדר

לנסות לחשוב איתו ביחד מה אחיו הקטן הרגיש כשהוא היה סגור בחדר לבד ולא יכל לזוז 

תודה יקרות על כיווני המחשבהמחיאחרונה

בעזרת ה' אדבר איתו על זה שוב ביישוב הדעת.

כמובן שעכשיו אני רגועה יותר ויכולה לחשוב על זה בצורה יותר שקולה

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

הוא באמת אלוף!חנוקה

לכן קשה לי להתלונן...

אמרתי לו פעם שלא פייר שאני לא יכולה אפילו להתלונן עליו...

אבל לגבי הטאטוא- כל הקאצ' שהוא משאיר באמצעעעע החדר

תוך כמה זמן ורמוקס אמור להשפיע?שמש בשמיים

הגיוני שהילד קיבל ורמוקס ביום שישי ועדיין מתעורר מסכן בלילות?

היו לו תולעים, ראיתי אותם. שמנו לו וזלין בפי הטבעת וזה עזר. ביום שישי נתנו לו ורמוקס ולא ראיתי שיפור משמעותי, עכשיו הוא התעורר בוכה ומסכן ולא ידע מה הוא רוצה והיה נראה בבירור שמשהו מציק לו, לא הסכים לי למרוח לו וזלין וחזר לישון ככה.

יש פעמיםתקומה

שמנה אחת לא מספיקה, ואז ממליצים לתת שני לילות ברצף.

כמובן אני לא גורם רפואי

אבל זה מה שנאמר לנו

תודה! אז לשאול את הרופא ילדים?שמש בשמיים

או שאפשר לתת על דעת עצמי עוד מנה?

זה שלךתקומה

אני נותנת חופשי עוד מנה

אבל לא לוקחת כאן אחריות

תודה על התגובה!שמש בשמיים
הרופאה שלנו אומרת לתת 3 ימים ברצף ואז שוב ביום ה10תודה לה''

הרופאה השנייה שלנו אומרת מנהגים אחת ואז אחרי שבועיים עוד מנה

זה פשוט הבדלים בין רופאים

יש כאלה שנותנים טיפול משפחתי ויש כאלה שרק למי שסובל...

ואיך אני יכולה לדעת אם נדבקתי ממנו?שמש בשמיים

אתמול בלילה הייתה לי תחושה ממש מציקה בפי הטבעת, אז הרהרתי שאולי נדבקתי, אבל איך אפשר לדעת על עצמי?

בדרך כללתקומה

אם ממש רואים את התולעים, ההמלצה היא לתת טיפול לכל המשפחה, בגלל שזה באמת מאוד מדבק. אבל בשביל זה באמת תצטרכי לבקש מהרופא

ולהחליף מצעים ומגבות, לכבס הכל ב60 מעלות.

שאלתי את הרופא והוא אמר לתת רק לושמש בשמיים

הוא לא בגישה של לתת לכולם כי לאחד יש (סה"כ הגיוני, השני עדיין עם טיטול אז נראה לי פחות מדבק ככה ואנחנו מבוגרים אז גם פחות יש לנו ממי להידבק והילד בטח נדבק בגן)

אולי לאור העובדה שמציק לי אז כן כדאי שגם אני אקח, צריכה לבדוק אם מותר בהריון והנקה...

אסור בהריון לפי מה שאני זוכרתתודה לה''
זה לא לגמריתקומהאחרונה

נכון

נגיד באתר של כללית, כתוב שמחודש רביעי היא נחשבת בטוחה לשימוש

בחודשים לפני כן, פשוט אין מספיק מחקרים אז צריך להתייעץ עם רופא לפני שימוש.

זו תרופה שיש לה שם רע משום מה, אבל מכמה רופאים ששאלתי, היא דווקא נחשבת בטוחה לשימוש. (ושוב, לא לוקחת אחריות על התשובות שלי בפורום, רק משתפת מידע)

איך אתן מורידות חוםשירה_11

אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד

אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה

ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔

בחיים לא חשבתי על זה האמתמרגול

את מדברת עלייך או על ילד קטן?

אני לוקחת משככי כאבים, אבל בשביל הכאב, לא בשביל החום.

ותלוי גם כמה החום גבוה. 38.5 לא דומה ל40.5

בכללי הגוף צריך מנוחה. תקשיבי לגוף. אם את עייפה תלכי לנוח. אל תאכלי אם את לא רעבה (הרבה פעמים מערכת העיכול קצת מכבה את עצמה כדי שהגוף יתמקד במערכת החיסון)

גם אם את אוכלת - דברים קלילים. מרק, שייק, דברים כאלה. אני הייתי תמיד גם שותה תה.

תנסי כמה שיותר לנוח גם נפשית. עזבי אותך מהמיילים שצריך לענות להם וכו. תהיי במיטה תקראי ספר. כשתהיי עייפה תישני. כזה…

ונראה לי שהגוף מספיק חכם בשביל להעיר אותנו בעת מצוקה. לא מבטיחה. אבל כך נראה לי. 

התכוונתי לילדיםשירה_11
שמסוכן שהחום עולה ואני לא בשליטה לא?!

ותודה על התשובה המפורטת קראתי כל מילה וזה באמת מה שאני עושה עם עצמי כשאני לא מרגישה טוב

מגבת לחה על הראש/ מקלחתנפש חיה.
גם אם ביום אני מושכת, בלילה אני כן נותנתטארקו

בדיוק בגלל מה שכתבת למטה שזה מפחיד לתת לחום לעלות בלי להיות בבקרה.

אם לא, תביאי אותם אלייך למיטה

וגם

אני נותנת נורופן/אקמולי אם החום מעל 39

או אם החום נמוך יותר אבל הילד סובל

לא ממהרת לתת אבל גם לא נמנעת מלתת לילד כי גם לאפשר לגוף מנוחה ולא מלחמה מאפשר החלמה טובה יותר.

ממש ככהחנוקהאחרונה

זו גם ההמלצה שאני מכירה

בלילה בפרט אצל תינוקות כן לתת כי את לא במעקב.

הבן שלי מתנגד לתרופות, אז לא רבה איתו אם זה לא חיוני (אנטיביוטיקה נניח)

אבל הוא כבר גדול יחסית, בלילה מעיר אותי אם לא מרגיש טוב.

בגיל קטן יותר נתתי לפני השינה

הסברתי שבלילה חייבים.

שמה איתי במיטהעוגת גבינה.

מלבישה בגדים קלים.

לא מכסה בשמיכות.

בלילה לרוב אעדיף לתת. ואם לא אתן זה כבר שאראה שחיונית ובסוף חולי וכבר לא מעלה חום גבוה.

עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אני עקרתי לא מזמןחנוקה

מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.

עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.

הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.

בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.

זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה

בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום

בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.

מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינו

תלוי איפה השן..

ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..

אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה.. 

תלוי מאוד באופי העקירהכבת שבעים

לי היתה עקירה ממש פשוטה, יצאתי מהעבודה, הלכתי לעקירה וחזרתי מיד לעבוד... לדעתי אפילו לא לקחתי שום משכך כאבים

וואי שרשור בול בשבילימאמינה-בטוב
תכף יש לי תור לעקירה שן תחתונה כירורגית, מקווה ממש שיהיה סביל
מנצלשתשמעונה
אשמח להמלצה על רופא מומחה או פרטי לעקירת שיני בינה (שגדלה לרוחב)
פרופסור שלמה קלדרון. מצויןאנונימית בהו"ל
איזה אזור?מאמינה-בטוב
אני עקרתי במרפאה בירושלים (בבעלז)בארץ אהבתי

על פי המלצה של רופא שיניים מצוין שאני סומכת עליו.

הלכתי לשם פרטי, עלה לא מעט, אבל הרופא שיניים ששלח אותי לשם אמר שהמחירים שם יחסית זולים ביחס לפרטי.

יכולה לתת מספר בפרטי.

אני עקרתי אצל ד"ר אגטשטייןסטודנטית אלופה

גם שן שגדלה לרוחב והייתה קרובה מאוד לעצב והייתי סופר מרוצה.

מה שכן המחיר…

https://www.google.com/search?q=jerusalem+oral+surgery&rlz=1C9BKJA_enIL1144IL1144&oq=jerusalem+oral+&hl=he&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#ebo=0

תודה בנותמחי

זו שן עליונה, והיא לגמרי בחוץ אז מקווה שזה יעבור בטוב 🙏

לא אכפת לי לקחת משככי כאבים, אני פשוט זוכרת את עצמי אחרי פעם אחרת שעקרתי שהגעתי הביתה וישנתי שעות. אבל אני לא זוכרת איך הרגשתי בימים שאחרי 🙃

מתארגנת על אוכל רך וקר בעזרת ה'.

חוששת איך אסתדר עם הילדים... לא להרים בן שנתיים וחצי זה קצת קשוח 

לא לדבר ולא לצעוק עוד יותר קשוח עם ילדים בחופש 😆

קחי בחשבון שיכול להיות שעדיין לא תוכלי לאכול נורמלמרגול

וואי וואי חייתי שבוע על אוכל של תינוקות בגדול חחח

אבל זאת היתה עקירה כירורגית של 2 שיניים כלואות… גם בשני צדדים

מבחינת הכאב, אחרי 3 ימים אם שמרת שלא יזדהם, אמור להיות בסדר, בטח אם את עם משככי כאבים. 

אוי זה נשמע נוראמחי

ממה שהבנתי עקירה של שן כלואה זו החלמה קשה יותר.

ובשני צדדים, זה באמת חוסר יכולת לאכול...

הרופא רצה להוציא לי 2, אבל כרגע רק אחת מציקה אז העדפתי לעשות צד אחד כדי שתהיה לי אפשרות לאכול בצד השני

האמת טוב שעקרתי את שתיהן יחדמרגולאחרונה

אין סיכוי שהייתי חוזרת לשם חחחחחח

אז כבר עשיתי כל מה שצריך

אותה שאלה-על טיפול שורש? איך ההתאוששות אחרי?בורות המים

כמה אפשרי לקחת אקמול ולהסתדר ?

בעל במילואים וכו..

לי כאב מאוד ביום הראשוןמחי
בימים הבאים תפקדתי כרגיל, עם משכך כאבים 
אני עקרתי שן בינה מורכבת מאודסטודנטית אלופה
תחתונה, ששכבה לרוחב וב"ה אחרי יומיים כבר הרגשתי הרבה יותר טוב.
ב"ה! מעודד!!מחי

אולי יעניין אותך