שיתוף והתייעצות- ביקור יולדתמותק 27
היי כולן,
כשעברתי למחלקת יולדות אחרי הלידה, חמותי התקשרה לברך מזל טוב והודיעה כי הם יגיעו לבקר ביום רביעי שאחרי חג הסוכות.. כלומר שבוע מהשחרור..
הם גרים מרחק של שעה וחצי נסיעה מאיתנו, בלי רכב. לכל הלידות הם הגיעו בתחבצ או מונית ספיישל.
בכל אופן, אחרי הלידה הנוכחית הם לא הגיעו לבקר בביח. למרות שידעו שילדתי ביום שני לפני 8 בבוקר.. היה להם את כל היום או למחרת להגיע לבקר.. הם לא עובדים או משהו כזה. הם בבית.

אממה,
שוב התקשרה חמותי, הפעם שבוע אחרי הלידה, ביום שני ערב חג סוכות. התקשרה לבעלי לומר לו שהם רוצים להגיע לבקר ביום רביעי אחרי החג, בעוד יומיים. עם אחותו הנשואה ובעלה ו3 הילדים שלה.
(לבעלה של אחותו יש רישיון אז הם מצאו רכב גדול שיכול להביא את כולם..)

בעלי אמר לאמא שלו שפחות מתאים לנו כרגע, שאני עדיין במיטה ומניקה כל היום, בכל זאת תינוקת בת שבוע, ואני שבוע אחרי לידה.. וקצת לא מתאים..

אז אמא שלו שאלה- מה, אתה לא רוצה שנגיע??
אמר לה- חלילה, פשוט לא מסתדר כרגע.
אז היא שאלה מתי כן? אולי בחמישי? או בראשון לפני חג שמחתורה? פשוט עכשיו יש לנו הזדמנות להגיע השגנו רכב גדול...
אמר לה שלא מתאים עדיין.. ושנעדכן..

הסתיימה השיחה,
בעלי ואני דיברנו.. יותר נכון, הוא אמר אני לא מבין, את שבוע אחרי לידה, רוצים להגיע כל הפמליא, מילא רק ההורים שלי אבל למה גם אחותי ובעלה וכו.. ההורים יכולים להתנייד בתחבצ, נכון שאולי יותר נוח בטרמפ עם כולם יחד, אבל לנו זה לא מסתדר להכיל ולארח כרגע מלא אנשים.. אמר לי מי יישב איתם ויארח אותם? אני מטפל בילדים ואת בחדר.. ותכלס הוא צודק.. חוץ מזה שאין לנו קשר בכלל אבל בכלל עם אחותו. אין דיבור. לא כי קרה משהו חלילה. פשוט הם טיפוס כזה...

כמו כן, אמר שהם סגרו על עצמם בזה שהם לא רוצים שנגיע אליהם לשבתות וחגים, זה מצמצם את אפשרויות ההגעה אליהם והמפגשים המשפחתיים בכלל. כי בתכלס, הם אנשים לא עובדים, לא סיעודיים חלילה, יושבים בבית, חמותי שומרת על הנכדה הקטנה בת 5 חודשים. אז כאילו נולדה לך נכדה עכשיו, מהבן הבכור שלך, קשה לבוא לבקר כשהם מאושפזים במחלקת יולדות? זה יותר נוח, ביקור קצר עם שעות ביקור ידועות, לא מלא זמןןן מהבוקר עד הערב.. אז כאילו הם סגרו על עצמם, למה אנחנו צריכים לבוא ולהתאים את עצמנו לביקור שלהם? שיבואו כאמור מהבוקר עד הערב.. כי הם לא יעשו הרי נסיעה עד אלינו עם כולם בשביל שעה שעתיים..

בנוסף, אנחנו לא מוזמנים אליהם לחגים ולשבתות.. רק להורים שלי.
אחותו למשל, כן מוזמנת להורים שלה מן הסתם. אפילו שהיא עם 3 ילדים. אנחנו לא, קשה להם לארח אותנו.
אז בעלי גם הסתכל על זה- בזמנים הכי קשים שלנו, אנחנו הולכים רק להורים שלך, רק הם תמיד מזמינים אותנו ועוזרים עם הילדים ועוזרים בכלל מכל הבחינות אז למה אני צריך עכשיו לארח אנשים שאין לנו קשר איתם, שלא יודעים בכלל מה איתנו ולא מכירים אותנו ואת הילדים?!? רצו לבוא לבקר, שיבואו למחלקת יולדות לאיזה שעה שעתיים וזהו.. בלי טירחה יתרה.

רצינו להגיע אליהם לשבת לפני 3 שנים, ואמא שלו אמרה שלא מתאים להם. מאז עד היום לא מתאים להם. אז יוצא שאנחנו מתראים פחות. פעם בשנה וגם זה בקושי. הילדים לא מכירים. חוץ מהגדולה שלנו שעוד מעט תחגוג 7, היא מכירה אותם. השאר לא.

הם מזמינים אותנו להגיע בימי חוהמ לביקור קצר אבל קשה עם הנסיעה הלוך וחזור באותו יום עם ילדים קטנים ופקקים. יצא לנו פעם אחת 5 שעות נסיעה אם לא 6 שעות. פשוט לא מתחשבים.

חוצמיזה שאחרי הלידה לא היה לנו כלום בבית מבחינת קניות. ממש כלום לאירוח! לא היה נעים לארח במצב כזה. אחותו אמרה מראש אל תכינו לנו משהו במיוחד, אנחנו נביא איתנו. אבל מניסיון העבר ראינו שהם לא יודעים להתארגן על זה..מבחינת כמויות. הכל אצלם במזעריות.
בעלי אמר אני לא מוכן להזמין פיצות בשבילם. אין מצב. מבחינה כלכלית.. פעם יצא שעשינו קנייה בשבילם לעשות על האש והם לא הגיעו בדקה ה90.. מצאו רכב להשכיר אבל היה להם יקר מידי. ולא היה אכפת להם כל הטירחה שטרחנו עד השעות הקטנות של הלילה עם הילדים הקטנים..

אציין כי אני וחמתי לא בקשר טלפוני, פשוט כי היא טיפוס שאומר אחד בפה ואחד בלב אז חבל על זמן השיחה.

אז כרגע יצא שהם עדיין לא באו לבקר, אנחנו גם לא בלחץ על זה. מצידנו שלא יגיעו, הם לא חופרים על זה.
אמרנו שנראה אם הם יתקשרו עוד פעם בעתיד נראה מה יהיה המצב ולפי זה נחליט.

זה עומד כאילו על הלב, עניין הביקור מצידם. לפחות מהצד שלי. אולי לבעלי לא..
שיתפתי חברה, היא הייתה בדעה שלא משנה מה, זה ההורים שלו וחייב לתת להם להגיע לבקר. אמרתי לה דאין בעיה שיגיעו, אבל לא בכמות האנשים הזו, ולא שבוע אחרי לידה. נראה לי הגיוני...

הייתי חייבת להוציא פה.. פשוט עומד לי על הלב כבר יותר משבוע..
תודה למי שקראה🙏
וואו, קשוחLana423
מבינה אותך ממש. זה לא מתאים לארח כל כך הרבה אנשים שבוע אחרי לידה.
אבל - משפחה זה משפחה. ואת מכירה את הסיפור מהצד הזה, ואולי להורים שלו זה נשמע ומרגיש סיפור אחר לגמרי.
הייתי עושה מאמץ כדי להיות בקשר טוב יותר (לא אומרת ספציפית לגבי הביקור הזה של שבוע אחרי לידה, אלא בכללי)
הייתי מנסה להפגש איתם יותר בעתיד, ואולי כך הדברים יתחילו להרגיש יותר טבעי ויותר טוב, ואולי לא - אבל הייתי מנסה, רק כדי לא להתחרט אחר כך שלא הייתה השתדלות מהצד שלי. גם נשמע שזה באמת יושב עליך, זה גם לא טוב לך ❤️
מסכימה עם מה שכתבו לך מעליאני זה א
כדאי ממש לנסות באופן כללי כן להיפגש יותר במהלך השנה( ברור שלא עכשיו דקה אחרי לידה) ואם שבתות לא מתאים להם אז להגיע בזמנים אחרים לקבוענפעם בחודש/ חודשיים נסיעה אליהם אחרי צהרים או ערב פעם אתם אליהם ופעם הם אליכם אם קשה לכם הנסיעות.
ולגבי עכשיו הייתי מרימה טלפון ואומרת שאת ממש רוצה שהם יראו את הנכדה החדשה ותשמחי שיגיעו לבד כי כרגע את חחשה בשביל לארח
ניסינו לקבוע איתם בפעמים אחרות, אבל לא ככ מסתדרמותק 27
תודהה 🙏🙏מותק 27
באמל שבוע אחרי הלידה רק שכבתי במיטה. וכמובן שישנתי.. מזל שהם לא הגיעו
מהממיםאני זה א
איזה בעל מהמם יש לך. וואו!מיואשת******
ככה לצידך, דואג לך, מצדד בך ובטוב שלך מול ההורים שלו. איזה מהמם! נשמה! שולחך לו משאית עם מדליה ברגע זה.
💐

הוא צודק לגמרי. תנוחי.
אפשר לומר להורים אנחנו מאד רוצים שתבואו לבקר אבל רק אתם, ולא יותר אנשים מכיון שזה לא מתאים אחרי לידה.
אני בדעה שאת ההורים עצמם צריך לקבל בכל מצב (ועוגה קנויה זה לגמרי סבבה, ולא צריך לארח. באו לראות את הקונה תהיי כמה שמתאים לך גם רבע שעה טוב ותחזרי למיטה. בעלך יכול להיות איתם או לשתף אותם בפעילות הבית כמן אמבטיות לנכדים )
אבל מעבר לזוג ההורים לא צריך לקבל אף אחד ואפשר לומר את זה בפשטות . הכל טוב.
תעיפי לך את זה מהלב יש לך בעל מהמם שהיא יטפל בזה הלאה כמו שטיפל עד עכשיו ואל תחשבי על זה בכלל.
תמשיכו להיות חמודים כאלו
תודה 🙏 נכוןן, את צודקת מבחינת האירוחמותק 27
וכןן בעלי מקסים ממש
נשמה,חדשה ישנה
את מערבבת פה כמה נושאים ביחד.
זה שהם לא מזמינים אתכם 3 שנים זה מעליב ולא נעים בפני עצמו.
אבל זה שלא ביקרו אותך בבית חולים זה עניין אחר. אני לעומתך לא הייתי רוצה שחמותי וחמי וגיסתי הלא קשורה יגיעו לבית חולים, שם אני חצי גוססת, עם חלוק מביך, וכל שניה מתלכלך מדם, הולכת בקצב של צב צולע וממש אין לי כח לשבת שעה ברצף ולחייך. לעומת זאת בבית, אני לבושה, שבוע אחרי מרגישה קצת יותר טוב ואם צריך להניק הולכת לחדר והבעל והילדים נשארים עם האורחים הכבודים. יכול להיות דווקא שהיא התחשבה בך בכך שלא הגיעה שניה אחרי לידה.... ולגבי לארח- לא נראה לי שהם מצפים שתכיני סעודה, רק לקנות כמה עוגיות ועוגות, משהו מלוח, קפה ושלום על ישראל. כיבוד הורים זה גם כשההורים לא מכבדים אותנו 🤷
מסכימה ומוסיפהאמא יקרה לי*

שמה אכפת לך איזה כיבוד הם יביאו. מזערי או לא, שיאכלו מה שהביאו...

הייתי מקטינה ראש לגמריייייייייי

תשבי איתם קצת, לפי הכח ותפרשי כשאת רוצה ובעלך ישאר ויארח אותם.

גם אופציה..מותק 27
האמת שמסכימה וגם אולירקלרגעכאן
חושבת שמה שחסר פה זה כנות בדיבור

לדעתי לבא למחלקת יולדות זה תקוע והרבה פחות מתחשב
(אלא אם זה רצון היולדת)

לבא לביקור אחרי שבוע זה דוקא הגיוני
אבל מה...
נראה לי זחסר פה הסברה שלכם
הם לא אמורים להבין לבד את ע
כל מה שתיארת

אפשר לבקש בעדינות אנחנו ממש ממש נשמח שתבואו לבקר!
אבל כרגע לאשתי עדיין קשה לארח את כולם ליום שלם- צריכה עדיין מנוחה. אז אם אפשר שתבואו רק אתם. או רק עם האחות ובלי הילדים
או שזה פשוט יהיה הפעם ביקור קצר יותר של שעה- שעתיים .ופעם הבאה בזמנים רגועים יותר נשמח שתהואו יותר בנחת..

לדבר..להסביר יפה

ולא לערבב את מב שקורה במהלך בשנה- זה באמת באמת קשה חמעליב ממש
אבל זה לא קשור להתלבטות הספציפית הזאת .ולא כון להץנהל במן 'אם אתם ככה אז...' כי זה בסוף יגרום לנתק לגמרי
בעלי ממש מתנסח איתם בצורה יפה ומכבדתמותק 27
הם בקטע של ניצול הזדמנויות מה שנקרא..
שאם פתאום עכשיו "בין הזמנים" והבעל האברך של אחותו יכול להסיע אותם כי מצאו רכב גדול בשביל כולם, אז זה הזמן להגיע לביקור. בלי קשר למה מצבנו.. ומה המרגש אצלנו..

פעם אחת הם הגיעו לביקור בתחבצ השקיעו חתיכת נסיעה רק ההורים, עד אלינו, כשבעלי בכלל לא היה בהית, הוא נסע לכיוונם לרופא פרטי לייעוץ משהו, תור שחיכה לו כמה חודשים טובים.. ואמא שלו התקשרה על הבוקר אם יכול לבטל אמרתי לה שממש לא, הוא סובל מלא זמן וחייב את התור הזה.. אז אמרה שפתאום יש להם הזדמנות להגיע כי היא לא צריכה לשמור על הבנות של אחותו..

רק היא זו שמעניינת אותם והם הולכים לפי מה שמתאים ונוח לה. הכל סביבה.
אז לכן אמרנו שהפעם לנו לא מתאים ושיתמודדו. לא הכל צריך להיות רק מתי מתאים לאחותו..
ובעלי ממש נפגע שהם הגיעו כשהוא לא היה.. כי הם בכלל לא מגיעיםמותק 27
אז עד שהם הגיעו פעם בשנה וחצי.. אתם מגיעים כשהבן שלכם לא נמצא?! כאילו איזו מין תחושה זו... ישבו איזה 3 שעות והלכו.. באו לראות את הילדים ובעיקר הגיעו כי קיבלו מתנות אחרי שילדתי ורצו שהבגדים יתאימו לתינוקת החדשה..
אין לי בעיה שהם יגיעו לביח, זה לא שאני מסתובבת איתם שם.מותק 27
אני שוכבת במיטה. הם מבקרים ביקור קצר ואם אני צריכה להניק הם יוצאים עם בעלי ואחכ חוזרים. ואין בעיה. יותר נוח מבחינת זה שזמן קצוב..

בדרך כלל, כל הלידות, הם הגיעו לביח. אז אין כאן עניין של פתאום לבוא ולהתחשב בי.. זו לא הסיבה...

אולי הם לא מצפים לסעודה, אבל תכלס זה גם זמן שהילדים צריכים לשבת לאכול צהריים, אז צריך להכין ממילא לילדים.. אז עכשיו זה להכין כמות גדולה יותר גם בשבילם ולכן אולי עוד תוספת וכו..
רק מוסיפהמותק 27
שבחג הסוכות היינו בבית. כי מן הסתם הם לא יזמינו אותנו, ולהורים שלנו כבר מיצינו, היינו שם כך חודש תשיעי לכן רצינו קצת שקט..
ונכון, אם ההורים שלו היו מזמינים אותנו, לא היינו הולכים, שוב, כי אין קשר.. זהלא שאנחנו נפגשים פעם בחודש או משהו כזה..

הוספתי, כי זה עוד טירחה שהיינו צריכים להתארגן מיד אחרי הלידה.. בניית סוכה, והתארגנות לחג מבחינת בישולים.. והכל בעלי עשה לבד.. ורצה קצת מנוחה ביום שאחרי החג..
למה אתם מחכים להזמנה שלהם?אביול
אתם לא יכולים לבקש לבוא?
אני אף פעם לא מחכה להזמנה של ההורים שלי. הם יודעים שכשאני רוצה אני שואלת..
להורים שלי? כמובן לא צריכה הזמנהמותק 27
להורים של בעלי, אין מצב להגיע בלי ליידע, אמא שלו צריכה שיישאר משהו משבת ולהכין עוד תוספת..
כן אבל אתם לא יכולים לבקש לבוא בלי לחכות להזמנה שלהם?אביול
לא. יאמרו לנו שלא מתאים להם.מותק 27
הבנתי. באסהאביול
ואם תשאלו מתי כן מתאים?שוקולדציפס
חמותי תגיד שהיא תעדכן אותנו כשיתאים להמותק 27
כשנפגשנו בפעם האחרונה בחוהמפ, אחותו הזמינה אותנו שנבוא שבת כאילו להורים. לחמי וחמתי. אבל הם הקשיבו והיו בשיח, אך לא הזמינו.
כתבו לך דברים ממש יפים.לא מחוברת
אבל לדעתי ממש לא באים שבוע אחרי לידה .
יש לי מכרה אתיופית והיא באה לבקר אותי כמה חודשים אחרי לידה, כשהיא היתה אצלי היא אמרה ששבוע אחרי הלידה היא תכננה לבוא.
נחנקתי במקום, לאלאלא פשוט לא.
אז נכון זה משפחה ולא מכרה אבל לפי מה שזה נשמע עם האחים אתם לא ככ בקשר.
הורים צריך להזמין באמת. אין מה לעשות. אבל את כל המשפחה המורחבת??
אצלי הם הגיעו שבת אחרי הלידה כל המשפחה המורחבת ! דודעם אחים משו הזיה. ממש יומיים אחרי שהשתחררנו ובכנות עד היום אני סוחבת את הכעס, זה היה ממש לא שייך , לא הייתי במקום של לראות מלא אנשים. ישבתי בחדר רוב השבת ובכיתי.
בקיצור אני לא ממליצה
הגיעו לשבת שלמה או קפצו לבקר??יעל מהדרום
לק"י

צריך לשאול ממש ברגישות אם מתאים ליולדת לקבל אורחים....

אני אישית אוהבת שבאים לבקר. אבל לא אנשים לא קשורים, בטח אם אין לי כח.
לכל השבת,סעודת וכו היה מזעזע באמת..ועוד זה מהצד של בעלילא מחוברת
לגמרי כל אחת ומה שמתאים לה..
חברות טובות ברור שבאו! אבל גם קפצו.. חצי שעה שעה. ובמלא טאקט...
מה?????? מה פתאום הם נחתו עליכם ככה?! הזיהיעל מהדרום
כי חברות מבינות. אולי יותר מהמשפחה.מותק 27
בדיוק, שבוע אחרי לידהלא מגיעים.מותק 27
חברות הגיעו לביקור קצר אפילו לא ישבו.
רק נכנסו להביא מתנה קטנה ויצאו אחרי רבע שעה.

חברות, שאיתן הייתי רוצה לשבת ולשוחח.
לא אנשים רחוקים שאין קשר.
יש נשים שיהנו מביקור גם שבוע אחרי הלידהיעל מהדרום
לק"י

כמובן שצריך לברר שמתאים, ולהיות רגישים מאוד ליולדת ולאיך שהיא מרגישה.

וגם תלוי אם זה ביקור נימוסין או ביקור שכולל עזרה....וכמובן במי המבקר
תלוי גם מה הטיימינג..מותק 27
כלומר, אני השתחררתי בערב כיפור.. הייתי פה לבד עם כולם ובעלי יצא לתפילות וחזר כל הזמן כמובן לבדוק מה איתי וכו.. אבל בכל זאת את אחרי לידה ופה עם ארבעה שיהיו בריאים. וצאת כיפור מיד בניית סוכה.. ולמחרת שבת אצל הוריי אז להתארגן עם כולם לנסיעה.. אין פה בדיוק מנוחה של שנייה מאז השחרור..ואז חוזרים מוצש, עוצרים לקנייה קטנה, רק בעלי כמובן, כי אני באוטו מניקה וכולם ישנים.. ולמחרת בבוקר, ראשון, מסתבר שהסוכה כולה התפרקה והברזלים לא היו טובים, אז הלך לקנות ברזלים חדשים ובנה הכל לבד. ובישל לחג. היינו חג סוכות למחרת בבית.. שני שלישי.. אז היינו חייבים את המנוחה של רביעי. ממש לא זמן לביקורים.. רק נחנו ביום הזה..

אם זה היה שחרור לשבןע יותר רגוע אולי היה מתאים הביקור..
וואו נשמע קשוחאביול
בעלך ראוי להערצה!אהבתחינם
איך זכיתם אחד בשניה ב״ה! שרק טוב יהיה לכם!

גיסתי באב לבקר אותי עם כל הגמעה (6 במספר+היא ובעלה)שלה שבועים אחרי לידה
ולא התביישה להגיד לי שנדאג להם לארוחת ערב בזמן שאני באה אליהם בפעם במיליון שנה כןס מים לא מוציאה לי.
באלי לפרוק ים דברים שיושבים לי על הלב וסליחה שנפלתי על השרשור שלך אבל משפחה של בעל זה אומנם משפחה.. אבל זה הרס בפני עצמו.
יואו. חיה בסרטטטט!!!חדשה ישנה
עד עכשיו זה יושב לי בלב !אהבתחינם
מבינה אותך ממש💕💕💕מותק 27
מסכימה בנוגע לבעלקצת תוהה..
מדהים כמה שהוא איתך זה לא תמיד מובן מאליו! ממש ממש לא! ול@אהבתחינם יש כאלה שרואים רק את עצמם ואחרי לידה במצב כל כך רגיש זה עוד יותר פוגע.. אצלנו חמי וחמותי לא ראו את הרגישות שבעניין הביקורים והמפגשים ועשו המון רגשי ולחץ וגרמו להרבה מתחים ומשברים שניה וחצי אחרי לידה.. למדנו מזה הרבה אבל עדיין חוששת בלידה הבאה ומבינה אותך עם הפריקה, יכולה גם לפרוק בלי הפסקה על התקופה ההיא.. תודה לאל שעברה ! והכי חשוב שלומדים איך להתנהל להבא
תודה אהובה 🙏מותק 27
חצופה שהיא ביקשה ממך להכין לה. לא ייאמן.. את הכנת לה?? או בעלך? או שלא הכנתם בכלל?

את יכולה לפרוק , פה זה המקום
אנחנו פה בשבילך🤗🤗😍😍
מבינה מה אומרת
בעלי הכיןאהבתחינם
אבל מתעבנת על עצמי שלא עמרתי את בחוצפה בזאת!!!
מובןמותק 27
אבל בסדר, זה עבר.. לפחות הוא הכין ולא את, אחרי לידה ..
כתבו לך כמה זוויות על הסיפור המתמשך מול חמותךאמאשוני
אז נכון את אחרי לידה וקשר כזה רופף לא חייבים לחזק דווקא שניה אחרי לידה.
אבל-
באופן כללי לגבי טיב הקשר. שימו לב שאת ובעלך מתוך ראייה שפחות מקיפה את כל התמונה, מונעים מהילדים שלכם את המתנה המדהימה שנקראת סבא וסבתא. בכנות, על כל טענה שהעלית אפשר למצוא תשובה די בקלות. והכי בולטת היא הטענה על המצב הכלכלי. לא קונה את זה בגרוש, צר לי. משפחה שאין לה 100-150 שקל לקנות פיצות בשביל לראות את ההורים אחרי שנה וחצי שלא התראו- שיעשו דחוף חשבון נפש כלכלי. 150 שקל בשנה להתקמצן על ההורים זה בושות. אתם מסתכלים על מחיר פיצה או ההגיון לסבסד לאחותו ארוחת ערב וזה לא השיקול הנכון.
אתם לא מסתכלים על ההשלכות של כל זה. בשביל לא להוציא 150 שקל אין לילדים שלכם סבא וסבתא.

אם לבעלך לא אכפת שאין קשר עם ההורים שלו, אז לפחות בשביל הילדים. שלא תתעוררו בעוד עשור או שניים כשיהיה מאוחר מדי.

עכשיו, אם אתם לא מעוניינים בקשר איתם- סבבה זה החיים שלכם, אבל למה לחפש תירוצים?
אפשר לפתוח ולנתח כל טענה שלך כלפיהם ולהראות לך את חוסר הגמישות שלכם. אבל אין עניין לעשות את זה כשאת שניה אחרי לידה.
כרגע אם אכפת לך בכל זאת לשמור על איזשהי גחלת כלשהי של קשר עם ההורים אז תשלחי את בעלך להזמין אותם (אבל באמת מכל הלב) שיבואו מתי שנוח להם עם מי שבא להם. אפשר וכדאי להמליץ שזה יהיה שניהם בלבד שהזמן ינוצל לחיזוק הקשר הזה ולא יתפזר על אנשים לא קשורים. אבל בסוף אם יחליטו אחרת זאת לא סיבה מספיק טובה להפיל את המפגש על זה.
את בעצמך אומרת שהם לא באים סתם ככה כל יום אלא רק כשיש הזדמנות. אז כנראה שזה לא יהיה בימים הקרובים. את לבינתיים תתחזקי והם ירגישו טוב שהושטתם יד לקשר.
ותארחו אותם כמו שצריך. לא מסעדה אבל גם לא עוגה..אנשים מבוגרים שמגיעים מרחוק ללא רכב פרטי, קצת כבוד.. אפשר לקנות בייגלים, גבינות. להכין סלט טונה, סלט ביצים ולחתוך פלטת ירקות. ולהודות להם על הטרחה שבהגעה. את בעצמך אומרת כמה קשה לעשות את המרחק הזה הלוך חזור באותו יום.
אם אין לך שניה לעמוד במטבח תביאי נערה תשלמי לה על שעת עבודה. לא צריך יותר מזה. הם ממילא לא אנשים של שולחן גדוש. אבל כן צריך להראות איזשהי אכפתיות בסיסית (אם היא קיימת)
לא מדובר באנשים רעים, מדובר בסגנון שונה ובתנאים מאתגרים לשמירה על קשר. אוקי. אז מאתגר. אם ממש ממש רוצים אפשר למצוא פתרונות.
תחשבי נטו על הרווח לכל החיים של הילדים שלך. תעשו את זה בשבילם.
את צודקת בגדול אבל לא אחרי לידהמיואשת******
אחרי לידה זה לא זמן מתאים להזמין חמולה לארוחת ערב גם אם זה במחיר של סבא וסבתא. אמא בריאה גופנית ונפשית זה יותר חשוב מסבא וסבתא, וחמולה לארוחת ערב שבועיים אחרי חידה זה ממש מתכון לאסון (לרב הנשים) צריך סדר עדיפויות
נכון. החרגתי את אחרי הלידהאמאשוני
אחרי הלידה צריך להתאושש. פיזית ונפשית. ואח"כ לבדוק איך לחזק את הקשר.
ולארח חמולה זה לא בא בחשבון. בהחלט מצדיקה את ביטול התוכנית הספציפית הזאת. אבל לא מסיבה כלכלית. ואפשר לפתוח תוכנית חלופית מינימלית אחרי שמתאוששים קצת יותר אחרי עוד זמן מה.
לא ביטלנו עכשיומותק 27
בגלל סיבה כלכלית..
ביטלנו נוכח המציאות של השבוע הנוכחי אחרי השחרור.. תקופת החגים וכו..

בקיץ לפני שנה אמרתי שהזמנו אותם לעל האש וקנינו ןטרחנו בשבילם מלא שעות במטבח והכנו גם עוגת יומולדת לחמתי כדי לחגוג לה וקישטנו את הבית וכו ובסוף הם התקשרו בבוקר להגיד שהרכב שהם מצאו להשכיר, יקר מידי.. ואם נןכל להשתתף בהוצאות ובאמת שלא יכלנו. הוצאנו מלא על האוכל והקישוטים לבית והמתנות לבנןת של אחותו.. לא ביקשנו שיביאו שום דבר איתם. אנחנו הכנו הכל עד השעות הקטנות של הלילה.. לקחנו מאוד קשה את זה שהם לא הגיעו בסוף.. לא העריכו את כל הטירחה שלנו..
ממש מבאס ככה לטרוח בשביל כלוםאחתפלוס
ממש מבאס!אביול
הם ידעו שארגנתם להם מסיבה?
ומה הסיבה שאין להם רכב? יש להם רישיון?
גיסתי ידעה. זה היה מתוכנן להפתיע את האמא ליומולדתמותק 27
להורים של בעלי אין רכב, היה להם לפני 25 שנה אך הוא נגנב. מאז הם לא קנו.
רק לחמתי יש רישיון.
לאפחד במשפחה אין.
והיום הם לא צריכים רכב, כי הם בבית, בן אחד כאמור בצבא והשניים האחרים נשואים ולא נמצאים בבית.
ואם הם צריכים ללכת לבת שלהם, הם מתניידים בתחבצ..
לא הבנתי..מותק 27
אנחנו לא מונעים מהם.
חמי וחמתי לא מזמינים אותנו לשבתות וכו כמו שפירטתי, אז איפה בדיוק אני מונעת? להפך, הזמנו אותם מלא פעמים שיבואו אלינו לשבת. הם לא רוצים..

אנחנו גרים במקום בלי שום עזרה מאף אחד, (לא שבאתי לבקש עכשיו עזרה) רק מציינת כי כדי לעשות נסיעה כזו ארוכה באמצע שבוע צריך עזרה..
קודם כל זהלקחת יום חופש מהעבודות, לשבור את השיגרה לילדים ולהתחיל טרטור של נסיעה.. עם ילדים קטנים-הנקה, גמילה מטיטולים וכל המשתמע על נסיעה ארוכה עם ילדים. רק לי יש רישיון.. זה אומר שברגע שסיימתי את הנסיעה, חייבת לעצור להנקה. שזה זמן..
מגיעים לשם, אין התארגנות מבחינתם לאוכל.. בקושי לשתיה.. זה מאוד קשה גם להביא איתנו או להזמין משהו אליהם.. מורכב. מציאות מורכבת.
ובסוף אתה נוסע חזרה, הכל פקוק, נסיעה במקום שעה וחצי הופכת ל4 שעות במקרה הטוב.. מגיע מותש, רעב, אין אוכל מוכן בבית, צריך להכניס את כולם למקלחות ולהתארגן ליום המחרת.. לעבודה, לארגן את הילדה לביהס וכו..

סליחה, אבל אלו לא תירוצים.
זו המציאות, זו האמת.
אפשר לבוא ולהגיד אבל הנה באתם ביקרתם, הילדים ראו את הסבא והסבתא שלהם.. עם כל הכבוד, הם עדיין יכולים לעשות נסיעה, כי הם בעצמם עושים נסיעות, אז שיבואו, מוזמנים בשמחה בטיימינג הנכון.

אם לסבא ולסבתא לא אכפת מהנכדים שלהם, עובדה שהם לא מזמינים אותנו לשבתות כדי להנות מהנכדים, אז למה שלי יהיה אכפת? אני מהצד השני כביכול..
אני מבינה את מה שאת אומרת, כמובן, רק מציגה את הצד ההפוך.
לי בעצמי יש סבתא שתהיה בריאה, בת 70 פלוס שעושה נסיעות בכל הארץ. מגיעה שבתות חופשי להורים שלי. הילדים שלי מכירים אותה יותר מאשר את ההורים של בעלי.
ולמה ככה?
היא יודעת שאנחנו באים שבת להוריי, מיד עושה נסיעה להורים שלי להיות איתם ולראות אותם.
אבל מהצד של בעלי, הם לא רוצים שנגיע לשבתות, הם רוצים שנטרח באמצע שבוע. ושנשתגע עם הנסיעה.

עברנו דירה לפני חצי שנה, שיגענו אותם שיבואו והם לא באו..
חצי שנה הם לא מצאו זמן בזמן הפנוי שלהם, לבוא אלינו.
אני מבינה שזה הורים, ושזה משפחה, וצריך להזמין ולארח ולכבד וכו, אבל כמה אפשר להשתדל ולהזמין ולרצות ולהכין בשבילם ובסוף- מבטלים בדקה ה90, או לא מגיעים בכלל, או בכלל לא מתעניינים ולא שומרים על קשר.. או מגיעים כשבעלי לא נמצא, רק כי יש "הזדמנות".

הבת שלי הגדולה כן רוצה לראות אותם, או ללכת אליהם אבל מבינה שלנו זה קשה.. ושהם לא יכולים.
כי היא רואה שאנחנו מזמינים והם לא מגיעים.

נשמה אני איתך לגמרי.לא מחוברת
להתאצץ כל הזמן ולהתאכזב זה קשה ככ, במיוחד שהצד השני לא זז סנטימטר. לא רוצה לפרט אבל הייתי שם. ואני עדיין שם ולדעתי זה פשוט לא נכון. לחיות את האכזבה הזאת לא בריא..
אז אולי יום אחד תגידו חבל. אבל אני לא בטוחה.
אבל כשמנסים ואת רואה שזה לא הולך אין מה לעשות..
אם זה באמת לוקח 3 שעות נסיעה תסעו פעמים שלוש בשנה.. זהו..
זה לא הגיוני כל חודש לעשות את המסע הזה בשגרה..
בעלי לא מראה שהוא מרגיש אכזבה ביומיום..מותק 27
אבל אצלי יש קצת, כאילו למה אין קשר איתו, עם המשפחה שהקים? הוא הבן הבכור.. בכל זאת..
סהכ יש לו עוד אח אחד רווק בקבע ואחות נשואה גרה בעיר שלהם.. אז כל הזמן זה רק להיות סביבה, לעזור לה עם הילדים וכו.. למה אין התאמצות של הגעה גם לבן הבכור?

לא בשביל עזרה חלילה, אלא יותר בשביל הנכדים. שיראו, שיכירו...

אמרתי פעם לגיסתי, אין לי בעיה גם לא להיות בבית כשהם מגיעים, אם קשה להם.. רק שיבואו לראות את הילדים.

מבחינת בעלי, הוא אומר שמאז ומתמיד המשפחה הייתה ככה קרה.. לא הייתה התעניינות יותר מידי אחד בשני... אמר לי זה לא כמו המשפחה שלך.. אבל בכל זאת, אני רואה זאת מהצד וכואב לי בפנים.. שכאילו אין לו משפחה.. נסע לביח באמבולנס כי לא הרגיש טוב, התקשרתי ליידע את חמתי, אפילו לא התקשרה אליו.. רק אחרי איזה 5 שעות. אמרתי לה שמן הראוי שיבואו לבקר אותו.. אמרה שהיא בדיוק תכננה לנסוע לבקר את אבא שלה בתל השומר..
אמרתי לה הוא שם מלא זמן, את יכןלה לנסוע אליו בפעם אחרת, הבן שלך עכשיו לבד בביח, אין איתו אפחד.. אמרה לי מה אין חבר שיכול להיות איתו?? אמרתי לה אין, כולם בטיולים של חוהמ. מי יהיה איתו.. רק המשפחה שלו צריכה להיות שם לצידו בזמן כזה.

כאילו אמא אחרת הייתה עולה על אוטובוס/מונית ספייישל ובאה לבן שלה..

ממש צרם לי..

ואת צודקת, זה מה שאנחנו עושים בדכ.. באים 3 פעמים- סוכות, פסח, וחופש גדול.. אבל יוצא שתמיד פעם אחת מבין ה3 אני נמצאת באיזה חודש 8-9 שאז קשה לנו לעשות נסיעה רחוקה ולכן לא מגיעים.. ולכן פעם אחרונה שהיינו שם, הייתה בחול המועד פסח.. שזה אחרי כל השנה וחצי של הקורונה שהיינו בבית..
חוסר היכולת להיכנס לראש אחד של השניאמאשוני
אתם לשלהם והם לשלכם...
חבל. באמת חבל.
לא רואה עניין לפתח את הנושא כרגע.
את יולדת. תתמקדי בהתאוששות שלך כרגע. תגידי למתוקה שלך שאמא אחרי לידה,
כשתתאוששי קצת יותר (עוד חודשיים- שלושה או יותר) אם תרצי לחפש דרכים לחזק את הקשר אני בטוחה שיהיה אפשר לעשות דברים בנידון.
ולשאול אותם מפורשות מה יכול לעזור להם לשמור על קשר. ועל כל צעד שאת מצפה מהם לעשות, אז לעשות שני צעדים לקראתם. אתם דור הילדים. הם דור ההורים. אל תתבלבלי. ואת לא בצד השני. להם יש כמה נכדים. לילדים שלך יש שני סבים ושתי סבתות. וזהו. אין אחרים. מה שאתם תשקיעו- זה מה שהילדים שלך ירוויחו.
וגם קצת יותר לדון לכף זכות- לזרוק בכזאת קלות שיבואו בתחב"צ. אנשים מבוגרים. קורונה. קושי להתנייד בתחב"צ כזה מרחק. זה לא עניין של מה בכך. אל תקלי בזה ראש. אז מחפשים הזדמנויות שנוח להם להתנייד ולבוא. לגמרי לגיטימי. בע"ה שבעתיד יתאים גם לטיימינג שלכם. ואפשר להעריך ולבוא קילומטר לקראתם גם כשקשה. לא יודעת מה הדחיפות הרפואית של התור של בעלך. אבל אם זה לא משהו שהיה פוגע בבריאות שלו, מותר לו לעשות עשר צעדים לקראת ההורים שלו ולוותר על התכניות שלו. למרות שמבחינת הצדק הוא צודק. הוא קבע תוכניות קודם. אבל הוא הילד שלהם והם ההורים שלו. משהו פה קצת מתבלבל לכם. אני בטוחה שהם נורא פגועים ממנו כשהוא זה שמרגיש פגוע מהם. חבל על כל זה, באמת.
וגם אם התור יש לו דחיפות רפואית, אפשר להתקשר ולהסביר. ולהתנצל ולהביא אכזבה. לא להשאיר את הדברים ככה ששני הצדדים פגועים שהשני לא בא לקראתם.

דרך לחיזוק קשר למשל- סתם זורקת רעיון, להציע לבת שלך להתכתב עם סבתא דרך מכתבים בדואר ישראל (יותר אישי) או דרך מיילים (יותר קל).
מציינת משהומותק 27
לגבי התור שהיה לבעלי, כן זה לפני ניתוח משהו בחוט השדרה. פריצת דיסק וכו.. חיכה לתור הזה חודשים. הם ידעו על קיומו. והם גם יודעים שהבן שלהם סובל.

פשוט הם קיבלו הודעה בבוקר מהבת שלהם, שהיא לא צריכה אותם בתור בייביסיטר היום, לשמור על הבנות שלה ולכן הם פנויים..

לכן התקשרה על הבוקר חמתי לומר שהם מגיעים..
פשוט במין קביעת עובדה כי לא תהיה הזדמנות נןספת.. כי הבת עובדת והם לא יציעו לה לקחת בייביסיטר חלילה.. או אופציה אחרת..

אז זה סוג של- היא מנהלת אותם... הכל לפי החליל שלה..

לא נשמע לי ככ הגיוני, שבעלי היקר סובל וצריך לבטל תור כי ההורים שלו החליטו לבוא באותו יופ בהתראה של מהרגע להרגע כי אחותו התקשרה לומרלהם שהיא לא צריכה אותם בייביסטיר היום... הזויייי לחלוטין..
ואגב, הכתיבת מכתבים ממש נחמד. אהבתימותק 27
הוא מאוד התעצבן על הקביעת עובדה הזו שהם מגיעים כשהוא לא נמצאמותק 27
אבל הם לא התבאסו ככ מעצם זה שהוא לא נכח..
אמרו לא נורא וזהו.. בסופו של דבר הם הגיעו.
הם עשו מה שהיה נוח להם.
כל הכבוד להם שהם הגיעו. באמת.אמאשוני
וכל הכבוד לך שאירחת אותם.
מראש היה נשמע שלבעלך בכלל לא קריטי להדק את הקשר, וככל שפירטת זה די ברור.
לא יודעת מה היה שם בקשר עם ההורים לפני ואחרי ולמה הוא בחר לגור רחוק מהם.
בכל מקרה לך אין הרבה מה לעשות עם זה, עניין שלו. אם זה יהיה חשוב לו הוא ימצא איך לשמור על קשר.
את מבחינתך תנסי לעשות הכל כדי שמפגשים שמתכננים יצאו לפועל. גם אם מפגש קודם התבטל. גם אם זה לא נוח. (לא מדברת על הלידה!) בגלל שהקשר הזה כ"כ פרום.
אם זה חשוב לך, זה המעט שאת יכולה לעשות.
להתראות איתם 3 פעמים בשנה זה יפה ונותן יציבות כלשהי לקשר .חלקם לארח, חלק להתארח. אבל תקפידו על זה. אם לא יוצא אז לתכנן מועד חלופי.
לפני כן כתבת שנה וחצי שלא התראו בכלל ואז את כל הסיבות לביטול המפגשים.
אגב גם חנוכה אפשר לקחת יום חופש (הילדים ממילא בחופש) ולנסוע. ואם רוצים לישון שם אז לצאת בחמישי ולחזור בשישי. ככה להפסיד רק יום עבודה אחד. לשבת אפשר למצוא פתרונות.
שוב הכל תלוי ברצון
ושום דבר לא דחוף עכשיו שבועיים אחרי לידה.
חמודה שאתתמותק 27
האמת, בעלי בחר לגור פה כי כאן הישיבה שלו, כאן למד ורצה להמשיך.
כפי המתואר בסיפורים לעיל, רואים כי המשפחה לא מלוכדת, לא מאוחדת.. משפחה מאוד קרה, אז אני יכולה להבין למה לא קריטי לו לגור לידם...

לא מתאפשר לישון אצלם.. קשה להם לארח לשינה. הם לא מתורגלים בעניין הזה של לארח אנשים לישון אצלם...

בדכ הם מגיעים שבועיים לפני חנוכה ליומולדת של הבת הגדולה. לאיזה ביקור קצר.
כלומר בשנה האחרונה לא הגיעו, לא הסתדר.. לכן נפגשנו רק בחוהמפ ביום אחד.. וזה בעצם המפגש הראשון אחרי השנה וחצי של הקורונה..

שנה לפני כן הם הגיעו נר שמיני של חנוכה, לשעות הצהריים, בדיוק באותו יום שבעלי נסע לבדיקה שלו.. ממש לפני הקורונה.. לא שהם הגיעו לאיזה יומולדת שלה..

ושנה שלפני כן הם לא הגיעו בסביבות חנוכה, כי הבת שלהם ילדה..חגגנו לה 4 והם לא הגיעו, אני יודעת שהיא התבאסה..
שנה לפני חגגנו לה גיל 3 אצל ההורים שלי אז הם באו לשם.יותר קרוב להם.
אני לא לגמרי מבינה את כל התמונהרקלרגעכאן
וזה באמת עניין שלכם

אבל רק אומרת

שבסוף
אם רוצים את הקשר
אם מבינים את המשמעות
אם בוחרים ה
בזה

אז להרוב יש פתרונות

אם בפנים לא רוצים
אז באמת יש מספיק קשיים וסיבות למה לא חקשה ואי אפשר ולא מתאים

וזה בסדר לבחור גם שלא( וזה לא שהם בסדר גמור ואתם לא..בכלל לא. יש פה קושי אמיתי אבל הבחירה שלנו היא מול מה שקורה בפועל...מול מה שהם..בלי שהם משתנים..)

אבל בלי התסכול הנלווה המתמשך
פשוט להבין שבחרת לא להשקיע בקשר מסיבות מוצדקות ונכונות
וכן יש לזה גם השלכות הדדיות אז לא לשפוט רק את ההשלכות שמצידם
להבין שזה המחיר
וכנראה שזה נכון לך כרגע

תאמיני לי כמה שרציתי את הקשר בשביל הילדים שלי, ממש לא בשבילימותק 27
אבל כמה שניסינו וניסינו, הם לא רוצים. הם אלו שדוחים אותנו ואנחנו לא רצויים עבורם.. אז כמה אפשר לנסות ולהשקיע..
פעם פיתחנו תמונה של הילדה ושמנו להם במסגרת יפה והבאנו להם. כשהגענו לביקור שם, ראינו שהם הוציאו את התמונה שלה ושמו תמונה אחרת.. של 3 הילדים שלהם..

כאילו איזה פוגע זה יכול להיותת
ואחכ באנו וראינו תמונה של הנכדה מהבת שלהם...

אין בושה..

הזויאביול
אני רק חיבוק . איזה קשה זה
אני לא מצדיקה אותם! ועדייןרקלרגעכאן
אני עדיין חושבת שבכל מה שכתבת יש גם עניין של פרשנות ושל ציפיות שיש לך שכנראה באמת לא יתממשו איתם אבל לא דוקא מכוונה רעה..

זאת אומרת...
הם מתנהגים בצורה שמבאסת אותך וזה ממש מובן למה זה מבאסססס ומתסכל ממש

אבל...מהרבה ממה שכתבת בשרשור אני שומעת גם פרשנות שלך ולא מציאות אובייקטיבית

הציפיה שהם יבואו- בעיני לא שייכת
יש הורים שקל ומתאיםתלהם לנסוע לבקר ויש כאלה שלא
יש הורים שזורמים עם ביקורים של הילדים עם הנכדים אצלהם והסית פתוח ויש כאלה שיותר כבדים וזה קשה להם פיזית ונפשית- ונכון זה חבל אבל זה הם
יש כאלה שיודעים להתעניין לגבי התמונה ששלחת איפה צולמה וכו ולפרגן בחום.. ויש כאלה שמבחינתם לכתוב - חמוד . זה תגובה שנחשבת מצוינת

נכון שזה קשה הנסיעה עם הילדים ואני מבינה כי יש לי יותר ילדים וכולם קטנטנים גם והנסיעה אצלינו זה 3 שעות( בלי עצירות -נטו הנסיעה)
וחמי וחמותי לא מבקרים אצלינו בכלל. אולי פעם בכמה שנים
אפילו לא אחרי לידה אם זאת בת- הם יכולים לראות אותה לראשונה רק אחרי חודשיים-שלוש כשאנו אלו שנבוא לבקר

אני מבינה שככה הם..וזה היכולת שלהם כרגע.
גם אם היו רגעים שזה ביאס מאוד

ומכאן זה שוב חוזר לעניין הבחירה
אם באמת כרגע לא נכון לך הקשר ואת מעדיפה לא להשקיע בו -אז תקבלי שהמחיר זה גם קרירות וץוחוסר השקעה מצידם

נכון שבעבר ניסית- ואת אומרת זה לא הלך
אבל יש להשקיע ולצפות שמה שאני מצפה יקרה- שיסעו, שיגיבו כמו שאני רוצה

ויש להשקיע נטו כדי שיהיה קשר גם בלי התמורה שאני ציפיתי לקבל..ובצדק
ובאמת אני מממש מבינה את התחושות הקשותרקלרגעכאן
גם לי יש כל מיני רגעים כאלה של תסכול- אצלי זה מהמשפחה שלי בעיקר מכל מיני

ובכל זאת אני מרגישה שאם אני מודעת לזה שאני בוחרת עכשיו לא להשקיע בקשר ולא לצפות

זה מרגיע גם את המרירות והאכזבה ובעיקר את הלצפות כל פעם מחדש

ואם אני בוחרת להשקיע- זה מבחירה שלי מתוך המצב הקיים
לא מתוך להשקיע ולצפות שיגיבו כמו שרציתי כי כנראה זה לא י-רה
מבינה מאוד את הקושיאביול
אבל זה חשוב להשקיע בקשר הזה. וכמו שלכם זה קשה הנסיעות, ואתם עם רכב, להם זה קשה כי הם בלי רכב. זה לא אותו קושי , ברור, הם בלי ילדים. אבל זה עדיין קשה ומטרטר להיות בלי רכב. אז גם מבחינתם זה השקעה כשהם באים. לא אחרי לידה כמובן, אבל באופן כללי.
פעלתם הכי בסדר בעולםטארקו
חיבוק גדול. מצב קשה מאוד
כותבת לך משהו בפרטיאני זה א
תודה 🙏מותק 27
כתבו לך הרבה...בת 30
אני רוצה להוסיף עוד דבר אחד.
בסוף, משפחה זה משפחה...והם הסבא והסבתא של הילדים.
מכל מה שכתבת זה באמת נשמע שבעלך או שלא אכפת לו כבר או שהוא מיואש מהמצב.
אבל כל עוד לך זה מפריע, את יכולה, טיפין טיפין, ליצור את הקשר מחדש. אם תצליחי, ולו במעט, בעלך ישמח בזה, אני בטוחה.
איך?
לשלוח להם תמונות בוואצאפ של הילדים, באופן תמידי וקבוע (אם יש להם), להתקשר לפחות פעם בשבוע ולא ברגע האחרון לפני שבת אלא בשישי בבוקר, לשיחה קצת יותר ארוכה שבה בעיקר את מספרת דברים נחמדים על הילדים.
לתת לילדים לדבר איתם בטלפון, לתת לילדים לכתוב להם או לצייר להם ציור ולשלוח להם.
אפשר בטח לחשוב על עוד רעיונות לפעולות קטנות שיכולות לאט לאט ליצור ענין מבחינתם ורצון מבחינתם לבוא יותר, או אולי אפילו להזמין אותכם.
מה שבטוח, שכל עוד תצפו מהם לשינוי, זה כנראה לא יקרה.
אבל אתם בעצמכם יכולים ליצור אותו, גם אם הוא יהיה שינוי קטן.
החכמתי גם אני. תודה!אביול
את צודקת. משפחה זה משפחה.מותק 27
שאלה, התכוונת לשלוח תמונות בוואטספ או להיות בקשר טלפוני גם מבחינת הילדים כדי לחזק את הקשר?

פשוט כבר היינו שם..
היינו שולחים להם תמונות בוואטספ, היינו מתקשרים ומדברים איתם, אני בעבר הייתי יוצרת קשר פעם בשבוע לשיחה ארוכה לשיתוף של כל מיני דברים על הילדים וכו.. אבל זה פשוט לא הוביל לשום מקום.. כוונתי, למשל תמונה שהם קיבלו- וואי חמודים, בשורות טובות. כל תמונה ככה.. לא מתעניינים איפה צולם, מה היה וכו..
בשיחות טלפון, היו נאמרים דברים לא תמיד נכונים רק כדי שזה יישמע יפה כלפינו.. היו מחסירים פרטים או אומרים דברים לא נכונים...

עד שכבר הפסקתי את השיחה הטלפונית הזו. הרגשתי מאולץ מידי, שרק אני אשתף ואשתף והם מהצד שלהם לא משתפים וגם אם כן, לא היו דוברים אמת כל הזמן.
שתדעי שאני כלכך מבינה אותך! ומי שלאאהבתחינם
חוותה את הקרירות ההזויה הזאת לא תבין.
אני שלחתי תמונה של הבת שלי בקבוצה המשפחתית
שהייתה בת חודש
אחד הגיסי שאל מי זאת?

היתי שולחת תמונות של הבן שלי
אף אחד
אבל אף אחד לא היה מגיב.
אולי חמתי היתה עושה ״👍״ וזהו.

לי מאוד קשה להתקרב ולכבד אנשים שרואים רק את עצמם.
לא משנה סבא וסבתא דוד דודה(למרות שהם לא כאלה… רק על הנייר!)
וואי איזה מעליבאביול
על קצה המזלג. באמת.אהבתחינם
חיבוקאביול
געוואלד...בת 30
זה מעליב ברמות אחרות..
קשה להתקרב לאנשים קרירים אני יכולה להביןאמאשוני
רואים רק את עצמם זה עניין של פרשנות.
יש אנשים שלא מחצינים רגשות ולא מתלהבים. זה לא אומר שהם רואים רק את עצמם...
הייתי אצל חמותי (משפחה קרה מקפיא) כמה חודשים אחרי הלידה עם הילדים (לא פעם ראשונה עם התינוק)
חמותי בכלל לא התייחסה בהתחלה לנוכחותו (לא התרגשתי, מכירה את האופי שלה)
הקטע שאחרי שעה, כשהוא פעיל נורא על השטיח כשהיא כבר מתייחסת אליו, היא משתמשת בלשון נקבה. רק אחרי כמה דקות כשהקטנה שלי שאלה בתמימות למה היא אומרת לו ככה הוא בן, אז היא שמה לב והתנצלה.
הרמתי גבה אבל בסדר. נו אז היא לא זוכרת שילדתי בן ולא בת. למרות שהיא ראתה אותו כמה פעמים והייתה בברית. כן, זה הזוי. אבל בחירה שלי איך לפרשן וממה להיפגע. כשהוא יגדל הוא לא יזכור את זה.
הפ כן בעיני רואים רק את עצמם.אהבתחינם
כי כשזה ההפך אתה פסול בעניהם.
איפה אתה היית שהיה צריך להעניק? לתת?לפרגן?
איך שנכנסים שבת ביקורןת..
בלי סוף.
עוד נעלים לילדים? עוד שמלה? למה לבזבז כסף?
האןכל של הילדה יקר למה את לא מניקה?
שיתפתי פה אינספור סיפורי חמות, והיא מקסימה ויש לה לב טוב אבל היא כבויה.. עברה המון בחיים .
לא הייתה אמא , ועכשיו גם לא סבתא.
ולא היא לא סבתא. אין לה דרך להיות סבתא.
אז היא רואה רק את עצמה. שהיא צריכה שיסדרו לה משהו מתקשרת לילדים אבל שלא מריכה לא מתקשרת. בכלל. חודשיפ על גבי חודשים.
הבן שלה בעלי היה חולה במיטה דקה לפני הלידה
היא אפילו לא מצמצה לבדוק במה אפשר לעזור.
אמא שלי באה לעזור לו, לטפל בו…
אוקיאמאשוני
חמותך אולי רואה רק את עצמה ובמקרה גם קרירה,
אבל זה לא שכל מי שמגיבה אימוג'י על תמונת ווטסאפ או שהוא קריר, הוא גם רואה רק את עצמו...
מניחה שיש כאן הרבה זוגות מעורבים עדתית או מנטלית ולא תמיד מה שנראה דרך העיניים שלנו הוא אכן כך.
אני מבינה ממש ממש את התסכול כל פעם כשצף פער כזה, וכנראה שיש משפחות שאובייקטיביות לא יודעות איך מתנהגים, אבל זה לא שכל המשפחות עם המאפיינים שרשמת (בהתחלה) הם כאלו.

בכל אופן מאחלת לך שתמצאי את הדרך לאושר בקרוב ממש, כי זה לגמרי מגיע לך ⁦❤️⁩
האמת שלדעתי אנשים קריםאהבתחינם
הם מכונסים בעצמם ויש להם אופי שחושב רק על עצמם. זאת דעתי. וראיתי כמה כאלה בחיי.
יש כאלומותק 27
גם אצלנו אני רואה אותם ככה
יואו... הרגת אותי עכשיוחדשה ישנה
אני נקרעת מצחוק למרות שזה ממש עצוב.

יש דברים שאת יכולה להבליג עליהם, וכמובן שאת בוחרת ממה להיפגעמותק 27
וממה לא.

לא נראה לי שזה עניין של פרשנות..מותק 27אחרונה
חברה של המשפחה, שאנחנו מכירים, אמרה שהם באמת מוזרים בכל ההתנהלות הזו של קשר משפחתי, חמימות וכו.. אבל זה פשוט אופי..
יש אנשים כאלה...
שאין להם את החמימות ואת הרצון לאיחוד משפחתי כנראה...
לכן, רציתי לפרןק פה ולשמוע אתכן..לגבי ההתנהלות מהצד שלנו נוכח ההתנהלות שלהם.
כי כשמנסים יותר להתקרב אליהם בין אם זה באמצעות שיחה בין אם זה באמצעות דברים אחרים, הם לא באמת מקבלים.. זה לא גורם להם להתקרב..
וואי כל הכבוד לךאביול
נשמע שאת באמת משתדלת ומתאמצת. אז אולי צריך באמת לעשות את השיחות ולשלוח תמונות, אבל בתדירות נמוכה יותר...
אולי..מותק 27
אני כבר ירדתי מזה.. אמרתי אולי זה מה שיניע אותם להתעניין יותר
אני מבינה אותךבת 30
גם אני משתדלת לשלוח לחמותי תמונות ומקבלת לפעמים תגובות סתמיות.
אבל בכל זאת, אני ממשיכה. כי חשוב לי שהיא תראה את הילדים שלנו לפחות כמו שהיא רואה את שאר הנכדים שגרים לידה. ודווקא בגלל שהיחס הוא לא בדיוק אותו יחס חשוב לי שבתודעה שלה לפחות הם יהיו כל הזמן
סהכ מדובר פה על שני אחים. אח ואחות.מותק 27
כלומר הילדים שלנו, והבנות של גיסתי..
לא מדובר על עוד מעבר..
מאמינה שהם בתודעה שלה. היא כן תלך ותספר שנולדה לה עוד נכדה, אבל כמובן שהיא לא תספר שעוד לא הגיעה לביקור..
מבינה אותך מאוד כמו שאת כבר יודעת ...ציפיפיצי

אחרי כל מה שקראתי ולאור זה שזה קרה לי בעבר ובתירוץ כ"כ קלוש, שלא היה לחמותי עם 

מי לנסוע באוטובוס לבי"ח ולא רצתה לנסוע לבד בלי הבת שלה שהיא מגיעה איתה תמיד

וגם הבי"ח שילדתי בו הוא רחוק להם ומצריך שני אוטובוסים.

ונורא רציתי שלפחות אחרי לידה של בת לא אצטרך לארח ולארגן ולהתארגן.

ובכל זאת, אירחתי אותם לשעה שעה וחצי אבל באמת לא באו כולם אלא ממש מצומצם.

לדעתי צריך להגיד שרק ההורים יבואו או בגלל שזה מקל עניין הרכב על ההורים אז לפחות שיבואו הזוג

וההורים בלי הילדים. 

החלטות קלות!!!

נכון, מבינה אותך.מותק 27
כרגע הם לא התקשרו כדי לבוא..כשהם ירצו לבוא הם יתקשרו ונראה אם זה יסתדר..

עגלה נוחה במדרגות- יש חיה כזו?nik

אשמח לשמוע מבעלות ניסיון..

יש לי ספורטליין סיילו בת 6.5, אבל בשניים הקודמים לא היו מדרגות בבית..

עכשיו המדרגות הן על בסיס יומיומי, והאמת שלי קצת קשה לסחוב אותה במדרגות.

יש עגלות טובות יותר? מה אני מחפשת?

גוגל מציע לי בוגבו פוקס 5, שיש לה איזה פיצ'ר מיוחד למדרגות, אבל היא יקרה ברמות..

קיצור אשמח להמלצות🙏

היירק לרגע 1

את צריכה לחפש עגלה יציבה קלה עם גלגלים אחוריים גדולים ושאין לה קיפול מטריה

לגבי מדרגות,כנה שנטעה

מהניסיון שלי צריך גלגלים אחוריים גדולים וזה מקל מאוד. ותהיה קלה כמה שאפשר. ולגבי הבוגבו פוקס - היתה לי והיא כבדה מאווווד. נכון, הגלגלים שלה ענקיים, אבל הכובד בעיניי לא שווה את זה.

טוב לדעת! כי היתה לי איזושהי מחשבה כן להשקיע🫣nik

עונה לשתיכן- ספורטליין נחשבת עם גלגלים גדולים?nik

לא מכירה אבל לא צריכים גלגלים מאוד גדוליםרק לרגע 1

הברייטקס מהדגמים הישנים מעולה במדרגות.

למרות שיש לה הרב חסרונות אחרים אבל אל יד צורך ממד יום יומי במדרגות אז זה טוב

מוסיפה שלא משנ איזו עגלה מדובר על טיולוןרק לרגע 1

כשהילד קשור האמבטיה בשום אופן לא

אז אם מדובר בתינוק קטן חשוב טיולון שמתאים מגיל 0

אז מה עושים בתקופת האמבטיה?nik

מעבירים למנשא?

בגדול כל החברות אומרות שגם טיולון אסוררק לרגע 1

להוריד במדרגות אבל אמבטיה זה ממש סכנה

אם באמת יד צורל גדול יום יום במדרגות אז הפתרון הוא טיולון מגיל 0

מה מהכנה שנטעה

מה הכוונה אסור להוריד במדרגות? מאיזה בחינה ואיך אמורים להוריד?

מדרגות יכולות להרוס את העגלההשם שלי

ויכול להיות שאם עגלה נהרסת עם שימוש במדרגות, לא יתנו אחריות.

אין לי בעיה גם עם אמבטיה במדרגותהשם שלי

עולים ויורדים לאט ובזהירות.

לי יש את הספורטליין xl , אני חושבת שהגלגלים שלההשקט הזה

יותר גדולים מהסיילו הרגילה.

יחסית סבבה לי איתה במדרגות (אני עולה איתה קומה וחצי כזה) אבל בסוף זה עדיין עגלה ומדרגות😅

הסיילו הרגיל מותר טוב מהאקסל מצד גלגליםהלוואייי

האקסל יותר כבדה והדלגלים יותר מסיביים

פחות להיט במרגות

ממליצה גם על בייבי בוס

דווקא הגלגלים הגדוליםהשקט הזה

עולים את המדרגות יותר טוב בעיני וההבדל במשקל הוא לא דרמטי

באמצע זה טוב.. ממש גדול זה כבד.קטן לא נחהלוואייי

לי יש רוברסטו של מונה והיא סבבה במדרגות

אז נשמע שהעגלה שיש לי תהיה מספיק טובהnik

תודה!

כן אה..מדרגות ועגלה זה לא שילוב מוצלח ככה או ככה🫣nik

תודה!

במדרגות יש שתי בעיותהשם שלי

גם הכובד של לסחוב את העגלה במדרגות (בעיקר בעלייה).

וגם עד כמה עגלה עולה יורדת חלק, בלי להיתקע.

לבעיה הראשונה עדיף עגלה כמה שיותר קלה.

לבעיה השנייה עדיף עגלה עם גלגלים גדולים שנוחים יותר במדרגות, ולא נתקעים.

אבל גלגלים גדולים מכבידים על העגלה.

לי יש ספורט ליין סיילו xl, ואני מסתדרת איתה במדרגות.

בטיולון של צ'יקו לייטוואי פחות נח במדרגות.

את מתכוונת להוריד במדרגות או חהוריד מדרגה מדרגה?בוקר אור

זה מאוד קשה לעשות את זה באופן יומיומי, בטח אחרי הלידה

הייתי מעדיפה טיולון קליל שמתאים לגיל הזה, ואם צריך אמבטיה אז רק בבית

אם מדוברעל פעם בשבוע שבועיים אז כל עגלהלא כבדה מידי יכולה להתאים לדעתי, לנו יש ספורטליין כמו שלכם, גם באותו גיל😁

היא נחשבת יחסית קלה אבל גם זה כמעט 10 קילו בלי תינוק..

מדייקת שאני מתכוונת להרים את העגלה, לא להעלות אותה מדרגה מדרגה

מדרגה מדרגהnik

בכניסה לבית יש לנו בערך 20 מדרגות, שיהיו בלתי נמנעות בהתחשב בזה שאני אאסוף מהגן..

וטיולון בגיל הזה בחורף, לא קר?

ואיך תעלי?בוקר אור

לא התנסיתי בטיולון בחורף אבל אם מלבישים טוב נראה לי ממש סבבה

גם מדרגה מדרגה😅nik

בגלל זה בעיקר מחפשת משהו נוח

מה עם דונה?רק לרגע 1

אופציה שנשקלת ברצינותnik

החסרון הרציני הוא שאי אפשר להשאיר בה הרבה זמן.

ממש לא נוחה במדרגות. יותר גרועה מכל העגלותיראת גאולה

אלא אם כן התכוונת להרים מהידית כמו סלקל, שזה ממש כבד.

טוב שאת אומרת😱nik

לדעתי דוקא מאוד נוח במדרגותרק לרגע 1

הדונה בהשוואה לעגלה רגילה?יראת גאולהאחרונה

אולי אנחנו לא מדברות על אותה דונה?

כי אני אפילו לא מצליחה לדמיין איך זה נוח לעומת עגלה. כשאני הולכת למקום עם מדרגות, אני משאירה את הדונה ברכב, מעדיפה להוציא עגלה לפתוח לקפל מאשר להסתבך עם הדונה במדרגות.

גם לנו יש מדרגות בכניסה לבית~מרמלדה

ואני בחודשים הראשונים משתמשת בגלל זה במנשא.

זה ממש נח, וגם כיף ומחמם בחורף.

גיליתי שיש סלקל של ספורטליין שאפשר להשכיב!nik

ואז זה גם פחות משקל, גם על אותו עקרון של דונה וגם פחות כסף, שזה הכי חשוב😉

תודה לכן על העצות והתובנות🩷

התייעצות - שמות דומים מדי?*אורחת

נראה לכן סביר לקרוא לשתי אחיות נועה ונעמה, או שזה דומה מדי?

נועה ונעמה כן כי זה נשמע שונה מספיקטארקו

תנסי לצעוק את השמות עם בליעה של התחלה או סוף, זה לא מבלבל...

יש לי בן ובת עם שמות דומיםשיח סוד

(רק אות אחת שונה)

כן חשבתי על זה בבחירת השם, אבל זה לא מורגש ביומיום לא חושבים על זה והשמות בול מדוייקים להם כל אחד לאופי

מכירה אחיות עם השמות האלההשם שלי

(לאחת יש גם עוד שם).

לדעתי זה דומה ולא הייתי נותנת, אבל אפשר גם לתת.

בעיניי ממש סבירשלומית.

נשמע לי סבבההשקט הזה

נגיד נועה ונועם לא הייתי קוראת. אבל נועה ונעמה זה נשמע מספיק שונה

מסכימהאמאשוני

תודה לעונות! אשמח מאוד לשמוע נוספות*אורחת

לדעתי בכלל לא דומה בצלילים, לגמרי הייתי קוראתnik

נראה לי שאני לא הייתי קוראתמכחול

מרגיש לי כן דומה מדי.

אני הייתי מפחדת שבהמשךנירה22

כל הזמן אתבלבל ביניהן, בטעות.

יש לי שני ילדים שהשם שלהם מתחיל באותה אות ואני כל הזמן מתבלבלת ביניהם.

אבל חוץ מזה לא רואה בעיה.

אמא שלי מתבלבלת גם בשמות לא דומיםהמקורית

ולא קשורים בכלל האמת.. זה פשוט יכול לקרות😅

חח בולהשקט הזה

עוברת על כל השמונה לפני שמגיעה לילד שרוצה🤣

כנל חח..טארקו

אני גם מתבלבלתמתיכון ועד מעון

ולא רק בילדים מאותו המגדר, אני לגמרי יכולה לעבור על שמות כל הילדים שלי וגם של האחיות שלי עד שאגיע לשם הרלוונטי, ואני לא כזו זקנה

לילדים שלי יש שמות שונים, ובכל זאת,מוריה

אני מתבלבלת בניהם. 🫣

(אפילו לא אותה אות מתחילה)

האמת אני מתבלבלת בכולם בלי סוף ולא דומה בכללבאתי מפעם

אני מתבלבלת בשמות והם לא דומים בכללים...

נשמע לי סבירשיפור

הדמיון124816

הדמיון בין נועה לנעמה הוא יותר בצורה הכתובה, אבל כשאומרים את השם זה לא נשמע דומה, פרקטית אנחנו משתמשים בבית יותר בדיבור מבכתיבה אז לא נראה לי משמעותי.

יש לפעמים שמות שנראים שונים אבל לפעמים נשמעים דומה, לי למשל יש 2 ילדים שהשם שלהם שונה ממש בהתחלה, רק ההברה האחרונה זהה, וקורה שקוראים לאחד מחדר אחר והשניה עונה.

ועוד 2 ילדים שבכלל לא חשבתי שהשמות שלהם דומים אבל מסתבר שגם הם מתבלבלים כשקוראים להם מרחוק, שם גם יש צליל אחד זהה אבל אפילו לא באותו מקום בשם.

וגם זה לא נורא, מקסימום קוראים פעמיים, בסוף מבינים למי התכוונו,

ובכל מקרה כשבאים חברים למתבגרים אצלי, הם קוראים להם בשם המשפחה...ואז זה נשמע אותו דבר לכולם...

זה תלוי איך קוראיםהשם שלי

נועה במלרע יותר דומה לנעמה.

נועה במלעיל פחות דומה.

אני לא חושבת בכלל שזה דומהאוזן הפיל

ואני כן אחת שמציק לה דברים כאלה.

יש דמיון, נכון, אבל זה לא דומה שמפריע

לי נשמע דומה מדי...גויאבה45

מאנונימי כי אאוטינגאנונימית בהו"ל

לי יש נעמה, תכננו לקרוא לבת שאחריה נועה ובסוף פחדתי שזה דומה מדי ולא קראנו ככה.

תכלס זה לא באמת כזה דומה. ואם הן לא אחת אחרי השניה אז בכלל לא סיפור לדעתי

הייתי קוראתצלולה

יש לי ילדים עם שמות יותר דומים בשמיעה.

לקח זמן עד שמצאתי שמות שאני אוהבת, אז הם באותו סגנון🤭 והמחשבה שלי היא שלכל ילד בפני עצמו מגיע שם שאני אוהבת😍

לדעתי הם לא דומיםסטודנטית אלופה

יש לי חברה שלבנות שלה קוראים כך ואף פעם לא חשבתי על זה, עד השאלה שלך😜

מראה על הטעם בשמות של האמא כנראהים...

לא שומעת שום דימיוןפה לקצתאחרונה

בכתיבה קצת אבל לא משמעותי

לי לא היה מפריע

בן 11 חודשים ואוכלפה לקצת

היה על הנקה מלאה

הפסיק לינוק מעצמו ככל שהתבסס על המוצקים

עכשיו יונק רק בלילה (קצת לפני השינה כדי להירדם, ועוד פעם באמצע הלילה)

איך זה הולך עם הארוחות בגיל הזה?

אוכל ארוחה כל 3 שעות?

אני לא יודעת מה לתת לו כל פעם

בבוקר ב6 וחצי-7 אוכל ביסקויט ושותה מים

ב8 וחצי אוכל א.בוקר לחם עם גבינה/חומוס/שמנת/טונה וביצה.

ואז בסביבות 12 שוב ארוחה?

ב4 וחצי בערך אוכל א.מבושלת (בשרי בדכ)

וב7 א.ערב דייסת קוואקר עם פרי

מה אוכלים בין הבוקר לערב?

ועכשיו כשכותבת את זה, זה לא הרבה ההפסקה באוכל בלילה?

אשמח לשמוע את דעתכן ואם יש מה לשנות/להוסיף

אני רגילה לתינוקות עם תמ"ל שצריך לגמול אןתם בגיל שנה פלוס אז לא רגילה לדאוג ככה לאוכל.....

וואי עוקבת.שיח סוד

הייתי מעבירה לו את המבושלת ל12המקורית

וב4 שוב פעם משו

אצלי היה דומהמישהי מאיפשהו

רק שב12 הבאתי את המבושל,

ואז ב4 אפשר איזה פרי,

ובערב שוב ארוחת ערב בסגנון של הבוקר.

והנקה לפני השינה ולפעמים בלילה אם התעורר.

לגבי הלילה, לפי מה שזכור לי עד גיל שנה חשוב תמ"ל או הנקה, אז כל עוד יונק לפני השינה וגם בלילה לפי דרישה נשמע לי מספיק אבל אני לא מומחית.. בגדול אין סיבה שיאכל עוד בלילה

זו לא צריכה להיות ארוחה כל שלוש שעותהשקט הזה

אבל נראה לי צריך 3 ארוחות גדולות ועוד שתיים ביניים

אז נגיד

כשקם אוכל משהו קטן

8:30 א. בוקר

12:00 בערך א. צהריים

אזור 3 נגיד א. ביניים (פרי/ כריך קטן)

ואזור 6 א. ערב.

כמובן תתאימי ללוז הכללי של כל המשפחה..

נשמע לי לוח ארוחות מעולהיראת גאולה

ב12 באמת ארוחה או ארוחה קטנה.

במעונות בד"כ ב12 זו ארוחת צהריים מבושלת, וב3-4 פרי ופרוסה. אבל אני משערת שלך נוח יותר לבשל אח''כ אז אפשר להחליף ביניהן ולתת לו ב12 פרי ופרוסה.

את לא רוצה לתת לו הנקה ב6 וחצי - 7 ?

(גם כי מבחינתי ביסקוויט זה סתם ממתק לא בריא, וגם כי נראה לי שצריך קצת יותר, ובד"כ בבוקר ההנקה נחמדה)

תודה לכן על התגובות!פה לקצת

בדכ ב12 הארוחה עוד לא מבושלת....

עכשיו באמת מביאה ב12 שוב לחם אבל זה לא יותר מידי?

הוא אוכל פרוסה+ בארוחה (רק את הרך)

אז התלבטתי אם פעמיים ביום לחם זה הרבה.

ופרי לבד זה מספיק?

בעצם הכוונה לפירות טחונים? זה מספיק רק פירות בלי תוספת כלשהיא?

@יראת גאולה באמת קצת מציק לי הביסקויט בבוקר כי הוא קטנציק אבל אין לי רעיון מה להביא לו.

הוא רואה את אחים שלו יושבים לשתות ולאכול משהו ודורש גם אז הנקה לא תספק אותו, הוא רוצה לשבת איתם ומנסה לקחת להם את מה שאוכלים.

יש לך רעיון אחר בריא יותר שאפשר להביא לו לנשנש?

אגס חתוך? אפרסק?יראת גאולה

פרי זו ארוחת ביניים שלמה.

אפשר לחם פעמיים ביום, נשמע לי בסדר גמור. הוא אוכל עוד 3 ארוחות בלי לחם.

לפירות טחונים אפשר להוסיף כדי שתהיה ארוחה מלאה - טחינה או חמאת שקדים, או אבוקדו, וקוואקר (אפשר גם חתיכות לחם או ביסקוויט. חבל לדחוף פחות בריא אם אפשר שבולת שועל)

מפחדת להביא לו ככה, הוא לא קטן?פה לקצת

הוא גם בלי שיניים

ואפשר להביא לו פרוסה שיחזיק ביד ויאכל או שזה לא הגיל?

עכשיו חותכת לו לחתיכות קטנות

אפשר לתת לו פרוסה בידיראת גאולה

אצלי אכלו הכל בלי שיניים (יצאו השיניים בגיל שנה).

אני חותכת את הסנדויץ ל4, ונותנת לו כל פעם רבע ביד.

תפוחים אני לא מביאה כי זה באמת מלחיץ אותי. אבל פירות רכים אין בעיה. אגס אני הכי אוהבת לתת, חתוך לרבעים בלי גרעינים כמובן. אפשר בננה לא מדי רכה לחתוך למקלות, ענבים חתוכים לרבעים, קיווי, חתיכות שזיף...

אפשר גם בתוך נגיסון.

את כל אלו אני נותנת לפני גיל שנה.

רצועות של ירקותיעל מהדרום

הוא לא אוכלפה לקצת

אבל אנסה שוב

הןא אמור להצליח לאכול גמבה גם בלי שיניים?

מלפפון קצת מסכים ללעוס אבל לא ממש אוכל, יותר מוציא

חשבתי שאת מחפשת בעיקר בשביל נשנושיעל מהדרום

לק"י

אצלי הוא נוגס ומוציא.

אבך מלפפון בלי קליפה יותר בולע.

מספיק להביא לו נשנוש כארוחה?פה לקצת

אני באמת לא כל כך מבינה לגמרי מה אתן מתכוונות

רצועות ירקות יכולות להספיק כאחת הארוחות? לזה את מתכוונת?

אהה. נראה לי שפחותיעל מהדרום

לק"י

בעיקר להתנסות ותעסוקה.

כן אפשר לתת מידי פעם שיתנסה.

הבן שלי גם אוכל לבד פירות קיץ רכים כמו נקטרינה. אני מקלפת לו חלק, שיוכל להחזיק איפה שהקליפה שלא יחליק לו, והוא יכול לאכול ככה פרי שלם.

בננה- אני חותכת חתיכה, ונותנת לו ישר ממנה עם כפית. בת השש גם מאכילה אותו ככה.

לפעמים אני שמה בתוך כלי את הבננה, ושופכת חמאת בוטנים/ טחינה/ שקדיה, ומאכילה אותו עם כפית.

אהה עכשיו אני מבינהפה לקצת

התכוונת לתת לו בבוקר במקום ביסקויט?

לא חשבתי על האופציה, מעניין אם יזרום אחרי שהתרגל

כן....יעל מהדרוםאחרונה

רצועות של ירקות אפויים זאת ארוחה מעולהשיפור

תפו"א, גזר, בטטה קישוא

לא חשבתי על זה, תודה! נשמע מעולהפה לקצת

פריכיות אורז יותר בריא מביסקוויטשמש בשמיים

הבן שלי עוד לא בן שמונה חודשים והוא אוכל פריכיות ממש יפה (יכול לגמור חצי פריכית, בלי שיניים בכלל, רק במציצות ולעיסה עם החניכיים)

נראה לי שבטרם אומרים מגיל שנתייםאורוש3

יכול לחנוק חלילה. אבל תבדקו אותי. מזמן לא הייתי על זה.

אכן. הבת שלי בת 9 חודשים כמעט נחנקההמקורית

מפריכית

לא ידעתי שאסור

ב"ה הצלחנו להוציא לה את החלק שנתקע אבל זה ממש מסוכן

תחלקי את זה לארוחות עיקריות וארוחות בנייםמקרמה

השעות שלך בסדר

רק החלוקה לעיקרית וביניים קצת לשנות

6 וחצי שבע- ביניים

יכול להיות הנקה/בסקוויט/ וכו

8 וחצי- ארוחת בוקר עיקרית

(חביתה/פנקייק/לחם/פשטידת ירק)

(נשנושי פירות)

12-13 ארוחה צהרים עיקרית עם חלבון/פחמימה/ירק

אחהצ- נשנושי פירות/רבע סנדוויץ

18-19 ארוחת ערב עיקרית

והדלמת הנקה לפיי שינה

מקפיצה לישמעונה

אני מכירה שאצל תינוקות מנת פירות היא ממש ארוחהיעל מהדרום

לק"י

או שזה מתאים יותר לתינוקות שמקבלים השלמות של שאר הרכיבים התזונתיים מהנקה/ תמ"ל?

הבן שלי בן תשעה חודשים, עוד יונק/ מקבל תמ"ל כמה פעמים ביום, וחלק מהארוחות שלו זה מרק ירקות/ בננה/ פירות אחרים (לפעמים בתוספת טחינה/ חמאת בוטנים/ שקדיה).

אני רואה שכמה כתבו פה להקדים את הצהרייםפה לקצת

אנסה להתארגן על זה מראש, נראה אם אצליח שיהיה משהו מבושל עד 12

תשאירי לו מנה מיום קודםיעל מהדרום

רעיון מעולה!שיפור

מוסיפה כמה דברים ממש חשובים לדעתיצמאה

הוא בלי מטרנה?

1. מקווה שאת נותנת לו מספיק לשתות

תכיני אולי קצת תה פושר ותעקבי ששותה הרבה

1. כדאי להוסיף ארוחה עם כפית שקדיה או כפית טחינה זה נותן הרבה וויטמינים לתינוק לבריאות ולגדילה.

2. תכיני לו דייסה ופירות זה טעים מאןד וממש בריא ומשביע - אצלי לפעמים פעמיים ביום אוכל את זה אם אין עדיין מבושל

דייסת קווקאר מכינים ממש בקלות בקערה עם מים רותחים

ואז אני חותכת בננה אגס ותפוח מקולף וטוחנת

ופה מוסיפה כפית שקדיה

וזה ארוחה מזינה ובריאה.

ואם אין לי זמן אני לוקחת גרבר מוסיפהלו כפית שקדיה ונותנת לאכול בכפית זה גם ממש בריא

לנשנוש ממליצהעל פרכית אורז יותר מבסקוויט

זה יותר נמס בפה ויותר בריא. .

אצלי אוכל המון אביטח ומלון לבד ממש אוהב למצוץ.

1. במבושל זה יכול להיות אצלו גם 3 ימים אותו דבר לא אוכל ממש בתפריט המשפחתי ככה שאפשר לתת לו לא באותו הזמן של כולם. אני שומרת מהמרק עוף בשבילו כמה ימים ירקות וקסןקוס.

2. וגם גילתי שפשטידות זה אוכל מצוין לגיל הזה אני מכינה בשבילו ירקות מגורדים קצת קמח ביצים ומלח משהו כזה. ויוצא רך

תודה!פה לקצת

שותה המון מים

וכאמור, כל יום אוכל דייסת קוואקר עם פירות

תודה!

אנסה פשטידות, אולי גם הילדים האחרים יזרמו על זה

איזה בגד מטשטש הריון התחלתי? דתיהמעיין34

בגדים רחביםשיפור

לדעתימישהי מאיפשהו

חצאית צרה וחולצה קצת רחבה -בלי חיתוך מעל הבטן, אולי עם גומי למטה -לא סגורה אם זה מדגיש את הבטן או לא. באופן כללי חולצה וחצאית הרבה יותר מטשטש משמלה בהריון

אהה באמת? אוקי אז שמלה ירדה מהפרק.תודהמעיין34

תלוי באיזה גזרה..אנונימית בהו"ל

איזה גזרה חשבת?

מה שמטשטש , לא מבינה בזה הכל הולךמעיין34

אז רק שמלה ישרה לדעתיאנונימית בהו"ל

כאילו שאין לה שום חיתוך

טעות האנונימי, סליחהאנונימית בהו"לאחרונה

חצאית גינסהרמה

ממש!!!סטודנטית אלופה

אני אחרי לידה עם בטן קטנה וזה ממש מטשטש

יש חיה כזאת שלא יבדקו בדיקת פתיחה לפני הלידה?פומלה

ממליצים על קפלן, אבל היו פה בעבר שרשורים שאמרו שבהרבה מהמקרים המכשיר החיצוני שבדקו איתו בדיקה לא היה מדויק והיה צריך בדיקת פתיחה וגינלית.

מישהי עם וגיניסמוס שבאמת לא יכולה שיבדקו לה פתיחה,

מה למען ה' היא אמורה לעשות?

באמת קשהמקקה

פעם אחת.הצליחו לבדוק אותי לאחר מריחת עזרקאין

פעמים אחרות נתנו אפידורל בשלב מוקדם יחסית, פתיחה שתיים וחצי שלוש. והבדיקה שלפנח הייתה באמת קשה

זה משהו שמי שלא חווה לא יבין. את זה שלא לפחד מהלידה אלא מבדיקת הפתיחה...

יש כל מיני פרוייקטיםמוריה

שעושים הכנה והיכרות לפני הלידה.

לדעתי יש גם בקפלן אבל אני לא בטוחה.

גלגלי על זה.

באסותא קוראים לזה פרוייקט עטופה.

ואז אפשר לעשות תיאום ציפיות. ולראות מה רלוונטי ושידעו את הסיפור קודם.

חשוב לך לקבל אפידורל?יראת גאולה

כי בסוף, כשתהיי בלידה, יילדו אותך גם בלי בדיקה.

עדיף כמובן מקום שיכילו את זה, או מקום שיש לו אפשרות לפגישה עם מיילדת לכתיבת תוכנית לידה מראש, כדי שלא תצטרכי להיות אסרטיבית ולהשקיע כוחות בסירוב לבדיקת פתיחה.

דווקא עדיף אפידורלמקקה

ככה הבדיקות לא יכאבו

אולי תנסי לדון בנושא עם הצוות מראששיפור

בעיקרון, זכותך לסרב. אבל בפועל נראה לי שזה יכול להיות מורכב.

אני אסבירפומלה

פשוט פעם שעברה עשיתי הכללל

נפגשנו עם הצוות לפני בתשלום והסברנו

ופשוט חייבו אותי להיבדק!!! ובלי זה לא הסכימו שאכנס לחדר לידה..

ועוד אנשים הבהילו אותי שאי אפשר להיכנס לחדר לידה בלי בדיקת פתיחה,

אני באמת לא מסוגלת לעבור את זה....

😓מוריה

אולי להביא מישהי אסרטיבית שתהיה גם שם איתך?

מחזקתמקקהאחרונה

דולה שתדבר עם הצוות בשבילך

לי ממש ממש עזר

ממליצה על מוריה אלישע במרכז

התינוק יצא גם בלי בדיקת פתיחהאמאשוני

יש שלב שרואים ולא צריך לדעת.

גם אם הרדמה של אפידורל מרגישים את הבדיקה?

ולא יודעת מי במליץ על קפלן ובאיזה קטע,

אני לא ממליצה בכלל ובטח לא אם את צריכה רגישות וגמישות.

גם אסף הרופא לר מומלץ.

יש לך אפשרות להגיע עד עין כרם?

היי אני כאן כדי להגיד שעברתי לידה שלימה בליליני(:

בדיקת פתיחה אחת!! והיריון בלי בדיקה וגינלית... בגלל טראומות עבר. זה אפשרי. זה דורש תיווך ובקשה לרגישות. ואם את לא מסוגלת עצמך ממליצה ממש שתהיה איתך מישהי בשביל זה. זה ככ שינה לי את החוויה. ממליצה לחשוב איך יהיה לך הכי נעים לתווך את זה. חלק מהמסע של ההיריון והלידה...

מאחלת לך חוויה טובה ומתקנת!

ניסית עזרקאין?מקקה

לא מסכימים להיכנס או לקבל אפידורל לפני שיש פתיחה כלשהי....

אין קסם. זה באמת קשוח

אפשר לאמר זאת בלידהרק לתגובה אחת

נרשמתי הרגע רק להגיב לזה.

גם לי יש ממש חמור...

לי לא עושים בדיקות פנימיות.

רק במקרים ממש נדרים.

כשאני יודעת שהרופאה מבינה את הסבל שלי ובטוחה שזה לא מיותר.

ולפי הקצב שלי...

(היה לי חשש להפלה מוקדמת.

באולטרסאונד ניסו לשכנע שחייבים

לא הסכמתי.

ועשו לי חיצוני..

ב"ה שיסתדר.

אם לא הייתי שוקלת מה לעשות)

אני יולדת בגלל זה רק בהדסה עין כרם.

הם ממש מתחשבים.

הגעתי לפני לפגישה לפני לידה

ככה שכתוב להם במחשב

והם היו ממש עדינים

נתנו לי מילדת עם מלא סבלנות

ובדסקרטיות

וגם הרופאה עודכנה

ממש ממליצה..

חוץ מזה כדאי לטפל

זה לא נעלם אבל משתפר עם טיפולים

אפשר לפנות למכון פוע"ה

לנו הם מאוד עזרו

בריאות וכח!!

עוד בעניין אטופיק דרמטיטיס+שאלה על "חיטוי" דובימתואמת

היינו היום אצל רופא עור עם הקטנה, אחרי שרופאת משפחה אמרה לנו ללכת כי כנראה יש לה אטופיק.

שורה תחתונה, הוא אישר שזה אטופיק, אבל הוא רופא קצת מוזר (שילוב של מבטא כבד+דיבור מהיר מדי+בדיחות בקצב וכל מיני "משלים" לא ברורים), אז אני כבר לא בטוחה אם להקשיב למה שאמר.

הוא נתן מרשם לתרופה מייבשת נוזלים ולמשחה אנטי היסטמינית. על המשחה קראתי שיש בה סטרואידים, אז אני לא מעוניינת לתת לה (במיוחד שהמצב שלה לא חמור בכלל). מתלבטת על התרופה, כמה היא בכלל נצרכת. (אני מכירה את התרופה הזו מייבוש נוזלים באוזניים🤔)

בעיקרון כשהשתמשתי בסבון של לה רושה (ש @אמהלה המליצה עליו) היה נראה שהנגעים ממש חולפים לה. אז אולי זה מספיק?

גם הרופא אמר משהו לא ברור על זה שצריך לחזור אליו בעוד חצי שנה. אז ברור שלא נחזור אליו עצמו, אבל האם באמת צריך לעשות מעקב אצל רופא עור?

תודה מראש לעונות!

(*ורק מציינת שאין צורך לענות לי על השרשור בפרטי, במיוחד לא כל מיני גברים מעוררי תהייה. זה מה שקרה לי אחרי השרשור הקודם שפתחתי... זה נושא שלגמרי אין צורך לשוחל עליו בפרטי*)

>>> ושאלת בונוס:

יש לחמודונת דובי אהוב מאוד, שהיא מסתובבת איתו יום וליל. הוא כמובן סופג לכלוכים וחיידקים מרחבי הבית והרחוב והמרפאות שבהן היא מבקרת.

אני משתדלת לכבס אותו פעם בשבוע (מגניבה אותו לשם בלי שהיא תשים לב, אחרת היא תבכה צעקות קורעות לב מול מכונת הכביסה), אבל זה לא מספיק...

בסופו של דבר היא נכנסת למיטה מקולחת (גם זה לא תמיד), ואילו הוא נכנס איתה למיטה כשהוא מלוכלך...

יש דרך לנקות אותו במהירות בלי לכבס אותו? (גם הכביסה הכי מהירה לא מהירה מספיק, והיא גם לא אוהבת לחבק אותו כשהוא רטוב...)

לגבי מעקב124816

לדעתי אם האטופיק בשליטה ומספיק לה קרמים ללא מרשם אז אין צורך ברופא עור, אם היא סובלת והאטופיק מחמיר אז ברור שצריך ללכת לרופא,

אם גם אצלכם תור לרופא עור טוב קשה להשגה, אז עדיף לקבוע מעקב פעם בחצי שנה ואם אין צורך אז לבטל.

תודה!מתואמת

אולי באמת נקבע ליתר ביטחון תור לעוד חתי שנה.

למישהי יש המלצה לרופא עור טוב ומסביר פנים בכללית ירושלים?

רק לגבי הדובי...אחת כמוני

יש מצב לרכוש עוד אחד זהה?

אם כן, אז לא בקרוב... (הוא מאיקאה, ולא נגיע לשםמתואמת

שוב בקרוב)

אני תוהה אם היא לא תריגש בהבדל, כי הדובי הנוכחי כבר מרוט בהתאם לשימוש בו, ודובי חדש לא ירגיש לה דומה

(מצד שני, אצל המטפלת שלה גם יש את הדובי הזה, והיא תמיד התקשתה לעזוב אותו, כאילו היא חושבת שהוא שלה... והודבי של המטפלת במצב הרבה יותר טוב מהדובי שלה🙄)

התכוונתי לרכוש נוסף ולא במקוםאחת כמוני

כן? לזמןש הוא בכביסה

כן, כן, הבנתי. זה באמת רעיון טוב בעיקרון, תודה!מתואמת

הייתי שואלת בשכונה/בניין אם מישהו מגיע לאיקאהטארקו

בקרוב למשהו קטן..

אצלנו לפחות זה מקובל מאוד לשאול ואני בטוחה שישמחו לעזור..

נכון, חשבתי על זה. אולי באמת כך נעשה...מתואמת

(למרות שזה מרגיש לי "בגידה" בדובי האמיתי, שנביא לו מעין מתחרה🙈 אני כזו שנוהגת לייחס לבובות רגשות, ויהיה לי קשה להימלט מזה🤭🤭)

להיפך, הוא כל כך מוצלח, שאת רוצה לשכפל אותויראת גאולה

היית אומרת אותו דבר על בעל, למשל?🙈מתואמת

לא, אבל על ילדים כן 😍יראת גאולה

במחשבה שניה, לא הייתי מתנגדת שבעלי יתפצל לשני גופים. בזמן שאחד ישן / בעבודה - השני מתפקד בבית. כוח על שימושי דווקא.

😅מתואמת
דווקא בילדים יש לי שכפול אחד, אפשר לומר (אם כי ככל שהם מתבגרים אנחנו מגלים יותר הבדלים ביניהם...)
חחח... לגמרי!שיפור

ישות אחת עם שני גופים, משלימים, לא מתחריםשיפור

לגבי הבונוסאורוש3

האמת שלא הייתי מכניסה למרפאות. וגם לא מסתובבת איתו ברחוב. מכניסה לתיק.

בבית ואצל המטפלת היא גם ככה מסתובבת ואוספת חיידקים לאורך זמן. אז זה לא כזה משנה בתכלס...

הבעיה שהיא לא מוכנה להיפרד ממנו...מתואמת

גם עוד מעט נתחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת בקופה (אחרי שסיימנו טיפול פרטי), והדובי מאוד עוזר לה להשתחרר ולא להתבייש... (לפחות במרפאה קלינאית התקשורת נמצאת בקומה אחרת משאר המרפאה)

כן אצל הקלינאית מילאאורוש3

בקופה אני ממש נגעלת אבל קיצונית כנראה... הייתי באמת שואלת אם מישהו נוסע לאיקאה בקרוב. זה די שכיח

כנראה זה מה שנעשהמתואמת
עכשיו אנחנו בפארק, אז הדובי סופג את כל נפלאותיו... אולי כן אצליח להכניס אותו לכביסה מהירה כשנחזור.
חחח אוי ווי. ממש מכורהאורוש3

זו הקטנה או הילדונת?

הייתי מנסה להגביל קצת האמת.

כמו שמכורי מוצץ לומדים רק במיטה או רק אחרי הגן וכו'.

זו הקטנה, היא עוד לא בשנתייםמתואמת

גם הקלינאית הפרטית אמרה שצריך קצת להגביל אותה... (בעצם גם את קלינאית, נכון?🤭)

אבל כרגע זה עוד נראה לי מוקדם. (באמת לילדונת יש כרית שהיא מכורה אליה מגיל קטן וכמובן גם מוצץ, ובשנה האחרונה אנחנו לגמרי משתדלים להגביל אותם רק למיטה...)

בכל אופן, היום הדובי הציל אותה כמה פעמים כשהיא נפלה בפארק - היא נפלה עליו, וככה לא קיבלה מכה חזקה. אז נראה לי שהוא באמת נחוץ לה😅

(אבל הצלחתי להשחיל אותו למכונת הכביסה ב"ה...)

כן גם אני. נשמעת מתוקה ביותראורוש3

שנתיים זה לא קטן כדי להגביל את זה לבית ולמטפלת ונגיד לנסיעה ברכב ואז לתיק כשיוצאים או מגיעים לאנשהו... אבל כמובן לבחירתך.

העניין הוא שאין ממש תיקמתואמת

לפחות לא כזה שיכול להכיל את הדובי...

אז אולי תכינו לואורוש3

שקית מיוחדת שתהיה ה''בית'' שלו כשמסתובבים בחוץ? ולהניח בסל של העגלה או ברכב.

רעיון חמוד, תודה!מתואמתאחרונה

בא לי להניח תסכול(מצב כלכלי, זוגיות ועגלה לתינוק)אני נשארת אני..

המצב הכלכלי שלנו לא משהו

לא חדש ..ככה זה.. אין כרגע איך לשנות המון..אנחנו מחושבים לא מוציאים סתם..אבל אני עובדת חלקי כי זה מה יש..גם אין לי תואר..

ובעלי עובד את המקסימום האפשרי.

מה הבעיה

ש..אני משתדלת לחסוך! אבל כל הזמן יש משהו אחר שמסבך

וגם עם הזמן נהיה לי ממש מאתגר

כי כשאני צריכה לקנות משהו אני כן אוהבת שיראה טוב ויהיה גם במצב טוב ושימושי למה שצריכה..

ובגלל החוסר תקציב לרוב קונה ביד שניה

וזה מצוין כי לרוב מוצאת דברים טובים ובמחיר טוב

אבל זה מייגע

נגיד לפני שנה קניתי עגלה יד שניה בזול. מכרתי את הישנה שלי שהיתה בה תקלה.. וככה יצא עסקה משתלמת.

כן התבאסתי על הכתמים בטיולון. קניתי ריפודית.. ואמרתי טוב העיקר שיש לי עגלה טובב ונוחה לצרכים לשי ..ואחרי שנה היא פתאם לא מתקפלת..וזה מעצבן!!!

אני בהריון חדש

נו אין לי כח

מה עכשיו

לעכשיו י ש לי טיולון קליל לתינוק

אבל לאחרי הלידה אין לי

ודוקא אהבתי את הסוג הזה של העגלה

אני לא זורמת עם כל סוג

וגם לי בא עגלה שתהיה לי נוחה לשימוש..חושב לי גם שתהיה קלה וגם יציבה ונוסעת כיף וגם קיפול קל

אין הרבה כאלה

ולחפש במחיר רצפה במצב טוב ומקום נגיש

זה סיוטטט

גרים בחור

אוף

ומה הקטע הזוגי

שבעלי לא מעורב בכל זה הוא איש פשוט כהז ולא מזיז לו חפצים ובטח לא עגלות

הוא לא יבין תמיד מה הצורך

הוא לא אכפת לו מה ואיהז מצב או כתמים

ולא מבין מה העלות של כל מוצר והוא קיבל ממני את הרושם שאפשר להשיג הכל בכלום כסף..וזה לא נכון..רק לפעמים

ומותר לומר

כן בא לי ללכת לחנות לבחור איזה דגם ואיזה צבע שבא לי ופשוט לקנות בלי להסתבך

גם מרגישה בזבזנית-מולו.אפילו שהוא תומך בי ..כי הוא לא מבין שלמצוא עגלה עד 400 ש''ח במצב מעולה זה נדיר

גם מרגישה תסכול מלחפש משהו לא אפשרי..

בסוף איכשהו אחרי שעותתת של חפירות אני מוצאת

אבל הנה הפעם הוכיח את עצמו כלא מוצלח כי מה אחרי שנה לא להתקפל..הבנתי שזה בעיה ידועה בדגם הזה ולא ידעתי

וגם מתביישת שבא לי שתראה טוב . ואפילו בא לי לומר-שונאת עגלות שחורות. ומתפשרת קבוע כי זה מה יש

אבל בא לי לשמוח..

ולא לחפש שעות לסנג'ר את בעלי לנסוע להביא רחוק .ולהתפשר..

ואם כבר..תמליצו לי על

עגלה קלה משולבת אמבטיה. ממש לא אוהבת כבדות!רצוי עד 8 קילו..גג 9 וזה יחסית כבד..יש לנו עליות במקום מגורים..

אבל עם גלגלים שיכולים לנסוע לא רק באספלט ..אלא יציבה ונוסעת סביר גם בדרך עפר פשוטה .לא צריכה עגלת שטח.. רק לא גלגלים קטנטנים

אה ושתתקפל בקלות חובה

ותתפללו שאמצא מציאה טובה

יש לי עוד מלא זמן.. כן? אבל זה מעסיק אותי

חיבוק גדול!באתי מפעם

ממש מבינה.

זה צורך מאוד נשי, לגיטימי ובריא.

אל תרגישי לא בני עם הצורך הזה, מה שלא תקין זה המצב הכלכלי, לא הרצון שלך לאהוב את העגלה.

כדאי לשתף את בעלך בצורך, כמה זה חשוב לך, גם אם בסוף תהיה עגלה שחורה לפחות תהיו בהבנה הדדית, זה המון. שה' ישלח לכם שפעעע❤️

יש לך תכנון כלכלי לעתיד?אמאשוני

כי לנבור במציאות של יד 2 זה גם הרבה השקעה במצטבר, וגם בסוף יש לך תחושה של חנק כלכלי.

אגב אנחנו גם קונים יד 2 מציאות וזה כיך ממש, אבל כשעושים את זה כשיש יכולת כלכלית, זה שונה ממש.

אני חושבת שהרבה זוגות דתיים מתחילים מלמטה ועולים עם הזמן (אבל אז גם המשפחה גדולה יותר)

כדאי לחשוב קדימה ואז לזכור שכרגע המציאות היא זמנית ואז זה פחות מבאס.

אנחנו מכרנו ספורטליין מצויינת ב1000 שח עם טיולון מהניילונים ושילדה ואמבטיה במצב ממש טוב.

לדעתי שווה לחפש בתקציב הזה ולא לכוון רק ל400 שח שזה ממש נדיר או חדש לגמרי.

אנחנו לא זוג צעיר בכלל..עם כמה וכמה ילדיםאני נשארת אני..

אין פה עניין של תכנון כלכלי כרגע.. אין יותר אופציה מצד המציאות לעבוד יותר..לא לי..ולא לו.. בהמשך מאמינה ומקווה שיפתח יותר אופציות..הוא מרוויח בסדר. אני לא בנויה לעבוד מלא עם כל הילדים ולידות וכו.. כשהשלב יהיה מאחורי יהיה קצת יותר אומר.. ומקווה גם שעסק שמתכננת להקים יצליח

אבל

זה פחות השאלה

כי תכלס

יש את הכאן ועכישו

והנה ..1000 שח מבחינתי זה המון

אין מצב שאוציא על עגלה

לא בכיוון בכלל

נשמע לא פשוטיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

משהו פרקטי- אפשר לשים תינוק קטן גם בטיולון קליל. יש מזרונים לטיולונים.

אלא אם כן, את בונה על להשכיב לישון באמבטיה.

שוב אני ותהיות על מעבר דירהחמדמדה

מחר בעז"ה עוברים סופית (ישלנו מפתח כבר שבועיים אז אנחנו כבר ניקינו והעברנו ממש כמעט הכל נשאר רק הרהיטים של הסוף מיטות כזה למחר)

ואני ככ חוששת…

קודם כל זה לצאת מיחידה של ההורים לבית

מה שאומר שאין 'סופר של אמא ואבא' ואין בייביסיטר יחסית זמין ואין את אימא בקומה מתחתייייי

אבל גם על הבית- ברוך ה' ברוך ה' עוברים לבית גדול

איך אסתדר עם לנקות אותו?

ואיך עם הסדר אצליח להרגיל את הילדות להחזיר למקום ושתהיה צורה של בית?

ומתי יהיה שם הריח שלנו? כי בינתיים היום סידרתי את המטבח שם והגעיל אותי לגעת בדברים (הבאתי מנקה היא עשתה את המטבח והחלונות ואני ניקיתי מקלחות ושטפנו, ועדיין לא מרגיש לי 'שלי')

אני מאוד נקייה

ואם יש דברים שלא יירדו?

ואיך נסתדר עם לדאוג להכל הכל הכל?

ההורים ברוך ה' קרוב אנחנו רק עוברים לבניין ליד חח אבל אני באמת דיי משותקת מפחד…

וואי נראה לי די מהר לא תצליחי להביןפרח חדש

איך הסתדרת אחרת 🤣

אין כמו בית שלך, גדול ומרווח

תסדרי אותו איך שנוח לך.

תשמחי על כל השנים שככה התפנקת.. לא מובן מאליו בכלל

עכשיו זה החיים האמיתיים 😉

נשמע לי שגם לא הכל יפול עליך בבום

כי את עדיין קרובה להורים

אז לאט לאט תתרגלי והכל יהיה בסדר

בהצלחה ובשעה טובה

אם זה ירגיע אותךהמקורית

אז גם כשעברתי משכירות לבית שלי, שהכל בו (כמעט) היה לפי הטעם שלי ולבחירתי,- עלו בי תחושות דומות

ובאמת בימים הראשונים בחדר השינה החדש הרגשתי לא בנח. לא הרגיש לי "שלי".

ובחודש הראשון במטבח היה לי מוזר

והבית היה לי יותר גדול, והכניסה לא מוכרת..

ככה זה, אנחנו לא אוהבים שינויים גם אם הם משמחים ולבחירתנו

יהיה בסדר♥️ לאט לאט

אופ אני מקווהחמדמדה

כי כזה יש נטייה לתת לדברים להישאר כמו שהם (נגיד מרגיש לי ש'הכי נקי' שהבית יהיה זה כשניקיתי או כשהוא היה ריק…

ואז מלחיץ אותי שלא אגיע ללנקות עוד דברים שמציקים לי

אגב אני קוראת אותך וזה מזכיר לי שנכנסתי לבית שליפרח חדש

היינו כמה חודשים אחרי חתונה וכבר בתחילת הריון

והכל הגעיל אותי כל כך

אפילו שהבית היה נקי וגם יחסית חדש כמעט לא משומש

והייתי בוכה כמו ילדה קטנה איך הבית לא יפה ולא נקי ועם ריח ולא הבנתי איך אני עכשיו אמורה לשמוח ולהנות מזה

כולם התלהבו מהבית החדש ורק אני לא

מפה לשם אנחנו פה כבר 15 שנה

עשינו שיפוצים באמצע אבל אוהבת את הבית שלי 😄

כן מאמינה שזה יעבור ליחמדמדהאחרונה

פשוט ההרגשה של הידיות של הארונות נגיד😖😖

וניקיתי!!!

עם ספוג פלא

עם סבון

עם גל אורנים

פשוט בררררר

אני מרגישה ככה עד עכשיו😅המקורית

אבל לא בגלל שהזנחתי דברים, זה בגלל שבית עם פחות חפצים באמת נראה יותר נקי.

והכי הרבה תביאי שוב מנקה.

יווו לא טוב😂😂😂חמדמדה

צריך מנקה גרמנייה שכל פיפס מפריע לה

כמוני🤣

אולי יעניין אותך