#פריקהישראלית2❤🇮🇱
מה הטעם להתפלל ובסוף זה לא עוזר?
וזה לא פעם,פעמיים זה מלאא בשנתיים וחצי האחרונות קרו כ"כ אסונות שכאילו חלאססס והתפללנו. מלאא אבל באיזה שהוא שלב זה מתסכל..מתסכל שכבר מר"ה הקודם שכולם כיוונו באבינו מלכנו מנע מגפה מנחלתך והינה גם שנה אח"כ אנשים מבודדים וחסרות מכונות הנשמה..שמדינה שלימה מתפללת על חייל אחד ומקבלת אלפי קבלות ובום.הוא נהרג. ש44 יהודים שרק נסעו למירון להתפלל נהרגו בצורה מזעזעת. שילדים נהרגים בגלל רקטות. שאוטובוס עם כמעט 50 ילדים מבנ"ע שחזרו ממסע סוכות מתהפך ומשפחה נמחקת וילדים פצועים עם טראומות.
דייי אז מה עוזרות כל התפילות שכל פעם יש אסון חדש?
אני לא שוכחת את הניסים כמו הבניין מחולון ושני הלוחמים מדובדבן שב"ה בחיים אבל כאילו כבר אין לי כח לקרוא עוד תהילים...
#סופריקה...
אין לי מה לענות לךארץ ישראל היפה

פשוט צריך בעיקר להאמין שכל מה שה' עושה זה לטובה,אני יודעת כמה זה קשה אבל זה מה שה' רוצה ואנחנו פשוט צריכים לחיות באמונה להמשיך להתפלל !!
וואוו כמה אסונותת, מפחידד

השאלה הזו עתיקת יומין… ונשאלת בכל פעם שקורים אסונותלמה? ככה..
שלא לדבר על מה שקרה בשואה, ודווקא ליהודים צדיקים ויראי שמים, מוות אכזרי במיתות משונות וחורבן עולם הישיבות באירופה.

אנחנו לא יודעים את חשבונותיו של בורא עולם.

"אין לנו תשובות לדברים שנשגבים מאתנו. זו שאלה ששאלו גדולי עולם: אברהם אבינו שאל: אולי יש עשרה צדיקים?
האף תספה צדיק עם רשע?

משה שואל: זו תורה וזו שכרה?

דוד המלך מקדיש לזה פרק שלם בתהילים ע',

וספר שלם נכתב על ההתמודדות עם הנושא הכאוב הזה, איוב.
הוא טען כלפי אלוקים את הטענות שאנו טוענים: תודעני על מה תריבני. למה זה מגיע לי? ואשתו אומרת: "ברך אלוהים" – מלשון גידוף. תקלל אותו, העיקר תשתחרר מהייסורים האלה. והוא עונה לה בחריפות: "כדבר אחת הנבלות תדברי". את הטוב נקבל מאלוהים, ואת הרע לא?

ה' נתן לנו עיניים ואוזניים, ידיים ורגליים, ואבא ואמא, ולחם לאכול ובגד ללבוש, ואת זה קיבלנו כמובן מאליו. לא שאלנו מה עלינו לשלם על זה. מגיע לנו. את הטוב נקבל מאת האלוהים את הרע, לא? "ה' נתן וה' לקח, יהי שם ה' מבורך".

אין לנו הסבר. יש שכר ועונש, יש ניסיונות ומבחינים. יש הנהגה אלוקית, רק שאנחנו לא יכולים להבין אותה.
...רחל יהודייה בדם
הלוואי שתמיד נעשה את הדבר הנכון
גם מבלי לראות תוצאות.
פשוט רק כי זה הדבר הנכון. כי זו האמת.

שעם ישראל לא ידע עוד צער אמן
הלוואי🙏🙏ארץ ישראל היפה

וואו...תולעת ספריםם

התפילות שלנו אף פעם לא מתבזבזות.  הקב"ה עושה מה שנכון לנו. אם אנחנו מתפללים על משהו וזה לא עוזר, ה' לוקח את התפילה הזאת לטובת משהו אחר... התפילות לא שבות ריקם

...אני לכאורה

זה נראלך שזה לא עוזר, אי אפשר לדעת.

אבל כל פעם שאני מרגישה ככה אני פשוט אומרת לעצמי שהיה יכול להיות יותר גרוע בהרבה, תחשבי מה היה קורה אם כל נגיד התאונה של האוטובוס היתה קצת יותר חמורה וכל הילדים באוטובוס לא היו יוצאים מיזה רק עם טראומות אלא אם דברים חמורים הרבה יותר אם הם היו יוצאים בכלל. 

תמיד יכול להיות יותר גרוע, יכול להיות שמחיר האבדות היה צריך להיות גדול בהרבה ובגלל התפילות השם ריחם עלינו...

,,אייסקפה

מכירה את הסיפור עם הלוטו והמשאית?

האדם מתפלל ועושה את ההשתדלות שלו, וה' בוחר מה לעשות עם התפילות..

ברור שזה מבאס, וזה קשה, אבל אנחנו צריכים לעשות את ההשתדלות שלנו..

נכוןן תודה❤ישראלית2❤🇮🇱
מתוקה, אני ככ מבינה אותך ואת ההרגשה.ציפור מדבר.
אבל את אף פעם לא יכולה לדעת אם היה אמור להיות יותר גרוע..
אולי המגיפה היתה צריכה להמשך הרבה יותר זמן? אולי הרבה יותר היו נפטרים ממנה ח"ו או מבודדים. ויכול להיות שבאסון מירון למשל, היו אמורים להפטר הרבה יותר מ45. את לא יכולה לדעת מה נקבע מראש. כי יכול להיות שהיה אמור להיות יותר גרוע והתפילות הטיבו את הגזירה. הכל חשבונות שמיים.

וגם התפילות אף פעם לא שבות ריקם! אולי היה אמור לקרות לך משו במשפחה והקב"ה לקח את התפילות שהתפללת על בראל הי"ד כדי שלא יקרה לך משו.

סיפור להמחשה:
מישו אחד התפלל לקב"ה שיזכה בלוטו.
מילא כרטיס, התפלל התפלל יום ולילה ובסוף לא זכה.
ואז הוא התעצבן ולא הבין למה הוא לא זכה, הרי הוא התפלל!
ואז הוא בא לחצות את הכביש ובשניה אחת עצרה משאית שכמעט דרסה אותו !
ואז אם אני לא טועה הרב מרדכי אליהו אמר לו שהמשאית היתה צריכה לדרוס אותו והוא היה צריך להפטר באותו היום, אבל התפילות שהוא התפלל על הכרטיס לוטו הצילו אותו מן המוות.

מה שאני מתכוונת להגיד זה שאולי הקב"ה "השקיע" את התפילות שלך במקום אחר, ואת לא יכולה לדעת כלום!

אני מבינה אותך ואת התסכול ואני לא כזאת חזקה כמו שזה נראה🙈🙈
בדיוק לפני כמה ימים אבא שלי הלך כמו ץמיד במוצש לקבר רחל להתפלל והייתי עצטבה על משו וזרקתי לו כזה:"כן, לך להתפלל, כל הזמן אתה מתפלל וזה לא עוזר.."
חח אז אני גם מחזקת את עצמי תוך כדי.

הכל חשבונות שמיים והקב"ה רוצה שיהיה לך רק טוב!
נראה לך שהוא רוצה שיהיה לך רע?

בדיוק אתמול אמא שלי ואח שלי פתחו כסאח וצרחות שהשכנים הזמינו משטרה🙈

אז השוטר דיבר עם אמא שלי ואמר לה: הילד אמר שאמרת שאת תהרגי אותו, זה היה מתוך עצבים?
אז אמא שלי ענתה לו:"ברור שמתוך עצבים, נראלך שאני מסוגלת לעשות משו רע לילד שלי???"

אז אבא אוהב אותךך! ונראה לך שהוא מסוגל לעשות משו רע לבת שלו?

פשוט תיסמכי עליו שהוא בונה לך את החיים המושלמיםם בשבילך!

מושלמים זה לא בהכרח נוחים.. מושלמים זה גם דיכאון, ועצבים, ואמא חופרת, ואין כסף כרגע, ושאת בחדר עם אחים שלך..
אבל זה מושלם! זה ה-מושלם בשבילך! כי ככה ה' החליט.

תודה על הפריקה, חיזקתי בעיקר את עצמי חח הלוואי ותיקחי או מישו ייקח מכאן משו🤞❤️

סליחה שיצא ארוך🙈
תודה רבה נשמה😍ישראלית2❤🇮🇱
הרבה מהאסונות נגרמו בגלל רשלנות של בני אדםיחידי
באסונות האלו הקב"ה הוא לא ה'אשם' אלא בני אדם, כמו ששלמה כתב במשלי: "אִוולת אדם תסלף דרכו ועל ה' יזעף לבו"
....תות"ח!

זה לא משנה אם זה נגרם ברשלנות, כל אסון שפוקד אותנו הוא מגולגל בהשגחה א-לוקית ואנחנו צריכים לשאול כל פעם מחדש את עצמינו מה הקב"ה רוצה להגיד לנו בזה, כי מכיוון שאנחנו לא שבים מאהבה מעצמינו הקב"ה צריך לעורר אותנו ע"י כאפות, כי רק ככה אנחנו מבינים, לצערינו, וצריך להתבונן ולחשוב מה צריך לשנות ולהשתנות, כמובן, הדבר הראשון שעושים אחרי אסון הוא לשנות את המערך של אותו אירוע כדי שהוא לא יקרה חלילה עוד פעם, אך כל דבר גם קורה מהשמים, כמו שחורבן הבית בידי "אדם" הוא מן השמים כעונש על חטאינו, הכל זה גלגולים מאת הקב"ה ואנחנו צריכים לחשוב ולפענח מה הוא רוצה מאיתנו.

שנזכה לעשות רצונו...!

לא כל דבר...יחידי
הקב"ה נתן לבני אדם בחירה חופשית. המשמעות של העובדה הזאת היא שיש לא מעט רוע שנגרם בגלל מעשים של אנשים. אם לא נאמר כך, יוצא שאין למעשה בחירה חופשית, מה שכמובן אי אפשר לומר.

מהסיבה הזאת התורה מחייבת לשים מעקה. אם מישהו ייפול מגג שלא היה עליו מעקה, או לחילופין יזרוק אדם אחר מגג כזה - אי אפשר יהיה לתלות את המוות ברצון הישיר של הקב"ה, בטח שלא בכל המקרים (כמובן, זה לא אומר שהקב"ה לא *ידע* על זה 'קודם לכן').

(זה כמובן לא שולל את זה שהקב"ה מתערב לפעמים במציאות - גם דרך תופעות טבעיות וגם דרך מעשים של בני אדם)
....תות"ח!

שוב, אתה לא הבנת את מה שכתבתי.

אם תעיין בהודעתי ותתבונן תראה שלא סתרתי את רעיון הבחירה החופשית, אני מודע לדבר הזה ומי אני לחלוק על משנה מפורשת, אך זה לא סותר כלל את דבריי, ואני אסביר.

מה שאני אמרתי זה יותר מצד "הכל צפוי", זאת אומרת, אמנם יש בידי אדם פרטי אפשרות לבחור ברע ולחטוא, אך זה לא סותר את זה שיש תכנית א-לוקית כללית והקב"ה יודע מה האדם יבחר.

לכן, אם הקב"ה יודע מה האדם יבחר, בוודאי שכל רע שקרה בעולם היה אמור לקרות כחלק מהתכנית הא-לוקית.

אלא שאדם לא יכול לומר כך ולעשות רע, כיוון שהקב"ה מגלגל זכות על ידי זכאי וחובה ע"י חייב, ואדם יכול לבחור אם להיות מהאלו שמקדמים את העולם לטוב ולהיות נציגים של הקב"ה בעולם או להיות מהרשעים שתפקידם רק לעורר הצדיקים כדי להרבות את הטוב. (ואחרי זה הקב"ה נפרע מהרשעים ונותן להם עונש, שהרי הם בחרו ברע, וכן מסופר על נירון קיסר שזרק חיצים וכל החיצים הראו לירושלים והבין שירושלים אמורה להיחרב וזו הגזירה מאת הקב"ה, ואז אמר לינוקא לפסוק לו פסוקו ואמר לו את הפסוק: "ונתתי את נקמתי באדום...", זאת אומרת, על זה שהוא יתקוף את עם ישראל הקב"ה יפרע ממנו, ולכן לא עשה את זה, ולפי הגמרא הוא התגייר לאחר מכן).

לגבי הסוגייה של בחירה חופשית לעומת ידיעת ה', אני לא מספיק בקיא ולא מספיק יודע, אמנם זה לא כ"כ קשור לענייננו, אך בכל זאת, אם אתה רוצה להסתכל, כתבתי בכוונה בסוגריים כי אני מסתייג מדבריי ולא בטוח שהם נכונים.

(יש מפרשים שיש הנהגה כללית אולם האדם עצמו יכול באמת לבחור מה שהוא רוצה, וזה לא סותר את ידיעת הקב"ה, זאת אומרת, אדם פרטי יכול לעשות משהו אך ההנהגה הכללית תקרה בין כה ובין כה.

יש מפרשים שהתכנית הכללית ממש של הקב"ה תהיה, אך עדיין יש בחירה, דומה לפירוש הקודם, או אפילו אותו פירוש, לא זוכר אם יש הבדל, לדוגמא לקב"ה יש תכנית להביא גאולה, לאדם יש בחירה האם לחזור בתשובה או לא, וזה רק ישפיע על אופן הגאולה, אך על זה שתהיה גאולה הוא לא יכול להשפיע, לא משנה מה, כך האדם יכול במעשיו להשפיע בפרטים אך בתכנית הכללית הוא לא יכול להשפיע.)

בוודאי שהאדם מחוייב לעשות השתדלות ולא להגיד שהכל מן שמיא, שוב, רעיון הבחירה החופשית הוא לכל הדעות, והאדם אחראי למעשיו לכל דבר, רק עדיין, עם זאת, לאחר מעשה, בדיעבד, אחרי שקרה משהו הוא היה אמור לקרות, גם אם זה רע, ולכן צריך האדם לחשוב מדוע זה קרה ולנסות לתקן את מה שאפשר במעשיו.

ויש גם מימד שהאדם לא נענש על מה שעשה, אחרי שהצטער על החטא, כיוון שזה היה אמור לקרות, אחרי שעשה תשובה והתחרט, כי זה דווקא קידם את העולם אל הטוב וזה היה חלק מהמהלך הא-לוקי בעולם, אלא על מה שלא עשה תשובה ולא קישר את זה אל הטוב ולא הראה את חרטתו והשלים עם הרע ולא התנער ממנו, והראה שהוא שלם עם המצב של החטא, וגם העבירה גרמה לו לשקוע עוד יותר ברע ולגרור עוד עבירות כי לא עשה תשובה והשאיר את רושם החטא על נשמתו, אך מצד האמת הרע בעולם הוא תכנית א-לוקית שבדיעבד אפשר להגיד שהיא לכתחילה. (קצת מסובך ומורכב הרעיון הזה, כי מצד אחד זה לא לכתחילה לגמרי, כמו שאמרנו, האדם לא יכול להגיד לכתחילה ולחטוא או להתנער מאחריות, אך מצד שני זה לא בדיעבד לגמרי, שהרי אי אפשר להגיד שיש משהו שהוא לא לרצונו של הקב"ה בעולם, שהרי הכל כאין וכאפס כנגדו, ואין לשום דבר ממשות וקיום בלעדיו, והכל הוא ברא, הכל ממנו יתברך, אלא שלקב"ה יש תכנית כללית שע"י הרע בעולם הטוב יקודם בזכותו, אם אתה רוצה אני בהחלט יכול להרחיב בנושא, בזה אני קצת יכול להרחיב...).

בקיצור, מצד אחד האדם לא יכול להתחמק וצריך לקחת אחריות ולא בגלל רעיונות גבוהים לזרוק אחריות ממעשיו, כמו הטיפשים שמרביצים למישהו ואומרים שזה מאיתו יתברך ושהאדם יקבל את זה באהבה, וצריך לחשוב שאולי זה נגרם בגלל מעשיו של האדם ואולי לתקן בצד הטכני, אך לא להתעלם מהמימד הרוחני הזה שהכל מנוהל בידי הקב"ה והכל חלק מהתכנית הא-לוקית וצריך לשים לב מה הקב"ה רוצה להגיד לנו בכל מעשה שלנו, שהרי אם כך פשענו, וכל מה שהקב"ה עשה וניסה לעורר אותנו לא הועיל, וכך יצא שסתם חטפנו ולא הקשבנו לריבונו של עולם, וכך גם פשענו ומעלנו בתפקידנו וגם יכול להיות שבגלל זה נביא עלינו עוד צרות, אלא צריכים אנו לשוב בתשובה ולתקן את דרכינו ולהתעורר בתשובה, כמו נינוה שאחרי שהוכרז שהיא מתהפכת, שבו אנשי העיר בתשובה ונתכפר להם ((צריך להבין, אגב, עכשיו כשאני חושב על זה, איך זה מסתדר, שהרי רק ישראל מעל המזל ויכולים לקרוע גזירות, ואומות העולם לא, ואם כך איך נינוה קרעו גזירה שנגזרה עליהם מאת השמים, הרי הם לא מעל המזל כמו ישראל, מי שיוכל לענות אשמח...)).

בקיצור, לבחון את שני הצדדים, שניהם רבדים נכונים, ולא להתעלם מאף אחד מהם.

יישר כוח על ההשקעהיחידי
לענ"ד אתה מערבב בין הידיעה האלוקית לבין הרצון האלוקי. העובדה שהקב"ה *יודע* מה עתיד לקרות לא גורמת לזה ש"שכל רע שקרה בעולם היה אמור לקרות כחלק מהתכנית הא-לוקית".

בשמחהתות"ח!

אני מערבב, אני מודע לכך שזה מה שאמרתי, ואעפ"כ אני אומר את זה.

אם אתה רוצה אחפש מקורות ואביא.

שמעתי משפט יפה משיראפרת????
"אם הלב שבור, הוא שבור בהשגחה"

תחשבי על זה...
תדמייני מה היה קורה בלי התפילות...הָיוֹ הָיָה

אולי היו נדבקים פי שניים?

אולי היו לנו מאות אלפי הרוגים?

ואולי..

וכו' וכו'

שום תפילה אינה שבה ריקם. אנחנו פשוט רואים רק את מה ש"כן קרה" ולא את מה ש"לא קרה".

....תות"ח!

זה עצוב ומעורר אותנו ואת נפשינו, עד שכבר אין כוח לבכות, אין כוח לצעוק לריבונו של עולם.

ואולי זה בדיוק ההתעוררות שהקב"ה רוצה שנהיה בה, שנצעק אליו: "הקב"ה, כבר אין לנו כוח, תגאל אותנו כבר...! תפסיק את הייסורים הבאים עלינו...!! רחם עלינו, אנחנו הבנים שלך...!".

כמו במצרים לא עלינו, שהקב"ה הביא את המצרים, עד שבני ישראל כבר לא יכלו, היו שבורים, וזעקו מהלב לקב"ה, ואז הוא שלח את משה רבינו וגאל אותנו.

הקב"ה רוצה שנצעק אליו...!!

אז נצעק לשמים, נתפלל, נתחזק במעשים טובים...

"את אשר יאהב ה' יוכיח".

הקב"ה דן אמת, ודווקא מכיוון שהוא אוהב אותנו ורוצה בטובתינו הוא נותן עלינו קשיים ופוקד עלינו אסונות ל"ע, כדי שנתעורר, שנשים על ליבנו את מעשינו, שנעשה חשבון נפש ונשתנה, "כי כאשר ייסר איש את בנו ה' א-לוקיך מייסרךּ", כמו שרש"י מביא את משל חז"ל, שכדי להגיע למדינה צריך לעבור בבית הקברות, לפעמים כדי להגיע למטרה הגדולה צריך להקריב, ולמרות שזה כואב ומזעזע, אנחנו נחושים ודבקים במטרה, כי אנחנו יודעים שבסה"כ הקב"ה מוביל אותנו בדרך אל הטוב ואל האושר....

וזה לא סותר את זה שזה כואב וקשה, אבל אנחנו סומכים על הקב"ה שהוא מה שטוב לנו, ואין לנו אלא לנסות להתחזק במה שאנחנו יכולים ולהרבות במעשים טובים ולהיות הרבה יותר טובים כמה שאנחנו יכולים....

ואל לנו להגיד שהתפילות שלנו לא עוזרות, כל תפילה בוקעת רקיעים, אין תפילה ששבה ריקם, אין לנו מושג כמה עושה כל תפילה בעולמות העליונים, איזה רעש היא מעוררת שם, וכמה היא משפיעה פה בעולם הזה, ועד כמה שתפילה שבוקעת מעומק הלב, זעקה, עושה הרבה רעש וקורעת גזירות...

צריך להרבות בתפילה ולהיות חזקים...

בשמחה...תות"ח!

לעונג לי לחזק, בעיקר חיזקתי את עצמי, באמת אני אומר...

ואגב, רק כדי לסכם ושהרעיון לא יתפספס, אחרי שאנחנו מרבים בתפילה ובמילים לקב"ה לפעמים יכול להתפספס הלב, רחמנא ליבא בעי, מה שנקרא, לעשות תפילתנו קבע ותפילה כזאת כתוב שאין נעשית תחנונים, כלומר לא מתקבלת לפני הקב"ה, כי האדם מתפלל רק לסמן וי ורק מכוח ההרגל ולא באמת מראה את תלותו בקב"ה ואת הכרתו בגודל האינסוף ובהשתוקקות אליו ובכיסופים והערגה אליו, ולכן לפעמים צריך הקב"ה לעורר אותנו ומביא עלינו צרות, ואחרי שהאדם זועק מראה בכך שהוא זקוק לקב"ה, הקב"ה מעליו והוא רק אדם, וזה שהיה לו כסף או עושר או ביטחון זה רק כי הקב"ה אפשר את זה, אך ה' מוריש ומעשיר, ובן רגע הקב"ה יכול להביא על האדם צרה בלי שהוא יוכל להינצל ממנה, ובאמת הוא צריך לקב"ה, ואז כשהאדם מתעורר אז גם כשהצרה תיעלם יוכל הוא להתפלל לקב"ה מתוך הבנה עמוקה עוד יותר שהקב"ה גדול וממנו בא כוחו של האדם.

לכן, אמנם הרבינו בתפילה אך רק בשעת צרה מתגלה הפן הזה שלפעמים מתפספס בשגרה השוחקת.

וכנראה שלא מספיק הפנמנו את מה שאנחנו צריכים לעשות ולא מספיק התעוררנו לעשות רצונו, והקב"ה צריך לתת עלינו עוד צרות, והמטרה שלנו היא לנסות להבין מה הקב"ה רוצה ממנו, מה לא מספיק תיקנו ומה צריך חיזוק, לא באופן שמאשים ורואה את המומים של האחר, שאת זה הקב"ה לא אוהב בכלל, אלא בתור תיקון של כל אחד בפני עצמו מה הוא יכול להתחזק, וגם תיקון כללי בעם, איך כל אחד יכול לחזק את עם ישראל, איך הוא יכול להרבות בתורה וזכויות שיעמדו לציבור להיוושע בעת צרה.

מחילה, יכול להיות שחזרתי על עצמי, אם הבנת מה כתבתי בהודעה הראשונה אין צורך שתקראי גם את זה....

שכוייח על השאלה.

...019284

נשמה תפילה זה חשוב אבל דרך ארץ קדמה לתורה ואולי המעשים שלנו לא בסדר ?

אז לא נתפלל? לא הבנתיישראלית2❤🇮🇱
מה את מציעה..
ברור שגם מעשים זה חשוב והכל אבל לא ממש הבנתי למה התכוונת🤔
לא חס ושלום להיתפלל זה ממש חשוב אבל צירך גם לשנות משהו019284

בנו .

אה, ודאי.תות"ח!

מצד אחד צריך לראות האם יש משהו שאנחנו צריכים לשנות במעשינו החיצוניים באופן פרקטי, לאחר מכן התבוננות וחשבון נפש מה עשינו לא בסדר, כמו שכתוב שכשבאים ייסורים על האדם צריך לפשפש במעשיו, ואחרי זה לעשות חשבון נפש כללי, להבין מה הקב"ה רוצה מאיתנו בתור עם, שהרי הייסורים לא באו על פלוני או על אלמוני, הם באו עלינו בתור עם, וזה קשור אלינו, כמו חזן שטעה שזה קשור לכל הציבור, כל ישראל ערבים זה בזה, ולהתפלל לקב"ה, ולזעוק אליו כי אנחנו נמצאים בעת צרה, פשוט לשאת עינינו למרום להתפלל, או לקרוא תהילים, או כל דבר אחר, ומובחר לבכות, שערי דמעה לא ננעלו, בעיקר מה שהקב"ה רוצה זה את הלב, שנפתח את הלב ונתעורר, נתנער מהמצב שאנחנו שקועים בו ונסתכל רגע על הכלל, דווקא בעת צרה אפשר לראות את האחדות של עם ישראל באה לידי ביטוי, את האחווה ואת האהבה, את כוח הכלל, רק חבל שאנחנו לא ממשיכים אחרי עת הצרה עם זה, הכוח הזה הוא כוח עצום שאפשר לעשות איתו כ"כ המון, אם רק נירתם למשימה לעשות את רצון ה' בעולם ולא נשב שלווים ושאננים.

טוב שלך019284

תעייני במה שכתבתי למעלה ל@יחידי^^תות"ח!

ץץץכהיי:)אחרונה

תפילות אף פעם לא עולות ריקם

תמיד עוזרות למשהו אחר

אי אפשר לדעת חשבונות שמים

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך