לאן שמחת החיים שלי נעלמה ?גילי מזל טוב

לאחרונה אני מרגיש שלאט לאט דברים שעשיתי פעם וממש נהנתי מהם, עכשיו כבר לא אני לא מבין מה קורה לי!

יש לי שתי שאלות מה אתם עושים במקרים שאתם קצת עצובים או אין מצב רוח? מה קרה לשמחת החיים שלי.?

...אמרלד
אתה מרגיש שאתה כבר לא נהנה מדברים שפעם כן מילאו אותך?
בכללי מאד, יכולות להיות לזה כמה סיבות:
1. מתוך הרגל..
כדאי לחפש רעיונות לגיוון בדברים שאתה גם ככה עושה.
2. לפעמים קורה שעושים דברים שאוהבים
אבל אנחנו לא לגמרי בסיטואציה..
זתומרת נניח אתה עסוק במשהו, תנסה להיות מרוכז בזה .
3. תסתכל סביבך
אני בטוחה שיש לך המוןן דברים טובים ומשמחים בחיים
משפחה/ חברים/בגדים /בית/כשרונות!
להזכיר את זה לעצמך זה אחלה
ובדרך של הודיה להשם זה הכי טוב שיששש

לגבי זה שלפעמים אין מצב רוח, זה בסדר ונורמלי.
ועדיין כדאי שתמצא דברים שאתה אוהב, ועושים לך טוב.

( אגב, מוכח שפעילות גופנית/ ספורט גורמים לסיפוק
ועלייה במצב הרוח)
התחושה שאתה מרגיששמינייייייסט

מעידה שלאט לאט נחשפת לפניך האמת כיוון שהעולם הזה הוא עולם כלה ונפסד ואין הנאותיו שוות כלום, אלא לאותה השניה ל ההנאה ולאחריה בא טעם מר כפליים..

אז בקיצור כמעט כל בני העולם הזה יזדהו איתך ואני בתוכם. 

אלא שברוך ה' שלא עזב אותנו עם העולם הזה לבד וברא בתוכו את האפשרות להתחבר למימד הנצחי הנקרא עפ ר' נחמן "למעלה מהזמן". קדושה הכוונה הפרשה והבדלה לפיכך דבר שהוא קדוש הכוונה שהוא מופרש ומובדל מהזמן ונעלה ממנו ומתקיים לנצח. כל מילה של תורה ותפילה, כל שניה של מצוות ומעשים טובים נשארים איתך ומלווים אותך ובוראים מלאכים השומרים עליך (כמובא בזוה"ק).

אמנם ידוע שככל שנחלשו הדורות והתרבו הקליפות גם מי שעוסק בתורה ובתפילה קורה לו פתאם שאין לו שום חשק ואינו מרגיש מתיקות ונצח בתורה- מה יעשה האדם ולא ילך להנאות רגעיות?

התשובה היא- "התחדשות". כלומר תחושת העייפות והזקנה שנראית כי נכפית עליך מכרח הנסיבות והזמן היא ברת שינוי ואתה בעל הבחירה האם להתחדש או לצבור אבק..

ראה את עצמך בכל עת כתינוק שנולד. זה עושים על ידי הרבה הרבה שמחה ואופטימיות ובעיקר על ידי אמונה שבאמת- הכל חדש! וכמו שאנו אומרים בתפילת שחרית- המחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית!

אם כן עצה נפלאה- במקום להגיד את המילים האלה כטקסט שמשפיע על חיינו מעט, הבה נהפוך אותו לסיסמה ולמנטרה שמלווה ומחדשת לנו את כל החיים עד שנוכל למצות בכל רגע את האפשרות שלו להעלות אותו לבחינה זו של למעלה מהזמן (אפשר ואולי כדאי לשיר את "המחדש בטובו וכו'" ולחשוב בזה עד שייכנס ללב..)

מומלץ לעיין בתורה ס"א בליקוטי מוהר"ן תיניינא ובפירושיה בליקוטי הלכות ותראה נפלאות.. בהצלחה

..שלכת~

לא יודעת לתת לך סיבה למה נעלמה לך שמחת החיים, כי כאמור זה *שלך*..

מה שכן, יכולה לנסות לתת כיווני מחשבה..

לפעמים מגיעה תקופה של כלום, תקופה שמאבדים בה קצת משמעות שהייתה קודם, ואז צריך למצוא את עצמך מחדש, וברגעהשיש משמעות חדשה היא יכולה להחזיר את שמחת החיים..

פעמים אחרות, אנשים חווים דברים שלא פשוטים להם ויושבים להם על הלב, וכשהם לא דואגים לטפל בחוויות אלו כמו שצריך ולתת לנפש להרפא, זה יכול להוביל לסדק בשמחת החיים, במקרה כזה חשוב לטפל בחוויה הקשה והשמחה תחזור, כי כשאין משהו מכביד על הנפש היא רגועה ושמחה ואז גם אנחנו..

ולפעמים אנשים פשוט מתבגרים, מאבדים קצת משמחת החיים הילדותית שלהם והם צריכים שוב למצוא ולייצר שמחת חיים אחרת, שמתאימה לנפש שעכשיו בוגרת יותר...

בהצלחה גדולה!

....019284אחרונה

אני חושבת שגדלת ולא כל דבר הוא מצחיק או משמח עכשיו יורה הבנת את המשמעות של הדברים נגיד בן אדם שהו ילד חושב שפירט זה מבין אבל שהוא גדל הוא מבין שהם אנשים אכזריים .

אני אורת את זה בטיפה לב כבד שדווקה שעצוב לי אני מדברת עם ה אני כל כך מנסה לשנות את זה וזה לא עובד .... בקיצור לדבר עם ריבונו של עולם גם כשקשה וגם שטוב!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך