בדין ודברים בינך לבין @חושבת בקופסא עלתה נקודה מאוד משמעותית: את אומרת שאין לך שום ערך, שום אידיאל, שום רצון לתרום, וכו'. והעולם הדתי בנוי כל כך הפוך וזה, בין השאר, סיבה שלא באלך להישאר בתוכו.
אבל תגידי רגע, את חושבת שבעולם החילוני זה כאן סבבה? את חושבת שבאמת העולם החילוני מקבל בזרועות פתוחות אגואיסטיות ואגוצנטריות רדיקליות כל כך? את חושבת שאדם חילוני ישמח להיות חבר של מישהי אנוכית להחריד, שכל מה שמעניין אותה זה רק הכיף של עצמה?
אני אגלה לך משהו: גם לעולם החילוני יש דרישות ערכיות. ואפילו משתי סיבות: גם פרקטית - אף אחד לא סובל מי שחושב רק על עצמו, לא נח להיות בקרבתו, הוא לא מושך, הוא לא נעים, וכו'. וגם ערכית-מהותית - גם לאנשים חילוניים יש ערכים, יש אידיאלים, יש הערכה לאדם "טוב" ויש ציפיה מכל אחד שיהיה כזה. ומי שאיננו כזה - נבזה בעיניהם.
ככה שאם את כזו, את בבעיה ענקית ושום נטישת דת לא תעזור לך בזה.
אבל האמת שאת לא בבעיה כזו גדולה כמו שאת חושבת או כמו שתיארתי. והסיבה לזה היא פשוט כי אני לא מאמין לך.... סליחה שאני ככה, אבל אל תספרי לי סיפורים על "רק חיי נוחות" ו"שום אידיאל". אני לא קונה את זה... ברור לי כשמש שיש לך ערכים, שיש בך טוב, אלא שאת בספיקות כיצד לבטא אותו, במה הוא נכון ובמה לא, וכן הלאה. וגם קצת בקשיים והתמודדות - כי מול הטוב - יש בכל אחד מאיתנו גם את הצד ההפוך. שמושך לכיוון שלו.
יודעת מה? בעצמך הוכחת את זה, כמו שציין @עברי אנכי. אכפת לך מההורים שלך? את משתדלת לא לצער אותם? הנה ראיה ראשונה.
כמובן יש עוד גדודי ראיות... אם תראי אשה זקנה נופלת ברחוב ונחבלת, ואת בדיוק באמצע שיחת טלפון כיפית עם חברה, לא תעצרי לעזור לה? אם תשמעי על ילדה שסובלת ממחלה קשה ואת יכולה לשמח אותה - לא תעשי את זה? אני בטוח שכן.
אז אחרי שהבננו שמצד אחד - עולם חילוני לא יעזור למי שאנוכית ונטולת ערכים. אבל מצד שני - את ממש לא כזו. נשאר לנו להתקדם לשלב הבא - מה כן ההבדלים בין עולם הערכים שיש לחילונים ובין עולם הערכים שיש לתורה להציע. ובמה את אמורה לבחור. כלומר - איפה את מזהה את האמת והטוב האמיתי, שממילא - זה מה שנכון לעשות.
ויותר מזה: ברגע שתדעי ותעמיקי ותבחרי מה הדבר הטוב והנכון - תוכלי להיות בטוחה שלעשות אותו יעשה טוב גם לך ולהרגשה שלך. גם בגלל שככה הטבע - הדבר הנכון והטוב הוא גם באמת הדרך הטובה והנכונה לחיות. וגם בגלל הסיפוק שיהיה לך כשתדעי שאת עושה את הדבר הנכון. ואני מבטיח לך שיהיה לך סיפוק כזה - הרי הוכחנו שיש בך ערכים וטוב ואת רוצה לעשות טוב.
אוקיי, אז זה מה שאת צריכה לעשות עכשיו, לברר עם עצמך במה את מאמינה, מה טוב בעיניך, מה נכון ומה ישר. ובנקודה הזו - אני מחזיר את המושכות ל@חושבת בקופסא והדיון החכם שהיא התחילה לנהל איתך.
בהצלחה