לא יודעת כבר איך להגדיר את עצמימשתמשת:)

היי,

אני אחרי שנת שירות ולאחרונה פשוט לא בא לי להיות דתייה, לא מרגישה שייכת למרות שמי שרואה אותי בחוץ יחשוב שאני ממש דוסית,

פשוט כי אני משתדלת ללכת צנוע כדי לא לגרום צער להורים אבל אני שונאת חצאיות!! זה ממש לא אני...

חוץ מזה, אני צופה בסדרות ממש לא צנועות...

אני לא מזדהה עם הרעיונות שהעבירו לי כל החיים, באולפנה ובכללי בחברה הדתית כל הזמן מפמפמים

שרצון ה' זה שנתחתן כמה שיותר מוקדם ואני רוצה להתחתן בגיל 27-30. בנוסף הדת לא מעודדת בנות להיות קריירסיטיות, רוב החברות שלי הולכות ללמוד הוראה וזה מאוד מעצבן אותי כי החלום שלי זה להיות אשת קריירה... אני לא חולמת להיות אשת משפחה, אני רואה את המשפחה בתור משהו בעדיפות שנייה בחיים בניגוד למה שאומרים באולפנה....

אולי כדאי שפשוט אתרחק מהדת? אני כבר ממש מבולבלת, אני לא מזדהה עם הדעות של הציונות הדתית ואני לא רוצה שהחברה הדתית תשלוט על החיים שלי...

 

 

הייעברי אנכי

אני אשתדל לענות על כל דבר ודבר בצורה מסודרת:

 

לא להיות דתיה?

הגדרות זה דבר מפחיד. בואי ננסה לברר קודם כל את הסיבות לזה:

 

חצאית זה לא נוח,

אני בן. אני לא באמת יודע איך זה.. אבל היי - את ממש מתאמצת כדי לעשות נחת רוח להורים שלך. זה כבר מעיד על מידות מאוד טובות ויכולת להתגבר על קשיים בשביל איזה אידיאל חשוב.

ברצינות רגע? כל הכבוד.. אשרייך.

 

את צופה בסדרות לא צנועות,

תכירי לי מי שלא צופה. וגם אם תמצאי כאלה.. זה קושי, זה נפילה, זה באמת דבר מסובך ולא פשוט. זה שיצר הרע עובד קשה על כולנו - זה ממש לא אומר שאנחנו אמורים להתרחק מהקב"ה! אלא זה אומר שקשה לנו וזה ממש בסדר.

 

רצון ה' זה להתחתן מוקדם,

להקים משפחה זאת מצווה גדולה מאוד. באמת. אף אחד לא אמר לך באיזה גיל. כתוב שיש מצווה לבנות בית ולהקים משפחה וללדת ילדים. זה אושר גדול שאין כדוגמתו. כשלומדים על החשיבות שיש במצווה הזאת, שמבינים את האושר הזה בהקמת בית.. הדברים קצת יותר מתבהרים. זה לא שהחברה הדתית "כופה" עלייך להתחתן מוקדם, אלא שאת פשוט מבינה כמה שזה חשוב ולכן מן הסתם תתחילי את זה מוקדם יותר..

אם זה לא קרה? אז בסדר. גם כאן בערוך יש בנות שהתחתנו בגיל מאוחר. והן עושות רצון ה' והכל בסדר.

זה ממש לא משהו שאמור להתפחיד אותך, ואני בטוח שכדאי שלא תתחילי עם כל זה עד שלא תרגישי מוכנה לחיי נישואין והקמת בית.

 

הדת לא מעודדת בנות להיות קרייריסטיות,

האמנם? אני מכיר אישה שבעלה רב גדול מאוד, אבא של רב גדול מאוד וממש מוכר שהיא הייטקיסטית. איך תפרשי את זה?

זה רצון טבעי לעבוד כמו שזה רצון טבעי להיות אמא. כולם רוצים להיות הורים, שיהיה להם המשך. אף אחד לא אומר לך איך להרגיש ואיך לחשוב.. אלא שהעניין בחברה הדתית הוא שמתוך שלומדים את החשיבות הכ"כ גדולה וענקית בערך של גידול ילדים וכו'.. ממיילא המון המון נשים רוצות להיות שם. ולכן בוחרות מקצוע שמאפשר כמה שיותר זמן להיות עם המשפחה. וזה בסדר גמור גם לבחור מקצוע שהוא לא כזה. אין בדברים האלה קביעה כללית אלא את צריכה לבחור מה שמתאים לך. את יכולה להיות דתיה, צדיקה, מתפללת ועובדת ה' גם בתוך קריירה עמוסה מאוד.

 

את לא מזדהה עם הדעות של הציונות הדתית,

הגיוני. וזה בסדר. אם מדובר על הדעות שכתובות בהודעה שלך.. ניסיתי לענות כבר. אם זה משהו אחר.. זה בסדר גמור לחשוב אחרת. וזה גם בסדר גמור לדון על זה ולברר ולשאול ולהקשות וכו'. לברר את האמת זה דבר חשוב מאוד. שזה לא ירתיע אותך בכלל!

 

האם להתרחק מהדת?

לא. תמשיכי לעבוד את הקב"ה עם הקשיים והנפילות והשוני. הקב"ה אוהב את זה שהילדים שלו שונים ומגוונים וכל אחר עובד את ה' בדרך אחרת.

 

 

בהצלחה רבה,

אשמח לעזור אם יש עוד משהו

לאט לאטחושבת בקופסא

דבר ראשון, כדאי לפתוח את זה בצעירים מעל 20 ששם אנשים יותר קרובים לגיל שלך יכולים לענות.

הממוצע כאן זה בני 16, לא שרשורים כאלה לא עולים כאן כל שני וחמישי, אבל לא זה לא מהשלב שלך בחיים. הרוב פה צעירים ממך.

 

דבר שני, עשית בלגאן גדול במה הבעיה שלך. את מאמינה באמיתות התורה? שה' ברא את העולם? שהוא נתן סמכות לחכמים לפסוק את ההלכה?

תעני על השאלות האלו רק בשביל בסיס של מה בדיוק הבעיה: יש לך שאלות באמונה או שפשוט החיים החילונים קורצים לך כי נחשפת אליהם?

 

איפה עשית שירות? למה בחרת במקום הזה? מה הערכים שאת כן מאמינה בהם? 

הדברים שאמרת על חתונה ומשפחה באים בתור ערך מסויים? או שוב, סתם נורמה חילונית שנשמעת קורצת יותר?

 

עד שלא תעני על השאלות האלו לא ממש ברור איך אפשר לעזור לך.

תשובהמשתמשת:)

היי

 קודם כל, אני חדשה, משום מה חשבתי שזה מתאים לפורום הזה כי אני עוד לא בת 20...

למדנו בתיכון על הערך של הקמת משפחה אבל אני ממש לא מרגישה שזאת פסגת הייעוד של בן אדם, לא מעניין אותי לגדל 10 ילדים.

לגבי השירות הלאומי- שירתתי במקום חילוני לגמרי בתחום המחשבים, לא הלכתי לצבא כי רציתי לעשות שנה אחת... לא היה לי שום אידאלים לתרום, הלכתי לשירות לאומי כי זה מקובל ללכת לשירות לאומי/צבא.

בכללי,אני מרגישה שאין לי אידאלים כמו שיש לרוב הדתיים, אני פשוט רוצה חיים נוחים וגם אני לא מרגישה ממש בנוח בחברה הדתית- בתיכון בקושי היו לי חברות אבל כשהגעתי לסביבה חילונית פשוט פרחתי, יש לי כמה ידידים (שגם זה אסור לפי הדת).

נראה שאת עסוקה יותר מידי בלברוח מהגדרותחושבת בקופסא

"דתיים זה אומר שאסור א' ב' וג' ואני כן רוצה את הדברים האלו"

תעזבי את רגע, יש הרבה חוסר הבנה בהצהרות הפשטניות האלו, (למשל אין שום מניעה בין קריירה וערך המשפחה)

מה הדברים שחשובים לך? לחיות חיים נוחים ולא שום דבר אחר?

 

נראה לי באופן אישי ש"לעשות מה שאסור לפני הדת" נשמע לך מגניב כזה עד לא ממש חשבת מי אמר שזה ממש אסור, מה הסיבה לאיסור, ומה הבעיה שלך עם האיסור הזה.

יש לך בעיות יותר עמוקות מבא לי? תעזבי את משחקי ההגדרות, להיות מורדת או נרדפת זה נחשב רק אם יש לך סיבה אמיתית לזה.

חשוב לי לחיות חיים נוחים ואני לא רואה בזה בעיהמשתמשת:)

אני לא צריכה להקריב את החיים שלי לכל מיני אידאלים.

ופשוט אני מרגישה שאין לי חיבור לדת,ביום יום אני לא מתפללת, לא מברכת ברכת המזון וכו' ואני לא רואה את עצמי מקימה בית דתי.

הקשרים היחידים שלי עם הדת זה שמירת שבת וחצאיות כי זה נושא רגיש אצל ההורים.

אבל אין שום דבר בכלל שאת מאמינה שהוא ערך?חושבת בקופסא

את מאמינה שיש אלוקים?

את מאמינה שיש ערך לחיים?

אין כמעט אדם שאין לו ערך לכלום, את פשוט עסוקה מידי בלברוח ממה שסתם תייגת כחונק בלי בכלל לברר במה את כן מאמינה ולמה. כל הנחות הפשטניות מידי שעשית על חיים דתיים מראים שלא התעמת איתם לעומק בכלל.

 

אין שום דבר שסותר קרירה ומשפחה, להאמין בערך המשפחה ממש לא אומר שזה הדבר היחיד שחשוב בחיים שלך, אבל גם לא שזאת איזו עדיפות שנייה.

 

אמרת שהעבודה שרוב החברות שלך הלכו להוראה מעצבנת אותך כי את רוצה קריירה. 

את לא רואה את הבעיה בגישה שלך? הן לא אמרו לך שאת צריכה ללכת להוראה, הן בחרו את הבחירה שלהן בחיים לפי השיקולים שלהן, למה החלטת לקרוא את זה בתור קביעה מה את צריכה לעשות בחיים שלך?

 

את לוקחת חצאי תופעות ואמירות ששמעת ומחליטה שהן נועדו לחנוק אותך אז מתמרדת נגדם, את מבינה שרוב המצב הזה בראש שלך?

מה בדיוק את נגד ולמה? מה כן חשוב לך בחיים?

עד שלא תצליחי לענות על זה את תישארי בבלבול כזה כי אף פעם לא עשית בזה סדר.

יש ציפייה בחברה הדתית שתקים משפחה לתפארתמשתמשת:)

ותהיה איש משפחה, בחברה הדתית אם תהיה לך קריירה אבל לא תהיה איש משפחה לא ייתיחסו אליך...

חוץ מזה שמעתי על הרבה דתיים שסולדים מנשים קרייריסטיות...

איזו חברה דתית בדיוק? מי אמר שקריירה אשכרה סותרת משפחה?חושבת בקופסא

ברור שהרבה אנשים מאמינים שקריירה פחות חשובה ממשפחה, אבל שום דבר לא מונע ממך לעשות את שניהם ועדיין להישאר בחברה דתית, כי יש הרבה מאוד כאלו.

הרבה דתיים גם סולדים מאליקס באוזן, זה יפריע לך לעשות אותו אם תרצי?

תמצאי בעל שיתמוך באורח החיים שאת רוצה, ואל תיקחי את ההעדפות האישיות של אנשים זרים כמשהו שמשפיע על ההעדפות האישיות שלך באופן עקרוני.

את שוב עושה את זה, לוקחת קביעות מוזרות ומחליטה שהן נועדו להחליט לך באופן אישי על החיים.

את מבטאת סטיגמות ודעות לא מבוססות.למה? ככה..
יש הרבה נשים דתיות במקצועות חופשיים (עריכת דין, ראיית חשבון, כלכלה, שיווק), המון נשים דתיות במשרות שוות בהייטק…

רצון ה׳ שנתחתן מוקדם?
זה אולי בהשקפה של מגזרים מאוד מאוד דוסיים, תורניים.
האוניברסיטאות מלאות בבנות דתיות שלומדות ועושות תואר ולא רצות להתחתן בגיל 18-19.


סיימת שירות לאומי.
מה תכננת ללמוד או לעשות בשנה הקרובה?
אין על ההודעה הזוקפטן קוקאחרונה
יש כאן גם כאלה מבוגריםמגלה דעת

יש כאלה בני 25 כאן גם (אני צעיר בכמה שנים טובות) אבל זה לא בעיה לפתוח את זה גם כאן

בתור מישהו שהוריד את הכיפה בגלל הציבור ואז החזיר אותה...פשוט אני..
אני יודע שזה קשה, אבל תנסי להתעלם מכל מה שנדמה לך שאנשים מצפים ממך. תשכחי מ''אני צריכה להיות X ולא Y'', תזרקי לצד אמירות של ''אם את לא ככה אז את לא דתיה'', ופשוט תעבדי את ה' ישירות, בלי מתווכים לא רצויים.

רק כשהבנתי שאני דתי כי אני מאמין ב-ה' ולא כי אכפת לי מהסביבה שלי או מהציבור הדתי, חזרתי לשמור תורה ומצוות - באהבה ובשמחה.
הבעיה שאני לא נהנית לעבוד את ה'משתמשת:)

אם ההורים שלי לא היו רואים כבר מזמן הייתי עוזבת את הדת כי אין לי עניין במצוות. נגיד בצומות  אכלתי בשירות (גם בשר אם היה) אבל לא בבית...

אני לא מתפללת כבר המון שנים...

כמה דבריםיחידי
השאלה שצריכים לשאול קודם כל היא, לענ"ד, 'מה נכון', ולא עם מה מזדהים. אם האמת היא שאנחנו מחויבים בתורה ובמצוות (וזו האמת כמובן, בגלל הרבה סיבות), השאלה אם אנחנו מזדהים לא רלוונטית לעניין הציות שלנו למצוות.

כחלק מזה רצוי לברר בשלב מסוים על מה ולמה - למה מאמינים שאלוקים קיים, מאיפה יודעים שמה שנכתב בתורה קדום ואמיתי, מה הסמכות של התושבע"פ.

דבר שני. יש הרבה פעמים ערבוב לא מוצדק בין החיים הדתיים עצמם (קבלת האמונות הבסיסיות וקיום תורה ומצוות) לבין 'תוספות' שנלוות אליהם בחינוך הדתי. אז אולי לפעמים מדובר בדברים נכונים, אולי לא, אבל בכל אופן אין סיבה שמי שלא מוכן לקבל את התוספות יראה באותו אופן את הדת עצמה.

את כל זה אני אומר כי ממש לא נראה לי הכרחי להבין שהדת לא מעודדת נשים להיות קרייריסטיות. מי לא מעודד? האם זה בסה"כ תוצר של האופן שבו התנהלו חיים אנושיים במשך אלפי שנים, או אפילו חיים דתיים, או שזה באמת עניין עצמותי שעולה מהתורה ומההלכה? האם אין רבנים וזרמים בתוך היהדות הדתית שרואים בעין יפה מימוש עצמי של נשים במקצועות שונים? יש. ובשפע.

דבר שלישי. הדבר הכי טוב לענ"ד שיכול להיות מענה לקשיים בהישארות בעולם הדתי הוא לפתח ולשדרג את התודעה הדתית (ואולי גם את החוויה הדתית). אם נישאר לכל החיים עם היסודות שמלמדים בישיבות תיכוניות ובאולפנה, או שהחיים הדתיים יישארו רדודים או שלא נמצא בדת עניין ונפרוש.

יש כל כך הרבה טקסטים וספרים שאפשר ללמוד ולמצוא בהם עומק, שיכול לשדרג פי כמה את התודעה הדתית, את קיום המצוות וכד'. אפשר ללמוד ברצינות הלכה וגמרא, אפשר ללמוד תנ"ך, אפשר ללמוד ספרי מחשבה של הראשונים ושל האחרונים ועוד ועוד. ברגע שמול הקשיים עם העולם הדתי, המיידיים והעקרוניים, עומדים יסודות ועומק, ההתמודדות יכולה להיות קלה יותר.

אני רוצה לחדד משהו, בנוסף לדברים המדהימים שכתבו כאן כברהָיוֹ הָיָה

בדין ודברים בינך לבין @חושבת בקופסא עלתה נקודה מאוד משמעותית: את אומרת שאין לך שום ערך, שום אידיאל, שום רצון לתרום, וכו'. והעולם הדתי בנוי כל כך הפוך וזה, בין השאר, סיבה שלא באלך להישאר בתוכו.

 

אבל תגידי רגע, את חושבת שבעולם החילוני זה כאן סבבה? את חושבת שבאמת העולם החילוני מקבל בזרועות פתוחות אגואיסטיות ואגוצנטריות רדיקליות כל כך? את חושבת שאדם חילוני ישמח להיות חבר של מישהי אנוכית להחריד, שכל מה שמעניין אותה זה רק הכיף של עצמה?

אני אגלה לך משהו: גם לעולם החילוני יש דרישות ערכיות. ואפילו משתי סיבות: גם פרקטית - אף אחד לא סובל מי שחושב רק על עצמו, לא נח להיות בקרבתו, הוא לא מושך, הוא לא נעים, וכו'. וגם ערכית-מהותית - גם לאנשים חילוניים יש ערכים, יש אידיאלים, יש הערכה לאדם "טוב" ויש ציפיה מכל אחד שיהיה כזה. ומי שאיננו כזה - נבזה בעיניהם.

ככה שאם את כזו, את בבעיה ענקית ושום נטישת דת לא תעזור לך בזה.

 

אבל האמת שאת לא בבעיה כזו גדולה כמו שאת חושבת או כמו שתיארתי. והסיבה לזה היא פשוט כי אני לא מאמין לך.... סליחה שאני ככה, אבל אל תספרי לי סיפורים על "רק חיי נוחות" ו"שום אידיאל". אני לא קונה את זה... ברור לי כשמש שיש לך ערכים, שיש בך טוב, אלא שאת בספיקות כיצד לבטא אותו, במה הוא נכון ובמה לא, וכן הלאה. וגם קצת בקשיים והתמודדות - כי מול הטוב - יש בכל אחד מאיתנו גם את הצד ההפוך. שמושך לכיוון שלו.

יודעת מה? בעצמך הוכחת את זה, כמו שציין @עברי אנכי. אכפת לך מההורים שלך? את משתדלת לא לצער אותם? הנה ראיה ראשונה.

כמובן יש עוד גדודי ראיות... אם תראי אשה זקנה נופלת ברחוב ונחבלת, ואת בדיוק באמצע שיחת טלפון כיפית עם חברה, לא תעצרי לעזור לה? אם תשמעי על ילדה שסובלת ממחלה קשה ואת יכולה לשמח אותה - לא תעשי את זה? אני בטוח שכן.

 

אז אחרי שהבננו שמצד אחד - עולם חילוני לא יעזור למי שאנוכית ונטולת ערכים. אבל מצד שני - את ממש לא כזו. נשאר לנו להתקדם לשלב הבא - מה כן ההבדלים בין עולם הערכים שיש לחילונים ובין עולם הערכים שיש לתורה להציע. ובמה את אמורה לבחור. כלומר - איפה את מזהה את האמת והטוב האמיתי, שממילא - זה מה שנכון לעשות.

ויותר מזה: ברגע שתדעי ותעמיקי ותבחרי מה הדבר הטוב והנכון - תוכלי להיות בטוחה שלעשות אותו יעשה טוב גם לך ולהרגשה שלך. גם בגלל שככה הטבע - הדבר הנכון והטוב הוא גם באמת הדרך הטובה והנכונה לחיות. וגם בגלל הסיפוק שיהיה לך כשתדעי שאת עושה את הדבר הנכון. ואני מבטיח לך שיהיה לך סיפוק כזה - הרי הוכחנו שיש בך ערכים וטוב ואת רוצה לעשות טוב.

 

אוקיי, אז זה מה שאת צריכה לעשות עכשיו, לברר עם עצמך במה את מאמינה, מה טוב בעיניך, מה נכון ומה ישר. ובנקודה הזו - אני מחזיר את המושכות ל@חושבת בקופסא והדיון החכם שהיא התחילה לנהל איתך.

 

בהצלחה

כתבת ממש טוב, אני מצטרפת לכל מילהחושבת בקופסא
עבר עריכה על ידי חושבת בקופסא בתאריך כ"ו בתשרי תשפ"ב 23:35


פשוט אני לא מזדהה עם האידאלים של העולם הדתימשתמשת:)

ברור לי שחשוב גם להיות בן אדם טוב, אבל נראה לי שהאידאלים בעולם הדתי הם להקים משפחה גדולה, להתנחל באיזה מקום נידח וחס וחלילה לגור במקום שנוח לך, שהבעל ילמד תורה ועוד... ולאידאלים האלו אני לא מתחברת.

אני לא מעוניינת להקים משפחה גדולה (אני רוצה להביא 1-2 ילדים) ואם אישאר בחברה הדתית תמיד יהיו מבטים וזה לא מתאים לי.

מה שכתבת אלו האידאליים של הזרמים היותר דוסיים, תורניים.למה? ככה..
יש מגזרים אחרים שחיים באורח חיים דתי, שאיננו דוסי.
משפחות בהם 3,4,5 ילדים, נפוצים מאוד בקהילות ברעננה, כפר סבא, גבעת שמואל, רחובות, פתח תקוה, נתניה, איזורים מסויימים בירושלים, מושבי עובדים וקיבוצים של הפועל המזרחי ברחבי הארץ, ישובים ביו״ש (לשם הולכים לגור בגלל שיקולים כלכליים ולא אידאולוגיה של יישוב א״י…
הילדים לומדים ביסודי בבתי ספר מעורבים או כיתת בנים ולצידה כיתת בנות, ממלכתי-דתי, ובתיכון הולכים לישיבות בני עקיבא, אולפנות בני עקיבא, צביה, תיכונים עירוניים דתיים…
נראה לי שאת יותר מידי שקועה בסטראוטיפיםחושבת בקופסא

יש אלף ואחת דרכים שונות להיות דתי, ואת דוחסת את כל זה לחצי סטראוטיפים שלקוחים מכל מיני מקומות שונים שלא מסתדרים ביחד, מפתיע שאת לא מסתדרת איתם?

 

כדאי לעשות מחקר רציני, רק בשביל השכלה, להכיר מה הגישות השונות אצל שומרי תורה ומצוות ובציונות הדתית בפרט, כי נראה שברגע שיהיה לך מושג בסיסי מה את כל כך נגד, ההתנגדות הזאת תפחת באופן דרמטי.

מאוד נכון.למה? ככה..
אוקיי, זה כבר שונה ממה שטענת בהתחלה.הָיוֹ הָיָה
וברדע שהנידון הוא רק עם איזה ערכים להזדהות ולפעול - שבה הרלוונטיות של הדיון המחכים שניהלה איתך חושבת בקופסה ודבריהם של חלק מהאחרים פה. נדמה לי שהם כתבו דברים טובים.
מלבד זאת, כפי שכבר העירו לך כאן כמה פעמים, את מסתכלת על העולם הדתית כמכלול של גישה אחת מאוד רדיקלית, שלא מתאימה לך, ולכן מחליטה ליטוש את כולו. וזו ממש טעות במציאות.
האמת שממש לא מבכימההחיים מאושרים
אני ממש לא חושבת שכל מי שגר בגבעה נוח ללו וגם לא נראה לי שמי שגר ברמלה בלוד ובכל הערים המעורבות הכי נוח לו ואפילו "סתם" בשומרון זה לא בהכרח הכי נוח מסכנה אולי זה נכון לשנה הראשונה כשהבעל עוד אברך ואז הם גרים ליד הישיבה שזה כאילו נחשב לגור במקום נוח אבל זכרי שזה רק לכמה שנים וגם זה שליחות...
(לא ממש הבנתי מה בכלל התכוונת בכוומה שלך למקום נידח אז אשמח שתסבירי...)
אני לא זוכרת איפה זה כתוב אבל שמספיק זה שיהיה לך בן אחד ובת אחת...
ובכלל אם את באה ממקום שאת לא באמת רוצה תילדים שלך אני גם לא חושבת שזה נכון להביא ילד אחד לעולם כי אז הוא סתם יסבול לכן אני חושבת שקודם את צריכה להיות מוכנה ריגשית להבין למה מי מה מו את רוצה ילדים ואס כשאת באמת באמת תביני את תרצי עוד זה דעתי😎
ועוד פעם זה נראה שאת עדיין לא "זרקת" את כל מה שהסביבה עושה...
אחותי אני יכולה לנסות לעזור לךהחיים מאושרים
אז ככה א אני באמת ממליצה לך לזרוקאת מה שאומרים עליך כי תכלס בסופו של דבר זה סתם מפריע לך בחיים המחשבות שלהם עלייך....

זה ממש יפה שאת מכבדת ככה את ההורים שלך!
אשריך🥇

לחצאיות אני רוצה להגיד לך שאני גרה במקום רותח שחורף כאן זה שלושים מעלות וכולם מתלהבים שקר פה
מסכנה לפעמיים אפילו לא קשור רק חתאיות (לא נראה לי שדתלשית הוחכות אם טיץ וחולצת שלושת רבע😅) קיצור אני באמת מבינה תקושי וזה אבל מצד שני כשאני מבינה שזה מה שה' רוצה מימני וזה באמת מה *שטוב לי* לא משנו אחר זה משהו שטוב לך ה' רוצה שהחיים שלך יהיו *הכי אבל הכי טובים!*
אז באמת כשאני עושה את זה כי זה שומר עלי וכי זה מה שאני מרגישה איתו הכי אבל הכי בטוח ללכת ככה אז אני עושה אז ברגיל כאילו כי אני מרגישה שבאמת באמת זה מה שטוב לי!

ובקטע של הסדרות באמת שאין נראה לי מישהו שלא "חטא" בזה כמו ש @עברי אנוכי@ אמר (לא יודעת איך מתיגים)

אני ממש לא רואה שרצון ה' זה שנתחתן הכי מוקדם איך אבא שלי אומר לאחותי "בעיתו ובזמנו" (היא בכיתה י"א...)
זה באמת משהו שכל אחד צריך לעשות חפי שיכול דעתו אף אחד לא צריך להכנס לאף אחד בנושא הזה כי זה נושא שלך אם עצמך מתי *את מוכנה* לא מתי חברה שלך מוכנה....
קיצור זה נושאה אך ורק שלך (יצא לי להכיר לא זוג אחד או אפילו רווקים שעברו כבר מזמן את גיל ה 18 19 אפילו עברו כבר את גיח ה 28 30... קיצור אין לזה הגבלות ואני מכירה מישהי שהתחנתה בגלל לחץ וזה קיצור אחרי שנה ו וכבר היא התגרשה אם תינוקת) קיצור אין לזה גיל וזה שזה מה שרוב הציבור עושה לא מחייב...
כשאמרת את זה זה היה נשמע שיש עוד נושאים יזה שאת חא מסכימה אז בכיף את מוזמנת להגיד עוד אם את רוצה אפשר גם באישי...

וחד משמעית כמו שכבר אמרו פה אני ממש לא מסכימה אם מה שאמרת על העבודה אולי ככה זה באזור שלך (כנראה המורות שם ממש חמודות וכולם קנאו בהם🤣) אני מכירה הרבה מעוד אמאות של חברות שלי וממש לא כולן מורות...
חוץ מיזה שאני לא חושבת שאמור להפריע לך מה חברות שלך רוצות להיות נגיד לי יש חלום להיות רופאה...
זה ממש כל אחת ועניין שלה ומה שהיא רוצה לעבוד.

אני חושבת שזה דוגמא למה שאמרתי מקודם...
כי אם יהיה לך עכשיו משפחה ואת לא מוכנה לזה חד משמעית זנ לא משפחה אמיתית שכל רגע הייתה יכולה להתפרק...
אני לא רוצה להעריך על זה כאן כי בישביל זה צריך פורום בשל עצנו זה נושא גדול מידי כי באמת צריך להבין גם מזה אומר ומה את לא רוצה...
וכנראה שמורות נשואות אמרו לך את זה והם אוהבות את המשפחה שלהם והם חושבות שאף אחת לא צריכה לפספס את הדבר הזה.

אני רוצה לשאול אותך שאלה אחת תעני לי סבבה?
את מאמינה שיש שם מישהו למעלה שדואג כל בוקר שתקומי?
אנחנו לפעמים לא יודעים להעריך את זה...😪
אז תעני לי ואולי יהיה לי עוד שאלות אז תסלחי לי טוב😅
אני קוראת עכשיו ורואה שיש לי פה טעויות בכתיב אזהחיים מאושרים
אם יש משהו לא מובן תגידו לי ואני יגיד מזה פשוט אין לי כוח עכשיו לראות את כל הטעוית שלי...
ושמתי חב שזה ממש ארוך🙄
בצמ"ע יש יותר אנשים בשלב הזה, ובוגרים יותר.מתנחל בראבק

אני ממליץ לך לשאול שם.

ובכן, אלדעתן מתחיל

זאת אומרת, אל תגדירי את עצמך.
יש מאמר יפה שמסביר כמה להיות דתי לפעמים יוצר ההפך הגמור מלהיות יהודי או עובד ה'. לצערי לא מצאתי אותו כעת.

 

אולי זה זמן טוב לברר האם את מאמינה ובמה?

אני די מאמינה אבל לא מרגישה שום רגש כלפי המצוותמשתמשת:)

הן לא מעניינות אותי...

זה נהדרדעתן מתחיל
אפשר להציע משהו?
תתעלמי אם לא.

נראה לי זה זמן טוב לברר את האמונה בכל זאת (:
כי כאשר מאמינים חזק, מחפשים את הדרך להתחבר גם ברגש. ואם תסכימי לשמוע אשמח להעיד עד כמה הדרכים מגוונות, מתוקות ומשמחות. התאמיני?

עזבי רק לרגע את המצוות. הרי הרצון לא לפעול ע"פ חוקים לא מובנים הוא טבע נפלא. הוא זה שגורם לנו לעבוד את ה' ממש ולא רק לעשות מצוות מן החוץ בלבד. עזבי רק לרגע כדי שתוכלי לבדוק האם בכלל.

ואם כן,
אם כן תשאלי איך. סתם כי זו שאלה מתוקה. אבל בעיקר כי הדרך אליה השאלה תוביל יכולה להפתיע אותך. יכולה להפוך את חייך למלאי טוב, סיפוק ואושר...
חשבתי אולי לקחת הפסקה מהדת האמת...משתמשת:)


זה רעיון טוב האמתדעתן מתחיל

לפעמים לצאת מהמקום שלנו, זה שאיננו מתחברים אליו, נותן לנו זווית ראיה יותר נכונה. נגלה לפעמים שדווקא היכן שהיינו היה הטוב ולפעמים נגלה שטעינו לכל אורך הדרך.

 

אבל זה גם טיפה מסוכן. כי לצאת לפעמים מוביל אותנו למקומות מהם קשה בלשון המעטה לחזור, אם נגלה אחרת. לפעמים המקום החדש יכול לשרוט בנו חלילה שריטות שלא ניתן לרפא לעולם. העולם החילוני עלול ליצור הרבה מקומות כאלו.

 

זה כמובן לא שולל את הדבר הנכון. אז אם להיות חילוני זו האמת - לכי על זה ~

רק לא נשמע שאת חושבת כך... נשמע שחסר לך חיבור במקום בו את נמצאת. שאת לא מאמינה בכל מה שהחברה סביבך מאמינה. מדוע לנסות לפתור בעיה טובה וחשובה בעזרת עולם חדש שאולי נוצץ אבל יביא איתו בעיות משלו?

ובעצם, למה לברוח? גם אם זו דרך קלה יותר בטווח הקצר.

 

כי הדרך השניה היא להתמודד. לבדוק האם מה שהסביבה שלי חושבת זו עבודת ה' שלי, האם זה נכון ומה מתוך זה, ואם כן, למה? הדרך היא להביט בחוסר החיבור בעיניים שואלות.

 

הצד החילוני באמת נוצץ יותר לפעמים.

יודעת למה? כי כשהאושר אינו נמצא בפנים, כי שאין ביטחון בבן הזוג, במשפחה, בדרך ובחיים, כי כשאין דרך וזהות ויש רק חופש וירטואלי - צריך לכסות ולהעלים בהרבה אורות קצרים. כי קשה לחיות חי סיפוק. קשה להרגיש תחושה של אושר. קשה לאהוב באמת.

 

מה עושים אם כך? מחפים על הבדידות בניצוצות חולפים רבים. טסים לחו"ל, כדי לגלות שהאמת לא נמצאת שם. הולכים למסיבות רק בשביל כמה שעות של חוסר בדידות פנימית, וחוזרים בבוקר מבואסים יותר ממקודם. לא תמיד כמובן ובטח לא בהתחלה, אבל אל תדמייני שהדשא ירוק יותר שם.

 

יודעת? הלמ"ס בדקו לפני כשנה מי העיר המאושרת ביותר בארצנו היפה. מנחשת מי זכתה?

 

מספיק בינתיים, כי אינני יודע אם בכלל את רוצה לשמוע ~

למקרה שכן, יש לי אולי עוד כמה משפטים

 

ולבינתיים,

המון אור ובהירות בבחירותייך ~

..היי:)

תחשבי על למה את כאן

מה המשמעות

אנחנו לא בעולם הזה בשביל כל הפינוקים

המטרה שלנו היא לתקן ולעבוד את ה'

בהצלחהחצי חיוך

זו נקודת מבט של דוסים… שבאנו לעולם עם תפקיד ומטרה…למה? ככה..
בשולחן ערוך, שמפרט את ההלכות והמצוות - לא כתוב, שלא באנו לעולם בשביל כל הפינוקים, אלא המטרה שלנו לתקן…
זו נקודת מבט יהודית בסיסית.הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ח' בחשון תשפ"ב 00:13
זה כתוב בחז''ל, ובשו''ע, ובכל ספרי המוסר והמחשבה...


וזה גם הגיון אנושי בסיסי, אגב.
...היי:)

זה הגיון בסיסי

אתה תוכל את הגלידה 

ומה אחרי?

הדברים שבעולם הם הנאה של רגע

אבל עולם התורה אתה עושה משהו ונהנה גם אחרי המוות

 

 

..היי:)

 

 

זהו שאני כבר לא רואה ערך עליון בעבודת ה'משתמשת:)

אני עושה מצוות נטו מתוך הרגל, לא מתוך מחשבה שזה השליחות שלי.

זה טבעי ונורמלי.למה? ככה..
דברים שאנו עושים כהרגל יום יומי, והרבה מהמצוות עושים בכלל הרבה פעמים ביום (על נטילת ידיים, אשר יצר, קריאת שמע, שמונה עשרה..) - ברור שלא מרגישים בכל מעשה שגרתי שכזה משהו עילאי ומרום במיוחד.

בדברים הפחות שגרתיים ופחות יום יומיים - ברכת שהחיינו בחגים למשל, טבעי שמרגישים משהו שונה מהתפילה היום יומית.

לנשים יש את הדלקת נרות שבת.
רגע מאוד אישי ואינטימי ושעת רצון לתפילות.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

 

תקציר:

 

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 


מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com


 

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.


 

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

 

תקציר:

 

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 


מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com


 

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

 הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

 

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

 

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

 

 

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

 

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

 

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

 

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

 

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

 

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

 

תקציר:

 

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך