בעקבות שיחה עם אבא שלי-דיון:לולה=]
עכשיו אבא שלי בא ושאל אותי מה דעתי..
הוא אמר שלאחרונה יש בבית באווירה שמסתירים דברים חשובים ומהותיים מההורים.
הוא אמר למשל שכל פעם שהוא מתקרב ולמחשב, הכל מתמזער פתאום, או שמהר עוברים עמוד..
הוא שאל אותי אם לדעתי זה אמור להיות ככה, זה נורמלי שילדים בגיל ההתבגרות (יש לי אח בכיתה י"ב) יסתירו מההורים שלהם דברים, או שזה לא אמור להיות ככה ומראה על איזשוהי בעיה של חוסר תקשורות.
בהתחלה, הוא כעס על המצב, ועליו, שאנחנו לא משתפים, אח"כ הוא אמר שהוא התחבט עם עצמו- אולי הוא לא בסדר? אולי הבעיה היא בו -הוא לא מספיק מתעניין, או שהוא לא אמור לרצות בכלל לדעת מה נסגר איתנו וזה מצב נורמלי...
(אנחנו הרי הילדים הראשונים שלו)
הוא אמר לי שאם יבואו וישאלו אותו מה מעסיק אותי כרגע, הוא לא ידע לענות...
הקטע הוא שלא מסתירים מההורים כי מפחדים מהתגובה. אנחנו לא מפחדים מהתגובה- את זה הוא ישר בירר,רוב ההורים יתנהגו בצורה הגיונית והוגנת לילדים שלהם גם אם זה לא מוצא חן בעיניהם מה שהילדים עושים..

מה דעתכם? צריך לשתף את ההורים במה שקורה לכם בחיים?? בכל דבר? רק בדברים שהם צריכים לדעת-כמו לימודים? זה בכלל נותן לכם משהו אם אתם משתפים אותם?ואם לא? איך אתם בוחרים במה לשתף אותם ובמה לא?

(אגב, אבא שלי עלול לבוא לבדוק שבאמת העליתי את זה פה לדיון.. תזהרו בלשונכם)
אני בדיוק באמצע "מחקרון" בנושא..צעיר ושרוט
רוב הנערים לא מפחדים מתגובה או משהו כזה, זה נראה לי יותר בכיוון של ריחוק בגלל שהם חושבים (ולפעמים צודקים) שלא מבינים אותם. זה מתחיל בדברים מהותיים, ובהמשך גורם לזה שהם לא משתפים את ההורים שלהם כמעט בכלום.
בהתחלה, כשזה הדברים מהותיים (כל אחד ומה שמהותי לו) אז לפעמים כן מפחדים ממה יגידו או ממה יחשבו עליהם, או שאפילו מספרים ואז התגובה של ההורים לא נכונה, או שהיא נראת לילד (בד"כ זה עדיין כשהוא ילד) כפרוש לא נכון, ולכן הוא מתחיל להתרחק. (יש עוד כל מיני דברים שגורמים לתחילת הריחוק הזה)
וכמו שאמרתי, זה מתחיל כשהוא ילד, לפי מה נראה לי בכיתות ד-ח, כל אחד וסיפורו הוא. אבל אז עדיין הילד ממשיך לשתף את ההורים שלו בכל דבר, לאט לאט כשהוא גודל הוא מבין (לפעמים בצדק ולפעמים לא) שהם פשוט לא מבינים אותו, ואז לאט לאט הוא מתרחק. זה מתבטא הכי חזק כשהוא מגיע לתיכון, ואז הוא מתחבר לאנשים אחרים (חברים חברות וכו'..) ומתנתק מההורים.
הרבה פעמים ההורים קולטים את זה מאוחר מדי, כשזה מגיע למצב שהוא מסתיר את מה שהוא עושה במחשב, אפילו אם זה לא משהו נורא, זה די מאוחר מדי. האמון כבר נשבר, ודי קשה להחזיר אותו. רק בתקופה יותר מאוחרת שה"ילד" כבר בוגר ומבין, הקשר חוזר, לא כמו שהוא היה בילדות, אבל חוזר.

כל מה שכתבתי זה מה שנראה לי לפי כל מיני דברים שדיברתי עם חבר'ה צעירים ובוגרים בשביל משהו שאני עושה. אז לקחת בערבון מוגבל..
אמ...ד"ר אריק
בס"ד
אני ב"ה בקשר טוב עם ההורים שלי, גם אם אני כועסת עליהם או אם הם כועסים עלי, אני ב"ה  בקשר טוב איתם!
ואני אישית, ב"ה (מאחלת לכולם), פתוחה מאוד איתם! ההורים שלי יודעים כמעט הכל עלי...ומתישהוא, אם זה באותו זמן, אם זה אחרי הזמן הם ידעו מה קרה לי ומה עבר עלי...היה לי מקרה, שההורים שלי מהתחלה יודעו עליו, ובזכותם יצאתי ממנו בשלום! ההורים שלי סומכים עלי ונותנים לי חופש מסויים,וסודיות. כן, אם לדוגמא, שכחתי להתנתק מפה, ואבא שלי נכנס וקופץ לו חלון ואני לידו הוא אומר לי "בפעם הבאה אל תשכחי להתנתק, כי יש לך אחים חוץ ממך, שהם לא כמוני, והם קוראים את השיחות שלך, קחי תסתכלי, אני לא מסתכל ותתנתקי כדי שלא יפרעו לי לעבוד".
אז כן, אני פתוחה עם ההורים שלי, אבל גם ההורים שלי היו נערים (לדבריו, אני לא בטוחה בזה...חחחח...סתם!) והם יודעים שיש דברים שאני לא מספרת להם, והם סומכים עלי.
ולדעתי, כל אחד צריך לדעת מה טוב בשבלו, טוב לי שאני משתף הכל עם ההורים שלי, או שלא טוב לי, ואני משתף אותם בקצת דברים, וגם זה בסדר...
את/ה כותבת בלשון זכר ואת בת לא??? כאילו חלק......שרית..
לדעתי זה מאוד תלוי בבנאדם.שיראל.
אני לדוג' לא מספרת להורים שלי כמעט כלום והם מקבלים את זה ומכבדים את זה.
אבא שלי לדוגמא לא ראה את התעודה שלי..
היתה לנו שבת אול' ובקושי סיפרתי משהו להורים שלי,לאמא שלי קצת יותר אבל עדיין,יחסית לבנות אחרות,כמעט כלום..
ולא,זה ממש לא מראה שההורים שלי לא מתעניינים בי.אם תראו איך הם התייחסו אלי כשהייתי קטנה ואיך שהם מתנהגים עם אחים שלי תבינו.הם מאוד מתייחסים והכל אבל מגיע שלב שבו אם אתה לא רוצה לספר ממש לא אכפת להם והם נותנים לך חופשיות (רק בלא לספר,כן?!).
בעניין המחשב-לרוב אני ממזערת חלונות כשההורים שלי באים ליד המחשב,וכמובן,לא בגלל שאני עושה מעשים לא טובים במחשב או משו (שזה עוד דבר לולה,תלוי מה את ומה אח שלך עושים על המחשב ומאיזו סיבה אתם ממזערים חלונות/עוברים עמוד..),פשוט בגלל חוסר נוחות..
במחשבה שנייה,אולי זה באמת בגלל שאני חוששת מהתגובה שלהם אפילו על הפורום ועל נושאי השיחה בו,אל אף שהם לא גרועים,אפילו טובים.אבל כל זה בעיני.
ההורים שלי עברו את "תקופת הנעורים" ועכשיו הדברים פה נראים להם לא חשובים ולפעמים הם לא אוהבים אותם..
בקיצור,זה תלוי בשני דברים-
א.באדם ובאישיות שלו (סגור ולא נוטה לספר/פתוח ומשתף).
וב.במה שבאמת הוא עושא על המחשב ומאיזו סיבה הוא מסתיר את זה מההורים..

תודה על הדיון,זה באמת חשוב
~הסנה-בועראחרונה
בס"ד
אני חושבת, שבתור אמא, מצד אחד, אחרי שהשקעתי את הנשמה בילדים שלי, זה פשוט שוק אם פתאום הילדה מתנתקת ממני, ומסתירה ממני דברים. הייתי רוצה לדבר עליה כמה שיותר, להיות מעורבת בחיים שלה כמה שיותר, וכו'.
בתור הבת , אני חושבת שבייחוד בגיל הזה, צריכים פרטיות. כשאמא שלי נכנסת לחדר המון פעמים אני ממזערת חלונות, ואני רואה שזה פוגע בה- אבל אני לא עושה את זה כי אני מסתירה ממנה דברים וכו', אלה כי יש שיחות שהן פרטיות- כמו שאני לא מאזינה לשיחות שלה עם חברות ככה אני לא רוצה שהיא תחטט לי.
אפשר לעשות שיחה רגועה, ולהסביר את זה להורים, שזה לא נובע מדברים אסורים, אלה מזה שאת רוצה קצת פרטיות. ואת נשמעת כמו מישהי שאבא שלה סומך עליה .
איך אפשר לשפר את ההרגשה שלהם? אולי לשתף אותם בדברים שאת עושה במחשב, שזה אחד העולמות שבד"כ ההורים מרגישים שאין להם חלק עם הילדים. אם את מוצאת הודעות מעניינות, סיפורים יפים, לקרוא לאבא "בוא תראה משהו יפה שמצאתי" לשתף אותו- "אתמול עלה בפורום אחד דיון על-- מה אתה אומר?". אני עושה את זה עם אמא שלי וב"ה היא שמחה מזה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך