אני אודה על האמת: בהתחלה, כשלא ענית לי. והמשכת ביצירת הקשר עם הרב קובלסקי. חשבתי לעצמי, שמן הסתם יש לך שיקולים כאלה ואחרים. ובינתיים אפשר להניח לזה. אבל, כשראיתי, שגם היום ספיציפית - אני שוב דרשתי את טובתם - והם כהרגלם - פצחו בהתנהלות תוקפנית. כי הם לא רואים דרך אחרת להתנהל, לפי מיעוט וקוטן דעתם. לכן אני חוזר ומזהיר - שיתוף פעולה עם החרדים, במיוחד בשלב הזה, הינו דבר שצריך להיזהר בו מאוד. האנשים האלה אינם חפצים בטובתנו, בטובת הציבור הדתי לאומי, או במי שאינו חרדי "אינו סר למשמעתם". גם אם הרב קובלסקי אולי אדם הגון, הוא כנראה לא ימנע - מחרדים אחרים לנצל את יצירת הקשר ההדדי למטרותיהם האישיות. (זו דוגמא אחת לאופציה מזיקה מצידם, כפי שאני מכיר את התנהלותם יש להם יותר מדרך אחת, אפילו בשתילת משפטים "תמימים" בתוך השיעור של הרב קובלסקי - גם אם הרב קובלסקי לא "יכוון" לזה - אבל הוא לא יימנע מדבר לפי האינטרס הדתי לאומי, בפרט אם מישהו יספר לו הצדקה כזו וכזו, שמיוסדת על לשון הרע שהם רגילים להאמין בו בכל הנוגע לציבור הדתי לאומי, או אליי בפרט, או לסתם איזה דתי לאומי אחד, כזה או אחר. באופן כללי - לא כדאי לסמוך על זה. בכל מקרה, מומלץ לשים לב, ולזכור שהציבור הזה רואה את עצמו כשונה - וכנפרד מכל הבחינות - מאיתנו. וגם יש להם, בעיניהם - במיוחד לאלה הפונים אלינו - יש להם, בעיניהם, "עניין", מצווה, דבר טוב (=בבחינת "מורידין ואין מעלין". הם יגידו: זה מצווה! כתוב בגמרא) וכל דבר, בלי התחשבות מספיקה - בלשון המעטה, כי לרוב ההתחשבות תהיה נוגדת - ובזדון ולא מתוך מטרות שלום ושלווה, לאינטרסים של הציבור הדתי לאומי) וכל כוונתם למטרותיהם האישיות. גם על חשבון אחרים. בודאי על חשבון הציבור הדתי לאומי שנוא נפשם. וגם נזק, בעיניהם, שהם ייצרו - זה מבחינתם מותר ורצוי ומקובל ואפילו מומלץ. העובדה - שהאנשים האלה - עד ששלחתי מסמך לעו"ד נגדם. הם נמנעו מכל שיתוף פעולה. וגם השתמשו לא פעם ולא פעמיים - בכל מיני רמיזות כלפיי - בחצי שנה שקדמה - גם תוך "שיתוף פעולה" למשל, עם הרב יוחנן דנחי. ("יהדות בגובה העיניים") כשמטרתם לא הייתה טהורה. אבל אז זה היה 'רמיזות עדינות'. ושיתוף פעולה, שהם הזמינו אותו, ולא הוא אותם. כרגע, הם רוצים שאתם תזמינו אותם - כי מאז המסמך ששלחתי לעו"ד - הם עסוקים בליצור כל דבר שיתן להם דריסת רגל בתוך הציבור הדתי לאומי - ולא למטרות שלום ושלווה וחיים באחווה. אלא למטרות שלטון והמרה של המצב הטבעי של הציבור הדתי לאומי - גם אם הם ינמקו את זה באמתלה של אינטרסים של הדתיים לאומיים - מניסיוני, זה ממש ממש לא עובד ככה.