למה בקושי לומדים את מה שהכי קדושרועישםטוב

אם כל יום יש מולכם ערימה של יורו, דולרים ושקלים. ויש לכם שעתיים לאסוף כמה שאתם רוצים.

מאיזה ערימה תקחו?

כנראה שמהערימה של היורו נכון?

אולי קצת דולרים ושקלים שיהיה מעניין, אבל בעיקר יורו.

אז למה בלימוד תורה - אם נקח את כלללל לימוד התורה העולמי ב15 שנים האחרונות, אני משער שמעל 95% ממנו

היה גמרא (והלכה) ותנ"ך ומשנה (בנוסף לדברים אחרים) היו בתוך ה-5 אחוז הנותרים.

אך עם החומש, אחר כך הנ"ך ואחר כך המשנה יותר קדושים מהגמרא, אז למה לא להשקיע בזה יותר? אם לא 95% מהזמן,

נניח לפחות כמה עשרות?

כשמישהו למשל מגיע לישיבה - מוקדש אולי חצי שעה - שעה ביום ללימוד תנ"ך (וגם זה לא בטוח).

אך עם זה "מעל" הגמרא ושאר הלימודים - למה זה ככה?

בבא מציעא לג ע"א:חסדי הים
"ת"ר העוסקין במקרא מדה ואינה מדה במשנה מדה ונוטלין עליה שכר גמרא אין לך מדה גדולה מזו".

אולי צריך בימינו לדרוש, כמו רבי, לחזור ללמוד גם תנ"ך ומשנה, אבל גמרא זה עיקר הלימוד.
ומצד שני- לעולם ישלש אדם ימיו שליש במקרא, שליש במשנה ושליש באניוהוא
תוספות אומרים שבגמרא כלול שלושתםחסדי הים
תרוץ אחד מתוך כמה...אניוהוא
נראה לי שזה מדובר אחרי שאדם למד תנ"ך בילדותמבקש אמונה

הרי עובדה היא שאלו שלומדים גמרא בקושי יש להם מושג בתנ"ך

הגמרא לא מדברת על כל התנ"ך אי אפשר לדעת ממנה הכל.

לכן כנראה חכמים גם אמרו במשנה שבן 5 למקרא ורק בן 10 למשנה - חמש נשים ללמוד תנ"ך ואז יש בקיאות

יש פה שיטה, מי שעושה רק חצי זה לא זה

אני מסכים שהאידיאל זה ככה אבל השאלה מה קורהחסדי הים
לבן 18 שלא למד.
לישיבה אין אינטרס ללמד אותך תנךאריק מהדרום
מתוך 1000 תלמידים, אחד יצא דיין או מורה הלכות, לכן בשבילו צריך ללמוד מסכת יבמות בעיון, כל השאר זה כדי שלא יהיה לו משעמם לבד וכדי כשיצאו מהישיבה ויעבדו יתרמו מעשרות לישיבה, ככה עובד המוסד הזה מוולוז'ין ועד היום.
יפה שאתה שומר על חוש ההומור שלך...ד.

[אם זו באמת היתה הבקיאות שלך בהיסטוריית הישיבות - זה היה מצב קשה...]

אז בוא תסביר לנו למה בקושי לומדים תנך בישיבותאריק מהדרום
השאלה טובה..ד.

אבל ה"תירוץ" שהבאת אינו רלוונטי.

כנראה שאכן בגלל המסורת של ההשקעה העיקרית בלימוד הגמרא, בצירוף תקופה שבה התנ"ך נתפס כאילו לימוד שה"משכילים" הציבו כנגד לימוד התלמוד כעיקר, התגלגלו כך דברים. 

הנצי"ב, שהיה ראש ישיבת וולוז'ין, אכן לימד גם תושב"כ למיטב זכרוני - והוא שכתב את העמק דבר על התורה.

וגם העמק דבר לא לומדים בישיבותאריק מהדרום
סתם הוא כתב את זה כנראה לבעלי בתים שלא ישתעממו בשבתות קיץ כשהם מנותקים כל כך הרבה זמן מהטלפון.
אמרתי כבר שחוש ההומור הוא טוב...ד.

אבל דומני, אם אני לא טועה, שהרב מאיר בר אילן בספרו מוולוז'ין עד ירושלים, כותב שהיסוד של הפירוש הזה הוא משיעור בישיבה.

--- ---רב שמואל
אתה מדבר שטויות.

המטרה של הישיבות היא להכשיר אותך להכיר את החשיבה הלמדנית שהתפתחה במהלך הדורות, ובעיקר בתקופה המודרנית-עכשווית-אקטואלית.

הסיפור על ה1000 זה רק סיפור כיסוי בשביל מי שלא באג'נדה שלהם וחושב שזה מיותר.

בדיוק כמו שלדוגמא עכשיו, כשהחרדים מרגישים נזקקים, כלומר נזקקים לכבוד שנלקח מהם כשהם ניסו לחטוף כבוד של אחרים, אז הם הולכים ומנסים לייצר "שיתופי פעולה" מלאכותיים, באמצעות כל מיני אמתלות ותואנות: אתה הרי דתי לאומי, אתה מאמין בחסד. מה אתה לא חושב כמו מה שהתורה אומרת שזה המצווה הכי גדולה? מה בוא תעזור לעם ישראל. צדקה, צדקה. איש רשע רעב לכבוד. הרי רוב מה שתשקיע, אפילו רק מעצם העובדה ששיתפת פעולה עם חרדי שלא יהיה מוכן לשתף איתך פעולה במקום שאתה לא תיגרר אחריו באופן מוחלט. אז כל מה שתשקיע לא ילך באמת לאינטרסים שלך - ולכן גם לא לאינטרסים כפי שהוא ניסה להציג לך אותם ולשווק לך אותם בסגנון כביכול דתי לאומי. רק מה? הוא מנסה לנצל את הטריק של 1000 נכנסים ואחד יוצא לדיינות. בתקווה שככה, אם לא היום אז מחר, ואם לא מחר אז מחרתיים, הוא יגרור אותך אליו סופית. בסדר, הבנתי. אני סופית לא מגיע אליכם ולא משתף איתכם פעולה. תודה, ותמשיכו במקום שאינו אצלי או בתחומי - בדיוק כפי שאתם לא הייתם מוכנים שאנחנו נעבור בתחומכם.
הודעה שנשלחה כרגע לרב אורי בריליאנטרב שמואל
אני אודה על האמת: בהתחלה, כשלא ענית לי. והמשכת ביצירת הקשר עם הרב קובלסקי. חשבתי לעצמי, שמן הסתם יש לך שיקולים כאלה ואחרים. ובינתיים אפשר להניח לזה. אבל, כשראיתי, שגם היום ספיציפית - אני שוב דרשתי את טובתם - והם כהרגלם - פצחו בהתנהלות תוקפנית. כי הם לא רואים דרך אחרת להתנהל, לפי מיעוט וקוטן דעתם. לכן אני חוזר ומזהיר - שיתוף פעולה עם החרדים, במיוחד בשלב הזה, הינו דבר שצריך להיזהר בו מאוד. האנשים האלה אינם חפצים בטובתנו, בטובת הציבור הדתי לאומי, או במי שאינו חרדי "אינו סר למשמעתם". גם אם הרב קובלסקי אולי אדם הגון, הוא כנראה לא ימנע - מחרדים אחרים לנצל את יצירת הקשר ההדדי למטרותיהם האישיות. (זו דוגמא אחת לאופציה מזיקה מצידם, כפי שאני מכיר את התנהלותם יש להם יותר מדרך אחת, אפילו בשתילת משפטים "תמימים" בתוך השיעור של הרב קובלסקי - גם אם הרב קובלסקי לא "יכוון" לזה - אבל הוא לא יימנע מדבר לפי האינטרס הדתי לאומי, בפרט אם מישהו יספר לו הצדקה כזו וכזו, שמיוסדת על לשון הרע שהם רגילים להאמין בו בכל הנוגע לציבור הדתי לאומי, או אליי בפרט, או לסתם איזה דתי לאומי אחד, כזה או אחר. באופן כללי - לא כדאי לסמוך על זה. בכל מקרה, מומלץ לשים לב, ולזכור שהציבור הזה רואה את עצמו כשונה - וכנפרד מכל הבחינות - מאיתנו. וגם יש להם, בעיניהם - במיוחד לאלה הפונים אלינו - יש להם, בעיניהם, "עניין", מצווה, דבר טוב (=בבחינת "מורידין ואין מעלין". הם יגידו: זה מצווה! כתוב בגמרא) וכל דבר, בלי התחשבות מספיקה - בלשון המעטה, כי לרוב ההתחשבות תהיה נוגדת - ובזדון ולא מתוך מטרות שלום ושלווה, לאינטרסים של הציבור הדתי לאומי) וכל כוונתם למטרותיהם האישיות. גם על חשבון אחרים. בודאי על חשבון הציבור הדתי לאומי שנוא נפשם. וגם נזק, בעיניהם, שהם ייצרו - זה מבחינתם מותר ורצוי ומקובל ואפילו מומלץ. העובדה - שהאנשים האלה - עד ששלחתי מסמך לעו"ד נגדם. הם נמנעו מכל שיתוף פעולה. וגם השתמשו לא פעם ולא פעמיים - בכל מיני רמיזות כלפיי - בחצי שנה שקדמה - גם תוך "שיתוף פעולה" למשל, עם הרב יוחנן דנחי. ("יהדות בגובה העיניים") כשמטרתם לא הייתה טהורה. אבל אז זה היה 'רמיזות עדינות'. ושיתוף פעולה, שהם הזמינו אותו, ולא הוא אותם. כרגע, הם רוצים שאתם תזמינו אותם - כי מאז המסמך ששלחתי לעו"ד - הם עסוקים בליצור כל דבר שיתן להם דריסת רגל בתוך הציבור הדתי לאומי - ולא למטרות שלום ושלווה וחיים באחווה. אלא למטרות שלטון והמרה של המצב הטבעי של הציבור הדתי לאומי - גם אם הם ינמקו את זה באמתלה של אינטרסים של הדתיים לאומיים - מניסיוני, זה ממש ממש לא עובד ככה.
תוספתרב שמואל
כך גם נדמה שהם מתאמצים ליצור לי בעיות בטלפון על ידי פריצה לטלפון
המשךרב שמואל
"שלום וברכה. אנחנו משתדלים לשתף את כל ציבור יראי ה' לשיעורים מתוך שלום ואהבה.
איך קוראים לך
"
"
קוראים...
אני לגמרי בעד שיתוף פעולה מתוך שלום ואהבה. בשנה האחרונה הפכתי למייצג - לא מתוך תוכנית, וגם לא באופן של כוונה ישירה - אבל הפכתי למייצג של דעות דתיות לאומיות באופן מסויים - לא רק דתיות לאומיות, אלא גם כלליות, בנושאים שקשורים לאמונה. העובדה, אני מניח שגם פנייתם לרב יוחנן דנחי מבוססת על פריצה שלהם לטלפון שלי שהם ראו שאני חבר בקבוצת הוואטסאפ שלהם - יש לי הוכחות לא מעטות - שגם אנשים מאתר "בחדרי חרדים" - שם כתבתי הרבה זמן בפורום עצור כאן חושבים. וגם אנשים מאתר "הידברות" - ששמו עלי עין כבר הרבה שנים, הם וכל החברים שלהם, מאז שלמדתי בישיבת "היישוב החדש" בתל אביב. ואחר כך הייתי תקופה קצרה - לא מתוך יוזמה שלי - בישיבת "קריית מלאכי". שם למדו גם כן שני בני דודים שלי שהתחרדו. ויש לי הוכחה שאנשים משני הקבוצות החרדיות הנ"ל ("בחדרי חרדים" ו"הידברות".) פרצו - ועדיין פורצים לי לטלפון. ועושים שימוש - גם תוך ניצול אנשים תמימים - גם תוך שיתוף פעולה עם אנשים לא תמימים. והם עסוקים בפעילויות רבות שמכוונות לפגוע בי ובכם הציבור הדתי לאומי כולו.
אין לי התנגדות חס וחלילה לשיתוף פעולה עם כל יראי השם. וכמובן שאין לי התנגדות לשיתוף פעולה עם כל בני אדם הגונים באופן כללי. אני רק מזהיר - שלא תמיד כולם הגונים. ובמקרה הזה - במיוחד בשלב הזה - יש להם אינטרסים רבים. אני לא אומר שאסור - אבל אני ממליץ שכל שיתוף פעולה, שיהיה באיזה אופן שיהיה, ילווה בתשומת לב רבה - וכמובן בלימוד הנושא הזה שכתבתי - שכרגע אני אפילו לא הסברתי עליו כלום - כי הטלפון שלי פרוץ בפניהם. ואני לא כותב בצורה כזאת. אלא בצורה הגונה.
"
--- ---רב שמואל
הסיפור הזה, למשל

Google Drive - מקום אחד לכל הקבצים שלך

נועד להיות 'פראפרזה' - יש לציין - די מטופשת - עליי.

'הרב שרשבסקי', מחליף את הרב קרשבסקי שהיה בבית הספר - שאבא שלי שלח אותי אליו - למרות שלמפרע ייתכן שזו הייתה טעות חמורה לשלוח לחינוך חרדי. על כל פנים זה היה שמו, והם החליפו בשורש הלשוני ש-ר-ש. אבל כידוע יש 'להשריש' ויש 'לשרש'.

האמור בכיתה ה' - מתייחס לשנה שבה השתמשתי מאוד בלימוד תנ"ך - אלא שהם מגדירים את זה כ'לא לימוד מהמקור', כיוון שלדעתם רק הם היו מאמינים אמיתיים - ואני לא. והאמירה על הרב אורי בריליאנט - מבוסס על דברים שכתבתי לו מתוך ניסיון לשתף פעולה - לפני כעשרה חודשים. שכתבתי ש'קראתי את הספר שלו והתרשמתי' (הספר 'כל התלמוד על רגל אחת'). - כמובן - זה כלל פריצה לטלפון שלי, שבו הם קראו את האמירה הזו. וכך גם שליחת הסיפור בדיוק כמה ימים לפני השיתוף פעולה עם הרב קובלסקי - מוכיח על הכוונה והצורה האמיתית, המחשבה הוצאה והלא טהורה שעומדת מאחורי כל זה.
--- ---רב שמואל
בשנה שאחרי כיתה ה' עברתי לחטיבת ביניים במוסד דתי לאומי - זו גם הסיבה להגדיר אותי כמי ש"מאז" התחיל "בעיות". הרב קרשבסקי עצמו - אגב - היה אדם מאוד קופצני. הם משתמשים גם ב"מה שור שנגח את הפרה קשור לחיים שלי", כפראפרזה על זה שאבא שלי אדם סגור ומופנם,וכביכול "לא מבין" עניינים חברתיים - שלדעתם - רק זה "פתח לי את ההבנה" ואת היחס הנכון ל"רווח" מלימוד תורה.
וזה היחס לתורה......😞😞נשמה-כללית
מומלץ לעבור קצת על כמה חלקים רלוונטיים ממנה... נניח נפש החיים בשער ד'
מומלץ לך לשמור את ההמלצות המעפנות שלך לעצמךאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך א' בחשון תשפ"ב 08:20
אם יש לך משהו להגיב לי תגיב, אל תפנה אותי לספרים, זה המינימום הנדרש ממך.
וזה לא היחס לתורה אלא לישיבות כי זה מה שקורה בפועל.
מה לעשות לישיבות יש אינטרסים.
אתה ממש מפגין בגרות יתירה. לקנאות...נשמה-כללית
אני לא אשם בזה שאתה עם הארץ. מצטער.

וזה בהחלט היחס לתורה. אם אתה כ''כ שונא תורה עד שאינך מוצא שום ערך בללמוד אותה חוץ מ''שלא ישעמם'' ו''להצמיח תורמים'', אתה פשוט איש אומלל.
שתזכה לחזור בתשובה ולהבין קצת... הלוואי.
אני לא אשם שלישיבות יש אינטרסיםאריק מהדרום
וזה שאתה רוצה לנטרל את הדעה שלי כלא רלוונטית בכך שאתה קורא לי עם הארץ-לא יעזור לך, אתה מדבר על בגרות יא אהבל? מכיר את השיטות האלה, גם אני הייתי בישיבה ילדון.

אני לא שונא תורה ולא ישיבות, יש לי ביקורת על עולם הישיבות והרבה ביקורת וזה קצה הקרחון, וזה שאתה בחוצפתך האופיינית לך קורא לי עם הארץ לא יוריד לי מהביקורת, במיוחד כשאתה חלק מעולם הישיבות, כבר לא טוב.

ועכשיו כבודו יגיד לי איזה ערך יש ללמידת *גמרא יבמות בעיון* חוץ מלהצמיח דיינים ומורי הוראה, או שלא ישעמם להם, או להצמיח תורמים? למה לא לומדים תנך במקום ללמוד יבמות בעיון?
טוב...נשמה-כללית
משעשע שאתה מתווכח איתי בחמת זעם, ושורה אחר כך שואל שאלה שרק מוכיחה שאני צודק.

מי שלא מבין איזה ערך יש ללימוד גמרא, הוא אכן גם שונא תורה וגם עם הארץ.
אם היית מעיין ככה מידי פעם בספר שהזכרתי, בין השמצה לחברתה, אולי היית מבין קצת מה זה תורה ומה התועלת בלימודה.

שנאת עמי ארצות לתלמידי חכמים, תופעה ישנה ומוכרת. אל תעוף על עצמך לא המצאת שום דבר חדש.
אני לא בחמת זעם חמוד אני רגוע לחלוטיןאריק מהדרום
אני עברתי על הספר הזה פעמיים ואז מה? מה הטעם דווקא ביבמות? למה לא תנך?

אני לא שונא תלמידי חכמים, יש לי ביקורת על הישיבות למשל זה שרף הקבלה שלהם כיום הוא מאוד נמוך ואפילו אדם מקולקל כמוך יכול להתקבל לשם, זה עדיין לא הופך אותי לעם הארץ מותק.

ולא זכור לי שטענתי שהמצאתי דבר חדש, אתה פשוט לא עונה לי לעניין ולמה ששאלתי אותך.
מרגשנשמה-כללית
עברת ועדיין אתה לא יודע מה כתוב בו? פדיחה...

זה בסדר, תמשיך להרגיש חכם. זה נותן סיפוק למי שלא הלך לו בשטייגען...
ועדיין לא עניתאריק מהדרום
לא היה על מהנשמה-כללית
אין בדבריך שום טיעון ענייני, רק פריקת תסכולים ע''י השמצות פרועות ומנותקות מהמציאות, כדרכם של מתוסכלי ונושרי ישיבות למיניהם. שוין.
שנאת עמי ארצות, כבר אמרנו....
למה לא תנך ולמה יבמות בעיוןאריק מהדרום
כאשר רוב התלמידים לא יעשו דבר עם המידע הזה? אתה מתחמק מטענתי הראשונה, קורא לי עם הארץ, אומר שאני שונא תורה ותלמידי חכמים (שקר במצח נחושה) ולבסוף גם טוען שאין לי טענות כלל, יפה כך היא דרכה של תורה, תמשיך להתעלם מהטענות כי אתה כנראה מהאלה שלומדים תורה כדי לא ישעמם למישהו אחר.
אין לשאלה הזו שום קשר לתיאוריה האנטישמית שבדיתנשמה-כללית
עבר עריכה על ידי נשמה-כללית בתאריך ב' בחשון תשפ"ב 05:05
ויש לה הרבה תשובות, יסודיות ועקרוניות, שכל מי שעשה בישיבה משהו חוץ מלחמם ספסלים פגש אותן.
אבל זה אכן מסתדר טוב, שמי שרק חימם ספסלים - גם לא קיבל תשובה לשום שאלה, גם לא למד על ערכה של תורה, וגם החידלון שאכל בו הפך אותו למלא שנאה אמוציונאלית. תרחיש סביר. קורות פאשלות כאלו מידי פעם, ברכותי.

אגב, עדיין לא מאוחר מידי. גם אם בישיבה לא עשית כלום עם עצמך - תוכל לקבל קצת ידע לגבי השאלה כאן, בשרשור זה ממש. אם רק תטריח את עצמך לקרוא במקום לכתוב דברי הבל.
אני לא בדיתי שום דבר ילדוןאריק מהדרום
לך תלמד משהו בסדר בוקר, עם ישראל לא נותן לך לחמם ספסלים בישיבה כדי שתהיה בפורום, למרות שתלמיד חעם ממילא לא יצא ממך, אתה לא מבין מה שאני כותב ואז מטנף את המקלדת שלך בחרא טהור כהרגלך בקודש, אדם עם מידות גרועות כמו שלך זה יהיה ממש חילול השם אם יהיה רב, זה אפילו חילול השם שאתה בא כאן כביכול כדי להיות סנגורם של הישיבות כאשר אתה אפילו לא מבין דבר וסונט בי "תאוריה אנטישמית" אבל זה לא שהביקורת שלי הופסקה כי היא עודנה בעינה, היא קיימת והיא לא אנטישמית, היא נגד הישיבות, לא נגד התורה ולא נגד הרבנים, ואני לא זקוק לעצות ממך ילדון, תודה מותק, חצפצוף, בפרט אחרי שכינית אותי עם הארץ, אבל האמת שאני לא זקוק לכתרים שלך, מספיק אני רואה כמה אתה מבלה פה, פוגע להנאתך בכל מי שנקרא בדרכך, מבזה תלמידי חכמים, מבטל תורה ובעיקר משפיל את עצמך, אין לי שום עניין לחמם ספסלים כמוך וכל הפוסל במומו הוא פוסל.
מוטב שתלך ללמוד לשם שינוי משתגיב לי, מתוק חצפצוף.
כעע, הרי התיאוריה שלך ממש ידועה ומוכחת...נשמה-כללית
אני אולי ילדון, אבל כנראה שעשיתי ולמדתי בעשרים שנותי הרבה יותר ממה שהספקת אתה בשלושים שנותיך. ככה שדווקא האיזכור של הגיל משחק כאן לטובתי.
ובתור אחד שכנראה מעולם לא טרח לשבת סבית המדרש סדר אחד במלואו, לא סדר בוקר ולא שום סדר אחד, כדאי שלא תלמד אותי על ללמוד בסדר...

אתה כ''כ אומלל, שכל החכמה שלך אחרי שלושים שנה בעולם הזה מסתכמת בשנאת רבנים וישיבות ובניבולי פה מטונפים. רחמנות.
אני לא שונא רבנים ולא ישיבותאריק מהדרום
אם כבר אתה שונא רבנים וישיבות מסוג מסוים, זה מה שהכזית מח שה' חנן אותך בו לא מצליח להשיג אדון חכם בן עשרים שאם למישהו יש ביקורת על עולם הישיבות זה לא הופך אותו לאנטישמי בדיוק כמו שאם למישהו יש ביקורת על צהל זה הופך אותו לאנטי ישראלי, תפנים ותחזור אלי.
בכלל לאנשמה-כללית
מאשים שכל הישיבות וכל הרבנים רוצים רק כסף ועל פי זה סובבת כל פעילותם, אבל זו רק ''ביקורת'' ולא שנאה...

יא עיני, יש לך את זה ביותר פתטי?
זה ממש לא מה שכתבתיאריק מהדרום
גם הבנת הנקרא אין לך יא עיני
אני רואה שקיימת את העצה שלינשמה--כלליתאחרונה
והחלטת לנסות ביותר פטתי..
רבינו היקרמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ב' בחשון תשפ"ב 16:47

כבר יומיים אתה מטיח אשמות וטוען שאתה מבין בתחום והכל

אבל עוד לא הסברת למה אתה צודק בטענה שלך... 

הרי יש גם הורים חרדים שדוחפים את הילדים ללמוד גמרא מגיל קטן ושוכחים מהתנ"ך

להם אין אינטרס של כסף. 

וגם מי שחושב נגד, פשוט תסבירו למה זה טעות וזהו... יחסוך את כל המריבה

(אגב, אני תוהה מה קורה למה המנהלים נותנים לדבר הזה להימשך)

עזוב אחי הוא פורק תסכוליםנשמה-כללית
אלפיים שנה של שנאת עמי ארצות לתלמידי חכמים, לא הודעה הגיונית שלך בפורום תשנה את זה
עזוב אחיאריק מהדרום
אתה צעיר, יום יבוא תלמד איך ישיבה עובדת.
סליחהאריק מהדרום
לא הבנתי מה הקשר
>>>ימ''ל
הערה ואזהרה בנוגע לתרבות דיון - צעירים מעל עשרים

מה נסגר? אתם לא יכולים לנהל דיון בלי לרדת לפסים אישיים ולכנות בשמות גנאי?

הפורום יהיה מקום טוב יותר בלי אנשים שבוחרים להתנהג ככה, אז ביי ביי לכם
אני חושב שחלוקת הזמן לא נקבעה לפי הקדושה,טיפות של אור
אלא לפי מידת ההשקעה הנצרכת בכל תחום. שזה מאוד פרקטי
גמרא מפורשת,ד.

והתוספות אומרים שתלמוד בבלי בלול מכולם.

זה לא סותר את ההלכה שלא מניחים על תורה שבכתב גמרא..

וה"משל" אינו נכון. זה לא "יורו" ושקלים.

הגישה שלנו גם אל תורה שבכתב, באה דרך תורה שבעל פה בעיקר.

יש צד של "יוהרה" לחשוב שפשוט נלמד תנ"ך ונדלג על כל מה שחכמינו קיבלו והסבירו לימוד סביב זה. וסביב מה שקיבלו בע"פ.

וגם מבחינת הצורך בעמל והכמות - ברור שהכמות בתורה שבע"פ רבה יותר. וגם העמל רב יותר (בהתחשב בכך שאיננו יכולים להבין ישירות  את כל התושבע"פ מתושב"כ).

מסופר על הגר"א, שבאחרית ימיו למד רק תנ"ך. כי על כל פסוק, ידע כל מה שמובא בתושבע"פ, נגלה ונסתר. 

נו, אז אם מישהו מגיע לזה - יכול ללמוד בעיקר תנ"ך....

התירוצים האלה יפים,אניוהוא
אבל אם בסופו של דבר בחור ישיבה יודע לצטט פסוקים רק כי הם מופיעים בגמ', לא לזה התכוון המשורר ....
מה שנקרא תורה אור השלם - ספר התנ''ךנחשון מהרחברון

אלו לא "תירוצים"...ד.

הם מתייחסים לטיעון של למה לומדים בעיקר גמרא ולא תנ"ך.

בוודאי אני מסכים איתך שצריך להשתדל לדעת גם תנ".

ואני חושב שצריך להשתדל לדעת גם גמראאריק מהדרום
אבל תנך לאורכו ולרוחבו חייבים לדעת כולל נביאים אחרונים שלא נלמדים בבגרות.
זו כבר שאלה אחרת..ד.

אנחנו רואים שמסורת הישיבות היא להשקיע בעיקר בלימוד תורה שבע"פ.

וכפי שציינתי, יש לכך מקורות.

אבל זה נכון, שבמקביל ראוי גם להשקיע בבקיאות בתנ"ך. בלי קשר ל"בגרויות".

לא צריך בשביל זה כ"כ הרבה זמן. רק קביעות והתמדה.

יש פה צדאריק מהדרום
של "חוסר הכרה במציאות" שאם יש שיעור שבועי בתנך אז אנשים יזמו ללמוד תנך בעצמם.
לא... הרי הוא דיבר על ללמוד יותר תנך מגמרא..ד.

בוודאי שיש מקום להשקיע גם בלימוד תורה שבכתב.

למה בוודאי?אריק מהדרום
אנשים לא יודעים תנך, לא יודעים זכריה, עמוס, דברי הימים, ישעיהו, יואל, כמרים נוצרים מכירים את הברית הישנה טוב מאיתנו, לא בושה?
כך דעתי.. שבוודאי יש מקום להשקיע גם בזה.ד.

לרב שמואל יש על זה סרטון שהוא אומר תתחילו לקרוא תנךהיא יושבה בחלון
בזכותו התחלתי לקרוא ספר דניאל (ולגלות שאני מבינה ארמית)
ונחמיה
ודברי הימים ועוד מעניינים ממש
אפשר לינק? מעניין אותי לשמועultracrepidam

(או שהוא פשוט אומר "תתחילו לקרוא תנ"ך" וזהו)

זהו אז חיפשתי ולא מצאתי. זה באחד מהשיעורים של זינוק בעליההיא יושבה בחלון
אני גם שאלתי את עצמי את זהekselion

לדעתי במיוחד בדור שלנו צריך לשים דגש על לימוד נ"ך

מדיי פעם גם יוצא לי לשמוע חידוניםekselion

בתחנות רדיו של חרדים 

ויש שם גם שאלות דיי פשוטות של בקיאות על התנ"ך

וממש מביך לשמוע שאנשים מבוגרים לא יודעים את זה

כאילו סבבה גמרא זה חשוב ממש 

אבל נראה לי מוזר שאנשים ניגשים ללמוד גמרא מבלי לדעת את הבייסיק בתנ"ך

משיבנקדימון
בסופו של דבר הלכה זה הדבר שאי אפשר בלעדיו. בלי לדעת הלכה אנחנו נבטל מצוות עשה ונעבור על לאווים בהיקף נרחב, וסוף סוף הקב"ה ציווה אותנו לקיים את מצוותיו. איך נקיים אם לא נדע? ולכן הלכה זה הבייסיק שאמור להיות.
הלכה היא הצד המשפטי של היהדות. חייבים לדעת את החוקים ואת התקנות ואת המנהגים. השאיפה ביהדות היא שכל אחד ידע ויבין, ולכן מתעסקים בתחום הזה יותר וגמרא היא השורש של ההלכה. ומכיוון שמעטים יוצאים להוראה ומצליחים לרדת לעומק כראוי אז צריך שיתעסקו בזה רבים. אמנם, חוץ מזה הגמרא אוצרת בתוכה הרבה יותר מאשר רק בירורים הלכתיים. כלומר, כל מערכת משפטית בנויה על הנחות יסוד רעיוניות, ויותר נכון לומר מערכת רעיונית, וכל אלה באים בגמרא לידי ביטוי, במגוון של עדויות ושל כללי מפתח ושל אגדתות וכו׳. המפגש העיוני איתם מקנה אותם ללומד, כי הלימוד הופך אותם לחלק מתבנית החשיבה שלו.
בנוסף, תושב"ע היא העיקר והיא הצינור הרב-דורי של התורה, וממילא מפגש עם התושב"כ באופן בלעדי הוא שגוי. התושב"כ היא כמו תרכיז והיא הופכת למיץ ומתגלה רק כששופכים עליה את החיים עצמם, לכן התושב"ע עדיפה. היא מפגש אמיתי יותר עם התורה.

אמנם, מהתנ"ך לומדים בהחלט עקרונות כלליים, אך כאלה ששייכים לנישה. מה הכוונה? נביאים ראשונים מלמדים אותנו בעיקר על החיים השלטוניים. ההיסטוריה שעולה מהם היא חשובה ובימינו ממש נהיית רלוונטית (בגלות בוודאי לא היה בזה עודף עניין), אבל עדיין היא פחות רלוונטית ליומיום. גם נביאים אחרונים הם בהחלט חשובים מאין כמותם ונבואה שנכתבה היא כזו שנצרכה לדורות, אך גם בה התוכן מתעסק בקריאה לתיקון מוסרי וענייני גאולה ומשיח. הנושא האחרון הוא חשוב כמובן אך קשה ללימוד, מיסתורי, ומשהו מטא-תורני. הנושא הראשון נוכח כל זמן בשיח שלנו, בשונה כנראה ממה שהיה בעבר, והדרך לתיקון עוברת בלימוד מצוות התורה וקיומם כך ששוב חזרנו לתחום ההלכה.

המשנה היא באה עם הגמרא, ועיקר ערכה הוא מתוך הגמרא כך שלבדו הוא באמת פחות חשוב, גם אם יותר קדוש.

לגבי מוסר ואמונה, באמת בדורות האחרונים בישיבות שלנו זה מקבל מקום. בכל ישיבה יש שיעור בבוקר ושיעור אחה"צ בנושאים האלה, ופעמים רבות אנשים מוסיפים מעצמם. גם תנ"ך מקבל מקום בחזרה.
בסופו של דבר הגמרא אוצרת בתוכה חוכמה גם בתחום הפרשנות התנכית, גם ענייני מוסר ואמונה, גם הלכה וטעמיה. הכל בלול בה והכל כלול בה, ומכאן עדיפותה.

אנחנו לא מצווים לאסוף מה שיותר קדוש אלא מה שיותר חי וקשור לחיים המעשיים. על גבי זה אפשר וצריך (!) לאסוף עקרונות ורעיונות רוחניים, ולרדת לשורש הרעיוני.
אם באמת מקדישים חצי שעה - שעה ביום ללימוד תנ"ך..אדם כל שהוא

בצורה קבועה, אפשר במשך הזמן להגיע לבקיאות די טובה, ובהתחשב בנימוקים של שבתגובה הזו - - גמרא מפורשת, - צעירים מעל עשרים, זו חלוקה הגיונית של השקעת הזמן.

אבל לפעמים, בכלל לא לומדים תנ"ך, מעבר לשניים מקרא ואחד תרגום, או שלומדים מעט מאוד, ואז זו באמת בעיה.

יש חלוקה של שני פרקי נ"ך ביום, מסיימים כל שנהמישהו איתי
^^^ultracrepidam

בלי פירושים ובלי להעמיק זה ממש כמה דקות ביום, פשוט לקרוא - ומסיימים תוך שנה.

דף הבית | תנ"ך יומי

עם פירושים מקבלים הרבה יותר ידע, היכרות עם פרשנות שונה לפסוקים (לפעמים יש פסוק שנראה שהוא מתכוון למשהו אבל למשל רש"י/רד"ק/אב"ע מסביר את המילים או התחביר בצורה שונה לגמרי)

מומלץ.

אבל להשקיע בזה את רוב היום? אתה תסיים לקרוא את התנ"ך תוך שבוע, את הפירושים אחרי חודש, תחזור על הכל 12 פעם, ומה אז? לא כדאי ללמוד גם קצת גמרא?

באמת ההשקעה הנדרשת ללימוד מסודר של גמרא היא פשוט הרבה יותר מההשקעה הנדרשת ללימוד מסודר של תנ"ך. ולכן משקיעים יותר.

לא מסכיםekselion

ללמוד עם תנ"ך בעיון עם כל הפרשנים זה ממש לא זבאנג וגמרנו

לעיתים קשה מאוד לרדת לעומק דעתם

ולדעתי זה אפילו יותר קשה מלהבין גמרא

לימוד לכל היום כמו גמרא כמובן שלא להקציב לזה

אבל בקלות אפשר לתת לימוד שעה שלימה בעיון כל יום ויקח בערך שנה וחצי שנתיים עד שתסיים את כל הנ"ך

אתה כמעט מסכים איתיultracrepidam

שעה שלמה כל יום יקח שנה וחצי שנתיים.

12 שעות ביום ייקח אותו מספר רק בחודשים

אז זה חודש וחצי-חודשיים

(בהנחה שהיחס ישר. יותר סביר שבאחד המסלולים יתבזבז זמן, לא בטוח באיזה יותר - במסלול האינטנסיבי כי תרצה לגוון, או במסלול שלך כי תצטרך כל בוקר להזכר)

למה הנחת היסוד היא שכמות הזמן היא לפי הקדושה?נשמה-כללית
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.אחרונה
לא אהבתי את הביצועים 
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
בגלל שהייתי רוצה לוותר על הקשיים?אני:)))))
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך