מאד מתלבטת אם להחליף לנוקיההחיים מאושרים
זה בא ממש מהצד שלי אף אחד אחר ךא קשור ךזה כ רגגדע אין לי ניקיה יש לי סמרטפון...
אבל אני ממש לא יודעת איך מתנהגים אם נוקיה ואני לא רוצה בסוף להיות מכורה יותר לנוקיה (בגלל המשחקים😝) קיצור מאד מתלבטת אשמח לעצות למה כן ולמה לא...
תודה מראש ולילה טוב!
הייהיי:)

בעיקרון

סמארטפון הרבה יותר ממכר מנוקיה

אני ספיציפית עם נוקיה

הולכים קדימה ולא אחורה..למה? ככה..
מי שנוסע ברכב, לא חוזר לסוס ועגלה…
מי שלומד בתיכון, לא חוזר ליסודי, ומי שביסודי, לא חוזר לגן…

העולם הולך ומשתכלל והצרכים והיכולות הדיגיטליות הולכות ומתרבות.
עד כדי שיש שירותים שללא טלפון נייד עושים את החיים קשים הרבה יותר.

כל מי שנוסע בתחבורה הציבורית בתדירות גבוהה - פשוט חייב סמארטפון.
- לחיפוש מידע על קווי תחבורה ליעד
- לטעינת הרב קו

קבוצות של הכיתה והלימודים, העברת מידע וקבצים

מיילים

מצלמה טובה

מוסיקה, שירים

גוגל בכף היד לחיפוש מידע בן רגע
נכוןהיי:)

לפעמים צריך צעד אחורהסוזנה ושות'

זה לא שהתהליך בלתי הפיך..

וכן, זה הרבה מאוד אידיאולוגיה לגבי האם כדאי להחזיק סמארטפון או נוקיה..

לגבי הטיעון של "לא לחזור אחורה", לפעמים צריך לדעת לא לעשות את הצעד הבא- הוא עלול להוביל אל התהום.

יש קשיים? לא נורא.. לפחות לא עד שממש חייבים [ווצאפ דחוף מהעבודה או משהו, אם כי כמעט תמיד אפשר להסתדר]

[גם מי שנוסע בתח"צ בתדירות גבוהה יסתדר בלי זה..]

כל מה שאמרת נכון, אבל א''א להשוות את זה לסמארטפון.The Lion
זה פשוט לא אותו דבר. לא בהכרח שזה ללכת אחורה אם משקללים את החסרונות שלו, אליהם בכלל לא התייחסת. למשל הדוגמה עם הסוס והעגלה היא לא נכונה, כי לרכוב על סוס זה לא ממכר ולא ייתכן מצב שהסוס ישלוט בך, בשונה מהסמארטפון.. אםכי באמת מסכים שקשה להסתדר היום בלי פלאפון
זה ממש לא אומר ומשקפת
שאנחנו הולכים קדימה כול הדברים שאמרת, אני עם סמארטפון כרגע בגלל שממש קשה להסתדר בלי זה מקווה להעיף אותו כמה שיותר מוקדם אבל אני חושב שהמכשיר הזה פשוט מחרב את העולם שלנו, זה פשוט זורע הרס.

הסמארטפון הזה ממש לא לקח אותנו קדימה הוא רק הרס .
אם זו המחשבה שלך על סמארטפון, שהוא הורס את העולם - אתה באמתלמה? ככה..
לא צריך אותו.

אין צורך להשתמש במשהו שאתה חושב שמזיק לך.
...היי:)
עבר עריכה על ידי היי בתאריך ז' בחשון תשפ"ב 23:52

אני צריך אותו כימשקפת
במציאות יש בו דברים שכול העולם משתמש בהם כבר ואי אפשר כרגע להסתדר בלעדיהם אבל זה לא אומר שהם דברים טובים ואם
זו לא הטכנולוגיה… אלו הם הרשתות החברתיות שגורמות להתמכרות…למה? ככה..
לא הסמאטרפון הוא הבעיה, אלא האופן שבו פועלות הרשתות החברתיות, שמושכות אותך להיות מחובר ללא הפסקה.

גם אתה, גם אני, בהיותינו פעילים ברשת החברתית שנקראת ״ערוץ 7 פורומים״, גורמים לעצמנו להיות בסוג של התמכרות.

יש ספר חדש מעולה של מיכה גודמן על הבעיה המרכזית של הרשתות החברתיות.

במגזין מוצ״ש היתה כתבת ביקורת בסוף השבוע האחרון.

זה לא רק הרשתות החברתיותסוזנה ושות'

זה עצם הטכנולוגיה. מוזמן לקרוא את "כלים ביד כלינו" של הרב אורי כהן, הוא מסביר שם למה הבעיה היא עצם הסמארטפון ולאו דווקא הרשתות החברתיות.

[פשוט אני לא ממש זוכר את ההסבר בעצמי.. הוא מאוד ארוך]

בביקורות על הספר שהמלצת, מסבירים מיהו אורי כהןלמה? ככה..
אורי כהן, בן 27 מכפר-פינס, נשוי+2, אברך בישיבה גבוהה. למד בישיבת ירושלים לצעירים, לאחר מכן בישיבת הר-המור. אחרי השירות הצבאי בחיל המודיעין הגיע לישיבת גבעת אולגה בה לומד כיום.

כלים ביד כלינו - השפעת אמצעי התקשורת על חיינו / אורי כהן

————

ברור מאליו שמי שמחזיק בהשקפה תורנית זהה או דומה לזו של אורי כהן, מתחבר גם להתנגדות לחידושים הטכנולוגיים של המחבר.

אך, ברוך ה׳ ותודה לאל, הקב״ה ברא אותנו להיות אנשים שונים ומגוונים, בעלי דעות והשקפות עולם שונות, תכונות אופי, כישורים אישיים, תחומי עניין.

אפשר לראות בכל אדם ואדם "עולם ומלואו". בכל אדם טמונה מהותו הייחודית והחד-פעמית. כשם שאין אדם הזהה לחלוטין במאפייניו החיצוניים לאדם אחר, כך גם נבדלים בני האדם במהותם הנסתרת.

"אדם נברא יחידי" - בא כדי להדגיש את ייחודו של כל אדם. כל אדם, כמו אדם הראשון, נברא גם הוא יחיד ומיוחד.

טוב שיש אנשים יותר תורניים ורוחניים, וטוב שיש אנשים שנמשכים לתחומים אינטלקטואליים, ולאומנות, ולטכנולוגיה, ולמשפטים, לחינוך, להוראה, לרפואה וסיעוד, טוב שיש כאלו שמוצאים בחקלאות ובגידול פרות לחלב ותרנגולת לביצים ובשר את יעודם בחיים…

אם כולנו נהייה אברכים בישיבות - איך כולנו נתקיים? מי יעבוד בייצור, בתעשיה ובחקלאות, מי ימציא לנו המצאות חדשות ויפתח חידושים לעולם? מי ישמור עלינו בצבא ובמשטרה, מי יהיו הרופאים והאחיות שלנו?

אורי כהן, המחבר, האברך החובש את ספסלי הישיבה ושוחה בים התורה - עושה את מלאכתו נאמנה בהפצת משנתו ואמונתו.

ויש אנשים שחושבים אחרת ממנו וחיים אחרת ממנו.
אחלה של הד הומינםהָיוֹ הָיָה
במקום לדון מי המחבר, צריך להתמודד עם טענותיו.
כל הנאום שלך חסר פשר וקשר. לחלוטין.

ככלל, לא חושב שיש היום אדם כלשהוא בעולם המערבי שמתכחש להתמכרות שיוצרת טכנולוגיה, על שלל שימושיה.
ברור שטכנולוגיה גוררת התמכרות - כי הטכנולוגיה עושהלמה? ככה..
את החיים נוחים יותר.

מי לא התמכר לנוחות של השימוש במכשירי חשמל? לעומת שימוש באש, נרות, מדורה, פתיליה לבישול…

מי לא מכור לשימוש במקרר לעומת חיים ללא מקרר?
מי לא מכור לנסיעה בכלי תחבורה מהירים ונוחים לעומת הליכה ברגל, חמור או סוס ועגלה?

לא. אתה טועה.הָיוֹ הָיָה
שימוש בטכנולוגיה גורם למח להפריש חומרים מאותו סוג ששימוש באלכוהול או סמים גורמים. מה שיוצר תשוקה מעגלית בלתי נגמרת לחזור על החוויה.

ואם בעיניך התמכרות למסך על פני כל היממה שוות ערך לשימוש במקרר, אז כנראה שהתשוקה הזו עיוותה לך את החשיבה לחלוטין. הרי לנו הראיה הכי גדולה....
אתה יושב בישיבה ולומד, מישהו אחר חקלאי וחולב פרות,למה? ככה..
אחר עובד כרופא מנתח, ורביעי עובד בהייטק ונמצא כל היום מול מחשב.

אתה דמגוג ללא תקנה.

אתה כנראה מתגעגע לתקופת יעקב אבינו, לחיות כמו בדואי בחמולה שיש בה ארבע נשים, כפי שחיים הבדואים עד ימינו אלו, להיות בעל עדר צאן גדול, והבנות הצעירות הן רועות הצאן, כמו אז שיעקב פגש את רחל בבאר המים וכמו עד היום אצל הבדואים.
נכון. ואיך זה קשור לדיון?הָיוֹ הָיָה
כמובן שלא קשור. אבל תאשים אחרים בדמגוגיה...

שלא לדבר על המשך תגובתך, שממש מביישת את המושג דמגוגיה...
גם אם אתה לא מסכים איתו, חשוב לשמוע..סוזנה ושות'

אגב, בסוף הספר הא כותב שמי שצריך- שישתמש במכשיר חכם אבל לא ברשתות החברתיות.

ומה שהוא אומר מגובה במחקרים, לא סתם באוויר [אם כי היום כל טענה כמעט אפשר לגבות במחקרים..]

מסלול התגמול במוח קוראים לזה...שפרינצא בוזגלו

ברגע שאדם נהנה ממשהו מופרש הורמון הדופמין, ההורמון מפעיל את מסלול התגמול שגורם לו להבין כי פעולה א' ב' וג' גורמת לו להנאה וכך לחזור על אותן הפעולות, בעצם זו התניה בריאה וחיובית (לרוב) שגורמת לאדם לרצות לקבל את צרכיו (אוכל לחיות, ויחסי מין להמשך קיום העולם נניח), הבעיה היא כאשר אדם יוצר מניפולציה בכדי לשחרר דופמין גם ללא מעשה פיזי מהנה בהכרח, ואז נוצרת התמכרות לסמים אלכוהול ומסכים, אלו פשוט מניפולציות זמינות וקלות שלא צריך לטרוח למענן, ולכן רוב בני האדם יעדיפו ליהנות ואף להתמכר לדברים קלים ופשוטים שלא דורשים מעבר להושטת יד.

אהה! את רוצה לחיות כמו בימי יעקב אבינו! דמגוגיה!הָיוֹ הָיָה

ככה כותבים כשאין דרך עניינית לענות...

רפרנס לכאן כמובן: אתה יושב בישיבה ולומד, מישהו אחר חקלאי וחולב פרות, - נוער וגיל ההתבגרות

תתבייש לך אתה! אתה התכוונת לדגנים בחלב!שפרינצא בוזגלו

וכמעט גרמת לכולנו לחשוב שזה האמת!

לפי הכותרת חשבתי שהבפנים של ההודעה יהיהקולמוס הנפש.

על זה שהולכים קדימה ולא אחורה.. ברוחניות,

אז אם כבר אתה עם נוקיה, אל תרד ותקנה סמארטפון, ואם אתה עם סמארטפון.. לך קדימה ותשמור על עצמך יותר ותקנה נוקיה..

זה התוכן שאני הייתי נותן עם כותרת כזו.

תודה רבההחיים מאושרים
(אני בת)
ווא וואשנזכה!

בשביל אוטובוסים יש את 8787* שזה מוקד למידע על תחבורה ציבורית ואני יודעת על מלא אנשי נוקיות שמתקשרים אליהם לברר על אוטובוסים. וגם יש את 1700707050 שזה מס של זמן אמת על אוטובוסים. ואם ממש נתקעים אז אפשר לעשות את מה שאדם עם סמארטפון יעשה כשתגמר לו הסוללה, וזה פשוט מאד, לדבר ולהיעזר באנשים ברחוב ובמוביט שלהם.

כמו שלפני תקופת הוויז הסתובבו עם מפות ודיברו עם אנשים, מה רע?

טעינת רב קו יש עוד הרבה דרכים למלא. אין לי כח לפרט

קבוצות חשובות של ווצאפ זה באמת הנקודה הקשה ואשרי מי שזוכה להתמודד איתה בגבורה!!
אבל ברוך ה' היום יש הרבה מסגרות שמחייבים נוקיה ואז נגיד אין תבעיה הזאת בקשר לאותו מוסד שבו הכל מתנהל בסמסים ובקבוצות הטלפוניות של ימות המשיח. שמעת על זה?

מיילים זה לא דבר מידי שימושי ובטח לא לתלמידים באולפנות וישיבות (לא מדברת על תקופה של סגר), ומה שצריך אז יש מחשב כמעט בכל בית ובכל מוסד, זה לא דבר קשה להשגה.

מצלמה אפשר לקנות בנפרד

ואפשר לשמוע מצויין שירים דרך פלאפון פשוט ואם זה פלאפון שאין בו אופציה אפשר להסתובב עם אמפי. זה לא כזה מסובך.

בקיצור מי שאין לו סמארטפון יודע איך לחיות עם זה ויש הרבה פתרונות שאנשי הסמארטפונים לא שמעו על קיומם וברור גם שלחיות עם סמארטפון זה הרבה יותר פשוט, אבל מי שזה מספיק חשוב לו יהנה וישמח בחיים גם ככה.. ולא חסר חסרונות בסמארטפון, אם באלך שאני יעשה לך רשימה תעדכן חח

חחחחח😝😜החיים מאושרים
אם באלך לשמוע את דעתי אז תגידי חחשנזכה!

סתם ברור שכדאי לך להחליף..!
לא מבינה למה את צריכה דווקא סמארטפון..?

אפילו רב החברות שלך עם נוקיה וגם בכל מקרה אינלך ווצאפ.. 
ואת לא מסתובבת הרבה בעולם ואת רוב הזמן במקומות עם מחשב שישלך אינטרנט קרוב למה שאת צריכה

אז מה העניין?

ואשרייך על ההתלבטות ..
ממני -גבעוני

חח סתאםם

ומאיפה את כותבת? המחשב אצלי..

מזכירה לך שיש אצלנו עוד מחשב בבית😅החיים מאושרים
ושנזכה זה מצחיק אוצי שאהי לא יכולה להגיד תשם שלךהחיים מאושרים
אני רוצה להזכיר לך שרתמול (במוצש) את הטענת את הרבו קו שלך מישלי....

(מי שלר הבין אנחנו אחיות...)
אחיות? דיי זה חמודדאמרלד
כייף לכן! נשמע שאתן מאוד אוהבות זו את זו!למה? ככה..
ואולי בבוא היום תתחתנו עם שני אחים …

(מכיר כמה כאלו … שני אחים שהתחתנו עם שתי אחיות)
חחח שמעת "שנזכה"🤣🤣החיים מאושרים
סתם לא אנחנו טיפה פחות אותו סגנון...נכון "שנזכה"...
אבל בכל זאת אחלה אחות אני אוהבת אותה😍
מחרפן אותישלא קוראים לך בשם האמיתי שלך!!!
כע חחשנזכה!

כן? לכן באת לעולם? לחיות בכיף ובסבבה?הָיוֹ הָיָה
''להתקדם'' ולא משנה מה זה עושה מבחינה רוחנית?

אני מקווה, ומעריך, שההודעה שלך לא תהיה מה שישכנע את הפותחת...
ואוקפטן קוקאחרונה
בלת"קבת סוד
המלצה שלי כל עוד את יכולה להיות עם נוקיה לכי עלזה

למה את צריכה את הטלפון? לוואצאפ? מוביט? גוגל? תבדקי אם תוכלי להסתדר בלעדיהם אפילו אולי תנסי לעבור לנוקיה רק לאיזו תקופה

(לי היה נוקיה וחזרתי לסמארטפון כי הייתי צריכה אותו מכל מיני סיבות ... אם הייתי יכולה להישאר - הייתי נשארת)

וואי באמת שאני חושבת שכדאי נוקיהג'ורג

ממש כדאי נוקיה זה ממש עוזר ומונע היתכרות לטלפון אב תעשי מה שטוב לך שרופה עליך צדיקהחיוך גדול

לשני אחים שלי היה נוקיהניקי נקניקי
והם אמרו לי שעדיף מאשר סמארטפון שהיה עושה להם כאב ראש ומבזבז זמן
להחליף חופשיאנונימיאני
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך