ואני מתחרפנתתתת
זה קטע כי כשגמלנו אותה אז הייתי כל כך סבלנית גם אם זה היה קורה פעם בשעה. אולי כי ידעתי שזה שבוע שבועיים מטורללים ואז זהו. ובאמת זה היה ככה.... הייתי אומרת לה בשיא הנחת "לא נורא מותק, זה קורה וזה בסדר. אולי בפעם הבאה נספיק להגיע לשירותים" בחיוך, בכיף באמת. למרות שזה היה קשה התחושה שכל הבית פיפי.
עכשיו אני כל כך משתדלת לא להראות לה שזה מעצבן אותי אבל יש פעמים שמרגיש לי שהיא עושה בכוונה. היא פשוט עומדת פתאום על הרצפה, מפשקת רגליים ופשוט.... כאילו סתם לא היה לה כוח ללכת לשירותים. ומה שאני רוצה זה לא לעשות מזה סיפור, להגיד בנחת "אוקיי, לכי תשטפי את עצמך באמבטיה ותחליפי בגדים" (קראתי איפשהו שזה עוזר לילד להבין שהוא לא מקבל אקסטרה תשומת לב באמבטיה כשההורה שוטף אותו ולכן לתת לו אחריות להתנקות לבד.) אבל הפה שלי לא משתף פעולה ונפלט לי "אבל למה לא הלכת לשירותים?!"
והיום כשזה קרה שוב, נראה שבכוונה, היא ענתה "כי רציתי להסתכל על האנשים במרפסת" (היא אוהבת לראות את הגברים בדרך לתפילה) כבר הרגשתי את העצבים עולים ואמרתי לה "אז אולי את קטנה מדי להסתכל במרפסת ונצטרך לחכות עד שאת מצליחה ללכת לשירותים כשצריך, גם כשאת מתעניינת במה שקורה בחוץ". זה די עונש מבחינתה כי היא ממש אוהבת את האטרקציה הזאת. שלחתי אותה לשירותים לשטוף את עצמה. כשהיא התבכיינה שאין לה כוח התעצבנתי ממש ואמרתי "אולי בפעם הבאה תלמדי ללכת לשירותים בזמן!"
ואוף בואו נגיד שאני לא מרגישה אם השנה עכשיו....
אז אם יש פה מזועזעות ממש, אל תגידו לי כי אני כבר יודעת שהתגובה שלי לא להיט ואני די מאוכזבת מעצמי. אז אם יש ביקורת תחסכו ממני פליז;)
אשמח לשמוע טיפים ממנוסות איך לצלוח את התקופה הזאת ובכללי רעיונות לתגובות יותר נכונות.
תודה רבה!!