מה אומרים על נזם לבת דוסית?מתנחלת בלב:)

תלוי מאוד בסביבהחצילוש
כשהייתי בסביבה אחרת בשנות הנערות היה נתפס לי לא מתאים ולא צנוע.. כי רק בנות שהיו פורצות גבולות ומתלבשות לא צנוע היו עושות. היום אני בסביבה אחרת לגמרי, יש המון המון נשים דוסיות וצנועות עם נזם באף וזה נראה עדין ויפה, לבושות בצניעות ונראות עדינות. זה לא נראה חריג או מושך את העין בצורה חריגה בכלל (גילוי נאות, יש לי נזם.. נטו כתכשיט שנראה יפה ומחמיא. כמו עגילים.. בעלי קצת הרים גבה, אבל אחרי שעשיתי זה הסתדר לו ונראה מתאים ועדין, הכל תלוי באיך מתלבשים ומה משדרים)
כן תלוי בסביבההחיים מאושרים
בכלל לא בעד.הָיוֹ הָיָה

גם אם פה ושם יש יוצאים מן הכלל.

כעיקרון אין בעיה הלכתיתשפרינצא בוזגלו

אבל לרוב זה פשוט משייך אותך לסגנון מסויים, השאלה היא אם לא אכפת לך שיקטלגו אותך לפי המראה כשייכת למקומות פחות דוסיים ממה שאת באמת...
לרוב זה פשוט עניין של אווירה.

..ישראלית2❤🇮🇱
חחחח ואיי אני ממש אוהבת🥵
לא נראלי אני יעשה בזמן הקרוב גם בגלל שזה נראלי כואב וגם כמו שכתבו כאן זה תלוי בסביבה..אצלנו רק הבנות הפחות דוסות עם נזם (בעצם שאני חושבת עלזה כמעט לאף אחד אין נזם..זה יותר 8 חורים באוזן אחת🤦‍♀️)
הלכתית אין בזה בעיה אם זה לא מאוד חריג בסביבה ו ואי זה לדעתי יפה ממש🙈
גם אני ממש אוהבתהחיים מאושרים
ופעם דיברנו על זה מחאה בנות בכיתה ופולל בנות אמרו שהם רוצות לעשות עוד כמה שנים כי זה יפה...
אז לא יודעת אולי עוד כמה שנים יהיה ממש מוזר לראות מישהי בלי😅
לא יודע לגביימשקפת
צניעות והעניין הזה (בכול זאת בן) אבל לא הייתי רואה בזה בעיה אם לאישתי בעתיד (בעז"ה שנזכה ) יהיה נזם להפך אני חושב שזה ממש חמוד ומוסיף
בעיניי היא כבר פחות דוסית...חיים רק פעם אחת
אבל זה לא סותר את זה שיש מצב לאישיות מהממתתת!!!
כי הגדרה של דוסית זה משו מאוד ספציפי לאו דווקא מחמאה....
אני חושבת שצריך להיות יהודיה ש'חברה של אלוקים' בלי סטיגמות מטופשות של דוסית חרדית חילונית דתית וכולווו
לעמוד מול השם נטווווווו שיחשבו כולם מה בא להם כל עוד זה לא עבירה תעשי מה את רוצה ובכייייףףףףףףףף
אני אישית פחות אוהבת...תולעת ספריםם

אבל כמו שאמרו בתגובות אחרות- הכל תלוי במה שאת משדרת.

בהצלחה!

אפשר לשאול למה?דעתן מתחיל

זאת אומרת, למה נזם יפה בעינייך?

או אולי, מה הוא מסמל, מהיכן התחיל ולמה פתאום הסביבה הביתית שלך הולכת איתו?

כי לכל טרנד יש מקור, לא? לפעמים הוא מקור טוב ולפעמים לא ~

סליחה על הכבדות

זה קצת מוזר לשאול בת למה תכשיט יפה בעיניה, לא?שפרינצא בוזגלו

תכלס..היי:)

לא בהכרח.הָיוֹ הָיָה
תכשיטים, כמו בגדים, מצטיירים בעינינו לפי אופנות וטרנדים.
ראית פעם בחורה שחושבת שטס זהב על המצח בתבליט ירושלים זה תכשיט יפה? לא... למרות שלפני אלפיים שנה זה היה הצעקה האחרונה....
וזה בדיוק מה שהוא מנסה לעורר פה... וד''ל
האמת זה נשמע ממש כמו תכשיט יפה!חצילוש
ברצינות!
וחבק זהב הדוק סביב הגרון שלך?הָיוֹ הָיָה
גם זה היה אופנתי מאוד...
זה פחות..חצילוש
אבל באפריקה זה אופנתי עדיין במקומות מסויימים כמדומני
זה קורה היום, בגלל שאתה בן אתה לא יודע מה זה צ'וקרשפרינצא בוזגלו

אבל זה באמת הכיוון...

אז מה בעצם אמרת? בסה''כ שזה שוב באופנה....הָיוֹ הָיָה
נאך א מאל... אופנה. טרנד.
ואתה חושב שאנשים לא יעשו מה שלא באופנה?שפרינצא בוזגלו

לא הכל מתחיל ונגמר באופנה...

לא. אבל אני חושב שיש כאן נקודה חשובה שבת צריכה לברר עם עצמה.הָיוֹ הָיָה
וההערה שהוא העיר היא חכמה ויעילה, מפני כך.
נכון.שפרינצא בוזגלו

באמת צריך לברר האם זה יופי אובייקטיבי או אמירה חברתית

אני אוהבת יש לי חלום להתחתן עם נזר על המצחשפרינצא בוזגלו

תכל'ס כל דבר בעולם היופי נמדד ביחס לתקופה, אבל יכול להיות גם דברים מוזרים שיפים בעיני אנשים מסויימים...
אני ראיתי אישה שכל הפרצוף שלה פירסינג והיא נראתה כאילו תקעו בה יותר מידי סכינים, אבל היא חושבת שזה יפה, מ'לעשות?

היום ראית גם אותי חצילוש
אז את יכולה להעיד חח
נכון, הנזם שלך ממש עדין וצנוע! מאד מחמיא לך!שפרינצא בוזגלו

בכלל, שמתי לב שלדודה שלי יש נזם רק שנה אחרי החתונה שלה, עיוורת שכמותי🤦‍♀️

חצילוש
יאללה, הלכתי לישון
כדאי שגם אני יעשה את זה...שפרינצא בוזגלו

אבל יש לי טונה שיעורים במתמטיקה...
זה תרגילים קלים אבל טכניקות ארוכותתת
אוףףף

אשאל אותךדעתן מתחיל
את חושבת שיופי הוא דבר משתנה בעיני הסובייקט או שהוא אובייקט בלתי מדיד ומוכרח בהיותו יפה?

כי אם יופי הוא מציאות, ודבר אחד הוא יפה והשני לא, לעולם - אכן אין הרבה מקום או עניין לשאול מדוע. אך אם דבר שלא היה יפה פתאום נהיה יפה למשל - נלמד הרבה על עצמנו ועליו אם נבין מהיכן נבע השינוי, לא כך?

זו שאלה שמתמודדת עם רגש, לכן היא כבידה. העולם טוען שמה שאני מרגיש הוא אמת וזהו, 'תעשה מה שאתה מרגיש', 'כל עוד אתה אוהב את זה' וכד'. ההנחה שלי אחרת. היא כזו שאומרת שיש מקור לרגשות, שיש השפעה למעשים.

ואולי משפט לגבי הנושא עצמו,
לפני מאה שנה, תקני אותי אם אני טועה, נזם היה די מכוער תרבותית. סיבה נוספת מדוע בעיניי דווקא משמעותי לשאול מה גרם להיפוך ולמה.
אני חושבת שיופי הוא דבר אינדיווידואלישפרינצא בוזגלו

כי יש אנשים שחושבים שהקשקוש הזה הוא יפה: 

למעשה סבא וסבתא שלי הגדילו לעשות ותלו אותו על הקיר בסלון...
אני לא סובלת את הציור הזה, אבל הם כן. הם רואים באבסטרקטיות החלולה זהו נשמה, אז מי אני שאתווכח?

ההגדרה של מה יפה בעיני משתנה מאדם לאדם.
זה לא אומר שהחברה לא משפיעה על תפיסת היופי, כי למשל אישה עם פירסינגים מפחידים לרוב תסתובב בחברת פאנקיסטים נוספים עם סיכות ביטחון באוזניים...
אבל זה לא אומר שאין לאדם סגנון משלו או העדפות שלא קשורות לחברה.

אני לא בקיאה בתולדות התכשיטים, אבל אני בטוחה שגם אז היו נשים עם נזמים.
והן באמת עשו את זה כי זה היה יפה בעינייהן באמת.

למרות שכשאני חושבת על יתכן שלשים נזם לפני מאה שנה היה אקט של מרידה, אז באמת שכבר אין לי מושג 😅

מסכים איתךדעתן מתחיל

רק אולי אקח את דברייך צעד אחד קדימה --

אכן לאדם יש סגנון משלו שלא מושפע מדי מהחברה, אבל האדם מעורבב מטוב עם רע, אני טועה? אז סיכוי לא קטן שהסגנון שלו יהיה ממקום שלילי.

קחי לדוגמא את המשפט "כי בא לי". באמת בא לי, אבל לא בהכרח מה שנראה בעיניי טוב הוא ממקום חיובי תמיד. ובעצם, כל מושג 'חשבון נפש' נבנה על זה, שאנחנו עובדים על לבדוק ולשפר את עצמנו שמקורותינו יהיו טובים.

ובעניין הנזם, זו דוגמא נהדרת להשפעה חברתית תרבותית על מושגי היופי שלנו. כי באמת גם לפני מאה שנה היו נשים מעטות עם נזם, רק שזה היה מוצר מכער פנים (למען הדיוק הטוב: מתמקד בדיבור על המערב). יותר מכך, נזם מאז ומעולם היה קיים ותמיד היה נדיר ומודר. ופתאום, תוך עשרות שנים, העולם מלא ממנו? האם אנחנו עד כדי כך קלים לשינוי? והאם הכיוון נובע מטוב?

צפוי שיש לי את התיאוריה שלי בעניין, מה הוא מסמל ומדוע.

אבל עזבי את דעתי, האם את חושבת שהשאלה לא ראויה שתישאל?

אגב, אכן הנזם התחיל לתפוס במערב בגלל אות המרידה שייצג בשנות השבעים. מעניין גם מדוע נבחר דווקא פריט זה ובמיקום זה כמעשה מתריס... אך ניתוח סוציולוגי נדחה לפעם אחרת

אני נוטה להסכיםשפרינצא בוזגלו

הבעיה היא לקטלג ולפסול את כולם. 
כי נניח מאד יפה בעיני משהו מסויים שמקוטלג כשייך לתרבות שלילית, כרגע אני לא אעשה את זה בגלל האמירה שתיווצר, אני לא רוצה שיקטלגו אותי כשייכת לחברת שוליים שלילית.

אז יוצא שליופי יש שני מימדים שצריך לקחת בחשבון:
מימד של השפעה חברתית
ומימד של יופי אובייקטיבי טהור

רוב האנשים מתנהגים בעדריות ונראים בדיוק כמו שמעצבי האופנה תכננו שנראה.
לעומת זאת נדירים האנשים שהצליחו לזקק את המושג יופי למה שבאמת נראה להם יפה בעיניים ובלב.
יש גם אנשים שכל העניין של יופי הוא בשבילם אמצעי בכדי לצאת מן הכלל ולפרוץ מוסכמויות, אז הם ישכנעו את עצמם שלקעקע לב על האף זה יפה...

אולי בעצם יופי הוא אידיאולוגיה?

כמובן שהשאלה ראויה כי היא אכן מסבה את תשומת הלב למניעים הנסתרים שמאחורי ה'באלי', מודעות זה דבר חשוב

כמה משמחת הסכמה (:דעתן מתחיל

וכמה כיף שאין תחושת צורך להוסיף. מסכים יספיק?

לשאלתך, מאמין שיש בה הרבה אמת ועומק, לפחות במובן מסוים.

אולי בעצם הייתי שואל, 'כמה בעצם יופי הוא אידיאולוגיה'? וכמה הוא חיבור, השפעה, רגש או מציאת חן?

אני רואה זאת גם על היופי שאני מתחבר אליו בחיי.

תודה לך ~

תודה לך!שפרינצא בוזגלו

כיף לדון עם אנשים חכמים שאומרים דברים מעניינים!

ואווו אני עשיתי תגובה והיא נמחקה לי😭החיים מאושרים
אולי אני יעשה עוד פעם יותר מאוחר
בכל זאת עכשיו אני יכנס למקלחת כאילו עוד מעט...
מצטער לקרוא :/דעתן מתחיל

מקווה שאזכה לקרוא את תגובתך בכל זאת ~

רק מחשש שאובן אחרת - 

אני רק שאלתי שאלה, כן? לא באתי להתיימר לומר מה נכון ומה לא (:

אני כותבת עכשיו עוד פעם מקווה שלא ישכח כלום🤣החיים מאושרים
ממש הצחיק אותי שאת*ה* ענית😅
ודווקא יכול להיות נחמד לשמוע תגובה מצד אחר...
ואני כן חושבת שרוב האנשים (אפילו גם בנים) עושים דברים כי עוד אנשים עושים הינה לדוגמא אני לא יודעת מה עוד חמש שנים יהיה מישהי שתתחיל ללכת בחוץ אם מגבת על הראש במקום מטפחת וואלה זה צנועה (אם היא קושרת את זה צנוע כע?😜) אבל אולי לא יחשב צנוע כי זה בולט אבל נגיד עוד עשר שנים כולם יקשרו ככה אז וואלה לא יהיה פה בעיה למה כי זה צנוע מכל הצדדים (הבנתם😜😝🤣) קיצור אז אין בזה בעיה וזה הסיבה שאני לא חושבת שיש בזה בעיה כיזה הפך להיות להיות משהו רגיל כבר.
עכשיו אני יתן דוגמא לבנים: אני יודעת שבישיבה של אבא שלי התחיל לחץ חברתי כזה וואלה כולם מתחילים לגדל שיער (ךא חושבת שזה דוגמא כזאת טובה כי אין בזה באמת בעיה אבל בקטע של האופנה וואלה זה באופנה עכשיו אז כולם עושים)
ואני רוצה להגיד שכמדומני היה גם לשרה ורבקה אימנו אם אני לא טועה נזם ככה זה שזה יותר ישן מאה שנים האחרונות ואמרו עליהם שהם היו ממש יפות!

ומעניין אותי אם אתה חושב שיש בעיה גם בחור שני (באוזן לא באף😅)?
או שבזה אתה כבר לא מבין...חחח

היה לי עוד דברים שרציתי לכתוב מקודם ושכחתי...

ולמה אני מנחשת שיש לך אחיות גדולות???
הינה משהו רישון ששחכתיהחיים מאושרים
ברור לי שיש לזה גם חוש טעם אישי פשוט יש אנשים שמתרגלים לזה לדוגמא כשאחותי הגדולה התחילה ללכצ אם מקסי זה היה מוזר ואני בהתחלה לא אהבתי את זה ארבל התרגלתי...
קיצור חד משמעית יש בזה משהו של חוש טעם אישי.
אבל גם יש בזה משהו של הרגל
גם אני רציתי לעשות חור שני באוזןשפרינצא בוזגלו

ואז נזכרתי שאני לא שמה עגיל גם בחור הראשון, אז למה אני צריכה עוד חור אם אני לא משתמשת בראשון? 😅
עכשיו אין לי לא חור ראשון ולא שני חחח

תכלס גם אני אני משתדל לשים בשבת לפעמים גם ביום חולהחיים מאושרים
אבל אם יהיה לי חור שני אז אני יותר יקפיד על חור ראשון

נזכרתי שלמעלה התבלבלתי וכתבתי
רישון במקום ראשון אז הינה אני מתקנת
ראשון*
תגובתך מעלה חיוך ~דעתן מתחיל

הרשאתי לעצמי כי היא כתבה 'אומרים' (;

ואני מבין? אני לא מבין הרבה, בטח שלא בזה.

אגב, סליחה שאני הורס, אבל באמת יש בעיה בשיער ארוך לבנים (תפילין), אבל לא חשוב

גילוי נאות: אני לא בעד לא לעשות מה שלא מקובל.

הרבה מהחיים שלי לא כל כך מקובלים בחברה בה אני נמצא ~

גם לא אמרתי שזו בעיה, ובטח שלא בעיה חברתית.

מה אני כן בעד?

למשל, כשאנחנו מתלבטים על משהו אם הוא טוב עברנו או לא, אני בעד לבדוק האם באמת הוא טוב ולמה. אני בעד לא להיסחף מדי ללא מחשבה. עם מחשבה נראה לי אפשר להיסחף יחסית חופשי ;)

כמה תשבחות קיבלו בני ישראל בגלות מצרים על שלא שינו את הלבוש, השם והשפה...! אני לא בעד שמרנות סתמית, אבל לפעמים לפעמים הלבוש באמת מייצג משהו, לא? אני לא מבין בבגדים, אבל יש סיכוי שהאופנה תהיה שונה בין זארה לנטע לא רק באורך...?

תודה שהשקעת וכתבת !

א- אתה לא ענית לי אם יש לך אחיות גדולות 😅החיים מאושרים
ב- וואלה חידשת לי תקטע אם התפילין (משום מה לא ידעתי איזה בת אני😅)
אני לא ניסחתי את זה טוב,
כי זה נראה לי נשמע שאני בעד לחץ חברתי וכאלה אז ממש לא אבל בעניין הזה של נזם אז אני כן חושבת שהחברה קשורה.

טוב אני עכשיו כבר ממש עייפה אם אני ימשיך לכתוב אז אני סתם יכתוב שטויות קיצור לילה טוב בלי נדר אני ימשיך לענות מחר...

וברור שלא לעשות מה שכולם עושים אני שונאת לחץ חברתי התכוונתי
אוף אני ממש עייפה לא שמתי לבהחיים מאושרים
תתעלמו מהחלק בסוף של ה
וברור שלא...
אני מצטערת פשוט כשאני עיפה אהי לא יודעת מה אני עושה...
קיצור חלאס ביי הלכתי לישון
א- נכון!דעתן מתחיל

באמת לא עניתי.

לא בסדר, אני אומר לך. שואלים אותו שאלה והוא פשוט מתעלם.

אין ממה להתעלם, כתבת מעולה ~

דווקא שיער ארוך זו דוגמה נחמדה....הָיוֹ הָיָה
שגם בלי הבעיה ההלכתית - בני תורה או סתם אנשים רציניים לא ממש עושים את זה.... רק מתבגרים נלהבים שחפשים תצמם....
ולמה? כי סגנון הוא לא רק ''מותר אסור צנוע לא צנוע'', הוא אומר עלינו הרבה יותר...
אז זה אכן יכולה להיות השוואה טובה, בת עם נזם כמו בנים עם קוקו...
טוב שלי 🤣החיים מאושריםאחרונה
כפול שתיים גם על הדוגמא וגם על הניחוש...
סתם אבל אתה כותב וזה ממש מזכיר איך מישהו שאני מכירה רק שהוא מדבר ככה ואתה כותב ככה... עזוב לא משנה השעותשינה מהיום לא ממש עוילו🙄🤣
...היי:)

אצלנו זה דבר דיי מקובל

יש נשים דוסיות ממש אצלנו עם נזם.,

מדברת מישהי שמרגישה ממש לא דוסיתהרמוניה
אם תעשי נזם, יהיו אנשים שיחשבו שאת דוסית ויהיו אנשים שיחשבו שאת לא, בסוף זו הגדרה חברתית. אין לי שמץ מה ראוי להיקרא דוסית באמת ומה לא. אבל כל הכבוד לך על השאלה זה מה שהכי חשוב בתכלס.
או שתשאלי רב שאת הולכת על פיו.
יש גם שיקול של אם רגילים לזה בסביבה שלך או לא, ברור שזה משנה איך מתייחסים לזה.
בתפיסה האישית שלי, בת דתיה אולי יכולה להיות עם נזם, אבל מישהי צדיקה באמת לא... אני לא יכולה ממש להסביר את זה אבל אני אנסה...
הפנים של האדם הן ממש שיקוף של הפנים שלו, בפנים יש עדינות, יש את הנשמה של הבנאדם, ומרגיש לי כאילו כששמים נזם זה קצת מכסה את זה. וזה מסיח את הדעת ליופי החיצוני ולא הפנימי החזק הזה.
אולי בעולם נקי שבו הגוף לא מסתיר את הנשמה אלא מפאר ומשרת אותה זה יכול להתקבל. אני לא חושבת שזה המצב כרגע ושהמניעים לנזם הם פנימיים... אבל גם אין לי שליטה על המציאות ובגלל שיש לחץ חברתי על זה אז יכול להיות שזה מן יוצא מן הכלל כזה וגם בנות שנקראות דוסיות עושות נזם... אם כי כל לחץ חברתי הוא מגוחך בעיניי. ומקומם. בגלל שלרוב האנשים אין באמת דעה, יש להם ערכים אבל הם לא עקרוניים אצלם כי הם לא חקרו וביררו, אבל הלחץ החברתי מטשטש את הראיה שלהם וגורם להם לוותר על הערכים האלה ולהפסיד אותם. לכן תמיד תחקרי עם עצמך עד הסוף, ותבררי הכי עמוק ואמיתי וה' כבר בטוח יאיר לך את הדרך הנכונה. תעלי ותצליחי וסליחה על החפירה יצא לי ארוך...
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך