אירוח הורים לא צעירים לשבתאמאשוני
טוב אז עד שיפתחו את פורום הריון ולידה- המשך,
אשמח להתייעץ כאן עם מי שנמצאת בשלב הזה של העשור השני/שלישי בחיים הבוגרים.
ההורים שלי מתחילים להתבגר (גם ההורים של בעלי אבל זה כבר נושא לשרשור נפרד)
אני ובעלי דיברנו והגענו למסקנה שהגיע הזמן להתחיל להפוך את הקערה ולהזמין אותם אלינו במקום לנסוע אליהם..
הבעיה היא שהכל מורכב ומסובך.
בתחילת הנישואין זה לא בא בחשבון בתדירות גבוהה (גג פעם בשנתיים ואפילו פחות מזה) בעיקר בגלל הפער העדתי והמנטלי בין בעלי וההורים שלי. כשהתארחנו אצלם אז ברור שאנחנו האורחים והכל מנהל לפי המנטליות שלהם.
אבל אצלנו בעלי לא היה מסוגל לקבל את זה (בית שלו בכל זאת) נגיד היו קטעים של התנגחויות מטומטמות כמו אם לעמוד בקידוש או לא שהובילו להטחת הערות פוגעניות.. והיו בעיות יותר "רציניות" כמו שבעלי רגיל להתפלל ותיקין (אבא שלי דווקא זורם ולא אכפת לו לקום מוקדם בשביל זה) אבל אז הקידוש הוא קליל/ חלבי ואח"כ יש ארוחת צהריים מלאה ואמא שלי לא מסוגלת לסדר היום הזה.
מצד בעלי לא היה מוכן שנשנה את הכל בגללם...
וגם היו הבעיות הטכניות שלא היו איפה לשים אותם לישון ונתנו להם את החדר שינה שלנו ובעלי דווקא היה בסדר עם זה.
בנוסף היו כל מיני אמירות ועקיצות בין בעלי לבינהם. מנסה לא לתפוס צד אבל אני גדלתי על קודם כל כבוד למבוגר ועוד כשזה הורים אז בכלל לסתום את הפה, בעלי ממש לא מסכים עם זה. לכן כשאמא שלי העירה לו שהוא מטפטף מים על הרצפה הוא התעצבן ועשה את זה עוד יותר מודגש בכוונה. כאילו זה הבית שלו, הוא אחראי על השטיפה לפני ואחרי ממילא. אז אמא שלי אמרה לו "טוב בבית שלך תעשה מה שאתה רוצה" שזה משפט שהיא תמיד אומרת כשמתווכחים איתה בבית שלה על עניינים פעוטים כאלה (נגיד נר שמן או נר שעווה, היא לא באמת יכולה לעקוב אחרי השגעונות של כל החתנים שלה)
הקטע שזה נפלט לה אצלנו בבית ומאז ועד היום בעלי עושה מזה מטעמים שחבל"ז.
עכשיו הבעיה שאני לא מסוגלת להכיל את כל הבעיות האלו. לא מסוגלת להכיל שבעלי לא מכבד אותם. לא מסוגלת להכיל שאמא שלי עושה בעיות עם הארוחות או כל דבר אחר כשהיא מתארחת.
כאילו הם גורמים לי להיקרע נפשית לרסיסים בין הרצון להגן על הזכויות של בעלי כמארח לבין הרצון שלי להגן על ההורים שלי כאורחים.

עד כאן פריקה של מה שהיה.
אוסיף ואומר שאחים שלי הגדולים מארחים אותם לשבתות לעיתים קרובות כבר כמה שנים טובות רק שהם כנראה יותר בשלים לזה ממני וגם אין להם פער עדתי וסגנון..

עכשיו המצב של ההורים שלי קצת מורכב.. קשה להם מאוד מנטלית לעשות שבתות לבד בלי אף ילד ולארח גם קשה..

עד עכשיו היה לי נורא נוח להתעלם מהבעיה. לעיתים רחוקות היינו נוסעים לשבת, הייתי מביאה אוכל, עוזרת לשטוף את הבית אחרי.. כאילו מנסה להקל כמה שאפשר שלא יהיה להם קשה לארח אותנו במובן הפיזי. נגיד בחגים התארחנו בסוכות שגם ככה אוכלים בחוץ, בעלי והילד ישנו בסוכה אז היה יותר מקום בחדר לי ולקטנים וכד'.

לפני שבוע אבא שלי מתקשר להזמין את עצמם אלינו (כנראה לא הסתדר עם אחים שלי הגדולים אותה שבת)
בטלפון אמרתי כמובן בטח תבואו.. כי לא היה לי מושג איך להגיב. ואיך שניתקתי את השיחה הרגשתי שעולמי חרב עלי (אולי יש להסביר שהשיחה הגיעה אחרי שבועיים שלמים ללא שינה מה שצבע הכל שחור משחור)
אמנם ידעתי שבמצבי הפיזי אין שום היתכנות שאני מארחת. הייתי זקוקה לשבת שבעלי יעזור קצת עם התינוק שאוכל לעצום עיניים שעתיים בשבוע, למחרת התקשרתי להודיע שבעצם לשבת פחות מתאים ושיבואו לאמצ"ש. הם לא רצו.
הדגישו שרצו להתארח דווקא לשבת. ודווקא לשבת הזאת.
אציין שהקושי מבחינתי היה בעיקר קושי נפשי להכיל את הכל.
בנוסף לתינוק שהיה עלי 24/7 הייתה תקופת הסתגלות למסגרות שלא תלויה בגיל, 3 ילדים מחורפנים ואמא עייפה שבועיים זה לא מתכון לנחת.
אז הכל היה כזה- לנשום לנשום לשרוד לנשום.

עכשיו ב"ה ב"ה הקטן ממש השתפר. ירד לו החום, הוא מסוגל להעסיק את עצמו כמה דקות על הרצפה, ישן בלילות (קם להנקה 2-3 פעמים אבל לפחות ישן בין לבין)
ועלתה בי המחשבה שאצטרך להזמין אותם לשבת בקרוב כי הם נפגעו מהביטול.

עכשיו כשאני קוראת את מיואשת, דבורית, בת 30 ועוד,
אני מבינה שלכל אחת יש את שני התיקים הכבדים האלו מצד אחד המחוייבות למשפחה הפרטית (בעל, ילדים, תינוקות, עבודה) ומצד שני את התיק של ההורים שהרבה יותר נתמכים ממה שהם היו כשהיינו צעירים ויפים. ואין מה לעשות טבע העולם שגם בהם צריך לטפל ואי אפשר להתעלם מהמצוקה שלהם.

אז איך עושים את זה? מה קודם למה? איך מאזנים נכון על מנת שלא לקרוס? האם תינוק שער לילות ברציפות זאת עילה לעשות פוס מעזרה להורים?
ומה קודם למה- בעל להורים או הורים (במצבם) לבעל (הצעיר יותר) ואיפה הילדים הצעירים על הסקאלה?
מתי להבליג על הצרכים שלי ומתי אסור להתעלם מהם?

אשמח שתעזרו לי לעשות סדר במחשבות 🙏

מתייגת
@בת 30
@מיואשת******
@דבורית

וכל מי שהסיטואציה מוכרת לה בהיבט כזה או אחר..
אפשר כמובן גם אחרי שבת..

תודה רבה!
היי יקרה!התמסרות
נשמע מאוד מאוד מאתגר נפשית כל המערך הזה!
ובהחלט לא פשוט להיות במצב של "בחירה" בין ההורים לבעלך.

אני ארשום לך קצת מה התפיסה שלי בנושא ומקווה שאולי זה יעזור.

בעיני כן צריך להיות בחירה של מי קודם והיא צריכה להיות ברורה. הבעל הוא הראשון, מנסיון שלי (אנחנו מארחים בתדירות גבוהה מאז שיש יותר ילדים) אחרי תקופה שבה ממש הבהרתי לבעלי שהוא הראשון הכל הפך ליותר קל.

הכוונה אבל היא לא כשהם מגיעים אלא לפני, תמיד תמיד להגיד להורים "אתייעץ עם בעלי ואחזיר תשובה" על כל דבר, ואכן לשאול אותו קודם.
לשדר ולהגיד שלך הכי חשוב שהוא ירגיש בנוח, לפאר ולהעריך אותו על מה שהוא עושה. הזמן עושה את שלו נהדר בתחום הזה.

ומנגד להורים שלך את המילים הטובות לשים לב שאת לא אומרת לידו, זה נשמע מצחיק וילדותי אבל בתכלס זה מוריד הרבה מתחים.

מציעה לשבת עם בעלך ולחשוב יחד מה הקשיים שיכולים להיות בזמן האירוח ואיך מצמצמים נפגעים...

זה עבודה אבל בסוף יקל עלייך בטווח הרחוק.

והכי חשוב ממש ממש להזכיר לעצמך כל הזמן שזו מצווה ענקית לזכות גדולה שהילדים רואים את זה! וכמה זה מדהים להם שהם רואים שאת מעריכה את בעלך.

ובנימה אישית אני רוצה להגיד שאת מעוררת השראה בשל מי שאת ואני מקווה שגם לעצמך את נותנת מקום כמו לכולם.
מבטיחה לקרוא בעיון, לחשוב ולענות במוצ''ש או בראשוובת 30
בע''ה
עוד לא שם, אבל אני מלאת הערכה אלייך!!!מזלטוב
בטוחה שאחרי שהנשים החכמות יענו לך כאן תצליחי להגיע לנוסחא הנכונה
ואז-צף בטוחה שתראי איך את עושה צעד מצידך לכיבוד הורים ןהקב"ה יעזור לך ויסייע ויקל עלייך מצידו

באמת ריגשת אותי.
וואו יקרה כמה התמודדותחגהבגה
אני לא נמצאת במקום הזה עדיין, מאוד נתמכת בהורים שה' ישלח להן אריכות ובריאות עד 120.
אבל הייתי שם עם ההורים שלי כשהם טיפלו בסכץבים וסבתות, זכרונם לברכה.
מה אני אגיד לך.
עולם הבא מובטח להורים שלי רק על זה, חוץ משאר הדברים.
אגיד לך את דעתי למרות שאני עדיין צעירה...
אם את לא תהיי עם כוחות, שום דבר לא יחזיק.
ויש מעגלים שאת צריכה לטפח. תדמייני שאת הגרעין. מעגל שכתוב- אני.
המעגל הבא- אני ובעלי
המעגל שאחריו- הילדים
ואז- ההורים.
המעגל הפנימי, בעצם הגרעין חייב להיות היציב והחזק ביותר מכיוון שהכל בנוי עליו ומתחיל ממנו.
לכן, הדבר הראשון שאת צריכה לחשב, זה את הכוחות והיכולת והמסוגלות שלך.
נכון, ההורים נתנו לנו את חייהם ומגיע שלב שאנחנו רוצים להחזיר- אבל נשמע שבמצב שלך, את לא הבת היחידה שיכולה לעורר להם, נכון?
ואם הסברת את עצמך והיו לך אינסוף סיבות מצויינות, וכן הבאת אלטרנטיבה חליפית, והם נפגעו- זה שלהם.
אחרי זה זה כמו ריקוד כזה- למצוא את האיזון הנכון בין מה שמתאים לך, לבעלי ולמשפחה שלך, ולהורים.
ולעשות את זה טוב- אבל פעם ב...
ז"א כשאת מארחת אותם, תדעי שזה ייקח לך מקסימום כוחות, הכנה, התאפקות, עבודה עצמית, בכל המישורים אבל זה יהיה פעם ב, ותעשי את זה טוב.

ה' רואה את הרצון והנכונות שלך, וישלח לך עצה טובה איך לקיים מצוות כיבוד הורים בחורה הטובה ביותר שתוכלי, בלי לפגוע בעצמך...

מקווה שזה בכלל במקום שעניתי...

מה אחים שלך עושים? הם מכירים את הורייךחמצוצית
ויכולים לייעץ לך. הבנתי שאת בטוחה שאת חייבת לארח אותם כאילו הם אצלם בבית. האם הם באמת מצפים לזה? למה את לא יכולה לישון כשאת מארחת אותם?
אם בעלך לא מסכים לגישה הזאת, אין לך מה לעשות, רק לבדוק לפני איפה ומה הוא מוכן ולכוון לשם. את תרוויחי מזה כי לא תצטרכי לזרום מאה אחוז עם הוריו כשהם יבואו לשבת.

אז אני לא יודעת אם אני בשלב הזה אבלאני זה א
מארחת את ההורים שלי לשבת פעמיים בשנה בערך.. האחים הקטנים גדלו אז נשארו רק ההורים והם שמחים לארח אותנו ועוד יש להם כוחות אבל גם שמחים לבוא אלינו ולהנות מהבתים שהקמנו זה לגמרי חלק מהנחת שלהם.

גם אצלנו יש פער מנטלי ועדתי אבל אני כן משתדלת להתחשב בהם כשהם אצלנו למשל להכין אוכל שהם אוהבים למרות שאנחנו אוכלים שונה מהם ( בעיקר בבוקר)
בעלי מתפלל נץ גם כן ואבא שלי לא אז אם ברגיל היינו אוכלים רק בסביבות 11 וחצי אנחנו קצת מקדימים לרבע ל11 או איפשהו באמצע.
ובאופן כללי אני משחררת את בעלי מהצורך לעמוד בלוז מסויים ומתאמת איתו לפני איפה כן חשוב לי שיתגמש ואיפה מבחינתי הוא חופשי..
ובעיקר אני חושבת שמה שעוזר זה שיש דיאלוג ביני לבין אמא שלי לפני לגבי השבת.אני משתפת אותה בתפריט שחשבתי עליו ומנסה לבוא לקראת..אצלי לפחות הדיהור הזה( גם אם עושים בסוף משהו שפחות נוח להם) נותן להם להרגיש בנוח.
הייתי מתחילה מלדבר עם בעלך ולראות איך אפשר לארח בכל זאת ולתת להם מקום להרגלים שלהם אפילו שזה הבית שלכם.
בהצלחה יקירה וכל הכבוד לך שאת בכלל עוד מוכנה לנסות אחרי כל הריקושטים שחטפת
אני מארחת את חמותי פעם בחודשייםoo
כשמארחים הורה מבוגר, צריך לקחת בחשבון שהוא פחות גמיש מאורח אחר, וגם שהאירוח הוא לא משהוא קבוע, זה כולה יום אחד פעם בנניח חודשיים.
לכן אני בדעה שעל הילדים להתגמש לרצון ההורה, כל עוד זה בגדר משהו סביר.
לשנות סדרי סעודות או לספוג הערות (ולא להתייחס) נשמע לי משהו סביר/ סביל.
אני כבר מארחת כמה שנים. בתחילה זה יהיה יותר קשה, אח״כ למדתי לזרום יותר.
בהצלחה
אז אני כנראה רחוקה מגילך, אבל מארחת את ההורים מהיום שהתחתנתיכי לעולם חסדו
באיזה שהוא מקום גם מעדיפה לארח על להתארח כי בבית שלי אני הבוס 😅😏 רק חשוב לראות איך עושים את זה בעדינות.

אכתוב מה שנראה לי רלוונטי 🤷‍♀️

קודם כל הזוגיות זה מספר 1.
זה לא אומר שלא מארחים או שמארחים עם טעם רע וחס ושלום התייחס לא יפה להורים. זה ייהרג ובל יעבור מבחינתי.

לכן חשוב לעשות הכנה מראש עם בן הזוג. לא מול ההורים שהם כבר אצלך.
להסביר לו שהזוגיות היא מספר 1 ולכן כפועל יוצא את מתייעצת איתו בכל הנוגע לאירוח.
אם זה מתי ואם זה איך. חושבים ביחד על מה יכולהיות קצת קשה ומראש מגיעים להבנות והסכמות, מבקשים להיות קצת יותר לארג' ולנסות למתוח את הגבולות כי זה חשוב לך.

גם מול ההורים להגיד "אתייעץ עם בעלי ואחזיר תשובה", ככה שהוא ישמע והם ישמעו שיש פה 2 שהם אחד.
להעריך ולייקר את מה שהוא עושה. בהחלט יכולהיות מעצבן או מעיק שמישהו אחר מגיע אליך הביתה ועושה שינויים או מרגיש יותר מדי בבית. אצלך זה ההורים שלך אז אולי את רגילה לכל זה, אבל הגיוני שהוא לא ולכן כל הזמן לדבררררר על הדברים זה מאוד חשוב בעיניי.

אני גדלתי ככה שתמיד אמרו לי שאיך שאני מתנהגת להורים שלי, ככה הילדים שלי יתנהגו אליי כי ילדים הם חכמים מאוד ורואים כל דבר.
אני רואה איך זה קורה אצל ההורים שלי.
בתור ילדה סבא וסבתא היו קדושים בעיניי ועד היום הקשר מאוד קרוב עם סבא שלי שיהיה בריא (ובלב גם עם סבתא, סבתא וסבא ששומרים עליי מהשמיים❤) וזה מאוד משמעותי לחיים שלי.

קשר קרוב עם סבא וסבתא זו מתנה. מתנה לתת לילדים שלך!
מתנה של דוגמה אישית כל יחס להורים, על כיבוד הורים והכנסת אורחים.

צריך לקחת בחשבון את זה שהורים הם אולי פחות גמישים מאורחים אחרים. גם בגלל הגיל וגם כי הם תמיד בראש של *הורים* ולכן תמיד ירגישו שהם יודעים יותר ממך ויש להם יותר ניסיון ממך. לא משנה שאת כבר אמא בעצמך.
כדאי ושווה לדעתי לנסות לראות איך אפשר לדבר איתם ועם בעלך מראש, לראות איפה אפשר לבוא לקראת ואיפה לא (נניח לעמוד או לא בקידוש - אולי אפשר לתת לאבא שלך את הכבוד לקדש?)

בטוחה שהקב"ה רואה את הלב הטוב והרצון שלך וישלח לך סיעתא דשמיא בעז"ה.
אני מאמינה שמכיבוד הורים אף פעם לא מפסידים❤
שולחת לך כוח!
קצרה בזמן בגלל שבת..באר מרים
אשתדל להרחיב במוצש..

2 נקודות חשובות:

1. אלה ההורים שלך. לא אנשים זרים.
הם רוצים להיו איתכם ולא לבד.
הם לא מתכננים נופש בבית מלון וגם לא באים לתת לכם ציון. אז תשחררי..
תרגישי בבית.
את לא חייבת להתלבש יפה. מותר פיזמה.
זה בסדר להישפך על הספר, לפרוש לישון, לחפף באוכל וכל דבר אחר שמתאים לך ונח לך..

2. תסתכלי על הדברים במבט של נצח ולא במבט נקודתי:
כשבעוד אי אלו שנים (עד 120...) כבר לא יהיה לך את מי לארח, מה באמת תרגישי ותחשבי:
האם הכי חשוב זה ההקפדה על זמני הארולה הנוחים לכם, על סגנון השבת ועל הנוסח והסגנון, או מה שחשוב זאת החוויה המשפחתית הרב דורית ושמחה של הביחד..

3. כל דבר תחשבי גם בנקודה של איך הייתי רוצה שיהיה כשהילדים שלי בע"ה יתחתנו ואני אהיה הנזקקת שצריכה להתארח אצלם..
זה שם פרופורציה אחרת

4. מתוך הנקודות האלה תשבי מראש לשיחה עם בעלך ותנסו להגדיר מה נכון לכם.
אל תשנו דברים "בשביל להיראות טוב"
ומתד שני תראו איפה אתם זורמים ומתגמשים כדי שההורים ירגישו בנח..

שבת שלום, אשתדל בעה להרחיב במוצש...
.
כתבת מקסים.מתחדשת11
מצטרפת ממש. אני גדלתי על זה שכיבוד הורים מעל הכל. אם הם מבקשים אז בכלל
פשוט תשחררי. אז לא תכיני את כל המטעמים הכי הכי
אפשר גם לקנות חלה ועוגה
הבית לא יהיה פיקס, כנראה שזה פחות מעניין אותם.. הרבה מהמחשבות על אירוח הן בראש שלנו..
וכמובן בעניין הזוגי- זה ממש מזכיר לי את הסיטואציה שבה הילדים מבקרים אצל סבא וסבתא ותמיד מתגמשים קצת יותר מהרגיל ומצד שני לא מוותרים על עקרונות.
תנסו לחשוב איך אתם מביאים את זה, גם בסיטואציה כזו..

בהצלחה ענקית!
קראתי הכלדבורית
ועלה בי המון כאב
אולי כי זה פוגש אותי בנקודת השבר של עצמי כרגע
תודה שהצפת את זה
כרגע יש בי רק חיבוק של הזדהות
אולי אחרי שארגע מהשבוע ההזוי הזה יהיה לי גם משהו חכם לומר.
וואי מתוקה, ברוכה הבאה… ❤️❤️❤️❤️מיואשת******
אנסה לענות בזריזות לפני שבת ואחר כך להרחיב
קודם כל מדגישה שאחרי לידה התאוששות פיזית ונפשית שלך היא מעל הכל. הכל. גם מעל כיבוד הורים. אם את לא תדאגי לעצמך לא ישאר לא מי שידרג להם ולא מי שידאג לילדים שלך ולא כלום.
ולכן בעיני עשית נכון מאד כרגע.
טיפים ומחשבות נוספות/ אחרי שבת בע״ה 💕
מחכה בסבלנות 😘אמאשוני
חתיכת תיקאפונה
אצלנו זה הפוך, ההורים שלי לא מוכנים לנסוע לשבתות ולכן אנחנו נאלצים לנסוע אליהם. מכל האחים שלי רק אני מגיעה אליהם לשבתות בשגרה וזה לא פשוט בכלל.
מצד שני יש דברים אחרים שאחים שלי דואגים להורים בקשר אליהם.
אז קודם כל, אם יש אחים שזורם להם יותר לארח את ההורים זה בסדר!! זה בסדר שהעול לא יתחלק בצורה שווה כי לכל אחד יש יכולות אחרות.

דבר שני, התמיכה של בן הזוג היא קריטית. לבעלי בכלל לא קל להיות אצל ההורים שלי מסיבות שונות (ניקיון, לו"ז ועוד) אבל הוא שותף איתי בחשיבות של העניין וזה ממש מקל. אמא שלי מצידה משתדלת לדאוג שיהיה דברים שהוא אוהב וזה עושה לו את זה.
אז זו הנקודה השניה, לגייס את בעלך לעזרתך. והיא צריכה לכלול שיחה פתוחה איתו - על הצרכים של הורייך בשלב הזה של החיים, על הרצון שלך לכבד אותם ועל הצורך שלך בתמיכה שלו בעניין. השיחה צריכה לכלול את כל הנקודות הקטנות שפירטת למעלה שמקשות עלייך
ולשאול אותו: מה אתה יכול לתת בעניין - שבת בחודשיים? להבליג על הערות? איך את יכולה לעזור לו לעזור לך? (אולי לצ'פר אותו במשהו שהוא אוהב כאות הוקרה על המאמץ?)

אם יש מה לבקש מההורים שלך את יודעת. בד"כ זה פחות אפקטיבי

בשבת עצמה התפקיד שלך הוא לנשום עמוק, לא להיות עו"ד. אם יש ביניהם חיכוכים לתת להם להסתדר בעצמם כמו ילדים גדולים.
קטונתי מלייעץ כי אצלינו זה פחות מאתגר . רק נקודה קטנהתהילה 4
כתבת שזמני התפילות שונים ולא נח להורים שלך שיש ארוחה קלה בבוקר ואז סעודה כבדה.
אולי אפשר לעשות שאבא שלך לא יקום לוותיקין אלא ילך למניין שנוח לו ואתם תפעלו כרגיל אצלכם. כשהוא יחזור מהתפילה )ואולי גם אמא שלך אם נוהגת ללכת) זה יהיה כבר הזמן של הסעודה וכולם מרוצים.
בעיני זה גם באמת מאפשר תחושת שחררו הן לאורחים ובעיקר למארחים שלא מרגישים צורך לשנות בשביל מישהו אחר.

כתבו לך גם להתייעץ אם אחייך הגדולים אני חושבת שזה גם רעיון ממש טוב.

שבת שלום
אני חושבת שההבדל העדתי והמנטליים...
הוא סתם תרוץ
המריבות או הערות האלה נובעים מגאוות
בעיניי הכי נכון פשוט להתעלם מכל ההערות. זו לא בעיה שלך.
את מארחת ועושה מה שצריך מצדך.
אם בעלך מעיר דברים או ההורים זו לא בעיה שלך ותתעלמי.
אתם עושים את הדברים איך שנכון לכם. ארוחת בוקר אמא שלך יכולה לאכול לחם עם גבינה כסעודת שבת ולא לאכול ארוחת צהרים. פשוט תציעי גם לחם אחרי הקידוש למי שרוצה כך. ( יש הרבה שמקפידים לאכול לחם ולא ארוחץ בוקר קלילה אחרי הקידוש. אז גם מבחינה הלכתית זה יותר נכון).
מעבר לזה, את לא אחראית לאנשים אחרים. תשחררי את המקום הזה
נזכרתי בעוד משהוהתמסרות
אם אני לא טועה כתבת בעבר על קורס בחינוך של הורות מקרבת.
אז אם לא טעיתי מציעה לך לקרוא את ספר המקור עליו זה נשען של מארשל רוזנברג "תקשורת לא אלימה, תקשורת מקרבת"
זה ממש יכול לעזור לך בעניין של ההכלה הנפשית של כל הסיפור הזה ובלי קשה ספר ששווה ממש לקרוא!!!
אמשוני יקרהחדשה ישנה
ליבי יצא אלייך ממש...
אמנם לא בשלב שלך בחיים ואין לי עצות חכמות אבל לגמרי יכולתי להזדהות.. עם החוויה הכל כך קשה הזאת שהבעל ''שם מקלות בגלגלים'' כשהאישה מנסה לכבד את הוריה. מתסכל. מרגיז. פוגע.
. באמת, אין מילים. ואת נקרעת בין הבעל להורים.😣 מוכר לי מקרוב 😔
במיוחד שאת הכי מתגמשת בעולם מול חמותך, ויש הרבה על מה להתגמש. תאמרי לבעלך שהוא צריך ללמוד ממך על כיבוד חם וחמות.

חיבוק גדול לך והלוואי שתמצאו דרך שמתאימה לכולכם
עונה מנסיוננו הדלרק טוב!
חלק מהדברים שהזכרת קיימים גם אצלנו כנקודת שוני בין בעלי להורי- מתפלל מוקדם, יושב בקידוש וכו.

בעיניי אני חושבת שזה לא תריך להיות סתירה, שכל אחד יעשה מה שנוח לו. לא רואה למה זה אמור להתנגש. כל אחד שיעמוד או ישב בקידוש כמנהגו, ואם זה לפי דעתו לא מוציא אותי ידי חובה, אז שיעשה קידוש נוסף. ממילא ראוי לשים גביע נפרד לכל ראש משפחה.

אצל הורייך מתפללים בשעה הרגילה ואז חוזרים ואוכלים? (אם הבנתי נכון) תפאדל. בעלך יחזור מוקדם, יעשה קידןש חלבי כרצונו, בינתיים אביך יהיה בתפילה המאוחרת, יחזור, ואז תשבו לארוחה הבשרית.

נקיון מבינה למה זה מציק לו, במיוחד אם היחסים הם בתחושה שמשתלטים לי על התנהגות שלי בבית שלי, אבל אפשר לנסות פחות להעלב, ולו בשל השכר - הנעלבין ואינם עולבין וכו'..
ובשקט בצד לבקש מאמא שלא תגיד לו גם אם היא צודקת כי זה מפריע לו.

לגבי לארח כשאין כוח, או כמו שהציעו לך באמת לישון ולהבין שההורים יכולים לקבל את זה. (יצא לי לארח את הורי כשהייתי חוחה עם חום, פשוט כבר קבענו וביום שישי התחלתי להרגיש לא טוב. כמובן שנחתי בשבת). ואפשר לנצל את זה שסבא וסבתא באים ולתת להם זמן איכות עם הנכדים ולך לנוח.
ואם לא ילך בגלל אופי המשפחה, אז אין ברירה אלא להסביר להורים בצורה מכובדת למה פחות מתאים עכשיו ולהגיד שהיית מאטד שמחה אם כן, ותנסו בשבת אחרת, ומנגד לדבר עם האחים ולוודא שיש מי שדואג להם בכ"ז.

בהצלחה!!
מנסה לענותהמקורית
תשמעי אני יחסית צעירה אבל פערי מנטליות נוגעים אליי מאוד אז אנסה..
אני חושבת שקודם כל ולפני הכל המפתח הוא אצלך או יותר נכון שלך מול בעלך..

אני חושבת שהפער נעוץ בהבנה שלך ושלו בנפרד מהו כיבוד הורים בכלל ואיך מיישמים את ההלכה בפועל, ובאיזה תחומים זה בכלל נכנס
גם אצלנו בבית יש פער ענק בין איך שאני רואה כיבוד הורים לבין איך שבעלי רואה את זה, אבל הפתרון תמיד הוא וויתור. מישהו צריך לוותר.
או שאת מוותרת על כיבוד ההורים בדרך של לארח, או שהוא מוותר על כל ההנהגות המיוחדות לביתכם בשבת אחת ל.. שאתם מארחים אותם לטובת קיום ההלכה בככ חשובה הזו, והזמנית גם. וחשוב לציין את זה, זה זמני.
ממה שרשמת לגבי התגובות של בעלך לעניין אני נוטה לחשוב שיש פה עניין שהוא של אגו/כבוד, של מי השולט פה כרגע. למי הבית שייך, ושלא חלילה ינסו לשנות אותי. פה הנקודה נמצאת
האם כשאתם מארחים אורחים אחרים גם אז הוא לא גמיש בלוז? גם אז האורחים נכנסים ללוז של הבית או שזה רק מול ההורים שלך?

האם ניסית לדבר איתו על זה? לראות האם אחת לx זמן הוא יהיה מוכן לוותר על אי אילו הנהגות שהוא דבק בהן, בשביל משהו שחשוב לך? וכמובן להדגיש את ההערכה שלו כלפיו בכך
איך זה מול ההורים שלו? האם אתם נדרשים לארח גם אותם?
ואני מציינת ׳משו שחשוב לך׳ ולא מצוות כיבוד הורים בכוונה, כי אולי אם תנסי לבוא אליו בגישה שהוא עושה את זה בשבילך ולא בשביל המצווה אז אולי זה כן יגרום לו להתגמש יותר?
אוף לא לא..אמאשוני
נראה לי הרבה פה לא הבינו...
בעלי האדם הכי גמיש והכי מתחשב אבר...
אבל גם לו יש את הגבולות שלו.
וכן מבחינתו האורח צריך להתאים את עצמו למארח. אין פה שאלה בכלל.
ההורים שלו מתאימים את עצמם אלינו, אין שום ציפיה מצידם למשהו אחר כי זאת המנטליות שלהם.
זאת בעצם כל הבעיה השורשית- פה נעוץ ההבדל המנטלי.
לכן אין פה הקבלה.
נגיד חמותי היא אנטי חד"פ. אין מצב שאני מגישה לה אוכל בחד"פ, בעלי חושב שנפלתי על הראש שזה שיקול בכלל. כשאני המארחת אני המחליטה. וזה עד הסוף. כשאנחנו אצל ההורים- לפי ההורים. כשהם אצלנו- לפי הנהוג אצלנו. חד וחלק.
כשאני מבקשת מחמי אם אפשר להדליק רדיאטור בחדר בשבת חורפית קרה קפואה עם תינוק בן יומו בעלי מתחרפן כי זה לא מקובל שאורח מבקש דברים!!! ברמה פסיכית לצד השני כבר. כאילו מה הסיפור, יש רדיאטור בחדר, קפוא, תינוק.. אוקי אז ההורים שלך לא חשבו על זה לבד, מה הבעיה לבקש.. לא. בחיים לא מבקשים.
ברמה שביקשתי אוכל מאנשים זרים ברחוב רק לא לבקש מהם כלום בתור אורחת 😭
ואז פתאום ההורים שלי באים כאורחים ולא מפסיקים לבקש/ לעשות דברים כאילו הם בבית..
תראי מה שהגבתי לך למטה, נראה לי מתאים גם למה שכתבתהמקורית
ומוסיפה - שימי לב שהכיבוד הורים שלך ושלו מתבטאים בדרכים שונות- אצלו זה לא לבקש כלום כי ככה נהוג גם אם מדובר במשהו ממש קריטי, והוא מביא את זה גם אליכם הביתה ואצלך זה לשנות סדרי עולם, כי ככה נהוג
תנסי לשקף לו את זה
לא יודעת. את כותבת שהוא גמיש אבל התיאור הזהסופי123
הוא של אדם לא גמיש בעליל, עד כדי חוסר היגיון. (אוכל מזרים ברחוב כדי לא לבקש מההורים שלו?!? לא לבקש חימום לתינוק פיצפון?!?) יש פה משהו לא מאוזן ולא הגיוני בהתנהלות שלו. אל תקראי את זה באופן שיפוטי, לכולם יש שריטות. לכל הבעלים הכי טובים, לכל הנשים המושלמות. זה לא אומר עליו כלום אבל זאת לא התנהלות סטנדרטית. מבחינתי ומה שאני רואה סביבי, כשהורים מבוגרים באים הולכים לקראתם בגבולות הסביר. אנחנו משנים זמנים של ארוחות עבורם, הולכים לבית כנסת שפחות זורם לנו בשגרה, מכינים אוכל שאצלם הוא קודש בשבת ואצלנו לא, מכוונים מזגן או חימום לפי מה שנח להם וכן על זו הדרך. הסיבות לכך הם כי הם ההורים שלנו, כי הם אורחים שלנו, וכי יש לנו חוב אינסופי של הכרת הטוב כלפיהם ולארח אותם באופן שמכבד אותם גם על חשבון מנהגים ונוחות שלנו עושה לנו הרגשה טובה בלב. ממה שאני רואה סביבנו רוב החברים שלנו נוהגים כמונו. יצויין שאחרי לידות הכלל הוא שצרכי התינוק והיולדת והמשפחה המסתגלת הם מעל לצרכי ההורים... אבל הם מאד מבינים את זה זורמים עם זה, מה שלא נשמע המצב אצלכם.
הוא גמיש כלפי ההורים שליאמאשוני
כלומר מה שאני כותבת על הפיצוצים זה אחרי התחשבות מרחיקת לכת מאוד מבחינתו.
באופי שלו הוא לא טיפוס גמיש בכלל.
מה שמבחינתי מוסיף לו נקודות..
ולגבי האירוח אצל ההורים שלו, הוא מכבד את התרבות שלהם. הוא לא לוחץ עלי בכלל לנסוע לשם אם לא מתאים לי אז כל פעם אני לומדת גבולות אחרים.
היום אין סיכוי שהייתי נוסעת בשיא החורף עם תינוק ולגבי האוכל למדתי להיות ערוכה מראש וגם מצאנו איזונים אחרים. אבל למדתי על בשרי מה שנקרא
תודה רבה על כל התגובות!אמאשוני
אני עדיין קוראת כדי להתעמק בכל הדברים.
לבינתיים רק אחדד- כשאני מתכוונת לפער עדתי/ מנטלי
אני מתכוונת שאצל ההורים שלי כשמארחים זה עד הסוף. עושים הכל כדי שהאורח ירגיש בנוח. זה אומר שמבשלים לו מאכלים שהוא אוהב וכו'. ובנושא אחר, לעולם אבל לעולם לא מתווכחים עם מבוגר ממך. בטח שלא עם ההורים.
זה חינוך שהם ספגו מהוריהם ואני מהם. זה בסיסי כמו השמש באור יום.

בעלי לעומת זאת, בא מתרבות שבא האורח מתאים את עצמו למארח. זה אומר שאורח לעולם לא מביא איתו משהו ללא תיאום עם המארח וכו'.
לגבי לסתור דברי מבוגרים אין חיה כזאת. מותר להתווכח ולהדיין לצחוק והכל על מבוגר בדיוק כמו שהיית נוהג עם בן גילך. גם כשזה ההורים אין הבדל. הוא מדבר לאמא שלו באותה נוחות שהוא מדבר לאחותו לצורך הדוגמה.

לכן מבחינת בעלי מה שהוא מוכן לספוג זה כבר הרבה מעל ומעבר והוא עושה את זה בשבילי למרות שהוא בז למנהג הזה שאסור לו לענות להם.
ומבחינת ההורים שלי הם לא מכירים מציאות אחרת. לא בתפיסה שלהם שיכול להיות אחרת. זה לא שהם מחפשים את הכבוד שלהם, אבל מבחינתם להביא את מה שחשוב להם על השולחן מהבית זה הכי לעזור. הם לא מבינים שיש מציאות בה זה מעשה פוגע. גם אם אסביר להם 1000 פעם זה לא עובר מסך. אז בטח ובטח בשלב הזה של החיים כמעט ואין על מה לדבר.

זאת נקודת המוצא, ממנה מסתבכים כל השטויות.
אחים שלי לא מתמודדים עם זה כי אצלם אין הבדל בתפיסה הזאת. הולכים לפי האורח. לכן אם יש מנהג לגיסי/ גיסתי או משהו לא נוח להם ברור שהילד שבמקרה הזה גם המארח צריך לבוא לקראת האורח- הורה.

הרבה דברים קטנים מסתבכים על רקע כבוד השבת. אין מצב לפיג'מה ואפילו לא לכפכפים, כמובן לא בשבילם פשוט כי זאת שבת...
ברמת הגרביים בנעליים (אצלנו הבנות נועלות נעלי שבת בלי גרביים, מבחינת אמא שלי הן לא לבושות והיא שולחת אותן בתמימות להתלבש לא כדי להתערב בחינוך, פשוט כי אם הן יוצאות מהחדר בלי גרביים יש רק אפשרות שהן שכחו)
לכן גם כשבעלי יושב בקידוש אמא שלי מעירה לו כי מבחינתה היא בטוחה שהוא עושה דאחקה. רק שאני מסבירה לה שבאמת ובתמים אבא שלו יושב בקידוש (והיא מאוד תופסת מאבא שלו אדם שקול ורציני) אז משהו מתחיל לזוז אצלה אבל לא מספיק אז היא תגיד טוב כשאנחנו פה תעמוד (כי היא עדיין לא מסוגלת לראות בעיניים שיושבים בקידוש. זלזול בכבוד השבת מבחינתה)

ובאופן כללי, שבת הכי מושקעת שלנו מגרדת רק בקושי את הרף של השבת הכי פשוטה של אמא שלי. אז ממש אין איפה לשחרר ולרדת.
אם אמא שלי תדע מה רמת החיים הרגילה שלנו היא מזמינה רווחה..
גם באירוח באמצע שבוע בהחלט יכול להיות מצב השקעתי את הנשמה לבשל ולארגן ואמא שלי תגיד וואי איך אני שמחה שהכנת פשוט.. אבל מה שנוגע אלי אני יודעת עם מי יש לי עסק אז לא מתרגשת. רק צריכה כוחות. כי בכל זאת זה קשה ככה בבת אחת להרים את הרף.
למשל אין לנו שולחן וכסאות סלון כמו שיש לכולם יש לנו שולחן של פינת אוכל וכסאות מטבח פשוטים..
אז לכבודם תמיד אני דואגת להשיג שני כסאות מכובדים ופעם אחרונה שכחתי אז בעלי קפץ לשכנים לבקש אז אבא שלי צועק בבניין תביא עוד תביא עוד שיהיה לכולם וכמובן שהשכן שמע... וואי איך בעלי התחרפן!!!!!
אם זה היה קורה לאחותי אז גיסי היה מוריד את הראש ואומר טוב ככה הם.. אבל בעלי לא מסוגל, ואבא שלי חמוד באמת בכוונה טובה, רצה לדאוג שלכולם יהיה נוח. הוא לא מכיר מציאות שלצעוק בבניין זה לא מנומס ושלבקש טובה מהשכנים זה רק במצבי קיצון ממש (הוא לא חשב על זה שאם אנחנו לא קונים כנראה שממש נוח לנו ככה.. חח)

אי אפשר לדעת מראש כל פעם על מה ניפול. זה המון דברים קטנים כל פעם.

נגיד פעם אחרונה גם היה מצב הזוי ברמות אפילו מבחינתי, הבאנו להורים את החדר שלנו, וצמוד לו שירותים ומקלחת שלא היו בשימוש. (בעלי הבית שקנינו מהם את הדירה הפכו למחסן ואמרן לנו מראש שצריך שם שיפוץ אם נרצה להשמיש) בקיצור לפחות עשר שנים לא השתמשו בחדר הזה.
אמא שלי רגילה לשירותים צמודים לחדר אז רצתה להשתמש. התנצלתי והסברתי שהם לא בשימוש. והיא עונה לא אין בעיה, אני רואה שהכל מלא אבק. אני אנקה. אני מנסה להסביר שהם לא *ברי* שימוש והדייר הקודם אמר שצריך שיפוץ כדי להשתמש ולא ברור לי מה בדיוק קורה שם אבל בקיצור לא.
בדיעבד אני מגלה שהם כן השתמשו ואני אומרת לה מה איך המים יורדים שם בכלל? אז היא אומרת בטח השירותים תקינים ככה אבא אמר. (לאבא שלי יש ידיים ימניות והוא קצת מבין)
קיצר.. עשו שם סתימה.
בעלי עמד להשתגע ממש. פשוט לא הצליח לתפוס איך אורחים שאומרים להם במפורש לא על משהו מחליטים להשתמש בכל זאת.
רק הזכרתי לו כמה פעמים הילדים שלנו עשו סתימות ונזקים אצל ההורים שלי או שלו וזה חלק מהחיים..

אוף אני יודעת שצריך לקפוץ למים ועם הזמן דברים יסתדרו אבל אין לי אומץ.. בא לי להנות קצת מהחיים הטובים. אחרי תקופה של לידה, חופש חגים בידודים לפני חזרה לעבודה.. אבל תכלס אף פעם אין זמן מתאים. צריך פשוט לעשות.

מה שכן, אני מתכוונת לחפש להם דירה שיוכלו לישון שם לפחות בשבתות הראשונות עד שנצליח להגיע לאיזה סדר נורמלי.

סתם מעניין אותי לטווח ארוך אם כחלק מתכנון כללי של הבית מן הראוי לתכנן חדר אורחים בשביל ההורים?
אני יודעת שמקובל לתכנן חדר אורחים אבל אף פעם לא חשבתי שבאמת אצטרך לארח כולל שינה עד שהילדים יגדלו.. מה שמזכיר לי שכשקנינו את הדירה חמותי דלקה בנו לקנות דירה גדולה יותר התעקשה שנצטרך דירת חמישה חדרים ולא ארבעה כמו שקנינו וזה היה לי ממש מוזר למה היא כ"כ מתעקשת על זה.
אולי זה גם היה בראש שלה?
ואם כן אז נניח לתכנן מעלית זה גם משהו מתבקש? (אנחנו עכשיו בסוג של תהליך מול מהנדס) מעלית מבחינתנו זה בשביל להעלות את ערך הדירה, לא חשבתי על זה שאולי זה חלק מהמחוייבות כלפי ההורים כמו שאם חלילה היה לי ילד שהיה צריך דירה נגישה לא הייתי חושבת פעמיים וברור שבונים מעלית
הצלחתי להבין קצת יותר טוב ממה שכתבת עכשיוהמקורית
ואני חושבת שעדיין המפתח נמצא אצלך ואצל בעלך
אני חושבת שגמישות זו תכונה מעולה בכל תחום בחיים, אין שחור ולבן כמעט בכלום. בטח לא בכיבוד הורים. זו מצווה שאין לה שיעור, והיא לא מדידה בכמה השתדלות יש לעשות סביבה. ואולי שווה להידבר על זה איתו, אפילו מבחינת ההלכה, וגם בגלל שזה חשוב לך, כדי שיבין שאין פסול בכך שכל כמה זמן שהם באים המערכת תהיה מגויסת לטובת העניין.
ואני לא חושבת שאת צריכה לזרום ולקפוץ למים. קופצים למים וזורמים כשיש גמישות ופתיחות הדדית, אבל לא במצב הנוכחי. להיפך, פה תתכנני עם בעלך את התמונה הכוללת לפרטי פרטים - אנחנו מכבדים אותם ב x y z ובנושאים אחרים משחררים. גם אם יעירו לנו, לא לענות ולהתווכח ובטח לא להגיע לעימות. להגיד ככה זה אצלנו וחשוב לי לכבד את בעלי. תזרמו. ואם אפשר גם עם חיוך.
וגם בשיחה המקדימה איתם תגידי את זה. ככה גם ההורים יבינו שאם הם רוצים לבוא אז שיידעו מה הם מקבלים כשהם באים. גם אם נראה לך שהם לא מבינים כשזה יקרה בפועל והם ייתקלו בסיטואציה הם כבר יבינו שלא אמרת סתם אלא שזו המציאות שלכם
לגבי העניין של פיגמה / כפכפים/ אוכל/ כסאות - אני חושבת שאם בעלך היה בעניין איתך היה מקום להשתדל יותר, אבל לדעתי במקרה הרגיש הזה זה לא נצרך. אפשר להגיד שככה אנחנו בשבת וזהו. נראה לי שהעימותים הקטנים הללו שמצטברים להרבה נובעים מזה שאת מאוד רוצה לרצות, כשבתכלס מה שאת צריכה לעשות זה פשוט לשדר שאצלנו זה ככה וטוב לנו ושמח לנו ככה ואנחנו לא מעוניינים לשנות.
ואולי זה מה שישחרר גם אצל בעלך. אולי הוא מרגיש שהמקום שלו בבית וכפועל יוצא מזה גם הכבוד והמעמד שלו מתגמדים מול ההורים שלך וזה מכניס אותו למקום שמתגונן ונלחם על כך.
אני חושבת שחלק מהעניין זה להבין שאך אחד לא עושה בכוונה כדיכי לעולם חסדו
להכעיס.
כלומר גם בדוגמה עם הכיסאות והשכן וגם בדוגמה עם הסתימה - המטרה היא לעזור ולא לפגוע או להערים עליכם קשיים.

מהמקום שלי והחינוך שלי הכי קל לי להגיד שבעלך צריך לבוא לקראת ולמחול על כבודו.
אם נאמר דוגרי - לסתום את הפה עד שהם הולכים

מה שכן זה כנראה לא פשוט לו כי הוא לא גדל ככה, אז מה שנשאר זה רק לדבר איתו בלי הפסקה ולעשות המון הכנות מראש. לשאול אותו איפה הוא כן יכול לבוא לקראת ולפרגן אלף פעם ולהזכיר שהוא מקום ראשון ואת ממש מעריכה.

עדיין, יהיו כנראה "יציאות" שלא תוכלי למנוע פשוט כי האופי הוא שונה ואדם לא יכול לשנות את עצמו ב100% במפגש עם מישהו אחר- אבל תנסי לצחוק כשזה קורה, למשוך את האש למקום אחר.

גם אל תנסי לרצות יותר מדי. לכבד בהחלט! אבל מותר גם להגיד "אנחנו מעדיפים כך וכך" או "חשבנו על זה והחלטנו ש..."

גם אם זה נראה שהם באים לבחון אתכם לדעתי האישית זה לא ככה, הם פשוט דואגים לכם ומנסים לחסוך לכם מחשבות והתלבטויות שאולי הם עברו בנושאים שונים.

חיבוק❤
וואובת 30
באמת זאת התמודדות.
כאילו את מרגישה שאת צריכה לתווך כל הזמן, לנוע בין ציפיות שלהם למציאות שלכם או בין ציפיות שלכם למציאות שלהם.
אצלינו זה מאוד שונה, בעיקר כי בשני הצדדים יש רק אמהות...וזה הופך את כל הסיטואציה לאחרת לגמרי, כך שאין לי מנסיוני המעשי יותר מידי מה להגיד לך.
אבל אחרי שקראתי הכל, חשבתי על כמה דברים:
א. חדר אורחים או דירה אחרת זה רעיון מבורך ומצוין. לא נעים לצאת מהחדר שלכם בכל פעם שההורים מגיעים. וזה נותן מעט פרטיות תוך כדי השבת. גם אנחנו מתכננים חדר אורחים עם מקלחת ושרותים, כדי לאפשר לסבתות להגיע ליותר מיום אחד, בנחת.
ב. יש פה ענין של התרגלות. אני מניחה שאחרי שתיים שלוש שבתות אצלכם, ההורים כבר יכירו וידעו מה שונה אצלכם ולכן בטח יהיו פחות הערות ופחות התקלויות. אמא שלך, אחרי שתי שבתות, תפנים מן הסתם שאתם יושבים בקידוש כי זה המנהג שלכם, לא?

ג. לגבי דברים שנוגעים כביכול לחינוך הילדים- בדבר הזה לדעתי עדיף לשתוק ולעשות מה שאת חושבת. דווקא בקטע הזה קורים לי כל הזמן מקרים עם חמותי, אבל גם בעלי אמר לי לא להגיב ולעשות מה שאני רואה לנכון.

ג. אני מבינה שיש הבדל בתפיסת אורחים- מארחים בינך לבין בעלך. השאלה אם אפשר לגבש ביחד גישה מאוזנת או דרך ביניים כזאת, ששניכם תוכלו להסכים עליה, ואז ממילא פחות תשתגעו מהפער.
כלומר- זה שצד אחד גדל עם תפיסה אחת והצד השני עם תפיסה הפוכה, זה לא חייב להיות קשור לתפיסה שלכם כזוג. יש הרבה תפיסות שאנחנו נאלצים להשתחרר מהם בחיים ..
נראה לי שעל הנקודה הזאת רוב המתח יושב...

בכל אופן, כל הכבוד לך על הנכונות ועל הרצון לארח ולעשות שינוי כזה למרות שממש קשה לך עכשיו!!

דבר אחרון, קראתי שכתבת שההורים הזמינו את עצמם. אז אני רוצה להגיד לך, וזה דווקא כן מנסיוני...שהזמנו את חמותי המון פעמים, ולרוב היא לא נענתה להזמנה. עד כדי כך שהפסקנו להזמין, וכן, גם קצת נעלבנו על הדרך...
אבל קרה שפעם, פעמיים היא התקשרה ושאלה אם היא יכולה לבוא, וכשבעלי שאל אותי אמרתי לו שאם היא מבקשת לבוא שיגיד לה כן באופן מיידי בלי לשאול אותי לפני כן. כי אם היא מבקשת כנראה שהמצב לא משהו..והיא באמת צריכה אותנו. ובמצב כזה אני לא עושה שום חשבון ושתבוא, לא משנה מה מצבי.
זהו..
בהצלחה!!
אבל את כזאת מתוקה וחכמה שאני בטוחה שתצלחי את הסיפור הזה בטוב!
אני חושבת שמעבר לפערי מנטליות יש פה פערי תקשורתמקרמה
הייתי מבדילה בין הדברים שההורים עושים ולא משפיעים משנים (כמו להביא מהבית שלהם דברים לשולחן) לבין הדברים שטצם נדרשים לשנות את מנהגכם.
על הראשון מבליגה, על השני לא.

ההורים שלך רגילים לדברים מסוימים וגם אצל האחים שלך הם משמרים את אותם הרגלים.
ואת הבת שלהם, אז מבחינתם ברור שגם אצלך הדברים נהוגים אותו דבר.

אז זה הזמן לנהל שיחה ולשקף להם את השוני.
לא בצורה מתנצלת,

להגיד לפני קידוש: אבא, אמא, אני מזכירה.לכם שאנחנו נוהגים לשבת באמצע הקידוש, זו לא טעות.

אנחנו לא נוהגים ללבוש גרביים גם לא בשבת.

וכו...
נטרלי את המוקשים מראש.
אל תחכי לפיצוץ.
נכון מאודבת 30
גם חשבתי על הנקודה הזאת
רעיון יפהאמאשוני
להבחנה מתי לבוא לקראתם ומתי לא..
רק לגבי השיחה הם לא אנשי שיחה.
הם לא מבינים דברים מתוך זה שמדברים איתם.
להיפך הכל יוצא עקום. הכל יוצא מהקשרו. לא היתה פעם אחת ששיתפתי אותם במשהו שמפריע לי או קשה לי ויצא מזה משהו טוב. לא כבת בית ובטח שלא כנשואה.
אז שיחה מקדימה זה לא מתאים, אבל אולי במהלך השבת אז כן להגיד משפטים כאלו שאצלנו אנחנו רגילים ש..ולכן.. ולהציע פתרון ביניים (למשל הערב נלבש גרביים ומחר לא)
וגם אנסה ללמוד מה יש לתקשורת מקרבת לעזור בנושא למרות שנראה לי ממש ממש קשה לשנות שיח אחרי עשרות שנים ועוד כשההורים בגיל כזה שהראש הרבה פחות פתוח. אבל לפחות שיהיה במודעות מה המסר שאני רוצה להעביר.
זה לא לשתף אותם במשהו שמפריע לך כדי ליצור שיחמקרמה
או לקבל תמיכה.
אלא שיחה מקדימה שתנטרל את ההערות לפני שהן באות.
ופשוט להודיע ככה אנחנו נוהגים בבית שלנו.
בקטע של קביעת גבולות.
זה עדיין יכול להיעשות בכבוד.

לדוג, בנושא הגרבים.
לתזכר לפני שבת, אנחנו לא נוהגים ללבוש גרביים בשבת/בכלל.

ואם היא מעלה את הנושא בפני הילדות
להגיד לבנות.
"סבתא חושבת שיותר מכובד לשבת בשולחן שבת עם גרביים. אנחנו בבית חושבים שגם לשבת בשולחן שבת בלי גרביים זה מכובד.
אם בא לא לכבד את סבתא (לא את השבת) ולעשות לב טוב את יכולה ללכת לשים, את לא חייבת"
ובזה נגמר הדיון

אם יש דברים שלו קריטי לך ובא לך ללכת לקראתם גם אם זה דורש ממך יותר, בשמחה!
אבל לא בגלל שככה צריך לעשות או בגלל שיש ציפיה ממך להתנהג כך. אלא כי בא לך לעדות אקסטרה שלאמא שלך תהיה שבת נעימה
תודהאמאשוני
סתם מנסה להבין את הדיוק, מה ההבדל בין לומר להם את המשפטים שאמרת במהלך השבת לעומת לומר לפני?
מבחינתי השיקול למה לא לפני, כי זה יתן להם הרגשה שלא רצויים, הם לא יקבלו את החיוך. חוץ מזה שאין לי מושג על מה כל פעם תהיה המריבה.. אז חבל לשרוף אנרגיות על דברים שהפעם לא יצופו בשבת, בכל זאת יש מכסה של אמירות שיכולות להתקבל ברוח טובה.

ספציפית לגבי הגרביים ממש לא מפריע לי שהיא שולחת את הבנות לגרוב גרביים. היא עושה דברים כאלה גם כשאנחנו אצלה. אני כ"כ לא הולכת לריב איתה על דברים כאלו.
סתם נתתי את זה בתור דוגמה איך בתפיסה שלה יש דברים שאמורים להתנהל והיא באמת מתמימות אמיתית לא מבינה שלא כולם ככה.
דברים שמאוד מפריעים לך הייתי אומרת לפני שבתמקרמה
אבל בעיקר הייתי אומרת משפט כללי כמו
אבאמא, אני יודעת שאתם רגילים למנטליות שלכם אבל אני מסכירה לכם שהתחתנתי עם × ויש לנו לפעמים מנהגים שונים.
ואם דברים יראו לכם פתאום שונים צבינו שכך אנחנו נוהגים בבית שלנו וזו לא טעות.
נשמח מאוד אם תכירו את הבית שלנו כמו שהוא.

ואת הדברים הנק חהגיד בשבת

(והגרביים הם רק דוג, מה שלא מפריע לך תבואו לקראתם, מה שמפריע לך תודיעי מראש/נקודתית בשבת. העניין בעיני הוא לא לנהל על כך דיון)
הבנתיאמאשוני
אני עדיין לא רואה את עצמי אומרת להם משהו כזה לפני שבת, אבל בע"ה לפחות יש לאן לשאוף 🤗

לגבי לא לנהל דיון. מקבלת. ומתפללת שה' ישים בפי את המלים הנכונות ובעיקר את הטונציה הנכונה.

תודה רבה על ההשקעה! מעריכה זאת מאוד!
רק עוד נקודה קטנהמקרמה
בקשר לילדים (בעקבות הדוג עם הקולה)
ילדים מאוד יודעים להבחין בדבולות שונים על ידי אנשים שונים.
הכלל המנחה הוא שכלפיהם אתם קובעים את הכללים.
להגיד, בסא וסבתא הביאו קולה כי זה משמח אותם, אנחנו לא שותים כי זה לא בריא.
לא להיכנס למאבק אבק ולשפוך את הקולה. לא לפחד מנוכחות שלה על השולחן.
מהר מאוד תגלי שאת הגבול יציבו הילדים ופשוט יגידו בעצמם לסבא שהם לא שותים.

תשדלו להפסיק להיקרע בין הבית להורים.
אתם בעלי הבית, אתם מחליטים
כשהילדים יראו אצכם בטוחים בדרך שלכם בלי שאתם נגררים לסצנות מול ההורים (כמו לשפוך את הקולה) והיה לזה אפקט יותר גדול

ואת גיבורה, זה לא קל.

אני רק רוחה לומר שכתבת מקסים ומדויק בשתי ההודעות האלומיואשת******
נהניתי לקרוא וממש אין לי מה להוסיף. כתבת מהמם
תודה🙂מקרמה
אני אומרת לאמא שלי ברבה דברים כאלומיואשת******
ובאמת בהכי כבוד בעולם,
אמאל’ה, אצלי בבית לא נקי כמו אצלך, מבחירה, ככה אני וככה זה טוב לי. אם בגלל זה לא תרצו לבוא אני מאד אצטער, אני ממש רוצה שתבואו אבל בלי הערות בבקשה על נקיון הבית. זה המצב וזהו מי שבא אלינו צריך להבין את זה.
יש המון דברים שאני באה לקראת, אוכל מסוים שהם רגילים לאכול בשבת נגיד או לקום מוקדם (אצלינו זה הפוך אנחנו מאחרי קום והם מקדימים לכבודם אנחנו קמים מוקדם)
אבל מה שלא אפשרי מבחינתי אני אומרת מראש. אני חושבת שזה ממש חשוב ומתחיל את כל האירוח בצורה אחרת פתוחה ופחות מלחיצה
זה יכול להיות גם משפטים כמו- אמא את זוכרת בבקשה לא להעיר לאיקס על מה היא אוכלת ומה לא (היא שמנמנה ואמא שלי מסוגלת לומר לה למה את אוכלת את זה? חבל, לא כדאי וכו.) אנחנו מאד מקפידים לא לומר לה מה לאכול זה לא טוב לנו. בבקשה תזכרי.
באותה צורה תזמיני את ההורים שלך בשמחה ותזכירי בשישי- אבל אתם זוכרים שאצלי נו יושבים בקידוש כן? זה המנהג של בעלי וכך אנחנו נוהגים. בבקשה לא להיכנס לדיונים בנושא זה לא טוב לילדים שלנו לראות שסבא וסבתא לא מכבדים את המנהגים בדתיים של אבא.(תירוץ הולם)
במצב שאת מתארת את באמת חייבת לדבר איתם.
וגם עם בעלך, כתבו לך פה המון אז רק חוזרת בקצרה, בבית של ההורים שלו הוא מצפה ממך להתנהג מאה אחוז כמו שהם מצפים, עד לרמה של תינוק קפוא ובקשת אוכל מזרים. לפי זה את אמורה לצפות ממנו לשתוק כמו דג כשההורים שלך מגיעים ולעשות כל מה שהם רוצים, כי ככה זה החינוך שלהם. אם לכל הורים צריך להתנהג כמי החינוך שלהם זה לשני הכיוונים.
ושני הכיוונים בלתי אפשריים לחלוטין. אתם זוג עכשיו. תבעו את הנורמה שלכם ביחד. ולא רק להורים שלך אלא גם לשלו.
תעשן רשימה מה כל אחד מוכן להתפשר ומה יהרג ואל יעבור. אי אפשר להפריד פה את ההורים שלו ושלך (כמו שכתבת בהודעה הפותחת שתפתחי על זה שרשור נפרד) מכיון שזה ביחד. זה איך אתם כזוג מתמודדים עם צרכים שונים של בני הזוג בנוכחות ההורים שלכם. ולא משנה באיזה בית זה.
פשוט חייבים לדבר על זה.
❤️❤️❤️❤️
ואמא שלך לא מתחילה לנקות?אחתפלוס
לפני שאמא שלי מגיעה אלי שבת. אני מצחצחת את הבית כי אם לא. היא תעבוד פה קשה ולא תנוח. ואני לא אוהבת את זה
לפעמים. שחררתימיואשת******
אני מבקשת ממנה לא לנקות אבל אם היא מתעקשת אני נותנת לה
פעם אחת
צחצחתי את הבית ברמות מטורפות
היא באה
והתחילה לנקות מאחורי מכונת הכביסה! 😱
מאז הבנתי שזה שלה לגמרי . שתעשה מה שגורם לה אושר 😁
חחח. אולי גם אני אצליח לשחרראחתפלוס
אני איתךאפונה
גם חמותי מנקה אצלנו,
ישר מסתערת על האקונומיקה עושה שירותים...
אני בעד שתרבוץ איתנו על הספה אבל לא מתערבת לה.
אני למדתי לשחרר מחמותי וכבר אומרת לה דוגריתהילה 4
ששטיפת כלים עליה. פעם הייתי מתפדחת היום זה כבר חלק מההומור והנחת של שתינו. ואני אומר לך את האמת? אני מרגישה שלמרות שהיא שוטפת כלים ועוזרץ היא עדיין מרגישה בנופש כי זה לא עליה. היא רק משתתפת אבל אוכלת אוכל מגוון ושונה ממש שהיא רגילה ולא צריכה להיות אחראית. היא ממש נהנית מזה. ב"ה.
אני חושבת שאת צריכה לחלק בין מה ששל ההורים לבין מה ששלכם..באר מרים
אנסה להסביר..

כמו בהלכות כיבוד הורים:

המצווה היא לתת להורים את מה ש*הם* צריכים.
אוכל, משקה, לבוש וכו..
*ולא* להשתנות ולהתנהג בעצמנו כמו שההורים היו רוצים.

אז ככה בשבתות:

אם ההורים מחפשים מאכלים מסויימים, ובטח אם מצידם הם מוכנים להביא איתם את המאכלים האלה בעצמם - במקום להתווכח ולהתעצבן מזה - הייתי רואה בזה פתרון טוב לכתחילה:
מצד אחד אתם תכינו שבת פשוטה כמו שנעים ורגיל לכם, ומצד שני הם יביאו את אותם מאכלים נוספים שינעימו להם את השבת.

אם ההורים רגילים ליחידה עם שירותים ומקלחת - אז באמת הפרתון של להשיג להם דירה (אם זה קל וזורם בקיהלה שלכם) יכול להיות פתרון מוצלח.

אותו דבר לגבי זמני תפילות וצורת הקידוש - כבר הציעו לך מגוון פתרונות מהסוג הזה: לתת להם מענה לצורך שלהם, ובמקביח להמשיך לחיות את שלכם..

לגבי הלבוש וההתנהגות - כאן תשחררי..
תתני ליחדים להתמודד עם הערות בסגנון של ללכת ללבוש גרביים..
הילדות יסתדרו עם לשמוע לבקשות כאלה של סבתא, ומצד שני הסבתא תבין לאט לאט שהרף אצלכם אחר.

ולגבי כל מיני "כללים" ביחסי אורח-מארח:
נראה לי שהכי טוב להבין שאין כללים.
יש מציאות ויש התגמשות.
וכאן יש מקום לשיחה ממש חשובה בינך לבין בעלך.
להבין שמעבר לכללים עומדים בני אדם.
וכשניתן להתגמש במשהו בשביל האדם השני שמולך עושים את זה גם אם זה "חורג מהכללים"

(דרך אגב זה יעזור גם בהרבה דברים לעתיש כשתגיעו לשלבי חיתון.. המפתח לאירוח זוגות נשואים גם הוא גמישות ולא כללים נוקשים בתפקידי האורח והמארח או בהיררכיה בין המבוגריפ והצעירים..)

ועוד מילה חשובה:
נראה לי שאחד הדברים שהכי יעזרו לכם זאת תקשורת פתוחה בין כל הגורמים:

זאת אמא שלך! אלה ההורים שלך! -
הם לא אנשים זרין!
שתפי אותה ואותם בקשיים ובהתמודדויות בצורה הכי גלויה ופתוחה.
תחשבי איתם ביחד על פתרונות.
יכול להיו שאם הם יבינו את הקשיים הם יוכלו לחשוב בעצמם על פתרונות יותר מתאימים שכולם יהיו מרוצים.

זה בעלל!
אתם נשואים יותר מ10 שנים ונשמע שיש לכם זוגיות טובה.
דברו! דברו! דברו!
תהיו יצירתיים ותחשבו על פתרונות שמצד אחד יהיו נעימים לשניכם ומתאימים לבית המשותף שהקמתם
ומצד שני יאפשרו לבית שלכם להתרחב ולהכיל גם א משפחות המוצא שלכם!

ועוד משו קטם שמציעוףה ושואלת בזהירות ואם לא מתאים לך תתעלמי:
אני מרגישה שיש כאן קצת "מאבק" סמוי פנימי ביניכם לבין ההורים על הצורה ה"נכונה" להתנהל.
ההורים שלך לא מכירים באפשרות ובלגיטימיות של התנהלות שונה משלהם (ברור שעומדים בקידוש.. מובן שלובשים גרביים.. התפריט בשבת חייב להיות..)
וגם אתם מנסים קצת "בכח" להילחם על זכותכם להיות מי שאתם רוצים להיות (לאכול חלבי, ללכת יחפים)
אם תזהו אץ המקום הזה ותצליחו לנטרל אותו. לתת לכל צד אץ מלוא הלגיטימיות להיות הוא בלי שזה יבוא על חשבום הלגיטימיות של הצד השני יהיה לכם הרבה יותר קל ללכת לקראתם, כי לא תרגישו שזה דורך על המהות שלכם..
(מקווה שיצא מובן..)

ואני בטוחה שאם זה הוחך לכיוון של אירוח די קבוע לאורך זמן, לאט לאט דברים ישתחררו ומצד אחד הם יותר יתרגלו לצורץ ההתנהלות של הבית שלכם, ומצד שני אתם יותר תתרגלו וגמישןת הנצרכת לצרכים שלהם כשהם מגיעים..

(שימי לב שבכוונה דיברתי עליכם כאחד - כי לדעתי בעלך משקף משהו שקיים גם אצלך בפנים, ולכן את נקרעת. אני מציעה לך להתייצב איתו כגוף אחד ומתוך כך לפתוח איתו את הדברים.. כבעיה משותפת של שניכם בה את נמצאת לגמרי איתו אבל חשוב לך שגפ להורים יהיה נח..)
.המון בהצלחה!

כתבת דברים כ''כ נכונים!!בת 30
כל מילה
אוף רשמתי תגובה ארוכה ונמחקאמאשוני
אנסה בכל זאת.
אני מגיבה לך על הסעיפים כדי לנסות לדייק את עצמי על סמך ניסיון החיים שלך אם זה בסדר מצידך.
ממש חשוב לי ללמוד במבט מפוכח להמשך גם.

אז לגבי האוכל, לי ממש אין בעיה שיביאו מה שהם רוצים. ככה גדלתי ואני רואה בזה את היתרונות של זה (גם אני מביאה להורים שלי מה שאני רוצה)
מה שמביא להתנגחות זה לרוב על רקע דברים קנויים לא בריאים למשל שקדי מרק, פיצוחים וקולה. ההורים שלי מביאים ומחלקים גם לילדים שלי.
כמה פעמים ניסיתי להסביר לאבא שלי שפיצוחים זה מסוכן לפעוטות. הוא נעלב כל פעם.
אז כשאנחנו אצלם אני מוציאה את הילדים מהבית בזמן שאבא שלי מפצח.
אצלנו בבית זה יתפרש כזלזול מוחלט.
שקדי מרק בסדר בעלי למד עם השנים לזרום. זה לא שלא מפריע לו. זה שהוא מוכן לשתוק בשביל שלום בית.
קולה זה משהו שמקפיץ אותו. במיוחד שהילדים לא רוצים והוא לוחץ עליהם. עכשיו אם קדמו לזה חילופי האשמות, כאילו זה יכול להיות הקש ששבר את גב הגמל ובעלי יקום וישפוך את הקולה לכיור תוך מחאה למשל: תראו סבא הביא חומצה, תראו איך זה מנקה את הכיור פלאים..
אז למשל במצב כזה- להתערב? לא להתערב?
לתת להם להביא? לבקש לא לתת לילדים? לבקש בצד להתחשב בבעלי?

לגבי דירה לאירוח זה לא כזה פשוט. יש ישיבה שמפרסמת חדרים להשכרה (לשבתות חתן וכזה) עוד לא ביררתי מחירים אבל זה אמור לעלות נגיד 500-1000 שח לחדר לשבת.
מבחינתי שווה כל אגורה של שקט נפשי. מבחינת בעלי הוא לא מתערב לי בשיקולים כלכליים אבל זאת נקודה משמעותית נגד לארח. זה מצטבר לערימה על גב הגמל.
אנחנו מתכננים שיפוץ ולהרחיב את הבית אבל זה יקח לפחות 3-4 שנים.

לגבי המאבק הסמוי, הלוואי והיה סמוי, לצערי הוא מאוד לא סמוי.

לגבי שיתוף של אמא, אין עם מי לדבר. אין.
אין לי כח לפרט אבל פשוט תאמינו לי. יש דברים שעברתי בתיכון שרק ניסיתי לשתף מעט מאוד ועד היום אמא שלי משתמשת בזה נגדי. וזה קורע אותי כל פעם מחדש. לא מספיק שהיא לא היתה שם בשבילי, לא מספיק שהיה אסור לי לספר על זה לאף אחד. גם המעט שדיברתי עדיין נגדי למרות שעברו 15 שנה מאז.
יש דברים לא נסלחים כמו שמסיבה כלשהי היא ידעה שהייתי בביקורת לפני לידה אז התקשרה לשאול מה נשמע וממש לא הייתי במצב רוח לשתף אז עניתי תשובות כלליות אז היא התעצבנה והתקשרה למחלקה לקבל פרטים רפואיים עלי (מקושרת שם) והתקשרה שוב לשאול מה הבעיה לספר שהמצב כך וכך ומפרטת פרטים אינטימיים שלי בקולי קולות.. והסברתי שבא לי קצת להיות עם עצמי והיא לא קיבלה את זה... זה לא היה בלידה האחרונה.
אחרי הלידה האחרונה כשהם רצו לבקר היא אומרת לי עכשיו את כבר אחרי לידה את לא צריכה להיות עם עצמך.. משהו כזה. כאילו זכרה לי את זה מאז.. ומה אמרתי שרק רציתי קצת להיות עם עצמי..
אז אני יודעת שכל מילה תשמש נגדי, אבל אם אין ברירה אז אין. כנראה שבעלי צודק ואני מצפה ממנו להשתנות בלי סוף כי קשה לי מול אמא שלי. אבל עכשיו היא בגיל שזה באמת לא קשור רק אלי. גם אחותי מספרת דברים דומים שאין מה לשכנע או להסביר. (אחותי אוכלת קש פי שמונים)
זה באמת ללכת בין הטיפות ולהתפלל לא להירטב רציני.
נערך, אגיב בהמשך לתגובה האחרונה שלךהמקורית
נשמע מאוד לא פשוטאן אליוט
קודם כל, נראה לי מאוד לגיטימי לבטל אירוח כשאחד הילדים חולה, בייחוד בתקופת הקורונה. אבל, כן להזמין באמת שוב.
האמת היא, ששתי השיטות גם הבית שלך וגם הבית של בעלך נשמעות לי מאוד נוקשות ולא נעימות. למה לא להתגמש? למשל מה שתארת עם הרדיאטור וכו, הרי הרבה פעמים המארחים לא יודעים שרוצים משהו, או שכחו למשל איך זה תינוק, אז למה לסבול סתם? או מה מעליב להביא תוספת, לעזור ככה למארחת וגם שיהיה מה שאוהבים לאכול? ומצד שני, באמת גם אין סיבה לשנות מנהגים כמו קידוש בישיבה/עמידה בגלל אורחים...
ככה שאולי זו הזדמנות בשבילכם לנסות את שיטת האמצע? לא רק בגלל ההורים, אלא גם בשבילכם. לשבת ולדבר על זה בינכם, למשל שאת בתור המארחת לא נפגעת אם מביאים תוספות, ושזה רק מקל עלייך וכו', ואולי שבאופן עקרוני כשיש אורחים לקנות משהו נוסף לארוחה שיהיה יותר שבתי? ואולי כן לשאול גם את ההורים שלו לפני על דברים שיהיו להם יותר נוח וכדומה. ואני יכולה להבין כמה זה משגע את בעלך למשל עם השירותים וההערות, אבל כן לזרום ולזכור שזה כיבוד הורים.
וספציפית להורים שלך, לטפטף כל הזמן בשבת כמה אתם שמחים שבאו, רק לזכור שיש לכם מנהגים אחרים לשבת, ככה שוב ושוב . שאתם יושבים בקידוש, או בלי גרביים. והכל בחיוך - להזכיר שבבית של בעלך עושים אחרת. ובאמת לפתח עור של פיל 🤷‍♀️
אני לא חושבת שצריך במיוחד חדר אורחים, אם כי זה מאוד מקל, וכשההורים מתבגרים אולי גם יכול להוות שיקול אם גם ככה עוברים דירה, לא כל כך מעבר
קודם כל רציתי להגיד שאת ראויה להערכהדבורית
יש לנו ככ הרבה על הראש
ועדיין את מנסה לחשוב איך אפשר לכבד הורים יחד עם לשמור על שלום בית
זה באמת אחת המצוות הקשות, באמת.
עכשיו כתבת "אי אפשר לדעת מראש על מה ניפול"
לגמרי ככה. ולקחת את זה כעובדה. "שניפול"
מה זה ליפול? חוסר נעימות, איזה חילוקי דעות, מצב מעצבן וכו.
אמאשוני, זה בהגדרה חלק מלארח הורים 🥴
זה פשוט תמיד קורה
הם מבוגרים, אי אפשר לשנות אותם
יש פה התנקזות של הרגלים ומנהגים של שתי משפחות שונות
ומנגד גם בית צעיר עם צרכים משלו וילדים קטנים
אל תנסי בכלל לצפות את כל התאקלים מראש ולחשוב על מענה. אין זה נדון מראש לכשלון
תטפחי לעצמך על השכם על עצם הביקור
ולבלוע את כל מה שהתחרבש בדרך
ואז לשנות את הטרמינולוגיה ל "הצלחה" במקום נפילה.

עכשיו לגבי בעלך, זכותו להחליט שלא מתאים לו
כבודו קודם לכבוד הורייך
אם הוא לא מוכן לספוג את ההתקלות האלו
את פטורה מכיבוד הורים.
כמובן שווה לדבר וכו,,,
אבל שורה תחתונה. זכותו.

ומסכימה מאוד עם מה שכתבה מיואשת-
הבית שלכם קודם
תקופות רגישות כמו אחרי לידה- לצמצם
את צריכה לדאוג קודם לעצמך

דבר אחרון, חושבת שממש טוב שתמצאו להם דירה לישון
זה יצמצם את החיכוכים
וכן צריך לקפוץ למים לאט לאט אתם תתרגלו למצוא איזו פשרה באמצע....
הכי חשוב שתהיו ביחד בזה
שכשהם "מחרפנים" או כשאבא צועק לשכנים
תוכלו להסתכל אחד לשני לגלגל עיניים
ולדעת שקניתם יחד את העולם הבא שלכם
מוסיפה עוד משהואפונה
אנחנו מנסים לקדם עכשיו פיילוט, שמידי פעם יסעו לשבת להורים שני נכדים בגילאי יסודי ומעלה - אחים או בני דודים. זה הרבה יותר פשוט לארח שני ילדים עצמאיים בהשוואה למשפחה שלמה, במקרה 'לנו הרבה יותר קל לשלוח ילדים מאשר להתארח בהרכב מלא, זה מפיג את הבדידות ומתחזק את הקשר הבין דורי וגם קשר עם בני הדודים.
אם רלוונטי אצלכם זה אולי יכול להקל - למלא חלק מהשבתות.
ואוו איזה רעיון יצירתי!התמסרות
ממש אהבתי
תודה רבהאמאשוני
זה רעיון מצויין!
באמת נדחוף לזה עם אחים שלי, כולם ירוויחו לפחות לעת עתה כשהם עדיין מסוגלים פיזית לארח אצלם בקטנה. (בסוכות שלחנו את הבכור שלי בן עשר לעזור יום קודם לבנות סוכה ולמחרת בערב חג לעזור לאמא שלי במטבח ולשטוף את הבית. היה ממש מוצלח. בעיקר כי אמא שלי זרמה איתו עם המשימות שהוא אוהב.
(היא מספרת שביקשה ממנו פעמיים לרחוץ כלים וראתה שזה לא נעשה אז עזבה אותו וביקשה דברים אחרים ובאמת הוא סולד משטיפת כלים)
אצלינו אבא שלי אלמןתמיד להודות
והיה לנו תורנות קבועה בין האחים לשבתות כך שמעולם לא היה לבד וכל משפחנ הגיעה פעם ב x שבתות וזה היה מאד מעיק כי כולנו כבר נשואים הרבה שנים ופחות אוהבים לסוע וגם הכל צריך להתאים 100% אליו וכמובן שמבשלים ומביאים את האוכל ועושים הכל בשבת זה לא להתארח אלא לארח אותו בבית שלו.

בתחילת הקורונה הוא עשה שבתות לבד ואחרי כמה זמן התחלנו לעשות תורנות בין הנכדים הגדולים (מעל גיל בת/בר מצווה) כל שבת 3 נכדים באים ואבא שלי כל כך התרגל לזה שקשה לו לחזור לשבתות הגדולות וזה ממשיך עד היום חוץ מחגים (אני הייתי אצלו בסוכות האחרון אחרי שנה וחצי שלא הייתי)

זה מעולה בשבלנו. לי זה מוריד עול בעיקר בהתמודדות בין אבא שלי - בעלי כי גם אצלנו יש מורכבות
בפועל תקשיבי לבעלאמאל'ה23
ותנסי באותה מידה לומר את עמדותיו (ותיזהרי כי פה את צריכה לנסות שלא יהיה תקל) בנימוס להורייך ככה תסבירי להם. בכל אופן אשתף אותך שהייתי בתחילת הנישואין בדילמה דומה. התייעצתי עם רבנית והיא ייעצה:הבעל בעדיפות ובאותה מידה תהיי זהירה עם הורייך ונסי לפתור באלגנטיות והגדלת ראש. אני סומכת עלייך. בהצלחה
כולן כתבו כאן דברים כל כך יפים!אם מאושרת
אני לא מוצאת את זה אבל נראה לי ש @התמסרות
כתבה משהו יפה על היחס לכיבוד הורים כמצווה,ממש אהבתי!
זו גם הגישה שלי לשבתות עם ההורים,כיבוד הורים מעל הכל.
אבל!!!! את צריכה לשאול רב,כי על פי ההלכה אישה את פטורה מכיבוד הורים. ורק אם הבעל מסכים הם מחוייבים שניהם יחד - אז תבררי מה ההלכה לגבייך.

ונקודה קטנה שחשבתי- בשבת יוצא לנו לארח לסעודות בחורים/ בחורות.
אז אפילו שאנחנו אוכלים בשרי- תמיד אני מכינה להם צמחוני , כי רובם לא אוכלים בשרי,
לילדים שלנו נקפיד שיאכלו מכל המנות ולא רק חלה,לאורחים אנחנו נותנים הרבה חלות עם חומוס,שיאכלו כמה שהם רוצים.
וזה ממש לא מפריע לי בלב שלא אוכלים את מה שהכנתי,או שלא עושים מה שאנחנו הצבנו ככלל עם הילדים.
וגם את זמני הסעודות אנחנו מזיזים לפי האורחים.

למה? כי המטרות שלנו- חשוב לנו שירגישו טוב,שישמחו שיצאו שבעים,ויקבלו הרגשת משפחה- והסעודה בצורה הזו עונה לנו על המטרות שלנו.
וארוח של הורים נתפס מאד בקטע רגשי- מי הקובע,איזה מנהג נכון,מה ראוי מה יותר טוב וכו'.
אז אולי אפשר להגדיר לעצמנו מטרות כאילו הם אנשים זרים,ואז יהיו פחות אכזבות...

בהצלחה גדולה! וישר כח על הברור והדיוק!!!
לגבי ההלכהאמאשוני
טוב אני אהיה לא דוסית (סליחה על ניפוץ הסטיגמה)
אבל פחות מעניין אותי כיבוד הורים במובן ההלכתי של המושג.
זה מעניין אותי בקטע שזה ההורים שלי בדיוק כמו שאני קמה לתינוק בלילה אני לא חושבת מה ההגדרה ההלכתית והאם יצאתי ידי חובה. צריך לקום אז קמים. זהו כי ככה זה.
אז אותו דבר עם ההורים.
אהי גם מעריב מאוד את רוח ההלכה ומאמינה שההלכה מדייקת איזונים שנכונים לכלל ולא רק לשומרים מצוות. ועדיין פסיקה הלכתית זה לא מה שאני מחפשת אלא יותר את רוח ההלכה והרעיון הכללי.

לגבי כל בהמשך מסוכמה עם כל מילה, הבעיה שבעלי לא ולכן זה לא רלוונטי מה המטרה שלי באירוח.
מה שכן לי חשוב לפעול מדוייק יותר לטווח ארוך. אם עד עכשיו זה היה לשרוד להבדלה, היום אני מבינה שזה יהיה נכון לכולם אם נגיע לרמת אירוח סבירה ונעימה כבר עכשיו. ההורים לא הולכים ונהיים צעירים וגמישים מחשבתית.
בהמשך עוד יותר יתקשו לקבל גבולות.
אומנם כתבת שפחות מעניין אותך הלכה פרופרתמיד להודות
אבל אם יורשה לי רק הערה, לפי מה שידוע לי ברגע שאשה מתחתנת היא אינה חייבת בכיבוד הורים אלא בכיבוד בעלה וההורים שלו ולכן אם את שמה את בעלך ראשון את עושה את מה שההלכה דורשת ממך.
זה הפשטה לא ממש נכונה של ההלכה הזומיואשת******
זה ממש לא פשוט כמו שכתבת את זה ויש בזה המון דיוקים ואם זה מגיע למצב של בעל מול הורים מי שמונים אותה ההלכה צריכה ללכת לשאול רב איך לנהוג ולא ללכת לפי- מה שבעלי רוצה וזהו כי התחתנתי. זה פשוט לא נכון. יש חיובים שחייבים בכל מקרה ויש גם הדרכה לבעל כיצד לנהוג עם ההורים של אשתו. (על כן יעזוב איש את אביו ואמו… גם מהצד של הגבר ומה שאשתו מוכנה לעשות בשביל ההורים שלו יש המון עניינים מי מחויב מה) זה נושא במצריל יעוץ הלכתי אם אין ברירה ולא מגיעים להסכמה זוגית
לצערי אני לא תלמידת חכמיםתמיד להודות
ולא יודעת להיכנס לפרטים אבל אצלינו במשפחה יש סיפור מורכב שדורש המון השקעה והקרבה בהורה ואחים שלי שהם תלמידי חכמים רציניים וההלכה מתווה את דרכם דואגים להגיד לי את זה לא פעם ולא פעמיים (מודה שאני לא מצליחה לעמוד בזה וכן שמה את ההורה לפני הבעל אבל הם תמיד מסבירים לי את ההבדל בינם לביני שאצלי בעלי קודם ואצלם כיבוד הורים קודם)
אני גם לא אכנס לסיפור המשפחתי שלך מיואשת******
כי אני לא מכירה אותו
ואחים תלמידי חכמים זה נפלא וכל הכבוד שהם דואגים לך
למרות זאת מציעה לך להתייעץ עם רב ממש על ההלכות האלו. כי גם כשלא עושים,צריך לדעת איך עושים, ואיל מעבירים את זה בצורה שלא תעבור על איסורי תורה, יש דברים שצריך לדעת איך לומר לא… באמת זה לא פשוט בכלל.
ושוב, גם לאחים שלך ממש לא ברור שהורים קודמים לנשים שלהם. ממממממש לא. אבל זה כבר ענין אישי שלהם ואני לא באה לחנך את העולם. רק להבהיר שהאמירה הפשוטה שאנשים אומרים - גבר חייב בהורים ואשה לא… ממש לא יכולה להילקח כהלכה פשוטה כל כך.
אם כיבוד הורים גורם לבעיות בשלום בית כדאי להתייעץ עם רב גם גבר וגם אשה.
וכדאי לדעת גם שכיבוש הורים יש לו כללים מאד ברורים. למשל להזמין הורים לשבת זה לא בדיוק בגדר כיבוד הורים (אם יש ביכולתם להסתדר כספית ופיזית להכין שבת לבד ורק רוצים להזמין כי זה נעים יותר)
יש גדרים ברורים בהלכה מה המצווה עצמה כוללת. ויש כמובן מה שרובינו משתדלים- הרבה יותר מזה. אבל צריך לזכור שהרבה יותר מזה הוא ראוי טוב ומבורך ורצוי מאד, אבל אם זה בא על חשבון שלום בית, גם לגבר, כדאי מאד להבין מה כיבוד הורים שנדרש הלכתית ומה המעבר, ומה צריך לעשות.
אכן הסיפור המשפחתי הלא ידוע כנראה משפיעתמיד להודות

אצלנו במשפחה מדובר בהמון המון עול של כיבוד הורים ממש שכבר נמשך במשך שנים רבות אז הכוחות של כולם נשחקים בדרך.

כמו שכתבתי, אני לא מצליחה לשים את אבא שלי אחרי בעלי ולכן פחות רואה מקום לשאלת רב , יחד עם זאת כל האחים ובני זוגם מגויסים בצורה מופלאה לעניין והמורכבות אצלנו מגיעה מתוך כבוד והתמסרות והיא לרוב בעניינים משמעותיים.

ברור שאם כיבוד הורים מגיע על חשבון שלום בית אז יש מקום לברר עד היכן הוא מגיע גם כשמדובר בגבר וגם כשמדובר באשה יחד עם זאת לפי מה שהבנתי החיוב ההלכתי בין הגבר לאשה מאד שונה (אני אתן סתם דוגמא, אבא שלי אלמן ולפני כמה שנים הוא היה מאושפז תקופה ארוכה בבית חולים ואנחנו כל הילדים השתתפנו במשמרות לידו ולא השארנו אותו רגע לבד, זה היה מאד לא פשוט ולי ולאחיות שלי היה ברור שאנחנו שותפות מלאות למשמרות, אחים שלי דאגו להזכיר לנו שהיות ולהם יש חיוב של כיבוד הורים מבחינם רק הם אמורים לעשות משמרות כמובן שאם הגיסות שלי היו מתמרמרות על המשמרות של הבעלים שלהם אז היה להם מקום לברר מה קודם אבל היות והכל היה בהסכמה מלאה של הנשים שלהם מבחינתם הם היו מחויבים לעשות משמרות ואנחנו לא) 

אכן החיוב ההלכתי שונהמיואשת******
לא אמרתי שלא
רק שזה לא שחור לבן של גבר כן ואשה לא

(חייבת לומר שיצא לנו לעשות משמרות גם ליד אמא שלי וגם ליד חמי והשאלה הזו אף פעם לא עלתה לדיון וטוב שכך. כל הילדים השתתפו נקודה. ולא נראה לי שמישהו רצה לוותר. אבל זה ענין משפחתי כל משפחה ויכולותיה, ויפה מצד הגיסות שלך)
בדיוק בגלל הדברים האלואמאשוני
לא מבינה איך אפשר להתייחס לכיבוד הורים בתור שאלה הלכתית.
זה הרבה יותר ממה השולחן ערוך אומר..
זה לא סכסוכי שכנים או דיני ממונות.
זה דיני נפשות.
ומורכב כ"כ.
אולי אני מפספסת פה משהו, אבל ככה מרגישה, שכ"כ רחוקה מלחפש פסיקה חיצונית.
אני אנסה להסבירמיואשת******
בגדול, כל עוד מסתדרים עם הכל, אז בכלל לא חושבת על הקטע ההלכתי. צריך לעשות תורנויות בבית חולים? ברור שהולכים , צריך להזמין לשבת בריר שמזמינים.
מה קורה כשיש מצבים כמו שאת מתארת? (בלי להיכנס עכשיו לעצות טובות שנתנו לך סתם בתור דוגמא כללית)
סבא מכריח את הילדים לעשות משהו, הבת שלו סובלת. האם זה נכלל בכיבוד הורים? האם היא חייבת לתת לסבא להחליט? ואם לא, איל היא יכולה לומר לו את זה? כי אם סתם למשל, מזמינים לשבת ומתחצפים או רבים עם ההורים, אז עם כל הכבוד לזה שזה מרגיש לנו שעשינו כיבוד הורים למעשה עשינו ההפך. להזמין לשבת לא נכלל בגדר חובה של ההלכה, להתחצף לדבר לא בכבוד או לסתור את דבריהם- לגמרי כן חובת הלכה.
כשיודעים את הדברים האלו יותר קל, לדעתי, לשים סדר עדיפויות ולהבין מה בא על חשבון מה, במה מחויבים, מה מוצר מה אסור ומה הידור
ברוווווור שאנחנו שואפים לעשות הרבה יותר מגדרי הלכה. אנחנו שואפים להכל. להרבה. כבל כשיש התנגשות בין מה שאנחנו רוצים לבין מה שקורה, צריך לדעת האם זה הגיוני או לא.
וכשיש התנגשות בין שלום בית לכיבוד הורים- צריך לדעת מה הלכתית נכון
כשיש התנגדות בין כיבוד הורים למועקה נפשית ולסבל של אחד הילדים- צריך לדעת מה נכון לעשות הלכתית.
תמיד מתוך רצון כנה לאהוב להוסיף כבוד אהבה ואחווה.
מקווה שהובנתי יותר
כתבת מהמםאמאשוני
הורדת לי קילואים של מועקה מהלב.
מרגישה הרבה יותר טוב עם זה שעד עכשיו לא ממש אירחתי אותם לשבתות.
באמת אם זה נגמר בהתחצפות כזאת, לא רק שלוקח מלא זמן לשקם את השלום בית, זה לא שווה גם כלפיהם.
ב"ה שיש חלופות לשמח אותם.
😘😘😘מיואשת******
רציתי לכתוב לך ארוך פרטי ולא מגיעה לזה
אבל קודם כל שתדעי שאת בת מדהימה והלב שלך והאהבה נשפכת מההודעות. זכו ההורים שלך.
דבר שני באמת נשמע מורכב בטירוף וקבלי את זה באהבה ממני שעברתי טיפול על קשר מורכב עם הורים והחיים שלי השתפרו פלאים ערוך. תפרגני לעצמך טיפול. את חושבת שזה משפיע רק על הקשר איתם, זה לא. זה משפיע על הזוגיות, על האימהות שלנו, על האהבה שלנו את עצמינו. תפרגני לך כי זה כל כך שווה, ומגיע לך. באמת מגיע.
מקווה להגיע לפרטי בקרוב ❤️
צריך לשים גבולות אבל בעדינותאמאל'ה23
זה הורים בכל מקרה. אני מדברת מניסיון
אני שוב מודה לכן אישית אחת אחת!!אמאשוני
לצערי לא מצליחה להגיב לכל הודעה בנפרד למרות שכל תגובה ראויה להתייחסות אישית.

אז ראו תודה זאת כאישית.

וממש אשמח שרק מי שמכירה במציאות את המצב המתבגר של ההורים תענה (או שתכתבו שהדברים לא מנסיון אישי)
אשמח לקבל כלים, רעיונות ועקרונות כלליים להודעה הפותחת מתוכם אוכל לברר עם עצמי את הפרקטיקה.
כי אמנם השבתות היוו את הטריגר לכל הנושא אבל זה לא הולך להסתכם בזה.
למי שיותר נוח לכתוב סיטואציה שהייתה מלמדת בשבילה זה גם רעיון טוב כדי לקבל השראה.
מי שכתבה אני קוראת ולומדת. תודה רבה 🙏

למשל סיטואציות נוספות:
* אמא שלי ביקשה שאעשה לה קניות ליד סופר גדול אצלנו בעיר ולהביא לה. עשיתי זאת בשמחה.
בערב בעלי מזכיר לי שהוא ביקש ממני לקחת את האוטו לטסט בעיר סמוכה למקום מגורי הורי וסירבתי אמרתי לו שאני עדיין לא מאוששת מהלידה לכזאת נסיעה אז הוא יצא מוקדם מהעבודה בשביל זה.
נעלמו לי המילים.
הוא צודק באמת עוד לא הייתי מאוששת מהלידה אבל בשביל ההורים שהיו צריכים לדעת שבן משפחה עורך את הקניות ומביא להם היה משמעות לעצם היותי אני ולמוסך זה משהו שאפשר תיאורטית למיקור חוץ.
רק שבפועל מה שיצא שבשביל ההורים שלי אני מוכנה להתאמץ ובשבילו- לא.
למרות שזה לא נכון.
לגבי ההורים שלי זה נובע מתוך הנחה שהם קצת "מוגבלים" ואין עם מי לדבר שם ולהסביר שנהג מוחץ יכול להביא להם את הקניות ואת בעלי אני דווקא מעריכה יותר וסומכת עליו שימצא פתרון.

* דוגמה נוספת אחותי סיפרה לי שאמא שלי ביקשה ממנה פעם משהו שתכלס לא היה כזה משמעותי. אחותי הסבירה לה שיש לה פרוייקט דחוף להגיש ואמא שלי לחצה עליה (אמא שלי טיפוס לחוץ, לוחץ ומלחיץ) אז אחותי עזבה הכל והלכה לעשות את הסידורים להורים ועבדה על הפרוייקט כל הלילה עד שסיימה במקום לסיים בעבודה.
ישר חשבתי לעצמי וואי אין מצב שזה היה קורה לי.. נכון שאם היה משהו חירום אז בסדר. אבל זה ממש לא היה חירום סתם משהו שהלחיץ את אמא שלי.

אם להסתכל על אחים שלי, אז הם כיבדו את ההורים הרבה יותר ממני בתקופה שההורים עוד היו במיטבם וקל וחומר היום.
אני חושבת שאין מה לנתק את מערכת היחסים העכשוויתסופי123
ממה שהיה כשההורים היו צעירים יותר. אין מה לעשות, יחסים עם הורים נבנים מהרגע שבאנו לעולם. אני כותבת את זה כי כשאני חושבת על ההורים המתבגרים שלנו כדי לענות לך אני מבינה שהגענו לנקודה הזאת של הורים מבוגרים ממקומות שונים לחלוטין וכמעט שום דבר ממה שאני מרגישה כלפיי הסיטואציה (בגדול, הכרת טובה עצומה שמגמדת כל מאמץ עבורם גם בדברים שהם בברור קפריזות של קשישים) לא רלוונטי לגבייך כי כמו שכתבת היחסים מאז ומעולם היו מורכבים. וחשוב לי לכתוב לך שזה בסדר. זה בסדר להרגיש אמביוולנטית ולהרגיש חוסר רצון ומועקה בקשר איתם, וזה לא מקטין את כיבוד ההורים שלך אלא להפך, מגדיל אותו, ואם יש דברים שעוברים את הגבולות שלך מותר לך לגמרי להציב גבול.
ובקשר לבעלך, תראי. הוא משומה רואה בכל הסיפור הזה של כיבוד הורים משהו שבא על חשבונו, ואני לא ככ מבינה למה. אבל הוא שם אותך במקום מאד לא נח וחבל, סתם סוחט אנרגיה משניכם.
מסכימה מאוד, חוץ מדיוק אחד לגבי הבעלאן אליוט
דווקא למקרה שאמאשוני נתנה, אני מאוד יכולה להזדהות.
תחשבי על מקרה הפוך: אשא מבקשת מבעלה ללכת לסופר לקניות והוא אומר שהוא לא יכול כי קשה לו היום לצאת מוקדם מהעבודה. או כי כואב לו הגב מכדי לסחוב. ואז אמא שלו מתקשרת ומבקשת אותו דבר והוא מסכים.
זה פוגע כי נראה שבשביל אמא שלו הוא יכול, אבל בשביל אשתו לא. @אמאשוני הסבירה את הסיבות שלה, ואני מבינה אותה, אבל בעלה נפגע. ככה שרגשית זה כן נראה שהיא תתאמץ יותר להוריה, ואולי הגישה יוצרת אצלו אנטי.
מסכימה מאוד שהתגובה שלו על הקולה מאוד מעליבה ולא במקום. ונראה שיש פה בעיה עמוקה של הבוז להם ולמנהגים.
אבל כמו שאמרת בגלל שהיחסים בעייתיים גם ככה אולי באמת עדיף בלי לארח ולא להרע את המצב עוד יוצר
את צודקתאמאשוני
רק מדייקת שגם אני מלאת הכרת תודה על מי שהיו בשבילי למרות ועם כל המורכבות.
אני יודעת מאיפה ההורים שלי התחילו ולאיפה הם הביאו אותנו. אולי אפילו קצת רחוק מדי.
ובמובן מסויים דווקא בגלל שהגענו למקום כ"כ מתקדם בחיים קשה להסתכל אחורה ולהבין איך לא מאבדים את הקשר למקום שההורים נמצאים בו.
אז יש דברים שאני לגמרי שלמה עם הבחירות שלי או עם המציאות שב"ה הגעתי אליה,
ויש מקומות שחבל לי ואני מסה לתקן..
כמראה שבין המקומות שאני מסה לתקן יש מקומות שאי אפשר לתקן לחלוטין. וצריך לדעת להשלים עם זה. אני עדיין במקום שזה מכאיב לי מאוד בנפש לוותר על זה.
כן יש לי חלום שאזכה לארח את ההורים שלי כמו מלכים. ביד רחבה ובלב רחב. שלי ושל כולם.
אם חשבתי שיד רחבה תאמן את הלב להתרחב אז זה התפוצץ לי בפנים.
וזה עצוב וזה קשה וזה כואב. מורכב לי.
הגבתי לך כבר אבל יש לי משהו נוסף לגבי גמישות באירוחאני זה א
בתחילת הנישואים שלי בעלי ואני היינו מאוד קםדניים בכל ההנהגות שנהגנו בבית וזה גרם לנו להתרחק קצת מהמשפחה.
עם הזמן הבנו שסה לא שווה את המחיר עדיף לשנות קצת ממה שאנחנו רגילים ולא לאבד את הקשר עם המשפחה.

מודה ומתוודה לא תמיד נוח לנו להתארח שם ויש לנו הרבה דברים שהיינו מעדיפים שלא יהיו אבל זה ההורים שלנו וחשוב לנו לכבד אותם.
עכשיו משהו שלמדתי מאמא שלי זה באמת להתגמש ולוותר איפה שאפשר.
אז נכון קולה זה לא בריא אבל זה גם לא סוף העולם אם ישתו קולה בשבת כשההורים מגיעים. ונניח פיצוחים ברור שלא אבל כשזה גם קולה גם פיצוחים גם עוד כל מיני דברים קשה לעמוד על הגבול בצורה מכבדת. אז כמו שאמרת שקדי מרק שחררתם מעולה הייתי משחררת באמת הכל חוץ ממה שמסוכן אבל משחררת מכל הלב כמובן בתאום עם בעלך שלא ירגיש,שאת נגדו חלילה. ואת יכולה להסביר לילדים לפני שבת שסבא וסבתא באים ולפעמים מביאים דברים שאתם לא מרשים בבית אבל בשביל לכבד את סבא וסבתא אתם מרשים כי נשמע שהילדים באמת לא רוצים אבל אז ניצר מאבק סמוי של ההורים לנסות לשכנע את הילדים"האומללים" שההורים שלהם לא מרשים להם קולה לשתות קולה ואם תשחררי תגידי להם שישתו שלוק קטן אם באמת לא רוצים ואם אוצים שישתו הכל וזה יוריד הרבה מתח.
ומשתפת אותך שאצל אמא שלי יש רק מים לפעמים מיץ מתוק ובשביל בעלי זה סבל נוראי שבת בלי קולה ואמא שלי התחילה לקנות לו קולה שמבחינתה זה ממש רעל והוא כל כך מעריך ואז גם עם יש דברים אחרים שלא הכי קל לו איתם זה איכשהו נבלע כי הוא מרגיש,שרואים אותו...
אז אומנם דיברתי יותר מנקודת המתארחת אבל אולי יעזור לך בכל זאת.
ודבר אחרון להציב גבולות איפה שהכרחי גם אם נראה שהם לא מקבלים ברגע שהם יתרגלו לשבתות אצלכם מאמינה שדברים כן יזוזו קצת.
והדבר הכי חשוב להיות מצואמת עם בעלך ולדבר אעתו פתוח על הכל ולסכם מה מתאים לכם ואם תחליטו בסוף שזה לא מתאים בשום צורה שיבואו לנסות לכבד אותם בדרכים אחרות ואולי לעשות שיחה עם האחים והאחיות ולסכם מה כל אחד לוקח על עצמו בנושא של אבא ואמא וככה תוכלו להיות שותפים..
תודה רבהאמאשוני
קראתי גם את התגובה הקודמת וגם את זאת ובהחלט עזרת לי להבין מה עבד לא נכון.
אצלכם שניכם בהתחלה הקפדתם על שלכם ובהמשך שיחררתם איפה שצריך,
אצלנו בהתחלה אני שחררתי מאוד כלומר ביב ברור לי שהולכים לפי ההורים ובעלי לא היה שם.
אולי זה מה שיצר את כל הבעיה מלכתחילה.
כשהתחתנתי ידעתי שאני מאמצת הרבה המנהגים של בעלי, אבל אף פעם במודע לא החלטתי שזה אומר לנהוג ככה גם מול הוריי.

ועוד נקודה שחידדת לי, בגלל שאני טיפוס של פריק קונטרול, בקשר עם בעלי יש ביננו הדדיות של נתינת מרחב אישי רב.
אני לא מתערבת לו והוא לא מתערב לי בהמון החלטות אישיות ומשפחתיות. אנחנו לא "מדברים" על הדברים כי אין על מה לדבר, כל אחד עושה כרצונו.. ברור שיש שיח אבל לא ברמה של נחליט יחד מה עושים לגבי x.
יכול להיות שפה התפספס לנו והיינו צריכים לנהל שיח לא ברמת שיקוף אלא ברמת קבלת החלטות ברורה.
כשדיברתי איתו לפני כמה ימים הוא ענה לי אני לא מי שהייתי פעם. מבחינתי זה הספיק.
אבל אולי שווה להתעקש לקבל ממנו הבטחה שהוא מפנים מי הם היום ולא מנסה לחפש אותם בסיבוב.

לאט לאט באופן עקיף אני מנסה לשקף לו שההורים שלי במקום יותר נתמך מבעבר ולכן צריך לעזור להם מעבר למה שהיינו רגילים. למשל אבא שלי ביקש מבעלי לעזור לו עם פעולה בבנק ובעלי אמר לו כמה פעמים "כמו שעשית פעם שעברה"
אז סימנתי לבעלי שיעזור לו כאילו זאת פעם ראשונה שהוא מסביר לו. ובעלי עשה לי אוקי כזה.. ובאמת הסביר יותר לאט בכבוד ובסבלנות.

הרעיון עם הקולה נהדר!
וואי הסיטואציות ממש מוכרות ליאפונה
אחת המריבות הרציניות בעברנו היו בערב פסח הראשון לחיינו כנשואים.
הייתי בסוף היריון, בלי רכב והיינו אמורים לנסוע לליל הסדר לחמותי. עכשיו ערב פסח זה זמן סופר רגיש אצל אמא שלי, והיה לי ברור שאני חייבת לעבור אצלה כדי לעזור לה עם הפינישים. ובעלי התחרפן כי מה הקשר?! בקיצור הוא לא הסכים לנסוע להורים שלי, אני לא הסכמתי לוותר, בסוף הלכתי לבד ולא ידעתי אם בכלל אצטרף אליו בליל הסדר.
היום אני מבינה בשכל שזה לא דבר רציונלי, אבל המחוייבות הזו כלפי ההורים, שבונים עלייך ואת יודעת שהם צריכים אותך ותלויים בך - זה דבר שקשה מאד להעביר לבן זוג, בפרט כזה שההורים שלו עצמאיים (בתפיסה).

אני מבינה שיש כאן עבודה בשני מישורים: קודם כל המסר לבן הזוג לא צריך לכלול הסבר רציונלי למה אני הולכת לעזור להורים שלי עכשיו, אלא להכיר בזה שזה צורך אמוציונלי ולבקש ממנו לעשות מאמץ לספק אותו במסגרת הזוגית.
השני - לשחרר את החרדה שההורים לא יסתדרו בלעדינו. גם אם זה נכון. משהו כמו "לא עליך המלאכה לגמור" - כלומר לשקול כל דבר אם הוא במסגרת האפשר ולעשות רק מה שאפשר מבחינתם ומבחינת המשפחה שלך. זה קשה מאד!! לי מאד מאד קשה לשמוע את אמא שלי מבקשת משהו ולא להענות, אבל אני מבינה שזה שומר עלי וגם עליה, זה עוזר לה לעזור לעצמה. כמובן מה שאני יכולה בשמחה וגם עושה מאמצים בשביל זה, אבל לא כל דבר ולא תמיד כמו פעם.
יפה מאודאמאשוני
נתת כלים מעולים!
(גם בהודעות קודמות)
טוב ממודעה להודעה אני מבינה שזה מצב שונההתמסרות
לא מדובר פה על מערכת יחסים עם אילוצים רגילים של אנשים מבוגרים מקובעים....

להבנתי יש כאן קשר מאוד מורכב מול ההורים שלך והרבה הצפה שלו בזמן הביקורים ובכלל ההתנהלות מולם.

אני קצת מרגישה שמכאן הקושי של בעלך הוא פשוט אוהב אותך ככ שכואב לו על היחס שאת מקבלת...

נשמע שאת מאוד "מוקטנת" על ידם ואולי לכן חשוב לו מאוד "ההגנה" עלייך וזה יוצא בשם הדברים שהוא מתעקש עליהם.

אני אגיד לך דוגרי, אני מאוד מאוד מאמינה המצוות כיבוד הורים, פשוט כאן זה נשמע לי שצריך לערב גורם מקצועי לקבלת החלטה על ההמשך ואולי גם רב.

כי זה לא סתם למחול על כבודכם נשמע שיש כאן החלשה נפשית שלך הרבה מעבר לקשר רגיל, ואני לא באה ממשפחה קלאסית!

אני חושבת שצריך לחשב מסלול, קודם לדאוג לעיל את מתמודדת בתהליך מולם בכללי ואחרי שאת מצליחה לחשוב על אירוח.

שלום הבית ושפיות הבית, בעיני, קודמים כאן בהרבה ואני מאמינה שגם רב יסכים.
נכון לכן כתבתי כאןאמאשוני
כדי להבין איך לפזר את הערפל הזה שאיים להטביע אותי.
הייתי מוחלשת נפשית מאוד רק מעצם המחשבה על האירוח.
קיבלתי פה כלים, חלקם פשוטים יחסית ליישום, חלקם מורכבים, חלקם ניתנים למימוש מיידי, חלקם אי שם בשאיפה.
ובעיקר הבנתי שזה מסע, ושגם מסע בין אלף קילומטרים מתחיל מצעד אחד קטן.
ואני חושבת שמשיחת הטלפון ההיא עד עכשיו עשיתי כבר כמה צעדים.

המון תודה על ההתייחסות, הרגישות והבהירות של דברייך.
❤😔אם_שמחה_הללויה
אין לי כל כך עצות, הוריי עוד לא מבוגרים.
רק הזדהות. הזדהות עם היחס המורכב עם אמא. וגם אני משווה את עצמי לאחותי, אנחנו שתי אחיות. אחותי גרה ליד אמא וסבתא ומן הסתם יוצא שעוזרת להם יותר.
ואני גרה רחוק ורואה אותם פעם בהמון זמן לצערי.
מרגישה שזה יותר עבודה פנימית אצלי, ללמוד לסלוח לה וגם לעצמי..
כתבת יפהאמאשוני
כזאת לי לחדד עוד נקודה.
סליחה עצמית.
קבלת המגבלות האנושיות. גם הנפשיות שבהן.

ועלתה לי עוד נקודה כואבת עם כל ההתעסקות הזאת,
להורים שלי נולדתי. הם גידלו אותי עשרים שנה. כשיצאתי עם בעלי ידעתי שפערי העדות יבואו על חשבון ההרגלים שלי. חשבתי שאני היחידה שאשלם על זה מחיר.
ההורים שלי קיבלו את בעלי בשלמות מהרגע הראשון. מאוד אהבו אותו. אבל במובן מסויים, בבחירה שלי (בו), בחרתי באופן לא מודע לוותר על משהו של ההורים שלי.
תראי יקירה,המקורית
את מתארת מציאות של הורים שואבים. הם שואבים מכם, הילדים שלהם, הרבה אנרגיה.במיוחד האמא
המציאות הזו לא ככ זרה לי. הרבה פעמים הורים כאלה מפילים על הילדים שלהם תיקים של מחויבויות שהן לא תואמות מציאות או הגיון, מעמידים אותם בסיטואציות שקורעות את הנשמה או מאלצים אותם להתמודד עם כל מיני דברים שבקשר שבו ההורים הם בעמדת נתינה לא היו מעלים על דעתם. וזה בלי קשר לגילם. ויש ילדים שבאופיים הם מאוד מרצים ועלולים להיכנע לכך ולהכניס את עצמם לכל מיני פלונטר ים בחיים כדי לרצות את ההורים.
זו לא מציאות רגילה, וניתן להבין זאת מהדוגמאות שנתת.
הקשר שלך עם ההורים שלך נבנה עוד משחר ילדותך ומצאת כל מיני דרכים לשמור על עצמך מההתנהלות שלהם וזה מצויין. השאלה היא אם לשנות מההתנהלות עד עכשיו זה משהו שיעשה לך טוב או נכון לך. ואין מה להשוות לאחים האחרים, כל אחד מתמודד עם זה אחרת.
עזרה להורים בגיל המבוגר או בכלל תלויה במצב האישי של כל ילד - מי שגר קרוב יותר מן הסתם יותר זמין, מי שיותר קרוב מנטלית ובאורח חייו להורים גם כן. יש ילדים שמאוד יתקשו לראות הורה שמתגבר ומתקשה במיוחד אם מעורב גם חולי לא עלינו, ויש ילדים שירתמו במסירות רבה לטיפול בהורה סיעודי. גם המצב המשפחתי חשוב מאוד - לא דומה רווק לאמא לילדים קטנים, והכי חשוב במצב הזה - הירתמות של בן הזוג היא קריטית. אי אפשר לקחת על עצמך עזרה להורים בדרך קבע כשזה גורם לתאקלים מול הבעל. זה עלול להחריב את הבית.
אם את מרגישה שאת במקום שבו ההורים שלך כבר לא שואבים ממך ואת יכולה להגיע עם בעלך להבנות לגבי ההתנהלות מולם מצד אחד, ומצד שני לשים את הגבולות מולם - זה מבורך, ונתנו לך פה הרבה דוגמאות כיצד לעשות כן. אבל זו העבודה. רק שלכם מולם ושלך מול בעלך ומול עצמך, תנהלי עם עצמך שיח פנימי ותראי אם את מסוגלת לכך. וזה בסדר גם אם לא.
וואואמאשוני
כתבת ממש יפה ומדהים.
אבל כרגע קצת קשה לי עם ההצפה הרגשית שזה גורם לי..
אז מבטיחה לקרוא שוב לעומק ברגע שארגיש חזקה יותר.
תודה תודה תודה
❤️❤️❤️המקוריתאחרונה
באמת לפעמים צריך לתת לדברים לשקוע ולנפש להתחזק כדי להכיל ולהתמודד.
כותבת בלי ניסיוןמכחול
אני עוד לא בשלב הזה בחיים, אז רק מנסה לחשוב בקול רם...
לבעלך יותר קל להתארח אצלם, כמו שהיה עד עכשיו, או לארח אותם?
הניחוש שלי הוא שיותר קל לו מבחינה טכנית לארח אצלכם, אבל יותר קשה לו מבחינה רגשית (כי הוא מאמין שאורח צריך להתאים את עצמו, וכי בבית שלו הוא מצפה שאף אחד לא יגיד לו מה לעשות). אני צודקת?
אם כן, אולי תנסו לחשוב על זה בתור "להתארח אצל ההורים, פשוט בבית שלכם כי אי אפשר אצלם"?
ההורים אנשים מבוגרים, וכבר קצת קשה להם, אז כשאתם מתארחים אצלם אתם עושים את זה בבית של אחד הילדים שלהם (כלומר בבית שלכם). אה, ואתם מביאים את האוכל כי קשה להם להכין..

זה יותר קל מאשר להתארח אצלם בצורה רגילה, כי - לא צריך לארוז, לא צריך לנסוע, זה האוכל שאתם אוהבים, בית הכנסת שלכם, המיטות שלכם (או לפחות לילדים), וכו'.

אתם יכולים אפילו לנסות להפוך את זה לסוג של משחק בינכם - לדאוג שכל פעם שהם באים הכל מוכן עד 1 בצהריים (אין לי מושג איך תעשי את זה טכנית..), ואז כולם נכנסים לאוטו נוסעים לטיול קצר (כי זה הזמן שהנסיעה לסבא וסבתא הייתה לוקחת לכם, אז אתם יכולים לנצל אותו לטיול).
יכול לעזור לכם?
מגיבה כדי ללמוד ממכן לעתיד☺אם_שמחה_הללויה
ושולחת הרבה כח❤
עונה מהנסיון שלנואורי8
גם אנחנו הגענו לשלב שההורים כבר צריכים את עזרתנו...
חיבת להקדים ולומר, שההתמודדיות שלי פשוטות משלך , חמותי וההורים שלי הרבה יןתר גמישים ולא מכתיבים לנו מה לעשות כשהם אצלנו. אכתב בכל זאת מה עוזר לי כשקשה לי או לא בא לי לארח או לעשות משהו מסויים שפוגע בנוחות שלי וצריך לעשות כדי לעזור להם.
הכי אגואיסטי שיש- מה שהילדים יראו שאת עושה להורייך/ חמיך וחמותך, הם יעשו לך כשתגיעי למצב,שתצטרכי את עזרתם. אני רואה את זה מאוד ברור , לדוג- במשפחה של בעלי, לחמי וחמותי היה כיבוד הורים גדול להוריהם( וכל אחד מהם כיבד מאוד גם את ההורים של השני, ממש כמו בן). אחרי שחמי נפטר וחמותי היצה צריכה הרבה עזרה, לא היו שאלות, כל האחים התגייסו לגמרי לכל מה שצריך, אין מריבות או מתיחות בעניין, זה פשוט ברור להם שמה שאמא שלהם צריכה, הם שם. וגם הכלות שלה. אמא שלו עטופה בכל מה שהיא צריכה, למרות שאף אחד מילדיה לא גר לידה. ברור לי שזה שכל כך ברור לכולנו, גם לכלות, שעוזרים , נותנים, מארחים , מסיעים וכו... זה בגלל מה שכולנו ראינו שנים מול העיניים.
ברגעי חולשה, כשפחות בא לי לארח את הורי או חמותי ( והיא אשה נוחה ונעימה, סתם בא לי שקט ופרטיות בשבת), אני מזכירה את זה לעצמי.שואלת את עצמי איך ארצה שהילדים שלי יעזרו לי כשאגיע לשלב.
דבר נוסף, לא חייבים להתווכח איתם, אי אפדר לשנות אנשים בגילם. במה שפחות חשוב לכם אפשר ללכת לקראתם שבת אחת פעם ב... ובמה שממש חשוב אפשר פשוט לומר- אנחנו לא שותים קולה וזהו , שישתו אם ירצו, ולפי דעתי כוס קולה פעם בחודש מזיקה לילד פחות מלראות את אבא שלו שופך לסבא את בקבוק הקולה שהביא.
או - אמחנו יושבים בקידוש, זה הבדר אם אתם תעמדו ואנחנו נשב.
וסתם שואלת, אולי כדאי לחשב לפנינשבת כסו , מה עקרוני לכם, כמה עקרוני הישיבה / עמידה בקידוש. כמה עקרוניים זמני הארוחות ומה שלא עקרוני ללכת לקראתם, לומר לעצמכם ולילדים, השבת נעמוד בקידוש, כי אנחנו מכבדים את סהא וסבתא והם רגילים לעמוד וכו...
אולי תנסו לצאת ממאבק הכוחות הזה, של מי יקבע לי בהית שלי. הם אנשין מבוגרים, אין מה לנסות לשנות אותם . אפשר לקבל אותם עם השגעונות שלהם פעם בחוגשיים לשבת אימון בכיבוד הורים. בטוחה שכשהיחדים יראו דאתם מתגמשים ומוותרים בשביל כיבוד הורים, הם ילמדו להיות אנשים גמישים יותר, ובעזרת ה כשתתבגרו , זה יחזור אליכם.
מקווה שהועלתי, סליחה אם מה שכתבתי לא קשור למציאות שלכם
^^לגבי הקולה..לגמרייערת דבש

וגם שקדי המרק

זה נשמע שזה רעל...חצי חיוך 

עקרונות של בריאות זה נחמד וחשוב אבל יש עוד עקרונות של כיבוד הורים ולא להלבין פניהם ברבים

גם אם לגמרי לא צודקים.

וסתם סקרנות-להוציא את הנכדים מהבית של סבתא וסבא מתי שסבא מפצח ?

למה?

גם בבתים עם ילדים יש פיצוחים פשוט נזהרים ולא נותנים להם..

אמאשוני נשמע לי באמת כמו שכתבו שהקשר רגיש ומורכב ויושב על מורכבויות וצלקות מהעבר

אני מציעה לפנות לאשת מקצוע שתעזור לעבד וללבן את הדברים בינך לבין עצמך קודם כל

ואחר כך גם בינך לבין בעלך

את נשמעת בת ואישה מקסימה ורגישה!

אז תקראיאמאשוני
כתבתי שאבא שלי נותן להם גם כשאנחנו והם מתנגדים.
הוא מכריח אותם לאכול דברים שהם לא רוצים. כולל פיצוחים.
זה שיש בתים עם פיצוחים ולא נותנים לילדים זה טוב ונפלא, אבל זה לא הסיפור שלנו.
ולענייני בריאות לא צריך לשכנע אותי. לא כתבתי שאני שפכתי את הקולה וכו'.
כתבתי שאם אני מתערבת אז אני יוצאת לא בסדר כלפי כולם ואם אני לא מתערבת ונותנת להם (לבעלי ולהורים שלי) לנהל את ההתנגחות ביניהם אז זה מגיע למקומות כאלו.

ואני באמת לא חושבת שילד צריך להגיע למצב של חוסר אונים שהוא לא רוצה לאכול משהו וסבא שלו מכריח אותו, מי שלא רגיל לאכול דברים כאלו זה ממש גורם לו לתחושות גועל בגוף.
אבל כאמור, השאלה אפילו לא שם.
לאור מורכבות הקשר עם ההוריםבאר מרים
ממש ממליצה על מישהי בשם אסתר סולטן שמעבירה סדנאות בנושא כיבוד הורים ועוזרת לפתור משקעים מהעבר.

היא מבית אל אבל נדמה לי שהיא התחילה להעביר סדנאות דיגיטליות.

תבררי..
טעות..באר מרים
תודה רבהאמאשוני
נשמע ממש טוב כשארצה להתמודד עם זה.
כרגע מנסה למצוא איך אפשר להתמודד בלי לפתוח משקעים מהעבר ובלי לדבר איתם לפני וכו'.
אולי זה לא אפשרי, לא יודעת.. אבל אין לי כח להשקיע בזה כרגע. יש לי עוד תחומים וקשרים "לנקות" שכרגע יותר דחופים. זה לגמרי עבודה קשה כל העניין הזה.

פעם גם היה לי קשה מאוד לנסוע לשבתות אבל גם אצלם וגם אצל ההורים של בעלי התרגלתי איכשהו לתנאים ולמדתי פחות להתערבב רגשית בכל מיני מצבים ככה שלהתארח זה יחסית בסדר לי כרגע.

בכל אופן תודה רבה על התשובות!
בהחלט עזר לי לקרוא אותך ואת כולן ולהבין איזה שינויים נדרשים לעשות ומה אני בשלה כרגע לעשות ומה לא ובע"ה בהמשך
תגידו רק אני תוהה מה מסבירים לפעוטות בזמן צפירה?ממתקית

מדמיינת את הבן שלי לא מבין מדוע לא רצים לממ"ד...
פתאום כולם נעמדים. 
גילאי שנתיים -שלוש, איך מסבירים להם?

שאלה טובה בעידן של ילדי המלחמהיעל מהדרום

לק"י

בגיל 3 אפשר יותר להסביר שזו צפירה אחרת, לא אזעקה.

זה גם נשמע טיפה אחרת (למרות שבחג יצא לי לשמוע אזעקה במקום אחר, וזה באמת היה דומה יותר לצפירה).

לגיל שנתיים הייתי גם מסבירה. ואומרת תוך כדי שזו לא אזעקה. לא יודעת מה יבין, אבל לא יזיק.

אם יש ילדים שעלולים לפחד, אז אולי לשים להם מוזיקה בקול או משהו שיסיח את דעתם.

ותודה שהזכרת לי לדבר על זה עם הילדים שלי. למרות שבטח יסבירו להם בגן.

שנה שעברהכורסא ירוקה

אנחנו אמרנו שזה שופר כדי שכולם יחשבו על אנשים שהם מתגעגעים אליהם, וזה נשמע שונה מאזעקה, והסברנו קצת את ההבדל בצליל.

כל פעם לפני צפירה תזכרנו אותם

אפשר להסביר מראשעוד מעט פסח

ואפילו להשמיע מיוטיוב.

בגדול, אזעקה היא עולה יורדת, וצפירה צליל אחיד, אז אפשר עם היד להמחיש את ההבדל (הרי כשהילדים מחקים אזעקות הם יודעים לעשות את זה מצוין)

ולשחק ב'מה שומעים עכשיו?', או ב'בא נעשה צליל של אזעקה/צפירה'.

למה לא להיכנס לממד וזהו?שושנושי

אני הייתי נכנסת כדי לא לבלבל אותו.  

בפועל כנראה שאשים מוזיקה או הסחת דעת עם משהו מרעיש אחר.

לא רוצה ליצור אצלו התלבטות לפי סוג הצפירה, מתי כן ומתי לא. 

אם הילדים במסגרתהשם שלי
לא יכנסו איתם לממ"ד.
צודקת לא חשבתי על זהשושנושי

אכין אותו באותו בוקר לפני הגן

או שלא, אולי פשוט נזרום עם הסיטואציה

גם ככה הוא לא נבהל מאזעקות. כן באסה לי בשבילו שלא יתאכזב כי ממש אוהב את הפעילות בממד 🤣

אני בעצמי לא בטוחה שלא ארוץ למקלט בטעות🫥טארקו
לגמרי...אני קופצת מכל מיני רעשיםיעל מהדרום

לק"י

שמתי לעצמי תזכורות 10 דקות לפני הצפירות. וגם אז בטוח זה יקפיץ אותי.

יש הרבה סרטונים ביוטיוב עם הסבר בנושארוני 1234
מציעה לגגל ולבחור אחד שמתאים לכם
יש סרטון מהמם בדיוק לזהאמאשוני

כדאי לתרגל בזמנים רגועים.

אחפש בהמשך

זה הקישוראמאשוני

עכשיו רואה שיש עוד כמה סרטונים עם אותו רעיון.

עם זה השתמשתי אצל כמה ילדים. עשינו כמו חידון, וזהו הם זיהו ועבר בשלום.

קודם כלoo

לא כדאי לרוץ לממד אלא ללכת בנחת

ואפשר לומר בפשטות תהיה היום 'צפירה'

צפירה היא לא אזעקה

היא רק דומה

ועומדים כשיש צפירה

אפשר גם להוסיף הסבר למה יש צפירה

הלוואי שהשנה סוף סוף יבטלו את הצפירה!!מתואמת
אני כבר שנתיים או יותר מדברת על זה...

בכל אופן, אפשר להדגים לו איך אזעקה נשמעת ואיך צפירה נשמעת, ואז להסביר שכשיש צפירה לא הולכים למרחב המוגן אלא עומדים.

באמת הבן שלי בן 7 אמר לי שהשנה אין צפירהאני=)

כדי לא להבהיל את החיילים... אחרי בירור קצר הוא הודה שהתבלבל עם זיקוקים ביום העצמאות (או נפצים בפורים) קיצר שמע שיחות של מבוגרים ועדה קצת סלט.

אבל באמת צפירה עלולה להבהיל מאוד. מצד שני- יש לך פתרון לזה? הצעה אלטרנטיבית ליום הזכרון גם?

כן, איזשהו שיר מוסכם מראשמתואמת

(ווקאלי, כדי שיתאים גם למחמירים)

שאותו משמיעים ברמקולים במקום הצפירה...

או עדיף - פרק תהילים... אבל מניחה שזה לא יקרה, מחשש הדתה

קיבלתי את זה, מודה שלא פתחתי...כבת שבעים
אני באמת לא מבינה כל פעם מחדש למה עוד לא ביטלופה לקצת

את הצפירות האלה.

בשביל החיילים כולם מדברים שצריך לוותר על זיקוקים וכל הדברים האלה

ומה עם הילדים? הם לא חשובים?

בשבילם כדאי מאוד לבטל את הצפירות האלה.

אני אומרת לילדים שיש צפירה ולא אזעקה, מסבירה איך זה נשמע ואומרת שזה כדי להזכיר לנו את החיילים שנהרגו כדי לשמור עלינו ושכל עם ישראל ביחד יקרא פרק תהילים לזכותם באותו זמן.

אבל למה בעצם לבטל? עם דיבור והכנה מקדימה,Pandi99

ובסוף קול הצפירה והאזעקה לא נשמע אותו דבר

יש סיפורים חברתיים על הצפירה

ובסוף זה עניין תרבותי שמתרגלים אליו

למה לבטל את הנפצים? הסבר לחיילים שזה נפצים לאפה לקצת

מספיק?

אז אותו הדבר.

לילדים זה מפחיד למרות כל ההסברים.

הילדים שלי מפחדים גם מרעש של אופנוע ואמבולנס ומטוסים מאז שלמדו שיש אזעקות.

לא עוזר שרואים את המטוס והאופנוע זה עדיין מפחיד את חלקם מאוד מאוד.

ולחלק מהאמבולנסים באמת שינו את הקול...יעל מהדרום

לק"י

אני מסכימה איתך.

אין עניין דוקא בקול הספציפי הזה. יש עניין לזמן שכולם מתאחדים בו.

(אם זה רק היה מבהיל לשניה, אז בסדר. הבעיה עם כאלה שזה מפחיד אותם מעבר לקפיצה הראשונית).

מתי זה?שירה_11
השבוע בשלישי בעשר בבוקריעל מהדרום
לק"י

ושבוע הבא בשני בשמונה בערב, ושלישי ב-11 בבוקר.

תודהשירה_11
נראה לי גם היום ב 20:00 בערב, לא? כי חנויות ייסגרונפש חיה.
לאאמאשוני

ביום הזיכרון לשואה יש צפירה רק בבוקר.

החנויות אכן נסגרות.

אהה... חסכנו צפירה חחנפש חיה.
מסבירים להם הכל, ילדים של דור גאולה!אם מאושרת

יש להם נשמות גדולות, וכמו שהם חווים את כל האזעקות צריך ללמד אותם את כל העניין של תקומה וגאולה.

דווקא בגלל שהם חווים את האזעקות ,ואת המילואים ואת השכול ( נראה לי כולם היום מגיל אפס מכירים מקרוב חייל שנהרג)

כל כך חשוב לדבר על המשמעות של זה.

כמובן לפי הגיל ,

אבל כבר מגיל קטן אפשר ללמד.

על יום השואה-לילד קטן אני אומרת שיהיה רעש כמו אזעקה ,זה כדי לזכור את כל הגלות שהיתה לנו, את המשפחה של סבא שאתה קרוי על שמו שנהרגה בשואה,

הם נהרגו ולא יכלו להילחם ואנחנו זכינו שכשרוצים להרוג אותנו יש לנו צבא עם חיילים ומטוסים שמגנים עלינו.

לילד יותר גדול אפשר לפרט יותר ,

יש דיסק מקסים לימים האלה שאנחנו משמיעים מאיסרו חג פסח ,שמסביר מאד יפה על כל התקופה הגדולה הזו.

יש שם את הסיפור על הרב הרצוג ושמע ישראל, על הרב לאו בצורה מותאמת לילדים.

על יום הזכרון- לדבר על חיילים שנלחמו בשבילנו ונהרגו ועכשיו הם יושבים בהיכלו של משיח ואיזה צדיקים שהם,

ואנחנו מתמלאים ביום הזה מהגודל של הנשמה שלהם.

וגם מודים לה' שיש לנו צבא.

אני מספרת להם גם את הסיפור על אבא וילד שראו בית קברות וכו'.

ובגלל שהם חווים את זה, אני על יום הזכרון מספרת גם לקטנים כך. כל אחד תופס כפי מידת הבנתו.

אבל אין שום עניין להסתיר ולצבוע בוורוד מציאות שהם חווים בשנתיים וחצי האחרונות בעוצמה הרבה יותר חזקה.

עדיף דווקא להעצים את הדיבור בימים אלו - להחדיר בהם את גודל הזכות לחיות בתקופה הזו ,

את ההודאה לה' על הצבא והמדינה

ולהחדיר בהם אמונה שהם יחיו גם את השלב הבא של הגאולה בבית המקדש ( זה כבר מתחבר לדיבור על יום ירושלים למרות שאז אין צפירה).

התגעגענו אליך ואל הרוח הגדולה שלךדפני11
מתחברת
♥️אם מאושרת

חיממת את הלב.

התגעגעתי גם

איזה דיסק זה? לא מכירה...בארץ אהבתי

אהבתי את מה שכתבת. מתחברת מאוד...

(וכיף שחזרת לפה, הרבה זמן לא כתבת בפורום, נכון?)

"היינו כחולמים, על מועדי חודש אייר לילדים"אם מאושרת
ותודה,אכן, פחות מספיקה לכתוב
וואוו!!! אם מאושרת!!וואלה באלהאחרונה

ברוכה השבה!!

שתדעי שחשבתי עלייך המון והיית חסרה לי מאוד❤️

שגרה? חה. הצחקתם את הסבתא של הנגיפים...מתואמת

אחרי שאתמול כולם הלכו ב"ה (מלבד הגדולה, חופש לפני מתכונת), היום יש פה:

נער שמחכה לתור לרופא (אחרי שכבר יותר משבוע הוא משתעל),

נער נוסף שלא הצליח לקום (ספק אם מעייפות שנצברה ב"חופשה", ספק כי גם הוא חולה),

עוד ילד שמלכתחילה נשאר בבית (כי אתמול היה חלש ועייף),

ועוד ילדה שלא קמה (לא ברור אם בגלל מחלה או פשוט כי ללכת לבית הספר זה לא משהו שהיא מחבבת),

וגם תינוקת שהושכבה עכשיו שוב לישון, אחרי שכל הבוקר צרחה והסכימה להיות רק על הידיים של אבא (שלא כאן עכשיו)...

ובתווך - אמא אחת שגם היא חטפה איזשהו וירוס, אבל אמורה לעבוד בכל זאת, בתוך הבית המבולגן (כי אתמול ושלשום לא היה בכוחותיה לסדר)...

בכל אופן, לא שייך לשלוח את התינוקת במצב כזה למשפחתון, נכון? (היא לא הרגישה לי חמה, אבל הצרחות האלה שלה היו לא רגילות לשעת בוקר כזו)

(באסה, אתמול היא בכתה כשהבאתי אותה למשפחתון, אבל אחר כך המטפלת התקשרה לומר לי שהיא התאוששה ומשחקת נפלא. חבל ששוב תהיה לה נסיגה בהסתגלות...)

אם תתעורר במצברוח טוב ולא חמה, הייתי מביאהירושלמית במקור
תודה!מתואמת
טוב, עכשיו שמעתי את מעלליה בלילהמתואמת

מפי אלה ששמרו עליה (לא אני🙈) -

וכנראה שהיא פשוט עייפה...

אז טוב, ניתן לה לישון, ונקווה שמחר היא תלך... (בתקווה שהשגרה הנחמדת תימשך עוד קצת)

בהצלחה ובבריאות בע"הירושלמית במקור
וואי, מזדהה מאוד!!!ווטר מלון

ביום חמישי הגדולה לא הלכה ללימודים, כי לא לומדים באיסרו חג.

ביום שישי הקטנה היתה בבית, כי אין משפחתון בשישי.

בראשון דווקא כולם היו במוסדות,

אך היום השני נשאר בבית כי לא מרגיש טוב.

ואני

צריכה

שקט

ולבדדדדדד

שיהיו בריאים אמן.

אמן!מתואמת

לפחות אצלנו עכשיו כל החולים (האמיתיים והמדומים) ישנים, אז יש לי קצת שקט...

מקווה שגם אצלך❤️

אנחנו ניתן לך פינה שבועית בפורום😅יעל מהדרום
לק"י

כתיבה משעשעת.

מודה שאני מיציתי את ההשכמות. הבוקר בקושי קמתי...

בשמחהמתואמתאחרונה
וכן, במקום מסוים היה קל יותר בתקופה שלא היה צריך להשכים אותם בבוקר...
חורג מהמקובל וכותב כאןפשוט אני..

בשביל לספר על חידוש מעניין וחשוב:

מעתה, כל זוג עם אחת מהמוטציות בגן BRCA (לא משנה מי מבני הזוג נושא את הגן), זכאי ל-PGD על חשבון קופת החולים.

מה זה אומר?

שאם רוצים ללדת ילדים ללא הגן הזה, אפשר לעשות תהליך של הפרייה מלאכותית. בבית החולים יעשו בדיקות גנטיות לכל העוברים עוד לפני ההחזרה, ורק עובר שלא נושא את הגן הזה יוחזר לרחם. התהליך עצמו קיים כבר שנים רבות ואין בו חידוש, אך ללא מימון הוא עולה עשרות רבות של אלפי שקלים ולכן עכשיו יש בשורה של ממש.

שמח להגיד שיש לי קשר להחלטה הנ''ל.

החלטה שתחסוך מאות אלפי שקלים למדינה על כל תינוקת שתיוולד ללא הגן הזה ולכן לא תחלה בסרטן,

החלטה שתמנע הרבה צער, אובדן וכאב דורות קדימה.

תודה, כמה שאלותחושבת בקופסא

נראה לי שזה יהיה רלוונטי רק לזוגות עם מספיק מודעות לעשות ברור גנים מקיף לפני תכנון הריון, שזה לצערינו לא כמו גדולה של אנשים.

זה גן שמוצאים בבדיקות סקר גנטי רגילות של קופת החולים, או כחלק מבדיקות גנטיות פרטיות כמו אקסום גנטי וכו'?

לכמה ילדים המימון הזה תקף? שניים, כמו בטיפולי פוריות רגילים?

תשובותפשוט אני..

א. יש יותר ויותר מודעות לעשות בדיקות גנטיות לגן הזה ספציפית, בעבר הבדיקה לא הייתה בסל הבריאות, אחר כך הוסיפו לכל מי שיש את הגן הזה במשפחתו, אחר כך לכל האשכנזיות, ומזה כמה שנים שהבדיקה כלולה בסל לכל אדם.

ב. הגן הזה כ''כ אלים, שבדרך כלל משפחות עם הגן הזה יודעות על כך, או לכל הפחות יכולות לחשוד. עם כ-90% לפתח סרטן אצל נשים וכ-30% אצל גברים, קשה להסתיר את קיומו של הגן.

זה כמובן לא אומר שאין צורך להיבדק אם אין סרטן במשפחה.

ג. לכאורה המימון תקף לשני ילדים, אבל:

אם אשה לוקחת הורמונים, עוברת שאיבת ביציות, הפריית מבחנה, ואז מגלים למשל שיש 10 עוברים שלא נושאים את הגן - אז המדינה ''בלי כוונה'' כבר מימנה 10 עוברים.

אולי בהחזרה של השלישי (כלומר אחרי שתי לידות מוצלחות) יהיה צורך לשלם, אבל החזרה זה החלק הכי זול בתהליך. החלק היקר מאוד הוא הבדיקה הגנטית והשאיבה, ואת זה עושים לכל כמות של עוברים שמצליחים להפרות, באותו המחיר. כלומר לבדוק 20 עוברים עולה כמו בדיקת עובר אחד.

ואף אחד לא יגיד לאשה ''הצלחנו למצוא 10 עוברים בריאים אבל רק 2 על חשבון המדינה, אז תחזירי לנו 80% מהעלות''. אין דבר כזה.

בנוסף, אשה שכבר יש לה ילדים אבל בלי השיטה הזאת, יכולה להיות זכאית כל עוד לא הוכח שהילדים שלה אינם נושאים את הגן. אבל לגבי הפסקה האחרונה זה יותר טריקי ואולי לא יהיה אישור אוטומטי, אולי צריך להתווכח וכו'.

לגבי א. אתה בטוח? זכור לי שזה לא לכולם בסליעל מהדרום
לק"י

או שיש רמות סבסוד שונות?

טוב הבנתי שזה תלוי קופהפשוט אני..

רק אשכנזיות ואתיופיות זכאיות אוטומטית, השאר צריכות לקוות שהקופה תאשר.

לגבי ב,Sheela

חשוב לציין שמקרה של 10 עוברים בריאים הוא חריג ובגדול בגדר נס

אחרת נשים מתחילות את התהליך ומתאכזבות להגיע לעובר 1 או שניים. זה לא תהליך כזה קליל כמו שזה נשמע על אף שהוא חשוב ומציל חיים. 

רציתי גם לכתוב...קופצת רגע
@פשוט אני.. לא יודעת את מי אתה מכיר שיצאו להם עשרה עוברים בריאים משאיבה אחת אבל זה לא שכיח...

והתהליך בהחלט לא פשוט בכלל, מורכב יותר מ ivf 'רגיל'. אבל כמובן חשוב מאוד אם יש צורך... 

וואי סליחה!פשוט אני..

ממש לא התכוונתי לתת תקווה שיהיו 10 עוברים אחרי סיבוב אחד,

התכוונתי רק לתת דוגמה בקשר לשאלה על עלות התהליך, ולהסביר שהבדיקה הגנטית תהיה בחינם לא משנה כמה עוברים טובים יהיו, כל עוד עדיין לא היו 2 לידות תקינות.

ממש סליחה אם לא הייתי מספיק ברור

אני נבדקתי במקרהאבי גיל

אחרי שנולדו לנו ילדים

ולאף אחד ברוך ה' לא היה סרטן במשפחה קרובה נבדקתי רק בגלל שאני אשכנזייה וחברה המליצה לי

והנה יצאתי נשאית. האמת לקחתי מאוד קשה ...

ממש ממש ממליצה להיבדק לכל אחת גם ללא היסטוריה משפחתית

נשמע נהדר, תודה שסיפרת!מכחול
וואלה מענייןשלומית.

2 מחשבות שעלו לי:

1. האם זוגות רבים יהיו מעוניינים להשתמש באופציה הנ"ל? כי להכנס לטיפולי פוריות עבור זוג ללא בעיית פוריות נראה לי דורש אומץ והתגייסות מיוחדת. כמובן שאם הגן הפגום הוא מחלה שגורמת לנכות קשה כבר בעוברות ובתחילת החיים הרבה אנשים כן בוחרים במסלול הנ"ל אבל בסיטואציה הזו זו סוג של בחירה "אקסטרא"

2. במחשבה שנייה, אם אחוז גבוה מנשאי הגן אכן יבחרו להשתמש בתהליך אז תוך דור או שניים נוכל לראות ירידה חדה בתפוצה של הגן הנ''ל... אבל באמת זה דורש מהזוגות "לטעת חרובים"...

בכל מקרה ידיעה חשובה, תודה 

יכולה להגיד על המשפחה של בעליאורחת רבתא
יש לו כמה קרובות משפחה שנפטרו בגיל 40+..  אז במשפחות כאלה אני חושבת שלא תהיה הרבה התלבטות...
אבל היום יש טיפולים מונעיםמתיכון ועד מעון

לא פיקניק בכלל, אבל קיים

כריתת איבריםפשוט אני..
בהחלט לא פיקניק 
מסכימהמתיכון ועד מעון

מנגד גם PGD זה לא פיקניק. ב"ה שאני לא צריכה להתלבט על זה.

לא חושבת שזו בחירה קלה, זה מה שאני אומרת

זאת בדיקה שקשורה גם לגבר?פרח חדש
בוודאיפשוט אני..
והאם הבדיקה לגבר היא חלק מהסל כמו אצל נשים?פרח חדש
כןכורסא ירוקה
גבר יכול לחלות בעצמו ויכול להעביר את הגן הלאה בדיוק כמו אישה ולכן זו אותה הזכאות
הבדיקה בסל רק לנשים ממוצא אשכנזי או אתיופישבעבום

לשלושת המוטציות השכיחות במוצאים אלה

ישנה בדיקה מורחבת אותה ניתן לבצע דרך הביטוח המשלים (לפחות במכבי) שהיא עולה כ 300₪ ומתאימה לכל המוצאים.

הבדיקה הזו בסל רק למי שחלתה בעצמה בסרטן השד או נמצאה מוטציה במשפחתה

לגבי המוצא את צודקת, לא לגבי המין. זה גם לגבריםכורסא ירוקה
אני עובדת בתחום... מבצעת בעצמי את הבדיקותשבעבום
הבדיקה המורחבת יותר מיועדת גם לגבריםשבעבום
אז גברים לא זכאים לבדיקה דרך הסל?פרח חדשאחרונה
שנת גיל 3 וחצימנגואית

ילדה בת 3 וחצי, התחילה השנה גן עירייה בלי שנ"צ

ונראה שהיא עוד לא התרגלה לזה ועוד צריכה את השיינה לפעמים

רוב הימים בלי שנצ

בימי חופש , שבתות ולפעמים סתם יום כמו היום היא נרדמת על הספה, לא בשעה קבועה. יכול להיות 12 יכול להיות 7ף6 בערב ואז כבר תישן לילה שלם.

אחרי שעה בדרכ קשה להעיר אותה

בסוף כשאני מעירה בכוח היא בדרכ עצבנית עד שהולכת לישון

לפעמים בשעה הרגילה, 7 וחצי

לפעמים באזור 8 וחצי אם התעוררה מהשנצ מאוחר..

קמה בדרכ בין 6 ל7

הגיוני? בעייתי?

ילדה בריאה עם מרץ רוב היום

כן, הגיוני לגמרימתואמת

זה גיל גבולי, במיוחד כשהם בגן ויש סדר יום מעייף (אבל גם אם הם בבית).

זה יתאזן לאט לאט...

(בדיוק היום שמתי לב שבת הארבע שלי כבר לא קורסת לישון באמצע היום... היום אפילו אחרי הגן, ואף שהיא נרדמה בהסעה - היא התעוררה אח"כ והייתה ערנית להפליא עד לא מזמן...)

וואו.. ממש בית של גדולים אתם מנגואית

שהיא ערה עד מאוחר

כן, בהחלט בית של גדולים🙈מתואמתאחרונה

אבל זה גם קשור לזה שלא הרגשתי טוב, ולא היה לי כוח להשכיב אותה נורמלי... (עם כל הגדולים שיש כאן - אף אחד לא ממש התנדב לעשות את זה)

הגיוניאפונה
אבל אולי אם תקדימי לה את שעת השינה זה יעזור לה להחזיק יום שלם.
איזה כיף, נשמעת ילדה חלומיתשמש בשמיים

גם ישנה שנ"צ וגם הולכת לישון מוקדם בערב, תיזהרי, זה כמו האימהות שדואגות שהילד ישן לילה שלם ברצף ואז הוא מפסיק

בעיקרון זה גיל שצריך לישון בו בין 11-13 שעות ביממה, אז היא בטווח נורמלי לגמרי.

🤣 חחח ממש. אני מקנאת!Pandi99
נשמע הגיוני, נסי להשכיב קבוע בשש, שבע זה כבר מאוחרקופצת רגע
שש זה קשה עם כל האור בחוץמנגואית

איך אתן מצליחות?

ותודה לכולן על המענה, מעודד

@שמש בשמיים היא קמה בלילה לפעמים ;) לשירותים, מים וכדומה

ב"ה ילדה מקסימה

תריסיםאפונה
חצי שעה לפני ההשכבה..
אני תמיד אומרת לילדים שלי שאנחנו הולכים לישון לפיפה לקצת

השעון ולא לפי האור/חושך בחוץ

גם הבת שלימתיכון ועד מעון

שבאותו גיל הייתה שונצת קבוע עד שהתחיל המבצע הנוכחי. עכשיו זה לפעמים.

נשמע לי ממש הגיוני

תגידו אני נורמלית? חזרה לשיגרה ועומס חברתיאנונימית בהו"ל

אז חזרתי היום למשרד והיה לי מתיששש ברמות

דווקא לא העבודה עצמה

(עבדתי כל התקופה יחסית רגיל, פשוט מהבית)

המפגש עם האנשים

והרבה

ולהיות נחמדה לכולם

ולהתעניין

ולשתף

שקטטטטט

אני חושבת שהיום איבחנתי את עצמי סופית כ hsp

היה לי כיף לעבוד מהבית

להיות עם הילדים

מידי פעם לפגוש משפחה מורחבת

במינון שלי

קצת חברות בגינה

וזהו, לא צריכה יותר מזה

אבל פתאום אני תוהה אולי זה לא נורמלי ובני אדם הם יצורים חברתיים שאחרי 6 שבועות בבית אמורים לשמוח לפגוש את הקולגות שלהם?

בעיני זה תלוי באווירה בעבודה... (ולמה מאנונימי?)ירושלמית במקור
כי זה משהו אישי...מתואמת
גם לי לקח קצת זמן להצהיר על עצמי כאדם רגיש מאוד.
אני גם אדם רגיש מאודמתואמת

ועובדת מהבית באופן קבוע.

לא חסר לי בכלל מפגש עם קולגות (יש לי כמה קולגות וירטואליות להתייעצויות), ובפעמים שכן יוצא לי להיפגש עם כמות גדולה של אנשים, גם אם זה משמח אותי, זה מציף אותי כמו שאת מתארת.

אין פה נורמלי ולא נורמלי (למרות שגם אני לפעמים נופלת לתהיות האלה), יש פה מה מתאים לכל אחד בפני עצמו.

אם יש לך אפשרות לעבור איכשהו לעבודה בלעדית מהבית - זה יהיה לך מבורך, בעיניי.

(ולפני שיבואו פה נשים רגישות אחרות ויאמרו שהן לא מסכימות איתי - אומר שגם בהגדרה של אדם רגיש מאוד יש מנעד ויש אנשים שונים שמתאים להם דברים שונים...)

חיבוק על החוויה❤️

תודה על התגובה שלך❤️אנונימית בהו"ל

הרבה פעמים עוזר לי לקרוא אותך, גם בפורום השכן

יש מצב שהמודעות לזה התחילה אצלי ממך🤍

והלוואי שאוכל לעבוד רק מהבית, או אפילו יום בשבוע.

עד עכשיו הייתי מגיעה פעם בשבועיים ועכשיו העלו את התדירות ל3 פעמים בשבוע מהמשרד, נראה מה אני אעשה...

והקטע שהאווירה במשרד מעולה, אני יודעת שאוהבים ומעריכים אותי, אנשים מגיעים לדבר ולהתייעץ ואני מפרגנת לאחרים. זאת לא הבעיה. טוב, לפחות זה...

ב"ה שהאווירה שם טובה! לולא זה לא היית שורדת בכלל..מתואמת

אבל גם כשיש אווירה טובה בחברת האנשים - עדיין עלולים להגיע להצפה.

מציעה לך לנסות למצוא זמני הפוגה שבהם את מסתגרת לזמן קצר איפשהו (אפילו בשירותים🙈) כדי קצת להוריד את הצפת החושים...

(זוכרת את עצמי בחתונות של אחיי, שכמובן שמחתי בהן מאוד, בורחת לשירותים כדי להיניק, רק כדי להירגע קצת מההצפה...)

וואי מובן לגמרייירקאני

אחרי תקופה של רוגע קשה לחזור לסחרחרה הרגילה

ליoo

אין רגישות חברתית גדולה אבל גם לי לא תמיד מתאים עומס חברתי

אז בימים כאלה של חזרה כמו חמישי והיום

אני מדברת עם אנשים בקצרה

התעניינות קצרה שיתוף קצר

כי זה הרבה אנשים בטווח קצר

בימים רגילים אני יכולה להעמיק ולדבר עם אנשים בצורה יותר ממושכת

אז אם יש רגישות חברתית כדאי להתאים את המפגשים אליך

קצרים ומתמצתים

לפעמים מספיק שלום וחיוך/ מה נשמע

תודה לכן על הנירמול! וואו תחושת הקלהאנונימית בהו"ל
עכשיו מקלחת טובה וספר טוב ולישוןן
מזדהה עם התחושות^כיסופים^

גם לי היה מציף היום להתייחס לכולם ורציתי בעיקר שקט וחזרה חברתית הדרגתית

עשה לי טוב לקרוא את מה שכתבת ולדעת שיש עוד כמוני

וואי לגמרישוקולד פרה.

אני עובדת בשתי עבודות ובשתיהן בקושי יש צוות.

וגם אז אני הכי אוהבת להיות לבד בשקט שלי.

כשיש הרבה אנשים שאת צריכה לצאת מעצמך ולהיות נחמדה- זה מעצבן וקצת מלחיץ.

גם בשבילי נוכחות של אנשים אחרים מוציאה אותי מעצמי, שמצד אחד זה נחמד, ומצד שני זאת ממש פעולה נפשית. 

אולי את אדם רגיש מאודעם ישראל חי🇮🇱

זה כמו "תסמונת"

יש הרבה מאמרים על זה וגם יש כאן פורום לאנשים רגישים מאוד. יכול להיות שאת אחת כזו (:

זה לא נשמע שאת יצור לא חברותי ...חילזון 123אחרונה

ילדים, משפחה מורחבת וחברות זה עמוס מעל ומעבר

גם רק ילדים זה כבר עומס....

החיים שלך פשוט מלאים בדברים החשובים באמת

אנדומטריוזיסאמונה הודיה

יש לי כל מיני חשדות, בשנות השלושים לחיי, עם כמה ילדים שהגיעו מטיפולים ויש לי מחשבות.

מי שאובחנה, מה גרם לכן לאבחן את זה (בעקבות אילו סימפטומים) ואיך מאבחנים אנדו? ואולי עוד שאלה אחרונה, למה זה כל כך משנה אם יש או אין אנדו? 

אני גם תוהה על עצמי אם מאובחנת ככזופיצית קטנה

בשל הידבקויות קשות , שהחמירו עם ניתוחים קיסרים עד כדי חוסר יכולת להרות טבעי ( מכער. כאלו שנותחו פי כמה ושום בעיה לר נוצרה כך שחושבת שההידבקויות היו שם תמיד(

מחזור קשה בנערות בפרט עד כדי כמעט התעלפות

לא עולה לי עוד משו

מה את מעלה ממך?

מעניין גם אני מביאה בטיפולים וחשבתי על זה גם אבל לא נראה לי שישנה משו אם אקבל את התווית או לא..אולי לנפש

אצלי זה בעיקר חצוצרות חסומות בלי שום רקע ברוראמונה הודיה

וכאבים בזמן יחסים שנעלמו אחרי הלידות.

ממש לנפש 💗 לדעת למה. 

לי ישזוית חדשה

בעיקרון התסמין העיקרי של זה אמור להיות כאבי מחזור מאד מאד חזקים.

בפועל לי היה מחזורים נסבלים (עם אקמול).

אבל יש עוד תסמינים שלי היו.

כאבים ברצפת האגן. גם ביחסים, אבל לא רק. דלקות בדרכי השתן, כאבי עיכול, גזים, התכווצויות שרירים ברגליים, כאבי ראש, כאבי מחזור ללא מחזור, כאבי בטן, בחילות, ובטח שכחתי כמה דברים.

התגלגלתי אצל הרבה רופאים, ואובחנתי עם מעי רגיז, עד שהחלטתי לבדוק אנדו' על דעת עצמי, וגיליתי שאכן יש לי.

אבחון מתבצע אצל רופא מומחה לזה. יש רשימה באתר של "אנדומטריוזיס ישראל".

רופא נשים רגיל לא יודע לאבחן!!

ממליצה על ד''ר ורד אייזנברג. נחשבת למומחית מס' אחת בארץ לאבחון אנדו' באולט'. וגם מאד נחמדה.

למה צריך לדעת אם יש?

אם יש קשיים בפוריות - אז יודעים מה הבעיה ובמב צריך לטפל. וגם בלי קשר. אנדו'זה מחלה שכל הזמן מתפתחת וצריך להיות במעקב עליה. הנגעים שלה יכולים לנדוד בכל רחבי הגוף וממשיכים להתפתח בכל מחזור.

תודה על הפירוט 💗אמונה הודיה

סף הכאב שלי מאוד גבוה וקשה לי לציינן את כאבי מחזור...

איפה היא מקבלת? דרך הקופה או פרטי? 

אני הלכתי פרטי, לא יודעת אם יש מהקופהזוית חדשה
צריך הפניה או שזה פשוט לקבוע תור לרופא נשים שמתמחהאמונה הודיה
בזה? 
אפשר לקבוע לבד פרטיזוית חדשה

או דרך הקופה עם הפניה

אם יש לך ביטוח פרטי גם צריך הפניה - בשביל ההחזר

לפחות ככה זה במכבי 

כאבי מחזור קשיםשאלה גנים
גרמו לי ללכת לרופאת נשים ששלחה לבדיקה מעמיקה אצל דר' אורי דיאור בהדסה. רופא אנושי כמו שלא פגשתי נראלי מעולם. לדעתי עובד בהסדר עם קופות חולים. ממליצה כדי לדעת כמו שכתבו פה, וגם כי הוא המליץ לי ללכת לטיפול טבעי וזה באמת ממש ממש עזר!! 
זהו נפגשתי עם זה מתוך רצון להתחיל טיפול טבעי בפוריאמונה הודיה
ומבירור שטחי ראיתי שזה משנה מה יש לי ולהתאים לזה טיפול. אשמח לשמוע יותר אם מתאים לך, יכולה גם לפנות בפרטי. 
קיבלתי עליו כמה דיסהמלצותזוית חדשה
אויש, מצטערת לשמועשאלה גנים
איזה טיפול?אפונה
זה נקרא סובאדו (עיסוי, רפלקסולוגיה וכזה)שאלה גנים
תודהאפונה
לי יש, מאובחן בניתוחעדינה אבל בשטח

היו לי כאבים מאוד מאוד חזקים במחזור , וכל מחזור גם בעיות בעיכול, אחרי החתונה קצת נרגע, כנראה בגלל הריונות וגלולות, אבל חזרו בעוצמה אחרי כמה שנים , נוסף לכאב לא הצלחתי להיכנס להריון, אבחנו לי ע"י אולטרסאונד ציסטות והידבקויות, הכאבים המשיכו מעבר למחזור, גם בביוץ, לפני ואחרי, ברמה שרוב הזמן סבלתי מכאבים בגלל אחת הציסטות שישבה על העצב , בשלב מסוים, כל מחזור גם עלה לי חום, כי היתה שם הידבקות שיצרה דלקת , עברתי ניתוח , הוציאו וסידרו הכל, לקחו חלק מהתאים הנודדים, עשו ביופסיה כדי לאשר שבאמת מדובר באנדו, אחרי הניתוח חשתי הקלה משמעותית, היום אני על גלולות כדי שהמצב לא יחמיר.

לשאלתך האחרונה- בטח קיבלת תשובה, אם כואב לי ממש , והגלולות יכולות למנוע את זה, חשוב לוודא שזה אנדו. וזה גם יכולה להיות אחת מהסיבות לעקרות, יש קושי להריון להתפתח בסביבה כזו. למרות שאני חייבת לציין, שלפני האבחנה והכאבים החדים שגררו ניתוח, נולדו לי ילדים באופן טבעי , אחרי זה , זה כבר סיפור אחר..

נכון, ויש גלולות שיותר טובות לאנדו' מאחרותזוית חדשה
כי זה נזק מצטבר..אפונהאחרונה
בהחלט מחלה מאד לא פשוטה
הפסקת אש 💥🛑💥נגמרו לי השמות

וואו. היה לי כ"כ חזק להביט בעולם אתמול והיום (בעיקר) ולראות איך יש ממש "מוד" שונה לכל האנשים.

ממש כמו לחזות ביקום מקביל שלנו, של האנושות.

40 יום ו40 לילה היינו כולנו במוד הישרדותי. כל המוח, הלב, המערכות כולן היו מוכוונות אך ורק למטרה אחת - לשרוד. לחיות. לא למות.

כל אחד במקום שלו עם זה, אבל השדר הכללי של כל הארץ היה ממש שם.

זה כמובן השפיע על כל-כל המעגלים, של התעסוקה, החלומות, המימוש העצמי, המשפחה, הזוגיות, ההורות, הפרויקטים, החופשות, הבילויים, המחשבות מעבר ומה לא...

הכל הצטמצם והצטמק עוד ועוד עד לכדי בלתי נראה כדי לתת מקום להישרדות עצמה. לדריכות עצמה.

בלילה וביום. עוד יום ועוד יום.

בלי לדעת במודע או לנתח ולדבר שזה מה שכולנו עוברים פשוט חווינו את זה על בשרנו ועל נפשנו. פשוט היינו. וחיינו.

ואז בבת אחת,

בהפסקת אש,

כל המוד הכלל ארצי הזה השתנה.

ככה פתאום.

פתאום לשמוע אנשים מהחלון מדברים על חופשה, צוחקים, מתכננים הלאה.

פתאום לראות עוד ועוד עסקים, אומנים, עובדים באשר הם שמתניעים מנוע חזק ודוהרים קדימה.

פתאום לראות את כל הילדים המתוקים במסגרות, עם מורים, גננות, חברים, הפסקות, שיעורים...

פתאום אנשים מטיילים ברחוב או בטבע בהליכה איטית, שלווה, רגועה.

פתאום יש שגרה. מי זכר מה זה בכלל?

סדר יום, קימה, שינה, רצופה

לא רצים כל רגע נתון למרחב המוגן (ותושבי הצפון וקו העימות אין מילים רק חיבוק ענק ותפילה לישועה שלמה שלמה במהרה ב"ה )

וזה מדהים לראות את זה

רק ימים בודדים וכבר הכל שונה כ"כ.

לראות את כל האנשים שיוצאים מהמצב ההישרדותי למצב של חיים רגילים ורגועים (כמובן שבעומק זה רחוק מזה, אבל רק לצורך ההשוואה של הימים האחרונים בין מה שהיה לפני שביעי של פסח למה שאחרי),

ממש כמו פירמידת הצרכים של מאסלו שמדברת על בסיס ראשוני של הגנה וביטחון ורק גבוה מכך למעלה שאר הצרכים של המימוש העצמי וכו'

כל ההוויה נחווית פשוט אחרת. אנשים פועלים כבר לא ממוד הישרדותי.

אז ההתבוננות הזו עשתה לי היום גם חם בלב, כי לראות בחוש עד כמה הקב"ה ברא את ברואיו עם כוח והסתגלות וחוסן,

וכמה ריפוי הוא שולח לאנושות ולעולם כולו, וממש ממש מהר,

וכמה פלא יש בבריאה עצמה ששמה אדם. ממש נותן תקווה.

כי אם זה יום אחד בתוך הפסקת אש כזו רעועה אז מה יהיה בסוף האמיתי של המלחמה והניצחון והשלווה האמיתית ב"ה? ומה יהיה בגאולה השלמה ב"ה?

ממש "ברגע קטון עזבתיך וברחמים גדולים אקבצך".

אז חימם לי את הלב להביט ככה בכל העם המדהים שלנו. שיצר החיים כ"כ חזק בו. וקדושת החיים מפעמת בו גם כ"כ חזק. וזה עם פשוט מתוק ומדהים!!!

ואז יצא לי לחשוב גם על הקבלה מסוימת שיש במצב הזה למצבים של הישרדות שאנו בעצם חווים גם בזוגיות שלנו.

בעצם המצבים האלה בהם אנו נתקלים בקושי, במשבר זוגי.

ובמצבים האלה כל זמן שהסיבה עצמה, המקור עצמו, הלמה עצמו לא מדובר -

מה שנראה ש"מדבר" או אפילו צועק! יהיה מנגנון ההגנה מפני זה.

זה יהיה המופע החיצוני בו נפגוש.

וכאשר הסיבה והמקור עצמו יהיו להם מילים, וניראות והכרה - המנגנון כבר לא יצטרך לצעוק כ"כ חזק

כי הוא צועק כ"כ חזק רק כאשר אין בכלל מילים ואין בכלל הבנה ואין בכלל ניראות לעומק ולסיבה ולמקור עצמו - אז כשהם לא מדוברים רק אז המנגנון ידבר במקומם, ואפילו יצרח במקומם.

התת מודע שלנו, כאשר יש לו משהו עמוק בתוכו והוא מטורגט יכול לספר דברים אחרים ובעצם להפעיל לנו בנפש את מנגנוני ההגנה.

כל פעם שיש לנו צורך לא ממומש המוח והתת מודע שלנו בעצם מאותתים: סכנה! איום! תגן על עצמך!

ואז מופעל מנגנון ההגנה.

שלושת הF.

FIGHT - התקפה

FLIGHT - בריחה

FREEZ -  קיפאון.

וכל אחד מאיתנו "מתוכנת" בצורה שונה להגיב לאיומים שהוא חווה.

לא רק איום פיזי כמו חלילה אזעקה או סכנה אחרת, אלא גם איום שהנפש עצמה מפרשת כאיום בצורת צורך לא ממומש.

לצורך הדוגמא גם בכי או לרצות לדבר על הכל כאן ועכשיו ולפתור בעיות זה חלק מדרכי הביטוי של מנגנון ההגנה התקפה,

כמו שבריחה לחדר, התכסות בשמיכה עד מעל הראש, יציאה מהבית, בריחה למסכים/פחמימות/שוקולד/סמים/אלכוהול/צפייה בתכנים וכן הלאה יכולים להיות דוגמא לדרכי הביטוי של מנגנון ההגנה בריחה,

וכמו שריצוי או קיפאון ממשי שאדם לא זז יכולים להיות דרכי ביטוי של מנגנון ההגנה קיפאון. 

והבנת השוני ביני לבין אשתי/בעלי חשובה כאן.

ידוע ש"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות..."

כל אדם הוא עולם ומלואו,

וכל אדם פועל על פי סך החוויות / מחשבות / תפיסות / רגשות / דפוסים שהכיר / הסביבה בה גדל / התורשה וכן הלאה...

ובגלל שיש שוני בין כולנו, 

גם הדרכים שלנו להתמודד עם כל מיני סיטואציות בחיים היא שונה.

ובמצב של הרגשת "איום" כלשהו,

של מציאות בה יש אולי צורך לא ממומש שלנו,

או מצב שאנחנו מרגישים בו "בהתקפה או בסכנה",

אנחנו מגיבים באופן שונה, כל אחד באופן שמנגנון ההגנה שלו בנפש פועל.

ובהרחבה יותר - מדובר כאמור בעיקר על 3 סוגים של מנגנוני הגנה:

התקפה

בריחה

קיפאון

התקפה - במשמעות של להתקיף את ה"איום", את הסיטואציה, עד שתעלם.

כדוגמת: בכי, צעקות, דיבור ללא הרף על כך, האשמה של השני, האשמה של עצמנו וכן הלאה...

בריחה - במשמעות של או בריחה ממש, או ניתוק של עצמי מהסיטואציה / ללכת לחדר / לצאת לסיבוב בחוץ / להיות בפלאפון או במסכים או במשהו אחר שיסיח את הדעת, וכל דבר שיגרום לי להתנתק מהאיום כרגע...

קיפאון - לא לעשות כלום אלא להיות במצב של קיפאון... או לרצות (מלשון ריצוי)- ועל אף שאני לא רוצה לעשות משהו מסוים אני בכל זאת אעשה אותו כדי "שיהיה שקט תעשייתי", אני אהיה בריצוי.

וכל אחד מאיתנו מגיב באחד או יותר ממנגנוני ההגנה הללו כאשר הוא מרגיש בסכנה (וכאמור, סכנה לא צריכה להיות סכנה פיזית של סכנת חיים, אלא כל סכנה שהיא במשמעות של צורך שלנו שלא ממומש כרגע...)

יש תקופות בהם אדם יכול להגיב בצורה שונה, יש תקופות שמנגנון ההגנה משתנה, יש תקופות בהם זה כמה מנגנוני הגנה,

אבל בכללי זה נסוב סביב שלושת אלה.

ובמקרים רבים, כאשר אחד מבני הזוג מרגיש באיום (צורך לא ממומש) ומנגנון ההגנה שלו הוא התקפה,

אצל בן הזוג השני המנגנון יכול להיות שונה לחלוטין, ולהיות למשל בריחה.

דבר זה יוצר לרוב עוד פער בין בני הזוג, וכל זה בעיצומו של האתגר והאיום עצמו...

ז"א, אם לא זו בלבד שאתם כרגע במצב של "משברון" או "אתגר", אלא שגם אופי ההתמודדות שלכם לכאורה סותר אחד את השני.

כי את רוצה לדבר על זה, לפתור את זה, וכאן ועכשיו.

ובעלך רק רוצה להתנתק מזה, לברוח מזה. (או להיפך כמובן).

ואז *עצם השוני הנ"ל במנגנוני ההגנה* יכול לכשעצמו ליצור עוד יותר תסכול *אצל שניכם*

אצלך - מה? לא מספיק אני מתוסכלת ומבואסת ממנו, הוא גם בורח לי באמצע השיחה?! מה, הרצחת וגם ירשת?!

ואצל בעלך - מה? כאילו לא מספיק אני מרגיש מאוים כרגע גם דוחקים בי ומכריחים אותי להתמודד עם הסיטואציה ולדבר ואני רק רוצה להירגע עם עצמי ואת השקט שלי כרגע. אי אפשר לכבד את זה ולהבין את זה ולתת לי את זמן הרגיעה שלי?!

ואז כל אחד עוד יותר משתבלל בתוך עצמו

ואז הכעס כלפי השני גדל וגדל

ויכולים לעלות לנו כל מיני מחשבות מרחיקות לכת ורחוקות מבן/בת הזוג...

אז הדבר הראשון שנעשה 

ננשום!

ונזכור ונבין - רגע,

אנחנו אנשים שונים.

*מותר* לבעלי להרגיש מה שהוא מרגיש.

*מותר* לאשתי להרגיש מה שהיא מרגישה.

בעלי (או אשתי כמובן), על סך איך שהוא בנוי - הדרך שלו כרגע להירגע היא *באמת* ע"י ניתוק מהסיטואציה.

*רק כאשר ירגע*, ורק כאשר ה"איום" מבחינתו יוסר - או אז ניתן יהיה לשוחח.

ואני, על סך איך שאני בנוי/ה - הדרך שלי כרגע היא *באמת* ע"י פתירה של הדבר כאן ועכשיו.

אז אם כל אחד חושב כאן רגע על השני זה מאוד יכול לעזור.

כי במקום הכעס תגיע ההבנה

ההבנה שהוא שונה.

ההבנה שזו באמת הדרך שלו להירגע.

ההבנה שהוא לא עושה זאת בכוונה או נגדי או כדי להרגיז אותי - אלא כאמור זו באמת דרכו להתמודד עם זה.

אחרי ההבנה הכה משמעותית הזו, מגיע השלב הבא,

השלב של מה כן עושים כאשר שנינו קצת נרגעים ויוצאים מה"איום" שלנו,

השלב של יצירת דרכים יעילות לתקשורת.

ובתוך השלב הזה צריך להגיע למצב שבו מזהים מהם אותם הצרכים שיש לכל אחד ואחת מאיתנו,

מדייקים איזה צורך מביניהם לא ממומש,

מבינים מה אנו מרגישים בעקבות זה ומעמיקים עוד בכך,

מתבוננים מתוך אילו מנגנוני הגנה אנו פועלים.

וכמובן מובילים מצב של שינוי - לזהות את הצורך ולהגיע לכך שהוא ימומש מבעוד מועד

ובעצם כך מניעים את הזוגיות שלנו ממעגל הרסני, שבו כל אחד דורך (בלי כוונה כמובן!) על הכפתורים הרגשיים של השני/ה ורק מעצימים אחד לשני את הצורך הלא ממומש - מה שגורם בהתאמה לפעולה עוד יותר עוצמתית של מנגנון ההגנה שלנו - וזה ממש לופ הרסני שאנו תקועים בו -

אז לומדים איך להניע ממצב כזה למצב של מעגל חיובי -

מעגל שבו אנו עונים אחד לשני על הצרכים

ופעולת ההמשך הישיר של כך שהתנהגות שלנו תהיה פעולה שמקרבת ולא מרחיקה, שמרבה אהבה והבנה ושלום ולא כעס תיסכול ומירמור...

את הדרך המבורכת הזו כדאי לעשות בעיקר ע"י לימוד של עצמינו לעומק, לימוד של בן הזוג שלנו לעומק ולימוד של תקשורת מקרבת לעומק.

ואז בעצם אנו עוברים ממוד הישרדותי גם בתוך הזוגיות שלנו -

למצב של הפסקת אש.

ובעצם, בפנימיות של זה, הכוונה היא למצב שבו אנו באמת מדברים אחד עם השנייה

מדברים על הדבר עצמו

ולא מנגנון שמדבר עם מנגנון

אנו במוד של אוויר, של האני האמיתי שלנו, של מי שאנחנו באמת, 

ולא במוד אוטומטי, הישרדותי, הפועל מאינסטינקטים הישרדותיים ומפעיל מנגנוני הגנה שמכסים את הפנים שלנו.

אז בואו נעשה גם לנו, אצלנו בלב,

בלב שלך אשתי

בלב שלך בעלי -

הפסקת אש 🛑💥

ובעיקר -

שלום אמיתי. ❤🙏🙌

אמנם לקחת את זה לכיוונים יפים בזוגיות,עודהפעם

מודה שלא קראתי הכל,
אבל האמת צרם לי ממש כתושבת הצפון שחווה עדיין מלחמה לכל דבר,
ואין פה שום הפסקת אש,
רק ביום שישי היתה נפילה יחסית קרוב אלינו...
קשה לנו תושבי הצפון לראות כמה כל הארץ פשוט מנותקת מאיתנו.

כולם שמחים ומרוצים מהחזרה למסגרות ולשגרה ושוכחים שיש איזור שלם בארץ,
שספג וסופג יותר מכל מקום אחר,
וגם אנחנו כבר מייחלים ורוצים לחזור לשגרה!!!

וואו קשוח ממשרקאני

אני כל הזמן רואה התרעות על אזעקות בצפון

וממש יוצא לי הלב

חיבוק ענק 🫂❣️

גם כשכאן היה אצלכם היה כפול ועכשיו כאן אין בכלל ורק אתם נשארתם בסבל 😓

אנחנו לא שוכחים 🩷שירה_11

זה לא באמת הפסקת אש שאחים שלנו ממשיכים לספוג

את מזכירה לי כילדה את כל המסצעים שהיו בדרום כמה פעמים לא היה לנו לימודים

כמה הייתי משתגעת מתסכול של שיעמום כי אסור לצאת כי יש אזעקות

כשכל הארץ בשלה 

אוי יקרה 🙁 את ממש ממש צודקתנגמרו לי השמות

תודה שכתבת

וממש סליחה ומחילה אם הייתה בהודעתי חוסר רגישות.

ממש הלב יוצא אלייך ואל כל תושבי הצפון המטווחים בלי הפסקה.

אתם בלב שלי ובתפילות שלי ❤️

באמת ניסיתי להתייחס גם לכך בהודעה אבל כנראה שממש לא מספיק, אז שוב סליחה מעומק הלב על זה שזה הכאיב, כוונתי הייתה באמת לאחוז רגע בתקווה ובחיים שהשתקפו לי בסביבה בעיקר היום לאחר כ"כ הרבה ימים שלא...

והמבט הזה חיזק אותי היום וגם גרם לי לחשוב על ההקבלה למצבים הישרדותיים בזוגיות ולכן כתבתי את הדברים.

ואת צודקת לגמרי שהצפון לא זכה לאנחת הרווחה הזו, ובדיוק להיפך וזה ממש ממש קשה מנשוא 😥

(האמת שגם הפסקת האש בשאר הארץ מאוד שברירית ואולי דווקא בגלל זה רציתי שנייה לאחוז בשפיות וברוגע ולו לרגע אחד כדי להתחזק קצת בתוך הכל... וגם להקביל לזוגיות ולקבל שם כוחות).

שולחת לך חיבוק ענק ענק ענק  

ב"ה שיהיה לכם רק טוב בשלמות

שיעיפו וימגרו את החיזבאללה וכל האיומים לחלוטין ולא חצי ולא כמעט ותראו רווחה שלמה ואמיתית ובמהרה ממש ב"ה 🙏❤️

את מקסימה!עודהפעם

והכל בסדר... 

🙏❤️נגמרו לי השמותאחרונה
אפשר לשאול רגע בשיא התמימות?שמחה כפרוייקט

למה בעצם זה קשה לכם שחלק מהמדינה חוזר לשגרה?

אני באמת רוצה להבין, לא מתריסה או משהו. אם זה פוגע אז בבקשה תתעלמי.

אין לנו באמת יכולת למנוע את הסבל שלכם ואם אנחנו עם אחד אז למה לא לשמוח שיש חלק שכן חוזר לחיים?

הרי תמיד הדרום ספג מעזה ואז המרכז היה מטרה ברורה והצפון עכשיו… אין לנו דרך לפתור את זה. ישבנו חודש בממ"ד והשתדלנו לשתוק כדי שצה"ל יעשה עבודה טובה.

אני גרה בעיר מעורבת, בשומר החומות הרגשתי שאני כאילו מדינה אחרת. מה שעבר עלינו היה טירוף. אם כל המדינה היתה עוצרת את חייה לאות הזדהות זה היה מקל עליי? ממש לא. ואגב, יוצא לי לשמוע מלוחמים שמוסרים את נפשם ונמצאים בקושי ובסבל יומיומי שהבקשה שלהם זה שנחיה כמה שיותר טוב. שנשמח, שנבלה, שנתפתח. בשביל זה הם נלחמים.

אמן שנדע כאן שקט ושלווה מצפון לדרום וממזרח למערב ❤️

חלילה, עיני לא צרה באף אחד שחוזר לשגרה,עודהפעם

שמחה עבור כל מי שהוקל לו.
רק יש תחושה כזו שמדברים בהכללה על הפסקת אש מאיראן, כל הארץ שלום ושלווה,
התיאור של @נגמרו לי השמות היה כ"כ חי ומוחשי ולכן זה צבט בלב.
משרד החינוך שולח חומרים איך לדבר עם התלמידים על חזרה לשגרה...
הלו, קצת רגישות שלא אצל כולם זה ככה!
תמיד באביב המשפחה של בעלי מטיילת. אתמול התקשרו אלינו לתאם-
מה נשמע? איפה אתם חיים? איפה אנחנו ואיפה טיולים?
תטיילו, תהנו, אל תוציאו לנו את העיניים...
מקווה שהבנת אותי.

אוקיי אני מבינהשמחה כפרוייקט

זה כאילו דורכים לכם על הפצעים בחוסר רגישות.

האמת שזה תמיד תופס אותי הרצון שהכל ייגמר והחיים יהיו נורמליים לעומת ההבנה שאסור לעצור וחייבים לגמור אותם. אולי זה יעזור לך קצת.

ישועה בקרוב לכל עם ישראל!!! ❤️

לא שוכחים בכללאמאשוני

5 אוגדות בצפון,

מאחורי כל חייל עומדת משפחה.

שומעת הרבה את הטענה הזו

ובא לי רגע להגיד שאנחנו מחזיקים את המורכבות הזו.

מצד אחד נאחזים בטוב ובהודיה גדולה,

ומצד שני מתהפכת הבטן כל הזמן במחשבות ❤️‍🩹

זה אפילו לא שחושבים עליכם,

זה מרגיש אנחנו לגמרי. הצפון שלנו, של כולנו.

העם שלנו, אנחנו אחד 🤍🩵

שולחת מלא חיבוקים וחיזוקים

ואל תתבלבלו, זה שבתמונות רואים שמרימים את הראש כל עוד אפשר, ממש לא אומר שלא כואב לנו 💘

חיבוק גדול!!!!

ממש נכון!! חיבוק ענק. חושבת עליכם המון. פשוט טירוףאורוש3
סליחה, קוראת שוב ורואה שהזכרת אותנו איפשהו...עודהפעם

אבל בכל אופן התיאור המלבב בהתחלה גרם לצביטה בלב...

❤️💔נגמרו לי השמות

גם כשהזכרתי, כנראה שבאמת לא מספיק

כתבתי למעלה יותר באריכות

סליחה יקרה ❤️💔

חדר מורות, מה שלא רואים...אנונימית בהו"ל

לפני חודשיים בערך, המורה הרווקה היחידה סיפרה שהיא שאלה את המורה הגבר היחיד "איך זה להיות הגבר היחיד בצוות?", והוא שאל אותה בחזרה "ואיך זה להיות הרווקה היחידה בצוות?" זה היה סיפור משעשע כזה, נחמד.

אף אחד לא שאל אותי איך זה להיות המורה היחידה בצוות שאין לה ילדים.

והיום במפגש צוות אחרי החופש המוזר הזה שיתפתי בנקודת חוזק שלי, שהחלטתי להירשם לשיעורי אומנות, שהתחלתי להתעניין בתחום מסוים בחודש הזה בבית ואני רוצה להמשיך את זה הלאה.

לא שיתפתי באכזבות של החודשים האחרונים. לא שיתפתי בחוסר התפקוד המשווע שלי אחרי פסח, מרוב תסכולים. לא שיתפתי שקיבלתי אבחנה של אנדומטריוזיס והמלצה ללכת על טיפולי פוריות. לא שיתפתי שאין לי מושג באיזה כיוון לטפל בזה ואני רק מבולבלת ומסתבכת במחשבות. לא שיתפתי ששני אחיינים שלי מתחתנים ושלצד השמחה מנקר בי חשש שגם הם "יעקפו" אותי ויהיו הורים לפני. לא שיתפתי, החזקתי.

ומסביבי בחדר מורות היו דיבורים, "באיזה שבוע את? 33, וואו, איזה יופי", ו"באיזה חודש יהיה הכי נוח ללדת בשביל להתאים את חופשת הלידה לחופשות של משרד החינוך", וכולן סיפרו איך היה לרדת עם הילדים והתינוקות לממ"ד / מקלט. ומה עדיף, מעון או מטפלת פרטית. ואחת עם סוכרת הריון סיפרה על הדיאטה שלה, וכו' וכו'.

לא הצלחתי להיות חלק, שוב השתבללתי ישר למשחק בטלפון. גם ככה קשה לי להשתלב בשיח רב משתתפים, והחזקתי, כמו רוב הזמן.

אולי אני מחפשת איפה להוריד ממני את כל הדברים שאני מחזיקה...

יקרה קוראת אותך ובא לי רק לתת לך חיבוקממתקית

הלוואי ומהצער הזה בע"ה תגיע אלייך בשורה משמחת בהפתעה ובמהרה בעיתו ובזמנו.
וסתם מוסיפה, בטוחה שהמורה הרוווקה נפגעה או לקחה קשה את האמירה של איך זה להיות הרווקה היחידה בצוות. נשמע מצחיק ובטוחה שהיא הרגישה כמוך.

והלוואי ותדעי בשורות טובות בקרוב ממש ממש!!!

חיבוק ענק ענק ענקקקעדינה אבל בשטח
מרגישה את הכאב שלך ובטוחה שבקרוב מאוד בעז"ה תתבשרו בבשורות טובות, אנדומטריוזיס, זה לא סוף העולם  שולחת כוחות וטוב שאת פורקת♥️
חיבוק! מרגישים את הכאב שלך❤️דיאן ד.

אשמח אם תוכלי להגיד מה כן תשמחי שיגידו לך שנלמד לסביבה הקרובה שלנו.

ותמיד מוזמנת לפרוק פה...

אנונימית אחרתאנונימית בהו"ל

חיבוק גדול גדול יקרה.

ב"ה אני עכשיו במקום אחר, עם ילדים. אחרי כמעט עשור שחיכינו..

כל כך מבינה אותך! ממש זוכרת במיוחד את התקופה של הקורונה. שהיינו ביחד לבד. וכל ה"בדיחות" שרצות בווצאפ על הקושי של הילדים בבית (זה לגיטימי. לא מזלזלת בהומור הזה, מבינה שזה קשה...) הפעילויות. הכנה לפסח לילדים.

כל שנה הסטטוסים של פורים. וחנוכה. הרצון לראות ילד משלך רוקד בשמחת תורה ולא לראות את בעלך עם אחיינים שנה אחרי שנה. ובנוסף לקושי הפרטי, צריך להתמודד עם זה מול החברה.

אישית הרגשתי שכל מה שעשו לא היה נכון. לא לדבר על היום יום עם הילדים בחדר מורים (אני גם מורה...) - הרגשתי רחמים. כשמדברים - הרגשתי צביטה וכאב. ושנאתי את הפלאפון באותם רגעים שגם הצילו אותי כשלא מצאתי מקום בשיח. הקושי תמיד נוכח.

בדיוק במוצש אמרתי לבעלי כמה שאני כביכול נהנית מהקושי של האינטנסיביות של המלחמה. וזה קשה ממש. עם קטנטנים ובעל בצבא שבערך רק ישן בבית (הציל אותי בהתראות בלילה לפחות). אבל שאנחנו לא שוכחים את הקושי היותר גדול למי שאין ורוצה. ואמרנו פרק תהילים בלי שמות ספציפיים, אלא לכל אישה שמחכה.

אז שוב - חיבוק ענק ענק, בלי שאנחנו מכירות את בתפילות שלי. ובע"ה יותר מהר ממה שאת חושבת תחזרי לשתף אותנו בבשורות טובות. 

חיבוק ענק יקרה נגמרו לי השמותאחרונה
שהקב"ה ישלח לך ישועה שלמה בקרוב ממש והמון נחת, אור ושמחה גם בדרך 🙏❤️

אולי יעניין אותך