שאלה חשובה, פתחתי ניק למניעת זיהוי.שאלה12345
אני ניק מוכר כאן ויש כאן כמה שמכירים אותי אז פתחתי ניק אחר.
אני באמת רוצה שלפני שתענו על מה שאני אשאל, תחשבו האם זו באמת התשובה שתענו עליה אם תגלו שאני זה חבר שלכם ולא עוד סתם ניק.

זה אצלי מאז ומתמיד, מאז שנולדתי היה בורח לי שתן בלילה, כמעט כל לילה.
ככה עד גיל 14 בערך (אני בן 17).
רק מגיל 10 בערך התחלתי לקחת תרופה, וב"ה היא השפיעה מיד, אבל תהליך הגמילה ארך, כאמור, עד גיל 14 (4 שנים!).
עד גיל 14 לא הייתי ישן אצל חברים בכלל (גם היום, בגיל 17 יש לי חרדות).
לפני כל טיול שנתי הייתה דילמה האם ללכת או לא.
הפחד והבושה לי מהבריחת שתן גרמה לי שפחדתי לישון אצל סבא וסבתא שלי! כן! אלה שכמעט הכי קשורים אליך (חוץ מההורים) אתה מפחד לישון אצלם בבית! זה פסיכי!

ועכשיו אדבר על הפן הפסיכולוגי שיש בזה:
תדמיינו שעד כיתה ג-ד אתם אפילו לא יודעים שיש דבר כזה 'לישון אצל חברים' פשוט כי גם אתם וגם הההורים מפחדים שיברח לכם אצל החבר.
ההורים שלי גילו למחנכים את זה רק לפני הטיולים השנתיים, ואפילו לא בהצהרת בריאות של תחילת שנה מחשש שאחד התלמידים יראה! כן, עד כדי כך התביישתי בזה.
עד היום 3 שנים אחרי שניגמלתי מזה ב"ה אף חבר שלי לא מודע לזה (אני לומד בתיכון אקסטרני) ואני מפחד פחד מוות מזה שיגלו את זה למרות שאני בכיתה י"ב.

ועכשיו לפן הנפשי:
הפחד מזה שחברים שלך יגלו את זה ויצחקו עליך הוא הורג. פיזית. לא פעם חשבתי להתאבד רק בגלל זה.
הפחד שלי הוא יום יומי, שעה שעה, דקה דקה מפחד שאחד החברים פתאום יגלה.
אבל עצם זה שאני לא מגלה, וממשיך לפחד מזה שיגלו זה פוגע בי נפשית.

אז החלטתי לגלות את זה לחברים שלי אחרי טיול שנתי עוד שלוש שבועות.
אם אתם הייתם חברים שלי (ויש כאן חברים שלי), איך הייתם מגיבים?
בחייאת ראבק, תחשבו לפני שאתם עונים.
קודם כלאפרת????
כל הכבוד על האומץ....
אני בטח הייתי מראה אמפתיה, משתתפת בקושי אבל לא עושה מזה סיפור. אני ממש מבינה שזה קשה מאוד לבן אדם עצמו אבל שתדע שלאנשים זה לא כזה עניין גדול.. כאילו, זה עוד סוג של בעיה גופנית שיש. זו לא אשמתך... יש לי בת דודה שהיה לה את זה גם עד גיל מאוחר ואף פעם לא עשינו מזה עסק...

^^ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
מסכימה לגמריי
הרבה פעמים ששומרים סוד אצלנו הוא אוטומטית הופך לגדול ומפחיד ואז גם התחושות יותר גרועות וגם הסיכוי שתפתח אתזה..
לא חושבת שזה כזה סיפור גדוך בשביל חברים שלך (אולי ביסודי אבל אם אתה ב יב מאמינה שהם כבר בגרו קצת;)
בהצלחה
>>ברוקולי

זו באמת התמודדות גדולה ולא נעימה! עצוב והיא הופכת לקשה יותר כשהתחושה היא שאתה לבד

האם מישהו מעורב מלבד ההורים? שיכול לתת כח וביטחון.?

אני מבינה את הפחד הגדול 'מה יקרה אם'.. 
אבל נשמע לי שתלמידים בכיתה י"ב יש להם מספיק בגרות גם להגיב אחרת 
מה גם, שלא בהכרח בכלל ישימו לב.

נשמע לי שאם אתה רוצה לצאת לטיול, כדאי לגייס כוחות למצוא דברים שירגיעו את החרדה 
הרי הלחץ מגביר את הפעילות הפיזית 
לזכור שאתה לא אשם וגם שב"ה בשנים האחרונות אתה מטופל .. 
וגם ברמה הפרקטית , לעשות פעולות מניעה לפני

אולי שווה לשתף חבר קרוב שיהיה איתך בחדר? לפעמים כשמשתפים בקושי בצורה פשוטה ובהירה רואים שהשד לא כזו גדול והחבר דווקא יכול להיות עוגן מכיל להרגיע את החרדה. 

ועוד נקודה שיכולה להרגיע את החרדה- 
מביאים שקית, עוד בגדים להחלפה, שמים ריח טוב.. 

ותהנה בטיול! 

אני לא הייתי צוחק עליךבחור נאה

אבל בכל זאת לא הייתי מספר למה זה יכול לחזור אליך בצורה לא נעימה.

עכשיו חברים שלך יכולים להגיד שזה לא נורא וזה ושלכולם יש קטעים. אבל עוד כמה חודשים כשתריבו מול כולם והוא יגיד את זה בקול כדי לצחוק עליך, תסמוך עלי שתרצה להתאבד הרבה יותר אחרי זה. בקיצור אל תיקח סיכונים.

העובדה שאתה בחרדות מזה שהם יגלו למרות שכבר 3 שנים אין לך את זה היא בעיה שהיא קצת מעבר. הייתי הולך לאיש מקצוע בעניין הזה, מי אמר אולי עוד 10 שנים תיהיה בחרדות בגלל שסיפרת את זה לאותם חבר'ה ואתה חושש שהם יספרו לאחרים שכן יצחקו עליך. מחרדה לא נפתרים כל כך מהר, זה ענין רגיש אבל יש אנשים שמתעסקים בזה.

אני בהחלט מבין אותך ובהצלחה רבה 

כשהייתי רכז של מחנה-תורני לבני נועראניוהוא
התקשרה אלי אמא,
הבן שלה סיים כיתה י' או י'א, והוא לא התגבר על הבעיה בגיל 14... עדיין ממשיך.
אמרה שהיא תשלח איתו את כל הציוד, והיא תטפל בכל הכביסות אחרי המחנה (שבוע! התפעלתי רק מלחשוב על המסירות שלה - לפתוח שקית שהיה בה מצעים כאלה אחרי שבוע שהיו סגורים)
רק ביקשה שנדאג לו לחדר בלי חברים...

כמובן שנענו לזה. .הוא היה בחדר עם המדריך שלו, שעזר לו להסתיר את זה ולהעביר את זה בטבעיות

למה אני מספר את זה?
משתי סיבות
1. חשוב שתדע שאתה לא בודד. יש עוד כמוך, ויש במצב קשה יותר
2. לפעמים אפשר להסתדר ולשתף אחראי מבוגר ולפתור בעיות . מסכים שבטיול שנתי עם בית ספר זה יותר מסובך...

לדעתי, עכשיו אחרי שנגמלת ואתה כבר אחרי זהב אין צורך שתספר לחברים.
אבל אסור להזניח את החרדות!
אני ממליץ ללכת לאיש מקצוע בנושא הזה.
וואוציפור מדבר.
אתה פשוט צריך לתת להם לקרוא אתזה וזהוו!!!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך