יונה יונה --- היום יום נכבד לבני אמונים >>>אח..
מה המנגינה הראשונה שעולה לכם לראש?
[אי. אפשר לנחש ת'תשובות... ]

במשהו קצרצר?
כלנו מכירים ת'משפט: 'כאיש אחד בלב אחד'.
זה נאמר על הפסוק > "ויחן שם ישראל נגד ההר". ויחן - זה לשון יחיד, והרי מדובר על עמ"י שהם רבים? אלא - המשפט ההוא ^

"והנה מצרים נוסע [למה לא נוסעים?!] אחריהם" כתוב בפרשה -- אומר רש"י: 'בלב אחד כאיש אחד'
מוזר! על עם ישראל במעמד הר סיני רש"י אמר: 'כאיש אחד בלב אחד', אז למה על המצרים שינה ת'משפט?!

אלא, עם ישראל - בטבעו, הוא אחד. כמו שאדם, הוא מורכב מחלקים אבל הגוף כולו אחד, כך גם עם ישראל.
נשמת ישראל > אחת. לפעמים קורה שעם ישראל חלוקים בדעות, אבל זה לא מפריד אותם להיות כמה אנשים, אלא הם תמיד - אחד. לעומת זאת, הגויים - בטבעם, הם פרודים. מתי הם מתאחדים? רק שהם הולכים על מטרה מסוימת משותפת. כלומר, כל גוי > בפני עצמו. כל אחד הוא אחד שונה מהשני.
ממילא, ע"פ זה, מובן יופי מדוע רש"י שינה את הלשון שם:
שאנחנו מדברים על עם ישראל --- הם תמיד אחד - כמו איש אחד, אלא לפעמים חלוקים בדעות וכדו'. מה היה במעמד הר סיני? 'ויחן' = "כאיש אחד בלב אחד", כמו איש אחד - אבל לא 'סתם איש אחד', כי זה הם תמיד, אלא, גם בלב אחד. באיחוד הלבבות. אבל שאנחנו מדברים על הגויים --- הם אף פעם לא יהיו איש אחד. אז מה כן הם יכולים להיות? באותם הדעות = "בלב אחד כאיש אחד", כלומר: כמו שלאיש אחד יש לב אחד, כך הם לפעמים כל הלבבות שלהם מאחודים. אבל הם עצמם? הם אף פעם לא יכולים להיות איש אחד. הם לא מסוגלים להיות "כאיש אחד", אלא רק "בלב אחד" - כמו שיש לאיש אחד.

['פחד יצחק']

ת'כלס לנו זה בא לומר?
אנחנו לא תמיד באיחוד הלבבות, אבל - נשמת עם ישראל אחת. אז...
אהבה בין אחד לשני - גם אם הוא שונה בדעות וכדו' מאיתנו.
אמונה בשני - גם אם הוא שונה מאיתנו. כי - אני והוא, תמיד אחד.
סבלנות, רכות, עזרה, אחדות > בדיוק כמו שהיינו רוצים שיעשו לנו, בעצם - באו נעשה לעצמינו - לכל עם ישראל.
אדם אחד, הוא אחד. דעות? יכולות להיות משתנות מפה לשם. אבל האדם, הוא אחד. תמיד.

- ואהבת לרעך כמוך -
ממש.

למעלה, למעלה ---

שנזכה בעז"ה. שתהיה בעז"ה שבת מלא אור ושמחה.
פססט, ט"ו בשבט מבורך לכל עם ישראל.
א-מ-ן!

מקסים!!! חיכתי לזה!אורושקוש
והמנגינה שעלתה לי זה של אודי דוידי..
מהממםםםם!!!!!!!נדנדה כתומה.
הדפסתי...

והמנגינה שעלתה לי זו המנגינה של האולפנות- יונה מצאה בו מנוח אי, איאי, איאי....
'מנגינה של האולפנות' ?!אח..
הזו של הישיבות?

שבת שלום ומבורכת!

חח.. כןןן... אותו הדבר....נדנדה כתומה.
ו - לביינישי"ם --אח..
והנה מצרים נוסע [למה לא נוסעים?!] אחריהם" כתוב בפרשה. אומר רש"י: 'בלב אחד כאיש אחד'
מוזר! על עם ישראל במעמד הר סיני רש"י אמר: 'כאיש אחד בלב אחד', אז למה על המצרים שינה ת'משפט?!
אלא, עם ישראל - בטבעו, הוא אחד. כמו שאדם, הוא מורכב מחלקים אבל הגוף כולו אחד, כך גם עם ישראל.
נשמת ישראל - אחת. לפעמים קורה שעם ישראל חלוקים בדעות, אבל זה לא מפריד אותם להיות כמה אנשים, אלא הם תמיד - אחד. לעומת זאת, הגויים - בטבעם, הם פרודים. מתי הם מתאחדים? רק שהם הולכים על מטרה מסוימת משותפת. כלומר, כל גוי - בפני עצמו. כל אחד הוא אחד שונה מהשני.
ממילא, ע"פ זה, מובן יופי מדוע רש"י שינה את הלשון שם: שאנחנו מדברים על עם ישראל - הם תמיד אחד - כמו איש אחד, אלא לפעמים חלוקים בדעות וכדו'. מה היה במעמד הר סיני? 'ויחן' = "כאיש אחד בלב אחד", כמו איש אחד - אבל לא 'סתם איש אחד', כי זה הם תמיד, אלא, גם בלב אחד. באיחוד הלבבות. אבל שאנחנו מדברים על הגויים -הם אף פעם לא יהיו איש אחד. אז מה כן הם יכולים להיות? באותם הדעות = "בלב אחד כאיש אחד", כלומר: כמו שלאיש אחד יש לב אחד, כך הם לפעמים כל הלבבות שלהם מאחודים. אבל הם עצמם? הם אף פעם לא יכולים להיות איש אחד. הם לא מסוגלים להיות "כאיש אחד", אלא רק "בלב אחד" - כמו שיש לאיש אחד.

['פחד יצחק']

שנזכה.
שבת שלום ומבורכת לכל עם ישראל!
ח..יפה .תודה שזיכית.צופיה[=
ט" בשבט שמח ,ושבת שלום (=
המנגינה של אודי דוידי!!!!אביה =)
וואי!!!אשריך!!~אעירה שחר~
תודה רבה!!
שב"ש
אודי דוידי! איך לא??????עץ על מים
אודי דוידי, דע.יורביתאחרונה
[ברשימת השמעה של יומשישי.. מה הפלא. ]
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך