1. לכל ילד יש סל כביסה משלו. לשם הוא מכניס את כל הבגדים המלוכלכים שלו, וכשהוא מתמלא מעבירים אותו בשלמותו למכונה ולמייבש ומשם בחזרה לסל.
2. הילד עצמו (מגיל 3 ומעלה) לוקח את הסל עם הכביסה הנקייה, וממיין את הבגדים למגירות שלו (מחולקות לחולצות, מכנסיים, גרביים ולבנים, בגדי "שבת") - *בלי לקפל* את הבגדים. זה לוקח לו חמש דקות מקסימום.
ככה האמא אחראית רק על הפעלת המכונות ועל כיבוס הבגדים של ההורים ושל הקטנים והכביסה ה"כללית".
מה דעתכן על השיטה הזו?
הייתי שמחה לאמץ אותה לעצמי, אבל יש לי כמה בעיות:
1. יש לנו בחדרים ארונות בגדים, לא מגירות. (אולי אפשר לשים בהם סלסילות כאלה שישמשו כמגירות?)
2. אין לנו מספיק מקום בחדרים כך שלכל ילד יהיה סל כביסה משלו...
3. מה עושים עם הבגדים שהילדים מורידים באמבטיה כשמתקלחים? אין סיכוי שהם ילכו לשים אותם בסל הכביסה שלהם...
4. יש לי ילדים שמשתמשים ביחד בבגדים... בעיקר התאומים, אבל אחיהם הגדול, למשל, ביחד איתם בגרביים וגם בחלק מהפיג'מות. (שלא לדבר על זה שהגרביים אצלנו בבלגן איום ונורא, ולרוב הם לא מוצאים זוגות בכלל...) גם בציציות הם ביחד.
5. איך גורמים לילדים להיות אחראיים באמת על הכביסה שלהם?? כרגע אני רק מזכירה את המילים "קיפול כביסה" והם כבר מתרגזים... (אבל לקפל כמו שצריך גם ככה הם לא עושים, ככה שמהבחינה הזאת השיטה מתאימה לנו בול
)אשמח לתובנות שלכן ולעזרה כיצד להוריד את הסרטון הזה לעולם המעשה שלי/שלנו...
מצרפת קישור לסרטון, למי שמעניין אותה (באנגלית):

)
, אז ויתרתי בינתיים... אולי אנסה לאלתר מסלסילות וקופסאות קרטון שיש בבית.)
כיף לי שזכיתי להכיר אותך!

תודה על התגובה!