בנות מניסיונכן, באיזה שלב / אחרי כמה ילדים כבר פחתו השבתותתוהה לעצמי.
והשינה בחגים אצל המשפחה?
כרגע עם שני ילדים ועוד אחד בדרך.. קשה לנו עם ההכנות והאריזות לקראת הלינה בעיקר אצל ההורים של בעלי כי שני הילדים קטנים מאוד. אצל ההורים שלי יש כבר הרבה דברים שנמצאים שם אז יותר קל.

והאמת? שואלת לא כי קשה לי להיסחב עם כל הדברים. יותר קשה לי נפשית.. ישנים שבת כל שבועיים-שלושה אצל חמי וחמותי כי מאוד מתגעגעים לנכדים ובצדק אבל מרגישה שצריכה קצת אוויר. ולא נוח לי בקרבת חמותי מרגישה שהיא בוחנת מאוד..מסתכלת ומעירה הערות ולפעמים צריך ללכת לידה על ביצים ולשחרר מאוד את הנכדים אחרת היא מסתכלת עליי באיבה ומעירה הערות.. או נותנת תחושה לא נעימה. וגם כשאני בחודשים מתקדמים מצפים ממני לעזור ולפנות ואם אני מתיישבת יש תחושה לא נעימה. אפילו שלא כל האחים של בעלי עוזרים אבל אני בכל מצב משתדלת לעזור כי ככה חונכתי ומבחינתי זה מובן מאליו אבל די מעליב שהם מצפים שנבוא וכשאני באה מצפים ממני לקחת חלק בכל ארוחה בזמן הריון ובזמן שיודעים שאני עובדת מאוד קשה כל השבוע.. ובעיקר שמתחילת הנישואין אני תמיד עוזרת ואם פעם אחת מתיישבת יש פרצופים מצד חמותי. או שאולי אני מדמיינת כבר..

בקיצור פשוט רוצה לדעת האם אחרי מס' מסוים או בעתיד זה ישתנה...
וקראתי כאן שהרבה מתגעגעות להתארח אצל המשפחות אבל אצלי לפני כל שבת כבד לי נפשית אפילו שבסך הכול אפילו עם כל מה שכתבתי הם אנשים טובים ואוהבים ומפנקים את הנכדים ואוהבים אותנו מאוד.. אבל מעדיפה להיפגש באמתע שבוע למס' שעות..

נשמע רע מצדי אבל אל תשפטו, יש תקווה שהתדירות תשתנה ולא כי אנחנו בוחרים (ואז האשמה מופנית אליי) אלא כי האילוצים והקושי לסוע עם הילדים משנים את המצב??
כל שבועיים שלושה זה המוןשחרית*
גם לזוג בלי ילדים בכלל.

השינוי הוא שינוי שיבוא מכם ולא בגלל מספר ילדים. ואם לא נוח לך להתארח, צמצמי הגעות או שתמירי שבתות באמצע שבוע.

אצלי אישית מ4 ילדים ומעלה קצת פחתו ההגעות.
אנחנו בלי ילדים עדיין ובאים פעם בחודשזוית חדשה
אנחנו זוג+3זמני לשליש1
ועד הקורונה הגענו פעם בשבועיים
ובזמן האחרון פעם ב3 שבועות

ואני עוד מבשלת חלק מהאוכל כי חמותי מבוגרת ונשארים אחרינו לנקות במוצש אז חוזרים מאוחר.

חשוב לבעלי כי ההורים שלו מבוגרים והוא מרגיש שהשעון מתקתק.
וגם גרים בסמיכות להורים שלי אז לכאורה אנחנו כל הזמן "אצלי"..

קשה לי ממש, אבל זה חלק מהויתורים בזוגיות
כבר עם ילדה אחת פחת... ועם הזמן פוחת לא קשור למספר ילדיםאנונימיות
קשור לזה שהחיים שלנו עמוסים ושבתות זה הזמן שלנו להיות יחד...
צודקתמותק 27
מצד אמא נראלי כשהיינו חמישה ילדים הפסקנו לבוא אלינםהשקט הזה
(מדברת בתור הילדה, כן?) אבל כי להם היה קשה.
מצד אבא, עד היום ההורים עוד נוסעים אליהם.
אבל אפעם התדירות לא הייתה של כל שבועיים שלוש.
נראלי משהו כמו פעם בחודשיים אולי אפילו יותר מחודשיים.

ושבועיים שלושה זה מלאא..
אנחנו גם בתור זוג (עכשיו גם עם ילדה) לא נוסעים ככה.

להורים של בעלי נוסעים כשאין לי כוח לבשל שזה יוצא פעם בחודש כזה (הם גרים קרוב, תכלס יכולים גם ללכת אליהם ברגל רק לסעודה)

ולהורים שלי שגרים רחוק, פעם בחודש וחצי- חודשיים
זה ממש עניין של אופי וסגנון..טארקו
אנחנו נוסעים בערך פעם בחודש, יוצא בערך פעם בחודשיים לכל צד

נשואים 4 שנים, ילד אחד, אבל זה היה ככה יחסית מההתחלה.
אח שלי לעומת זאת נמצא אצל ההורים שלי כמעט כל שבת שניה
מציעההתמסרות
אצלנו מה שעזר מהילד השלישי זה להתחיל להוריד שבתות אבל להוסיף ביקורים באמצע שבוע, זה קצת טרטור עם העבודה אבל ממש מקל כי לא ישנים וזה קצר.

כן כדאי להקפיד על התדירות של פעם ב3 שבועות כי ככה זה יקל עליהם את המעבר.

ואז בהתחלה עושים שתי שבתות ופעם אחת באמצע שבוע וזה כבר ממש מקל.

בהמשך ף, אולי בילד הרביעי אי"ה, תתכננו כבר עם החגים, נגיד בחגים להגיע עם לילה ובניהם באמצע שבוע, בה אנחנו עם עם הרבה חגים ככה שאין הרבה זמן בניהם.

ואם מתאים אפשר להתחיל לאחר אצלכם, כמובן להתחיל באמצע שבוע.

דבר נוסף, לפעמים נגיד קרוב ללידה בעלי היה נוסע עם הגדולים לביקור קצר באמצע שבוע בלעדיי זה גם היה פיתרון טוב.

מהרגע שיוצאים מההנחה שחייב לבקר בשבת אז זה נותן הרבה אפשרויות חדשות
ואני אוסיףהתמסרות
שחשוב לעשות מה שמדוייק ולא להתחיל להוריד תדירות כי ככה זה אצל אחרים.

זה פשוט מוריד את הכוח להגיע אז כדאי להתרכז במה שאתם עושים.

וזה מקסים שעד עכשיו הגעתם כל שבועיים שלושה זה מבורך ומצווה גדולה אז כל הכבוד!

בכללי עוזר להסתכל על כל הסיפור כמצווה.

בהצלחה רבה רבה
חחח אצלי מהראשונה, תירוץ מעולה לא להתארח.שיח סוד
אבל זה באמת קשה נסיעות ארוכות וטיפול בבית אחר.
אני חושבתסליל
שזו החלטה שלך ושל בעלך.

אנחנו עם שני ילדים, נוסעים פעם בשבועיים - שלשה.
זה הרבה, אבל שני ההורים גרים ממש אחד ליד השני, ככה שבפעם אחת מגיעים לכולם.

אבל זה מגיע מבחירה שלנו, הם אף פעם לא שואלים אם אנחנו רוצים להגיע לשבת. אנחנו מעדכנים מתי אנחנו מגיעים וזה מתי שמתאים לנו לבוא.

אבל זה ממש משתנה בין משפחה למשפחה לקשור גם לאופי ולדינמיקה המשפחתית.

ממש ממליצה לך לדבר על זה עם בעלך, תעשו תיאום ציפיות, תגדירו סדר עדיפויות. מלבד זה לא ישתנה...
כל שבועיים שלושה זה ממש הרבה.חדשה ישנה
גם כשהיינו זןג צעיר לא נסענו ככה להורים...

תסבירי לבעלך שבהריון את צריכה יותר את הפינה שלך, זה באמת קשה. בהריון צריך הרבה לשכב בספה, ללבוש בגדים נוחים וכד ולא תמיד נעים לעשות את זה אצל אחרים ..

ולגבי הפרצוף של חמותך, תבדקי טוב אם היא באמת עושה לך פרצופים או שזה בראש שלך. אני גם תמיד במלחמה עם עצמי אצל חמותי אם היא מתעצבנת שלא עזרתי מספיק או שזה רק בראש שלי .. כי בהריון באמת קשה יותר ולפעמים זה לא כמו שתמיד היינו עוזרות...
מאז לידת הילד השני הולכים פעם בשלושה חודשיםחישגד
ובאמצע שבוע בעלי הולך עם הילדים לבד בממוצע פעם בשבוע

נשמע שאתם צרכים לחשוב על התדירות פעם ב3 שבועות אצלנו היה לפני לידת הילד הראשון ובאמת זה היה ממש לא נכון לנו...
אצלנו זה פחת בעיקר כשהיו לנו שישה ילדיםמתואמת
כי מאז האוטו שלנו לא מכיל את כולנו.
אבל לי תמיד כיף אצל ההורים שלנו... חמותי נותנת פרטיות ולא חופרת ולבית הוריי תמיד כיף לחזור ולפגוש את כולם. (אם כי בשנים האחרונות נהייתי מחוברת למיטה שלי, וקשה לי לישון במיטות אחרות, נוחות ככל שיהיו...)
אז מבינה אותך שלך זה קשה. וגם מבינה ומזדהה עם הרצון של ההורים לראות את הנכדים (אצלנו בצד אחד הילדים שלנו הנכדים היחידים ובצד השני הצטרפו עוד נכדים רק אחרי שכבר היו לנו חמישה ילדים...)
אולי הפתרון אצלכם הוא להמעיט בשבתות ולבוא לביקורים באמצע שבוע?
שהיינו עם פחות ילדים נסענו פעם בשלושה שבועותהכל בנחת
להורים האלה ופעם בשלושה שבועות להורים השניים. ככה יצא שהיינו אצלם כל חודש וחצי בתכלס.
היום עם חמישה בקושי נוסעים. יותר מזמינים אלינו. כולם פיצים והכל נופל עלי ( בעלי חוזר מאוחר) אז בקושי זזים
זה המון, המון המון!חגהבגה
שיצאו עד מחר
מכירה זוגות שכבר עם ילד אחד אפילו לא נסעו כל כך הרבה.
את מחליטה
אם הם מתגעגעים תזמיני אותם באמצע שבוע ואת ערב
את מחליטה זה החיים שלך.
לא צריכה לתת חשבון לאפחד
אני לא עושה כלום אצל חמותיציפיפיצי

נשמע מוזר?

יש מלא ידיים, אני בחודש מתקדם עם כמה קטנים

למה אני צריכה לעשות?

מרימה את הצלחת שלי, של בעלי, של הילדים.

אבל למה שכל הגברים ישבו וינוחו (ילדים בני 15,16,20) ואני אתרוצץ?

אני מטפלת בילדים שלי, מחליפה, מעסיקה, מחתלת ומנקה כמובן אחרי הילדים שלי

אם לכלכו או שפכו משהו ובנוסף אין לנו שום עזרה אחרת ביום יום

(לך לפחות יש את הצד שלך, איזה כיף) אז עד שאנחנו מגיעים להורים של בעלי

אנחנו פשוט עייפים ומותשים וכן, מצפים לעזרה פעם בחודש חודש וחצי שמגיעים. למה לא?

אחיות שלו עושות פרצופים פה ושם כי ברור שבא להן לשכב על הספה ולקרוא ספר אבל אני 

ממש לא מתיחסת אליהן... 

לפי דעתי נסיעות להורים זה תלוי תרבות ומשפחהפלא הבריאה
נראה לי שאצל חרדים יותר מקובל שיש חובה לסוע להורים כל שבת וכמעט לא עושים שבתות בבית.
אצלנו זה הפוך. המרכז שלנו הוא הבית. ונוסעים אחת לשלושה שבועות-חודש בערך. להורים זה יוצא שאנחנו אצלם כל חודש וחצי חודשיים. יש זמנים שיותר יש זמנים שפחות לפי החשק והכוח לבשל. לפעמים בכלל נוסעים לאחים הנשואים האחרים. ככה זה מקובל אצלנו וברור להורים שאנחנו בתור זוג צעיר צריכים לבנות את המשפחתיות שלנו גם בשבת. וזה לא השתנה אצלנו כמעט מאז החתונה והילדים.
בקיצור. תעשי מה שנוח לך. אין אקסיומה מקובלת לפי מה צריך. יש ילדים שקשה להם להתקאלם בשבת במקום זר אז סביר שההורים יסעו פחות. או כל קושי אחר. ויש להפך. הילדים שלי הרבה פעמים מבקשים שניסע לשבת לסבא וסבתא או לבני דודים. לדוגמא כשאני בתחילת הריון אני רוצה לסוע הרבה כי אין כוח לבישולים ולבחילות ולהיות בבית. שאר הזמן זה הפוך.
העיקר להיות כנה עם עצמך ועם האיש שלך. מה מתאים לך ומה הסיבה. ולכבד את 2 הצדדים. כלומר אם לבעלך יש קושי עם זה אז איתו למצוא את דרך האמצע. והעיקר לדבר רגשית לדבר רגשות. ולא האשמות לא כלפיו ולא כלפי המשפחה שלו. אחר כך ביחד לתווך את זה להורים. להסביר להם את הקושי. אולי ניתן למצוא פיתרון בימי חול. לקפוץ לביקור אחר הצהריים או שהם יבואו אליכם. כל עוד יש דיבור ישיר ומכבד. ואין הסתרה מאחורי הגב יצטרכו לכבד אותכם.
בהצלחה! לעשות שינויים זה לא תמיד קל. אבל שיש דיבור ישיר זה מקל
אני בהריון ראשון וכבר הרבה פחות😅פאף
בהתחלה זה היה ככה, עכשיו אנחנו לא ממש סופרים, זה יכול להיות פעם בשבועיים מכל מיני סיבות, לרב זה יהיה פעם בחודש בערך לכל צד (כלומר פעם בשבועיים נוסעים) ועכשיו כבר לא נוח לי לישון במיטה שלא שלי (ובלי מיליון הכריות שלי) אז להורים שלי כבר הודענו שאנחנו לא מתכננים לבוא יותר עד הלידה (שלושה חודשים) לשלו לא הודענו, אבל הם קרובים יותר אז אני מניחה שנלך אליהם באמצע שבוע....
דברו על זה ביניכם, תמצאו את האיזון שמתאים לכם, ולצד שלו שהוא יסביר שזה לא פשוט כבר
אצלינוכן אני
מההתחלה נסענו בערך פעם בחודש לכל צד. לפעמים יצא גם רווחים יותר גדולים.
בגלל הקורונה היו תקופות שהגענו פחות.
עכשיו, עם שלושה ילדים, אנחנו מורידים תדירות.

אצלינו הקושי בעיקר זה בנסיעות, בתחבורה ציבורית.
ובקיץ- יוצא שחוזרים ממש מאוחר. ובחורף- לא מספיקים לנסוע ביום שישי.
וואי ממש כתבת אותיאביול
כל מילה
אין הדבר תלוי, אלאאאא בכם 😏✌כי לעולם חסדו
כל שבועיים שלושה נשמע לי מטורף האמת!
מצד שני יש לי חברות שכל שבת אצל ההורים, אז לא יודעת 🤷‍♀️

אני, בכל אופן, ממש לא מסוגלת.
ביתי הוא לגמריייי מבצרי. הכי כיף בבית.

כמובן שהמפתח כרגיל הוא לדבר עם בעלך, להגיד לו מה את מרגישה וחושבת ולהחליט שמפחיתים את התדירות.
איך להגיד להם? מתי? זה עליו...
עדיף שאת לא תתעסקי בזה (לדעתי)

את כל הספקולציות של מבקשים לעזור/עושים פרצופים, תעזבי בצד.
אם את יכולה לעזור אז תעזרי, אם לא אז תגידי שקשה לך כרגע.
כמובן להשתדל כמה שאפשר להשאיר נקי ולשמור על סדר בגבול הנורמה.
מי שלא טוב לו...
יום טוב לו
נראה לי עם אחת היינו נוסעים בערך פעם בשבועייםנעליים ורודות
פעם בחודש לכל צד
כשכבר היו שתיים נסענו אולי פעם בחודש וחצי - חודשיים לכל צד.. עכשיו גרים רחוק לא התארחנו כבר כמה שנים
אצלנוהמקורית
לא מתארחים בשבתות שכוללות לימה. גם לא בחגים, כבד עלינו ולא נוח. גם מבחינת התארגנות, אבל בעיקר בגלל שהתארגנות היא מטורפת עקב פערים מנטליים גדולים מאוד, אז מפצים על זה במפגשים באמצע השבוע.
עם. המשפחה שגרה קרוב אלינו הולכים לסעודה וחוזרים. אבל חוצמזה, רוב החגים והשבתות אנחנו בבית מבחירה.

תחשבי ביחד עם בעלך
קיבלת פה מלא תשובות מגוונות, אבל הן לא באמת נכונות *לך*
את צריכה לחשוב ביחד עם בעלך איך מתאים לשנות את ההתנהלות בצורה שתהיה הכי מתאימה לכם. זה גם תלוי בתקופות בחיים. חודשים מתקדמים של הריון ואחרי לידה זה יותר קשה אז אולי בעלך יסע עם הילדים לבקר לבד באמצע שבוע? זה יכול להקל עלייך
הם לא נכונים לבוא אליכם לביקור מדי פעם? לא נח לך לארח אותם?
אנחנו בלי ילדים עדייןDove
ומגיעים להורים שלי בממוצע פעם בחודשיים ולחמותי פעם ב3-4 חודשים
התחלנו לעשות שבתות לבד בבית מיד אחרי החתונה ואני מאוד אוהבת את זה.
אצלינולהשתמח
עד הקורונה באנו לכל צד פעם בחודש, בתקופת הסגרים לא באנו בכלל וכשחזרנו לבקר אז החלטנו קצת להוריד תדירות ולהגיע לכל צד בערך פעם בחודשיים. היינו עם ילד אחד לפני ואחרי הסגרים.
ואו תודה לכולן על התגובותתוהה לעצמי.
עבר עריכה על ידי תוהה לעצמי. בתאריך ט"ז בחשון תשפ"ב 00:02
עבר עריכה על ידי תוהה לעצמי. בתאריך ט"ז בחשון תשפ"ב 00:00
עבר עריכה על ידי תוהה לעצמי. בתאריך ט"ו בחשון תשפ"ב 23:55
יש לי כל כך הרבה מה לכתוב ולהגיד.. שכבר לא יודעת איך לבטא את זה.
כל הסיפור הוא די מורכב.. כי מאז הלידות יש המון לחץ מתון מהצד שלהם.. וגם מפגשים באמצע שבוע מבחינתם מצוינים אבל אף פעם לא יהיו כמו לינה. אחרי כל לידה ממש רצו שנישן שם יום אחד בשבוע. חשבו שאם אני "בחופשת" לידה אז אין לי מה לעשות וזה אפשרי.. והיינו נסחבים עם מיליון דברים כל פעם. ולא באמת ישנו פעם בשבוע אבל אם זה לא היה קורה אז מבחינתם לא מתראים הרבה.

ולדבר עם בעלי - הוא מאוד ילד של אמא ואבא שזה מקשה על ההתנהלות.. התבגר ועבר שינוי עצום אבל מבחינתו זה נורמלי לגמרי התדירות והוא שמח בזה. והרגלנו את ההורים שלו מתחילת הנישואין שישנים בשבתות בתדירות די גבוהה. גם כשגרנו לידם ורצינו לבוא רק לארוחת שבת היו מתעקשים שנישן וזה היה משרה עליי לחץ ובסוף הייתי נשברת. לא תמיד הבינו שכל השבוע אנחנו בקושי ביחד ורוצים לישון בבית שלנו.

אם נוריד בתדירות- כרגיל האשמה והיחס יהיו עליי. וגם כל מיני הערות מהאחים כאילו בקטע טוב ונחמד אבל לא. והאחיםמרווקים אז הם לא מבינים מה זה ומבחינתם אנחנו לא באמת באים הרבה כי בין לבין לא יוצא שנפגשים..

ולבעלי מן הסתם לא יבואו בטענות.. אני זו שלקחתי אותו לגור רחוק יותר. ואני כביכול עומדת מאחוריי ההחלטות. ככה זה בהרגשה שנותנים.

וכן מבאס אותי העניין של העזרה לא כי יש לי בעיה לעזור. אני תמיד נותנת יד וזה מבחינתי חובה בתור אורחת. אבל כשאני באה אליהם *בשבילם* ובשביל בעלי (לי זה לא נוח בכלל) ואני בחודשים מתקדמים בהריו ונקרעת כל השבוע, אז מצפה שיתנו לי את ההרגשה הטובה שאני יכולה לא לעזור בפינוי ובסדר לפני ואחרי כל ארוחה. לפחות ככה הייתי נוהגת עם הכלות שלי..או לפחות ככה הייתי רוצה להאמין שאנהג..

בעלי הוא היחיד שנשוי אז כל הפוקוס עלינו וזה משרה הרבה לחץ.. עליי זה מעיב אבל לנסות לרווח אץ הלינה יבאס אולי את בעלי ולא בא לי.. ומבחינתי לעבוד קשה בשישי ולבשל ולהכין את כל השבת רק שזה יהיה בבית שלי. לא נראה שהם מבינים שיש אי נוחות מאוד גדולה להיות אורח בבית שלא שלך.. וזה מבחינתם ברור שנבוא. בקיצור מורכב. ןלא נעים לי בקרבת חמותי עם כמה שעל פניו היחסים טובים אבל יש לה ציפיות שאני והיא נהיה בקשר רציף במהלך השבוע. אם זה בהודעות ושיחות ממנה. ולי זה פחות מתאים במיוחד שלא מרגישה שהיא הבן אדם שאני יכולה באמת לשתף ושיהיה לו אכפת. ופגעה בי יותר מפעם אחת אז נסגרתי כלפיה. והיא מאוד ביקורתית והרבה פעמים גם לא נעימה ויכולה להיות מאוד שתלטנית וגם לא מתביישת להגיד שהיא אוהבת לשלוט. אז אחרי שהייץי במקום היותר מדי מרצה איתה שגם לא הספיק לה התחלתי טיפה לשים ברקסים אבל עדיין בעניין הזה של הלינה לא השתנה הרבה.. והאמת שאם מתעמקים בזה עיקר הבעיה זה בגללה.. ומנסה לעודד את עצמי שמתישהו זה יתמעט מעצמו ולא באופן יזום מאיתנו כי היחס כלפיי ישתנה לרעה באופן ישיר.

וכל הלחץ שלהם רק גורם לי להגיע פחות בכיף ולמעט מפגשים בין לבין כי יודעת שבכל מקרה זה לא יספק אותם ובשבילי באמצע שבוע זה מאמץ גדול..

מבולבלת מאוד וגם קצת מתוסכלת..
פשוט תגידו שקשה לכם לארוז ותפסיקו לבוא ככ הרבהרינת 23
להתעלם מהפרצופים החמוצים!
זה לא רק פרצופים חמוצים.. זה הערות, יחס לא נחמדתוהה לעצמי.
ועוקצני, תחושה באוויר שמדברים עלייך ושלא אוהבים אותך למרות שלא עשית שום דבר רע רק התחשבת בעצמך.. זה ממש משנה את כל האוירה אצלם ולי קשה להתמודד עם זה נפשית
אם לבעלך זה חשוב והוא לא רוצה לרווח ביקוריםהמקורית
אז הייתי מציעה לך לעשות עבודה עצמית של חיזוק הערך שלך בפני עצמך.
את לא צריכה להתנצל על זה שאת לא מסוגלת לעזור. קשה לך ואת קשובה לעצמך. וזה בסדר.
והפרצופים שלהם הם שלהם בלבד. שיעשו אותם עד מחר.
את באה ועושה השתדלות וויתור גדול בשבילו, לא צריך למתוח יותר את החבל ולקחת על עצמך גם את היחס שלהם.
זה קשה ולא מומלץ בכל סיטואציה, כי יש פעמים שזה יכול להוביל לקצה כי לא מצליחים לעמוד בזה, אבל הצעתי כיוון מחשבה קצת אחר.
לפעמים הפתרון הוא לא לשנות את הסיטואציה כנגד כל הסיכויים, אלא לשנות את ההסתכלות עליה בעצמנו
איפה בעלך בסיפור הזה?רינת 23
אם חשוב לו להמשיך לבוא באותה תדירות זה סיפור אחד ואם הוא איתך בגישה זה סיפור אחר.
תחליטו ביחד מה התדירות שמתאימה לכם, אפשר בתור התחלה לדחות את הביקור כל פעם בשבוע אחד. (אם הייתם רגילים לפעם ב-3 שבועות להחליט על פעם ב-4). לאט לאו הם יתרגלו. בעלך יכול להגיד לאמא שלו בצורה מכובדת שחבל על הכיס והאווירה הלא נעימה, זה רק מרחיק ותגיעו עוד פחות.
וואו, קשה ממש...מתואמת
אין לי ממש עצות חכמות, מלבד - דיברת עם בעלך על כל זה? עם כמה שהוא ילד של אמא, כרגע הוא נשוי והורה, והמחויבות הראשונה היא לאשתו ולילדיו. תנסי להסביר לו, בנעימות ובלי הטחת האשמות, שמאוד קשה לך להתארח - לארוז, לנסוע, להיות במקום לא שלך, לעזור... (אולי עדיף שלפחות בהתחלה לא תגידי את הקושי הרגשי מול אמא שלו)
אחרי כמה פעמים שתאמרי לו את זה אני מניחה שהוא יקלוט... ויבין שככה זה ושזה אפילו הגיוני... ואז יוכל להתחיל לשדר את המסר להורים, כמובן מתוך השתדלות להקרין שזו ההרגשה של שניכם ולא רק שלו...
(אגב, אני בתחילת חיינו הייתי קצת כמו בעלך - התגעגעתי לבית של ההורים שלי ורציתי להגיע אליהם הרבה. ובעלי העדיף תמיד את הבית... אז למדתי להבין אותו לבסוף, והיום אני בעצמי מעדיפה לא לנסוע הרבה, למרות שאני לא סובלת לבשל לשבת...)
חיבוק לך. הלוואי שתגיעו לאיזון הנכון לכם ♡
נשמה נשמע שיש המון קושיהתמסרות
כתבו לך הרבה דברים יפים אתמקד בשתיים שאולי יעזרו:

1. ההרגשה שלך מצד בעלך, מהרגע שמתחתנים בני הזוג חייבים להרגיש שהם מקום ראשון אצל השני! זה קריטי לבניית חיי זוגיות טובים ומפרים.
מציעה להתחיל לשמוע שיעורים בנושא, הרב יגאל מדבר על זה יפה פונה בעיקר לגבר. יש ספר מעולה ששווה לקרוא "7 העקרונות לנושאים מאושרים" הוא גם מתמקד באחד הפרקים על הקשר עם ההורים. בדיוק למה שאת צריכה.

2. טוב זה יהיה יותר קשה לשמוע ולקבל אז אם עכשיו זה רגיש לך אז תמחקי...
לא באים להורים להתארח... התחתנתם, אתם גדולים ועכשיו זה נטו ממקום של כיבוד הורים, זאת מצווה והיא קשה ביותר ביותר!!!
זה לא אומר שצריך לסבול או להרוס את שלום הבית. פשוט ההבנה שלא באים להתארח כבר מורידה צפיות.

וחוץ מזה נשמע שאת עושה מעל ומעבר! באמת! ואת בתקופה הורמונלית מורכבת, אולי אפילו תקראי את מה שכתבו לך כמה חודשים אחרי הלידה זה כבר יהיה יותר קל.

בהצלחה רבה!
אם אני חושבת על מה שכתבת בסעיף 2 זה מעודדתוהה לעצמי.
כי באמת כשאין ציפיות אין אכזבות. אבל זה כן מעליב לא משנה איך תסתכלי על זה, שיש אחים שיושבים ולא מפנים וממני מצפים כן לפנות שאני בחודש מתקדם בהריון. אין לי בעיה לפנות את הצלחות והבלגן שלנו.אבל להרים קערות ופיילוטים של אוכל - מרגיש שלא באמת אכפת ממני ושגם לא מעריכים את מה שעשיתי עד עכשיו.. כאילו הכול מובן מאליו כי מההתחלה הייתי מכבדת בעניין הזה ובכל שאר הדברים מאוד.. אז מהפך להם להרגל ופתאום מעקמים פרצוף. יותר נכון חמותי..

אבדוק על הספר, מקווה מאוד שעם הזמן והילדים ירגיש שבאמת בבית יותר נוח..ויבין את המשמעות בשבילנו..
לגבי הפרצופים את בהחלט צודקתהתמסרות
בכללי כדאי להתחיל לפתח אסרטיביות, כמובן לא בצורה חצופה אבל לפי התיאור אם חמותך היא מהסוג השתלטן אז דווקא להראות עמדה ברורה מולה זה יותר נכון.
כמו התנהלות בטוחה עם מה שאת עושה עם הילדים. שוב לא מתוך התרסה אלא מתוך יציבות זה נותן לצד השני קצת יותר קושי "להקטין" וגם לך יעלה את הביטחון.

נותנת רעיון שאצלנו עזר, הייתי מבקשת מהרווחים עזרה בצורה יפה ונעימה "xxx אתה יכול לעזור לי בבקשה להרים את הצלחות קצת קשה לי עכשיו"

קצת להתחיל להפגין את הרגשות שלך בקול זה גם יותר בריא וגם יתן מראה לרווקים שממש יש מצב שבכלל לא מבינים את הסיצואציה!

ואגב, מול האחים אני חושבת שזה לגמרי בסדר שאת תבקשי ולא רק בעלך.

אגיד גם יותר מזה הם חלק מהחיים שלכם לעוד הרבה זמן ולכן חשוב ליצור סביבה טובה ובריאה עבור כל הצדדים.

ועוד דבר אחרון, מקווה שאני לא מעמיסה עלייך כי באמת קשה בסוף הריון העומס הרגשי הזה.
אבל חוץ מהספר המעולה מעולה שהצלחתי(אגב אני קטנה אותו במתנה קבוע לכל זוג שמתחתן )

יש את אסתר סולתן שיש לה קורס אינטרנטי על נושא הקשר עם ההורים. אולי יתאים לכם בהמשך לשמוע יחד.

זה מסוג ההשקעות ששוות המון להמשך!!

רק טוב ושבת שלום יקרה!

האם בעלך מודע לקושי? שידע במה לעזור...או ר
אולי אם תדברי עם בעלך שאת צריכה קצת יותר פרגון ממנו על השבתות האלו, שיבין שזה השקעה בשבילך.
אצלנו לדוגמא, אמרתי לו שקשה לי שאני תמיד דרוכה כשנוסעים להורים שלו, להיזהר שהילדים לא ילכו למדרגות, לא יצעקו, לא ירוצו, יאכלו יפה, יהיו לבושים יפה, לקום להחליף. אני לא יכולה לשבת בנחת. והבית לא בטיחותי להם. ויוצא שכל שניה קמה, לא מספיקה לאכול מהסלטים וכבר מפנים אותם. ואין משחקים בשבילם, מצפים שישבו יפה בשקט על הספה.
דיברתי איתו שהוא עוזר המון באופן כללי אבל משום מה אצלם יושב ומדבר ואני כל שניה מתרוצצת. איפה הימים שהיית מוזג לי שתיה הייתי כמו מלכה. ושאני קמה לעזור להגיש שאף אחד לא קם. וכו.
לא ממקום של לא ללכת יותר אלא מה קשה לי דברים ספציפים שידע מה לעזור. מאז הוא נגיד מטפל בלארגן את המזרנים. ותוך כדי הארוחה אני אומרת לו "הם משתוללים ולי הספיק." ואם הוא לא קם אני מזכירה לו "זה עושה כאב ראש לאמא שלך".
קיצר כל זה בשביל לומר, שכשמפנים בעלך צריך לקום ולומר בקול "תשבי" ולפנות בעצמו.
הוא צריך לדעת מה קשה לך כדי שידע לגונן עליך. ואם הוא יעמוד לימינך מול הגיסים וחמותך אז היא בטח תרד ממך.
זה ממש תלוי באיזה אווירה גדלת...אם מאושרת
בתור זוג צעיר נסענו כל שבת שניה לצד אחר, כיום זה גמיש- כי כבר הם יותר מבוגרים...ואנחנו משפחה מרעישה יותר.
לפעמים ניסע רצוף כמה שבתות אם צריך,לפעמים אם אין להם כח לארח-ניסע לעזור להם להתכונן לשבת,נעזור לבשל ונחזור הביתה כדי שיוכלו לנוח בשבת.

מעולם לא חשבנו מה נוח לנו,גם בילדותי,ההורים היו נוסעים המון לסבא וסבתא,( מרחק כמה שעות נסיעה בתחבורה ציבורית),ולעת זקנותם,הייתי אצלם לבדי כמעט כל שבת.
אצלי בראש שבת זה זמן לכבד את ההורים,לשמח אותם,לא חשבתי בקטע של נוחות... אבל זה כנראה אווירה משפחתית,(בתור ילדים מאד אהבנו לבוא שבת לסבא וסבתא,ורבנו מי ישן על מזרון ומי יהיה המאושר שנזכה בשמיכה,ומי המסכן שיאלץ לישון על הספה.
ועכשיו הילדים שלי ממשיכים את אותן מריבות,וממש מבסוטים מהעניין. והם מחכים מאד לבוא לשבתות לסבאסבתא.)

לכן אני לא יכולה לייעץ לך מה מתאים לאווירה המשפחתית אצלכם,אבל לפני שאתם קובעים לכם מדיניות הייתי בודקת מכמה נקודות מבט שונות-
*מה להם נצרך/ משמח?
* כשהתינוק החמוד שלי יתחתן איך ארגיש אם לא יבואו אלי?
*אחרי 120 שלהם- איך ארגיש? שפספסתי?
* זה סבא וסבתא של הילדים,איזה זכרונות ילדות אני רוצה ליצור אצלם?

"וזכנו לקבל שבתות מתוך רוב שמחה..."

למה לא לחשוב מה נוח לכם? איפה אתם כיחידה עצמאיתתוהה לעצמי.
בתור זוג ואיפה הקשר שיכול להיווצר בשבתות שהן רק שלכם?

אני כן חושבת שהייתי רוצה שהילדים שלי יבואו, אבל גם רוצה להאמין שהייתי מתנהגת קצת שונה לכלות שלי..

מאוד קשה שהאןשר והשמחה של ההורים תלויה כמעט אך ורק בך. זאת אחריות גדולה שלפעמים גם הופכת לעול. אני חושבת שיש שלב שההורה צריך לדעת לשחרר.. ואם ההורה נזקק מה שאני לא מאחלת לאף אחד זה משהו אחר.

אצלי במשפחה יש קשר חם ואוהב בין כולם. אבל ההורים לא לוחצים על אחים שלי ומבינים שבסוף זה הנוחות שלהם וגם מבינים שלבוא לישון יכול להיות פחות נוח. כי בסוף כל אחד אוהב את הפינה שלו ואין כמו בבית. ולמרות שבאמת עושים בשבילם הכול כשמגיעים. ובלי להיכנס לזה אבל בעלי והאחים שלו פחות בקשר עם המשפחה של חמי למרות שבם משפחה מקסימה. וחמותי גם על המשפחה שלו זרקה משהו ביקורתי מאוד. אז אולי גם היא הייתה צריכה לשאול את אותו הדבר בזמנו.. איך וכמה הייתה רוצה שהילדים שלה יבואו לבקר והאם הייתה רוצה שינהגו כמוה. אבל זה לא ממקומי ואני לא מתעסקת בזה.

רק יודעת שכשלוחצים אותי לפינה זה עושה לי לא טוב.שאני באה אליהם ממקום מרצה כדי שלא יכעסו - זה גורם לי לתסכול. והייתי שמחה שיותר ישחררו כי בסוף לפני שהתחתנתי עם בעלי היו לי חיים שלמים לפני, ואני אדם שצריך אץ הפרטיות שלי, וגם יכול להיות לי לא נוח בזמן הריון ואחרי לידה כשמניקה מה שהם לא מבינים. שיכול להיות מאוד מביך כל שניה להיכנס לחדר ולהניק אפילו שזה דבר טבעי. ואחרי החתונה לא תכננתי לשעבד את עצמי לביקורים בתדירות מסוימת ולא חשבתי שיעשו כל כך מצפון על הרבה דברים.

אשריכם שאתם ככה אבל זה לא מתאים לכל אחד ואם אני ובעלי ננהג ככה (עם שני הצדדים. גם הוא לא ישמח לבוא כל כך הרבה להוריי) הדרך לרבנות תהיה קצרה מאוד ואני לא מגזימה..

ובסוף אני גם רוצה לשאול את עצמי איזה זכרונות אני רוצה לייצר לילדים שלי עם שבתות אצלנו בבית רקהמשפחה הגרעינית. ואיזה זוגיות אני רוצה שיראו. זה לא סותר כיבוד הורים. והם יכולים לקבל דוגמא על כיבוד אב ואם בצורה הכי יפה שיש גם מבלי שנשעבד את עצמנו וכל שבת שניה-שלישית נהיה על גלגלים.

הם צריכים ליצור זכרונות גם עם אמא ואבא לא רק עם סבא וסבתא.. הם כל השבוע בגן ונרדמים מוקדם.. איזה זכרונות אפשר ליצור ככה כשבקושי נמצאים איתם ומלאים בכאב ויסורי מצפון בגלל זה? לפחות יש את השבת לזמן איכות נטו איתם. ובשבתות אצל ההורים של בעלי אין את זה כי יעשו לי פרצופים.. כי יש לי אותם כל הזמן אז מה אני עכשיו נדחפת להם. אז בשבתות שם בקושי נמצאת עם הילדים ומשתדלת שכן אבל במינון נכון עבורם אחרת הם ממורמרים ולא מסתירים את זה.

ואם לעת זקנותם היית איתם כל שבת.. איפה הורייך שגם רוצים שתיהי איתם? זה לא מפספס את המטרה?
איך ראית במה שכתבתי שההורים תלויים בנו?אם מאושרת
ברור שהם מספיק גדולים ולא צריכים בייביסיטר,
אנחנו נוסעים אליהם כי זה נראה לנו נכון,לא מרחמים ואף אחד לא מכריח אותנו.
כך ראינו שהם עשו עם ההורים שלהם וזה נראה לנו טבעי לנסוע להורים שלנו.
וזה ממש לא על חשבוננו.

לא הצלחתי להבין למה זה צריך לפגוע בזוגיות או בזכרונות של הילדים? קודם כל כתבתי שהיינו שתי שבתות בחודש בבית.אז אם את רוצה ליצור משהו ייחודי לכם את יכולה ליצור בשבתות האלה.
אבל ממש לא הרגשתי אף פעם שזה סותר.
מצד אחד - אני לא רואה צורך שתהיה שבת שונה אצלנו מאצל סבא וסבתא, מה אכפת לי שלילד יהיו זכרונות משבת אצל סבא וסבתא?
( עד היום סבא שלי מספר לנו על שבת אצל סבתא שלו,ויש לו הרבה סיפורים וזכרונות נעימים וטובים מהם,אין לי בעיה שגם לילדים שלי יהיו זכרונות כאלה.)
מצד שני את מה שחשוב לנו- אנחנו עושים גם אצל סבא וסבתא ובגדול לילדים ה"מבנה" של שבת הוא די זהה איפה שלא נהיה.
( כותבת כמה דוגמאות,אבל אני בטוחה שיש הרבה יותר-אתם צריכים להחליט מה אתם רוצים ואת זה לעשות-
לעבור על הדפי קשר מהגן-מה זה משנה אם אצלנו בבית או אצל סבא וסבתא?
שעת לימוד "אבות ובנים" אחרי צהריים,אם את מחליטה שיש לכם בקביעות כל שבת בצהריים,אז זה לא שייך שיגידו לך לא להיות עם הילדים- זה מובן שאם עכשיו אתם איתם שעה אז זכותכם,
ממתק של שבת- לילד זה לא משנה אם תחלקי לו אצלכם או אצל סבא וסבתא).

אבל כמו שכתבתי לך בהתחלה זה תלוי באווירה שגדלת,נראה לי שאנחנו מדברות בשתי שפות שונות.
אצלנו האווירה היא מי זוכה לתת לאחרים? אז כשאתה גדל ככה אני ממילא לא יחפש בכלל מי יכול לתת לי,או מי לא נותן.
זה נותן לי סיפוק כשאני עושה טוב למישהו,ואני רואה בזה זכות,לא חובה.
מה שכתבת לגבי להוריד מהשולחן- אצלנו אם אני לא אקום בדקה הראשונה אחרי ברכת המזון לא ישאר לי מה להוריד מהשולחן ואני ארגיש לא נעים שפספסתי,
ואם הצלחתי לעזור- אני שמחה בזה.
בכלל לא אכפת לי מה אחים שלו הורידו / לא הורידו.
(כן יהיה לי אכפת לחנך את הילד שלי להוריד,כדי שהוא יזכה גם ,אבל ממש לא מעניין אותי ילד של אחרים)
וזה נראה לי כ"כ גישה שונה לחיים שזה משפיע על כל ההתנהלות שלנו.
כתבת "לשעבד" את עצמנו לנסוע להורים,באמת שמעולם לא ראיתי בזכות לנסוע להורים שיעבוד...

כשקרה לנו שהשארנו את ההוריםפאף
לבד לתקופה יחסית ארוכה, (אנחנו מעט אחים) והתנצלתי על זה מול אמא שלי כי באמת היו כל מיני אילוצים- היא אמרה לי שאנחנו לא הבייביסיטר שלה.
מגיע שלב שכן, ואמא שלי מארחת את סבא שלי למרות שזה לא תמיד נוח, כי הוא מבוגר וזקוק לזה, אבל גם בסיפור של הפותחת-יש עוד אחים רווקים, ההורים לא לבד, למה שהם לא יבנו את הבית שלהם ביציבות? במיוחד שאפשר ליזום מפגשים באמצע שבוע?
להורים שלי הם גרים קרובאהבתחינם
אז זה משתנה יכולים שתי שבתות רצוף, או אחת ואז כמה בבית..
להורים שלו אחת לחודשים שלוש לא רואים צורך ביותר.
קשה שם המון דברים, בעיקר הענין שמחכים לך שתעשי הכל ואת כמו עבד ופלוס הילדים והבית שלא נןח לילדים ואפילו מסוכן!
כמה שפחות.. חגים כבר לא עושים שם.. אולי חג אחד בשנה.
טיפה שונה אבלאני זה א
אנחנו נוסעים משהו כמו 5 פעמים בשנה בערך וזה רק לצד שלי כי גרים ליד חמותי.בחגים עצמם לא תמיד יוצא לי לנסוע אז מתארגנת שניסע סמוך לחגים או איפשהו באמצע.. ובעבר כל שישי היינו מתארחים אצל חמותי עד שנהיה לי קשה וזה עוד בלי לינה אז הפחתנו תדירות ועכשיו לרוב כשאוכלים איתם הם באים אלי אז מראש זה שונה אני במוד של מארחת.ולעיתים נדירות אוכלים אצלם בעיקר כי קשב לה כבר עם הבלגאן של הילדים( 5 ברוך ה) וגם בבית שלי אני מארגנת ומסדרת בקצב שלי ולא מחוייבת לקצב של אף אחד.
ולאמא באה נטו לנוח לפעמים אני עוזרת בהכנות שלפני הסעודות ואמא שלי תופסת את הילדים ככה גם היא נהנית וגם אני יכולה לעזןר
עונהמותק 27
כשהיינו בלי ילדים הגענו לשבתות אחת לחודש וחצי, לא היה רכב ןהיה קשה תחבורתית, גרים רחוק מההורים שלו.. להורים שלי הגענו אחת לחודש..

כשהגיעו הילדים, נוסעים הרבה יותר להורים שלי שרוצים לראותנו ושמחים ממש על כל הגעה.. הילדים שלנו הם הנכדים היחידים כרגע.. להורים שלו, לא מגיעים מאז הגיע הילד השני.. כשהיה בן שנה היינו שם בליל הסדר.. מאז לא מגיעים לא חגים לא שבתות לא אמצע שבוע.. לא מתראים בכלל.

כמו שנאמר פה, זה תלוי אווירה, תלוי איך גדלתם, תלוי בהרבה גורמים..
יקירה, נשמע שמפעילים עלייך הרבה לחץדבוריתאחרונה
את נשמעת טיפוס מרצה
את משתדלת לעזור
ועושה הכל כדי להימנע מעימות מול מישהו אחר
שלא יצא מצב שלא ענית על צורך של מישהו
את מחכה שישחררו אותך בטוב
שיעריכו את כל מה שעשית
שיגידו לך די עכשיו תדאגי לעצמך
אבל זה לא נשמע שזה יקרה
הקב"ה כנראה רוצה שתתרגלי לפתח שריר אחר
זה שריר בנפש
מתוך הבנה שאתם בשלב מאוד קריטי בחיים
שלב של התפתחות משפחה צעירה מצריך המון המון אנרגיה
האנרגיה אמורה להיות מכוונת פנימה
ההערות, הציפיות, האכזבות זה גוזל ממך המון אנרגיה נפשית
את צריכה את האנרגיה הזאת
וזה בסדר שאת לא תמלאי את כל הצרכים הרגשיים של מישהו אחר
צריך לקבל את זה שהם לא יהיו מרוצים
וזה בסדר
לוקח זמן לחיות עם זה בשלום
זה תהליך פנימי
אבל תגדלי ממנו ותצאי מזה מחוזקת

הצעות קונקרטיות:
לכתוב לעצמך למה את צריכה להפחית מינון של ביקורים
לשתף את בעלך
לחשוב יחד על מינון מחודש של ביקורים (אחת לחודש וחצי?)
לנשום עמוק כשיתעצבנו
ולהתפלל לה' שיחזק אותך

דבר נוסף- יכול מאוד לעזור לך ללמוד ימימה. (ימימה אביטל ז"ל- מכירה?) זה יכול מאוד לחזק אותך
סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

היא לגמרי חצתה גבולנעמי28

אבל אני חושבת שהדגש וההסתכלות צריכה להיות-  לא על המעשה ההזוי שלה, ויותר על איך אתם מגיבים לכזאת התנהגות.

אין מצב שהייתי יושבת בשקט ונותנת לסבתא לעשות את זה.

היחסים בינך לבין הילדה שלך קודמים לכל קשר עם חמות או עם אמא.

אתם המבוגרים האחראים שלה.

הגב שלה.

אתם צריכים להיות הראשונים להיות שם כשפוגעים בה ובגבולות שלה.

ואם בעלך לא יכול לעשות את זה מול אמא שלו, תעשי את זה את.

לא צריך לריב עם החמות, בלי מילים, להיכנס עם הילדה יחד לחדר ולהרגיע אותה.

ולא מאוחר מדי.

גם אם לא הגבתם כמו שצריך, תדברו עם הילדה עכשיו, שסבתא לא התנהגה כמו שצריך, ותנצלו שלא עצרתם את סבתא, ושבפעם הבאה תהיו שם בשבילה.

לילדה בת שש מותר לעשות טנטרומים, זה אפילו חלק מהתפתחות התקנית שלה.

מותר לפעמים מתוך עייפות ובכי לא מווסת להפיל צלחת (אני מניחה שהיא בעצמה נבהלה מהתנהגות של עצמה)

מצד שני אדם מבוגר כבר צריך לדעת לשלוט ולטפל בטנטרום שלו, בטח אם הוא כולל התנהגות אלימה כלפי אחרים.

ומצידכם, אם אתם נעזרים בסבתא הרבה, הגיוני שהיא מרשה לעצמה לקחת חלק מהחינוך. תשקלו להוריד מינון ולבוא לביקורים יותר קצרים.

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

אולי את כבר מתכוונת לענייני שליטההמקורית
מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

באמת הזוי לחזור לשגרה כל כך מהרצפורה

לא לכולם זה מתאים.

מצד שני להרגשתי אנחנו לא חדשים פה... כבר שנתיים וחצי לומדים לנהל שגרת מלחמה כמה שאפשר יותר טוב

אז יש קצת יותר כישורים להתאפס יותר מהר כי מתורגלים באופן מסוים.

לנו האמת זרם לכל הילדים חזרה מלאה...

ובעלי במילואים אז זה לא שהכל פה שגרה..

וזה בסדר שלא לכולם זה מתאים.

אם היה נדמה לי שיש ילד שצריך עוד זמן להתארגן בבוקר או לאסוף מוקדם יותר בשמחה הייתי באה לקראתו. לא ציפיתי אבל זה היה בסדר יום רגיל לכולם.

פינקתי אחרי צהרים יותר בקלות במשהו מתוק וכן התעניינתי כמו היום הראשון לחזרה.

אבל בסה"כ ב"ה עבר בטוב.

גם ככה זה סופ"ש ושוב שבת אז זה לא שבוע מלא, גם זה עוזר לדעתי להתאוששות.

חיבוק ומלא כוחות..!

אמהות בדור הזה אלופות!

לשון בחוץדינהלה

תינוקת בת 7 שבועות שכל הזמן הלשון שלה בחוץ. יש מה לדאוג?

הייתי לוקחת לבדיקה האמתהמקורית
למה?דינהלה
מה יכול להעיד?
לא יודעת מה זה יכול להעידהמקורית
אבל אני חושבת שאם כל הזמן זה כה הייתי לוקחת לבדיקה כי זה לא נראה לי "רגיל" (אני לא סמכות רפואית כמובן, זו דעתי הכנה בלבד)
אולי שרירים חלשים של הלשוןתוהה לעצמי
ואז צריך לבדוק מה הסיבה ואם לטפל
זה יכול להיות תסמונת דאון?דינהלה
אם עברה בדיקת רופא והכל היה תקין
תסמונת דאון בדרכ מאופיינת בנראות חיצוניתהמקורית

מסוימת שרואים לאחר הלידה, או לפחות קצת אחריה

אם היא נבדקה ולא עלה - לדעתי סיכוי נמוך

יאוודינהלה
נכנסתי ללחץ
בדרך כלל תסמונת דאון רואים מייד אחרי הלידהתוהה לעצמי
ממה שאני יודעת. אולי סתם שרירים חלשים באיזור הזה 
מישהי שמעה על מישהו שגילו רק אחרי כמה שבועות?דינהלה
?
לא נראה לי שיש כזה דברדיאן ד.אחרונה

מכירה הרבה משפחות עם ילדים תסמונת דאון

תמיד מאבחנים את זה מיד מיד אחרי הלידה.

כמובן לא דעה רפואית ולא מכירה את כל סיפורי הקצה שאולי יש....

גם הבת שלי הייתה ככהאפרסקה
כשהתחילה להרים את הראש יפה התחילה גם להוציא לשון. לא ברור לי למה, יש לי כמה תמונות מצחיקות שלה. הכל בסדר גמור איתה. היום היא בת 8. גם הקטן שלי באזור גיל 3-4 חודשים היה כל היום עם הלשון בחוץ
גם לי היה תינוק כזהגיברת

הרופא ילדים לא היה מודאג.

היית בבדיקת התפתחות?

הייתי בבדיקת רופא שבוע אחרי לידהדינהלה
אז אצלי לא הכל ורודאנונימית בהו"ל

אני נמצאת באינסטגרם רואה הרבה נשים שמפרסמות שהן החזירו אתמול את כל כלי הפסח והפעילו מכונות כביסה ותיקתקו את הבית וניקו וסידרו וגם עשו מימונה ומרגישה רע עם עצמי שאני לא שם,

אתמול חזרנו מנסיעה מאוחר ורק היום בערב גמרנו להחזיר את כל כלי פסח לארונות והיום לי מלא כביסות ותיקים לסדר

ואני מרגישה גמורה.

ב"ה יש לנו ילדים ותינוקת

ועוד בישולים לשבת ושטיפה של הבית ועוד כביסות כמובן ואני במרדף אחרי הזמן,מרגישה שזה לא נגמר..

ומרגישה שהמלחמה פערה בי חור כזה שצריך לרפא וקשה לי החזרה לשגרה, למרות שאני רק בבית עם התינוקת.

וזהו עכשו מנסה להתנתק מהאינסטגרם כי זה סתם עושה לי לא טוב,

אבל לא יודעת אם זה נורמלי או שאני בסוג של דיכאון,

מרגישה הרבה עצובה וגם עם ערך עצמי נמוך וocd והכל ביחד ממש מפיל אותי, מרגישה שאני לא שווה ואין בי כוחות.

זהו

אשמח אם יהיו לכן רעיונות או משהו חכם להגיד..

אוי, הייתי צריכה לשלוח לך תמונה של הבית שלי ובטוחקופצת רגע

היית מרגישה יותר טוב,

הררים מבהילים של כביסות ובין לבין סלסאות אקראיות של כביסה נקייה לקיפול, ארונות מטבח שהכל בהם זז בגלל פסח ועדיין לא חזרו למקום וכן הלאה.

ואני לא נסעתי לחג ואין לי תינוקת ויש לי ממ"ד אז הייתה לנו מלחמה רגועה, ולילדים היו היום מסגרות.

אז במקום התמונה שולחת חיבוק גדול!

ויהיה בסדר גם יהיו ערמות כביסה והרצפה לי תהיה הכי נקייה.

וחוץ מזה, בדיוק היום קראתי כתבה איך ההסתגרות בבתים בגלל המלחמה עושה לא טוב, בפן הפיזי ממש וגם הרגשי. והדגישו את חשיבות החשיפה לאור כדי לשפר מצב פיזי ורגשי. ממש, אפילו לשבת ליד חלון פתוח.

אז מחר, רצוי איפשהו בשעות הבוקר או לפני הצהריים, צאי לך עם התינוקת לסיבוב רבע שעה באוויר ובשמש.

זה אולי לא יפתור את כל הבעיות אבל זה בהחלט יכול לשפר מצב רוח, לשפר את כמות ואיכות השינה בלילה, לתרום לבריאות מערכת החיסון ועוד ועוד. 

אצל מי הכל וורוד אחרי חודש בבית אחותי?המקורית

עולם השקר הזה האינסטגרם, מצלמים ובוכים. השעבוד לתוכן מרוקן לא פחות שלא תחשבי

ואם ינחם אותך - הבית שלי במצב זוועה כנל

לא הספתי לכבס, כלום לא מוכן לשבת וגם הילדים עוד ערים

לא שטיפה, לא קניות, לא כלום

הדבר היחיד שהספקתי זה להכין צהריים נורמלי לילדים חמצי ולהשאיר את הבלאגן מאחוריי אחרי יום עבודה נוסף מתיש מהבית עם הילדים ולצאת איתם לחוף כדי שלא נשתגע

אז הבית לא יהיה מסודר🤷

יצאנו ממלחמה אחות

ממלחמה

טילים עם ראש חצי טון חומר נפץ מתפצלים ומתעופפים מעל הראש

ילדים חודש בבית כולל פסח

מזמור לתודה שיצאנו ללא יודעת כמה זמן של שפיות, הבית שלם, לא נפגענו, ב"ה תסדרי מחר

לכי תנוחי, חוסר שינה יכול לדכא ממש (מנסיון) ותקופת מלחמה ארוכה בלי אופק כנל

ולדעתי תתנתקי מהזבל הזה

♥️

לא אמין בכללשירה_11

אין מישהי כזאת

ואם יש

אז יש לה מינוסים אחרים שלא הייתי רוצה לדעת

המינוסים בעיניבאתי מפעם

זה הצורך לפרסם את הדבר הכי פרטי שלך, הבית , הכביסה, הניקיון, המשפחה ....

טרנד הזיה

זה ברור כמובןשירה_11

זו תלות

חיים בשביל לצלם

היו לי חברות שהיו יוצאות כדי שיהיה מה להעלות

אובססיה

יכולה להגיד לךרקאני

שסיימתי לסדר בחזרה את הכלים

ועכשיו מסיימת עם הכביסות 

(אנחנו רק זוג עם תינוקת, אז אין ערימות הזויות)

ובכל זאת כל היום הזה הייתי עצבנית ובדיכאון ובלי מצב רוח

ומרגישה שלא בא לי בכלל לחזור לשגרה

ולא יודעת איך עושים את זה 

ויש לידה באופק שמלחיצה אותי

וכולי איכסה בפנים

בקיצור גם אם מהצד נראה שורוד לי

כי סיימתי לסדר את הבלגן

זה בכלל לא אומר שבאמת ורוד...

והכי נורמלי בעולם שיום אחרי החג מרגישים ככה

במיוחד חג שהגיע אחרי חופש ארוך ומתיש

זה קצת כמו נפילת סוכר

בבת אחת ליפול לשגרה ולהתאפס על החיים

עושה סחרחורת

הסוג של דיכאון והמחשבות שאת מתארתאיזמרגד1

זה עניין של כמה ימים או משהו מתמשך?

כי אם זה משהו שהוא עכשיו זה בסדר גמור, לוקח זמן לחזור לשגרה והכל בסדר

אבל אם זה משהו מתמשך שכבר תקופה לא עובר, ואת לא מרגישה שזאת תקופה שתעבור ואת בדרך החוצה משם- לגמרי הייתי בודקת דיכאון. כדאי להתחיל מרופא משפחה.

גם אותי מפיל לראות תמונות נוצצות של נשים אחרותדיאן ד.

אומנם אין לי אינטסטגרם אבל רואה בסטטוס בוואטספ 

נשים מצלמות שולחן שבת ערוך לתפארה ביום חמישי בערב

כשאצלי בלגןןן של החיים, עוד לא בישלנו כלום ומי מדבר על שטיפה.

או נשים שמעלות תמונות שלהן עושות כושר ב- 6 בבוקר או עושות ספורט 3 פעמים בשבוע

והלוואיייייי עליי. מאוד מאוד מנסה אבל זה ממש קשה לי..

וכל הזמן מזכירה לעצמי שזה עולם השקר.

יכולה מישהי לצלם שולחן נוצץ כשכל הבית מסביב בוקה ומבלוקה

או לצלם ילדים לבושים מותגים שנראה שיצאו מהקטלוג

אבל אולי היא במינוס ממש עמוק בבנק.

לפעמים כשבא לי אז אני גם מצלמת איזה משהו אינסטגרמי כזה

לדוגמא כוס קפה מושקעת ברקע השקיעה או כל מיני שטויות כאלו

כמובן שלא מעלה לשום מקום

אבל זה מזכיר לי שאם אני רוצה אני גם יכולה להפיק תמונות "שקר" כאלו.

אהבתי ממששירה_11
כתבו כאןתקומה

כל עולם השקר

וזה גם נכון

אבל לי התמונות האלו שעושות צביטה, גורמות לשאול מה חסר לי ומה אני רוצה.

כי להגיד שהכל זה שקר, זה קל לי. ניסיון לנחם את עצמי.

אבל לפעמים זה לא נכון

ויש אנשים שבאמת מאוד מוצלחים

ומאוד טובים

ואני לא אהיה הם

אבל אני כן יכולה לחשוב למה זה מפעיל אותי, ומה חסר לי

ואז אני מנסה לראות, איך, בקטן, אני יכולה לשנות קצת אצלי, כדי לענות על החוסר שזה מעורר בי

יש לי רעיון גאוני!אמאשוני

תמחקי את האינסטגרם ובא לציון גואל.

אני פחות מתחברת לתגובות שזה שקר,

אולי באמת יש נשים שמצליחות להחזיק ככה את הבית.

יש אנשים שעושים מליונים. לא שקר. אמת לאמיתה.

אז מה?

אם יש לי מה ללמוד מהם, אחלה.

אם אין לי, למה לבזבז את הזמן לראות משהו שלא יקדם אותי בחיים בשום צורה?

זה כמו לעקוב אחרי מתכונים לא כשרים.

אולי זה טעים. מעולה שיבושם להם, זה פשוט לא קשור אלי אז חבל על הזמן ועל הפוקוס שלי.

והם? שיהיה להם לבריאות מכל הלב ❤️

ואת? חיה את חייך לפי הקצב והעדיפויות שלך בחיים.

מסכימה ממשאהבתחינם

לא מחייב שזה שקר,

אולי הן באמת מצליחות וזה בסדר

תהיי טובה עם עצמך! אנחנו עוברות המון.

תקשיבי שגם אצלי לא מוכן כלום עדיין. בסדר, נסתדר, יהיה טוב

מחר יום חדש.

אני בדיוק אוכלת פסטה מנחמת

קשה מאוד לשמוח ולראות את הטוב שיש אצלנונעמי28

כשעסוקים כל הזמן בהשוואה לאחרים.

זאת גם השוואה לא הוגנת כי אצלם רואים רק את הטוב.

נשמע שיש אצלך נקודות שצריכות עזרה פסיכולוגית.

אבל עזרה ראשונה, תמחקי את הרשתות.

למה זה טוב? תראי סדרה במקום.

אם זה מחזק אצלך את הערך העצמי הנמוך, אז בשביל מה?

תכנסי ותמחקי. זה כמו פלסטר, עשיתי את זה גם.

אם קשה לך, תמחקי לפחות את האפליקציה, ולא את החשבון הפרטי שלך.

הרעיון הכי טובבתאל1אחרונה

זה לא להסתכל באינסטגרם...

אם את רוצה עידוד אז אצלי יש עוד פינה בשיש עם כלי פסח שמתייבשים ...

ולא הספקתי לקנות לחם למחר... היום לא מצאתי בבוקר פרוס..

וכביסות התחלתי מקודם...עכשיו מכונה שניה עובדת עם בגדי שבת כדי שיהיה מה ללבוש.

וואי אולי תעזרו לי להחליטאנונימית בהו"ל

ממש מתלבטים מה לעשות עם שבת

אני בתחילת הריון, מבוחלת ברמות

וגם מותשת מכל דבר קטן

הבית הפוך

אני עובדת מחר עד מאוחר

חמי וחמותי ממש רוצים שנבוא אליהם

(היינו אצלם מלא בחג, אבל כמה אחים סגרו בחג בצבא ויצאו עכשיו..(

לא יודעת איך נבשל שבת

וממש רוצה להשאר בבית

אבל זה להפיל את כל העבודה על בעלי

כולל לשמור על הילדים במשך כל השבת (אצל ההורים זה הרבה יותר קל)

אה ואוטוטו מתחילים מילואים

שזה עוד סיבה להשאר בבית..

יציאה מהבית עושה לך טוב?יעל מהדרום
לק"י

לי זה היה עוזר לפעמים. 

לא.. בטח לא אחרי שבוע עמוס כזהאנונימית בהו"ל
אז אולי עדיף להשאר בבית. החלטה נעימה!!יעל מהדרום
יש לכם אפשרות לקנות אוכל מוכן?מתואמת

ואולי להזמין מישהו מהאחים אליכם יעזור להעסיק את הילדים?

נשמע שאת רוצה להיות בבית...

הייתי הולכת להורים לדעתיהמקורית
עזרה עם הילדים + בישולים קונה אותי במצבים של חוסר כח וזמן
ממש לא מרגישה אצלם בנוחאנונימית בהו"ל

הסעודות ארוכות לי

אין לי מה לעשות שם

בעלי עסוק עם אחים שלו..

אז תפרשי באמצע לנוחאמאשוניאחרונה
וכדאי לעשות תיאום ציפיות עם בעלך לגבי שמירה על הילדים במהלך השבת.
מה מתאיםתקומה

לבעלך?

נראה לי זו השאלה הראשונה

אם זה מסתדר לו להיות בבית, אז נראה לי אין בכלל התלבטות.

אם הוא רוצה להקל עלייך וישמח להישאר בבית אבל חושש מהארגונים, תנסו לחשוב יחד על פתרונות שיקבלו על התארגנות - שבת מצומצמת, אוכל קנוי וכו'.

אם זה לא מתאים לו וזה יהיה לו יותר מידי, אז כן הייתי שוקלת לנסוע.

אבל תראי קודם מה הוא רוצה 

האמצעאנונימית בהו"ל
הוא גם רוצה להיות בבית

אבל לא יודעים איך לעשות את זה

וברור שמקל עליו להיות אצל ההורים

אבל הוא גם רוצה להקל עלי 

טוב ניסעאנונימית בהו"ל
בסוף שמעתי ממנו שהוא מעדיף לנסוע...

שה' יתן לי כוח

יודעים שאת בהריון?דיאן ד.

אם כן אז תפרשי באמצע הסעודות ותלכי לנוח....

אם לא אולי שווה לשתף לפחות את חמותך.

לאאנונימית בהו"ל

ולא אשתף אותה, זה מוקדם מידי..

אפילו לא ראינו דופק 

יודעות לכוון אותי איפה יש חולצות מכופתרות לילדים?שיח סוד

בכל מיני צבעים,

שרוול ארוך ו100% נגיד 95% כותנה לילד האטופי שלי

ובארץ…

ילד לא נער

לידר, קיוויעם ישראל חי🇮🇱
צ'ילדרנס פלייסחנוקה

צבעוני יש להם יפה ממש!

נדמה לי שגם לבן.

ונעימות מאד.

אגב לא יודעת גיל אבל גם בפוקס יצא לי לקנות מכופרתות יפות במחירים טובים יותר.

אני גם ראיתי, אפשר לקנות אונליין בטרמינל Xשומשומ
תמנוןהמקורית
את מכירה את התלבושת האחידה שיש בתלמודי תורה?שושנושי

חולצה משבצות צבעונית,

יודעת שיש כמה סוגי ייצור - בערים חרדיות בטוח תמצאי סניפים שמוכרים

איזה סוג חומר את צריכה?

את מתכוונת לחולצות שיש בהן כפתורים לכל האורך?מתואמת

לא נראה לי שיש חולצות כאלה מכותנה...

יש חולצות טריקו עם צווארון ושלושה כפתורים שהבד שלהן נעים יותר, אבל גם לא יודעת אם מכותנה. אני מכירה בלידר.

למה לא? בטח שישהמקורית

בהדס מינילאב יש בטוח

לדעתי גם בתמנון

גם חולצות פולו

אולי אפילו באורבניקה

יכול להיות באמת שיש... זה פשוט נשמע לי לא מתאיםמתואמת
ל"קונספט"...
מה הקונספט מבחינתך? לא הבנתי האמתהמקורית
חולצות מכופתרות הן הרבה פעמים מכותנהקופצת רגע
הן עשויות מאריג, והאריג הוא הרבה פעמים מכותנה או תערובת כותנה.

יכול להיות שאת חושבת על בד סריג שעשוי מכותנה? כמו גופיות או חולצות טריקו? ג'רסי למשל זה סוג סריג שיכול להיות עשוי מכותנה.

זה באמת סוג בד שונה, אבל גם סריג וגם אריג יכולים להיות עשויים מכותנה בלבד או מתערובת כותנה. 

כנראה באמת שאני לא מבינה בזה...מתואמתאחרונה

אני מחלקת את העולם לבדים נעימים ולבדים לא נעימים. הבד של החולצות המכופתרות לא נעים מבחינתי, לכן הסקתי שהוא לא כותנה (שאמורה להיות נעימה).

אבל באמת אף פעם לא ממש התעמקתי ברכיבים של כל בד...

כותנה לא חייב להיות בד טריקו (שזה בד סריג)חילזון 123

יש גם כותנה שהיא בד אריג. כלומר בד לא נמתח.

צריכה עצות.או שאולי זו פריקה וצריכה חיבוק.לא יודעתאנונימית בהו"ל

חצי שנה אחרי.

והזכרונות מפתיעים אותי כל פעם מחדש בזמנים שלא ציפיתי להם.

אם זה סתם רגע עם עצמי, או רגע עם בעלי

והמוח עובר למקום אחר

והמחשבות

והגוף מתנתק

וזה כואב כל פעם

ומעייף

אוף

❤️❤️❤️❤️❤️אפרסקה
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושתמצאי שלווה
חיבוק גדול גדול.קמה ש.

בס"ד

לא פירטת אבל נשמע כואב מאד ❤️‍🩹

בגלל שביקשת עצות: שקלת טיפול כדי לעבד את מה שהיה? מהמעט שכתבת מזכיר קצת תגובות פוסט טראומטיות. המוח והגוף זוכרים את הטראומה ושולפים אותה בכל מיני הזדמנויות וכשזה קורה, זה גורם לכאב ולשיבושים של כל מיני הסיטואציות.

מצד אחד חצי שנה זה עדיין די טרי לחוויה קשה.

מצד שני נשמע שאת סובלת ושזה פוגע בך ביום יום 💔 וטיפול טוב יכול לעזור עם זה.

חיבוק גדול שוב!

בע"ה שמכאן תראי רק אור ומתוק תמיד!!!

תודה! (מוזכרת לידה שקטה)אנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 21:21

לידה שקטה.

בעקבות הפסקת הריון.

ועכשיו צריכים טיפולים.

והמלחמה הזאת דחתה את כל התורים...

זה נחשב טראומה? לא יודעת

בעקרון קיבלתי 12 פגישות עם עו"סית. הרחיבו לי כי עברנו לטיפולים, אבל אין כמעט תורים.

אמן!!!

חיבוק גדולאחת כמוני

לגמרי טראומתי

וקשה גם לחשוב על העתיד ומה שתצטרכו לעבור

שולחת מלא כוחות

זה נשמע טראומטי ממשאיזמרגד1אחרונה

חיבוק על זה🩷

אולי אם את לא מקבלת מענה מספיק דרך הקופה, שווה לשקול ללכת לטיפול באופן פרטי כדי לעבד את זה.

ומצד שני כמובן שזה הגיוני לגמרי להמשיך להתאבל על זה. זה גם יכול להמשיך לכאוב עוד שנים, וזה בסדר שכואב🩷

חיבוק!!מכחול

אולי יעניין אותך