בנות מניסיונכן, באיזה שלב / אחרי כמה ילדים כבר פחתו השבתותתוהה לעצמי.
והשינה בחגים אצל המשפחה?
כרגע עם שני ילדים ועוד אחד בדרך.. קשה לנו עם ההכנות והאריזות לקראת הלינה בעיקר אצל ההורים של בעלי כי שני הילדים קטנים מאוד. אצל ההורים שלי יש כבר הרבה דברים שנמצאים שם אז יותר קל.

והאמת? שואלת לא כי קשה לי להיסחב עם כל הדברים. יותר קשה לי נפשית.. ישנים שבת כל שבועיים-שלושה אצל חמי וחמותי כי מאוד מתגעגעים לנכדים ובצדק אבל מרגישה שצריכה קצת אוויר. ולא נוח לי בקרבת חמותי מרגישה שהיא בוחנת מאוד..מסתכלת ומעירה הערות ולפעמים צריך ללכת לידה על ביצים ולשחרר מאוד את הנכדים אחרת היא מסתכלת עליי באיבה ומעירה הערות.. או נותנת תחושה לא נעימה. וגם כשאני בחודשים מתקדמים מצפים ממני לעזור ולפנות ואם אני מתיישבת יש תחושה לא נעימה. אפילו שלא כל האחים של בעלי עוזרים אבל אני בכל מצב משתדלת לעזור כי ככה חונכתי ומבחינתי זה מובן מאליו אבל די מעליב שהם מצפים שנבוא וכשאני באה מצפים ממני לקחת חלק בכל ארוחה בזמן הריון ובזמן שיודעים שאני עובדת מאוד קשה כל השבוע.. ובעיקר שמתחילת הנישואין אני תמיד עוזרת ואם פעם אחת מתיישבת יש פרצופים מצד חמותי. או שאולי אני מדמיינת כבר..

בקיצור פשוט רוצה לדעת האם אחרי מס' מסוים או בעתיד זה ישתנה...
וקראתי כאן שהרבה מתגעגעות להתארח אצל המשפחות אבל אצלי לפני כל שבת כבד לי נפשית אפילו שבסך הכול אפילו עם כל מה שכתבתי הם אנשים טובים ואוהבים ומפנקים את הנכדים ואוהבים אותנו מאוד.. אבל מעדיפה להיפגש באמתע שבוע למס' שעות..

נשמע רע מצדי אבל אל תשפטו, יש תקווה שהתדירות תשתנה ולא כי אנחנו בוחרים (ואז האשמה מופנית אליי) אלא כי האילוצים והקושי לסוע עם הילדים משנים את המצב??
כל שבועיים שלושה זה המוןשחרית*
גם לזוג בלי ילדים בכלל.

השינוי הוא שינוי שיבוא מכם ולא בגלל מספר ילדים. ואם לא נוח לך להתארח, צמצמי הגעות או שתמירי שבתות באמצע שבוע.

אצלי אישית מ4 ילדים ומעלה קצת פחתו ההגעות.
אנחנו בלי ילדים עדיין ובאים פעם בחודשזוית חדשה
אנחנו זוג+3זמני לשליש1
ועד הקורונה הגענו פעם בשבועיים
ובזמן האחרון פעם ב3 שבועות

ואני עוד מבשלת חלק מהאוכל כי חמותי מבוגרת ונשארים אחרינו לנקות במוצש אז חוזרים מאוחר.

חשוב לבעלי כי ההורים שלו מבוגרים והוא מרגיש שהשעון מתקתק.
וגם גרים בסמיכות להורים שלי אז לכאורה אנחנו כל הזמן "אצלי"..

קשה לי ממש, אבל זה חלק מהויתורים בזוגיות
כבר עם ילדה אחת פחת... ועם הזמן פוחת לא קשור למספר ילדיםאנונימיות
קשור לזה שהחיים שלנו עמוסים ושבתות זה הזמן שלנו להיות יחד...
צודקתמותק 27
מצד אמא נראלי כשהיינו חמישה ילדים הפסקנו לבוא אלינםהשקט הזה
(מדברת בתור הילדה, כן?) אבל כי להם היה קשה.
מצד אבא, עד היום ההורים עוד נוסעים אליהם.
אבל אפעם התדירות לא הייתה של כל שבועיים שלוש.
נראלי משהו כמו פעם בחודשיים אולי אפילו יותר מחודשיים.

ושבועיים שלושה זה מלאא..
אנחנו גם בתור זוג (עכשיו גם עם ילדה) לא נוסעים ככה.

להורים של בעלי נוסעים כשאין לי כוח לבשל שזה יוצא פעם בחודש כזה (הם גרים קרוב, תכלס יכולים גם ללכת אליהם ברגל רק לסעודה)

ולהורים שלי שגרים רחוק, פעם בחודש וחצי- חודשיים
זה ממש עניין של אופי וסגנון..טארקו
אנחנו נוסעים בערך פעם בחודש, יוצא בערך פעם בחודשיים לכל צד

נשואים 4 שנים, ילד אחד, אבל זה היה ככה יחסית מההתחלה.
אח שלי לעומת זאת נמצא אצל ההורים שלי כמעט כל שבת שניה
מציעההתמסרות
אצלנו מה שעזר מהילד השלישי זה להתחיל להוריד שבתות אבל להוסיף ביקורים באמצע שבוע, זה קצת טרטור עם העבודה אבל ממש מקל כי לא ישנים וזה קצר.

כן כדאי להקפיד על התדירות של פעם ב3 שבועות כי ככה זה יקל עליהם את המעבר.

ואז בהתחלה עושים שתי שבתות ופעם אחת באמצע שבוע וזה כבר ממש מקל.

בהמשך ף, אולי בילד הרביעי אי"ה, תתכננו כבר עם החגים, נגיד בחגים להגיע עם לילה ובניהם באמצע שבוע, בה אנחנו עם עם הרבה חגים ככה שאין הרבה זמן בניהם.

ואם מתאים אפשר להתחיל לאחר אצלכם, כמובן להתחיל באמצע שבוע.

דבר נוסף, לפעמים נגיד קרוב ללידה בעלי היה נוסע עם הגדולים לביקור קצר באמצע שבוע בלעדיי זה גם היה פיתרון טוב.

מהרגע שיוצאים מההנחה שחייב לבקר בשבת אז זה נותן הרבה אפשרויות חדשות
ואני אוסיףהתמסרות
שחשוב לעשות מה שמדוייק ולא להתחיל להוריד תדירות כי ככה זה אצל אחרים.

זה פשוט מוריד את הכוח להגיע אז כדאי להתרכז במה שאתם עושים.

וזה מקסים שעד עכשיו הגעתם כל שבועיים שלושה זה מבורך ומצווה גדולה אז כל הכבוד!

בכללי עוזר להסתכל על כל הסיפור כמצווה.

בהצלחה רבה רבה
חחח אצלי מהראשונה, תירוץ מעולה לא להתארח.שיח סוד
אבל זה באמת קשה נסיעות ארוכות וטיפול בבית אחר.
אני חושבתסליל
שזו החלטה שלך ושל בעלך.

אנחנו עם שני ילדים, נוסעים פעם בשבועיים - שלשה.
זה הרבה, אבל שני ההורים גרים ממש אחד ליד השני, ככה שבפעם אחת מגיעים לכולם.

אבל זה מגיע מבחירה שלנו, הם אף פעם לא שואלים אם אנחנו רוצים להגיע לשבת. אנחנו מעדכנים מתי אנחנו מגיעים וזה מתי שמתאים לנו לבוא.

אבל זה ממש משתנה בין משפחה למשפחה לקשור גם לאופי ולדינמיקה המשפחתית.

ממש ממליצה לך לדבר על זה עם בעלך, תעשו תיאום ציפיות, תגדירו סדר עדיפויות. מלבד זה לא ישתנה...
כל שבועיים שלושה זה ממש הרבה.חדשה ישנה
גם כשהיינו זןג צעיר לא נסענו ככה להורים...

תסבירי לבעלך שבהריון את צריכה יותר את הפינה שלך, זה באמת קשה. בהריון צריך הרבה לשכב בספה, ללבוש בגדים נוחים וכד ולא תמיד נעים לעשות את זה אצל אחרים ..

ולגבי הפרצוף של חמותך, תבדקי טוב אם היא באמת עושה לך פרצופים או שזה בראש שלך. אני גם תמיד במלחמה עם עצמי אצל חמותי אם היא מתעצבנת שלא עזרתי מספיק או שזה רק בראש שלי .. כי בהריון באמת קשה יותר ולפעמים זה לא כמו שתמיד היינו עוזרות...
מאז לידת הילד השני הולכים פעם בשלושה חודשיםחישגד
ובאמצע שבוע בעלי הולך עם הילדים לבד בממוצע פעם בשבוע

נשמע שאתם צרכים לחשוב על התדירות פעם ב3 שבועות אצלנו היה לפני לידת הילד הראשון ובאמת זה היה ממש לא נכון לנו...
אצלנו זה פחת בעיקר כשהיו לנו שישה ילדיםמתואמת
כי מאז האוטו שלנו לא מכיל את כולנו.
אבל לי תמיד כיף אצל ההורים שלנו... חמותי נותנת פרטיות ולא חופרת ולבית הוריי תמיד כיף לחזור ולפגוש את כולם. (אם כי בשנים האחרונות נהייתי מחוברת למיטה שלי, וקשה לי לישון במיטות אחרות, נוחות ככל שיהיו...)
אז מבינה אותך שלך זה קשה. וגם מבינה ומזדהה עם הרצון של ההורים לראות את הנכדים (אצלנו בצד אחד הילדים שלנו הנכדים היחידים ובצד השני הצטרפו עוד נכדים רק אחרי שכבר היו לנו חמישה ילדים...)
אולי הפתרון אצלכם הוא להמעיט בשבתות ולבוא לביקורים באמצע שבוע?
שהיינו עם פחות ילדים נסענו פעם בשלושה שבועותהכל בנחת
להורים האלה ופעם בשלושה שבועות להורים השניים. ככה יצא שהיינו אצלם כל חודש וחצי בתכלס.
היום עם חמישה בקושי נוסעים. יותר מזמינים אלינו. כולם פיצים והכל נופל עלי ( בעלי חוזר מאוחר) אז בקושי זזים
זה המון, המון המון!חגהבגה
שיצאו עד מחר
מכירה זוגות שכבר עם ילד אחד אפילו לא נסעו כל כך הרבה.
את מחליטה
אם הם מתגעגעים תזמיני אותם באמצע שבוע ואת ערב
את מחליטה זה החיים שלך.
לא צריכה לתת חשבון לאפחד
אני לא עושה כלום אצל חמותיציפיפיצי

נשמע מוזר?

יש מלא ידיים, אני בחודש מתקדם עם כמה קטנים

למה אני צריכה לעשות?

מרימה את הצלחת שלי, של בעלי, של הילדים.

אבל למה שכל הגברים ישבו וינוחו (ילדים בני 15,16,20) ואני אתרוצץ?

אני מטפלת בילדים שלי, מחליפה, מעסיקה, מחתלת ומנקה כמובן אחרי הילדים שלי

אם לכלכו או שפכו משהו ובנוסף אין לנו שום עזרה אחרת ביום יום

(לך לפחות יש את הצד שלך, איזה כיף) אז עד שאנחנו מגיעים להורים של בעלי

אנחנו פשוט עייפים ומותשים וכן, מצפים לעזרה פעם בחודש חודש וחצי שמגיעים. למה לא?

אחיות שלו עושות פרצופים פה ושם כי ברור שבא להן לשכב על הספה ולקרוא ספר אבל אני 

ממש לא מתיחסת אליהן... 

לפי דעתי נסיעות להורים זה תלוי תרבות ומשפחהפלא הבריאה
נראה לי שאצל חרדים יותר מקובל שיש חובה לסוע להורים כל שבת וכמעט לא עושים שבתות בבית.
אצלנו זה הפוך. המרכז שלנו הוא הבית. ונוסעים אחת לשלושה שבועות-חודש בערך. להורים זה יוצא שאנחנו אצלם כל חודש וחצי חודשיים. יש זמנים שיותר יש זמנים שפחות לפי החשק והכוח לבשל. לפעמים בכלל נוסעים לאחים הנשואים האחרים. ככה זה מקובל אצלנו וברור להורים שאנחנו בתור זוג צעיר צריכים לבנות את המשפחתיות שלנו גם בשבת. וזה לא השתנה אצלנו כמעט מאז החתונה והילדים.
בקיצור. תעשי מה שנוח לך. אין אקסיומה מקובלת לפי מה צריך. יש ילדים שקשה להם להתקאלם בשבת במקום זר אז סביר שההורים יסעו פחות. או כל קושי אחר. ויש להפך. הילדים שלי הרבה פעמים מבקשים שניסע לשבת לסבא וסבתא או לבני דודים. לדוגמא כשאני בתחילת הריון אני רוצה לסוע הרבה כי אין כוח לבישולים ולבחילות ולהיות בבית. שאר הזמן זה הפוך.
העיקר להיות כנה עם עצמך ועם האיש שלך. מה מתאים לך ומה הסיבה. ולכבד את 2 הצדדים. כלומר אם לבעלך יש קושי עם זה אז איתו למצוא את דרך האמצע. והעיקר לדבר רגשית לדבר רגשות. ולא האשמות לא כלפיו ולא כלפי המשפחה שלו. אחר כך ביחד לתווך את זה להורים. להסביר להם את הקושי. אולי ניתן למצוא פיתרון בימי חול. לקפוץ לביקור אחר הצהריים או שהם יבואו אליכם. כל עוד יש דיבור ישיר ומכבד. ואין הסתרה מאחורי הגב יצטרכו לכבד אותכם.
בהצלחה! לעשות שינויים זה לא תמיד קל. אבל שיש דיבור ישיר זה מקל
אני בהריון ראשון וכבר הרבה פחות😅פאף
בהתחלה זה היה ככה, עכשיו אנחנו לא ממש סופרים, זה יכול להיות פעם בשבועיים מכל מיני סיבות, לרב זה יהיה פעם בחודש בערך לכל צד (כלומר פעם בשבועיים נוסעים) ועכשיו כבר לא נוח לי לישון במיטה שלא שלי (ובלי מיליון הכריות שלי) אז להורים שלי כבר הודענו שאנחנו לא מתכננים לבוא יותר עד הלידה (שלושה חודשים) לשלו לא הודענו, אבל הם קרובים יותר אז אני מניחה שנלך אליהם באמצע שבוע....
דברו על זה ביניכם, תמצאו את האיזון שמתאים לכם, ולצד שלו שהוא יסביר שזה לא פשוט כבר
אצלינוכן אני
מההתחלה נסענו בערך פעם בחודש לכל צד. לפעמים יצא גם רווחים יותר גדולים.
בגלל הקורונה היו תקופות שהגענו פחות.
עכשיו, עם שלושה ילדים, אנחנו מורידים תדירות.

אצלינו הקושי בעיקר זה בנסיעות, בתחבורה ציבורית.
ובקיץ- יוצא שחוזרים ממש מאוחר. ובחורף- לא מספיקים לנסוע ביום שישי.
וואי ממש כתבת אותיאביול
כל מילה
אין הדבר תלוי, אלאאאא בכם 😏✌כי לעולם חסדו
כל שבועיים שלושה נשמע לי מטורף האמת!
מצד שני יש לי חברות שכל שבת אצל ההורים, אז לא יודעת 🤷‍♀️

אני, בכל אופן, ממש לא מסוגלת.
ביתי הוא לגמריייי מבצרי. הכי כיף בבית.

כמובן שהמפתח כרגיל הוא לדבר עם בעלך, להגיד לו מה את מרגישה וחושבת ולהחליט שמפחיתים את התדירות.
איך להגיד להם? מתי? זה עליו...
עדיף שאת לא תתעסקי בזה (לדעתי)

את כל הספקולציות של מבקשים לעזור/עושים פרצופים, תעזבי בצד.
אם את יכולה לעזור אז תעזרי, אם לא אז תגידי שקשה לך כרגע.
כמובן להשתדל כמה שאפשר להשאיר נקי ולשמור על סדר בגבול הנורמה.
מי שלא טוב לו...
יום טוב לו
נראה לי עם אחת היינו נוסעים בערך פעם בשבועייםנעליים ורודות
פעם בחודש לכל צד
כשכבר היו שתיים נסענו אולי פעם בחודש וחצי - חודשיים לכל צד.. עכשיו גרים רחוק לא התארחנו כבר כמה שנים
אצלנוהמקורית
לא מתארחים בשבתות שכוללות לימה. גם לא בחגים, כבד עלינו ולא נוח. גם מבחינת התארגנות, אבל בעיקר בגלל שהתארגנות היא מטורפת עקב פערים מנטליים גדולים מאוד, אז מפצים על זה במפגשים באמצע השבוע.
עם. המשפחה שגרה קרוב אלינו הולכים לסעודה וחוזרים. אבל חוצמזה, רוב החגים והשבתות אנחנו בבית מבחירה.

תחשבי ביחד עם בעלך
קיבלת פה מלא תשובות מגוונות, אבל הן לא באמת נכונות *לך*
את צריכה לחשוב ביחד עם בעלך איך מתאים לשנות את ההתנהלות בצורה שתהיה הכי מתאימה לכם. זה גם תלוי בתקופות בחיים. חודשים מתקדמים של הריון ואחרי לידה זה יותר קשה אז אולי בעלך יסע עם הילדים לבקר לבד באמצע שבוע? זה יכול להקל עלייך
הם לא נכונים לבוא אליכם לביקור מדי פעם? לא נח לך לארח אותם?
אנחנו בלי ילדים עדייןDove
ומגיעים להורים שלי בממוצע פעם בחודשיים ולחמותי פעם ב3-4 חודשים
התחלנו לעשות שבתות לבד בבית מיד אחרי החתונה ואני מאוד אוהבת את זה.
אצלינולהשתמח
עד הקורונה באנו לכל צד פעם בחודש, בתקופת הסגרים לא באנו בכלל וכשחזרנו לבקר אז החלטנו קצת להוריד תדירות ולהגיע לכל צד בערך פעם בחודשיים. היינו עם ילד אחד לפני ואחרי הסגרים.
ואו תודה לכולן על התגובותתוהה לעצמי.
עבר עריכה על ידי תוהה לעצמי. בתאריך ט"ז בחשון תשפ"ב 00:02
עבר עריכה על ידי תוהה לעצמי. בתאריך ט"ז בחשון תשפ"ב 00:00
עבר עריכה על ידי תוהה לעצמי. בתאריך ט"ו בחשון תשפ"ב 23:55
יש לי כל כך הרבה מה לכתוב ולהגיד.. שכבר לא יודעת איך לבטא את זה.
כל הסיפור הוא די מורכב.. כי מאז הלידות יש המון לחץ מתון מהצד שלהם.. וגם מפגשים באמצע שבוע מבחינתם מצוינים אבל אף פעם לא יהיו כמו לינה. אחרי כל לידה ממש רצו שנישן שם יום אחד בשבוע. חשבו שאם אני "בחופשת" לידה אז אין לי מה לעשות וזה אפשרי.. והיינו נסחבים עם מיליון דברים כל פעם. ולא באמת ישנו פעם בשבוע אבל אם זה לא היה קורה אז מבחינתם לא מתראים הרבה.

ולדבר עם בעלי - הוא מאוד ילד של אמא ואבא שזה מקשה על ההתנהלות.. התבגר ועבר שינוי עצום אבל מבחינתו זה נורמלי לגמרי התדירות והוא שמח בזה. והרגלנו את ההורים שלו מתחילת הנישואין שישנים בשבתות בתדירות די גבוהה. גם כשגרנו לידם ורצינו לבוא רק לארוחת שבת היו מתעקשים שנישן וזה היה משרה עליי לחץ ובסוף הייתי נשברת. לא תמיד הבינו שכל השבוע אנחנו בקושי ביחד ורוצים לישון בבית שלנו.

אם נוריד בתדירות- כרגיל האשמה והיחס יהיו עליי. וגם כל מיני הערות מהאחים כאילו בקטע טוב ונחמד אבל לא. והאחיםמרווקים אז הם לא מבינים מה זה ומבחינתם אנחנו לא באמת באים הרבה כי בין לבין לא יוצא שנפגשים..

ולבעלי מן הסתם לא יבואו בטענות.. אני זו שלקחתי אותו לגור רחוק יותר. ואני כביכול עומדת מאחוריי ההחלטות. ככה זה בהרגשה שנותנים.

וכן מבאס אותי העניין של העזרה לא כי יש לי בעיה לעזור. אני תמיד נותנת יד וזה מבחינתי חובה בתור אורחת. אבל כשאני באה אליהם *בשבילם* ובשביל בעלי (לי זה לא נוח בכלל) ואני בחודשים מתקדמים בהריו ונקרעת כל השבוע, אז מצפה שיתנו לי את ההרגשה הטובה שאני יכולה לא לעזור בפינוי ובסדר לפני ואחרי כל ארוחה. לפחות ככה הייתי נוהגת עם הכלות שלי..או לפחות ככה הייתי רוצה להאמין שאנהג..

בעלי הוא היחיד שנשוי אז כל הפוקוס עלינו וזה משרה הרבה לחץ.. עליי זה מעיב אבל לנסות לרווח אץ הלינה יבאס אולי את בעלי ולא בא לי.. ומבחינתי לעבוד קשה בשישי ולבשל ולהכין את כל השבת רק שזה יהיה בבית שלי. לא נראה שהם מבינים שיש אי נוחות מאוד גדולה להיות אורח בבית שלא שלך.. וזה מבחינתם ברור שנבוא. בקיצור מורכב. ןלא נעים לי בקרבת חמותי עם כמה שעל פניו היחסים טובים אבל יש לה ציפיות שאני והיא נהיה בקשר רציף במהלך השבוע. אם זה בהודעות ושיחות ממנה. ולי זה פחות מתאים במיוחד שלא מרגישה שהיא הבן אדם שאני יכולה באמת לשתף ושיהיה לו אכפת. ופגעה בי יותר מפעם אחת אז נסגרתי כלפיה. והיא מאוד ביקורתית והרבה פעמים גם לא נעימה ויכולה להיות מאוד שתלטנית וגם לא מתביישת להגיד שהיא אוהבת לשלוט. אז אחרי שהייץי במקום היותר מדי מרצה איתה שגם לא הספיק לה התחלתי טיפה לשים ברקסים אבל עדיין בעניין הזה של הלינה לא השתנה הרבה.. והאמת שאם מתעמקים בזה עיקר הבעיה זה בגללה.. ומנסה לעודד את עצמי שמתישהו זה יתמעט מעצמו ולא באופן יזום מאיתנו כי היחס כלפיי ישתנה לרעה באופן ישיר.

וכל הלחץ שלהם רק גורם לי להגיע פחות בכיף ולמעט מפגשים בין לבין כי יודעת שבכל מקרה זה לא יספק אותם ובשבילי באמצע שבוע זה מאמץ גדול..

מבולבלת מאוד וגם קצת מתוסכלת..
פשוט תגידו שקשה לכם לארוז ותפסיקו לבוא ככ הרבהרינת 23
להתעלם מהפרצופים החמוצים!
זה לא רק פרצופים חמוצים.. זה הערות, יחס לא נחמדתוהה לעצמי.
ועוקצני, תחושה באוויר שמדברים עלייך ושלא אוהבים אותך למרות שלא עשית שום דבר רע רק התחשבת בעצמך.. זה ממש משנה את כל האוירה אצלם ולי קשה להתמודד עם זה נפשית
אם לבעלך זה חשוב והוא לא רוצה לרווח ביקוריםהמקורית
אז הייתי מציעה לך לעשות עבודה עצמית של חיזוק הערך שלך בפני עצמך.
את לא צריכה להתנצל על זה שאת לא מסוגלת לעזור. קשה לך ואת קשובה לעצמך. וזה בסדר.
והפרצופים שלהם הם שלהם בלבד. שיעשו אותם עד מחר.
את באה ועושה השתדלות וויתור גדול בשבילו, לא צריך למתוח יותר את החבל ולקחת על עצמך גם את היחס שלהם.
זה קשה ולא מומלץ בכל סיטואציה, כי יש פעמים שזה יכול להוביל לקצה כי לא מצליחים לעמוד בזה, אבל הצעתי כיוון מחשבה קצת אחר.
לפעמים הפתרון הוא לא לשנות את הסיטואציה כנגד כל הסיכויים, אלא לשנות את ההסתכלות עליה בעצמנו
איפה בעלך בסיפור הזה?רינת 23
אם חשוב לו להמשיך לבוא באותה תדירות זה סיפור אחד ואם הוא איתך בגישה זה סיפור אחר.
תחליטו ביחד מה התדירות שמתאימה לכם, אפשר בתור התחלה לדחות את הביקור כל פעם בשבוע אחד. (אם הייתם רגילים לפעם ב-3 שבועות להחליט על פעם ב-4). לאט לאו הם יתרגלו. בעלך יכול להגיד לאמא שלו בצורה מכובדת שחבל על הכיס והאווירה הלא נעימה, זה רק מרחיק ותגיעו עוד פחות.
וואו, קשה ממש...מתואמת
אין לי ממש עצות חכמות, מלבד - דיברת עם בעלך על כל זה? עם כמה שהוא ילד של אמא, כרגע הוא נשוי והורה, והמחויבות הראשונה היא לאשתו ולילדיו. תנסי להסביר לו, בנעימות ובלי הטחת האשמות, שמאוד קשה לך להתארח - לארוז, לנסוע, להיות במקום לא שלך, לעזור... (אולי עדיף שלפחות בהתחלה לא תגידי את הקושי הרגשי מול אמא שלו)
אחרי כמה פעמים שתאמרי לו את זה אני מניחה שהוא יקלוט... ויבין שככה זה ושזה אפילו הגיוני... ואז יוכל להתחיל לשדר את המסר להורים, כמובן מתוך השתדלות להקרין שזו ההרגשה של שניכם ולא רק שלו...
(אגב, אני בתחילת חיינו הייתי קצת כמו בעלך - התגעגעתי לבית של ההורים שלי ורציתי להגיע אליהם הרבה. ובעלי העדיף תמיד את הבית... אז למדתי להבין אותו לבסוף, והיום אני בעצמי מעדיפה לא לנסוע הרבה, למרות שאני לא סובלת לבשל לשבת...)
חיבוק לך. הלוואי שתגיעו לאיזון הנכון לכם ♡
נשמה נשמע שיש המון קושיהתמסרות
כתבו לך הרבה דברים יפים אתמקד בשתיים שאולי יעזרו:

1. ההרגשה שלך מצד בעלך, מהרגע שמתחתנים בני הזוג חייבים להרגיש שהם מקום ראשון אצל השני! זה קריטי לבניית חיי זוגיות טובים ומפרים.
מציעה להתחיל לשמוע שיעורים בנושא, הרב יגאל מדבר על זה יפה פונה בעיקר לגבר. יש ספר מעולה ששווה לקרוא "7 העקרונות לנושאים מאושרים" הוא גם מתמקד באחד הפרקים על הקשר עם ההורים. בדיוק למה שאת צריכה.

2. טוב זה יהיה יותר קשה לשמוע ולקבל אז אם עכשיו זה רגיש לך אז תמחקי...
לא באים להורים להתארח... התחתנתם, אתם גדולים ועכשיו זה נטו ממקום של כיבוד הורים, זאת מצווה והיא קשה ביותר ביותר!!!
זה לא אומר שצריך לסבול או להרוס את שלום הבית. פשוט ההבנה שלא באים להתארח כבר מורידה צפיות.

וחוץ מזה נשמע שאת עושה מעל ומעבר! באמת! ואת בתקופה הורמונלית מורכבת, אולי אפילו תקראי את מה שכתבו לך כמה חודשים אחרי הלידה זה כבר יהיה יותר קל.

בהצלחה רבה!
אם אני חושבת על מה שכתבת בסעיף 2 זה מעודדתוהה לעצמי.
כי באמת כשאין ציפיות אין אכזבות. אבל זה כן מעליב לא משנה איך תסתכלי על זה, שיש אחים שיושבים ולא מפנים וממני מצפים כן לפנות שאני בחודש מתקדם בהריון. אין לי בעיה לפנות את הצלחות והבלגן שלנו.אבל להרים קערות ופיילוטים של אוכל - מרגיש שלא באמת אכפת ממני ושגם לא מעריכים את מה שעשיתי עד עכשיו.. כאילו הכול מובן מאליו כי מההתחלה הייתי מכבדת בעניין הזה ובכל שאר הדברים מאוד.. אז מהפך להם להרגל ופתאום מעקמים פרצוף. יותר נכון חמותי..

אבדוק על הספר, מקווה מאוד שעם הזמן והילדים ירגיש שבאמת בבית יותר נוח..ויבין את המשמעות בשבילנו..
לגבי הפרצופים את בהחלט צודקתהתמסרות
בכללי כדאי להתחיל לפתח אסרטיביות, כמובן לא בצורה חצופה אבל לפי התיאור אם חמותך היא מהסוג השתלטן אז דווקא להראות עמדה ברורה מולה זה יותר נכון.
כמו התנהלות בטוחה עם מה שאת עושה עם הילדים. שוב לא מתוך התרסה אלא מתוך יציבות זה נותן לצד השני קצת יותר קושי "להקטין" וגם לך יעלה את הביטחון.

נותנת רעיון שאצלנו עזר, הייתי מבקשת מהרווחים עזרה בצורה יפה ונעימה "xxx אתה יכול לעזור לי בבקשה להרים את הצלחות קצת קשה לי עכשיו"

קצת להתחיל להפגין את הרגשות שלך בקול זה גם יותר בריא וגם יתן מראה לרווקים שממש יש מצב שבכלל לא מבינים את הסיצואציה!

ואגב, מול האחים אני חושבת שזה לגמרי בסדר שאת תבקשי ולא רק בעלך.

אגיד גם יותר מזה הם חלק מהחיים שלכם לעוד הרבה זמן ולכן חשוב ליצור סביבה טובה ובריאה עבור כל הצדדים.

ועוד דבר אחרון, מקווה שאני לא מעמיסה עלייך כי באמת קשה בסוף הריון העומס הרגשי הזה.
אבל חוץ מהספר המעולה מעולה שהצלחתי(אגב אני קטנה אותו במתנה קבוע לכל זוג שמתחתן )

יש את אסתר סולתן שיש לה קורס אינטרנטי על נושא הקשר עם ההורים. אולי יתאים לכם בהמשך לשמוע יחד.

זה מסוג ההשקעות ששוות המון להמשך!!

רק טוב ושבת שלום יקרה!

האם בעלך מודע לקושי? שידע במה לעזור...או ר
אולי אם תדברי עם בעלך שאת צריכה קצת יותר פרגון ממנו על השבתות האלו, שיבין שזה השקעה בשבילך.
אצלנו לדוגמא, אמרתי לו שקשה לי שאני תמיד דרוכה כשנוסעים להורים שלו, להיזהר שהילדים לא ילכו למדרגות, לא יצעקו, לא ירוצו, יאכלו יפה, יהיו לבושים יפה, לקום להחליף. אני לא יכולה לשבת בנחת. והבית לא בטיחותי להם. ויוצא שכל שניה קמה, לא מספיקה לאכול מהסלטים וכבר מפנים אותם. ואין משחקים בשבילם, מצפים שישבו יפה בשקט על הספה.
דיברתי איתו שהוא עוזר המון באופן כללי אבל משום מה אצלם יושב ומדבר ואני כל שניה מתרוצצת. איפה הימים שהיית מוזג לי שתיה הייתי כמו מלכה. ושאני קמה לעזור להגיש שאף אחד לא קם. וכו.
לא ממקום של לא ללכת יותר אלא מה קשה לי דברים ספציפים שידע מה לעזור. מאז הוא נגיד מטפל בלארגן את המזרנים. ותוך כדי הארוחה אני אומרת לו "הם משתוללים ולי הספיק." ואם הוא לא קם אני מזכירה לו "זה עושה כאב ראש לאמא שלך".
קיצר כל זה בשביל לומר, שכשמפנים בעלך צריך לקום ולומר בקול "תשבי" ולפנות בעצמו.
הוא צריך לדעת מה קשה לך כדי שידע לגונן עליך. ואם הוא יעמוד לימינך מול הגיסים וחמותך אז היא בטח תרד ממך.
זה ממש תלוי באיזה אווירה גדלת...אם מאושרת
בתור זוג צעיר נסענו כל שבת שניה לצד אחר, כיום זה גמיש- כי כבר הם יותר מבוגרים...ואנחנו משפחה מרעישה יותר.
לפעמים ניסע רצוף כמה שבתות אם צריך,לפעמים אם אין להם כח לארח-ניסע לעזור להם להתכונן לשבת,נעזור לבשל ונחזור הביתה כדי שיוכלו לנוח בשבת.

מעולם לא חשבנו מה נוח לנו,גם בילדותי,ההורים היו נוסעים המון לסבא וסבתא,( מרחק כמה שעות נסיעה בתחבורה ציבורית),ולעת זקנותם,הייתי אצלם לבדי כמעט כל שבת.
אצלי בראש שבת זה זמן לכבד את ההורים,לשמח אותם,לא חשבתי בקטע של נוחות... אבל זה כנראה אווירה משפחתית,(בתור ילדים מאד אהבנו לבוא שבת לסבא וסבתא,ורבנו מי ישן על מזרון ומי יהיה המאושר שנזכה בשמיכה,ומי המסכן שיאלץ לישון על הספה.
ועכשיו הילדים שלי ממשיכים את אותן מריבות,וממש מבסוטים מהעניין. והם מחכים מאד לבוא לשבתות לסבאסבתא.)

לכן אני לא יכולה לייעץ לך מה מתאים לאווירה המשפחתית אצלכם,אבל לפני שאתם קובעים לכם מדיניות הייתי בודקת מכמה נקודות מבט שונות-
*מה להם נצרך/ משמח?
* כשהתינוק החמוד שלי יתחתן איך ארגיש אם לא יבואו אלי?
*אחרי 120 שלהם- איך ארגיש? שפספסתי?
* זה סבא וסבתא של הילדים,איזה זכרונות ילדות אני רוצה ליצור אצלם?

"וזכנו לקבל שבתות מתוך רוב שמחה..."

למה לא לחשוב מה נוח לכם? איפה אתם כיחידה עצמאיתתוהה לעצמי.
בתור זוג ואיפה הקשר שיכול להיווצר בשבתות שהן רק שלכם?

אני כן חושבת שהייתי רוצה שהילדים שלי יבואו, אבל גם רוצה להאמין שהייתי מתנהגת קצת שונה לכלות שלי..

מאוד קשה שהאןשר והשמחה של ההורים תלויה כמעט אך ורק בך. זאת אחריות גדולה שלפעמים גם הופכת לעול. אני חושבת שיש שלב שההורה צריך לדעת לשחרר.. ואם ההורה נזקק מה שאני לא מאחלת לאף אחד זה משהו אחר.

אצלי במשפחה יש קשר חם ואוהב בין כולם. אבל ההורים לא לוחצים על אחים שלי ומבינים שבסוף זה הנוחות שלהם וגם מבינים שלבוא לישון יכול להיות פחות נוח. כי בסוף כל אחד אוהב את הפינה שלו ואין כמו בבית. ולמרות שבאמת עושים בשבילם הכול כשמגיעים. ובלי להיכנס לזה אבל בעלי והאחים שלו פחות בקשר עם המשפחה של חמי למרות שבם משפחה מקסימה. וחמותי גם על המשפחה שלו זרקה משהו ביקורתי מאוד. אז אולי גם היא הייתה צריכה לשאול את אותו הדבר בזמנו.. איך וכמה הייתה רוצה שהילדים שלה יבואו לבקר והאם הייתה רוצה שינהגו כמוה. אבל זה לא ממקומי ואני לא מתעסקת בזה.

רק יודעת שכשלוחצים אותי לפינה זה עושה לי לא טוב.שאני באה אליהם ממקום מרצה כדי שלא יכעסו - זה גורם לי לתסכול. והייתי שמחה שיותר ישחררו כי בסוף לפני שהתחתנתי עם בעלי היו לי חיים שלמים לפני, ואני אדם שצריך אץ הפרטיות שלי, וגם יכול להיות לי לא נוח בזמן הריון ואחרי לידה כשמניקה מה שהם לא מבינים. שיכול להיות מאוד מביך כל שניה להיכנס לחדר ולהניק אפילו שזה דבר טבעי. ואחרי החתונה לא תכננתי לשעבד את עצמי לביקורים בתדירות מסוימת ולא חשבתי שיעשו כל כך מצפון על הרבה דברים.

אשריכם שאתם ככה אבל זה לא מתאים לכל אחד ואם אני ובעלי ננהג ככה (עם שני הצדדים. גם הוא לא ישמח לבוא כל כך הרבה להוריי) הדרך לרבנות תהיה קצרה מאוד ואני לא מגזימה..

ובסוף אני גם רוצה לשאול את עצמי איזה זכרונות אני רוצה לייצר לילדים שלי עם שבתות אצלנו בבית רקהמשפחה הגרעינית. ואיזה זוגיות אני רוצה שיראו. זה לא סותר כיבוד הורים. והם יכולים לקבל דוגמא על כיבוד אב ואם בצורה הכי יפה שיש גם מבלי שנשעבד את עצמנו וכל שבת שניה-שלישית נהיה על גלגלים.

הם צריכים ליצור זכרונות גם עם אמא ואבא לא רק עם סבא וסבתא.. הם כל השבוע בגן ונרדמים מוקדם.. איזה זכרונות אפשר ליצור ככה כשבקושי נמצאים איתם ומלאים בכאב ויסורי מצפון בגלל זה? לפחות יש את השבת לזמן איכות נטו איתם. ובשבתות אצל ההורים של בעלי אין את זה כי יעשו לי פרצופים.. כי יש לי אותם כל הזמן אז מה אני עכשיו נדחפת להם. אז בשבתות שם בקושי נמצאת עם הילדים ומשתדלת שכן אבל במינון נכון עבורם אחרת הם ממורמרים ולא מסתירים את זה.

ואם לעת זקנותם היית איתם כל שבת.. איפה הורייך שגם רוצים שתיהי איתם? זה לא מפספס את המטרה?
איך ראית במה שכתבתי שההורים תלויים בנו?אם מאושרת
ברור שהם מספיק גדולים ולא צריכים בייביסיטר,
אנחנו נוסעים אליהם כי זה נראה לנו נכון,לא מרחמים ואף אחד לא מכריח אותנו.
כך ראינו שהם עשו עם ההורים שלהם וזה נראה לנו טבעי לנסוע להורים שלנו.
וזה ממש לא על חשבוננו.

לא הצלחתי להבין למה זה צריך לפגוע בזוגיות או בזכרונות של הילדים? קודם כל כתבתי שהיינו שתי שבתות בחודש בבית.אז אם את רוצה ליצור משהו ייחודי לכם את יכולה ליצור בשבתות האלה.
אבל ממש לא הרגשתי אף פעם שזה סותר.
מצד אחד - אני לא רואה צורך שתהיה שבת שונה אצלנו מאצל סבא וסבתא, מה אכפת לי שלילד יהיו זכרונות משבת אצל סבא וסבתא?
( עד היום סבא שלי מספר לנו על שבת אצל סבתא שלו,ויש לו הרבה סיפורים וזכרונות נעימים וטובים מהם,אין לי בעיה שגם לילדים שלי יהיו זכרונות כאלה.)
מצד שני את מה שחשוב לנו- אנחנו עושים גם אצל סבא וסבתא ובגדול לילדים ה"מבנה" של שבת הוא די זהה איפה שלא נהיה.
( כותבת כמה דוגמאות,אבל אני בטוחה שיש הרבה יותר-אתם צריכים להחליט מה אתם רוצים ואת זה לעשות-
לעבור על הדפי קשר מהגן-מה זה משנה אם אצלנו בבית או אצל סבא וסבתא?
שעת לימוד "אבות ובנים" אחרי צהריים,אם את מחליטה שיש לכם בקביעות כל שבת בצהריים,אז זה לא שייך שיגידו לך לא להיות עם הילדים- זה מובן שאם עכשיו אתם איתם שעה אז זכותכם,
ממתק של שבת- לילד זה לא משנה אם תחלקי לו אצלכם או אצל סבא וסבתא).

אבל כמו שכתבתי לך בהתחלה זה תלוי באווירה שגדלת,נראה לי שאנחנו מדברות בשתי שפות שונות.
אצלנו האווירה היא מי זוכה לתת לאחרים? אז כשאתה גדל ככה אני ממילא לא יחפש בכלל מי יכול לתת לי,או מי לא נותן.
זה נותן לי סיפוק כשאני עושה טוב למישהו,ואני רואה בזה זכות,לא חובה.
מה שכתבת לגבי להוריד מהשולחן- אצלנו אם אני לא אקום בדקה הראשונה אחרי ברכת המזון לא ישאר לי מה להוריד מהשולחן ואני ארגיש לא נעים שפספסתי,
ואם הצלחתי לעזור- אני שמחה בזה.
בכלל לא אכפת לי מה אחים שלו הורידו / לא הורידו.
(כן יהיה לי אכפת לחנך את הילד שלי להוריד,כדי שהוא יזכה גם ,אבל ממש לא מעניין אותי ילד של אחרים)
וזה נראה לי כ"כ גישה שונה לחיים שזה משפיע על כל ההתנהלות שלנו.
כתבת "לשעבד" את עצמנו לנסוע להורים,באמת שמעולם לא ראיתי בזכות לנסוע להורים שיעבוד...

כשקרה לנו שהשארנו את ההוריםפאף
לבד לתקופה יחסית ארוכה, (אנחנו מעט אחים) והתנצלתי על זה מול אמא שלי כי באמת היו כל מיני אילוצים- היא אמרה לי שאנחנו לא הבייביסיטר שלה.
מגיע שלב שכן, ואמא שלי מארחת את סבא שלי למרות שזה לא תמיד נוח, כי הוא מבוגר וזקוק לזה, אבל גם בסיפור של הפותחת-יש עוד אחים רווקים, ההורים לא לבד, למה שהם לא יבנו את הבית שלהם ביציבות? במיוחד שאפשר ליזום מפגשים באמצע שבוע?
להורים שלי הם גרים קרובאהבתחינם
אז זה משתנה יכולים שתי שבתות רצוף, או אחת ואז כמה בבית..
להורים שלו אחת לחודשים שלוש לא רואים צורך ביותר.
קשה שם המון דברים, בעיקר הענין שמחכים לך שתעשי הכל ואת כמו עבד ופלוס הילדים והבית שלא נןח לילדים ואפילו מסוכן!
כמה שפחות.. חגים כבר לא עושים שם.. אולי חג אחד בשנה.
טיפה שונה אבלאני זה א
אנחנו נוסעים משהו כמו 5 פעמים בשנה בערך וזה רק לצד שלי כי גרים ליד חמותי.בחגים עצמם לא תמיד יוצא לי לנסוע אז מתארגנת שניסע סמוך לחגים או איפשהו באמצע.. ובעבר כל שישי היינו מתארחים אצל חמותי עד שנהיה לי קשה וזה עוד בלי לינה אז הפחתנו תדירות ועכשיו לרוב כשאוכלים איתם הם באים אלי אז מראש זה שונה אני במוד של מארחת.ולעיתים נדירות אוכלים אצלם בעיקר כי קשב לה כבר עם הבלגאן של הילדים( 5 ברוך ה) וגם בבית שלי אני מארגנת ומסדרת בקצב שלי ולא מחוייבת לקצב של אף אחד.
ולאמא באה נטו לנוח לפעמים אני עוזרת בהכנות שלפני הסעודות ואמא שלי תופסת את הילדים ככה גם היא נהנית וגם אני יכולה לעזןר
עונהמותק 27
כשהיינו בלי ילדים הגענו לשבתות אחת לחודש וחצי, לא היה רכב ןהיה קשה תחבורתית, גרים רחוק מההורים שלו.. להורים שלי הגענו אחת לחודש..

כשהגיעו הילדים, נוסעים הרבה יותר להורים שלי שרוצים לראותנו ושמחים ממש על כל הגעה.. הילדים שלנו הם הנכדים היחידים כרגע.. להורים שלו, לא מגיעים מאז הגיע הילד השני.. כשהיה בן שנה היינו שם בליל הסדר.. מאז לא מגיעים לא חגים לא שבתות לא אמצע שבוע.. לא מתראים בכלל.

כמו שנאמר פה, זה תלוי אווירה, תלוי איך גדלתם, תלוי בהרבה גורמים..
יקירה, נשמע שמפעילים עלייך הרבה לחץדבוריתאחרונה
את נשמעת טיפוס מרצה
את משתדלת לעזור
ועושה הכל כדי להימנע מעימות מול מישהו אחר
שלא יצא מצב שלא ענית על צורך של מישהו
את מחכה שישחררו אותך בטוב
שיעריכו את כל מה שעשית
שיגידו לך די עכשיו תדאגי לעצמך
אבל זה לא נשמע שזה יקרה
הקב"ה כנראה רוצה שתתרגלי לפתח שריר אחר
זה שריר בנפש
מתוך הבנה שאתם בשלב מאוד קריטי בחיים
שלב של התפתחות משפחה צעירה מצריך המון המון אנרגיה
האנרגיה אמורה להיות מכוונת פנימה
ההערות, הציפיות, האכזבות זה גוזל ממך המון אנרגיה נפשית
את צריכה את האנרגיה הזאת
וזה בסדר שאת לא תמלאי את כל הצרכים הרגשיים של מישהו אחר
צריך לקבל את זה שהם לא יהיו מרוצים
וזה בסדר
לוקח זמן לחיות עם זה בשלום
זה תהליך פנימי
אבל תגדלי ממנו ותצאי מזה מחוזקת

הצעות קונקרטיות:
לכתוב לעצמך למה את צריכה להפחית מינון של ביקורים
לשתף את בעלך
לחשוב יחד על מינון מחודש של ביקורים (אחת לחודש וחצי?)
לנשום עמוק כשיתעצבנו
ולהתפלל לה' שיחזק אותך

דבר נוסף- יכול מאוד לעזור לך ללמוד ימימה. (ימימה אביטל ז"ל- מכירה?) זה יכול מאוד לחזק אותך
ממליצות על טרמפולינה לתינוק של עד 9 קילו לגיל 6 ח'פלפלונת
כלומר אם הבן שלי בן חצי שנה משתלם לי לקנות טרמפולינה של עד 9 קילו? בגיל ארבעה חודשים הוא שקל כמעט שבע קילו
קודם כלאיזמרגד1

בגיל חצי שנה אני לא יודעת כמה טרמפולינה זה רלוונטי, בדרך כלל זה לגילאים קטנים יותר ובגיל הזה רוב זמן הערות זה משחק בשטיח וכו'

ולגבי המשקל לא נראה לי כדאי, בשלב הזה הוא כבר בטח הגיע קרוב ל9 קילו או אפילו עבר את המשקל

לדעתי אין למה לקנות משהו שתול חודש גג כבר לא רלוונטי בכלל...

אמור לאכול בזה כי לא יושב.. ומתי שוקלים 9 ק?פלפלונת
הבנתיאיזמרגד1

אז לזה נראה לי כדאי עגלה או כיסא אוכל (אם זה עד חצי שעה אין בעיה להושיב גם אם עדיין לא יושב).

למה שלא תשקלי אותו עכשיו, אפילו במשקל ביתי- איתך ובלעדייך ולחשב את ההפרש ותראי כמה הוא שוקל?

רעיון טוב. תודהפלפלונת
מותר להושיב לאכול בכסא אוכל לזמן קצוב גם תינוק שלאאמהלה

יושב מעצמו- כך אמרה לי פיזיותרפיסטית.

מה שחשוב זה לא להושיב לזמן ארוך מדי.

אבל לזמן אוכל בודאי שאפשר ואף רצוי

אם יש לך למשל כסא של איקאה יש לקנות ריפוד שמתאים לקטנים יותר

עדיף.להאכיל בטיולון.. הטרמפולינה לרוב נשכבת מדיאוהבת את השבת

ולא מומלץ לאכול, אולי רק קצת לטעימות בהתחלה...

לא הייתי קונה בגיל הזה

בכללי בגיל הזה חשוב זמן בטן כמה שאפשר...

לא.המקורית
אני השתמשתי בטרמפולינה בגילאים קטנים יותר מחצי שנה
לא חושבתתוהה לעצמי
לנו טרמפולינה של עד 9 קילו התאימה בערך עד חצי שנה
לא צריך טרמפולינה בכלל בכזה גילאני נשארת אני
שימי במשוח הוא ילמד לאט לאט לשחק לזחול...כל אחד והקצב שלו אבל בשלב הזה בחיים לא השתמשתי בטרמפולינה.. מחודש עד 4-5 חודשים גג
תודה לכולן. עזרתן לי.פלפלונתאחרונה
הגבר- שר החוץ האישה- שרת הפנים -מה דעתכן?אני נשארת אני

יש כל מיני -דינמיקות זוגיות

יש כאלה שטוב להם התנהלות כזאת שהאיש הוא שייך יותר ל''בחוץ''..לעשיה בחוץ מכל סוג.מעשית-כלכלית-ערכית-חינוכית-תורנית-צבאית-...וכו....

וטבעי להם שרוב הזמן הוא בחוץ והאישה לרוב מחזיקה את הבית-אולי גם עובדת אולי לא..תלוי בזוג

ויש כאלה שמחפשים יותר שותפות הדדית כזאת ונוכחות יותר משמעותית לש הגבר בבית ובילדים וכו..

מבין אלה...

1.מה מדבר אליכן ברעיון?

2. מה המציאות שלכן בפועל?

3. איך היתן מרגישות אם היתן מתחתנות בידיעה שהאיש שותף אליכן לסוג דינמיקה שמתאים לכן..וחיות ככה נשים...ואז מגלות..שבעצם כל השנים הוא ניסה לרצות..אבל בעצם הוא רוצה וצריך משהו אחר..וחולם על דינמיקה 'ונה לגמרי..שאתן לא מזדהות איתה בכלל..

מה עושים אז? איך  מרגישים? איך נפגשים?

וסתם הגיגים בנושא

קשה לי להבין האמת חשיבה של גברים בנושא הזה

לא מבינה למה סבבה להם שהם יגשימו חלומות ויחיו חצי כמו רווקים.. והאישה תחזיק עבורם את הבית והאחריות הסזיפית ביום יום..

נכון אם היא ממש זורמת על זה ושמחה בזה מצוין

אבל

לא תמיד רואה שזה המצב

סוג לש מה אני אעשה ככה הוא..

אשמח לתובנות

מחשבות שלי לאמסודרותנפש חיה.

כל אחד נכנס לנישואין עם מחשבות/רצונות לגבי עצמו ולגבי הדינמיקה עם השני

חלומות רגשות וכו יכולים להיות משותפים אם מוציאים אותם מגדר מחשבה ומדברים עליהם ביחד כי לא כתוב על המצח מה אני רוצה .... ואז אחרי שמקשיבים אחד לשני בלי שיפוט/ בלי להפריע לו להביע את מה שרוצה, מנכיחים את הרצון או רצונות של כל אחד, מכבדים (= לשון כובד, נותנים מקום לרצון במלואו, על כל מכלוליו) ואחרי ההתייחסות הראשונית הזו  אפשר לעשות תיאום ציפיות/ לבדוק מה דומה, מה שונה ומה מתנגש בין שני הרצונות

וממילא איך  בונים את הדבר הזה ביחד .

וכמובן שלא חייבים להיתפס לדפוס מסויים לעולם ועד.  כל כמה זמן יושבים ישב"צ ומדברים על התקופה/ איך אני רואה את הדברים/ ממה אני מרוצה ושמח, על מה אני מודה,  מה הייתי רוצה לשנות או לשפר  במערכת הזוגית או האישית. 

אני חושבת שחלוקה של בית וחוץאיזמרגד1

ממש לא אומרת שהוא חצי רווק ואת קורסת

מבחינתי לפחות הכוונה זה שהוא אחראי על הפרנסה ואני על בית וילדים. בפועל שנינו עובדים ושנינו מתחלקים פחות או יותר חצי חצי במטלות בית ועם הילדים וזה מעולה מבחינתי. אם ישתנה משהו נדבר על זה ובעז''ה נגיע להסכמות בינינו.

ולגבי הריצוי- אני חושבת שהרבה פעמים אנשים שיוצאים מריצוי הולכים לקצה השני של לא להתחשב באף אחד, בלי להגיע לאמצע

אז כן אני חושבת שצריך לדבר על זה ולהבין איך השינויים מסתדרים מבחינתך, ואיך הוא יכול להגשים חלומות ועדיין לקחת אחריות על החיים שלו ועל החלק שלו בבית...

יש לי כמה דברים לכתוב על זה, אנסה יותר מאוחרהמקורית
או מוצש בעז"ה
עונה עכשיוהמקורית

אני חושבת שנכון שהאישה תהיה קשובה לעצמה ולא תלך לפי תבניות כאלה ואחרות כי החיים דינמיים. והסוד במעורבות הבעל הוא תקשורת ומערכת יחסים טובה

אם לא סבבה לך להיות 'האישה בבית' ואת מרגישה שאת מוותרת על עצמך לטובת גידול הילדים - צאי לעבוד במה שאת רוצה חולמת ואוהבת, בסוף אישה שטוב לה ושמחה תהיה אמא יותר טובה לילדים בבית ואישה יותר שמחה לבעלה כי יש לך מילוי עצמי דרך הקריירה. (יש נשים שהמילוי העצמי שלהן הוא אחר, כל אחת ומה ששלה)

היום להרבה דברים טכניים שקשורים בתחזוקת הבית יש חלופות שהם לא את,. הדבר הכי חשוב שיהיה בבית בתור הורים לילדים זה לב קשוב תקשורת טובה ושלום בית.

לגבי "ככה הוא". לדעתי זו תבנית שאנחנו שמים בה את הבעל כי אנחנו לא מעזות לשנות. ברגע שאת תשני הוא יצטרך להתאים את עצמו או שתמצאי דרכים אחרות להסתדר. בסוף בעל שלא מעורב בבית זה סימפטום לבעיה אחרת לדעתי יותר עמוקה

הוא מאוד מעורב ואני גם עובדתאני נשארת אני

הטא לא מחפש שלא אעבוד

הוא רק היה רוצה שלא יהיה לי קשה להחזיק הכל לבד לתקופות ארוכות

ושבכללי יזרום לי יותר לפרגן לו ו'יסע לכל מיני שרוצה

ואני מפרגנת אבל לא תמיד בקלות

אז זה לא שר הפנים מול השר החוץהמקורית

זה משו אחר לגמרי

וברור שקשה לו. הציפיות שלו פחות ריאלית בעיניי.

אל תנסי לרבע את העיגול לגבי מה שאת מרגישה, זה מגיע אחרכך ומשלמים על זה לא מעט

למה שייעדר ככ הרבה ותחזיקי הכל לבד לתקופות ארוכות? זה מילואים? בילויים? 

קודם כל מילואיםאני נשארת אני

והז כבר קורה כל המזן במילא

וגם היה רוצה בכללי לחיות ככה

יותר מתוך שליחות ועישה משמעותית לא לבילויים

ואני גם לא מונעת ממנו.. רק יש מינונים..אני נשארת אני

ואת החלומות המממ שגדולים מעדיפה שיחכה קצת בכמה נשים ובינתים יסתפק במינון משתאים לכוחות

הוא גם לא מבקש כלום ספציפי

מבקש את זה כדרך חיים

לא יודעת בדיוק לא מבינה

מספיק קשה לי שהל שנה בממוצע לפחות 4 -5 חודשים הוא לא פה

נגמר לי הכח לחןשב מעבר

ועוד שאלה-אתן מרגישות שמסוגלות להחזיק לבד את הביתאני נשארת אני

ואת הילדים והעבודה וכו..?

גם פיזית וגם רגשית..

נגיד הבעל נעדר לתקופה ממושכת...

אתן מרגישות שזה קשה אבל סביל או מעבר לכוחות+..?

אם תציינו גם מס' ילדים אולי יותר יעזור

מנסה להבין קצת את עצמי ומעבר

אני לא ככ מצליחה להבין את השאלהSeven

הבאת ילדים בשותפות עם בעל ומעולם לא התכוונת להחזיק לבד את הבית ילדים ועבודה רגשית ופיזית לבד לא?

אם מגיעים למצבים שאין ברירה ויש העדרות של תקופה ממושכת (כמו מילואים לדוגמא) אז אנחנו מכחרות בזה שזה מעל כוחתנו ונעזרות כמה שיותר ואפשרי...

אבל זה לא הנורמה ולא האידיאל כלומר השאיפה שלנו כנשים לא צריכה להיות "להצליח להסתדר ולהחזיק הכל לבד" כי זה בדיוק ההפך ממהות נישואים ובית...

לשאלתך אני גיליתי שבמצב של אין ברירה אני מתפעלת את הכל מצויין ++ אבל זה מצב של חוסר ברירה ולא בחרתי להביא ילדים כדי לגדל לבד;)

ישלי 3 ילדים 

❤️❤️❤️אוהבת את השבת
❤️Seven
אני מסכימה זה בדיוק מה שמרגישהאני נשארת אני

לא מבינה למה זה טבעי להיות כל יכולה לאורך זמן

והוא לא חושב ככה

מבחינתו אם זה היה ההפך הוא היה עושה את זה עבורי בקלות הרבה יותר

ואני עושה

אבל קשהההה לי מאוד

וכן זקוקה גם לקצת הקלות לפעמים..לרוב לא והוא מסיים עם כולם את הסבב והכל ..אבל בצו הבא מרגישה שפשוט גדול עלי . חגים לבד בעולם ועם כל הילדים

זה דכאון . מעדיפה שיתבטל החג ולא לחגוג ולא לבנות סוכה מאשר לשבת בה כגננת לבד כל היום

אוף אני סתם משגעת אתכן

אני קצת מוצפת ופגועה וכועסת על המילואים שהשפיעו לי ככה על הזוגיות שהיתה העוגן של חיי

הוא הבעל הכי עוזר בעולם בערך כולן תמיד מקנאות בי

לא דמיינתי שזה מה שהוא מחביא בלב

אולי הוא לא באמת מחביא את זה בלבSeven

אלא הוא פשוט רוצה לצאת בתחושה שהאישה שהוא אוהב בסדר ומסתדרת?

ואז הוא רוצה לו שכמו תתני "אישור" שאת מסתדרת ויכולה להחזיק הכל לבד בשביל הרוגע הנפשי שלו שאת בסדר?

אבל אני לא..אני סובלת מזה ממשאני נשארת אני

ואני לגמרי לא רק מתלוננת ומחצינה את זה כל הזמן

זה רק עכשיו אני ככה כי אני ברגע מתוסכל

אז אולי פשוט להגיד לו את הכלSeven

בלב פתוח..

שברגיל את לא מאמינה שאישה צריכה לתפוס בית לבד ובדיוק בגלל זה בית מקימים ב2

ובמצבי חוסר ברירה- כמו מילואים את צריכה עזרה חיצונית/כל דבר אחר שיעזור לך כדי לעבור את התקופה הלא אידאלית הזו

הוא יודע..אמר י הכלאני נשארת אני

אני נראה לי ברגע מתוסכל אז אני אמשיך לכתוב כשקצת ירגע לי הלב

עכשיו מרגישה שאני בעיקר שלילית

כי יושב לי גוש ענק בלב ואין לנו מתי לדבר אפילו חוץ מערב אחד ויחיד השבוע ורק בהמשכו

תודה רבה על העזרה והרצון וההבנה

❤️❤️❤️❤️Seven
בקצרה אגידהשקט הזה

שאני מרגישה שבטבע שלנו אנחנן מרגישות יותר 'אחריות' על הבית, גם כזה במחיר של לוותר על רצונות שלנו, והגברים בטבע שלהם יותר חושבים על עצמם, לא בקטע אגוסאיסטי אלא פשוט זו המחשבה הראשונית, ואחכ חושבים איך זה יכול להסתדר עם הבית.

ובמקום להתעצבן על זה, אני חושבת שאפשר ללמוד מהם ולחשוב גם על עצמנו.

במקום לכעוס עליו ששלושה ערבים בשבוע הוא לא נמצא בבית (נניח), אז ללמוד ממנו ולהגיד, ביום הזה והזה אני לא אהיה בבית כי אני הולכת להתאמן/יוצאת עם חברה/ מה שבאלך, צריכה שתהיה בבית.

ואני חושבת שכשאנחנו נלמד לדאוג לעצמנו אז זה גם יגרום להם לראות יותר את הבית ולקחת את האחריות וגם יאוורר אותנו ויפחית את האמוציות שלנו כלפי העניין.

הכותבת היא אחת שלא דואגת לעצמה בכלל ויודעת רק לכתוב מילים יפות

אז אני דוקא ממש דואגת לעצמי תמידאני נשארת אני

וממש דואגת 'הבקרים החופשיים שלי לא יבוזבזו על סדר נקיון וביושלים ועושה מה א'ני אוהבת לעצמי והולכת לערבי נישם ץמיד או לסדנאות שבא לי.. וכשחושב לי ללכת לביכנ''ס..

ולגמרי חושבת שאני חשובה

ועדיין ברור לי שיש לי אחריות על הילדים 'הבאתי לעולם ואני אעשה מה חשושב לי ולפעמים אהי. יצירתית כדי שזה יקרה

אבל כן מסתפקת במינון ובאופן שמתאים למציאות

לא מצפה להתנער מאחריות לגמרי או כמעט

אצלנו זה ממש כךמתואמת

לא שאין שותפות, אבל האחריות הבסיסית נתונה לכל אחד לפי ה"תפקיד" שלו. (האמת שאם כבר בעלי הרבה יותר שותף בבית מאשר אני בענייני החוץ...)

זה אולי גם קשור לאופי הגברי ולאופי הנשי, אבל בעיקר זה נובע מהאופי של כל אחד מאיתנו -

בעלי איש מתמטיקה וחישובים, איש מעשי שיודע "להחזיק ראש" ולכן הוא האחראי הפיננסי של הבית והאחראי על כל הסידורים שדורשים הסתובבות בחוץ. (הוא גם נוהג ואני לא, אז זה גם קשור בזה)

אני אישה של בית מטבעי (גם עובדת מהבית) ולכן רואה יותר את הצרכים של הבית ומצליחה לנהל אותם (פחות או יותר...)

בטיפול בילדים אנחנו לגמרי שותפים, אם כי מטבע הדברים אני יותר נמצאת איתם. אבל שנינו יודעים מה הצרכים שלהם (אולי אני קצת יותר) ויודעים לטפל בהם בבית ובחוץ.

לנו זה טוב ככה... כל זוג צריך להחליט מה טוב לו.

לא הבנתי.. מבחינתי 95% מהבית הכוונה הילדיםאני נשארת אני

נקיון וסדר זה גם אבל מבחינתי הצד השולי

גם כי אני לא פרפקציוניסטית

וגם כי זה פחות מעסיק אותי

אז אני התכוונתי לסדר וניקיון, וגם כביסות ואוכלמתואמת

אלה דברים שדורשים תכנון וגם הרבה עשייה. אולי זה רק אצלי? (אני לא פרפקציוניסטית בכלל, אבל עם תשעה ילדים לא הכי מסודרים הבית מתבלגן מאוד כל יום ויש גם הרבה כביסות... באוכל אני באמת הכי פחות משקיעה, אבל גם זה משהו שצריך לתת עליו את הדעת)

ושוב, הילדים נמצאים איתי חלק ניכר מהיום, אבל האחריות עליהם היא של שנינו.

ואם זה מה שמפריע לך אצלכם - אז באמת הגיע הזמן לדבר על זה וליצור שינויים מתאימים... (לא כל כך הבנתי מה בדיוק קשה לך, למען האמת. אם תפרטי נוכל אולי לתת לך טיפים)

לא מפריע לי כלום עכישו חוץ מהמילואיםאני נשארת אני

לבעלי מפריע

הוא היה רוצה דינמיקה שבה הוא משוחרר יותר בקלות ו'סבבה לי להסתדר בקלות יותר בלעדיו

הוא לא דורש את זה

הוא משתף בתחושות שלו

כמובן לרקע 'יחות על מילואים מתקרבים

והתחושה שתמיד קשה לו עם זה שכל כך קשה לי

ו

שבלב פשוט מצפה שיהיה לי קל יותר להחזיק

אוף וזה קשוח לי ההכל יחד

אצלי הסדר והניקיון הם לא המשקל ..לא כזה מעניין אותי.. עושה מה שצריך וזהו..לא מעבר...

זה פשוט ההכל יחד..האחריות התמידית וזה שאני שונאת להיות רק במעשיות ובתפקודיות של החיים אני לא אדם כזה

ומנסה להבין את עצמי אם אני חרידה שקשה לי לתקופות ארוכות להיות לבד על הכל

יש לי כמעט כמוך מצד מספר ילדים 

מילואים זה משהו אחר לגמרי!מתואמת

זה לא רק ה"תכל'ס" שאת נמצאת איתם לבד, זו גם התחושה הרגשית של הלבד, שאפילו אין לך למי לפרוק את היום שעברת בסוף היום...

אולי תנסי להסביר את זה לבעלך?

לרוב היה לי לפרוק כי הוא לא היה בלחימהאני נשארת אני

אבל טלפון זה איכס

וגם זה היה מעצבן אני מתלוננת ומשתפת והוא רק באורות ותהליכים פנימיים

ואין לומגם מה לומר אז הכל מעצבן

בפעם הקרובה באמת לא יהיה לי

הוא אמור להכנס ללבנון

והוא יודע כל מה שקשה לי.

קשה לו עם זה שבכלל כזה קשה לי

מבחינתו זה אני שחריגה שמרגישה שזה גדול עליה לבד

אז הנה, שאלת כאן, וגילית שאת לגמרי לא חריגה❤️מתואמת

השותפות הנפשית היא העיקר, וזה באמת קשה ליצור כשיש מרחק פיזי ומנטלי גם יחד.

ובאמת טלפון זה איכס ממש לא מחליף קשר קרוב, עם מבט בעיניים ותחושה פיזית של קרבה...

יכול להיות שהוא חושב שאת היחידה ככה, כי חבריו בצבא משדרים שהכול בסדר אצלם בבית (או שגם הם עצמם לא ממש קולטים מה עובר על נשותיהם). אבל את יכולה לראות כאן בפורום - ואת יכולה להזמין אותו לראות גם - כמה זה קשה לנשים כשבעליהן במילואים או לא שותפים רגשית מסיבה אחרת...

בקיצור, השאלה הפותחת שלך לא מכוונת לשאלה שבאמת רצית לשאול❤️ ואני לגמרי איתך בזה - לא, את ממש לא אמורה להחזיק הכול לבד (מה גם כשהבעל במילואים את הופכת להיות גם שרת החוץ), ובעלך צריך להבין את זה, גם אם אין לו ברירה אחרת...

זה לא טבעיאיזמרגד1אחרונה

שאישה תחזיק על עצמה את הכל לבד. במצב סטנדרטי אתם זוג ואמורים להתחלק באחריות הטכנית והנפשית.

ובעיני נכון להבהיר שזה שאת עושה מאמץ מטורף כשהוא יוצא למילואים זה לא הטבעי ולא אמור להיות בסדר ונחמד לך עם זה. וזה שהוא מצפה ככה זה רק מגביר את הקושי, כי גם קשה לך (וזה הכי הגיוני בעולם כי זה באמת אמור להיות ככה) וגם אין לך לגיטימציה מבחינתו לקושי...

להסביר שזה שהוא מבחינתו מגשים את החלומות שלו, לא אומר שאת אמורה גם להחזיק בית וילדים לבד וגם להיות סבבה עם זה שאת לבד....

אני חושבתנעמי28

שחלוקה המגדרית הכוללנית הזאת יותר מזיקה מאשר עוזרת.

הכללות האלה אולי תופסות כשמסתכלים על הכלל, אבל כשזה מגיע לפרט זה לא תמיד נכון ולפעמים מנסים להכניס את הבעל / האישה בכוח לתוכן.

בסוף זה אדם מול אדם.

את מתחתנת עם גבר אחד ולא עם כל העם הגברי, וגם הוא, עם אישה אחת.

הפיתרון הוא להיות כנים עם עצמנו להבין מה באמת מתאים לנו, גם עם החברה חושבת אחרת.

ולתקשר את זה לבעל.

שינויים יש לאורך החיים כל הזמן.

אני לא מכירה זוג שהחיים שלהם הם אחד לאחד כמו שהם דיברנו בדייטים.

אנחנו מתבגרים והצרכים והרצונות משתנים.

אני כן חושבת שנשים משלמות קצת ביוקר על הפמיניזם הלא מאוזן, במיוחד בארץ.

יש המון המון דרישה מנשים (שלא לדבר על המגזר החרדי)

גם ילודה מאוד גבוהה, גם משרה שהיא לרוב לצאת ולחזור עם הילדים הביתה, גם בישולים ונקיונות ללא עזרה חיצונית.

אני לא מתחברת למושג "חשיבה של גברים" מה זה חשיבה של גברים? בעלי לא חושב כמו אחי , כל גבר הוא אדם בפני עצמו עם מחשבות משלו.

את חיה עם בעלך ועם החשיבה שלו, ואתם צריכים לתקשר ביניכם את הרצונות והצרכים שלכם.

דעתי לא אמורה להשפיע על הזוגיות *שלך*מרגול

מה מתאים *לך*?

מה מתאים לאיש *שלך*?

זה מה שחשוב.

גם אם 90% מהנשים פה יהיו בדעה אחת, וזו לא משנה מה היא, זה לא אמור להשפיע עליכם.

תדברו. תביעו את הרצונות שלכם. את הערכים שלכם. מה טוב לכם כרגע ומה חסר. תנסו להבין יחד מה מכאן וקדימה, מה יהיה נכון לבית *שלכם*.

ובהערה קטנה אגיד- שגם אם כשהתחתנת לפני אי אלו שנים היית בדעה אחת, ועכשיו חסר לך משהו ואת בדעה השניה- זה לגיטימי לחלוטין.

אם כשהייתי מתחתנת הייתי צריכה לענות על שאלון ש*יחייב* אותי תשובותיו לכל החיים, אולי לא הייתי מתחתנת אף פעם… ובוודאי היה לי מסובך לעשות זאת.

מה שחשוב זה להיות "באותה קבןצה". אתם לא אחד נגד השני. אתם יחד, בעד שניכם, בעד הבית.

מכאן זה להבין מה טוב לקבוצה המשותפת שלכם ואיך עושים זאת. 

קראתי את התגובות שלך עכשיומרגול

מעלה אופציה

שמילואים זה לא שגרה (לצערנו בשנתיים וחצי האחרונות זה כן, אבל זה לא נורמלי!!!)

ומילואים יכולים להציף מאוד

גם כשהם לא קרביים.

ולהיות רוב היום עם הילדים ובעלך חוזר מאוחר בערב, מול להיות כל היום עם הילדים ובעלך חוזר פעם בשבועיים זה שני דברים שונים מאוד מאוד.

ומילואים יכולים לטלטל

ולהיות קשים רגשית

ואולי הוא מרגיש שגם ככה הוא סוחב הרבה כרגע, ובעיקר היה רוצה לדעת שלך כן טוב.

ושזה לא שלשניכם מאוד קשה עכשיו

וש"מותר" לו להתפרק קצת מהאחריות עכשיו.

ואולי משם זה בא.

וזה לא אומר שאת צריכה לעשות מה שהוא רוצה, ממש לא. אתם יחד ואתם תחשבו יחד על שניכם ועל הבית.

אבל זה גם לא אומר שהוא כל השנים החזיק את זה בבטן

הוא באורות במילואים ורק נהנה וטוב לו.והוא קרביאני נשארת אני

פשוט היה על הגבול ולא ממש בלחימה.

ולא הוא מפורש אומר שסה משהו עוד טרום המילואים שרצה להרגיש שאני מסתדרת יותר גם בלידיו

לא פיסית

לרוב היתי לבד רוב הזמן

הוא מדבר על התחושת מסוגלות וחוסר תלותיות רגשית

מניקות- איך אתן ישנות?אור10

מקווה שטוב יחסית

אבל השאלה היא טכנית

עם רפידות? אולי בלי חזיה?

איך אתן מנהלות את הנזילות וכו

אניDoughnut

כשהנקתי הייתי ישנה עם גוזיית הנקה קלילה ורכה ובפנים שמתי רפידות. סגנון כזה:

Buy Black/Cream - מארז הכולל 2 חזיות הנקה והיריון ללא תפרים וללא ברזלים, סדרת Ultimate Comfort from Next Israel

כנ"ל - בתחילת ההנקהשומשומ
בהמשך שכבר אין טפטופים ישנה בלי …
כנ"לשמ"פאחרונה
לחצי שנה הראשונה 
כל פעם איך שנוח לימדפדפת

בהתחלה ישנתי רק עם חזיה ורפידות

לאחרונה חזרתי לישון הרבה פעמים בלי

עדיין מטפטפת וקמה בבוקר רטובה, אבל מחליפה את הפיג'מה ויש מגן מזרון אז שווה את הנוחות שלי

התלבטות הריון נוסףקפצתי לבקר

שבוע טוב!

בזמן האחרון יש לי המון מחשבות על הריון וילד נוסף, אבל זה נורא מפחיד אותי

אני כמעט בת 36, בעבודה סופר תובענית, עם ילדים בבית, ורקע של הריונות מורכבים/ בסיכון/ אשפוזים וכו'

לא יודעת איך הכל יכול ללכת ביחד.

עכשיו אני בטרפת של עומס אין סופי, להכניס עוד הכבדה כזו, ואז בעז"ה עוד תינוק חדש עם כל הטלטלה לבית, נורא מפחיד אותי.

מצד אחד מבינה שהחלון הביולוגי הולך ומתכווץ, מצד שני חוששת מאוד מקריסה מעומס. לא רואה שום מקום בחיים שאוכל להרפות להוריד שם לחץ, ולא יודעת איך אוכל לשרוד הריון בסיטואציה הזו. מצד שני- להתפטר כדי להיכנס להריון זה לא הגיוני בעליל.

אשמח לשמוע את דעתכן, איך משלבים הכל יחד בעומס החיים.. 

נשמע לא פשוט וזו באמת החלטה לא קלההרמה

בת גילך, אני הייתי בטוחה שסגרתי את הבאסטה

נתתי בגדי הנקה והריון לחברות

מסרתי עריסות ובגדים וכו בדיוק מהסיבות שציינת

ומשהו קרה

יותר שכל פחות בלב

הבנתי שסיכוי גבוה שאתחרט שאין לי עוד אחד מאשר שיש לי עוד אחד

הפסקתי אמצעים ואמרתי השם אתה תחליט מה צריך להיות, לא אני.

ואכן אני בתחילתו של הריון

ובה שמחה על ההחלטה שיהיה לי ילד זקונים עוד ממתק בבית

ויהיה בסדר

גם עם העבודה וגם עם ההריונות וגם עם הכל

כמו שהשם עזר עד עכשיו הוא עוזר ויעזור עם הכל גם בהמשך.

שאלה תאורטית - אם בעוד 3 שניםהמקורית

יחסי העבודה יעלו על שרטון ותתפטרי או יפטרו אותך מהעבודה חלילה, היית מצטערת שלא ניסית להרות עכשיו?

לדעתי - לא צריך להתפטר כדי להיכנס להריון, אפילו מיותר, יש לך זכויות לנצל בתור הריונית עובדת כמו ימי מחלה שמירה חלד חלת וכו

בעיני העבודה היא השיקול המשני פהרוני 1234

ההריונות הקודמים שהיו בסיכון וכללו אשפוזים וכו'  הם שיקול הרבה הרבה יותר משמעותי וצריך לקחת בחשבון גם השלכות לטווח הרחוק.

לאחרונה קרובת משפחה שלי היתה מאושפזת בהריון בסיכון ולאחר תקופה קשה (בעיקר לבעלה ולילדים שבבית) נולד פג וזה ממש לא פשוט…

קודם כל את עדיין צעירהפרח חדש

נכון שאין לך 10 שנים ללדת

אבל גם 5 שנים זה לא קצת

תחכי עוד קצת

הילדים טיפה יגדלו וזה כבר יראה אחרת..

בעיני כשיש מאוד רצון לעוד ילד אז שווה את המאמץ וגם את המחירים

זה דברים ידועים כבר והם לא יגיעו בהפתעה אז תוכלי להערך לזה במידה מסויימת ולקבל בסלחנות גם אם דברים לא יהיו כמו תמיד בתקופה מסויימת.

מנסיוני ככל שעולה הגיל ההריון יותר קשהנירה22

וכמובן יותר חדש ממומים לעובר

לכן דוקא אני לא הייתי דוחה לעוד כמה שנים

לא כמה שנים. אבל שנה שנתיים לא חושבתפרח חדש
שזה מאוד משנה
התלבטות קשהדיאן ד.אחרונה

לדעתי עבודה זה לא שיקול, ילד זה החלטה לדורות קדימה

ועבודה עם כל החשיבות שיש לי לעבודה אני חושבת שהיא בכלל לא אמורה להיכנס למערך השיקולים.

תחשבי שתצאי לפנסיה ותגלי שתוך דקה כולם מסתדרים בלעדייך ואת לא הבאת עוד ילד כי יש לחץ בעבודה...

הרבה יותר חשוב מזה זה הדינמיקה במשפחה, הכוחות שלך, של בעלך והילדים לעבור שוב תקופה מורכבת ולא פשוטה.

אני חושבת שהצד השני של זה זה עד כמה אתם רוצים ומשתוקקים לעוד ילד.

כי כשהרצון מאוד מאוד גדול מסוגלים יותר לעמוד בקושי.

אני משתגעתתתאנונימית בהו"ל

ושלום מראש לכל מי שתזהה אותי

אצלנו אין חלאקה ומספרים מתי שרוצים

הקטן שלי בן שנתיים בדיוק וסיפרנו אותו בקטנה בבית כל פעם ויצא עקום ולא יפה אז היום לקחנו אותו לספר כדי שיישר את הפוני ויסדר את האורך מאחורה.

היה לנו בלתם ולא יכולתי להגיע

מפה לשם הילד חוזר מסופררררר

מוכן לכיפה

הוא נראה בן 40!!

איפה התינוק שלי???

אני מתפדחת לצאת איתו לרחוב

אני מבואסת ככ שלא הייתי שם

מה עושים עכשיו??

אל תדאגי זה גודל מהרררר חיבוקקקאוהבת את השבת
זה ממש שינוי... גם בגיל 3 זה מעבר יעל מהדרום
וואוו בטח היית בשוקקשירה_11
לפחות זה גודל להם מהר 
אוי ואבוי הוא באמת ממש תינוקDoughnut

איזה קשה זה ושוק ממש❤️💕🩷 לא מקנאה בך על הטראומה...

ובאמת מקווה שזה יגדל מהר וישאר לך מזה רק סיפור לספר לו כשיגדל😉

שימי כיפה וזה יטשטש והוא בטוח עדיין חמודדדתגל ציון
וואי מה זה מבינה אותך!באתי מפעם

גם בחלקה בשבילי זה משבר... פתאום אין תינוק , יש ילד ענק! הרגת אותי הוא נראה בן 40 🤣🤣

איך אנחנו אוהבות אותם קטנים... פווו... 

תודה לכן⁦❤️❤️אנונימית בהו"ל

קראתי את התגובות שלכן מוקדם יותר ולא יכולתי להגיב אבל הן עזרו לי להירגע קצת.

הזכרתן לי שבאמת שיער גדל חח והוא באמת ככ חמודדד שזה הנס שלו😍

והמסקנה כמובן לא לשלוח את הבעל לספר לבד!!

אצלנו גם לא עושים חלאקהבארץ אהבתי

והילדים שלי בערך מגיל שנה וחצי שנתיים מסופרים ממש (עם מכונה) והולכים עם כיפה.

לדעתי זה מתוק ממש...

וואי סליחה אם פגעתיאנונימית בהו"ל

זאת ממש לא היתה הכוונה שלי..

אני בטוחה שהם מתוקים ממש😍

האמת שהעיקר היה אלמנט ההפתעה, לא חלמתי שככה הוא יחזור ולא התכוננתי לזה וגם לא הייתי איתו בתספורת.

בקיצור הכל ביחד היה לי יותר מידי

מעניןיערת דבש
מה הענין בעצם לספר אותם בגיל כ"כ צעיר?
אנחנו סיפרנו לפני כי הציק בעין השיערKayom
יאוו קטני איך זה משנה אותםKayom
אבל אל תדאגי יגדל מהר והוא עדיין חתיכי בטוח
אמאל'ה איזה שוקשמ"פאחרונה

ממש בכיתי שגזרנו בגיל 3 ועוד הייתי שם אז זה בטח פי כמה יותר קשה ( ופשוט הלם טוטאלי ) ממש הרגשתי שהילד ניהיה ענק!

זה בטח יגדל לו מהר או שאת יכולה להשאיר קצר

מישהי יכולה להסביר לי מה לא הבנתי?Kayom

מישהי יכולה להסביר לי מה קורה בלבנון??? לא הבנתי יש הפסקת אש ומתים לנו כבר המון חיילים שלנו למה?! כאילו מה קורה פה? 

איך מתים יותר כל כך הרבה עוד יותר מהמלחמה בכמויות?! 

מישהי יכולה להסביר לי עניינית אובייקטיבית אם היא מבינה מה קורה פה כאילו תכלס? שאני אבין? כי מודה שאני לאאא מבינההה 😥

טאטא תרחם

טירוףDoughnut
נראה לי שזה מהרחפני נפץ.... רחפנים עם חומר נפץנפש חיה.אחרונה
שמתפוצצים 
לנשות ישראל היקרות שאוהבות לעשות בדיקות הריוןבאתי מפעם

והבדיקות נורא יקרות!

תדעו שהזמנתי לפני איזה 9 שנים מלא בדיקות הריון בעלי אקספרס, בזיל הזול, ועדיין משמשות אותי!

הן נראות פשוטות ממש, מקלון קטנציק, אבל העיקר מזהה את ההריון.

מי שעושה הרבה בדיקות, שווה ממש. 

צריך לדעת שאם הן לא בתוקף הן כבר לא אמינות..טארקו
לשני הכיוונים
יש לזה תוקףמדברה כעדן.
לא הייתי בונה עליהן... 
התוקף שלהן עבר כברבאתי מפעם

אבל שימשו אותי נאמנה כמה שנים טובות, גיליתי איתן כמה וכמה הריונות וכשלא היה הריון יצא שלילי.

עכשיו שבאתי לקנות בסופר פארם קלטתי איזה מחירים מוגזמים. כשזה לא בתוקף כמובן לא לבנות על זה, אבל בגדול קונים בתוקף.

^^^^^רק טוב!

מסכימה איתך

קניתי גם לפני שנים.

בהריון הקודם היה קו ממש חזק ביום האיחור או יום לפני.

הפעם היה קו כמעט שקוף באותו זמן, כי הבדיקות כבר לא בתוקף. אבל היה קו.

ובדקתי כמה פעמים כשלא היה הריון וזה לא הראה כלום.

עולה גרושים ומחזיק לכמה שנים. לא מתקרב למחירים בארץ. 

לי היה פס(ממש פס, לא שקוף. אבל דק וחלש)טארקו
בבדיקה כזו שהייתה בסוף התוקף שלה

ולא היה הריון בפועל.(גם לא כימי או משו. עשיתי את הבדיקה בערב, בבוקר הלכתי לעשות בטא והיא הייתה אפס)

חח חמודה על ההמלצהאני נשארת אני
גיליתי בהריון השלישי אי שם לפני עשור כמעט

בהחלט שווה

אבל לא פעם ב9 שנים כי אין תוקף ואז לא אמין

יצא לי להשתמש בכאלו ללא תוקף והראו לפעמים קווים שקריים- לא כי מי- בדקתי בחברות אחרות ולא היה פס 

יש לך קישור? או שלא משנה איזה?ברונזה
יש באתר של יונה(אהבת עולם)
אשמח גם לקישור מנסיון של משהו אמיןלומדת כעת
זהו שקניתי מזמן... לא יודעת על קישורבאתי מפעם
רק זוכרת שזה היה מעלי אקספרס 
האמת אני אוהבת שהן גדולותKayom
ככה רואים את הפס ברור, הקטנות מציקות לי בעין
יש גם כאלה בעלי רק טיפה יותר יקרות מהקטנותאני נשארת אני
אבל עדיין זולות מהארץ
תודה טוב לדעת!Kayom
לא עושים עם זה בעיות במכס? משרד הבריאותמרגול

זכור לי שקראתי פה פעם שהם לפעמים דוחים על זה חבילות ואז *כל* החבילה חוזרת

מישהי יודעת?

זה בעייתי להביא בדיקות במשלוח מח"ול?

והאם דין iherb כדין אליאקספרס?

כן, עושיםקטנה67אחרונה
לי נתקעה חבילה עם בדיקות הריון במכס ולא הגיעה מעולם ועוד מישהי פה כתבה
שני דבריםאנונימית בהו"ל

אני פעם אחת הזמנתי והשתמשתי באחת כשלא היתה בתוקף, ויצא חיובי ולא הייתי בהריון.

השני, שהמשלוח השני, משרד הבריאות עיכב לנו את החבילה והיא לא הגיעה מעולם..

אז חזרנו לקנות בדיקות הריון בארץ

אולי הנסיונות הבאים ננסה שוב

כרגע אני בהריון ברוך ה'

הפרשה דמית קטנטנה שבוע 14תותית11

ראיתי עכשיו כמו נחש קטנטן בניגוב בגודל של כמה סמ'

אני שבוע 14+6

מה אומרות? 

אם לא ממשיך אז לא הייתי מתייחסתפרח חדש
🙏🙏תותית11אחרונה

אולי יעניין אותך