תרומת איבריםמיטל
חתמתי על כרטיס אדי של תרומת איברים..

אתמול קיבלתי את זה בדואר.. כרטיס מגנטי כזה.. אני אישית התרגשתי

מה אתם אומרים על הנושא?
אממ - איסור חמור?...הדריכני
ממש לא איסור חמור.<אריאל>
יש רבנים שמתירים ומעודדים. אבל אני לא בקיא כ"כ בנושא..
מזה כרטיס אדי??... (סורי על הבורות..)(=א.ש=)
מי שהצטרף לאדי, במקרה והוא מת- האיברים שלו נתרמים<אריאל>
לאנשים שצריכים את זה.
ווואו כול הכבוווד!!!רייייינוש
אני  מזה רוצה גם לעשות את זה..
מה רע לעשות מצוות גם אחרי שאתה מת?!?..
יש לי רק שאלה לא זוכרת מי אמרה לי את זה אבל:זה נכון שנגיד ואתה תורם וכול זה ואז בתחיית המתים אז נכון אתה קם..
אז מי אמר שהגוף שלך יחזור לאיך שהוא?..
וגם בכלל קמים עם הגוף אוו רק עם הנפש?..
אני מזה רוצה לעת את התשובות אתם יכולים לענוות לי ..

נ.ב
כול הכבוד!!!!!!
מי יודע מה יהיה בתחית המתים?אוסנת
אנחנו לא יודעים מה בדיוק יהיה כשזה יקרה.

אם עשית מצווה - למה שתנזקי ממנה אח"כ?
וחוץ מזה - הגוף בין כה וכה נרקב בקבר. תוך חודש כבר לא נשאר הרבה ממנו... למה לא לתרום את האיברים לאדם שיכול לחיות בזכותם?

הבעיה עם אד"י היא לא לגבי מה יהיה בתחית המתים ולא חילול כבוד המת. השאלה ההלכתית היא בנוגע לרגע המוות - האם כשגזע המוח מת, או כשהלב מפסיק לפעום.
הרפואה המודרנית וההלכה חלוקים בדעותיהם.
אז אם יקרה ולא תמותי לגמרי (אלא תהיי גוף שחי באמצעות מכונות), תהיה בעיה עם תרומת איברים.
לפי הספרדים זה מותראלישע בן אבויה
בס"ד

בכל אופן - כבר קרה לא אחת שחשבו שמישהו מת מוות מוחי, ובסוף הוא קם.
בתחיית המתים...הוד':)
מקבלים אברים יותר טובים ויותר רוחניים...ראיתי את בדיוק השבת איפושהוא...

פי ייאא..בדיוק בחמישי הייתה לנו שיחה על זהבקטנה
והביאו הקלטה של הרב מרדכי אליהו שאמר שזה לא רק רצוי זו גם מצוה לחתום על כרטיס. אני הולכת לחתום .
[הבאסה היא שאם באמת מתים וההורים לא מסכימים לתרום אז לא תורמים, או הבעל\אישה וכו'..]
שבו"ט.
פשוט<אריאל>

לפי מה שקראתי- אני אחתום אבל אסמן שהתרומה תתבצע "רק באישור איש דת"- באישור רב.
חזקה וברוכה!הרועה
גם אני ממש רוצה. אבל אני לא יודעת מבחינה הלכתית...אביה...
אם זה חילול כבוד המת או משו כזה....

ואאווו יש לי הרבה מה להגיד בנושא..=]*חזרזיר*

בע"ה הרחיב במוצאי שבת...
m.f=)
ישר כוייח גדול!!
זה חשוב מאוד..אבל באמת צריך לדאוג שזה היה בהשגחת רב.
ד"א-בת כמה את?
הבן אדם הנכון בשרשור הנכון... אוסנת
חילול כבוד המת עדיף על עוד בן אדם שלא ימות?אוסנת
גם אני חתומה על אד"י.
יש ארגון חדש של תרומת אברים באישור רבניםליאור 1
ארגון חרדי שמשום מה חושד במדינה.אוסנת
בכרטיס אדי יש שתי אפרויות בחירה:
1. איזה איבר אתה רוצה לתרום? לבלב, כבד, ראות, כליות, קרנית, טחול -----> רעות, את תאהבי את זה.
2. אופציה לבחור שהתרומה תעשה באישור רב מטעם המשפחה.

למה שיהיו עם זה בעיות? קטונתי מלהבין.
כשאבא שלי ניסה לעשות כרטיס אדיאלישע בן אבויה
בס"ד

הוא ביקש עם אישור רבני, ואמרו לו 'לא צריך אותך ולא צריך את החברים שלך'. אולי בגלל דברים כאלה יש ארגון אחר. אין שום סיבה לשתף פעולה עם אנשים בגישה כזאת. פעם מישהו בישיבה הזכיר משהו על צביעות של רבנים בנושא הזה, והתאפקתי לא לצעוק עליו. כשהמורה להסטוריה דיבר על צביעות של רבנים כבר לא התאפקתי, זה היה ממש מוגזם..
זה לא רק מגיל 18?הסנה-בוער
אני חייבת להודות שזה קצת מחשיש אותי-הסנה-בוער
"שלושה שבועות אחרי מותו של חמודי יוסף חטיב בן ה-15 בתאונת דרכים, הגיעו היום משפחתו ואנשי דת שונים כדי לפגוש את ארבעת האנשים שחיים בזכות אבריו שנתרמו"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3635964,00.html
אפשר להבין את הארגון החרדי, יש בעיה עם קביעת המוות~~אני~~
אין לי זמן עכשיו לכתוב, אבל ידוע לי שיש בעיה של איך קובעים את המוות, האם ע"י מוות מוחי או של שאר המערכות בגוף- לב וכו'. ז"א- תחשבי נניח על מוות קליני- הלב לא עובד, אין דופק, (מביא לכך שלא מגיע חמצן לדם) אך רקמות המוח עדיין בחיים! אז זו השאלה- אם תבואי לאדם שאין לו דופק והוא נראה מת, תתרמי את האיברים שלו למרות שיש סיכוי שרקמת מוחו עדיין חיה והוא יכול לחזור לחיות? מה עוד שיש הטוענים שהמכשירים לבדיקת חיות רקמות המוח אינן מספיק טובים ולא יכולים לזהות במדויק. בקיצור- זו כן סוגייה, הייתי ממליצה להתייעץ עם רב, ואם חותמים אז לדאוג שיהיו רבנים מוסמכים ובקיאים הן ברפואה והן בהלכה ע"מ לקבוע מה מצבו של המוח

נ.ב- חבל שאין אפשרות לתרום מוח. בעתיד אנסה להשתיל מוח, מעניין מה יצא
17, עוד שבוע ב"ה אני אחתום..<אריאל>
מזל טוב..אה..רייייינוש
וואו נראלי שגם אני יעשה זה מזה מצווה..טוב יש לי עוד כמה וכמה שנים כל הכבוד למי שעשה.!!!
בגדול לתרום זה מצווהשלומי20104
אלה שיש בעיה אם קביעת רגע המוות(השאלה אם גזע המוח מת הוא כבר נחשב מת או שהוא עוד חי כי יש דברים אחרים שעובדים).
פעם אמרו שאסור לתרום כי ההשתלות עוד לא היו כלכך טובות וחששו שהמושתל היה יכול להאריך ימים אם האיברים שלו יותר מההאיברים המושתלים.
בתקופת הרבנים הראשיים הרב אליהו והרב שפירא שניהם דנו בזה הרבה זמן ופסקו בסוף שמותר ואם זה מותר זה הופך למצווה.
סתם סיפור מהנהג של הרב שפירא שברגע שהרב פסק שמותר הוא זירז אותו מאוד לשלוח את הפסק הנהג שידע שברגע שיצא הפסק יהיה בלאגן(כמו שבאמת היה) אמר לרב שאולי נחכה אם זה, הרב ענה לו שנכון שהבירור לקח הרבה זמן כי זו שאלה מסובכת אבל ברגע שניפסק זה הופך להיות פיקוח נפש וצריך להזדרז מאוד.
חזרזיר...חחחח...כנסי (רק היא, ברור?)ד"ר אריק
בס"ד
(סתם, מי שרוצה לקרוא שיקרא, זה פשוט לא יעניין אותכם...)
ישר שקראתי את ההודעה הראשונה אני עושה לעצמי "חזרזיר צריכה לענות על זה" חחחחח....
נו, טוב, נעשה לכם טובה ולא רק ננצל...
ת'אמת...אם תרומות איברים לא הייתה נתנת גם לערבים, בשמחה הייתי תורמת, אבל בגלל שבעסק יש ערבושקים (קוש קוש, רעות, זה היה מוקדש לך...חחחח) לא ניראה לי שאני מתכוונת לעשות את זה...אבל עד שאני אוכל לחתום...יעברו מעלי שמש ירח ענן, עבר המון זמן, הזרע גדל ושמן עד שהיה לאילן...חחח...(עזבו, השפעה שאני בכורה ושיש לי אחים קטנים...חחחח...לקוח מהספר "חנן הגנן", אני יודעת אותו בעל פה, רוצים???)
חח.. אאריאל.. גמאני ישר חשבתי על זה=]]רחליOס
גמאני....נדנדה כתומה.
טלפטיה?!?!
לדעתי...גולי =]
תרומת אייברים זה ממש מצווה אני זוכרת שביסודי זרקו לנו משהו נגד זה כי כאילו כתהיה תחיית המתים הבן אדם לא יוכל לתפקד בלי לב או בלי כבד ולקח לי שנים לקלוט שזה שטויות במוח כי גם מי שנקבר אז האייברים שלו נרקבים (איכס...) ולא נשארים שלמים עד תחיית המתים
חח..אריאל,נראלי הסתבכת עם חזרזיר בסוף התגובה..שיראל.
הבטחתי...אז אני מקיימת...*חזרזיר*
בע"ה..שאני לא ישכח כלום ושאני יצליח להגיד את הדברים כמו שהם ולא לבלבל ולסבך...

לגבי כל מי שאמר שהרבנות לא יודעת לקבוע את רגע המוות אז :

ולגבי תרומת איברים.:

מצווה גדולה וחשובה מאוד,
לחתום על כרטיס אד"י זה בעצם אמצעי למשפחה לדעת שאם ח"ו קורה משהו ח"ו ח"ו.. שהם ידעו שאת בעד...
בכרטיס כמו שאוסנת כתבה יש אפשרות להגיד איזה איברים אתה מסכים לתרום, ושאתה מסכים שזה יעשה רק בהשגחת רב(איש דת) ,חשוב מאוד מאוד לסמן את הסעיף הנ"ל...

חשוב מאוד להפיץ את הנושא, כי אם פתאום ח"ו קורה משהו ואתה בכלל לא מכיר את הנושא קשה מאוד למשפחה לענות "כן",או "לא",כי זה הטלת פצצה בזמן הכי לא מתאים, ואם כבר מכירים את הנושא זה יותר מקל על המשפחה.

אד"י (שעושים עבודת קודש!אנשים מדהימים אחד אחד!!באמת!)
מנסים לפרסם היום אתהנושא ככל שניתן ואחת הסיבות היא הנ"ל.
יש צמידים ליד בצבע ירוק,פרסומות וכ'ו.

לגבי השאלה בתחיית המתים:
זוהי מצווה גדולה ואני מאמינה שהקב"ה יסדר את בענין בתחיית המתים.
ואם רבנים מעודדים את זה אפשר לקבל את זה ממש באהבה.

הסנה בוער וכל מי שנבהל---
לגבי ערבים,כן עצוב אבל הם תורמים לנו,וגם אנחנו תורמים להם...
זה קשה מאוד...
אבל צריך לזכור שגם הם צלם אלוקים,
אבל זה או להגיד "כן" ולתרום הכל, או להגיד "לא" ולא תורמים כלום..ולא מצילים אף אחד..אין אפשרות להגיד אני מסכים להציל רק אותו ואותו...גם לפני ההשתלה אתה לא יודע מי ערבי ומי יהודי, ולכן עדיף לומר "כן" ולקדם יהודים בתור(אפילו אם כל מי שתציל ערבים)ואפילו שווה להציל 9 ערבים בשביל יהודי אחד!
(הרב של היישוב שלי אמר את הנ"ל וגם מידע אישי)

זהו נראה לי.
אם יש לכם שאלות ואני ידע אני בשמחה יענה.
חשוב מאוד לחתום על הכרטיס ועדיף גם ליידע את המשפחה.
בע"ה שכולם יהיו בריאים ושאף אחד לא ימות וכך לא נזדקק לתרום..וח"ו לא להיות בצד המקבל.
בשורות טובות.
וד"א-- כל הכבוד לחותמים...(m.f=))

--------> וזה כי הייתי חייבת!!
ממש כל הכבוד!!*מותק*
בדיוק היה על זה השבוע שו"ת סלולרי בעולם קטן..:
האם מותר לתרום איברים אחרי המוות? הרב אבינר: מצווה גדולה מאד של הצלת נפשות, מצווה לתרום כל איבר.

האין מצווה לקבור כל איבר? הרב אבינר: נדחית מפני פיקוח נפש, ובנוסף לכך- האיבר חוזר לחיות.

אין חשש שייקחו את האיבר לפני המוות המוחלט של החולה? הרב אבינר: חלילה, לוקחים רק אחרי מוות מוחי-נשמתי ברור ומוחלט.

ומה בתחיית המתים? הרב אבינר: יקבל איבר חדש עוד יותר עילאי.

למי שתהה- אני בת 16 וחתמתי שצריך אישורמיטל
של בן משפחה או איש דת

ותרמתי : כליה, לבלב, ריאות, כבד, ולב נראלי

לא תרמתי עור ועצמות כי אני רוצה שישאר לי איכשהו צורה

ולגבי תחיית המתים אם ה' יעשה כזה נס אני בטוחה שהוא יתחשב ויתן לאנשים איברים.. מה עם חיילים שהגוף שלהם בעך התפזר לכל עבר? ברור שה' יתן להם..
יישר כוחך!שיראל.
תומכת מאוד!

הערונת-למה לא לתרום גם את העור? גם הוא נרקב אחרי כמה זמן,אז לא כדי? ה' יביא לך עור חדש..
אנשים .. היה שאלה כזאת בעולם קטן..שלבוקית
התשובה שם ברורה ומובנת.. [לכו לראות..]
מאיזה גיל אפשר לעשות כרטיס?אודי'ה
וממש כל הכבוד!!=]]
מאיזה גיל זה?האחת והיחידה!!אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך