אני יכולה להגיד לך על עצמי שלצערי ממש קשה לי לראות ולשמוע על חברות עם הריון קליל/מיד כשהם רצו/לידה והחלמה קלה/הנקה שהולכת בקלות...
ועוד יותר כשזה הכל ביחד.. ולא כי אני לא שמחה בשבילן, פשוט כי באלי גם..😔
חברה ממש טובה שלי נכנסה להריון שבועיים אחרי החתונה, היה לה הריון קליל בסה"כ ותקין לגמרי, לידה קלה ומהירה ממש ולמרות שהיא תכננה לקחת אפידורל מלפני ההריון בכלל

היא פשוט לא הספיקה ולא כ"כ הזדקקה.. וההנקה הלכה לה די בקלות, כמובן שלקח זמן כי לידה ראשונה, אבל חודש חודשיים אחרי הלידה היא כבר הניקה בטבעיות לגמרי..
ואני לעומת זאת, חיכיתי כמה חודשים, היה לי הריון בסיכון, מאתגר ממש ממלא בחינות, שמירת הריון וכו..לידה ארוכה מאד בזירוז ובסוף לצערי הרב מאד גם עם אפידורל למרות שממש חלמתי על לידה טבעית..ואני עד עכשיו (כמעט חמישה חודשים..) שואבת כי הבת שלי לא מצליחה לינוק..
ואני מקנאה🤷♀️
לצערי הרב, ובאמת שהייתי רוצה פשוט לשמוח בשבילה מכל הלב...
אז אני באמת מזדהה..ושולחת חיבוק ענק ומוחץ..🤗💝
יצא פריקה🤦♀️ @אנונימית בהו"ל סליחה על הניצלוש ....
ולא, זה לא מעודד להגיד שכל אחת והתיק שלה..כי באמת יכול להיות שקל לה יותר, וזה בסדר!
ואם כל פעם שנקנא נשכנע את עצמנו שבטוח יש גם דברים שבהם לנו טוב יותר, אז זה אולי מנחם לרגע..אבל זה לא באמת פותר את הבעיה מהשורש. זה לשים פלסטר, לא לטפל בפצע...
אז לדעתי (מניסיוני הרב עם ההתמודדות הקשה מאד עם מידת הקנאה העקשנית..)
א. לקבל את עצמך ואת ההרגשות שלך❣זה קודם כל. זה בסדר שאת מקנאה , זה הגיוני, זה חלילה לא מרוע..זה באמת כי קשה לך וכואב לך. אל תשפטי את עצמך...
ב. כן, יכול להיות שלה קל יותר...לכל אחד יש תיק אחר ,אבל ברור גם שיש תיקים קשים יותר ופחות. ולא צריך כדי להתעודד לחשוב מה רע וקשה אצל אחרים ..אולי (והלוואי!) שבאמת רק טוב להם... צריך לנסות ( וזה קשה בטירוף, עבודת חיים...) פשוט לקבל את מה שנגזר עלי..ולהבין שיש מי שמסובב ומכוון הכל. גם כשאנחנו לא מבינים🤷♀️ ויש סיבה לכל דבר❤ ובעזה גם תקבלי שכר על כל התמודדות שאת עוברת בגבורה ..
ואחרון חביב,
ג. לנסות להבין על מה זה יושב...
בדר"כ (ככה אני רואה על עצמי..) קנאה יושבת על משו שמראש לא פתור אצלנו, שגם ככה אנחנו מרגישות בו החמצה/לא מספיק טובות... ולראות מישו שזה כן "הולך לו" זה מראה כזאת למה שלנו לא ..וזה מעורר את הרגשות השליליים שלנו.
אם עיניין ההחלמה מהלידה והחיבור לתינוק עדיין יושב לך, אז כדאי לפתור את זה בלי קשר🤍 שזה לא יעיק עלייך.. הקנאה לפעמים היא רק תזכורת שאי אפשר להשאיר דברים לא פתורים בלב שלנו..
חיבוק גדול ומבין!❤