ובדיוק היום באתי לכתוב שרשור דומה בעניין
זה נשמע שאת מבינה שצריך להתחתן והגיע השלב בחיים שבו זה כבר בסדר
אני מניחה שאתה כבר אחרי שירות ובתוך או אחרי לימודים אקדמיים וכו'
והסביבה גם משדרת לך את זה אם בחברות שכבר מתחתנות ואם בנורמות החברתיות
אבל כמו שאת כותבת זה נשמע רצונות ומניעים חיצוניים.
את, האישיות שלך באמת, רוצה עכשיו להתחתן? עכשיו?
ברור שבכללי את רוצה, אבל עכשיו?
אני ממליצה לך ללכת לטיפול (חחח יוצא לי לכתוב את זה הרבה היום) אמיתי ועמוק ולראות מה מפחיד אותך בלהתחתן, במחויבות ולמה את עדיין רוצה להישאר רווקה
יש איזה לחץ בציבור, ברגע שעברת את גיל 23-24 ואת עוד לא נשואה איאי הזמן דוחק וכו' וכאילו נגמר המסלול של שירות לימודים. אין משהו מוגדר לעשות אז יאללה נתחתן. חשוב לדעת שלא לכולם זה מתאים. יש הרבה סיבות היום שהדור בשל יותר לנישואים בגיל מאוחר טיפה מבעבר וב"ה גם יש אמצעים היום להתחתן אחרי גיל 25 ולהיות אמא להרבה ילדים. מה שאני אומרת שהכלים שה' נתן לנו בדור הזה, תואמים את ההתמודדויות.
תקראי שוב את מה שכתבת, התשובה נמצאת בגוף השאלה.
מה שכן לא הייתי אומרת לך, שמעי את לא באמת רוצה יאללה בי לכי תעשי חיים. יכול להיות שזה רק עניין של בשלות והזמן יעשה את שלו והמתנה היא מתנה. ויכול להיות שיש מניעים פנימיים שחוסמים אותך כמו פומו- הפחד להפסיד, מחויבות, נפרדות מההורים וכו'. ל2 הכיוונים טיפול יכול לעזור
בהצלחה
ועוד משהו, חתונה לא פותרת את הבעיות בחיים כמו- להיות לבד, כמו קנאה בחברות (אחרי שמתחתנים אפשר לקנא על הבית שהיא קנתה, על הילדים שלה או על איך שבעלה מתייחס אליה), הרגשת ה'אני מאחורה' והפספוס. את פשוט תרגישי לבד בסיטואציות אחרות, את עלולה להרגיש קנאה מדברים אחרים, את עלולה להרגיש פספוס מדברים דווקא שלא הספקת לעשות לפני החתונה וכו'. כלומר חתונה היא לא פתרון, להפך, כל קושי או אתגר בחיים רק מתעצם אחרי החתונה. צריך להיות במקום בשל ובריא בנפש כדי שחיי נישואים יהיו מרפא ומקור אנרגיה. אמנם לא מתחתנים כשמושלמים, אבל גם לא ממניעים חיצוניים
בהצלחה