איך אתן מתמודדות עם העולם המגעיל הזה?מיואשת******
סליחה על הנושא הכבד
מי שלא מתאים לה שתדלג אני אבין.
אבל לפעמים זה פשוט יותר מדי
פותחת חדשות הכל מלא אנשים רעים רעים
שוחד ורצח חוסר צדק אלימות ילדים אומללים התחממות גלובלית איראן אנטישמיות ועוד ועוד (וזה עוד בלי קורונה!)
משוטטת בפורומים יש אנשים שחווים אלימות אנשים שמצדיקים אותה אנשים שמאשימים את הקרבן אחיות טיפת חלב שגורמות לאימהות לבכות (כן אני יודעת שזה בכלל לא באותו קנה מידה אני שופכת הכל בלי סדר כי רע לי וחנוק לי)
הולכת בשכונה יש עבירות בניה ונציגי עיריה שעושים בשכונה כמו בשלהם ומאשרים תוכניות בניה מסוכנות עבור כסף
ולפעמים הכל רע! שחור!
בחיי אני לא בן אדם דכאוני ולא כלום!
אבל זה קשה מדי!
אז אני לא פותחת חדשות. כמה שמצליחה
לפעמים בעלי מספר לי דברים (תודה באמת היה חסר לי לשמוע על ילד שהתעללו בו בחרם כיתתי ומכות)
לפעמים חברות (חברה מורה מספרת שתלמידה צרחה עליה והמנהלת גיבתה את התלמידה! )
ועוד חברה מנסה להתגרש מבעל מתעלל ובית הדין… אני לא אכתוב. לא אכתוב!
ועוד חבר של הבעל שמתגרש וסובל מניכור הורי ונכנס לדיכאון בגלל זה
לא יודעת
כן אין קשר בין כל מה שכתבתי יש פה דברים חמורים ודברים שממש פחות
אבל אני לא מצליחה לסנן כבר
ומקבלת לפעמים רושם שכל העולם קשה ומגעיל ואנשים גועל נפשששש
גועל!
די! איפה האנשים הטובים?
תעזרו לי
איך אני מתמודדת עם זה
שופכת פה הכל בלי סדר וסינון ורק עם דמעות באמת אין לי כוחות יותר
רוצה לברוח לאי ולהקים גדר ולחיות בעיגול קטן רק אנחנו
למה כולם רעים כל כך
למה הכל מגיע אלי אני לא רוצה לדעת
אני קורסת
הצילו

(שולחת מהר לפני שאתחרט)

לפעמים אני מצליחה להתעלם לא לדעת ולחיות בבועה. אבל זה אי אפשר ככה באמת כאורח חיים אין מה לעשות, אני נחשפת לדברים האלו.
קשה לי כל כך
מתייגת כמה נשמות טובות אבל אשמח לשמוע מכולכן
@קמה ש. @בארץ אהבתי @המקורית@מיקי מאוס
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺נפש חיה.
השם יעזור. ואת כותבת דברים כל-כך נכונים.
זה באמת מזעזע לשמוע את כל הרוע הזה. ואת הקשיים של אנשים מוכרים לנו ופחות מוכרים לנו

אמממממממ
מה עושים?

באופן אישי אני לא שומעת הרבה חדשות.
רק תחזית המזג ועוד קצת.

ובשביל לגרש את החושך
אולי אנחנו צריכים להרבות אור.
אפילו קצת.
ברדיוס שלנו.

להפוך אותו לחלקה קטנה של טוב.

"ראה מעשיי כמה נאים המשובחים, תו דעתך שלא תקלקל ותחריב ...שאם קלקלת אין מי שיתקן אחריך"

ואז
לפחות הרדיוס שלנו, מה שאנחנו משתדלים לתקן,
יאיר לנו
ואולי ישפיע טוב גם על אחרים.

הלוואי
אמן.
איזה מחשבה יפהההה!!!מיואשת******
הענין הוא שבכל הנושאים האלו אני בקושי יכולה להשפיע!
עוזרת כמובן לאלו שסביבי במה שאני יכולה
משתדלת להיות בן אדם טוב
אבל דווקא הרגשת חוסר האונים הזו בדברים אחרים שאני לא יכולה להשפיע בהם כלום, שה עוד יותר מגביר לי את הקושי
בטח שאת יכולה! להתפלל עליהם, לבקש מה' שיעזור ויושיענפש חיה.
הרי כולנו אחים.
אז גם אם פיזית אנחנו לא תמיד יכולים לפעול
אנחנו יכולים להתפלל
לקרוא תהילים לזכות מישהו או בכלל לעם ישראל. וה' יודע מה לעשות עם התפילות.....
ולבקש
וללמד סנגוריה
(ממליצה לקרוא את הלימוד סנגוריה על ישראל מהבן איש חי, בלי נדר אצרף תמונה)
אפילו במילים שלך, ואפשר גם בנוסח שלונפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ו' בכסלו תשפ"ב 17:33

זה ממש מחזק! אין לך מושג כמהמיואשת******
אני אדפיס לי את זה ואשתדל לומר כל יום
💕💕💕
את עושה לי דמעות. וחיזקת גם אותי.נפש חיה.
בתקופת המלחמה האחרונה
הרב שמואל אליהו ביקש לומר אותו כל יום.

אם את יכולה להפיץ אותו
זה ממש זכות גדולה!

אשרייך
אשרייך
אשרייך
וואו!!! תודה על זה. זה ממש אבל ממש כך. אשרינו מה טוב חלקנו.קמה ש.
את יודעת שיש לך רעיונות ממש ממש טובים?מיואשת******
אהבתי מאד!! אולי באמת כל פעם שאשמע משהו רע אומר פרק תהילים בשביל זה.
לפחית ארגיש שעשית משהו טוב אפילו אם פצפון פצפון כנגד הרוע.
וואו. זה רעיון נפלא ❤️
זוכרתסליל
שכתבת כאן לפני כמה זמן, באחד הדיונים, שכל אחד יסתכל קצת יותר על עצמו ופחות על מה שאחרים עושים? כתבת את זה בהקשר של העברת ביקורת על אחרים או משהו בסגנון, אני לא זוכרת את הדברים המדויקים וזה היה לפני הרבה זמן, אז אני לא יודעת איך לחפש.

אבל אני חושבת שזה בדיוק זה.
אין לנו יכולת השפעה על מעשים רעים של אנשים אחרים, וזה קשה וזה כואב אבל פשוט אין לנו דרך לשנות את זה. ואני לא אומרת את זה הביקורת על מה שכתבת. ממש לא, אני מאוד מזדהה עם הכאב והקושי להכיל כל כך הרבה רוע. אני כותבת את זה כדרך התמודדות.

אנחנו כן יכולים להשתדל להיות אנשים טובים יותר בעצמנו, שמשפיעים יותר טוב על העולם. אז נכון, לא כל האנשים בוחרים להיות כאלו. אבל ככל שיותר אנשים יבחרו ככה, העולם יהפוך להיות טוב יותר.
אני לא חושבת שמצופה מאיתנו לנסות לשנות את כל העולם. מצופה שכל אחד ישפיע על פי היכולת שלו. אז נכון, מעגלי ההשקה שלי הם יחסית קטנים, אז המעשים הטובים שלי לא ישנו את העולם.
אבל אני רוצה לדעת, שכשאני אגיע לבית דין של מעלה, אני אוכל להגיד שעשיתי כל מה שאני יכולה בשביל להיות אדם טוב יותר. בשביל להשפיע כמה שיותר טוב על הסביבה שלי בהתאם ליכולת שלי.

אני לא יודעת אם זה מנחם, כי בסוף הרוע הוא רוע.
אבל עוזר לי להתמקד במה שאני יכולה לעשות
ולהתפלל. תמיד. שנצליח להשפיע טוב איפה שאפשר, ואיפה שאי אפשר שהקב"ה ישלח מהטוב שלו ויעזור לתיקון העולם.
תודהמיואשת******
את צודקת
אני פשוט לא מצליחה להתמודד כל כך טוב עם כל החשיפה לרוע הזה
ולומר זה שלהם וזהו… לא מצליחה. זה כואב לי נורא. לא יודעת אם זה טוב לא להרגיש כלום ולנסות להתעלם? זה לא יהפוך אותי ללא אכפתית וקהת רגש?
אני חושבתסליל
שלא צריך להכאיב לעצמנו בכוח.
את לא יושבת בתוך הבית שלך, דואגת רק לעצמך ולמשפחה ולא רואה אף אחד מסביבך, נכון?
להיפך, ממה שאת מתארת את מאוד רגישה לסביבה, משתדלת לעזור כמה שאת יכולה. אז דווקא בגלל זה את צריכה גם לסנן חלק מהדברים.
כן, את יודעת שיש מקרים של גירושין קשים, כי את מלווה חברה. וכאן גם יש לך ממש מה לעשות עם זה, אז אומנם זה מקרה עצוב ומכאיב, אבל על ידי זה שאת נחשפת לזה, את יכולה לעזור.
אבל את לא צריכה ללכת לראות את התחקיר שפורסם בכאן 11 על נשים מוכות. למה? כי זה לא יעשה לך טוב. זה סתם יחשוף אותך לעוד רוע, בלי שבאמת יש לך אפשרות להתמודד.
אז בעיניי, מה שאת יכולה להכיל, תשמעי. מה שיש לך יכולת וכוח לעזור, תנסי לעזור.
מה שלא? שרק גורם לך להצטמרר ולכאוב? תעזבי. את מספיק רגישה גם בלי לשמוע על עוד מקרי סבל בעולם.
הלב שלך מספיק גדול, אני לא חושבת שבכך שתשמרי עליו מסיפורים עצובים זה יקהה אותו. להיפך, זה ישמור לך כוח למי שבאמת צריך אותך
תודה על המילים המחזקותמיואשת******
אני ממש ממש מעריכה את זה
ואת צודקת לחלוטין ❤️❤️
❤️❤️סליל
תשמעינפש חיה.
אני קצת אספר לך מעצמי, תקחי את זה לאן שאת רוצה.

כשהייתי ילדה/ נערה/ בחורה
נחשפתי להרבה סוגים של רוע או כאב.
דברים שברגיל ילדה, נערה, בחורה לא צריכה לחוות.

בגלל זה התפיסה שלי כמעט הייתה
שהעולם אכזר, ציני, החזק שורד
ומי שיש לו לב טוב ורחמנות -
הוא לא עדין, הוא פראייר.

גיליתי לאט לאט כשאני מורידה מינונים/ מסננת / בוחרת להיות עם אנשים או בסביבה טובה ותומכת
אז באמת העולם צבוע וורוד.
נכון שלא הכל טוב
ויש מקרים של רוע שחייבים להתקומם נגדו

אבל לא הכל בשליטה שלנו
לכן
מה שאפשר לעזור (עם השכנים, התנדבותיות לאחרים, עזרה לחברים, לאמא בבית....) עוזרים ובשמחה רבה.

מה שלא בידינו, שאי אפשר לעשות - אנחנו יכולים לתת תמיכה מוראלית, להתכוונן יותר , לבקש לזכותם (אולי לא יודעים מספיק, אבל ההשפעה של התפילות על האדם שמתפללים עליו- עצומה!)

וכשהתחתנתי
הפסקתי כמעט לגמרי לשמוע חדשות
למעט רשתות מסויימות (רדיו חרדי שיש שם הרבה מוזיקה ומעט אקטואליה)

אני לא חושבת שזה מפתח אדישות.
הרי יש מודעות לצדדים הרעים של העולם,
אבל צריך לזכור שלא כל העולם הוא רע!
אולי זה יותר מאפשר לפתח את הצד העדין בנו להרגיש את השני בצורה שלא תחספס ותכאיב לנו באופן שלא נוכל לעזור, לפעול באופן המייטיב לאחר במידה שטובה לנו.

ובע"ה
שנזכה כבר לתיקון עולם השלם
במלכות השם.
תודה לך על השיתוף 💕💕💕 עזרת המון!מיואשת******
באהבהנפש חיה.
עשיתי לעצמי כמה ימי ניקוי מתגובות לשרשורים

היה נפלא

ושמחה שבזכותך התחדדה לי הנקודה הזו שוב.
ממש ניקוי רעלים 😁 אני צריכה לללמוד ממך!!מיואשת******
זה היה די הכרח... פשוט הפלאפון נתקע לינפש חיה.
אבל זה היה לי מצויין.

היה לי משמעותי מאד

אם תרצי
אני מאזינה לרדיו קול חי כל השבוע
גם ביום שישי (+לפעמים רשת מורשת, יש שיעורים ותכנים יפהפיים!)

אני מאד נהנית
וזה תורם לי אישית מאד.
מבינה ממש את התחושות!חדשה ישנה
אני ראיתי לא מזמן ב'אבודים', פרק שזיעזע את נשמתי, פשוט דברים נוראיים על מציאות הזויה ששתי ילדות חיו בה. אני לא אפרט כי זה באמת היה נורא.
למחרת בבוקר הרגשתי פשוט ג'יפה בלב, ואז ניסיתי למלא אותו בדברים קדושים וטובים, אם זה לשמוע שיעור, לראות אנשים שעושים חסדים (במציאות או במחשב) וכד' ...
תודה רבה!מיואשת******
זה רעיון טוב לראות דברים טובים
מה את רואה? תשתפי אותי שיהיו לי דברים טובים לראות גם
כל מיניחדשה ישנה
בהנקות יש לי הרבה זמן 🙈 אבל דברים שאני נפעמת מאישיות של אנשים שמתעלים על עצמם. למשל היום ראיתי רוסיה אחת שחזרה בתשובה בדרך מדהימה, מספרת את זה בראיון של הידברות.( יש להם דברים ממש מעניינים,למרות שזה לא ממש הסגנון שלי) מצרפת קישור-https://youtu.be/M2SP9niqRtk
תודה! אצפה בערב בע״המיואשת******
בהקשר הזהלהתחיל מהתחלה
אני ממש מזדהה עם ההרגשה הרעה שזה פשוט יושב על הלב יותר מזה אני חושבת שחשיפה לטוב מגבירה את הטוב. נתקלתי במכינה ממש מיוחדת של ילדים שעל גבול הפלילי והראש מכינה (זה חילוני) היה ממש בקטע לחשוף אותם כמה שיותר לטוב, לאנשים טובים וככה לתקן את הרושם שלהם על העולם. אני ממש מאמינה בזה, היחשפות לטוב מגבירה טוב
איזה יופי. תודה על הסיפור הזה.קמה ש.
האמת שאני ממש מבינה אותךהמקורית
הייתה לי גם תקופה כזו שפשוט הותקפתי במלא ידיעות על דברים רעים, קרובים ורחוקים, ולפעמים פשוט ממש קשה להכיל. באופן כללי אני לא טובה בלהכיל דברים לא טובים.
מה שעוזר לי באמת זה לא לנסות להכיל, ככה פשוט.
יש אנשים עם נפש מאוד רגישה שמאוד מתערערים מלשמוע ולהתוודע לדברים מסוימים, אז קודם כל באמת כדאי כמה שיותר להימנע.
אני בגישה שאין מצווה לנסות לעזור על חשבונך, וכשאני אומרת על חשבונך אני לא מתכוונת מבחינת זמן וכסף שהם משאבים מתכלים (גם אם חשובים), אלא על חשבונך במובן שזה משפיע על הנפש שלך ומזעזע אותה וזה דברים שקשה מאוד להחזיר אחורה. חייך קודמים. ויש אנשים שיותר מחוספסים נקרא לזה כך ויכולים להכיל ולהתמודד ואף לעזור, לכל אחד יש תפקיד בעולם. אני מודעת לזה שזה לא במסגרת היכולות שלי והתפקיד שלי ואני לא יכולה להיכנס לזה מבלי ׳להיכנס לזה׳ כאילו זה כמעט קורה לי אז מראש מרחיקה את זה ממני. מה שנקרא - יש הבדל בין אמפטיה להזדהות. הזדהות זה להיכנס עם מי שנפל לבור, ואמפתיה זה לעמוד מלמעלה ולהושיט לו יד. אני די מהנכנסים לבור.

ויש את הנושא של דברים שאת שומעת - בעלי כבר מכיר אותי שאני מתקשה בזה מראש ובתקופות יותר רגישות אני גם אומרת מראש שאין לי עניין לשמוע דברים שהם צרות של אנשים אחרים או אסונות שעלולים לצער אותי ושימנע את זה ממני. כרגע אני לא מסוגלת לשמוע או להכיל או כלום. אני ממש הודפת את זה מעליי.
יש דברים שכמובן שומעים ואין מה לעשות זה כבר הגיע, א קודם כל לא נכנסת ליותר מדי פרטים וכשזה קורה וקשה לי אני מתנתקת מהעולם - יושבת לשחק עם הילדים ונכנסת לעולמם כאילו אני ילדה שהדבר היחיד שמדאיג אותה זה הבניין מהמגנטים שהתפרק זה עתה, או מתקשרת לחברה אופטימית כזו או בקיצור כל הסחת דעת אפשרית שזמינה לי לפי הצורך. זה מין מנגנון הגנה שבניתי לעצמי. זה אסקפיזם, זה בריחה, אבל זה עוזר לי. כי אני באמת לא יכולה אחרת.
וואי גם אני מהנכנסות לבורמיואשת******
ובגלל זה היתה תקופה שממש לא נכנסתי לפורום כי הרגשתי שאין לי אוויר ואני לא מצליחה לא להגיב
אבל אז אני מפספסת גם את הדברים הטובים ואת הנשים הנהדרות שפה
ולהיות פה ולהגיב רק לדברים שמחים אני לא מצליחה
אני צריכה למצוא לי מנגנון התנתקות יעיל. בינתיים אין לי כזה
תודה שהגבת!❤️
וואו אני חושבת שאם הגעת למצב שגם הפורום קשה ללהמקורית
אז את ממש ממש רגישה.
מציעה לך באמת לחשוב על משהו שיעזור לך עם זה, וכמובן למנן את הכמות של החשיפות. גם אם זה בא על חשבון משו אחר, לדעתי כמובן
❤️
כן זה בעיהמיואשת******
אני באמת מאד רגישה
אם ראית את השרשור בפורום השני… זה גדול עלי. אני כל היום במועקה נוראית מזה וממש לא מתפקדת כרגיל. כל הגוף שלי מתוח וכואב לי הראש
ומצד שני לא יכולתי שלא לענות ולא להוקיע דברים שאולי מישהי תקרא אותם ותחשוב שזה בסדר
ומצד שלישי מה הכל אחריות שלי? למה שאני לא אתעלם משרשורים כאלו? ולמה אני לא מצליחה להתעלם… אוף
כן ראיתי וקראתי בגלל זה אני אומרתהמקורית
שואלת בעדינות - מה שקשה לך זה העימות עם האנשים שלא מבינים את הסיטואציה? או העובדה שהאישה חווה משו לא תקין?
כי אם זה האופציה השניייה - אז רגישות
אבל ממה שאת כותבת נשמע שהאופציה הראשונה יותר, ואם זה כך אז יש פה עבודה לעשות לא רק בעניין של רגישות אלא גם בנושא של חווית השיח מול האחר, למה היא ככ גוזלת ממך אנרגיות? אני למשל ממש לא ככה. אין לי בעיה להתרעם או להעיר או לכתוב את דעתי בנחרצות ולהתדיין עליה, אבל לרוב זה יישאר על הכתב גם אם לא מסכימים איתי. או יסתיים לאחר שיחת הטלפון או הפגישה. בבחינת - לא עליך המלאכה לגמור ואין אתה עתיד להיבטל ממנה.
זה תלוי בנושאמיואשת******
את מבינה שאני עכשיו עוברת חוויה צמודה עם מישהי שעברה התעללות
אז שיח שנותן לזה לגיטימציה, מבטל את
זה, מאשים את הקרבן, הוא שיח שאני לא מסוגלת לשאת . ממש. כי אני רואה ויודעת למה גורם השיח הזה. זה לא משמה שמישהו סכים או לא מסכים איתי. משנות התוצאות שאנשים כאלו גורמים בעולם, כי יש יותר מדי מהם! וחוויתי את זה מקרוב
אם מישהו שהיית מכירה היה חס ושלום מת בתאונת דרכים בגלל נהג שעבר באור אדום. ואז היית מדברת עם חברה שמסבירה לך שאור אדום זה לא כזה קריטי, כולם עושים את זה, שהולכי רגל יזהרו ייתר, ושה שוטרים שאוכפים את זה רשעים. באמת אחרי שהיית מסיימת את השיחה לא היה אכפת לך יותר? היית רגועה? למדי אותי איך 🙁
איך אני אעבוד על זה?
דווקא בתגובה שנתת יש לי קרבההמקורית
דוד שלי נהרג בתאונת דרכים בפגע וברח. לא אגיד לך שמתוך החוויה הקרובה של הכאב והסבל לא אתפוצץ על מי שמזלזל בחוקי התנועה, אבל זה שוב בבחינת ׳לא עליך המלאה לגמור ואין אתה עתיד להיבטל ממנה׳. אני אעשה השתדלות מצד, לדעתי, חיוב בתור אחת שמבינה את הסבל של משפחות ההרוגים, או כל חוויה טרגית אחרת שלא תהיה, ומצד שני אני מבינה שאני צריכה להשתדל ולהתפלל תמיד שהשם ייתן לי את המילים שיתקבלו אצל הצד השני( וזו עבודת
הלב שלי מול השם בנושא, אני מבינה שיש לי אחריות על מה שאני אומרת אם יש לי סיי בעניין מסוים ומה שבאחריות שלי ועליי כרגע זו התפילה שהמסר שאני רוצה לעבור יועבר בצורה הטובה ביותר לשומע) אבל אם הוא לא יקבל - זה לא עליי ולא שלי. אני לא מנהלת את העולם.
הלוואי שהייתי יכולה להיות רגועה ככהמיואשת******
לא יודעת איך לגרום לזה
אין שום סיבה שנאכל את עצמנו על טעויות של אחריםהמקורית
בזה שאת רוצה לעזור למישהו לחשוב יותר נכון ולנהוג טוב יותר (והסבירות שהוא יקבל את דעתך היא לא גדולה הרי, תכלס.) ואת לוקחת על עצמך את האחריות לזה את חוטאת לעצמך.
תבדקי בעצמך דה פאקטו אם באמת זה שלקחת את זה ללב ככ שינה את התוצאה ? לא.
אני מבינה שאת לא במקום שאני מדברת ממנו וזה בסדר, אבל גם אל תישארי במצבך.
אני אומרת אל תתעלמי מהיכולת להשפיע, אבל ברגע שאת הופכת למושפעת מהסיטואציה, ולא לטובה, אין בזה עניין. זה חוזר שוב לעניין דל הרגישות גם, זה לא מנותק. אם העובדה שיש אנשים שלא מבינים מה המשמעות של אלימות (משתמשת בדוגמה הזו כרגע כי היא יותר רלוונטית) ומה ההשלכות שלה משפיעה עלייך ככ, אל תיכנסי לשיח הזה. תברחי ממנו. תתאפקי שלא לענות מתוך מקום שמבין שאת עלולה להינזק מזה
אני חושבת שאחת הבעיות הגדולות שלי זה שיש לי בת גדולהמיואשת******
ודמיון מפותח.
כשמישהי מספרת שבעלה נעל אותה בחדר ולא נצן לה לצאת גם כשבכתה
אני חושבת על עצמי בסיטואציה
ואז אני חושבת על הבת שלי חס ושלום אלוקים ישמור!!!
ואז בא לי למות
ואז אני מגיבה משם. מהמקום הזה. שאני ממש מרגישה שפוגעים בבת שלי אלו שמדברים ככה ומאפשרים אלימות כזו ואומרים שזה לא נורא ולא סוף העולם. בא לי למות מתסכול וחוסר אונים!
סליחה על השפה הבוטה אני חייבת להוציא את זה

אני מרגישה שקיבלתי פה הרבה עצות טובות אבל בסוף בסוף אולי באמת הפיתרון הכי טוב זה לא לדעת. וזה אומר להתנתק מפה. לא יודעת.

ובקשר לזה ששינה את התוצאה/ לזאת שכתבתי לה כנראה שלא. אבל לאלו שקראו אותנו, ואולי התחבטו, אני ממש מקווה שכן. ותמיד אני חושבת לעצמי אחרי דברים כאלו שאם רק מישהי אחת, מישהי אחת, נדלקה לה נורה אדומה קטנה, אז היה שווה. באמת שכן
השאלה כמה אנרגיות את מוציאה בשביל אותההמקורית
אחת, לעומת מישהי אחרת שכותבת הודעה דומה מאוד שבדעה שלך ולא תושפע מזה ככה? ולא תיקח את זה קשה ככה?
אני חושבת שיש מקום לעבוד על זה קצת כי זה ממש קשה לדמיין כל סיטואציה רעה אפשרית שניתקל בה על קרובי המשפחה שלנו ( וגם כי הייתי רוצה שתישארי פה האמת ❤️) וזה ברור שזה מפעיל אותך.
ברור לי שאני צריכה לעבוד על זהמיואשת******
זה נקודה בעייתית כי אני עושה את זה על עוד דברים
אני פשוט לא יודעת איך 🙁
אם תמצאי את הדרך תחכימי אותנו 🙃המקורית
מקווה שבקרוב !
העליתי את זה פעם בטיפולמיואשת******
ולא היה לה ממש פיתרון בשבילי
דמיון זה כלי נהדר
אבל גם בעייתי 😬
שמעתי נפלאות על מיינדפולנסהמקורית
אולי שווה לבדוק
CBTתוהה לי
לבחון את האמונות שעומדות בבסיס ההשלכות שאת עושה, החרדות, התגובות.. חשיפה הדרגתית לפחד.. יש הרבה מה לעשות❤
אני אשתדל לחשוב בשבילך על פיתרון לפחות חלקי.נפש חיה.
גם אני מרגישה ככה הרבה פעמיםמאמינה ומתאמנת
במיוחד שיצא לי לאחרונה לפגוש כמה אנשים שאמורים לעזור ולהיות טובים שהתייחסו בצורה רעה ומגעילה
כתבת דברים כל כך נכונים וכואבים..
עוקבת בעיקר ואני אחשוב על זה קצת ואולי גם אכתוב משהו
אז חיבוק מלב אל לב 💔מיואשת******
אני משתדלת לזכורפולניה12
שיש מנהיג לעולם. וכל דבר שקורה פה בעולם זה תכנית אלוקית מיוחדת, שלא תמיד מובנת לנו. וזהו.
ככה כל המשא הזה הוא לא על הכתפיים שלי, ואני יודעת שאלוקים מטפל בהכל הכי טוב שאפשר.

ושהוא ישלם למי שצריך לשלם, רע וטוב.
עוד משהונפש חיה.
תשמעי את המילים בשיר- מרבנו ר' נחמן
בביצוע יוסף קרדונר
זה ממש מדבר על מה שאמרת...

מרגישה בדיוק ככה הרבה פעמיםאורוש3
לפעמים מצליחה להפחית מינון של חדשות. לפעמים לא מצליחה ויותר שוקעת. עוזר לי גם לפתוח כתבות חיוביות למרות שזה משעמם. לפעמים אני מכריחה את עצמי ממש כדי שיהיה טיפה יותר איזון. לפעמים שאני ממש בתוך זה אני פתאום מרגישה ש-ה' שולח לי איזה משהו אופטימי שאני נתקלת בו במקרה. כי באמת. העולם מפוצץ אנשים טובים ומהממים שאני לא מבינה איך בתוך המירוץ יש להם כל כך הרבה כח לעשות טוב. הם שם בחוץ. הולכים ללוד שצריך, מיישבים את הארץ, עושים מילואים, מתנדבים במחלקת קורונה, תורמים את הכסף של הבת מצווה לנזקקים, לא מתייאשים מקרוב לבבות, דואגים לנוער בסיכון ועוד ועוד.
אני כותבת פה לא בפטרונות אלא כי אני ממש בנטיה אישית לראות את מה שלא טוב. חברה כבר צוחקת עלי מאיפה אני תמיד מוצאת מידע רע ומלחיץ. אז מנסה להזכיר לעצמי את הטוב. לשמוע מדי פעם אנשים אופטימיים ורואי טוב (בעלי כזה. מזל). להרגיע את עצמי. לסנן מידע למרות שזה מפתה. לזכור שהתקשורת בכוונה מדגישה את הרע בלי הפסקה ולא מאירה את הטוב. וכן. לפעמים להכחיש.
שולחת חיבוק. העולם מתקדם לתיקונו. זה מובטח לנו. מאמינה בזה באמת. רק מנסה גם לחוש את זה.
בטח ענו לך יפה. אקרא אח''כ. אז תודה על החיזוק.
תודה רבה! עזרת לי ❤️מיואשת******
רק בהקשר של החדשותלהתחיל מהתחלה
פעם היה לי חלום דלהקים אתר חדשות אבל רק של חדשות טובות. מרגישה שזה ממש משפיע על האנשים ועל היום שלהם. מעבר להשפעה הפסיכולוגית שלמעשה בעקיפין גורמת ריבוי פשעים.. פשוט לקרוא רק חדשות טובות וסיפורים מרגשים כאלה כמו אצל סיוון רהב מאיר מרגישה שזה ממש משנה את ההסתכלות.
כרגע אני כמוך, קוראת חדשות רגילות ומידי פעם חוטפת ג'ננה. מה שכן, זוכרת שרוב האנשים טובים וזה רק כותרות
יש כזה דבר של חדשות טובות! לא זוכרת מה שם האתרנפש חיה.
אין לי עיצה איך להתמודד באמת עם כל הרועאני זה א
ששוטף את העולם שלנו.
אולי לנסות להיות טובים יותר?
ולםעמים באמת שבא לי להיכנס מתחת לפוך ולא לשמוע יותר כלום על ההוא שפגע וההוא שהרס וההוא שחלה וכו...
הלוואי שנזכה שהעולם יהיה מתוקן כבר ונקי מכל הרוע ונראה לי שזה חלק מניקוי העולם לקראת המשיח.
בנתיים חיבוק גדול גדול
מבינה ממש על מה את מדברתoo
אני הבנתי שלא מספיק להמנע מחדשות ומסיפורי זוועות, אלא צריך למלא את החיים בשמיעת דברים טובים ובהסתכלות תמידית על הטוב, כי אחרת הדברים הרעים ששומעים באקראי, גם משפיעים לרעה על הנפש.

למשל שאני פוגשת אנשים טובים באמצע הדרך, כמו נהג של קווי לילה, שלקח את הבן שלי וחברים שלו, עד לשכונה באמצע הלילה, כשהבין שהתחנה האחרונה לא נמצאת במרחק הליכה מהבית.
כמו בוסית שלי לשעבר, שפירגנה ביד רחבה, כשביררו עלי מהעבודה החדשה.

וסתם ככה ביומיום, כשנוסעת לעבודה, לא עסוקה עם כל הנהגים שחותכים בכביש וצופרים, אלא עם אלו שנותנים זכות קדימה. עם המוכרת בחנות שהיתה נחמדה, עם האנשים בעבודה שהיו אדיבים, ולא עם אלו העצבניים.

ובמקום לצרוך חדשות, אני מאזינה לאנשים שאני אוהבת לשמוע/ לצפות בהם.

ואם שמעתי שברירי מידע על משהו רע, אני לא חופרת בזה, אלא מסתפקת במה ששמעתי ומשתדלת לא לחשוב ע״כ
מיואשתתתתת!! מתוקה שלי...קמה ש.

ה' שפתיי תפתח

לפני, לפני, לפני הכל - חיבוק אהובה שלנו!!! בואי נעשה כאילו שאין קורונה, ואין מסיכות, והקשר הוא קשר של פנים אל פנים (ולא קשר וירטואלי של פורום), תפתחי גדול את הידיים ובואי לבכות בתוך הידיים שלי ולשחרר את כל המתח הזה.

נראה לי שהקטע הקשה ביותר, זה הסיפור של החברה היקרה שלך. ואם את עד כדי כך מכירה את הפרטים של הסיפור הזה, סימן שאתן מאד קרובות ושאת מאד נוכחת בשבילה, עד כדי כך שהיא משתפת אותך ברמה הזאת. ומן הסתם גם הסיפור של החבר של הבעל. סיפורים כאלה ש'מגיעים לפתחנו' הם דבר שעלול לטלטל אותנו מאד. קשה מאד להתעלם ממה שקורה אצל אנשים אהובים לנו. קשה מאד לעשות הפרדה ולהמשיך עם החיים כאילו שום דבר לא קורה. אני יכולה להרגיש את העומס הרגשי שרובץ עלייך מהסיפורים האלה, וזה ממש טבעי שתרגישי צורך לפרוק אותו גם את. (ולכן בעיניי עשית נכון ששלחת לפני שהתחרטת!! ככה את פורקת את המשא הלא קל הזה עם עוד אחרות - אנחנו - שפחות מעורבות ברמה הרגשית ויכולות לתמוך בך בלי לחוש את העומס שאת חשה).

זה באופן כללי כשקורים דברים לסביבה שלנו. ובמקרה שלך מותק, הלב הענק שלך עוד יותר מעצים את זה. אנחנו מכירות אותך כאן, אנחנו רואות איך את משתדלת להגיב לכל אחת, כמה שידך רק משיגה. חיבוק לזאת, מילים טובות לשנייה, שיתוף מהראייה החדה והמקורית שלך לשלישית, ושוב חיבוק לרביעית וכו'. את אדם כזה שלרגע אשכרה נכנס לנעליים של השנייה ומנסה להבין מקרוב מה קורה שם. את באמת 'נכנסת' לכל סיפור ומן המקום הזה מגיבה. זה חלק ממה שעושה את התשובות שלך לכל-כך מרגשות / מחזקות / מחכימות. וכמו שכבר כתבו לך בתקופה האחרונה, את בהחלט נכס לפורומנו היקר. רק ש- כמו שאני בטוחה שאת יודעת בעצמך- יש למעורבות הרגשית הזאת לא רק יתרונות, אלא גם מחירים. כל סיפור קשה שאת קוראת כאן, כל הזדהות שלך בלב או בכתב או בשניהם, כל תגובה אמפטית או מנערת שלך - כל אלה צורכים מן האנרגיה שלך.

אני חושבת שזה מצויין שאת בגדול לא רואה חדשות. אני באופן אישי כן קוראת חדשות, אבל אני ממש נזהרת לא להיכנס לכתבות שאני מנחשת שאמצא בהם תיאורים קשים. זה ממש לשמור על הבריאות שלנו לעשות ככה. לגבי בעלך (ואני בטוחה שאת יכולה להגיע לתובנה הזאת בעצמך), הייתי פשוט מבקשת ממנו לשמור לעצמו ידיעות כאלה ולא לחלוק אותן איתך. ואם הוא כבר התחיל בכל זאת, לעצור אותו ''מאמי סליחה, אבל אני לא יכולה לשמוע סיפורים כאלה''.

ועכשיו, לגבי מהות השאלה שלך... באופן אישי, חלק גדול מהדיכאון שלי סבב סביב שאלת הרוע בעולם הזה. רוע בחיי הפרטיים ורוע באופן כללי בעולם. זה הטריד אותי עד מאד. עד מאד. אני לא יכולה לומר במילים עד כמה. אני מציינת את זה כדי להגיד לך שהתייה וההתקוממות, הסלידה והייאוש שבעקבותיה מוכרות לי מאד. אצלי, הפניתי את כל האחריות ל'סיבת הסיבות' וכעסתי מאד על הקב''ה.

ויום אחד, החלטתי משהו. אני בן אדם שהאמת והיושר הפנימי חשובים לו מאד. ולכן הגעתי למסקנה שאם אני רוצה להיות אמיתית לחלוטין, אז אני חייבת (לעצמי) לראות את כל התמונה. לא רק את כל הדיפקטים של העולם הזה. לא רק את כל הדברים הרעים והנוראים. אלא גם את הדברים הטובים. שאם אני רוצה להיות פיירית, אז לצד כל הביקורת שלי לקב''ה על כל הסבל שהוא מביא לי ולאנשים אחרים, אני צריכה גם להכיר בטוב שהוא מעניק לי ולאחרים. אני זוכרת את הפעם הראשונה שיישמתי את זה בפועל. רצתי לרכבת הקלה ותפסתי אותה. אספתי את כל היושר הפנימי שהצלחתי לגייס, ומעומק הדיכאון והכעס שבהם הייתי שרוייה, מלמלתי 'תודה' לריבונו של עולם. אחרי הפעם הזאת, הייתה עוד אחת, ועוד אחת, ועוד אחת... וגיליתי את מה שכבר ידעתי אבל הסתתר מאחורי יותר מדי חושך - שהטוב הוא בכל מקום, בכל פינה, בכל רגע. אם רק נשים לב אליו.

אחר-כך, כ-3-4 שנים לאחר מכן, התחלתי לכתוב (כמעט) מדי יום 3 דברים שאני מודה עליהם. יש ברשימות האלה הכל מהכל. דברים פיצקים ודברים אדירים (כמו 'סוף הקורונה' שהיה באביב האחרון). דברים פרטיים ודברים לאומיים (הצלחת תרגיל ה'מטרו' במבצע שומר החומות או להיות חלק מעם פשוט נפלא ששולח מתנדבים בלי סוף ללוד ולרמלה כדי לעזור לתושבים היהודים). טל בן שחר אומר ש''כשמסתכלים על היש, היש גדל'', ואני ממש רואה את זה עלי. אני רואה איך צורת החשיבה שלי באמת משתנה עם הזמן, ואיך העיניים שלי מתרגלות עוד ועוד להתבונן בטוב ולהחליק את הדברים הלא טובים.

עוד משהו שרציתי לכתוב לך. אמונה, זה עניין של בחירה. ברמת האמונות, אין מסמך חתום מלמעלה שבא לאשר או להפריך את מה שאנחנו מאמינות. יכול להיות שאנחנו צודקות ויכול להיות שאנחנו טועות.  אמנם ברור שאנחנו מושפעים ע''י החינוך שקיבלנו, ושלל החוויות שעיצבו אותנו לאורך כל החיים. אבל אחרי כל זה, יש לנו עדיין את הבחירה של 'במה אנחנו רוצות להאמין'. אחרי שאמרנו את זה, אני רוצה לשתף אותך בכמה אמונות שבחרתי ושממש מנחות אותי:

* יש יותר אנשים טובים מאנשים לא טובים. זה גם מה שאני אומרת לילדים שלי כשאנחנו מדברים על דברים כמו מוגנות וכאלה. זאת אמונה ממש מעצימה ומרגיעה.

* אפשר לצמוח מקושי ומניסיונות. זה נכון שאפשר גם להישבר. אבל כשאני רואה מישהו שסובל, אני *בוחרת* להסתכל אליו בעיניים של אמון. ולדמיין שבסופו של דבר, הוא יגלה כמה הוא גדל וכמה הוא קיבל מכל הסבל שהוא נאלץ להתמודד איתו. את האמונה הזאת אני מבססת על סיפורים של אנשים מעוררי השראה, שמינפו חוויות נוראיות לעשייה מדהימה בעולם ולהוספת אור עצומה סביבם. לדוגמה, כשאני חושבת על החברה שלך, אני בוחרת להאמין שבע''ה יהיה סוף טוב לסיפור שלה, ושבעוד X שנים היא בע''ה תתחתן שוב. ולא רק זה, אלא היא אולי גם תקים מרכז שעוזר לנשים במצבה. או כל דבר גדול אחר.

* אנחנו בדור מדהים. דור של חזרה לארץ. דור של הפצת תורה בעולם בקנה מידה מטורף. דור של שפע בלתי נתפס של עמותות שעוסקות בחסד ובעזרה לזולת. דור עם אינספור מחוות של אחדות (כמו שכתבתי לך אז ביום ירושלים). דור שאנחנו זוכים לצבא משלנו ולמנהיגים משלנו! אז נכון, יש מלא בעיות ויש גם סיפורים מחרידים ממש פה ושם. אבל אם נשווה שנייה עם רגעים אחרים מההיסטוריה שלנו - לכמה טוב אנחנו זוכים! זה משהו שמשאיר אותי פעורת פה כל פעם שאני מתבוננת בו. איך אני הקטנה זכיתי לכזה חסד??? לחיות בדור כזה...

* יש הרבה מאד שליחים למקום. ואיפה שקשה לי מדי, סימן שאני כנראה לא צריכה להיות שליחה למקרה הזה. איפה שלכתוב תגובה ייעייף אותי מדי, עלול לרוקן אותי ממשאביי או סתם יבוא על חשבון דברים חשובים אחרים - סימן שעם כל הרצון הבוער להיות שם עבור אותה אשה יקרה, זה לא התפקיד שלי. וב''ה שהעולם גדול, ושיש בו כל-כך הרבה אנשים טובים, ואני מאמינה שהקב''ה כבר ישלח לה את השליחים המדוייקים לה. אני לא יכולה לקחת את הכל על הכתפיים שלי. אני פשוט לא. אף אחד לא יכול.

* אני חושבת שהיה לי עוד משהו, אבל לא מצליחה לזכור...

זהו יקרה, מקווה שזה עוזר.

קחי עוד חיבוק גדול, ועוד אחד אחרון.

את כל-כך מחבקת את כולן, זכות לחבק גם אותך ❤

ושבע''ה הכל יתהפך לטובה הן עבור החברה היקרה, והן עבור החבר של בעלך. ושנזכה כבר לגאולה השלמה ולסוף כל סבל מכל סוג בעולם. אמן.

תקשיבי, ה יברך אותך בכל הברכות.מיואשת******
וואו
ועוד וואו
כמה דברים נכונים
חזקים
אמיתיים
מאד מאד חיזקת אותי
שומרת לי לקרוא שוב ושוב

יש אנשים טובים בעולם
ופה יש הרבה מהן, ואת אחת מהן.
תודה ❤️
שימחת אותי ממש, תודה שכתבת 🧡🧡, וב״ה ששולח את המיליםקמה ש.
בס״ד

באהבה, וגם את, כל-כך!!
קמההה את מפעימה.לפניו ברננה!
תודה ענקית על התגובה הזאת
תודה גדולה על השיתוף
ותודה גדולה על הזכות 'להכיר'אותך..
וואי יקרה ממש תודה על התגובה הזאת, המילים שלךקמה ש.
בס״ד

נכנסו לי ישר ללב.
ב״ה ששולח את המילים.

אוהבת בחזרה ❤️
(ומוסיפה שנהניתי מהתגובה החכמה שלך!)קמה ש.
האמת? מכל הבחינות שציינת ושלא העולם היום יותר טוב מפעםמיקי מאוס
זה חד משמעי.
חוץ מהתמכרות למסכים ופורנו ואולי יש משהו שלא חשבתי עליו אין משהו שהיום גרוע יותר, להפך, הכל בהתקדמות ובשיפור.

אין כמעט ילדים רעבים, אפילו במדינות עולם שלישי, אבל בטח בכל המדינות המערביות.
רוב העקרות מצליחות להביא ילדים הודות לטכנולוגיה, כמה שזה לא מושלם ואפילו לא קרוב לזה - זה מדהים!

זוגיות אלימה זה דבר חריג, ויש לכל אישה יכולת להחליט להתגרש. וגם אם הוא יעשה לה את המוות בדרך ויש הרבה מה לשפר בנושא- בעבר לא היה בכלל מה לחשוב על דבר כזה כי ברוב המקרים היא היתה מתה ברעב או שהוא/המשפחה שלה היו רוצחים אותה
להמשיך?

מה שמהמם הוא שכל סיפור כזה מזעזע אותך (גם אותי). שיש לך את הפריבילגיה להחשף לזה כל כך מעט שאת עדיין לא שחוקה (ובהחלט כדאי לשמור על זה ככה כמה שאפשר) שאנחנו היום במקום כזה טוב שאם מרביצים לתיכוניסט לא מקובל מישהו בכלל שומע על זה

אנחנו שומעים על סיפורים כאלה בנפח אדיר ביחס לנוכחות שלהם כי זה מה שמעניין אנשים. וגם מסיבה טובה- שכבר לרובנו אין כל כך הרבה בעיות והשרידות שלנו היא מובנת מאליה אז יש לחלקנו זמן וכח להציף בעיות כאלה כדי שיפתרו אותם (ולא אני לא חושבת שלפרסם בעיתון זה תמיד פתרון טוב, אבל לפעמים כן. הלחץ הציבורי עובד הרבה פעמים לעשות צדק)

בעז"ה שהילדים שלנו יכירו עוד פחות בעיות. שהם באמת יפתחו עיתון וישמעו רק שערוריות של פליטת פה של איזה פוליטיקאי
אני אוהבת אנשים אופטימיים כלכך!דיליה

ירבו כמותך בישראל

והלוואי שאת צודקת!

לא יודעת זה קצת מדי לא מציאותי לטעמימיואשת******
קשה לי להסתכל על סיפורים כאלו מזעזעים ולחשוב איזה יופי, פעם היו רוצחים אותן… מה אני אגיד לך. לא הגעתי לשם.
וגם תכלס אני לא לגמרי חושבת שזה נכון. יש היום בעיות נפשיות ואלימות וחלק מהן בגלל מציאות החיים המלחיצה שלא היתה פעם. יש יותר אונס והטרדות בגלל מתירנות.
אני מאמינה שזה מתאזן, אבל לא בטוחה שזה באמת כזה ברור שהיום יותר טוב.
למרות שבהחלט עדיף לחשוב ככה, עוד לא הגעתי לזה קשה לי לשכנע את עצמי במה שאני לא מאמינה בו מעדיפה להתמקד בזה שבאמת יש גם הרבה אנשים טובים, וזה באמת נכון. הלוואי שאצליח להשתכנע שרובם טובים.

אני חושבת שזה לא נכון שיש יותר בעיות נפשיות והטרדותמיקי מאוס
פעם המציאות היתה הרבה יותר מלחיצה אוביקטיבית, אבל יכול להיות שהיום אנחנו גדלים יותר מוגנים ולכן רוב המבוגרים פחות מחוספסים ויותר לחוצים..יש מצב.

לגבי מתירנות זה בלוף שמספרים לנו.. היו תקופות טובות יותר ופחות בכולם היה יותר פגיעות מיניות השאלה אם פומביות או מוסתרות. רק לקרוא שירים מימי קום המדינה ולהקיא או להתבונן בתרבויות שעוד לא התקדמו.

אבל הגיוני שזה לא מדבר אליך, זה טיעון רציונלי. הרגש שלנו לא מסוגל לתרגם כאלה דברים. כואב לנו על מה שאנחנו רואים ומרגישים (הרבה יותר מאסונות אדירים בסין למשל... )

להתמקד בטוב זה תמיד טוב
כתבת מה שיוצא לי לחשוב בדיוק בשבוע האחרוןציפיפיצי

אין לי תשובה

מנסה להתעלם שוב, כמו שכתבת... אבל קשה

תודה. שמחה שיש עוד כמונימיואשת******
אפילו שזה נורא שגם את סובלת!
אבל לפחות אני מרגישה יותר נורמלית ❣️
תודה לכן בנות נפלאותמיואשת******
איך אתן מעודדות ומעלות נקודות חשובות
ואגב בקשר לבעלי ביקשתי ממנו לא לספר ולרוב הוא זוכר
אבל מה שקורה נגיד נחשפתי למשהו, ואני מספרת לו כמה זה נורא, ואז הוא אומר- נכון העולם משוגע גם אני שמעתי כך וכך
ואז אני כועסת עליו חמה הוא מוסיף לי עוד משהו
והוא מסכן כי סה״כ ניסה לנהל שיחה ואני התחלתי את הנושא 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
גבר אומלל …
😂😂 קלאסי...לפניו ברננה!
אני חושבת שאם את כל כך מודעת לקושי השיחות האלו עושות לך - תזכירי לו את המטרה של השיחה מראש...
שומע.. יש משהו ששמעתי ומטריד אותי . אני צריכה את ההקשבה שלך ואת העזרה לפרק אותו ולא שתוסיף לי עוד דברים רעים שקורים בעולם...
ואז אולי השיחה תתנהל בכיוון שונה ממה שהיה עד עכשיו.
התחלתי לקרוא את התגובות, אבל לא קראתי את כולןלפניו ברננה!
כתבו לך דברים מהממים, נכונים ויפים, אני לוקחת מכאן כל כך הרבה אלי...

רוצה לתת לך בקצרה את הכיוון שלי, כי בינתיים עוד לא ראיתי אותו כאן

שאלת איפה האנשים הטובים?
אני עונה לך - כאן! (חשבתי לכתוב לך הנה אני פה, סליחה שאני עפה על עצמי )
העולם ברובו טוב!! העולם מלא מלא בטוב.
אבל - מי שמושך את תשומת הלב זה לצערנו הרע. בדיוק בגלל שהעולם טוב - הרע הוא חריג, וחריגות מציינים.
בדרך כלל חברה לא תספר לך איך המנהל צידד בה והעניש את התלמיד כי זה התפקיד שלו, להעניש תלמידים שמתחצפים.
גם בחדשות - מספרים את המקרים הקיצוניים, הדברים החריגים, השינוי מהטבע.
גם את הדברים החיוביים החריגים משתדלים לציין, אבל אפעס.. פחות מתרגשים מזה כי בשורש האדם טוב ורוצה להיטיב, ולכן אחרי ששומעים על אדם שתרם כיליה, ועוד אדם שתרם כיליה, מתחילים להגיד 'ואו, כל הכבוד', אבל פחות להתרגש מזה ולהתייחס לזה כדבר *יחסית* רגיל וטבעי.

פעם העולם לא היה מוצף במידע.
הטכנולוגיה הביאה איתה המון ברכה, אבל גם את המימד של העיסוק הגובר במה קורה בכל מקום כל הזמן, כשהדגש הוא על הדברים החריגים.
כמה פעמים פה בפורום פותחים שרשור על זה שלא מצליחים להתמודד עם הילד שעושה כך וכך, וכמה פעמים על זה שהיה לנו יום מושלם, ושמרתי על עצמי לא להתעצבן, ושיחקנו (ושפכנו דבק נצנצים על הרצפה )?

אז כן, זה נגד הטבע שלנו להיות חשופים לכל כך הרבה רע, ולכן אני ממש ממש לא רואה שום דבר שלילי בלא לצרוך תקשורת - או לבחור איזה תקשורת ואיזה ידיעות אני צורכת.
מבחינתי זה לא נקרא להיות בת יענה, התודעה שלנו לא בנויה לעומס הזה של שטף המידע שכל הזמן זורם מכל קצוות העולם. כמה שאת יכולה לחסוך לעצמך - תחסכי.
בסוף בדורות עברו אישה הייתה נחשפת לסיפורים כאלו רק בסביבה הקרובה שלה.
אבל כשאת כן נחשפת -
א. קחי בפרופורציות של רע מול טוב, ותזכרי שאת הטוב פחות מציינים
ב. נתנו לך פה הרבה עצות יפות איך להתמודד..
מוסיפה כי אני קוראת את ההמשךלפניו ברננה!
אני כבר שנים לא נכנסת לפורום נשואים טריים, בדיוק בגלל זה.
כי מה שצף שם זה הג׳יפה של הזוגיות.
איש או אישה שמרוצים מהזוגיות שלהם פשוט לא יפרקו שם...
אני הרגשתי שהקריאה בפורום ההוא מיקדה אותי להסתכל ברע. לחפש מה לא טוב, לחשוד ולחשוש כל הזמן..
אז לא, תודה! יצא שכרי בהפסדי.
צודקת לגמרימיואשת******
גם אני כבר לא נכנסת לשם.חדשה ישנה
פשוט עושה לי רע ברמות.

וחייבת להבין אחת ולתמיד- מה זה אפעס? אני תמיד קוראת את זה ולא מובן לי עד הסוף, ואיך קוראים את זה? חחח
חחח 😅לפניו ברננה!
אֶפֶּעֶס..
ואו קשה לי להסביר.. משתמשת בזה בזכות ההקשר, שזה כאזת מילת הקטנה..
םםםםפנינה 0

אופסי ברח.פנינה 0

חיבוק יקירתי על התחושות הקשות המציפותתוהה לי
יש זמנים כאלו שהגועל והרוע של העולם צפים וצובעים הכל.. אני כל הנערות שלי הסתובבתי בתחושה כזו ואחרי טיפול פסיכולוגי מעמיק תפיסת המורכבות שלי התפתחה מאד ונוצר אצלי שינוי תודעתי גדול שגם פתח אותי לחוות יותר חוויות של אושר וחיבור שאיזנו את התחושות הקשות ואפשרו לי לראות את העולם גם בגווניו הבהירים, מתוך איזון.. היכולת שלך לראות סבל וקושי מעידים על רגישות גבוהה שזה דבר מיוחד מאד אבל גם מעמת עם מקומות לא פשוטים לעיכול.. אולי אם תתחכחי קצת יותר בכאב של אחרים, בעבודה, בהתנדבות וכו זה יעזור לך לראות גם את האור והיופי שנמצאים שם בתוך הכאב הזה ואת אנרגיית החיים היפה שנמצאת גם במקומות חשוכים. זה תהליך אבל זה מדהים. ויכול להיות שאת כל הדברים שכתבתי את עושה, אבל אין לי דרך לדעת את זה🙈
במילים אחרות..תוהה לי
אנחנו רואים את מה שאנחנו חושבים ומאמינים שקיים. אם נלבש משקפיים ורודים נראה את העולם בצבע ורוד. כך גם בתפיסות שיש לנו על העולם,מקורן בתפיסות אישיות שלנו על איך דברים מתנהלים ולמה, ובגלל האמונה שלנו נמצא לכך הוכחות "אמיתיות" מסביבינו. אין אמת אובייקטיבית, ובגלל שכך זה ממש חבל לחיות בתפיסה שלילית על העולם כי זה גורם סבל ואם משנים את התפיסה,החיים מקבלים מימד מספק ומהנה. ועם טיפול cbt טוב אפשר ממש לבחון את האמונות האלו ולהגמיש את המחשבה..
אני זוכרת שיצאתי עם בחור שלפי תפיסת עולמו רוב בני האדם שקרנים. ובגלל שזו תפיסת עולמו זה גם מה שהוא ראה וזה מה שתפס את העין שלו ואת הלב. לא כי זה אמיתי. האמת תמיד מורכבת.
אז אצלי זה לא תפיסת עולם. זה מה שנמצא מולי במינון גבוהמיואשת******
ממש אין לי תפיסת עולם כזו
באמת שלא
אבל אני מוצפת במינון הגבוה של @(&8;@; הזה בזמן האחרון וזה ״שכנע״ אותי שזה הרב
מחפשת עידודים שזה לא ככה ובה עוזרים לי פה
וואו יש פה כל כך הרבה נשים חכמות עמוקות ועוברות תהליכיםמיואשת******
לפעמים יש הרגשה שהכל טיטולים ריפלוקס ומדדי סוכר 😆
ואני פשוט נפעמת מהדברים שעולים פה
אתן מדהימות!
...מיץ ענבים
גם אני חשה כך רוב הזמן, הזדהיתי ממש
מנסה לחפש את הטובים, בנרות
ולחפש חברות טובות שיחזקו אותי ויעטפו אותי כביכול מפני העולם
כ"כ יכולה להזדהות עם כל מילה שכתבת, בהרבה מאוד זמנים בחיינגמרו לי השמות

הרגשתי בדיוק בדיוק כך, ולא פעם ולא פעמיים, אלא פעמים רבות במהלך החיים.

חלקם אפילו בחודשים האחרונים.

ההרגשה הזו שהכל סוגר

שלכל כיוון שלא תסתכל - יש רע.

וכאב.

הו הו כמה כאב כמה!!!

כאב לאנשים שיקרים לך

וכאב לעוד אנשים שיקרים לך

וכאב לעצמך

וכאב על אובדנים שחווית וחווים אנשים

וכאב בכל מעגל שהוא

חברות, משפחה, עבודה, הארץ, העולם...

כאילו די, זה כאילו לא נגמר ואין סוף לרע הזה!!!

אני חושבת שאולי אולי את בסוג של הצפה כרגע.

הצפה של כל מה שחווית ושמעת וראית.

פשוט הצפה.

תדמייני כל אדם, גם ההכי מדהים וחזק שבהם, שהוא עובר הצפה - הוא לא יכול יותר. די. נגמרו הכוחות. נגמרו המצברים.

נגמר המלאי.

אין.

פשוט אין.

ולא רק שאין - גם כל הכאב והקושי מציף

ואז יש עוד קושי אחר - וגם הוא מציף

ועוד

ועוד

ולפעמים אפילו לנשום אי אפשר ברוגע!!!

אז במצבים כאלה חייבים חייבים יקרה רגע לעצור!

לעצור ואפילו רק להסדיר נשימה.

פיזית.

פיזית לעשות תרגיל של נשימה עמוקה

להכניס עמוק אוויר מלוא הריאות במשך 4 שניות,

להשהות אותו עוד שתי בניות בלי להוציא

ואז לנשוף אותו החוצה לאט לאט עוד 4 שניות.

ככה לעשות סטים של נשימות, לפחות איזה 6-7 סטים.

לעצום עיניים.

לשים את עצמך במקום שקט.

שקט שקט.

גם אם זה ללכת לחדר ולנעול את עצמך שתי דקות (בררר רק שזה מזכיר לי מה שהיה בשרשור בפורום הקודם קיבלתי צמרמורת, אבל ברור שחס ושלום לא דומה לזה, אלא פשוט ש*את* תעניקי לעצמך מתנה של פרטיות 2 דקות כדי להסדיר נשימה בלי הפרעות... הנה, גם לי יש עכשיו "מיני הצפה" בקטן - שהתיאור המזעזע הזה של המחשבה שאותה אישה בוכה בחדר נעול וחשוך... אין... זה פשוט גומר.

ואפילו לכתוב עכשיו בהודעה אחרת לגמרי, ובסיטואציה הפוכה של *לקבל כוחות*, רק כשכתבתי את המילה "לנעול בחדר" - כבר זה הציף ועשה לי קונוטציה זוועתית...

אז תחשבי יקרה מה *את* חווית

את!

שמתמודדת עם חברה קרובה קרובה!

שעוברת דברים רעים רעים!

וכמה חושך יש שם!

ופתאום לשמוע על עוד אישה שחוותה אלימות

ואז את כל מה שקרה גם בהמשך השרשור

טוב, וואו

זה פשוטו טו מאץ'!

יותר מדי!

לכולם!

ובטח ובטח לאישה רגישה ומדהימה כמוך!)

אז אחרי הסוגריים המאוד חשובים האלה - רוצה להמשיך -

אז לעצור.

ולקחת זמן לעצמך.

חובה!

זמן לעצמך, אפילו אם מועט,

להסדיר נשימה

לסדר מחשבות

לנשום

להתמלא

לשתות

אולי תה חם ומתוק

מקלחת נעימה וחמה

כל פינוק שבא לך

פינוק קטן של אוכל

תפילה לקב"ה שישלח כוחות

שיתוף

חיבוק

וכמובן - שינה!

שיר מעודד

מוזיקה בכללי

פרק קצר של סדרה מצחיקה או סטנדאפ

להביט בתמונות של האוצרות שלך בטלפון או במחשב,

לצאת לשאוף אוויר בחוץ

הליכה קצרה

וכל הטענת מצברים אחרת!

וכל מה שיכול לעשות לך טוב!

ועד שלא תרגישי שאת מתמלאת בחזרה, לפחות 90% מה"סוללה" שנקראית "מיואשת" - את *לא* משקיעה שום אנרגיה בדבברים שמרוקנים אותך! 

אי אפשר יקרה!

את על 0% בסוללה ועדיין משתמשת בכל הכוח במכשיר...

אפשר להתפוצץ, לקרוס חלילה.

האיתותים הללו של הגוף שלך החכם

ושל הנפש החכמה

אומרים לך -

היי יקרה! עד כאן!

אנחנו חייבים מילוי!

בואי תדאגי לנו למילוי

ואז נחזור כמו גדולים עם כוחות מחודשים להשפיע עוד ועוד טוב בכל המעגלים

אבל קודם המגעל שלך.

את.

עצמך.

מתמלאת.

נושמת.

מתחזקת.

שמחה.

ואח"כ כמובן אישך והילדים

ואז המשפחה המורחבת

והחברה היקרה

ושאר המעגלים

לאט לאט.

אי אפשר הכל בבת אחת.

את רק בן אדם אחד.

מדהים, אבל אחד. ובן אדם. אנושית. בשר ודם.

עם גבולות יכולת

עם אנרגיה שהיא לא בלתי נגמרת אלא היא מוגלת כי אנחנו בני אדם...

ואיפה שנבחר להוציא אותה - זה בהכרח יבוא על חשבון משהו אחר.

לכן עכשיו התיעדוף הראשון הוא להוציא אותה רק על ההתמלאות שלך.

ורק אז, שתהיי מלאה יותר, תוכלי להוציא ממנה גם לעולם כולו.

אני אישית לא שומעת חדשות *בכלל*

בכלל עד כדי שאחותי ואני נסענו לא מזמן איזו נסיעה -

והיא שמעה חדשות - פשוט כיביתי לה את הרדיו באוטו,

וכשהיא אמרה שהיא רוצה לשמוע -

פשוט סתמתי את האוזניים שלי ושרתי "לה לה לה" חח כמו ילדה קטנה ממש

לא יכולה להכיל את זה!

לא רוצה לשמוע!

גם לקרוא אני לא קוראת כמעט בכלל בכלל

אם יהיה משהו רלוונטי אליי - אני כבר אדע.

בקושי כותרת מצליחה לעכל.

אף פעם לא נכנסת לכתבות, אפילו מכותרות נמנעת.

אנשים שאינני יכולה לעזור להם - בים אם זה במעגלים קרובים ובין אם הם רחוקים - זו עבודה, אבל מנסה להפנות הלאה אם אני יכולה, להתפלל עבורכם, לקוות, לשלוח חיבוק.

וזהוץ

לשחרר.

אי אפשר לעזור לכולם.

את רק בן אדם.

אחד.

חחיד ומיוחד.

ואחד.

וכמה טוב את משפיעה!

ועוזרת!

ותומכת

ומאירה

ומחדדת

וכמה אכפתיות נובעת ממך

אולי המילה שהכי מתארת אותך - אכפתיות!

כ"כ כ"כ אכפת לך!

ורק בגלל זה את כ"כ מתאמצת!

ואני רוצה לבקש שבראש ובראשונה עכשיו ובכלל - יהיה אכפת לך מעצמך!

שתחדיי בחדות המדהימה שלך גם את גבולות הגזרה שלך!

את קצה גבול היכולת שלך!

את מה את כן יכולה

ומה את לא

את מה עושה לך טוב וממלא

ומה מרוקן

את מתי את יכולה לתת יותר מעצמך

ומתי את זקוקה לקבל, או להעניק לעצמך

ואלו דקויות שהן לימוד של חיים...

גם אני בלימוד הזה... והוא מרתק, ולפעמים שובר, ונופליםפ, ומתאכזבים,

אבל בסופו של דבר גדלים!

וגם מכל הרע שבעולם -

נכון.

הוא קיים.

אבל הטוב קיים שבעתיים!

"ברגע קטון עזבתיך

ורחמים גדולים אקבצך"

הרע הוא כמו רגע קטון!

והטוב הוא עשרות מונים טוב ומאיר וגדול כ"כ כ"כ!

ותמיד אני זוכרת את העלון של שבת שהיה כשהיינו ילדים שכתב בו חנן פורת זצ"ל, שקראו לו "מעט מן האור"

ותמיד זה הזכיר לי שמעט מן האור - דוחה הרבה מן החושך

ומה יותר מתאים מחנוכה שעוד מעט מגיע

שמעטים ניצחו רבים

והיה נס

ואור גדול

וקצת קצת אור - פשוט העיף את כל החושך

אז כל אחד מאיתנו הוא "אור קטן"

וכולנו "אור איתן"

ולא רק בשיר ילדים חמוד

אלא באמת באמת

לכל אחד מאיתנו יש כוח על!

לעשות ולהשפיע טוב ***בגבול היכולת שלו***

במעגלים שלו

ואותו האור ממשיך ומשפיע עוד ועוד ועוד

ממש כמו אבן שזורקים על פנני המים והיא יוצרת עיגולים עיגולים סביבה

כי חיוך אחד שלך לילדה,

שהלכה שמחה לבית הספר וחייכה לעוד ילדה,

שהרימה אותה כי הייתה בהרגשה נוראית לפני כן,

וחזרה הבייתה ועשתה נחת רוח להוריה שהיא שמחה,

או אמירה ועזרה שלך לבנות כאן בפורום או בחיים האמיתיים,

שהצלת

ועודדת

והרמת

ותמכת

ואז הן היו עם עוד כוח לילדים, לעצמן, לאיש,

שבחזרה המשיכו טוב במעגלים שלהם,

ואותם אנשים שפגשו גם 

ואין לדבר סוף!

כן כן

ל***טוב*** אין במאת סוף!

הוא באמת אינסופי!!!

(קצת כמו בסרט תעביר את זה הלאה, מכירה?)

אז להוסיף אור

לא לחשוב יותר מדי על החושך.

כי כשמוסיפים אור החושך ממילא מסתלק ומתמעט

ומספיק אפילו אור קטן

ואפילו יחיד

בכדי לגרש חושך גדול גודל

וכמובן כמובן שיש לנו את בורא עולם

שהכל לשו

והכל מאיתו

הטוב והרע

ולימדנו לברך על הרעה כשם שמברכגים על הטובה

ולימדננו שהכל לטובה!

כל מה שעושה הקב"ה לטובה הוא עושה

ולהתחזק באמונה

בביטחון באבא שלנו בשמים שיודע טוב טוב מה הוא עושה!

והוא אחראי על הכל!

ולפעמים התפקיד שלנו הוא

"הרפו!

הרפו ודעו כי טוב השם!"

אבל תפרי יקרה

הרפי

לא כל העולם על כתפייך היקרות

ומה שלא בגבול יכולתך - להרפות ולשים על הקב"ה. הוא כל יכול באמת באמת.

ולראות את כל הטוב *שכבר קיים*

באנשים טובים

בנפלאות הבורא

בילדים שיש

במשפחה

בחיוכים

באוכל הטעים

בשפע

במיטה הנוחה

בגוף שמתפקד

ובכל פינה ממש ממש יש טוב ובשפע

ולהגדיל את המיקוד שלנו דווקא עליו

לא לקחת אותו לעולם כמובן מאליו

אלא להיפך - להנכיח אותו!

לראות אותו!

להעצים אותו1

להודות עליו!

ההודיה עצמה מעניקה כ"כ הרבה כוח! כ"כ!

להתפלל במילים שלך

את כל הכאב

והקושי

והתקוות

הכל הכל הכל

לקב"ה

ולהודות לו על מה שכן יש

ולבקש על מה שעוד לא

והוא שומע הכל

והוא כל יכול

וזה מחזק מאוד!

להוסיף לעצמך מקורות של מילוי מצברים בכל יום ויום

להתקרב למה שעושה לך טוב

להתרחק ממה שעושה לך רע

ולהמשיך כך בעוז ובגבורה ובאמונה

והדברים עוד יתבהרו!

כולם!

לאט לאט

אני רואה ב"ה בחוש איך כ"כ הרבה חזיתות שקרו לכ"כ הרבה אנשים - פתאום במבט של אפילו לא הרבה זמן, אלא שנה אחת - פתאום כולם במקום אחר לגמרי!

ההיא שהתגרשה - התחתנה מחדש ומאושרת

ההיא שלא זכתה לילדים - חובקת תאומים

השבויים שחזרו

יונתן פולארד, וואו! זה בכלל... וכמובן כל השאר

החולים שנרפאו

העקרות שנפקדו

הרווקות שהתחתנו

הזוגיות שהתחזקה

הילדים שגדלו והביאו ברכה גדולה ונחת עצומה

הכוחות הפנימיים שכל אחד ואחת גילו בתוכם

הערבות ההדדית

האחדות

החסד

העזרה

השמחה

הצחוק

החיוכים

רגעי האושר

והשפע

והטוב.

טוב טוב טוב

שקיים!

ושילך ויגדל!!!

ואת עצמך חלק מהטוב הגדול הזה

ועכשיו לכי ומלאי את עצמך ❤❤❤❤

וואו כמה מילים טובות ❤️❤️❤️❤️מיואשת******
אני עדיין בהתאםסות על עצמי מאתמול
כל כך עזרו לי פה!
מה שכתבת כל כך נכון. את צודקת אני חייבת להתמלא קודם ולא לעבוד על אפס אחוז
ויש באמת המון דברים טובים
צריכה ללמוד לשים סטופ ולהתאפס
ויש אנשים טובים
המון
ואת אחת מהם גם 💕😍

תודה תודה על כל ההשקעה וכל מה שכתבת
אני עוד אקרא הכל כמה פעמים
❣️❣️
יש לי כל כך הרבה לכתוב לךבארץ אהבתי
מקווה רק שאצליח לבטא את הכל בצורה ברורה. כולי מלאה במחשבות בהמון כיוונים מאז שקראתי את השאלה שלך, ואת כל התשובות המדהימות אחת אחת שכבר כתבו לך… מנסה לכתוב ולארגן לעצמי תוך כדי כתיבה מה אני חושבת.

אז קודם כל, בהתסכלות יותר כללית על המצב של העולם, אני מסכימה עם מה שכתבה @מיקי מאוס. העולם מתקדם ומשתפר. פעם היתה אכזריות ברמה שאנחנו לא מסוגלים להכיל בכלל. ויותר גרוע מזה - הרוע היה ממוסד, מעוגן בחוק ובכללי החברה (לא יודעת אם לפרט רק יעשה יותר רע, אבל רק בשביל להבין, ואת יכולה לדלג - גלדיאטורים, בתקופת היוונים - אונס ממוסד של כל אישה לפני החתונה, עד לא מזמן - עבדות עם תנאים מחפירים, ונראה לי שאני אעצור פה…).
העולם הולך ונהיה יותר מוסרי. רוע ואכזריות - גם אם הם עדיין קיימים, הם מחוץ לקונצנזוס. לכולם ברור שזה לא מצב תקין. (אולי לא לכולם, ועדיין לא בהכל, אבל בהחלט ובאופן מובהק הרבה יותר מפעם).
בהקשר הזה, אני חייבת להגיד שאני מאוד אוהבת לשמוע שיעורים של הרב שמואל אליהו. אין לי המלצה לשיעור ספציפי כרגע, אבל תמיד כשאני שומעת אותו, אני מרגישה איך האופטימיות חוזרת אלי, פתאום אני שמה לב הרבה יותר לטוב העצום שנמצא סביבנו.
ואני מתחברת מאוד למה שכתבה @קמה ש. המדהימה על פיתוח היכולת לראות את הטוב. כמה זה משמעותי לעצור ולהסתכל, להתבונן ולהודות. וגם מסכימה מאוד עם @לפניו ברננה! שהרע הרבה יותר מועצם מהנוכחות האמיתית שלו, ובמיוחד בדור שלנו שאנחנו מוצפים במידע הרבה מעבר למעגל האישי שלנו.
כל הנושא הזה של לראות את הטוב מזכיר לי מחשבה שחשבתי כמה פעמים - כשעשינו משהו בשביל הילדים, ומאוד השקענו לעשות את הדברים בצורה שתשמח אותם, ושינינו תכניות כדי שיהיה יותר כמו שהם רצו, וכו' וכו', ואז היתה להם בקשה שכבר לא יכולנו למלא, ופתאום כבר כלום לא היה שווה, הם לא ראו את כל מה שהשקענו ורק התלוננו ובכו על מה שלא הסכמנו. ואז, תוך כדי שניסיתי לשקף לילדים, לעזור להם לראות כמה כן השקענו, וכמה כן היה טוב, פתאום קלטתי איך אנחנו עושים את זה לקב"ה כל הזמן. הוא נותן לנו כל כך הרבה טוב, וכשמשהו קורה לא כמו שרצינו, זה תופס את כל המבט שלנו ואנחנו לא מצליחים לראות את כל הטוב שמעבר. זה ממש חיזק אותי לשים לב יותר ולהודות על הטוב שאנחנו מקבלים כל הזמן, ואפילו בסיטואציה של קושי - להודות על הטוב שקיים גם בה.

ועדיין, עם כל הטוב שקיים, עדיין יש הרבה רע, וזה קשה. הכאב הזה הוא אמיתי, כי זה באמת לא צריך להיות ככה, כי באמת זה רע. וזה שאת כל כך כואבת את זה, זה מראה שאת באמת מחוברת לטוב, את באמת מחוברת לרצון לגאולה אמיתית, שהעולם יחזור למצב מתוקן ושלם.
וכאן עולה השאלה - למה הקב"ה מאפשר לכל הרע הזה לקרות?
והתשובה פה היא מורכבת ועמוקה. לא יודעת אם אני אצליח להסביר בצורה הכי טובה, אבל מנסה בכל זאת (כמובן, לא כותבת על פי דעתי, אלא בהשראת שיעורים של הרב ראובן ששון, שמתייחס לנושא הזה מידי פעם בשיעורים שלו. אני מקווה שמדייקת כי שמעתי את זה יחסית מזמן).
אנחנו באים מתוך נקודת מוצא שהקב"ה הוא טוב לכל, ושהוא כל יכול. יש גישות בעולם שמסבירות את הרע מתוך ביטול אחת מנקודות המוצא האלו - או שהוא לא טוב, או שהוא לא כל יכול. אבל הראייה של היהדות היא אחרת.
על פי היהדות, גם הרע הוא בריאה של הקב"ה ("יוצר אור ובורא חושך, עושה שלום ובורא רע, אני ה' עושה כל אלה"). ואם אנחנו יודעים שהקב"ה הוא טוב ומיטיב, והוא זה שברא את הרע (יותר מדוייק - צמצם את עצמו ונתן מקום לרע, אפשר את המציאות של הרע), אז גם הרע, בעצמיות שלו, הוא טוב.
ואולי גם את זה אנחנו יכולים להבין יותר טוב בתור הורים - לפעמים הילדים בטוחים שאם נעשה בשבילם את העבודה אז זה יהיה הכי טוב, וכשאנחנו לא מוכנים, ודורשים מהם לעבוד קשה, הם רואים את זה בתור רע, אבל באמת אנחנו יודעים שכל המטרה שלנו היא להיטיב. ואנחנו יודעים שבלי מאמץ, הם לא ירכשו את הכלים שהם צריכים. אין משמעות לשיעורי בית שאני עושה בשביל הילד שלי, כל העניין הוא שהוא יתאמץ ויעשה את זה בעצמו, וזה מה שיפתח בו את הכלים שהוא צריך.

ועדיין, יש את המקום האישי, שבו את פוגשת את הרע במלא הדרו, את הבעל המתעלל, ואת האישה היקרה שאת מלווה שמנסה להיפטר ממנו כדי לחיות חיים טובים יותר. ובתוך המקום הכואב הזה, קשה להתנחם מהדיבורים הגדולים. כשהרע כל כך נוכח, זה באמת כואב.
ופה אני חושבת שאולי הכאב הוא חלק מהניסיון. הוא חלק מהתהליך. מצד אחד - הוא חלק ממה שאנחנו צריכים לעבור כדי להתפתח, כי דווקא מתוך כאב וחוסר יכולת לקבל את המצב הקיים אפשר להגיע לתיקון. ומצד שני - זה חלק ממה שאנחנו צריכים לעבוד איתו, ולעבוד עליו - איך מצליחים גם בתוך הכאב לראות את הטוב, איך מצליחים להתגבר על הכאב ולהיות בשמחה, איך מצליחים להתמלא באמונה שה' יכוון את הכל לטובה, איך מצליחים להאמין שהכאב יצמיח אותנו, איך מנתבים את הכאב לתפילה - כמו שכתבה יפה @נפש חיה. (כל דבר בזמן המתאים, ואולי לפעמים נכון פשוט לשהות בכאב).

אני רוצה גם להתייחס למה שכתבת על הקריאה והכתיבה בפורומים, ועל זה שאת לוקחת הכל מאוד אישי. אבל עוד לא מצליחה לסדר לי את הדברים מספיק, וגם כבר מאוחר.. מקווה בהמשך להצליח להתייחס.
אני קורסת מעייפות- שומרת לי לקרוא אותך ואת נגמרו לי למחרמיואשת******
שתדעו שכל מילה חשובה לי ואני לא אספיק לקרוא הלילה היום הזה גמר עלי.
תודה תודה תודה שהשקעתן כל אחת ואחת פה
אמשיך לקרוא מחר ואגיב בע״ה
חברות שלי… אין כמוכן!
לילה טוב, אהובה..❤️בארץ אהבתי
כתבת מקסים ואני ממש ממש מחכה להמשך!מיואשת******
אהבתי אץ ההקבלה לילדים, כמה שזה נכון!
רק כשאנחנו לא מקבלים כל מה שאנחנו רוצים אנחנו לומדים להעריך את הטוב יותר
ממש נכנס לי ללב מה שכתבת
אבל באמת חייבת ללמוד לצמצם את החשיפה לרע בחיי ולנסות לראות טוב
מחכה להגיגיך החכמים על נושא הפורומים
תודה!! ❤️❤️❤️
שמחה לשמוע♥️בארץ אהבתי
בעז"ה מקווה בערב להספיק לכתוב עוד.
בינתיים מצרפת את אחד השיעורים של הרב ראובן ששון, שבו הוא מדבר על תפקיד הרע בעולם.
לא יודעת אם החלק הזה דיבר אלייך, אבל אם כן - אז ממש ממליצה לשמוע את הדברים ממקורם...
❤️קמה ש.אחרונה
וואו יש לי כ'כ הרבה מה לומר על זהבשורות משמחות
זו חוויה כלל עולמית במיוחד בדור הזה.
בתור אדם יהודי אני אומרת לעצמי שצריך לחזור בתשובה ואז יהיה טוב ושפע שלום בעולם ככה לפחות הבטיחו לנו... אבל השאלה מה זה אומר?
עם השנים ומניסיונות בחיים למדתי שהרגש הזה שאת מדברת עליו (הקושי לראות את המציאות כפי שהיא) זה הראי של הנשמה האלוקית לכל אחת ואחד.
והחזרה בתשובה לא נמדדת בלהיות שומר תורה ומצוות רק אלא כטוב לא לנשמה אז התיקון נמצא שם. טוב לנשמה טוב לי בגוף ובנפש=רואה את הטוב בעולם ואז טוב לי ואני משפיעה טוב ושלום.
ולמה דווקא ככה, בעיני ביוהכ הקב'ה סולח לכולנו במצוות שבין אדם למקום, אבל לא שבין אדם לחברו, וככה כולנו שווים במקום הזה לפחות באופן יחסי.
משתדלת על אף הקשיים לא להסתכל על מה רעשי הרקע מסביב כי אני לא אוכל לשנות שם כ'כ. אבל בתוכי אני כן בתוך במעגל המשפחתי שלי כן והדוגמא הזו תעבור הלאה לכל הילדים שלי בעז'ה ואז אני אכפיל פי כמה את הטוב שלי בעולם והם בעז'ה יעבירו את זה הלאה ויצרתי עוד שבט של טוב בעולם ככה בזכותי.
רוצחים ואנסים וכו' תמיד יהיו אבל אדם צריך להיות במקום שטוב לו, 'סור מרע, ועשה טוב!'
לא נשנה את העולם אבל כלנו יהיה טוב בנשמה והיא תהיה שמחה ותקרין דרכנו אור טוב אז הוספנו טוב לעולם.
תזמיני את עצמך למסע פנימי עמוק וזה לא קל, על מנת להשתחרר ולראות את הטוב בעולם.

יצא לי אולי מבולבל ושברי רעיונות אבל אני בטוחה שזה יצית בך תובנה טובה אחת לפחות-והשפעתי אור מתוכי אלייך.
חברות יקרות שמרגישות כמוני לפעמים, מקדישה לכן באהבהמיואשת******

אחד השירים המדהימים המרגשים והמיוחדים אי פעם של אמן ענק
אותי זה מנחם מאד מאד מאד
מקווה שגם אתכן
תודה שהייתן פה בשבילי
כל אחת ואחת
❣️❣️❣️❣️❣️❣️
אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

קונסרבטיביים מאד דומים למסורתייםרוני 1234

ומבחינות שונות זה עדיף בהרבה על דתל"ש…

(סתם שינוי בחשיבה שיכול לעזור לכם להכיל אותה)

משאפים לאסטמה ועצבנות ועייפות - קשור?אמא טובה---דיה!

הרופא אמר שלילד (בן 4) יש כנראה אסטמה, ונתן טיפול במשאפים לחודשיים - 

כל יום פעמיים, ובכל פעם 2 לחיצות מהכחול ו-2 מהכתום.

התחלנו לפני כמה ימים, והילד התחרפן. הוא עצבני בטירוף וישן המון המון.

יכול להיות שזה קשור למשאפים?

ובכלל קראתי את תופעות הלוואי בעלון ונלחצתי.

המינון שהוא לוקח נחשב גבוה?

יכול להיות שזה מהמשאפיםshiran30005

בהמשך שהגוף יתרגל כבר לא יהיה ככה אל תדאגי.

זה לא נחשב מינון גבוה הוא כבר גדול

אבל איך גיליתם רק עכשיו? מה היה בשנים קודמות?

הוא רגיל למשאפים בכללי?

הבן שלי מקבל מינון הרבה יותר גבוה (בן 3 עוד מעט) ואין לו תופעות כי הוא כל הזמן על זה 

העצבנות קשורה בהחלטגלסגולכהה

לגבי השינה אני לא מכירה תופעת לוואי כזאת.

תודה לכן על התגובות. מבאס. הוא ממש מסכן מזה.אמא טובה---דיה!

יודעות בערך תוך כמה זמן עוברות תופעות הלוואי?

וזה נכון שזה ממכר ושאחר כך אי אפשר להפסיק?

זה ממש תלוי בילד עצמו ובמצב.גלסגולכהה

סטרואידים זה לא ממכר, אבל יש תופעות לוואי ידועות. לצערנו אם יש מחלה שדורשת טיפול לפעמים זה הטיפול היחיד המתאים והוא מציל חיים.

אם את חוששת אפשר לקבוע תור לרופא ריאות לילדים

תודה רבה. היינו אצל מומחה ריאות, זה מה שהוא אמר.אמא טובה---דיה!

איזה תופעות לוואי?

הבת שלי מטופלת במשאפים לפי תקופות^כיסופים^

לא ראינו אצלה עצבנות במהלך השימוש במשאפים

ובטוחה שהרופא אמר לקח 2 לחיצות המכחול פעמיים ביום?

בעיקרון הכחול עד כמה שידוע לי הוא רק לזמן התקף..

לבת שלי היו התקפים חמורים שהיא הכחילה ונסענו איתה כמה פעמים למיון והכי הרבה אמרו לנו פעמיים לחיצה אחת מהכתום, ובזמן התקף פעם או פעמיים מהכחול

עכשיו נזכרת שלפעמים גם סטרואידים^כיסופים^
המינון יכול להתאים, זה לא חריגshiran30005

אולי זה מינון גבוה אם רק עכשיו התחילו לתת משאפים כי בדכ מתחילים עם 2 ליחצות מהכתום בלי הכחול/אפור.

אנחנו לקחנו תקופה ארוכה 4 לחיצות מהכתום ומהכחול יותר -בילד קטן יותר אז המינון לא חריג.

אבל- כן כדאי להתייעץ עם רופא ריאות טוב!! לא סתם רופא ריאות , לצערי יש לי ניסון מר עם רופאים סנדלרים...

זה לא נשמע לי מינון חריגטארקו

גם אצלנו זה המינון שניתן כבר פעמיים

ובזמן התקף אפשר משאף כחול בלי הגבלה.

פעם אחת קיבלנו גם 3 פעמים ביום מינון כזה.

עונה לכולן. אין לו בכלל התקפים.אמא טובה---דיה!

פשוט יש לו כל הזמן צפצופים מהריאות (בסטטוסקופ, לא בנשימה),

והמון דלקות ריאות חוזרות.

ברור, זה סטרואידים.. ממש משפיעאמא לאוצר❤

לגבי העצבנות בוודאי

לגבי השינה דווקא הרבה פעמים זה עושה הפרעות בשינה אבל בטח גם קשור לפחות בעקיפין

זה לא מהמשאףחנוקה

אבל אם הוא מקבל סטרואידים אז חד משמעית

זה משפיע מאד.

לא מכירה בשביל להציע תחליף, אבל זה תרופה חזקה ביותר

למה, משאף כתום נחשב חזק מאוד?shiran30005

אם כן איך נותנים אותו בחופשיות ככה?

לנו נתנו הנחיה לתת חודשיים 4 לחיצות ערב , 4 בוקר למנוע התקפים וזה לא עזר

אם זה כזה חזק איך נותנים ככ הרבה והיד קלה על ההדק? 

המשאף הכתום הוא סטרואידיםקטנה67אחרונה
סטרואידים בשאיפה משפיעים הרבה פחות מסטרואידים שניתנים בצורה סיסטמית (כלומר בכדור), זאת תרופה יעילה מאוד ויש לה את ההשפעות שלה אבל הן הרבה יותר מאוזנות והגיוניות מאשר טיפול פומי בסטרואידים ולכן גם נותנים אותה הרבה יותר בקלות. חשוב להבין שלקוצר נשימה יש השפעות מאוד משמעותיות בפני עצמו ולכן בחישוב של סיכון מול תועלת, מומלץ לקחת טיפול מניעתי עם התופעות שלו ולהימנע מהסיכונים של קוצר נשימה
תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

אני לא כתבתי על אנשים.כתבתי עלינובורות המים

וכבר התנצלתי אם זה פגע או נשמעמתנשא

לא לזה התכוונתי

אז אפשר לעצור את הדיון...

אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה

השובב שלי הוא השלישי

וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..

על סיכונים וסכנות

ואנחנו ממגנים את הבית

אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו

אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.

בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן

אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות

(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)

בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.

ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.

דברים אסורים קורים מעת לעת.. 

פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר

הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן

ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.

וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...

שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא

לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאף

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה

אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.

גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.

אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.

בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות

יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים בגיל 7 מה פוגע ומה לא (וגם בגיל יותר גדול)

המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות

לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה

יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים

עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקה
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים מה פוגע, אבל אם יודעים שמשהו פוגע לא עושים אותו (כשלא מדובר בריב נקודתי)

אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן  ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .

ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו

ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

עוד כיווןאיזמרגד1

אני חושבת שחשוב להסביר לו למה זה לא בסדר, חוץ מלהגיד לו שזה לא בסדר

לנסות לחשוב איתו ביחד מה אחיו הקטן הרגיש כשהוא היה סגור בחדר לבד ולא יכל לזוז 

תודה יקרות על כיווני המחשבהמחיאחרונה

בעזרת ה' אדבר איתו על זה שוב ביישוב הדעת.

כמובן שעכשיו אני רגועה יותר ויכולה לחשוב על זה בצורה יותר שקולה

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

הוא באמת אלוף!חנוקה

לכן קשה לי להתלונן...

אמרתי לו פעם שלא פייר שאני לא יכולה אפילו להתלונן עליו...

אבל לגבי הטאטוא- כל הקאצ' שהוא משאיר באמצעעעע החדר

תוך כמה זמן ורמוקס אמור להשפיע?שמש בשמיים

הגיוני שהילד קיבל ורמוקס ביום שישי ועדיין מתעורר מסכן בלילות?

היו לו תולעים, ראיתי אותם. שמנו לו וזלין בפי הטבעת וזה עזר. ביום שישי נתנו לו ורמוקס ולא ראיתי שיפור משמעותי, עכשיו הוא התעורר בוכה ומסכן ולא ידע מה הוא רוצה והיה נראה בבירור שמשהו מציק לו, לא הסכים לי למרוח לו וזלין וחזר לישון ככה.

יש פעמיםתקומה

שמנה אחת לא מספיקה, ואז ממליצים לתת שני לילות ברצף.

כמובן אני לא גורם רפואי

אבל זה מה שנאמר לנו

תודה! אז לשאול את הרופא ילדים?שמש בשמיים

או שאפשר לתת על דעת עצמי עוד מנה?

זה שלךתקומה

אני נותנת חופשי עוד מנה

אבל לא לוקחת כאן אחריות

תודה על התגובה!שמש בשמיים
הרופאה שלנו אומרת לתת 3 ימים ברצף ואז שוב ביום ה10תודה לה''

הרופאה השנייה שלנו אומרת מנהגים אחת ואז אחרי שבועיים עוד מנה

זה פשוט הבדלים בין רופאים

יש כאלה שנותנים טיפול משפחתי ויש כאלה שרק למי שסובל...

ואיך אני יכולה לדעת אם נדבקתי ממנו?שמש בשמיים

אתמול בלילה הייתה לי תחושה ממש מציקה בפי הטבעת, אז הרהרתי שאולי נדבקתי, אבל איך אפשר לדעת על עצמי?

בדרך כללתקומה

אם ממש רואים את התולעים, ההמלצה היא לתת טיפול לכל המשפחה, בגלל שזה באמת מאוד מדבק. אבל בשביל זה באמת תצטרכי לבקש מהרופא

ולהחליף מצעים ומגבות, לכבס הכל ב60 מעלות.

שאלתי את הרופא והוא אמר לתת רק לושמש בשמיים

הוא לא בגישה של לתת לכולם כי לאחד יש (סה"כ הגיוני, השני עדיין עם טיטול אז נראה לי פחות מדבק ככה ואנחנו מבוגרים אז גם פחות יש לנו ממי להידבק והילד בטח נדבק בגן)

אולי לאור העובדה שמציק לי אז כן כדאי שגם אני אקח, צריכה לבדוק אם מותר בהריון והנקה...

אסור בהריון לפי מה שאני זוכרתתודה לה''
זה לא לגמריתקומהאחרונה

נכון

נגיד באתר של כללית, כתוב שמחודש רביעי היא נחשבת בטוחה לשימוש

בחודשים לפני כן, פשוט אין מספיק מחקרים אז צריך להתייעץ עם רופא לפני שימוש.

זו תרופה שיש לה שם רע משום מה, אבל מכמה רופאים ששאלתי, היא דווקא נחשבת בטוחה לשימוש. (ושוב, לא לוקחת אחריות על התשובות שלי בפורום, רק משתפת מידע)

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
אצלה עברו יותר שנים ממה שאמרו להניגון של הלב

וגם לא באמת חזר לה מספר גבוה, היא מסתדרת בקלות גם בלי משקפיים

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
כן. יש להם אחריות לכל החייםכובע שמש

אם כמובן זה מתאפשר מבחינה טכנית למבנה העין וכו'.

במדידות ובדיקת התאמה הם לוקחים בחשבון גם ניתוח תיקון

לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
לא עשיתי לייזרואילו פינו
התחתנתי עם 2.. עכשיו יש לי 5 אחרי 3 לידות..

שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדולל

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

תלוי בסוג הניתוחואני שר

בביטוח שיש בקופת חולים

ובהסכם של קופת חולים עם המקום

הפער לאותו ניתוח באותו מקום בין השתתפות קופות חולים יכול להגיע לאלפי שקלים (מניסיון), אז צריך לברר ספציפית.

יודעת על גיסתיבשורות משמחות

שעשתה

המספר עלה לה ובמהלך הזמן גם הסתבך ונהיה קרע ברשתית

וואי איזה באסה ואיך היא עכשיו?השם גדולל
רפואה שלמה!
הייתה תקופהבשורות משמחות

מורכבת עם הראייה

עכשיו יותר בסדר אבל כן זקוקה לטיפות קבוע

והנזק לרשתית הרופאים אמרו לה שזה כנראה וודאי מהניתוח

יש פה עניין של סיכוי מול סיכון

זה גם תופעה שהחלה הרבה דיי הרבה שנים מהניתוח אבל ממה שהבנתי ממנה זה אחת מהסיכונים לטווח רחוק של הניתוח

דוד שלי עשה ועלה לו אחרי 10 שנים בערךזוית חדשה
ובלי לידה מן הסתם 🙃
משהו שצריך לדעת- אחרי לייזר, סביב גיל 40+ יש צורךואילו פינו

במשקפי קריאה..

קצת מוקדם יותר מאנשים ללא משקפיים..

אולי הגיל קצת משתנה אבל ממה שהבנתי זה די מחייב שיהיה 

דווקא הרופא אמר לי הפוךשומשומ
שזה מעכב את הזוקן הראיה. 
מכירה כמה שעשו והתחיל להם ממש מוקדם🤷‍♀️ואילו פינו
לי פעם אופטומטריסט אמרבארץ אהבתי

שלפי מצב העיניים שלי עכשיו, לא בטוח שאני אצטרך משקפי קריאה. אבל עם אני אעשה לייזר, אז אני כן אצטרך אחרי גיל 40.

(לא בטוחה שהבנתי אותו מדויק. בכל מקרה לא עשיתי לייזר ולא שוקלת לעשות כרגע).

זה דווקא הגיוני,מאמינה-בטובאחרונה

לאנשים צעירים יש מספר מינוס - קשה להם לראות למרחוק וזה נובע משרירי עיניים שכאילו חזקים יותר מהנדרש.

כשהגוף מזדקן ונחלש שרירי העיניים נרפים, אז למי שהיה מינוס והיה לו קשה לראות למרחוק יכול להיות שיתבטל לו המספר ויראה בסדר אבל אם עושים ניתוח אז אחכ יותר סביר שיצטרכו משקפיים ל ספר פלוס - קושי לראייה מקרוב.

מנגד זה טיפה יותר מסובך כי יש גם מולטי פוקל - אנשים שבמקביל צריכים מספר פלוס ומספר מינוס.

איך אתן מורידות חוםשירה_11

אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד

אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה

ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔

בחיים לא חשבתי על זה האמתמרגול

את מדברת עלייך או על ילד קטן?

אני לוקחת משככי כאבים, אבל בשביל הכאב, לא בשביל החום.

ותלוי גם כמה החום גבוה. 38.5 לא דומה ל40.5

בכללי הגוף צריך מנוחה. תקשיבי לגוף. אם את עייפה תלכי לנוח. אל תאכלי אם את לא רעבה (הרבה פעמים מערכת העיכול קצת מכבה את עצמה כדי שהגוף יתמקד במערכת החיסון)

גם אם את אוכלת - דברים קלילים. מרק, שייק, דברים כאלה. אני הייתי תמיד גם שותה תה.

תנסי כמה שיותר לנוח גם נפשית. עזבי אותך מהמיילים שצריך לענות להם וכו. תהיי במיטה תקראי ספר. כשתהיי עייפה תישני. כזה…

ונראה לי שהגוף מספיק חכם בשביל להעיר אותנו בעת מצוקה. לא מבטיחה. אבל כך נראה לי. 

התכוונתי לילדיםשירה_11
שמסוכן שהחום עולה ואני לא בשליטה לא?!

ותודה על התשובה המפורטת קראתי כל מילה וזה באמת מה שאני עושה עם עצמי כשאני לא מרגישה טוב

מגבת לחה על הראש/ מקלחתנפש חיה.
גם אם ביום אני מושכת, בלילה אני כן נותנתטארקו

בדיוק בגלל מה שכתבת למטה שזה מפחיד לתת לחום לעלות בלי להיות בבקרה.

אם לא, תביאי אותם אלייך למיטה

וגם

אני נותנת נורופן/אקמולי אם החום מעל 39

או אם החום נמוך יותר אבל הילד סובל

לא ממהרת לתת אבל גם לא נמנעת מלתת לילד כי גם לאפשר לגוף מנוחה ולא מלחמה מאפשר החלמה טובה יותר.

ממש ככהחנוקהאחרונה

זו גם ההמלצה שאני מכירה

בלילה בפרט אצל תינוקות כן לתת כי את לא במעקב.

הבן שלי מתנגד לתרופות, אז לא רבה איתו אם זה לא חיוני (אנטיביוטיקה נניח)

אבל הוא כבר גדול יחסית, בלילה מעיר אותי אם לא מרגיש טוב.

בגיל קטן יותר נתתי לפני השינה

הסברתי שבלילה חייבים.

שמה איתי במיטהעוגת גבינה.

מלבישה בגדים קלים.

לא מכסה בשמיכות.

בלילה לרוב אעדיף לתת. ואם לא אתן זה כבר שאראה שחיונית ובסוף חולי וכבר לא מעלה חום גבוה.

אולי יעניין אותך