חזרתי הרגע מאסיפת הורים של הגדולהדיליה

והנה בא לי הפורום הזה בטוב...

יש לה הפרעת קשב וריכוז קלה שהוחלט שלא לטפל בה באופן תרופתי בשלב זה מכול מיני סיבות. היא במעקב.

היא מצליחה בלימודים בסדר מבחנים באיזור ה90 +- אבל היא הבה יותר חכמה מזה.

אם היא הייתה מצליחה להתארגן עם עצמה היא הייתה ודאי 100% ילדה חכמה ומוכשרת במיוחד מפותחת מאוד קוראת ספרים ברמה גבוהה, חברותית מאוד מאוד ממש קלילת מעלות.

המורה אומרת שהיא מרגישה שהיא חווה תסכול בבית הספר. שהיא לא מנצלת את עצמה. העניין הוא שהיא ממש משתעממת, היא קולטת את החומר בשנייה ולא צריכה הסברים נוספים משתתפת בשיעורים המורה רואה שהיא יודעת את החומר מצויין וגם בבת אנחנו מתרשמים ככה.

היא לומדת חומר בחשבון מסבירה לי אותו מבצעת תרגילים בע"פ חישובים מסובכים, אבל במבחן האחרון קבלה87. 

המורה אומרת שצריך לעזור לה בהתארגנות. סיכמתי איתה שפעם בשבוע אני יעבור איתה על הילקוט ויעזור לה לסדר.

העניין הוא שהמורה יוצאת לחופשת לידה במימים הקרובים אז ממילא אין הרבה מה לעשות מבחינת תהליך בבית הספר.

אני גם עמוסה מאוד מאוד אז מחפשת רעיונות איך לעזור לה בלי שייקח לי את חיי.

בנוסף בצהרים היא לבד בבית רוב הימים לפחות שעה או יותר. כי הילדים בצהרונים וכד' ואני בעבודה. אז לכאורה יש לה את הזמן לעשות שיעורי בית לארגן ילקוט וכו' אבל אין לה מוטבציה היא בחיים היפים מתעצלת כזאת וחסרת כוחות....

יצא ארוך קצת אבל אני מתוסכלת ילדה חכמה מהממת ונפלאה סתם לא עושה עם עצמה יותר מידי...

טוב אז למיטב הבנתי בעיות התארגנות זה משהו שעובדים איתוהכל בנחת
אצל קלינאית תקשורת.
אבל חיפשת דברים שלא גוזלים הרבה זמן מהחיים. אז הייתי הולכת על מבצע העצמה. על אחריות אישית בבית בתחום החוזק שלה משהו בסגנון שיכול לתת לה מקום ואחריות.
לפעמים זה גם עניין של זריקת אחריות על אחרים שזה הכי נח ( לא שוללת את הקושי בקשב. אבל זה מצטרף לפעמים)

בהצלחה יקרה 🧡
מה הכוונה האחריות על האחרדיליה

יותר ריפוי בעיסוק. וקוגפן מכוון להתארגנות עם קשיי קשבאורוש3
צריך למצוא מרפאה בעיסוק שלמדה. יש גם דרך הקופה.
חח כן התבלבלתי.. מרוב קלינאיות לילדים שלי 🤦🏻‍♀️הכל בנחת
חחח הייתי איתה בריפו בעיסוק בשנים הראשונות של בית ספרדיליה

וכשקראתי את ההודעה שלך אמרתי יואו לא חשבתי להיעזר גם בקלינאית....

עזר לה לפרקים אל כנראה יש גם אופי...

וואו מזדההילדה של אבא

עם הילדה כמובן.

אין לי הפרעות קשב ב"ה (ככל הידוע לי;) אבל גם אני ככה הייתי

מבינה בשניה, משתעממת בשיעורים, ואז לא רואה טעם לעשות שיעורי בית כי כבר הבנתי הכל..

ואז סומכת על הראש שלי שיוציא 85 בלי מאמץ ומסתפקת בזה.

אממ האמת לא הבנתי מה מפריע לכם

שאין לה תעסוקה אחרי צהריים? שאתם מצפים שתוציא 100? 

אשמח לעזור אם אוכל..

המורה טוענת שהיא מתוסכלת...דיליה

שהיא מרגישה שלא עושה כלום בבית הספר.

אני לא חווה אותה ככה בכלל 

היא בסבבה של החיים עושה מה בא לה...

אבל המורה חושבת שלא טוב לה.

וגם אני מפריע לי שהיא מבולגנת לפעמים. הקטע שזה באמת לא הסטרי מבחינתי....

רוצה לחשוב איך לעזור לה בבית הספר.

ונראה לי שמבחנים טובים כן יעשו לה טוב.

אז רוצה לחשוב איך לעזור לה להתארגן...

אהה מבינהילדה של אבא

היא צודקת

הבית ספר קטן עליה, ב"ה שהיא ניחנה בראש טוב

וההרגשה של התסכול מוכרת לי היטב..

הייתי ממליצה לאתגר אותה

מהצד הלימודי- להביא לה חוברות של חידות היגיון, חישובים ארוכים, שחור ופתור, קאקורו וכו'

זה מפתח את הראש

מביא סיפוק

ומעלה את המוטיבציה להצליח יותר גם במקצועות שנלמדים.

ומהצד שבבית- לתת לה משימות גדולות ולהגיד לה שסומכים עליה.

לדוגמא שתיקח את הילדים מהצהרון לבד ותתחמם להם אוכל (כמובן בהתאם לגיל שלה ושלהם)

אם יש ילד או ילדה שגם בבית ספר וקטנים ממנה- להגיד לה שתעזור להם בשיעורי בית.

ואם עדיף לא לנסות על הילדים,

לתת לה אפילו לשטוף כלים, כביסה, לסדר ארונות.

משימות שיש להם התחלה וסוף- עם תוצאה שמביאה סיפוק.

והרבה הרבה לעודד ולתאם מולה ציפיות.

בהצלחה ממש

אשרייך שזה חשוב לך!

האמת שבחיים עצמם היא מבסוטה לגמרידיליה

יש לה כאן מלא תפקידים והיא עפה על עצמה

שכנות מתחננות שאוותר עליה לביבי סיטר סומכים עלי מאוד היא מסורה ושופעת ב"ה גם בבית הספר היא כן מתארת שטוב לה.

התסכול זה משהו שהמורה מציעה.

חידות היא באמת ממש אוהבת.

יש משהו שאת מכירה שמומלץ?

אם אני יביא לה חוברת שלמה היא פחות תאהב יותר אחר אחר כי תמיד שש הרבה זה מעיק עליה...

אפשר לשאול אותהאמא וגם
ולבדוק אם היא באמת מתוסכלת.
לי נשמע שהבעיה העיקרית פה זה ככה:
1. רכישת הרגלי למידה שזו הבעיה של ילדים חכמים שפוגשת אותם בגיל מאוחר
בשלבים שהחכמה לא מבפיקה לפצות על זה כי הלימודים קשים יותר
2. בעיית התארגנות שאולי באמת ריפוי בעיסוק
היא לא מרגישה לי מתוסכלת בכלל!!דיליה

פען היו לה קצת קטעים שהייתה נעלבת היום ממש לא במקום הזה.

1. נכון. אבל למה היא צריכה לרכוש הרגלי למידה בגיל מאוחר זזה מה שאני שואלת את עצמי. למה לא נעזור לה כבר עכשיו?

2. ריפוי בעיסוק עשינו כמה שנים. הועיל מעט מידי...

לגבי התסכולאמא וגם
אם היא לא מרגישה מתוסכלת אולי זו המורה שמתוסכלת.
הייתי משחררת את זה.

הרגלי למידה כמובן להקנות עכשיו כדי שלא תהיה מול שוקת שבורה כשתגדל.
להרגיל לדוגמא שאחרי ארוחת צהריים יושבים לעשות שיעורי בית כמה דקות ומערכת.
לחשוב עם המורה איך אפשר להקנית הרגלי למידה בשיעורים בכיתה כשהיא מבינה מהר.
נשמע לי שאת צריכה לחשוב איך לעזור למורה 😄 הילדה נשמעת סבבהמיואשת******
תכלס נכון.דיליה

דבר ראשון אמרתי למורה שלא תושיב אותה בראשון מולה ושהבלאגן לא אמור להפריע למורה,

איזה שטות זה לשים כזאת ילדה מתחת לאף של המורה....

תנסי לשוחח עם הילדה לפני הכלרשש

יש מצב שהמורה לא קולטת אותה

כלומר יתכן שהילדה בסדר גמור עם עצמה, מבסוטה מהחיים והמורה פשוט מניחה שאם הילדה מוכשרת ונכשלת בבחינה אז היא בטח נורא עצובה

יש הבדל בין ילדים בדיוק כמו שיש הבדל בין מבוגרים

חייבת רק להעיר שהניסוח שלך לגבי משהו שלא יקח הרבה זמן הוא עשוי להשמע מעט בעייתי (מסייגת מראש, אם טעיתי אז שימי פס על דברי)

את צריכה לבדוק טוב טוב אם הילדה צריכה עזרה בתחום כלשהוא (וכפי שכתבתי לעייל בהחלט יתכן שהיא שמחה ורגועה ובעתיד כשחומר הלימודים יהיה מורכב יותר היא תתעניין ותשקיע)

אבל-

אם היא צריכה עזרה אז העניין שאת מאוד עמוסה הוא לא ממש גורם במשוואה, כלומר היא הבת שלך ואת היחידה שיכולה לעזור לה להיות הכי מוצלחת ביקום (כמו שנשמע שהיא באמת!) ולמצות את כל הכישרונות שלה

את מאווווד תצטערי אם בגיל 20 תמצאי בבית בחורה סופר מוכשרת שנאלצת להסתפק במקצוע דל שכר ו/או לא מספק נפשית בגלל שאין לי כישורי למידה טובים כי לא טרחת לעשות את הבלתי אפשרי בילדותה

היחיד בעולם שיכול לקטוף בשבילה כוכבים כרגע זה את, היא צעירה ועוד לא ממש אחראית למעשיה

מקווה שהועלתי

בת כמה היא?רינת 23אחרונה
תבררי אם יש בבית ספר תכנית אמירים/ תכנית מצטיינים או שיעורי העשרה שהיא יכולה לצאת אליהם.

השעות שהיא לבד בבית- שתנוח, תהנה ואת הש.ב ולמידה למבחנים תעשה מאוחר יותר.
באיזה כיתה היא?לפניו ברננה!
האמת שבתיאור את קצת מזכירה לי אותי ביסודי.
חוץ מהעניין של הקשב..
אבל גם אצלי הייתה בעיית התארגנות, וגם אצלי לא הייתה שום מוטיבציה לעשות שיעורי בית ולארגן ילקוט. לא בגלל עצלות אלא בגלל רחפנות-יצירתיות-כתיבת סיפורים- קריאה-ועוד דברים הרבה יותר חשובים לעשות בחיים מאשר להשקיע בלימודים שגם ככה אני מבינה וגם ככה משעממים אותי.
עד סוף היסודי הציונים שלי תמיד היו מעל 85, לרוב מעל 90.
חטפתי את שוק חיי בכיתה ז' - אשכרה צריך ללמוד כדי להצליח בבחינות...
אז אם היא כבר מתחילה להתקרב לחטיבה הייתי מספרת לה שזה ככה, והרבה יותר קשה בלימודים, וכדאי מאוד להתחיל להתרגל מראש להרגלי למידה טובים כי ללמוד את הרגלי הלמידה ואת החומר החדש והמסובך בבת אחת זה הרבה יותר קשה מאשר להגיע כבר עם הרגלים מבוססים.
הייתי מתמקדת בעיקר בהתארגנות, זו מיומנות לחיים שהיא תצטרך לא רק בלימודים. זה כמובן קשור אצלה גם לקשב, אבל יש איך ללמוד מיומנויות שעוזרות עם זה.
ההתארגנות זה דבר שקשה לי עד עצם היום הזה, אבל אני למדתי שאם אני מגדירה לעצמי לוז זה הרבה יותר קל. האם מבחינתה השעה שהיא נמצאת בבית בצהריים מיועדת לשיעורי בית ולארגון הילקוט? אולי היא צריכה שתחליטו ביחד מה עושים בשעה הזאת? שיהיה לה ברור וידוע?
אפשר מבצע מדבקות כזה.. של סדר בחדר+מערכת כל יום+ מחברות מסודרות. או כל קריטריון אחר שתחליטו יחד, בעיני הרתימה של המוטיבציה שלה לתהליך היא הכי חשובה, אז כמובן מתוך שיח ומתוך הבנה שלה למה כל קריטריון נבחר, ולמה דווקא הוא. וכמובן שבבחירת הקריטריונים את יכולה לנווט אותה לבחור דברים שלא מדי יעמיסו עלייך, או אפילו אם יש קריטריון שהיא בוחרת ונראה לך שידרוש ממך יותר מדי ליווי אז תגידי לה שזה חשוב מאוד לעבוד על זה אבל כרגע את לא פנויה לזה מספיק אז לא תכניסו את זה הקריטריון במבצע הזה ותשמרו למבצע הבא.

בהצלחה!!
היא כיתה ו'דיליה

נראה לי אבל שהלחץ רק עוה לה רע. 

שתתתמודד... סתם חבל לי בשבילה. אינ לא למדתי יותר מידי בבית הספר. הים אני עם תואר שני ב"ה עובדת בעבודה שווה ב"ה אבל היה חסר לי המון דברם בעיקר אנגלית שלא השקעתי בכלל ביסודי ובלימודים הרגתי את עצמי אז חב לי שלא תתקדם כבר עכשיו

אבל היא מקבלת ציונים סבבה באנגלית?לפניו ברננה!
כמו שאר המקצועות? אז הכל סבבה. שנה הבאה היא תבין (אולי) שצריך להשקיע..
אני באמת חושבת שילדה עם שכל כמו שאת מתארת - אם יהיו לה הרגלים טובים תצליח בתיכון גם אם עכשיו לא לומדת טוב, ולכן עובדת על ההשקעה בפן ההתארגנותי.
באנגלית לא מספיק סבבהדיליה

היא הולכת לשיעורים פרטיים ומתקדמת פלאות... 

באמת רוצה לעזור לה יותר בפן ההתארגנותי...

בעז"ה נחשוב על מבצע מתאים וננסה,

תודה!

אני הייתי כזאת בול, אחד לאחד.לא מחוברת
אז כמה דברים.
דבר ראשון ממש מעריכה אותך שאת לא שולחת אותה ישר לרטלין, זה הפתרון הקל אבל באמת לא שווה את זה. הבת שלך תזכה!
דבר שני , זה באמת בעיה לילדים שקולטים מהר, באמת זה יוצר תסכול . כי ממש מרגישים את הבזבוז זמן, וששום דבר לא מתקדם. ממש מתסכל כילד.
אני ממש ממליצה לזמנים האלה משחקים. כל כיתה ח שלי עשיתי סדוקו ממש כל שיעור שקלטתי, מפתח את המוח ונתן לי תעסוקה. תזרמי איתה עם מה שהיא אוהבת, אולי תשחצים? יש כל מיני.
אני לא ככ מאמינה בללכת בתלם. הילדה שלך חכמה ובחיים היא תצליח. אותי ניסו כל החיים ליישר (עדיין מידי פעם אמא שלי מנסה) אבל זה לא מתאים לכולם ובאמת העולם כבר מבין את זה.
עכשיו דבר אחרון אבל בסוף זה קשור להכל.
אני לא יודעת רק זורקת רעיון.
יכול להיות שהיא פשוט עמוסה רגשית, ואני לא מדברת על בעיות בבית. יש כל מיני סוגים של עומס. אני מאמינה שבלאגן בחוץ זה גם בלאגן בפנים- ואני ממש כזאת.
אצלי העומס היה בזה שהייתי רגישה מידי. הייתי סופר חברותית ופשוט לא יכלתי לסבול חוסר צדק. יכלתי לחזור הביתה בוכה בהסטריה כי העילבו מישהי בכיתה שלי. או מחרם שעשו לילדה.
הייתי חושבת שעות במקלחת על מהות החיים. וכן קראו לי עצלנית. היום אני מבינה שזה ממש ממש לא זה. זה לא רק רחפנות זה גם עומס. שאתה עמוס גם יש פחות כוחות.
וזה ממש קשור להפרעות קשב. פשוט המוח צרחף מדבר לדבר. בבלאגן.
שמעי היום אני מודעות לכוחות שלי לומדת תואר קשה במקום נחשב. לא נשמע שאת דואגת. אבל יוצא ממנו משהו בסוף
רטלין זה לא הפתרון הקלoo
זה פתרון למי שצריך רטלין
יש לי ילד שבלי רטלין אין לו סיכוי בכיתה של שלושים ילדים, ועם רטלין הוא תלמיד מצטין, כי חוץ מקשב וריכוז, הוא חד תפיסה ועם זכרון מצוין, וזה כמובן משפיע על הבטחון העצמי, מצב חברתי, רגשי, נפשי.
מי שצריך רטלין ולא לוקח, זה עלול לפגוע בו מכל הבחינות.
נכון. היה מאוחר.. התכוונתי במקרה שלה.לא מחוברת
יש המון מיקרים שפשוט דוחפים את זה לילד. ולדעתי זה נורא.
אני ממש סבלתי מזה גם פיזית ונפשית.
ואני ממש לא הייתי צריכה את זה
יש לי אח שפרח עם קונצרטה, ממש. מהילד המציק הוא הפך להיות החבר של כולם.
פשוט היום לדעתי נותנים את זה יותר מידי בלי להבין את ההשלכות. במקום להתמודד עם ילד שקשה לו/יצירתי וכן האלה
מפריע לי הנחרצות שלך לגבי הריטליןפרח חדש

אי אפשר לתאר כמה ילדים ניצלו בגלל זה

וכמה ילדים הפסידו מזה שלא קיבלו ריטלין

הגבתי למעלה.לא מחוברת
אני די לא דואגתדיליה

כי יאמא שלה גם הייתה קצת כזאת אבל לפחות לא הייתי בכורה ואימא שלי לא נלחצה מידי...

היום יש לי תואר שני אבל מרגיש לי שחבל שמתבזבזת...

מרגישה גם אולי שזה עניין רגשי אבל כזה מרוב שפע היא משפיע על הסביבה הרבה טוב הרבה שמחה והרבה בלאגן היא טיפוס שופע כזה. זה התחושה שיש לי אחרי המחשבה היום...

יש להם מורה מתקנת בבית הספר? נשמע לי שזה קשור לתחום האחריותמתואמת
שלה...
אם לא - אז אולי כדאי למצוא באופן פרטי אשת מקצוע שתוכל ללמד אותה אסטרטגיות להתארגנות. לא מספיק בקיאה, אבל זה בטוח קיים...
ובאמת טוב להסתכל על הכוס המלאה - על החוכמה והשכל שיש לה ביחד עם הקושי בקשב ובריכוז...
נסי לברר על שיטת קוגפןבאר מרים
נראה לי שזה יכול לעזור..

(מגיעים לזה דרך ריפוי בעיסוק..)
וואי. אני חייבת לומר שאני בהלם.תהילה 4
אולי לא הבנתי נכון. אבל יש לך ילדה מוכשרת. ממש. שמצליחה להשיג ציונים נפלאים. אבל "יכולה יותר" סליחה שאני שואלת אבל בשביל מה יותר? אני שומעת פה. ואולי אני ממש לא מבינה נכון )קראתי את ההודעה פעמיים) על ילדה מצטיינת שמשתעממת בכיתה אז מסבירים שאם הייתה מרוכזת הייתה מקבלת עוד 5 נק'. באמת, בזה צריך להתעסק? 87 זה ציון מעולה בעיני. לא הייתי מבקשת יותר מזה.
מצד שני יש גם בעיה של ילדה חכמה מאד שלא ממצה את היכולות שלה אבל זה ממש לא קשור לכיתה ולהפרעת קשב. אני הייתי חושבת על לשלוח אותה לחוג, התנדבות או סניף. דברים שיתנו לה עוד תחומי התענינות ותעסוקה. הראש שלה יהיה לא רק בלימודים ויהיו לה הישגים ותחומי עניין בהם היא תוכל לעוף בלי מגבלות הקצב הלימודי של הכיתה. כשיהיו לה את אלה היא תוכל גם בזמן שיעמום בכיתה להתעסק עם ענייניה בשקט. כך שהיט לא תפריע למורה ותמשיך ללמוד ולהגיע להישגים בהתאם ליכולות המבורכות שלה.
עונה לךחגהבגה
יש ערך גדול מאוד, ב ללמד את הילד לעשות את המקסימום שלו.
כפי שאני מבינה- היא מוציאה 87 והייתה יכולה להוציא בקלות 100. למה לא לשאוף להיות הכי טוב?
אני לא מדברת על ילד מתקשה, שעובדים איתו ויוצא עשן והוא מגרד 80.
אם אני מבינה נכון הילדה עדיין ביסודי, 87 זה לא ציון מעולה ביסודי, כמו שהוא מצויין למשל בתיכון.
זה לא חייב לבוא מתוך פרפקציוניזם, דחיפה לא בקיאה ותסכול.אבל זה משהו שיכול וצריך להניע אותה להשקיע, ולדעתי זה נובע מאותה הפרעה קלה של קשב וריכוז.
אחרת, למה ילדה כל כך , לא מוציאה 100 בקלות?

ולםותחת, @דיליה
כשהמורה אומרת לך שיש קצת בעיה של התארגנות והיא לא מרוכזת, רוב הסיכויים שזה משהו שמפריע לסביבה, לה, וגם למהלך השיעור.
אני בטוחה שהילדה המקסימה המוכשרת וה מהממת שלך לא עושה את זה בכוונה!! בכלל!! אבל שורה תחתונה, במערכת החינוך כפי שהיא היום, שמותאמת לצורה מאוד מסויימת של לימוד, שבה יוצאים מנק' הנחה שכולם אותו דבר (זה משהו שחייבים לשנות, לדעתי) הבת שלך לא מוצאת את עצמה וזה עלול לפעמים "להפריע". שוב, בכוונה במרכאות כי את אפילו אח את שבבית את לא פוגשת את זה אבל בבי" ס היא צריכה לשבת מספר שעות מכובד ולהשתמש, ממש הגיוני.
כמה פתרונות:
1. הצבת יעדים/מטרות- לעשות ממש מבצע או לוח, שהיא עושה בקרה לעצמה.
כל ערב, היא בודקת שעשתה את כל השיעורים (זה תלוי אם כתבה ביומן בכיתה), וסידרה מערכת והתיק מסודר.הייתי הולכת אפילו מיותר מזה ומבקשת ממנה לדאוג שלא יהיו סלם דפים/שקיות/פסולת בתיק, ולבדוק שלא חסר כלום בקלמר.
כמה שזה משמעותי, ממש ממש.
ברגע שהיא מסיימת לעשות את זה, היא אומרת לך, את מעיפה מבט, ושמה מדבקה/כוכב. ככה זה לא גוזל ממך זמן, אבל כן גורם לך להיות בבקרה.
אפשר לבקש מהמורה לעשות את זה גם בכיתה, נניח אם תחילת שיעור המקום מאורגן, נק', אבל זה יהיה לה ממש קשה כי יש לפחות 5-7 תלמידים בכל כיתה שצריכים משהו כזה וזה מסובך...
2. תעסוקה בכיתה- נניח עושים עבודת כיתה לומדים חומר חדש והיא סיימה, שיהיה לה ספר/חוברת עבודה או אפילו מחוברת מנדלות, בתיאום עם המורה שהיא עעובדת בה.גם פה צריך לבדוק מדיי פעם, נניח בחוברת עבודה שהיא עושה נכון.
3. סדר יום. לא יודעת איך אצלכם בבית, אבל יש משפחות, במיוחד רב גילאיות, שאין סדר יום מסויים, הכל זורם כזה בלי שום כיוון.
כדאי לארגן את היום בבית, וכך הכל באופן כללי יותר מאורגן..
ואי רעיונות מעולים.הכל בנחת
בדיוק באתי לכתוב שיש לי תלמידות שעשיתי להן סרגל התארגנות ואנחנו שמות מדבקות על כל שלב
וגם לי יש תלמידות שכאשר מסיימות משימות עובדות בדפי עבודה/ מנדלות

ואגב. רק אומר שלמידה דיפרנציאלית ( לפי רמות או צורך לימודי) יכולה ממש להתאים לילדה שלך. זה נותן המון במה לחזקים
חגה אני חולקת עלייךתהילה 4
אני מאד מעודדת את ילדיי להוציא מעצמם את המקסימים אבל המקסימום פה נמדד בצורה שגם את- בהמשך דברייך הודית שהיא מאד מאד מסויימת ונקודתית. ואולי אולי אם יורשה. לי מאד נוחה למורה. (גם אני מורה אז מותר לי)
אני מרגישה שיש גם עודף באיבחונים וטיפוליות יתר. כאילו יש איזה קו אחד שכולם צריכים להיות בתוכו ואם לא זה כבר נקפיץ סוללת עו"סים, פסיכולוגים, טיפולים ונאבחן "הפרעת קשב" הרי אין פה בעיה. אלא יש פה ילדה מתוסכלת ומשועממת אז בואו נמצא לה תעסוקה. אני יותר ממאמינה שכשהיא תהיה יותר מבסוטה מהחיים שלה גם הציונים שלה יעלו כי יהיה לה יותר מעניין גם ללמוד. אבל להפוך לבעיה סטיה כזו קלה מה"נורמה" ? עושה הרגשה שמגדלים פה רובוטים.
נכון. צריך להשקיע ולהוציא את המקסימום השאלה אם הדרך היא לחפור, ולדון ולטפל ולטפל ולטפל. במקום לבוא בדרך עוקפת נעימה ומפתחת יותר. כך בעיני.
בקשר למורהק את סופר צודקת!חגהבגה
רק- נוחה למורה.
אבל, וזה אבל גדול- לא מרצון
מוכרת...
לגבי הדרך, מסכימה.
לא יודעת למה חשת שלא- בשום מקום לא כתבתי לרדות בה או לגרום לה לתסכול.
אבל כן תדע שמצופה ממנה, בגלל שהיא כזו מוכשרת ומסוגלת!!
ואם מסדרים את כל ה מסביב תהיה לה פניות ורצון להשקיע
חגה תודה רוצה מעט הרחבות:דיליה

כ
1. הצבת יעדים/מטרות- לעשות ממש מבצע או לוח, שהיא עושה בקרה לעצמה.
כל ערב- זה חלק מהבעיה הקוישלהיות עקבית הערבים העמוסים, היא בודקת שעשתה את כל השיעורים- היא לא תמיד זוכרת מה ואם יש ביעורים בכלל  וסידרה מערכת משתדלת אבל לפעים כבר עייפה מידי ומבקשת לדחות לבוקר- (כי אז גם חוסכת מטלות בוקר חחח) והתיק מסודר.הייתי הולכת אפילו מיותר מזה- לא רואה סיכוי.... ומבקשת ממנה לדאוג שלא יהיו סלם דפים/שקיות/פסולת בתיק, ולבדוק שלא חסר כלום בקלמר.
כמה שזה משמעותי, ממש ממש.
ברגע שהיא מסיימת לעשות את זה, היא אומרת לך, את מעיפה מבט, ושמה מדבקה/כוכב. ככה זה לא גוזל ממך זמן, אבל כן גורם לך להיות בבקרה.
אפשר לבקש מהמורה לעשות את זה גם בכיתה,- המורה כאמור אמורה ללדת אוטוטו אבל גם זה נראהלי יכול להיות הרבה למורב כיתה עמוסה בלע"ר לא מגזם לבקש? נניח אם תחילת שיעור המקום מאורגן, נק', אבל זה יהיה לה ממש קשה כי יש לפחות 5-7 תלמידים בכל כיתה שצריכים משהו כזה וזה מסובך...
2. תעסוקה בכיתה- נניח עושים עבודת כיתה לומדים חומר חדש והיא סיימה, שיהיה לה ספר/חוברת עבודה או אפילו מחוברת מנדלות, בתיאום עם המורה שהיא עעובדת בה.גם פה צריך לבדוק מדיי פעם, נניח בחוברת עבודה שהיא עושה נכון.הלוואי שהמרוה תסכים אני לא מאמינה שיש סיכוי אפילו קלוש לדבר. וגם היא לא גומרת את העבודות בכיתה זה חלק מהעניין כיהיא עם קושי בהתארגנוץ. היא משתעממת תוך כדי השיעור ומרחפת וגם לא תמיד מתחילה מטלות כאליול כבד לה ומשעמם לה החיים. (סוג כמו אצלך וואלה יום שישי בבוקר אין כוח לכלום רק שלך יש אחריות בסוף....)
3. סדר יום. דווקא סדר ום יש לי מאוד. אני צריכה אבל סדר יוםזורם. יום קבוע לכל דבר, שינה לקטנים בשעה קבועה ארוחת ערב פחות או יותר מאורגנת אבל בכול זאת לא מוסד...לא יודעת איך אצלכם בבית, אבל יש משפחות, במיוחד רב גילאיות, שאין סדר יום מסויים, הכל זורם כזה בלי שום כיוון.
כדאי לארגן את היום בבית, וכך הכל באופן כללי יותר מאו

האמת אני ממש לא מסכימה שאת אמורה לבדוק בכתה ומיואשת******
שהיא עשתה שיעורים וסדרה מערכת? למה זה עניינך בכלל? זה לכתה א. מקסימום לילדים מתקשים כתה ב
אחר כך האחריות שלהם. לא סידרו יהיה להם קשה יבינו שצריכים לסדר
כל אחריות שאנחנו לוקחים הילדים מאבדים את היכולת להתמודד איתה בעצמם
כך לגישתי
כל מילהoo
חבל שאת לא מורה!!דיליה

ואני ממש מסכימה איתך.

תודה על ניסוח המחשבות...

😂😂😂 ה ירחם אם הייתי מורהמיואשת******
ורק אני אוסיף אני לא מלאך כן?מיואשת******
אני יכולה לעבור ליד ילקוט מבולגן ולומר להן מה זה??? ואז הן תלכנה לסדר
אבל זה לא אחריות שלי ואמירה כזו קורית פעם בחודשיים בערך. אני משתדלת לא להסתכל 🤭
לא ראיתי שום הבדל בציונים מאז שהורדתי אחריות
כן ראיתי הבדל גדול לאורך השנים ברמת הסדר העצמי שהן מגיעות אליו. כל אחת ויכולתה
פתאום זה אכפת להן הם מסדרות יותר.. את המדף שלהן, לא את הבית חס ושלום כן? 🤣
חחחדיליה

האמת שדיברתי איתה עכשיו מתי היא רוצה שנסדר את הילקוט היא ממש לקחה קשה ואמרה שזה מקום פרטי שלה ולא מעוניינת בחפירה שלי.

וואו איך שהבנתי אותה. באמת בית קטן ללא הרבה פרטיות המיטה שלה (קומה שנייה) והילקוט

ניסיתי לשאול אותה מה כן יעזור לה היא לא ידעה לומר.

וברחה לישון... זה גם בתגובה ל @אמא וגם...

אז כנראה יש תסכול שלא הבנתי אותו.

וננסה לדבר עליו ולעזור מה שאפשר...

לפעמיםאמא וגם

באמת לעזור לה לסדר בצורה יפה ונעימה את הדברים שלה גם יכול לעזור

גם לתת לה מוטיבציה וגם הרגשה נעימה של מרחב פרטי..

הבת שלי מסדרת לפעמים בשירותים 🤭מיואשת******
כי שם היא יכולה לנעול וזה מרגיש לה פרטי ונעלם שאני לא אראה את השישן ושמחו בילקוט
מותר לה
זה באמת פאדיחה
היא נמצאת בחוגיםדיליה

התנדבות פחות מתאים לנו מכל מיני סיבות.... בעיקר שאני צריכה אותה בשעות האלו... אבל גם כי מתקשה להחזיק דברים קבועים ואני מסתפקת בחוג ושיעורי פרטי בשביל קביעות שבועית...

באמת היא פורחת שאר התחומים בחייה ומקימה מיזמים שזה מדהים...

הקימה עיתון עם שכנות ועוד ועוד...

בקיצור הילדה אחלה. רק לא נוחה למורה.תהילה 4
סליחה שאני אומרת אבל המורה צריכה להתגבר. ולא כל סטייה קטנה צריך להפוך להפרעת קשב. חבל על הילדים.
אני מצטרפת גם למי שכתבה שאת ממש לא צריכה לארגן לה את העניינים זה לגמרי לימוד שלה אפשר ללמד אותה פעם פעמיים ומאז זה שלה.
הדבר שהכי חסר היום זו קצת עצמאות ואחריות לילדים. הבת שלך יוזמת ועושה זה מקסים. בואו נאמין בהם שהם יכולים לדאוג לעצמם. )יותר מלהשיג עוד 5 נק').
לדעתי תרגיעי את המורה. ממש כמו שאמרה מיואשת.
התבלבלתי והגבתי פה בטעותדבורית
אני יגיב בהמשך לכל אחתדיליה

בינתיים תודה.

העברי את זה לילדה בצורה ממש טובה בזכות הרגיעה שיש לי מכאן

אקרא בעיון את כל ההחכמות שלכם ממש בכול תגובה מצאתי משהו

רוצה לעבור על זה שוב וממש לקחת דברים למעשה.

תודה לכל המגיבות הנפלאות אתן עוזרות לי מלא...

לא תגובה מקובלת במיוחד אבל…מיואשת******
אבל אני כזו
תמיד קיבלתי תשעים למרות שהיכולות יותר
והיה לי משעמם
והמורות כעסו
ומבולגנת
ואמא כעסה
ולמדתי וגדלתי ובגרתי ויש לי תואר במחשבים בהצטיינות כי כשהיה לי מספיק אכפת והלימודים היו מספיק מאתגרים השקעתי יותר
אז רק מבחינת הדאגה שלך בלימודים, לדעתי מה זה מיותר
אם הציונים שלה טובים עזבו אותה בשקט.
שלא תהיה לה טראומה מלימודים בגלל שמנסים לתקן אותה שתתאים למערכת
87 חד פעמי זה לא נורא
אם זה מתמשך זה משהו אחר
אבל האם יכול להיות שדווקא עכשיו ירד לה הציון כי המורה או אתם קצת לוחצים עליה? אולי זה מלחץ?
בקיצור לדעתי לשחרר כרגע
וואו אני ממש רוצה לשמוע בקולךדיליה

גמני הייתי כזו. לא שוכחת מבחן שקיבלתי 93 שהמורה כתבה לי ציפיתי ליותר...

גם לי יש היום תואר שני והכול ומקצוע מהממם ומשמעותי,

אבל כן, הבת שלי לומדת במערכת פטריכאכלית אין לי הגדרה יותר טובה!!

מערכת של ימים עברו בה כל תלמיד צריך להתאים את עצמו כל כך לא יעיל אוף.... והיא כל כך מוכשרת וחכמה ומתוקה שסוף, כן, בקום לשים את הציפיות על הכריות אני שמה גם עליה....

תכלס העבודה היא כאן שלי...

אבל 87 הוא ציון שקורה לה לא קבוע אבל זה התנועה 87-93 יכול להית גם פחות במקצועות שהיא שונאת או יותר המקצועות קלים או שהייתה לה סבלנו לקרוא את המבחן מהתחלה עד הסוף ולענות על כל שאלהץץץ

את יכולה לסכם איתה שאת מצפה שלא תרד מתשעיםמיואשת******
ולומר שלפי היכולות שלה היא יכולה מאה, אז תשעים ומעלה מקובל עליך. וזהו. שלום.
זה באמת עבודה שלנו לשחרר , גם לי קשה.
אבל גיליתי שככל שאני משדרת ציפיות (ויש לי!) אז הציונים שלהם יורדים בהתאמה. ממש. מרב לחץ ממני.
עשיתי המון עבודה עצמית ואני מנסה לזכור איך אני הייתי
זה באמת עבודת המידות
ועבודה מול המורה
להבהיר שבהחלט הילדה לא תפריע בשיעור אבל שאם משעמם לה המורה יכולה לאפשר לה להתעסק במשהו שלא מפריע.
זוכרת עד היום את אמא שלי בכתה ו צועדת לשיחה כזו בדיוק עם המורה
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרוםאחרונה

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.
מזכרת לאירועאבןישראל

מחפשים רעיון למזכרת לבת מצוה

משהו סמלי / פשוט

לא ברכת המזון או מזמור לתודה

תודה🙏

מגנט עם משפט השראה שהבת אוהבת/קשור לדרשהלפניו ברננה!

מגנט עם תפילה לבניית בית המקדש, עם הברכות לקבלת פני משיח.

סימניה לספר

בשמים להבדלה אם יש דרך לקשר את זה לשם של הבת/התקופה.

מהמםאבןישראל
תודה על הרעיון🙏
כלי קטן להנחת גפרורים להדלקת נרותעל הנס

וליום טוב

מחזיק מפתחות

ברכון ק"ש על המיטה

קש שעל המיטהאבןישראל

גם רעיון שלא חשבנו עליו

תודה!

אם את רוצה לכתוב חודשרק טוב!אחרונה
יוכלו אולי לחפש לך רעיונות מתאימים.

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

מצטרפת!חזקה בעורףאחרונה
הילדים שלי ממש נהנים לשמוע אותו! הוא מספר ממש מרתק!
אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11
אמיתי המספר
דתית הולך ?אנוני.מית

יש מלא בספוטיפיי ויוטיוב. תקשיבי שם ותחפשי לה. גם לי יש ילד שלא קורא והתוכן באודיו זה ממש הצלה בשבילו (גם באנגלית).

תודה על התגובות! סליחה שרק עכשיו חוזרת לענותאנונימית באהב"ה

@שופטים איפה אפשר להשיג את הקלטות שלו?

@אחתפלוס הסתכלתי שם והלכתי לאיבוד מרוב מבחר🤭 אולי יש לך או למישהי אחרת המלצה ספציפית?

@דפני11 אמיתי המספר לא מיועד לילדים צעירים?

@אנוני.מית יש לך המלצה ספציפית? (היא לא יודעת אנגלית)

בספוטיאנוני.מית

סיפורי תנ”ך לילדים 

יש עוד מלא. צריך רק לדעת לחפש ואולי שהיא תקשיב לפני אם חשוב לה לבחון תוכן. (יש גם תנך באווירה חילונית וזה לא מתאים לכל משפחה)

שווה להתייעץ איתודפני11
אין לי ילדים בגיל הזה אבל נשמע שזה יכול להתאים לנוער צעיר
אמיתי המספר מתאים גם לילדים גדולים יותריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 11 עדיין אוהב. אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יתאים.

אולי יעניין אותך