שרשור חדש
בשעה טובה פרסמנו את מכתב הפתיחה!לפניו ברננה!
עבר עריכה על ידי לפניו ברננה! בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ב 01:15

וסליחה על כל העיכובים
מצרפת אותו גם כאן לנוחות כולן, מי שמחפשת אותו - דרך הטלפון ניתן למצוא אותו בתפריט שבצד שמאל, כשנמצאים בתוך הפורום.

ברוכות הבאות לפורום 'אימהות, השלב הבא'!!

1. הפורום נועד להיות בית לכל האימהות לילדים בגילאי יסודי ומעלה . אתן מוזמנות להעלות בו שאלות והתייעצויות / התלבטויות ודילמות / פריקות / שיתופים / מחשבות ותובנות שקשורות לשלב הזה של החיים שלנו וכו'.
  2. שימו 💛: זהו פורום לאימהות (גברים, נבקש מכם לכבד את המרחב הנשי ולא להגיב פה. תודה על ההבנה!).
  3. איך נולד פורום 'אימהות, השלב הבא'? פורום 'אימהות, השלב הבא' נוצר עבור: אימהות שעברו את שלב הילודה וככל שהזמן עובר מרגישות פחות ופחות קשורות לפורום 'הריון ולידה' (ביניהן ניקיות וותיקות שכתבו במשך שנים בהריון ולידה וכעת מחפשות לעצמן ''בית-המשך''), אימהות שמסיבה כזאת או אחרת כרגע לא סביב העניינים שקשורים להריון וללידה - ואימהות שרוצות להעלות נושאים שקשורים לשלבים המתקדמים יותר של ההורות (ופחות הרגישו שזה נכון לעשות זאת בפורום שעיקר ייעודו לדון בהריונות ובלידות ).
  4. אנחנו רואות את 'הריון ולידה' ו'אימהות, השלב הבא' כפורומים שמטבע הדברים קשורים קשר הדוק אחד בשני ❤. במידה רבה מאד, מדובר באותה הקהילה ולכן סביר שנשים רבות ימצאו את עצמן שואלות, קוראות, תורמות ונתרמות בשני הפורומים יחד . אפשר לדמות את זה לקהילה שיש בה קבוצות ווצאפ שונות - אחת שמיועדת לטרמפים, אחת שמיועדת למסירות, אחת שמיועדת לוועדת חסד וכו'. לכן, גם לא מן הנמנע שיהיו נושאים חופפים ומשיקים בשני הפורומים . (להרחבה על הנקודה הזאת, ראו את סעיף 6).
  5. מבחינת המשתתפות בפורום הזה – כהמשך לסעיף הקודם, אנחנו מזמינות את כל מי שרואה את עצמה כחלק מן הקהילה המתוקה הנ''ל לקחת חלק בדיונים שיעלו כאן (הכוונה גם למי שעדיין לא אמא בעצמה או למי שאמא לילדים קטנים יותר) . מתוך ניסיון העבר, אנחנו מאמינות שכל אחת יכולה לתרום. מי במילה טובה, מי בתפילה, מי מניסיונה האישי כאימא לילדים גדולים, מי מניסיונה המקצועי ומי מניסיונה בחייה הפרטיים או עם קרוב משפחה שחווה דבר דומה.

וגם להיפך - נבקש מן הקוראות האהובות כאן לא לשכוח את המקום ממנו צמחנו רובנו כקהילה - פורום 'הריון ולידה' - ולהמשיך לתרום מניסיונן גם שם  

פתרון לכל מי שרוצה לקבל מענה משני הפורומים: ניתן לפתוח שרשור באחד מהם ולשים קישור אליו בפורום השני .

מבחינת חלוקת הנושאים – בתור בית לאימהות של ילדים גדולים, אתן מוזמנות להעלות ב'אימהות, השלב הבא' דיונים שקשורים לזוגיות, להתפתחות האישית וכמובן להורות שלכן ❤️. אנחנו מזכירות לכן שהפורום הזה אמנם מיועד לאימהות, אבל הוא בסופו של דבר פורום פתוח. לכן, אין לשתף בו שיתופים אינטימיים אישיים. על מנת לשמור על הייחודיות של הפורום הזה, נבקש שנושאים שקשורים באופן מובהק לתינוקות, פעוטות וילדים קטנים (עד סביב היסודי) יופנו ל'הריון ולידה'.

אנחנו מקוות שהמקום הזה יהיה מקום של העשרה והפרייה הדדית, של אחווה אמתית והכל מתוך כבוד ונועם אחת לשנייה ❤

אוהבות ומאחלות לכולנו הרבה ברכה והצלחה – בפורום, בהורות, בחיים ובכלל חיוך!

כאן למה שצריך..

@יעל מהדרום @מתואמת @לפניו ברננה! המנהלות

@קמה ש. - ההוגה והיוזמת

כללים לגלישה בטוחה בערוץ!!לפניו ברננה!

חשוב להיות מודעים- הבאנו לכן מתוך פורום הו"ל...

כולנו רוצים להנות משימוש מועיל ובטוח בערוץ. רוב המשתמשים בערוץ הם אנשים טובים עם כוונות טובות, עם זאת יש לזכור שכמו בכל מקום גם כאן קיימים אנשים העלולים לפגוע ולנצל את תמימותם של אחרים. על מנת שהשימוש אכן יהיה בטוח אנחנו ממליצים:

1. שימו לב עם מי אתם מדברים, לא לכל מי שפונה אליכם חייבים להגיב. גם אם התחלתם לדבר עם מישהו ובאיזשהו שלב אתם מרגישים שלא נוח לכם להמשיך בשיחה מכל סיבה שהיא - אל תהססו להפסיק את השיחה ואף לחסום. וזיכרו - ותק ומעמד אינם ערובה להתנהגות נאותה, בדקו היטב במי אתם נותנים אמון.

2. הימנעו מדיבור על נושאים שהצנעה יפה להם, בפרט בשיחה עם בן המין השני. לעולם אל תדברו על נושא שלא נוח לכם לדבר עליו, אם מישהו לוחץ עליכם לעשות זאת חסמו אותו מיד.

3. אל תשלחו תמונות שלכם למשתמשים אחרים, בטח שלא בעקבות הפעלת לחץ מצידם. אל תשתפו פרטים מזהים ו/או פרטי התקשרות אישיים (מספר טלפון, מייל וכדו') עם מי שאתם לא מכירים ולא ברורה לכם הכוונה שלו.

4. בכל מקרה של דיבור או העלאת תכנים בעל אופי מיני ללא הסכמה מפורשת מראש מצידכם, או שידול והפעלת לחץ לקיום דיבור כזה בין אם בשיחה אישית בערוץ ובין אם ע''י מעבר לפלטפורמה מקבילה (מייל, וואטסאפ וכדו'), או הפעלת לחץ לקבלת תמונות ופרטים אישיים – חיסמו את אותו הניק ודווחו עליו במסר לאחד מהאחראים לקבלת תלונות על הטרדות או במייל  divuah.a7@gmail.com. האחראים: @אלעד,@+mp8 ו@ענבל. כמו כן, בשיחות האישיות ישנה אפשרות לדווח על השיחה. הדיווחים ייבדקו ברגישות ובדיסקרטיות.

בברכת שימוש מועיל ובטוח, מנהלי הפורומים.

קישור לפורום הריון ולידהלפניו ברננה!

כדי שיהיה נוח לדלג בין הפורומים קורץ

פורום הריון ולידה

אצרקציות במחיר נורמלי לבן 11, למי יש רעיון?בת אל123

מחפשת לגילאי 11-4, באזור המרכז במחיר שפוי או שיש הנחה למחזיקי כרטיס אשמורת.

תודה.

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

לנו יצא 6000-7000 כל הארועהלוואייי

וחשבתי שזה הרבה אפילו

אבל כן חסכנו הרבה ולא גרים בעיר

אז אולם פה עולה 700שח ולא 1900

קייטרינג -בילשנו בעצמינו חלק..וחלק מקייטרינג חלבי. יצא ממ שמשתלם וטעין.

אני הכנתי דגים בתנור, תפו''א בתנור,סלטי חסה וכרוב ,אנטיפסטי וכדומה ומהקייטרינג הזמנו לזניה ,מוקרם,קיש ,מרק חלבי..

הבאנו סדנא יפה ב1500שח

צלמת מתחילה ב400 אבל מושה שאיתה פחות עבד טוב ..

שמנו פלייליסט ולא די ג'י

תסרוקת קרובת מפשחה שזה המקצוע לשה אז יצא זול

חד פעמי קנינו לבד

גמח עיצוב-לקישוטים ומפות יפות וכו

ו300 בערך על הגברה וכו

ועוד איהז 100 על הפתעות לחברות לריקודים

ועוד 100 לאלבום ברכות ותמונות

בגדים לכולנו - לא היה שיין כי היה מלחמה.. אז יצא יקר המתוכנן..

יצא לי בערך קרוב ל1000שח..אבל ל10 נפשות אז זה סביר..

ברור בעיר המחירים אחרים

אבל סתם פרטתי  אם זה עוזר

האמת מרגישה קצת מיואשתחולמת להצליח

יש דברים שכבר סגרנו אבל נגיד קייטרינג ביררנו וזה יוצא ממש יקר .

יש לכן אולי המלצות לקייטרינג בשרי טוב בכשרות מהדרין?

באיזה אזור את?בארץ אהבתי
אנחנו היינו מרוצים מהקייטרינג שלנו, אבל נראה לי שהוא נחשב קצת יקר (לא זוכרת בדיוק, קצת פחות מ-100 למנה). אנחנו לקחנו חלבי אבל הוא עושה גם בשרי (לבריתות לקחנו אותו לבשרי וגם היה מצוין, חושבת שהמחיר אותו סדר גודל אבל לא יודעת כמה בדיוק). באזור בנימין.
אני אכתוב לך בפרטי. לנו הציעו מחיר יותר יקרחולמת להצליח
לי יש המלצה מהאירוע האחרוןאר

לקח 120 למנה בשרי

כולל מנה ראשונה

היה זול מהקיטרינג לאירועים הקודמים שלקחנו - רצו 150 למנה

משניהם היינו מאוד מרוצים

תבדקי קיטרינגפילה
מעדני ריס בנתיבות. אולי יתאים
אנחנו שילמנואבןישראל
לא מזמן 80 למנה בלי חדפ שתיה ומנה אחרונה..
אם מבאר שבע עוזר לך, אז לנו לקחו 70 למנה בשריתיעל מהדרום
לק"י

מניחה שהסכום משתנה לפי כמות המנות, אבל אנחנו לקחנו הרבה פחות ממאה.

הזן את הכל בפתח תקווהשמה לב
הכי טוב בפער! גם מבחינת כשרות, גם איכות, גם מחיר (זול משמעותית), גם שפע.. באמת מוצלח ממש
הם גם עושים משלוחיםשמה לב
בתוספת מחיר כמובן אבל עדיין יוצא משתלם מאוד
וואו מעולה, זה יכול להיות טוב בשבילנו מבחינתחולמת להצליח
האיזור. תודה רבה!
איזה כיף! בהצלחה!שמה לבאחרונה
מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.

מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהggg

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

זה ממש מאתגראורי8
באמת השילוב של הכל- אולפנות , ישיבות, מדרשה, ישיבות גבוהות , חתונות ממש ממש מאתגר. כשראינו שאנחנו לא עומדים בזה התחלנו להוסיף עבודות , אבל לא מעיקות פתחנו עוסק פטור והתחלנו להכניס עוד כסף מהצד מדברים שתמיד חלמנו לעשות . שמעתי פעם ממישהי שאם חסרה לך פרנסה אולי הקב'ה אומר לך שיש לך עוד משהו לתת לעולם ... זה מעמיס אבל גם מגדל אותנו וכבר אין תינוקות קטנים בבית כך שאפשר להקדיש אחר צהרים/ ערב בשבוע לעוד משהו.  היו לנו 2 חתונות ב"ה, השתמשנו בקרנות השתלמות . אנחנו עדין על הקשקש . מקוים לגדול עוד מקצועית ולהגדיל הכנסות.  אנחנן גם מכוונים בעזרת ה' לעזור מעט בקנית דירות, עזרנו בינתים לבת אחת. בענין הזה אם לא יפול עלינו כסף מהשמים אנחנו מתכננים להוסיף את הסכומים למשכנתא שלנו. וכך עשינו עם הבת הגדולה. מיחזרנו את שלנו והוספנו סכום. לא נתנו סכום מטורף,  לא מבקשים מהילדים לממן בעצמם ישיבה או מדרשה כי הם כן עובדים מעט תוך כדי או בחופשים וזה מממן להם את שאר המחיה שלהם בתקופה הזו וגם אם יתחילו לחסוך לעתיד שלהם לא יזיק. מתכננים לממן גם תואר למי שיצטרך( הגדולה קיבלה מלגות הצטינות ולא שילמה) ,  בעזרת ה נשלם מההכנסות החודשיות. זה באמת באמת לא קל ועם כל התוספות מהצד אנחיו עדין על הקשקש. בעזרת ה מתפללת שהקב"ה יתן לנו מספיק פרנסה לעזור לכל הילדים שלנו. 
אתם גיבורי עלפילה
אני לא רואה את עצמי לוקחת משכנתא לילד בגיל 45-50. וברמה מסוימת מרגיש לי ניצול. יוצא שילד הולך כמה שנים לישיבה/ מדרשה ,אחרך משרת. אחר כך לומד . זה בעצם אומר לפרנס אותו עד גיל 25 כשיש עוד כמה קטנים שבאמת צריכים שיפרנסו אותם. וכשקטנים יהיו בני 25 אני אהיה בת שישים פלוס ובעלי בן שבעים. בעצם צריך לפרנס אותם עד מוות?
ממש ממש לא ניצולאורי8

קודם כל הם לא ביקשו. אנחנו הצענו. זה כנראה ענין של נורמות ומנטליות. זה מה שאנחנו קיבלנו וזה מה שאנחנו מתאמצים לתת( רק שלהורים שלנו היו הרבה פחות ילדים אבל קיבלנו הרבה יותר).זה גם לא נכון שמפרנסים אותם עד גיל 25. רק עוזרים מעט. הבנות הנשואות שלי מפרנסות את עצמן והן התחתנו בגיל 20. עזרה  מועטה בדירה  זה רק לתת משהו מינימלי שיהיה להם מאיפה להתחיל.הבת שעזרנו לה לקחה משכנתא גדולה שאני מקוה שתעמוד בה. ( אפילו שקנתה בפריפריה). בלי העזרה שלנו כנראה היה לוקח לה עוד כמה שהים לקנות . ולממן ישיבות וחתונות לא מממן להם חיים. זוג צעיר צריך לפרנס בית, את זה הם עושים לבד תוך כדי הלימודים / צבא/ ישיבה ובאמת הם גיבורי על. המימון של הלימודים זה עזרה קטנה בתוך זה.  וכם בחור בישיבה גבוהה או בת במדרשה עובדים תוך כדי  או בחופשים ומממנים להם את כל שאר החיים שלהם. את ממש לא חיבת כלום תחליטי מה באפשרויות שלך. לנו חשוב להתאמץ על זה, כנראה כי זה מה שאנחנו קיבלנו , ואני רוצה לתת להם התחלה טובה יותר לחים. אפילו מרגישה שאנחנו לא נותנים מספיק. הלוואי שהיה לי לתת יותר לדירה , גם ככה קשה להיות זוג צעיר שלומד ועובד ומגדל ילדים. והילדים שלי חיים בפשטות , ממש לא מנצלים אותנו. ולגבי לפרנס,אותם עד מווצ, מאחלת לנו חיים ארוכים.... אבל מה היעוד של הכסף מבחינתך? מבחינתי היעוד שלו לאפשר חיים נוחים לי ולילדים שלי. ובעזרת ה גם בגיל 80 אם יהיה לי מה לתת אתן להם גם כדי לשפר את תנאי חייהם. אין לי מה לעשות עם הכסף בעולם הבא...

אם היה לי עשרים מיליון שקלפילה

הייתי קונה דירה לכל ילד ...

אבל המצב שבו ילד רוצה עוד כמה שנים בישיבה ואבא מבוגר ייקח עוד עבודה , נשמע לי קצת לא בסדר.

בגיל שמונים אם ההורים עצמאיים, זו כבר מתנה.

אני רוצה שהוא ילמד בישיבהאורי8
כשהילד שלי בישיבה גבוהה או שהבת שלי עושה שנת מדרשה אני מודה לה' כל יום שזו הבחירה שלהם. ומוכנה לעבד בשביל זה( גם לקחנו עבודות שמענינות אותנו, מה שאני עושה הוא התפתחות מקצועית שחלמתי עליה ואם היתי יכולה היתי עוזבת את העבודה כשכירה ועושה רק אותה, זה עוד יקרה...). לכן זה לא קשור בכלל בכלל לניצול. אני חושבת.ששנת מדרשה( גם אני למדתי שנה במדרשה). נןתנת בסיס תורני עמוק לכל החיים. וכנ"ל ישיבה גבוהה/ הסדר/ מכינה. אני לא מדברת על בחור שיןשב 10 שנים. ומי שבוחר להמשיך שנים , אם הוא מתחתן תוך כדי הוא כבר לא משלם לישיבה ואם לא, באמת מן הראוי שבגיל מסוים יקח אחריות גם על התשלום. אנחנו מדברים פה על השנים הראשונות , כדי לחיות חיים של עומק ותורה בעולם החורכב שלנו חיבים בסיס של תקופה בישיבה גבוהה/ הסדר/ מכינה. והשנים האלה מאוד חשובות בעיני. וגם לפי הבנצי והכרותי רוב ההורים משלמים אותן ( לא מדברת על שנים ארוכות , הזמן שלפני הצבא, לפעמים בהסדר גם השנה שאחרי. מי שממשיך אחר כך פעמים רבות מתחתןנומשלב עבודה וכבר עצמאי כלכלית. 
נראה שיש לך פחד,שהילדים ינצלו אותךאורי8

אני בכלל בכלל לא נמצאת בתוך המושגגים האלה. גם אנחנו קיבלנו את הדברים האלה מההורים( חוץ מהמדרשה ששילמתי לבד כי אבא שלמ לא הבין למה בת צריכה מדרשה, ישיבות לאחים שלי הוא שילם). ואף פעם לא ניצלנו אותם. אמרנו תודה יפה וזהו. ועבדנו קשה בשביל כל השאר. באמת שבמציאות הכלכלית של זוגות צעירים שמחתנים בתחילת שנות ה 20 ומחזיקים לימודים/ עבודה/ צבא/ בנית זוגיות וילדים קטנים זה טיפה בים. אין פה שמץ של ניצול. הם עובדים קשה ובכלל לא מתפנקים. והזמן של הלימוד לפנינ/ אחרי צבא הוא מה שנותן את הבנין הרוחני העמוק לחיים. גם אצלנו אף אחד מהאחים שלי או של בעלי לא ניצל. כולם עובדים , מתפרנסים, לוקחים אחריות על המשפחות שלהם , וגם לדור הבא, ברור לנו שאנחנו רוצים לתת כמו שקיבלנו. . וגם בשלב של הלימוד כשהם רווקים הם ממנים לעצמם את רוב הצרכים שלהם. 

העניין הוא שזה יקר מאודפילה

דבר שני , אם אנחנו משלמים לראשון אז גם שביעי ירצה. וצריך לחסוך גם לזקנה כדי לא ליפול על ילדים . ובשלב שקטנים שלי יסיימו בית ספר , אני אהיה בסוף שנות חמישי ובעלי יעבור גיל שישים.

כך שלא הגיוני להוציא עכשיו הכל על גדולים.

שנית ,  בונים נורמה חברתית שהרבה אנשים לא באמת יכולים לעמוד בזה. יש לי מלא שכנים שהם עצמם עדיין בשכירות וכבר מתחילים לחתן , לשלוח לישיבה גבוהה. משפחה ברוכה הרבה פעמים לא יכולה לעמוד בזה.

מסכימה איתךאורי8
זה באמת עול ממש גדול. ויש לנו יותר ילדים מאשר ל2 ההורים שלנו יחד.... ( ובאמת נתנו פחות לדירה). ואנחנו ממש לא עשירים.  לא יודעת מה לומר אנחנו פשוט מתאמצים לעשות מה שאנחנו יכולים. תחשבו מה אתם יכולים ותתנו ממה שיש( בעניננו גם להוסיף במשכנתא שלנו כדי לתת לדירה זה לתת ממה שיש כי יש לנו נכס ויש לנו יכולת לעמד בתשלום בעזרת ה) . גם בחתונות. הגדרנו כמה אנחנו נותנים( זה אף פעם לא יהיה מדןיק, כי ערך של כסף ועליות משתנים בבמהלך השנים). ומי שרוצה חתונה יותר מפוארת יהיו לו פחות מתנות . כי נאלץ להשתמש בכספי המתנות לכיסוי הפער.  תעשו מה שמתאים לכם. גם בתוך הציבור לא כולם אותו דבר , מגלים את זה בחתונות כשמתחילים לדבר עם הצד השני על כסף.... תהיו מול משפחות שנותנות יותר מכם ומשפחות שנותנות פחות. וחשוב שתהיו שלמים עם עצמכם ועם האפשרויות שלכם. 
ממש מעניין הדיוןשמעונה
אני אשמח לכיוון כמה כיוונתם לחסוך לכל ילד לחתונה?
יועץ כלכלי אמר ליכל היופי

שלפי נתוני הלמס, בציבור הדתי לאומי בנות מתחתנות בגיל 22 ובנים 24 או 23, לא זוכרת בדיוק (ממוצע).

וההוצאות הן 120-150 אלף לכל צד על החתונה.

שוב, ממוצע של ציבור דתי לאומי.

זה נשמע כמו מספרים מבהילים, אבל אם מתכוננים לזה מגיל נגיד 15 של הבכור, וחוסכים כל חודש, זה יעד ישים (כמובן תלוי כמה ילדים יש, מה ההכנסות וכו'... עדיף להתחיל כשהם צעירים ממש כמובן)

וזה בגדולכל היופי
מספר שמתייחס לחתונה עצמה, אולם, בגדים, תזמורת וכו' ועזרה לזוג הצעיר בריהוט, מכשירי חשמל וכו'
מנסיון של 2 חתונותאורי8
עבר עריכה על ידי אורי8 בתאריך י"ז בתמוז תשפ"ו 13:32

110- 120 אלף כל צד , זו בערך העלות של חתונה. אם הולכים לאולם מאוד  זול זה יכול להיות פחות. ואולם מהיקרים יותר, אולי באמת ילך לכיוון ה 150 אלך. זה כולל אולם, תזמורת, צלם, שמלת כלה , איפורים ותסרוקות לכלה ולכל המשפחה. בגדים לכל המשפחה. מתנות לחתן/ כלה אחרי האירוסין. מסיבת ארוסין/ שבת חתן. וכמובן ציוד בסיסי לחתן ולכלה- מוצרי חשמל, ריהוט, כלי בית , מצעים וכו... בכל הדברים האלה יש טווח. יש שמלת כלה מגמח או מסלון חברתי ויש ממעצבות. יש אולמות זולים יותר ויקרים יותר. יש אנשים שקונים ריהוט ומוצרי חשמל יד שניה. אפשר לעשות שבת חתן בבית או במלון.  מציעה ממש,שגם אם אתם אנשים  צנועים שחיים בפשטות,  להערך מראש לחתונות. כי גם חתונה הכי פשוטה עולה לא מעט. וגם אם ממש תצמצמו זה עדין עשרות אלפים לכל צד. וגם אם תשתמשו בכספי המתנות לכיסוי החתונה , זה מכסה את האולם במקרה הטוב.  וגם חשוב לזכור שבחתונה לא הכל הולך לפי הרצונות והסטנדרטים שלכם. יש מחותנים, יש זוג. יכול להיות שתרצו לקנות ציוד יד שניה ובעיני המחותנים אין מצב. יכול להיות  שתרצי שהכלה תקח שמלה מגמח והיא לא מוצאת בגמחים ... או שתרצו אולם ממש פשוט והזוג/ מחותנים בסגנון שונה ולא מוכנים . 

לפני כמה שנים הייתה על זה כתבהפילה

אנשים מחתנים את שני הגדולים ואז פושטים רגל. כי אלו סכומים לא תואמים מציאות של משפחה דתית עם שבעה ילדים שלומדים במסגרות יקרות. הורים גם שילמו משכנתא גדולה כי צריך דירה גדולה ולא תמיד יכלו לעבוד משרה מלאה כי פה ושם היו כמה תינוקות ,  הייתה קורונה וכן הלאה ...

אנחנו כציבור לא יכולים להביא שבעה ילדים ולהוציא יותר ממגזרים שיש להם שני ילדים. זה לא נורמלי.

גם פוגע בציבור דתי ציבורית כי אין לו כסף להניע שום תהליך , הכל הולך למיליון אירועים יקרים...

מה את מציעה לעשות?אורי8

גם אם תלכי לאולמות הכי זולים , ותקחי כל מה שאפשר מגמחים ויד שניה. עדין תצטרכי להוציא עשרות אלפים על החתונה. הסכום שכתבתי הוא לחתונה סבירה, לא אולמות יוקרה, ולא מההכי פשוטים.  אולמות שהמון חתונות בציבור שלנו  מתקימות בהן. וגם בלי לקנוצ לחתן והכלה מוצרים מיד,שניה. 

אפשר למצא אולמות זולים יותר, לרוב הם מאוד פשוטים , וזה בסדר גמור בתקוה שגם לצד השני זה בסדר. גם ממש לגיטימי להשתמש במתנות לכיסוי הוצאות. ולגיטימי שתגדירו כמה אתם נותנים ושהשאר יהיה מהמתנות או פשוט מאוד . ועדין זו הוצאה גדולה, ולא כל אופי החתונה או איכות הדברים שתקנו לחתן והכלה  תלוי רק ברצון שלכם. 

הכי נכון זה להוריד סטנדרטפילה
לא רק ברמת אירועים. קראתי פעם ראיון עם ליבמן מאירגון מקימי והוא אמר שיש הרבה נזקקים במקומות שאנחנו אפילו לא חושבים . ומסתובבים מלא אנשים עם חובות. וזה די הגיוני. 
אני בעדאורי8
ועדין גם כשמורידים סטנדרט , חתונה היא הוצאה גדולה.. יכולה לומר על עצמי שאני ממש לא מפונקת והסטנדרטים שלי לא גבוהים יחסית לסביבה שלי ועדין יש גבול לכמה אני יכולה להוריד . אני לא מוכנה להגיש לאורחים אוכל ברמת ארוחת ערב של ישיבה תיכונית( היתי באולמות כאלה). או לקנות לחתן ולכלה מוצרי חשמל וחדר שינה מיד שניה.  יכול להיות שלך זה ממש בסדר. אבל קחי בחשבון שבחתונה יש צד שני ולפעמים צריך להתפשר במקום כלשהו באמצע , שאולי יהיה מעל הסטנדרטים שלך.   
אולי הדרך היא להעביר יותר אחריות לזוגחילזון 123

שאם הוא בוגר כדי להתחתן הוא גם בוגר לחשוב כלכלית.

לא חייבים הכל חדש, לא חייבים לקנות הכל מראש

יכול להיותאורי8

לא יודעת, ככה אנחנו קיבלנו.

ככה היה ברור גם למחותנים שלנו ב 2 החתונות שהיו לנו כבר. שנותנים לזוג להתחיל חיים עם מוצרי חשמל חדשים, וחדר שינה חדש, וכלי בית  חדשים. מכאן ואילך זה שלהם והם אכן בוגרים לחשוב כלכלית אנחנו לא ממנים את חיהם.  כמובן שאם אין אפשרות אז לא חיבים כלום. לי נראה בסיסי. תקחי בחשבון שזו כן די נורמה בהרבה משפחות לא עשירות בכלל. ושבחתונה יש צד שני שאולי יחשוב כמוני. אז כדאי להערך אפילו ליכולת לתת משהו חלקי.   

זה לא ככה אצל רוב המשפחות? תמיד היה נראה לי שכן, גם כשאני התחתנתי וכשהאחים שלי התחתנו.  גם עכשיו שחברות סביבי מתחילות לחתן. לא חקרתי אף אחת לפרטי פרטים. אבל זה הרושם שלי מהענין. 

כשאני התחתנתי אפילו לא חשבתיחילזון 123

שההורים צריכים לקנות לי את כל הדברים האלו.

קיבלנו מתנות שימושיות לחתונה/ארוסין, ושכרנו בהתחלה יחידת דיור מרוהטת

ואח''כ קנינו יד שניה ולאט לאט הסתדרנו.

גם הצרכים שהיו לנו בהתחלה לא דומים לכמה שנים אחכ. לא היה לי מה לעשות בהתחלה עם מכשירים וריהוט גדולים.

מענייןאורי8

כשהתחתנו קיבלנו חדר שינה חדש( איתנו עד היום). ומכשירי חשמל חדשים( החזיקו הרבה זמן). ושאר הרהיטים היו באמת מיד שניה. אבל ההתחלה הזו עזרה לנו מאוד. וככה גם נתנו לבנות שלנו שהתחתנו. ורוצים לתת לכל הילדים.  מענין למה לתחושתי זו ממש נורמה. מכירה זוג שצד אחד היו במחשבה שצריך לתת כמו שכתבתי והצד השני ממש לא, מבחינתם שהזוג יסתדר ויקנה יד שניה. גרם הרבה אי נעימות.  מכינה את עצמי נפשית לאופציה הזו.. וגם לאופציה ההפוכה של צד,שני שרוצה לתת הרבה יותר/ סטנדרט חתונה גבוה יותר... מורכב ומצריך הרבה מידות טובות וזהירות כבר שמעתי גם על הורים שחושבים שבסיסי  לממן לזוג שכר דירה בשנה הראשונה.  או שאין מביחנתם מצב לחתונה באולם פשוט ויש סטנדרט שהם לא יכולים לרדת ממנו והם יתביישו להזמין אורחים לאולם פשוט מידי( מודה שגם לי יש גבול לרמת הפשטות שאני יכולה לארח בה אנשים).  

אם הבן שלי יחליטפילה

להתחתן עכשיו , אני אגיד להתחתן ברבנות. אין לי כסף פנוי, קרן השתלמות רק עוד כמה שנים. ואני לא אקח הלוואה בשביל זה. גם אם מחותן ירצה. אני גם לא תורמת לחתונות .

אני גדלתי במגזר חילוני. והיה ברור שמתחתנים בגיל מספיק בוגר . אם להורים יש אפשרות , הם נותנים , אם אין להם , לא נותנים.

אצלנו הם בכלל היו בחו"ל , הגיעו כמו אורחים ונתנו סכום שנראה להם.

אצל חלק מהחברות שלי בכלל לא נתנו כלום, אפילו זוג צעיר קנה להם כרטיס טיסה כדי שיוכלו להגיע.

אם הייתי מחכה עד שהורים שלי יבשיבלו נפשית שאני רוצה להתחתן ואז יתחילו לחסוך , לא הייתי מתחתנת לעולם.

חמי בכלל לא היה בחתונה , הוא היה במנוסה מהנושים שלו.

הורים בכלל לא היו צד בשום החלטה וטוב שכך...

אני רואה את זה ממש אחרתאורי8
אם הבן שלי ירצה להתחתן בכל גיל , גם בגיל 18( גם אם לפי דעתי זה מוקדם מידי). אני איתו. ואלווה אותו כמה שאוכל. אני רואה בזה חלק מהתפקיד,שלי כאמא. ואני כן אקח הלוואה בשביל חתונה , אם לא יהיה לי כסף. מבחינתי מה שנתתי ל 2 הראשונות אני רוצה  לתת לכולם אותו דבר.  נראה לי שיש פה פערי תפיסה בגלל שגדלת אחרת. גם ההורים שלי חזרו בתשובה והגיעו מעולם אחר, אבל הם די קיבלו את הנורמות של הציבור שהם בחרו לחיות בתוכו( לא ציבור חרדי, שם הענין של מה נותנים לחתונות הוא בכלל תנאי לשידוך). באמת שואלת, הבן שלך ימצא בחורה טובה , תאמרי לו לחכות כמה שנים? בעיתי לזוג שרוצה לשמור הלכה. תאמרי להם להפרד? לא יקשיבו לך וגם אם כן, זה עצוב מאוד , בעולם של היום כל כך הרבה רווקים מבוגרים שתקועים, שכל זוג צעיר , זה לומר תודה לה'. כבר עדיף שלא תתניי כלום ושיתחתנו. 
אם בן שלי ירצה להתחתןפילה

אז הוא יתחתן. אני לא חושבת שהוא ישאל אותי האם להתחתן או לא.

מה שכן , אני חושבת שאם בן אדם לא יכול להתחתן בלי שהורים שלו יארגנו הכל , כנראה הוא לא בוגר עדיין.

איך אתם מימנתם חתונה לעצמכם?אורי8
היתם עולים חדשים, מניחה שלא היה לכם הרבה כסף. אם עבד לכם, הילדים שלך יכולים לעשות אותו דבר. את לא חייבת כלום. כל הנתינה היא מתוך רצון להקל עליהם את תחילת החיים.  אם הגישה היא שיסתדרו לבד מניחה שאפשר לממן אולם פשוט מהמתנות . לקחת שמחה מגמח. למצא צלם ותזמורת בתחילת דרכם שיהיו זולים. ולקנות הכל יד שניה. וכן אולי תהיה אי נעימות כלשני אם הצד השני יתן יותר או לא ירצה את הסטנדרט הפשוט שלכם.  זה עדיף מלומר לילד שרוצה להתחתן שלא יתחתן. 
דווקא לממן לעצמנו היהפילה

קל מאוד. אני בן אדם פשוט, בעלי גם. כשאתה מוציא על עצמך מכספך , אז אתה כן חושב פעמיים אם באמת להוציא או לא.

בגיל עשרים גם אף אחד לא מצפה שתפיק איזה אירוע. יש לך תקציב ואתה מסתדר איתו.

לגבי נורמות. כתבת בעצמך שלהורים שלך היה פחות ילדים בצורה משמעותית. אני מניחה שאם הם עלו בשנות שבעים , הם גם קיבלו עזרה רצינית עם דירה ממדינה. אז הם יכלו להרשות לעצמם. עכשיו את מנסה לעשות אותו דבר. אבל מציאות השתנתה.

והנורמה היא אסון. אני מכירה הרבה משפחות דתי לאומי מהבית , לא עולים והם בעצמם עדיין בשכירות. אם הם יתחילו לקחת הלוואות על כל חתונה , לקראת פנסיה המצב שלהם יהיה בכי רע.

הם לא קיבלו דירה מהמדינה..אורי8
לא יודעת מאיפה המחשבה הזו. הם לקחו משכנתא ועבדו  קשה כל החיים , וגם עזרו לנו לקנות דירה...  . אני לא חושבת שעזרה לילדים היא רק ענין של נורמות. זה מופיע גם בחזל . על חובת האב להשיא אשה לבנו. וגם שהאב צריך לתת נדוניה לבתו. מוזמנת לחפש מקורות. חיפשתי עכשיו בצ'ט ומצאתי כמה. זה גם היה הנוהג בעם ישראל  בכל הדורות שהורים עושים מאמץ  לצייד את הילדים במשהו לתחילת החיים. כמובן שהנורמות היום השתנו והגיעו לנורמות מוגזמות. אבל לומר אם הוא לא יכול להתחיל חיים בעצמו בלי שום עזרה הוא לא בשל להתחתן זה לא נכון בעיני. ולא מתאים למציאות שבה הבחורים שלנו עושים צבא וישיבה ורק אז לומדים מקצוע. יהיה להם כסף לממן את עצמם באופן מלא , רק החל מגיל 26 לפחות , אני מאוד אשמח שהילדים שלי יתחתנו צעירים יותר.  מסכימה שאפשר להוריד נורמות. אבל ממש חושבת שזה חלק מתפקיד ההורים להתאמץ כדי שיהיה לנם איך לעזור לילדים בתחילת החיים. כמובן שיש מקרים שזה לא אפשרי ולא שופטת את מי שאין לו. כן רואה בזה מטרה להתאמץ בשבילה. 
בימי חז"ל ילדים נשארופילהאחרונה

לעבוד בעסק של הורים שלהם. ונשים בכלל לא יכלו לעבוד.

את צודקת שצריך לעזור וצריך להתחתן מוקדם . אבל הכל ביחד זה באמת לא הגיוני. אם בחור נהיה עצמאי כלכלית רק בגיל 26 , מתי הוא בעצם צריך להתחיל לחסוך לילדים שלו? זאת מציאות לא הגיונית. כדי לפרנס כל זה ברווח חייבים לעצור בילד רביעי . כי ילדים גם צריכים יחס ,הורה נוכח . בגיל ההתבגרות גם צריכים פרטיות, כלומר דירה גדולה. וגם מוסדות לימוד שלא נגמרים.

בקיצור זה לא הולך ביחד.

זאת בעייה רצינית

גם אצלינו ככה היהאר

וגם אצל אחיות שלי

וחברות שהתחתנו

ואנחנו נשואים כמעט 20 שנה

החדר שינה איתנו וגם המקרר.

ההורים קנו מקרר מכונת כביסה ותנור

וחדר שינה

ומימנו חתונה ושבת חתן/שבע ברכות

אחכ כבר הכל התנהלנו לבד, מלבד בקניית דירה

אחרי 4 שנים שהיינו נשואעם

צד אחד נתן 80 אלשח

צד שני 100 אלשח

יודעת וזוכרת מחברות סביבי שרב ההורים נתנו יותר לדירה

אצלינו זה מה שההורים יכלו לתת

והלוואי בע"ה שאנחנו נצליח לעזור לפחות ככה  ואולי יותר לילדינו

רוצה רק לסייג לגבי הסוףשמעונה

גם לנו ההורים נתנו לחתונה , את מה שרשמת וממנו את החתונה,

אבל לא נתנו לנו כלום לדירה, חסכנו ב10 אצבעות. ומבחינתי זה ממש בסדר וצריך לדעת ששהורים לא חייבים כלום. אומרת תודה על כל מה שנתנו, ולא מצפה שיתנו מה שאין להם, למשל בדירה....( כי כתבת שקיבלת סכומים, וחברות קבלו הרבה יותר)

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

תעזרו לי ברעיונות לקראת החופשבארץ אהבתי

השנה בעז"ה תהיה לי תקופה של כמה שבועות שרק הגדולים בבית (בני 7.5, 10 ו-12.5), והקטנים עדיין במסגרות.

רוצה לעשות להם 'קייטנה' עם תוכן, ולא סתם לקום בבוקר ולחפש מה לעשות (בעיקר לשני הבנים הקטנים יותר. הגדולה אולי תצטרף למה שיהיה מספיק מעניין, אבל זה לא חייב להיות מתאים גם לה).

בשנים קודמות הם רצו שיהיה להם גם זמן מסך, ניסיתי לתת זמן מוגבל כל יום ובפועל זה תמיד התארך יותר ממה שתכננתי ולא עבד לנו טוב.

לכן הפעם חשבתי לנסות פורמט אחר:

לכל שבוע יש נושא כללי שבו אנחנו עוסקים. בכל יום יש פעילות/לימוד שקשור לנושא. כל יום יש 'חוג' קבוע (נגיד - יום ראשון זה חוג ציור, שני - חוג מוסיקה, וכו'), וביום חמישי יהיה חוג מחשב שבו אפשר ליצור משהו במחשב (מצגת או משחק) שמסכם או מתייחס לנושא של השבוע.

אשמח לרעיונות -

- לחוגים שאפשר לעשות כל שבוע

- לנושאים שאפשר להעביר את השבוע סביבם

- לסתם רעיונות לדברים נחמדים לעשות עם ילדי בית ספר חמודים

- לעוד כיווני חשיבה

וואי אני רקDoughnut
איזו אמא משקיענית! הציפיות שלי הן רק לעבור את החופש בשפיות😅
כמה רעיונות שעשיתי שנים קודמותעל הנס

*לימדתי את כולם לסרוג גם את הבנים,זה עבד יופי אצלי.

*יצירה מושקעת לסוכות.

*גם קישוט לשולחן לראש השנה

*כנל גם לשבת,עשינו אגרטלים מצנצנות ריקות למשל,חבקים מגלילי נייר סופג,בירכונים,קופות צדקה וכ'ד חילקנו גם לסבתות.

*חיפשנו קרשים מפורקים ברחוב ובנינו אדניות פשוטות,שרפרפים,לא הכל יצא מוצלח אבל הם ממש נהנו.גם נתן להם קצת מושגים

*כולם אצלי שותפים במטבח. מכינים סלטים, מבשלים,שוטפים כלים.

נושאיםמדברה כעדן.

חגים (כרטיסי שנה טובה, קישוטים לסוכה, לימוד הלכות?)

אקולוגיה (ללמוד על זה, להכין יצירות בצורה אקולוגית, ליצור עציצים בצורה אקולוגית)

גמילות חסדים(ללכת להתנדב, להכין עוגיות וברכות לחיילים/אנשים עריריים לפני שבת)

בין אדם לחברו (ביקור חולים, כיבוד הורים) 

כמה רעיונות:הגברת מהירח

חוגים:

אומנות (ציור/ פיסול/ צילום)

מלאכות יד (נגרות/ קדרות/צורפות/ רקמה/ סריגה/תפירה)

בישול/אפיה

טיול

חיות

התעמלות

דרמה/ תיאטרון

נושאים:

חקלאות/ גינון (איך מגדלים חסה ואיך מוסקים זיתים ומכינים שמן זית...)

מדע/ טבע (לצפות בכוכבים, לחקור את החרקים בוואדי הסמוך לבית...)

היסטוריה/ גיאוגרפיה של ארץ ישראל

וואו, זה נשמע השקעה ממש!! כל הכבוד לך!! בהצלחה!!

חוג ברייקדאנס למתחילים ביוטיובביו
יש לי 2 מקורות - מקווה שיעזורhameiri13
עבר עריכה על ידי מתואמת בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"ו 16:11

זה בבית אבל אפשר לעשות גם בבית ספר

משחקי קלפים ודימיון 

משחקים חינוכיים

הפורום הזה נועד לנשים בלבד.מתואמתאחרונה

והוא לא נועד לפרסומות (או להבאת קישורים מכל מיני מקומות).

מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרום

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

הבנתי שביבנה יש הרבה דתיים צעיריםטארקו
ולא קהילה מאוד תורנית

שווה בדיקה

יש את ניצן יישוב דיי לייטדתי לאומי5
אולי יכול להתאים לכם
תודה על הרצון להועיל, אבל זה פורום לאמהותיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

נבקש שגברים לא יגיבו פה בבקשה.

שאלה על בטיחות ברכבכל היופי

יש לי שכנה שאני די מחבבת והחיים שלה לא קלים.

היא לקחה את הבת שלי טרמפ בתוך היישוב לא מזמן, והבת שלי אמרה שהיא לא מפסיקה לסמס תוך כדי נהיגה, והילדים שלה לא חגורים ולא תמיד יושבים.

אמרתי לה לא להגיד שום דבר אבל לא לנסוע איתה יותר, כי זה לא בטיחותי בעיניי (מצאתי לה חלופה).

א. מי שנוסעת בתוך היישוב עם ילדים לא חגורים, אנא האירו את עיניי כדי שאוכל לדון לכף זכות... מאוד קשה לי עם הרעיון.

ב. האם לדעתכן כדאי להעיר? בעלי חושב שכן, אני בתפיסה שאין טעם ואני לא אחנך אותה, לדבר שנראה לי כל כך בסיסי בבטיחות (נסיעה של 10 דקות, לא 2)

לא רואה טעם להעיראורי8אחרונה

גם יפגע בה, גם רוב הסיכויים שלא ישתנה משהו בעקבות זה. מקסימום היא תאמר לבת שלך לחגור. זו לא אחריותנו לחנך אנשים . ממש מבינה אותך. גרה בעיר , אבל עיר קטנה , לא כבישים מהירים . ואין מצב ליסןע לא חגורים גם נסיעה של 2 דקות. 

מה אתםחושבות על הנקה?אליה דבורובסקי

אני חושבת להפסיק להניק ולעבור למטרנה מה אתם חשובות על זה?

זאת שאלה שמתאימההשם שליאחרונה

לפורום הריון ולידה.

זה פורום שעוסק האימהות לגילאים גדולים יותר, וגם הוא פחות פעיל.

זה מאוד משתנה בין אחת לאחת, וגם בתינוק וההנקה הספציפיים.

לא כתבת באיזה גיל התינוק.

תעשי מה שטוב לך, בלי קשר למה אחרים חושבים.

מחפשת רעיון לעיצוב עוגה לסיום מסכת בבא בתראnik

אפשר גם סיום של שלושת הבבאות.

לא משהו מורכב מידי🫣

תודה!

תשובה מג'מינימאוהבת בילדי

מזל טוב על סיום מסכת בבא בתרא! זהו הישג מרשים מאוד.

לכבוד המאורע המכובד, הנה כמה רעיונות לעיצוב עוגה המשלבים מוטיבים מעולמה של המסכת:

עיצוב "דף גמרא": הפיכה של העוגה (ניתן להשתמש בדף אכיל מודפס) למראה של דף מסכת בבא בתרא. ניתן להדגיש בצורה ויזואלית את המילים "סליקא לה מסכת בבא בתרא" בפונט בולט ומעוטר.

מוטיב ה"חזקה" או "שותפין": מכיוון שחלקים נרחבים במסכת עוסקים בדיני שכנים, שותפין, וחזקות, ניתן לעצב על העוגה אלמנטים של בתים, חצרות או גבולות (סמליים), שיוצרים מראה של שכונה עתיקה ומזכירים את התוכן הלימודי של המסכת.

עיצוב ספרית ספרים: יצירת "מדפי ספרים" מבצק סוכר או שוקולד, כאשר אחד הספרים בולט ומסומן כ"בבא בתרא", מוקף בספרים נוספים, מה שמשדר את עוצמת הלימוד וההתמדה.

מוטיב כלי הלימוד: עיצוב של שולחן לימוד עם זוג משקפיים, עט נובע (או נוצה), ומסכת בבא בתרא פתוחה מונחת עליהם, כסמל להשקעה והעמל שהושקעו בלימוד.

טיפ למראה נקי ומכובד: שימוש בצבעים קלאסיים כמו כחול, לבן וזהב תמיד מעניק מראה חגיגי ויוקרתי המתאים לאירועי סיום מסכת.

האם תרצה עזרה נוספת בתכנון הפרטים הטכניים להכנת אחת האפשרויות הללו?

אני הייתי עושהמאוהבת בילדי

עוגה מלבנית ומצדדיה 2 רולדות- כמין ספר תורה

אולי ציור של שער?אן אליוט
רעיונות טובים! תודה!nik
וואו אם הייתי מעצב עוגה של בבא בתראחתול זמני

הייתי שם באמצע מחיצה שבורה

ולפיכך האבנים והמקום של שניהם

תודה על הרעיון, אבל זה פורום לאמהותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שהגעת לפה מהראשי בלי לשים לב.

אה סליחה לא שמתי לב בכלל חתול זמני

הייתי בטוח שזה בית המדרש או משהו

אני עשיתי משהו שמזכיר את העמוד הראשוןעל הנסאחרונה

שיש בו מין ציור של שער/עמודים.

חיפוש מקום מגוריםמרים מרים

אנחנו זוג עם חמישה ילדים 1.5-9. מחפשים רעיונותלמקומות מגורים תורניים עם חיונך טוב. 
אנחנו פתוחים לשמוע על גרעינים, יישובים, וריכוזים אחרים. פחות בכיוון של חווה או מקומות שהם בשלבים מאד התחלתיים של הקמה. 
חשוב לנו מקום עם יראת שמיים גדולה, שמחה, אנישם עם פשטות ועומק. 

כרגע גרים בירושלים בריכוז מאד תורני ומרגיש לנו שחסרה פה חיות, וחיבור לעם. 

אז האפשרות היא או לגור ביישוב שיש קרבה סבירה לעיר כלשהי.

או בגרעין תורני שמח ואיכותי. 

ממש אשמח שתפקחו לנו את העיניים!!! תפתיעו אותי עם רעינונות

הגרעין ברמלה ממש נשמע משהו בסגנון שאתם מחפשים.אני=)אחרונה
מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר