שרשור חדש
בשעה טובה פרסמנו את מכתב הפתיחה!לפניו ברננה!
עבר עריכה על ידי לפניו ברננה! בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ב 01:15

וסליחה על כל העיכובים
מצרפת אותו גם כאן לנוחות כולן, מי שמחפשת אותו - דרך הטלפון ניתן למצוא אותו בתפריט שבצד שמאל, כשנמצאים בתוך הפורום.

ברוכות הבאות לפורום 'אימהות, השלב הבא'!!

1. הפורום נועד להיות בית לכל האימהות לילדים בגילאי יסודי ומעלה . אתן מוזמנות להעלות בו שאלות והתייעצויות / התלבטויות ודילמות / פריקות / שיתופים / מחשבות ותובנות שקשורות לשלב הזה של החיים שלנו וכו'.
  2. שימו 💛: זהו פורום לאימהות (גברים, נבקש מכם לכבד את המרחב הנשי ולא להגיב פה. תודה על ההבנה!).
  3. איך נולד פורום 'אימהות, השלב הבא'? פורום 'אימהות, השלב הבא' נוצר עבור: אימהות שעברו את שלב הילודה וככל שהזמן עובר מרגישות פחות ופחות קשורות לפורום 'הריון ולידה' (ביניהן ניקיות וותיקות שכתבו במשך שנים בהריון ולידה וכעת מחפשות לעצמן ''בית-המשך''), אימהות שמסיבה כזאת או אחרת כרגע לא סביב העניינים שקשורים להריון וללידה - ואימהות שרוצות להעלות נושאים שקשורים לשלבים המתקדמים יותר של ההורות (ופחות הרגישו שזה נכון לעשות זאת בפורום שעיקר ייעודו לדון בהריונות ובלידות ).
  4. אנחנו רואות את 'הריון ולידה' ו'אימהות, השלב הבא' כפורומים שמטבע הדברים קשורים קשר הדוק אחד בשני ❤. במידה רבה מאד, מדובר באותה הקהילה ולכן סביר שנשים רבות ימצאו את עצמן שואלות, קוראות, תורמות ונתרמות בשני הפורומים יחד . אפשר לדמות את זה לקהילה שיש בה קבוצות ווצאפ שונות - אחת שמיועדת לטרמפים, אחת שמיועדת למסירות, אחת שמיועדת לוועדת חסד וכו'. לכן, גם לא מן הנמנע שיהיו נושאים חופפים ומשיקים בשני הפורומים . (להרחבה על הנקודה הזאת, ראו את סעיף 6).
  5. מבחינת המשתתפות בפורום הזה – כהמשך לסעיף הקודם, אנחנו מזמינות את כל מי שרואה את עצמה כחלק מן הקהילה המתוקה הנ''ל לקחת חלק בדיונים שיעלו כאן (הכוונה גם למי שעדיין לא אמא בעצמה או למי שאמא לילדים קטנים יותר) . מתוך ניסיון העבר, אנחנו מאמינות שכל אחת יכולה לתרום. מי במילה טובה, מי בתפילה, מי מניסיונה האישי כאימא לילדים גדולים, מי מניסיונה המקצועי ומי מניסיונה בחייה הפרטיים או עם קרוב משפחה שחווה דבר דומה.

וגם להיפך - נבקש מן הקוראות האהובות כאן לא לשכוח את המקום ממנו צמחנו רובנו כקהילה - פורום 'הריון ולידה' - ולהמשיך לתרום מניסיונן גם שם  

פתרון לכל מי שרוצה לקבל מענה משני הפורומים: ניתן לפתוח שרשור באחד מהם ולשים קישור אליו בפורום השני .

מבחינת חלוקת הנושאים – בתור בית לאימהות של ילדים גדולים, אתן מוזמנות להעלות ב'אימהות, השלב הבא' דיונים שקשורים לזוגיות, להתפתחות האישית וכמובן להורות שלכן ❤️. אנחנו מזכירות לכן שהפורום הזה אמנם מיועד לאימהות, אבל הוא בסופו של דבר פורום פתוח. לכן, אין לשתף בו שיתופים אינטימיים אישיים. על מנת לשמור על הייחודיות של הפורום הזה, נבקש שנושאים שקשורים באופן מובהק לתינוקות, פעוטות וילדים קטנים (עד סביב היסודי) יופנו ל'הריון ולידה'.

אנחנו מקוות שהמקום הזה יהיה מקום של העשרה והפרייה הדדית, של אחווה אמתית והכל מתוך כבוד ונועם אחת לשנייה ❤

אוהבות ומאחלות לכולנו הרבה ברכה והצלחה – בפורום, בהורות, בחיים ובכלל חיוך!

כאן למה שצריך..

@יעל מהדרום @מתואמת @לפניו ברננה! המנהלות

@קמה ש. - ההוגה והיוזמת

כללים לגלישה בטוחה בערוץ!!לפניו ברננה!

חשוב להיות מודעים- הבאנו לכן מתוך פורום הו"ל...

כולנו רוצים להנות משימוש מועיל ובטוח בערוץ. רוב המשתמשים בערוץ הם אנשים טובים עם כוונות טובות, עם זאת יש לזכור שכמו בכל מקום גם כאן קיימים אנשים העלולים לפגוע ולנצל את תמימותם של אחרים. על מנת שהשימוש אכן יהיה בטוח אנחנו ממליצים:

1. שימו לב עם מי אתם מדברים, לא לכל מי שפונה אליכם חייבים להגיב. גם אם התחלתם לדבר עם מישהו ובאיזשהו שלב אתם מרגישים שלא נוח לכם להמשיך בשיחה מכל סיבה שהיא - אל תהססו להפסיק את השיחה ואף לחסום. וזיכרו - ותק ומעמד אינם ערובה להתנהגות נאותה, בדקו היטב במי אתם נותנים אמון.

2. הימנעו מדיבור על נושאים שהצנעה יפה להם, בפרט בשיחה עם בן המין השני. לעולם אל תדברו על נושא שלא נוח לכם לדבר עליו, אם מישהו לוחץ עליכם לעשות זאת חסמו אותו מיד.

3. אל תשלחו תמונות שלכם למשתמשים אחרים, בטח שלא בעקבות הפעלת לחץ מצידם. אל תשתפו פרטים מזהים ו/או פרטי התקשרות אישיים (מספר טלפון, מייל וכדו') עם מי שאתם לא מכירים ולא ברורה לכם הכוונה שלו.

4. בכל מקרה של דיבור או העלאת תכנים בעל אופי מיני ללא הסכמה מפורשת מראש מצידכם, או שידול והפעלת לחץ לקיום דיבור כזה בין אם בשיחה אישית בערוץ ובין אם ע''י מעבר לפלטפורמה מקבילה (מייל, וואטסאפ וכדו'), או הפעלת לחץ לקבלת תמונות ופרטים אישיים – חיסמו את אותו הניק ודווחו עליו במסר לאחד מהאחראים לקבלת תלונות על הטרדות או במייל  divuah.a7@gmail.com. האחראים: @אלעד,@+mp8 ו@ענבל. כמו כן, בשיחות האישיות ישנה אפשרות לדווח על השיחה. הדיווחים ייבדקו ברגישות ובדיסקרטיות.

בברכת שימוש מועיל ובטוח, מנהלי הפורומים.

קישור לפורום הריון ולידהלפניו ברננה!
מעתיקה מפוסט של מישהי:
ומי שלא יודעת מיהו הרב ניסים החתום על המכתב המביש הזה:
פורסם בכיכר השבת:

שרת המשפטים ציפי לבני החליטה להעמיד לדין משמעתי את הגאון רבי ניסים בן שמעון, ראש אבות בתי הדין בתל אביב, בגין התנהגות לא הולמת. במקרה והרב ימצא אשם, הרי שהעונש הגדול הוא הדחתו מתפקידו כראש אבות בתי הדין.

הסיפור החל כאשר אישה תבעה את הרב פיצויים, אז נחשף כי הרב בן שמעון סיכם עם אישה, בת הציבור החרדי, שהותקפה באכזריות על ידי בן דודה כי לא תתלונן במשטרה ובתמורה היא תקבל סך של 220 אלף שקל.

כעת לרב בן שמעון ישנם 30 יום להגיב להחלטת השרה לבני.

על פי הדיווח ב'הארץ' ההסכם נחתם בלשכתו של הרב בן שמעון לאחר שהוצג כ'בורר' בפרשיה הקשה והחמורה.

יצוין, כי למרות ההסכם, האישה התלוננה במשטרה, ולאחר הסדר טיעון התוקף נשלח לרצות מאסר של שבע וחצי שנות מאסר ובנוסף הושת עליו לפצות את האישה במאה אלף שקלים.

יצוין כי הרב בן שמעון, הינו גיסו של נשיא מועצת חכמי התורה הגאון רבי שלום כהן.
הרב נסים בן שמעון יועמד לדין - כיכר השבת

ומעתיקה עוד מהפייסבוק- בצילומי מסך פה ששיתפה מישהי בשם רויטל.

מקווה שזה פורום מתאים, אבל אני קרובה מידי למאה.שימושית

וזה לא מאה שמח כי זה מאה קילו

אז חשבתי אולי לפתוח שרשור דיאטה יעזור לי, ובשרשור הזה נשתף-

שעשינו פעילות גופנית

שאכלנו בהתאם לרצוי

נשתף/ נבקש רעיונות לפתירת אתגרים שעומדים בדרכינו

וניתן כח ועידוד להתמיד בשינוי ולהפוך את הדיאטה לאורח חיים.

לצחצח שיניים זה רעיון טובשמשית123

תה אני ממש לא מחבבת 😬

מקווה וילדים גדוליםשימושית

שלום,

אני מתחילה את שלב ההתבגרות של הילדים (לא גדולים ממש אבל 8-10) וזה ממש מאתגר אותי ביום של המקוה.

השינה המאוחרת, הנוכחות שלהם כל הזמן שאני מתארגנת והשאלות למה אני יוצאת וכו'

בהתחלה עניתי שאני הולכת לסידורים, אבל זה רק מסקרן אותם יותר (והם רוצים לבוא איתי, ותלכי בדרך לפה ולשם...) ויוצר לי מתח פנימי ועצבנות.

אשמח לעצות איך מתנהלים נכון איתם ועם זמנים שצריך פרטיות ומרחב אישי גם בלי להינעל בחדר.

(אין לנו יחידת הורים אז כל ההכנות אני מרגישה שיש לי שותפים ועוקבים)

תודה.

הרגלתי אותם שלפעמים אני יוצאת בערבפרח חדש

לסידורים אישיים שלי

לפעמים זה ארוע

לפעמים התעמלות

לפעמים קניות

ולפעמים מקווה

ואני לא מרחיבה כל פעם לאן בדיוק יצאתי

טקס בת מצווהגלי מטר

שלום לכן!

אנחנו לקראת בת מצווה ראשונה ב"ה ואשמח לשמוע רעיונות לתוכן משמעותי. הכוונה היא לא הפעלה אלא טקס מרגש שבו יש תוכן משמעותי שעוסק במהות היום.

עלה לי רעיון לבקש מהדודים שכל אחד יבחר איזו מצווה ויכתוב עליה קטע קצר שבו הוא מסביר מה מיוחד בעיניו במצווה הזו ומברך את בת המצווה שתתחבר אליה ותזכה לעסוק בה. ואולי יתן איזו מתנה סמלית שקשורה לעניין.

הרעיון מוצא חן בעיניי אבל אני לא בטוחה שזה יעבוד טוב כי ב"ה יש 9 דודים ועוד סבא וסבתא משני הצדדים, זה יוצא כבר 11 אנשים שידברו וזה נשמע לי כבד וארוך מדי, ומצד שני אי אפשר להזמין רק חלק מהדודים לברך.

אני מציינת שבמסיבה יהיו משפחה וחברות.

אם יש לכם רעיונות איך לשכלל את הקונספט הזה ולהתאים אותו או שיש לכן רעיונות אחרים לטקס משמעותי ומעניין אני ממש אשמח לשמוע.

אני מרגישה בצורך בטקס כזה כי לא יהיו ריקודים, הילדה לא רוצה. תהיה יצירה בהתחלה שמיועדת לכולם, אז חשוב לי שחוץ מזה ומאוכל יהיה משהו משמעותי מורגש.

תודה מראש!

אולי לפי אותיות השם?מאוהבת בילדי

למשל שרה-

ש- שלום

ר- ראיית הטוב

ה- התמדה

ואז לקרוא לדודים להקריא ברכה ולתת מתנה.

ובטח שאת יכולה לקרוא רק לחלק מהדודים.- נגיד את הדוד הגדול או נציג מכל צד, אולי רק סבא וסבתא.

תלוי כמה אותיות או רעיונות יש לך

אהבתי את ההצעה שלך 👍שימושית

זה רעיון נחמד אבל קצר לנו מדיגלי מטר

יש לה רק 3 אותיות בשם ורציתי שהחלק הזה יהיה יותר מ5 דקות. אז אפשר את זה ועוד משהו בנוסף, או ללכת לכיוון אחר...

תודה על ההצעה!

אשמח לשמוע עוד רעיונות

אפשר עם שם המשפחה..טארקו

הייתי בבת מצוה שהיה קליפ יפהפהשימושית

שהסריטו את נערת בת המצוה ב'מסע גילוי' איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את ה'

לא זוכרת מה בדיוק היה בסרטון, אבל היה שיחה של הבת עם סבים- סבתות שלה, המורה בבית ספר, חברה, דודים אחים

וכן הסרטה שלה אורזת מצרכים בארגון חסד, ועורכת שולחן שבת, זה היה מיוחד.

כיוון מעניין, תודה!גלי מטר

לחשוב איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את השם. הבת שלי ממש תתפדח אם נרצה לעשות לה סרטון כזה, היא לא תשתף פעולה, אבל אפשר אולי לכתוב ברכות ולתת מתנה סמלית לפי כל תכונה.

אני חושבת יחד אתכן, אולי להכין מצגת ולחפש סרטון קצרצר או תוכן אחר לפי כל תכונה ואז להסביר איך זה מחבר אותה למצוות

היא תתפדח מהרעיון שהיא מסורטת או מהתוכן?שימושית

עם התוכן היא תסתדרגלי מטר

היא פשוט לא תרצה להסריט את עצמה. אבל אולי אפשר להסריט את הדודים שידברו על מצווה מסויימת ויחברו אותה אליה, בסרטון נוכל לעשות את זה קליל וככה כל הדודים יוכלו לקחת חלק. נשמע שאפשר לפתח את הכיוון הזה

אולי אפשרעוד מעט פסח

שהיא רק תקריא טקסט, ושבסרטון עצמו יראו דברים אחרים (שקשורים לטקסט, אבל לא רוצה עצמה)?

עוד רעיון של סרטון שעשינו לשבע ברכותשימושית

אבל יכול להתאים גם לבת מצוה, הסרטנו דודים ובני דודים שנזרק אליהם אליהם דף מכווצץ לכדור, וכשהם פותחים את זה יש הודעה שאיקס- וואי מתחתנים (להמיר את זה שלאיקסית יש בת מצוה)

ואז הם מאחלים משהו בצורה חמודה (נניח אחד רץ מהר הביתה לקרוא לאשתו ולילדים, והקריא בצורה דרמטית את ההודעה ואז כולם הסתכלו אחד על השני כאילו הם ממש בשוק ואמרו במקהלה- זה סופי? אז נשאר לנו רק לאחל מזל טוב ושהבית שתבנו יחד יהיה מלא בצחוק, בחום ואהבה!)

איזה מושקעגלי מטר

נשמע מאוד חמוד, תודה

עשו לנו משהו כזה לקראת החתונהחושבת בקופסא

אבל בלי הודעה שמתחתנים. כל קרוב משפחה טפס בסרטון נייר מקומט, פתח אותו, והיה כתוב שם מילה או משפט עם גימטריה שזהה לשם שלנו ולפיה היה צריך לברך. בסוף הברכה המברך קימט של הדף וזרק לצד השני, ככה שבסרטון הבא נראה כאילו הם תפסו את אותו הדף מהמברך הקודם.

זה היה ממש חמוד, והגימטריות היו מעניינות וחלקן הזויות.

דווקא לבת מצווה נראה לי שטקס ארוך ומיגע עם דבר תורה ארוך מכל הדודים יכול לא להתאים לקהל של הבנות. אולי באמת אם משלבים את זה בקלילות והומור בלי לאבד את התוכן?

מסכימהגלי מטר

בזכות הרעיונות שלכן הבנתי שלהכין סרטון ערכי מהדודים זה הרבה יותר מתאים

אולי ליצור מזה סרטון?יעל...

כלומר, שלא בכל פעם יקום דוד וידבר. אלא להסריט מראש. לערוך את זה באופן יפה וכייפי. ככה גם מקצרים ומדייקים את הנאמר.. אפשר להוסיף תמונות שלה או סרטון שקשור למצווה שנאמרה..

נשמע מגניב, גם אני בדיוק חשבתי על זהגלי מטר

באמת יש כאן הרבה אפשרויות כשהופכים את זה לסרטון. אני מחפשת איך לעשות את זה קליל ולהוסיף אולי גם הומור וקטעים מיוחדים.

איזה כיף שאתם עוזרות לי, כל הצעה נוספת בכיוון תתקבל בברכה!

מה שאנחנו עשינופלספנית

בעזהי"ת

בסרטון.

עשינו בסגנון 'סליחה על השאלה': כתבנו מראש כמה שאלות- חלקן נוגעות לילדה (מה אתם מאחלים לה, איזה תכונה טובה אתם רואים בה, מה הדבר הראשון שעולה לכם לראש כשאתם חושבים עליה) וחלקן נוגעות בתוכן של האירוע (למשל אם זה על חסד- איפה החסד פוגש אותך ביומיום, אם זה על הודיה- על מה אתה מודה בחיים שלך, אם זה על שמחה- מה הדבר שמשמח אותך, אם זה על תפילה- לאיזה חלק בתפילה אתה הכי מחובר.. כאלה).

את הסבים והסבתות הסרטתי בעצמי עונים על כל 6 השאלות. מהדודים ביקשתי שמי שרוצה ישלח סרטון קצר שבו הם עונים על שאלה אחת או שתיים מתוך הרשימה, לבחירתם, והזמנתי גם לצלם בני דודים/אחיינים עונים על שאלה אחת, אפשר גם בזוגות.

בגלל האופי של הסרטון הזה, יש לך שליטה על האורך והטקסט. למשל אם מישהו ענה תשובה ארוכה, את יכולה לחתוך רק קטע קצר.. ככה בסופו של דבר יצא סרטון של נגיד 7 דקות (לשש שאלות), אבל משתתפים בו 6 סבים וסבתות באופן משמעותי, ועוד 4 דודים, ועוד 3 אחים של ילדת בת המצווה, ועוד 16 בני דודים משתי הצדדים, וגם נתתי אופציה לכוווווווווולם פשוט לא כולם ניצלו את ההזדמנות. אבל אין פה עניין של להעלב כי בסוף כולם קיבלו הזדמנות.

רעיון ממש מיוחד, תודה!גלי מטר

אנחנו נתנו למשפחה ערכיםמתיכון ועד מעון

כל אחד בחר ערך ונתן עליו מתנה קטנה והסבר קצר, היה יפה לטעמי

בבר מצווה שהייתיעוד מעט פסח

ביקשו מכל דוד לתת מתנה סביב ערך מסוים שההורים רצו.

ואז בשבת כל אחד הביא את המתנה והסבירו איך היא מתקשרת.

אבל בגלל שזה היה שבת, פיצלו את זה ל-3 חלקים. כי באמת יש אנשים שלא יודעים לקצר ומטריחים את הציבור...

הייתי מציעה רק לסבא ולסבתארינת 24אחרונה

4 זה מספר מעולה.

והרעיון הזה מקסים!!!

(אם בכל זאת את רוצה גם דודים את יכולה לרשום בוואטסאפ המשפחתי שאת מחפשת 2-3 מתנדבים ואז זה לא יוצא "לא נעים" שלא הזמנת מישהו)

שאלה חרושה- יום בירושליםמתיכון ועד מעון

נהיה שבוע הבא באחד הימים בירושלים, רק אנחנו ו4 הקטנים (12-4)

אחה"צ נהיה אצל חברים, אבל רציתי להגיע בבוקר מאוחר או צהריים מוקדם, להספיק להגיע לכותל.

כמה עמוס בצהריים התחילת אלול בכותל, הקטנה שלנו פחות אוהבת המון (והגדול ביותר מרחף ברמות ...)?

ומה עוד כדאי לעשות או באיזור הרובע או במקום אחר עם חנייה נגישה ללא עלות או בעלות נמוכה/ הנחות אשמורת?

אנחנו היינו שבוע שעבר בירושלים עם בני 4-11 ותינוקמותק 27

והלכנו בערב המאוחר לכותל....

אמנם לפני אלול, לא היה כזה מפוצץ..

היינו במופע הללויה אש ומים בעיר דוד ולאחר מכן לכותל... היה נחמד.

לפני זה עשינו איתם סיבוב בשוק מחניודה וקצת בעיר...

למחרת נסענו איתם למוזיאון המדע, גם נחמד ממש. ובערב טיילנו איתם בגאולה

לגבי חניה- לנו היה הכי מוצלח לחנות בחניון נחל צופיטארקו

ומשם לקחת רכבת

לכותל ירדנו ברגל, בחזור לקחנו אוטובוס לרכבת כי כבר היו עייפים(וזה גם ככה עם המעבר)

מבחינת עומס לדעתי יהיה מלא רגיל אבל לא עמוס מאוד.. סיורי סליחות וכאלה הם בדכ בערב ויותר סמוך לר"ה.

בעיקרון בשעות הצהריים לא עמוס כל כךמתואמת

אפשר לטייל סתם בעיר העתיקה. אנחנו עשינו לפני כשבועיים מסלול חווייתי ואתגרי עם משימות בדרך. אם תרצי, אשלח לך את הדפים שהכנו בשביל זה.

אני אשמח! יתאים גם לסוכות?רחללי

כן, יכול להתאים (איכשהו פספסתי את ההודעה שלך)מתואמת

שולחת לך באישי. (תצטרכו לעשות בו התאמות למשפחה שלכם, כי זה מיועד למשפחה עם שמונה ילדים שיודעים לדבר)

מתאים גם למשפחות קטנות? (3 ילדים מדברים)שימושית

אפשר לנסות להתאים את זהמתואמת

הרעיון שבנינו הוא שעוברים בשמונה תחנות, ובכל תחנה אנחנו לוחשים לאחד הילדים מילה מתוך פסוק. בסיום מחברים בין המילים ויוצרים יחד את הפסוק השלם.

אז אפשר ללחוש לכל ילד כמה מילים מהפסוק, ואפשר גם לבחור פסוק או משפט אחר שקשור לירושלים וללחוש את המילים שלו רק בחלק מהתחנות.

מקווה שמובן...

נשמע רעיון יפה!שימושית

המילים שלחשתם כל אחד זכר עד התחנה האחרונה? ואני אשמח לשמוע על התחנות

כן, הם זכרו יפה, אפילו בת הארבעמתואמת

כמובן, הבאנו לה מילה קלה...

התחנות: כיכר ספרא, מגדל דוד, הקארדו, בית כנסת החורבה, החומה הרחבה, כיכר בתי מחסה, גן בית השלום, הכותל.

אפשר אולי, באותו רעיון, לתת פתקיראת גאולה

נכון (אף שזה רק למי שיודע לקרוא)מתואמת

זה גם אתגר - לשמור את הפתק בשלמותו עד הסוף

(ואולי זה דווקא טוב שהם לא יסתכלו בפתק כשמקבלים אותו - אצלנו הבן הגדול ניחש די מהר את הפסוק הסופי רק בעזרת המילה שקיבל...)

רעיון ממש מוצלחשימושית

אפשר גם להחביא בכל תחנה את הפתק והילדים צריכים למצוא ולהכניס למעטפה.

בסוכות אנחנו אוהבים ללכת לכותל ועם התחנות האלה זה יוצא טיול מושלם

נשמע מקסים!אר

אשמח גם אם מתאים לך

שולחת לך.מתואמתאחרונה

גם אני אשמחguest

תודה

שולחת לך.מתואמת

באלול העומס מתחיל רק בערברקאני

מהבחינה הזאת תהיי רגועה

האמת לא כדאי להגיע לשם עם רכב

אם כן אז חניון בתשלום קרתא או ממילא

יש גם את הר ציון אבל קשה למצוא שם חניות

אבל הכי טוב כמו שטארקו אמרה

לחנות בנחל צופים ולקחת רכבת

מכון המקדש או עיר דוד (נקבת השילוח)שוקולד לבן

לא רכבאנוני.מית

להשאיר את האוטו בשולי הרכבת הקלה (יש כמה חניונים שהם בחינם) ומשם ברק"ל. אם הילדים שלכם אוהבים רכבת זה אטרקציה בפני עצמה.

צריכה עזרה, המלצה לקניית צלחות וסכום חדפ לבת מצווהמותק 27

מאזור ירושלים

אשמח להמלצות למקומות זולים אבל מעוצבים יפה

מזל טוב!! ומלא בהצלחה באירגונים(:ניגון🌿

יש את "זול פעמי" בתלפיות זכור לי שיש שם מלא מבחר, ודברים יפים(:

אה והייתי שם לפני כמה שניםניגון🌿

אז אולי השתנה שם..

תודהההמותק 27

באושר עדיראת גאולה

זה לא מגוון ואפשרויות של חנויות חד פעמי,

אבל יש שם כמה אפשרויות יפות.

תודההמותק 27

יש בכנפי נשריםמאוהבת בילדי

חנות ל חד פעמי, זולה ומגוונת.

יש גם בגאולה ברחוב הישיבה

יש מאחורי מרכז כלל את גינדי- אבל לא הייתי אומרת שהיא הכי זולה

תודהמותק 27

מכירה אולי חנויות בגדים מומלצות במלכי ישראל?

בגדים למי?מאוהבת בילדי

כשאני הולכת אני נכנסת לכל החנויות...

יש ברחוב בית הדפוסשלומית.

את "שגעון של שולחן" חנות מעולה

בירושלים?מותק 27

אם יש לך זמןעוד מעט פסח

ב'משנת' יש לפני החגים דברים יפים בזול.

אם מעניין אותך, אז תדעי שיש גם גמ''חים שנותנים כלים רב פעמיים במחירים יותר נמוכים מחד פעמי שווה (אנחנו באירוע אחד לקחנו מגמ''ח חינמי לגמרי. באירוע אחר שילמנו 5 ש''ח לסועד (צלחת+סכו''ם+כוס. וכלי הגשה קיבלנו תוספת חינם).

אה,עוד מעט פסח

ויש גם אופציה לקנות מחו''ל.

אני הזמנתי מפיות ממש יפות משיין, בשליש מכמה שהיה עולה בארץ.

לא יודעת על חד''פ כי כאמור השתמשתי ברב פעמי.

הזמנתי משיין מפיות ועוד כלמיני דברים ספציפייםמותק 27

אבל כלי ארוחה חיפשתי פה בארץ

יפההמותק 27

בגאולה ישרקאני

חנות עם מלא מבחר וזולה

ליד מרכז האלקטרוניקה

מעדכנת, רכשתי בסוף בירושלים בחנות ברחוב יפו.מותק 27

נראלי קוראים לה גאולה...

סכום מוזהב, צלחות שקופות עם פס זהב, כוסות באותו עיטור

כלי הגשה לקינוחים שאכין בעז"ה

קונפטי לפזר על השולחנות,

שלט גדול של בת מצווה 12

ואולי כוד כמה פריטים ששכחתי.. יצא לי קרוב ל300 שח

חנות שקוראים לה גאולה ברחוב יפו?שמה לב

את מתכוונת אולי לג'ינה? מתחת מאפה נאמן?

וכמה קנית מכל דבר? כמה צלחות/ כוסות וכו?

יש שם באמת חנות חד"פ שממליצים עליהמתואמת

ליד הדווידקה. לא זוכרת איך קוראים לה... יורדים אליה במדרגות אם אני זוכרת נכון.

נכון. יורדים אליה במדרגותמותק 27

איך סחבת הכול?מתואמת

אף פעם לא קניתי שם, כי החנות לא נגישה לרכב, וקשה לסחוב ברכבת כמות כזו של דברים...

היינו לילה במלון בירושלים, הגענו עם מזודהמותק 27

ועוד תיק צידנית אוכל יחסית גדול, דאגנו לרוקן אותו ואז היה תיק ריק לאחסון וגם במזוודה התפנה מקום

אה, יפה! (בעצם אפשר גם עם עגלה, כחושבים על זה)מתואמת

כן, תלינו גם על העגלהמותק 27

נכון. זה סניף של החנות שיש גם בגאולהמאוהבת בילדי

אם אני זוכרת נכון, קוראים לה גאולה.מותק 27

לא ג'ינה.. ולא קרוב למאפה נאמן, ממול, בצד השנימותק 27

קניתי נראלי 8 מארזים של צלחות (צלחת גדולה וקטנה) וסכו"ם - מזלגות וסכינים מוזהבים.

כוסות חדפ

עוד מפיות של 12

שלט גדול של בת מצווה 12

מוזהבים לפזר על השולחנות

וכל מיני כלי הגשה לקינוחים שעתידה להכין בעזרת ה'

רק מפות לא קניתי..

הי אשמח לשמוע איפה בדיוק החנות ממוקמתשמה לב

בעיקרון ממש ליד תחנת הרכבת של הדווידקה.מתואמתאחרונה

הי, אשמח לתמונות של שולחן בת מצווה מי שהכינהמותק 27

מתכוונת לשולחן קינוחים,

לא שולחן ממתקים..

תודה מראש

מקפיצה לך. אולי בגוגל יש רעיונות?יעל מהדרום

בפרוג יש הרבה רעיונותבית פרטיאחרונה

מתכונים ותמונות

חפשי 'בר מתוקים בר/בת מצווה פרוג' ויהיו לך הרבה תוצאות

מזל טוב ובהצלחה!

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

לא יודעת מה להגידאנוני.מית

תעשי ההפךשנונימי

תלמדי אותה לתת בחינם,

תלמדי אותה רחמנות,

אם תראו קבצן אז תראי לה דוגמא איך את נותנת כסף לעני.

התנדבות לחלשים.

עזרה לסבא וסבתא.

ותשמשי דוגמא איך את בעצמך נותנת בחינם,

או תלמדי אותה לבקש יפה מאנשים - ושתלמד שאנשים אוהבים לתת...

זה פורום לאמהות. בבקשה אל תגיב פהיעל מהדרום

קשה ממשתהילה 3>אחרונה

אני מקווה שזה שהיא נתפסה יעזור לה להרתע מדברים כאלה. זה גיל כבר יחסית גבולי בתחום.

אני מניחה שהיא יודעת שזה רע, ולא עומדת בפיתוי, ולכן הייתי מציעה לעזור בכמה אפיקים:

1. שיחה פתוחה איתה, שאתם רואים שיש לה את ההתמודדות הזאת, ואתם בטוחים שהיא מנסה להתגבר וזה לא פשוט ולחשוב יחד איתה איך ומה יוכל לעזור לה.

2. הרבה פעמים ילד שגונב, בפרט כסף וממתקים או חפצים עושה את זה גם מצורך במילוי רגשי כלשהו. ולכן לשים לב למילוי רגשי מצידכם, שהיא מרגישה אהובה, שהקשר טוב ואין דברים לא פתורים, וכמובן אם יש אז לטפל.

3. ברמה המיידית- לראות שיש לה גם מענה לצורך למשהו מתוק לפעמים, להגיד לה לפנות אליכם/לתת דמי כיס, אבל לרוב זה לבד לא העניין.

חיבוק וכח, בהצלחה רבה

תתפללו עליה

שנים לא הייתי פה...מחפשת רעיונות למתנות...בת 30

הגדולה יוצאת לשנת שירות, השניה יוצאת לחווה, בא לי לתת להן משהו קטן , לא יקר, אבל שימושי ושיתן תחושה של אבא ואמא אוהבים אותך

אשמח לרעיונות!

תודה לכן

איזה שלב מרגש!יראת גאולה

אולי משהו רקום, מגבת או חלוק מגבת, כרית / ציפית עם הדפס של תמונה וכיתוב,

בחנויות של הדפסות ומתנות יש הרבה דברים כאלו, החל מדובי, שעון, מעמד למכשירי כתיבה, או חריטה על נגן, עט ...

איזה מרגשנברשת

בקבוק חם (הכי כיף עם כיסוי פרוותי)

כרבולית מפנקת אפשר עם שרוולים וכובע

חלוק מגבת

קפוצון עם הדפסה של משפט וציור שקשור למשפחה.

תלוי באופי של הילדה וההרגלים.

אם מתאים לה אז יומן ועט לכתוב חוויות

או כוסות קפה (טבולות!) עם מלא שוקולדים לשעות הקטנות של הלילה עם החברות

או סט כלים למטבח אם היא מחובבות הבישול

בלוק עץ עם תמונה משפחתיתחילזון 123

שקית כביסה עם תמונה

קופסא לעוגיות מהבית עם משפט כלשהו

כל דבר שימושי כמו מצעים, מגבת, חלוק, בקבוק חם וכו'

אני עשיתי לבת שלימתיכון ועד מעון

קולאז של תמונות מהמשפחה, יצא ממש יפה.

עשיתי אותו דבר לבת קודמת שיצאה

הי לך 🙂oo

טוב לראות אותך

אני אוהבת לקנות חפצים שימושיים

כי זה כיף להשתמש במתנה באופן יומיומי

לבנים קניתי ארנק/ מזוודה/ מצעים

לבנות אפשר גם

או תכשיט / תיק

היי, ברוכה השבה!מתואמת

אצלי השנה (לראשונה!) יוצאים שלושה ילדים מהבית (אחת למדרשה ושניים לישיבה קטנה), והאמת שלא ממש חשבתי על הרעיון של צ'ופר כזה🙈

ברגע האחרון, ביום שבו התאומים שלי יצאו לישיבה (זה היה אתמול, אבל כבר נראה לפני נצח), קניתי להם חבילת עטים סמלית והדבקתי פתק: "עת לחבוק ועט לרחוק מחבק - שתזכה להרגיש את חיבוקה של התורה, וגם את חיבוקם של אבא ואמא".

אבל אולי באמת לבת שלי (שנוסעת בעוד כשבועיים) כדאי שאשקיע יותר... אז אעקוב פה אחר הרעיונות...

יופי, תודה לכן!!בת 30

שק כביסה זה רעיון נחמד מאוד! וגם עוד דברים פה נתנו לי כיוון. תודה יקירותי!! (ניפגש עוד כמה שנים...)

משהו עם הדפסתהילה 3>אחרונה

כרית, מנורת לילה, בקבוק שווה, תחשבי מה יהיה להן שימושי. לי עזר בזמנו להסתכל באתר של מוצרים להדפסה שהיה נגיש לי ולבחור משהו

רעיונות למתנות (וברכות) לשבת כלה/שבע ברכותdn5754

שלום

מקווה שזו במה מתאימה..

אשמח לעזרה ברעיונות לחפצים קטנים (או גם פחות קטנים) ושימושיים (חשוב) לבית..

דברים בסגנון שאפשר לקנות בחנות סטוק/מקס סטוק וכדו'

ואפשר לקשר אותם לברכה, לברך איתך בשבת כלה/שבע ברכות וכדו'.

תודה רבה לכולם

שלום, לפי הכרטיס אתה גבר, וזה פורום אמהותיעל מהדרום

לק"י

אז נבקש שלא תכתוב פה בבקשה.

ואם טעיתי וזה ניק של שני בני זוג או משהו, אז תכתבו לי באישי ואשחרר את ההודעה.

מזל טוב!

מנסהטארקואחרונה

בגדול כל דבר אפשר לקשר אז מציעה לקפוץ לסטוק עם תקציב מסוים ולזרום עם זה..

אבל בכל זאת כמה רעיונות-

כלי לסבון

ספלים

מחבת

תבנית, אפשר בצורות ולקשר לצורה

סמרטוט מגב דלי וכו

מגבות, מצעים

שלט שאפשר לעשות לדלת

צידנית קטנה

מחצלת

משחקי קופסא

אנחנו רוצים לנסוע לירושלים למאה שערים- מלכי ישראלמותק 27

בעיקר קניות וחידוש בגדים, נעליים וכו..

יש לכן מקומות מומלצים שאתם מכירים שם?

לילדים- לידר עודפים(:(:

אם את אוהבת את הסגנון של לידר אז יש ברחוב מאה שערים, בצד השמאלי מכיוון מלכי ישראל לידר עודפים. דברים יפים וטובים במחירים זולים מאוד!

תודההמותק 27אחרונה

מי שמגיעה לירושלים בחופשת הקיץ, איפהמותק 27

אתם ישנים במחיר מוזל עם כל המשפחה?

יש מקומות מומלצים?

לא קריטי ארוחת בוקר וכו

רק מקום שינה אבל באזור של העיר

נראלי יהיה לך הכי קל למצוא דרך אייר בינביאוהבת את השבת

יש שם המלצות וביקורות וכזה...

מה יש שם?מותק 27

אפליקציה למציאת דירות לאירוח בכל העולם...אוהבת את השבת

להזמנה פר לילה

וואלה תודה!מותק 27אחרונה

היייי חוזרת לאחר תקופה ארוכה של ניתוק..מותק 27

אשמח לקבל חוות דעתכן ו/או כל מה שיכול לסייע בחשיבה על מעבר למקום מגורים ביישוב קהילתי.

לא רוצה לחשוף מידי, בגדול, מחפשים מקום עם אוכלוסיה דתית תורנית,

בית קרקע

כמובן מסגרות חינוכיות בקרבת מקום

בטח יש עוד כמה ששכחתי.. אבל זה בגדול

לא בטוחה שהבנתיעוד מעט פסח

את מחפשת המלצות ליישובים ספציפיים או רוצה להתלבט האם כדאי לעבור?

אם את רוצה המלצות, כדאי לציין-

אזור גיאוגרפי (האם יו''ש רלוונטי?)

טווח מחיר רצוי (לאיזה גודל בית)

ישוב שכולו תורני או שיש בו גם,

סדר גודל של היישוב (יש יישובים ממוקמים עכשיו, עם 15 משפחות, יש יישובים שהם מועצות מקומיות, עם אלפיים פלוס...).

תנסי קצת יותר לדייק שנוכל לעזור.

מבחינת ההבדלים בין היישובים אני לא ככ יודעת מה ההבמותק 27

דל או על מה לשים דגש בין ישובים עד 15 משפחות לישובים קצת יותר גדולים.. לכן כותבת פה

מניחה שבהתחלה נשכיר כדי להכיר את המקום ולראות אם מתאים ורק לאחר מכן נקנה...

דירת 5 חדרים, קרקע (לא דירת גן).

אז אני חושבתעוד מעט פסח

שכדאי קודם שתשבו עם עצמכם ותחשבו מה אתם מחפשים.

חשוב לכם שיהיו שירותים נגישים כמו מכולת, מרפאה, מרכז קניות, תחבורה ציבורית?

חשוב לכם קהילה מגובשת, עם הוואי קהילתי או שאתם רוצים לגור עם עצמכם וזהו?

רוצים שכולם מסביב יהיו תורניים, או רק מוסדות החינוך, או רק שיהיו גם כאלו כדי שיהיו לכם חברים?

איפה בארץ אתם מחפשים?

וכמובן, שאלת המחיר משמעותית...

בקיצור, למה בכלל אתם רוצים לעבור לישוב?

רק לגבי הכמובןמתיכון ועד מעון

מסגרות חינוכיות בקרבת מקום לא קיים בכל ישוב קהילתי תורני. יש בחלק מהמקומות מסגרות שהן מעורבות לעוד ישובים ולא בהכרח תואמות את הקו של הישוב, יש מקומות שאין מסגרת במקום, בעיקר בגילאים בוגרים וילדים נוסעים

נכון, לוקחת בחשבון שבתי שתעלה לכיתה ח' בעוד שנה,מותק 27

תצטרך לצאת בהסעה לבית הספר שלה..

בהרבה מקומותעוד מעט פסח

היסודי הוא עד ו'.

וגם יש הרבה מקומות טובים מאוד, שבתי הספר לא באותו ישוב והילדים נוסעים בהבעה.

אם קריטי לכם ישוב עם בית ספר, חשוב לציין.

מוסיפה עוד כמה דבריםמתיכון ועד מעון

איפה אתם מחפשים? באיזה איזור?

היום בהרבה ישובים פחות בונים בתי קרקע ויותר בניינים נמוכים מסוגים שונים כגון מדורגים, איזה גודל קהילה את מחפשת - יש ישובים כמו בית אל שהם מועצה מקומית ויש ישובים קטנים כמו חוות גלעד?

זה ממש משנה לאווירה...

מחפשת בית קרקע פרטימותק 27

אפשרי מועצה מקומית,

אפשרי גם קצת יותר גדול..

בעיקר שיהיה מסגרות חינוך לילדים, וגם שהסביבה תהיה תורנית.

היום אנחנו גרים בעיר, יש התחשבות בציבור הדתי בהרבה אופנים, אבל חינוך פחות... גם האוכלוזיה שנמצאת פה, פחות בסגנון שלנו... לכן מחפשים את המעבר, על אף שקנינו פה כבר דירה...

איזור בארץ?עוד מעט פסח

רלוונטי לך יו''ש?

ומה סדר גודל של מחיר שאת מוכנה לשים על הבית קרקע הזה?

(כי בישובים שהם כבר מועצות מקומיות, זה כנראה יעלה הרבה הרבה כסף. וגם אז יש סיכוי טוב שהשכונה של בתי הקרקע תהיה באזור של הוותיקים ופחות עם החברים של הילדים שלך).

מקומות שעולים לי בשליפה- יד בנימין, בית אל, הר ברכה, רבבה, כוכב השחר, מצפה יריחו, נריה.

אז המדורגים יותר טובים מבחינת זה?מותק 27

כמובן שכל ישוב זה שונהעוד מעט פסחאחרונה

בגדול, עם השנים הבנייה הולכת ונהיית יותר ויותר רוויה- כלומר יותר צפופה.

אז ברוב היישובים בתי קרקע הם הבתים הישנים יותר, ובהתאם גרים בהם המבוגרים יותר.

יש הרבה ישובים שבונים בהם מדורגים חדשים, ושם כנראה תוכלי למצוא גם משפחות צעירות.

אם מה שחשוב לך זה מוסדות חינוך ולא אכפת לך שבכללי בישוב יש גם חילוניים, אז אולי יתאים לך גם עלי (בשכונות הרחוקות יותר לדעתי יש בתי קרקע) או מעלה אפריים (שיש שם קהילה תורנית חזקה מאוד).

אבל לא ציינת מקום בארץ, וזה גורם קריטי.

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

לנו יצא 6000-7000 כל הארועהלוואייי

וחשבתי שזה הרבה אפילו

אבל כן חסכנו הרבה ולא גרים בעיר

אז אולם פה עולה 700שח ולא 1900

קייטרינג -בילשנו בעצמינו חלק..וחלק מקייטרינג חלבי. יצא ממ שמשתלם וטעין.

אני הכנתי דגים בתנור, תפו''א בתנור,סלטי חסה וכרוב ,אנטיפסטי וכדומה ומהקייטרינג הזמנו לזניה ,מוקרם,קיש ,מרק חלבי..

הבאנו סדנא יפה ב1500שח

צלמת מתחילה ב400 אבל מושה שאיתה פחות עבד טוב ..

שמנו פלייליסט ולא די ג'י

תסרוקת קרובת מפשחה שזה המקצוע לשה אז יצא זול

חד פעמי קנינו לבד

גמח עיצוב-לקישוטים ומפות יפות וכו

ו300 בערך על הגברה וכו

ועוד איהז 100 על הפתעות לחברות לריקודים

ועוד 100 לאלבום ברכות ותמונות

בגדים לכולנו - לא היה שיין כי היה מלחמה.. אז יצא יקר המתוכנן..

יצא לי בערך קרוב ל1000שח..אבל ל10 נפשות אז זה סביר..

ברור בעיר המחירים אחרים

אבל סתם פרטתי  אם זה עוזר

האמת מרגישה קצת מיואשתחולמת להצליח

יש דברים שכבר סגרנו אבל נגיד קייטרינג ביררנו וזה יוצא ממש יקר .

יש לכן אולי המלצות לקייטרינג בשרי טוב בכשרות מהדרין?

באיזה אזור את?בארץ אהבתי
אנחנו היינו מרוצים מהקייטרינג שלנו, אבל נראה לי שהוא נחשב קצת יקר (לא זוכרת בדיוק, קצת פחות מ-100 למנה). אנחנו לקחנו חלבי אבל הוא עושה גם בשרי (לבריתות לקחנו אותו לבשרי וגם היה מצוין, חושבת שהמחיר אותו סדר גודל אבל לא יודעת כמה בדיוק). באזור בנימין.
אני אכתוב לך בפרטי. לנו הציעו מחיר יותר יקרחולמת להצליח
לי יש המלצה מהאירוע האחרוןאר

לקח 120 למנה בשרי

כולל מנה ראשונה

היה זול מהקיטרינג לאירועים הקודמים שלקחנו - רצו 150 למנה

משניהם היינו מאוד מרוצים

תבדקי קיטרינגפילה
מעדני ריס בנתיבות. אולי יתאים
אנחנו שילמנואבןישראל
לא מזמן 80 למנה בלי חדפ שתיה ומנה אחרונה..
אם מבאר שבע עוזר לך, אז לנו לקחו 70 למנה בשריתיעל מהדרום
לק"י

מניחה שהסכום משתנה לפי כמות המנות, אבל אנחנו לקחנו הרבה פחות ממאה.

הזן את הכל בפתח תקווהשמה לב
הכי טוב בפער! גם מבחינת כשרות, גם איכות, גם מחיר (זול משמעותית), גם שפע.. באמת מוצלח ממש
הם גם עושים משלוחיםשמה לב
בתוספת מחיר כמובן אבל עדיין יוצא משתלם מאוד
וואו מעולה, זה יכול להיות טוב בשבילנו מבחינתחולמת להצליח
האיזור. תודה רבה!
איזה כיף! בהצלחה!שמה לב
אנחנו גם בבירור קייטרינג עכשיו,מותק 27אחרונה

באזור הצפון, מצאנו מישהי שראיתי שהרבה מאירועי הבת מצווה של חברות שלה לקחו אותה, היא לוקחת 100 למנה, חלבי..

עוד חשבתי סעצמי להכין את הקינוחים.. כל יום להכין כמות של משהו מסוים ולהקפיא..

אצלנו מתוכננים בין 60-70 מוזמנים- חברות שלה ומשפחה מצומצמת - רק בנות..

דיג'יי מצאתי מישבי שלוקחת 2500 עם קשתות הכניסה ושטיח שעליו נכנסת הילדה. היא מביאה גם אביזרים לריקודים.. יש אופציה לשדרוג - אם רוצים עמדת כניסה עוד 500 שח, אם רוצים כפתנים לחינה עוד 500 שח. יש אופציה גם לסדנא..

צלמת עוד לא סגרתי, קיבלתי כל מיני המלצות וטלפונים, טרם סגרתי..

תסרוקות- אקח נערה שתעשה לקטנות בסכום סימלי.. ולחוגגת אקח מישהי אחרת

איפור לילדה גם צריכה לבדוק.. עוד לא סגרתי.

אבל בגדים לכולן הבאתי משיין, וגם נעליים.. הבאתי עוד שמלות משיין בכדי לעשות לה צילומים לבת מצווה ליד הים או בפארקים/מקומות.

גם מזכרות עוד לא הוחלט- מזמור לתודה/הפרשת חלה/ הדלקת נרות וכו'....

גם דבר תורה, צריכה לשבצ עם אבא שיכתבו יחד..

אני מתכננת להכין מצגת של ברכות מהמשפחה וחברות ולהקרין אחרי האוכל, לפני הדרשה וההפרשת חלה..

בקיצור יש עבודה ברוך ה' שנתעסק רק בשמחותתת

בדיוק גם עכשיו מארגנת בת מצווה לבת בעזרת ה'מותק 27

אצלנו חוגגים באולם של בית כנסת אז העלות היא אחרת...

לא הבאתי מעצבת אולם,

יש לנו פה גמח למפות לבנות לבת מצווה..

שולחן קינוחים אני מתכננת להכין, אז הזמנתי משיין את מה שצריך.

נשאר לסגור-

קייטרינג

דיג'יי

להכין מצגת

צלמת מגנטים

נראלי שצילומים לפני אני אעשה לה פה באזור ואעצב לה אלבום דיגיטלי

נעליים ושמלה קניתי לשלושתן משיין יצא מושלםם

כולל סיכות סרטים

יש לנו חבאה שעושה את התסרוקות לבת מצווה כמובן בתשלום

טיפול שיניים בהרדמה מלאה.124816

אחרי ניסיונות רבים, אני מבינה שאין ברירה והנער צריך טיפול שיניים בהרדמה מלאה.

מישהי התנסתה בטיפול שיניים בהרדמה מלאה?

איפה כדאי לעשות? קופ"ח כללית? פרטי?

מה התהליך? כלומר מה צריך קודם? בדיקת שיניים? בדיקות נוספות?

מה המחירים?

מטפלים בהכל בפעם אחת?

אנחנו עוד לפני זה (עם ילד בן כמעט 4)יעל מהדרום

לק"י

בקשו לעשות ספירת דם ולהביא אישור בריאות וסיכום תיק רפואי (משהו כזה).

ואמורים לעשות לו את כל הטיפולים ביחד.

צילום נראה לי יעשו אחרי ההרדמה.

איפה אתם עושים?124816

בקופה?

פרטי? אצל מי?

באסותא/ שבע עיניים. זה נראה לי דרך מכבייעל מהדרום

השתתפות של קופת חולים תלויה בגיל הילד, כדאי לבדוק.Doughnut

במכבי לדוגמה אני חושבת שניתן עד גיל חמש.

סל הבריאות נותן רק עד גיל 5. בכל הקופותיראת גאולה

אני יודעת לענות רק על מעט מהשאלות בהודעה הפותחת,

מטפלים בהכל בבת אחת.

אבל מבחינת תשלום, נדמה לי שזה כאילו לפי שעות. כלומר צריך לשלם על פעמיים הרדמה אם זה יותר מכמות מסוימת.

אין הרבה מקומות בארץ שעושים את זה. אני יודעת על בית חולים מירב בבת ים, ויש גם בפוריה בטבריה.

אין הרבה מקומות שעושים טיפול שיניים בהרדמה?יעל מהדרום

לק"י

או שאת מדברת על מבוגרים?

כן, הבנתי שאין הרבה מקומות שעושים את זהיראת גאולה

בעצם, יש שתי אפשרויות ששתיהן נקראות הרדמה - סדציה או הרדמה מלאה (סדציה זו הרדמה קלה יותר). אני חושבת שסדציה אפשר לעשות בהרבה מקומות, אבל הרדמה מלאה אין בהרבה מקומות.

לנו אמרו על 2 מקומות בבאר שבע (לילד קטן)יעל מהדרום

ככה הבנתי בעבר כשבררתי בנושא (לילדים)יראת גאולה

הבנתי...מוזריעל מהדרום

מעניין, כשאנחנו היינו באשפוז יום לניתוח אחרטארקואחרונה

בשניידר, היו שם כמה ילדים שעשו טיפולי שיניים בהרדמה מלאה

וגם חברה שלי עשתה לילדים שלה בהר הצופים אני חושבת.

הי, חדשה ישנה כאן. מחפשת מאבחנת פסיכודיאגנוסטית(^)

ממש אשמח להמלצות באזור ירושלים, בנימין והמרכז- פתח תקוה למאבחנת פסיכודיאגנוסטית עדיף ממש דתיה, לילדה.

תודה רבה!!

יש לי המלצה באריאלמתיכון ועד מעוןאחרונה

מישהי לא דתיה אבל מצוינת.

קוראים לה אולגה בס

ילד רוצה מוסד לימודים שאתם לא הכי מתחבריםפילה

האם אתם זורמים עם ילד? או כל מקרה לגופו?

בן כמה הילד?חושבת בקופסא

למה הוא רוצה את המוסד הזה?

למה אתם לא?

אי אפשר לענות על שאלה כל כך ספציפית באופן כללי.

אם ילד בן 5 רוצה להירשם ליסודי הדו לשוני כי הוא רוצה להיות חבר של ילדים ערבים, זו תגובה שונה לגמרי מבחור בן 18 שנרשם לישיבת הסדר חסידית לעומת ישיבת הסדר יותר פלפלנית- בריסקאית כמו שאבא לו היה.

כל מקרה לגופו124816

בגיל חטיבה והלאה,

אם חשוב לכם מקום אחר, כדאי להסביר לילד למה ההורים מעדיפים אפשרות אחרת, להמליץ לו לנסות בכל אופן לתקופה את המקום שאתם מעדיפים אבל בסופו של דבר עם הילד מתעקש, לזרום איתו (כמובן אם מדובר במקום שאתם לא הכי מתחברים אליו, ולא במקום שאתם ממש מתנגדים לו עקרונית).

ילד בגילאים האלה שיהיה במקום שהוא לא רוצה להיות בו, ככל הנראה לא יהיה פתוח לקבל את מה שיש למקום להציע.

בהנחה ומדוברעוד מעט פסח

בילד בוגר (כיתה ט' ומעלה), ו'לא הכי מתחברים' זה אומר 'לא בדיוק מה שאני אוהב' אבל לא 'מקום שכף רגלי לא תדרוך בו'-

אז כן. בגדול כן.

אבל מאוד מאוד תלוי כמובן במוסד הלימודים, בילד, באופציות האחרות ובטיב היחסים עם הילד.

להביע את דעתכם בכל מקרה מומלץ. לקבוע עמדה חד משמעית עבור הילד- בעיני זו טעות.

אם הילד לא רוצה ללמוד שם אז הוא לא ילמדאור10

ככה נדמה לי

ואצלנו, כשעודדנו למקום אחד והוא העדיף מקום אחר, הוא הכשיל את עצמו בכוונה בראיון.... "למה אתה רוצה ללמוד כאן? אני לא רוצה ללמוד כאן." ככה פשוט. חח

חחחח איזה מתוקאנוני.מיתאחרונה

אמר את האמת.

אצרקציות במחיר נורמלי לבן 11, למי יש רעיון?בת אל123

מחפשת לגילאי 11-4, באזור המרכז במחיר שפוי או שיש הנחה למחזיקי כרטיס אשמורת.

תודה.

תיכנסיעוד מעט פסח

לאתר אשמורת ותראי מה הם מציעים...

נראה לי שאי-ג'אמפ לסוגיו יכול להיות מושלם בגילאים הללו (ומין הסתם יש הנחה יפה לאשמורת).

מה זה מחיר שפוי ואיזה סגנון של אטרקציות?חילזון 123אחרונה

מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.