אולי אני היחידה שיש לה קרובי משפחה שכאלה, שהיא לא סובלת.
לסבתא שלי יש שתי אחיות. עד כאן זה נורמלי, כי להמון אנשים יש שתי אחיות, ובייחוד לסבתות כמו שלי. הבעיה היא לא בעצם קיום האחיות האלה, אלא בהתנהגות שלהן שגורמת לי לרצות לבעוט במישהו, ומהר!!
יש לסבתא שלי אחות אחת, שאני לא יכולה להיות לידה יותר משתי דקות. וזה למה:
היא צפונבונית קשישה בת 62+ מצפון ת"א. גרב בווילה, ולפי השמועות יש לה הרבה מצלצלים בבנק. היא אחת כזאת שלובשת רק אדום/שחור/קטיפה ירוקה. היא כזאת שאם היא תחבק אותי אני לא אמצע את הגוף שלי. מן אישה שהדביקו עליה המון סופגניות, ושאם היא יושבת על כיסא, רואים רק את הרגליים שלו מלמטה. יש לה פנים רחבים ושמנים, שתמיד מאופרים בכבדות. עיגולים של סומק אדום ושפתון אדום כמו של פורים. היא תמיד עונדת עגילי זהב כבדים (רצוי עם פנינה בגודל של כדור פינג-פונג) שכמעט תולשים לה את האוזניים. יש לה כובעים קטנים כאלה שמונחים באלכסון על השיער בלונד-דהוי שלה, וכל פעם שאני רואה אותם בא לי לתקוע לה בהם נוצות של טווס.
היא אחת כזאת שאם היא לא רואה אותי במשך חצי שנה, היא תבוא אלי ותדביק לי נשיקה רטובה על הלחי וגם תדאג להשאיר סימן שהיא עברה דרכי, כדי שחס וחלילה היא לא תאבד אף אחד מהאורחים. בפעם האחרונה שראיתי אותה (ושבה חתמתי לאמא חגיגית שאותה אני לא אזמין בשום אופן לחתונה שלי) היא הסתכלה עלי ואמרה לאחותה (שגם היא לא משהו): "אוי, תראי שרה כמה שהיא התמלאה בפנים! כמה שזה יפה לה! ממש גברת קטנה ויפה!". אם לא הייתי צריכה להתנהג כמו ליידי במשך כל הערב הייתי בועטת בה!! בעלה עוד חמוד. קוראים לו אליעזר, אבל חבל שהוא לא יכול היה לשנות את האופי הכל כך פולני ומרגיז הזה שלה. אגב- קוראים לה דינה. זוועה!!
לאחות השנייה קוראים שרה. היא גרה בפתח תקווה אם אני לא טועה, והיא רזה וגבוהה (בניגוד חריף לדינה שהיא שמנה ונמוכה). היא לובשת שמלות שנראות כאילו יצאו מהנשפים המפוארים של פעם (וזה לא אומר שהן יפות!!!). היא לובשת כובעים עם שוליים מכאן ועד אמריקה, ותמיד יש עליהן פרחים זוועתיים. היא כל הזמן זזה, והיא נראית כמו חתולה מפונקת. היא לא אחת שתחבק אותי, אבל היא תצבוט לי את הסנטר, תזיז את הראש שלי מצד לצד כדי לוודא שאין פגם, ואז תחליט שהגיע הזמן להיות מנומסת ולשחרר אותי, ולפצוח במסכת תשבחות סבתאיות על היופי שלי שמתגלה גם בערב הזה. משהו נורא!!
אם הן לא היו האחיות של סבתא שלי שאני כל כך אוהבת (כי היא באמת מתוקה) הייתי מכחישה כל קשר אליהן, ובורחת כשרק הייתי רואה אותן יוצאות מהמרצדס.