שאלות ציציותתהילה 4
אז 2 שאלות:
1. הבן שלי בן 6 אבל נשאר עוד שנה בגן. ממש ממש לא מוכן לשים ציצית. זה התחיל עם זה שציצית זה לא נח. עברנו לגופציצית והוא ממש לא בקטע. ניסינו לעשות מבצע. שמח ממש על הרעיון אבל נשבר אחרי יומיים. (התכנון היה שבוע שלם עם ציצית) יש לכן טיפים איך לגייס אותו למצווה הזו?
2. מכאן לשאלה השניה שהיא חלק מהקושי- איך אתן שומרות על הציציות. המוצר הזה לא ממש זול אבל אצלי הן בערך חד פעמיות. הילדים רצים איתן מטפסים וקופצים. ו-אופס, הציצית פסולה. לכביסה כבר מצאנו פיתרון (מגן ציצית. ממש מעולה). אבל בסופו של דבר הציציות נהרסות מלא. מה עושים?
לגבי 2המקורית
לדעתי לא הייתי מתרגשת מזה שהיא נפסלת. הם קטנים ולא מחויבים באמת, ונכון שהציצית שומרת ויש בזה מעלה גדולה אבל בכל זאת זה יותר להרגיל אותם למצווה
אם את יכולה להרשות לעצמך לקנות חדשות כל כמה זמן מעולה וזה עדיף כמובן, אבל אם לא וזה באמת חשוב לכם שהציצית תהיה כשרה אולי כדאי לקצר אותן וזה פחות נהרס ככה (רק שממה שאני יודעת אסור לקצר אותן עם סכין ממתכת רק קרמית)

עונה על 2סבלנות 12
אם לא מפריע לך שלא רואים את הציצית יש אפשרות לפרום חלק מהתפר שמקיף את החור שבו מוכנסת הציצית לתוך הבד וליצור מעין כיס ואז לגלגל את החוטים ולהכניס אותם לתוך הכיס.
לכבס במכונה עדינה גם הורס פחות את הציציות.
תודה רבה מגיבה בפניםתהילה 4
גם לי לא הפריע בהתחלה שנפסל עד שהבנתי שיש בעיה ללכת עם ארבע כנפות וציצית פסולה. עדיף כבר בלי. כי הציווי הוא על בגד ארבע כנפות.
אבל העניין הוא, שוב, שהילד כלל אינו מצווה בגיל הזההמקורית
ללכת עם ציצית, ואם זה עדיין חשוב לכם מסיבות מובנות אז חוזרת על העצה לקצר אותן. זה ממש עוזר
הבנתי. אכן אין חיוב ללכת עם ציציתתהילה 4
אבל- אם שמים בגד עם ארבע כנפות- אז כגר חובה שיהיה ציצית כשרה. כי כל בגד 4 כנךות מחייב ציצית.
אני לא יודעת יוצא לך לפגוש נערי גבעות אבל רבים מהם לובשים פשמינות וכד' שהם בעצם בגדי 4 כנפות וברגע שזה שלהם הם מוסיפים לזה ציציות כי אסור ללבוש ארבע כנפות בלי ציצית כשרה. ולכן- במקרה כזה כבר עדיף שגם הילד ילך בלי ציצית. מאשר בגד ארבע כנפות עם פתיחוץ פסולות.
את מחילה על הילד איסורים שאינם לגילוהמקורית
זכותך, אבל שתדעי שזה ממש לא חובה לנהוג כך בגיל הזה.
תבדקי טוב אם הציצית פסולהדיליה

אני חשבתי שהן נפסלות מכול דבר אבל בעלי הסביר לי שלא.

קניתי גם כמה איכותיות יותר, או שקנינו חוטים יותר טובים ומשהו קשר לנו.- עזר קצת וגם מעט יותר זול.

בממוצע 2 ציציות גופיה מחזיקות לי חודשיים...

אני דיי בטוחה שזה רק מגיל בר מצווה....טארקו
ועד אז ציצית זה מדין חינוך.
גם לדין חינוך יש גדרים הלכתייםבארץ אהבתיאחרונה
נכון שהילד עוד לא מחוייב במצוות לפני בר מצווה, אבל להורים שחייבים בחינוך יש אחריות שהילד לא יעבור על איסורים (כמו שלא ניתן לקטן לאכול טרף, או שלא נבקש מילד לכבות את האור בשבת, גם אם הם עוד לא מחוייבים במצוות).

בכל מקרה, ממה שבעלי הסביר לי, פה לא מדובר על איסור ממש. לבישת בגד עם ארבע כנפות בלי ציצית כשרה זה לא נחשב כאיסור אלא כ'ביטול מצוות עשה' (שזה גם משהו שצריך להימנע ממנו, אבל לא באותה דרגת חומרה).
ועדיין, יש משמעות לכך שילד ישתמש בציצית כשרה ולא פסולה, כשהילד מעל גיל חינוך (גיל 6-7, לפעמים גם לפני - תלוי בהבנה של הילד). ואם נותנים לילד בגיל חינוך לברך על ציצית פסולה - יש בזה איסור (על ההורים - אסור להורים לתת לילד חפץ של מצווה שהילד יברך עליו, אם החפץ פסול למצווה והילד מברך ברכה לבטלה).

שולחן ערוך או"ח, סימן י"ז, סעיף ג':
קטן היודע להתעטף אביו צריך ליקח לו ציצית לחנכו.
משנה ברורה (סעיף קטן ט'): פי' ליקח לו בגד של ד' כנפות ולהטיל בו ציצית כדי לחנכו במצות. ושיעור טליתו ... ומשערינן בקטן עצמו שמתעטף בו לפי גדלו ולפי קטנו ואם יש בו זה השיעור אז צריך אביו להטיל בו ציצית ולברך עמו **ואם אין בו זה השיעור אין מברכין עליו**:

מה שכן, לא כל חוט שנקרע בהכרח פוסל את הציצית, יש פה עוד הלכות שצריך ללמוד כדי לדעת מתי באמת זה פוסל.
זה רק כשהילד מחוייב בזה. לא מתחת לגיל בר מצווננפש חיה.
שאז המנהג להלביש ציצית הוא מדין חינוך.

אני חושבת
שאין צורך לתת לילד לקיים מצוות כהלכתן
בשלב שהוא רק מתחנך לקיים אותן.
מה זה נקרא ציצית פסולה בכלל? רק שנדע מה המצב אצלינו🙈יעל מהדרום
צריך להיות כמות מסוימת של קשריםoo
ושלא יקרעו חוטים
אבל עם ילדים קטנים אני פוסלת ציצית רק שאחת הכנפות נשארת בלי חוט בכלל
אז אצלינו הן בסדר. מקסימום הפתילים קצת נפרמיםיעל מהדרום
אולי הבן שלי עדיין לא בן מספיקיעל מהדרום
אם הוא לא תלש אף פעם חוט שלם מהציציתoo
מגיע לו צלש
תלש באופן יזום? לא נראה לי...יעל מהדרום
לק"י

וגם בטעות אני מקווה שלא.
אני אציץ לראות.
לא באופן יזום, שנתפס במשהו ונתלשoo
דוגרי. אני לא יודעת האיש בודק את זהתהילה 4
אשמח לדעת מה זה מגן ציצית?שומשומונית

בציציות אצלינו (הבנים ובעלי הולכים עם גופציצית) יש כיסים ואני מכניסה לשם את הציציות, אבל זה לא פרפקט (מכבסת ללא סחיטה ב30מעלות)

מתקן פלסטיק כחולתהילה 4
מלפפים את נציציות ומכסים. ממש עובד טוב עולה בסביבות ה20שח.
צריך לכל ציצית בנפרד. אנחנו קנינו 3 וזה משמש אותנו נאמנה ושומר על הציציות. אחרי הרבה ניסיונות קודמים
אני שמה 2 ציציות ביחד...דיליה

מחזיק יותר טוב לטעמי

הבן שלישחרית*
גם לא הסכים לשים ציצית עד כיתה א. לא נלחמנו. בעיני זה גם הפריע לו תחושתית (אנחנו גם עם גופציצית).
בכיתה א המורה ממש הכניסה את זה לסדר בוקר ומתייחסת לזה כחלק מהתלבושת והוא עכשיו לובש כל יום.

לגבי איך לשמור- גם אני אשמח לטיפים. 4 בנים.צריכה מנוי במפעל ציציות.
עד כמה מגן ציצית זה השקעה? צריך אחד לכל ציצית?
אני קניתי מעליאקספרסיוקי
תיק כזה כמו של חזיות למכונת כביסה ואני משמשת בו לכבס את הציציות. הוא עולה כמה שקלים
אני מכבסת ברשתשחרית*
זה אותו עיקרון? כי הן עדיין נהרסות לי.
על איזו תוכנית את שמה במכונה? עם סחיטה או בלי?
אני שמה על תוכנית עדינהיוקי
עם סחיטה
זה משהו כזה US $1.72 22% Off | 7 גודל כביסה שקיות רשת פוליאסטר מלוכלך כביסה תיק רקמה נטו חזייה לשטוף סל ארגונית עבור תחתוני בגדי שק כביסה
6.85₪ |7 Size Washing Bags Mesh Polyester Dirty Laundry Bag Embroidery Net Bra Wash Basket Organizer for Underwear Clothing Laundry Bag|Laundry Bags| - AliExpress
תודה גם אני לא נלחמת. כן משקפת שזה חשובתהילה 4
בגלל שהוא בגיל של כיתה א חשבתי כן להשקיע בזה כבר.
הילדים שלי לובשיםoo
גופית ציצית מגיל 3
אף אחד לא התלונן שזה לא נוח, זה מרגיש בדיוק כמו גופיה, אולי יש סוגים שלא נוח, אני קונה 100% כותנה.

לגבי כביסה יש לי שקית עם חורים קטנים (לא רשת) מיוחדת לציציות שקניתי בחנות תמשישי קדושה, כל ציצית אני מקפלת ל4 שמה את הציציות במרכז הציצית ומגלגלת לגליל, ומסדרת את כל הגלילים בתוך השקית וסוגרת.

יש לכל ילד הרבה ציציות, כך שאני מכבסת פעם בשבוע, מידי פעם ציצית נקרעת, פעם בתקופה אני מחדשת מלאי
יש ילדים תחושתיים וגם ציציות כותנה מציקות להםחדשה ישנה
טוב. ברור שגם אנחנו מתחילים מגיל 3.תהילה 4
פשוט אצלו זה לא תפס. כדי לסבר את האוזן הוא הרביעי שלנו. עם האחרים זה לא היה כזה מסובך.
יכולה להגיד לך שעם כיפהoo
כל הילדים שלי הורידו אותה שהיו בבית, אחד גם בגיל שש, לא אמרנו להם שום דבר וזה עבר לבד
חחחח ברור. תופעה נפוצה.תהילה 4
אולי מבצע מטעם הגןבת 30
גם הבן שלי לא בקטע של ציצית. אם בגן מקבלים נקודות והפתעות כשבאים עם ציצית, אולי זה ידרבן אותו
אשמח לדעת על מגן ציצית מעולה. אצלי נהרסות בכביסהאורין

כזה.תהילה 4

ואו לא נתקלתי בכזה... אחפש בע"האורין

אפשר להכניס בו כמה ציציות ביחד?אורין

אפשר לקנות חוטים ולקשור בעצמך כשנפסלאו ר
זה ממש לא קשה וחוסך הרבה כסף.
לגבי כביסה, אני מקפלת את הציצית עם החוטים מבפנים וקושרת בגומיה לבנה. מתנקה טוב. פעם גם הייתי מקפלת יפה שהחוטים לא יסתבכו זה בזה ומכניסה לתוך גרב לבנה. חחח טריקים של מתקמצנים על מגן ציצית.

לגבי זה שלא לובש.
אישית הייתי מציעה שילבש עד התפילה ינשק בברכה ואחכ אם הוא רוצה שיוריד. ומה שהוא כן לובש לפרגן לו על זה גם אם זה רק לשעה. ככה יתרגל ללבוש ואולי גם ישכח להוריד בהמשך
אנימלא בטוחה שבגיל 6 צריך להקפיד שזה לא יהיה פסולחילזון 123
ובקשר ללבישה, אני לא הייתי מתעקשת בכלל
כשיעלה לבית הספר יקפיד יותר מן הסתם
תודה לכולן.תהילה 4
מצטערת שלא הצטיינתי כמן קמה שמגיבה אישית לכל אחת. אבל קראתי את כל התגובות. שמחתי לראות שאני לא לבד ושלא רק אצלי הציציות חד פעמיות. ננסה כמה כיוונים ונזכור בעיקר שהמטרה היא ל"גם כי יזקין לא יסור ממנה".
אני מכבסת ביד נמאס לי לזרוק כל הזמן ציצות שנפסלותאור123456
פעם בשבוע ממלא דלי עם צציות אבקת כביסה מים חמים וזהו..
הם מחליפים כל יום אז אין הרבה לכלוך
הילדים שלי יחסית עדיניםבארץ אהבתי
אבל בכל זאת מציינת מה שאנחנו עושים. יכול להיות שילדים שיותר משתוללים זה לא יספיק...
בעלי תמיד מחזק את הקצוות של החוטים וגם את הקשר שבסוף הקשרים של הציצית עם קצת דבק פלסטי. זה שומר על החוטים שפחות יפרמו, וגם הקשר ככה פחות נפתח.
יואו. איך לא גילית לנו את זה עד עכשיו?!לפניו ברננה!
כל פעם אחרי הכביסה?
זה לא מלכלך את הבגדים האחרים בכביסה הבאה? כי דבק פלסטי נמס בדרך כלל..
ואיך הוא מטפל בהם בכביסה עצמה?
(רשת, מגן ציצית, משהו אחר?)
לדעתי אצלי רוב ההתבלות היא בכביסה.
(למרות שבוודאי הבן שלי יותר שובב מהילדים שלך ;))
לא שאלת על זה..🙂בארץ אהבתי
האמת שאני חושבת שאנחנו עושים את זה רק פעם אחת בתחילת השימוש. מכבסים עם מגן ציצית (כמו ש@תהילה 4 הראתה בתמונה למעלה), לא זכור לי שקרה משהו לבגדים האחרים.
אולי זה לא דבר פלסטי? אני אבדוק עם בעלי...
אבל באמת הילדים שלי הרבה פחות שובבים משלך, אז לא בטוח שזה יספיק...
מחכה לעדכון יותר מפורט 😉לפניו ברננה!
בעלי עושה את זה עם לק שקוף..טארקו
דבק פלסטי נמס במים...חילזון 123
מסתבר שזה באמת לא דבק פלסטיבארץ אהבתי
@לפניו ברננה!
זה הדבק המדובר (דבק קצת יקר אבל מאוד נוח, משתמשים בו גם ליצירות והדבקות אחרות).

ולק שקוף גם נשמע כמו רעיון טוב..
מכירה את הדבק.לפניו ברננה!
ואו. ננסה. אגיד לבעלי שיסדר את כל הקשרים ונדביק אותם 😅
תודה!!
אגב, פעם קניתי במקסטוק דבק דומה אבל יותר זול...לפניו ברננה!
לבדוק שאבקת הכביסה מתאימה לכיבוס צמר!!!124816
באופן כללי אני מכבסת בתוך רשת מתבלה מדי פעם ואז קונה חדש.
אבל היתה תקופה שהמצב היה קטסטרופה, הפתילים היו מתפוררים בקצב לא הגיוני. ואז גיליתי שזה קשור להחלפה של אבקת כביסה.
וואו. תודה לכל המגיבות לא חשבתי שזה יהפוך לכזה שרשור גדולתהילה 4
תודה על רעיון הדבק. ננסה.
תודה גם על כל שאר הרעיונות וההרגעות.
אני מאמינה שהזמן, הטיפים והרעיונות יעשו את שלהם.
חנוכה שמח
ילד רוצה מוסד לימודים שאתם לא הכי מתחבריםפילה

האם אתם זורמים עם ילד? או כל מקרה לגופו?

בן כמה הילד?חושבת בקופסא

למה הוא רוצה את המוסד הזה?

למה אתם לא?

אי אפשר לענות על שאלה כל כך ספציפית באופן כללי.

אם ילד בן 5 רוצה להירשם ליסודי הדו לשוני כי הוא רוצה להיות חבר של ילדים ערבים, זו תגובה שונה לגמרי מבחור בן 18 שנרשם לישיבת הסדר חסידית לעומת ישיבת הסדר יותר פלפלנית- בריסקאית כמו שאבא לו היה.

כל מקרה לגופו124816אחרונה

בגיל חטיבה והלאה,

אם חשוב לכם מקום אחר, כדאי להסביר לילד למה ההורים מעדיפים אפשרות אחרת, להמליץ לו לנסות בכל אופן לתקופה את המקום שאתם מעדיפים אבל בסופו של דבר עם הילד מתעקש, לזרום איתו (כמובן אם מדובר במקום שאתם לא הכי מתחברים אליו, ולא במקום שאתם ממש מתנגדים לו עקרונית).

ילד בגילאים האלה שיהיה במקום שהוא לא רוצה להיות בו, ככל הנראה לא יהיה פתוח לקבל את מה שיש למקום להציע.

אצרקציות במחיר נורמלי לבן 11, למי יש רעיון?בת אל123

מחפשת לגילאי 11-4, באזור המרכז במחיר שפוי או שיש הנחה למחזיקי כרטיס אשמורת.

תודה.

תיכנסיעוד מעט פסח

לאתר אשמורת ותראי מה הם מציעים...

נראה לי שאי-ג'אמפ לסוגיו יכול להיות מושלם בגילאים הללו (ומין הסתם יש הנחה יפה לאשמורת).

מה זה מחיר שפוי ואיזה סגנון של אטרקציות?חילזון 123אחרונה

מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

אולי יעניין אותך