אחרי הזדהות עם כל הכותבות מעלי וחיבוק ענק על החןויה הלא נעימנ, מציעה לחשוב על זה קצת אחרת..
אותו אדם - כנראה איננו אדם רע שמנסה לפגוע, אלא בעיקר אדם (אולי קצת טיפש וילדותי) שלא מודע להשלכות של המילים שלו, ולא מבין שהדיבור הזה עשוי להכאיב כל כך..
רק כדוגמא:
לקח לנו כמעט שנתיים להיכנס להריון הראשון.
במהלכן קיבלתי לפחות 3 הערות מגברים! (ואני חיה בחברה נפרדת כמעט לחלוטין, כן?) שנמצאים במעגלים יחסית קרובים (קרוב משפחה, בעל של חברה ממש טובה, שכן קרוב בקהילה) שהעירו לי שהגיע הזמן כבר להיכנס להריון ולמה אנחנו מחכים..
עכשיו המשותף ל3 הגברים האלה הוא ששלושתם אנשים טובים, אבל שלושתם חיבקו את הילד הראשון שלהם 9 חודשים אחרי החתונה, ולא חשבו שתיתכן בכלל מציאות אחרת..
היה להם ברור לגמרי שאם עברו כמה חודשים ואפילו שנה מהחתונה ואין ילד או הריון זה חייב להיות כי אנחנו מונעים.. (בכלל לא נכנסת לשאלה מאיפה נראה שלגיטימי להעיר לזוג שהחליט למנוע..)
אותו דבר כשילדתי את הבכור שלנו כשנתיים וחצי אחרי החתונה ואנשים בפשטות שאלןץו מתי הפדיון ולא העלו על דעתם שזאת עשויה להיות שאלה רגישה..
זה לא ברור לכם שלא שואלים שאלה כזאת במיוחד כשעברו שנתיים וחצי מהחתונה?
אז זהו שלא.
גברים, במיוחד כשאצלם העניינים הולכים בקלות, כמעט לא מודעים לקשיי פוריות ולמורכבות בנושא, ולכן אין להם רגישות.
הייתי מציעה בזהירות, אולי יש מישהי (או אפילו מישהו שממש מבין ענין) בעבודה (אני מניחה שפחות יתאים לך לעשות את זה בעצמך, כמובן..) שתוכלי לבקש ממנה לגשת אליו בשקט ובנעימות ולהסב את תשומת ליבן לכך שאמירות כאלה עשויות לפגוע בנשים שמתקשות להרות, בנשים שעברו הפלות, וגם בבעלים של נשים כאלה כמובן..
אני מניחה שרוב הסיכויים הם שהוא ירגיש ממש לא בנח עם זה וישתנה.
הוא מתנהג ככה בשוגג ומתוך חוסר מחשבה ולא במזיד מרצון לפגוע.
לא צריך לבייש אותו וללעוג לו, פשוט צריך להסב את תשןמת ליבו לכך שהוא זכה בזכות גדולה שהכל בא לו בתחום הזה בקלות ושזה לא ככה אצל כולם..
ואם לא מתאים לך תסנני אותי לגמרי..