ויכוח עם בעליאמא טובה---דיה!

ב"ה שבוע 36, חלשה ומרגישה לא טוב כבר בערך שבועיים. מתלבטת אם להתחיל את החל"ד מיד אחרי חנוכה. זה יוצא שבועיים לפני מה שתכננתי כי גם ככה רציתי לצאת מוקדם כי ככה זה בדיוק מתחבר לי עם חופשת פסח. בקיצור, הדיון הוא על שבועיים.

בעלי אומר שזה סתם פינוק וזה נשמע לו מאוד מוזר להקדים את החל"ד. לעבודה הולכים גם כשקשה. הוא אומר שלכולן קשה בתשיעי ושלא נראה לו שיש נשים שעושות את זה.

הוא צודק?

מי שלא מרגישה טוב ויש לה אפשרות כלכלית לזה - עד כמה זה הגיוני/ נפוץ/ מקובל לצאת בשבוע 37+4 לחל"ד?

את צודקת!!!פלונית5
וחבל שהוא לא מתחשב בך! אם את לא מרגישה טוב - תצאי לחופש! תקחי בחשבון שאולי תשתעממי אם לא תלדי מוקדם, זה לידה ראשונה?
יכול להיות שהוא רוצה לטובתך כדי לא להפסיד כסף, צריך להסביר לו את רמת הכאבים כדי שיבין אותך..... חיבוקקקקק
לידה שניה. זה חלק מהענייןאמא טובה---דיה!

שאני רוצה לשמור את הכוחות לילד שבבית, להיות איתו בצורה נורמלית לפני הלידה ולא לחזור כל יום חצי מתה מהעבודה...

הכי מובן שיש!! אין על מה לדבר בכלל!פלונית5
לדעתי, מכיון שזו החופשה שלך והריון שלך ולא שלו - את המחליטה
יש נשים שמתלבטות אם לצאת מוקדם, כדי לט להשתעמם או להרוויח כסף, אבל אם את מעדיפה באופן וודאי ואין לך שום התלבטות, לדעתי הוא חיבבב להתחשב בך!
אני באמת מפחדת להשתעמם...אמא טובה---דיה!

בעצמי מתלבטת...

^^^נקודה טובה
לדעתי זה ממש חשוב שתצליחי לפי הרגשתך. האדם שנמצא ליד לא תמיד מודע לכאבים ולמשך התמשכותם..הוא סה״כ רואה אותך מתפקדת למרות הכל ומבחינתו את סבבה.

ולאישה בהריון יש את כל הפריווילגיות להתפנק!
מוכר מאוד 😃ציפצופית
אני מכירה כמה שעשו את זה.
אין כמו להגיע ללידה עם קצת יותר כוחות וקצת פחות טרופת נשימה 🤭

ולגבי בעלך-
אני מכירה גם כאלה 😅 עניין של אופי.
אמא שלי בול ככה. בחיים היא לא הקדימה חלד- כי מה זאת אומרת? לעבודה הולכים גם כשקשה! 😅
מכירה כאלו שאיך שנכנסו לתשיעי מראש החליטו כברלהתגבר
שלא מגיעות לעבודה.
יש לנו טבע להיות קשות עם עצמנו..ולצפות להמון לפעמים ליותר ממה שהגוף והנפש יכולים להכיל. ולפעמים אם אנחנו לא נשים את הסטום הזה אף אחד לא יעשה את זה בשבילנו.. אז רק רוצה לחזק אותך ולהגיד לך - זה לא פינוק!!! ובעלך כמו הרבה בעלים לא מבין את הקושי שאת חווה, ואם יש לך אפשרות תצאי לחופש לפני ותרגישי הכי בנוח שיש! מגיע לך! את חזקה ומהממת וזה לא אומר עלייך כלום ושום דבר רע להיפך - זה אומר שאת קשובה לעצמך ויודעת מה יגרום לך להיות אמא טובה יותר.
ואין שום אידיאל בלעבוד ולסבול אם יש אפשרות שלא..
חחח בול בעלי...דיליה

אין מה לעשות את צריכה לעמוד על שלך עם ניסיון לאמפתיה מצידו.

הבעיה תהיה אם תטפסי על הקירות ותסחבי עד שבוע 42 יהיה לו קצת קשה להכיל את התלונות

אז כדאי שתחשבי קצת עם עצמך מה את עושה...

אני למשל מתכנתת לצאת לחצי משרה בשבוע כמ שלך אבל אני עובדת בשני מקומות כך שאין לי בעיה....

אני גם עובדת בשני מקומות, אבל איך אפשר לצאת לחל"ד רק מאחדאמא טובה---דיה!

מהם?? לא חשבתי שיש אופציה כזו...

האמת היא שאני גם לומדת במקביל ואת זה בכל מקרה ישאר לי..

באחד המקומות אני עצמאיתדיליה

אז מבחינת החוק אין לי בדיוק בעיה להצהיר מתי יצאתי.

אבל הבנתי שממילאה את חוזרת אחרי פסח אז מה הבעיה לצאת רק ממקום אחד?

כי איך מדווחים לביטוח לאומי?אמא טובה---דיה!

כאילו רק ממקום אחד יצאתי וממקום אחד לא?

את מדווחת רק כשאת יוצאת משניהםדיליה

אם הבנתי נכון ממילא באחד את לוקחת יותר מ15 שבועות.

או שלא הבנתי טוב.

אה, הבנתי.אמא טובה---דיה!

בכל מקרה מבחינת בעלי זה לא כ"כ משנה כי הקטע הוא שהוא לא חושב שיש סיבה להפחית בעבודה בגלל שקשה כבר לעבוד...

אני מקוה שתחליטי ממקום שלם ולא רק כיהמקורית
הקשבת לבעלך. קרו דברים מעולם שאחר כך זה גרם להרבה כאב ראש בנישואין
הוא לא בהריון וגם לא יהיה.. יש הרבה סוגים של קושילהתגבר
יש קושי שכבר לא אפשרי ללכץ לעבוד וגם אם כן - המחיר שמשלמים לא שווה את זה. אפשר להגיד על כל דבר שאם קשה זה לא נורא אבל הכול תלוי במחיר שמוכנים לשלם ומה מוכנים להקריב.. ותשאלי אותו מה הוא מעדיף אישה שמחה או אישה שעובדת בקושי ובבית לא מתפקדת?
ואני מצטערת אם זה משמע תקיף אבל בכל הקשור לקושי/כאב וכו של הריון אין לבעל זכות להעביר ביקורת ורק את יודעת מה טוב לך
אולי תנסי להוציא חופשת מחלה לאחדבתאל1
זה מאוד הגיוני ונפוץאביול
אומייגאדחגהבגה
די כבר עם הבעלים האלה 'אומרים שיש נשים ויש נשים.
תעשי
מה
שאת
מרגישה!
הכי הגיוני לצאת בשלב הזה
למה שלא תקחי מחלה?
א. הוא גם נגד לקחת מחלהאמא טובה---דיה!

כי זה סתם פינוק להפסיק לעבוד כי קשה

ב. אני לאאא מצליחה לברר כמה ימי מחלה יש לי נראה לי שיש מצב שנשאר לי רק יום אחד כי כתוב לי בתלוש 4 ימים והבן שלי היה חולה 3 ימים לפני חודש אז נראה לי שנשאר לי רק יום אחד.

מתחילה מהסוףחגהבגה
כל חודש אמורים להתווסף ימי מחלה

במה את עובדת? בד"כ יש נפרד לך ולילד.

ב.
סליחה אבל שיקפוץ בזיגזג.
גבר לעולם לא ידע מה זה קושי של הריון, נק'.
רובם ב 37.5 מעלות חום כבר מתקשרים לעורך דין שיכתוב צוואה ונפרדים מהמשפחה
חחח נכון.אמא טובה---דיה!

מה אני אעשה שאכפת לי מה הוא חושב עלי? אוףף

ואני מורה, שנה ראשונה אחרי הסטאז'. אמרו לי לבדוק בתלוש וזה מה שהיה כתוב שם...

את אומרת שזה ישתנה בחודש הבא?

כן, בפירוש כל חודש נוספים לך ימים....חגהבגה
לא יודעת על חילוק לגבי שלך- של הילדים.
לכולנו אכפת מה הבעל חושב.
אבל שבי איתו, תסבירי לו. תני לו לקרוא את השרשור.
ולפעמים הדבר היחיד שעוזר זה סיפורים על כל מני נשים, כמו מישהי שכתבה פה והתבוננות יתר שלך, אין ברירה.
יש גברים שמבינים רק ככה, באמת...
זה לא נפרדתמיד להודות
לפי חוק כל חודש צוברים יום וחצי מחלה (18 יום בשנה) מתוכם עד 8 ימים בשנה ניתן לנצל עבור מחלת ילד.

יש מקומות שלא מקפידים ונותנים לנצל גם יותר משמונה אבל לא מכירה מקומות שזה בנוסף לימי מחלה הרגילים.
בא לי לבכות בשבילךחדשה ישנה
אין יותר מתסכל מזה שהבעל לא מבין מנ אנחנו עוברות!!
תלכי איתו לרופאת נשים/מישהו מהתחום , יענו מישהו מקצועי. וכשהוא ישמע את זה מאיש מקצוע אז אולי הוא יכיל את זה. או שיקרא את השרשור.

תשיעי זה דבר נוראאא!!! 💕חיבוק גדול
תודה!! איזו מתוקה!!אמא טובה---דיה!

כן, הם חושבים שהם מבינים מה זה חודש תשיעי/ אחרי ךידה והם כל כך לאאא

מזה משנה מה נשים אחרותאניחדשהכאן
אם את חלשה וקשה לך בטח שתצאי.
יש נשים גם שמבשלות כמו שפיות לכבוד שבת
ואני מבשלת רק פירה ושניצלים כי זה מה שאני מסוגלת בתקופה זו של החיים. לא מעניין אותי מה נשים אחרות מסוגלות.
בדיוקחגהבגה
שניכם צודקיםאפונה
לצאת שבועיים קודם זה גם אומר לחזור לעבודה שבועיים קודם.
למה שלא תבקשי ימי מחלה?
אם אצא מוקדם אני אאריך...אמא טובה---דיה!

כסף זה לא הכל בחייםתוהה לי
וזהו. תעשי מה שהבריאות שלך אומרת לך. לא מבינה בכלל איך חוקי לעבוד בחודש תשיעי. זה הזוי לחלוטין. כמובן מי שרוצה מעוחה אבל מי שחא מתאים לה ויש לה אפשרות כלכלית שתצא מוקדם ושתאריך את חופשת הלידה כמה שצריכה.
^^^ ממש ככהלהתגבר
לגמרי לא חוקיחגהבגה
סליחה אבל מרגישה חייבת להגיב. יצא קצת ארוך.תהילה 4
בלי להיכנס לשאלה הפרטית שעלתה פה. אני לא ממש מבינה איך אתן רוצות להתקבל לעבודה כשבעצם כל השאיפה היא שיתנו לכן חופש בהריון, בהורות ובאימהות והכל על חשבון המעסיק או המדינה.
אז כן, זה יכול להיות ממש אידיאלי לצאת כבר בחודש תשיעי לחופשת לידה אבל מישהו צריך לשלם את זה. נכון? והמעסיק צריך למצוא עובדת מחליפה. נכון?
בקיצור, מה שאני רוצה לומר זה שלא קל להעסיק נשים בגיל הפריון בדיוק בגלל חוסר היציבות הזה. ולכן ה"דרישה" הזו של איך יכול להיות שלא נותנים חופש היא בעייתית בעיני.
אז יש חופשת לידה. ואפשר אפילו להאריך בלי תשלום. (שלא לדבר על יציאה לבדיקות הריון כשהזמן משולם עי המעסיק למרות שאפשר לנסות למצוא זמן לבדיקות לא על חשבון העבודה או לחלופין לקחת חופשת מחלה לצורך זה סתם בהיגיון בסיסי. שמירת הריון במקרים חריגים וכו'.) אבל לדרוש עוד ועוד הארכות לחופשה בסופו של דבר יפגע בנו, הנשים שרוצות לצאת ולעבוד להתפתח ולקבל הערכה על עבודתינו. ו-כן גם ליצור מערכת של אמון ושמחה בנו במקום העבודה שלנו.
אני מקבלת את זה שנשים אומרות שקשה להן השילוב אז הןצלא עובדות. סבבה. זה החלטה משפחתית שלהן. אבל לבקש ממערכת העבודה עוד ועוד הארכות זה רק פוגע בנו.
תשאלו למה באירופה חופשות הלידה כאלה ארוכות? פשוט כי אין שם ילודה. ולכן לידה זה דבר שיא המיוחד והמדינה מעוניינת לעודד את זה. אצלינו ב"ה המצב הרבה יותר טוב ונשים יהודיות יולדות בשפע (6 בכרס אחת זה הנורמה פה בפורום). אז מובן שיותר מורכב לחלק חופשות לכל עבר).
לא מתאים לך לעבוד? סבבה. קבלו החלטה שאת עקרת בית, עצמאית, או כל דבר אחר. אבל לא פייר לדרוש ממערכת שמחפשת עובדים לקבל עובדת בחצי קלאצ'.

כך בעיני וסליחה מפותחת השרשור על הנילו"ש.
מסכימה!!!תודה על ה-כל

וואו.. מצטערת אבל את עושה עוול לנשים בדיוקלהתגבר
כמו שמעסיקים עושים כשלא רוצים לקבל מישהי בהריון.
יכולה להגיד על עצמי ועל הסביבה שלי.. בנות חרוצות שאוהבות את העבודה שלהן ורוצות לפתח את עצמן אבל מה לעשות שה' החליט שבגוף שלנו מתחולל הפלא הזה שנקרא הריון? שהוא מלווה אצל המון נשים בהרבה קושי?

זו שמגיעה עובדת שהיא בחצי קלאץ במהלך הריון או לפני ואחרי לידה.. זה לא מאפיין אותה! למה אני שהשקעתי כל כך הרבה במקצוע שלי ונותנת מיליון אחוז וכל דקה בעבודה אצלי היא עבודה נטו - כשמגיעה להריון ואצלי הוא קשה מאוד וגם ההשתקמות אחכ, צריכה להרגיש רע פתאום ולהתנצל?? למה התקופה הלא מאפיינת את מי שאני פתאום תאפיין אותי כאדם של עבודה או לא? למה לא לדרוש עוד חודש בתשלום לחופשת לידה מהמדינה? כי יש נשים שמבחינתן זה יציג אותנו באור שלילי ויגרום לקריירה שלהן לא להתפתח? אז שהן יקצרו את החופשה ויחזרו מהר.

מספיק מה שעובר עלינו כנשים, הרצון להתקדם בעבודה ולצד זה לחוות קשיים גדולים בהריון שלא מאפשרים את זה. ולראות את הגברים לידך מתקדמים ולא חווים שום קושי ואת לא עשית שום דבר רע מעבר לזה שרצית להרחיב משפחה בדיוק כמו שאשתו של אותו בחור שעובד לידך עושה. רק שרצה ה' והוא יקום ביותר קלות לעבודה ואת תילחמי בשיניים בשביל לתפקד כרגיל.

ועובד מרוצה ושמח הוא עובד טוב! עובד שמגיע מותש, שלא מצליח לשלב חיי משפחה תקינים עם עבודה, הוא עובד מתוסכל שתפוקת העבודה שלו יורדת. והרבה מקומות כבר מודעים לזה והעולם הולך לכיוון הזה - שילוב בית עבודה שיאפשר לעובדים להיות מרוצים ולעבוד טוב.

ואם יש תנאים טובים באירופה בגלל שהילודה מועטה (זה לא רק בגלל זה..) אז שיתנו תנאים יותר ריאלים לפחות לשניים-שלושה ילדים ראשונים ואחכ יחזרו למתכונת שיש כיום. ילד ראשון זאת טלטלה עצומה!! והאישה צריכה זמן יותר משלושה חודשים וגם הגבר! ואל לנו לשחק אותה גיבורות ולהגיד שנחזור ונראה לבוס שלנו איזה חזקות אנחנו בזמן שאנחנו עוברות מהמורות בנפש. מי שמסוגלת לחזור מוקדם מה"חופשת" לידה זה מצוין בשבילה אבל הרוב פשוט לא יכול. וזה לא אומר עליהן כלום ושום דבר. וגם לא על ההתפתחות המקצועית שלהן. כואב לי שדווקא נשים לא מבינות את המצב הזה. מצחיק שבסביבה שלי ובעבודה שלי הגברים הנשואים עם ילדים מאוד מודעים ומבינים את המצב.. לפעמים הרבה יותר מנשים..
יקרה. זה גם עוול לא לתת לנשים לעבודתהילה 4
את אומרת שהילדים הראדונים זה קשה? מקובל עליי. לא ביקרתי את זה רק אמרתי שהמעסיק לא אמור לשלם את הקושי את הזה. .לדעתי להפוך את הנשים קבוע לחלשות זה גם עושה עוול לנשים שרוצות להתקבל לעבודות טובות ולעבוד ולהתפתח בעוד תחומים חוץ מהבית.
גילוי נאות- בכל אחד מההריונות שלי, חמישה במספר, יצאתי לשמירת הריון של כשלושה חודשים בתחילת ההריון. ב"ה היית עובדת מספיק טובה כדי שהעבודה תבין את זה ותעודד. אבל תחשבי רגע כמעסיק/ה על מה שכתבת:
אשה, מגדלת בתןכה ילד. וזה דבר נפלא וחשוב ו- קשה הוא יודע. גם אישתו/ היא בעצמה עברה את זה. ולכן. אם יש בחירה בין גבר צעיר לאישה צעירה. והאישה בגיל הפיריון ויש סיכוי גדול, בייחוד אם היא דתייה טיפוסית, שהיא תיכנס למסלול המופלא ששמו הריון וזה באמת מופלא רק לא ממש הולם את צורכי העסק. אז את מי הוא ייבחר? וזה כבר עכשיו. בחוקים הבסיסיים הקיימים. אז כותבת פה מישהי שזה "לא חוקי"?
כאילו. אני מקבלת את המצב הזה. מכירה אותו מקרוב. אבל אני חושבת שבמציאות כזו, של הריון קשה. הזוג צריך לעשות את השיקול שלהם ולא לחפש מעסיק שיפרנס אותך בזמן החופשות שלך. לדעתך המדינה צריכה לממן נשים בשלושת הלידות הראשונות? סבבה. תתחילי לעבוד על חוק כזה. אבל למה על חשבון המעסיק? מעסיק כזה לא ירצה להתעסק עם עובדות נשים. בדיוק בגלל הגישה המתמסכנת הזו. שכאמור אולי היא נכונה עובדתית אבל בית עסק הוא לא לשכת רווחה ובריאות. הוא עסק והוא רוצה להתקדם ולהתפתח.
דווקא אני לא הופכת אותן לחלשותלהתגבר
אני מודעת לקושי בתקופות מסוימות בחיים. יש הבדל. הריון שעובר לאישה בקושי לא הופך אותה לחלשה! ואי.. אני חושבת שאנחנו לא מדברות על אותם הדברים בכלל.. כי אם כן זה מבאס לשמוע את זה מאישה. אם כולם היו חושבים בקו הזה כנראה שהמצב של הנשים היה רע מאוד היום.. והיו צריכות לקרוע את עצמן עוד יותר בתקופה הזאת.
ומה ז"א לחפש מעסיק שיפרנס? ואם מישהי עובדת שנים במקום מסוים? אז עכשיו היא סוג ב ואיזה בחור בלי הריונות שווה יותר ממנה?

המעסיק לא מפרנס ועושה טובה. הוא מקבל תמורה שזה עבודה. היא גם עושה לו טובה שעם היכולות והכישורים שלה בחרה לעבוד אצלו. הוא הרוויח והיא הרוויחה. את עושה כאן סטיגמה קשה להרבה נשים שלוקחות ימי מחלה או שעוברות קושי ולא מתפקדות בצורה מלאה בהריון על לא עוול בכפן. איזה גישה מתמסכנת? את יודעת בכלל מה קורה אצל כל אישה בבית? כאילו.. מאיפה השיפוטיות הזאת? מאיפה ההכללה הזאת שכולן עוקצות ודופקות את המעסיק?
אם מעסיק לא צעוניין להעסיק אישה כי תכנס להריון סבבה בעיה שלו. גם הוא הפסיד עובדת מסורה שאולי תרים לו את העסק יותר מבחור בלי הריונות אבל עם עניינים אחרים..
יש לי כל כך הרבה מה להגיד על זה וכמה זה מחליש נשים מה שאמרת ולהיפך - מה שאני אמרתי רק מחזק. ואני עובדת בסביבה בעיקר של גברים. והבוס שלי מעריך אותי ויודע שיש תקופות כאלה וכאלה. ויודע שהוא מרוויח לטווח הארוך עובדת מסורה שתחזור בכל הכוח כשתצבור מספיק ממנו. ואמרה כאן מישהי שימי מחלה זה משהו שהמעסיק צריך לקחת בחשבון - זה זכות שיש לכל עובד. בדיוק כמו שתגידי שהפרשות לפנסיה או לכל קופה אחרת דופקים את המעסיק.. הוא צריך לקחת את זה בחשבון..

אני שמחה שאת עובדת מוכרת ומקובלת. אבל.תהילה 4
כתבתי שאני לא רוצה שהחוק ישתנה.למה? כי הוא יפגע בסיכויי הנשים לעבוד. את טוענת ש"אם המעסיקים היו חושבים כמוני מצב הנשים היה רע". יקירתי. עליי לגלות לך. המעסיקים חושבים את זה. אין להם ברירה. הם צריכים שתהיה תפוקה לעסק. וגם משפחה יהודית וגדולה זו תפוקה נהדרת אבל היא לא מקדמת עסקים. היא לגמרי מקדמת את עם ישראל.

את מדברת כעובדת וותיקה מוכרת ומוערכת. אשרייך.
עכשיו בואי נדמיין שיש חוק כזה. שאישה לא עובדת בשלושת החודשים הראשונים, עייפה וחלשה. היא מגדלת ילד בתוכה. זה לא פשוט. באמצע ההריון היא מגיעה ובאמת משתדלת לתת את מה שהיא יכולה אבל צריך להבין אותה היא כבדה קצת. חייבת להחסיר לסקירות מערכות, לבדיקות דם, מעקבי הריון הכל על חשבון שעות העבודה ובלי שזה ייחשב לחופש או חופשת מחלה חלילה. (מישהו פעם המציא את המשפט הריון זו לא מחלה. הוא כנראה היה גבר). ואז, בטרימסטר השלישי, הגוף כבד. האישה בקושי סוחבת ויש לה עוד בית לדאוג לו אז ברור שתהיה יציאה לחופשת לידה כבר בתחילת תשיעי. ואח"כ. שלושה וחצי חודשים של חופשה. זה הרי כ"כ לא מספיק. תשאלי את כל משתתפות הפורום פה. כמה יצא לנו שהעובדת המסורה המוכשרת והנפלאה עבדה בשנת ההריון והלידה?

אז אותך מכירים ואפילו שעבדת פחות מחצי שנה נטו. אוהבים אותך. וואלה נפלא.
אבל מעסיק שירצה לקבל עובד/ת חדשים לעבודה. את מי הוא ייקח? הרי את כל הכשרונות הטובים ונפלאים שלך יהיו כנראה גם לעובד כלשהוא ממין זכר אולי קצת אחרת. אם העובד הגבר לא ייתן את התפוקה המצופה המעסיק פשוט יפטר אותו. במקרה שלך כאישה סביב מעגל הפיריון אסור לו לפטר אותך. (גם אם את סתם עובדת גרועה בלי קשר להריון) אז את החסרונות שהבאת אין לו. נכון?
אז מי פה מחליש ומקטין את סיכויי העובדות להתקבל לעבודה? אני מאלה שחיות ונהנות מהתנאים הסוציאליים הקיימים גם אני הריתי, יצאתי לשמירה וחזרתי וגם אני הארכתי חופשת לידה מעט. ודוקא מתוך זה אני גם מבינה את הקושי של המעסיק.
אז להוסיף על זה עוד? פשוט לא ריווחי.
ועוד משהו בקטנה- המנגינה שעולה פה בפורופ היא לא מנגינה של נאמנות ולויאליות לעבודה. אלא נטו פרנסה. זה בסדר ולגיטימי. גם בעל עסק מעסיק אותך כדי להרוויח יותר אבל אם השיקול הוא קר וכלכלי אז זה הולך לשני הצדדים. ככה פשוט.
אני חושבת שהבעיה היא יותר גדולה מאיך שאת מציירת אותההמקורית
הבעיה מתחילה הרבה לפני ההריון והלידה, כשדורשים שעות רבות של עבודה הרבה יותר משאר מדינות העולם
מחקרים חדשים הוכיחו שאפשר להוריד שעות עבודה וליהנות מאותה תפוקה לפחות, אם לא יותר. רק שפה חסרה התגמשות (מלבד אולי חלק קטן מהענפים שאולי פחות מאפשר)
ואני די בטוחה שאם היו מאפשרים לעבוד פחות שעות הקושי של נשים בהריון או של אנשים בכלל היה כמעט ולא מורגש כי לאנשים היו חיים ואפשרות לנוח ולא רק להיות במרדף וגם ליהנות מהחיים באמת לשם שינוי. אדם מאושר הוא עובד יותר יצרני ויותר מחויב
וגם, מספר ימי המחלה והחופש במשק הוא גם כן מגוחך, ויעידו על כך כל האמהות העובדות שמג׳נגלות בחופשים הארוכים ונאלצות לקחת חופש כי אין קורלציה בין ימי הלימודים לימי החופשה, ואז יוצא שגם אם אישה בהריון הייתה רוצה לקחת חופשה מראש בצורה מסודרת לקראת לידה אין אפשרות, ואותו כנל גם לגבי חופשת מחלה

אז נכון, לכאורה אפשר להסתכל בצורה כירורגית על המצב ויש הרבה ילודה וזה מעמיס על העסקים, ומציג את הנשים בצורה יותר מדי לא מתחייבת בשנות הפריון, אבל אנחנו גם חיים בצורה כזו שיש הרבה לחץ והרבה יותר מדי שעות בעבודה וזה ממש ממש משפיע על היכולת שלנו להכיל מצבים כמו קושי בהריון ולידה
ואגב, נשים דווקא הן סקטור שמאוד מחויב למקום העבודה מאחר ולרוב הן לא יעדיפו להחליף מקומות עבודה וירצו לשמור על יציבות אם התנאים נוחים.
אחרי הכל, אפשר מאוד להבין למה אישה בהריון לא מסוגלת להגיע ליום עבודה של 9שעות כשהיא מרגישה מבוחלת, מסוחררת, כבדה או כואבת וחלשה. וזה שהבעיה נופלת כביכול על הנשים זה לא בסדר. כל ההתנהלות פה מלכתחילה היא כזאת שלא באמת מאפשרת חיים נורמליים
מסכימה איתך ממש שמשהו מטורף בשעות העבודה של המשק הישראליתהילה 4
המגניב בזה שהתפוקה של המשק היא מהנמוכות ככה שאין תמורה לזה וחבל שלא מורידים. אבל זה גם לגברים וגם לנשים. אנחנו רוצים אבות מעורבים ואבות ששותפים בגידול הילדים אז צריך להוריד בצןרה גורפת את שעות כעבודה. זה לא בגלל החולשה הפיזית של נשים. אלא בגלל השאיפה לשלמות המשפחה והחיים בכלל. ושבאמת נעבוד בדביל לחיות ולא להיפך.
אבל אם לנשים יהיו תנטים יוץר מידי מיוחדים. פשוט לא יעסיקו אותן.
לא דיברתי על תנאים מיוחדים לנשים, אלאהמקורית
באמת על שינוי כל השיטה. לגברים ולנשים
ומי שצריכה מעבר יש אופציה של שמירה ומחלה במידה וזה נצרך. אבל זה בהחלט לדעתי יביא לשינוי וכמו שכתבת, באמת יגדיל את התפוקה
הארכת חופשת לידה ע"ח המדינה תיפגע בנשים?להתגבר
להיפך. הרי בכל מקרה הרוב מאריכות.. אז מה זה משנה למעסיק אם המדינה משלמת או לא? איך בדיוק זה פוגע בו? ורוב הנשים בתחילת הריון לא מחפשות עבודה חדשה בידיעה שיתחילו להעדר הרבה.. זה פשוט לא ככה ברוב המקרים. אני לא דיברתי על חוק של תחילת הריון בכלל. דובר פה על ימי מחלה בתחילת תשיעי שזה לגיטימי ומובן וגם הכרחי אצל הרבה נשים.

הרבה עסקים משגשגים כי המשפחה מתרחבת ויש ילודה רבה. תלוי על איזה עסקים את מדברת. ותלוי מאיזה צד את מסתכלת על הדברים. הרבה עסקים לא ירגישו את ה"הפסד" שאותה אישה לקראת לידה לוקחת ימי מחלה. ואפשר לחלוק על זה אבל חושבת שלכל אחד יש את הכישורים שלו והוא נותן משהו אחר שהשני לא תמיד יכול לתת.. ולנשים לפעמים יש ראיה אחרת על דברים. כמו שאנחנו שונות בגוף אנחנו שונות גם בנפש. ואת הפן הזה והיתרון שאנחנו מביאות אי אפשר לקחת לנו. בדיוק כמו שלאותו בחור יש את הכישורים שלו. אז יש למעסיק הרבה סיבות למה לקחת מישהי למרות שבעתיד תכנס להריון. יש הרבה נשים מוכשרות. ועוד משהו, כמו שמנסים לקדם את המגזר החרדי ולהכניס אותו לשוק העבודה.. כך גם עושים עם נשים. ולא כי הן חלשות. כי שנים על גבי שנים שהייתה אפליה כלפיהן. וחלק מזה זה גם בגלל הדרך שאת או אחרים מציגים את הדברים.

אני חושבת שלכל אחת יש את סדר העדיפויות שלה ויש כאלה שקודם כל שמות את הבית במרכז ואחכ את העבודה וזה בסדר.. ואם להגיד את האמת? בראייה רחבה זה נכון. ברגעים הקשים, הנמוכים, העצובים.. מי יהיה איתי - הבוס או בעלי והילדים? למי באמת יהיה אכפת ממני אבל באמת ו"יקריב" מעצמו למעני? מה התכלית בחיים בסוף? כנל לגבי הבוס. בסוף היום כשיתמודד עם העניינים האישיים שלו זה יהיה עם אשתו והילדים. לא משנה כמה עובד יהיה לויאלי הןא בחיים לא יוכל לתת מעצמו וגם לא ירצה כמו שהאישה והילדים יתנו. שנינו גם אני וגם הבוס באים לעבודה מאינטרס - לעשות כסף / פיתוח אישי / לקדם דברים שאני מאמינה בהם.. שום דבר לא נעשה מטוב לב. המעסיק הרבה פעמים יסתכל על הכול בצורה קרה גם אם עובד יתן את מלוא כוחותיו. ואם הוא בוחר לא להעסיק מישהי כי אולי תכנס להריון? שיעשה מה שהוא רוצה. שוב זה גם הפסד שלו בהרבה מהמקרים. אבל מנגד אני לעולם לעולם לא אסתכל על מישהי בשיפוטיות ואגיד שהיא לא צריכה לחפש עבודה בתחילת הריון ושהמעסיק לא צריך לפרנס אותה. זה להקטין אותה ולעשות לי בתור אישה עוול. ולקחת את התפתחות הקריירה שלנו כנשים עשרים צעדים אחורה. אני אסתכל על הדברים בטווח הארוך. ולא בראייה מצומצמת של שנה+-. וראיתי אצל הרבה נשים/אנשים - דווקא כשהבוס הבין את המצב ונתן את התנאים - אותם עובדים הגיעו לעבודה בכל הכוח והיו עובדים מצוינים למרות מגבלות שחוו בחייהם האישיים. גברים ונשים כאחד.

וגם היום, הרבה מנהלים בכירים לויאלים מאוד מאוד למשפחה שלהם ויש שינוי תפיסה משמעותי באיך שרואים עבודה ובית. ומבינים שלא צריך לוותר על חיי משפחה בשביל לגרום לעסק לעבוד ולעבוד מצוין. להיפך - תשלב בין שני הדברים ואתה תהיה עובד מעולה ועם מוטיבציה גבוהה ותפוקת העבודה שלך תגדל. הראייה על עבודה שצריך לשים אותה במקום הראשון נעלמת מהעולם...
את לא מסתכלת מנקודת מבט עסקית קרהשוקולד פרה.

מנקודת מבט עסקית וקרה תהילה 4 צודקת לחלוטין.

למה שמעסיק יעדיף אישה ולא גבר? עם כל הכבוד, יש היום מספיק גברים יצירתיים, רגישים, בעלי מעוף וכו' (תכונות שאולי נחשבות "נשיות")

תני סיבה אחת שבגללה יעדיף בעל עסק להעסיק אישה דתייה בשנות הפריון ולא גבר.

בהנחה שלשניהם כישורים דומים-

אין שום ספק שיעדיף גבר.

למה?

פשוט.

חוסך לו כאבי ראש בעתיד. 

גבר ישראלי יוצא למילואים בדרך כלל....דיליה

את כותבת רהוט וכ"כ יפה. כל תגובה שלך בולשוקולד פרה.

תודה רבהתהילה 4
את מסתכלת על זה כנשים מול מערכתרקלתשוהנ
אבל זה גם נשים מול מערכת, וגם נשים מול בני אדם.
ולפעמים בני אדם יכולים לספוג את ההחלטה שלנו ללדת ולגדל ילדים, שזה קשה מאד מאד כמו שאת כותבת, ולפעמים לא. ולעמים הם יכולים במידה מסויימת ולא מעבר.

ובעצם זאת החלטה שלנו, ואחריות שלנו, ולא של אף אחד אחר. יש את החוק שכולם מחויבים בו וטוב שכך כי אחרת באמת נשים היו מועסקות ומפוטרות הרבה יותר, ויש את השטח האפור, כמו למשל לקחת ימי מחלה כשאת לא חולה, שזה שטח מסוכן לנשים ולמעסיקים, וצריך להיות שם בזהירות. בוודאי שלא להקל בזה ראש.

גם אם אפשר לדרוש ממערכת את כל החוקים וההטבות והקלות כי קשה בהיריון (אני עם סימפיזיוליזיס מחכה לאישור שמירת היריון...אין לי בעיה עם זה לרגע), אי אפשר לדרוש מכל מי שסופג את לספוג מעבר.
לא דיברתי על לטייל ולקחת ימי מחלהלהתגבר
אני אומרת שלא צריך להיות במצב פיזי מאוד מאוד מאוד קשה ולהגיע לקמה בשביל לקחת ימי מחלה לפני לידה. ושזה לגמרי לגיטימי לקחת בטח שיש קושי עצום מתחילת חודש תשיעי לתפקד להרבה נשים..
ברגע שזה מצב פיזי שמקשה אני מסכימה לגמרירקלתשוהנ
ולא צריך לסבול. אני ממש מסכימה.
את יוצאת מנקודת הנחה מאודשירוש16
מסוימת- שהאדם נועד לשרת את מקום העבודה שלו.
זה באמת היה הקונצנזוס עד לפני הקורונה.
אחרי הוקורנה קרה דבר מדהים- מאות אלפים עובדים שפוטרו לא חזרו לעבודה. ולמה? כי הם הבינו שעבודה זה לא כל החיים. יש ערכים חשובים יותר מ10 שעות עבודה רצופות, חלקן כלל לא פרודוקטיביות. העבודה אמורה לשרת את האדם, את הצורך שלו בפרנסה וכסף, לא הפוך.
הרעיון שהאדם הוא יצור שנועד לשרת את הבוס ולעשות לו כסף - הוא מעוות.
אחרת, כל החיים שלך תמצא את עצמך עובד עבור האינטרסים של אדם זר במקום להתמקד במה שחשוב לך בחיים - שזה בדרך כלל איכות חיים ומשפחה.

מבחינתי, בוס שלא מכיר בצורך הבסיסי של אישה בהריון לצאת לחופשת לידה מוקדם, מתוך ראייה מצומצמת ואגואיסטית - הוא בוס גרוע. ורק הוא מפסיד מכך.
זה בוס שידרוש מעובדיו לשחוק את עצמם עד דק בעבודה. להגיע כשחולים (אלא אם כן אתה מאושפז בטיפול נמרץ - אתה מגיע לעבודה.. אחרת..) לא מאשר חופשות בזמני עומס בעבודה.
כל זאת ועוד לא לוקח בחשבון את הצרכים הבסיסיים של כל אדם באשר הוא.

אני מסכימה איתך שאישה שרוצה לקחת חופש שלם כל ההריון או אחת שמתחילה עבודה חדשה עם הריון צעיר מתוך ידיעה שהיא לא תוכל לתפקד 90% מהזמן - זה בעייתי.
אבל פה מדובר במקרה מאוד ספציפי, בדרך כלל לא יותר משבועיים, חופשת מחלה לקראת סוף ההריון.

יש נשים שזה לא פונקציה עבורם להגיע לעבודה בשלב כל כך מתקדם. אני אישית התבקשתי בעבודה לא להגיע כי הם לא יכולים לקחת את הסיכון שאבטל משמרת ברגע האחרון. אחרי שבוע 40 הפסיקו לשבץ לי משמרות.
שוב, זה עיניין של כדאיות ופרודוקטיביות. מה אני ארוויח לעומת מה אני אפסיד - אולי שווה לבוס לתת לעובדת שלו כמה שבועות של חופשת מחלה ובתמורה הוא מקבל עובדת שמרוצה ממקום העבודה שלה וככל הנראה תחזור לאחר החופשה.

פעם היה באמת מקובל שעובד עושה את עבודתו נאמנה, 20 או 30 שנה ולא מחליף מקום עבודה. מסיבות שונות. בימינו זה לא המצב. היום כל אישה שלא מתאים לה - יכולה לקום וללכת. אם הבוס לא מתחשב בה, בצרכים שלה כאישה בהריון ובעלת משפחה - היא תעזוב. ובעלי העסקים יודעים את זה טוב טוב.
הם הבינו והפנימו שגם לעובד הפשוט יש משפחה, ילדים ורצון לאיכות חיים. ולא רק 'עבודה- עבודה' כל היום והלילה. לכן השילוב הזה בין החיים האישיים לבין העבודה הם הכרחיים, בעיקר בשביל הבוס. כי אחרת הוא ימצא את עצמו מהר מאוד רודף אחרי עובדים שבאים והולכים ואיתם הולכת השקעה של שעות מרובות, קורסים והכשרות שאותם נתן בחינם לעובדים אבל לא קיבל תמורה עבורם.
כמדומני שלא קראת את תחילת דברייתהילה 4
כתבתי במפורש שאני לא מתייחסת לשאלה שכתבה פותחת השרשור כי זו, באמת שאלה אישית שנוגעת ליכולות של האישה וליחסים שלה במקום העבודה.

מה שהפריע לי זו האמירה "לא חוקי" שנשים יעבדן בחודש תשיעי. ופירטתי למעלה.

המון עובדים לא חזרו לעבודה מהקורונה פשוט כי המדינה המשיכה לממן אותם. וכשהממשלה הפסיקה את החל"ת פתאום המונים כן חזרו באופן מפתיע.
אני לגמרי מסכימה אם האמירה שהעבודה נועדה לפרנסה והשכיר הוא לא עבד של העבודה. אבל בסופו של דבר. בעל עסק ירצה שהעסק שלו יתפתח ואם תהיה עובדת שעסוקה יותר מידי בפיתוח המשפחה שלה. הוא אולי מאד יעודד אותה וישמח בשמחותיה ובלידותיה אבל יעדיף עובד שיהיה זמין ויתרום למקום העבודה.

ברור שיש תנאים וברור שצריך שיהיה נחמד במקום העבודה אבל זה גם צריך להיות דו סיטרי. אי אפשר לבקש ממעסיק להיות נחמד ומתחשב ומצד שני העובדת כרגע עובדת בגידול הריון. המנגינה שעולה פה בפורום היא שחייבים לנו. עוד לא שמעתי מה האישה מתחייבת לעבודה.
כי בהתחלה היא מתה מעייפות כי היא בתחילת הריון והיא מגדלת ילד וזה נפלא וזה מקסים. אחכ היא כבר עובדת יותר טוב אבל רק מעט כבדה וצריכה לצאת לכל מיני בדיקות, כולן על חשבון המעסיק ושעות העבודה כמובן. ובסוף. נו, זה סוף הריון לא חוקי בכלל שתבקש ממנה לעבוד.
אז שוב. הכל לגיטימי ואני מאד שמחה עם כל הריון וילד שנולד. גם אני דוסית קלאסית בסה"כ.
אבל- אם את נכנסת למסלול הזה קחי בחשבון את האחריות וההשלכות. למה לבקש את זה מהמעסיק?

מקווה שהובנתי.
מסכימה עם מה שכתבתאנונימיות
המשפט שלך אומר המוןשוקולד פרה.

"העבודה אמורה לשרת את האדם, את הצורך שלו בפרנסה וכסף, לא הפוך."

נקודת המבט שלך היא רגשית ולא עסקית.

בעל עסק חושב בצורה פשוטה וקרה- האם משתלם לי להעסיק את העובד הזה?

הוא לא רוצה שהעסק שלו ישרת את העובד אלא להיפך.

ברגע שאת מנסה להכניס לבעל עסק שיקולים רגשיים- הוא יהנהן ויגיד לך כן-כן

אבל יילך על העובד שיתן לו את התפוקה הכי טובה בצורה הכי יעילה.

בעלי עסקים לא חושבים רגשית אלא מעשית.

נכון, בעל עסק צריך להיות חכם ולתת לעובד הרגשה טובה ואווירה נעימה

אבל מה שמעניין אותו זו השורה התחתונה- האם העובד הזה טוב לי לעסק או לא.

אפשר להתלונן ולכעוס ולהתעצבן שככה זה אצל בעלי עסקים,

ואפשר להיות חכמים, להבין את זה ולהתנהל יחד עם זה.

במיוחד-במיוחד נשים שרוצות לעבוד.

ברור שהעבודה אמורה לשרת את האדם והצורך שלו בפרנסה וכסףמיואשת******
אבל היייי
מיהו הבוס לדעתך?
גם אדם שיש לו עבודה והיא אמורה לשרת אותו לתורך פרנסה וכסף
הוא לא בעל גמח ולא בעל חסדים
וגם הוא לא רוצה תעבוד קשה, בדיוק כמוני וכמוך.
ואם הןא מסתכל על העסק שלו כמקום שאמור לתת לו פרנסה וכסף, ולא כמקום שאמור לעודד ילודה, אז הוא עושה את החשבון שלו. בדיוק כמו שאני ואת עושות את החשבון שלנו.
רק לנו עבודה אמורה למלא צורך של פרנסה וכסף? הבוס הוא לא בן אדם רגיל כמוני?

האדם לא נועד לשרת את הבוס והצורך שלו בפרנסה
והבוס לא נועד לשרת את האדם והצורך שלו בפרנסה

שתיהם רוצים פרנסה
שתיהם מגיעים יחד להסכם וצורת עבודה שמתאימים לשתיהם בצורה ששתי הצדדים מרוויחים
אם רק הבוס ירויח(נגיד תהיה חופשת לידה של חודש)- העובד יקום וילך.
אם רק העובד ירויח (נגיד שנה חופשת לידה בתשלום…) אז הבוס יקום וילך מהעובד הזה.
זה הסכם בין שתי צדדים. עבודה.
אנשים שוכחים את זה לפעמים
עבודה זה לא מקום חסד. זה עבודה.
עובד הוא לא עבד. הוא עובד
שתי הצדדים חשובים , שניהם צריכים להרויח מהעסקה.

ואם תהיה חופשה בשליש ראשון, אחרון, וכו… אז מקום העבודה יצא מופסד. אם לא תהיה חופשת לידה בכלל כמו ארה״ב אז העובדים יצאו מופסדים . לכן יש אמצע. אפשר להתווכח אם באמצע הוא באמת אמצע, או שיש מקום לשיפורים קטנים. אבל זהו, מה לעשות. כולל רוצים להרויח ולחיות טוב.
שובשירוש16
זוהי נקודת מבט מאוד צרה שמתמקדת אך ורק ברווח עכשווי. זה אומנם היה מקובל בערב אך כיום יותר ויותר חברות מבינות שהדרך היא אחרת.
היום אנחנו יודעים שהרווח האמיתי של החברה מגיעה מעובד ששמח בחלקו ונהנה להגיע לעבודה. הנושא של כסף הוא חשוב אבל לא הכי חשוב.
ככל שחברות הפנימו את ההבנה הבסיסית הזאת וקיימו שינויים בהתאם - בעיקר מתבטא בעולם ההייטק- ניצן לראות שמדובר בחברות שבהחלט מאוד מצליחות וריווחיות.

העיניין הוא לא לכמת את העבודה בשעות או תפוקה אלא פרודקטיביות- השקעה לעומת תמורה. עובד שמשקיע 10 שעות בעבודה לאוו דווקא יותר פרודוקטיבי מעובד שמשקיע 6 שעות עבודה ביום.
עובד רווק שמגיע כל יום לעבודה לאוו דווקא יותר פרודוקטיבי מאישה בהריון שלוקחת באופן טבעי יותר ימי חופשה ומחלה.
אני יכולה להגיד לך באופן חד משמעי שאצלנו בעבודה דווקא הרווקים שמגיעים כל יום לאוו דווקא יותר מקצועיים ומשקיעים בעבודה מאשר האמהות. לנו חשוב מאוד מקום העבודה ואין לנו את הפריווילגיה לקום וללכת מתי שמתחשק. אישה שיש לה משפחה יש לה יותר מה להפסיד מפיטורין. היא תשקיע יותר, תשתוק יותר לנוכח דברים שמפריעים לה בעבודה, תסבול תנאים קשים יותר כדי לשמור על מקום עבודתה, במיוחד אם היא מפרנסת יחידה.

בעלי חברות הבינו, אומנם באיחור של מספר שנים, שלא ניתן לכמת את הפרודוקטיביות של מפעל בשעות עבודה או תמורה. יש הרבה פרמטרים שצריכים לקחת בחשבון לפני שמקבלים אדם לעבודה, המשוואה הפשוטה של: יותר שעות עבודה = יותר פרודקטיביות = יותר כסף כבר מזמן הוכח כלא נכון במקרה הטוב והרסני במקרה הגרוע.

המשוואה הפשוטה של: אישה בהריון = הרבה חופשות וימי מחלה = פחות ימי עבודה = פחות כדאיות/פרודוקטיביות - הינה משוואה מאוד פשטנית ורדודה. אם בוס יסתכל אך ורק על השנה-שנתיים הקרובות- אך לא שווה להעסיק אישה בהריון. כי בשנה אחת היא בקושי תתפקד, תצא להרבה חופשות וימי מחלה ולבסוף הוא יצטרך לשלוח אותה לחופשה ארוכה חלקה על חשבונו. אז מה זה שווה?
אם תסתכלי 10 או 20 שנה קדימה - תקבלי פרספקטיבה שונה. אומנם כעת הוא משלם מחיר מסוים על חוסר הפרודוקטיביות של העובדת, אבל בעוד 5 שנים כשהיא תסיים את תכנית הילודה שלה, הוא מקבל עובדת עם לא מעט ניסיון, ששמחה במקום העבודה שלה, עם וותק והבנה ביסודות החברה. עובדת כזו שבמשך שנים קיבלה התחשבות מצב מקום העבודה - סיכוי גבוה שהיא תישאר שם.

בעל חברה מסתכל 10 שנים קדימה, לא כמוני וכמוך שמסתכלים על הכאן ועכשיו" או במקסימום שנה עד 5 שנים קדימה. החזון והעתיד חשוב יותר מההווה.
כל זה נכון כשכבר מכירים אותך ויודעים שאת עובדת טובהתהילה 4
אבל אם בוס צריך לבחור בין 2 עובדים. אישה וגבר שהוא לא יודע מה תהיה התפוקה שלהם (לא מבחינת נוכחות אלא מבחינת יעילות ותרומה לבית העסק). הוא יודע שכאשר מדובר בגבר אם הוא לא יהיה מסףיק יעיל הוא יוכל לפטר אותו. מצד שני אישה דהוא מקבל ותיכנס להיריון אחרי שבןעיים. גם אם תשחק במחשב כל היום הוא לא יוכל לפטר במשך שנה אחרי חופשת הלידה. את מי הוא יעדיף לקחת?
מה עם זה שהעובדת היא מעולה אבל חסרה ואז הוא צריך להכשיר מישהי אחרת לתקופת חופשת הלידה?
לא כל כך מדויקשירוש16
אפשר לפטר עובדת בהריון. אומנם יותר קשה וצריך הוכחות וסיבות מאוד ספציפיות כדי לעשות את זה אבל אפשר.

בתכלס, אבי היה מנהל פרויקטים וניהל תחתיו משרד עם כ20 עובדים - הוא היה מעדיף את הנשים הנשואות עם משפחות מאשר עובדים רווקים. מה לעשות, הן היו יותר פרודוקטיביות, מוסר עבודה יותר גבוה, עבדו קשה יותר והתלוננו פחות. מאשר רווקים שבאים והולכים מתי שמתחשק להם. יוצאים לחופשות של שבועיים שלושה לחו"ל. הבוס לא מסכים? מקסימום מחפשים עבודה אחרת.
כשבוס רואה מולו 2 עובדים - הוא חייב לקחת בחשבון את העתיד. לא רק את ההווה.
בוס שמתחשבן אך ורק על מספר שעות עבודה, ימי חופשה ומחלה ולא לוקח בחשבון את התמונה הכללית - לא יצליח.

את ואני מסתכלות שנה קדימה, בוס ובעלי חברות מסתכלים 10 ו20 שנה קדימה, גם בשעת הראיון.
את מדברת על המצב העכשוימיואשת******
והדיון פה על מה יקרה אם יתנו לעובדת בהריון עוד חודש תשיעי לא לעבוד ואולי עוד חודש בהתחלה או יותר
ובמצב של היום, יש איזה איזון שלחלק- מדגישה שזה רק לחלק- מהמעסיקים , החישוב הזה של חופשים תמורת תפוקה אכן עובד.
אבל הדיון פה אם יוסיפו עוד ועוד מה יקרה. ובאיזשהו שלב, זה כבר לא ישתלם למעסיק משום בחינה.
כי גם אם הןא מתסכל עשר שנים קדימה, אם אשה תלד 4 ילדים בעשר שנים האלו, וכל הריון לא תהיה שלושה חודשים מההריון פלוס חצי שנה חופשת לידה, זה כבר לא ישתלם לו. זה הכל.
יש איזון שצריך להישמר בצורה שגם אשה תקבל חופשות הגיוניות ויתחשבו בה, וזה גם ישתלם למעסיק.
מנסים הרבה שנים לשחק עם האיזון הזה וזה לא פשוט.
צריך להבים שאם ימשכו עוד ועוד ועוד בסוך החבל יפקע וזהו.

ואגב מה שאת כותבת על היטק ממש לא נכון. לא מקובל בשוק בכלל היום להישאר יותר מ4-5 שנים באותו מקום ומעסיק ממש לא יכול לבנות על זה. מעבר לזה, הרבה נשים נשארות איפה שנוח בשנות הילודה ואז הולכות עם הנסיון והוותק לעבוד במקום אחר יותר נחשב, כשהם מגיעות לשלב שכבר אין הריונות ולידות לחשוב עליהם. אבל זה סתם דיון ביניים.

מה שניסיתי לומר זה כשזה משתלם למעסיק, זה יעבוד. לא משתלם, לא יעבוד. נורא פשוט.
החישובשירוש16
של "מה משתלם" שונה מאוד בינך לבין בעלי חברה.

את כל זה אני מספרת לך מנקודת מבט שלי אלא אבי שניהל משרד עם כ20 עובדים במשך עשרות שנים.

אין לי מושג מה המדינה מתכוונת לעשות בנידון. נראה שאין באופק תכניות קונקרטיות לשינוי חופשת לידה. השאלה פה היא האם המדינה אכן תורמת מספיק עבור אישה בתקופת הפוריות שלה ואם לא - היכן היא יכולה להשתפר כדי לשפר את איכות החיים של התושבים במדינה.

אני אישית מרגישה שהמדינה עושה די והותר. לי אישית לא היה צורך ביותר ימי חופשה אן מחלה. אממה, ישנם איזורים אפורים בנושא. לדוגמה: סטודנטיות. על פי החוק לאישה סטודנטית אחרי לידה אין זכאות לחופת לידה מהלימודים! כלומר, מוסד לימודים יכול לפנות לסטודנטית ולדרוש ממנה לצאת מחדר לידה לשולחן הלימודים מייד אחרי השיחרור ואף לפני השיחרור.
אין לך מושג כמה המקום הזה פרוץ. אוניברסיטאות עושות מה שמתחשק להן בנושא הזה. אין כללים, החוק היבש מאוד כללי ונתון לפרשנות על ידי המרצים. לסטודנטית ממוצעת אין זכויות בסיסיות בכל הנוגע לימי מחלה/חופשת לידה.
וגם אז תגידי: אם את רוצה להיות סטודנטית אז תקבלי עליך את דרישות האוניברסיטה. למה הם צריכים לבוא לקראתך? בחרת ללמוד מקצוע - תמודדי.
אז נכון, אישה יכולה לבחור האם ללמוד מקצוע או לא ואם כן אז מתי.
אבל החוסר התחשבות הזאת בסופו של דבר מאוד פוגענית ומונעת מנשים רבות בגיל הפוריות לרכוש השכלה. ולכל אלה יש השלכות בעתיד על הכלכלה של המדינה.
יש למדינה עוד דרך ארוכה בנושא הריון ולידה. יש הרבה מה לשפר.

אני אישית לא דואגת לאישה שלא תתקבל למקום עבודה בגלל שיקול רגעי של סך ימי החופשה שהיא תיקח בשנה בעקבות הריון ולידה.
שוב, האם צריך לשנות את החוק - לדעתי לא.
האם מתן זכויות נוספות לאישה בהריון ימנע מנשים להתקדם במקום העבודה שלהן ובשוק העבודה באופן כללי - לדעתי לא.
נקודת מבט של אביך זה נחמד אבל לא קשור לנתוניםמיואשת******
יש מספיק נתונים על אפליה והעסקת נשים.
מגוחך להתעלם מהם כי אבא שלך הוא בן אדם טוב ונעים.
רב השיפור שנעשה בתחום הוא על ידי חקיקה ואיסור פיטורים וכן הלאה, לא ממעסיקים שבאמת שינו את נקודת מבטם. (לא מכירה את תחום הלימודים בהריון מקרוב. נשמע נורא, מסכימה שיש צורך בחקיקה גם שם)
וגם היום האפליה בראיונות וקבלה חוגגת ואי אפשר להוכיח הרבה. (שלא לדבר על השכר שרב המעסיקים משלמים פחות בגלל החישוב שהאשה נמצאת פחות ועוד שטויות.)
יפה? לא
הוגן? לא
נעים? לא
מציאות? כן.
איך אפשר לתקן אותה? יש כל מיני נסיונות בתחומים שונים, לתת עוד חופשות לאשה בהריון לגמרי לגמרי לגמרי נוגד את הנסיונות האלו. במקום לומר שזה לא יגרום לשינוי לרעה את יכולה ללכת לעשות סקר מעסיקים , שהם לא אבא שלך…
בעלי הוא עצמאי ושותף בכמה פורומים שונים של מעסיקים קטנים. המציאות לא נחמדה בכלל.
בכל אופן איי סיימתי את הדיון
(במסגרת השיעור שלימדה אותי @המקורית- תגידי מה שיש לך לומר ותביני שלא כולם יסכימו ואל תקיחי ללב וכן הלאה ❤️️ )

אז אפשר לא להסכים, ממילא הדיונים פה לא ישנו לא את השיח הציבורי ולא את המציאות. יש ארגונים ואנשים שמנסים לפעול נגד אפליית נשים בשוק העבודה. מי שבאמת רוצה לעשות שינוי מוזמנת להתנדב באחד מהם. עבודת קודש, באמת.

ואם לדעתי תשאלו, אם כל פעם שאשה תצא לחופשת לידה הבעל שלה יבוא להשלים במקומה חצי מהזמן בעבודה שלה, כך שעלות הנטל למעסיק תתחלק בין העבודות של הגבר והאשה, זה יהיה הדבר שהכי ישפיע דרמטית בכללל התחום. וגם בשלום בית. 😁 ימות המשיח…

אגב, אתם כמה בנות?
כי את יודעת מי הגברים שהם המעסיקים הטובים לנשים, וזה גם ראיתי באיזה מחקר שבדקו את זה, אבות לבנות גדולות.
שפתאום מתעוררים ומבינים מה הולך לעבור על הבנות שלהם, ואז הם מתהפכים ממש ומנסים לעזור וחושבים שזה לא בסדר מה שקורה בשוק הנשים וכן הלאה. זה ממש מענין לראות את זה. ככה זה כל אדם כשזה מגיע אליו פתאום חושב אחרת.
אבל יש גם אנשים ממש טובים ממש ערכיים ומוסריים שמסתכלים לטווח רחוק וכו. כמו אבא שלך. רק שהם ממש מעט 💔
לגביסליל
הריון ולימודים.

באופן קצת הזוי, במקום שבו יש רוב נשי וזה דבר נפוץ שנשים יולדות במהלך התואר, לפעמים דווקא יש פחות התחשבות.

בגדול לכל מוסד אמור להיות תקנון שבו מעוגנים גם הכללים לגבי נשים בהריון ואחרי לידה. כל אישה שזה רלוונטי לה כדאי שתכיר את הכללים ותדע לדרוש את מה שמגיע לה אם היא לא מקבלת את זה.

אבל באמת כשזה כל כך נפוץ, כמו במכללות להוראה למשל, הבנתי שיש פחות התחשבות.

אני לומדת תואר שבו 10% בערך נשים, ואני היחידה שילבתי במהלך התואר. אז היה לי הרבה יותר קל לקבל התחשבות, גם מעבר לכללים הכתובים בתקנון.
זה ממש נכון!אנונימיות
ואגב, במכללות הרבה פעמים מצהירים שהמקום מותאם לאימהות ומתחב וכו' והמציאות מוכיחה הפוך. 0 התחשבות
וואו מהממת שאת אשכרה מיישמת, התרגשתי ☺️ ❤️המקורית
אני מסכימהשירוש16
איתך שזה בעיה שקיימת בשוק העבודה.
עד כמה היא רווחת ומשפיעה על התעסוקה של נשים? מאמינה שיש השפעה כלשהי בשוק.
אני עדיין מאמינה שמדובר במבט מאוד מיושן על המציאות.
אני לא יודעת איזה תואר בעלך עשה, מספיק קורס קצר בניהול עסקים כדי להבין שהדרך של בעלך פשוט לא משתלם בטווח הארוך.

השיקולים של חברות הייטק לא מתקרבות לעיניים רגשיים אלא נטו הסתכלות קדימה על העתיד החברה והריווחיות הכלכלית של צעד כזה או אחר.

את מעלה על נס את היכולת של רווק ממוצע לתרום לעבודה ומתעלמת לחלוטין מהחסרונות שלו. לכל אדם יש פלוסים ומינוסים, גם לאישה בהריון שמחסירה מספר פעמים בחודש יש יתרונות. גם אם היתרון של מספר שעות עבודה לא קיים אצלה. התפוקה, יכולת, ומוסריות יכולה להיות שווה ואף יותר מרחוק ממוצע שדואג אף ורק לכיס שלו ובכל עיקום אף של הבוס הוא לוקח את הדברים שלו והולך. אז שווה להעסיק רווק ממוצע שיכול לעזוב בכל רגע נתון ושצריך לפעמים להשתחוות לו ולתת לו תנאים עודפים כדי שיועיל בטובו לבוא לעבודה, לעומת אישה נשואה בהריון עם ילדים בבית שצריכה את מקום הפרנסה שלה ומוכנה לעשות הרבה מעבר לרווק ממוצע כדי למצוא חן בעיני המעביד ולהישאר במקום עבודתה.

ההסתכלות שלך היא מאוד שיטחית ועכשווית. ההסתכלות של חברות הייטק ומוסדות (אמור להיות) לטווח ארוך.

ואם בעלך עוד לא יצא לקורס ניהול או תואר בנושא - ממליצה בחום ללכת. זה ייתן לו פרספקטיבה שונה לחלוטין על מקום העבודה ואולי באופן פלאי הוא אכן ירוויח ממהלכים שבעבר הרגיש שהם לא משתלמים עבורו.
מסכימה איתך לגבי היתרון של אישהoo
שצריכה יציבות בעבודה
בכל מקומות ההיטק שעבדתי ועובדת, נשאלתי בראיון עבודה על הטווח שאני מתכננת להשאר בעבודה, בגלל שהרבה עובדי הייטק מגיעים לשנה שנתיים ועוזבים, ועלות גיוס והכשרה מאד גבוהה
מהצד השני יציאה של עובדת לחופשת לידה ומחלה בהריון, במיוחד במקומות גדולים, קלה לספיגה, ולא מתקרבת לעליות או התעסקות של גיוס עובדים חדשים
טוב, את פשוט מעקמת את המציאותשוקולד פרה.

קודם כל לקחת השוואה בין רווק לבין אישה נשואה.

למה מלכתחילה את לוקחת רווק?

עשי השוואה בין גבר נשוי לאישה נשואה.

שם יהיה לך הרבה יותר קשה.

ואגב, 

איזו מן הכללה מוזרה היא להגיד שרווקים בנים הם אגואיסטים שלא מעניין אותם כלום.

פשוט הזוי.

קודם כל כי נושא של אופי- יש גברים נשואים שחושבים שהשמש זורחת להם מה-%$#@ והם יכולים בכל רגע לעזוב ולמצוא מקום אחר, כי הם מהממים ומדהים וכו'.

ומנגד- נשים נשואו רבות שלוקחות חופשי ימי מחלה בחודש תשיעי *כי זה נוח*

את מדברת באופן כללי על היתרונות של נשים בעבודה.

אבל לא מצאתי יתרון אחד מובהק שיצדיק את הכאב ראש של אישה שמקבלת 5 או יותר חודשי חופשה בשנה.

היום יש גם גברים עם תכונות נשיות- למי שרוצה.

כבעל עסק ממש לא ברור לי מה אותו יתרון חמקמק שמביאה איתה אישה כי היא אישה.

סורישירוש16
ניהלתי פה שיח הגיוני ומקובל עם שפה נקייה ומכובדת.
מי שלא נוח לה - מוזמנת למצוא שיח אחר שיותר מתאים לרמה האישית שלה.
ממש מסכימה עם מה שכתבתאנייי88
אצלי ספציפית אפילו כל הריון היתה העלאה בשכר. באופן די פלאי. בהתחשב בכך שאני עובדת 5 שנים וזן כבר חופשת לידה שלישית שלי.

הם יודעים שיש להם הרבה יותר מה להרויח. והנאמנות שלי היא בלתי מסוייגת למקום העבודה.
אז גם אם אצא לעוד פעמיים או שלוש לחושת לידה עד שאסיים את הילודה זה שווה להם לאורך זמן.

וגם בחופשת לידה אני זמינה לכל מה שהם מבקשים.
אני מאמינה בשינויים מבורכיםתוהה לי
וכמו שהאריכו את חופשת הלידה בחוק, אולי יקרו בעתיד עוד שימויים מבורכים בהקשר הזה של נשים בהריון. זה שיש המון יחודה בארץ זה לא פוטר את המדינה מלכבד זכויות של נשים בהריון.
ממה שאני מבינה את רוצה שישלמו לנשים על הולדת ילדיםתהילה 4
הרי ילודה זה מצוין וצריך לעודד את זה. אבל. משפחות צריכות פרנסה ולכן צריך לתת איזה תקציב. אבל את גם כמוני בעצם מבינה שמעסיק לא יכול לספוג את כל זה. וגם אם המדינה היא זו שמשלמת את החל"ד בשורה תחתונה למעסיק חסרה עובדת לתקופה ארוכה. והוא נדרש הוא להשלים את החסר או להכשיר עובדת לתקופה זמנית. בקיצור, הוא מקבל עובדת שלא נותנת לו מענה.
לא נעים לי לומר אבל גם תקציב מהמדינה יוצא מהכיס שלנו.
ולגבי התקציב הזה. שיינתן לנשים. בלי לעבוד. נראה לך שהוא ייקדם נשים או שמא, אולי, ישאיר אותן מאחור כי כאשר הם יחזרו למעגל העבודה כבר יהיו הרבה גברים מקצועיים יותר ומתאימים יותר לעבודות.
את צודקת לגמרי. אני הכי מעודדת ילודה בעולםמיקי מאוס
אבל כל משפחה צריכה להבין שהבחירה להביא ילדים היא שלהם והם היחידים שצריכים לקחת אחריות.

החברה (כן, למדינה אין כסף, זה הכסף של שאר האזרחים) לא צריכה לקחת על זה אחריות-
לא לממן לכם את ההריון
לא את החופשה
לא את המעון
וגם לא את החינוך בדיוק כמו שאתם רוצים
ולא את החוגים

ברור שבמדינת רווחה כמו שלנו יש מקום לתת לזה נתח כמו לשאר הדברים ששופכים עליהם כסף. אבל להריון וילדים נותנים נתח משמעותי מאוד היום (ויש בזה ברכה אבל די להתלונן שזה לא מספיק)

בייחוד שבעיני רוב החברה שממנת לכם את ההריון והילדים לא רואה ערך בריבוי ילודה (כן החילונים הם עדיין רוב)

אז שוב- אני רואה בזה ערך. ולכן ברור לי שאני מוכנה להשקיע בזה כסף בימי חופשה או לסכן את הקריירה שלי.
וגם- אני אביא ילדים רק כשיש לי יכולת כלכלית לזה (כמובן אצטמצם בדברים אחרים אם זה העניין)

ספציפית בדיני תעסוקה- מי שמפילים עליו חלק גדול מהמימון זה המעסיק ואפילו לא המדינה, שזה עוול גדול למעסיקים ויותר מזה עוול גדול לנשים- אישה דתיה בגיל הפוריות מסומנת כעובדת שתעלם לבדיקות הריון וחופשות לידה בתדירות גבוהה וזה תיק לא קטן.

הלוואי שמעסיק היה יכול לקחת אותי בלב שקט ולדעת שעל כל ילד שאביא אני אהיה זו שאשא במחיר (או לפחות כלל החברה דרך המדינה) ולא הוא. זה היה פותח לנשים דתיות הרבה יותר דלתות

(בעולם ההוראה ובכללי עובדי מדינה ומקומות ענקיים וכו זה פחות מורגש. במקומות קטנים זה מאוד משמעותי מעסיק לא יכול לשרוד יותר מעובדת אחת שתעלם לו כל שנתיים. אז הוא יבחר בה רק אם היא באמת טובה משמעותית מכל השאר)
מה פרוש לא חוקי?שוקולד פרה.

אולי גם לא חוקי לעבוד בתחילת הריון?

הרי יש מלא נשים שזו התקופה הכי קשה עבורן.

זה לא נאמר באופן מילולי, אלא באמירה כללית על כמה מערכתתוהה לי
העבודה בארץ לא מספיק מותאמת לנשים בהריון. ואני לא מתיימרת להציג איזשהו פתרון, כי זה מאד קשור גם למדיניות ולתקציבים ממשלתיים, אבל לא חושבת שיש גבר אחד במדינה שהיה מצליח לעבוד בהריון בחודש תשיעי
ויש גבר שהיה מצליח לעבוד בתחילת הריון?שוקולד פרה.

ל

תלוי באופי ההריוןתוהה לי
אבל הריון קשה, וודאי שלא
אז לפי ההיגיון הזהשוקולד פרה.

שיש הריונות קשים יותר בהתחלה

ויש שקשים יותר בסוף

זה נורמלי להעסיק עובדים שמתוך שנה לא נמצאים 7-10 חודשים.

אם הייתי בעל עסק הייתי על טהרת המין הגברי.

כמה דבריםתוהה לי
רוב הנשים מרגישות סביר לכל אורך או לרוב אורך תקופת ההריון.
לא התיימרתי להציג פתרון, אלא בעייה, והדגשתי שהפתרון הוא מדיני, לדוגמה בדמות הקצאת משאבים.
לנשים יש יתרונות רבים ובלתי מבוטלים בתור מועסקות. ונס שיש שוויון תעסוקתי למרות היות האשה יצור פורה ואנושי.
כמוהן שצריך שיהיה אישור מגורם מקצועי שהאשה חא יכוחה לעבוד באופן סביר.
לנשים אין איזה יתרון מיוחדשוקולד פרה.

יש הרבה נשים חסרות אינטליגנציה רגשית

ומנגד גברים מפותחים מאוד בנושא הזה.

נראה לי שקוראים לזה שמירת הריון. זה כבר קייםתהילה 4
ואפילו יש אישור ליציאה מוקדמת לחל"ד באישור רופא.

אז ב"ה.
אמאל'ה סליחה.תהילה 4
כתבתי בבוקר והתשתדלתי לא להיות בפורום במשך היום. אז עכשיו אני עוברת על התגובות.

לכן ההצפה.
לילה טוב וחנוכה שמח
שוב סליחה מפותחת השרשור על הניצלו"ש.
כדי לקבל שמירת הריון צריך סיבה מאד מאד טובהתוהה לי
בדכ, זה די נוקשה, רק אם ההריון בסיכון או אם האשה ממש מוגבלת פיזית, ולא סתם "לא מרגישה טוב", או בחילות הזויות, הקאות וכו. ובזה צריך לחולל שינוי
רוב הנשים לא יולדות כל שנהoo
אחלה. אז למה לי כבעל עסק להסתכן ולקחת אישה?שוקולד פרה.

מספיק שהיא תיכנס להריון אחד ותהיה כמעט שנה בחופש-

את יודעת כמה כאב ראש זה?

תודה רבה. עדיף למצוא גבר.

ועוד לא נכנסתי לכל סוגיית ההטרדות המיניות

שאם הבוס לא בא לה טוב בעין

יכולה להתהפך עליו

ולהרוס לו הכל מהכל.

אז למה לי לקחת אישה?? (ואני אישה, כן?)

יש בוסים שאכן עובדים ככהחגהבגה
והרבה פעמים חוק עבודת הישן דופק אותנו מיותר מעוזריו לנו.
אל תשכחו שב מגזר הכללי, נשים יולדות הרבה פחות מבחברה הדתית-חרדית-ערבית
נס שלא כולם מרגישים ככהתוהה לי
אנחנו חיים בעולם נשים וגברים זה לצד זו, ויש סולידריות והגיון שהוא מעבר לאך ורק כסף מיידי קר.
אוסיף עת דברי חכמתךחגהבגה
שבוסים מבינים מצויין שמח של נשים, והרגישות המיוחדת שלהן, והאינטליגנציה הרגשית שלהן והיצירתיות שלהן מועילות הרבה יותר לחברה ולעסקים מאשר חישוב כמה זמן הן לא נמצאות.
אני מסכימה איתךתוהה לי
אני עובדת בצוות שכולו!!! נשי! וכל רגע נתון יש כמה וכמה בחופשת לידה ארוכההה, ואנחנו צוות מדהים, מחובר, אוהב, יצרני, אמפתי, מוסר עבודה מאד גבוה, סולידריות. ברור שגם עובדים גברים הם נחוצים וטובים, אבל אי טפשר לוותר על עבודה נשית בגלל ה"חיסרון" המהותי שלנו שהביא את כל אותם גברים לעולם
עבדתי בארגון גדולoo
שמעסיק כ 100 עובדות חרדיות, שרובן יולדות כל שנתיים, ועדין רוצים אותם על פני עובדים אחרים, וזה לא מקום שמיועד מראש לחרדיות.

כנראה יש כאבי ראש יותר גדולים מעובדת שיוצאת לחופשת לידה/ מחלה בהריון
הייתי אומרת הפוךחגהבגה
כנראה שיש הרבה יותר יתרונות מאשר ה 'חיסרון' של חופשות לידה וכו'
כן גם יתרונות שלהן וגם חסרונות של אחריםoo
שאינם יולדים
אני מוכנה להמר שהשכר שלהן נמוך ביחס למגזר הכללימיקי מאוס
אבל ברור שמעסיקים גם נשים, וגם נשים דתיות. בזכות היתרונות שלהן וכשהן עובדות טובות.
אבל זה מעמיד אישה במקום שהוא נחיתי לא בגלל מי שהיא אלא נטו בגלל החוק- אם את אישה דתיה בגיל הפוריות את צריכה להצדיק את הכאב ראש שאת גורמת. וחבל שזה ככה

(ואני עובדת במקצוע מאוד "גברי" ויש לנו הרבה נשים גם דתיות. אבל אני יודעת שבכל ראיון עבודה זה ירחף לי מעל הראש ואסור אפילו לשים את זה על השולחן ו"להגן" על עצמי)
הימור לא נכון, השכר שלהן זההoo
לשכר של עובד אחר באותו תפקיד
וזה שכר גבוה כי הן עובדות מיחשוב
ולגבי ראיונות עבודהoo
עברתי הרבה ראיונות בהייטק, אף פעם לא חשתי שהיותי אישה דתייה היה אישו
אין סיבה.רוממה
רק עסקים שמסוגלים לספוג את זה כלכלית.

לעסק קטן אין סיבה.

תחשבו על מורות שיוצאות כל שנה וחצי לחופשת לידה. אסון לתלמידים ולשנת הלימודים. ומשרד החינוך סופג.

אני גם אישה.

אני לא מבינה,את רוצה למחוק את ממסד המורותתוהה לי
ממין אשה? וגם מה זו ההכללה הזו? כמה נשים יוצאות כ ל שנה וחצי לחופשת לידה?
אני לא רוצה כלום. מציינת עובדה.רוממה

יש לא מעט נשים כאלו...דפני11
אסון זה קצת הסחפותoo
משרד החינוך לא מתעדף נשים פוריות על פני נשים לא פוריות או גברים..
הגיוני מאודהמקורית
אני ילדתי בשבוע כזה
בעיניי, אין שאלה בכלל. אמנם הריון הוא לא מחלה לרוב ברוך השם במובן השלילי אבל הוא מחליש את כל מערכות הגוף ואני יצאתי לחופשת לידה שלי בחודש חמישי אפילו לפני שאישרו לי את השמירה בביטוח לאומי, ואפילו שהיתה לזה משמעות כלכלית אם לא יאשרו.
לא הכל בחיים זה כסף. גם לבוא ללידה עם קצת כוחות ולא חנוקה זה חשוב. כי אחרכך זה גם לא פשוט ובמיוחד שיש עוד ילדים
ולדעתי, מה שחשוב זה שבעלך יבין שלא כולם רואים את העולם דרך העיניים שלו. וזה לגיטימי שקשה לך, ואם הוא רוצה להחליף ולצאת לעבוד במקומך אז בשמחה 🤣
בקיצור ומכל החפירה פה - אם את צריכה אז ודאי שכן
אני בקטעים האלהדפני11
דואגת לספר לבעלי את כל סיפורי הנשים שאני *מעוניינת* שהוא יכיר....
למשל אני לא אספר על ההיא שתפקדה כמו סופר וומן וילדה תוך כדי עבודה וחזרה לעבוד מיד בתום החופשת לידה ומצליחה לשלב הנקה+שאיבןת+בית מתןקתק+בישולים אוכל טרי כל יום וכו וכו....
פשוט לא...
דואגת לספר לו על ההיא מהשכונה שמאריכה יופשת לידה למרות שלא ברור לי איך הם מסתדרים כלכחית... ועל ההיא מהעבודה שאמרה לי שבחיים היא לא עובדת יותר משבוע 36 כי היא פשוט מתה...
ועל ההיא שנסעה להורים שלה לחודש אחרי לידה ועוד אמרה לך כמה קשה היה לה אחרי חודש לחזור...
פשוט כי הם חושבים שמה שהם *רןאים* זה מה שכולן מרגישות בעוד שבמציאות הדברים ככ הרבה יותר מורכבים.... ונשים סוחבות איתן משקעים...

ואני גם דואגת להסביר לו המון המון פעמים למה אני היא לא כל שאר הנשים שהוא מדבר עליהם..
ולמה גם *לא כדאי* לו שאהיה כמו הנשים האלו...
הרי גם את וגם אני יודעות שאין מושלמות באמת... ובסוף לכל אחת יש את החוזקות והחולשות שלה...
ולכן אם הייתי כמו איקס, הייתי סוחבת בכיף עד הלידה, אבל ההתאוששות מהלידה שלה היא זוועה...
או הפוך... ולרוב עדיף את הקושי שלנו מאשר את הקושי של השכנה....
כמובן שמשתדלת מאוד בלי רכילות או לשון הרע ואם אפשר שזה יהיו סיפורים על אנשים שהוא לא מכיר (אצלי הוא לא מכיר אף אחת מהעבודה למשל) או בלי שמות..
ובכלל. הרבה אומרת לו, שזה שיש נשים שיכולות... אז שיתחתן איתן חחח... לי יש המון המון חוזקות ויכולות... אבל אני מודעת גם לחולשות שלי. ו*בשבילו*!! עדיף לו לזרום עם הצורך שלי. כי למשל, בדוגמא שלך, הוא אולי היה יכול לעבוד עד הסוף בחודש תשיעי ולהיות עם כח אחרצ לגדול.. אבל מה לעשות שאת בהריון והוא לא....
ואת לא מסוגלת.
אז מה עדיף? שתקרעי בעבודה ותבואי גמורה וחסרת כוחות לגדול שעוד שניה גם ככה לא יהיה לך זמן אליו?
להפך, תשכנעי את בעלך שכדאי לו לתמוך בהחלטה שלך. כי זה יחסוך לכם את כל הקושי הרגשי הגדול שיהיה עם הגדול אחרי הלידה... אם תתני לו עכשיו מה שהוא זקוק יש סיכוי טוב מאוד שגם השינוי של הלידה יעבור בקלות רבה יותר וזה יקל על כל המערכת לטווח רחוק....
אישה חכמה. אשרייך 🏆המקורית
🧡דפני11
ב"ה שנתן לי את התבונה הזאת
ולשאלתך חחדפני11
אז כן
אני יצאתי בשבוע 38 (בעיקר בגלל אופי העבודה שלי, כי טכנית ונפשית הייתי מסוגלת עד הסוף)
אבל הקושי עם בעלי היה סביב הארכת חלד...
הוא היה בצד של "כולן חוזרות לעבודה..." או סביב ההליכה להורים אחרי לידה "כולן חוזרות הביתה ומסתדרות"
אז נכון
אפשר לעשות הכל... ולהסתדר...
אבל אם יש אפשרות..
אז הייתי משקפת לו מה המחירים האפשריים שנשלם על הבחירה הזאת ש"כולן" עושות.
המחיר יכול להיות מסיפורים ששמעתי סביבי או מהכרות שלי עם עצמי ומודעות לכוחות שלי ולמה שאני מסוגלת ושלא... ומביאה אותו לחשוב שוב האם באמת המחירים האלו שווים או שכדאי לו לחשוב ברצינות על החשיבה שלי.. שיש בה הרבה הגיון וכנראה ש*לטובתו ולטובת הבית* כדאי להיטת קשובים לכוחות ולצרכים שלי...
חכמה כמוני😅 גם אני עושה ככה. בעוד תחומיםחדשה ישנה
פתאום בעלי מרגיש שהוא זכה
חחח. אני בדיוק ככה. ותמיד אני ממליצה לכולם לספר לבעל על נשיםאחתפלוס
שאני מכירה שבהריון כך וכך ושבלידה כך וכך.
אם לא תספרי מאיפה יהיה לו מושג מה קורה באמת?

חחח הצחקת...דיליה

אצלי זה לא עזר

אחיות של בעלי מגלות הריון לפי שהן מתעלפות.

וכל ההריון סובלות מהיםראמזיס...

והוא זוכר את איאמ שלו בבהריון מתעלפת ברחובות אז הוא אומר לי טוב לך יש הריונות קלים... מה שאומר שסיםורים לא עוזר.

הפעם דיברתי איתו על להאריך חל"ד הוא אמר לי מה וזה למה את לומדת מחברות מהעבודה שהן לא הסגנון שלנו...

אז אמרתי לו אוקי אני יחזור לעבודה שבאותו יום שהשכנה ממול חוזרת, היא צריכה ללדת חודש לפני אבל עדיין לא חזרה מהלידה הקודמת.... אה טוב אני יחזור מתי שהשכנה למטה שכבר בחל"ד אבל מתכננת לחזור רק בשנה הבאה...

קיצר הוא לא הכי הבין 

אבל תכלס אראה איך אני אהיה לפני החזרה ואחליט בעצמי ודי....

ואאלץ להתמודד גם אם הוא יעקם מעט את האף... 

אני לא מאריכה בגלליחדשה ישנה
אני מאריכה בגלל התינוק.
תגידי לבעלך, עד שנולד התינוק סוף סוף, רק הגיח לאוויר העולם, למה שאני אתן למישהי אחרת לגדל אותו? אנחנו עובדים בשביל שיהיה לנו כסף לגדל ילדים, לא יולדים ילדים כדי לשלוח אותם מיד ולעשות כסף... אז מה לעשות, צריך לחזור לעבוד, כדי שיהיה כסף, אז לפחות עוד קצת להישאר עם הבייבי, שיחווה עוד קצת את אמא לפני שהוא גדל
כי מי שמגדל לי את הילדים זו סבתא...דיליה

אז שנינו עפים על זה.

והכי קטע שבאמת ב"ה המצב הכלכלי שלנו בסדר זה לא בדיוק העניין...

סתם שהוא כזה שחושב שנולדנו לעבוד.

(עדיף לא לספור כמה שעות הוא עובד ולומד בלע"ר....)

אבל עדיין אני בשלי מרגישה שלא נכון לי לחזור ואם הוא לא יתמוך יהיה לי מאוד חבל אבל זה לא אומר שאני יחזור לעבודה...

ולך @אמא טובה---דיה! באמת הלוואי שהוא יתמוך אבל גם אם לא תסבירי לו שלך זה המציאות המתבקשת כרגע ואת מבקשת שיקבל באהבה. ותהיי שלמה עם עצמך.

ובתור אימא ממש אעדיף שמורה תצא בזמן כזה.

המורה של הבת שלי נשארה עד הדקה האחרונה ווזה היה ממש מרגיז מכול מיני סיבות...

יש עניין לשיח על הנושא הכלכלי והטכנימיקי מאוס
אבל שיהיה גבול ברור ביניכם- זה שלך. וזה החלטה שלך. וזה לא משנה מה כל הנשים בעולם עושות מלבדך...

אם יש אפשרות כלכלית? אז תעשי מה שמרגיש לך טוב ונכון. אני משתעממת ימים על ימים בבית אז עבדתי עד הרגע האחרון אבל אם יהיה לך טוב לכי על זה זה נהדר להתכונן בנחת ללידה
או אומר שברור שזו החלטה שליאמא טובה---דיה!

אבל מביע את דעתו בעניין בנחרצות, אז זה מוריד לי את החשק. בא לי שהוא יתמוך בצעד הזה וירצה בו...

נגיד שזה לא יקרה ונשאר רק את שתחליטינקודה טובה
שלא משנה כמה תשכנעי אותו זה לא יעזור.
מה היית מחליטה?
זה כולה שבועיים לפני התאריך...בערך ..לא?בתאל1
זה ממש מקובל. ואפילו יותר
שבועיים וחציאמא טובה---דיה!

למה בעלי לא מכיר את כל הנשים שכן יוצאות מוקדם?? חחח

אחיות שלו ואמא שלו בכלל לא מרגישות את ההריון. זו לא חוכמה...מטורלל

תגידי לו שאת לא אמא שלו ולא אחיות שלובתאל1
וזו את.
תעשי מה שאת חושבת שנכון לכם. אולי סתם היום קשה לך ומחר יהיה בסדר? אם לא- אז תבקשי מהרופאה ימי מחלה.
בעיקרון כתוב בתלוש כמה יש לך ומתווסף כל חודש.
ומקסימום יקחו לך על חשבון העתיד...
אני כבר שבוע וחצי ככה...אמא טובה---דיה!

מחר אני אלך לעשות בדיקות דם, אולי חסר לי ברזל. 

תראי לו את התגובות כאן ...מטילדה
בהצלחה!
את גם משווה אותו לאבא שלך ואחים שלך?מיואשת******
זה נעים לו? הוא היה רוצה שתעשי את זה?
כנראה שלא
מוזמנת לדבר איתו על זה.
וכן, להפנים שלא כל דבר הוא יבין וירתה כמוך כרגע.
יש לך שתי אפשרויות-
לעשות מה שאת רוצה ולהיות מתוסכלת מזה שהוא לא מבין, (הכי טוב להיות שלמה עם זה אבל נגיד שלא תצליחי)
לעשות מה שהוא רוצה, להיות מתוסכלת שהוא לא מבין אותך, לעבוד קשה ולהיות עייפה וגמורה, לכעוס עליו בלב (או בפה) שבגללו לא עשית מה שנכון לך ולריב איתו שהוא לא מבין אותך.
תבחרי … ❤️
אין סיכוי שהייתי מצליחה לעבוד בשבוע 37חדשה ישנה
אף פעם לא יצא לי עי תמיד הייתי בחופש או מובטלת, אבל לעבוד בתשיעי- אין לי סיכוי. אני ממש ממש מוגבלת בכוחותיי (4לידות,)
בעבודה שלי מקובל לקחת ימי מחלה לקראת הלידהרוממה
נשים לוקחות שבוע שבועיים

אני מודה שבהתחלה הסתכלתי על זה מוזר, אבל יש משהו בלצאת לחדר, לידה אחרי כמה ימים בבית שמתארגנים ונערכים ולא לצאת לחדר לידה ישר מהעבודה.
ברור..חגהבגה
פשוט יש כאלה שלא מסוגלות לשבת בבית כביכול בלי לעשות כלום.
רק תביאי לי 😍
לאסוף את הבנות בנחת, לבשל צהריים, לשמור על בית שפוי ומסודר...
סתם מעלה השערהThank-u-Hashem
דבר ראשון
כן, כן, ועוד פעם כן
אם אתם לא זקוקים באופן קריטי לכסף תקחי חופש לפני הלידה מגיעים ללידה יותר רגועים
ואחרי הלידה כמו שכולם פה יודעות זה חופשת לידה שהיא לא חופשה!!

דבר שני - אני בלידה הראשונה בקושי השתמשתי בשעות ההיריון שלי ובימי מחלה
והשארתי המון לחודש תשיעי כי דאגתי שאהיה עייפה
בסופו של דבר יצאתי לחופש שבוע לפני התאריך
ובכלל לא יצאתי לחל"ד
יצאתי לחל" ד ברגע שלדתיי ואת השבוע לפני קיבלתי כימי מחלה

כמובן תלוי במקום העבודה שלך וכו'
אני יצאתימיוחדותאינסופית
3 שבועות לפני על חשבון חופשת מחלה.
הרגשתי כבר כבדה ובלי כוחות.
לא הבנתי.. מה הבעיה להוציא ימי מחלה?מותק 27
אני צריכה לחזור עוד חודש מחופשת לידה..
אבל מרגיש לי קשוח לחזור לביהס ל10 שבועות מלאי עבודה ברוך ה' ועמוסים ממש עד פסח.. כשאין לנו עזרה מבחינת לגדל את התינוקת וזה רק למעון.. באלי שתישאר איתי יותר.. לפני שאכנס לכל העבודה.. עד החופש הבא..

אז לוקחת עוד 3 שבועות על חשבון ימי מחלה כמובן.. ואקבל על זה שכר .
תעשי גם ככה
ואי, הייתה לי ממש התלבטות על זה.קול ברמה
הבעיה שזה לא באמת מחלה (בניגוד לסוף היריון שזה באמת בלתי נסבל), וגם ממלאת המקום תקבל שכר שעתי.
מקום העבודה זרם איתך?
אני יודעת שהם ממש תקועים מבחינת מי שממלא את מקומי..מותק 27
אבל..
חייבת גם לחשוב על עצמי.. תמיד חושבת רק על ביהס. איפה אני?
אני לא מאלה שיוציאו מחלה באמצע השנה למשך איזה שבוע.. בקושי יום יומיים מרגישה לא נעים.. אבל עכשיו בגלל שזה מיד אחרי חופשת לידה אז פחות מרגיש לי קריטי..
זה שמ"מ תקבל שכר שעתי לא ידפוקבתאל1
אותה. אם תחזרי היא לא תקבל כלום מעבר לתקן...
זה או 0 או מחיר לשעה
לא כותבת בד"כ, אבל חייבת להגיב על זה...פיצי99
בתור אחת שדפקו אותה בצורה כזאת, להגיד שזה לא ידפוק אותה זה לא מדויק בכלל.

יש הבדל עצום בין ממלאת מקום שעתית לממלאת מקום קבועה גם באופי העבודה, וגם בציפיה של ההנהלה ממנה.
כשאני מילאתי מקום של מורה שהאריכה ע"ח ימי מחלה ציפו ממני (ובצדק) להמשיך להשתתף בישיבות מחנכות, להיות בקשר עם ההורים, לכתוב דפי קשר, טיולים ועוד ועוד... כל הדברים האלה הם ממש לא דברים שממלאת מקום שעתית נדרשת להם.

אצלי הסיפור היה בכלל מורכב כי קיבלתי את המשכורת כשעות תקן, ואז דרשו ממני להחזיר את ההפרש בין התקן לשעתי (שאגב יצא לי יותר מחצי משכורת להחזיר 😔)... אבל מאז הסיפור הזה זה ממש כואב לי לראות מורות שמאריכות חל"ד ע"ח ימי מחלה כי זה בין אדם לחברו בסיסי, ולא סתם.

בחוק יש אפשרות להמשיך את החופשה ללא תשלום. אם את מוכרחים להאריך, אפשר להשתמש באופציה הזו.
זה בגלל בעיה אצל ביהס שלךבתאל1
הם לא היו אמורים להאריך לך את התקן... לא עושים דבר כזה בדכ... ובטח זה היה עמותה ...
כי עמותות נוטות לעשות מה שבא להן..
בכל מקרה גם לי זה קרה, מהצד של ממלאת מקום.. ולא פעם אחת. ולוקחים את זה בחשבון... את לא חייבת להשאר לשעות שהיה אם לא משלמים לך עליהן... תעמדי על השעות שלך -לא יהיה להם מילה להגיד.
דפי קשר ועבודה מחוץ לביהס יש לכל מטרה ולא משנה אם היא תקן, תל"נ, או פרוייקט כלשהו.... אז זה לא שזה היה משנה.
ושוב- האופציה השניה היא- לא להעסיק אותך בכלל בשעות האלה ושהמורה היולדת תחזור בזמן.
אגב גם אם המורה מאריכה אתבתאל1
חופשת הלידה על חשבונה- לא משלמים תקן למחליפה. ממשיכים תקן רק אם היא הביאה אישור מביטוח לאומי שהאריך לה את החופשת לידה מסיבה כלשהי.
זה לא מדויקפיצי99
צריך מספר מסוים רצוף של ימי עבודה (כבר לא זוכרת בדיוק את כל הפרטים, אבל בזמנו ממש בדקתי את זה!) ככה שאם את ממשיכה את המילוי מקום ברצף לרוב תהיי זכאית.
צריך את מס' השעות שישבתאל1
במילוי מקום של חל"ד... בדקתי את זה גם..
אם יש פחות מזה אז לא מביאים תקן
דווקא זה היה במשרדפיצי99
ואת לא מדברת פה על שעות קבועות שלך בתקן או לא, שאז ברור שיש עבודה מעבר,
את מדברת על ההבדל בין מילוי מקום שעתי למשרה קבועה. למילוי מקום שעתי אין שום מחוייבות מעבר לשעות העבודה בפועל. את באה, עובדת, הולכת. לא מעניין אותך כלום בשביל זה יש מורה קבועה.

להגיד שאת לא חייבת להישאר לשעות שהייה שלא משלמים לך עליהן, הבעיה היא שלרוב לא יגידו לך את זה מראש וזה יצא לי בכמה בתי ספר, להילחם אח"כ כדי שישלמו לי על שעות ש*עבדתי בפועל* בשעת השהייה. (לצורך הדוגמה ביקשו ממני בביה"ס לקחת על עצמי פרוייקט שכממלאת מקום שעתית בחיים לא הייתי חושבת להיכנס אליו ורק אח"כ התברר לי שהמורה האריכה חופשת לידה על חשבון ימי מחלה בלי שאף אחד טרח להגיד לי שאני לא אקבל שכר על עבודה עליו בשעות השהיה..)
זה באמת חצוף מצידםבתאל1
וממש לא הוגן...
אולי כי עבדתי בבי"ס קטן עם מזכירה קפדנית שבדקה אלף פעם כמה שעות מגיע לכל אחד על מ"מ ואיזה אז זה היה אצלי ברור.
היתה פעם אחת שבכלל לא שילמו לי תקן ואפילו לא אמרו לי שיש אופציה כזאת- רק שילמו לפי שעה והיה חופש של איזה חג באמצע, זה היה ממש מעצבן. אבל זה היה כשהייתי ממש בהתחלה ולא ידעתי דברים...נ
בדיוק היה לי דיון על זה עם חברה היוםרקלתשוהנ
היא אמרה שמכירה רופאה שמוציאה אישור מחלה לכל מי שרוצה להאריך חופשת לידה.

אבל למה בעצם זה הגיוני לקחת על זה ימי מחלה?
יש הרבה מצבי עומס בחיים, אפשר פשוט לקחת יום מחלה כל פעם?

באמת שואלת...
בעינייוקי
זה לא לגיטימי ואני לא מעיזה לעשות את זה
בניגוד לימי מחלה בחודש תשיעי שאז זה מאוד הגיוני לקחת
תראי..מותק 27
אני בנאדם שלא ייקח ימי מחלה באמצע השנה.. מגיעה עם כאבי גרון, מצוננת וכו.. יודעת שיעשו פרצופים אלו שממלאים את מקומי.. אז מרגישה ממש לא נעים לקחת מחלה..
אבל ברגע שזה סמוך לחופשת לידה, פחות מורגש.. פחות יעשו פרצופים כי כאילו מביניפ אותך... רק עכשיו ילדת ואת שמה תינוקת קטנה במעון, לא פשוט.. ברגע שאחזור לעבודה, לא אוכל לקחת מחלה מתי שבא לי.. זה דיי להסתדר אני ובעלי ...
ובמיוחד כשאני רואהמותק 27
שהתקופה שאליה אני נכנסת הולכת להיות מלאה עבודה ברוך ה' עד חופשת פורים... יש גם אדר א , אדר ב.. לכן לא אחזור בתחילת שבט.. אלא באמצע או לקראת סוף שבט..
אבל למה מותר לקחת ימי מחלה כשאת לא חולה?תמיד להודות
איזה לגיטמיות יש לזה?
בסוף תשיעי הרבה נשים מרגישות ממש חלשות או כאובותמיקי מאוס
ואז זה בהחלט מוצדק. אם את מקבלת את הרעיון של מימון ימי מחלה ;)

בסיום חופשת לידה אני באמת לא מצליחה להבין, חוץ מבודדות ממש ש3 חודשים לא מספיקים להם להתאושש פיזית (עייפות בעיני לא מצדיקה ליפול נטל על החברה, זה חלק מההחלטה להביא ילד)
מז"א?מותק 27
יש נשים שמאריכות את חופשת הלידה שלהן. זה קיים.
(מציינת שאף פעם לא הארכתי את חופשת הלידה.
אבל חושבת עכשיו אחרי לידה רביעית כן לקחת שבועיים שלושה..)
ואם יש לי ימי מחלה אז מה זה משנה? כלומר מזה משנה אם אני מאריכה על חשבונם? יש לי יותר מידי שלא ינוצלו מתישהו כי אני לא משתמשת בהם..
ימי מחלה זה בתשלום. הארכת חופשת לידה זה לאמיקי מאוס
ימי מחלה זה לא זכות שצריך לנצל כמו ימי חופשה, זה זכות שמיועדת למקרה ספציפי- מחלה.

זה לא ברור מאליו, מי שחולה היה אמור לספוג את זה על עצמו, אבל זה הטבה שנותנים לנו כעובדים שכירים במדינות רווחה . בגלל שזה פרוץ מגבילים את זה אבל עדיין להצהיר יום מחלה כשאין סיבה רפואית זה גזל...
אני לא מסכימהחגהבגה
א. יש מגזרי עבודה בהם אין אפשרות לקחת ימי חופשה אלא מחליטים לך מתי החופשה שלך- עיינו ערך מורים (ואז עוד אומרים לנו- אבל תראו כמה חופש יש לכם...)
אז מה עושים שצריך חופש, בגלל כל מיני סיבות? אין אפשרות להגדיר יום חופשה, אז הדבק היחיד שאפשרי זה- יום מחלה. הבוסים מודעים לזה, כולם מודעים לזה.
חוץ מזה שאני לא בטוחה, אבל, אני חושבת שחישוב השכר משכלל בתוכו ימי מחלה.
ז"א אם לא היינו לוקחים מחלה- השכר היה יותר גבוה.
המעסיק יכול נניח לקחת את כמות ימי המחלה שמגיעה, ולהוריד מהשכר הכללי על מנת לשלם ימי מחלה.
איפה כתוב שזה יורד מכספי ציבור?
ב. יש מגזרי עבודה שבהם ימי מחלה משולמים רק החל מהיום השלישי, וגם אז, אם זה ברצף, משולם חצי יום, יול רביעי חצי יום ורק מהיום החמישי משלמים ימין שלמים וגם זה, לזמן מוגבל. החל מיום מסויים כבר לא משולם.
נכוןורדון
אני מכירה מישהי שעבדה הרבה שנים בהוראה וכשפרשה, בגלל שלא ניצלה מעל אחוז מסוים של ימי מחלה- היא קיבלה סכום כסף מאוד גדול תמורתם.
נכון, והרבה יותר מזה!חגהבגה
עבר עריכה על ידי חגהבגה בתאריך כ"ט בכסלו תשפ"ב 12:23
אם ימי מחלה היו פשוט משולמים מכיס המדינה, כשאדם היה מסיים את העבודה לא היו משולמים לו.
לא רק שמשלמים לאדם את ימי המחלה, אלא מקזזים לו!
חברה של אמא שלי שיצאה לפנסיה ממשרד החינוך, תקשיבו טוב, שילמו לה על כל 7 ימי מחלה לא מנוצלים, יום מחלה אחד.
אז עדיף לנצל את ימי המחלה.
זה משהו שנמצא, ומגיע, וכולל בתוכו את כל הפעמים שבשבילם צריך חופש.
לא מדברת על לקחת מחלה ולטוס לחו"ל.
אבל דברים כאלה- בוודאי שכן.
מה זה אומר? שיום מחלה שווה למשרד החינוך 1/7מיקי מאוס
זה שיש הסדר לימי מחלה לא מנוצלים לא אומר שצריך למהר לנצל ולסחוט את המערכת. זה אומר שכמורים מפרגנים לכם יותר ימי מחלה ממה שחייב בחוק ומי שיצא לו לא לנצל מבטאים לו את הפרגון הזה בכסף.

זה לא דומה לימי חופשה שבכוונה רוצים שתנצלו במהלך העבודה(לא רלוונטי למורים אבל בשאר המקצועות) ולא לשמור לפרישה.ובגלל זה מקבלים פחות על יום חופשה שלא נוצל. כי זה מבינים שתפוקת עובד היא טובה יותר כשהוא נופש מדי פעם

חוץ מזה שכל המערכת שכר של המורים מעוותת בגלל ארגוני המורים אבל ניחא

אני לא באה להעיר לאף אחת ספציפית כל אחת מול המעסיק שלה מה שבאישורו זה ברור בסדר. אבל להגיד שככלל ימי מחלה נועדו לניצול זה לא נכון. ככלל- ימי מחלה נועדו לימים שבהם את לא יכולה לעבוד מסיבה רפואית.
ההטבה הזו נועדה להגן על מי שחולה הרבה (סוג של ביטוח שקל לממש) וגם כדי שלא יהיה לעובדים תמריץ להגיע לעבודה חולים שזה גרוע.
ימי מחלה הם ממש לא הטבהoo
1.5 ימי מחלה בחודש זה מעט, רוב האנשים והילדים שלהם חולים הרבה יותר מזה, ואם מקבלים מחלה רק ע״פ חוק אז לא מקבלים תשלום על היום הראשון, וחצי יום על שני ושלישי.
זה זכות סוציאלית בסיסית ממש, והמימון שלה כלול בעלות העובד, ולא שייך לאף אחד פרט לעובד.
וסיבה רפואית זה משהו שנתון לפרשנות רחבה, כל עוד יש אישור מרופא
זכות סוציאלית זה הטבה, את יכולה להתווכח על סמנטיקהמיקי מאוס
הכוונה שזה לא חלק מהסכם עבודה.

המימון שלה הוא לא אצל העובד. אם זה היה כך לא היו מתנים את זה באישור רופא.

לגבי סיבה רפואית- אני מסכימה. זה עניין של כנות אישית.
בוודאי שזה חלק מהסכם העבודהoo
זה מופיע בכל חוזה עבודה או הסכם קיבוצי. כל דבר שלא כתוב בחוזה והעובד מקבל, יכול להחשב הטבה.
המימון לא אצל העובד אבל שמור לעובד לזמן שידווח על ימי מחלה.
הסיבה לאישור הרפואי כנראה כדי שיהיה איזשהי הבחנה בין חופשה למחלה
למה צריך להבחין ביניהם?אפונה
לשיטתך
אוליoo
שעובדים לא ינצלו את כל הימים לחופשה, ואז כשיהיו חולים ישארו בלי כלום
גם אני הארכתי בימי מחלה באישור מנהל בית הספראורי8
כי אין לנו ימי חופשה מתי שבא לנו. וימי מחלה שלא נוצלו , נקבל עליהם כסף ביציאה לפנסיה, אז מעדיפה לנצל עכשיו. זה על חשבוני, לא על חשבון המעסיק.וגם בגלל שבפעם האחרונה שלא הארכתי הייתי חולה המון אחרי שחזרתי, אז הגיוני בעיני להשתמש בימי מחלה. ואפילו עדיף, כי ככה המחחיפה ממשיכה, ואחרי שאני חוזרת וחולה כל הזמן, כבר אין מחליפה נורמלית זמינה ורציפה.
וגם בשגרה אני כמעט ולא לוקחת ימי מחלה, אז מותר לי לנצל אותם פעם בכמה שנים כדי לחזור עם יותר כוחות לעבודה
צודקת. בדיוק ככהמותק 27
למורים יש ימי הצהרה בדיוק בגלל זהמיקי מאוס
וגם- אני מוקפת במורים. אולי אצלך ספציפית זה מקום שמקשה אבל ברוב המקומות ממש קל לקבל ימי חופשה כשצריך, לפעמים אפילו מקמבנים את זה כך שזה לא יורד מהשכר (מחליפים שעות פרונטליות עם יום אחר וכאלה)
כל עוד ימי המחלה הם כמו בחוק אז זה לא חלק מהשכר ולא קשור. אם יש מקומות מסוימים שבהם בהגדרה זה הדיל מול המעסיק- סבבה אז את צודקת.
ימי מחלה לא יורדים מביטוח לאומי אלא מהמעסיק. אלא אם כן זה ממש ארוך או שמירת הריון וכדו ואז מגישים בקשה לביטוח לאומי
במקומות פרטיים זה הכסף של העסק, במקומות ציבוריים כמו הוראה זה כספי ציבור

בהוראה זה ממש לא הדיל כי המעסיק הוא מדינת ישראל. אם זה הדרך של המנהלת שלך לתת לך ימי חופשה- בסדר. לא יודעת כמה זה הוגן אבל סבבה זה מקובל שיש ימי חופשה כשצריך אז שתדווח איך שהיא רוצה

ב. נכון, בדיוק בשביל שלא ינצלו ימי מחלה כחופשה קצרה אלא כדי לקבל יום מחלה- תישאר בבית גם יום על חשבונך (או חצי יום או שניים כל מקום וההסדר שלו) זה רק מראה שמתאמצים לסגור את הפרצה הזו ולא לוקחים אותה בסבבה. בייחוד מאז שלפי חוק רופא לא צריך לרשום סיבה אז יש רופאים שמחלקים ימי מחלה כמו כלום

עורכת- כבר כתבתי שלדעתי בסוף תשיעי זה בסדר. כי באמת אצל מי שההריון כבר ממש מכביד זה מצב רפואי שלא מאפשר לעבוד כרגיל.
אני יוצאת נגד ניצול שלהם בלי הגיון רפואי כמו למשל הארכת חופשת לידה אצל רוב הנשים שכבר מבחינה רפואית מחלימות אחרי 3 חודשים וכל המטרה היא הטיפול בתינוק. שזה לא הוגן לקחת מימי מחלה
עונהחגהבגה
ימי הצהרה, אלו ימים שאת מצהירה על עצמך כחולה.
אותו דבר כמו יום מחלה רק שלא צריך אישור רפואי.
אז מה ההבדל?
אין לי מושג איזה מורים את מכירה קיבוץ שעות זה סופר לא חוקי ואין דבר כזה יום חופשה.
כמו שאמרתי אולי לא קראת- לא לקחת יום מחלה כדי לצאת לחופשה.
אבל מחלה זה משהו מאוד כללי, ואם עובד שמו עסק במקום מסויים לוקח שבוע ימי חופשה בשביל להישאר עם הילד בבית, נגיד, אז למורה אין את זה.
חופשת לידה של 15 שבועות?
אני חושבת שאנחנו המדינה היחידה בעולם שלושת הלידה כל כך קצרה.
זה ברור לכולנו שזה לא באמת מספיק וזה מעט בצורה פסיכית.

ושוב אני מדייקת לגבי ימי מחלה- זה לא כסף שנצבר בקופת המדינה, וכ שצריך משלמים ממנו לעובדים.
יש תקציב לימי מחלה.
לא לוקחים את הזמן מאף אחד, אל תדאגי.
זו המטרה שלהם.ואם עובד יש לו מוסר עבודה גבוה ולא לוקח אולם הוא יכול לאבד את הערך שלהם, ולא בצדק.
ימי הצהרה סהכ יומיים.מותק 27
ואם אני אחת שלא משתמשת בכלל בימי המחלה שלי? בגלל המצפון על מי יחליף אותי וזה קצת לא פשוט במערכת וכו, עושים פרצופים וכו וכו..
אז כן, אחרי לידה אני חושבת שמתאים לקחת. כי לא אקח בהמשך עקב המצב הלא נעים שזה ייצור..

אבל עכשיו שאני אחרי לידה, ואחזור אחרי "חופשת לידה" שקצת הוארכה לה על חשבון ימי מחלה, לא יסתכלו על זה בצורה לא יפה כמו שאם הייתי בשיגרה והייתי מבקשת שבוע מחלה כי באמת צריך.. לפחות כך זה אצלנו..המחסור במורים גורם למציאות כזו
תקשיבישירוש16
אני נמצאת בסיטואציה דומה כרגע.
תכלס, אני יכולה לצאת לעבוד, אחרי מחלה של שבוע שהייתי בבית במיטה 20 שעות ביום. באמת לא הרגשתי טוב.
עכשיו אני קצת מתאפסת על עצמי וממשיכה את חופשת המחלה כדי להתחזק ולהספיק דברים שלא יכולתי בשבוע האחרון.
האם זה לגיטימי?
האם אני חולה במיטה ברמה שלא יכולה לזוז ולתפקד?
האם מדובר בנוחות מסוימת ולא צורך?

אין לי תשובה ברורה. החיים הם לא שחור לבן.
אישה 3 חודשים אחרי לידה עדיין יכולה להרגיש שהעומס של החיים גדול עליה מכדי להוסיף על זה גם שעות עבודה.
אם מדובר נטו בעיניין של סידור לילד - זה סיפור אחר.
אבל אם מדובר בחולשה וחוסר פניות לחזור לעבודה - זה גם מהווה שיקול. מבחינתי.

אישית, אני גם חושבת שזה מאוד משתנה בין עבודה אחת לשנייה.
אישה שעובדת במשרד ממוזג על כיסא יפה לא דומה לגננת שעבודתה פיזית וסיזיפית.
העבודה שלי היא נטו 8 שעות על הרגליים, דורש המון ריכוז, ידע, הבנה. העבודה מאוד שוחקת פיזית ונפשית. ואני צריכה לקחת בחשבון לפני שאני חוזרת מחופשת מחלה/לידה האם המצב הפיזי/נפשי שלי מתאים כרגע להיכנס לקלחת הזאת.

לכן התשובה היא לא חד משמעית "כן" או "לא" אלא תלוי בנסיבות.
חברות, כל הכבוד לי!אמא טובה---דיה!

הודעתי שאני יוצאת עוד שבוע

מרגישה שהתחשבתי בעצמי וזה ממש עושה לי הרגשה ובה ב"ה.

ואני עדיין מרגישה לא וב וזה מחזק בי את ההרגשה שנהגתי נכון. תודה לכולכן על התמיכה והעידוד, זה היה ממש במקום ועכשיו בזכותכן יש בעולם אישה שתנוח קצת לפני הלידה

כל הכבוד!!נקודה טובה
איזה כיף!! תהני לךדפני11
עכשיו את עושה לי חשק להכנס להריון בשביל החופש היקרתוהה לי
מפז הזה של לפני הלידה, חחח
אלופה שאת, איזה כיף, תהני ושיהיה בשעה טובה
אלופהחגהבגה
ילדתי ב37 אז...אנונימי....!
אני יוצאת בע"ה על חשבון המחלהגולדסטאראחרונה

ב38

הגיוני מאוד אם קשה לך!!!

בשעה טובה קנינו נעליים לקטןשושנושי

נעליים מידה 18, תבינו את הגודל של הילד. ב''ה תודה לבורא עולם

בחנות הוא הלך יפה עם הנעליים, קניתי בחנות טובה של גרוסברג בירושלים למי שמכירה (בחנויות אחרות לא מצאתי במידה שלו).

אני לא מתכננת לשים בבית אלא יותר ליציאות, כרגע כדי שיתרגל כן שמה לו פה ושם

בבית משום מה כן יותר קשה לו ללכת איתן והוא עובר הרבה לזחילה. כלומר, הולך נופל וזוחל - לפעמים כן קם חזרה. זה ממש משתנה.

תקין לדעתכן?

כן, לוקח זמן להתרגלאוזן הפיל
כמה זמן עבר מאז שלמד ללכת?שלומית2
חודש בדיוק.שושנושי

בלי נעליים הוא רץ, בחנות הלך עם זה ממש יפה

נפל פה ושם אבל בסה''כ הלך.

רק בבית השינוי.

שמתי לו בינתיים 3 פעמים מאז הקנייה, כל פעם לחצי שעה, אולי קצת פחות. הוא כל הזמן נוגע בהן מאיו מנסה להוריד.  אני חוששת שזה לא נוח לו. למרות שקיבלתי הרבה מאוד המלצות על החנות הזאת קשה לי להאמין שעשו התאמה לא טובה 🤕

זה יחסית מעט זמןשלומית2

אז זה ממש הגיוני

לפי מה שאני יודעת אומרים לחכות יותר זמן בין תחילת ההליכה לנעילת נעליים

שההליכה יותר תתיצב.

אני מחכה חצי שעההאבל באמת נראה לי אני מגזימה

בכל אופן נראה לי זה פשוט ענין של הסתגלות.. ויעבור בעז'ה הנעל כבדה ולוקח זמן להתרגל למשקל שלה

לוקח להם זמן להתרגל לנעליים. הילדון שלי הלך 4 חוד'אמהלה

ורק עכשיו קניתי לו....

הוא ילד שב"ה לא מפסיק לרוץ

ועם הנעליים קשה לו יותר. אבל מלבישה ללבישה הוא מתרגל.

אני חושבת שזה נורמלי....

מלא נחת

זה נשמע הגיוניאמאשוני

אבל גם אם היה לו נוח עם נעליים לא כדאי לשים לו בבית.

אפשר גרביים נגד החלקה.

בבית אני מתכננת בלי, רוצה שיתרגל כדי שיוכל לנעולשושנושי
בחוץ... 
גם אנחנו קנינו נעליים לקטנה (הולכת כבר חודשיים)מתואמת
והיא ממש לא מסתדרת איתן... ייקח לה זמן, וזה הגיוני. גם ככה כרגע לא יוצאים כמעט מהבית...
מרגיע לשמוע שזה קורה גם אחרי חודשייםשושנושי

כבר חששתי שהלכו 400 שקל לפח.

אל תשאלי למה במחיר כזה, בשום מקום לא היה משהו יפה במידה שלו. כבר חששתי שהכסף לפח. 

האמת שאני קניתי לה אונליין בלידר🙈 60 ש"ח...מתואמת
אבל מתכננת לכשתסתיים המלחמה לקנותלה סנדלים ייעודיים לצעד ראשון בגלי. (מניחה שיעלה בסביבות 200 ש"ח)
תרגישי בנוחאפרסקה

אני מלבישה לקטנצ'יק כרגע נעליים ישנות של אחותו הגדולה כשהייתה בגילו 😅

אלה נעליים טובות מפפאיה ששמרתי, וגם ככה לא אכפת לו מהצבע בגיל הזה

ברור, גם אני עשיתי את זה לא מעט פעמיםמתואמת

אבל יש לי טראומה קלה - עשיתי את זה עם הילדונת פעם, סנדלים בצבע של בנים. ואז יום אחד המטפלת שלה אמרה לי שיש לה סנדלים (של בנות) מיותרים ואולי אני רוצה אותם בשבילה🙈 התפדחתי נורא שהיא חשבה שלא קניתי סנדלים חדשים בגלל קושי כלכלי או משהו...

בכל אופן, עכשיו כבר לא נשארו לי נעליים מהילדים הקודמים...

חחחח יואווווושושנושי

זה ממש נורמלי לשים לילד נעליים מהגדול

אני גם שמרתי נעלי צעד ראשון של הגדול, אבל זה במידה 21 - קטני רחוק משם 

בן כמה הוא, שזו המידה שלו?מתואמת
הוא נולד בכ''ג אב, בן שנה ושבע אם לא טועה בחישובשושנושי

הילד פשוט קטן

אה, אז הוא באמת "סתם" קטןמתואמת
הבת שלי בגיל הזהרקאני

גם קטנטונת

לא קניתי לה נעליים רק עכשיו מתחילה ללכת וגם זה לא לגמרי

אבל מאמינה שגם היא תצטרך מידה קטנה ממש

אני פעםמקקה
קניתי לילדה בכוונה סנדלים של בנים כי לא נשארו של בנות בסוף העונה, ושלה נקרעו. אפשר לחשוב מה זה כבר משנה...
אני מסכימה איתך כמובן🤭מתואמת
חחחח בדיוק באתי לכתוב שגם ככה הגננות לא רואותאני=)אחרונה
אותנו בימים אלה, אז אפשר להתפרע עם אווירת השביזות וההזנחה. ואז ראיתי את התגובה שלך... אז בול!!
אני קניתי נעליים לקטנה שלי בשיין 🤭דיאן ד.

זה פשוט עושק המחירים של נעלי צעד ראשון.

ושתהיה בריאה הקטנה הזאת, כבר בת שנתיים + ועדיין במידה 18.

התחילה במידה 16 שאין מידות כאלו בכלל בארץ.

תשלחי קישור.שושנושי

יש מלא נעליים לא יודעת מה טוב ומה לא.

היה לי חשוב לקנות כי אנחנו מטיילים מלא ברחוב.

לבית אני לא צריכה, זה רק לגינה וכאלה 

כמה זמן כבר הולך?ים...

עדיף בלי לפחות בחודש הראשון להליכה

הבן שלי כשהתחיל ללכת היה נופל הרבה ודווקא כששמנו לו נעליים זה נתן לו יציבות וביטחון

חודש בדיוק.שושנושי

מקודם שמתי לו עוד פעם והשתפר.

הנחתי חתיכה של דבק נייר בחלק הקדמי שלא ישתפשף חחח עכשיו אני יותר רגועה עם הזחילה 

תקין. אצלי גם כאלה שהלכו חודשיים בלי נעליים, ברגע,שגרה ברוכה
שהבאתי נעליים לקח להם כמה ימים להתרגל ולרוץ בהן. בדכ תוך כמה ימים זה הסתדר
רק מציעה להמשיך גם לפעמים הליכה בלי נעלייםאור10

בעיקר בגינה, בחול ודשא. או נגיד על מזרנים.

הליכה על משטחים שונים ככה הוא ממשיך לחזק את כף הרגל מה שלא קורה בתוך הנעל. וגם יחשף לתחושות שונות.

מומלץ. (במיוחד שהתחיל ללכת רק לפני חודש ).

נערה שהשמינהרוני 1234

הבת שלי (בת 15) הפסיקה לקחת ריטלין אחרי תקופה ארוכה ומסתבר שזה גורם לתאבון מוגבר. אחרי כמה חודשים ה"בולמוס" קצת נרגע אבל לא מספיק.

בקיצור היא השמינה מאד בלי לשים לב. נראה שאין לה שום מודעות לעניין ובעלי לוחץ עלי לדבר איתה. העניין הוא שאני לא בטוחה האם ומה להגיד לה ואיך בכלל לגשת לנושא באופן יעיל ובלי לפגוע בה/ בדימוי העצמי שלה.

אשמח לרעיונות ועצות…

נראה ליDevora

לדבר איתה: זה סיכוי ענק לגרום נזק.

בדימוי העצמי שלה, ואף בנושא ההשמנה עצמו.

לדעתי: לכבד את הבחירות שלה, זכותה. יחד עם זאת שווה ללכת לבדיקות דם ליתר בטחון, וכן להוציא את השטויות מהבית.

ממש ממש ממשאנונימית בהו"ל

ממליצה לשמוע את הפודקאסט של מה בליבא עם רוני רמז

היא מדברת מדהים על עודף משקל

ממש גרמה לי לבכות איך גרמו לי לשנוא את עצמי ואת הגוף שלי...

בכללי, אין מה להגיד לה בעצמה.

אם היא תרצה ותפנה אליכם להתייעץ מה לעשות, אז תייעצי לה להוסיף פעילות גופנית , לשלב התזונה ירקות וכו'

בעיני אין סיכוי שהיא לא שמה לב או תשים בקרוב ממשירושלמית במקור
אז אם רק זה השיקול, ממש חבל לפתוח
מסכימהאיזמרגד1

די ברור שהיא כן שמה לב, וכרגע לא רוצה לעשות עם זה

כלום כי זה מלחיץ או אין לה כוח להתמודד עם זה או משהו בסגנון...

אני מאמינה שהנכון יהיה להתעלם, מקסימום לדאוג שהאוכל שמכינים בבית יהיה בריא יחסית...

אבל זה לא התפקיד שלנו כהורים?רוני 1234
לדאוג לבריאות שלה ולאיכות חיים שלה באופן כללי… גם אם כרגע זה לא מפריע לה או אין לה כח?

תעזרו לי לחדד את הנקודה… זה מה שבעלי טוען

בגדול אני חושבת שכןאיזמרגד1

אבל התפקיד של הורים זה גם לחשוב לטווח ארוך... אני חושבת שכל מה שיגידו לה יגרום לה א. לאנטי, ולהוריד את הסיכוי שהיא תתחיל לאכול בריא או לעשות ספורט כי זה יהפוך למשהו שהוא מולכם במקום למשהו שמול עצמה

ב. לחרדה או דימוי עצמי נמוך, כי אם אתם מדברים איתה על זה זה כנראה ממש גרוע. וחרדה אגב הרבה פעמים גורמת להגביר אכילה רגשית ולא להוריד.

אני חושבת שדברים כמו להוסיף סלט חי לכל ארוחה ודברים כאלה, שזה להוסיף אוכל בריא בכללי ולא לחץ מולה. ואם היא מבקשת עזרה או מתלוננת על המשקל שלה אז אפשר להציע עזרה בעדינות. אבל לא לבוא ולדבר איתה מלכתחילה.

אין מצבoo

שנערה בת 15 לא שמה לב שהיא השמינה

יכולת ההשפעה ההורית לגבי אורח חיים ותזונה נכונה היא ב

1. אוכל בריא זמין בבית

2. דוגמא אישית

3. חוסר שיפוטיות

4. השארת יכולת הבחירה בידי הילדה

בכל גיל

ובפרט בגיל 15

אני כן הייתי מדברת איתה,אמאחת

כי נערה בת 15 בטוח שמה לב שהשמינה ומן הסתם מתעסקת עם זה בלי סוף. אז בתור הורים נראה לי חשוב לפתוח ערוץ תקשורת דווקא סביב דברים לא מדוברים. למתבגרים יש נטיה להכנס לסרטים סביב דברים ולחפש תשובות ופתרונות במקומות שהם לאו דווקא חיוביים או מקדמים.

כמובן לשים לב טוב לתוכן השיחה. לזכור שבתור הורים אין לכם מטרה לגדל ילדה רזה, יש לכם מטרה לגדל ילדה בריאה שאוהבת את עצמה.

הייתי ממקדת את השיחה בנערה וברגשותיה - איך היא מרגישה עם עצמה? האם היא זקוקה מכם לעזרה כלשהי בנושא?

מדגישה אלף פעם שהיא אהובה בדיוק כפי שהיא. באופן כללי, לנסות להתפעל ממנה באופן יזום כמה שיותר. לאו דווקא מחלקים חיצוניים - מכשרונות, תהליכים יפים, חברויות יפות, כל מה שמסייע לנערה לפתח דיבור פנימי אוהב וחומל כלפיי עצמה. 

מה המטרה לדבר איתה?עוד מעט פסח

סליחה על הנחרצות, אבל שבעלך ילך לעבוד על עצמו לקבל אותה ולאהוב אותה כמו שהיא היום.

בלי זה, כל דיבור וכל פעולה רק יעשו נזק.

לעורר מודעות ולעצור או למתן את העליה המהירה במשקלרוני 1234
אולי לעודד אותה לאכול יותר ירקות ופירות במקום פחמימות או לעשות ספורט למשל…

היום זה מאד אופנתי "לקבל את עצמי כמו שאני" אבל בואי לא ניתמם… גם אם נשתוק (כמו עד עכשיו) יש סיכוי גבוה שבשלב מסוים היא תבין שהיא שמנה מאד והיא כנראה לא תהיה מרוצה מזה.

אולי גם יש הבדל בין מישהי שמגיל צעיר היתה שמנמונת לבין מישהי שהשמינה מהר ובאופן פתאומי יחסית בעקבות הפסקת טיפול תרופתי.

רוב האנשים המבוגריםoo

לא מצליחים לעצור עליה במשקל/ לעשות ספורט/ לאכול ירקות במקום פחמימות

כי זה קשה

מאד

לילדה בת 15 הקושי פי כמה וכמה

מודעות אפשר לעורר

בצורה נכונה

בעיקר מדוגמא אישית

רוב הסיכויים שניסיון לעורר מודעות ועידוד יפגע בה מאשר יעזור (כי זה עם פוטנציאל גבוה לשיפוטיות והתערבות)

זה לא מאד משנה מתי ולמה קרתה ההשמנה

אלא

ששליטה על אוכל זה דבר מאד קשה

ומעטים האנשים שמשיגים את זה

אדם שלא חווה את התהליך הפנימי

לא יכול להבין אותו

האדם היחיד שיכול לעזור בנושא הזה

זה האדם לעצמו

שאר האנשים בעיקר יפריעו

(עם פוטנציאל גבוה שההורים הם אלה שמפריעים)

תודה שכתבת, אני קוראת הכלרוני 1234
אני הייתי נערה שמנה. מאד.ניק חדש2

ומה ההורים שלי לא ניסו.

בסוף עד שזה לא הגיע מתוכי זה לא עזר.

אז ירדו 7 קילו והחזרתי 10.

מה לא ניסו איתי.

בסוף ברגע שהחלטתי, אי שם בגיל 17, הצלחתי להוריד 34 קילו ממשקלי.

אבל זה רק כשזה הגיע מתוכי.

לא הייתי מדברת איתה.

כן מכינה אוכל בריא יותר ומנגישה פירות וירקות.

כשהיא תרצה היא תיגש אלייך.

בגיל הזה אין סיכוי שהיא לא מודעת לעצמה.

העבודה שלהאיזמרגד1
זה לנסות לאכול יותר בריא ולעשות ספורט. העבודה שלכם זה לקבל אותה כמו שהיא. וכמו שכבר כמה כתבו לך פה- אין מצב שהיא לא יודעת שהיא השמינה...
ואת היית רוצהעוד מעט פסח

שאמא שלך תסב את תשומת לבך למשקל שלך ותעודד אותך לאכול יותר פירות וירקות?

סליחה, אבל זה נשמע לי נורא.

לקבל אותה כמו שהיא זה לא להיתמם.

זה להגיד שיש בה עוד המון המון דברים חוץ מהמשקל.

יש לה תכונות אופי. יש לה שיער יפה. או עיניים יפות. אולי היא חברותית, או מצחיקה, או חכמה, או אכפתית מאוד. את יודעת. אבל היא מיליון דברים חוץ מ'שמנה'.

אז כרגע היא בעודף משקל. ואולי יום אחד היא תרצה להרזות ואולי לא. זה לא משנה.

מבחינתכם היא מהממת כמו שהיא וזהו.

(שוב, תחשבי איך היית רוצה שההורים שלך יתייחסו אלייך בנושא כזה. תראי כמה שרשורים כואבים נפתחים פה בפורום סביב הנושא. תחסכי את זה ממנה. בבקשה).

מסכימההמקוריתאחרונה

רוב אחיי היו אוביס בגיל ההתבגרות והגיעו למצבשרוצים מעצמם בלי שהעירו להם וירדו עשרות קילוגרמים לבד

לא להתערב, לקבל כמו שהיא

רם מפריע לבעלך בעין שיעבוד על עצמו ואפשר לדאוג שיהיה אוכל יותר בריא בבית שאת מגישה אבל לא יותר

הייתי מציעה לה להרשם לחוג ספורט כיפיחילזון 123
משהו לנערות. זומבה, עיצוב, מה שהיא מתחברת אליו

לא הייתי אומרת לה לאכול פחות או משהו כזה

בנושא כזה רגיש, בגיל כזה רגישנעמי28

הייתי מתייעצת עם גורם מוסמך כמו פסיכולוגית ילדים (לא דיאטנית).

ושימו לב על מה זה יושב אצלכם, אני לא חושבת שמדובר רק בבריאות, אלא גם בתפיסה חברתית.

תשאלו את עצמכם, אם בדיקות הדם שלה יצאו תקינות, אם היא היתה אוכלת לא בריא ולא משמינה, אם הסכנה הבריאותית היתה בתחום אחר כמו חוסר שינה, עדיין הייתם נלחצים באותה מידה?

אני מניחה שיש כאן גם איזושהי תפיסה של דימוי גוף (לכולנו) ואתם דואגים לא רק בריאותית גם חברתית.

אני לא אומרת את זה כשפיטה, התפיסה הזאת נוגעת בכולנו, פשוט חשוב להיות מודעים לעצמנו ומה מניע אותנו.

ונכון בריאותית זה גם לא בריא, לכן כן הייתי מניעה אותה בדרך כלשהי, אולי שינוי כללי בריאותי של הבית, אולי ספורט משותף, הליכה של שתיכן, בלי קשר לשיח על נראות. ובעיקר מתייעצת עם גורם מוסמך.

זה קריטי במיוחד בגיל הזה.

הדבר היחיד שעולה ליבאתי מפעם

זה לדבר על עצמך.

תשתפי אותה כאילו דרך אגב שאת רוצה קצת להוריד במשקל, אז את אוכלת יותר ירקות, תכיני לך סלט גדול ותגידי איזה טעים אם בא לה קצת?

תכיני כאילו לך ירקות בתנור וכד' ...

את לא מדברת עליה בכלל, רק על עצמך ועל בריאות וזה נותן לך כח, הקמח הלבן מעייף אותך ואחרי ירקות יש לך יותר אנרגיה. להכין דברים בריאים מגניבים כמו כדורי תמרים, בשבילך ומי שרוצה גם מוזמן.

מאמינה שהיא שמה לב לגוף של עצמה, זה בדיוק בגיל שמתעסקים המון עם הגוף, אם היא באמת מעוניינת לרדת במשקל יהיה לה קצה חוט - איך מתחילים, ושזה לא כזה נורא, ושאמא שלי מכירה את זה יאפשר להתייעץ איתה. 

אז מה מכינות לשבת?פיצקית24
שבת בלילה מתארחתשושנושי

שבת בבוקר עדיין מתלבטת לגבי העיקרית

עוקבת איתך 

לליל שבת מרק עוף עם קניידלך. יותר מזה לא נאכל בכללואילו פינו
לבוקר בשר עם ערמונים, שניצלים, פירה וירקות בתנור 
סוף סוף בביתבוקר אור
פה פשוט ומצומצם

ערב מרק עוף והמון ירקות עם קניידלך

בוקר עוף ותפוחי אדמה ברוטב תפוזים בתנור, אנטיפסטי

סדש קניידלך, ביצים קשות או חביתה,  אולי תפוחי אדמה מבושלים כמו כרפס

מצות

עוגה קנויה לילדים, פומלה ואננס, יש גם גלידה חלבית

סלט ירקות,  מטבוחה, אולי ממרח זיתים, מקלות גזר בתנור

עוגת בראוניז אגוזים, קוגל תפ"א, ביציםנפש חיה.

מרק עם קניידלך בלילה

וואיפצלשהריון

האמת לא מכינה לשבת כלום. אולי עוגות.

אבל הכנתי מלא לליל הסדר (אנחנו משפחה קטנה והכנתי לכל המשפחה של ההורים שלי 12 נפשות).

חלק נשאר וחלק אחרים יכינו.

הכנתי לערב חג (שלא יהיו רעבים):

חזה מתובל, שניצלים, פירה, סוג נוסף של פירה, ונקניקיות

לליל הסדר: עוף בדבש, תפוחי אדמה וגולאש בשר.

ליום- בשר מתוק עם בטטה ותפוא, והיה גם עוף בתנור.

וסלטים-

מטבוחה מרוקאית

כמה סוגים של חציל

סלק

פלפלים

בישלתי לפני החג עד 3 בלילה.

ומיציתי!!

היום לא רוצה לבשל!

מה זה סוג נוסף של פירה?יעל מהדרום
סתם פירהפצלשהריון
משבבי תפוא לאוהבים (בעיני מגעיל)
😂יעל מהדרוםאחרונה
ממש וואו!! אלופהפיצקית24
אני הכנתי לזניית מצות, פשטידת בטטה ואורזמתואמת

וגם לחמניות מקמח מצה וקמח תפו"א (אלתרתי קצת ויצא יחסית בסדר ב"ה. העיקר שהקטנה אהבה, ועכשיו יהיה לה מה לאכול... נראה לי שבפעם הבאה אכנסי גם קמח שקדים, שיהיה קצת בריא)

הבת שלי מכינה מרק וחמין, וגם תפו"א וסלט גזר מרוקאי.

איזה מזל שלא כל הבישולים עליי🤭

אפשר מתכון לפשטידת בטטה?פיצקית24
יש לי מלאאא בטטה
אין לי מתכון...מתואמת

אני פשוט חותכת לעיגולים דקים, מסדרת בתבנית ומפזרת מעל תערובת של ביצים, שמ"ז ותבלינים (הפעם הוספתי גם קצת קוטג' ושקדים טחונים).

אם יצא טוב או לא - נדע בשבת🤭

תודה על הרעיונות!פיצקית24

באיחור ממשששש

מכינה מרק קניידלך, חמין, בטטה ותפוא בתנור, קציצות מצות, לחמניות (מאבקה קנויה)

בישלתי ביצים קשות ותפוא (אם אספיק אכין בורקס מצה)

ואולי אקח עוד רעיונות מפה אם אספיק, או לחג שני…

וסלטים-אצלנו אוכלים סלטים חיים בעיקר.

פסטו

סלט ירוק עם שקדים

סלט כרוב

סלט מלפפון עגבניה..

מרק לערבעוד מעט פסח

והבוקר עוף בתנור עם תפו''א ובטטות.

הכי פשוט.

אין לי כוח לבישולים.

אה,עוד מעט פסח
סוחטים ועוגות נשאר מליל הסדר
רגיל האמתהמקורית
דגים, מרק וסלטים
אצלנואבןישראל

ערב

דגים ומרק עוף עם קניידלך

בוקר

קציצות מטוגנות גם עם חציל ותפוחי אדמה

תפוחי אדמה ובטטה בתבשיל

בשר כבש

סדש

דגים שנשארו וסלטים

אולי נכין בלינצס/ פנקייק

סלטים- מטבוחה חציל במיונז חציל מטוגן גזר מבושל כרוב עם מיונז ביצים וסלטי ירקות/ חסה וכו 

איך היה ליל הסדר? גלויה

חשבתי שבטח כבר פתחו...

אז איך התחיל אצלכן החג?

איך היה ליל הסדר?

מוזמנות לכתוב

נקודות לשימור או לשיפור.

הממממגלויה

אני הייתי כנראה קצת יותר מדי שאננה...

(מצד שני מאוד שמחה שבלי חרדות ב"ה)

אנחנו אצל חמותי היקרה עד מוצאי שבת

וזו הקלה גדולה כי עוד לא עשינו שום קניות או ארגון של המטבח לחג....

בקיצור

התחלתי לנקות מאוחר

עבדנו עד מאוחר

באתי לסדר עייפה...

נרדמתי לפני הכוס הרביעית

מאוכזבת מעצמי...

החלק הטוב: פוצון ופוצונת נהנו

פוצון המתוק כבר בן 4 ב"ה!

שר מה נשתנה בחן וברגש

כולל להצביע על כל דבר (מצה, מרור...)

וזה היה ממש מתוק

ואפילו לימדנו אותו את הקושיה ששרים כשבית המקדש קיים והוא שר גם אותה.

("שבכל הלילות אנו אוכלים בשר צלי שלוק ומבושל, הלילה הזה כולו צלי")

עכשיו הולכת בעז"ה לטגן בלינצ'ס

שארגיש שאני עושה משהו...

מזכירה שמי שרוצה את קובץ השירים שלי לפסח

יכולה לבקש ממני.

ולא הכרתי את הקושיה הזאת...יעל מהדרום

לק"י

לי היה נחמד.

אני עדיין לא רגילה לליל הסדר של המשפחה של בעלי. פחות אוהבת, אבל הגיוני...

וגם יש להם מנהגים שמוזרים לי (כמו לאכול ממש קצת מצות, ואז אני אוכלת יותר, ולוקח לי זמן, ועוד).

שנזכה במהרה לשיר באמת!גלויה

אני זוכרת שלמדתי מתישהו

ובעלי תלמיד של הרב ישראל אריאל

ראש מכון המקדש

אז זה בתודעה ב"ה.

הכי חשוב שהילדים נהנו! הרי זו מהות ליל הסדרמתואמת
ליל הסדר היה ממש יפה ב"הבארץ אהבתי

הרגשתי שלמרות שהיה עם עוד בני משפחה, הצלחנו לשתף את הילדים יפה ולתת את האווירה שרצינו.

הבן שלי כתב לפני הסדר רשימת שאלות ממש חמודות ויפות על ההגדה ויציאת מצרים, ולא הצלחנו לענות על הכל תוך כדי הסדר, כי ראינו שזה כבר ארוך ולא מתאים לעכב את כולם. אבל אחר כך בבוקר עשינו השלמה וענינו לשאלות שנשארו, אז זה היה בסדר.

הקטן (בן שנה) ישן בתחילת הסדר עד כמעט סוף מגיד, אבל כשהוא התעורר לינוק הוא ראה את כולם ערים וחוגגים ולא רצה להפסיד, ונשאר ער עד סוף הסדר... אבל ב"ה הצלחתי להשתתף ביחד איתו, והוא היה חמוד ושימח את כולם בחיוכים מתוקים...

הלילה היה קצת מבאס.

בגלל שאין סעודה שלישית ולא אכלנו מסודר, במוצאי החג הילדים היו רעבים. אז אחרי הבדלה אמא שלי הכינה ארוחה טובה וזה היה מצוין, רק שכבר היה מאוחר והארוחה עיכבה אותנו, אז עד שהגענו הביתה היה כבר 11 בלילה, וכולם היו עייפים ועצבניים וזה היה מעצבן ולא נעים...

פעם הבאה נראה לי שגם אם אין חובת סעודה שלישית, עדיין כדאי לדאוג לארוחה טובה עוד לפני הבדלה.

תודה על ההתעניינותשושנושי
עבר עריכה על ידי שושנושי בתאריך ט"ז בניסן תשפ"ו 8:30

אנחנו עשינו בבית, היה ממש ממש כיף.

הבן שלי קם חג בבוקר וביקש שנעשה עוד פעם ליל הסדר, מבחינתי היה שווה הכל עם הבקשה הזאת (זה משמעותי לי כי אני אישית מעולם לא התחברתי ללילה הזה, אצל ההורים משני הצדדים הוא ארוךךךךך, מסיימים באיזה 4. הלילה הזה זכור לי בתור אחד שרק רוצים לישון ולאכול ואי אפשר. ההורים מדהימים שלא תטעו, פשוט לא מצאתי את עצמי בקונספט).

בקיצור, היה טוב.

סיימנו ב 12, שני הילדים נשארו ערים עד הסוף. ערב מלא בשירה וריקודים.

בעלי הכין הצגה הם בובות שמתלבשות על היד, אבל הילדים לא היו בעניין אז פשוט זרמנו עם השירים בהגדה. איםה שלא היה שיר, מלמלנו מהר כדי לא לאבד את הקשב שלהם.

קנינו טרמפולינה שבוע לפני פסח (קטנה, בלי רשת) - הנחנו בסלון ליד השולחן הגדול לא הפסיק לקפוץ כל הלילה (ברמת המוזר לדעתי - כאילו, כמה אפשר לקפוץ?????. הגדול החליט על מסלול - רוקדים במעגל עולים לטרמפו קפיצה בחישוקים, עוד כמה דברים ומהתחלה. הפכנו להיות קצת עמדת דיג'י)

בקיצור היה ממש כיף.

עדיין יש פינה בלב שלא מוכן להשלים עם הטוב הזה, אני ממש התרגלתי שזה ערב של דברי תורה ופתאום כזה - לא היה דבר תורה אחד. גם אם הייתי רוצה בעלי היקר פחות הטיפוס ואני גם ככה, אין לי קשב לזה. היה טוב ומצד שני לא יודעת, מנסה להתרגל.

העיקר הילדים ואנחנו נהננו.

ראיתי סרטון של הרב יגאל כהן שבסופו של דבר - שום דבר לא שווה בלי שמחה. אז ב''ה שמחה גדולה הייתה. הבן שלי מחכה לסדר הבא וזה ממש עושה לי את זה. 

וואו, כל הכבוד לכם!מתואמת

לעשות ליל הסדר לבד רק עם שני ילדים קטנים - זה אומץ!

באמת נשמע שזה היה מדויק בשבילכם❤️ איזה כיף שכולכם נהניתם כך! מן הסתם הילדים לא היו מצליחים ליהנות בליל סדר שכולו דברי תורה...

היינו אמורים לעשות בביתשומשומונית

פעם ראשונה (בעצם חוץ מהקורונה). אבל הוא סגר חג בצבא. אז בסוף נסעתי להורים.

היה בסדר, אבל הייתי צריכה לתזז בין הקטנים לגדולים ולהרדים. בקושי אמרתי משהו מהמגיד, וגם בהלל ונרצה הייתי עם הקטן שהתעורר. מקווה שלמגוייסות יש פתור בכל זאת..

ואני עם סוכרת- אז מאתגר עם האוכל, המצות ו4 הכוסות (קיבלתי הנחיות מהדיאטנית מה בדיוק לעשות), אבל זה גם לא השאיר לי הרבה מה לאכול...

עכשיו אנחנו בבית ב"ה, הוא אמור לחזור סמוך לשבת. 

דייייי איזה מתסכל זה שינוי ברגע האחרוןשושנושי

ועוד שינוי כזה. ממש קשה.

בעז''ה שתהיה לו נסיעה טובה הביתה ויחזור כמה שיותר מהר. 

היה מקסיםרוני 1234
היינו לבד בבית ונהננו מכל רגע. הילדים ממש שיתפו פעולה (קיבלו מרשמלו על כל שאלה יפה/ תשובה שענו) ולמרות שהיו להם ממש קוצים ונאלצנו לקצר מאד היה מקסים.

אשמח לשמוע מה אתן שותות בארבע כוסות. אני שותה תירוש וכל שנה כמעט מקיאה בכוס הרביעית מרוב גועל. מצד שני אני לא מסוגלת לשתות כוס שלמה של יין (לא בהריון ולא מניקה אבל פחות מתחברת לאלכוהול).

אני שותה מיץ ענבים של קדם, טעים לי ממששושנושי
מתחילת הסדר שותה בכוס שמכילה בדיוק את הכמות שצריך, טיפה לא יותר. 
גם אני וממליצה ממשראשונית

לקחתי את הסוג המופחת סוכר וזה היה מעולה

השנה קנינו מיץ ענבים מזן רוזה, והוא היה עדין וטעיםמתואמת

יותר מהמיץ הכהה (לא זוכרת מה שם הזן).

גם לי קשה לשתות הרבה מיץ ענבים, וביין אין סיכוי שאגע...

אני מערבבתהשם שלי

רוב הכוס מיץ ענבים, מוסיפה גם יין.

ככה לא מרגישים את החריפות של היין, אבל זה קצת מאזן את המתיקות.

אני שותה יין לבן מוגז קלילדיאן ד.

מאוד מאוד מאתגר לי 4 כוסות.

כל שנה הייתי מסיימת את ליל הסדר עם בחילות והקאות.

השילוב של כ"כ הרבה מיץ ענבים ומצות הפך אותי לגמרי.

כבר שנה שניה שאני שותה יין לבן מוגז ספציפי שהוא נחשב מתוק אבל בקושי מרגישים

אני מרגישה שהוא כמו סודה בטעמים.

לפעמים מוסיפה טיפונת מיץ ענבים אדום בשביל הצבע.

בקיצור ממש קל לשתות ואני מסיימת את ליל הסדר כמו בן אדם.

איזה יין זה?רוני 1234
ברטנורא מוסקטודיאן ד.

ממש ממליצה לך לנסות.

תנסי פעם בלי קשר לליל הסדר ותראי אם את אוהבת.

אחלה ייןoo

גם אני שתיתי ממנו בסדר

והיה מעולה 

אפשר חלק כוסותרקאני

יין חלק מיץ ענבים

יש יינות קלילים כמו האלה המוגזים

היה ממש נחמדשמ"פ

היינו אצל ההורים שלי ובגדול שלי כבר בגיל שמבין וזה היה ממש חמוד לראות איך אבא שלי מתלהב למספר לו את ההגדה ולשאול שאלות

הבן היה מבסוט, קיבל מתנות, שוקולד צ'יפס על כל דבר שענה ואמא שלי קנתה דברים לשולחן בשביל עשרת המכות והם שיחקו כאילו הם פרעה וכו'

הייתי גמורה ממש אבל היה חמוד לראות והבן ביקש שנעשה שוב שזה לדעתי הכי שווה.

אצל חמי וחמותי זה הרבה דברי תורה ואני מאבדת את זה לגמרי ( במיוחד אם יש ילדים ) 

ב"ה היה טובמתואמת

למרות שהייתי גמורה מעייפות (בהלל קצת התאוששתי).

ולמרות כל מיני תקלים קטנים שנוצרו עם הילדים...

בעלי ניהל את הסדר ביד רמה, הילדים הפציצו בשאלות, הבן הבררן שלנו הצליח לאכול קצת מרור (!), הילדונת שרה ארבע קושיות (בקול תינוקי כזה - הבינה שזה תפקיד של הקטנים בדרך כלל), ילדת כיתה א' קראה יפה מאוד קטע מההגדה וריגשה אותנו, התינוקת הקדימה את נרצה לזמן שולחן עורך והושכבה לישון (גם ככה לא אכלה יותר מדי) והילדונת נשארה ממש עד הסוף ונרדמה ברגע שהשכבתי אותה, שזה היה כיף. הבנים נשארו לומר שיר השירים אחר כך. שניים הלכו אחר כך לישון (כדי להתעורר מאזעקה שעתיים לאחר מכן🥴) ושניים אחרים נשארו ערים כמעט כל הלילה🤭 (והפסידו סעודת בוקר, שלאחד מהם זה לא בא בטוב, אבל בסוף הוא התגבר על זה...)

אני קצת מבואסת שהשנה לא הקראתי להם סיפור מלווה להגדה, בגלל העייפות שלי... אבל היה מספיק תוכן גם ככה.

והעיקר - לא היו אזעקות במהלך הסדר! זה הדבר שהכי הלחיץ אותנו... 

ב"ה היה ממש טובהשקט הזהאחרונה
היינו אצל חמי וחמותי והייתה אווירה טובה, השתתפות של כולם.. הילדים קצת דרשו תשומת לב אז לא הייתי כל הזמן לגמרי בתוך העניינים אבל בסדר..
בנות אתן חושבות שזה הריון?שלווה פנימית 34

עשיתי היום בדיקה בשעות הבוקר מאוחרות לא על השתן הראשון.

עיכוב כיומיים...

יש כאב בטן תחתונה וגב תחתון

הפס יצא אחרי כמה דק ולא נעלם

בבקשה תגידו שזה זה!

מחכה שניםםםםםםם לפס הזה

תמונה נוספתשלווה פנימית 34

אני רואה 2 פסים לגמרירקאני

כמה דקות? עד עשר דקות נראלי זה עדיין נחשב

איזה חברה הבדיקה?

בגדול נראה חיובי לגמרי

הפס יצא ממש אחרי כמה דק..לא יודעצ בדיוק..עד 10 דקשלווה פנימית 34

הבדיקה של לייף הסגולה

מקווה מאוד שזה זה.

אז נראה חיובי רקאני

בשעה טובה!!!

בעזרת ה' שימשיך ויהיה הריון תקין וקל בבריאות וידיים מלאות

אמן ואמן!!!!!!שלווה פנימית 34
ממש פס!!!Pandi99
🥹אין לי מילים..מרוב ציפייה אני בחרדהשלווה פנימית 34
מבינה ממש..Pandi99

מציעה ללכת לעשות בדיקת דם

בהצלחה ענקית!!!

תודה אהובה!כיובן שאעשה בדיקת דםשלווה פנימית 34אחרונה
נכון שאני לא משוגעת?אנונימית בהו"ל
יש בבדיקה פס נכון?

אני לא רואהאחת פשוטה
אני רואה משהו ממש ממש עדין. תנסי עוד יום יומייםשושנושי
בשורות טובות 
אני לא רואההריון ולידה
אבל אם הבדיקה ישנה יכול להיות שהפס חלש בגלל זה.

לי היו בבדיקות ישנות פסים חלשים ממש גם שבוע אחרי האיחור, ובדיקה חדשה הראתה שני פסים בוהקים תוך שנייה.. 

הבדיקה חדשה.אנונימית בהו"ל

פשוט בדקתי ממש מוקדם. כמה ימים לפני האיחור.

מעניין. העליתי את התמונה לAI והיא טענה שיש פס חיובי מובהק.

פס חיובי מובהק חחחחשושנושי

אין על הבינה.

אני בכנות רואה משהו נורא עדין,

אני הכי בעולם מסכימה שקשה לחכות. לדעתי ראשון בוקר כבר יהיה יותר ברור. 

ואני גם מתלבטתאנונימית בהו"ל
כמה זה נורא ששתיתי יין מעורבב במיץ ענבים ב4 כוסות? במצטבר יצא כמות לא קטנה.
זה שתתחרטי לא ישנה את התמונה.שושנושי

תשתי הרבה מים, תאכלי טוב ותחשבי חיובי.

בשורות טובות 

עוד אין שיליה בכללמקקה

לא נראה לי שאמור להשפיע בשלב הזה

וטני רואה פס

בשעה טובה

אני גם עשיתי את זה לפני 3 שנים לפני שגיליתי היריוןשיפור
ברוך ה' ילדה בריאה וחכמה
ממש ממש לא נורארקאני

אבל ממש

אל תקדישי לזה מחשבה

בשלב כל כך מוקדם שלא ברור אם יש הריון או אין

זה ממש לא קריטי

התאמצתי ולא רואה כלוםפה משתמש/ת
אני רואהשאלת היריון
אני רואהרקאניאחרונה

משהו מאודד חלשש

אבל כן קיים

ילדה מתוקה שהיא דבק דבק דבק!!shiran30005

מה עושים עם מתוקה, באמת.שהיא מתוקה ממש -בת שנתיים שממש דבק ברמות הזויות?? לרוב אני בבית אז היא נצמדת אלי, בשירותים, במיטה שאני זתם רוצה קצת שקט לעצמי, במטבח, בספה בהכל...מדדה אחרי לכל פינה לא משחררת לשנייה.

מקבלת מלא מלא נשיקות וחיבוקים אז לא חסר לה צומי, אבל כבר לא מסוגלת. שבעלי בבית אז היא נדבקת גם אליו אבל עדיין אני זאת שלרוב בבית וכבר לא מסוגלת עם זה

יש דרך לשחרר אותה קצת? אין לה משחק חופשי בבית לבד עם עצמה אולי אולי 2 דקות בלחץ 😅

מנסה לא להתעצבן עליה ולפעמים שמה אותה בספה ואומרת לה , די שבי פה ותשחררי אבל אז היא בוכה ואני מרגישה לא טוב עם זה.

עצות מהמנוסות? 

הגדולים לא יוכלו לתת לה קצת להדבק אליהם?יעל מהדרום

לק"י

לפחות עכשיו שהם בבית בחופש.

ואיזה קשוח זה🫂

אנחנו גם צריכות קצת שקט לעצמינן מידי פעם.

היא לא הולכת אליהם, שהם מנסיםshiran30005
לקחת אותה היא מתחילה לבכות ולצרוח שהיא רוצה רק אמא/אבא
קשוח...יעל מהדרום
לק"י

אולי לנסות בהדרגה- להיות איתה ועם אח גדול יחד, ולשחרר לאט לאט.

אני מזדהה עם חלקיק קטן, בזה שרוצים שרק אני אעשה בשבילם דברים, ולא בעלי. אז אם היו צמודים אלי כל היום, זה נראה לי בכלל חונק.

אין...בן ה 3 משחק לבדו ונהנה ממשחק חופשיshiran30005

ואצלה זה לא קיים. רודפת אחרי לכל מקום נצמדת ונדבקת , שאין גן עכשיו זה ממש מורגש וקשה לי כבר.

בעלי היום רק הזכים להודות ואמר "כן שמתי לב", תודה רבה באמת חחח

אולי מסתתר פה משהו רגשי /תחושתי וקבענו תור לרופא התפתחות אבל זה רק בנובמבר ובנתיים קשוח בים יום

את יושבת גם לשחק איתה?מקקה

היא יודעת מה עושים עם משחקים?

אולי אפשר להתחיל לה משחק ואז לנסות ללכת קצת

גם לי נשמע הכיוון הזהשיפור

להתחיל לשחק איתה וללכת לרגע ולחזור, ואז בהדרגה ללכת ליותר ויותר זמן.

אולי לנסות שזה יהיה משחק ביחד עם האח ולהשאיר את שניהם ביחד.

בטח שאני יושבת , אבל לא כל הזמן כמובןshiran30005

משחקים של 10 דק-רבע שעה כל פעם כי הם מאבדים סבלנות, אבל איך שאני קמה היא קמה יחד איתי

עם הגדול יותר היא לא משחקת אלה בעיקר מציקה ולוקחת לו דברים אז אי אפשר להשאיר אותם לבד גם בלי השגחה

באמת מורכבמקקהאחרונה
הייתי ממשיכה לנסות כל הזמן, אפילו לדקה שתיים ולהרחיב בהדרגה
כל כך מזדההאוזן הפיל

זה קשה ברמות, הבת שנתיים שלי גם מתעקשת שאני אשב לידה בארוחות, אחרי שהצלחתי להוריד אותה מלשבת עלי.

ועבדתי איתה על הפרדות, בהדרגה, ואז עברנו דירה ושחררתי, והמשכתי לעבוד, ואז פרצה מלחמה ושחררתי שוב.  עכשיו חזרנו לעבודה.

בעיקרון בוחרים משהו אחד קטן, שהיא מסוגלת, לדוגמה, אני עכשיו שוטפת כלים ואתפנה אליך רק כשאגמור

אז היא בוכה וכועסת ומושכת לי בחצאית, ואני מתעלמת, ואז היא נשכבת על הרצפה לידי. אחרי כמה ימים היא עדיין מוחה, אבל כבר מבינה שאני לא אתפנה אליה עד שאסיים.

וככה לאט לאט לאט מרחיבים את ההפרדות.

מאד לאט.

כמו שבונים שריר, רק שזה שריר חדש לגמרי והמח עדיין לא מפותח עד הסוף, אז זה אפשרי, אבל דורש התמדה וסבלנות.

תתחילי בהסברים הם מבינים המון בגיל הזהעל הנס

עכשיו אמא עסוקה,אמא עושה עושה x y כשאמא תסיים אמא תשב איתך,כשתסיימי תגידי לה אמא סיימה עכשיו אמא יכולה לחבק אותך.  בהתחלה היא תבכה ותתנגד אבל בהתמדה היא תבין.

מאוד מוכרDevora

מסקר קטנטן סביבי, שמתי לב שזה יחסית גורף לילדי הגיל הזה.

אני ממש חושבת שזה בגלל הסיטואציה שהם נמצאים בה מאז שהם נולדו.

כבר ההריון ועד היום: כל הזמן מלחמות, סטרס באוויר, חוסר שגרה.

ממש מאמינה שזה קשור.

האמת חשבתי שזה רק אצליאוזן הפיל

והיו לי מצפונים על כל הסטרס במהלך ההריון.

מעניין לבדוק אם זאת באמת תופעה רחבה יותר בשנתון הזה

גם שלי ככהרקאני

בת שנה וחצי

הגבר של חיי השתנה כ"כאנונימית בהו"ל

חלמנו על משפחה גדולה יחסית 5-7 ילדים ככה, אחרי שני ילדים הוא החליט שזה מספיק לו.

התחתנתי עם בייניש שלמד לרבנות, 3 תפילות ביום במניין, רוצה בית תורני, שולחן שבת עם דברי תורה וזמירות...

היום לא הולך לתפילות, גם לא בשבת. לפעמים מתפלל יחיד, לא תמיד, כן מניח תפילין, שומרים שבת אבל אין אווירה של שולחן שבת בקטע הדתי כמו בבתים שגדלנו בהם.

שני הדברים האלו מפריעים לי מאוד, אני אוהבת אותו מאוד מאוד, יש בינינו כימיה ותקשורת מעולה והוא באמת הגבר של חיי, אבל אלו שני נושאים מאוד מהותיים בחיים שלי והפער מפריע, מאוד מאוד מפריע.

לאחרונה אני מבינה/ מרגישה שאני נשארת איתו כי בדמיון שלי הוא ישתנה. זה תקופה... זה המילואים, זה איזה משבר כלשהו, זה כאפה מהחיים שבחוץ... אבל זה מתארך וכאילו פתאום ירד לי האסימון שאולי זה לא ישתנה? ואז מה? אני אוותר על חלקים כ"כ גדולים מהאני שלי בשביל האהבה שלנו?

לא יהיו לי עוד ילדים (אולי וכן יהיו כי יבוא לקראתי באיזשהו שלב וגם זה לא בטוח. אז יהיו 3? גג 4? כשאני רוצה 6+ וגם זה ברווחים גדולים משאני רוצה וזה בוודאי ישפיע על אופי הקשר בין הילדים)

יהיה לי בית "לייטי" מבפנים כשכלפי חוץ אנחנו נראים דוסים? מה עם חינוך הילדים? מה עם הפער בינינו? מה עם זה שזה ויכוחים מהותיים שמשפיעים על צביון הבית והפער רק הולך ומעמיק?

ומצד שני - יש זוגות מוצלחים מעורבים דתיים חילונים, ויש לא מעט משפחות שיש בהם פערים בנושא הילודה. אז מה? בגלל זה תוותרי על אהבת חייך? מי אמר שתמצאי מישהו אחר? ולמה לעשות את זה לילדים הקיימים? הרי יש אהבה, ואהבה גדולה! אני לא באמת חושבת על להפרד. כאילו גירושין לא באמת אופציה. מצד שני מלחיץ אותי שאני נשארת מכוח האנרציה ומוותרת על חלקים כל כך מהותיים באני שלי.

אוף. אני מבולבלת.

עד עכשיו הנחתי שזה תקופה ויעבור, אבל זה כבר תקופה ארוכה מאוד וזה לא עובר.

אני לא יודעת מה אני שואלת או מבקשת פה. זה לא שהייתי רוצה להפרד, אבל גם לא הייתי רוצה להמשיך ככה עם שבר שילך ויעמיק, ואני מרגישה שזה כן כבר נהיה עננה שרובצת על הקשר ושיש נושאים שנהיו "טאבו" וזה מפריע לי מאוד.

אשמח לשמוע מחכמתכן.

מתייגת לךמכחול
את @נגמרו לי השמות האלופה, שתדע לענות לך בהרחבה.

בינתיים אני רק שולחת לך חיבוק, ואומרת שלדעתי האינטואיציה שלך צודקת, ובהחלט לא מפרקים בית שיש בו אהבה בגלל הסיבות האלה.

אני חושבתאיזמרגד1

שכדאי ללכת לטיפול זוגי, שיוצא מתוך נקודת הנחה שהפערים ביניכם קיימים ולא ישתנו. ולנסות להכין לכם איזשהו מתווה שיתאים לכם ולנסות כמה שיותר לגשר בין הפערים, שבסוף תהיה דרך שתתאים לשניכם.

וכדאי גם להפריד בין דברים שזה שלו-כמו תפילות במניין, דברים שהם משותפים- כמו מספר ילדים ודברים שהן בידיים שלך כמו ליצור שולחן שבת דומה יותר למה שאת רוצה...

עונה לך בתור זאתנעמי28

שהשתנתה בתוך קשר דומה.

ובעלי הוא זה שסופג את השינוי וניפוץ החלום.

הדבר שעוזר לנו לצלוח את זה, ולא רק לצלוח, להעמיק יותר את הקשר מקודם, הוא - חוסר שפיטה, המון שיחות נפש וכבוד.

בסוף, אנשים לא סתם משתנים, לא סתם עוזבים אמונה, שהיא עוגן הרבה יותר משהיא עול.

תדברו על זה לעומק, ממה זה מגיע, מחשבות, רעיונות, תפיסות חיים, בלי שיפוטיות, עם סקרנות.

שנינו כבר שנים מטופלים וזה עוזר לנו להבין את עצמנו ואחד את השניה.

אצלנו זה העמיק מאוד את הקשר.

ונכון זה לא שינה את הנתונים, בסוף התמונה שלו התנפצה (וגם שלי, באיבוד אמונה יש אובדן ענק).

אבל אנחנו מציירים תמונה חדשה אוהבת ובריאה יותר, עמוקה יותר ויפה יותר.

ובתור מישהי שהגשימה ועמדה מול כמה "תמונות" שהגשמתי בחיים, אפשר להרגיש מאוד לא שמחים אל מול התמונה הסופית שמאוד חלמת עליה.

כי האושר והסיפוק הם לא בסיום התמונה הם בדרך שהציור צויר עם כל המחיקות והטעויות.

בסוף, כשאני מבינה את עצמי ומתקשרת לו בצורה נכונה איך להבין אותי, הוא מעריך אותי מאוד בדרך שבחרתי למרות שהיא לגמרי שונה ממנו.

צריך גם לשבת על הקטע הטכני - דברים שנוגעים בעיקר לו, כמו תפילות, שם תצטרכי לעשות עבודה של שחרור,  ודברים שנוגעים לכולם כמו סעודות שבת ששם הוא יצטרך לתת יותר מעצמו (אפשר לחיות עם החלק הזה בשלום רק כשקיבלת את מה שכתבתי למעלה)

ואיך הילדים יצאו? פרטים חיצונים אני לא יודעת

אני כן יודעת שהם יצאו בריאים וחזקים בנפש, שרואים שאפשר לחיות ולכבד גם בשוני, עם ביטחון שכל דרך שהם יבחרו אנחנו נמשיך לתמוך ולאהוב ולהיות מאחוריהם בלי שפיטה.

כמה דברים-עוד מעט פסח

קודם כל, לפני הכל, הקושי שלך מאוד מובן. יש כאן אֵבֵל על איזו משפחה שחלמת ורצית וכבר לא תהיה.

קחי לך את הזמן, תחבקי את עצמך על הכאב הזה. לגיטימי והגיוני כל כך!

אחר כך, יש כאן עניין לשמוע אותו.

הוא הרי לא עשה לך דווקא. זה לא משהו מולך, אלא בינו לבין עצמו, ושווה פשוט להקשיב מה עובר עליו ומה גרם לשינוי.

ולנסות לעשות את זה בלי שיקפוץ לך כל הזמן כמה זה לא הוגן וכמה זה פוגע בך (למרות שזה באמת לא הוגן ובאמת פוגע בך!!! פשוט אלו שני דברים שונים).

ובסוף, למצוא את הדרך לחיות יחד.

הקב''ה מוכן למחות את שמו בשביל אהבה של איש ואישה. אז הוא האיש שלך, ולכן נראה שמה שהקב''ה רוצה ממך הזה שתחיו יחד באהבה. גם אם הבית יהיה פחות 'דוסי' במובן הקלאסי. אבל אהבה בין איש לאישה זה הדבר הכי-הכי קדוש. עשרות מונים יותר מזמירות בשולחן שבת.

ספציפית לגבי עניינים פרקטיים, לא צריך לוותר על הכל. יש דברים שיכולים להיות באחריותך (למשל- ללכת לתפילות שבת כשהוא שומר על הילדים. או ללמוד איתם תורה).

כתבת יפהנעמי28אחרונה

אולי יעניין אותך