להתחיל עם בחורה לרגעטינאייג'ר

לגשת לבחורה ברחוב או באיזה פארק, לדבר איתה קצת, אולי אפילו לקחת מספר טלפון ולנתק קשר.

יעשה לה טוב?

רע?

טוב, אבל תתאכזב כשאני לא אתקשר?

(השאלה מבחינה מוסרית. מבחינה תורנית - התשובה ידועה.)

אשמח לתגובות בעדינות. (אפשר לכתוב שזו לא שאלה ראויה)

רציני?אלפיניסטית

יאוו שאלה מוזרה, וברור שזה לא מוסרי

(אם אתה רוצה לעשות חסדים עם אנשים אתה יכול להתנדב בבתי אבות/בתי חולים)

רציניטינאייג'ר

ברור שאלה מוזרה ולא בקטע של חסד

תודה על התשובה, אשמח אם תנמקי (בתקווה שזה נעים לך)

שאר התגובות הסבירו היטב למה זה לא מתאיםאלפיניסטית

מה המניע שלך למעשה הזה?חושבת בקופסא

אנחנו לא יכולים לדעת מה עובר למישהי ספציפית בראש בסיטואציה מוזרה שכזאת.

אולי היא דיברה איתך ולקחה את המספר מנימוס והיא לא ממש מעוניינת.

אולי היא החליטה על המקום שאתה אהבת חלומותיה והיא תהיה בטראומות כשלא תענה.

אולי היא תשמח שמישהו התעניין בעסק הגויאבות שהיא מנסה להקים ותאכזב כשאתה לא תהיה הלקוח שלה.

יש מלא אפשרויות, אבל לעשות טריקים כאלו בשביל איזה סיפוק חולני שהתעסקת לה בנפש זה ממש מוזר ודוחה.

אם אתה רוצה משהו ממשהו, תעשה את מה שאפשר במסגרת הכללים שחלים באותו המקרה, אל תתעסק לאנשים בראש.

חחחחטינאייג'ר

תוכן רציני מלווה בהומור. אהבתי. דברים נוקבים.

המניע- בעיקרון אני דוס ולא בקטע של דברים רציניים, צחוק קטן וסיימנו. בנוסף לפאדיחות - אהבת חיי.

אז אתה רוצה להציק למישהי בשביל הצומי?חושבת בקופסא

יש אלף ואחת דברים יותר טובים שאפשר לעשות.

שורה תחתונה- אל תעשה את זה.

זו שאלתיטינאייג'ר

אם זה נקרא להציק או גם היא תהנה מזה

תודה על התשובה

יש בנות שיצחקו וימשיכו הלאה ויש כאלה שלא יאהבותולעת ספריםם

אני אמנם לא בגיל שמתחילים להיפגש( צוחק) אבל אני חושבת שאני לא הייתי אוהבת את זה. בעיני זה לא מתאים סתם ככה לגשת למישי באמצע הרחוב

מה כוונתך ב"לא מתאים"?טינאייג'ר

לא מתאים למישהו דוסי לדבר עם דוסית באמצע הרחוב סתם בשבילתולעת ספריםם

הצחוקים. וגם לא בשביל צחוקים אז לא מתחילים עם מישהי באמצע רחוב מפוצץ באנשים. אני בכל אופן לא הייתי רוצה.

לא שאני מבינה בענינים האלה...מרחף

לא רחוב מפוצץ אנשיםטינאייג'ר

משהו צדדי, אולי עם חברה בפארק או משהו כזה

עם היא עם חברה עדיף שלא תיגשאני לכאורה

זה יוצר תחושה לא נעימה אצל החברה אז בכלל

ואם היא לבד היא תלחץטינאייג'ר

אם אתה יודע איך לגשת היא לאאני לכאורה

אלי פנו לבד ולא נלחצתי...

דווקאאני פה דברו!
אני חושבת שאם זה סתם ככה ולא בקטע רציני אתה צריך לשדר את זה לבחורה.
)אם גם ככה עשית את זה)😅
רפרפתי על התגובות, אין ספק שיש פה אנשים חכמיםאמרלד
אני רוצה להוסיף משהו-
כדאי שתברר עם עצמך יותר *למה* היית רוצה לעשות את זה..
כי אם בשביל צחוקים או פדיחות אז יש מספיק דברים אחרים
וזהו,
(ולדעתי זה לא יפה לעשות ככה לבחורה
סתם יהיה לה לא נעים, או שהיא תחשוב עליך כל היום.
חבל)
רעאני לכאורה

אם אתה יודע שאתה הולך לנתק קשר אז אל תפנה לבחורה מלכתחילה, לא יפה בכלל.

תמצא פדיחות במקום אחר, לא על חשבון אנשים (בנות במקרה הזה)

הבנתיטינאייג'ר

תודה רבה על התגובות. הוחכמתי. (יש מילה כזאת?)

כן כן נראליאני לכאורה

ואם לא אז הוחכמתי גם אני כי אני גם משתמשת בזה

רע רע רעאפרת????
בבקשהה אל תעשה את זה לאף אחתת אם אתה עושה את זה סתם בשביל הדחקות... נערות בגילאים האלה בדרך כלל לוקחות דברים כאלה מידי ברצינות, ומה שאצלך יכול להיות סתם בדיחה, היא יכולה לחשוב על זה עוד כמה ימים....
יעשה לה רעחצילוש
זה דבר ממש מגעיל לעשות.
אני לא הבנתי מה הקטעהחיים מאושרים
כאיחו בשביל מה???
אני לא הייתי רוצה סתם שאיזה בן יבוא אלי לא יודעת אם הייתי מעדיפה דוס או לא אבל נראה לי שדוס פחות יבוא אלי ויתחיל לדבר איתי ולא יודעת מה אם זה למשהו אחר אז תגיד לא חושבת שהתשובה שלי תשתנה אבל מוזמן להגיד מה הסיבה
ראי תגובה מספר 5טינאייג'ר

יש אפשרות לתייג תגובה?

אל תקשיב להם אחיבנות ‍ לא ‍לריב
תעשה מה שאתה חושב לנכון, ואני אומר לך שהכי נכון זה לעשות את מה שאמרת.
חשוב לי לשמוע דעות נוספות על דעותייטינאייג'ר

תודה בכל אופן

להציק למישהי כדי לתת לה תקוות שווא זה הדבר הנכון לדעתך?חושבת בקופסא

רוב מי שענה מתעלם מהברור מאליו: רוב הסיכויים שמישהי לא תתחיל לתלות תקוות מטורפות בסתם בחור אחד מוזר שדיבר איתה דקה.

אבל לא משנה מה החומרה של ההשלכות האפשריות, להציק למישהי במטרה להתעסק לה בראש זה מוזר ומעצבן ואף אחד לא רוצה את זה.

קודם כלבנות ‍ לא ‍לריב
קודם כל למה את קוראת לו מוזר? האם כל מי שיוצר קשר עם בת נחשב למוזר?

אתן מבינות? בגלל זה אתן רווקות ניצחיות, ואז תתלוננו שבנות מתחתנות כאן בגילאי 35 . האם אין קצת מרחב תמרון כאן?

והוא לא מתעסק לה בראש, הוא סה״כ רוצה לפתח קשרים ומעגלים נוספים. כן, גם אם זה אומר שהיא תתאכזב בסוף, תכלס זה לא בעיה שלו.
אבל בסוף הוא גורם לה..חדשה!!
לא??
אני אשאל אותך שאלה כזאתבנות ‍ לא ‍לריב
האם כשאמא אומרת לבן שלה שאם הוא יביא מאה במבחן היא תתן לו פרס, ובסוף תכלס הוא לא מקבל כלום. זה מה שקורה המון אגב בקטע של האפיקומן בפסח, שנים לא קיבלתי כלום על המציאה, ובתכלס אף אחד לא באמת מקבל בסוף. ואני אמשיך לכעוס עד שאני אקבל את זה. אבל זו לא הנקודה שלי כרגע. הנקודה היא: שגם אם הבן של האמא יביא מאה ולא* יקבל את הפרס. הוא עדין הביא מאה וזו היתה המטרה של האמא, הטובה לילד נעשתה והוא שיפר את הציונים שלו. ולכן: גם במקרה של הבחור הזה הוא את שלו השיג, זה שהבחורה מתאכזבת, ככה העולם בנוי, מאכזבות והישגים. האם על כל צעד שנעשה נחשוב מזה יגרום אולי*** . ואני בכוונה מדגיש את האולי, כי תכלס זה לא בטוח בכלל שזה יקרה (שהיא תתבאס) בקיצור הבנת אותי.
אז אתה חושב שהפותח אחראי לחנך את אותה בחורה זרה כמו אמא?חושבת בקופסא

לא נראה שהבנת מה הפותח רוצה.

הוא בתור נער דוס לא רוצה להתחיל קשר נישואים עכשיו (והוא גם לא אמור בכלל לדעתי) הוא רוצה סתם להתחיל שיחה עם בחורה אקראית ברחוב, אולי לקחת ממנה מספר כדי לתת את האשליה שהוא מתחיל איתה קשר שכזה, ואז לסנן אותה ולהעלם.

זה לא קשור לחינוך (גם אין זה תפקידו לחנך אנשים שהוא לא מכיר) זאת סתם מתיחה ממוזרה שבלי קשר לאלף ואחת האפשרויות של איך הסיטואציה תתקבל בראש שלה, לא יפה לעשות במובן של בן אדם לחברו.

טוב, קראתי מה שכתבתבנות ‍ לא ‍לריב
ותכלס? מאוד מעצבן. קודם כל אני מרגיש שאת מתנשאת עלי, אבל אולי זו רק הרגשה שלי. יתכן שאני טועה .

דבר שני, זו בדיוק הבעיה בדור הזה. פעם אישה ידעה שהבעל הוא הגבר בבית. והאישה תפקידה לסייע בבית ולא לצאת לעבוד כל היום בלי לראות את הילדים (זה לגבי מה שכתבת על החינוך) ומפה לשם זה משליך גם על המחשבות והדעות שאת מציגה כאן בשרשור הזה. לכן אין לי טעם להתווכח איתך.
מה הקשר לתפקיד הגבר ואישה?חושבת בקופסא

אני לא מתנשאת עלייך אני פשוט לא מבינה איך אתה גורר את הדיון למקומות כל כך לא קשורים.

מדובר על בחור בן 17 שרוצה להתחיל עם מישהי סתם בשביל הרגשת הצומי האישית שלו. זה לא יפה בתור סתם להטריד אדם אחר בלי סיבה טובה ואין לזה שום קשר מאיזה מין הוא.

אתה היית רוצה שאדם זר יפנה אלייך בעניין כלשהו וייקח מספר לאיזו מטרה שלא תהיה ואז יעלם? אני לא חושבת שיהיה כאן הרבה שברון לב, זה סתם להטריד מישהו בלי סיבה- מעשה לא יפה שסתם גוזל מזמנו של האחר.

אני באמת לא מבינה איך אתה מגיע למסקנות האלו לגבי הנושאים האלו שאתה מעלה משום מקום. 

אני אמרתי שזה לא התפקיד שלו לחנך להצלחות או אכזבות או מה שזה לא יהיה עוברת אורח אקראית ברחוב. כמו שזה לא התפקיד שלי, ולא שלך ולא של אף אחד שלא קשור אליה במובן שיש לו את הסמכות לכך (כלומר הורים, מורים, רבנים, וכו')

מה הקשר בין זה לבין הרעיון ש"הבעל הוא הגבר בבית ולכן תפקיד האישה אך ורק להישאר בבית עם הילדים"? אגב, אני חושבת שגם תופעת "אבא רק של שבת" היא לא משהו תקין. זה לא אומר שאסור להורים לעבוד, רק שבאותה מידה חשוב שיפגשו את הילדים.

איך הגעת למסקנה שהנושאים האלו קשורים לדיון? או שאני דיברתי עליהם מאיזו זווית אולטרה פמיניסטית\ הורסת משפחות מוזרה? לא שאני מסכימה עם תפיסת השחור לבן שלך לגבי התפקידים, אבל למה לקחת אותי לקיצוניות השנייה ובכלל הגעת למסקנה שהבעתי איזו דעה כלשהי עד עכשיו על הנושא?

דבר ראשוןבנות ‍ לא ‍לריב
אני לא הכנסתי את הקטע של החינוך זה את הכנסת אותו, אני רק דיברתי על דוגמא סתמית של אמא ובן, זו היתה יכולה להיות כל דוגמא אחרת.

דבר שני, אני מכניס כאן את עניין הפמיניזם בגלל שהדעה שלך לגבי הבחור שפתח את השרשור היא התחלה של קו פמיניסטי . בהתחלה זה תמים והאדם חושב שזה הגיוני וזו סה״כ דעתו, ומפה לשם זה הפוך לאידיאל שלו. לכן הערתי לך שהאישה הפכה להיות שולטת יתר על המידה וזה בכלל לא משנה כרגע אם זה לנ״ו או נשואים פלוס. ממש לא משנה.

לגבי האם הגישה שלו לקחת מספרים נכונה- אני דווקא חושב שכן. אני חושב שזה יכול לפתח אצלנו תכונות אופי חזקות (ההפך מהמין השני) ולא שיהיה חלש אופי ויהיה רווק בן 40 . קפיש?

סליחה שאני מדבר חזק את פשוט ממש עצבנת אותי. ואשמח לתגובה רצינית לדברים שכתבתי כאן.
את רואה?בנות ‍ לא ‍לריב
זה תמיד מלחמה של בנים נגד בנות. אין לכם שום קו מחשבה אחר.

אנושיות? חח די נו בחייך. אז הבנאדם לקח מספר ולא חזר אז מה. הוא בנה את האופי שלו וקיבל ניסיון לחיי זוגיות. בסוף בנות מתפלאות שבנים מסמיקים כמו עגבניה כי חברה של אחותם אמרה להם שלום.
בנה ניסיון במה?חצילוש
באונאת דברים?
לא.בנות ‍ לא ‍לריב
ביצירת יכולות בין אישיות עם אשתו לעתיד. זה נשמע טיפשי אבל זה נכון. בחור שלא אומר לבת שהוא מכיר שלום ברחוב, צריך עזרה . ומה שאתן מצפות מהבחור זה בדיוק זה. בהתחלה זה נגד לקחת מספר ומפה לשם זה גם לא לדבר עם בנות בכלל.
שיגיד שלום. סבבה.חצילוש
מכאן ועד לקחת מספר ולהיעלם המרחק גדול..
מה זה קשור? אני לא מדברת עם בנים ואני לא צריכהתולעת ספריםם

עזרה.  למה שהוא יקח מספר בשביל לצחוק עליה? נראה לך הוגן? היית רוצה שזה יקרה לך?

*זה בתגובה ל@בנות ‍ לא ‍לריב

למה את ככה מזלזלת?אלפיניסטית

זה בטח יתרון לכתוב בקו"ח שיש ניסיון בלהיות אדם שפל וחסר רגישות (למען הסר ספק לא דיברתי על אף אחד מסוים, אלא על בחורים בחושבים שזה איכשהו לגיטימי לנסות לבנות לעצמם איזה אגו מעוות ו"גברי" על בסיס אכזבה של בחורה)

למה את מדברת ככה צדיקה?בנות ‍ לא ‍לריב
כי אני חושבת ככה צדיקאלפיניסטית

אולי אני אדייק-אם הוא רוצה לתפוס בטחון ולעלות את היכולות הבינאישיות שלו אז מספיק אם הוא יפנה לבחורה וידבר איתה, אין שום צורך לבקש את המס' טלפון שברור לו שהוא לא מתכוון ליצור קשר. יש מצב שזה ייפגע בה וזה לא מה שיעלה לו את הביטחון. (אלא אם כן מה שמעלה לו את הביטחון והיכולת הבינאישית היא הידיעה שאיפשהו בישראל אולי מישהי מרגישה שמשהו דפוק או פגום בה, או שהיא סתם לא מבינה למה הוא ביקש את הטלפון אם הוא לא מתקשר)

טוב אענה לךבנות ‍ לא ‍לריב
לא היה לי זמן להגיב לכולם, מקווה שזה בסדר מבחינתך.

אז ככה: האם בכל צעד שאת עושה בחיים את חושבת עשר פעמים האם הוא יצור תגובת שרשרת שלילית? לאו דווקא פגיעה באדם. אני אתן לך דוגמא אוקי? נגיד סתם דוגמא מישהו מהמשפחה שלך השאיר מיץ תפוזים במקרר ושכח לחזק את הפקק והמיץ נזל על המגירה של המוצרי חלב. (זה לא קרה לי אתמול זה כמובן רק דוגמא) אז האם עכשיו באמצע הלילה אני צריך לדעתך לנגב את זה? כי אולי שמא מישהו עלול להתאכזב בבוקר כשהוא יראה את המיץ שקצת נפל? התשובה היא בהחלט לא. אותו דבר כאן, אי אפשר בכל צעד מורכב לחשוב אלף פעם על ההשלכות. החיים פשוטים יותר .
...אני לכאורה

התכונות אופי שלכם ממש לא יהיו חזקות יותר על ידי פגיעה בצד השני, אולי רק האגו.

אם הוא היה לוקח מס  ויוצר קשר זה היה שונה.

לא חושבת שהדוגמא של האמא והבן מתאימה כי במקרה הזה הבת לא מרוויחה שום דבר ובדוגמא הבן זוכה לשפר תציונים שלו.

ולא הבנתי מה הקשר בין פמיניסטיות לדעה שלה.

אז זהובנות ‍ לא ‍לריב
שאת היחידה שחושבת שזו פגיעה. דיברת עם המישי הזו שהוא לקח ממנה את המספר? אולי זה עשה לה טוב שבדיוק מישהו נפל עליה ודיבר איתה כשלא היה לה מצב רוח? יכולות להיות מאה סיבות למה זה דווקא חיובי.
אני מסכימה איתךאני לכאורה

אבל אינלך שמץ על איזה בת תיפול ברחוב, נכון? 

אז כדי לא ליצור מצב שבו אתה פוגע במישהי (הכוונה שהיא תפתח ציפיות ותתאכזב) עדיף שלא.

אבל מה שכן יכול לחסוך את הפגיעה זה שאם הוא יודע שהוא לא מבקש מס שילך לדבר איתה, רק לדר בלי לבקש מס בסוף. זה יחמיא לה, הוא ישיג את מה שהוא רוצה (פדיחות, לפי מה שהבנתי) ולכולם יהיה ששון ושמחה!

ובאותו מצב זה יכול להיות הפוך, שהבת תהיה במצב ריגשי פח וכשהוא יפנה אליה היא תתלה בו ציפיות ואז זה יפגע בה עוד יותר, כי זה יראה כאילו הוא ביקש ממנה מס רק כי לא היה לו נעים וכו וכו

גמני חשבתי שזו פגיעה. ועוד כמה.שפרינצא בוזגלו

ויכול להיות מאה סיבות למה זה שלילי @בנות לא לריבתולעת ספריםם

הבן מרויח ציון טוב ומשלם מחיר של חוסר אמון בהבטחותאורין

ממש לא בטוח שהוא הרויח פה... גם במקרה הזה האונאה מכוערת

אתה הכנסת את הדוגמא של חינוך כי זה מה שקורה בן אמא לבןחושבת בקופסא

מטרת האם היא לחנך את בנה. אתה הסברת איך היא עושה את זה בתגובה שלך.

זה בניגוד לשני עוברי אורח שזה לא מפקידם של אף אחד מהם לחנך את השני על הצלחות ואכזבות ולכן הדוגמה שנתת מראה איך הצורה שבה אתה תופס את המצב ממש לא קשורה לאיך שהוא באמת.

כל מי שקצת מכיר את התגובות שלי פה ובפורומים אחרים יודע שאני מאוד אנטי פמיניסטית. לא הגבתי לך מתוך מחשבה פמיניסטית והדגשתי שזה פשוט מעשה לא יפה בתור אדם לחברו בלי קשר למין המדובר.

מאיפה הבאת את ה"אישה שולטת יתר על המידה"? זה לא עניין של פמיניזם אלא של כבוד אדם בסיסי. אתה חושב שאישה בגלל שהיא אישה צריכה לקבל בהכנעה כל מה שגבר עושה לה אחרת היא "שולטת יתר על המידה"? טוב שכאן זה נגמר רק בשיחה הכרותית וניתוק הקשר.

אף אחד ואף אחת הם לא בובת האימונים שלך לצורך ביטחון עצמי. לאנשים מגיע כבוד אנושי בסיסי של התחשבות ברצונות והצרכים שלהם בלי קשר להאם זה גבר או אישה.

סליחה אם זה נשמע לך פמיניסטי פשוט כל התייחסות לנשים כבני אדם עצמאיים נשמעת פמיניסטית מהצד השוביניסטי שאתה נמצא בו.

בחור בן 17 שאל אם זה לא יפה למתוח מישהי זרה בשביל הכיף, לא ברור אתה הופך את כל זה למלחמת המינים. 

ולאבנות ‍ לא ‍לריב
אני לא חושב שהוא כמו אמא שתפקידה לחנך, אני רק טוען שזכותו המלאה ליצור קשר עם מי שהוא רוצה, גם אם זה לא לרוחה של מישי כזו או אחרת.
אתה מבין שהשאלה עלתה בפורום נוג"ה?חושבת בקופסא

קשר בין המינים לא רלוונטי בגילאים המדוברים כאן.

מה שמוזר זה סתם להתחיל לדבר עם מישהי ולהחליף מספרים במטרה לסנן אותה אחר כך. זה בדיוק ההפך מ"לפתח קשרים ומעגלים נוספים" כנראה לא הבנת נכון את מה שהוא רוצה לעשות.

אני לא חושבת שהיא תתאכזב (יש מצב שכן, אני לא יודעת מה עובר לאנשים שאין לי מושג קלוש עליהם בראש) רק שזה סתם מעשה מיותר להפריע לאדם אחר בחייו רק לשם ההפרעה הזאת ללא שום תועלת לאף אחד.

זה לא קשור לרווקות מאוחרת בשום צורה. אם הוא היה רוצה להתחיל עם מישהי ברחוב למטרת נישואים זה סיפור אחר ממה שאנחנו מדברים עליו כאן.

זה בנות תיכוניסטיות כאןחצילוש
לא רווקות בנות 35. ומה שכתבת על רווקות גם לא נכון וגם לא יפה
מה כתבתי על רווקות?בנות ‍ לא ‍לריב
באמת לא רואה שכתבתי עליהן משהו. רק אמרתי שאם תמשיכו ככה זה יגיע למצב הזה.
אתה רציני כאילו?מבקש אמונה

הו כן אחי מאוד רציניבנות ‍ לא ‍לריב
מה טוב בזה? לשבור לבחורה את הלבמבקש אמונה

להתחיל ואח"כ בכוונה לנתק קשר... זה יעשה לה רק רע.

היית מתחתן בשביל לברוח אח"כ? מה נסגר איתך אחינו

האם אתה משוכנע שהלב שלה ישבר?בנות ‍ לא ‍לריב
למה דיבור סתמי עם מישהו שהיא לא מכירה יגרום לה לשברון לב??
בוודאי. לקחת מספר זה לא דיבור סתמימבקש אמונה

ברור שהיא תחכה לשיחה ותאכל סרטים למה הוא ניתק קשר

במקסימום..בנות ‍ לא ‍לריב
במקסימום היא קצת תתאכזב. כל זה בהנחה שהוא בכלל מצא חן בעיניה . אבל לאכול סרטים? הלכת רחוק מידי אחי ..

השאלה באמת מה המטרה שלו, אם המטרה לכתחילה היא לייבש את הבחורה אז לא. אם הוא עושה את זה כתחביב זה משהו אחר ..
גם המקסימום הזה הוא רע מבקש אמונה

אם היא נתנה לו את המס שלה אז כנראה הוא מצא חן בעיניהאני לכאורה

דבר שני אם התחביב שלו זה לגרום לבנות להתאכזב זה בסדר??

זה חד משמעית לעשות צחוק מהבחורה!

ומזה משנה בכלל למה?? בסופו של דבר זה יכול לפגוע? אז שלא יעשה את זה!

ההגדרה למילה תחביב שמשתמעת פה מוזרה מאודאורין

@בנות לא לריב נראה לך הגיוני שזה תחביב של מישהו?תולעת ספריםם

בטחבנות ‍ לא ‍לריב
לכולנו יש תחביבים שונים, יש כאלה שרוצים שבנות יריבו ויש כאלה שנהנים סתם מלקחת מספר של מישהי ברחוב.

המציאות הפשוטה היא שהוא מנסה לבחון עד כמה הוא מוצא חן בעיני בנות ואם הוא בכלל עובר מסך. זה לא שדווקא מישהי מסוימת אמורה לעניין אותו , מבינה?
לבחון על חשבון מישהו אחר?גלקסיה

מה היית אומר אם הייתי גונבת לך משהו כדי לבחון את זריזות הידיים שלי? או משהו בסגנון?

אם תגנבי ממניבנות ‍ לא ‍לריב
זה דווקא באיזשהו מקום ישמח אותי, זה מראה על המיקום הנכון שלי בעולם. (למי שמתקשה להבין: אם יש משהו לגנוב סימן שאני במצב טוב)

ואם להתמקד יותר בנושא עצמו: הדוגמא שהבאת היא דוגמא דמגוגית (כראוי לקו של הפורום הזה) את באמת משווה בין אשכרה לגנוב, לבין ״בחינת המציאות״ גם אם מישהי עלולה **** להפגע בדרך? לא הפורום הזה הזוי אין דברים כאלה .
הפורום הוא ההזוי כאן?חושבת בקופסא

להזכירך בפעם המי יודע כמה זה פורום נוג"ה. נוער וגיל ההתבגרות. לבני 13-18.

אין ולא אמור להיות לאף אחד כאן "ניסיון" עם בני המין השני, ככה שבנות פה לא היו מעריכות אם מישהו היה מתחיל איתן כי הן ממש לא מחפשות את זה, וזאת סתם הפרעה בחייהן.

ובנים גם כן לא אמורים להתחיל עם מישהי "כדי לבחון אם הם עוברים מסך", כי גם להם זה לא רלוונטי כרגע בשום צורה.

מזכירה שוב שאין לי שום רצון לניסיון בנושא כרגע אבל: אני לא מבינה מה העניין הגדול שעושים מ"לדבר עם בנות"?

בנות (וברור שגם בנים) לא חולקות איזה מוח כוורת שאם אתה מצליח להסתדר עם אחד אתה מתאים לכולן. מי שמחפש להתחתן עם מישהי צריך לייצור קשר וזרימה טובה עם בת אחת. אני באמת לא מבינה מה העניין "לצבור נסיון" בתחום הזה.

וגם איזה איזה הגיון בזה, למה שעוברת אורח רנדומלית חייבת לשמש "שק איגרוף" שלך בלי שום התחשבות בה במובן הכי בסיסי של לבזבז לה את הזמן? שלא לדבר עם אם היא תתלה אילו תקוות בקשר הזה.

אבל כנראה שיחס מכבד אליה פחות משמעותי מלאמן את הגבר הגדול והנכבד בתקשורת אנושית בסיסית, ואם היא לא מעוניינת בזה זו כנראה אשמתה שיש לו כאלו בעיות תקשורת.

מסכים עם כל מילה..סוזנה ושות'אחרונה

בהחלט לא יכולתי לכתוב את זה טוב יותר. נפלתם על כל הראש?!

כי אם הוא מראה לה שהוא רציני והוא לא רציי זה רע מאודתולעת ספריםם

זה מחמיא. אבל מעיק וחופר.אש קודש

בהצלחה גבר!

מה גובר?טינאייג'ר

תכל'ס מה עדיף?

זה לא מחמיא לכולן.שפרינצא בוזגלו

לי למשל זה נותן תחושה מגיעלה.
למה הוא רוצה אותי? בגלל הגוף שלי?
כשמישהו מסתכל עלי בגלל הגוף ולא בגלל המעלות הלא פיזיות שלי זה מתסכל, אני מרגישה כאילו רואים אותי בתור חפץ, וזה נורא!

מסכימה.. כתבתי על זה בתגובה שמתחתאש קודש

יותר מעיק וחופראש קודש

אתה מעוניין במישהי, תשיג אותה בדרך מכבדת יותר.. איש קשר מקשר או משהו..

היא תעריך אותך על זה וזה יחמיא לה לא פחות. 

יחס מכבד הרבה יותר מחמיא מ - "את יפה הנה התחלתי איתך."

הכוונה שלך להחמיא/ לתת תשומת לב/להיטיב?אורין

אז באמת לך להתנדב עם קשישים בודדים, שם אתה יכול להועיל מאוד.

יעשה לה רע חדמשהיום יהיה שמח✨

זה גועל נפש לעשות כזה דבר!

בשביל מה זה טוב?!סוזנה ושות'

לא רק במובן התורני, אם אתה יוצר קשר ע"מ לנתק אותו- לא בטוח שכדאי לקיים אותו..

אבל אם היא ידעת את זה ועדיין מסכימה- בהצלחה שיהיה.. (ולא, אני לא תומך בזה)

[כמובן שבמובן ההלכתי הדבר מאוס וחולה]

נראה לי היא תיקח רציני..חדשה!!
זה גם לא ממש יפה..
תלוי אם אתה מכיר אותה..
יעשה לה רע.שפרינצא בוזגלו

למה זה לא מובן לך?

אם זו מישהיטונה(לא דג)

שזורמת ונותנת את המספר שלה- אז היא מצפה שתתקשר אליה והיא תתאכזב

אבל אם היא לא מצפה שתתקשר היא אפילו לא תיתן את המספר...

למה זה משנה לך?מגובלת-

לא יעשה לה טוב.היום הוא היום
חלק לא ישמחו בהצעה וגם אלה שישמחו בהצעה יתאכזבו שלא תתקשר
לא מבחינה דתית....מגובלת-

לי אישית זה היה סבבה...

לא פוגע וכו'.

אתה זה שיוצא מטומטמם 😜

וואלה את חיה?טינאייג'ר

נושמת ובועטת...מגובלת-
למה?
מעונין להתחיל איתי ולברוח?🤔
חחחטינאייג'ר

את צריכה להיות מזמן בפורום לקראת ניסויים וזוגיות (השגיאות במקור)

וכי למה אתה חושב?מגובלת-
ממש חמור!באולפנה...
כתוב בגמרא שזה " דרך פריצות" אסור לגשת לבת ברחוב ולהתחיל לדבר איתה, וגם זה הכול חיצוניות ותאוות.
ומבחינה מוסרית, כול ילדה קצת חכמה לא תיזרום איתך.. כי היא תבהל, וגם להיות בקשר עם מישהיא בשביל המשחקים, זה לשחק לה ברגש.
וגם לא מבינה מאיפה האומץ הזה, פשוט להתחיל לדבר עם בת..
לא ילדה תבהל...מגובלת-
ילדות מספיק גדולות כדי לצאת מזה יפה...
תלוי איזה ילדותתולעת ספריםם

...באולפנה...
הם יודעות לצאת מזה, אבל יש הרבה בנות שזה לא נעים להם. והם מרגישות לא בנוח.
..טינאייג'ר

הדגשתי שמבחינה דתית אין לי שאלה

תודה על התשובה בפן המוסרי

יש צורך באומץ רק בראש מעוות

אגב, תנקדי את המילה האחרונה בכותרת... סתם קורץ

...באולפנה...
אתה אומר שמי שיש לו אומץ לדבר עם בת, הראש שלו כאילו מעוות?
לאטינאייג'ר

אין צורך באומץ על מנת לגשת לבת, אלא אם כן הראש מעוות

....באולפנה...
אם הבן אדם מורגל לפירוד ביו המינים, וחוסר דיבור עם בנות. אז זה כן אומץ להתחיל לדבר עם בת, לא בגדר טכני.
מזה איך את מדברתבנות ‍ לא ‍לריב
אני מוחה בתוקף על הכותרת

🤓
חופש הביטוי...מגובלת-
שבי בשקט אתבנות ‍ לא ‍לריב
חופש הביטוי וזה 🥳
אני אשב בשקט מתי שאתה תתחיל לדבר לענין....מגובלת-

מזה לדרוש מבנות לא לריב??????

למה מי אתה???

התנסת בפעם בנסיון?

האממ כן 💁🏼‍♂️בנות ‍ לא ‍לריב
חחח היא לא התכוונהטינאייג'ר

ראה סוף תגובתי הקודמת...

קראתי את כל התגובות...החיים מאושרים
@בנות לא לריב אני לא הסכמתי בכלל אם מה שאמרת אני בת לי יש הרבה בדגש אל ההרבה וברור לי שזה פוגע בבנות ברובם ואתה לא יכול לדעת לאן זה יגיע...
הרבה הרחיבו אל זה פה מאד יפה אז אני לא ממש יצתרף אבל @בנות ‍ לא ‍לריב אתה לא יכול להגיד שום דבר אתה בן אתה לאא יכול להגיד אעך הם ירגישו ורק עכשיו יצא לי לחשוב על פרוש השם שלך וזה כבר מתחיל להסביר למה אתה לא יכול לענות על השאלה פה כי לפי מה שאתה כותב פה אין לך רגישות לבנות.
אין לי כוח להמשיך לכתוב אבל אם זה לא ברור אני ימשיך בלי נדר מחר
לילה טוב!
ולא כתבתי פה בישביל להעליב זה פשוט דיון אז אני חולקת על עליך...
מסכימה איתך, אל תשימי עליו.שפרינצא בוזגלו

אין מה להיעלב ממנו, הוא טרול ענק.

וואלה, יודעת מה?בנות ‍ לא ‍לריב
דווקא בגלל שורת הסיום היפה שלך אני לא אגיב לך מה שרציתי להגיב. רואים? תלמדו ממנה איך לכבד.
לצערי הרבבנות ‍ לא ‍לריב
יש כאן דעות פמיניסטיות שלא נותנות לי להתבטא וכל הבנות כאן עברו למצב הגנה לוחמנית ומדברות בצורה פוגענית. (אני לא נגד פמיניסטיות בכלל, אבל כאן זה גולש למקום אחר) .

לצערי יש כאן אפס סובלנות לדעות אחרות, למרות שהפותח של השרשור ביקש לקבל את הדעה של כולם. אפילו של אחד שחושב שבנות צריכות להיות יותר עם הילדים ולעסוק בעבודות הבית והבעל צריך בעיקר לקבל מאשר לתת, בכלל, למישהו.

אבל זה בסדר הבנתי שאני כנראה לא רצוי בחברה של בנות שהן המרכיב העיקרי של הפורום הזה. חבל שאתן מלינות על פגיעה ולא שמות לב מה אתן עושות.

יום אחד הבנים יחזרו לשלוט ואז יהיה כאן טוב יותר, בתקווה שזה יקרה כמה שיותר מהר .
חחחח פמניסטיות?שפרינצא בוזגלו

כל בת שנפגעת מבן היא פמניסטית? אולי הבן שובניסט? ואולי הבן סתם מעליבן ומדבר לא לעניין? זה כבר לא הגיוני?

יש כאן הרבה סובלנות וסבלנות לדעות אחרות- כל עוד הן לא פוגעות באף אחד. וכשאתה פגעת הסבלנות שלנו פגה. זהו.
אתה צועק שאנחנו פמניסטיות, אבל לך אין זכות דיבור כי בגלל אנשים כמוך (ציטוט: 'יום אחד הבנים יחזרו לשלוט ואז יהיה כאן טוב יותר, בתקווה שזה יקרה כמה שיותר מהר') התחילה התנועה הפמניסטית.

רגע. חכי שניה לפני שאת תוקפת.בנות ‍ לא ‍לריב
אני מעולם לא אמרתי שאני שוביניסט וגם לא אמרתי שאני לא, אבל מפה ועד להאשים את הקורבן=אני במה שהעלו כאן זה רחוק מאוד. אני סה״כ אמרתי את דעתי שלא נראתה לך ולעוד כמה בנות כאן בשרשור (לא רוצה לכנות בשמות כמו שאת עשית) ואין לי בעיה שתתנגדו למה שכתבתי, רק תעשו את זה מכבד.

אי אפשר לטעון שאתה ״פגעת״ ולכן הסבלנות שלכן פגה, זה לא עובד ככה וזה בדיוק למה יש בנים שוביניסטים, יודעת למה? כי הם מרגישים נרדפים! כן, תצחקו אבל זו האמת.

להביע את דעתי כאן זה ״פגעת״ ? לא ידעתי שהפכתן לכל כך רגישות. מישהו יכול להסביר לי מה פירוש הפסוק ״ויוסף הוא השליט....״ ? תחשבו על זה.
אני מסכימה איתך שבאופן טבעי בנים הם יותר המנהיגים, אבלתולעת ספריםם

מכאן ועד להגיד- ואני מצטטת:

"יום אחד הבנים יחזרו לשלוט ואז יהיה כאן טוב יותר, בתקווה שזה יקרה כמה שיותר מהר ."

יש מרחק עצום!!

האמת היאבנות ‍ לא ‍לריב
שמיד אחרי שכתבתי את זה, יכולתי להבחין שזו היתה התבטאות לא מוצלחת.. אבל את צריכה להבין שככה מדבר אדם שמרגיש מותקף ונרדף.

באמת שאני לא מבין למה אתן כועסות עלי כל כך. כולה אמרתי לו שהוא יכול להכיר מישהי בדרכים מקובלות ושזה יתרום לו לאישיות בעתיד. אתן הסקתן (שמת לב שאני מקפיד להשתמש בשפה נכונה כלפי בנות? ואז יגידו שאני לא רגיש כלפיהן) שאני מייחל שמישהי תפגע מהמעשה שלו, אז ממש לא. רק אמרתי שזה לא מחויב המציאות שהיא תפגע .
בעיה שלך שאתה מרגיש מותקף. אתה צריך להרגיש התוקף.שפרינצא בוזגלו

ושומדבר הוא לא תירוץ לאמירות נילוזות. 
גמלי הייתה ילדות קשה, ואבא שלי הרביץ לי ואמא שלי מסוממת ובגלל זה אני עכשיו פושעת מין...
איך התירוץ שלי? נהדר, לא? 

אתה לא בגיל של נוג"ה, מה אתה עושה פה? באמת!
אם יש לך משהו מחכים ולא עוקצני להגיד- אז בשמחה, אבל כשאתה מספים ואומר שטויות עדיף שתעשה את זה בצמ"ע עם @הנביא שלך...

תגובה שלא ראויה להתייחסות ..בנות ‍ לא ‍לריב
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ח בכסלו תשפ"ב 12:22
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ח בכסלו תשפ"ב 12:21
זה פשוט בושה שמישהי דתייה מתבטאת ככה. ממש לא לעניין.. שיהיה לפרוטוקול אם את כבר בוחרת לשקר. אבל אמת אף פעם לא היה הצד החזק שלך לצערי אז אני רגיל לזה .

בכל אופן אני לא מצפה הרבה מאחת שמזלזלת במצוות אז מי אני שתתייחסי אלי בכבוד?
אם היא לא ראויה להתייחסות אז למה אתה מתייחס?שפרינצא בוזגלו

תרתי דסיתרי נחמד...

ותראה מה כתבתי: 'אם יש לך משהו מחכים ולא עוקצני להגיד- אז בשמחה'.
כך שאתה מוזמן כשאתה לא מקשקש בשכל. כשאתה כן, אין צורך.

אתה מכיר אותי שאתה יודע שאני מזלזלת במצוות?

אוף די את חופרת ליבנות ‍ לא ‍לריב
מצוין, רק תיקנתי את הטעויות המהותיות שלך.שפרינצא בוזגלו

עכשיו אפשר לסתום ביחד?
כלומר אם אתה לא תגיב משהו מטופש אני לא אגיב לך, מסוכם?

בסדר סגור ומוסכםבנות ‍ לא ‍לריב
פשוט תשתקי ואני לא אגיב.

דרך אגב, אני הרבה זמן רוצה לדעת, בת כמה את? כי את מדברת שטויות כאילו ברמות שאין דברים כאלה, סליחה אם זה פוגע.
לא עניינך בת כמה אני. אבל אל תדאג אני עדיין לא יוצאת לדייטיםשפרינצא בוזגלו

כלומר את עדין חיה בהכחשהבנות ‍ לא ‍לריב
שאת בוגרת לגילך. אוקי מי אני שאתווכח על הקביעה הזו ואשנה את המציאות. עכשיו אם תרשי לי יש לי אנשים אחרים להתווכח איתם. ולדעתי הם מעל גיל 16 .

אני מקווה שזה לא פוגע בך.
מה הקשר הכחשה? אתה באמת מטומטם כמו שאתה כותב?שפרינצא בוזגלו

אני יודעת בת כמה אני וחיה עם זה בשלום, אוקי?
זה לא אומר שאני אגיד בת כמה אני, גם סבבה?

אם יש לך אנשים אחרים להתווכח איתם למה אתה מבזבז את זמנך בנוג"ה?

האסטרטגיה שלך דפוקה, אתה אומר משהו פוגע ומכריז שלא באת לפגוע...
אז אני מכריזה שאמרת משהו פוגע אבל לא נפגעתי כי יש לי חיים מחוץ לשיח איתך בשרשור...

צחקתי בקול. מותקף ונרדף? זה כולה התכתבות פה...תולעת ספריםם

חחח צודקתבנות ‍ לא ‍לריב
אולי אני לוקח את כל זה ברצינות רבה מידי . אבל רגע תזכירי לי, אם זה כמו שאת אומרת.,, למה גברת בוזגלו מדגישה בכל תגובה שלה ש .. אני פגעתי בבנות בזה שכתבתי שהבחור צריך לדבר עם מי שבא לו ולקחת מספר מכל אחת? אופס........... כנראה שכשמדובר בבנות דעתך פתאום משתנה .. אופסי ... ופתאום כבר אפשר להפגע חחח... והכי מצחיק שאפילו לא פניתי אליה.
אתה יודע שאם זה היה וויכוח פורמלי היית מפסיד?שפרינצא בוזגלו

אין לי כח לאד הומינם שלך, אבל שיהיה...

אני לא אמרתי שאני מרגישה מותקפת ונרדפת, אני לא תינוקת שכל ניק משועמם יגרום לי לבכות.
אמרתי שאתה פוגע. זהו.

לא צריך להגיד, אפשר לראות ולשמוע.שפרינצא בוזגלו

ברור שאפשר לטעון שכשמישהו פוגע אז נפגעים. זו דרך העולם.
ואין שום תירוץ לשובניזם. גם לא למרמור על בנות.
אני לא אשמה שאתה כועס על בנות בגלל שהן כועסות עלייך. אולי תבדוק למה הן כועסות עלייך? אולי יש סיבה? הגיוני, לא?

אין לי בעיה שבעלי יהיה השליט בבית. ושהרב יהיה השליט בהלכה ובתורה. יש לי בעיה שאתה תהיה השליט. זהו.
חוצמיזה שאתה לא יוסף.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך