אז יש לי עכשיו חתך בצורת המילה love(כן. טוב?)
חושבת שדיי עמוק.
חברה שלי כועסת עלי ממש ומאיימת לומר לאמא שלי. מה אני עושה כדי לשכנע אותה לרדת ממני??
תודה
משפחה, חברים, מוסד לימודי, ארגונים ועמותות, כמה שיותר מהר.
רק משהו שאני רוצה להגיד בכללי בנושא: יש תופעה של רומנטיזציה מסוכנת של בעיות בבריאות הנפש שנגרמת מהרשתות חברתיות.
מפורסמים מספרים על הבעיות שלהם וגורמים לעצמם להראות כמו "נפש יפה ופצועה" וזה גורם לחקיינים בקרב הקהל שלהם. אלו לרוב ילדים ונוער שגם ככה בסכנה להתמודדות עם דברים כאלו, והם מקבלים את הרושם שהופך אותם למעניינים ועמוקים ודומים למי שהם מעריצים. תמונות וציורים ופסקאות "עמוקות" ונוגעות ללב מעולם לא קבלו חשיפה יותר רחבה, וזה בהחלט משפיע.
יש עלייה של פי 10 בשיעור הילדים ובני הנוער שמופנים בחשש לתסמונת טורט. משערים שזה בגלל הפופולריות של טיקטוקרים וכל מיני כאלו עם התסמונת הזאת.
אני לא אומרת שהם רק מזייפים את זה כדי לקבל צומי ולהרגיש שהם מעניינים, אבל החשיפה הרחבת של הבעיות האלו יוצרת טריגר רציני שרק מחריף את הבעיה.
(גם אנורקסיה למשל זאת הפרעה שבשם ההתמודדות איתה מחריפים אותה בכל מיני פורומים ברשתות שונות כמו ראדיט ודומיו [לא בערוץ 7 עד כמה שאני יודעת])
כדאי שתהיו מודעים לזה, לפתח בעיות נפשיות למיניהן זה לא מגניב ורומנטי ועמוק. חתכים בצורת LOVE זה בדיוק מה שהתופעה הזאת מייצרת. זה בדיוק מה שאפשר לראות באיזה ציור של ביטוי נפשי של מי שמתמודד עם דברים כאלו. מי שבסכנה לזה אסור לו להיחשף לתמונות והפסקאות המרגשות כי זה עלול לעורר השראה לעשות את מה שמתואר שם. תהיו מודעים לזה ותמצאו עזרה מקצועית ולא מרשתות חברתיות כמה שיותר מהר.
וגם לך פותחת, שתדעי שיש דרכים אחרות להתמודד עם כאב לב.
לא רק כאבים פיזיים.
תחפשי ותמצאי עזרה.
בהצלחה!
אין לי ספק שבגלל נפשך הרגישה הצלחת לחוש בצער השכינה גם אם לא הבנת את זה עד הסוף...
תדעי לך שכל עוד אנחנו בעולם הזה ישנם שבעים קליפות, שבעים כוחות רוחניים שרוצים אך ורק דבר אחד- לקחת ממך את התקווה ואת האמונה שאת בתו של מלך מלכי המלכים הקב"ה (האמונה והתקווה שניהם דבר אחד שכן אם את מאמינה שאת כ"כ אהובה לה' שהוא כל יכול- לא יהיה שום מצב שבו לא יהיה תקווה! ועל זה אמר רבי נחמן "אין שום ייאוש בעולם כלל!)
אם כן הרשי לכתוב מדם ליבי ואקווה שתקבלי- ה' אוהב אותך! נמצא איתך גם אם את מרגישה הכי לא קשורה אליו וכל הדברים שיקרו לך הינם רמזים וקריאות שה' קורא לך ומביע את געגועיו אליך
איך תוכלי לשוב אליו? פשוט מאוד.לכי למקום בו אין אנשים (חדר סגור או שדה) ושם תשפכי את ליבך כמים נוכח פני ה'. אז תגלי כמה את אהובה, כמה כואב לה' כל מה שכואב לך.
החברה הכועסת- אין זה אלא שיקוף של פנימיות נשמתך הקוראת אליך לשוב לעצמך.
באמת שאין לי סיכוי להבין אותך את נשמה גבוהה רק מקווה שתקבלי את החיזוק והמסר העלוב שלי כי באמת כתבתי מהלב..
כל הכבוד לחברה שלך שנאמנת לך גם כשאת לא זורמת איתה- בדיוק מה שחברה טובה צריך לעשות.
פגיעה בעצמך זה קו אדום. זה לא יכול להיות תוצאה של משהו, ולא אמצעי לשום דבר. זה פשוט לא אמור לקרות. בכלל.
כשרואים דבר כזה, זה איתות מהותי. חייבים לדבר עם בעל סמכות קרוב שיכול לפקוח עין ולשים לב שאת שומרת על עצמך שלמה, ולראות אם צריך עזרה בענייני הנפש.
ממליץ לך לפנות לאמא שלך בעצמך. תוכלי להסביר לה את זה בעדינות הנדרשת, ואת המורכבות שגרמה לזה. מאוד הגיוני שגם יש לה כלים לעזור לך.
תצטרכי קצת גבורה, אבל זה רק יעשה לך טוב בעז"ה.
בהצלחה![]()
בהצלחה נשמה!!!
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.