קודם כל - שיהיה ברור, אין פה מה להתווכח. לכל אחת יש חוויה אחרת והתמודדויות אחרות, הקשיים של כל אחת נמצאים במקומות שונים.
אז אני עונה לך רק כדי לשתף איך זה אצלי. וממה שעוד נשים כתבו פה בשרשור נשמע שזה לא רק אצלי ככה. אבל טוב שגם את כותבת מהחוויה שלך, זה באמת חשוב לדעת שזה יכול להיות גם אחרת
.
בכל מקרה - איך יותר קל לי עכשיו מאשר כשהם היו שני קטנים?
קל לי יותר כשאני יכולה לבקש מהגדולים להדליק/לכבות את האור, את המזגן, את התנור, להנמיך/לכבות את האש, לערבב קצת את הבצל שאני מטגנת. זה חוסך לי הרבה קימות שפעם כולן היו עלי.
קל לי יותר שאני יכולה לפעמים לבקש מהילדים לקלף ירקות או לחתוך ירקות לארוחה, או אפילו קצת לשטוף כלים. בינתיים זה עזרה רק בדברים קטנים, ולא באופן קבוע, אבל זה בהחלט חוסך זמן עבודה.
קל לי יותר כשהילדים ממציאים משחק ומשחקים בו ואני יכולה לקרוא, לסרוג, לשמוע שיעור, לבשל או לנוח. זה לא קורה כל יום, ולא תמיד אני יכולה לתזמן את זה, אבל זה בהחלט קורה הרבה יותר מפעם.
קל לי יותר שהילדים הרבה יותר עצמאיים במשחקים, יש להם רעיונות משלהם והם יכולים להתמיד במשחק אחד כמה שעות, בלי שאני צריכה למצוא רעיונות להפעלות.
קל לי יותר כשאני יכולה להגיד לילדים לסדר את הבית ובינתיים לעסוק במשהו אחר, ואני לא צריכה לסדר וגם לדאוג שהם ישתתפו בסידור. גם זה עוד לא תמיד הולך, אבל הרבה יותר מפעם.
קל לי יותר כשהילדים כבר מספיק גדולים להיות אצל חברים בלעדי, ואני לא צריכה ללכת ביחד איתם ולפטפט עם האמא בזמן שהם משחקים.
קל לי יותר שאני כבר יכול לפעמים להקפיץ את האמצעי לחבר, והגדולה נשארת עם הקטן בבית, ואני כבר לא צריכה לקחת את כולם איתי לכל יציאה. (גם זה עוד לא תמיד זורם, אבל זה שלפעמים זה קורה זה חידוש שבהחלט מקל).
קל לי יותר שהמריבות שלהם כבר יותר סימטריות, כבר אין גדולה שמציקה לקטן בצורה לא סימטרית ואז אני חייבת להתערב מיד ולשמור עליו. עכשיו עדיין המריבות יכולות לתסכל ולעצבן אותי, אבל אני יותר יכולה לחכות לפני שאני מתערבת, ולכוון אותם לפתור לבד את הבעיה.
קל לי יותר שהגדולים כבר מתלבשים לבד ומספיק שאני רק נותנת להם הוראות, תוך כדי שאני עושה דברים אחרים, ולא צריכה להלביש אחד אחד. לפעמים אני אפילו יכולה להיעזר בגדולה כדי להלביש את הקטן, אם הוא מסכים (לא בבוקר כשיוצאים לגן, אבל לפני שבת או בערב אחרי האמבטיה).
קל לי יותר שאני יכולה להשאיר את הגדולים באמבטיה עם ציוד והם יכולים להתקלח לבד. לרוב אני כן יושבת לידם ומדברת איתם, ולפעמים גם עוזרת להתקלח, אבל ביום לחוץ כשבעלי לא נמצא יש לי אפשרות להגיד להם להתקלח לבד ואני עוזרת רק בכניסה וביציאה.
ברור שיש גם זמנים מאתגרים. ברור שלא תמיד זה קל. אבל בגדול החוויה שלי יותר רגועה מאיך שהיה לי אז.
בכלל עכשיו יחסית יותר קל לי כי גם אין לי קטן באמת. הכי קטן כרגע בן שלוש, שזה גיל שכבר אפשר לדבר איתו ולא צריך השגחה צמודה. אבל גם כשהוא היה קטן יותר הרגשתי שבהרבה מובנים זה יותר קל מאשר עם שניים, כמובן אחרי ההסתגלות של החודשים הראשונים שאחרי הלידה.