אני חייבת להבין משהואהבתחינם
איך מגיעים למצב שרוצים משפחה גדולה? הרבה ילדים?
יש לי 2 ואני חנוקה
ח נ ו ק ה !
אין לי אוויר
אין אני! רק הם
הם חולים המון, ורק אני איתם
אני לא נושמת כבר
אזלו לי הכוחות
אשכרה אמרתי היום מי שמסוגלת להביא יותר מ2 שאפו ענק עצום לה.
יש עזרה, אבל גם שהיא קיימת אני עושה דברים אחרים שקשורים אליהם
לסדר אחריהם, לכבס להם, לנקות
אני מאבדת את זה
מאבדת!
נפשית.
מה מחזיק אותכן באמהות? מרגישה על רובוט
כל הזמן אותו הדבר
ולהכיל את כולם
ולטפל בכולם
ולדאוג. ביום. בלילה.
איזה מחיר קשה… ממש.
לא רואה את עצמי ולא נושמת
ואני חנוקה מכל כייון!מכל כיוון!
רוצה לברוח. רק לברוח. ואני מכורה לילדים שלי, ולילדים בכללי
אבל קשה לי ברמות כןאבות ממש.
הם שואבים אותי הילדים שלי, החולי שלהם
ואי
אני עייפה נפשית יותר מאשר פיזית. עיייפה! עיייייפפפפפפפההההההההה!
וואיי בדיוק מה שעובר לי בראשציפור מתוקה
מזדההה מאוד מאוד
חיבוק♥️♥️♥️
חיבוק גדול על התחושות!Pandi99
לא סתם לא לכולם יש הרבה ילדים
אין קביעה להביא אין ספור ילדים.. כל אחד והכוחות שהקב״ה נותן לו
אל תחפשי להשוות עם אחרים
ואולי במרוצת הזמן תרגישי אחרת !
בהצלחה רבה😘
לא התכוונתי שיש קביעהאהבתחינם
התכוונתי לדעת איך עושים זאת
איך מסתדרים עם הכל..
לדעתי מי שעושה את זה זה לרוב מי שיש לו כחהמקורית
ומרחב תמרון נפשי ענק, והוא גם מוותר על כל מיני דברים בדרך. לא לכולם זה מתאים ונכון
אני מכירה הרבה שעושותאת זהoo
ממוסכמות חברתיות ובלי כוחות
מסכימה, אני מדברת על עניין של ילודה מתוך בחירההמקורית
אידאולוגית ומוכנות נפשית
ועדיין אם השם נתן להן עוד ילדים כנראה שהן מסוגלות רק חסרים להם הכלים. בדיעבד אין מה לעשות עם זה רק לנסות לעזור לעצמנו, אבל בתכנון מראש זה משו אחר. היום יותר מודעים לעניין שמוסכמה חברתית לא נכונה לכולם
איך מסתדרים או איך רוצים?חולת שוקולד
איך רוצים (באמת, לא בגלל הסביבה/אידיאל/חוסר מחשבה וכו') גם אני לא מבינה ולדעתי הרוב לא ככה

איך מסתדרים? סביר שכשיש 10 ילדים לא משקיעים בכל אחד באותה מידה כמו כשיש 3
ובלי קשר יש כאלה שיותר משחררים ויש כאלה שפחות
וכן, כשיש הרבה קטנים צפופים זה קשה, את יודעת כמה פעמים שאלתי את עצמי אחרי הליד ה הרביעית מה עבר עלי שעשיתי את זה?

בכל מקרה זה לא משנה איך אנשים רוצים ואיך הם מסתדרים, משנה מה שאת רוצה ואיך שאת מסתדרת
ולא אצל כולם הם חולים ככ הרבה🤭
אפחת לא באמת יודעת.. המון ניסוי וטעיה. בעיקר חמלה וסבלנותאליה חיים
גם אני עם שתי בנות, ברוך ה".
מרגישה שהן שואבות אותי
שאין לי סבלנות.. מרגישה לפעמים ממש רע עם זה..
הסבלנות והחמלה, כלפייך.
תעצרי חלק מהיום לעשר דקות רק לך!
גם כשזה בא על חשבון משהו או מישהו.. כרגע את חייבת
גמני אף פעם לא הצלחתי להביןoo
שהם יגדלו תרגישי פחות חנוקה או לא חנוקה בכלל, ואז אולי תרצי עוד ילד ואולי לא. 2 ילדים זה המון
קודם כלסליל
עבר עריכה על ידי סליל בתאריך כ"ז בכסלו תשפ"ב 18:53
זה כל כך נורמלי!
ילדים הם אהובים כל כך, אבל זה שואב כל כך הרבה כוחות וזו ההרגשה הכי נורמלית שיש.

לגבי רצון לעוד ילדים, אני בגישה שלא מביאים ילדים לפני שיש כוח ורצון.
ובאמת, אני לא יכולה לחשוב על עוד ילד לפני שאני מתחילה לישון נורמלי בלילה, והטיפול בתינוק נהיה פחות טובעני. בערך בגיל שנתיים ככה. (קרה פעם אחת עד עכשיו, כן? ;))

לכן גם חשוב לי הפרשים "יחסית גדולים" בין הילדים, כי זה באמת מאוד מאוד שואב ומתיש. ומה שהכי חשוב כרגע זה שאצליח לתת לילדים שכבר יש לי את כל מה שהם צריכים. וזה מעבר למה לאכול, זה חום, אהבה, סבלנות. אני יודעת להגיד על עצמי שאם יהיו לי ילדים צפופים, אני פשוט לא אצליח, ולכן חשוב לי לשמור על רווח.

ובשלב עכשיו אני מתמקדת בעכשיו, בעיניי משפחה גדולה זו לא מטרה. המטרה היא משפחה שמחה, רגועה, ילדים שגדלים עם ביטחון ואהבה. אין בי שום מצפון על זה שאני עם שני ילדים, בזמן שיש לי חברות שכבר עם שלושה, חלקן התחתנו אחרי.

ורק אנקדוטה קטנה - מצחיק אותי שאני כותבת על ההפרשים בין הילדים שלי (שנתיים וחצי) שזה נחשב יחסית גדול. באמת בחברה הדתית שבה אני חיה זה פער יחסית גדול, אבל בעולם החילוני זה נחשב פער קטן, במיוחד בהתאם לגיל שלי.

בקיצור, כל מה שאת מרגישה הוא בסדר. תעשי הכל רק לפי הכוחות שיש לך ואל תהיי בלחץ עכשיו, מה תרגישי בעוד שנה❤️

זה כלכך נכוןאהבתחינם
זה לא שיש לי מספר בראש…
פשוט אני ממש צעירה, וכבר מרגישה שהחיים שלי חנוקים מכל כיון
ושאין לי דקה אחת לעצמי
אז פשוט עברה לי המחשבה
איך? שיש 8 צפופים.. או אפילו 4..
איך?

אני יושבת כבר שעה על הספה
ופשוט בוכה. לא מסוגלת להזיז את עצמי. כלכך שבורה. מהכל
חיבוק גדול גדול לךסליל
קודם כל את אמא מהממת.
דבר שני, ברור לך שלא כל אחת עוברת את מה שאת עברת בחודשים האחרונים, כן?
את טיפלת בשני קטנטנים לבד, דקה אחרי לידה. וזה שוחק מאוד מאוד מאוד. גם במצב רגיל, ובטח במצב כמו שלך. מה שאת צריכה עכשיו זה מלא כוח, להיעזר במי שאת יכולה, להזכיר לעצמך כמה את אמא ואישה מהממת!! לפרגן לעצמך מתי שאת יכולה ברגעי שקט. תחשבי מה עושה לך טוב, אם זה חמש דקות ביום עם הקפה, או מסאז' עם חברה או כל דבר אחר. תחשבי על הדברים הקטנים שיכולים לתת לך כוח.
ותתמקדי כרגע בשני הילדים המהממים שיש לך.
כן, יש כאלו שיש להם צפופים. אבל קודם כל, את לא יודעת האם באמת הכל אצלם זורם. וגם אם הכל מצויין, ה' נתן לכל אחד את הכוחות שלו. יש כאלו שהכוחות שלהן הן לגדל משפחה גדולה, ויש כאלו שיש להם כוחות אחרים. כל אחת והתפקיד שלה ומה שה' נתן לה.

ואת לא חייבת שיהיו לך שמונה צפופים, או ארבעה. ממש לא חייבת.
יהיו כאלו שיגידו לך, עכשיו זה קשה, אבל בעוד 20 שנה זה יהיה שווה.
ואני אומרת, עכשיו זה קשה, אז תדאגי שעכשיו יהיה לך טוב. תחפשי מאיפה למצוא כוחות עכשיו. מי יודע מה יהיה בעוד 20 שנה? רק הקב"ה. לא אנחנו.
אנחנו מתמקדים בכאן ועכשיו, ואם המחשבות מה יהיה כש... מחלישות אותך. אל תחשבי עליהן. תתמקדי בלהוסיף כוח עכשיו❤️
כתבת ממש נכון ויפה, מצטרפת לכל מילה...בארץ אהבתי
תודה❤️סליל
הם לא חייבים להיות צפופים, את עוד צעירה, לא?המקורית
אז בנחתטארקו
את כותבת שאת ממש צעירה וכבר עם שניים..

עשיתי חישוב פעם שאני יכולה להגיע בכיף ל6 ילדים בהפרשים של כ3 שנים בינהם.. סתם כדי להרגיע את עצמי שמותר לי להיות בנחת, לא כי באמת יש לי מספר בראש. אני בגישה שמצוין שהם נולדים אחד אחד..
עכשיוסליל
הבנתי שאולי את מחפשת עצות פרקטיות.

איך עושים את זה?
נעזרים במי שאפשר
בייביסיטר, מורידים ציפיות מעצמנו, מחשבים מחדש סדרי עדיפויות (כביסה חייב, אוכל חייב, להבריק את הבית כל יום - לא חייב) ומזכירים לעצמנו שבהתחלה זה באמת קשה, אבל ככל שהם גדלים התתרוצצות סביבם מתמעטת ויש יותר זמן גם לעצמנו.
מסכימה מאוד, גם אני רק עכשיו הבנתי שמדובר יותר בפרקטיקההמקורית
את צריכה לאפשר לעצמך לנוח ולהתאוורר
אל תשכחי גם שאת אחרי תקופה ארוכה שהיית איתם לבד, וזה לא אומר שאת לא צריכה להשלים לעצמך את זמני האיוורור החסרים
אני חושבת שבאמת צריך לעשות איזשהו סדר עדיפויות אחר ולהיעזר בבייביסיטר גם אם את לא מרגישה חנוקה, אלא כדי למנוע את זה מראש. וכן, גם להוריד סטנדרטים במה שגוזל ממך אנרגיות מיותרות כרגע
אני משתדלת להסתכל על עוד עשר שניםכוכבי בוקר
עשרים שנה.. לא על עכשיו. ולחשוב מה אני רוצה. כי ברור שעכשיו קשה מאוד.
ומעבר לזה בתחושה שלי הקושי לא מוכפל עם כל ילד, גדל אבל לא ברמה של הקושי בילד הראשון והשני.
ומה את רואה עוד עשר שנים?oo
משפחה עם מספר מסויים של ילדים,כוכבי בוקר
כבר גדולים וממלאים את הבית, סעודות שבת כיפיות, אנשים שאפשר לדבר איתם...
אז בשביל סעודות שבת כיפיות ויותר ילדים לדבר איתםoo
את מוכנה לעבור עשר או יותר שנים קשות מאד?

אגב סעודות שבת עם קצת ילדים גדולים, יכולה להיות מאד כיפית, וגם עם מעט ילדים אפשר לדבר בלי סוף
כן ואז שהם מתחתנים נהיה כאב ראש כי אין מקום לכולםהמקורית
בבית ביחד, ואם כמה רוצים לבוא יחד אז את מי תארחי ועל מי תוותרי, ואם כמה בנות או כלות יולדות בסמוך למי תלכי קודם, וכל כלה והעניין שלה וכל חתן והשגעונות שלו.. יש גם את הצד הפחות סימפטי של העניין. ובשביל השלב של ארוחות השבת הכיפיות בלבד לא הייתי עושה זאת, הייתי מעדיפה לארח במקום.
חחח כמה אופטימיות. כל אחת מה שמתאים לה...אורוש3
אם לה עושה טוב המבט קדימה והיא שמחה בזה אז זכותה.
אני יותר בגישה שעלתה פה על הכוחות בזמן נתון. אבל לכל אחת מתאים משהו אחר.
ברור שכל אחת ומה שמתאים לה, והגזמתי בכוונההמקורית
כי לדעתי זה לא מספיק או שווה את הקושי וההקרבה. זה לראות רק חלק אחד מתוך תמונה שלמה.
אני לגמרי מסכימה בעיקרון. אבל ראית מה היאאורוש3
כתבה על הגיל שלה?
ההחלטות הללו כ''כ מורכבות באמת. לכל תחושה יש מקום.
היא כתבה את זה לדעתי רק אחרי שהגבתיהמקורית
ולא כתבתי את זה לה, כי מן הסתם לה זה לא רלוונטי ברוך השם, היא עשתה את הבחירות שלה. רשמתי את זה כי זו דעתי על קו המחשבה הנ״ל.
ולא הבנתי למה נראה לך שמה שכתבתי אומר שלתחושה שלה אין מקום? אני חושבת שקראת אותי בטון הלא נכון או שאולי לא רשמתי מספיק באמפטיה אבל אני ממש לא בגישה שיש תחושות שאין להן מקום.
סליחהאורוש3
ממש לא התכוונתי לצאת עליך אישית. אני כבר שנים פה וממש זעקתי את קו המחשבה הזה לנשים צעירות שלא חשבו על מניעה. וגם פה זה בדיוק מה שכתבתי לאהבתחינם. באמת היום זה השתנה יותר לכיוון הזה. בניגוד לעבר.
פשוט זכור לי שלמשל באר מרים הרגישה שאין פה מקום גם לצד השני של החוסר מניעה. בטוב. ולקחתי לתשומת ליבי. לנסות יותר לכבד.
ולמען הסר ספק,כוכבי בוקר
אני בעד אמצעי מניעה, ומונעת כל עוד מרגישה לא מוכנה לילד הבא, למרות הגיל והכל. ועדיין בשאיפה וברצון יש יותר.
את לא צריכה להסביר לי יקירההמקורית
באמת שלא, מחילה אם הבנת משו לא נכון מדבריי. אין לי שום ביקורת על איך שאת בוחרת לחיות את חייך. דיברתי על משו אחר. והלוואי שתזכי לכמה ילדים שתרצי
אני לא מתנצלת.כוכבי בוקר
רק רציתי להבהיר שאני ממש לא נגד מניעה כשצריך, להפך. בעד ובעד שאישה תאסוף כוחות ותלד כשהיא בשלה לזה ולא כשהיא מותשת לחלוטין מהריון הקודם ומהילדים שיש בבית.
לא יודעת למה לקחת את זה לכיוון הזההמקורית
אני חושבת שלא ירדת לסוף דעתי
מה שהתכוונתי לומר הוא שאם יש אישה שקשה לה ממש עם גידול הילדים זה לא נכון להסתכל רק על העתיד על חוויה שתגיע רק בעוד הרבה שנים ותהא זמנית גם היא, אם לא נהנים מההווה.
צריך לחשוב יותר איך הופכים את החוויה של ההווה לחיובית.
הגישה הנל שדיברתי עליה זה היא לא על מניעה כן או לא, אלא על לעבור קושי כדי להנות ממשהו רק בעוד הרבה זמן, וגם הוא זמני.
הבנתי אותך ומסכימה איתךאורוש3
וביקשתי סליחה שפגעתי בך
הכל בסדר😊המקורית
היה לי חשוב באמת לוודא שהובנתי
תודה 😀באר מרים
מעריכה מאוד..
אבל גם את רואה רק חלק אחד מתוך התמונהכוכבי בוקר
באותה מידה שלא חוכמה לראות רק את החלק הפאן של הסיפור, גם לא חוכמה לראות רק את החלק הקשה, ויש המון יופי ושמחה בגידול ילדים.

קשה, לא אומרת שלא. אפילו מאוד קשה, אבל זה לא חזות הכל.
וכשאני מצליחה לשחרר באמת, ולהיות אמא וזהו בלי טלפון, בלי עבודה בלי משימות בית, אני אפילו ממש נהנית.
יפה. זה מה שדיברתי עליוהמקורית
וכנראה לא הסברתי מספיק טוב
שחשוב שלא יהיה רק קושי, אלא גם ליהנות מהחוויה. את דיברת רק על ליהנות בעוד כמה שנים, ואני כיוונתי לזה שצריך ליהנות גם מההווה. אם את מצליחה לראות את זה ולחוות את זה, אז מעולה.
אני מרגישה על עצמיכוכבי בוקר
שהשמחה העכשווית לא נותנת מענה, כי הקושי הפיזי של האינטנסיביות ההיסטרית הזאת הרבה פעמים מוחק הכל, אבל אני יודעת שזה שלב זמני שיעבור, וחבל לי להחליט החלטות דרמטיות שישפיעו על שאר החיים שלי לפי הקושי הזמני הזה.

עם זאת- היה שלב שאמרתי לבעלי שבא לי ללדת כל שנה ילד רק כדי לעבור את השלב הזה כבר, ובדיעבד ברור שזה לא עובד ככה ובאמת צריך לחכות כל פעם שיהיו כוחות והתאמה משפחתית לילד הבא.
אשתף אותך שגם לי עברה המחשבה הזוהמקורית
בראש
אבל זה באמת התברר לי כמשו שלא נכון לנו
ואני מניחה שזה עניין של כל אחת ואיך היא מרגישה, אבל לי זה לא מרגיש נכון שאם השמחה העכשווית לא נותנת מענה אז אסתכל קדימה ואולי אז זה יקרה. ואם הקושי האינטנסיבי מוחק הכל אז לעניות דעתי כדאי לחשוב אם יש דרך אחרת של הסתכלות או פעולה שבה הקושי יתגמד אל מול השמחה והסיפוק שבגידול הילדים
תמיד יש מקום לזהכוכבי בוקר
ב"ה אני לא מצטערת על אף החלטה שקבלנו בהקשר הזה, פשוט אומרת שגם ברגעים הקשים והמורכבים עומד מול עיני משהו טיפה יותר גדול מהרגע הנוכחי.
הרבה דברים בחיים הם עם שני צדדיםבתאל1
גם קשים וגם נוחים וטובים..
אין דבר טוב בעולם הזה שבא סתם בלי מאמץ ודברים שהם פחות טובים וזורמים... לפחות לא מכירה כזה..
אז גם משפחה גדולה- יש בזה צדדים נפלאים וטובים וזה כרוך בהרבה מאמץ וכוחות.
בינתיים את מאבדת את כל השנים הצעירות שלךים...

לפותחת- מזדהה. גם אני לא מבינה את אלה שמביאות ילד אחרי ילד...
קודם כל צעירה כבר לא אהיה...כוכבי בוקר
אני בת 37, ויש לי שלושה ילדים. ואת שנותי הצעירות ביליתי כרווקה אז אולי זה הבדל, ובאמת אין לי חלום על עשרה ילדים, אבל שניים זה מעט בשבילי וכן הייתי רוצה משפחה גדולה יותר.
שולחן שבת זה דוגמא, הווי המשפחתי שאני רוצה הוא של משפחה יותר גדולה, וזה גם בשבתות וגם ביום יום וגם בחברות( אמן) בין האחים ועוד ועוד...

שאלת מאיפה הכוח אז אני אומרת שקודם כל מהראיה לטווח רחוק, כי העכשיו הוא באמת אינטנסיבי.
חוץ מזה גם בעכשיו יש המון תגמול, בשיחות איתם, בחוכמות, בסתם לראות אותם הופכים לאנשים. וכן מאוד מאוד מאמינה שצריך לתחזק את עצמך, ובלי זה קשה להרים את הראש.
גם אני 37 עם שני ילדיםים...
ולא יכולה להתמודד כרגע עם עוד תינוקות. מחכה שיגדלו קצת ויהיו יותר עצמאיים.

פעם חשבתי שאני רוצה הרבה ילדים, היום אני בספק אם יהיה לי כוח לעבור הכל שוב.
וברור שהם מקסימים ויש המון טוב, אבל הרגעים הקשים הם באמת קשים.
אדרבה, מה שטוב לך..כוכבי בוקר
מאבדת? הם המימוש העצמי הכי עמוק שישאמא יקרה לי*

בתור אם לשבעה שמג'נגלת ויש לי הרבה עומסים, מבית ומחוץ

החבר'ה שלי הם השמחה היותר פנימית שיש לי. לחזור מיום עבודה מתיש

ולהימרח על הספה בצחוקים עם הגדולים זה הכיף שלי, זו הנחת.

מבינה לחלוטין מי שלא בנויה לזה (אגב, גם משפחה מבורכת לא נוצרת ביום אחד.

וזה לא שמגדלים 7 תינוקות בו זמנית) אבל להגיד שהיא מאבדת את כל השנים הצעירות שלה??

ממש לא מרגישה כך ותכף סוגרת 2 עשורים של ילודה.

בדיוק. גם לי צרם המשפט.אחתפלוס
ילדים גדולים זה אחרתים...
מבחינות מסויימות לגדל 7 ילדים ביחד, זה רק כ 3-4 שנים קשות.
כשמביאים ילד אחרי ילד, זה לא נגמר. כי יש את התינוק התורן לתקופה של 10 פלוס שנים. זו היתה הכוונה.
אני רואה שיש נשים שעושות את זה וברור שבשבילן הכל טוב. ולוקחים את הילדים ונוסעים ומטיילים והילדים לא מונעים מהם כלום. אני עם שניים קטנים כבר כ 3 שנים (עוד מההריון הקשה) בקושי יוצאת מהבית אם זה לא לעבודה. וכל היום שלי הולך על ריצות בעבודה וחזרה וטיפול בילדים ובבית. כשאין לנו בכלל עזרה.
ועוד כשהזוגיות היא האחרונה ברשימה.
לא ברור לי למה שבחורה צעירה תבחר בדרך חיים כזו, ותביא ילד אחרי ילד. וזו הכוונה שלי בלאבד את שנות הצעירות.
אני חושבת אבל שכל אחת מדברת מהקושי שלנהמקורית
ולא דומה אישה שיש לה עזרה לאישה שאין לה
אני למשל כמוך, ואני מצליחה להבין אותך, אבל אני החלטתי שאיכשהו אני לא מכניסה את עצמי למקום הזה, ואני נלחמת על זה שיהיה לי את הזמן שלי לעצמי בכל מיני דרכים (עוד לא הגעתי לאיזונים המתאימים אמנם) והמקום שממנו אני מונעת הוא לא זה. וזה לגיטימי שאת חווה את הדברים אחרת, אבל גם אם לא בשביל להרות וללדת בזמן הקרוב, אני חושבת שראוי ונכון לנסות להעלות את הזוגיות למקום יותר גבוה, כי סופו של דבר זה מה שמאפשר שפיות ורוגע בתוך הטירוף, בנוסף לעוד דברים שיכולים לעזור, כמו פתרון לשעות מסוימות בערב עם בייביסיטר בשביל שתתאווררי או יום חופש מהעבודה. זה מאוד מאוד שוחק כשאת מרגישה שרק הילדים והעבודה הם העיקר, כנראה ממה שאני רואה וחווה אף בעצמי - זה לא מספיק.
וברוך השם שלא כל בחורה צעירה חווה את זה, כי אחרת את צודקת, אם תנהגי למישהי שככה יראו החיים שלה עם ילדים - זה נשמע אפור ולא כדאי. אבל ברגע שמבינים שצריך ואפשר לחוות את התקופה הזו בצורה אחרת, מנטלית וגם מעשית - החוויה היא אחרת
ברורים...
עבר עריכה על ידי ים... בתאריך ל' בכסלו תשפ"ב 17:21
כל אחד ותפיסת העולם שלו והבחירות שלו.
גם אם אני חושבת שאיך הן מביאות ילד אחרי ילד וזה כל כך קשה. כל אחד והבחירות שלו.

אני רואה פה תגובות של נשים שכאילו מתנצלות שהביאו ילדים, אין לכן על מה להתנצל. גם אם הבאתם 7 ילדים ב 8 שנים זו זכותכן המלאה.
אני לא אעשה את זה כי לי זה לא נכון אבל אין על מה להתנצל
אני חושבת שהשנים הראשונותבתאל1
עם הילדים הכי קשות... כשהם קטנים ואין גדולים עדיין..
ואחכ זה כבר פחות אינטנסיבי...
אבל מי שכרגע נמצאת בתוך זה-פחות רואה את העתיד, והכל נראה כאילו כל הזמן יהיה רק ככה ..קשה ואינטנסיבי.
גם לי היה קשה עם שניים בלבד... וההפרש ביניהם לא ככ צפוף בכלל.. ובכל זאת היה קשה. ואז עם שלושה קטנים גם היה קשה מאד. ההתחלה היתה קשה! אבל עכשיו כשהם גדלו קצת יותר והגדול כבר בגיל בי"ס... אז הרבה יותר רגוע. ויש זמן לנשום. ואפשר להרים את הראש להרבה זמן.
ולומדים לתת לכל דבר מקום-גם לעצמך.
זה יגיע בעז"ה.
בהצלחה
זה עניין של איזוןחולת שוקולד
הם הכיף והמימוש עצמי אבל זה נכון גם עם 4 ילדים לא צפופים, עם הרבה וצפופים הרבה פעמים מרגישים יותר את הקושי ואת "אובדן" השנים הצעירות מאשר את הכיף
עדיין לא מתחברת למושג של אבדן שניםאמא יקרה לי*

זה כנראה תלוי אשה וגישה. אישה- כי לכל אחת מתאים משהו אחר וזה תלוי תרבות וכוחות.

אני, למשל התחתנתי ממקום מאד מצפה, בגיל 24 (שזב כנראה גיל העמידה במגזר שלנו)

וגם כשגידלתי קטנים צפופים (כאמור, היו לי שלושה מתחת לגיל 3) היה אינטנסיבי, היו רגעים

לא פשוטים אבל הם היו חבורה מתוקה שמילאה אותנו שמחה. פשוט הרגשנו שזכינו בפיס.

מאידך, אין ולא היו לנו חלומות על בילויים וחו"ל ולא יודעת מה, הקן שלנו מילא אותנו- כך שכנראה 

ההגדרה של מה מצופה מהשנים הצעירות הוא לגמרי משתנה מאשה לאשה.

עוד 10 שנים אפ אמשיך ככהאהבתחינם
אהיה אישה כבויה לגמרי…
אז אולי החשיבה-בלי קשר למספר הילדים-כוכבי בוקר
צריכה להשתנות.
אני ממש מאמינה שאישה צריכה לדאוג למלא את המאגרים של עצמה, במפגש עם חברות מידי פעם, בסרט, בהליכה, מה שעושה לך טוב. אמא שמחה זה יותר חשוב מכביסה מקופלת וארונות מסודרים למשעי.
מסכימה עם כל מילההמקורית
הזדהות עמוקה מאמא מותשת ל2המקורית
הם אהובים וככ ממלאים לי את הלב
אבל אם לומר בכנות, זה מתיש נורא ושואב מלא אנרגיות, שאני רק חושבת על הריון בנוסף לקיים או על תינוק נוסף שצריך את מה שתינוק צריך עד שהוא נגמל ונהיה עצמאי, וזה ממש לא אופציה.
אני כבר הבנתי שכדי לחיות בטוב אני צריכה להקשיב לעצמי
ולחשוב על עוד עשרים שנה ממש לא מנחם אותי, כמו שחמתי תמיד אומרת 😆 (חיה בסרט ואומרת לי ׳כשיהיו לך חמישה ילדים..׳ או ׳כשהם גדלים זה אחרת, אני הייתי רוצה עוד׳🤪)
כי תכלס אם לאמא שלהם אין כח עכשיו, אז אני סתם אוציא אותם דפוקים.
בקצרה, תחיי את הכאן ועכשיו וכשיגיע הזמן ותרגישי מוכנה אז את תרגישי
אין לי מושג כי אני עוד בשלב שלךרק שאלה לי
רק שמעתי מאישה חכמה שאני מאוד מעריכה. יש לה 8 או 9 ילדים, והיא אמרה שאחרי הילד השני היא החכה לברית של ילד מס' 11 במשפחה, והיא אמרה לאמא של אותו תינוק שהיא מרחמת עליה... כי השנים הראשונות של האמהות הן הכי קשות, ולא רק הכי קשות, אלא קשות בטירוף! ואם יש ילד קצת יותר מאתגר מהרגיל, אז עוד יותר, ואם את איתם לבד אז בכלל... בקיצור, הבנת... אבל הם גדלים קצת, ולאט לאט התלות המוחלטת בך הולכת ופוחתת, את חוזרת לישון בלילה, יש לך זמן לנשום במהלך היום, הם מעסיקים את עצמם, ואז יש מקום לחשוב על עוד ילד. וכשהם גדלים הם מעסיקים את עצמם ואחד את השני, ובאיזשהו שלב גם יכולים לעזור לך עם האחים הקטנים יותר. פתאום ללכת למכולת לא נהיה פרויקט של לארגן את הילדים ליציאה, להעמיס את כולם, ללכת עם כולם בקצב צב למכולת רק בשביל לחם ולחזור הביתה, את פשוט שולחת את אחד הילדים, או אפילו הולכת בעצמך והגדול שומר על הקטן, או לוקחת רק את הקטן איתך וכל העסק נהיה הרבה יותר פשוט. ואם את רוצה להכין ארוחת ערב את יכולה לבקש מהגדולה להעסיק רבע שעה את האחים שלה, ובזמן הזה תספיקי מה שעכשיו את מספיקה בשעה כשיש לך רק ילדים קטנים.
וגם, מצטרף להכל הניסיון שהופך את הדברים להרבה יותר פשוטים...

אני כ"כ מחכה להגיע לרגע הזה!
נכון, זה ממש ככה.מתואמת
איזו הקלה הייתה לי כשהגדולה שלי נהייתה בת תשע-עשר ויכולתי פתאום לשלוח אותה למכולת לפעמים או לבקש ממנה שתיקח את אחד האחים הקטנים לחבר! כי עד אז הייתי צריכה בעצמי לצאת לכל פעולה כזו - ביחד עם כל הילדים - וזה היה מתיש...
אין ספק שכשיש ילדים גדולים זה אחרת - ולא משנה כמה ילדים יש מתחתיהם...
מצד שני…רינת 23
עם הגדולים צריך ״לריב״ על המסכים, לדאוג להם כשלא מצליחים במבחנים או חברתית, מתבגרים זה בכלל אתגר ענק בפני עצמו. בקיצור: עם ילדים קטנים כואבות הידיים עם ילדים גדולים כואב הראש…
נכון, זה בהחלט ככה.מתואמת
בכל אופן, הקושי שהפותחת מתארת פחות קיים אצל הילדים הגדולים.
חחח איזה משפט חמודמשמעת עצמית
חותמת על זהאפונה
והגדול שלי בן שבע וחצי.
הוא יכול לקפוץ למכולת, להכין ארוחת ערב, ללוות את האמצעית לחוג קרוב לבית.
האמצעית יכולה לחתוך ירקות, למרוח פרוסה ולעודד את הקטן (2.5) - להתפשט, לאסוף משחק או מה שצריך.
והכי חשוב: הם יכולים לשחק יחד בלעדי! (וגם לריב כמובן)
לא יודעתDove
אני מראש לא חושבת שמסוגלת לזה ולא מתכננת משפחה גדולה.
חושבת שיש הרבה יופי במשפחות ברוכות ילדים, אבל לא חושבת שזה מתאים לכולם ולדעתי צריך להתחשב בכוחות וביכולת הנפשית והפיזית וממש לא ללכת על זה בכל מחיר.
בכל מקרה חיבוק גדול ומאחלת לך שיהיה לך יותר קל ונעים בגידול הילדים ❤️
אני רוצה לספר משהובארץ אהבתי
פעם היה איזה ערב נשים שהשתתפתי בו, בתחילת החופש הגדול.
היו לי אז שני ילדים, והייתי איתם בחופש בבית (לא שלחתי לקייטנות). לרוב הנשים באותו ערב היו יותר ילדים ממני (בין 4 ל-7 בערך).
אני זוכרת שהיה איזה סבב שכל אחת אמרה משהו על החופש, או נתנה טיפים, או משהו בסגנון.
כשהגיע תורי, סיפרתי שאני כבר בבית עם הילדים, וזה די מאתגר ומתיש למרות שהם רק שניים (קצת התפדחתי להגיד את זה לידן..).
אני זוכרת שהתגובה של כולן היתה שלהיות רק עם שני קטנים זה הרבה יותר קשה מאשר כשיש כבר משפחה גדולה.
באותו רגע חשבתי שהם אומרות את זה רק כדי לתת הרגשה טובה. אבל היום אני ממש מסכימה עם זה.
ברור שיש עומס שגדל ככל שיש יותר ילדים (יותר עבודה טכנית של בישולים, כביסות, עניינים רפואיים והתפתחותיים שצריך לדאוג לכל ילד וכו'). אבל כשהיו לי שני קטנים הם היו צריכים אותי נון-סטופ ביומיום. ברמה שלא הייתי יכולה לעצום עיניים כמה דקות על הספה, כי גם אם הם שיחקו אחד עם השני יפה, הם לא הרשו לי לעצום עיניים - הם דרשו ממני להסתכל עליהם.
היום יש לי שלושה ילדים (ובלי תינוק כרגע), וסה"כ היומיום הרבה יותר רגוע. ברור שיש עבודה, וברור שהילדים צריכים אותי, אבל הם הרבה יותר משחקים אחד עם השני, לפעמים הולכים לחברים, אפשר להיעזר בהם בדברים קטנים (עוד לא ברמה של גדולים, אבל הרבה דברים קטנים שמורידים ממני עוד קצת - להנמיך או לכבות את האש, להביא משהו שצריך, לקלף ירקות, וכו'), הם כבר יותר עצמאים בחלק מהדברים, וזה כבר באמת יותר רגוע מאשר שני קטנים.

מן הסתם זה לא בדיוק אותו דבר בכל בית. לכל אחת יש יכולות אחרות להתמודד, וילדים שונים שגורמים לעומס אחר.
מה שאני רק מנסה להגיד, זה שכרגע כשיש לך רק קטנים, זה באמת תקופה עם עומס גדול, אבל זה לא נשאר באותה צורה או גובר כשיש יותר ילדים, זה מאוד יכול להשתנות כשהקטנים נהיים גדולים יותר.
ובינתיים - חיבוק על כל העומס. הלוואי שתמצאי דרך להקל קצת נעליים, שתצליחי קצת לנשום וליהנות מהם, ולא רק לטבוע בעומס...
בדיוקחגהבגה
ממש נכוןאביול
זה לא מדוייקחולת שוקולד
הגיל הקשה (מבחינת ההתנהגות, מריבות, גבולות, וכו') זה מגיל שנה- שנתיים עד גיל 10-11 (אני יודעת שאני מוזרה שעד שנה-שנתיים לא נחשב אצלי לגיל הקשה)
ומה שקובע את מידת הקושי (מהבחינות הנ"ל, לא קושי עם הקשר עם הכלה או עם עזרה ליולדות) זה כמה ילדים יש בגיל הזה
נכון שכשיש גדולים הם יכולים לעזור אבל א"א לומר ש5 ילדים יותר קל מ2 כשרק אחד מהם לא בגיל הנ"ל

ובאופן כללי אני בעד אעזון, הרבה פעמים מסתכלים על זה כאילו זה או 2 או 10, אז לא, אפשר גם 4 או 5 ואני לא חושבת ש4-5 ילדים נותנים פחות אושר ונחת מ10
ברור שזה לא תמיד נכון אצל כל אחתבארץ אהבתי
אבל מבחינתי, גם אם בגילאים הגדולים יותר יש הרבה אתגרים, הקושי היותר שוחק זה האינטנסיביות של הטיפול בקטנים, שהרבה יותר גדולה כשעדיין אין גם גדולים.
ברור שגם אחר כך ההורות דורשת המון השקעה, וכל ילד נוסף דורש תשומת לב, חשיבה, וטיפול בכל התחומים, וכל זה דורש. וברור שככל שיש יותר ילדים, וככל שהם יותר צפופים, זה ידרוש מההורים יותר.
מה שניסיתי להגיד, זה שיש אינטנסיביות מסויימת בשלב של שני קטנים, שלא תראה אותו דבר בהמשך.
נו זה מה שאני אומרתחולת שוקולד
שהקושי השוחק הוא עם הקטנים
לכן אם יש 2 קטנים זה יותר קל מאשר 4 קטנים ועוד כמה גדולים (העזרה של הגדולים לא עד כדי כך משמעותית שהיא "מחפה" על מס' כפול של קטנים)

לי עכשיו עם 5 הרבה יותר קשה מאשר כשהיו לי 2 (3 מהם בגיל הנ"ל והיום אני מבינה בדיעבד שיותר חכם לא להגיע למצב של יותר משניים בגיל הזה, אני כמובן אוהבת את כולם ולא מוותרת על אף אחד אבל בדיעבד הייתי מראש מתנהלת אחרת)
טוב אבל כשהיו לי 2 אחד מהם היה תינוק, אבל יותר קשה לי גם מאשר כשהיו לי 2 בגיל הנ"ל (ואחד תינוק)
הבנתי...בארץ אהבתי
את צודקת. להפרשים בין הילדים (שמשפיעים על כמות הקטנים שיש בו זמנית) בהחלט יש השפעה על מידת העומס והאינטנסיביות.
אני התייחסתי דווקא לעומס של גילאי 0-4 (שהילדים הרבה פחות עצמאיים, צריכים הרבה יותר השגחה, עזרה טכנית וכו').
אני מבינה שאת מתייחסת ל'קטנים' קצת יותר גדולים (עד 10-11) ולעומס/קושי מסוג קצת אחר. אצלי כרגע הגדולה בת 8 אז על פי מה שאת אומרת אני עם שלושה 'קטנים', אבל מבחינתי אני כבר עם שני גדולים (יחסית) וקטן, ומשמעותית יותר קל לי מאשר כששני הגדולים היו קטנים.

בכל מקרה, כנראה שבאמת זה שונה אצל כל אחת. אין בזה כללים.
מה שאני ניסיתי להגיד, זה שהעובדה שכרגע קשה לאהבתחינם עם שני הקטנים שלה, זה באמת קושי אמיתי של אינטנסיביות גדולה (פלוס עוד גורמים ברקע שמוסיפים לקושי ולעומס...). וכשהיא שואלת איך אפשר לרצות יותר, אז אני רק רוצה להגיד לה שכשהקטנים שלה יגדלו, העומס יפחת, וגם אם יהיה עוד קטן חדש (כשיתאים, לא בשלב הזה...) זה לא בהכרח יהיה יותר קשה מאשר העומס של עכשיו.
אההחולת שוקולד
אז לדעתי זה ממש לא משהו שהיא יכולה לבנות עליו, לא בהכרח יהיה יותר קשה אבל גם לא בהכרח יהיה פחות קשה, ממש לא

האמת לא ברור לי איך עם 3 מגיל 0-8 יותר קל לך מאשר עם שניים מגיל 0-4
גיל 8 זה גיל שעדיין הם רבים בלי סוף, צריכים עזרה במקלחת, לא עצמאיים בהכנת סנדויץ לבי"ס ובהתארגנות הבוקר, לא רוצים להכנס למיטה, צורחים כשרוצים משהו ואני לא מרשה, צריכים תזכורת לעשות ש.ב, צריכים ליווי לחוג/קלינאית תקשורת/חבר
והרשימה עוד ארוכה
איך כל זה לא מורגש ואפילו יותר קל מאשר רק השניים הקטנים יותר?
עונה לך..בארץ אהבתי
קודם כל - שיהיה ברור, אין פה מה להתווכח. לכל אחת יש חוויה אחרת והתמודדויות אחרות, הקשיים של כל אחת נמצאים במקומות שונים.
אז אני עונה לך רק כדי לשתף איך זה אצלי. וממה שעוד נשים כתבו פה בשרשור נשמע שזה לא רק אצלי ככה. אבל טוב שגם את כותבת מהחוויה שלך, זה באמת חשוב לדעת שזה יכול להיות גם אחרת
.

בכל מקרה - איך יותר קל לי עכשיו מאשר כשהם היו שני קטנים?

קל לי יותר כשאני יכולה לבקש מהגדולים להדליק/לכבות את האור, את המזגן, את התנור, להנמיך/לכבות את האש, לערבב קצת את הבצל שאני מטגנת. זה חוסך לי הרבה קימות שפעם כולן היו עלי.

קל לי יותר שאני יכולה לפעמים לבקש מהילדים לקלף ירקות או לחתוך ירקות לארוחה, או אפילו קצת לשטוף כלים. בינתיים זה עזרה רק בדברים קטנים, ולא באופן קבוע, אבל זה בהחלט חוסך זמן עבודה.

קל לי יותר כשהילדים ממציאים משחק ומשחקים בו ואני יכולה לקרוא, לסרוג, לשמוע שיעור, לבשל או לנוח. זה לא קורה כל יום, ולא תמיד אני יכולה לתזמן את זה, אבל זה בהחלט קורה הרבה יותר מפעם.

קל לי יותר שהילדים הרבה יותר עצמאיים במשחקים, יש להם רעיונות משלהם והם יכולים להתמיד במשחק אחד כמה שעות, בלי שאני צריכה למצוא רעיונות להפעלות.

קל לי יותר כשאני יכולה להגיד לילדים לסדר את הבית ובינתיים לעסוק במשהו אחר, ואני לא צריכה לסדר וגם לדאוג שהם ישתתפו בסידור. גם זה עוד לא תמיד הולך, אבל הרבה יותר מפעם.

קל לי יותר כשהילדים כבר מספיק גדולים להיות אצל חברים בלעדי, ואני לא צריכה ללכת ביחד איתם ולפטפט עם האמא בזמן שהם משחקים.

קל לי יותר שאני כבר יכול לפעמים להקפיץ את האמצעי לחבר, והגדולה נשארת עם הקטן בבית, ואני כבר לא צריכה לקחת את כולם איתי לכל יציאה. (גם זה עוד לא תמיד זורם, אבל זה שלפעמים זה קורה זה חידוש שבהחלט מקל).

קל לי יותר שהמריבות שלהם כבר יותר סימטריות, כבר אין גדולה שמציקה לקטן בצורה לא סימטרית ואז אני חייבת להתערב מיד ולשמור עליו. עכשיו עדיין המריבות יכולות לתסכל ולעצבן אותי, אבל אני יותר יכולה לחכות לפני שאני מתערבת, ולכוון אותם לפתור לבד את הבעיה.

קל לי יותר שהגדולים כבר מתלבשים לבד ומספיק שאני רק נותנת להם הוראות, תוך כדי שאני עושה דברים אחרים, ולא צריכה להלביש אחד אחד. לפעמים אני אפילו יכולה להיעזר בגדולה כדי להלביש את הקטן, אם הוא מסכים (לא בבוקר כשיוצאים לגן, אבל לפני שבת או בערב אחרי האמבטיה).

קל לי יותר שאני יכולה להשאיר את הגדולים באמבטיה עם ציוד והם יכולים להתקלח לבד. לרוב אני כן יושבת לידם ומדברת איתם, ולפעמים גם עוזרת להתקלח, אבל ביום לחוץ כשבעלי לא נמצא יש לי אפשרות להגיד להם להתקלח לבד ואני עוזרת רק בכניסה וביציאה.

ברור שיש גם זמנים מאתגרים. ברור שלא תמיד זה קל. אבל בגדול החוויה שלי יותר רגועה מאיך שהיה לי אז.

בכלל עכשיו יחסית יותר קל לי כי גם אין לי קטן באמת. הכי קטן כרגע בן שלוש, שזה גיל שכבר אפשר לדבר איתו ולא צריך השגחה צמודה. אבל גם כשהוא היה קטן יותר הרגשתי שבהרבה מובנים זה יותר קל מאשר עם שניים, כמובן אחרי ההסתגלות של החודשים הראשונים שאחרי הלידה.
וואלהחולת שוקולד
הרבה מהדברים שכתבת מתאימים רק לגדולה, אז איך יותר קל עם גדולה עצמאית ושניים לא מאשר רק עם השניים שלא?
או שאולי גם איתם יותר קל?

וכנראה זה תלוי גם בסגנון של האימהות, אני נגיד משתדלת כמה שפחות לבקש מהם להביא לי דברים וזה כי זה מרגיש לי שאולי נותן להם תחושת ניצול (שריטה שלי)
וגם בדברים האחרים זה לא ככה אצלי
רק העניין הזה של להשאיר את הקטן עם הגדול אם אני יוצאת לזמן קצר- זה כן משמעותי בשבילי אבל בטח לא ברמה שיותר קל לי היום
במחשבה שניהחולת שוקולד
נראה לי שהסברת פה למה יותר קל עם גיל 8 מאשר גיל 4 אבל זה לא עונה על השאלה למה יותר קל עם גיל 8 *בנוסף* לגיל 4
ברור שיותר קל שילד מתלבש לבד אבל לא יותר קל שילד אחד מתלבש לבד ואחד לא מאשר רק הילד שלא

מקווה שהובנתי..
למה לא?אפונה
בת ה4.5 שלי מתלבשת ומתפשטת עצמאית, חותכת ירקות לבד ועורכת שולחן לארוחה, אוספת משחקים ומסדרת, בוחרת לעצמה בגדים (לצערי...). יכולה להביא לי משהו מהחדר, להדליק ולכבות את האור, להפעיל את הקטן ועוד.
היא עדיין לא חופפת לבד כי היא מאד מתולתלת אבל זקוקה לי רק לשלב החפיפה.

וסמיילי חסכה לי בתגובה מעליי בדיוק מה שרציתי לכתוב על שיתוף ילדים במטלות הבית.
אז אצלי זה לא ככהחולת שוקולד
לא דווקא בגלל איזה עיקרון, יותר כי אני מתקשה להרגיל לזה יותר מלעשות בעצמי וזהו
אין לי נסיון עם ילדים שליטארקו
אבל יש לי אח בן 7 וחצי ובן בן 3 וחצי

כשהם ביחד הרבה יותר קל איתם מאשר כל אחד מהם לבד. משמעותית.
הם מעסיקים אחד את השני
הגדול עוזר לקטן להתלבש מהר כדי שהם יוכלו משו..
הקטן מזדרז לעשות כמו הגדול כי הוא גם גדול..

זה ממש משמעותי.
נכון זה משמעותיחולת שוקולד
אבל זה חלק אחד קטן מכל הגידול שלהם

וגם (ובעיקר) אם היה מצטרף אליהם עוד אחד זהפ כבר לא ממש היה עוזר להעסיק

ויש גם ילדים (כמו הבת שלי) שמעסיקים את עצמם גם כשהם לבד וכשהם ביחד הם נוטים למריבות
שמתי לב שהיא אפילו לא צורחת מכל דבר כשהיא לבד, לא ברור למה, אולי השקט בבית עושה לה את זה.
והיא ילדה שכל בוקר בולעת רמקול
אגב, שלא תבינו לא נכוןחולת שוקולד
אני מאוד אוהבת ילדים ומביאה אותם כי אני רוצה
אבל מבחינת הקושי עוד ילד ממש לא מקל עלי
נראה ליבתאל1
שההבדל פה בין הגישות היא נק' המוצא...
יש כאן כאלה שברור להן שהן רוצות משפחה עם כך וכך ילדים... רק השאלה היא איך יש לזה כוחות... והתשובה היא- אל תדאגי, כשהם גדלים זה פחות קשה פיזית.. ויש עזרה מהגדולים והם עצמאיים וכו' וכו'...
ויש כאלה שמלכתחילה רוצות מס' ילדים קטן כי זה גם ככה מאתגר אותן וקשה להן. אז ברור שעוד ילד, גם אם הגדול כבר גדול ועצמאי- יהיה יותר קשה.
ביג לייק!חולת שוקולד
זה מה שאני תמיד אומרת, שלאנשים יש אג'נדה מסויימת ואז הם חושבים ובאמת מרגישים שזה גם יותר קל, וגם הפוך, אבל בעצם זה בגלל האג'נדה

(נראה לי מאוד קשה למצוא חילונים שיגידו שיוצר קל לגדל 5 ילדים מ2)
לגבי הפסקה האחרונה שלךסמיילי12
מאד חשוב לשתף ילדים במטלות הבית.
זה לא ניצול. להיפך. למדתי את זה בשיעור על הורות.
זה נותן להם תחושת שייכות וחשיבות.
שתדעי.

לא אומרת עכשיו שאני אשב רגל על רגל והילדים שלי יעבדו.
אבל כן תפקידים מסויימים.
אני רואה אצלנו אפילו בדברים קטנים שאני מבקשת מבן ה4 שלי הוא עושה אותם בשמחה ואני רואה את הפנים שלו אחכ. מאושר שהוא עזר.
אני בתור ילדה לא אהבתיoo
את התפקידים בבית והרגשתי מנוצלת

לילדים שלי אין תפקידים, ואני מציעה להם לעשות מטלות בבית, בדגש על מציעה.
לפעמים הם עושים לפעמים לא

כל אחד אחראי על סידור החדר שלו, אבל אני לא מתערבת, בקצב ובזמן שלהם
וגם מרגע שיודעים להכין לעצמם אוכל, מכינים כמעט תמיד בעצמם

אין להם תפקידים אבל הם שותפים במטלות הבית באופן טבעי
אז אולי הדרך בבית שלך היתה בצורה לא נכונהסמיילי12
אם הרגשת מנוצלת.
ככה אני חושבת.
בבית שלי לא הרגשתי מנוצלת. סתם עצלנית.😷

כרגע לילדים שלי עוד אין מטלות כי הם קטנים. ואני מניחה שלא אתן להם תפקידים קבועים אלא יותר אבקש שישתתפו איתי בארגון וסדר הבית כל אחד ומה שנוח לו.
אבל לא אוותר להם על עזרה.

ויכול חהיות שמה שאת מצליחה לעשות עם הילדים שלך זו בעצם השאיפה שלי במובן מסוים. שהם ירצו לקחת חלק ושזה יעשה להם טוב
אבל יש הבדל בין לשתף במטלותחולת שוקולד
לבין לבקש מהם לכבות את הגז כי אין לי כח לקום
זה לבקש טובהאפונה
גם לעשות טובה מעניק לילד הזדמנות להדדיות בקשר עם ההורה (הרי הוא מקבל כל כך הרבה טובות) וזה מקום טוב להיות בו, להעניק ולא רק לקבל.
לא כי אין לי כוח לקוםבארץ אהבתי
כי אני צריכה עזרה. לרוב כי אני עסוקה במשהו אחר.
זה בדיוק העומס שקשה כשיש רק קטנים, שהכל עלי, וצריך לטפל בהכל, ואין מי שיעזור כשצריך כמה דברים בו זמנית.
וזו ההקלה שאני מרגישה מהרגע שכבר יש גדולה בבית (מגיל 5 בערך כבר הרגשתי את השינוי הזה).
זה לא שזה קורה כל הזמן. אבל כשצריך - זה מאוד מקל.
אני לא חושבת שיש בזה בעיה כל עוד זהסמיילי12
במינון הגיוני.
זה לא מדוייקבארץ אהבתי
האמת שכרגע אצלנו גם האמצעי מבחינתי כבר גדול. הוא עוד מעט בן 6, מתלבש לבד, יכול להתקלח לבד עם קצת עזרה מסביב, הולך לחברים בלי שאני צריכה להיות איתו שם, יכול לעזור בדברים קטנים (להדליק/לכבות אור וכו'), יודע לעזור לסדר את המשחקים, ממציא משחקים ומעסיק את עצמו יפה וגם יכול לשתף את אחיו הקטן במשחק (לא תמיד אבל הרבה פעמים).

ועדיין גם כשהוא היה קטן יותר, והיתה רק גדולה אחת, אני הרגשתי שבהרבה מובנים יותר קל לי מאשר כשהיו רק שני קטנים בלי הגדולה.
יכול להיות שזה גם קשור לשינויים פנימיים שלי ולא רק של המציאות, שאני כבר אמא יותר מנוסה ממה שהייתי בהתחלה.

אבל בהרבה מהדברים עצם זה שיש גדולה אחת שיכולה קצת לעזור זה מקל עלי.
אם פעם הייתי כל הזמן צריכה להיות איתם, להעסיק אותם, וגם לעשות הכל בבית בעצמי (עם בעלי כמובן, כשהוא נמצא), היום הגדולה יכולה להמציא משחק שמעסיק גם את הקטנים יותר ואני יותר פנויה. או אם אני עסוקה עם הקטן וצריך להנמיך את האש או כל דבר בסגנון, אני יכולה לשלוח אותה למטבח ולא צריכה לטפל בהכל בעצמי. או אם אני באמצע להכין ארוחה והקטן צריך אותי, אני יכולה לבקש ממנה בינתיים לחתוך ירקות וזה חוסך לי זמן.

נכון שיש דברים שכתבתי שמה שיורד ממני זה רק הטיפול בילד עצמו (להלביש, לקלח) ועדיין בקטנים צריך לטפל באותה מידה.
אבל בהרבה מהדברים האחרים יש לי עוד יד עוזרת, וזה מאוד מקל.
ואני לא חושבת שיש בזה מימד של ניצול, אם אני סתם מבקשת שתביא לי טישו כי אין לי כוח לקום אז זה באמת לא תמיד שייך (אני לפעמים כן שואלת את הילד אם הוא יכול להביא לי, אבל בניסוח שברור שגם אפשר להגיד לא. ובאותה מידה הוא גם יודע שהוא יכול לבקש ממני לפעמים, גם אם הוא יכול לקחת בעצמו).
אבל לבקש עזרה במשהו קטן כשיש סיבה שבגללה אני לא יכולה לעשות את זה בעצמי, זה לדעתי ממש חלק מחינוך.
(כתבתי גם על שטיפת כלים, חיתוך/קילוף ירקות, בזה באמת אני תמיד שואלת בצורה שאפשר לסרב. בגיל גדול יותר מניחה שזה יהיה אחרת).
מענייןחולת שוקולד
אני חושבת שאצלי זה הרבה בראש ואולי גם בגלל זה אני מרגישה ככה

גם בזמנים שהם מעסיקים אחד את השני או שהגדולים עוזרים עדיין הראש עובד יותר עם כל ילד- אחד עם בעיות חברתיות, לשני צריך לקבוע תור לרופא ולשלישי צריך לקבוע פגישה עם מחלקת חינוך ולבדוק אם יש באמת בעיה בגן כי הוא לא רוצה ללכת פתאום
אני מסכימה שיש גם עומס כזה, שבהחלט גדלבארץ אהבתי
ואולי באמת לכל אישה כל סוג קושי תופס נפח אחר. וזה גם תלוי בילדים וברמת הטיפול שהם דורשים..

אני התייחסתי יותר לעומס הטכני, שבשלב של שני קטנים מרגיש לי הרבה יותר אינטנסיבי ודורש הורות הרבה יותר טוטאלית בלי כמעט רגע לעצמי.

אבל שיהיה ברור - כשמרגישים שהמצב בבית לא מאוזן, ברור שלא צריך להכניס עוד תינוק למשוואה. אם מרגישים שיש עומס גדול מידי, זה בהחלט הגיוני לחכות עוד לפני התינוק הבא.
אני רק רציתי לתת תקווה לכל הנשים שכתבו פה על עומס מאוד גדול עם שני קטנים, שהזכיר לי את העומס שהיה גם לי באותו שלב - שידעו שזה לא רק הולך ונהיה יותר קשה, אלא שחלק מהעומס דווקא פוחת ונהיה רגוע יותר בהמשך.
👍חולת שוקולד
מעולה, אז אני הבאתי את הצד השני וככה הן יהיו מודעות לשניהם

נראה לי פשוט אצלי הקושי הטכני פחות משחק תפקיד (ואני מתה על תינוקות ולא כזה מפריע לי כשהם בוכים ורוצים ידיים פשוט כי הם כאלה מתוקים שאני רק רוצה להרים אותם כל היום)
לא זכור לי דהיה לי כזה עמוס טכנית עם שניים, בטח לא יותר מעכשיו, אבל גם עכשיו אני מסוגלת למצוא את עצמי משועממת או לשבת לי ולצבוע מנדלה כשכולם בבית, ממש לא מרגישה שאני רק איתם ואין לי זמן לעצמי
נכון, תודה שכתבת את הצד שלךבארץ אהבתי
זה באמת עזר לדייק יותר את הדברים.

והמשפט האחרון שלך - שאת מסוגלת למצוא את עצמך לצבוע מנדלה שכולם בבית - זה בדיוק מה שהתכוונתי. אם יכולת לעשות את זה כשהיו לך שני קטנים- אשרייך (ואשריהם שנתנו לך...) 🙂
אצלי זה גם כבר יכול לקרות ב"ה. אבל אני עדיין מתרגשת מזה, כי עוד זוכרת כמה לא יכולתי לחלום על זה פעם... ועל הנקודה הזו בעיקר התכוונתי לכתוב.
אז אני התכוונתיחולת שוקולד
ש*אפילו* עכשיו אני צובעת מנדלה איתם

כשהיו לי 2 לא הייתי צובעת מנדלות ולמען האמת אני לא ממש זוכרת אם הייתי מצליחה לעשות דברים כאלה או לא
מה שאני כן זוכרת שבטוח לא היה לי יותר קשה מעכשיו- באופן כללי
דווקא אני חושבת שהכי קשהבתאל1
זה כשהם תינוקות קטנים מלידה ועד שנה-שנה וחצי לפחות. כי אז אין חיים.... כל כמה זמן- לינוק/לאכול... לחתל, להעסיק, זוחלים אליך...
כשהם קצת יותר גדולים-פיזית הם פחות נצמדים אליך ויכולים להעסיק את עצמם. זאת הקלה גדולה...

אה וגם לרוב ישנים יותר רצוף בלילה... אם הכל בסדר
חח, כתבתי שאני יודעת שאני מוזרה בקטע הזהחולת שוקולד
לפי קצב התגובות כנראה יש לך הרבה מזדהותחולת שוקולד
תראי, יש כאלה שמביאים הרבה מאידיאולוגיה וזה עונה לשאלת הרצון

יש כאלה שאוהבים תינוקות ומרגיש ומרגישים כבר כשהילד קצת גדל שבא להם שוב תינוקי ולא מספיק לוקחים בחשבון את המספר הסופי של הילדים ואת זה שהם לא נשארים תינוקות (אני בקטגוריה הזאת)

ויש כאלה שבאמת באמת רוצים הרבה ילדים גם כשהם גדלים אבל זה לא כל מי שיש לו הרבה
השלב הכי קשה בעיני זה שני קטניםהתמסרות
כשהייתי עם שני קטנים סיפרתי על הקושי לכמה חברות עם הרבה ילדים כי לא הבנתי איך הן המשיכו להביא, ואז הן ניסו להסביר לי כמה זה השלב הכי קשה!

לא האמנתי אז, אבל מוצאת את עצמי אומרת את זה לאחרות עכשיו חחחחח

זה שלב מאוד מתסכל שניים קטנים!

בהצלחה רבה, עוד כמה שנים תתמכי גם את בנשים אחרות
ואו כל כך מבינה אותך שאני בוכה עכשיומי21
יש לי 2 בבית בן 2.7 ו5 חודשים ובעלי אומר שהוא לא רוצה עוד ילדים ובזמן אחרון גם מרגישה ככה במיוחד שעוד לא חזרתי מחופשת לידה ורב הזמן אני עם שתיהם לבד בבית ובככלל הזוגיות שלנו בריצפה שמדברים על גירושין כבר אוףף הילדים הם כל חיי אבל זה גבה ממנו את הזוגיות שלנו
סורי שפרקתי לך בשירשור
זה באמת קשהאורוש3
ומרווח קטן.
תנסו לתקן. יעוץ זוגי. תצאו לסיבובים עם עגלות. בייביסיטר לגדול. אוכל טעים בבית.
זה עדיין ממש אחרי לידה. וכל הבית מעורער מזה.
הלוואי ש-ה' יעזור לכם לבנות מחדש.
מצטרפת לאורוש החכמהמכחול
הלוואי שתוכלו לתקן! בהצלחה ❤️
חמותי אומרת לנו תמידכוכבי בוקר
שלוקח לפחות חצי שנה עד שהבית חוזר לאיזון אחרי לידה, אני מרגישה שלוקח לנו בערך שנה וחצי עד שבאמת דברים נכנסים למסלולם ויש כוחות והחיים נראים יותר קלים.

אז קודם כל באמת תדעי שזו תקופה סופר מורכבת מכל הבחינות, הקטן עוד ממש קטן וזה באמת קשה.

ושנית באמת לילדים עדיף הורים טיפה פחות מושקעים בהם, שיותר דואגים לזוגיות שלהם. תחשבי עם עצמך מה יכול לקדם אתכם לשם ותשקיעי בזה, זה קריטי.

בהצלחה יקרה! הלוואי שתמצאו את האיזון שלכם מהר.
יקירתי זה ממש מוכר ליסמיילי12
בני כמה הם?
אני גם הרגשתי שוואו. מי רוצה יותר מ2. זה ככ קשה והם שני בנים.
ואחד מהם עם עניין רפואי שדורש מעקב ברוך השם.

וזה הגיע. נכנסתי להיריון כשהקטן בן שנתיים וקצת. ועדיין לפעמים אני נלחצת. אחרי לילות ללא שינה וכד.

אל תקבעי לעצמך עובדה. תחיי את החיים שלך עכשיו ותני להם לזרום. כרגע מתאים 2 אז 2.
השנים הראשונות שהם חולים המון זה ממש קשהמיואשת******
אבל, אני חייבת לומר שמבחינתי הבאתי ילדים בזוג והעול התחלק ביננו תמיד בזוג
בעלי אולי לא תמיד עזר בעבודות בית כמו שרציתי (השתפר מאד עם השנים ) אבל מההתחלה הייה שותף מלא מלא בגידול ילדים.
בקימות בלילה, בלקיחת ימי מחלה, בתורנויות מנוחה של אחד כשהשני שומר עליהם
ואם לא זה
לא נראה לי שהיה לי יותר מילד אחד
את אלופה. ממש אלופה, הכי אלופה בעולם.
ומה שאת מרגישה כל כך נורמלי, מעבר לנורמלי. נראה לי שאם לא היית מרגישה ככה היית לא נורמלית
❤️❤️❤️❤️❤️❤️
מזדהה עם כל מילה כל אות שרשמתאניחדשהכאן
קשה
מתיש
גם אני עם 2 ואני מגדלת אותם כל היום הם לא במסגרות
כבר אין חיים. אשכרה חייה רק בשבילם.
אוהבת אותם מעומקי נשמתי אבל זה מתיש מעייף ואין לאן לברוח.
לא רוצה עוד ילדים לעולם.
חבל להגיע למצב כזהמשמעת עצמית
בגלל עיקרון.
אם העיקרון גורם לכזה סבל - מה העניין להתעקש עליו?

תשלחי למסגרות
תעשי להם ולך רק טוב.
זה כבר לא עיקרון.. כל מיני שיקולים אחרים שלא מאפשריםאניחדשהכאן
אגיב מחר.. בדיוק קורסת לישון
איזה שרשור אמיץ, כנה ומחזקאמא_טריה_ל-2
כי אני מרגישה בדיוק כמוך (אני כבר החלטתי ש2 מספיק לי).
ולקרוא את כל הנשים שבאותה סירה, מנחם מעט.
אני איננה כבר איזה זמן, מאז לידת השני.
מתגעגעת לעצמי, לזוגיות, לנשום...
חיבוק לכל האמיצות!
ואי זה באמת מנחםאניחדשהכאן
השרשור הזה בא לי בול בזמן
חצי יום היתי בדיכאון על כמה שקשה לי עם שתיהם
ולדעת שאני לא לבד בסירה הזו מעודד קצת
ולמה את לא שמה במסגרות?עלה למעלה
הרבה יותר שפוי
אין אופציה כבר לצעריאניחדשהכאן
בהתחלה היה אופציה אבל כבר לא אפשרי..
כל מיני שיקולים שלא מאפשרים כרגע לצערנו..
אבל כן מחפשים עכשיו לגדול מסגרת שיכנס בחודשים הקרובים.. הלוואי שנצליח למצוא משהו מתאים ..
למרות שגם מסגרת לא הופכת את ההורות לקלה יותר..מקווה שזה יעזור במעט..
זה מאוד מאוד עוזרהמקורית
לא ניסית עדיין אבל אני מבטיחה לך שתראי ותחווי את הדברים אחרת, זה ממש יקל עלייך
מקווה שיסתדר לכם.
מסגרת סופר מקלה...כוכבי בוקר
העובדה שיש לך חלק מהיום לעצמך, לעבןדה, לצרכייך, להיזכר שאת אדם בוגר עם שיח בוגר היא פרייסלס.
לא רק זה, אלא גן הילד כל גך מתפתח וגדל ולומדחגהבגה
כישורים חברתיים ועוד המון
סדר יום מסדר גם הרבה פעמים את היום בבית...
זה מאוורר קצת.. לפחות לחלק מהיוםבתאל1אחרונה
נשמהאורוש3
קודם כל לא כולנו מסוגלות להרבה ילדים.
כל אחת והכוחות שלה. החלטות בהתאם לכח.
חוץ מזה יקרה יש לך רווח מאוד קטן ושני קטנטנים.
וזה בלי להתייחס בכלל לרקע ולקושי האישיים שהיו לך אחרי הלידה הזו. טירוף.
לא הייתי בכלל מתעסקת עכשיו בכמה ילדים ומתי. אלא מונעת בנחת עד חזרה לכוחות ולבית יציב.
דבר נוסף שאני חייבת לומר לך גם אם זה מעצבן- את חייבת חייבת חייבת להוריד סטנדרטים. בהכללללל. בית. כביסה. ניקיון. בישול. יש לך סטנדרט מטורף. תורידי תורידי. מה שאת יכולה. כל פעם עוד משהו.
ועוד משהו- כשהם חולים זה מפרק. פיזית ונפשית. אין ספק. הינה, היום הבת שלי הקיאה פעמיים. וכולי הפוכה. זו תקופה קשה של מחלות עכשיו. מקווה בע''ה שישתפר.
וגם לדעתי את חייבת למצוא איזה זמן לעצמך. ממש בקטנה. אפילו כמה דקות. רק לתחושה שגם את שם. מוזיקה, מקלחת שווה, קפה. שאת אומרת. זה בשבילי.
בע''ה הכל ילך וישתפר. הם יגדלו קצת. יהיו פחות חולים.
חיבוק וכח.
אמאהלה, כתבת אותי בוללללשוב בהריון

אתמול בלילה ישבתי על הספה, הסתכלתי על הבית הזקוק לשיקום הריסות וזה בערך היה המלל שהוצאתי, כאילו כל החיים זה סביב הילדים, אבל כל החיים, ברמה של לצאת לחופש וכל הזמן לדאוג שהם אכלו, ולא שכחו להביא להם את זה ואת זה ודייייייי זה מטורף, בא לי קצת מנוחה, ואל תדברו איתי על עוד ילדים ( אני גם עם שתיים והקטן בן חצי שנה בערך) ומצד שני זה ממש מתנה ואני מתה עליהם ובא לי עוד ובא לי משפחה גדולה, ואיך למען ד' עושים את זה

אבל עכשיו שאני חושבת על זה, זה לא באמת משנה כמה ילדים יש, כאילו אם יהיה לי חמש תהיה לי פחות פניות? לא בטוח, גם ככה כל החיים שלי סביבם, מה שצריך זה את ההחלטה שעכשיו יש מסוגלות לעוד הריון ואז כבר החיים זורמים..

ובשביל לשרוד, צריך למצוא משהו שממלא אותך, שאת אוהבת ונהנית ממנו שיהיה לך לאן לברוח ולעז=וב הכל באמצע כשבא לך קצת שקט, כשבא לך להיות את בעצמך ולא אמא על כל מה שזה כולל (נגיד בעבודה זה לא שקט בעיני כי זה שגרה מחייבת) אצלי  זה ספורט, ואני קובעת שיעורים מראש ואז אני מחויבת כי אחרת לא יהיה לי לב לצאת, עוד לא חזרתי לזה מהלידה ולכן נראה לי השפיות שלי על הסף. אמא שלי עם הרבה ילדים גם, כל שנה היתה נרשמת לאיזה קורס ערב חביב כזה, בתחומי הטיפול, לא בשביל לעשות עם זה משהו אלא בשביל הנפש. לדעתי בלי למצוא את המשהו הזה אין סיכוי.

אבל תכלס, שאפו ענק לכל האימהות, זאת המסקנה שלי מהחיים

ואוווואהבתחינם
כמה תגובןת הזדהות!!
שתדעו שמאוד פחדתי לעלות את השרשור
כי כאילו מה אני אמא שלהם מי יטפל בהם אם לא אני?
אבל שמחה (או שלא..) לשמוע שיש מזדהות!
בטוחה שעוד כמה שנים הכל יראה אחרת בע״ה…
תמיד אמרתי שהמעבר מילד אחד לשתיים הןא הכי קשה
ומשתיים לשלוש קל יחסית…

עןנה למי שרשמה לגבי הבעל
הוא ממש עכשיו נכנס לתמונה וקיבל אותי גם ככה קרובה ל-0%
ונכנסנו כאן לחולי מטורף שלהם שכל שבוע ילד אחר או שתיהם ביחד
והיום באמת היה השיא…
מתפלל בכל ליבי להיות אמא סבלנית , רגועה, מלאה באושר ובנחת לילדים שלי!
לספק להם את כל הצרכים ושלא יחסר להם לעולם כלום .. זה הכל.

לגבי הדברים בבית-
ממזמן אני לא מה שאתן זוכרות.
חלונות לא נעשו כאן כבר חודשים בערך
ושלא נדבר על המון דברים..
אמרתי לכם שייהיה לי יותר מילד 1 הכל ישתנה
והנה ב״ה…
המעבר לילד שלישי לא בהכרח יותר קלאמא יקרה לי*

זה כ"כ תלוי בהרבה גורמים וכל ילד מביא איתו את העומס שלו.

כן יש משהו יותר בטוח באמהות שאולי מקל יותר.

מבחינתי שנות ההורות הראשונות היו הרבה יותר קשות מעכשיו,

כשאנחנו משפחה גדולה. והיו לי 3 קטנטנים מתחת לגיל 3...

כשהם נהיים עצמאיים וגם יכולים לעזור קצת התמונה משתנה.

אני רואה את כל המטפלים פה בקטנה שלי (בת שנה וקצת), לפעמים אני צריכה להתחנן שישחררו

לי אותה לחיבוק...

בקיצור, קחי נשימה ארוכה. אל תהססי גם לרווח הריונות כדי להגיע להריון ממקום רגוע. (כמובן הלכתית לפי מה שאתם נוהגים. היום יש הרבה יותר הבנה לצורך הזה בעולם ההלכה)

יכול להיות שזו גם התפרקות בריאה שאת צריכה אחרי שהתמודדת בגבורה כך לבד.

והנפש דורשת את שלה ואולי אם עכשיו יש לך קצת חוף מבטחים ועזרה- תתחילי לחשוב איך את ממלאת

את עצמך. זו גם טובת הילדים- אמא חיונית ושמחה.

תדאגי לעצמך! למנוחה, התאווררות, שפיות!

ובינתיים עד שיגדלו שולחת לך המון כוחות נפש וחיבוקחיבוק

המעבר לילד שלישי ממש לא יותר קלרק שאלה לי
הוא אפילו יותר קשה מהמעבר לילד שני, כי עכשיו אין הורה על כל ילד... מה שכן, אם הילד השלישי מגיע כשהשניים הגדולים יותר כבר באמת גדולים (אזור גיל 6+) אז זה כן יכול להיות יותר פשוט.
אני ממש לא אוהבת להמליץ בקטעים האלו, כי זה ממש לא עניין הכלל, ואני בכלל לא מכירה את הסיפור שלך למרות כמה שאת כותבת פה. אבל מכיוון שאני מתעסקת עכשיו בדיוק בנושא הזה, גם אישית וגם הלכתית, אגיד שבמקומך הייתי מחכה עם הילד הבא. הייתי משקיעה בינתיים את הכוחות בבניית הזוגיות מחדש, וכשהייתי מרגישה במקום יותר מיושב בחיים הייתי חושבת הלאה.
חשוב לי להבהיר כאן לכולןאהבתחינם
שלא התעסקתי בילד הבא שלי,
התעסקתי באיך אפשר להביא משפחה גדולה שכל היום הכל סובב סביבים..
מה גורם להמשיך לרצות להביא עוד?
זהו.
תודה.
אני חושבת שהרצון מגיע כשהקושי יורדרק שאלה לי
אני גם כמוך, רוצה מאוד משפחה גדולה, אבל לא מבינה עכשיו איך אפשר יותר מ2-3 ילדים. כ"כ קשה לי עכשיו שאני רק מחכה שהם יגדלו, ומבחינתי לסגור עכשיו את הבסטה.
אבל שומעת כל הזמן מסביבי שהקושי באמת יורד, אז נתלית בזה...
תתרכזי בכאן ועכשיוחולת שוקולד
ואם מתישהו תרצי עוד- מעולה
אם לא תרצי- גם מעולה

למה זה כ"כ מטריד אותך?
לא לכולן. חבל להלחיץ סתם😷 זה מאד תלוי.סמיילי12
אומנם עוד אין לי 3 ילדים. השלישי בדרך ברוך השם.
אבל כבר שמעתי מחברות שהמעבר מ2 ל3 היה יותר פשוט מאשר מ1 ל2. והילדים לא היו יותר מגיל 5.

צודקת, הכל מאוד אינדיווידואלי בתחום הזהרק שאלה לי
אני חושבת שכל דעה/עצה שנכתבת פה בפורום הזה צריכה להילקח בערבון מוגבל, ולזכור שלכל מטבע יש שני צדדים, תמיד.
מאמימשמעת עצמית
ברור שילדים צפופים וקטנים זה קשה.
בטח כשהם חולים.

ואולי את חווה קצת יותר קושי כי עברת תקופה מאוד ארוכה איתם לבד...
וגם אם עכשיו יותר טוב
עדיין את רגילה לעשות הכל לבד
לא מתחלקת.
האחריות עלייך.
וגם אם מישהו עוזר - הוא עוזר לך. לא בשותפות.
וזה קשה ממש.
לא לחינם מביאים ילדים בשניים.
הנטל והאחריות צריכים להתחלק בין ההורים (אולי יתאחם לכם יותר בהמשך...) ואז כשאחד מרגיש רפיון השני מגבה וכן הפוך.

בטח שתרגישי חנוקה
זה לא הגיוני לשאת את זה לבד.
אין לי עצות חכמות אבל אולי ההסבר יתן לך קצת הבנה ותקווה.
את מיוחדת וגיבורה
עוד קצת הם יגדלו
ויהיה לך קצת יותר מרחב...

ולגבי עוד ילדים - מדהים כמה הראייה שלנו משתנית לפי תקופות.
לכי תדעי
אולי יבוא יום וממש תרצי?
תהיי בהווה. מה שמתאים לך עכשיו.

מה יהיה? כשיהיה תדעי...🤗
נשמהאביול
המצב שלך הוא לא מדד. את חווה הרבה קשיים מול בעלך (ממה שאני זוכרת) כך שיוצא שאת מגדלת כמעט לבד. אני צודקת?
מעבר לכך, יש תקופות ויש תקופות. יש תקופות שלא מבינים איך אפשר עוד, ויש תקופות רגועות יותר שאפשר לחשוב על זה.
בכל מקרה, מה שחשוב זה לעשות את מה שנכון לך, לא משנה מה אחרים עושים.
הרבה הצלחה!
מצטרפת..באר מרים
בעלך רק ממש עכשיו חזר הביתה והזוגיות מצריכה המון השקעה בבניה מחודשת..

וכמו שכבר כתבו לי את בשלב הכי קשה של הילדים..

אז כרגע תשקיעי בכמה שיותר עסרה.
בלמצוא רגעים קטנים לעמצך
בלבנות מחדש את הזוגיות
ובגידול הילדים.

ואל תחשבי הלאה.
בע"ה שכלכ החלקיל שכבר קיימים כרגע במארג המשפחתי שלכם ידבקו ויתחזקו, תוכלי לחשוב על זה שוב..
( @אורוש3 - את רואה שלפעמים גם אני בממליצות לא להתקדם הלאה?... )
וואו איזו זכותאביול
בדיוק חשבתי לעצמי- מעניין מה באר מרים תגיד על זה...
ובדיוק הגבת לי וחיזקת אותי ..
אני מתרגשת פה
באמת פה זה ברור. פשוט התפתחו דיוני צד ♥️אורוש3
את לא מבינה כמה פעמים ביום אני חושבת עליך.אהבתחינם
ואם יש אישה שאני הכי רוצה לקחת ממנה טיפים לחיי משפחה בריאים זו את.

כל מכונה שאני מכניסה חןשבת עליך שבלי עין הרע ישלך כמה כאלה ביום..
אוכל,
יחס לכל ילד,
לארגן אותם בבקרים,
מקלחות בערב..
את עוברת לי בראש כמה פעמים ביום.
מעריצה. ממש.
וואי.. אני ממש ממש מוחמאת..באר מרים
אבל ממש מצטרפת לכל מי שכתבו לל ששני קטנקטים זה ממש ממש שלב הרבה יותר קשה ממש גדולה..

יש לי יותר עומס.. יותר מכונות.. יותר אוכל..

אבל יש לי גם המון עזרה..

וכמו שכתבו: אפילו בדברים הקטנים ממש של להיכנס בנחת לשירותים, להתקלח מתי שבא לי, לקפוץ להשאיל משהו מהשכנה ועל הדרך לפטפט איתה עשר דקות, לצאת בערב בלי לדאוג לביביסיטר..

וגם מצטרפת לממליצים לדאוג בכח לרגעי איוורור בשבילך..

ועוד הצעה, לא שמתי לב אם כבר הציעו לך:

נסי לנצל את מה שאת גם ככה צריכה לעשות כדי להינות מזה..

למשל: את "מעבירה" אחר צהריים עם הקטנתנים, אז תעשי איתם דברים שעושים לך כיף:
אוהבת לצייר ובכלל יצירות - תעשי איתם,
נהנמהת לספר סיםורים ולעשות הצגות - אז תעשי את זה,
אוהבת לטייל בטבע? קחי אותם לטיולים קצרים..
וכן הלאה..

והכי חשוב: חיבוק ענק!

אני ממש מעריצה אותך על היכןלת לתת צאנס ולשקם את הזוגיות שלך ובכלל את כל ההתמודדות שלך בשנתיים האחרונות..
האמת שתמיד אני עושה איתם משהואהבתחינם
פשוט בשבועים האחרונים שתיהם חולים בתורות…
וזה נהיה ממש קשה
כל אחר הצהרים אני עסוקה באנהלציןת, משאפים ואנטביוטיקה..
בדרך כלל-
אני עושה יצירות, משחקיה קצת, לגינה אם היום יפה
עדין..
תאמתשירוש16
המדד שלי לא מתחיל ונגמר בזמן שהילד חולה. כי זה זמן קשה לכל הדעות.
אבל, רוב הזמן במשך השנים הילדים לא חולים. יש הרבה תקופות יפות שבהם הילדים שמחים ורגועים ויש שיגרה מבורכת.

אני אישית רוצה משפחה גדולה כי זה האושר שלי.
האוטומט הזה, של להאכיל לחתל לקלח ולהשכיב לישון - מבחינתי הוא מדהים. אני מגדלת יצור חי ונושם שגדל ונהפך מיצור חסר ישע לאדם עצמאי עם נוכחות משל עצמו. בעיני זה מדהים ומיוחד.
ב"ה יש לי עבודה עם המון סיפוק (הצלת חיי אדם) וזה לא מתקרב לעוצמת האושר וההנאה בכל רגע ורגע שאני עם הילד.

עדיין יש הפרש יחסית סביר מבחינתי בין הנוכחי להבא (שנתיים וחודשיים), פחות מזה מרגיש לי תובעני ולא מתאים לו אישית. אמא שלי לדוגמה עשתה את זה, האם אני חושבת שזה הפך אותה לאמא מכילה, נותנת ושמחה בחלקה? האם זה תרם לנו בתור ילדים להגיע אחד אחרי השני? לא ממש.
היינו רבים בלי סוף. לאימי לא הייתה תמיכה מצד בעלה, אז גידול של מספר ילדים צפופים הפך מאושר לנטל לא פשוט. כיום אימי מסתכלת עלי ועל הקשר שיש לי עם הבן שלי ואומרת שעשיתי את הדבר הנכון- נתתי לבכור שלי שנתיים רצופות של אמא ואבא רק לעצמו. הוא קיבל מתנה, נכס, לכל החיים.

אם את מרגישה חנוקה ולא מסוגלת לתפקד כרגע עם עוד ילד, אז פשוט אל תעשי את זה. חכי בסבלנות עד שיהיו לך כוחות לעוד. המטרה היא לא להביא משפחה גדולה מבלי לחשוב על הגידול שלהם אחר כך, אלא להביא כל ילד בעיתו ובזמנו.
חסר משפחות צפופות ואמהות שקורסות? מה קובע את מידת האושר ושמחה בבית - כמות ההריונות למול מספר שנות נישואין? או הורים שמחים ורגועים, שנהנים מכל דקה בחיק המשפחה שהם בנו..

איך עושים את זה? עם המון עזרה ומשאבים.
אל תחשבי ששני הורים מסוגלים לבד לגדל מעצמה. לפעמים גם ילד אחד לבד זה יותר מידי (מניסיון אישי עם הבן שלי, שובב לא קטן, סקרן וחכם. שילוב קטלני לכל בית בישראל.. במיוחד לכלי זכוכית ופורצלן עדינים)
לוקחים בייביסיטר כשאפשר,בחורה שתנקה ותבצע מטלות בית פשוטות. בזמן חולי של בני משפחה להנמיך ציפיות. פשוט ככה.
עכשיו לדוגמה אני חולה מעל שבוע, הבית נראה על גלגלים, מידי פעם מצליחה לסדר אותו אבל לא משהו קבוע. הוא נראה מזבלה רוב שעות היום, משחקים על הריצפה, כתמים של אוכל, שיש מטבח מלא באוכל
וכילים. הכביסה הנקייה במקרה הטוב זוכה לקיפול ובמקרה הפחות טוב - נשארת בסל עד השימוש הבא.
זה ממש לא נורא בעיני. קצת בלגן עוד לא הרג בנאדם.
יש דברים יותר גרועים וזה ממש לא שווה את המאמץ כרגע לסדר ולנקות בית, כרגע אני שומרת את האנרגיה הזאת להחלמה האישית שלי ולשעות הבודדות עם הילד.

במשפט אחד: סדר עדיפויות.
עוד לפני שאני קוראת את התגובות האחרות, מנסה לענות:מתואמת
א. יקרה, את עברת הרבה טלטלות בחיי הנישואין שלך. זה משפיע מאוד גם על ההורות ועל ניהול המשפחה באופן כללי... בע"ה כשתגיעי למצב יציב לגמרי בנושא הזה - תוכלי גם לחשוב יותר בשפיות על הגדלת המשפחה...
ב. השלב של שני קטנים - יש אומרים שהוא הכי קשה. גם כי עוד לא מספיק מנוסים בהורות, וגם כי הטיפול בקטנים שואב ממש-ממש, ואין את ההפוגות שמספקים הילדים הגדולים יותר, שגידולם שונה (לטוב ולרע).
ג. אפשר להודות על האמת: גידול משפחה גדולה הוא קשה. כי באמת יש הרבה ילדים, וכל אחד עם הקושי הספציפי שלו (לא תמיד לכולם יש קשיים, אבל יכולות להיות תקופות כאלה).
אבל כמו שהקושי בגידול שישה ילדים הוא משולש מהקושי של גידול שניים - כך גם האושר משולש, כפול ומכופל. באמת. לא תמיד קל לראות את זה (למשל, כשצריך לסדר ערמות של בלגן שהם צברו במשך כל היום...) - אבל שכן, זה פשוט ממלא את הלב ומרחיב אותו.
ד. יש בזה גם משהו פשוט לא רציונלי... הרצון הזה להביא עוד חיים, להגדיל את החיים שכבר יש בבית... הוא באמת לא הגיוני לפעמים, אבל זו פשוט תשוקה שקיימת (לדעתי) באופן טבעח בכל אישה... לא תמיד היא קיימת, ויש תקופות שאי אפשר לחשןב על זה בשום פנים ואופן - וזה בסדר! - אבל בסופו של דבר היא זו שמובילה אותנו לרצון ללדת שוב עוד ילד. (וכמובן, גם אם יש נשים שאין בהן בכלל את התשוקה הזו - זה בסדר גמור...)

חיבוק לך בקושי הנוכחי. מאחלת לך שתשרדי אותו, ובעתיד תוכלי להסתכל עליו כעל תקופה מצמיחה...
מאזנת את התשובותגיטי
רק רציתי לומר שברוך השם הקמתי משפחה גדולה.
אבל אני מלכה.
כל מי שדואג לי אני אומרת שאני כמו מלכה.
עובדת משרה מלאה. שולחת לפני זה את הילדים.
ואז יוצאת לעבודה כמו מלכה.
חוזרת. מבשלת. נחה. מטפלת בהם. משכיבה. כביסות וכו
אבל הגישה שלי שאני המלכה.
כמובן גם בעלי עוזר. הבית לא נוצץ אבל יש אוכל וכביסות.
נחה בשבת כמה שאני רוצה.
בקיצור הכל בראש של האישה.
ממש לר קשור למספר הילדים.
מאחלת לכולם רק נחת ושמחה.
ותדעו מה העיקר. אמא שמחה ורגועה.
וואומשמעת עצמית
מרשים מאוד!
מאיפה הקו מחשבה הזה?
אני באמת מרגישה כך.גיטי
לא עבד לאף אחד.
עושה מתוך שמחה.
ולא מחזיקה כך היום סמרטוט ביד לנקות.
ושמחה עם כל ילד ברוך השם.
רק שיהיו בריאים.
זו גישה נהדרת ומשמעותיתoo
אבל האם זו גם ההרגשה היומיומית שלך?
מכירה המון נשים עם משפחות גדולות, רואה ושומעת את ההתנהלות שלהן, זה ממש רחוק ממה שאת מתארת
זה מה שאני אומרת שהכל תלוי בגישה.גיטי
יש אימהות שתמיד מתלוננות. לא ישנתי בלילה וכו.
אני באמת ישנה טוב. מניקה מתוך שינה.
ובאמת מרגישה מאושרת ושמחה עם המשפחה.
הקשיים מתגמדים ממש.
כיף לי לספר סיפור ולהשכיב לישון וכו.
לא עושה מתוך עול אלא מתוך שמחה.
ושוב. אני עובדת משרה מלאה ++
יש לי תארים וכו.
לא מרגישה שאני חסומה או לא מתקדמת בגלל המשפחה.
משפחה היא המימוש העצמי. אבל יש לי חיים חוץ מהמשפחה.
מקסים את יוצאת דופן ביכולות שלךoo
דווקא מזכירה קצת את מה שדיברנו בשרשור על קצב חייםחגהבגה
עניין של גישה
הגישה דומהoo
ההוצאה לפועל שונה
אני מפחיתה משימות כדי להרגיש נינוחות
היא עושה המון משימות ונשארת נינוחה
זה בעיני קסם להאט את קצב החיים גם בעשיה רבה
מיוחדת ונדירה!פלונית5

אוהבת את הגישה שלך מאוד!

קשה לי לשמוע נשים  עובדות שכל היום מתגאות בזה שהבית שלהן נקי, זה סתם בלתי אפשרי להשגה (אלא אם כן מישהי בבית ולא עובדת הרבה שעות או מקבלת עזרה)

לדעתי יותר חשוב תשומת לב לילדים ורוגע ושמחה של האמא, במקרה שבו אין זמן גם לנקות וגם להיות בסבלנות עם הילדים

מי שמצליחה לנקות וגם להיות שמחה - זה מדהים, אבל לא לגרום לנשים אחרות לחשוב שמשהו בהן לא בסדר, כי הכי נורמלי זה לא להספיק לנקות נוצץ וגם סבלנות לילדים...

מעריכה אותך מאד!!!! אין לך מושג אפילו עד כמה!!!!! 

וואו אשרייך! לא הבנתי את הקטע של המלכה..אביול
עבר עריכה על ידי אביול בתאריך כ"ט בכסלו תשפ"ב 07:24
כאילו, את אומרת את זה לעצמך?
זה שלב מאד מתישאפונה
כמו שאמרו, באמת!!
וכמו כל שלב הוא עובר.

אבל חוץ מזה התפיסה של האמהות שונה בין נשים, ואם הבנתי נכון את שייכת לאלה שהילדים הם, כמאמר הביטוי המרוקאי: "חיים שלי" - כלומר טוטאליות ששואבת, כי תמיד הילדים במקום הראשון וצריך לתת להם הכל וההכל הזה כולל את הרצונות והצרכים שלך.
זה שיעבוד.
אז (אחרי שהילדים יחלימו כמובן כי זה מצב חירום) נסי להיזכר בשלב הראשון מה היית רוצה, מה עושה לך טוב: תחביבים, הנאות קטנות וגדולות, תחומים שמעניינים אותך והיית רוצה להתפתח בהם.
ואחר כך לדחוף לחיים כמה שיותר מזה. גם אם נדמה שזה על חשבון הילדים. תקדמי אותך קצת במעלה סדר העדיפויות.

יש לי חברה (אם את כאן נשיקות!! מתגעגעת) שהיא השראה בעיני. הילדים שלה ממש צפופים והיא גם עובדת המון (אבל רק בעבודות שהיא אוהבת!)
והיא מסוגלת לשבת לנגן כשהילדים סביבה ומידי פעם לוחצים לה על הקלידים של הפסנתר תוך כדי, או אחה"צ כשהילדים משחקים ורבים היא יושבת לידם שקועה בספר.
אם מתחשק לה להיות באיזה מקום היא אורזת את הילדים ונוסעת איתם ביחד - לפגוש חברה, לבלות. ואפילו מידי פעם יוצאת עם חברה ללילה לבד כשבעלה עם הילדים (גם הוא עובד ולומד והם מג'נגלים כמו רוב ההורים)
העניין הוא לאמן את השריר של לדאוג לעצמך, הילדים יסתדרו גם עם פחות השקעה פיזית ולהיפך - הם יראו אמא שמחה שדואגת לעצמה זה ערך חינוכי עצום.
כשיש ילדים גדולים בבית שעוזריםפלונית5

אולי יותר קל בהמשך? מבחינה טכנית 

אמנם הם לא תחליף ממש לאחריות של אבא ואמא, אבל עדיין פה ושם לשטוף כלים או דברים קטנים שמורידים מהעול, לקחת ילד מהמעון ואת לא צריכה לבוא בול בזמן מהעבודה למעון.... 

חיבוק❤❤אם_שמחה_הללויה
כשהם חולים זה באמת מתיש ושוחק ממש כי הם דורשים הרבה .
נראה לי רשמתי את זה כאן פעם.. קבוע כשאחת הבנות חולה ברגע שהיא מבריאה אני מתחילה להיות חלשה וחולה, כאילו מרוקנות אותי ואז מבריאות.
אבל בשגרה נורמלית שכולם בסדר, חייב למצוא משהו להתמלא ממנו וזה לא משנה אם את בבית או עובדת. (יש יחידות סגולה שעבודה שלהן ממלאת אותן, אבל לרוב גם העבודה לוקחת כוחות). אני לדוגמא מאוד אוהבת ללמוד, אז בזמן העניינים של הבית אני כל הזמן עם אוזניות שומעת תוכן שמעשיר אותי
תחשבי מה ממלא אותך. אולי להרשם לחוג ספורט? לעשות הליכות? ללמוד משהו? ללכת דרך קופת חולים למסאג'/ שיאצו?
וכשהשגרה תהיה רגועה יותר תעשי משהו בשביל עצמך.

ולכולנו יש תקופות כאלה שלא רואים את האור. גם לי היה מאוד מאתגר השבוע. חיבוק אהובה!!❤
אכן לא פשוט ולא ברור מאליותמיד להודות
לגדל משפחה גדולה.

יכולה להגיד לך מהנסיון שלי, כאמא ל 5 ילדים בלי עין רעה שבמקביל עובדת במשרה מלאה וגם בעלי עובד משרה מלאה שאני אכן החלטתי בהתאם לכוחות שלי לעשות הפסקות בין ההריונות כדי להתאושש ושזה יהיה פחות מאסבי.

התקופה של ילדים קטנים זה באמת אנטנסביות מאד גדולה אבל זה לא תמיד נשאר ככה. כשהילדים גדלים לא בהכרח נהיה פחות עמוס כי יש התמודדיות אחרות אבל עם כל העומס אני יכולה לנוח צוהריים / לצאת להתאוורות / למצוא זמן לתחביבים שנותנים אוויר לנשימה, החיים לא לנצח יראו כמו שאת מכירה אותם היום.

בנוסף לקושי בגידול ילדים קטנים את מתמודדת גם עם מחלות שלהם שזה בכלל שוחק וגם עם מצב זוגי שסוחט כוחות. לא פלא בכלל מה שאת מרגישה וכשאת בתוך זה זה נראה שזה יהיה ככה לנצח אבל הזמן יעבור והנתונים ישתנו ותרגישי אחרת.

אין צורך לחשוב עכשיו על 2/3/4 ילדים הבאים, קודם תעברי את התקופה הזו ומאד יכול להיות שעוד שלוש ארבע שנים כשהילדים יגדלו פתאום תרגישי מוכנה לעוד ילדים (גם אם לא זה בסדר אבל הגיוני שזה יקרה) .

הילדים זה האושר שלי והשמחה והדבר הכי יקר לי בעולם וזה מה שגרם לי כן ללדת אותם אבל מתוך הכרה בכוחות שלי ובקצב שמתאים לי.
לפעמים זה גם שינוי בראש..אם_שמחה_הללויה
לשים את עצמך ראשונה בסדר עדיפויות. נגיד במוצ"ש הייתה לי בחירה או להתקלח ולהתאפר או לשטוף כלים לפני יציאה למסיבת חנוכה עם ילדים. והיה ברור לי שאני משאירה את הכל וקודם דואגת לעצמי. אולי משהו שבתחילת הורית לא היה כל עך ברור לי.
כשהם גדלים אז כבר לא ככ חנוק...בתאל1
ואז יש לך זמן לעצמך ולמלא דברים...כי הם מתעסקים עם עצמם יותר, פחות צריכים אותך כל שניה לידם.
את ישנה רצוף בלילה...
זה משפיע מאד .
אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי חיבוקשירה_11

רצף אירועים ממש מרגיזים ועוד מלווים בהרגשה של חוסר התחשבות

חיבוק

מכירה את זה ככ. הרגשה מגעילה!Pandi99
ממש קשוחתהילנה
אני למדתי מראש לא להתבייש לשאול: מה יהיה לאכול? באיזה כשרות? מבחינתי זה הבייסיק של ההתארחות
לגמריאיזמרגד1

או לשאול, או להגיע מראש שבעים...

אבל זה אחד המבאסים גם להיות באירוע ולא לאכול וגם הקטע שלא מתחשבים...

דיברתי עם חמותיאנונימית בהו"ל

אמרה שהוא ידאג לנו.

היא גם הרשתה לעצמה לאכול משהו בטענה שזה טבעוני, אני לא חושבת שהיתה אוכלת אם היתה יודעת שהוא אוכל טרף

ציפיתי שכמישהו שגדל כדתי תיהיה התחשבותאנונימית בהו"ל

בסוף הוא יודע הכל

מבינה שציפיתי יותר מידי

לא ציפית יותר מידיממשיכה לחלום

לדעתי לא יפה לעשות אירוע בבית, להזמין אנשים, ךהכין כיבוד ולא לדאוג שהם יוכלו לאכול.

זה חוסר התחשבות

כמו שתיארת איך התאמצת שיהיה משהו טבעוני מכל דבר

ממש ככהיעל מהדרום

לק"י

בטח כשלא מדובר בחילוני גמור שמנותק לגמרי מאנשים דתיים.

הוא לא יודע שדתיים צריכים אוכל כשר?... ולא אוכלים בכל מקום?

איזה מתסכלללצוצקהלה

נשמע סופר קשוח, ובפרט שכשארחת כל כך טרחת והתחשבת..

אני בסיטואציות כאלו דואגת להביא איתי משהו- סלט/ פשטידה/ עוגה שאני אוהבת (אפילו קנוי...) ואז יודעת שבכל מצב יהיה לנו משהו לנשנש...

רעיון טוב להבא!אנונימית בהו"ל
למרות שהודעתי לבעלי שאני לא חושבת שאגיע לאירוע שלהם, ואם כן זה יהיה אחרי הרבה מחשבה
איזה מבאס!!שלומית.

האמת אני חושבת שצריך לדבר איתו ברחל בתל הקטנה. בסוף הוא גדל כדתי והוא מכיר את ההלכות. אז נראה לי בסיסי שאם הוא מארח את המשפחה הדתית שלו הוא יתחשב.

(אצלינו במשפחה גם יש דתל"ש שמארח ודואגים שהכל יהיה כשר... אולי ההבדל הוא שהוא דתל"ש כבר מעל 30 שנה ועבר מזמן את הקטע של לעשות דווקא.)

וזה בלי לדבר על הקטע של להתארח אצל זוג לא נשוי אבל זה כבר עניין שלכם...

קיצור, אני חושבת שאפשר לדבר איתו כאדם בוגר בתקוה להבנה

לא תארתי לעצמי שאדם כזה יהיה חסר מחשבהאנונימית בהו"ל

בסוף כשבעלי אמר לו שיש בעיה עם זה שהוא מחמם בתנור הוא נעצר, אבל זה היה מאוחר מידי.

אני לא חושבת שזה היה דווקא כמו פשוט חוסר מחשבה עלינו.

ולגבי זה שהם זוג לא נשוי- יש דברים מורכבים בין משפחות...

יש צפרדעים שבולעים

בואי, גם זה שהיא קונסרבטיבית זה לא מציאה, אפילו שהיא חמודה ממש

וזה שהיא מסיתה אותו שמאלה שמאלה שמאלה

מצב קשוח.

ומנסים לאזן, די למען כיבוד הורים/חמים

אז כנראה באמת פשוט להעלות למודעותשלומית.

ולתזכר אותו ....

ובאמת נשמע מצב מאתגר, בהצלחה!!

אתם ממש בסדרזווית אחרת

אתם אלופים שהלכתם, ונתתם הרגשה טובה.

חושבת שאת צודקת שלא עשו לכם דווקא, יש לך הסתכלות של עין טובה וזה מקסים בעיני.

בפעם הבאה כדאי לתאם איתם מראש איך מתנהלים עם האוכל.מניחה שבאמת אם הוא דתלש הרבה זמן הוא שכח כבר את ענין התנור.גם לי יש דתלשים במשפחה שממש מתחשבים, אבל חושבת שגם הם לא היו שמים לב לענין החימום בתנור.

מסכימה לגבי התנורבוקר אוראחרונה
גם אצלנו זה ככה
וואי...איזה לא נעיםיעל מהדרום

לק"י

למשפחה קרובה מן הראוי לדאוג.

זה גם לא מישהו בודד ששומר כשרות. מן הסתם שהיו לא מעט.

האמת שבסוף היה אירוע לא גדולאנונימית בהו"ל
אבל היינו חצי דתיים, מספיק חשוב להתאים משהו אלינו
לגמרי....יעל מהדרום

לק"י

לי יש אחות טבעונית, אז הכי הגיוני שאני אדאג לה לאוכל באירועים. לא חייבים שיהיה לה הכל, אבל שיהיה מה.

היא משפחה קרובה, לא איזה סבתא של הבת דודה מהצד השני.

מוכר מאוד!זמינה

ותחשבי שהייתי במצבים כאלו עם ילדים שצריך לומר להם לא לגעת בכלום

למדתי להאכיל את כולם לפני (קונה להם פיצות אז הם מאושרים)  ולשמוח ביחד המשפחתי

גם אצלינו נושאי שיחה זה קשוח ביותר בטח מאז הבלאגנים של הרפורמה ועוד יותר מאז המלחמה בעזה, אני מנסה למצוא נושאי שיחה לא נפיצים, להחמיא על מה שאפשר, לשתוק הרבה גם כששומעת דברים כואבים וללכת הביתה בידיעה שעשיתי מה שיכולתי.

משערת שגם לצד השני יש מה לומר עלינו כי כל אחד רגיש לדברים אחרים.

מציעה לפתוחהמקורית

ולבקש להתחשב או להגיע שבעים או להביא פיצה בעצמכם

אצלנו השיח במשפחה על הכשרות פתוח, לא אוכלים טרפות ב"ה אבל לא ברמה שלנו אז מדברים על מה כן ומה לא, כשברור לנו שזה שיח לגיטימי

אתם התחשבתם עם האקדח, לגיטימי שיתחשבו בדברים אחרים שחשובים לכם. לא רואה סיבה להשאיר את זה לא פתור ולצבור מרמורים

אצלנו אחרי תקופה קצת מתוחה בהתחלה פתחתי שיח ומאז עובר בטוב והכל בסדר

רק לי מוזר ממש הבקשה על האקדח???אונמר

מה נשמע עם אנשים.

בחיים לא הייתי מכבדת בקשה כזו. אני לא אגיד לך אפילו לבוא עם חולצה עם שרוול ולא גופיה.

על האקדח אתה בא עלי??

אני כן מצפה שיבואו בצניעות בסיסיתיעל מהדרום

לק"י

(חולצה עם שרוולים, לא מחשוף גדול, מכנסיים לא קצרים).

לא מבקשת אולי, אבל כן ברור לי שאמורים לכבד. למרות שמאנשים שמבקשים ממני לא לבוא עם אקדח, בהחלט אפשר לבקש לבוא עם לבוש מכבד. מבחינתם זה כנראה ממש דת, הפציפזם הזה (לא שאני מסכימה איתם כמובן. אבל יש מצבים שעדיף לכבד כדי לשמור על יחסים תקינים. בטח אם מדובר בביקור של פעם ב...).

טכנית לא הבנתי את הענין. מה המטרה שלה בבקשה הזו?אונמר
פציפיזם יכול להיות גם החשש מעצם הימצאות הנשקירושלמית במקור
כלומר חשש פרקטי של תאונה שעלולה לקרות,

אבל גם כוללת את הרתיעה מהנוכחות שלו במרחב האישי שלהם, רתיעה מכך שהוא חלק מחיי היומיום (במגוריהם כביכול אין סיבה לנשק), העובדה שהוא בתוך בית עם ילדים, והצורך להסביר להם. מבחינתם שהילד גם לא ילך לצבא... יש למשל הורים פציפיסטיים שמסרבים לחשוף את הילדים למשחקים עם אלימות וכיבוש, אפילו משחקי קופסה, אז הם לא ירצו מראה של הכלי הזה עצמו בבית.

(חושבת על הקבלה של אולי לבוא במעיל פרוות שועל לבית טבעוני)

(כמובן שאני אישית לא מזדהה, רק מסבירה את העמדה שיכולה להיות, ותמיד שווה שהפותחת זו שתסביר, או שתשאל את קרובי מהשפחה הפציפיסטיים אם אינה יודעת)

מהשאלה שלך, שווה לך לגגל פציפיזם. חנוכה שמח!

תודה. ווא קשה לכבד במציאות חיים שלנו.. מבינה אבל.אונמר
פציפזם זה עניין מצפוני. לא?יעל מהדרום

לק"י

לא נשמע לי שזה קשור לחשש מתקלות עם הנשק.

אלא לזה שהם נגד מלחמות (חיים בסרט. אבל שיהיה).

ככה הסבירה לי פציפיסטית בעבר. לא התווכחתיירושלמית במקור
חחח...נשמע לי כמו תירוץ שלהיעל מהדרום
היא בסך הכל אמרה שזה יכול לכלול גם את זהירושלמית במקור
היא לא אמרה שזו הסיבה של עצמה... דיוני מטבחון כאלה בעבודה אם את מכירה. התעניינתי באופן כללי והיא ענתה על מה שמכירה.
תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

קחי בחשבון שהיא אולי התמסכנה גם לאחריםחילזון 123

הם רק לא לקחו קשה את ההתמסכנות הזאת והרגישו בנח להגיד שזה מה שמתאפשר להם.

או שאולי היא יותר "מפחדת" מהתגובה שלהם ולא מרגישה בנח להגיד להם 'לא' ...

(אגב גם לך היא אמרה שתשארו)

נכון שיכול להיות שמלכתחילא ההתנהגות שלך יותר מכבדת ונכונה.

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

יכול מאד להיותהשקט הזה
אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאףאחרונה

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
אצלה עברו יותר שנים ממה שאמרו להניגון של הלב

וגם לא באמת חזר לה מספר גבוה, היא מסתדרת בקלות גם בלי משקפיים

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
כן. יש להם אחריות לכל החייםכובע שמש

אם כמובן זה מתאפשר מבחינה טכנית למבנה העין וכו'.

במדידות ובדיקת התאמה הם לוקחים בחשבון גם ניתוח תיקון

לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
לא עשיתי לייזרואילו פינו
התחתנתי עם 2.. עכשיו יש לי 5 אחרי 3 לידות..

שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדולל

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

תלוי בסוג הניתוחואני שר

בביטוח שיש בקופת חולים

ובהסכם של קופת חולים עם המקום

הפער לאותו ניתוח באותו מקום בין השתתפות קופות חולים יכול להגיע לאלפי שקלים (מניסיון), אז צריך לברר ספציפית.

יודעת על גיסתיבשורות משמחות

שעשתה

המספר עלה לה ובמהלך הזמן גם הסתבך ונהיה קרע ברשתית

וואי איזה באסה ואיך היא עכשיו?השם גדולל
רפואה שלמה!
הייתה תקופהבשורות משמחות

מורכבת עם הראייה

עכשיו יותר בסדר אבל כן זקוקה לטיפות קבוע

והנזק לרשתית הרופאים אמרו לה שזה כנראה וודאי מהניתוח

יש פה עניין של סיכוי מול סיכון

זה גם תופעה שהחלה הרבה דיי הרבה שנים מהניתוח אבל ממה שהבנתי ממנה זה אחת מהסיכונים לטווח רחוק של הניתוח

דוד שלי עשה ועלה לו אחרי 10 שנים בערךזוית חדשה
ובלי לידה מן הסתם 🙃
משהו שצריך לדעת- אחרי לייזר, סביב גיל 40+ יש צורךואילו פינו

במשקפי קריאה..

קצת מוקדם יותר מאנשים ללא משקפיים..

אולי הגיל קצת משתנה אבל ממה שהבנתי זה די מחייב שיהיה 

דווקא הרופא אמר לי הפוךשומשומ
שזה מעכב את הזוקן הראיה. 
מכירה כמה שעשו והתחיל להם ממש מוקדם🤷‍♀️ואילו פינו
לי פעם אופטומטריסט אמרבארץ אהבתיאחרונה

שלפי מצב העיניים שלי עכשיו, לא בטוח שאני אצטרך משקפי קריאה. אבל עם אני אעשה לייזר, אז אני כן אצטרך אחרי גיל 40.

(לא בטוחה שהבנתי אותו מדויק. בכל מקרה לא עשיתי לייזר ולא שוקלת לעשות כרגע).

עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אני עקרתי לא מזמןחנוקה

מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.

עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.

הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.

בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.

זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה

בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום

בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.

מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינו

תלוי איפה השן..

ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..

אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה.. 

תלוי מאוד באופי העקירהכבת שבעים

לי היתה עקירה ממש פשוטה, יצאתי מהעבודה, הלכתי לעקירה וחזרתי מיד לעבוד... לדעתי אפילו לא לקחתי שום משכך כאבים

וואי שרשור בול בשבילימאמינה-בטוב
תכף יש לי תור לעקירה שן תחתונה כירורגית, מקווה ממש שיהיה סביל
מנצלשתשמעונה
אשמח להמלצה על רופא מומחה או פרטי לעקירת שיני בינה (שגדלה לרוחב)
פרופסור שלמה קלדרון. מצויןאנונימית בהו"ל
איזה אזור?מאמינה-בטוב
אני עקרתי במרפאה בירושלים (בבעלז)בארץ אהבתיאחרונה

על פי המלצה של רופא שיניים מצוין שאני סומכת עליו.

הלכתי לשם פרטי, עלה לא מעט, אבל הרופא שיניים ששלח אותי לשם אמר שהמחירים שם יחסית זולים ביחס לפרטי.

יכולה לתת מספר בפרטי.

תודה בנותמחי

זו שן עליונה, והיא לגמרי בחוץ אז מקווה שזה יעבור בטוב 🙏

לא אכפת לי לקחת משככי כאבים, אני פשוט זוכרת את עצמי אחרי פעם אחרת שעקרתי שהגעתי הביתה וישנתי שעות. אבל אני לא זוכרת איך הרגשתי בימים שאחרי 🙃

מתארגנת על אוכל רך וקר בעזרת ה'.

חוששת איך אסתדר עם הילדים... לא להרים בן שנתיים וחצי זה קצת קשוח 

לא לדבר ולא לצעוק עוד יותר קשוח עם ילדים בחופש 😆

אותה שאלה-על טיפול שורש? איך ההתאוששות אחרי?בורות המים

כמה אפשרי לקחת אקמול ולהסתדר ?

בעל במילואים וכו..

לי כאב מאוד ביום הראשוןמחי
בימים הבאים תפקדתי כרגיל, עם משכך כאבים 
שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
אני בד"כ מארגנת ומיד יוצאיםשלומית.

אין זמן ביניים שהם משועממים.

קמים, מתלבשים, יוצאים.

אם יש לי ארגונים מעבר, משתדלת לעשות לפני שהם קמים 

את ממש פריוילגיתחנוקהאחרונה

הילדים שלי קמים מאד מוקדם, עםה שמש.

בחורף זה סבבה אבל בקיץ בחמש ועשרה כולם ערים (זה לא קשור לאור זה קשור לשמש, כי החדר חשוך לגמרי)

זה לא תמיד בשליטתינו כמה זמן בוקר יש

(אכן הבוקר אצלינו ארוך וזמן מופלא שהם משחקים בו בכיף. אני מלבישה ממש בסוף, אחרי שהתיקים ארוזים ואני מוארגנת להוציא אותם/בעלי.

כי אין לי כח לעצבים של ילדים מאורגנים שעכשיו צריך להישמר שיישארו ככה ובגד מתלכלך וכו')

לנו אין מסכים אז זה לא אופציה והילדים לא מכיריםהמקורית

שום דבר אחר

קמים, מתארגנים, ויושבים לשחק או לקרוא נגיד

אוכלים משהו

ויוצאים

מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחי

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

שעה זה הרבה...מתואמת

(בשעה אפשר להספיק גם להעיר, גם להלביש, גם להתארגן וגם לשלוח כבר למוסדות...)

אנחנו מפעילים לפעמים סרטונים בטלפון לילדונת, אבל היא היחידה שאנחנו עושים לה את זה, כי היא מאתגרת מאוד-מאוד בהתארגנות בבוקר (על הרצף האוטיסטי) ואנחנו מחפשים כל דרך להקל. בכל אופן, מדובר בלא יותר מרבע שעה, שתוך כדי אנחנו מנסים לארגן אותה.

לשאר הילדים אנחנו מפעילים לפעמים שירים כדי לעורר אותם. לעתים רחוקות מי שכבר מאורגן זוכה לצפות בסרטון, אבל זה לא בשגרה.

(אני לא כזו אלופה בהישמרות ממסכים... לצערי הילדים שלי רואים יותר מדי מסכים במהלך היום. אבל איפה שאפשר משתדלת להמעיט...)

מה את חושבת על זה?המקורית
אני גם חושבת ששעה זה הרבה במיוחד בבוקראנונימיות

זה לא ממש בריא לפתוח את הבוקר עם כל כך הרבה גירויים..

אני אודה ששנה שעברה הייתי עם היפראמזיס ובעל במילואים ונפלתי גם למלכודת של מסכים בבוקר.

וזה מאוד נח וקשה להפסיק

אבל ברגע שהחלטתי עם עצמי שדי בכל מחיר אז מאוד מהר הן התרגלו שאין.

היום הן פשוט מתארגנות (קצת יותר בנחת) ומשחקות.

בהתחלה הן היו מבקשות והיום הן כבר לא מבקשות יודעות שזו לא אופציה.

בעיקרוןהשם גדולל

אצלי יש "תחנות"

נטילת ידיים

להתלבש, לא יוצאים מחדר עד שמתלבשים אלא אם כן צריכים להתפנות..

שטיפת פנים וצחצוח שיניים

קרם פנים וסידור שיער.. מי שרוצה מקבל נשנוש בוקר או כריך.. מי שלא יש דפים ועפרונות ציבעוניים בשולחן (כמות קטנה) עד שהם יוצאים..

האמת שלא הבנצי מתי יש זמן 😅בוקר אור
קמים מתארגנים יוצאים.. בדרך כלל הפוך, אין לנו זמן מיותר בבןקר
אין לנו טלויזיהפה לקצת
אצלי הם משחקים עד שאני מתאפסת בבוקר ואז שותים ומתלבשים ובזמן שנשארים חוזרים לשחק
איך אנשים עם המון לחץ בעבודה רזים ואני לא?אובדת חצות

כשיש עליי סטרס או עומס או תחושת רחמים עצמיים על עומס, אני אוכלת לא מסודר, הרבה ומשמין כדי לפצות.

אכילה רגשית. אבל - איך יש מנהלות רזות, רכזות רזות, והרבה נשים במשרות בכירות שעדיין רזות? הרי עליהן מן הסתם יש יותר לחץ ועומס ואחריות- להן בטח יש פחות זמן להתמיד באוכל בריא או פילאטיס, אז איך זה הגיוני?

לפעמים זה גניםואני שר

לפעמים אוכלות פחות מהלחץ

לפעמים מנוהלות מספיק כדי שלמור על בריאות גם בעומס

מבינה את התסכול

אבל לא יודעת איך זה עוזר לך

עזבי את זה ותתרכזי במה נכון וטוב ואפשרי לך

אני כמוך124816
אבל רואה סביבי גם נשים שהטבע שלהן שונה ודוקא כשהן עמוסות ולחוצות הן לא מוצאות זמן לאכול/ אין להן תאבון וכדו'... גם שם זה לא אידיאלי וגם אם לא גורם להשמנה יכול לגרום לבעיות אחרות...

ומאמינה שיש גם את הבודדות שיכולות גם לעמוד בעומס וגם להתמיד באוכל בריא והתעמלות, אבל אותן אני פחות רואה סביבי...

לאנשיםoo

במשרות בכירות לרוב יהיה תכונות אישיות גבוהות

מה שעזר להם להגיע למשרה

וזה גם מה שעוזר להם לתזונה נכונה ומשקל תקין

מודעות תכנון ושליטה עצמית

בנוסף אם לומדים ניהול זמן ואנרגיה נכונים

אפשר להספיק בחיים גם קריירה וגם אורח חיים בריא (וגם עוד דברים)

איך לומדים את זה?..שוקולד פרה
ע"יoo

1. הגדרת מטרות

2. תכנון זמן/ כוח ריאלי לכל מטרה

3.תיעדוף משימות לפי רמת החשיבות

4. שיבוץ המשימות באופן יומי/ שבועי/ חודשי וכו

5. להשאיר מקום בלו"ז לבלתמים והפסקות

6. לעשות בקרה תקופתית על עלות תועלת של ביצוע המשימות לעומת הזמן והאנרגיה שהן לקחו

במידת הצורך לחזור שוב על הסעיפים מחדש

הבעיה שלישוקולד פרה

שאני לא מחשבת נכון זמנים

כמו באג כזה חח

ובכלל אני לא זריזה

זה קשהooאחרונה

לחשב זמנים באופן מדויק

אני תמיד מוסיפה זמן נוסף מעבר למה שחשבתי

נניח משימה שלוקחת שעה אני נותנת לה שעתיים

כי כמעט תמיד יש בלתמים

וחוסר דיוק בתכנון

על זריזות אפשר להתאמן

לא לעשות יותר מהר

אלא יותר יעיל

אני תמיד מחפשת את הדרך הקצרה ביותר שנותנת את התוצאה הטובה ביותר 

חחח שאלת חייאפרסקה
עם כמות הזמן שאני מבלה בעבודה בלהתרוצץ ממקום למקום, הייתי צריכה להיות כבר מקל 😂
לפעמים זה הנס קפההשם גדולל

שסוגר את התאבון..

תכנון זמן נכוןהמקורית
כשאת מפנה זמן לעצמך, יהיה לך זמן. זה מגיע גם עם תחושה שאת חשובה וראויה ודברים אחרים פחות חשובים יחכו או יעברו למיקור חוץ

וגם - יש אנשים שעומס ועשייה עושה להם טוב וממקד אותם, יש אנשים שפחות. השאלה היא איפה את נמצאת בסקאלה.

זה לא קשור בכללניגון של הלב

כשלך יש עומס את אוכלת לא מסודר. לא לכל הנשים זה ככה. כשלי יש עומס אני בקושי אוכלת, יכולה לעבור גם ימים שלמים בלי אוכל או עם ארוחה אחת ביום. זה משתנה בין כל אדם, ולכן זה שהן במשרה בכירה או שיש להן הרבה עומס לא משפיע על הרצון שלהן.

גם זה שהן במשרה בכירה לא אומר שהן עמוסות יותר. יכול להיות שכמו שכתבו פה הן יודעות לתכנן זמנים נכון, או שלהן יש פחות דברים בחיים האישיים שמעמיסים עליהן או שיש להן יותר עזרה
וזה גם אופי של אנשים כמה הם מרגישים עומס וסטרס או שהם נהנים ופורחים מזה

אולי יעניין אותך