>>>>>>>>>>>נעמה...
קראתם את הספר "מעורב ירושלמי"?
אאני חושבת שכמעט כולכם.....
אז עכשיו נקודה למחשבה על הספר הזה-
הספר בעצם מציג את הדתיים מנקודת מבט קצת...קיצונית.
כאלו של מה שמענין אותם בערך זה רק חבריות בין בנים ובנות. אה, וגם קצת מחשבות מה לעשות שנה הבאה.
אני לא יודעת איך זה אצלכם, אבל אצלנו (בסניף,בשכונה) אפילו בגילאים של הדמיות בסיפור (שמיניסטים ושביעיסטים ואפילו יותר צעירים) אין חבריות בין בנים בנות. זה תמיד היה נראה לי כזה כזה קיצוני, כאילו מרק לדתיים לייט.
אבל.....בגילי המופלג אני פתאום קולטת שיש כאלו שאצלם זהלא משו דתי לייט, שיש כאלו שהם ממש דוסים-ויש להם חברים\ות. אצלנו זה רק בבנ"ע ורובם  שם לא ממש דוסים, זה סניף די מקולקל...
אז רציתי לשאול איך זה אצלכם-חבריות בין בנים בנות-זה משו רק לדתיים לייט, או לכולם?
(ו-לא אינלי תוכניות בדרך...אני בעזרא {ולא רק בגלל זה....<<})
כמובן שיש הבדל בין חברויות בגיל 18-19 לבין חבריות בכיתה ח ט !!!!
יאאלה-תענו, ובלי חפירות... 

**-Rעות-
בס"ד

לענ"ד

תלוי מתי רוצים להתחתן אם רוצים להתחתן בגיל 18וחצי 19 אז חברות בגיל הזה היא דבר מתבקש..
אבל אם בראש חבר להנאה כן כן...גם בגיל 18 ו19..זה דבר דיבלי לחלוטין בדיוק כמו כיתה ח'..
אבל במצב שנוצר היום כמעט לכולם היה או יש חבר..

הבעיה של הדור...
וגם דוסים דוסים נופלים בה.
היה לפני כמה זמן שרשור על מישי>>לביאה...
שבגיל 15 היה לה חבר והיא חשבה שהם יתחתנו ובסוף הוא  התחתן עם חברה שלה..
אנשים משתנים!!!!!!!!!תחשבי איך זה בחתונה לחשוב על זה שאשתך\בעלך הוא לא הראשון שאת קושרת איתו\ה קשר?!
יש ילדים בגיל הטיפש עשרה שאומרים שיש כאלה שאח"כ מתחתנים!אבל זה ממש תירוץ עלוב!לסכן את הטהרה שלך בשביל ה2% הזה?!
חח...ויש את האלה שלא יודעים איך להגדיר את זה אצלםאביה...
בנדוד שלי למשל, בן 19 שיוצא עם שמיניסטית - ולא נראה לי שהם מתכוונים להתחתן בעתיד הקרוב....
אבל בעז"ה!

לבוש, בקרוב אצלך (או יותר נכון אצל אודליה..)
חיחיחי

אמ...אני שונאת סטיגמאות!!!!!!!!!ד"ר אריק
בס"ד
שונאת שונאת שונאת!!!!!!!!!!!!(יותר מבנים...שבטי היקר...אהמ...אהמ!)
אם אני דתייה לייט אני חייבת שאהיה לי חבר?לא!
אם אני דתייה, זה אומר שאני לא מקללת??לא!
אם אני חילונייה זה אומר שאין לי מוסריות?לא!
ת-פ-ס-י-ק-ו כ-ב-ר-!-!-!
באמת נמאסתם די!
ושאלה לי עליכם, מה זה ההגדרה של חבר וחברה?
אני שואלת בשיא הרצינות!
אני דיברתי עם בן מהיישוב שלי וכולם עכשיו בטוחים שההינו חברים!צאו מהסרט!
לבן ולבת אסור לדבר כבר בחיים?

זה לא כל כך טובנועמיק
שדיברת עם בן כך שכולם בטוחים שהוא חבר שלך.
אני מכיר הרבה אנשים שבאמת לא דיברו עם בן\בת בחיים,ונראה לי שהחיים שלהם אחרי החתונה יותר טובים(אני לא מדבר כאן אם זה אסור או מותר).

ההגדרה של חבר וחברה זה של בן ובת שהם בקשר חברותי שלא למטרות נישואים,כאשר בא לידי ביטוי בקשר שהם בן ובת.
כלומר,(למתקשים) קשר כמו של חבר(לבנים) וחברה(לבנות),רק עם בן המין השני.

לדוגמא,קשר של בן עם בן זה לא בעייתי.קשר של אח עם אחותו זה לא בעייתי(לא בא לידי ביטוי שהם בן ובת).קשר של אנשים בני 20+ הוא בדרך כלל לא בעייתי,כי הוא למטרות נישואים(גם אם בסוף לא יצא מזה כלום).

בעיקרון גם קשר של חבר-חברה יכול להיות לא נגוע בכלל ביחסי בן-בת,אבל כמעט שלא יצא לי לראות בחיים דבר כזה,וקשה מאד לקיים קשר כזה בלי לגלוש גם ליחסי חבר-חבירה שכתבתי לעיל.
אצלנו מישהו עם חבר/ה היה נחשב לבנאדם מקולקללולה=]
וחסר תקנה, ואין סיכוי שאי פעם יחזור להיות צדיק ולהשתלב אצלנו בחברה... 
ככה זה היה מנקודת המבט של ילדה בכיתה ז' לפני 3-4 שנים..

היום אני רואה את זה כדבר נורמלי לגמרי, וזה כבר לא משהו שרק המקולקלים ביותר נמצאים בו.. 
אני לא מצדיקה ולא אומרת שזה טוב, אבל אני פשוט לא בשוק כל פעם שאני מגלה על זוג חדש... 
זה כבר לא כזה סיפור גדול, ואנשים יכולים להיות הכי צדיקים בעיני למרות שיש להם חבר/ה... זה לא טוב, וברור שעדיף בלי, אבל אם יש, זה לא מראה שום דבר, ואי אפשר בכלל לקרוא לאנשים כאלה 'דתיים לייט'... 

(למען האמת, אי אפשר בכלל לקרוא לאף אחד ככה, האדם יראה לעניים וה' יראה ללבב..סתם נקודה למחשבה )

אגב, ליאת רוטנר באמת עשתה עבודה גרועה מאוד בלהציג את הנוער הדתי... אנחנו אמורים להיות יותר ערכיים, לא?? 
סופרת מעפנה..פוטצקי
ומי שלא מסכים איתי שיקום!פוטצקי

ספרים בלי תוכן ורמה...אביה...
ובואו נדבר דוגרי: בנים ובנות צריכים להיות ביחד למטרות חתונה בלבד.
כי ככה ה' ייעד להם.
כל הקשרים והחברויות האלה בגיל צעיר של היום הם רק היגררות וחיקוי הגויים..

אצלנואנונימי (פותח)
אצלנו(אני בעזרא..) ממש לא מקובל כל הקטעים של בנים-בנות בכיתות ח'-ט',וכןן מה לעשות אלה שכן בקטעים האלה נחשבים לפחות "דוסים".
ככה גם אצלנו...אביה...
אממ.. אצלינומיטלאחרונה
בשכבה- יש בערך ל-10 בנות מתוך 57.. (כיתה יא') וזה לאו דווקא בנות דתיות לייט..

במושב- אם למישהו יש , זה מתקבל על הדעת.. הרוב יודעים על העניין וזה לא איזה משו שלילי.. זה מקובל..

אני חושבת שזה לאו דווקא לדתיים לייט.. בכלל לא... אין לי בעיה עם זה, אני לא מעודדת, אבל זה שלמישי יש חבר זה לא יוריד לה את הרמת דתיות בעיני
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך