בעקבות הסדרה של כאן 11 טיפול זוגיאובדת עצות 😐
בפרק שעלה הערב תמר ואגמון הגיעו אחרי משבר מטורף שבמהלכו מתוך כעס נזרקו מילים מזעזעות שבתוכם גם הלוואי שתמותי.
בסוף הפרק התחבקו ובכו.

אני לא מצליחה להבין איך אפשר להמשיך לאהוב אחרי דבר כזה ולרצות להמשיך להיות יחד. נשמע לגמרי לא הגיוני!!!
פעם אחת קרה שבעלי עשה משהו בסגנון והעיד על עצמו שזה נעשה מתוך כעס ואני לא מצליחה לסלוח באמת בלב שלם.
פגע לי קשה באמון בו וערער את הזוגיות שגם ככה לא יציבה.

אשמח לשמוע תובנות בנושא.
האמת שיצא לי להציץ, וזה פשוט מרגיש ככה- להציץ.חצילוש
כאילו את מציצה לחיים האינטימיים של הזוגות האלה, וזה מחליא. מרגילים אותנו להיות חטטנים ומציצנים.. ואחר כך כמובן גם רכלנים.. חבל שכל העולם יראה את הדברים הכי רגישים שביניהם, ואדרבה, כשמדובר בזוג שגם ככה יש להם הרבה אתגרים, זה עלול עוד יותר להקשות כשזה יעלה לאוויר וכל העולם ואישתו יתחיל להגיב ו"לקחת צד"..
התלבטתי המון אם לראות את הסדרה בדיוק בגלל מה שכתבתפצלשונת לרגע
אבל עניין אותי ממש לראות איך המטפלת מנהלת את הטיפול... בתור סטודנטית לטיפול אני יכולה להעיד שרק מ10 דקות מהפרק הראשון למדתי דברים משמעותיים.
שהקב"ה יסלח לי🙈אבל באמת קשה לבלוע את החשיפה תוך כדי...

ולגבי השאלה - זה קשה ממש וזה עדיין אפשרי לשקם אמון וביטחון. במיוחד כשאתה במצב שבו אפשר רק לעלות למעלה...
באופן עקרוני את צודקתאובדת עצות 😐
ואפשר באמת לראות בתגובות שיש כאלו שנכנסים בהם.
מצד שני אני מניחה שעשו את זה במודעות רבה לכל ההשלכות.
באופן אישי נכנסתי לראות מתוך סקרנות איך נראית זוגיות של אחרים באמת ולא על פי תסריט שמישהו כתב.
וגם ממקום של לשמוע את המטפלת, ההדרכה וההכונה שלה.
יש אנשים ונשים שסלחו על בגידה, אני מסיק מכך שהכל אפשריפשוט אני..
כמובן זה לא מתאים לכל אחד, והסליחה כנראה תגיע (אם תגיע) רק אחרי עבודה רבה מאוד של שני הצדדים, אבל זה עדיין אפשרי.
את יודעת כמה פעמים אמרתיהגיבן מנוטרדהם
לאישתי ״תמותי״ או ״בת זו**״ וכדומה
זה נאמר בכעס ובשעת ריב אבל היא יודעת שאני מת עליה.
אצלינו כועסים מהר וסולחים מהר לא יודע אם זה עדיף לכעוס לאט ולסלוח לאט כמו אצלכם.
אצלינו הפוך לגמרי..אור123456
נשואה מעל 20 שנים בחיים לא קיללתי או אמרתי מילות גנאי וההפך..וכן התעצבנו אחד על השני אבל אצלינו זה קו אדום ברור..אבל אם נפגעתי זה כנראה לנצח...לא מצליחה לשכוח 😥
מזדהה ממש עם מה שתיארת וכתבתאחד מכולם
מצב ממש דומה

בעניין הפגיעות אני מצליח להעביר הלאה... אשתי הרבה יותר לאט... מוכר
נשים בד"כ זוכרות יותר ונפגעות יותר*אשתו של בעלי*
ולכן ממשיכות עם הברוגז יותר זמן.
גברים מדפדפים יותר מהר.
ברור שיש כאלה יוצאי ויוצאות דופן.
יודעת על מה אני מדבר, אהאחד מכולם
אכן כנראה זה כך...
עוד חלק בזוגיות
זוגיות זה אכן פאזל מורכב*אשתו של בעלי*
עם המוןןן חלקים.
מורכב זה לא מילהאחד מכולם
פאזל מחלקים שונים ומגוונים
אפילו כמה סוגי פאזלים
זה חלק מהמורכבות
לא בהכרחפרצוף כרית
לא בהכרח שנשים לא סולחות מהר

אולי פשוט - גברים לא יודעים לבקש סליחה עמוקה ולא שטחית, ולכן הסליחה פחות מתקבלת?
גברים יותר שטחיים, נשים יותר אמיתיות, בעיניי, על פי רוב (לא מכלילה, יש יוצאים מן הכלל)

כשמבקשים סליחה אמיתית מהלב, יותר קל שהיא תתקבל
לא מסכיםהגיבן מנוטרדהם
לעומת זאת כשאני מקלל אני שיטחי ולא באמת מתכוון
אוי וויסופי123
זה מאוד תלוי באופי של האנשים ובתרבות שזה גדלומיקי מאוס
מי שגדל בבית ובסביבה שמילים דומות נזרקות בלי סוף, אז האמירה הזו מאבדת את המשמעות המקורית שלה ונשמעת באוזניו יותר כמו " אני ממש כועס כועס"
היא מבינה שהוא בעצבים אבל בעצם זה לא יותר חמור מלעקוף אותו בכביש- גם הנהג ההוא היה חוטף כאלה מילים (זה אמירה כללית, לא מכירה את הדמויות האלה ספציפית)

וגם אנשים שונים יגיבו שונה לדרמות- יש אנשים שמתחממים מהר , יש אנשים שסולחים מהר ולכן גם כשקורה משהו משמעותי - כל אחד יסחוב את זה לאורך זמן אחר
מסכימה איתךאובדת עצות 😐
באופן ספציפי לגבי הזוג הזה זה נראה די נורא.
הם תוקפים אחד את השני שוב ושוב בצורה נוראית ומצד שני מלאי תשוקה.

בעיניי זה משהו בלתי נתפס ולא נראה בריא בכלל. אפילו על גבול של אלימות.
מעניין לאן זה יתפתח.
שאלה תמימהרחל משה
תגידו, זה אמתי
ככה זוגות מוכנחם לחשוף את כביסה המלוכלכת.
אחרי מה שכתבו פה ראיתי ותהיתי אם מדובר בזוגות
לגמרי אמיתייםאחד מכולם
אני מכיר זוג אחד, או לפחות את הגבר...
מזעזע. רחמים באמתבסדר גמור
שככה הוא מוכן להרוס בידיים את עולם הסוד של הזוגיות שלו
לא ראיתי את הפרק אבל...רויטל.

באמת מילים מכאיבות  ואפילו פוצעות, אבל יקרה אני בטוחה ומאמינה

שאנשים יכולים להשתנות,כמובן על ידי עבודה על המידות ובהכוונה טובה,

מכירה אנשים שפתחו כבר תיק ברבנות,ועל ידי הדרכה נכונה שינו את הבית

מקצה אל קצה, והיום ממש חיים טוב עם שלום בית טוב וכנה,והעיקר יקרה לא

להתייאש ולהתקדם הלאה בהצלחה רבה רבה לך אמן.

בעקבות השרשור בפורוםמצטרפת לפורום
ראיתי את ארבעת הפרקים, אכן יש קטעים"קשים לצפייה" וגורמים לתהות איך אפשר להמשיך לאהוב.
יכולה להגיד שבפרק 4 היו כמה קטעים שהזדהתי ופשוט בכיתי.
מה שראיתי גרם לי להבין ולהתחשב בהתנהגויות של בעלי כלפיי ובכלל בחיי היומיום.
בעקרון אנחנו לפני טיפול זוגי..... חושבת וחוששת אם ככה נראה בטיפול....., אשמח לשמוע מניסיון של מטופלים האם הסדרה משקפת טיפול זוגי? כי עד כה לא עשה לי רושם של "טיפול" המטפלת רק הקשיבה ומדי פעם מתערבת בשאלות ובמילות קישור, האם בטיפול זוגי לא אמורים לקבל טיפים, המלצות ועצות?
מתלבטת אם להציע לבעלי לראות ביחד את הפרקים, ממליצות? (יתכן וראה לבד)
יש כל מיני סוגים של מטפלים וטיפוליםבסדר גמור
תלוי מה את בוחרת
עברנו כמה מטפלים,Noni
אצל אחת זה היה די דומה (אם כי אי אפשר לדעת באמת כי מראים ממש קצת על המסך) אצל הנוכחי המון המון כלים ועצות
כדאי לראות את זה? זה נותן משהו? מפחדת שישפיע עלי לרעהחבובוש

לא יודעת להגדיר, אבל לשמוע משהי מדברת לא יפה לבעלה, יכול לצור באיזה שהוא מקום בראש שזה אפשרי.

לכן שואלת, האם מעבר לחוויות צפיה כלשהיא (מי שישמע) זה נותן עוד משהו???

תחושת בחילהבסדר גמור
לא ראיתי אבל ממש לא נראה לי שזה המקוםחולת שוקולד
להתקדם דרכו בזוגיות
אנחנו רואים את זה ביחדחדש*חדש
ואני מבין את כל הביקורת כאן..
באמת יש פנים לכאן ולכאן, ובעיני יש גם תרומה מסויימת לזוגות עצמם בזה שהם נחשפים..

בכל אופן, באתי להגיד שלזוגיות שלנו זה עושה טוב
זה מאוד פותח לנו את המחשבה וגורם לנו לדבר על דברים שככה סתם לא היינו מדברים עליהם.
כאילו מרגישים שזה גם סוג של טיפול זוגי לשנינו...

אחרי כל פעם שאנחנו רואים אנחנו מדברים המוווןןן
לדעתי הם לא באמת מתכוונים לזהחולת שוקולד
יש אנשים שבזמן כעס זה סגנון הדיבור שלהם, זה לא אומר שהוא באמת רצה שהיא תמות- גם לא בזמן שאמר את זה
יש לי הרבה מחשבות על הסדרה הזו, מכל מיני כיווניםנגמרו לי השמות

מישהי יקרה הפנתה אותי אליה וצפיתי גם בכל הפרקים.

בגלל שכל הנושא הזה קרוב לליבי מאוד, רציתי לכתוב את כל המחשבות שהיו לי, אנסה לסדר לפי סעיפים:

1. קודם כל ובראש ובראשונה - הזוגות עצמם המשתתפים בתוכנית:

הם הראשונים שאני חושבת עליהם בתוך כל זה.

והתחושות שעולות הן תחושות של חוסר הבנה - לא רק מצידם, אלא בעיקר מצד המטפלים שלהם בסדרה - להיכנס *במכוון* למקום הכי הכי אינטימי-אישי-קיומי של הזוגות שם, כל אחד מהם בנפרש ושניהם גם יחד כזוג - ולחשוף את המקום הזה לעיני כל ישראל.

זה כ"כ כ"כ תמוה בעיניי, ושוב, עוד לא דיברתי על הצד של הצופים - אלא כרגע רק על הצד של הנצפים עצמם, של המשתתפים עצמם.

הרי הם עוברים שם ממש ניתוח לב פתוח בשידור חי...

חיתוך בבשר החי...

מוציאים את כל הכאבים, הסודות הכי כמוסים, 

המקומות הכי קטנים שלהם,

הטראומות,

מדברים גם על בני משפחתם - שהם לא רצו ולא בחרו להשתתף בסדרה - אבל הם עולים שם - וכל מי שמכיר וגם מי שלא מכיר אותם - יודע את כל נבכי נפשם...

והם עצמם?

איך אפשר לשים אותם כך "בגוב האריות" - נתונים לגחמות ולמחשבות ולכל מה שיש לכל צופה וצופה לומר עליהם במקום הכי פגיע שלהם כאשר זה משודר?

ולכל הטוקבקיסטים?

ולכל הביקורת עליהם?

ולכל המבטים?

ולכל זה שכו-ו-ל-ם יודעים מה עבר ועובר עליהם, לפרטי פרטים?

איך מטפל (והמטפלים שם, שניהם נראים סופר מקצועיים ואיכותיים, אז אני עוד יותר לא מצליחה להבין את זה!) - שם במכוון מטופל שלו במצב הזה? 

איך? הרי אחת מאבני היסוד בטיפול זו הדיסקרטיות המוחלטת,

זה יחסי האמון בין המטפל-מטופל

זה הידיעה שאתה במקום בטוח.

בטוח בטוח.

שרק אתה והמטפל כאן, וכלום לא יוצא החוצה.

ואתה בטוח להוציא הכל - ולקבל עזרה וכלים.

אז כאן כאילו עושים בדיוק בדיוק להיפך וזה קשה לי מאוד.

בכנות. לחשוב על אותם זוגות - שעכשיו צופים בעצמם, ויודעים שכל עם ישראל צופה יחד איתם,

שהכאבים והפצעים הכי עמוקים שלהם נגלים לעיני כל,

שהם יודעים שהשכנה עכשיו יודעת שעברנו א' ב' ג',

וההוא מהמכולת יודע שבעבר הייתה לי טראומה X

וההורים והאחים שלי יודעים איך כיניתי את אשתי/בעלי

וכל האנשים שלא שומרים על לשונם - וןאומרים ומטיחים ביקורת כלפיהם - איך הם יכולים לסחוב את כל זה?

ומי יודע אילו נזקים זה חלילה יכול לעשות להם אישית? גם אם לא עכשיו, בעתיד?

ולזוגיות שלהם?

באמת זה בנפשי הדבר הזה... כואב לי מאוד עליהם, ויש בי תמיהה גדולה על המטפלים שהסכימו ונכנסו לכך במכוון.

ובכלל, נדמה שכל התרבות הזו של הכל בחוץ,

כל הריאליטי לסוגיו, קצת נכנס ועלה לאנשים לראש יותר מדי...

לפעמים זה מרגיש כאילו אנשים מן השורה מרגישים קצת כאילו הם חיים בסרט ודמות מאיזה סרט,

עד כדי כך שגם אנשי מקצוע כבר נשאבים לדבר הזה בשביל הרייטינג...

גם בסדרה הזו, גם בסדרה "חתונה ממבט ראשון" וכן הלאה...

כל התרבות הזו של להכניס מצלמות לתוך-תוכי הבית פנימה - איך אפשר?!

שוב, גם מצד המשתתפים עצמם, ועוד יותר מצד אנשי המקצוע...

זה נכון שהם בחרו בזה. אבל רגע, אתה בתור איש מקצוע לא אמור לדעת קצת יותר מה זה עלול חלילה לגרום לנפש שלהם? לזוגיות שלהם? עכשיו? בעתיד? אתה לוקח אחריות על מה זה יעשה להם בכל הזמן הזה?

אז מקסים שיש טיפול, באמת מקסים - אבל למה עם מצלמות? למה שכל העולם יצפה בזה?

ואם רוצים להראות מה זה טיפול זוגי - אז מצוין, זה מבורך בעיניי -

אבל אפשר בדיוק בדיוק באותה מידה להשתמש *בשחקנים* - ולכתוב בפירוש שאלו שחקנים - ואפילו להשתמש בסיפורים על סמך מקרים אמיתיים מהקליניקה - אבל אז כל הדבר הזה של שמירה על הפרטיות ולא לדעת מיהם אנשים נשמר!

אפילו אם היו עושים טקסטים אמיתיים ממש מהקליניקה - רק ע"י שחקנים (ומציינים שהם שחקנים כמובן וזה מבוסס על מקרים אמיתיים לגמרי) - אפילו אז הייתה נשמרת הפרטיות של אותם הזוגות, והם היו יכולים גם להינות מהטיפול וגם לא לספוג את כל הרע שמגיע בעקבות הצפייה הבלתי מבוקרת של כל עם ישראל בהם...

וכמובן שאפשר גם לטשטש פרטים ולהכין טקסט שמבוסס על מקרים אמיתיים אבל עם שינוי פרטים, וגם עם שחקנים, ואז בכלל הפרטיות נשמרת,

לפחות כך ניתן גם להראות לצופים מה זה טיפול זוגי (בערך, כי זה אף פעם לא יהיה אותו דבר כי זו טלוויזיה בסופו של דבר...) וגם לשמור על הפרטיות הכה חשובה, אפילו קריטית של הזוגות כאן.

2. מחשבות על בני משפחתם של המשתתפים -

גם אלו שנזכרים בתוכנית עצמה

וגם אלו שלו -

איפה הפרטיות שלהם?

איפה נלקח בחשבון מה הם מרגישים? גם אלו שלא מוזכרים,

מה זה עושה להם?

מה זה עושה לזוגות שבני משפחתם יודעים עליהם את כל הדברים הללו?

3. מחשבות שלקחו אותי דווקא למקום חיובי - שאולי כל השיח הזה על מה זה טיפול זוגי בכלל יכול קצת להתקדם, להשתנות.

כי לצערי המחשבה הרווחת היא שטיפול זוגי על כל סוגיו - נועד רק לזוגות "מקולקלים",

או זוגות שמשהו באחד מהם או שניהם "דפוק"

וזה כ"כ כ"כ לא נכון.

זו מחשבה שגויה.

טיפול זוגי נועד ***לכל הזוגות***

כולם.

כוווולם.

*כל* זוג באשר הוא יכול להיתרם מלשים פוקוס על הזוגיות שלו.

ולו רק בגלל העובדה שפתאום משקיעים בה מחשבה,

התבוננות,

אנרגיות,

מודעות,

מקבלים כלים,

מקבלים תובנות,

על עצמנו ועל הזוגיות -

זה דבר כל כך מבורך בעיניי!

גם זוג מאוהב שהם 10 מתוך 10 יכול להיתרם ולהיות 11...

זה כ"כ לא הסטיגמה הזו שמשהו בנו דפוק ולא בסדר ולמה אנחנו לא "כמו כל הזוגות האחרים" שהם "לא צריכים" ללכת לטיפול זוגי.

לא!

הכי להיפך

דווקא הזוגות שמגיעים לטיפול זוגי - נותנים לעצמם מתנה, נותנים לעצמם עוד בוסט של אנרגיה ועוצמה לזוגיות שלהם!

4. הבנה של מהות הנישואין - שאני חופרת עליה באמת הרבה כאן אבל זה כ"כ חשוב!

יש גם בהבנה של ***מה זו בכלל זוגיות, מה הם בכלל נישואין***

שאלה של ה*מה*, של ה*איך*, ולא רק של ה"מי" (למשל ב"חתונה ממבט ראשון" כל הדגש הוא על ה"מי" - מי יהיה הזיווג שלי, בלי להתייחס בכלל למה זה בכלל זוגיות, ואיך בכלל מקיימים זוגיות, וניתן לראות פעם אחר פעם שגם זוגות שלכאורה התאימו ב"מי", והיו על גג העולם וזוגיות "מושלמת" לכאורה - נפרדים אחד אחרי השני וזה לא מחזיק. ואם הייתה התייחסות נכונה ל"מה" זה בכלל זוגיות, ו"איך" עושים זוגיות - עם הכלים הללו היה ניתן להחזיק זוגיות יציבה ואמיתית ולא מלאכותית שנמשכת לשתי שניות עד האדם הבא בתור שוב ושוב ושוב...)

אז להבין מה זו בכלל זוגיות, ונישואין בפרט, ולהבין ***שאף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות***

אלא זה לימוד!

לימוד חשוב!

כמו שלומדים נהיגה

כמו שלומדים לתואר

כמו שלומדים להיות הורים

וחייבים להבין את זה

זה לא שמשהו בנו לא בסדר!

זה לא!

זה  להבין שפשוט במהות אנחנו צריכים ללמוד ולגדול לתוך זה!

וככל שיותר נלמד, ויותר נתאמן - כך נהיה יותר טובים בזה!

כמו כל דבר אחר בחיים הללו!

הרי לא ידיגו לאדם בלי השכלה: "למה אתה דפוק ואין לך תואר רביעי ככה פוף כמו קסם?

הוא הרי יצחק עליהם ויגיד שכדי להגיע לזה צריך לעבוד קשה, ללמוד ואז להגיע לכך...

כנ"ל בהורות שלנו

וכנ"ל בכל דבר בחיים הללו.

אז למה בזוגיות זה נראה לכולנו כאילו "או שיש להם את זה" או "שאין להם את זה"

ואם אנחנו לא "נולדים" עם יכולת לזוגיות מולשמת אז אנחנו דפוקים או שזה לא הפרטנר הנכון?

לא!

אתם לא דפוקים!

וזה כן הפרטנר הנכון!

פשוט זוגיות זה דבר שצריך לימוד, זה הכל.

וההבנה הכה פשוטה, אבל הכה הכרחית כאן היא סופר סופר סופר (ועוד פעם סופר) חשובה!

הלוואי שכולם יבינו אותה כי זה יכול לשנות חיים, פשוטו כמשמעו.

ולהציל אלפי אלפי משפחות, ממש כך.

כי ברגע שמבינים שזה מצריך לימוד ועיון,

קודם כל נרגעים

לא נבהלים מכל ריב או מכל קושי ש"הנה! זהו! זו הוכחה שאנחנו לא מתאימים!"

אלא נושמים,

ומנסים לעבוד על זה

לבד,

לבד עם ספרים או הרצאות או חומר אחר

או בעזרת אנשי מקצוע

או באינסוף דרכים -

אבל עובדים על זה!

(והבהרה חשובה: אני כמובן לא מדברת על מצבי קיצון או מצבים בהם הפתרון הנכון עבור כולם הוא אכןם להתגרש, אלא מדברת על כל אותם אלפי המקרים האחרים...)

5. ולגבי שאלתך עצמה - בהחלט יש מצבים שניתן להגיע לקירבה שלמה אפילו אם היה משבר גדול לפני כן (ויש גם מצבים שלא, כמובן)

למשל הזוג אותו הזכרת - ניתן לראות שהם באמת אוהבים אחד את השנייה, ובגלל טעויות והרבה מטענים וחוסר הבנה או חוסר ניהול נכון של מצבים (אפילו אם לא מכוונה רעה) - הם לאט לאט נכנסו לתוך "כדור שלג", שהלך והחריף עם הזמן... ופתאום שהם לומדים כלים חשובים, או מביטים על הזוגיות שלהם "במבט על" - משהו שם מתחיל להיפתח והבסיס הכ"כ טוב וחזק ביניהם  מתחיל להתגלות. נראה שהוא תמיד היה שם ורק כיסתה אותו "שמיכה" של כל המטענים והפגיעות ההדדיות והכעסים והריבים...

למשל מצב כזה שבו לומדים על עצמנו קודם כל, ומגלים תובנות,

ועל על בן/בת הזוג שלנו,

ואז על הזוגיות שלנו

ואז לומדים איך לנהל נכון מצבי קונפליקט או חילוקי דעות,

איך לא נכון להתנהג - כמו "סור מרע", ואיך דווקא כן נכון להתנהל - "עשה טוב",

ועוד דבר חשובים שלומדים - 

ניתן לראות שיפור עצום עם הזמן והתהליך וניתן להגיע לקירבה שלמה...

יש לי עוד הרבה לכתוב אבל חייבת לסיים אז שולחת

מוסיפה עוד כמה דברים, בעיקר לגבי סעיף 1נגמרו לי השמות

אז אם בסעיף הראשון המחשבות שליוו אותי היו בעיקר על המשתתפים עצמם ומה הם עוברים וחווים עתה שכל העולם צופה בהם, התחדדה לי עוד נקודה כעת:

באחד הפרקים, תוארה המצוקה שתמר חווה בעקבות כך שבעלה מצלם ומתעד את ההתפרצויות שלה.

ממש ראו עד כמה זה מכווץ אותה וגורם לה לכ"כ הרבה כאב ורע,

והמפליא הוא - שהיא עצמה נמצאה באותה עת בסיטואציה שבה יש *כמה וכמה מצלמות*

*שמתעדות* ומנכיחות לעולמי עד - את המצוקה שלה כאן ועכשיו - בטיפול,

ומתעדות ומכיחות גם את כל ההתנהגות שלה ואיך היא "מאבדת" את זה בביתה שלה - מול כל עם ישראל שצופה.

עצם הדבר הזה - שלא רק בעלה מתעד את המצוקה שלה ואת הרגעים הכי קטנים ונמוכים שלה,

אלא שבטיפול עצמו היא חווה מצלמות שמתעדות גם את ההכי פרטי ונמוך שהיה לה בביתה שלה וגם את התגובות שלה בלייב לריבים עם בעלה או למציאות הזו של המצלמה - זה פשוט אבסורד בעיניי.

איך אותה אישה, ממש אותה אחת שלקחה כה קשה צילום ותיעוד במצלמה (ובצדק) - תתמודד עם כמה וכמה מצלמות שמתעדות אותה בכל הנ"ל?

וגם אם אותו הזוג יגיע ב"ה לקירבה שלמה בזוגיות שלהם בסיום התהליך - מה יעשה להם לצפות בעצמם במצבים הכי נמוכים? מה זה יכול להעלות בהם? מה זה יכול לעשות שעוד אנשים ועוד עיניים יתערבו להם בביחד שלהם?

לא יודעת, כל תוכניות הריאליטי האלה, כמו האח הגדול וכל אלה, ועכשיו שמכניסים לתוך-תוכי הזוגיות והחיים האישיים את כל העולם ואשתו - זה פשוט מרגיש לי כמו ניסו8י בבני אדם... קשה לי מאוד עם זה

..(עכברים במעבדה.... השם ירחם)נפש חיה.
אני חושבת מזוית אחרתסיה
לדעתי לקחו פה זוגות שהם ממש על סף גירושים, יתכן שלא חיים יחד באותו בית או לא באותו חדר
אולי כאלו שפרודים היו או כעת
יש זוג סיפרו שלא באו באותו רכב כי לא מסוגלים לנסוע יחד, זה גבול די אדום זה לא זוג שקצת רוצה יעוץ,
אני חושבת שהציעו להם טיפול חינם ואולי זה קרץ להם אם אין להם אפשרות כלכלית וכן זה בטח לא הטיפול הקצת שאנחנו רואים עשר דקות של שיחה, מסתבר יש להם לווי צמוד אולי כל השבוע לווי בחינם ויתכן והם מרגישים שכבר אין להם מה להפסיד .כבר כל החברים והמשפחה מסביב יודעים ומעודכנים שהם פרודים או על סף גירושים
אז הם חושבים זה קרש הצלה אחרון גם בחינם, עצם זה שזה בתוכנית טלויזה אולי זה יותר מחייב גם אותם גם את המטפלת שהטיפול יצליח. אולי עשו איתם חוזה שהם לא יכולים לברוח אז ככה הם יודעים שהם לא באים לטיפול אחד ובורחים אלא הם יתמודדו עם הטיפול כפי שהתחיבו באש ובמים עד סוף התוכנית.
מסתבר שיש כמה סיבות שהם הסכימו
אצל הזוגות עצמם דיברתי בעיקר על התקופה שלאחר הטיפול עצמו,נגמרו לי השמות

התקופה בה התוכנית משודרת וכולם צופים - בזמן הזה אני ממש מקווה שהם בסדר (בעיקר רגשית), מכל מה שזה מציף ומכל העיניים הבוחנות ומכל הדבר הכי הכי אישי שנהיה ציבורי כ"כ - ואז כל ההתמודדות עם ההשלכות של כל זה...

אין לי ספק שמהטיפול עצמו הם יכלו להיתרם ומאוד הגיוני שאכן נתרמו ממנו המון!

בהודעתי לא התייחסתי בעיקר לשאלה למה הם עצמם הסכימו להשתתף, כי בדיוק כמו שאמרת, בטוח היו להם הרבה סיבות טובות.

אני לא הצלחתי להבין את הלך המחשבה בעיקר של המטלפים עצמם שמכוון יודעים שהמטופלים שלהם יאלצו לעבור רכבת הרים רגשית בעקבות החשיפה ושידור התוכנית וכל החפירה שכתבתי בהודעה הקודמת

וכן, גם תהייה על הזוגות עצמם מעצם החשיפה, שלמרות כל ההסברים שיש - זה עדיין מחיר מאוד גדול לשלם, אבל כמו שכתבת - יכול מאוד להיות שהסיבות ללמה כן גברו במקרה הזה.

קשה לי להאמין שזה זוג שלא יכול להרשות לעצמוהמקורית
כלכלית, חצי מהזוג זו רופאה בהתמחות
והם נסעו 130 קילומטר לשם כך.
יכלו בקלות למצוא יותר קרוב
אבל לא שוללת שיש מאחורי הקלעים דברים שלא יודעים עליהם
חשבתי על זהביבוש

שאולי אלו זוגות שכבר התגרשו או מתגרשים בטוח בזמן הקרוב, והציעו להם הרבה כסף על התכנית וכבר אין להם מה להפסיד.

כי להצליח לצאת ממצבים כאלה לעיני כל ישראל נראה לי חסר סיכוי לחלוטין

בלי קשר, עוד יותר מזה אני חושבת על הילדים שלהם שיראו את זה וזה עושה לי חלחלה ממש. 

באמת הכל יכול להיות,נגמרו לי השמות
אך עדיין המחיר הזה גבוה מאוד ואפילו לא ניתן לצפות עד כמה...

ולגבי הסיפא של דברייך - לגמרי!

איזה כישרון יש לך להיות כל כך מדוייקת בכתיבה!חצילוש
ממש תענוג
איזה כיף לקרוא, תודה רבה לך ❤️נגמרו לי השמות
וואו תודה על זה!מצטרפת למועדון
איך יש לך סבלנות לכתוב כל כך הרבה!
מעניין שאני התחלתי לצפות ודוקא התלהבתי מהסדרה שסוף סוף יש תוכן איכותי שאפשר לראות בלי מצפון.
מסכימה כל כך עם ההזיה שאנשים אמיתיים מסכימים ככה לפתוח את עצמם מול המצלמות, אבל אני מודעת לזה שכך העולם מתנהל היום וזה כל כך רחוק ממני שאני לא מצליחה להבין את זה.
אבל אם להוציא את הקטע של החשיפה אני מרגישה שזאת סדרה ממש איכותית- תוכן נקי, אין בה כמעט קטעים לא צנועים. בניגוד לכל הסדרות ששם תמיד העלילה היא סביב קשרים מחוץ לנישואים כי מה מעניין לראות חיים של זוג שבוחר לחיות ביחד למרות הקושי ולא לפזול החוצה??
ובכלל נורא נורא מוערך ויפה בעיני לראות אצל זוגות חילוניים הליכה לטיפול . עצם זה שהם מנסים לבנות ולתקן זאת מציאות כל כך יפה שלצערנו לפעמים לא שומעים עליה בצבורים האלה שקדושת הנישואין היא דבר שהם לא גדלו עליו.
מסביב כל הזמן שומעים על בתים שמתפרקים שהצעד הזה של זוג ללכת ולהשקיע זמן ומשאבים בשביל להשאר ביחד זה מדהים!
ממש מסכים!חדש*חדש
אכן,נגמרו לי השמות

ללא החשיפה, יש גם הרבה מאוד דברים חיוביים (גם אליהם התייחסתי בהודעתי, וחשבתי שהדרך הטובה ביותר מצד  אחד להביא את החיובי ומצד שני לנטרל את השלילי - היא ע"י שחקנים שישחקו את הזוגות (על סמך מקרים אמיתיים כפי שהם / או על סמך מקרים אמיתיים שפרטיהם טושטשו - כך או כך החשיפה של הזוגות עצמם הייתה נמנעת והצופים היו צופים בעיקר בפן החיובי בלי ההשלכות של החשיפה מצד המשתתפים, ובלי המציצנות או הרכלנות שעלולה להיות מצד הצופים וכן הלאה...)

בגדול (מאוד בגדול) הגישה החילונית לנישואים שונה לכתחילה.קצת חוצניקית

קצת לא הוגן להשתמש בסטנדרטים דתיים כדי לשפוט הצלחה או כישלון של נישואים חילוניים ולהפך.

אנשים שנשואים 60+ שנים, והם לא ממש מאושרים ושמחים יחד, אבל חיים יחד מתוך שותפות שמקובלת על שניהם וכנראה יהיו יחד עד 120, וגידלו ילדים לתפארת - תמצאי לא מעט חילונים שיגידו לך שזו החמצה וזה חבל ושהיה צריך לפרק. זה לא בגלל שהם כאלה שטחיים ואנוכיים (כפי שכל דתי ישר יחשוב), זה בגלל שבשבילם נישואים זה דבר אחר ממה שזה עבורך.

לא קראתי כל התגובות, אבל אהבתי ת'משפט האחרו שלךןפרצוף כרית
שמסתכל גם על חילונים לטובה, שזה הסתכלות אחרת ולא בהכרח רוע/אנוכיות/וכיו''ב
זוגיות זה הדבר הכי פרטי. ורצוי שיישאר כזה כדי לשמור עליו.נפש חיה.
מזעזע מה שאנשים עושים בשביל להתפרסםשם פשוט
אחרי בייבי בום אני כבר לא מתפלאת בכלל
האמת שאני נהניתי לצפותהמקורית
והצלחתי קצת למצוא את עצמי בתוך התחושות שלהם, בחלק מהדברים, וזה היה מאוד מעניין לראות איך המטפלת התייחסה לזה ואיך מהדברים האלה הגיעו לדברים אחרים יותר עמוקים שהשפיעו
אני מסכימה שהחשיפה בהחלט לא פשוטה, אבל אם לומר את האמת הזוגות עצמם פחות מעניינים אותי בעצמם, בשמם או בזהותם. יותר הסתכלתי על זה כי זה אותנטי ואמיתי ורציתי לראות איך הטיפול עובד למרות שגם אנחנו היינו בטיפול זוגי בעבר.
ואם לומר את האמת לגבי תמר ואגמון, אני קצת נפעמת מכך שלמרות הכל הם עדיין ככ ככ אוהבים ורוצים אחד את השנייה. מה שנקרא מבחינתי - הלוואי עליי.
הייתי רוצה שיהיה לי את המקום הזה שלא נכבה אחרי כל מפח נפש, אבל עם מודעות לכך שצריך לתקן ולשפר. בינתיים נשארנו בעיקר עם הרצון לתקן ולשפר, בתקווה שהשאר יגיע. חבל שזה ככה.
איך מוצאים את זה ביוטיוב?מחכה עד מאוד
בדקת באתר של כאן 11אחד מכולם
הגיוני שיהיה שם
ביוטיוב של כאן 11המקורית
מנסהמנסה להגיב
אז ככה.
יש פה תגובות שהפרקים הם געל נפש.
ראיתי, בכיתי, הזדהתי, בכל פרק, בכל זוג יש משהו שקורה אצלנו.
הם החיים שלנו בבית.
אף אחד, אף אחד לא חולם שזה המצב, יש אפילו כאלה שמקנאים בנו.... אוףףף, אני כותבת ובוכה.....
יתכן מאוד שעוד רגע והיו מציעים לנו להיחסף ככה, אולי היינו עושים זאת....
כמובן שבפועל לא נעשה זאת באמת, בגלל הפדיחות, בגלל הילדים, בגלל המשפחה המורחבת בגלל העבודה וכו'....
כותבת כדי שתבינו, מי שלא מכיר, מי שחי בטוב ובנעימים לא יכול לחלום מה זה אחרת.
אז רק מניחה פה, אל תשפטו אותם.
טוב,אובדת עצות 😐
אני מקבלת בהבנה את מה שהתפתח מהנושא שהעלתי אבל עדיין לא מצליחה להבין אותם, במיוחד לא את הפער העצום בין פרק 3 לפרק 4, נראה כמו שני זוגות אחרים לגמרי...

מה שבעיקר קשה לי ביומיום זה מה שהעלתי בשרשור הקודם שלי בניק הזה.
התוכנית הציפה לי את המקומות הכואבים שלי ואני מנסה לקחת ממנה רעיונות ונקודות להתקדמות שלנו.

אצלנו היו לא מעט פגיעות שלאחר מעשה הבנתי שבאו באמת ממקום תמים שחושב שזה מה שנכון, ואחרי כמה שיחות ודווקא כשהיינו די במגמה חיובית עשה מעשה בכוונה (לדבריו) שידע שזה ממש פוגע בי והכי לא במקום.
לא מצליחה לסלוח נקודה.
לא מצליחה לבחור בו שוב בלב שלם, ומצד שני לא רוצה להיפרד.
נמצאת כבר כמה שבועות במערבולת רגשות מ ט ו ר פ ת ולא מוצאת פתרון.
איזו הרגשה קשה נגמרו לי השמות

כתבתי לך גם בשרשור השני, ועכשיו רואה גם את הודעתך זו - ממש ניכר שאת במערבולת רגשית גדולה כפי שכתבת,

וואו כמה זה לא פשוט בכלל.

לא רק לחוות רגשות קשים, אלא לחוות גם בילבול נורא גדול,

חוסר אונים נורא גדול,

חוסר ודאות נורא גדולה.

וואו, זה ממש מכביד על הלב ויכול לשגע בנאדם...

אני לא כ"כ יודעת מה ואיך לייעץ כי אינני מכירה אותך/אתכם, וזה נשמע שיש כאן המון מה לברר ולהבין, עד לדקויות הכי קטנות.

אם היה כאן סיפור של שבירת אמון למשל, רק תהליך של בניית אמון מחדש, שזה לא דבר פשוט אבל אפשרי בחלק מן המקרים, יכולה לעזור כאן ב"ה.

אבל בשביל לעשות את זה צריך באמת להתחיל ולפתוח את הלב, אפילו קצת,

מה שיכול להיות מאוד מאוד מאוד קשה אם חווינו פגיעה מהאדם הכי קרוב אלינו - שהייתה כ"כ כואבת עד שהלב נסגר כ"כ חזק ולא מוכן להיפתח שוב - כדי לא להיפגע שוב. וזה בעצם סוג של מנגנון הגנה הסגירות הזו / או האדישות אם קיימת / או הריחוק...

נדרש כאן תהליך שלם על איך בכלל לברר מהו הרצון האמיתי, קודם כל שלך בנפרד,

ואז של בעלך,

ואם בירור הרצון הוביל להישאר יחד - אז איך לבנות את האמון מחדש, ואיך לפתוח את הלב מחדש, ואיך ב"ה להגיע כן לאהבה גדולה למרות העבר הלא פשוט.

הלוואי הלוואי שתצליחו, ממש מאחלת לך מכל הלב אושר שלם ובהירות שלמה

וטוב שלם וגדול, בחסד ובגלוי ב"ה 🙏🌹🙏

וואוו, איך כתבת יפהאחד מכולם
וככ מדוייק ומרגש
אמן שיצליחו
תודה רבהאובדת עצות 😐
זאת תחושה נעימה להרגיש שסוף סוף מישהו מבין אותי באמת.

הלוואי שאצליח למצוא עוד כוחות לעבור את התהליך הזה בלי להתייאש.
❤️❤️❤️ אמן ואמןנגמרו לי השמותאחרונה
בעלי לא מצליח לשלוט בעצבים שלואמאגיבורה

הוא בן אדם מקסים. באמת. ואנחנו בתקופה כלכך מוצפת..

אתמול בערב הוא היה לחוץ ממשהו וזרק משהו לעבר הבן שלי וזה פגע בו בפנים. שניהם כלכך נבהלו וזאת פשוט הייתה סיטואציה כלכך עצובה. אני רק בוכה מאז...

אני מרגישה ששנינו לא מצליחים להשתלט על הסיטואציה כמו שצריך ולא משנה כמה אני מנסה לבוא לכיוונו בסוף הוא פשוט מתפרץ וזה יוצא לו. הוא מרגיש מאוד רע עם עצמו ולא מאשים או מצדיק שום דבר... אני דואגת לו. אני חוששת שהוא בדיכאון או משהו כזה. הוא מתבייש ללכת לטיפול ואני כלכך מתביישת שמישהו ידע מה קורה בבית שגם אני לא מצליחה להוציא את זה... 

חשבתם ליצור קשר עם ער"ן קודם?אריק מהדרום
לא יודעת מה זה ער"ן אז לאאמאגיבורה
הסתכלתי קצת עכשיואמאגיבורה
נראה שזה לא טיפול עומק. יותר עזרה ראשונה.. אז באיזה סיטואציה אפשר ליצור איתם קשר? 
במקרה שצריך טיפול נפשי כעזרה ראשונהאריק מהדרום

עד שתקבעו טיפול רגיל בין בקופ"ח ובין בפרטי.

זה יכול להיות טיפול ראשוני עד שתתארגנו על עצמכם.

כמו שכתבתיאמאגיבורה
הוא ממש מסרב אפילו להתקשר אליהם.. מאוד מובך וקשה לו...
את רוצה שיטפל בעצמואריק מהדרום
זה מקום טוב להתחיל, זה לא יקרה לבד.
אם תלכי לטיפול יחד איתונהג ותיק

שירגיש שהוא לא לבד.

נשמע שאת מאוד תומכת בו, קשובה לו, הוא זכה.

גם את כנראה זקוקה לעצה מיקצועית איך להתמודד.

הוא עבר איזה משבר אישי לאחרונה? משהו שיכול לגרום לדיכאון?

האם זו הפעם הראשונה שהוא אלים בבית?פשוט אני..
כלפייך או כלפי הילדים
אני חושבת שבנוסף לטיפולשוקולד פרה.

דברו שניכם על חשיבות השליטה העצמית.

בלי הלקאה, בלי ייסורי אשם, בלי לשנוא את מה שהיה.

כי הנטייה להתפרצות היא חלק ממנו, ואם הוא ישנא את הנטייה הזאת ואת החלק הזה בעצמו, במצב דחק היא תתעורר וביתר עוצמה.

בעיניי חשוב שהוא יבטא גם מה המחשבה מאחורי ההתפרצות:

אולי היא "אני כל כך לבד בעולם הזה, בא לי לברוח מכל המחויבויות ותחומי האחריות שלי"

או שהיא אומרת "אני לחוץ כל כך, לא יכול לשאת עוד מיליגרם של לחץ"

או "אין לי כוח להשקיע בחיים ולכן מה שעולה בי מוציא החוצה"

חשוב שתדברו ביניכם לעומק. תנסו להבין את העולם הפנימי שלו.

וכמובן- ליצור לילד חוויה טובה עם אבא. חווייה בונה ביטחון.

אם הילד בר דעת ממש לדבר אתו על שליטה עצמית ולהגיד לו שהוא מבטיח לשלוט בעצמו.

לא רק לטייח, אלא גם לתת מרפא לשריטה שנוצרה.

אני מצטער אבל...elico

הסיטואציה לא ברורה לגמרי.

קורה שיש לחצים ועצבים בחיים.

מה זה אומר זרק?

זרק כדור? זרק מלחיה? כדור שלג? זרק מילה?

את לא צריכה להשתלט על הסיטואציה..

את לא אשת מקצוע ואת לא צריכה לאבחן אותו לדכאון.

לדכאון יש תסמינים כללים ותסמינים אישיים.

אתן דוגמא:

אני אוהב מאוד ללמוד תורה.

אבל, יש אנשים שאומרים שכשאני לומד חומר מסויים זה אומר שאני לא בסדר.

בפועל, כשדיברתי עם רופא המשפחה על זה הוא אמר לי שזה לא סימן, להיפף זה סימן שאני בריא.

לכן מאוד חשוב להאציל במקרה הזה את הסמכות של ההכרעה והבדיקה וההתעייצות לאיש מקצוע.

למה לרוץ לטיפול? אולי רופא המשפחה יכול לתת כיוון?

הוא יודע מה הוא עובר בחיים ואת לא. את לא יודע מה העבר והווה משליכים על נשמתו...

ועם כל הדאגה, ער"ן זה לא הפתרון למקרים כאלו לדעתי.

הייתי מתחיל ברופא בהתייעצות משותפת על רופא המשפחה ואז לפי הגישה הכללית שלכם.

יש אנשים שבשבילהם "רב" הוא דמות שהם יכולים לסמוך עליה בנושא.

ויש אחרים שמדברים עם משפחה (אני ממש לא ממליץ) ויש שעם חברים.

אגב, תני לו קצת מרחב..

רק תקחי בחשבון שכנראה לי שאם הוא לחוץ, אולי זה לא הזמן לעוד ילדים במשפחה? (היספור על הרב עם זה שחסר מקום בבית..)

אוי, חייב חייב חייב טיפולזיויק
שולח חיזוק
תודה לכולם!אמאגיבורה

קוראת ולוקחת לתשומת ליבי...

בסוף הוא באמת התקשר לער"ן, גם אם זה לא ממש תאם סיטואציה זאת הייתה התחלה טובה ב"ה שעודדה אותו מאוד. לכל השואלים בנושא זאת כמובן הייתה סיטואציה שלא קרתה בעבר, אין סימנים או דגלים אדומים בענייני אלימות ומעולם לא חשנו מאיימים בבית. פשוט אדם מוצף וחם מזג שלא הצליח לשלוט בעצמו (כמובן מבלי להוריד בחומרת העניין והצורך בטיפול) ובטח שלא התכוון לפגיעה פיזית בשום שלב.

דיברנו אחרי זה עם הילד לשמוע מה הוא חווה ולהסביר את הסיטואציה מהצד שלנו, וכמובן התנצלות

.. בתקווה לצמוח למקומות טובים יותר!

שוב מודה לכולם על התגובות... 

כל הכבודזיויקאחרונה
אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

אתה לא צריך להרגיש כמוה בשביל להיות אמפתיבארץ אהבתיאחרונה

היא מרגישה רגש, שגם אם הוא נובע מפרשנות לא נכונה של הסביבה - הוא עדיין רגש קיים שמקשה עליה כרגע.

אז לפני שאתה מנסה לעזור לה, למצוא לה פתרונות, וכו' - קודם כל היא רוצה שתבין אותה איפה שהיא נמצאת, שתחבק את המקום שבו היא מרגישה בודדה ולא מוערכת.

הרבה פעמים רגשות כאלו באמת מושפעים מהאופן שבו אנחנו מפרשים את המציאות סביבנו. וזה לרוב מושפע מחוויות ילדות ודברים אחרים שהשאירו בנו רושם. ולכן שני אנשים שונים יפרשו באופן שונה את אותה סיטואציה, וירגישו אחרת בהתאם.

אז יש סיכוי שהפרשנות שלה שגויה, וההסתכלות שלך נכונה יותר. אבל כנראה שהחוויה של בדידות וחוסר הערכה של הסביבה טבועה בה בגלל חוויות קודמות בחיים, וזה מה שמשפיע גם פה (זה ניחוש שלי, אולי יש דברים אחרים שמשפיעים על הפרשנות והחוויה שלה).

בשלב ראשון פשוט תנסה לקבל את החוויה שלה כמו שהיא. לדבר איתה על הרגשות שלה, על כמה זה באמת לא נעים להרגיש ככה.

אחר כך אפשר גם לשאול אותה אם היא רוצה לשמוע איך אתה רואה את הדברים, או אם היא רוצה לחשוב על פתרונות, וכו'. אבל זה לא יכול לקרות לפני שנותנים מקום לרגש שכרגע היא מרגישה.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..

2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.

מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

מחפשת מספרי טלפון של הפסיכיאטרים הבאים:מתואמת

יופה מרק

ליאור אדלר

אבי וייצמן

ואם לא הם - אז המלצה וטלפון לפסיכיאטר (גבר) אחר שמאבחן אוטיזם, שמקבל ברדיוס סביר מירושלים.

תודה!

אם תל אביב נחשבעוד מעט פסחאחרונה
תכתבי לי בפרטי
פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
חיבוק גדוליערת דבש

האמת חוסר לא נתפס

שולחת לך כוחות ותפילות! 🙏❤️

וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

וואונעמי28

נשמע אדם מיוחד, וכמה הוא אהב אותך!

איזה אובדן😢

את עושה מתוק וגם כואב ללבאליפ

זכית בבן זוג נדיר

לא יודע איך ממלאים כזה חסרון, אבל ה יתברך גדול מכולנו...

שבת שלום

מאמץ השבת את סעיף 5די שרוטאחרונה
עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assembly

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

והיה זה שכרי?פתית שלג

וואלה, לא ידעתי.

אינני יודע איך אתה מגדיר "כלל" לעומת "מציאות"עזריאל ברגר

ובכל אופן, זה לא חשוב בהקשר הנוכחי.

האם כשיצרו את סבב ה19 שנהקעלעברימבאר

של סוגי השנים (מעוברות ולא, שנ"ד ושנ"ה ימים) כחזל תקנו לוח קבוע וקידשו את השנים מכאן והלאה(בימי רבי הלל? לא זוכר) אז יצרו בכוונה כדי שראש השנה לא יצא באד"ו?

אם התכוונת לשאול אותי - אזעזריאל ברגראחרונה

צר לי לומר שלא הבנתי את השאלה.

ואם התכוונת להצביע על כך שיש פרשנויות בנושא בין חכמי ישראל - זה דבר מפורסם בין העוסקים בסוגיא זו.

מעניין🙂 לא ידעתיקעלעברימבאר
קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

איזה יופי, סחתן עליך!שלג דאשתקד
מלא הצלחה בעבודה ובדברים יותר חשובים מעבודה.
מזל טוב!זיויק
בהצלחה בכל בע"ה!
מזל טוב🙂 שפע פרנסה וברכות מהשמיםקעלעברימבאר
מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

אולי יעניין אותך