נשמעת סיטואציה לא פשוטה מכל כיוון..
מה שכן
@אמא טובה---דיה!ב"ה את בורכת בבעל מתוק
במשפחה בריאה בנפשה שכנראה נתנה לך גם הרבה חוסן עצמי וכבוד לעצמך גם במצבי קושי (עובדה שאף פעם עד היום לא צרחת עליו את חייך... זה לא מובן מאליו בכלל!)
ונשמע שאת גם מבינה את הרגישות מול גיסתך, שהיא מתביישת מאוד ואת רוצה לשמור על מעט כבודה שעוד נשאר....
ואת פשוט מדהימה שאת בכלל חושבת עליה!!!
ככ מרגש בעיני! שאת מסוגלת לראות אותה בכלל ואת צערה ומפחדת לפגוע בה (הלבנת פנים.... גם אם זה לא ישירות אליה) למרות הקושי המטורף שלך.,...
בעיני רק עצם המחשבה ראויה להערצה!!!
פרקטי....
אני ממש בגישה של באמת לנסות לנסות להמנע כמה שיותר מצעקות בפומבי או דברים כאלו.
זה אולי יעזור מול האח אבל מול אישתו.. באמת שאני לא חושבת שצריך לזלזל בהרגשה שלה.
בסוף היא מתמודדת עם זה ככ ככ הרבה, ולה אין תמיכה נורמלית כמו שיש לך..... בעלה הוא ההזוי.... ובכלל נשמע לי שיש לך שורה תחתונה מקום שמסוגל לשמור על כבודה בלי באמת למחוק את עצמך....
יותר מתחברת לכיוונים כמו שכתבו לך כמו- לעשות לו לפני שיחה ברורה וחדה, כולל איומים או צעקות אם את רוצה- אבל ב4 או 6 עיניים. לא קבל עם...
או לבקש מאישתו שתעשה הכל שלא יגיע ואפשר גם לומר לה למה אם נראה לך שלא תספר לו, או להצמיד לו מישהו גברי וסמכותי מהמשפחה שלך, שתכיני אותו מראש לתרחישים האפשריים ושידבק אליו כל האירוע.. ובעת הצורך יבהיר לו בצורה תקיפה וסמכותית שיסתום.
ואם בהמשך חלילה יצחק על אבא שלך (השםםםם איזה אנשים!!!!!!) אז תיזמי מהר זמן שיהיו בו כמה שפחות אנשים/שיחת טלפון ותצרחי עליו ותבהירי לו שאין דבר כזה שהוא מחקה את אבא שלך ושזה או שהוא מפסיק מיידית או שאתם מנתקים קשר.
אבל העיקרון בעיני שצריך להתנהל לאורו הוא מצד אחד לשים את הגבולות שלך בצורה ברורה וחדה, שלא משתמעת ל2 פנים, ומצד שני לשמור על צלם האלוקים שלך ולשמור על כבודך וכבוד אישתו.
ובעיני הביטוי העיקרי של שמירה על כבוד הוא בנוכחות מי מדברים.
מולו- תגידי הכל בלי מעצורים.... גם מול אישתו זה בסדר.
פחות מומלץ- בנוכחות ילדיו/זרים אחרים...