הנחית הורים + המלצה למנחת הורים תותחיתקמה ש.
בס״ד

יקרות, אשמח שתסבירו לי מניסיונכן איך הולך כל העניין הזה של הנחיית הורים. אשמח *לכל* מידע העולה על רוחכן בנושא.

וספציפית יותר - אני מחפשת המלצות למנחת הורים. קשה לי להגדיר לכן איזו גישה או איזה סגנון כי אני בעצמי קצת אבודה וכבר לא יודעת לאיזה כיוון לפנות ומה באמת מתאים לנו (סגנון לייף סנטר? סגנון שפר? וכו׳). פעם חשבתי שאני יודעת לאן אני נמשכת, היום אני ממש בערפל. כן חשוב לי ממש משהי מאירת פנים ונעימה ממש, מקשיבה ומכבדת ממש, ובאופן כללי משהי שמעצימה את מי שהיא עובדת איתם. יש מצב שבעלי יצטרף כך שיש עדיפות מסוימת למי שאין לה בעיה לעבוד גם מול אבות.

ובהזדמנות זאת - לקחתי כמה ימים ללא פורום. יש כמה תגובות שאני רוצה להגיב למי שענתה לשרשורים קודמים שפתחתי, מקווה שאגיע לזה בקרוב בע״ה 🤍

מוסיפה שאני לא בטוחה עד כמה אהיה בפורום בימים הקרובים. אבל בלי נדר אקרא את כל התשובות לגבי הנחיית ההורים ואגיב לכן ברגע שאוכל.
עוקבתמאמאיה
אני אוהבת את הגישה של "בדרך הלב"מכחול
תודה! ❤ אסתכל בל''נ.קמה ש.

בס''ד

ומעניין אותי לדעת - האם יש לך ניסיון עם הנחיות ההורים שלהם באופן אישי? (אפשר גם בפרטי)

תודה!

סליחה על העיכוב בתשובהמכחול
רציתי לענות לך במסר אישי, ומשום מה זה לא עבד, אז חיכיתי להזדמנות אחרת. אבל זה עדיין לא עובד לי, אז אני כותבת פה.

הלכתי להדרכת הורים של "בדרך הלב" לפני כמה שנים, והתרשמתי מאוד.
מצד שני, זה היה כשהגדולה שלי הייתה בת פחות משנה, אז זה לא היה לשימוש מיידי, ואני לא יודעת כמה מזה אני מיישמת עכשיו. בטח לא את כל השיטה בצורה מסודרת, אבל בהחלט יש נקודות שלקחתי משם.
דוגמאות -
* לזכור שהילד לא עושה נגדנו, אלא בשבילו.
* לא לפחד מנקודת חוסר התועלת.
* לנסות לבקש ולא לדרוש (להפריד בצורה ברורה בין בקשה לדרישה)
* לנסות לכבד את הרצונות של הילדים (גם אם לא להענות להם)
ועוד ועוד
אולי כדאי קודםggg

לנסות קורס הנחיית הורים? לפני שפונים למישהי באופן פרטי שאז זה עולה הרבה יותר?

נסי לחפש סרטונים של זיוה מאיר/ 'אמא מאיר'. אשה חכמה ומנוסה ויש לה קורס אינטרנטי.

יש את גלית גלבוע, גם תוכלי לבדוק אם את מתחברת בסרטונים ביוטיוב/ פייסבוק.

לא ממש הדרכה הורים אבל יש הרבה שיעורים בנושא חינוך, אישית אוהבת לשמוע/לקרוא את ד''ר מיכאל אבולפיה.

לאדלר ושפר אני פחות מתחברת. אבל יש גם קורסים כאלה.

יש קורסים בשיטת NLP שזה נשמע ממש מעניין.

תודה! ממש בגלל זה כתבתי שאשמח לכל מידע (פירוט בפנים)קמה ש.

בס''ד

שזה כולל מה המסלולים השונים ומה מומלץ, מנסיונכן. האם בדרך כלל מתחילים מקורס, כמו שאת כותבת? ואם כן האם יש הבדל בעיניכן אם מדובר בסדנה פרונטלית או בזום או בקורס אינטרנטי?

אני רואה שההמלצה על גלית לגבוע חזרה כמה פעמים, אסתכל. תודה רבה ❤

**5+
איזה סוג סדנה לקחת זה עניין אישי. אם נגיד זה יהיה קורס עם מפגש בפועל וזה יהיה נסיעה ארוכה, זה דורש הרבה כוחות, או מצד שני יש כאלה שפחות מתחברים לחוג באינטרנט כי אין מקום לשיחה האישית או הקבוצתית. צריך לחשוב מה מתאים לכם.
תודה!👍🏻🙏🏻קמה ש.
אמא שלי עשתה קורס הנחיית הורים (לא עוסקת בזה בפועל)לפניו ברננה!
והיא אומרת שבעיניה אין שיטה נכונה או לא, יש התאמה להורים, לילד ולסיטואציה..
אז האמת שהייתי מחפשת מישהי בכיוון כזה, עם ראש פתוח...
אין לי המלצה 🤷🏼‍♀️
מסכימה לחלוטין.תהילה 4
אני מרגישה שאם כל ילד אני מפעילה משהו אחר שנכון לו. וזה תהליך של למידה טעויות ובלבול וגם- הצלחות.
ברור שזה גם צריך להתאים לאופי שלי. ולמה שאני יכולה ומתאים לי לעשות ונראה לי נכון.
בקיצור. זה הרבה עניין של דינמיקה בינכם לבין הילדים ומה נכון לכל ילד. ומה הכוחות המניעים שלו.
תודה תהילה 4!קמה ש.

וואו זה ממש מעניין, כי זה מה שחשבתי בתוך תוכיקמה ש.

בס''ד

אני כל-כך מרגישה ככה בשנים האחרונות... פעם ממש האמנתי בשיטות (גם כי יש כאלה שמאד עבדו לי). והיום אני יותר חשה איך הכל מורכב ומשתנה מאדם לאדם, מילד לילד ואפילו אצלי - מתקופה לתקופה. הקטע הוא שזה מקשה עלי בחיפושים כי זה כזה לחפש התאמה בים בלתי מוגבל של אפשרויות. אבל תודה שכתבת את זה, זה עדיין היה לי משמעותי לקרוא ❤

אני מרגישה שבהנחית הורים למדתי כלים שקשורים אלימיואשת******
ולא לילד ספציפי או שיטת התנהגות ספציפית
למדתי לזהות אלי כפתורים נלחצים אצלי
איך להגיב
להבין מאיפה נובע הכעס שלי ומה לעשות איתו
לבטוח באימהות שלי בעצמי וביכולות שלי
להיות רגועה יותר
להבין מאיפה נובעות התנהגויות נפוצות כמו חוצפה וחוסר שיתוף פעולה וכעס . ולהבין אומר שאצל כל ילד יכול להיות ממשהו אחר ואני לומדת להסתכל מעבר להתנהגות אל מה שגורם לה בילד הזה
בקיצור לא חושבת שזה סותר בכלל חינוך לכל ילד לפי מה שהוא צריך. אני הרגשתי שזה עוזר לי כאמא בכללי.
תודה!קמה ש.

תודה שכתבת!!!חדשה ישנה
תמיד אחרי שאני שומעת הרצאות בנוגע להנחיית הורים איך לחנך ילדים, אני יוצאת מה זה מתוסכלת! כאילו, זה לא 'מתלבש' על הילדים שלי! אני נהנת לקחת טיפים מפה ומשם, אבל בתור הנחיה כללית. זה לא עובד. ואני רק יוצאת מתוסכלת מעצמי, מהילדים שלי, מבעלי.. מרגישה דפוקה.

אז תודה על זה. זה ממש מרגיע לשמוע.

@קמה ש. אני נזכרת עכשיו שאני מאוד נהנת לשמוע את הרבנית דינה ראפ, היא מדברת מתוך המקורות היהודיים, וזה ממש יפה ואמיתי. תכנסי ביוטיוב או במכון מאיר.
ממש מתחברת למה שכתבת על התסכול הזהקמה ש.
בס״ד

ממש מוכר לי!!

אני מכירה את הרבנית דינה ראפ, אבל עדיין לא שמעתי את כל הסדרה האמת, רק את ההתחלה. תודה רבה יקרה 💕
גלית גלבוע מקסימה, יש את פנינה פייג מנוף איילון וישטעמו.. כי טוב ה

מנחות הורים לטווח גילאים מסויים.

אם כבר יש לך מתבגרים בבית, יש את חני חזן

ואני מאמינה שיש עוד...

הכי טוב מי שלא הולכת רק על פי גישה אחת. כי תמיד צריך גמישות והתאמה לילד ולהורים. מי שיודעת לשלב שיטות ולהתאים אותן למציאות לדעתי זה יותר מוצלח

תודה רבה! ❤קמה ש.

גלית גלבוע מאוד מעצימה, מאירת פנים, רגישה...חדשה ישנה
אבל את התכנים שלה אני פחות מכירה. לדעתי שווה לנסות
תודה על הפירוט! ❤קמה ש.

ממליצה על חברתנובימבה אדומה
@חרותיק היא מעולה ממש!!!!
תודה יקרה!חרותיק
תודה רבה! ❤קמה ש.

אהלן.חרותיק
אני מנחת הורים.
אני עוסקת בעיקר בייעוצי שינה, ובגמילה מחיתולים,
אבל גם בהנחייה באופן כללי.
העבודה היא עם הורים לילדים בגילאי 0-3.

בנוסף לזה, אפשר לומר שאני מבינה באופן כללי בהנחייות הורים. מכל מיני סוגים.

הגישות בהנחייה מתחלקות לכמה סוגים.

אלה שהילד עומד במרכז, וכל ההתנהלות משתנה לפי הצרכים שלו.
אלה שההורים עומדים במרכז, ומגייסים את הילד לחיות בצורה שתתאים להורים.
ואלה שמנסות לשלב בין השניים.

(אני עובדת עם השלישית, אבל האחרות גם הן מצויות מאד)

למה את מתחברת?

ועוד שאלה? מה את מחפשת?
שינוי התנהגותי שלכם כהורים?
פתרון לבעיה ספציפית עם הילד?
הבנה של מה זה ילד ומה הוא עובר?

נסי לענות על אלו ונוכל להמשיך מכאן..
הי חרותיק ותודה רבה! עונה:קמה ש.

בס''ד

אני לא הכרתי את החלוקה הזאת בכלל, חידשת לי! האם תוכלי לכתוב לצד כל קטגוריה כמה שמות בולטים של גישות כדי שאבין יותר מה הכוונה?

לגבי מה אני מחפשת - אצלי הצורך בהדרכה פוגש אותי מול שני הגדולים שלי (יסודי).

אם עד עכשיו הרגשתי די בטוחה בהורות שלי, במה נכון ומה לא,

וגם לאיזה סוג של ''הורות'' אני מתחברת יותר ולמה פחות,

כעת זה לא ככה וזה די מבלבל ומחליש אותי.

אני מגיבה לכל מיני סיטואציות שעולות בבית ותוהה הרבה אם זה נכון או לא.

ובכלל אני מרגישה צורך לקבל כלים בחינוך של ילדים שכבר גדלו קצת ומאתגרים באופן חדש ממה שהכרתי עד כה.

אני חושבת שאני הכי הייתי רוצה להבין 'מה זה ילד ומה הוא עובר' כמו שכתבת. מה תואם גיל. מה חריג. ושוב - כלים להתמודד עם כל הקשיים שעולים, כאמור.

תודה שוב על תשובתך! ❤

אנסה.חרותיק

השיטה שמתמקדת בעיקר בילד זה כמו שפר, אדלר, מיכל דליות וכו'.

ואני אדייק,

שההורים בוודאי עוברים שינוי בעצמם.

אבל ההסתכלות היא כלפי הילד. 

מה הוא צריך, מה חסר לו וכו'.

השיטה שמתמקדת כמעט רק בהורים,

זה פחות מקובל היום.

אבל למשל, הייעוצי שינה שהם בעצם אימוני שינה, כמו של דורית קרייזר,

הם כאלו. 

השיטה השלישית, שהיא שילוב הצרכים,

לדעתי הכי נפוצה בשנים האחרונות.

למשל:

הבית להורות מקרבת,

לייף סנטר,

סמולטוק (השיטה שאני עובדת בה)

אמא מאמנת של אפרת לקט.

כל משפחה- מתאים לה משהו אחר. ויש מגוון.

אני לא יודעת להגיד מה יתאים לך.

אי אפשר באמת בלי להכיר אותך.

וגם אם אני אציע משהו, יכול להיות שתתחברי לסגנון אחר דווקא.

אבל מציעה שתפתחי גוגל על כל אחד מהשמות פה,

ותראי מה מרגיש לך נכון יותר.

מעולה, זה עוזר לי טיפה לעשות קצת סדר. תודה רבה לך! ❤️קמה ש.
אני לא מבינה למה הגדרת את שיטת שפר ואדלר המתמקדות בעיקר בילדמיואשת******
או אולי אני לא מבינה את ההגדרה שלך?
קריאה מהיר באתרים שלהם תוכיח שהם נגד שימת הילד כמרכז העולם ושכולנו צריכים להתאים את עצמינו אליו.
אז משהו לה לא ברור לי בהגדרות שנתת.
נכון. הילד לא עומד במרכז העולםחרותיק
אבל בסוף, הולכים לאן שההתנהגות שלו מובילה. וכדי לשנות אותה- מסתכלים בעיקר עליו. מגיבים אליו.

זה לא רע בעיני.
זה פשוט צריך להיות מתאים למשפחה.
לא🤔אין לי הסבר
להיפך!
מסתכלים מה הילד גורם *לך* להרגיש, ואיך אתה יכול לשנות את ההרגשה שלך ביחס לילד.
העצמה הורית לגמרי.

בנוסף, מסתכלים גם מה המטרה שהילד מנסה להשיג, אבל הדגש העיקרי זה על התחושה של ההורה
אני לא חושבת שזה סותר.חרותיק
אבל יש מצב שלא הגדרתי טוב.
את כנראה מגדירה את זה טוב יותר ממני.
בדיוק. זה בעיני ממש גישה שלא מתמקדת בילדמיואשת******
איפה את גרה? יש פה מישהי באזור אם שיטה מיוחדתמחכה עד מאוד
ירושלים 🙂קמה ש.
שרה פסל..האר עיננו
לא יודעת אם היא מוכרת ממש, אבל היא מקסימה,
וממש עוסקת בלדעת ולזהות מה מתאים לשלב/גיל של הילד ולפי זה להיענות לצרכים שלו..
תודה רבה! אסתכל בל״נ. ❤️קמה ש.אחרונה
מעניין שכתבתתיתי2
על שפר ולייף סנטר, אלה בערך שתי קצוות מבחינתי...
החלוקה שלי היא התנהגותי מול רגשי
עד כמה הגישה יורדת לעומק הצורך/המניע הרגשי ומתחברת לתהליך פנימי, מול הצבת ציפיות להתנהגות (גם אם מתוך זיהוי ומענה מסויים למצב הרגשי).

אז מעניין אותי שאת מרגישה שאין לך כיוון בכלל...
הייתי לוקחת כיוון שכן התחברת אליו בעבר, ומוצאת קורס המשך/קורס מתבגרים/רענון או הדרכה פרטנית.

ניסיתי לשלוח לך מסר עם המלצה ספציפית ולא הצלחתי, אם תרצי תשלחי לי את ואנסה להחזיר.

אני פשוט ממש לא מכירה את התחום 🤷🏻‍♀️קמה ש.
בס״ד

- שמעתי קצת על שפר גם מהפורום וגם מכמה חברות.
- לגבי לייף סנטר, אני מכירה כי ממה שהבנתי זה מתקשר לספר ״איך להקשיב כדי שילדים ידברו ולדבר כדי שהם יקשיבו״, שקראתי כמה פעמים ושמאד התחברתי אליו.

אבל בגדול לא מכירה שום דבר חוץ מזה...

״עד כמה הגישה יורדת לעומק הצורך/המניע הרגשי ומתחברת לתהליך פנימי, מול הצבת ציפיות להתנהגות (גם אם מתוך זיהוי ומענה מסויים למצב הרגשי).״ - תוכלי אולי לפרט ולתת שמות של גישות שמתחברות יותר לתהליך פנימי וכאלה שיותר מציבות ציפיות להתנהגות?

שולחת לך הודעה בפרטי. תודה רבה 💐

וואי קמוש שפר ממש לא נשמע לי אתאורוש3
זה נורא ואיום. תגגלי קצת.
משהו בכיוון של לייף סנטר הרבה יותר נשמע מתאים לך. אבל לדעתי הבן אדם זה מה שהכי חשוב. ולא לקחת שום גישה כתורה. מותר לשלב גישות ולהתאים למצבים. מטפל טוב גם יודע ללכת עם ההורים ועם הילדים המדוברים ולהתאים את ההדרכה לסיטואציה. וזה כל ההבדל בין הדרכה לבין לקרא ספר בתחום.
מישהו מהם בהתפתחות הילד?
כי אם כן אפשר לבקש מהמטפלת המלצה ואז זה דרך הקופה וזה עו''סיות מדריכות הורים. שווה לנסות. חוץ מזה אנחנו גם בלי התפתחות הילד קבלנו איכשהו מהקופה סדרה אחת של 12 בשנה. שווה לשאול את המזכירה בסניף ולנסות את הכיוון הזה. כי פרטי זה ממש יקר.
בהצלחה רבה!
תנסי גם אולי את הספר- איחזו בילדיכם.
מתנצלת- עצבנת אותי עכשיו.אין לי הסבר
נורא ואיום???
למדת את הגישה הזאת שאת ככה יוצאת עלייה נחרצות? התנסית בה?
ראית פעם כמה היא מורידה רגשות אשם מההורים?
ראית פעם איך ילדים ''פתאום'' מתחילים לשתף פעולה עם ההורים?

כמו כל גישה חינוכית- גם לשפר יש מתנגדים.
אבל זו גישה מדהימה, רק שכאן ה''מתנגדים'' עשו עבודה טובה כדי להשמיץ אותה.
ככה יצא שבקורסים מרצות מסבירות לי למה הגישה המדהימה שאני גדלתי בתוכה והתחנכתי בדרכה היא גישה מזעזעת ששולחת ילדים עם פיג'מה לבי''ס.

ואם את כותבת כאן ש''הבן אדם זה מה שחשוב'', ממליצה לך ללמוד קצת על שפר, ולראות שזה מה שהם אומרים.
זו הסיבה שהם מתנגדים ל''שיטות'' למיניהן, ומסתכלים על כל עניין לגופו.
אני גם למדתי בגישה שקרובה לשפרמיואשת******
גם אם לא ממש אחד לאחד, אבל סגנון דומה, ואני חושבת שזו גישה נהדרת ובריאה בנפשה גם להורים וגם לילדים.
אך פעם לא נכנסתי לקרוא למה ההשמצות האלו
ואגב ממה שאני מכירה גישת שפר ממש לא מתמקדת בילד ושמה אותו כמרכז העולם שההורים צריכים להתאים
את עצמם אליו, כמו שכתבו פה למעלה נראה לי יש איזה בלבול בהגדרות.
בדיוקאין לי הסבר
גם בעיני זו גישה כ''כ נכונה, בריאה והגיונית.
אני נחשפתי להשמצות על הגישה במסגרת הלימודים
זה אנשים שלא למדו את הגישה רק שמעו מ-...
או שמעו על-...
ובעיני זה פשוט עושה עוול לגישה ככ טובה.

לא חייבים להסכים עם הכישה, אבל לא להשמיץ אותה בלי בסיס😐
מתנצלת. התנסחתי גרועאורוש3
מההכירות עם קמה בפורום זה נשמע לי פחות הכיוון. אבל לא הייתי צריכה לכתוב כך.
❤️❤️
תודה אורוש!❤️קמה ש.
מוסיפה עוד נקודה למחשבה:באר מרים
בעלי ואני היינו בשנה שעברה בסדרת מפגשים של הנחיית הורים אישית בהפניית בית-הספר בעקבות בעיה מורכבת עם אחד מהילדים, אבל בהנחיית הורים לא התמקדנו בבעיה הספציפית של הילד אלא במערך המשפחתי הכולל.

אצלנו הרגשתי שהיא ממש הציפה פערים ביני לבין בעלי בעניינים הקשורים להתנהלות בבית ולשיטות החינוך ושאחרי כל מפגש יצאנו שנינו בעצבים כי היא היתה כביכול נוקטת צד של אחד מאיתנו מול השני (ומעניין שבכל פעם לכיוון אחר..) ככה שיצא שאחרי כל מפגש רוב השיח היה שצד אחד פגוע שהצד השני כביכול פתח דברים והיה "משת"פ" איתה והצד השני הרגיש פגוע ומותקף. ותכלס לא השתנה כלום בהורות שלנו ובהתנהלות בבית..

אז מזהירה לוודא שדבר כזה לא קורה..
בקשר לפערים בין ההוריםoo
אני חושבת שלא צריך ששני ההורים יתנהלו בשיטה אחת, אלא שכל הורה ינצל את היתרונות שלו למהלכים חינוכיים.

אצלנו לדוגמא כל דבר שנוגע למהלך עקבי במשך תקופה, אני עושה, קל לי להיות עקבית ולחכות לתוצאות שלאחר תקופה, ובאותו זמן אני מבקשת מבעלי לקחת צעד אחורה בנוגע להתנהלות הספציפית, כי הוא מתקשה עם עקביות עם תוצאות רק לאחר תקופה.

ודוגמא אחרת לגבי סבלנות, הסבלנות שלי קצרה ומוגבלת, שבעלי רואה שנגמרה לי הסבלנות, הוא לוקח פיקוד עם הילד, כי הסבלנות שלו רחבה יותר
גם אני..באר מרים
אבל לא מי שהנחתה אותנו..
אוי זה נורא 😓קמה ש.
בס״ד

תודה שכתבת! וחיבוק גם על החוויה וגם על הבעיה המורכבת שהייתם צריכים להתמודד איתה! נשמע מזעזע לצאת מפגישות כשכל מה ש״הרווחתם״ זה מתח, בלבול ועצבים.

יצא לי בכמה הזדמנויות לפגוש טיפוסים כאלה במקצועות של טיפול / יעוץ וכו׳ ובדיוק בגלל זה כתבתי שאני בין השאר מחפשת דמות מעצימה. היה לי בין השאר ניסיון עם שתי יועצות בית ספריות שפניתי אליהן לאיזשהם נושאים (גם מורכבים) ויצאתי מהפגישות הרבה יותר מוחלשת ממה שנכנסתי אליהן. כולל בכי. בעיניי זה ממש איתות שזאת לא כתובת נכונה. (האמת לא מבינה איך טיפוסים כאלה עוסקים במקצועות רגישים שכאלה. אבל אולי זה כן היה מתאים למשהי אחרת ממני, לא יודעת...).

אני ממש מאמינה שבאיזשהו מובן ההורים הם המומחים הגדולים של הלדים שלהם (וזה בסדר גמור אם שני ההוריח בעלי שתי גישות שונות). רק שבגלל המעורבות הרגשית הגדולה שלנו מול ילדינו וגם כי אנחנו בסך הכל לומדים תוך כדי תנועה, כתובת מקצועית יכולה לעזור לנו לקצר תהליכים (וגם לחדש לנו דברים מסוימים). אבל זה כל-כך חשוב שזה יהיה תוך כדי העצמה של ההורים (כמובן עם דגשים, דיוקים וכו׳ איפה שיש צורך) ולא דרך פסילת הדרך שלהם חלילה (בהנחה שמדובר בהורים טובים בסך הכל, ועל סמך כל הדברים שכתבת בעבר, אין שום ספק בעולם שאת ובעלך כאלה ואפילו מעבר לזה!)
היי יקרההתמסרות
כתבו לך יפה על קורסים וכו'
אני אוסיף המלצה על שני ספרים.
ראיתי שכתבת שאת מתחברת לספר " איך לדבר.."
אז אני תמיד ממליצה על הספר "תקשורת לא אלימה, תקשורת מקרבת" שהוא מופלא בכללי למערכות היחסים בחיים.

בנוסף, ממליצה על הספר של דק אנאבלה שקד "לקפוץ למים" תחפשי בגוגל מומלץ ממש

בהצלחה אהובה
תודה רבה יקרה!קמה ש.
אולי ''הורות מקרבת''?בת 30
הם עושים וובינר מידי פעם
תודה!קמה ש.

אני ממש אוהבת ומתחברת לאפרת לקטנעמי28
אמא מאמנת, היא אישיות מקסימה ופרקטית, היא מנחה בעצמה וגם מכשירה מאמנות אחרות לפי הגישה שלה.
לא הייתי בהנחיית הורים (רוצה מאד) אבל שמעתי כמה שיעורים שהיא עשתה.
משלבת המון את החינוך המונטיסיורי שעובד אצלנו מהמם.
בתור אמא לילד בקושי בן שלוש זה מאד מתאים לי, לא יודעת איך היא עם גדולים יותר.
אני עושה את התכנית שלה עם שניים בני חמש ועוד אחד בן 3.חרותיק
ויש איתי במחזור גם הורים למתבגרים, וזה נכון לכולם.

אני גם ממש ממש ממש ממליצה!
תודה רבה!קמה ש.

אשמח לעוד כיוונים אם יש לעוד משהיקמה ש.
בס״ד

בדקתי את הכיוונים השונים ששלחתן לי ואני מרגישה שלא מצאתי משהו שבאמת התחברתי אליו... 😔

תודה לכולן!
אצרקציות במחיר נורמלי לבן 11, למי יש רעיון?בת אל123

מחפשת לגילאי 11-4, באזור המרכז במחיר שפוי או שיש הנחה למחזיקי כרטיס אשמורת.

תודה.

תיכנסיעוד מעט פסח

לאתר אשמורת ותראי מה הם מציעים...

נראה לי שאי-ג'אמפ לסוגיו יכול להיות מושלם בגילאים הללו (ומין הסתם יש הנחה יפה לאשמורת).

מה זה מחיר שפוי ואיזה סגנון של אטרקציות?חילזון 123אחרונה

מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

תעזרו לי ברעיונות לקראת החופשבארץ אהבתי

השנה בעז"ה תהיה לי תקופה של כמה שבועות שרק הגדולים בבית (בני 7.5, 10 ו-12.5), והקטנים עדיין במסגרות.

רוצה לעשות להם 'קייטנה' עם תוכן, ולא סתם לקום בבוקר ולחפש מה לעשות (בעיקר לשני הבנים הקטנים יותר. הגדולה אולי תצטרף למה שיהיה מספיק מעניין, אבל זה לא חייב להיות מתאים גם לה).

בשנים קודמות הם רצו שיהיה להם גם זמן מסך, ניסיתי לתת זמן מוגבל כל יום ובפועל זה תמיד התארך יותר ממה שתכננתי ולא עבד לנו טוב.

לכן הפעם חשבתי לנסות פורמט אחר:

לכל שבוע יש נושא כללי שבו אנחנו עוסקים. בכל יום יש פעילות/לימוד שקשור לנושא. כל יום יש 'חוג' קבוע (נגיד - יום ראשון זה חוג ציור, שני - חוג מוסיקה, וכו'), וביום חמישי יהיה חוג מחשב שבו אפשר ליצור משהו במחשב (מצגת או משחק) שמסכם או מתייחס לנושא של השבוע.

אשמח לרעיונות -

- לחוגים שאפשר לעשות כל שבוע

- לנושאים שאפשר להעביר את השבוע סביבם

- לסתם רעיונות לדברים נחמדים לעשות עם ילדי בית ספר חמודים

- לעוד כיווני חשיבה

וואי אני רקDoughnut
איזו אמא משקיענית! הציפיות שלי הן רק לעבור את החופש בשפיות😅
כמה רעיונות שעשיתי שנים קודמותעל הנס

*לימדתי את כולם לסרוג גם את הבנים,זה עבד יופי אצלי.

*יצירה מושקעת לסוכות.

*גם קישוט לשולחן לראש השנה

*כנל גם לשבת,עשינו אגרטלים מצנצנות ריקות למשל,חבקים מגלילי נייר סופג,בירכונים,קופות צדקה וכ'ד חילקנו גם לסבתות.

*חיפשנו קרשים מפורקים ברחוב ובנינו אדניות פשוטות,שרפרפים,לא הכל יצא מוצלח אבל הם ממש נהנו.גם נתן להם קצת מושגים

*כולם אצלי שותפים במטבח. מכינים סלטים, מבשלים,שוטפים כלים.

נושאיםמדברה כעדן.

חגים (כרטיסי שנה טובה, קישוטים לסוכה, לימוד הלכות?)

אקולוגיה (ללמוד על זה, להכין יצירות בצורה אקולוגית, ליצור עציצים בצורה אקולוגית)

גמילות חסדים(ללכת להתנדב, להכין עוגיות וברכות לחיילים/אנשים עריריים לפני שבת)

בין אדם לחברו (ביקור חולים, כיבוד הורים) 

כמה רעיונות:הגברת מהירח

חוגים:

אומנות (ציור/ פיסול/ צילום)

מלאכות יד (נגרות/ קדרות/צורפות/ רקמה/ סריגה/תפירה)

בישול/אפיה

טיול

חיות

התעמלות

דרמה/ תיאטרון

נושאים:

חקלאות/ גינון (איך מגדלים חסה ואיך מוסקים זיתים ומכינים שמן זית...)

מדע/ טבע (לצפות בכוכבים, לחקור את החרקים בוואדי הסמוך לבית...)

היסטוריה/ גיאוגרפיה של ארץ ישראל

וואו, זה נשמע השקעה ממש!! כל הכבוד לך!! בהצלחה!!

חוג ברייקדאנס למתחילים ביוטיובביו
יש לי 2 מקורות - מקווה שיעזורhameiri13
עבר עריכה על ידי מתואמת בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"ו 16:11

זה בבית אבל אפשר לעשות גם בבית ספר

משחקי קלפים ודימיון 

משחקים חינוכיים

הפורום הזה נועד לנשים בלבד.מתואמתאחרונה

והוא לא נועד לפרסומות (או להבאת קישורים מכל מיני מקומות).

אולי יעניין אותך