איך מלמדים ילדים שהמיטה שלהם היא לא מקום אחסון?מתואמת
יש לכל אחד מהם מקום אחסון משלו (ממגירה ועד שולחן כתיבה שלם), ובכל זאת בסוף השבוע, כשאני מחליפה מצעים, אני צריכה לרוקן מהמיטות שלהם גם: ספרים, טישויים משומשים, דברי לימוד, משחקים, ציורים, צבעים, יצירות מותחלות, בובות, נגנים/פלאפונים בגדים שנלבשו ולפעמים אפילו כלי אוכל ומאכלים בעצמם (אף שאני לא מרשה לאכול בחדרים).
אין לי מושג איך יש להם מקום לישון ככה... וזה פשוט משגע אותי! מיטה נועדה בשביל לישון וזהו, לא? מקסימום בובה לישון איתה או ספר כדי לקרוא לפני השינה, שגם אותו אמורים להניח בצד לפני שנרדמים. והמיטות נורא מתלכלכות ככה!
קניתי להם סלסילות קטנות כאלה שנתלות על המיטה, בשביל להניח בהן דברים כמו ספרים, אבל במקרה הטוב הן מועמסות בשטויות ובמקרה הפחות טוב הן הופכות למיטות לבובות וכמובן מוצאות ממקומן...
אז יש לכן רעיונות איך אפשר לעזור להם לשנות את ההתנהלות הזו? לפחות הגדולה הראתה היום נכונות להשתנות בנושא הזה, אז אולי נתחיל בה...
הם הולכים לישון כל יום עם מיטה מבולגנת?oo
למה שלא יסדרו כל יום לפני השינה?
כי הם לא יסכימו... גם ככה זה די מלחמות בשביל ללכת לישון מתואמת
קשה להרדם אם המיטה מלאה בחפציםoo
זה לוקח כמה דקות לסדר מיטה, תעזרי להם כמה ימים לסדר, שיראו שזו פעולה קצרה וקלה, ואז יעשו בעצמם
עובדה שהם נרדמים 🤷‍♀️מתואמת
אני בעצם מחפשת רעיונות איך לשכנע אותם שזה לא נוח, כדי שמעצמם ירצו לסדר...
אולי לא להחליף מצעים למי שהמיטה שלו מבולגנת?לפניו ברננה!
ואז זה ישאר ככה כמה שבועות, יצטבר המון בלאגן עד שבאמת יהיה להם לא נוח, וזה מה שישכנע אותם לסדר מיטה?
במצב הנוכחי את בעצם מסדרת בעצמך לפני שזה מגיע לקטסטרופה..

שאלה אם את מסוגלת לחשוב על כזה פיתרון בבית שלך
אני באמת לא מסוגלת לחשוב על זה...מתואמת
מה גם שזה מתכון לסירחון, אם לא אחליף פעם בשבוע לפחות מצעים... (אוכל שנשאר שם, פספסוסים מזדמנים )
וגם לא יודעת כמה זה באמת יפריע להם...
אני חושבת הפוךoo
להראות להם כמה נעים ונוח שהמיטה מסודרת, וכמה קל ופשוט לסדר מיטה
אז איך מראים את זה? זה מה שאני שואלת בעצם.מתואמת
מדגימים סידור מיטה לילדoo
מסתכלים על השעון מתי התחלנו, לוקחים את כל הפסולת לפח, לוקחים את החפצים למקום, מסדרים את הכרית והשמיכה בצורה יפה, מסתכלים שוב על השעון כמה זמן עבר, ואומרים לו בx דקות סידרתי את המיטה, מחר אתה תסדר, כמה ימים עוזרים לו לסדר, ואח״כ אמור להיות לו כבר הרגל לסדר, צריך רק להמשיך להיות עקביים
בעיני זה לא מעורר מוטיבציה מספיק חזק 🤷🏼‍♀️לפניו ברננה!
העצלנות מנצחת אם אין משהו שדוחף חזק או לכיוון החיוב (כמו שכתבתי למטה לגבי מבצע) או השלילה

היא מתארת שהיא כבר ניסתה ועשתה מבצעים וזה לא עבד..
ילד הוא לא עצלן מטבעוoo
הוא מה שמרגילים אותו להיות, אם מרגילים אותו להיות עצלן כל עוד לא דחפו אותו חזק, זה מה שהוא יהיה.
אם הרגילו אותו לעשות דברים שעושים לו טוב, אז זה מה שהוא יעשה
אולי באמת יעבוד עם סטופר... אנסה.מתואמת
הייתי מתחילה מכלי הכתיבה.כתר הרימון
אני אוסרת עליהם לשים על המיטה (וגם על הספה) לאחר שנהרסו לי ככה מצעים. (טושים, מספריים...)
וכשאני באמת כועסת על משהו... הילדים מבינים שהם צריכים להיות ממושמעים, אז הם מיד מחזירים למקום.
כנראה שאת מצליחה להיות יותר מאיימת ממני... מתואמת
אמנם כן, נהרסו להם ככה מצעים (מזל שרובם ישנים/יד שנייה), אבל את הכעסים (שגם ככה לא לגמרי עובדים) אני מעדיפה לשמור לדברים אחרים...
יש לך רעיון איך ללמד אותם את זה ברוח טובה?
ברוח טובה -כתר הרימון
לעודד או לתגמל במצעים חדשים.
להודיע שאין יותר דברים על המיטה. כל יום לעשות סדר.
אחרי שבוע מניחה שכבר לא יהיה, פחות או יותר.
עשיתי להם פעם מבצע בנושא. עבד לזמן של המבצעמתואמת
אבל ההרגלים לא המשיכו הלאה...
הילדים שלי קטנים יותר.כתר הרימון
אז זה יותר בכיוון של: חייבים להחזיר למקום. אתה לא יכול לישון עם ספר במיטה, שים במדף.
ולפעמים אני מסדרת אחריהם, כמו דברים נוספים בבית
יש לי גם ילדים בגילאים של ילדייךמתואמת
וזה פשוט לא עובד עליהם... או הופך למלחמת עולם מתישה...
אני האמת קשוחה בדברים האלהחדשה ישנה
אם יש משהו שמוציא אותי מדעתי זה בלאגן של אוסף של כלום.
אני אומרת להם- מה שעל הרצפה- הולך לפח. אם זה חשוב לכם תשמרו במגירה שלכם. (היצירות שלהם וכו') אז הם מהר אוספים. לפני שהמטאטא מגיע...חחח
אז על אותו משקל-'' אני בסוף השבוע מחליפה מצעים, אם יש דברים על המיטה הם הולכים לפח.'' או אם זה ספרים, אז למקום אחר שאת בוחרת (מוסרת לגמח, מרימה למחסן...) אחרי פעמיים שתזרקי דברים זה לא יקרה שוב. או אם את קצת יותר רחמנית, תזכירי להם בבוקר: "היום אני מחליפה מצעים! אתם זוכרים? מה שחשוב לכם לשמור במקום מסודר!"
אז אולי אין ברירה אלא לעשות כך...מתואמת
אני באמת זורקת להם לפעמים כל מיני דפים לא מזוהים כשאני מחליפה מצעים, אבל לא נרשמו תלונות על כך... (או שלא התייחסתי )
תעשי את זה רשמיחדשה ישנה
זה מכניס לפעולה 😅

אני גם הרבה פעמים סתם זורקת דברים שהם אפילו לא שמו לב לחסרונם, אבל כשאני אומרת-אני אזרוק או אני אמסור... אז הם מתעוררים.

הכי מצחיק שקניתי לילדה סרט מהמם, והיא לא מוכנה ללבוש אותו, וזב ממש מבאס אותי כי זה מתוק עליה כל כך.. אז 'איימתי' עליה שאני אמסור את זה לילדות שאין להן, והיא אמרה שזה רעיון מצוין אז הבנתי שזה לא שייך שהיא תשים רק בשבילי
איזה מתוקה היא 🥰לפניו ברננה!
אולי באמת אודיע בצורה רשמית...מתואמת
כן היו פעמים שמישהו מהם בכה על איזשהו פתק עם כמה מילים וכדומה שאבד לו - אבל אי אפשר לדעת אם האשם באובדנו הוא אני או שמא הם עצמם, שלא שמרו על זה בצורה בטוחה...
מספיק לאסוף לשקית אשפה ולשים בחדר שלך לשבועיים.לפניו ברננה!
להחזיר את השקית רק כשהם רוצים למיין אותה ולשים כל דבר במקום.
בדיוק!אור123456
האמת.. לתת להם לגדול קצת 😉לפניו ברננה!
יעבור להם.
גם כאן אפשר לעשות מבצע נקודות - או אישי תחרותי או משפחתי ואז כולם עוזרים לכולם.
זה יכול לבוא יחד עם סידור המיטה.
להחליט על זמן ביום שאת בודקת (נשמע לי הגיוני לפני ארוחת ערב, ככה זה לא בלחץ של הבוקר, ומנותק מרגע השינה שאמרת שגם הוא מאבק..)

מסכימה עם מי שכתבה שמכשירי כתיבה זה הכי קריטי, אני חושבת שאפשר להודיע שכל מכשיר כתיבה שאת רואה על המיטה מגיע אלייך ולא בטוח שתחזרי..
בתור מישהי שבתור ילדה המיטה שלה הייתה נורא מבולגנת - אף פעם לא היו שם כלי כתיבה, כי אין סיבה. שיעשו שיעורי בית ויצירות רק על השולחן/על הרצפה.

@מתואמת נראה שיש לך המון כוחות מוטיבציה ליצור בבית הרגלים חדשים וטובים.
את מלכה 💪
אבל הם כבר גדולים, חלקם...מתואמת
זה כולל את הבת הגדולה, שלכאורה דווקא מסודרת ויודעת לסדר, ובכל זאת המיטה שלה נראית כמו התיאור הנ"ל...
(ואני מנסה להיזכר איך אני הייתי בילדותי ובנערותי, ולא זוכרת... מה שבטוח שהיום אני שונאת לראות דברים מונחים על המיטה שלי, גם אם זה "רק לרגע" (כמו שבעלי מצהיר לפעמים...))
מעניין אותי.. כמה היא גדולה?לפניו ברננה!
כנראה זה לא מפריע לה. כשיפריע לה אני בטוחה שתפסיק עם זה.
ואולי שתגלה (בעזרתך) כמה נעים ללכת לישון במיטה מסודרת (או לפחות לא מלאה בזבל..) אז היא תתחיל לשמור על הסדר
14 בדיוק מתואמת
ואתמול דיברתי איתה קצת על זה, והיא אמרה שהלוואי שהייתה מצליחה להיות מסודרת יותר בנושא הזה. וזה בעצם מה שגרם לי לפתוח את השרשור הזה... (וגם העובדה שכדי להרדים את שתי הקטנות הייתי צריכה לפנות מהמיטה של הגדולה יותר הר של דברים כדי שאוכל לשבת...)
עדיין בעיני צעירה והמודעות לסדר וניקיון יש לה לאן להתפתח ..לפניו ברננה!
בכנות? לי זה עדיין לא באמת מפריעטארקו
משתדלת כן לפנות כי זה יותר בריא וכו
אבל בקלות המיטה שלי עם מלא שטויות.....
נראה לי שכדאי לעבוד על זה הבסיסאם הבנים שמחההה

אצל ההורים שלי זה לא היה כזה ברור, ועד היום אין לי בעיה לישון עם חצי מדינה על המיטה. לא מצליחה להיפטר מההרגל המגונה הזה, והאמת, גם מפחדת שלא אצליח להרגיל את הילדים לכך כי בינינו, זה מתחיל בהורים...

אז מה שאני שואלת, איך מרגילים מהבסיס...מתואמת
כי אני ממש לא מסוגלת לישון ככה. לבעלי אין בעיה, אבל אותו אני "מחנכת" חזק...
השאלה גם למה זה כזה מפריע לך..טארקו
החלפת מצעים? אם זה ביום קבוע אז לחנך שביום הזה צריך לפנות מיטות(אולי חלק מהאחריות שלהם תהיה להוריד את המצעים הישנים?)
מציק בעין? אפשר לקנות כיסויי מיטה שמניחים מעל...
כאילו תבודדי מה בדיוק בזה מפריע לך ואז אפשר למצוא פתרון לזה....
זו באמת שאלה...מתואמת
כל הדברים שאמרת באמת מציקים לי, וגם פשוט אני לא מבינה איך הם מסוגלים...
כיסוי יפה קנינו לגדולה בזמנו. הוא מתגלגל בקצה המיטה בחוסר שימוש...
קוראת אתכן, ובאמת לא מבינהיראת גאולה
לא בביקורתיות!
זה כל כך נראה לי מנותק,
אף פעם לא הייתי ככה, ולא ראיתי ככה אצל מישהו בבית הורי (בעצם המיטה של אחותי הקטנה נראית ככה... אבל זה כבר אחרי שעזבתי את בית ההורים...),
המיטה שלי אצלי בבית לא משמשת מקלט או מקום אחסון, וגם המיטות של הילדים לא...
בתקופות טובות אני מסדרת להם מיטות כל יום (שזה אומר לקפל שמיכה ופיז'מות), בתקופות פחות טובות רק מרוקנת את המיטות מספר שקראו לפני השינה או בקבוקי מים שהם לוקחים למיטה... באמצע היום אין להם מה לחפש במיטה... אצלנו לא נוכחים בכלל בחדרים במהלך היום, רק בסלון-מטבח-חדר משחקים.
מחשבת כפירה. בחרתי לא להילחם המלחמה הזו.מיואשת******
האיזור האישי שלהם צריך להיות להם נעים. אוהבות מבולגן ולישון עם מחברת במיטה, זבשכן
אני מחנכת לגבי המרחב המשותף. בוחרת לא להיכנס למרחב הפרטי (עד רמה שזה גולש למשותף)
בערב שבת חייבים לסדר חדר טוטאלי
בשאר השבוע אני סוגרת את הדלת שלהן 🙈😅 כדי לא להשתגע
נראה לי שיש שברים הרבה יותר חשובים מזה ואי אפשר הכל.
צודקת... אז מה, להיכנע?מתואמת
ואם הן לא יסדרו את המיטות לפני שבת? אז מה תעשי?
כי אני מעדיפה לסדר את המיטות לפני שמסדרים את שאר החדר, כדי שכל הלכלוכים שעל המיטה ייאספו יחד עם הלכלוכים שעל הרצפה...
זה חלק מהסדר של לפני שבתמיואשת******
וכמו שאמרתי לך זה לא נתון לויכוח
כל דבר בחינוך ילדים את יכולה לשאול ואם הם לא יעשו אז מה תעשי…
אם החלטת שמשהו צריך לקרות אז תעשי מה שאת חושבת לנכון כדי שהוא יקרה. כמו בדברים חינוכיים אחרים
אז קודם אני צריכה לעבוד על העניין הזה מתואמת
האמת?בוקר אור
אני עד היום אוהבת לישון עם דברים במיטה אם בעלי במילואים
לומדת במיטה, כשהולכת לישון זוכרת לצד את המחברות והכלי כתיבה והולכת לישון
מבטיחה שנרדמת ככה מצוין. אפילו יותר טוב
בתור נערה זה אף פעם לא הפריע לאמא שלי למיטב זכרוני
אז הדפקט הוא בי? מתואמת
לגמריטל..
אוהבת שיש דברים במיטה או לפחות לא מפריע לי.
זה ממש נוח שהמטען, הספר, בבקבוק שתיה, מחברת פלוס עט על המיטה והכל נגיש.
במיוחד לפני הנישואין שהמיטה היא מקום פרטי מרכזי בבית, מרגישה שם בנוח עם הדברים שלי ושלא צריכה לסדר אחרי. יותר טבעי ופשוט וביתי כזה..
אני פשוט שנה את זה על השידה הצמודה.כתר הרימון
בדיוק. השידה שליד המיטה שלי עמוסה בדבריםמתואמת
וזה בסדר מבחינתי. מדי פעם מסדרת אותה. אבל המיטה - קודש קודשים!
אני תוהה אם הילדים יצליחו יותר לשמור על מיטה פנויה אם תהיה להם שידה צמודה... לאחת מהם כבר יש משהו כזה, ולאחת נוספת יש שידה (ושולחן כתיבה כאמור), אבל לא צמודה למיטה כרגע. לשאר באמת אין כל-כך מקום ליד המיטה, מלבד הסלסילה התלויה ההיא...
רגע. מי אמר שהמיטה דווקא היא קודש קודשים?😅קופצת
ככה זה אצלך.

אולי אצל הבת שלך דווקא השידה (נניח) היא היא קודש הקודשים של סדר ונקיון?

מי מחליט מה "נכון"?
גם השידה והשולחן שלה מבולגנים...מתואמת
חוץ מזה - כל מה ש*אני* אומרת זה קודש קודשים, לא?
בשאיפה - כן😅קופצת
ועכשיו ברצינות - אם אנחנו מדברות על בת 14 - לדעתי לשחרררר.
יגיע יום שזה יפריע לה ויבוא מעצמה. ואם לא יבוא - אז זה כנראה האופי שלה - מבולגן ומלוכלך, ויהיה לה את כל החיים לעבוד על זה. אם היא *תרצה* כמובן...
נכון, אבל הפעם זה בא ממנה...מתואמת
היא דיברה בייאוש על זה שהיא לא התקדמה בנושא הזה מאז יום ההולדת של שנה שעברה... (היא בחורה רצינית - עושה חשבון נפש ביום ההולדת )
אהה זה כבר משהו אחר... הצגת את זה קצת כענין שקשה לך, לא לה.קופצת
מאמינה שכמו בכל דבר שרוצים לשנות - צעדים קטנים. לקבוע מטרות *ישימות*, לעצור ולהסתכל אחור - הנה. כן השתניתי בזה וזה...
נכון, זה בעיקר קשה לי, במיוחד שכל הילדים ככהמתואמת
אבל עכשיו זה מתחיל להיות קשה גם לה...
יש לך רעיון למטרות קטנות ישימות בדרך למיטה מסודרת? לפחות בשבילה?
תראיקופצת
קודם כל. לעניות דעתי. ככל שתשחררי את המקום שלך פה - התהליך יהיה יעיל יותר.
דמייני שהיא מבקשת ממך להתקדם אישית נניח בסטיילינג/ שמירת משקל או כל דבר שלא מענין אותך בשום צורה.
היא באה לבקש עזרה - ואת עוזרת לה *כפי רצונה וצרכיה*

רעיונות מעשיים:
אולי תדירות? נניח פעמיים בשבוע אני מסדרת את המיטה.
אולי איכות? שאריות אוכל ובגדים מהיום לא יהיו.

בעלי עוסק בחינוך של נערים בגיל הזה. ואחד "הסודות" שלו זה - לשקף להם (כמובן למי שביקש עזרה בהנעת תהליך התקדמות כלשהוא) כל הזמן כמה הם התקדמו. לפעמים הוא ממש "אורב" להתקדמות קטנה. ואז עושה מזה דרמה גדולה... (אבל זה בגלל שהוא נורא אוהב דרמות😅).
הרעיון הוא לתפוס אותה כן מיישמת איזשהוא שינוי קטן, להצביע עליו. להתפעל.לעשות מזה ענין - זה משכנע ומגדיר לה את עצמה שהיא עכשיו כבר בתוך תהליך השינוי עצמו.
תודה רבה! כיוונים ממש טובים.מתואמת
לעשות "דרמה" אני חושבת שיביך אותה, אבל אולי אם אביע התפעלות קצרה וממוקדת זה באמת יחזק את הביטחון שלה.
ננסה בע"ה...
אולי להתחיל מלא להביא בכלל למיטה כלי כתיבהאן אליוט
ושלב הבא בלי בובות, ושלב שלישי בלי בגדים, וכדומה?
אם כל פעם רק סוג אחד של דברים מתחילים להקפיד, ומתעלמים מהשאר, אולי יהיה לה קל יותר להתמיד.
וכמובן, למצוא מקום אחר: בגדים או בכביסה, או על כסא בחדר, למשל לחצאית שלא מחליפים כל יום ואי אפשר להחזיר לארון.
ושידה קטנה ליד המיטה לטישו, ולספר שעכשיו קוראים.
ופח קטן לחדר כדי שיהיה מקום לזרוק טידו מלוכלך ודברים אחרים, וככה זה לא יסתובב גם בחדר.
וכמובן, תשבחות על כל התקדמות
יפה, רעיון טוב, לחלק לשלבים. תודה!!מתואמת
מציעה משהו-בארץ אהבתי
אם הרצון בא ממנה, אז זה באמת משנה את התמונה.
אני חושבת שהשורש לשינוי זה קודם כל רצון. אז אם יש לה רצון זה כבר המון.
אבל באמת להעביר את הרצון למעשה זה לא קל, ובמיוחד כשזה דורש לשנות הרגלים שהיא מורגלת בהן במשך שנים.

אני הייתי משתמשת בכלים של אימון, לעזור לה לפתח ולהבין יותר את הרצון, ומשם לתת לה לחשוב על משהו מעשי שהיא יכולה להתחיל בו.
כותבת לך רשימת שאלות שאפשר לעבוד איתן-
1. תתארי איך זה היה נראה אילו הייתי מצליחה לממש את הרצון שלך. פירוט כמה שיותר מוחשי, להשתהות קצת ברצון.
2. למה זה חשוב לך לשנות? מה תרוויחי אם תצליחי להשתנות בזה?
3. איזו פעולה יומית קצרה פשוטה וחדשה, את יכולה לעשות ללא כל ספק, פעולה שתבטא את
הרצון הזה למעשה?
4. על מה היית רוצה להתפלל בהקשר זה?
(את יכולה כמובן לשנות ולהתאים לפי מה שמתאים לך).
הנקודה המרכזית לדעתי היא שהתשובות צריכות לבוא כמה שיותר ממנה. את רק מכוונת אותה לחשוב ולהבין מה היא רוצה מעצמה, ואת יכולה (אפילו כדאי) לשקף ולחזור במילים שלך על מה שהיא אומרת, לתת לדברים תוקף. אבל תני לה שהדברים יבואו ממנה, ואני חושבת שזה יביא להרבה יותר שינוי מכל דבר שאת תנסי ליזום.
איזה יפה!! באמת תהליך אימוני נתת פהמתואמת
תהליך שיכול להיות מקסים ממש.
מקווה שאצליח לעשות איתה אותו...
ממש ממש תודה על המחשבה ועל ההשקעה בכתיבה!
בשמחה! מקווה שילך לכן טוב...בארץ אהבתיאחרונה
גם אני, אבל עד החתונה אז המיטה שלי הייתה מלאהשמש בשמיים
ספר מתחת לכרית קבוע, בגדים מכל השבוע האחרון (טוב, את זה אולי באמת היה כדאי לפנות), כריות קטנות, בובות ששיחקתי בהן, כל דבר שהתעסקתי בו ליד המיטה היה שם והיה לי טוב עם זה. מושלם. לא יודעת למה צריך לריב על זה... וגם החלפת מצעים הייתה התפקיד שלי להחליף לעצמי. אם לא החלפתי אז זה לא קרה...
אז צריך שתהיה שידה...טל..
היא אמרה שיש להם סלסלות ליד המיטה.כתר הרימון
ללמד איך לסדר את המיטה בבוקר וחומר להםרחלה2020
כמה כיף לראות שהמיטה מסודרת ונשמרת. הפרס- מצעים שווים ויפים.

כתבת שהמצעים ישנים/יד שנייה וזה יכול להשפיע. (יש לי אחות בת 25+ שגרה בבית ואמא שלי מספרת לי כמה היא הורסת מצעים חדשים של ורדינון(!) והכל מתלכלך מדיו או שמנים, אז בעצם אין לדעת)
זהו, אני באמת מפחדת לקנות להם מצעים חדשים...מתואמת
האמת שהצעתי לגדולה מצעים חדשים כמתנת יום הולדת, והיא לא רצתה... (בחרה בסוף משהו שווה יותר )
אבל אולי זה ישכנע אותם, מי יודע...
לנו יש את הפתרון הפשוט ביותר-מיטות מתקפלות😊אם מאושרת
אבל על המיטות העליונות שכן יש דברים,כולם עוזרים לסדר- לפני שאומרים קריאת שמע- הם בעצמם אומרים- בואו נעשה לנו מקום לישון וכולם יחד מחזירים את הדברים למקום.
הם גם לא אוהבים ללכת לישון,אבל זה כבר נהיה להם חלק מהשגרה- כמו שמצחצחים שיניים,מחזירים דברים למקום. ( אבל מבחינתי כדי שלא ילכו לישון מאוחר מדי- לא מקפידה על סדר מדוייק וכו' וגם לא של עוד דברים- רק המיטה כדי שנוכל לישון).

(רק מסייגת שאני באמת חושבת שלכל בית מתאים כללים אחרים כך שמה שעובד אצלנו בכלל לא בטוח שיעבוד בבית אחר. ומה שעובד בבית אחר לא בהכרח יעבוד אצלנו)
מיטות מתקפלות זה החלום שלי מתואמת
כי באמת מרגיש לי שככה זה יחסוך חלק נכבד מהבלגן (כי במשך היום הם לא יוכלו להיות על המיטה ולהביא אליה דברים). אבל בינתיים זה חלום שלא עומד להתגשם... לא כל עוד יש לנו מיטות במצב טוב מאוד...
צריכה לראות אם מתאים לנו להכניס ללו"ז של לפני השינה את הסדר במיטה...
מחפשת רעיון לעיצוב עוגה לסיום מסכת בבא בתראnik

אפשר גם סיום של שלושת הבבאות.

לא משהו מורכב מידי🫣

תודה!

תשובה מג'מינימאוהבת בילדי

מזל טוב על סיום מסכת בבא בתרא! זהו הישג מרשים מאוד.

לכבוד המאורע המכובד, הנה כמה רעיונות לעיצוב עוגה המשלבים מוטיבים מעולמה של המסכת:

עיצוב "דף גמרא": הפיכה של העוגה (ניתן להשתמש בדף אכיל מודפס) למראה של דף מסכת בבא בתרא. ניתן להדגיש בצורה ויזואלית את המילים "סליקא לה מסכת בבא בתרא" בפונט בולט ומעוטר.

מוטיב ה"חזקה" או "שותפין": מכיוון שחלקים נרחבים במסכת עוסקים בדיני שכנים, שותפין, וחזקות, ניתן לעצב על העוגה אלמנטים של בתים, חצרות או גבולות (סמליים), שיוצרים מראה של שכונה עתיקה ומזכירים את התוכן הלימודי של המסכת.

עיצוב ספרית ספרים: יצירת "מדפי ספרים" מבצק סוכר או שוקולד, כאשר אחד הספרים בולט ומסומן כ"בבא בתרא", מוקף בספרים נוספים, מה שמשדר את עוצמת הלימוד וההתמדה.

מוטיב כלי הלימוד: עיצוב של שולחן לימוד עם זוג משקפיים, עט נובע (או נוצה), ומסכת בבא בתרא פתוחה מונחת עליהם, כסמל להשקעה והעמל שהושקעו בלימוד.

טיפ למראה נקי ומכובד: שימוש בצבעים קלאסיים כמו כחול, לבן וזהב תמיד מעניק מראה חגיגי ויוקרתי המתאים לאירועי סיום מסכת.

האם תרצה עזרה נוספת בתכנון הפרטים הטכניים להכנת אחת האפשרויות הללו?

אני הייתי עושהמאוהבת בילדי

עוגה מלבנית ומצדדיה 2 רולדות- כמין ספר תורה

אולי ציור של שער?אן אליוט
רעיונות טובים! תודה!nikאחרונה
חיפוש מקום מגוריםמרים מרים

אנחנו זוג עם חמישה ילדים 1.5-9. מחפשים רעיונותלמקומות מגורים תורניים עם חיונך טוב. 
אנחנו פתוחים לשמוע על גרעינים, יישובים, וריכוזים אחרים. פחות בכיוון של חווה או מקומות שהם בשלבים מאד התחלתיים של הקמה. 
חשוב לנו מקום עם יראת שמיים גדולה, שמחה, אנישם עם פשטות ועומק. 

כרגע גרים בירושלים בריכוז מאד תורני ומרגיש לנו שחסרה פה חיות, וחיבור לעם. 

אז האפשרות היא או לגור ביישוב שיש קרבה סבירה לעיר כלשהי.

או בגרעין תורני שמח ואיכותי. 

ממש אשמח שתפקחו לנו את העיניים!!! תפתיעו אותי עם רעינונות

מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרום

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

הבנתי שביבנה יש הרבה דתיים צעיריםטארקואחרונה
ולא קהילה מאוד תורנית

שווה בדיקה

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר