השנה יצא לי להיות בכמה לוויות..חצילים
שניים מהן היו של יהודה..
את שניהם אני מכיר אישית..
שניהם בני ישיבות שעמלו בתורה..
שניהם אוהבי עם ישראל..
אוהבים ב''דם''..
את שני היהודה אני כיסיתי בידיים שלי..
את שניהם קברנו כולנו..
שניהם נרצחו בירי של מחבלים..
שניהם שוכבים עכשיו בקבר שמנציח את ההזייה של הגלות שאנחנו חיים בה..
שניהם נשמות כל כך גבוהות שעכשיו במקום כל כך נמוך למטה..
שניהם השאירו אחריהם אותנו..
שבורים וכואבים..
לראות את אתיה אישתו של יהודה יושבת על הקבר שלו היום ואומרת לו בשקט בשקט מילות פרידה..
אין דבר כואב מזה בעולם..
והזעקה הזאת נ-ק-מ-ה..
שכל כך אסור להגיד אותה..
מרטיטה את הלב..
שניהם מתו..
וקידושו את ארץ ישראל..

אני מברך אותנו שנזכה לא להתייאש.. להמשיך לכסוף ולהתקרב לקדוש ברוך הוא ולשכינה ולקדש את הארץ הזאת ואת החיים בה.. ואת התורה שהיא חיינו ולמרות זאת בניה מצאו את מותם.. ואת עם ישראל הקדוש והאהוב שלנו שבעזרת ה' רק יתחזק ויקום מהמכות האלה לגאולה שלימה במהרה!

שתהיה שבת שלום ומבורכת לכולם!
בעזרת השם שתזכה לגעת בדברים שמחיםהיום הוא היום
עצוב מאד
ברוך ה' אני זוכה לגעת בהרבה דברים שמחיםחצילים
מודה עליהם יום יום שעה שעה
והלוואי שלא יהיו דברים רעים יותר.
ושאהיה מושפע מהדברים הטובים הרבה יותר מאיך שאני מושפע מהרעים..
אמן. שבוע טובאניוהוא
שבוע טוב ומבורךחצילים
מעכשיו רק בשורות טובות אמן.רויטל.

אמן בעזרת ה'חצילים
אין מילים..ממלא כל עלמין

כל מילה..

...חצילים
תודה.
כואב כ"כ..והעיקר-לשמוח:)

בשורות טובות בעז"ה

אמן בעזרת ה'!חצילים
צודק, רק רוצה לחדד משהו -ekselion

אנחנו לא בגלות.

צודקט'

אנחנו בגלות בתוך גלות

------רב שמואל
כך מגדיר מי שחי בדורות קודמים
או מי שחי בדורנו ומגדיר את תחילת הגאולה כגלות.
מי שחי בדורנו ויש לו שכל, מבין שאנחנו בגלות בתוך גאולה, שזו מהות עניין הערב רב.
--- ---רב שמואל
ההבדל בין לפני השואה
לבין היום

שלפני השואה לא היה זמן להתכונן - הבלבול הגיע תוך כדי
אבל מי שרצה יכל לעלות כבר קודם, בעוד הגלות הייתה שקטה, ואיפשרה להינצל מראש ממצב של 'גלות בתוך גלות'
היום, אפשר להתכונן מראש, ומי שינסה לגאול את עצמו על ידי שיסתמך על העיקרון של 'גלות בתוך גלות', ויחשוב, שאם הוא 'יאמין' שזה המצב, ויתעלם מהעובדה שעכשיו בשלב הזה, החלק של עבודת השם הגאולית הוא בירור הצדק, אבל מי שיגדיר רק 'גלות בתוך גלות', יגיד שעיקר העבודה הוא 'אור בתוך חושך גמור', ואז, הוא יעצום את עיניו מלהשתמש בנתונים הטובים שיש לו, רק כדי להשתמש בנתונים הרעים, כדי כביכול לא 'לחטוא' בגאווה של 'אש זרה' להאיר בתוך החושך. מה שהוא יעשה באמת - יהיה לא 'אש זרה' עבור אלוהים, אלא 'אש זרה' עבור כוחות הטומאה שמושכים את תחושת הבלבול - כי אין באמת בלבול כרגע, רק מי שמאמין שלכוחות הטומאה יש מקום חשוב ואמיתי בעולם - חושב שאין ברירה אלא לקחת ברצינות את כוחות הטומאה כמצב שכביכול ניתן מאת האלוהים בעצמו, ואז נוצר 'בלבול' מלאכותי, שהוא לא באמת נובע 'מהמצב' אלא הוא נובע 'מחוסר אמונה'. (ראי מה שכתוב בספר דניאל 'והרשיעו רשעים ולא יבינו כל רשעים והמשכילים יבינו')
מסכים. כל כך נכון.מחליף הניקים ‍
אנחנו בגאולה אבלekselion

בגולה אנשים ציפו שהגאולה תהיה שהכל מושלם אין מתים בית מקדש נופל מהשמים מוכן קומפלט

הם לא הבינו שגאולה זה תהליך פרוגרסיבי שעד שהוא מתממש לוקח המון זמן, אנחנו כרגע בגאולה, ומתקדמים לגאולה השלימה לאט לאט.

לא מאמינה בזהט'
כל עוד הציונות מעל היהדות ומעל אלוקים אנחנו בגלות.

מבלי להתייחס לעניין גלות כו', הלוואי שמה שאת מציגה הייתהנוגע, לא נוגע
הבעיה. היום אצל חלקים נרחבים בעם אפילו ציונות אין לצערנו
אין מה להאמין - זה עניין של עובדותekselion

גאולה במובן הפשוט של המילה זה יציאה מעבדות לחירות.

זו הסיבה שיציאת מצרים נקראת הגאולה הראשונה.

וזאת הסיבה ששיבת ציון לא נחשבת גאולה אע"פ שהיה להם בית מקדש, משום שהם עדיין היו תחת שלטון זר הם היו בגלות.

כך אומרים חז"ל בהרבה פירושים על התנ"ך, פשוט שזה ככה, אבל כאמור מהסיבות שציינתי למעלה אנשים שכחו עיוותו את הרעיון הגאולי, בעיקר עקב מניעים נוצרים, כל הקטע של גאולת הנפש מגיע מהם, זה אחד מהדברים שלצערי חדרו ליהדות.

גם הפסוקים הללו חדרו ליהדות?פצלש לרגע אחד
וְגָר זְאֵב עִם כֶּבֶשׂ וְנָמֵר עִם גְּדִי יִרְבָּץ וְעֵגֶל וּכְפִיר וּמְרִיא יַחְדָּו וְנַעַר קָטֹן נֹהֵג בָּם. ז וּפָרָה וָדֹב תִּרְעֶינָה יַחְדָּו יִרְבְּצוּ יַלְדֵיהֶן וְאַרְיֵה כַּבָּקָר יֹאכַל תֶּבֶן. ח וְשִׁעֲשַׁע יוֹנֵק עַל חֻר פָּתֶן וְעַל מְאוּרַת צִפְעוֹנִי גָּמוּל יָדוֹ הָדָה.

ט לֹא יָרֵעוּ וְלֹא יַשְׁחִיתוּ בְּכָל הַר קָדְשִׁי כִּי מָלְאָה הָאָרֶץ דֵּעָה אֶת יְהוָה כַּמַּיִם לַיָּם מְכַסִּים.
וזה..?פצלש לרגע אחד
כֹּה אָמַר יְהוָה צְבָאוֹת בַּיָּמִים הָהֵמָּה אֲשֶׁר יַחֲזִיקוּ עֲשָׂרָה אֲנָשִׁים מִכֹּל לְשֹׁנוֹת הַגּוֹיִם וְהֶחֱזִיקוּ בִּכְנַף אִישׁ יְהוּדִי לֵאמֹר נֵלְכָה עִמָּכֶם כִּי שָׁמַעְנוּ אֱלֹהִים עִמָּכֶם.

יט כֹּה אָמַר יְהוָה צְבָאוֹת צוֹם הָרְבִיעִי וְצוֹם הַחֲמִישִׁי וְצוֹם הַשְּׁבִיעִי וְצוֹם הָעֲשִׂירִי יִהְיֶה לְבֵית יְהוּדָה לְשָׂשׂוֹן וּלְשִׂמְחָה וּלְמֹעֲדִים טוֹבִים וְהָאֱמֶת וְהַשָּׁלוֹם אֱהָבוּ.
מרשים, הדגמת לנו את יכולות הקופי-פייסט שלך !ekselion

ועכשיו, תוכל לגשת לנושא?

עונה לךפצלש לרגע אחד
אם אתה מתעקש: אזי כל הנבואות שאתה לא יכול לפרש כרצונך לגבי המדינה, לא התקיימו.

לכן אין זו גאולה שלמה .
אין לי תשובה, לשאלה שלא נשאלה.ekselion

אין קשר בין הפסוקים שציטטת לעובדה שאמרתי.

ערכתי תראה.פצלש לרגע אחד
לגבי שלא היתה שאלה: היתה גם היתה. שאלתי האם לדעתך הפסוקים הללו חדרו ליהדות.
איפה אמרתי שאנחנו בגאולה שלמה?ekselion

אמרתי שאנחנו בגאולה, אתה מסוגל להבין את ההבדל?

אה טוב . אתה נכנס עכשיו לניואנסיםפצלש לרגע אחד
אז תבהיר מלכתחילה למה כוונתך. בסדר זה סוג של גאולה קטנה שקמה מדינה ומפלט לעם היהודי, מסכים.

פשוט כשאתה אומר גאולה בלי לסייג, אז מבינים את זה ככה .
הבהרתי כבר בתגובה השניה שלי..ekselion

הסיבה שהתבלבלת נורמלית, ושוב, היא מתקשרת לדברי באותה תגובה כאמור.

כאשר יהודי שומע את המילה גאולה אוטומטית הוא מדמיין בית מקדש מהשמים, זקן עם גלימה של גנדאלף רוכב על חמור, שופרות, גן עדן וכו וכו

בעוד שבפועל המובן הפשוט והאמיתי של גאולה, היא יציאה מעבדות לחירות, לא רק בזה, יש עוד מגוון נושאים תורניים שהמונח גאולה מתקיים שם. אבל בעיקר זה הרעיון הכללי, לצאת ממשהו רע, למשהו טוב.

הקמת המדינה היא לא גאולה קטנה, אלא הגאולה הגדולה ביותר שהייתה לנו עד היום.

וזאת משום שבשונה מיציאת מצרים, ששם היינו רק 210 שנים. ורק בארץ אחת.

בקום המדינה להבדיל נגאלנו מגלות שארכה כמעט פי 10 מיציאת מצרים, וקובצנו מכל קצוות תבל.

משמע שזו גאולה מרשימה שבעתיים.

ואם תקשה לגבי הניסים שהיו ביציאת מצרים, אשיב לך שזה דווקא בעוכריהם של אותו דור.

חז"ל אומרים שהניסים הגלויים היו על מנת לגרום לישראל להאמין בהשם, בקום המדינה הניסים היו טבעיים.

הרב בעין איה מסביר את המעלה של גאולה בצורה טבעית, זה מעיד על גדלות הדור.

אבל לא ארחיב כאן כי אני עייף

כתבתי יפהפצלש לרגע אחד
אבל עדין אי אפשר להשוות את גאולת מצרים להקמת המדינה שלאחריה אלוקים יצר איתנו קשר ישיר דרך הנביאים . מה שחסר לנו היום. יש לנו המון חוסר וודאות של מה באמת מצפים מאיתנו לתקן וכדומה. זה נושא רחב מאוד..
רק מעיר, כבר שלחו פה שהרמב"ם כתב באיגרת תימן שיהיו ניסים.מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ב 00:56
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ב 00:52

ומופתים שיגרמו לגוים לפחד מהעם היהודי ולהודות שהוא העם הנבחר...

אולי לעם ישראל מספיק ניסים טבעיים אבל לגוים כנראה שלא.

אז לא יודע אם עכשיו אנחנו בחצי גאולה או רבע גאולה או גלות ומה התהליך,

אבל בפיניש של התהליך בטוח שיהיה ניסים גלויים.

לא בא לי להיכנס לדיון שוב, כבר חרשו על זה

אבל היה חשוב לי לומר

שמעתי פעם אמירה של גדול מהמאה הקודמת אוליממלא כל עלמין

שהיתה גלות אדום

אח"כ גלות ישראל ביד ישראל

והגלות האחרונה היא גלות הנפש...

לא מזדהה בדיוק עם הניסוח, כי גם אני חושבת שאי אפשר לקרוא לזה גלות

אבל עכשיו אני מרגישה שיש בחינה של גלות עצומה עכשיו, ודווקא עכשיו...

כביכול עד לפני 70 ומשהו שנים עמ"י כאב את הסבל בארצות לא להם, את השנאה והניכור והפרעות והאנטישמיות..

ועכשיו כשאנחנו כאן בניסים גלויים אנחנו פנויים לחוות גלות הרבה יותר עמוקה... והיא עמוקה כ"כ.. 

איפה כבוד עם ה'? איפה תודעת הגאולה, שיבת ציון... בקרב אנשים שהם אחינו בדם? 

"ובכן תן כבוד ה' לעמך".. בימים הנוראים פירשתי את התפילה הזאת אחרת לגמרי, עכשיו אני מזהה בתפילה הזאת את "ופתחון פה למייחלים לך"- גם אלו שלא יודעים לייחל לך, שעמ"י ידע לקום בגאווה ולצעוק בשם ה', שעמ"י יאחז באהבה ושייכות לארץ במלוא הבטחון בצדקת הדרך.. שעם ה' לא יושפל, ושגם לא ישפיל את עצמו... שיבין את כובד המשקל של המעמד... שיבין את תפקידו העצום בהסטוריה... שיזדקף, שיזכה לתודעת שליחות, עצמת ישראל, גאולה!!

נכון שאנחנו כאן, אבל יש כאן גלות. כבוד עם ה' בגלות, כבוד שמיים בגלות... 

---רב שמואל
גלות הנפש -

זה אומר, שבמקום שאדם יאמין, שהקב"ה שם נשמה אלוהית בתוך האדם שעל האדמה

במקום זה, האדם אומר: הנפש - בגלות. היא נמצאת ממשיכה להיות כל הזמן בשמיים, רק הגוף ששייך לסיטרא אחרא - מחזיק אותה חזק והיא לא מצליחה לברוח.

מה הקב"ה יעשה? אולי הוא יעשה לו את מה שמתבקש: ידאג שהגוף לא יוכל להמשיך להחזיק את הנשמה, ואז, בטח,הנשמה תהיה חופשית... לגמרי...
יפה.. את בטח מכירה את אלתרמן- אכהה את מוחו ושכח שהצדק עימונוגע, לא נוגע
(משהו בסגנון)

(רק שברוך ה' אצל הרבה המוח לא/לא ממש נפגע. הם רק רדומים ואדישים או שקועים בענייניהם ואפשר להעיר אותם עם מספיק מאמץ)
תודה..ממלא כל עלמין

לא ממש.. באיזה שיר?

אז אמר השטןנוגע, לא נוגע
וואו שיר חזק, מדביקה אותו פהממלא כל עלמין

אז אמר השטן: הַנָּצוּר הזה
איך אוּכַל לוֹ?
איתו הַאומץ וְכּישרון הַמָעֲשֵה
וּכְּלֵי מִלְחמָה וְתושיָה עֵצָה לו
וְאַמָר: לא אֶטֹּל כּוחוֹ
וְלא רֶסֶן אָשִׂים ובמֶתֶג
וְלא מוֹרַך אָביא בְּתוכו
וְלא ידיו אֲרַפֶּה כְּמִּקֶּדֶם
רק זֹאת אֶעֱשֵה: אַכְּהֵה מוֹחוֹ
וְשכח שאיתו הצדק.
כָּך דִּבֵּר השטן וּכְמו
חַוְרוּ השמים מאימה
בִּרְאוֹתַם אותו בְּקוּמו
לְבַצֵע הַמְזימה.

(לא הבנתי את שם האתר)

ובנימה מעודדת- מי שברא את אותו הכוח המשחית יצר את הנשמה הישראלית, והוא יתן לה את הכוח והתעצומות להביא גאולה..

תודה. שיר נפלא ונורא.ירושלמית טרייה
למה בעצם אכהה ולא אקהה?
אני יודעת שבכל מקום כתוב אכהה ולכן זו כנראה הגרסה המקורית והנכונה, אבל לא ברור לי למה.
כי זה לא שהוא רק מוריד מחדותו של המוח אלא שהוא "משחיר"נוגע, לא נוגע
אותו, גורם לו לראות את ההיפך מהאמת. זה הבדל גדול יותר
נכון אפשר לומר קהות חושיםממלא כל עלמין

אבל יצחק כהו עיניו נראה לי שזה בכ'..

זו שגיאה אבל לא נכנס לזה‍ נשמה ‍כללית
יש כהה- צבע לא צלול, ההיפך מבהירשפרינצא בוזגלואחרונה

ויש קהה- ההיפך מחד.

למרות ששניהם הגיוניים בפסוק הלז..

עם כל הכבוד לאותו גדול מהמאה הקודמת..ekselion

אני אדון אותו לכף זכות ואומר שדבריו היו בגדר מליצה ודברי גוזמא.

בימי התנ"ך השלטון *היהודי* היה לעין ערוך חמור יותר מאשר השלטון שיש מקום המדינה.. אין מה להשוות בכלל.. 

ושלא לדבר על הרמה הרוחנית שהייתה להם, באמת אני לא רוצה לדבר על עם ישראל ובייחוד לא בדורות האלו, אבל זו האמת.

בימי אחאב המלך היו בממלכת ישראל רק 7000 יראי השם, מתוך מיליוני אנשים - רק 7000 עובדי השם.

אפשר להשוות את זה לדור של היום..? 

ופשוט שהימים של אותם מלכי ישראל לא היו ימי "גלות" משום שהעם היה במצב רוחני לא טוב, אין קשר בין הדברים.

באמת דברי אותו גדול לא משנים כרגעממלא כל עלמין

תראה אני לא יודעת ככ מאיפה אתה מביא את ההנחה שבמקדש ראשון ושני המצב בעם היה יותר גרוע מהיום... אין לנו מדד לזה

אולי זה שכתוב שבימי חזקיהו ועוד מלך ששכחתי לא נראתה קשת כלל כי לא היה צורך, וכנראה שבתקופות של מלכים אחרים היא כן נראתה, בכל זאת לא נראה לי שאפשרי לומר שאנחנו יותר מהם ככלל מבחינה רוחנית..

בכל אופן משהו אחד מאוד ברור- שם היה מקדש והיתה מלכות ישראל שלמה (ואח"כ מפולגת ליהודה וישראל שזה אכן צער גדול), אצלנו לא רק שאין מקדש, קשה לראות געגועים אליו. לא רק שאין מלכות ישראל יציבה- תודעת המדינה היהודית וחשיבותה עומדת על כרעי התרנגולת...

בסופו של דבר המילה "גלות" מבטאת יציאה מהבית, מתוך חוסר מסוים. אז כן- כל עוד אין כבוד לעמ"י בארצו והוא מושפל, כל עוד דם יהודי נשפך כאן ואין יכולת להגיב כראוי כשליחי העם, עוד לא חזרנו לגמרי הביתה. כל עוד עמי הארץ לא רואים בשיבת ציון דבר אלוקי וכורעים אל מול התהליך הזה- אנחנו עדיין בהלכות מלכים ומלחמותיהם... לא הגענו עדיין להלכות בית הבחירה.. וכאן הנקודה הכי משמעותית- כל עוד עמ"י לא חזר לבית הבחירה, ולא שואף וכוסף לבית המקדש כעת חיה- אז בעצם לא חזרנו עד הסוף הביתה... 

שובekselion

גם את יצאת מנקודת הנחה שהתכוונתי לגאולה השלימה, הדגשתי כבר כמה פעמים שהתכוונתי לגאולה במובן הרגיל שלה.

כל בר דעת יודע שעוד לא הגענו לגאולה השלימה.

לגבי הסיפתח שלך, כל ספר שופטים,מלכים,דברי הימים ועוד הרבה מספרי הנביאים האחרונים.

מתארים את המצב המחריד של עם ישראל בבית ראשון. 

לגבי בית שני, יש את עזרא ונחמיה, ואת דברי חז"ל. 

אז כן - יש לנו מדד, הרבה מדד לדעת מה הייתה הרמה הרוחנית שלהם.

למעט ימי יהושע בן נון, שזה בערך 30 שנה, וימי חיזקיהו ואולי קצת שלמה, המצב הרוחני בעם ישראל היה שפל.

העניין לגבי בית המקדש, זה נכון שהוא אחד המאפיינים של גאולה, אבל לא זה מה שקובע אם יש גאולה או אין.

אני יכול לצטט לך פרש"י מישעיה שמסביר שבימי בית שני אע"פ שהיה בית מקדש, משום שהם היו תחת עול זר הם לא היו בגאולה. 

קשה לראות געגועים, מסכים חלקית.

צריך לזכור שרוב העם מסורתי ברמה כזאת או אחרת.

ולגבי החילונים, אני לא מאשים אותם בכלל, אני אפילו מצדיק אותם..

אנחנו בהסתר פנים מוחלט, אין נבואה, אין מנהיגים אמיתיים כמו פעם.

ותוסיף על זה את כל ההשפעות האנטי דתיות מבחוץ - ובום קיבלת לעצמך נוסחאת קסם מופלאה לאיך לא להיות שומר מצוות.

אדרבא, דווקא מי ששומר מצוות בדור שלנו, זה נחשב פלא כי זה נגד הנורמה.

אז ברור שלהמון אנשים לא תהיה זיקה גדולה ליהדות וקל וחומר שלא לבית מקדש.

"בסופו של דבר המילה "גלות" מבטאת יציאה מהבית, מתוך חוסר מסוים. אז כן- כל עוד אין כבוד לעמ"י בארצו והוא מושפל, כל עוד דם יהודי נשפך כאן ואין יכולת להגיב כראוי כשליחי העם, עוד לא חזרנו לגמרי הביתה"

אתה מסכים בהתחלה, ואז מביא מסקנה לא קשורה.

איך העובדה שעם ישראל חזר הבייתה, אך מאידך יש קצת קשיים מעידה שזו הוכחה שלא חזרנו הבייתה???

אתה יודע שגם בימי דוד המלך היו עשרות אלפי הרוגים? וחמור מכך.. ההרוגים היו כתוצאה ממלחמת אחים.

וזה כביכול בתקופה של ה-"שיא" שלנו..

לסיום, כן אנחנו עוד לא בגאולה השלימה מהסיבות שציינת וסיבות שלא הוזכרו, אבל זה לא קשור לנושא.

כי אני התכוונתי לגאולה הפשוטה, שאנחנו שם כבר ממזמן.

ואני אומר את זה, כי חלק ניכר מציבור שומרי המצוות ובראשם החרדים סוברים שאנחנו בגלות אע"פ שאנחנו בארץ

וזאת משום שמבחינתם גאולה, הכוונה במובן רוחני, קרי תופעות לוואי זה התרבות הנוצרית שהסתננה אלינו לאורך הגולה.

אבל בציבור שלנו לעומת זאת, אנשים גם מסכימים עם הדעה, בגלל בורות לגבי המונח גאולה.

--- ---רב שמואל
המוות של יהודה ש-ל-ך!
היא הנ-ק-מ-ה הגדולה ביותר של אלוהים!
אמן. בעז"ה בשורות טובות לכל עמ"ינוגע, לא נוגע
אני יודע שעם יהודים כמו אלה שאני שומע עליהם בזמן האחרון (כמו הבנות ממעוז אסתר וכל אלה שמפרקים להם והם בונים שוב), ועם רוב העם שיש לו לב יהודי שאולי רק קצת רדום, אנחנו בסוף ננצח.
אמן!חצילים
מסכים לגמרי!
עם ישראל מלא בטוב וחן ויופי! ישתבח שמו
חברים יקרים זה לא הנושא ובאמת לא מענייןחצילים
כתבתי מכאב ליבי ובאמת כרגע לא באלי לראות אותכם מתווכחים
מוזמנים לפתוח על זה שירשור בנפרד כי נצלשתם פה את החיים. לא כועס עליכם או משו פשוט פחות נעים לי שזה מה שיצא ממה שכתבתי בדם ליבי ביום שישי..

אם מישו רוצה שאכתוב את דעתי על הדיון אני אכתוב בכיף בשירשור נפרד או בפרטי. תודה רבה לכם!

@ekselion
@ט'
@נוגע, לא נוגע
@פצלש לרגע אחד
@מבקש אמונה
@ממלא כל עלמין

תייגתי רק שתראו
אני לא רואה שהתווכחו פה אחיאין לי כינוי335
זה טבע שרשורים שלפעמיים מתפתחים בהם דיונים נוספים. אם היית שואל שאלה מסוימת ספיציפית ומישהו היה משנה נושא אז אתה היית צודק. אבל בנושא כללי השרשור יכול ללכת להמון מקומות. הם דיברו על אותו דבר שהעלת .. נראלי ..

שים לב לעוד נקודה, שהוויכוח עליו אתה מדבר התפתח יומיים אחרי שכתבת את ההודעה, זה טבעי. לכתחילה השרשור נשאר נקי.
אח שליחצילים
הם נדבקו סתם על מילה שאמרתי כלאחר יד וממש לא זה הנושא. פתחתי שירשור שמביע כאב גדול ופרקתי פה את הדם שבעבע בי והם מתווכחים על המילה הכי שולית פה.
לי אישית זה מפריע וביקשתי מהם שיפסיקו ואני בטוח שהם יבינו..
תודה על ההארה אבל בכל זאת לא חוזר בי אחי
אוקי סליחה אם ההודעה שלי לא היתה במקוםאין לי כינוי335
נראה שאתה צודק
בוקר טוב ואחלה יום אח יקר
הכל טוב נשמה!חצילים
שיהיה שבוע שמח ומלא באור וטוב ה' של גאולה
צודק סורי על הניצלושekselion

זה באמת קטע מעצבן שיש לי

לא הייתי ממש בין המתווכחים אבל בכל אופן מחילה. אני מבין אותךנוגע, לא נוגע
לגמרי.
סליחה אח שלי היקרמבקש אמונה

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת

באסהארץ השוקולדאחרונה

תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד

יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..

כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?

חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלתאחרונה

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

מה זה חיות כיס אאלט?נחלת

אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,

לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים

הרצים כמטורפים על הגלגלת....

חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון

ואאלט זה "אם אני לא טועה".

התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.

מעניין שגם אני החלטתי לכתוב את הקיצור הזה...נחלת

בני אדם לא כל כך שונים מזה כפי שלפעמים חושבים...

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימון

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת

ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי

אני לא נמשך לויזואלימשה

רק לקריאה.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת

אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.

תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.

לא יודעארץ השוקולדאחרונה

אני מכיר רק בפלאפון.

תחפשי איכות חיים או זמן מסך או ריכוז בהגדרות במחשב, אולי יש.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת

אולי יעניין אותך