גם את יצאת מנקודת הנחה שהתכוונתי לגאולה השלימה, הדגשתי כבר כמה פעמים שהתכוונתי לגאולה במובן הרגיל שלה.
כל בר דעת יודע שעוד לא הגענו לגאולה השלימה.
לגבי הסיפתח שלך, כל ספר שופטים,מלכים,דברי הימים ועוד הרבה מספרי הנביאים האחרונים.
מתארים את המצב המחריד של עם ישראל בבית ראשון.
לגבי בית שני, יש את עזרא ונחמיה, ואת דברי חז"ל.
אז כן - יש לנו מדד, הרבה מדד לדעת מה הייתה הרמה הרוחנית שלהם.
למעט ימי יהושע בן נון, שזה בערך 30 שנה, וימי חיזקיהו ואולי קצת שלמה, המצב הרוחני בעם ישראל היה שפל.
העניין לגבי בית המקדש, זה נכון שהוא אחד המאפיינים של גאולה, אבל לא זה מה שקובע אם יש גאולה או אין.
אני יכול לצטט לך פרש"י מישעיה שמסביר שבימי בית שני אע"פ שהיה בית מקדש, משום שהם היו תחת עול זר הם לא היו בגאולה.
קשה לראות געגועים, מסכים חלקית.
צריך לזכור שרוב העם מסורתי ברמה כזאת או אחרת.
ולגבי החילונים, אני לא מאשים אותם בכלל, אני אפילו מצדיק אותם..
אנחנו בהסתר פנים מוחלט, אין נבואה, אין מנהיגים אמיתיים כמו פעם.
ותוסיף על זה את כל ההשפעות האנטי דתיות מבחוץ - ובום קיבלת לעצמך נוסחאת קסם מופלאה לאיך לא להיות שומר מצוות.
אדרבא, דווקא מי ששומר מצוות בדור שלנו, זה נחשב פלא כי זה נגד הנורמה.
אז ברור שלהמון אנשים לא תהיה זיקה גדולה ליהדות וקל וחומר שלא לבית מקדש.
"בסופו של דבר המילה "גלות" מבטאת יציאה מהבית, מתוך חוסר מסוים. אז כן- כל עוד אין כבוד לעמ"י בארצו והוא מושפל, כל עוד דם יהודי נשפך כאן ואין יכולת להגיב כראוי כשליחי העם, עוד לא חזרנו לגמרי הביתה"
אתה מסכים בהתחלה, ואז מביא מסקנה לא קשורה.
איך העובדה שעם ישראל חזר הבייתה, אך מאידך יש קצת קשיים מעידה שזו הוכחה שלא חזרנו הבייתה???
אתה יודע שגם בימי דוד המלך היו עשרות אלפי הרוגים? וחמור מכך.. ההרוגים היו כתוצאה ממלחמת אחים.
וזה כביכול בתקופה של ה-"שיא" שלנו..
לסיום, כן אנחנו עוד לא בגאולה השלימה מהסיבות שציינת וסיבות שלא הוזכרו, אבל זה לא קשור לנושא.
כי אני התכוונתי לגאולה הפשוטה, שאנחנו שם כבר ממזמן.
ואני אומר את זה, כי חלק ניכר מציבור שומרי המצוות ובראשם החרדים סוברים שאנחנו בגלות אע"פ שאנחנו בארץ
וזאת משום שמבחינתם גאולה, הכוונה במובן רוחני, קרי תופעות לוואי זה התרבות הנוצרית שהסתננה אלינו לאורך הגולה.
אבל בציבור שלנו לעומת זאת, אנשים גם מסכימים עם הדעה, בגלל בורות לגבי המונח גאולה.