הסיפור כדלקמן:
למדתי בישיבה תיכונית, התחלתי הסדר, אלא שמסיבות נפשיות (קצת קיצוניות) נאלצתי לעזוב לפני שיעור א'. הצבא לא כל־כך רצו לקחת אחריות, אז פשוט חזרתי הביתה. למרבה הצער גם לבית בעיות משלו ומהר מאוד הסתלקתי, כך שבגיל 19 כבר מצאתי את עצמי חי בשכירות ועובד במקצוע, הרבה מאוד שעות תחת הרבה מאוד לחץ. כמובן העול שוחק ולא עבר זמן רב עד שנעשיתי עייף ומריר. מהבחינה הדתית עושים מה שאפשר, אבל מן־הסתם מכל ההארות הרוחניות של שיעור א' לא נשאר המון. אז אפשר לומר שמרוב שנאלצתי להתבגר מהר, לא הייתה לי אפשרות להתבגר רוחנית / אישית. תחושה של ילד עם קריירה וערימות של כביסה.
ועכשיו אני פשוט לא יודע מה לעשות עם עצמי - בעיקר מהבחינה הזוגית, כי אמנם מקננת בי כבר כמה זמן ההרגשה שאולי הגיע הזמן לחפש את ה"אחת" (או משהו בסגנון) - גם בגלל החשיבות הרוחנית שבדבר, גם משאר סיבות, וגם מעצם העניין ש"רצתי" מהר מאוד קדימה. אלא שנראה ש"פספסתי" את הלך הדברים התקין, של ללמוד בישיבה כמו שצריך ולהתחרבש עם שידוכים ולהכיר מישהי דתיה כמו שצריך.
איך בדיוק מכירים מישהי כזאת כשהמעגל החברתי שלי לא קיים, וכשיש לי בערך שלוש שעות אחרי העבודה עד שאני מתחיל להירדם? הניסוח נשמע קצת כמו התבייכנות אבל למען האמת אני באמת שואל. זה לא שאני סובל כל־כך תחת הסידור הנוכחי, פשוט אני לא יודע איך להתקדם איתו הלאה. באמת הייתי רוצה בית יהודי כשר שאומרים בו דברי תורה בשבת, "אול אין". רק איך מגיעים לדבר כזה?
מרגיש שהנסיבות חירבשו אותי לגמרי, ואמנם השלמתי עם זה, רק כעת אין לי מושג כיצד להסתכל על הדברים.
זה בערך העניין! אשמח לשמוע אם למישהו יש משהו להגיב בנושא.