בית המדרש הווירטואלי- מפגש שניסוזנה ושות'

ערב טוב לכולם.

בהמשך לדיון משבוע שעבר היום נעסוק במצוות תוכחה.

כל מי שיש לו שאלות/הארות/הערות על המקורות הנ"ל- מוזמן בכיף

[מצטער על האיכות של הדף.. סבירה סה"כ, אבל קצת מציקה].

לשרשור הצעות לנושאים בביהמ"ד: נושאים לדיון בביהמ"ד הווירטואלי - נוער וגיל ההתבגרות

למפגש הקודם: *ביהמ"ד הווירטואלי פתוח!* - נוער וגיל ההתבגרות

נ"ב: בשלב כלשהו צריך לבחור ראש ישיבה שינהל את העסק.. כרגע זה אני משום מה.. אם תרצו, אפשר אפילו היום.

דיון בעניין יקרה בשרשור מקביל (בע"ה אשלח אותו בתגובה הבאה)

לימוד פורה ובהצלחה!

מה אתם חושבים שעדיף? מצוות "ואהבת לרעך כמוך"- לא לבייש אתתולעת ספריםם

החבר, או מצוות "הוכח תוכח את עמיתך"?

תמיד דרך ארץ קדמה לתורה או שבמקרים מסויימים לא?

נל"ל שאין סתירה..סוזנה ושות'

כמובן שאין עניין לבייש בתוכחה, כי אז הוא לא יקבל אותה והתוכחה תתרוקן מתוכן..

ולגבי "ואהבת"- דווקא בגלל שאתה אוהב אותו אתה מוכיח, בבחינת "כי את אשר יאהב ה' יוכיח".

--

לגבי "דרך ארץ קדמה לתורה"- לא תמיד לענ"ד. אני צריך רק להוכיח..

...תות"ח!אחרונה

כתוב במפורש: "אין אם אין תורה -אין דרך ארץ", מצד שני כתוב בהמשך: "אם אין דרך ארץ - אין תורה". (משם המשפט: "דרך ארץ קדמה לתורה").

יש מצבים שהאדם שלומד ומתנהג "ע"פ" התורה, הוא דוחק את המוסר הטבעי ואת האנושיות והמידות הבסיסיות, וזה לא טוב, האדם צריך שיהיה לו הבסיס ואז שילמד תורה שהיא מעלה.

מצד שני, המוסר והמידות אינם עומדים בפני עצמם, הם כולם שאובים מן התורה, עיין מסל"ש ודומיו, והברייתא של ר' פנחס בן יאיר שהמסל"ש מביא, שלפני "זהירות מביאה לידי זריזות וכו'..." עד רוח הקודש וכל המידות האחרות, כתוב: "תורה מביאה לידי זהירות", התורה היא בסיס הכל.

ועיין מהר"ל נתיב התורה.

לגבי תוכחה כתוב: "הוכח תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו חטא", דווקא במצב שהדברים נשמעים והוא יפרוש מהאיסור ויקבל הדברים, אבל אם לא ישמע, מצוות תוכחה לא שייכת. וא"ת לא יועיל - לא יזיק, כתוב כבר: "כשם שאומרים דבר הנשמע כך אין אומרים דבר שאינו נשמע", שזה סתם יחריף ויעשה לו "אנטי" ורק במצב שבאמת זה לא יגרום לו אף השפעה ולא יזיק יש לדון האם אומרים שיש עניין להוכיח או לא.

אולי במקרים מסויימים הדבר הנכון הוא לא לומר כלוםנפש חיה.
כלל אצבע: אף פעם דרך ארץ לא קודמת לתורה באמת.הָיוֹ הָיָה
לא מבטלים שום מצווה משיקולי נימוסין אם זה לא חלק מהקריטריונים שלה.
בוא נגדיר רגע דרך ארץ..סוזנה ושות'

אם הכוונה לבין אדם לחברו על פני בין אדם למקום- הדיון שונה.

אם הכוונה להנהגות בעלמא על פני תורה- ח"ו.

לא הבנתי את המשפט השני... ואולי כדאי לתייג ניקיםתולעת ספריםם

הכוונה היא ש"דרך ארץ קדמה לתורה"סוזנה ושות'

לא אומר שנימוס קודם למצוות.. למשל- המוצא כלאים בבגדו פושטן אפילו בשוק.

קטע מהבן איש חי125690

נ"ל בס"ד כפל הלשון (הוכח תוכיח) לימד הכתוב מוסר גדול לאדם שיהיה מוחל לחבירו אע"פ שחטא לו ולא יקפיד על כל דבר כי יביט בענייניו שבינו לבין הבורא יתברך כמה חטאים חוטא להשי"ת בכל יום והוא יתברך מוחל לו ולמה יתכעס ויקפיד על חבירו שנגע בכבודו שהוא בשר ודם ובמה נחשב כבודו כנגד כבוד השי"ת וא"כ למה יתכעס על חבירו ויחרה אפו עליו עד שיאמר ראוי זה להרגו על אשר חטא לי בכו"כ וכן על זה הדרך בהפלגות שמפליג בענשו של חבירו ומה ישיב לעצמו בחטאיו שבינו למקום ..... וז"ש הוכח תוכיח את עמיתיך ר"ל כשתבא להוכיח את עמיתיך שחטא לך ויחרה אפך בו הנה תחלה הוכח לעצמך בדברים שבינך למקום כמה וכמה חטאת ואח"כ תוכיח את עמיתיך ואז ודאי לא תשא עליו חטא אלא תמחול לו כי תאמר בלבבך אם אני אפליג עליו בעונש על חטאו לי א"כ כמה וכמה אהיה חייב עונשין להקב"ה בחטאי בכבודו כמה וכמה

...רחל יהודייה בדם
אני חושבת שזו סוגיה מעניינת בהחלט.
ולי, כחב"דניקית יצא הרבה לחשוב על זה, שהרי בחב"ד לא תשמעו בדרך כלל אמירות קשות כלפי אף יהודי והגישה מאוד מכילה, לקרב בדרך יפה.
ומנגד, היו דברים שגרמו לי לתהות האם דבר זה שבעיניי הוא יפה כל כך ובראשי מתוייג כדרך האמיתית , היפה של היהדות , הוא באמת יהדות או שזה פשוט ערך חב"די.

(אגב,סתם נקודה מעניינת שעולה לי תוך כדי,
כשרואים אדם מסוים כמודל לחיקוי , וודאי כשזה מודל רוחני, לפעמים אנחנו לא רואים הפרדה בין אופי ומנהג של האדם עצמו לבין עיקרון בתורה או בדרך שאותה הוא מייצג.

בעיניי זו נקודה מעוררת מחשבה,
גם כשדנים בשאלה של האם דרך מסוימת היא אמת מוחלטת או לא,יש לכך חשיבות)

בכל אופן, חזרה לעניין.
קראתי קצת בשביל לנסות יותר להבין את הנושא
ולכאורה נראה שדרך ארץ קודמת.
וישנה משמעות רצינית למצוות שבין אדם לחברו יותר מאשר מצוות שבין אדם למקום.
שהרי על מצוות שבין אדם לחברו יום הכיפורים אינו מכפר.

בנוסף, מתעוררת כאן השאלה הידועה
אז מה עדיף?
אדם טוב (אגב,שימו לב שהכינוי אדם טוב ניתן למישהו שמתנהג בצורה ראויה לאנשים שמסביבו, לא ברור לי המשמעות של עובדה זו אבל זה מעניין,
וזה גם משהו חוצה מגזרים. ) או יהודי טוב?
לא שיש בכך סתירה בעיניי. אבל נראה לי שזה מובן.
עדיף להיות אדם טוב או להיות אדם שבמצוות שבין אדם למקום נשמר מאוד?
(אגב,עוד משהו שעלה לי כשכתבתי זה שאדם טוב לרוב זה במשמעות של התנהגות טובה חסד עם הבריות וחסד קשור לרחמים *ורחמים זו תכונה בסיסית שקיימת בכל יהודי מעצם היותו יהודי* )
יצא ששמעתי סיפור על התקופה של ההשכלה שאחד מן המשכילים רצה להיות חזן בזמן מיוחד, ייתכן שבכיפור, לא זכור לי במדויק, והקהילה לא נאותה להסכים אך המשכילים גייסו את ראש העיר, או מושל או בעל הסמכות בעיר , לטובתם וכפו על הקהילה לתת לו לעלות לתורה, וכשהגיע הזמן והוא ניסה להתחזן כולם דפקו על השולחנות ולא נתנו לו וכך , לאחר שהוא ניסה הרבה פעמים וללא הועיל הוא נאלץ לעזוב את המקום.
אני זוכרת שהסיפור קצת גרם לי לרגשות מעורבים, שהרי הם ביישו אותו. ועוד איזו בושה.
ואז כשהעליתי את זה בשולחן אבא שלי אמר לי "זה יום כיפור,זה זמן שצריך מישהו ירא שמיים, זה לא סתם זמן".

אז יוצא לי לתהות מתי בעצם עובר הגבול?
אנשים הם כל כך מורכבים, כיצד אנחנו יכולים לדעת באמת מתי מישהו עושה משהו כדי להכעיס או שזה מכאב?
מתי צריך להתעלם מדרך ארץ ולהגיב בתקיפות גם אם מישהו ייפגע?
האם יש חילוק בין המצוות השונות?

(אני מקווה שזה בסדר שטיפה התפזרתי ממצוות תוכחה אבל מקווה שזה בסדר וזה ייסלח לי,
האמת שרק אחרי שסיימתי לכתוב הכל שמתי לב שיש נושא ממוקד, תהיו סבלניים אליי 🙏)
פשוט לומר שדרך ארץ אינה קודמת לתורה בפרקטיקהסוזנה ושות'

האמירה היא שחשוב להיות "בן אדם".. אבל זה לא סותר את עדיפות המצווה מפני הצורך.

וכן, לעיתים רחוקות יש צורך בתוכחה חזקה ש"תעמיד אותו" במקום.

--

במעשה שתיארת- התשובה היא שהמלחמה היא לא רק ספיציפית נגד האדם, אלא נגד הההשכלה והניסיון לכפות על הקהילה. במקרה כזה, דווקא חילול ה' הגדול היה להימנע מ"להיכנס בו".

--

והסטייה מהדיון לא נוראית.. הכל טוב, גם ככה [לצערי] לא דיברנו על תוכחה גופא..

תודה..רחל יהודייה בדם
התשובה שלך למעשה שכתבתי היא טובה.
אבל לי מעלה שאלה, אפילו שכביכול זו מלחמה נגד הדרך ולא נגד האדם הספציפי מי שחוטף בפועל זה האדם ונכון שהוא חלק מקבוצה אבל הוא גם בן אדם פרטי , עם רגשות והכל, הכל כשר?

ואם בתוכחה עסקינן,
פתאום יצא לי לחשוב על זה שלדעתי זו אחת מהמצוות שהכי נמנעים מלעשות כיום.
מסכימים?

עונה על השאלה הראשונה [על השנייה שווה לחשוב]סוזנה ושות'

כרגע אין מנוס מלעשות את זה.. וכן, אע"פ ודווקא משום שאנחנו מצווים לאהוב אותו- אנחנו נוכיח אותו.

ולצערנו אם לא נעשה את זה- זה ייצור נזק בל יתואר.. לכן יש פעמים שחשוב למחות למרות הפגיעה באדם עצמו.

כמובן שאין אידיאל לפגוע באדם עצמו.. ייתמו חטאים וכו'.

אוקיי..רחל יהודייה בדם
לא קל לעכל את זה..
קצת כמו אנטיביוטיקה..סוזנה ושות'

אמנם זה פוגע בחיידקים חיוניים שבגוף, אבל בלי זה- הגוף כולו ימות.

נושא מעורר מחשבה..רחל יהודייה בדם
וגם אם מרחיבים את זה

האם בשם עיקרון מסוים או אמונה מסוימת אדם יעשה הכל הכל או שיש דברים שלא.

אותי ספציפי זה נושא שמעסיק מאוד.

הדוגמא הכי בולטת אולי זה עקידת יצחק ששמעתי שיש פירושים שטוענים שמה שיש ללמוד זה שיש דברים שצריך להגיד עליהם לא, גם לה'. וזה מה שה' רצה.

מקווה שזה בסדר הסטיות מהנושא.
זה בכל זאת קשור.
עונה על הנושא של העקרונות:תולעת ספריםם

נראה לי תלוי כמה הדבר הזה הוא קו אדום או לא.

יש דברים שאני לא אעשה בחיים ויש דברים שאני אתפשר אם לא תהיה לי ברירה.

אני אחדד את כוונתי.רחל יהודייה בדם
למשל כיהודי שמאמין באלוקים, בתורה
נגיד שהוא היה אומר לך לעשות משהו קיצוני, האם היית עושה או לא?
משהו קיצוני כמו מה?תולעת ספריםם

כמו להרוג מישהו. אפילו את הבן אדם הכי קרוברחל יהודייה בדם
בדיוק לפני כמה ימים היה לי דיון על זה עם מישהיתולעת ספריםם

למדנו את הלכות שבת ושמי שמחלל שבת סוקלים אותו באבנים

ואני חשבתי שזה מזעזע. אם הקב"ה רוצה להמית בן אדם למה הוא צריך "לבקש" מאנשים לעשות את זה? הוא לא יכול להפיל אבנים מהשמים? למה בית הדין חייב לעשות את זה? בסוף זה יהיה על המצפון של הבנאדם כל החיים, גם אם הוא לא עשה את זה מרצונו

--125690

אם הוא מחלל שבת בפרהסיא כנראה שהוא לא ממש מאמין, לא יעזור לומר לו "הקב"ה יעניש אותך" בפועל, כמעט ואין מקרים שבהם זה צריך לקרות ואם זה קורה, מי שסוקל אותו זה העדים, אם הם מעידים על מישהו כדי שהוא ימות, הם צריכים להיות מספיק שלמים עם עצמם כדי לעשות את זה בעצמם

התשובה היא כן.סוזנה ושות'

אם ה' אמר בפירוש- עושים. נקודה. 

כי בסוף ה' הוא טוב מוחלט, ואין לה' עניין לבוא בטרוניא לבריותיו..

וכל מה שה' עושה- לטובה הוא עושה.

..רחל יהודייה בדם
לא קל לקבל את זה.

זה מעורר שאלות.

זה ועוד רק מוכיח שהכל יחסי
טוב ורע.
והאדם הטוב ביותר ייתכן ויכול לעשות פתאום את הדבר שהכי לא מתאים כביכול למה שהוא מייצג .

מה שכתבת קצת מטריד. ולא רק במובן הספציפי אלא במובן הרחב
של מה אנשים מסוגלים לעשות בשם אמונה מסוימת,ולאו דווקא במובן היהודי עכשיו. אלא בכלל.
לא הכל יחסי.סוזנה ושות'

יש טוב מוחלט- ה' יתברך (והתורה כפועל יוצא), ויש רע מוחלט- עבירות.

כמובן שיש עניין ש"רוח הבריות" תהיה נוחה הימנו, אבל זה לא המרכז- אין חכמה ואין תבונה ואין עצה לנגד ה', ולכן המוצא בבגדו כלאיים פושטן ואפילו בשוק.

כפועל יוצא מהנ"ל, כל מה שה' אומר ע"י נביאיו והתורה הקדושה הוא טוב ואמיתי, רק שאנחנו לא מבינים תמיד למה.

ולגופו של עניין:

"והאדם הטוב ביותר ייתכן ויכול לעשות פתאום את הדבר שהכי לא מתאים כביכול למה שהוא מייצג"- אם הוא מייצג את התורה ופועל לפיה, הרי שהפעולה מתאימה לערכים שלו; אם הוא פועל נגד התורה, אז יצה"ר הכניע אותו; אם הוא מייצג ערך כלשהו שאינו תורה ומצוות, הרי שכל הבסיס שלו שגוי ואכן יש סיכוי לסתירה פנימית.

"מה שכתבת קצת מטריד.. מה אנשים מסוגלים לעשות בשם אמונה מסוימת.."- נכון. אנשים מסוגלים לעשות דברים מדהימים בשם האמת האמיתית, וכיוון ש"זה לעומת זה עשה האלוקים" אנשים מסוגלים לעשות דברים נוראיים בשם השקר..

ברור שה' עושה הכל לטובה, אבל רק שאלה:תולעת ספריםם

לא קשה לך לקבל, למשל, את הפיגוע שבו נרצח יהודה דימנטמן הי"ד? אתה באמת מרגיש שזה טוב גמור? כי לי קצת קשה לקבל את זה

זה לא מה שאני מרגיש. זה מה שאני יודע.סוזנה ושות'

הלב כואב מאוד.. כמעט בכיתי. (ובד"כ אני לא בוכה יותר מדי..)

המוח אומר שאם זה מה שה' החליט שיקרה- זה מה שצריך להיות..

קשה ליישם את ההבנה בראש על הרגש בלב. זה חלק מעבודת ה' (לפחות ע"פ חב"ד- שהמוח יהיה שליט על הלב)

בסדר אבל מכאן ועד להגיד שאתה מקבל את זה בלב שלם... לאתולעת ספריםם

יודעת, לי זה קשה

לא אמרתי שאני מקבל בלב שלם..סוזנה ושות'

נו אז בגדול אנחנו מסכימים שצריךתולעת ספריםם

לקבל את הנהגת ה' אבל שבמקרים מסוימים זה קשה

הכנתי דף של רעיונות‍ ‍ בנות לא לריב ‍
להגיד אותו? או שזה כבר לא רלוונטי
---סוזנה ושות'
עבר עריכה על ידי סוזנה ושות' בתאריך י"ז בטבת תשפ"ב 19:05

לגבי הנושא של עד כמה צריך להוכיח:תולעת ספריםם

כתוב שהתוכחה היא עד קללה/ מכה

ואני שואלת:

למה הפרשנים בכלל נתנו אפשרות לזה? כל המרים על חברו יד נקרא רשע!

אולי זה לא מכה או קללה במובן הפשוט של המילהנפש חיה.
שאלה יפהנפש חיה.
עד קללה- שהמוכח יקלל את המוכיח. להלן רש"י שם:סוזנה ושות'

עד היכן - אדם חייב להוכיח את חבירו:

עד הכאה - עד שיקצוף זה ויכה את המוכיח:

עד קללה - שיקלל את המוכיח:

אז בעצם זה נותן לגיטימציה להכאה ולקללה,לא? התורה אומרתתולעת ספריםם

שעד הכאה וקללה זה בסדר ודברים יותר חמורים אסור?

לא, הכוונה היא שראובן יוכיח את שמעון עד ששמעון ירביץ לו..הָיוֹ הָיָה
ח"ו!סוזנה ושות'

הנפק"מ היא כזו: האם כאשר זה שמוכיחים אותו מקלל את המוכיח עדיין יש חיוב להמשיך ולהוכיח?

לדעה הראשונה, התשובה היא לא.

לדעה השנייה, כל עוד הוא לא מכה את המוכיח- עדיין חובה להוכיחו..

הנפקא מינה125690

ההבדל בהלכה בין שתי שיטות

לא, כשזה מגיע להכאה המוכיח צריך לעצור, גם לפי הדעה הכי125690

מחמירה

לדעתי צריך לעצור כבר אחרי פעם פעמיים אנחנו לא שוטרים או משהותולעת ספריםם

לא?125690

זה שהוא טעה כמה פעמים אומר שמותר לו לטעות שוב?

ההלכה אומרת אחרת, מה אפשר לעשות 🙅הָיוֹ הָיָה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך