"כיף לחברה שלי! אמא שלה לא מחליטה עליה! היא עושה מה שהיא רוצאנונימית באהב"ה
אז המתבגרת בת השמונה חזרה היום עם המשפט הזה🤦

וגם סיפרה שהיא בחבורה של כמה בנות בכיתה והמחליטה של החבורה היא ×. לא מכירה את × אישית, אבל היא תמיד מככבת בסיפורים של המשתוללת שמפריעה ולא מקשיבה עושה דברים שאסור...

פחות חוששת מעניין החבורה, לפי מה שהבנתי זו חבורה של הרבה מאוד בנות..ובמידה וארגיש שיש חריגה שלא מתאימה אפנה למורה. היא מאוד קשובה ומבינה עניין. ב"ה יש עם מי לדבר.

יותר מפריע לי המשפט של את לא מחליטה עלי. כי הוא גם חוזר על עצמו הרבה פעמים בבית. אני רוצה לדבר איתה על זה בנחת, היא מאוד חכמה ובוגרת.

אבל לפני שאני אדבר איתה על זה, מרגישה צורך לחדד אצלי את העניין. ובשביל זה צריכה אתכן😘

איך נכון לדבר איתה על זה?
איך נכון להחליט עליה בלי לשלוט בה? לפעמים אני מרגישה שאני אומרת לה לעשות דברים והיא עושה אותם כי אני יותר "חזקה" יש לי את יכולת האיום. אבל בשלב מאוחר יותר בחיים לא יהיה לי את זה. וחוץ מזה שמרגיש לי לא נכון להחליט כך ולהגיד לה מה לעשות בדרך כזו.
האם בכלל אנחנו צריכים להחליט על הילדים שלנו. (ברור שיש נושאים שאני נותנת לה יד חופשית ויש תחומים שזה קו אדום מבחינתי, אבל יש גם את התחום האפור)

מרגישה שקצת התפשרתי במחשבות בנושא. אשמח חטיפים מה נכון ולא נכון להגיד לה. איך לדבר איתה. וכל הערה והארה בנושא.

תודה יקרות!!
אבל את ''מחליטה עלייה''אין לי הסבר
את דואגת לה, רוצה בהתפתחותה ובהתקדמותה, ויש לך סמכות ואת יכולת ה''איום'' (מוסיפה כדי שלא יהיו אי הבנות- לא איום של התעללות. איום כמו- עד שאת לא מסיימת שיעורי בית את לא יכולה ללכת לשחק עם חברה).
כן. זה חלק מהצבת גבולות.
כשהילדה שלך אומרת- למה היא אומרת את זה?
הרי היא יודעת שאת כן יכולה להחליט בשבילה דברים. היא מודעת לזה (ובעיני זו גם הסיבה שהיא אומרת)

תסבירי לה בפשטות ובאמת-
אמא מחליטה עלייך כי אמא דואגת לך ורוצה להקנות לך הרגלי הסתגלות בעולם שאנו חיים בו.
העולם לא מתנהל לפי מה שאנחנו רוצים, אז גם אותה ה''חברה'' אולי כרגע עושה מה שהיא רוצה, אבל כשהיא תגיע לגיל מבוגר יותר זה יתפוצץ לה בפנים.

לאל לך להתרגש מהאמירה שלה, זו רק אמירה שבוחנת את הגבולות שלך...
אני לא אוהבת את האמירה "מחליטה עליי"נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בטבת תשפ"ב 00:50
מעבר לזה שזו לא עברית תקינה,
הנימה בעיניי ומה שמלווה לאמירה הזו, היא סוג של 'חוצפה'
שילד שלא מספיק יודע או מבין את הפטרונות שבה ,
יכול להגיע למסקנה מאד מוטעית לגבי החיים האישיים שלו/ בגבולות המשפחה.
זה מה שמצטייר לי כשקראתי את הסיטואציה שכתבת עליה.

חשוב להסביר לילדה שאין דבר כזה שאמא 'מחליטה עליה', אמא היא לא שוטר או רודן .
אבא ואמא דואגים שלילדים שלהם יהיה הכי טוב והכי נעים גם בבית וגם מחוצה לו.
לכן כשאמא רוצה או מבקשת מהבת שלה לעשות משהו, יש לזה סיבה טובה שלא תמיד צריך לנמק. ילד קטן לא תמיד צריך להיכנס לראש של ההורה, חלק מההיררכיה המשפחתית בעיניי.

וממילא אין פה שום אלמנט של התעללות או עליונות או רודנות או שימוש בילדים כ"עבדים" של קפריזות ההורים.

בעיניי
הבת צריכה להיות בטוחה מעל לכל ספק, שטובתה עומדת בראש מעייניהם של אבא ואמא.
וממילא האהבה הגדולה ההדדית, משמעותה גם ביטויים של הטבה מעשית לבית, להורים, לאחים.

וכן, גם ללמוד להקשיב לאמא זאת מעלה גדולה והכוונה לכישורי חיים, מעבר למציאות כיבוד הורים .

כדאי אולי לברר מה לא נוח לה בבית
ואיך לשפר את היחסים כך שהתקשורת תהיה טובה ונעימה לאורך השנים בעזרת ה'.
יפה ומדויקבת 30
כל אבא ואמא מחליטים מה קורה בבית שלהםמיואשת******
וזה ממש בסדר אם בע״ה כשתהיי אמא בעצמך תחליטי דברים אחרים. וזה ממש בסדר גם לא לאהוב תמיד מה שאבא ואמא מחליטים. זה לא תחרות פופולריות פה.
זה בית
עם אבא ואמא
וילדים
והיררכיה משפחתית
שהקבה ברא
וזה הדבר הנכון והטבעי והטוב! לילדים שלנו.
הם צריכים גבולות
הם צריכים שידאגו להם
הם צריכים שהמבוגרים יחליטו
וכשתהיי בטוחה בזה שזה הכי טוב לילדה שלך האמירה הזו רק תשעשע אותך. מקסימום רחמים.
מסכנה ילדה שהורים שלה לא יחליטו לה
לא יחליטו שבחורף היא תתלבש חם ושהיא תאכל אוכל בריא ושתלך לבית הספר.
ילדה שההורים שלה באמת לא מחליטים עליה זו ילדה שלא אוהבים אותה. חס ושלום.
אבא ואמא דואגים לילדים שלהם שיהיה להם הטוב ביותר ובהתאם לכך מנהלים את הבית ומחליטים על צורת ההתנהגות בו בכל תחום. וזה בגלל שהם אוהבים ודואגים.
כל אבא ואמא מחליטים דברים אחרים לילדים שלהם בהתאם לתורת המחשבה החינוך והתנאים. אבל אין באמת כאלו שלא מחליטים (אלא אם כן חס ושלום לא אכפת להם)

ואגב גם התחומים שבהם את משחררת- את מחליטה לשחרר. זו גם החלטה. אל תטעי בזה
גם הכפילה כאן בבית לא אוהבת ש"מחליטים עליה" 😁יראת גאולה
היא מאוד אוהבת ומחפשת עצמאות, התחיל בגיל שנתיים ולא עבר עד עכשיו.
לא יודעת עקרונית,
בפועל אני משתדלת למצוא הזדמנויות בהן היא יכולה להחליט, עדיף גם על אחרים אם הם מוכנים. ולהשתמש דווקא במילה "להחליט".
אז לפעמים אני נותנת לה להחליט מה נאכל לארוחת ערב, ולפעמים להחליט איזה בגד אלביש לתינוק, ולפעמים היא מחליטה על עצמה באיזה סדר להכין ש"ב או איפה להניח יצירה שהכינה...
מגיבה כדי להגיב בהמשך...חדשה ישנה
אל תבהלי מההפגנות שלה.חדשה ישנה
את אמא שלה ואת מחליטה עליה. כן, את מחליטה.

יש היום יותר מידי בלבול בנושא של הורים מול ילדים, פער המעמדות משתנה, נותנים לילד לבחור בכל דבר. נותנים לדעה של הילד במה ומקום, שזה סבבה והכל, אבל יש גבול שזה כבר מוגזם.
אם נלך למקורות היהודיים, נראה שבתורה יש הרבה התייחסות של מחויבות *הילד כלפי ההורה*-

כבד את אביך...
איש אמו ואביו תראו..
מכה אביו ואמו מות יומת
מקלל... וכו'..

מצד שני- מחויבות הורה כלפי הילד מועטת, ומה שכן כתוב על המחויבות של ההורים כלפי הילדים זה דווקא בנושא של מוסר לילד, כתוב-
"חוֹשֵׂךְ שִׁבְטוֹ, שׂוֹנֵא בְנוֹ; וְאֹהֲבוֹ, שִׁחֲרוֹ מוּסָר."
כלומר, התורה אומרת לנו- הקב''ה לא יעניש אותנו אם הילדים שלנו יצאו לא טובים, אבל כן תעניש אותנו אם לא נחנך אותם ומחייבת אותנו לא להתעלם ממעשים רעים שלהם. כן, גם אם זה 'כואב' להם (לאו דווקא במובן הפיזי של המילה), יש לנו מחוייבות לגעור בהם, להעניש, לכעוס, להעיר... נכון שזה לא פוליטיקלי קורקט, אבל זו תורתנו.(ספר משלי).
החלק השני של הפסוק אומר-ואוהבו שיחרו מוסר, לתת לילדים שלנו מוסר.

אז זו הקדמה בשבילך , לתת לך גב וכח. תזכרי את התפקיד שלך בתור הורה , תזכרי את המחוייבות שלך כלפי הבת שלך. ומשם שיהיה לך בטחון בעצמך יהיה לך יותר קל. לא לפחד מהמילים ''מחליטה עלייך'', להגיד את האמת כמו שהיא.'' ילדתי האהובה, אבא ואני מחליטים עלייך ודואגים לך שיהיה לך טוב. זה מתוך אהבה. אם לא היה אכפת לנו ממך היית עושה מה שבא לך, היית משתמשת בשכל של ילדה בת 8 שהוא לא תמיד יודע מה נכון ומה טוב, נכון שאת חכמה אבל ההורים יודעים יותר טוב מה נכון בשבילך ואוהבים אותך מאוד. ''
כתבת נהדר! כל מילה ממשמיואשת******
תודה 💕שימחת אותי!חדשה ישנה
ישר כוח, באתי לענות אחרי התשובה שלך נראה שאין לי מה להוסיף.רויטל.

כתבת ממש נכון!בארץ אהבתי
קודם כל הכי חשוב שיהיה לנו ברור בעצמנו שזה נכון להחליט. אם אנחנו לא בטוחים בעצמנו, השדר עובר לילדים ואז הכל יותר קשה...
תודה! אומרת את זה גם לעצמי🤭חדשה ישנה
לא כ"כ הבנתי:קופצת
מה הבעיה שאת כאמא, מחליטה על הבת שלך?
ממתי לא טוב שהורים מחליטים על הילדים שלהם?
מצטרפת לכל מה שכתבו כאןבארץ אהבתי
עוד משהו שאני אומרת לבת שלי כשהיא מדברת בסגנון - 'כשאת תהיי אמא, את תהיי זו שתחליטי. עכשיו זה התור שלי'. אני כן משקפת לה שיש דברים שבהם היא יכולה להחליט, אבל ברור שיש מקום שבו ההורים מחליטים.
וכשהיא ממש חושבת שאני מחליטה לא טוב, אני אומרת לה שהיא יכולה לכתוב במחברת את כל הדברים שהיא חושבת שצריך לעשות אחרת, וכשהיא תהיה אמא עוד 20 שנה, נפתח את המחברת ביחד ונסתכל - במה היא עדיין חושבת שטעיתי (והיא תוכל לעשות אחרת עם הילדים שלה), ובמה היא מסכימה איתי ומבינה את מה שהחלטתי עליה... (בינתיים נראה לי שהיא לא התחילה מחברת כזאת, אבל כשאני אומרת לה את זה, זה יותר את הוויכוחים...)
מצחיק, היתה לי מחברת כזו 😅מחי
בלי שמישהו הציע לי את הרעיון.
כתבתי שם הרבה שטויות, אבל היו גם דברים נכונים
איזה חמודה!בארץ אהבתי
זה מעניין לראות את הדברים מנקודת מבט של ילדה. לפעמים אני מצטערת שאני לא עשיתי את זה...
(אני רק זוכרת משהו שחשבתי לעצמי כילדה שאני אעשה אחרת כשאהיה גדולה, ואז חשבתי לעצמי שאולי אני אכתוב לי במחברת כדי לא לשכוח אבל בסוף לא עשיתי את זה. את אותו דבר שחשבתי עליו אני זוכרת ומשתדלת ליישם, אבל לא דברים אחרים...)
איזה רעיון חמוד!חדשה ישנה
תקשיבי, את גאון. אני נהנית לקרוא אותך, יש לך חשיבה יצירתית מחוץ לקופסה שמונעת כ''כ הרבה עניינים!
תודה! שימחת אותי...בארץ אהבתי
(גם אצלנו יש הרבה עניינים, לא תמיד אני מצליחה לחשוב ככה ולפתור כל דבר. משתפת פה בהצלחות...😏)
בגלל זה בת ה4 שלי כל כך רוצה להיות אמא 😁אור123456
היא רוצה להחליט על הכל 🙂
ותאמת לא מרגישה שאני כופה עליה יותר מידי..היא ילדה די זורמת ב"ה
לאחותי יש מחברת כזאתאפונה
ליום שהיא תהיה חמות
גם זה חשוב...בארץ אהבתי
ב"ה זכיתי בחמות מהממת.
אבל עם כל סיפורי החמיות פה בפורום, אפשר להוציא חוברת הדרכה נהדרת...
גם החמות שלה מהממת!!אפונה
היא רושמת שם הרבה דברים טובים
וגם דברים אחרים שהיו יכולים להיות לה נחמדים
חמוד מאוד, אהבתי...🙂בארץ אהבתי
ליום שהיא תהיה חמות😅חדשה ישנה
לא צריך לזה שום מחברת, זה דברים שנכתבים בדם על קירות ליבנו....
לא מה פתאום, אנחנו שוכחים הכלמיואשת******
סתם. עושים טעויות חדשות מה נראה לך?
***5+אחרונה
קודם כל גיל 8 זה לא מתבגרת , יש לה עוד זמן. לא צריך לבגר אותם כלכך מהר. . תנו להם להיות ילדים. מלבד זאת בגיל 4 כבר מתחילים להגיד משפטים כמו 'את לא מחליטה עליי'.
אני אומרת לילדים שלי שזה התפקיד שלי להחליט בשבילם דברים מסויימים. אני אמא שלהם ורוצה בטובתם ויש לי ניסיון בתור מבוגרת מה טוב בשביל ילדים בגילם. יש דברים שאני מראה להם שהם מחליטים בעצמם כמו לאיזה חבר ללכת, במה לשחק, מה ללבוש בבוקר (בגבולות מסויימים כמובן) וכו'. וגם אפשר להגיד מה יקרה אם אמא לא תחליט על הילדים שלה, ומה יקרה אם אמא תרצה גם להחליט לעשות מה שבא לה כמו לקרוא ספר במקום להכין אוכל, כמו לישון במקום ללכת לעבודה וכו'...
יש מחוייבויות לכל אחד בבית, המחוייבות של ההורים זה להוביל את הילדים ולחנך ולדאוג להם, המחוייבות של הילדים היא להקשיב ולעשות מה שמוטל עליהם.
אני אישית לא קשוחה, אם ילד אומר שהוא לא רוצה לעשות משהו, אני מנסה להקשיב אם זה לגיטימי לא לעשות את זה בכלל, או לדחות ליותר מאוחר, אני מנסה להבין גם את נקודת המבט שלהם. לפעמים אני נותנת את מרחב הבחירה בין כמה מטלות שצריך לעשות ואז יש הרגשה יותר טובה של חופש בחירה, לפעמים אני שואלת למשל : מתי את נכנסת למקלחת? כדי להזכיר שהגיע הזמן אבל היא יכולה להגיד 'עוד כמה דק' כשאגמור את הפרק בספר' לדוג' וזה בסדר מבחינתי.
אני גדלתי בבית מאוד חנוק מבחינת חובות ומשמעת ויש לי ולאחיי הרבה משקעים מזה, לכן אני מנסה לחנך בצורה יותר פתוחה, יש מקום גם לדעה ולרצון של הילד אבל בכל זאת אנחנו ההורים צריכים להוביל ולהראות מה הדרך הנכונה.
כמבינים את הכל עם עצמינו קל יותר לפנות בצורה הנכונה לילדים. בהצלחה
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרוםאחרונה

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.
מזכרת לאירועאבןישראל

מחפשים רעיון למזכרת לבת מצוה

משהו סמלי / פשוט

לא ברכת המזון או מזמור לתודה

תודה🙏

מגנט עם משפט השראה שהבת אוהבת/קשור לדרשהלפניו ברננה!

מגנט עם תפילה לבניית בית המקדש, עם הברכות לקבלת פני משיח.

סימניה לספר

בשמים להבדלה אם יש דרך לקשר את זה לשם של הבת/התקופה.

מהמםאבןישראל
תודה על הרעיון🙏
כלי קטן להנחת גפרורים להדלקת נרותעל הנס

וליום טוב

מחזיק מפתחות

ברכון ק"ש על המיטה

קש שעל המיטהאבןישראל

גם רעיון שלא חשבנו עליו

תודה!

אם את רוצה לכתוב חודשרק טוב!אחרונה
יוכלו אולי לחפש לך רעיונות מתאימים.

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

מצטרפת!חזקה בעורףאחרונה
הילדים שלי ממש נהנים לשמוע אותו! הוא מספר ממש מרתק!
אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11
אמיתי המספר
דתית הולך ?אנוני.מית

יש מלא בספוטיפיי ויוטיוב. תקשיבי שם ותחפשי לה. גם לי יש ילד שלא קורא והתוכן באודיו זה ממש הצלה בשבילו (גם באנגלית).

תודה על התגובות! סליחה שרק עכשיו חוזרת לענותאנונימית באהב"ה

@שופטים איפה אפשר להשיג את הקלטות שלו?

@אחתפלוס הסתכלתי שם והלכתי לאיבוד מרוב מבחר🤭 אולי יש לך או למישהי אחרת המלצה ספציפית?

@דפני11 אמיתי המספר לא מיועד לילדים צעירים?

@אנוני.מית יש לך המלצה ספציפית? (היא לא יודעת אנגלית)

בספוטיאנוני.מית

סיפורי תנ”ך לילדים 

יש עוד מלא. צריך רק לדעת לחפש ואולי שהיא תקשיב לפני אם חשוב לה לבחון תוכן. (יש גם תנך באווירה חילונית וזה לא מתאים לכל משפחה)

שווה להתייעץ איתודפני11
אין לי ילדים בגיל הזה אבל נשמע שזה יכול להתאים לנוער צעיר
אמיתי המספר מתאים גם לילדים גדולים יותריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 11 עדיין אוהב. אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יתאים.

אולי יעניין אותך