וגם סיפרה שהיא בחבורה של כמה בנות בכיתה והמחליטה של החבורה היא ×. לא מכירה את × אישית, אבל היא תמיד מככבת בסיפורים של המשתוללת שמפריעה ולא מקשיבה עושה דברים שאסור...
פחות חוששת מעניין החבורה, לפי מה שהבנתי זו חבורה של הרבה מאוד בנות..ובמידה וארגיש שיש חריגה שלא מתאימה אפנה למורה. היא מאוד קשובה ומבינה עניין. ב"ה יש עם מי לדבר.
יותר מפריע לי המשפט של את לא מחליטה עלי. כי הוא גם חוזר על עצמו הרבה פעמים בבית. אני רוצה לדבר איתה על זה בנחת, היא מאוד חכמה ובוגרת.
אבל לפני שאני אדבר איתה על זה, מרגישה צורך לחדד אצלי את העניין. ובשביל זה צריכה אתכן😘
איך נכון לדבר איתה על זה?
איך נכון להחליט עליה בלי לשלוט בה? לפעמים אני מרגישה שאני אומרת לה לעשות דברים והיא עושה אותם כי אני יותר "חזקה" יש לי את יכולת האיום. אבל בשלב מאוחר יותר בחיים לא יהיה לי את זה. וחוץ מזה שמרגיש לי לא נכון להחליט כך ולהגיד לה מה לעשות בדרך כזו.
האם בכלל אנחנו צריכים להחליט על הילדים שלנו. (ברור שיש נושאים שאני נותנת לה יד חופשית ויש תחומים שזה קו אדום מבחינתי, אבל יש גם את התחום האפור)
מרגישה שקצת התפשרתי במחשבות בנושא. אשמח חטיפים מה נכון ולא נכון להגיד לה. איך לדבר איתה. וכל הערה והארה בנושא.
תודה יקרות!!