שאלה שמעניינת אותירחל יהודייה בדם
בעקבות התשובה של מנ-דוס בשרשור על הערכים עלה לי עניין.
הוא כתב יהדות וצדק בנפרד.
השאלה שלי היא כזו ,איך אתם מגדירים צדק?
למי או למה נתונה הסמכות המוחלטת לדעתכם לקבוע מהו צדק ומהו לא?

האם כל הערכים האלה, של צדק ,הגינות, וכו'
יוגדרו מבחינתכם לפי התורה או שאתם רואים אותם כעניינים נפרדים?

אני רוצה לראות לאן זה יוביל. זה יכול להיות נושא צר או נושא רחב.
וואו שאלה קשה. יש דברים שלפי התורה נקראים דין צדק אבל לי קשהתולעת ספריםם

לקבל אותם. אז אומנם אני מקיימת אותם אבל לא בלב שלם.

אני לא בטוחהמגיבה אחרת
כי מצד אחד אחד, התורה באמת עושה דיון צדק, אבל מצד שני זה נראה כאילו זה לא כל כך מתאים, עם כל הדינים מיתה שם של הסקילה, שריפה, וכו'
מותר לענות או שזה היה פריקה?הָיוֹ הָיָה
לא רוצה לחפור סתם. אבל אולי אתן כן מעוניינות בתשובות.
@תולעת ספריםם @מגיבה אחרת
שום פריקה. אני אשמח לתשובה שלךרחל יהודייה בדם
ותודה לאלו שהגיבו
יאללה תכתובתולעת ספריםם

אם אין ברירה ... 🤷🏻‍♂️בנות לרייבב
רוצה מאד מאד לענות, יש תשובה מאד פשוטה.קולמוס הנפש.

אבל אין לי זמן עכשיו.

אז מגיב כדי לשמור לעצמי להקפיץ כשיהיה לי אפשרות..

--125690

לדעתי הצדק של התורה תמיד צודק, גם אם יש משהו שנראה לא צודק אחרי שאני מתעמק בו הוא כן צודק

פשש תראה מזה אהתורם דם (חדש) ‍
...פלונטר19

מה השאלה בכלל? כול הערכים האמתיים באים מתוך התורה ואם זה לא בא מתוך התורה אז זה לא שווה כלום.

כ"כ פשוט וקל <צ>שפרינצא בוזגלו

שבי בשקט מה את עושה שטויותתורם דם (חדש) ‍
כן אני בנות לא לריב מה את יכולה לעשותתורם דם (חדש) ‍
צדק הוא מושג אבסולוטי.שפרינצא בוזגלו

אבסולוטי הוא בכלל לא אבסולוטי. (רחל, את תאהבי לחשוב על המשפט הזה..)
ולכן גם אין סיכוי שנסכים כולנו על צדק אחד.

משום כך בתור יהודיים מאמינים, שמאמינים באבסולוטיות של התורה אנחנו מחוייבים לצדק שהיא קובעת.
גם אם זה לא מסתדר לנו בכלל. 
לי למשל לא מסתדר שה' ברא אנשים שנמשכים לבני מינם והם אינם יכולים לממש את המיניות שלהם ע"פ ההלכה (בבקשה לא להיכנס לדיונים מיותרים על הנושא).
לא מסתדק לי בכלל. נראה לי לא צודק. האם אני בתור רב (לא הגיוני אבל תזרמו) יכולה להתיר נישואי זוגות חד מיניים רק בגלל שהתורה נראית לי מיושנת לא צודקת ולא רלוונטית? 
ברגע שהכרזתי שאני מאמינה באבסולוטיות של התורה, ברגע שאקרא על הצדק שלה תיגר- גם עירערתי אוטומטית על על האבסולוטיות שלה. הא בהא תליא. וברגע ששללתי את אחד מהם כתוצאה נגררת גם השני נשלל אוטומטית.

תודה על התשובה..רחל יהודייה בדם
תשובה איכותית.
נראה שהתורה כשכתבה צדק זה מדובר לטובת האדם גם...רויטל.

אם נראה שיש עונש כזה או אחר זה לטובת האדם שלא יחטא,

ואני לא רואה שזה עניינים נפרדים,כי התורה היא נצחית ולא

תשתנה לעולם,ואם כולנו היינו הולכים על פי התורה הכל

היה ברור ונפלא,שאלת שאלה ממש יפה, אולי תשאלי את זה

באור לנוער  נראה שיתנו לך תשובה יפה בהצלחה לך.

....תות"ח!

למהר"ל בנתיבות עולם יש נתיב שלם שמוקדש לזה, "נתיב הצדק".

שם המהר"ל אומר שלעומת העקמימות והסטייה מן היושר, הרשעות, שיש הרבה דרכים להיות רשע ואפשר לסטות בזה או לסטות במשהו אחר, ואילו הצדק הוא אחד, היושר הוא אחד.

ב"ה יש לנו את התורה שהיא מגדירה לנו את היושר המוחלט והצודק, ומי שבתוך גבולות התורה הוא בגבול ה"צדק", מי ששומר תרי"ג מצוות ונאמן לכל התורה, כולל המצווה "לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל", דהיינו להישמע לחכמים בתורה שבע"פ, הוא בתוך הגבול, ואילו מישהו שמחוץ לגבול, לא רק שהיום הוא יכול להיות מוסרי ומחר לא, ולא רק שגדול המצווה ועושה ולא מישהו שבכל רגע "עושה טובה" ו"מתנדב" להיות מוסרי", אלא שאין משמעות באמת למוסר שלו, זה מוסר אנושי מוגבל ואין למוסר הזה משמעות נצחית אובייקטיבית, ולכן רוב הפעמים המוסר הזה הוא רק כדי להשקיט את המצפון, או במילים אחרות מוסר שלא בא בגישה של נתינה אלא של קבלה, מה הכי טוב לי, איך אני אהיה הכי מסופק, ולכן הרבה פעמים זה לא מחזיק מים כי לפעמים "וואלה, דווקא משהו אחר יכול לספק אותי, אולי היצר שלי, לפעמים זה יותר זורם ואני "יותר מקבל", אע"פ שלא בטוח שזה מוסרי ובוודאי שזה לא ע"פ ערכי התורה.

וזה לא סותר את זה ש"שבעים פנים לתורה", כי יש את הבסיס של התורה, תרי"ג מצוות וכו'...ועל גבי זה יש הבנות של הפרטים ומחלוקות נקודתיות על איך להבין דברים מסויימים, אפילו הרבה מחלוקות, אך יש בסיס שהוא מוסכם, ומי שזה לא מוסכם עליו ובוחר בארחות עקלקלות, הוא "סוטה" מן היושר, סוטה מדרך הישר, עוזב את דרך האמצע, דרך הזהב, שמובילה את האדם לטוב ולחיים ("ראה נתתי לפניך...את החיים ואת הטוב ואת המוות ואת הרע : ...ובחרת בחיים למען תחיה אתה וזרעך"), בשביל להשקיט את המצפון שלו ולהתנהג בחופשיות משולחת רסן שתספק את תאוותיו, שכמו שאמרתי, זה גם יכול להיות שהוא יתן הרבה, אבל הכל שיקול של "כמה אני אקבל", אינטרסים...

שנזכה.

נ.ב. לגבי עונשים, בוודאי שהקב"ה פועלו תמים: "הצור תמים פעלו כי כל דרכיו משפט א-ל אמונה ואין עול צדיק וישר הוא", וכן הרמב"ם גורס בגמרא: "אין אדם ניקף באצבעו מלמטה אלא אם כן מכריזים...מלמעלה", דהיינו, שלא דוקר את האדם קוץ, בלי שזה הוגן ומגיע לו לקבל את זה. (לא בתור "עונש", או ייסורים ממרקין, או ייסורים של אהבה...((או שזה יחנך אותו ויחזק אותו וכדו'...))).

כתבת איכותי.רחל יהודייה בדםאחרונה
מעורר מחשבה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך