שבוע 36. הריון ראשון. חזרתי מהערכת משקל ולא מפסיקה לבכות כבר שעות. ביקשתי ממש מהרופא להגיד לי אם חבל הטבור כרוך סביב הצוואר, סתם כי הייתה לי הרגשה כזאת כבר משבוע ממש מוקדם. התינוק עם הראש למטה די מתחילת ההריון, ומתישהו פשוט באחת מתמונות האולטרסאונד ראיתי שחבל הטבור נראה לי מתוח, ומאז זה הדהד בי.
הייתה לי כל הזמן הרגשה שזה המצב שלו. הרופא בדק ואישר את החשש שלי. אמר שאכן יש חבל סביב הצוואר. אמר שמבחינתו זה לא מדאיג ובאפילו שניים מילדיו נולדו כך. אמר שזה יכול לגרום להאטות דופק בזמן הלידה. ניסיתי גם לשאול אם הוא רואה כמה פעמים החבל כרוך ואמר שלא.
הרופא אמר שהוא לא מוטרד מזה בעקרון. אמר שאם אני מאד לחוצה אני יכולה ללכת להתיעץ עם מומחה הריון בסיכון רק כדי להיות רגועה. מצד שני, אני רוצה להבין אם יש בכלל חבל טבור משוחרר כדי שיאפשר לי בכלל לנסות וללדת בלידה וגינלית. לא יודעת אפילו למה אני כותבת פה. כנראה כדי לשמוע סיפורים מעודדים וכדי לפרוק. אני כל כך מפחדת ולחוצה שהילד שלי במצוקה ושיקרה לו משהו. צריכה מילים מחזקות אני מניחה.

וזה ככה מלא פעמים בערב שאנחנו הולכים לישון מאוחר יותר ממה שתיכננו כי שנינו עייפים אחרי היום אז רק נחים קצת עם המחשב ואז מגלים שכל הערב נגמר וכבר נהיה מאוחר ממש...