חברלע'ך... אתם זוכרים שהשבוע זה "שבוע גוש קטיף&quoה!2ה 2!2ה
אז מי שיש לו סרטונים \ תמונות , כל דבר שבא לכם לראש.. שיעלה..

ובבקשה שתפו פעולה אוקעע???

יומטוב!!!!!!!!!!=]
נכוון!! רעיון מעולה!! <(=א.ש=)
וגם אם מישהו יכול  להעלות לפה קישור לסרט חלום קטיף אז אני ישמח=]..

**שחכתי..ה!2ה 2!2ה
אוקעע [© ל<אריאל>] ????
יש לי כתבה שכתבתי (לאותיות.. כת"צית) עלמיטל
סבתא שלי וגוש קטיף (היא היתה גרה בנווה דקלים).. ולא שלחתי להם בסוף כי היה מאוחר מידי.. להעלות?
כן...אנונימי (פותח)
זאת היזדמנות שלך...
כתבה על סבתא שלי וגוש קטיףמיטל

כתבה על סבתא סילביה וגוש קטיף

אני יכולה לכתוב לכם על סבתא שלי, אני יכולה לכתוב לכם גם על גוש קטיף. מצד שני אני יכולה לכתוב על שתיהם יחד. כי סבתא שלי, היתה מוכרת בתור "הסבתא של נווה דקלים".

סבתא שלי, סבתא רבא ליתר דיוק, או בשמה הפרטי סלביה מנדלבאום, נולדה בשנת 1915 בנר השביעי של חנוכה, ניו-יורק ארה"ב. חישוב מהיר מגלה שהיא נולדה לפני 95 שנה בערך. 95 שנה בסך הכל הם מלא זמן. אך היא נפטרה לפני שנה, ב-י"ב אב התשס"ח, ולכן ניצלה "רק" 93 שנים מתוכם. לעניינינו: ב-93 השנים שסבתא שלי היתה בחיים, היא הספיקה לעבור מלא דברים!. מלחמות העולם הראשונה והשניה, הקמת מדינת ישראל וכל הכרוך בכך, וגם ימינו אלה, שבהם ארצינו הקטנטונת מתפתחת ומשגשגת. בחייה הפרטיים הספיקה להתחתן, ללדת שלוש בנות (בינהן סבתא שלי,  אמא של אבא) , להקים ארגון לגישור בין זוגות שעומדים לפני גירושים, לעשות עלייה לארץ ישראל , לטייל מסביב לעולם , וב"ה גם לזכות לרוות נחת מנכדים, נינים ובני נינים.

ב-1972, בגיל 57, עשתה סילביה עלייה לארץ וגררה אחריה את כל משפחתה (ילדים ונכדים). היא השתקעה בתחילה בנתניה ולאחר מכן עברה לגור בירושלים. בגיל 75, בנתה את ביתה בישוב נווה דקלים אשר בגוש קטיף. במעבר לגוש נתקלה באנשי יש"ע אשר העדיפו לאכלס את הגוש המתפתח במשפחות צעירות ואיתנות ולא בנשים שנמצאות בשנים המאוחרות לחייהן. אך סבתא שלי, שיודעת לעמוד על שלה, ורצתה לגור במקום שהוא גם קרוב לים וגם עוזר להתיישבות היהודית בארץ ישראל, בסופו של דבר נצחה ואפילו גמרה לבנות את ביתה ראשונה מכל הרחוב!. מסביב לבית היא שתלה עצי פרי ודשא ובכלל לא חשבה על כך שיום אחד הכל יהרס וירד לטמיון... . היא זכתה בתואר "האישה המבוגרת ביותר בנווה דקלים" וברחובה גילמה את תפקיד "הסבתא השכנותית". היא היתה עורכת מסיבות ספגטי לילדי השכונה והיתה אהובה על כולם. כנגד גילה המתקדם וגופה החלש, היא היתה חזקה ברוחה.

בשנת התשס"ה, 2005, כשהדיבורים על הגירוש תפסו תאוצה, סבתא שלי, כמו כל השאר לא האמינה שהאסון הנורא יצא לפועל. הרי אריאל שרון בעצמו (לטענתה) אמר לה עד כמה גוש קטיף חשוב למדינה וכל הכבוד למתיישבים ביישובים בגוש. (מיותר לציין שחודשים לאחר מכן לא יכלה אפילו להסתכל לעבר תמונתו).

אני זוכרת את יום העצמאות האחרון בגוש. אנחנו, כל בני המשפחה, נסענו לסבתא לנווה דקלים. אז נכון, עמדנו שעות בפקקים ובחום אבל בסופו של דבר ערכנו מנגל כמצוות היום. וסבתא היתה מאושרת בסך הכל.

לאחר מכן לא נכנסתי יותר לגוש, אך אבא שלי, שהיה לו אישור כניסה, הגיע מדי פעם לביקורים. בחודש האחרון לפני הגירוש, ארזה סבתא שלי את חפציה. כשבוע לפני הפינוי עצמו, עברה דירה לבניין בירושלים.

היא היתה זקנה, בת 91, ואם היא היתה נוכחת בגירוש עצמו, הנזק הנפשי שההרגשה והמראות היו גורמים לה, מנהסתם לא היה מסתיים בטוב.

במקום לעבור לניצן, עם שאר בני יישובה, עברה לירושלים ולאחר מכן לביתר עלית כדי להיות קרובה למשפחה. לבית אבות היא הועברה בגיל 93.

בנווה דקלים היה לסבתא מרחב, אוויר טוב, ילדים צעירים מלאי שמחת חיים, גינה מטופחת וסיבה להאמין- במדינה, בממשל, בחיים.

ברגע שנעקרה משם, לאחר 16 שנה, נעלמו המרחב ושמחת החיים, האמון במדינה היה ברצפה, ועל גינה ומרחב? אין בכלל מה לדבר.

כנראה אם לא היה הגירוש, היא היתה חיה ומאריכה ימים, או לפחות היתה חיה את שלוש שנותיה האחרונות עם האושר והנחישות שהיו בה מאז ומתמיד.

הגירוש חל ב-י' אב התשס"ה ונמשך כשבוע. בדיוק 3 שנים לאחר מכן, ב-י"ב אב התשס"ח, נפטרה סבתא שלי. סימן משמים או צירוף מקרים? מה אתם אומרים?.

מוקדש לעילוי נשמת סבתא רבא שלי, סלביה מנדלבאום בת בנימין, התרע"ה – התשס"ח , ת.נ.צ.ב.ה  .

יפה ממש אבל יש לי תיקון קטן....ת.מ.
סבתא סלביה לא הייתה המבוגרת ביותר בנווה דקלים....
סבתא שלי ז"ל שהייתה גם גרה בנווה דקלים היתה קצת יותר מבוגרת היא נפטרה גם כן בקיץ של שנת תשס"ח והייתה אז בת כמעט 95....
היה ממש מרגש לקרוא את זה במיוחד שזה ממש הזכיר לי את סבתא שלי.....
תודה על התיקון =) חח הרסט תאוריה שלמהמיטל
*הרסתמיטל
חחח מצטערת אבל זה פשוט בלט לי......תנסו לבנות חדשהת.מ.
זוכרים,דוסית גאה!
ובעזרת ה' עוד נחזור!!!!
מיטל- ממש יפה!!ה!2ה 2!2ה
קפץנעה*
יש איפה שהסרטי בוגרים בערוץ 7
יש שם מלא סרטים של גוש קטיף............
ראיתי כמעט את כולם

איפה הסרטים האלה נמצאים (לנעה*)(=א.ש=)
נעה, נכון אחד מהם היה בשיחה היום?נדנדה כתומה.
ראינו בישיבה את הסרט "חלום קטיף".חיים מנחם
הסרט הכי מזעזע שראיתי על הגוש.
מספר על משפ' ויס מנווה דקלים. סרט של שעה וחצי פחות או יותר..
סרט קשה מאוד אך מומלץ בחום.
היי יש לנו אותו.. ^ת'סרטשלבוקית
וואי ממש חשוב לזכור!!~אעירה שחר~
כל מי שמדריך\ה וכ'ו, זה מש חשוב לעשות על זה משו!
לא נשכח!!
בעולם קטן היתה תחרות התמונה הכתומה..לביאה...
והתמונות בעלון היו פשוט מהממות!!!
נכון..^ה!2ה 2!2ה
נכוון^! אהבתי הכי תתמונה של הקרוקס!...(=א.ש=)
כן.. גמאני...=] ^ה!2ה 2!2ה
ל(=א.ש=) משהו כזהנעה*
תיכנסי לסרטי בוגרים (מגמות תקשורת)
ותרדי למטה עם העכבר ויש גוש קטיף
אבל התמונה של החופה עם הצמידים היתה הכי!!!!!!!!!!!דוסית גאה!
והיא באמת רואיה למקום הראשון!!!
העלתי לזה קישור אבל חייבת להגיבגולי =]
תראו את הסרטון "הגירודש של משפחת כהן" ממש עצוב אני ממש בכיתי כשראיתי
גם הקרוקס וגם הנישואים מהממות!יותר התחברתילביאה...
לנישואים עם הצמידיחם.והיה גם כזאת חולצה של הגירוש זרוקה ומלוכלכת<<וואי ממש חזק!
הקרוקס לא צולם בגוש.. וזה קצת מפריע..מיטל
מאיפה אתה יודע שהתמונה הזו לא צולמה בגוש?דוסית גאה!
וגם הרבה תמונות משם לא צולמו בגוש!!!
כי לא היה קרוקס בעידן הגוש..מיטל
זה התחיל בערך שנה וחצי אחר כך =)
חח.. ואללה לא חשבתי על זה!^^^(=א.ש=)אחרונה
ברור שאם זה היה הים של הגוש אז זה היה יותר מיוחד, אבל גם ככה זה מהמם!!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך