תגידן, שולחות השבוע למסגרות למרות השיטפ(אומיקר)ון הזה?אוהבת את השבת
מתלבטת ממש!
גם שיש חדשות מהעולם על כמות גדולה אשפוזי ילדים..
בע"ה שיהיה רק בריאות לכולם!!!
התלבטותבימבה אדומה
מחר כנראה שכן. אוף למה דווקא בתקופת מבחנים למהההההה
יואו קשוחחחאוהבת את השבת
אבאלה כל יום נראה לי כמו רולטה

חברים שלנו הפסיקו לשלוח, יומיים אחרי הודיעו להם שיש מאומתת בכיתה של הבת, הבת נכנסה בבידוד ושלושה ימים אחרי מאומתת גם.. באסה!!!
בגדול אם תסתכלי בתקשורתאורוש3
אין מדיניות ודי סביר שכולם יחלו.
הילדים שלי מחלימים. אז כן שולחת כל עוד יש.
כרגע יש לי אחד שהודיעו על חשיפה. הייתי מעדיפה לעשות לו pcr כי לא מאמינה באנטיגן. אבל התורים פסיכיים ותוצאות מתעכבות. אז נעשה אנטיגן ובע''ה נמשיך בחיינו. התייאשתי כבר. רק מה ביטלתי הגעה לסבא וסבתא. עליהם צריך לשמור בטרלול הזה. מבאס.
בתקשורת הוציאו היום מהקשרו איזה תחזית היפוטתית של מה יקרה אםאוהבת את השבת
כולם יהיו חולים? אז מה יקרה כך וכך וכך אבל אחרי שחפרתי בעניין הבנתי שזה היה פשוט סילוף מטורף.. כרגיל.. אין סיכוי שדבר כזה יקרה ,
כן מדברים על משהו כמו רבע מהמדינה..

מבינה אותך אבל בתכלס..
עושים מה שאפשר..
נכון. ולא יהיו מספיק בדיקות. פשוט יסתובבו מלא חוליםאורוש3
וידביקו. בע''ה שהכל יעבור בשלום. מה נעשה.
חולים..אפונה
עד מתי נקרא לאנשים בריאים "חולים"?!
מעדיפה לקרוא לזה 'מועמדים פוטנציאלים להדבקה'?הריון ולידה_פצ
תקראי לזה איך שנח לך.

א- גם כאלה שחלו ללא תסמינים יכולים לפתח פוסט קורונה (מכירה אישית כמה כאלה)
ב- הבעיה עם הנדבקים ללא תסמינים זה לא העובדה שהם חולים, כי הם מרגישים טוב ולא תופסים מקום בבתי חולים. הבעיה היא שהם יכולים להדביק אנשים שכן יקבלו את זה קשה.

באמת תגדירי את זה איך שאת רוצה.
נכוןאפונה
זה נכון גם לגבי שפעת, CMV, ושלל מחלות אחרות.
יש הרבה מחלות שאפשר להדביק בהן מישהו שיחטוף את זה קשה. עוד לא שמעתי שמחפשים בכח מי נושא אותן וקוראים לו "חולה" כשהוא בריא.
בדיוק מה שחשבתי לאחרונה...אנונימיות
מעניין איך היו נראים החורפים בעבר אם כל פעם שהיה מתגלה חולה שפעת בכיתה היו בודקים את כולם כמה חולי שפעת היו מתגלים כל חורף?!
ואני אדגיש שחייבים להיצמד להנחיות ולהיזהר אבל מרגיש לי כאילו נתקענו אי שם בפאניקה של חוסר הידע בהתחלה ולא התקדמנו
אבל קורונה היא לא שפעת, לצערנו.באורות
נכוןאפונה
תבדקי כמה מאושפזים כיום בארץ מסיבוכי שפעת וכמה עם סיבוכי קורונה.
אני באמת חושבת שזה נכון לזנים מסויימיםאנונימיות
וללפני החיסונים והתרופה...
ירדו דרסטית מספר המתים מקורונה.
בחורפים מסויימים בתי החולים קרסו גם משפעות ומתו למעלה מ100 איש בכמה חודשים
בהתחלה היו לקורונה מספרים הרבה הרבה יותר גדולים מזה (כמו גם לשפעת טרום עידן החיסונים) הם התעדנו מאוד!!
כנ"ל....44444
זה לא רק חוסר ידע.
כי האומיקרון יחסית חדש.
זה יותר ההבנה שקורונה כבר לא קשה כמו במרץ 2020.
למרות שלדעתי זה מה שקורה בפועל רק לא אומרים את זה.
זה שמחוסנים "משוחררים" עם בדיקה מהירה מוכיח שאיפה שהוא נח לכולם שיהיו חולים מתחת לרדאר ואלה עם הסיכון הנמוך יותר להיות חולים קשים.
אם נמשיך ככה נקרוס כלכלית- גם הרפואה תקרוס כלכלית ואנושית- פשוט לא יהיו מספיק אנשי צוות.
כ"כ צודקת!!!אנשים עיוורים והטירלול ממשיךקראתיך
זה לא מדוייק. כי לגבי שפעת, cmv והמחלות האחרותהריון ולידה_פצ
הסיכון יותר נמוך היום.
ובאמת אנחנו נפסיק לקרוא להם חולים מתישהו... וכנראה שהקורונה תישאר כמו המחלות האלה, אבל תהיה נפוצה פחות ממה שהיא היום ותפגע בהרבה פחות ממה שהיא פוגעת היום.
וואי הסיכון ממש לא נמוך. בטח לא היום.סמיילי12
לכי לקופות חולים..יש עומס של שפעת עכשיו בטירוף.
מזעזע.
ואף אחד לא מדבר על זה.
כמות הילדים שמאושפזים עם שפעת גבוהה מכמות הילדים שמאושפזים עם קורונה.
זה מה שרופא אמר לחברה שלי.

והיום רופאת הילדים שלנו אמרה שהמיון קורס מילדים חולים. ולא בקורונה. קורס. והיא עובדת במיון בשניידר.
באמת כי השנה החיסון של השפעת לא היה מספיק מדוייקהריון ולידה_פצ
ואני דווקא שמעתי מרופא במיון בשערי צדק שיש יותר עם פוסט קורונה מאשר שפעת..
לא יודעת.
הכל עניין של מספריםתמיד להודות
כמה מחלות את מכירה שמדבקות באותם אחוזים כמו קורונה?
כמה מחלות את מכירה שהפונטציאל למחלה קשה באותם אחוזים כמו קורונה?
כמה מחלות את מכירה שמתים מהם כל כך הרבה?
כמה מחלות את מכירה שיש להם פוטניצאל של תופעות לטווח ארוך כמו קורונה?
כמה מחלות את מכירה שגורמות לנזק נרולוגי שלפי מה שמכירים עד היום צפוי לגרום לבעיות בעתיד בכאלו הקפים (כל מי שנפגע בחוש הטעם והריח זו פגיעה נרולגית מניחה שכל אחד מאתנו מכיר המון אנשים כאלו)

די לדמוגגיה, אפשר לנהל דיון על מחיר ששוה / כדאי לשלם כדי לא להידבק אבל המחלה הזו לא דומה לשלל מחלות בעולם.

תאמיני לו שלכולם היה נח להאמין בזה ולהמשיך בשגרת החיים אף אחד לא נהנה מהטרלול הזה ועדיין הדעה הרווחת של רוב מוחץ של גורמי במקצוע שהסכנות של הקורונה לא דומות לסכנות של מחלות אחרות.
קורונה היא חריגה ביכולת ההדבקה ללא תסמיניםמיקי מאוס
יותר מאשר שפעת וכל מחלה אחרת שאנחנו מכירים. זה דבר ראשון

דבר שני- קורונה יותר מדבקת(עם או בלי תסמינים) מרוב המחלות האחרות שאנחנו מכירים אולי חוץ מחצבת

דבר שלישי- רוב המחלות הנפוצות חלק גדול מאוד מהאוכלוסיה כבר חלה בהן והוא מחוסן בזכות זה, זה עוד סיבה שקורונה מצליחה להדביק כמויות כי היא חדשה וכי מחלה פעם אחת לא בהכרח מחסנת אותך

דבר רביעי- קורונה חריגה בתופעות לוואי ארוכות הטווח שלה. פוסט שפעת לא מתקרב לפוסט קורונה לא בכמות ולא באיכות ולא בגיל הסיכון. גם במחלה ללא תסמינים וזה באמת שיקול חשוב

אפשר לדון הרבה מה נכון לעשות. לא אומרת שבהכרח יש דרך פעולה אחת נכונה ובטח שזה לא הדרך שפועלים בה כרגע. אפשר להגיד שלדעתך הסיכון לא שווה את המחיר של הבדיקות, אפשר לומר שבגלל שבסוף כולם יחלו בוא ניתן לטבע לעשות את שלו ולהרוג את קבוצות הסיכון, אפשר להחליט על כל מיני סוגי מדיניות ואפשר גם לראות שחלקן קיימות במדינות אחרות
אבל מתוך נימוק מה עושים עם העובדות שציינתי שהיום הן עובדות ידועות (כנראה אבל לאף אחד אין מספרים מדויקים)

להגיד שזה דומה ל... ולכן לא צריך לעשות כלום זה הטעיה או בורות שלא מחוברת למציאות. ואם זה לא היה גורם לאנשים לזלזל בהנחיות אולי לא נורא אבל פה מדובר בחיי אדם

לא היתה אף התפרצות שפעת באף שנה שהביאה אותנו לתפוסה מלאה של כל מכשירי האקמו בארץ, מעולם. (וקנו עוד מאז תחילת הקורונה)
לא היתה אף מחלה עד היום שהוציאה כמות גדולה כ"כ של אנשים מחוץ לשוק העבודה בשנה אחת בגלל תסמינים כרוניים

וכל מי שרוצה לטעון שאומיקרון הוא מחלה קלה וכל מה שכתבתי קודם כבר לא נכון- זה לא מה שרואים. הוא מחלה קלה כשמכניסים לאותן סטטיסטיקות את אופן המחלה של מחוסנים ומחלימים מול אלו שזה פעם ראשונה שלהם
זה מחלה קלה לעומת דלתא
אבל אם מסתכלים על מי שחולה בפעם ראשונה זה כבר לא כזה משמעותי (כמו כל הזנים הרוב חוטף קל ואחוז מסוים מגיע לאשפוז). אולי קצת יותר מעודד כי המחלה מתבטאת יותר בכלי הנשימה שזה פחות מסוכן אבל עוד אי אפשר לדעת אם הפוסט קורונה תתבטא אחרת אחרי אומיקרון.
הלוואי שנגלה שזה באמת טוב יותר. הלוואי שזה אומר שזה יהיה הזן המנצח ומולו נתמודד מעכשיו. אבל ממש עוד אי אפשר להבטיח דבר כזה ולכן ממש לא נכון לשחרר עכשיו עדיין, רק לקוות ולהתפלל
כתבת מושלם כתמידאורוש3
לגמרי כתבת מדהים!!!אוהבת את השבת
@מיקי מאוסאת מדהימה!!
גם חכמת חיים מטורפת
גם יודעת להסביר ולהבהיר הכל
גם בצורה נעימה ומכבדת
וגם תמציתי וברור

באמת כל מילהשלך בסלע!!!!!
תודה...הגזמתןמיקי מאוס
זה נושא שקרוב מדי לליבי
ממליצה לעשות גוגל טוויטר מאיר רוביןאוהבת את השבת
למי שמעניין אותה מה באמת קורה בקורונה..
הוא מסביר על הנתונים,התחזיות, והסברים על פוסט קורונה

איך הוא כתב- מי שרוצה לסיים עם המגיפה הזו שיסתגר עכשיו שבועיים בבית, אחרת הוא יכול להתיקע עם מגפה פרטית במשפחה לכמה שנים קדימה.. (לונג קוביד)
כן, גם אנחנו קיבלנו את הפחד ממנומיקי מאוס
הוא באמת היחיד שהפך כל אבן בנושא
אבל הוא די פסימי מדי אז בערבון קצת מוגבל
צודקת לגמריאוהבת את השבת
אבל למרות שהוא פסימי לרוב הוא צודק
והמידע המדויק שלו מאזן את הדיס-אינפורמציה שיש היום..
לקרוא להם מאומתיםבתאל1
נראה לי יותר נכון...
עד מתי שהם יסכנו אחרים. או יסחבו תסמינים לכל החיים.אורוש3
מה לעשות. גם מי שלא חולה עם תסמינים יכול לסכם את סבא וסבתא שלו, את שכנו עם סרטן, את שכנו עם סכרת. ובאחוז מסויים גם את עצמו בפימס או בפוסט קורונה. אפילו אצלנו שלא היו דרמות יש השלכות קלות. וב''ה שרק קלות. ילד שהתגברו לו סחרחורות ובחילות מנדנדות וסיבובים (הייתה מעט רגישות והוחמרה מאוד לתקופה. מעניין אם השתפר. עוד לא כ''כ יצאנו בחורף), ילד בן פחות משלוש שמשתעל וקצת קצר נשימה אחרי שרץ ומשתולל. ובעל שהיה מחוסן שלוש (ותודה ל-ה' על כך למרות שגם לחיסון הייתה עליו השפעה) שגם היו לו לתקופה אח''כ בעיות שיווי משקל וגם חוש הריח לא חזר לעצמו מאה. והוא גם היה חולה. יכול להיות שהשפעת קשה יותר לפעמים אבל אין לה השלכות לטווח הרחוק. והמספרים שמתו פה השנה והמספרים של האנשים שנשארו סוג של נכים כן מצדיקים התייחסות. מה לעשות. תקראי לזה חולים או מאומתים. זה לא משנה במיוחד.
כתבת מדוייק...אוהבת את השבת
שיהיה לכם רפואה שלמה לכולם!!!
לדעתי לא יגלו כ"כ הרבה חולים ביום כי המעבדות לא יעמדו בזה.44444
ז"א שיהיה האבה מאומתים אבל פשוט לא יגלו אותם.
אנחנו כרגע שולחיםסמיילי12
אין לי אלטרנטיבה.
שנינו עובדים🤷‍♀️

מתפללת לאלוקים שישמור לי עליהם.
גם בנפש גם בגוף.
זה לא טוב להם גם נפשית כל הבידודים והסגרים.
לא שולחים כבר מתחילת הגל...מיקי מאוס
ושנינו עובדים, משלמים הון על בייביסיטר אבל מבחינתנו זה השקעה בבריאות שלהם

אם יש לך אפשרות להשאיר בבית אני ממש ממליצה בחום. אנחנו בשיא לא נורמלי... פשוט אין היסטריה כי התקשורת והממשלה בשאננות (כן, זה גם לגמרי פוליטי)
ממש מזדהה איתךאוהבת את השבת
לגן הפסקנו לשלוח ממזמן
המשכנו רק למשפחתון שזה קטן אבל עכשיו נפסיק גם עם זה

מדהימים אתם!!!
בהצלחה ממש!!
אין ספק שיש פה משהו מאוד קריטי בריאותית..
חיסנת?טרכיאדה

קטנים מדי,במצב הנוכחי הייתי מחסנתמיקי מאוס
מוזרבת 30
אני מרגישה שיש היסטריה והפחדת יתר
אני ממש מרגישה את העליה בתחלואהבאורות
כל יום מתגלים סביבנו עוד ועוד חולים, עוד יותר מהגל שהיה בספטמבר.
אני גםבת 30
כבר התחלנו בידודים וכיתות ירוקות...
אבל מההתחלה אמרו ועכשיו זה יותר ברור דהזן הזה מדבק יותר ומסוכן הרבה פחות.
אז נכון שאנחנו לא חכמים כמו שנהנה אחרי שהגל יעבור, אבל עדיין לדעתי יש הפחדת יתר.
דווקא אני ממש ממש לא מרגישה הפחדהבאורות
בטח שלא ביחס לגלים הקודמים.
דווקא ממש אין הפחדה. להפך- אומרים ומדגישיםהריון ולידה_פצ
שהגל הזה מדבק יותר אבל מסוכן פחות,
ולהמשיך את החיים ולשמור על אלו שבסיכון גבוה.
בדיוק אמרתי אתמול לבעלי שבגלים הקודמים התחושה היתה שהתקשורת מפחידה יותר.
(וזה לא כי אנחנו רגועים יותר, אנחנו מפחדים ונזהרים אותו דבר כמו בגלים הקודמים)
איזה הפחדות יש?תמיד להודות
יש בעיקר שאננות, אין הגבלות העולם ממשיך כרגיל ואני ממש לא רואה הסטריה בשום מקום.
תגדירי חולים?אפונה
שולחת. היא גם מחלימה אבל בלי קשר הייתי שולחתאנונימיות
אני חושבת שהאומיקרון מאוד מדבק אבל דווקא פחות מסוכן.
ואי אפשר לעצור את החיים. הקורונה כאן כדי להישאר.
יש חיסונים, יש תרופה, כבר כמעט ולא מתים ממנה אנשים.
כמו שאף פעם לא הפסקנו לסוע בכבישים כי יש תאונות אי אפשר לעצור הכל.
ועוד דבר, בסוף אני ראיתי שהקורונה מגיעה לכולם. אף אחד לא מתבודד ברמת ילדי בועה. גם אלו סביבנו שהכי נשמרו נדבקו. הרב עוברים את שה סבבה כמו כל מחלת חורף אחרת אז יאללה לפחות יהיו לנו חיים
האמת שזה לא כזה פשוט.. 50 אחוז מהמחלימים סוחבים איתם תופעות.אוהבת את השבת
מכירה מקרוב, תינוק שמאז שחלה לפני כמעט שנה כולל שבוע מעלה חום , נהיה קצת ילד אחר, ועוד דברים...
ומי אמר שזה מהקורונה?אנונימיות
גם אני מכירה המון מחלימים (כולל אני והבת שלי ובעלי) ולא נצפו תופעות לוואי אחרי חודשיים שלושה.
גם שפעת רצינית יכולה לגרור תופעות פוסט.
אני לא מזלזלת חלילה וחייבים להיזהר ולהתחסן אבל בגבול הנורמלי. לכלוא ילדים בבית זה כבר לא גבול הנורמלי בעיני.
מצטרפת ל @פשיטא... יש גם עניין בבריאות הנפש של הילדים וההורים.
לא סתם אחוזי הדיכאונות, החרדות, וההתאבדויות זינקו בשנתיים האחרונות. זה לא פחות מסוכן
אפשר לעצום עיניים, ולהתמקד בדוגמאות קרובות שהכל בסדרמיקי מאוס
אבל סטטיסטית - קורונה זה לא שפעת ולא פיקניק.

זה עדיין לא שכולם מתים או חולים כרוניים, ברור. זה עדיין אחוז נמוך, אבל גבוה מאוד מאוד ביחס למחלות אחרות. פוסט קורונה זה בעיה גדולה מאוד אין מה להשוות בכלל לפוסט שפעת...

כל אחד מחליט מה זה אומר מבחינתנו וברור שיש עוד הרבה שיקולים חשובים שצריך לקחת בחשבון, ממש לא לכל אחד זה אופציה להישאר בבית, כמו בכל נושא אנחנו לוקחים סיכונים אבל לא להתעלם מהמצב
סטטיסטית, רוב הילדים עוברים את זה בסדר גמורסמיילי12
וללא פוסט קורונה.
לא חושבת שזו עצימת עיניים.
יש אנשים שיכולים לשלם בייביסיטר ויש שלא.
זה המצב.

בתאונות דרכים מתים המון בכל שנה ואני לא אפסיק ליסוע. ולא להסיע את הילדים שלי.

יש השתדלות שהיא בגדר הנורמלי. שזה להתחסן. לא לצאת לאירועים וכד. ויש השתדלות שהיא מעבר.
ברור, וכתבתי את זה בפרושמיקי מאוס
פשוט לא לנסות לטאטא את הפוסט קורונה. זה קיים, באחוזים נמוכים מספרית אבל גבוהים ביחס לכל מחלה אחרת.

את ההגדרה של השתדלות כל אחד מגדיר לעצמו לפי מכלול הנתונים, ברור.
גם בדרכים- יש מי שמקפיד על כסאות לפי תקן ותוקף, יש מי שפחות. יש מי שתתעקש להסיע ילדים גם בגיל שנתיים הפוך מכיוון הנסיעה ומי שתסובב ברגע שאפשר כי הילד צורח כל הנסיעה

יש מי שמקפיד לא להוריד עיניים מהכביש ויש מי שמרשה לעצמו לגעת קצת בסלולרי
יש מי שלא תיקח ילדים לנסיעה בינעירונית לבד

הכל לפי שיקול הדעת, המחיר הסובייקטיבי של כל החלטה, וניהול סיכונים, אני ממש לא אומרת שכל אחד צריך להחליט מה שהחלטתי. ממש לא. אני האחרונה ויודעת שאני סופר קיצונית בנושא הזה (ד"א כן, דווקא בנושא הזה, אבל זה קצת נושא אחר לגמרי) וגם טכנית יש גילאים שהמחיר כבד הרבה יותר

אבל צריך לקבל את ההחלטות האלה מתוך מידע אמין, זה הכל. ופוסט קורונה בילדים זה סיכון שצריך להכניס למשוואה.

אני לא יודעת אם אזרוק כל כיסא שעבר לו התוקף אבל אני לא אגיד שזה סתם קשקוש- יש סיבה שיש לכסאות בטיחות תוקף ורק אם אני אבין את הסיבה ואדע את הנתונים המדויקים אני אוכל להחליט אם לזרוק או לא בצורה אחראית (סתם דוגמא, לא ספציפית אלי)
וואו כתבת ממש יפה!!! והסברת טובאוהבת את השבת
ולמי שנוהגת אחרת זה ממש מובן..
רק חשוב לא לעצום עיניים אל מול הסיכונים ולעשות מה שאפשר בגדר היכולת..
הילדים שלי היו המון בשנתיים האחרונות בבית יש מחירים אבל גם יש תמורה גדולה.. הכל עניין של איזונים
ואני חושבת שסכה היה טוב.. למרות האתגרים..
ברור.סמיילי12
זה לא שאנחנו מסתובבים במקומות הומי אדם.
לא הולכים לחברים לבתים
לא הולכים לאירועים משפחתיים גדולים, גם אם הם מצומצמים.
ולסבא סבתא הלכתי לבד בלי הילדים ועם מסיכה עלי.

יש השתדלות. ויש השתדלות שהיא מעבר.
להשאיר ילדים בבית בתקופה הזו זו השתדלות שהיא מעבר.
מי שיכולה, והילדים שלה עוברים את זה מבחינה נפשית בצורה הגיונית, מעולה.
אבל מי שלא, זה לא כי היא עוצמת עיניים. אלא כי זו אקסטרה השתדלות שלא כולם יכולים או רוצים לעשות אותה.

לא כתבתי שמי ששולחת עוצמת עיניים,תקראי שוב את השרשורמיקי מאוס
אלא להשוות פוסט קורונה לפוסט שפעת.
מעולם לא ביקרתי מי ששולחת, או בכלל החלטות של אנשים פרטיים, מי אני בכלל.
היה לי חשוב להדגיש עובדות ולא נורמות התנהגות, זה הכל... וסליחה אם הרגשת ביקורת או תקיפה

/>לדעתי א"א להגדיר קו אחיד, לכל אחד ובכל סיטואציה זה שונה

ערכתי, כי ראיתי שהגבת למטה...
מעולה. אנחנו מסכימות בגדול😊סמיילי12
כתבתי בפירוש שצריך להתחסן ולהיזהראנונימיות
אני לא מכחישת קורונה
אני רק חושבת שיש גבול מסויים של השתדלות נורמלית.
כמו שצריך לנהוג לפי החוק ולחגור חגורה. לא תפסיקי להתנייד ברכב כי יש תאונות דרכים נכון?!
וגם בקורונה יש זנים יותר בעייתיים ויש פחות. האומיקרון הוא פחות. זה לא המצאה שלי
זה גם לא שיש צפי שיהיה יותר טוב עוד שנה- אלא להיפך.44444
הזן הנוכחי נחשב קל.

זה ממש לא מצב חירום.
זה כבר כל הילדות של הילדים.
אי אפשר לבודד אותם כל היום....
את גיל 3 מבחינת תפקודים והתנהלות חברתית לא ניתן להשלים בגיל 8....
חיסונים- יש
תרופות-יש
ועדיין לא יוצאים מזה....
אני מחכה שהילדים הקטנים יקבלו גם חיסונים ואז אשחרר יותר..אוהבת את השבת
חוץ מזה שלילדים האומיקרון לא תמיד קל..
האומיקרון אוהב גם מחוסניםבת 30
המון מחוסנים עם תו ירוק נדבקים
ומה לגבי מחלימים?אורוש3
לא יודעת לגבי נתונים ספציפיםבת 30
אני מניחה שיש אחוז של מחלימים שנדבקים שוב. אבל עקרונית, לפי מה שהוסבר לי ע'יי מישהי שעוסקת בתחום החלבונים וכד', זה שמי שחלה מערכת החיסון שלנו מכירה את כל חלקי הוירוס, לא רק את הספייק. ולכן מי שחלה יש לו חסינות בפני זן חדש עם חלבון שונה יותר ממי שחוסן, שיש לו חסינות כלפי חלק מסוים מהוירוס, שמשתנה מזן לזן.
מקווה שדייקתי בהסבר.
ראיתי עכשיו שבערך 10 אחוז נדבקיםאורוש3
השאלה אם הם מוגנים ממחלה קשה. כנראה אף אחד לא יגלה לנו.
הזוי שיש להם תו ירוק לחצי שנה ולאנשים שאני מכירה שחלו לפני שנה וחצי האריכו כל הזמן כך שזה עד אותו תאריך.
מי שלא התחסן אין לו תו ירוקתמיד להודות
אם עברה יותר מחצי שנה מהמחלה (חוץ מילדים מתחת גיל 12 )
בסדר. מתחת ל-12 יש להם עד מרץ.אורוש3
לא משנה מתי חלו.
אבל תחשבי על האבסורד המטורףמיואשת******
עשר אחוז מהמחלימים חולים שוב?
אוקי, שמונים אחוז מה מחוסנים נדבקים (ככה קראתי היום)
אבל מחוסנים יוצאים אחרי בדיקת אנטיגן אחת שהיא לא אמינה, ו מחלימים (שעברה להם חצי שנה ) צריכים להישאר בבית שבוע.
מי ידביק יותר? ברור לחלוטין.
הגיון רפואי? אין.
זה עצוב ממש ממש ממש
איפה קראת ש-80% מהמחוסנים נדבקיםבארץ אהבתי
משהו פה לא נשמע לי הגיוני. יש מעל 4 מיליון מחוסנים, 80% מתוכם זה מעל 3 מיליון...
זה סטטיסטיקהסליל
כנראה. אני גם ראיתי את זה, לא זוכרת איפה.

דיברתי עם רופא שאני מכירה וסומכת עליו לפני שבוע, והוא אמר שרואים שהצוותים הרפואיים נדבקים גם כן, למרות שהם מחוסנים... מה שהיה לפני שבוע אצל הצוותים הרפואיים, זה מה שקורה היום בכל המדינה. אבל הוא גם אמר שכנראה הזן הזה משפיע בצורה קלה על מחוסנים, ממה שנראה עד עכשיו לפחות
ברור. אבל השאלה מה הנתונים באמתבארץ אהבתי
כי ניסוח שונה זה משמעות שונה.
מעניין אותי מה באמת הכוונה. כי איך שנכתב פה זה פרשנות לא נכונה של נתון אחר, מן הסתם.
קראתי שהחיסון לא מגן בהדבקהמיואשת******
בצורה ששמונים אחוז נדבקים. משהו כזה. אמ בוואינט היום באיזה כתבה. לא מקור מידע מאד אמין מודה באשמה אבל שמעתי את זה מסתובב
אבל מההתחלה אמרו את זהבת 30
החיסון לא מונע הדבקה. הוא מונע תחלואה קשה.
לכן התו הירוק הוא סתם אשליה. מי שיש לו תו ירוק מרגיש מוגן אבל בפועל הוא יכול להידבק ולהדביק בדיוק כמו מי שאין לו תו ירוק
זה לא נכוןתמיד להודות
החיסון פותח כדי למנוע תחלואה קשה.

בדיעבד הסתבר שהוא מאד יעיל גם במניעת הדבקה, עם הזמן שעובר מקבלת החיסון והזנים החדשים היעליות במניעת הדבקה ירדה ועדיין מי שלא מחוסן נדבק ומדביק יותר ממי שמחוסן (לא נכנסת לעניין התו הירוק וכמה הוא אפקטיבי עכשיו אבל סיכוי ההדבקה של מי שמחוסן אף פעם לא שויים לסיכוי של מי שלא)
דווקא עכשיו גיליתי שזה כבר לא נכוןבארץ אהבתי
עד עכשיו בהחלט היה פער בין אחוזי הנדבקים המחוסנים לעומת אחוזי הנדבקים הלא מחוסנים (כמובן פחות סיכוי להידבק אם מחוסנים).

אבל עכשיו הסתכלתי בנתונים המעודכנים של משרד הבריאות, ומסתבר שבאמת כבר אין הבדל בין מחוסנים ללא מחוסנים מבחינת הדבקה.
ב"ה עדיין יעיל מבחינת תחלואה קשה.
אבל הסיכוי של מחוסן להידבק הוא כבר די זהה למי שלא מחוסן. (זה לפחות מה שאני מבינה מהגרפים שראיתי. תקני אותי אם את מבינה משהו אחר).

את יכולה לראות מה שכתבתי פה (עם צילומי מסך מהדף של הנתונים)-
קודם כל, אני לא חושבת שמסתירים נתונים - הריון ולידה

או להסתכל פה במקור-
קורונה - לוח בקרה
מההתחלה אמרו שלא יכולים להבטיח לגבי זהבארץ אהבתי
אחר כך במציאות ראו שהחיסון בהחלט מוריד משמעותית גם את הסיכוי להידבק.
זה ממש חדש שהמצב השתנה.

אם מסתכלים על הטבלה שהבאתי בטווח של השנה האחרונה, רואים את ההבדל.

אם מסתכלים על השלושה חודשים האחרונים, רואים שהשינוי הוא ממש בסוף החודש האחרון

ממממאפונה
אני לא בטוחה שהיתה איזו ירידה פתאומית החסינות של מחוסנים להדבקה..
אולי, יכול להיות, שזה קשור להנחיות הטריות יחסית לפיהן גם מחוסנים צריכים להיבדק לאחר חשיפה למאומת?!
כי עד לא מזמן למחוסנים לא היתה כמעט הזדמנות לגלות שהם נדבקו (למעט אם הסימפטומים דפקו להם בדלת).
עד כמה שאני מבינהבארץ אהבתי
ההנחיות החדשות נולדו בעקבות השינוי שראו בשטח. ולא שבעקבות ההנחיות התחילו לראות שינוי.
אבל נראה לי שיש ביננו פער גדול מבחינת האמון בנתונים, ובעוד כמה הנחות יסוד, אני לא חושבת שיש סיכוי שנצליח להגיע להסכמה פה.
אני מעדיפה לעצור את הדיון כחברות, ולהסכים שלא להסכים... ♥️
אני מסכימה שההנחיותאפונה
הגיעו בעקבות המצב בשטח
רק אומרת שאי אפשר להשוות בין הדבקה של שתי קבוצות אוכלוסיה שאחת מהן נבדקת והשניה לא. כלומר אי אפשר להגיד כלום על הדבקה בקרב מחוסנים כל עוד לא בודקים אותה.

לא קשור לאמון בנתונים, זה קשור לצורת איסוף הנתונים. דוקא כן מעניין אותי מה דעתך אבל רק אם בא לך לשתף אותה.
ביקשת, אז אני עונה...🙂בארץ אהבתי
קודם כל, מצרפת פה מאמר של מכון דוידסון שעוסק בדיוק בשאלה הזו.
קורונה: האם מחוסנים יכולים להידבק ולהדביק?
המאמר נכתב לפני האומיקרון, אז כמובן מדבר על מה שהיה לפני.
אבל משם יש שתי תשובות לשאלה שלך -
1. מוזכר שם מחקר (לא קראתי אותו בפנים, אבל סומכת עליהם שמה שהם כותבים עליו הוא אמין. יש קישור בכתבה שאפשר לקרוא גם את המחקר עצמו) שבו לקחו שתי קבוצות זהות בגודלן (של מחוסנים ולא מחוסנים), ובדקו את שתיהן. נמצאו יותר חולים בקבוצת הלא מחוסנים, באופן מובהק (ופה עשו בדיקות גם למחוסנים, אז אף אחד לא התפספס).
2. מחקר נוסף שמוזכר שם, מראה שעל כל עליה של 20 אחוזים ברמת ההתחסנות בקהילה, פחתה במחצית ההדבקה בקרב לא-מחוסנים.
אם אכן היו הרבה מחוסנים שנדבקים ומדביקים ולא מתגלים כי לא נבדקים, היינו רואים הפוך.

וחוץ מזה שאת הנתונים על הפער בין הנדבקים המחוסנים לבין הלא מחוסנים רואים לאורך כל השנה האחרונה. ומה שאת מזכירה, שאת הלא מחוסנים בודקים לעיתים קרובות (בגלל התו הירוק שהוחל גם על מקומות עבודה), התחיל רק סביב תחילת שנת הלימודים הנוכחית, אם אני זוכרת נכון.

תודה!!אפונה
אקרא את זה אח"כ (עובדת מהבית תוך כדי הבידוד עם הילדים על הראש..)
שמחה לראות שזה נבדק, אסתכל על הנתונים כשיהיה לי פנאי.
תודה על ההשקעה
בשמחה! בהצלחה לכם...♥️בארץ אהבתי
בוודאי שהיתה. ברגע שהגיע הדלתא ויותר מזה האומיקרוןמיקי מאוס
שזה רוב הנדבקים עכשיו...

וגם- ברגע שעובר חצי שנה מהחיסון היעילות שלו נגד הידבקות יורדת ממש

את צודקת שגם להנחיות החדשות יש השפעה בנתונים אבל ממש לא רק (עכשיו הרבה יותר מחוסנים ומחלימים נדבקים גם עם תסמינים, לא רק אסימפטומטיים)
סליחה טעות. תקראי מה שכתבתי למטה למיקי מאוס מיואשת******
מאיפה הנתונים האלה? נשמע מוזר ממשמיקי מאוס
וגם ממה שאני הבנתי החסינות של מחלימים היא לא פי 8 ממחוסנים, רחוק מזה...

אבל עם זה שאין הגיון רפואי בהנחיות קשה שלא להסכים😒
לגבי מחלימים אורוש כתבה פהמיואשת******
שעשר אחוז נדבקים שוב, אני באמת לא יודעת אם זה נכון;
ואני קראתי על מחוסנים שעד שמונים אחוז יכולים להידבק
לא התכוונתי להביא בתור מידע נחרץ מחקרי אלא כהסבר למה שקורה שלא הגיוני. נמאס לי לחפש מידע כי אני כבר לא הכי מאמינה לו לצערי
חח...מבינה אותךמיקי מאוס
הנה משהו שמצאתי עכשיומיואשת******
ל פי ניתוח התחלואה העדכנית והדיווחים בעולם עולה כי ניכרת ירידה מהירה במועילות החיסון במניעת הדבקה וזו תביא להתפשטות מהירה של התחלואה בקרב האוכלוסייה המחוסנת, גם אם זו ברובה לא תגיע למחלה קשה

לפני יום היו נתונים ועכשיו קשה למצוא. בא לי לומר שמפחדים שאנשים יתחננו אם הם יראו את הנתונים האלו ולכן מוחקים אותם אבל בטח אסור לומר אז לא אמרתי.

אבל הנה מה שאמרה דר אלרעי פרייס שלא חשודה בחוסר עידוד לחיסון.
אגב אני גם חושבת שהחיסון חשוב ממש למנוע תחלואה קשה שלא יובן אחרת. אבל זה שנותנים לאנשים להדביק אחרים בכיף בשם ״עידוד החיסון״ ממש מרתיח אותי.
פרופ' גליה רהב: "בדיקת אנטיגן שלילית לא אמינה מול אומיקרון; התו הירוק כבר לא רלוונטי"
חחחח...צחקתי ממשמיקי מאוס
מנחשת שלא התכוונת לבדיחה, אלא ערכת בדיעבד אבל יצא הומור ציני טוב!
חחחח. מצאתי את הציטוט המרשיע!!!מיואשת******
גם מה המשמעות שלו, כשאנחנו יודעים שאולי 80 אחוז אם לא יותר ממי שנדבק הוא מחוסן?

זה בכתבה שצירפתי.
אז כמובן לא פירשתי נכון, זה לא ששמונים אחוז מה מתחסנים יחלו, אלא ששמונים אחוז מאלו שנדבקו (שיודעים עליהם) מחוסנים.
בשורה התחתונה - חיסון לא מגן מהדבקה בצורה שווה אם רב יי שנדבק מחוסן. לא טובה בסטטיסטיקות

לא יודעת מאיפה הנתון לגבי מחלימים 🤷🏼‍♀️
אבל בוודאי שלא הגיוני ומוצדק שחרור מחוסנים מבידוד בנתונים כאלו. וכל הכבוד לדר רהב (אני גרועה!🤦🏻‍♀️) שאומרת את זה בלי לפחד
קודם כל, אני לא חושבת שמסתירים נתוניםבארץ אהבתי
כל יום משרד הבריאות מעדכן בלוח הבקרה שלו נתונים וגרפים וניתוחים על פי קריטריונים שונים, אז מי שרוצה את המידע יכול למצוא אותו די בקלות.

ובאמת זה מה שעשיתי.
אז זה מה שאני ראיתי-

בתמונה פה רואים שבאמת הכמות הכי גדולה של נדבקים זה המחוסנים (לפי מה שאני חישבתי הנדבקים המחוסנים הם סביב 60% מהנדבקים, ולא 80%, לא יודעת מאיפה הביאו את הנתון בכתבה שהבאת).

אבל כשמסתכלים בחישוב לא של מספר המאומתים אלא בחישוב של כמה ל-100,000 (שזה בעצם מבטל את ההשפעה של כמות המחוסנים ביחס ללא מחוסנים ולמחוסנים ללא תוקף), אז רואים שכל הקבוצות די קרובות אחת לשניה-

(עד גיל 60)

(מעל גיל 60)

מה שכן, עדיין רואים פער ניכר בין החולים הקשים המחוסנים לבין הלא מחוסנים (גם במספרים מוחלטים, וגם בחישוב של כמה חולים ל-100,000 מאותה קבוצה)-

ולגבי המדיניות של הבידודים, אני מסכימה לגמרי עם מה שכתבת. נראה שהסיבה היחידה שמשאירים הבל בין בעלי תו ירוק לבין מי שאין לו תו ירוק זה כדי לשכנע להתחסן, וזה לגמרי לא הגיוני וממש מכעיס...
תקשיבי אני מה שה לא טובה בנתונים מיואשת******
אם שתי הקבוצות אותו הדבר זה לא אומר שאין משמעות לחיסון מבחינת הדבקה בלבד?

תכלס באמת מה שמענין אוצי זה מחלימים מול מחוסנים וזה שמכריחים איתי בידוד בגלל תו ירוק למרות שאני מחלימה והסיכון שלי לחלות נמוך בעשרות אחוזים לפחות ממחוסנים.
זה משגע אוצי ממש. ותודה שאת מבינה

אני חושבת גם למשל שאם רואים שהחיסון השלישי מגן בעיקר בטווח של שלושה חודשים, למה חיסנתם בכוח ועשיתם תו ירוק שהכריח להתחסן, בשלב שבו המחלה היתה השליטה ולא היתה התפרצות, ועכשיו יש התפרצות וזה כבר לא מגן מספיק ומדברים על חיסון רביעי… נראה לי הכל קצת התחרבש

אבל את לא חייבת לענות לי תשובות מנומקות כי באמת אני סתם מקטרת קצת, נראה לי כרגע המצב כל כך מטורף וכזה חוסר אמון בהחלטות ממשלה שכל אחד עושה מה שבא לו וזה די נוראי אבל זה מה יש 😩
נכון, זה מה שזה אומרבארץ אהבתי
כרגע החיסון לא מגן מהדבקה, אלא מתחלואה קשה. מה שכן מגן מהדבקה זה מסכה (הלוואי שהיו קובעים לפי זה מי צריך להיכנס לבידוד, אולי זה גם היה גורם לאנשים יותר להקפיד... הבעיה שזה לגמרי לא ישים🤷)

אני ממש מבינה את התסכול שלך מזה שאין לו ירוק מחלימים ותיקים שלא התחסנו, לדעתי זה באמת לא ברור ומעצבן מאוד...

לגבי החיסון השלישי - דווקא ההתחלה של החיסון השלישי היתה לקראת השיא של הגל הרביעי, כשכל יום היו סביב 10,000 חולים. ולהבנתי החיסון הוא מה שהצליח לעצור את הגל (כי חוץ ממנו לא עשו ממש הגבלות מעבר).
אבל נכון שגם אחרי שהכל התמתן, עדיין דחפו את כולם להתחסן במנת הבוסטר, ואולי היה מועיל יותר לשמור אותה לעכשיו (למרות אני יכולה להבין פה את השיקול, כי לא תמיד הם יודעים איך זה יתפתח אם לא יחסנו, ולא תמיד אנשים באים מיד להתחסן ברגע שאפשר, ורצו למנוע התחלה של גל נוסף שעלולה לקרות אם יש יותר מידי אנשים שלא מוגנים, כמו מה שקרה עם הגל הרביעי).

וגם עכשיו לא ברור לגמרי עדיין אם חוסר ההגנה של החיסון מהדבקה זה כי ההגנה שלו יורדת אחרי כשלושה חודשים, או שזה כי הוא פחות מצליח לעמוד מול האומיקרון.
החיסון הרביעי הוא סוג של ניסוי, כשכל אחד בוחר באיזו קבוצה בניסוי להיות - בקבוצת המתחסנים, או בקבוצת הביקורת (שלא מתחסנים). ומציעים את זה לאוכלוסיה שהסיכון שלה מתחלואה בקורונה גבוה יותר, בתקווה שתוצאות יראו שזה באמת מגן עליהם, ואז יוכלו להמליץ גם לשאר האוכלוסייה (כך הפרשנות שלי לדברים, אולי יש עוד נתונים מעבר שלא ידועים לי).
סתם ראיתי בווינט גםאורוש3
לדעתי בכתבה שהבאת מדברי פרופסור רהב. אין לי מושג באמת.
וואלה נכון. זה באמת כתוב שםמיואשת******
עשר אחוז ממה?בת 30
עשר אחוז מהנדבקים הם מחלימים, או עשר אחוז מהמחלימים נדבקים שוב?
זה נתונים שונים...
נראה לי עשר אחוז מהמחלימים נדבקיםאורוש3
אבל זה סתם איזה הערה בכתבה מווינט. אין לי נתונים באמת. וגם תכלס צריך לבדוק אם הם סובלים ממחלה קשה או מפוסט קורונה. וכמה זמן הם אחרי ההחלמה.
זה שנדבקים ויש קצת כאב גרון ונזלת פחות משנה.
חבל שלא חוקרים מספיק את המחלימים. ממש. לא כלכלי פשוט. מעצבן.
לא יודעתבת 30
אני כבר הרמתי ידיים במובן מסוים.
הילדות בבית, אנטיגן, pcr, לכי תרדפי אחרי בדיקות פה ובדיקות שם ויש תור ואין תור. יום ראשון ביליתי ארבע שעות מחוץ לבית בנסיעות ובהמתנות לבדיקות לשלוש ילדות. בדיקות מטופשות כמו אנטיגן שאני יכולה לעשות להן בבית באותה מידה, וכמו pcr לילדה שהסיכוי שנחשפה הוא כ''כ נמוך, סגרו את כל הבי''ס בגלל כמה ילדות מאומתות בהסעה.
אמרתי לעצמי, יאללה, שתהיה חיובית, עשרה ימים נגמור את זה ונמשיך הלאה...
כן כיתה ירוקה, לא כיתה ירוקה,
אי-גיון מכל כיוון.
שיעשו חודש חופש גדול וזהו. אני אשמח לצאת לטייל עם הילדים
לא נשמע לי סבירבארץ אהבתי
יש מעל 1.3 מיליון מחלימים בארץ. אין מצב ש-10% (130,000) מהם חולים שוב...
מה שכתוב בכתבה זה שיש למחלימים מהדלתא סיכוי של אולי עשרה אחוזים לחלות שוב באומיקרון. לא יודעת איך מחשבים סיכוי לחלות ומה המשמעות בפועל (ומה הסיכוי של מחוסן לחלות? ומה הסיכוי של מי שלא התחסן ולא חלה לחלות?).

הנתונים שאני ראיתי בהקשר לזה מה שמשרד הבריאות העלה על פילוח המאומתים לפי הקבוצות השונות, כשכאן כן מתייחסים גם למחלימים (יש חלוקה בין מחלימים טריים, מחלימים ותיקים, ומחלימים+חיסון). הבעיה שזה אחוזים מתוך כלל הנדבקים, ובלי להתייחס לגודל של הקבוצה באוכלוסיה.
בכל מקרה, מעלה כאן פילוח מהימים האחרונים-

ווואו! נתונים!!! ונתונים מעצבנים!!!!!מיואשת******
שימי לב! איי הבדל בין מחלימים שחוסנו למחלימים שלא חוסנו !!!
וע״פ כל זה מכריחים עדיין להתחסן!!!!
איך את מדברת?!אפונה
לא מכריחים להתחסן
רק מעודדים
מסכימה איתך שהנתונים מעצבניםבארץ אהבתי
רק אומרת, שזה שאין הבדל באחוזי המאומתים לא בהכרח אומר שאין הבדל. חסר פה נתונים.
כי אם נניח יש פי שניים מחלימים שהתחסנו לעומת מחלימים שלא התחסנו, ועדיין הם מהווים אותו אחוז מכלל המאומתים, אז זה אומר שהחיסון מפחית בחצי את הסיכון לחלות שוב.
בקיצור, זה זה באמת מלמד הרבה בלי לדעת את הנתונים המלאים (אולי יש עוד נתונים שמשלמים את התמונה ואז אפשר לדעת באמת יותר. אם אמצא אעדכן...)
זה לא טבלאות של אחוזי חיסוניות?מיואשת******
מה פיספסתי , אני כנראה לא מבינה איך לקרוא את זה
חשבתי זה משחק על אחוז החיסוניות, לא אחוז החולים
זה חלוקה מתוך כלל המאומתים ביום האחרוןבארץ אהבתי
אם תחברי את כל האחוזים שמופיעים שם, תגיעי ל-100%. ה-100% זה כלל המאומתים שהיו באותו יום, והחלוקה היא כמה אחוזים מתוך המאומתים הם מחלימים טריים, כמה אחוזים הם מחלימים ותיקים, וכו'.
זה לא ביחס לגודל הקבוצה (של המחלימים הטריים, המחלימים הותיקים וכו').
ובשום מקום לא ראיתי נתונים על כמה יש בכל אחת מהקבוצות האלו, אז המשמעות של הנתונים האלו לא לגמרי ברורה לי עדיין.
תודה רבה על הסבלנות בהסברים ❤️מיואשת******
בלי תיקנון לכמות באוכלוסיה זה לא אומר הרבה..מיקי מאוס
רוב האוכלוסיה הבוגרת בישראל מחוסנת נכון להיום. אם כמות המחוסנים קרובה לכמות הלא מחוסנים זה אומר שיש עדיין לחיסון תועלת גם בהדבקה.

אפשר לחשב את זה טוב יותר מול נתוני ההתחסנות וכו מעניין אם מישהו טורח לבדוק את זה ברצינות ובכלים מדעיים

עוד נקודה חשובה שנבדקה מחקרית אבל לא יודעת מה רמת הדיוק והאמינות- מחוסנים מפתחים מחלה יותר קלה שזה בעיקר אומר שיש להם פחות נפח ויראלי בגוף (לא זוכרת מילה מדויקת הכוונה כמות של הנגיף בגוף) ולכן למרות שהם נדבקים הם פחות מדביקים הלאה ולפרק זמן קצר יותר של הדבקה פעילה. זה נכון גם לגבי מחוסנים "ישנים" ומחלימים.
שוב- לא יודעת את רמת הדיוק ובכלל אם בדקו ברזולוציות האלה
אבל זה עוד סיבה להקלות על מחוסנים

בעיני הם כמובן מוגזמות וחסרות אחריות לאור הנתונים, אבל יש בהם הגיון כלשהו (שכמובן זה שהחליטו על תאריך מסוים לתו ירוק זה שרירותי כי זה לא שבדיוק אחרי חצי שנה כל התועלת מתפוגגת וגם היחס למחלימים שלא ברור מה הקטע לפעמים)
את צודקתבארץ אהבתי
דווקא נתונים לגבי מחוסנים יש גם עם תיקנון לכמות באוכלוסיה, הבאתי את זה פה-
קודם כל, אני לא חושבת שמסתירים נתונים - הריון ולידה

אבל לגבי מחלימים באמת חסר מידע.

ומסכימה עם מה שכתבת בהמשך..
איזה אלופה! תודה!אורוש3
קיצר מבחינת הדבקה הגנת מחלימים גם ותיקים טובה משל מחוסנים.
חשוב לי מאוד גם לדעת על אחוזי מחלה קשה ולונד קוביד בהדבקה חוזרת. אבל מן הסתם שאם יבדקו נדע רק בעוד כמה חודשים.
לפי זה רק ממש ממש משגע אותי שיקחו לילדים שלי את התו הירוק בלי שיש לזה ערך רפואי. מניחה שאחסן אותם. כי הנפש שלהם חשובה לי מאוד. אבל זה מעצבן ללא הצדקה בריאותית.
כך זה נראהבארץ אהבתי
באמת חסר נתונים על מחלימים, ועל תחלואה חוזרת וההשלכות שלה.
מבינה אותך מאוד...
חסינים הרבה פחות מזנים אחריםתמיד להודות
זה נכון ועצוב, השאלה כמה מתוכם מפתחים מחלה קשהמיקי מאוס
לעומת לא מחוסנים.
זה הנתון שחשוב בשביל לקבל החלטות אם להתחסן או לא (וזה גם ההתוויה של החיסון. הגנה מהידבקות זה רק פלוס נחמד, והם עדיין חסינים ברמה מסוימת מפני אומיקרון פשוט פחות)

ובאמת- לשחרר אותם עם אנטיגן זה מדיניות מפגרת ביותר
וסתם ככה אין לי באמת ברירה. אני סטודנטית בעלי עובדאנונימיות
כל עוד לא הוכח שזה פוסט קורונה קצת קשה להשליךסמיילי12
שזה מהקורונה.
יש עוד מלא דברים.
הבן שלי, אחרי שנתיים במעון, נכנס לגן עיריה.
הוא היה שבוע עם חום ושבוע לא.
ככה תקופה ארוכה.
מה זה היה? אין לי מושג.
אבל לא קורונה.

דברים כאלה קורים. אי אפשר להשליך כל דבר שקורה לנו בחיים לחיסון או לקורונה. היו דברים לפני ויהיו דברים אחרי.
אני לא אומרת שזה לא קיים. אבל שיוכיחו קשר.
לפעמיםבת 30
רופא יגיד שא''א להוכיח קשר
אבל הורים יודעים בדיוק שיש קשר
היום אמרה לי חברה על הבן שלה שהיה עם קורונה בלי אף תסמין אבל אח''כ הוא נהיה חלש כזה, חולה כל הזמן , מה שממש לא היה לפני כן.
אז מה לעשות, זה כנראה כן קשור
נכון. ועדיין.סמיילי12
לא כל דבר שקורה זה קשור לקורונה.
צריך קצת פרופורציה.
אבל כשיש הרבה אנשים שפתאום אחרי קורונה החיים שלהם משתניםמיקי מאוס
זה ברור שיש קשר.
וזה מה שחשוב
לא מקרה ספציפי אלא סטטיסטיקות
זה נכון גם לגבי הקורונה וגם לגבי החיסוןבת 30
ובסוף, כל אחד יודע על עצמו..
מכירה כ"כ הרבה ילדים שחלו, וגם מבוגרים מחוסניםשבעבום

כמעט כל הילדים במשפחתי המורחבת חלו כולל כל ילדי שלי, מדובר על כמה עשרות.

אף אחד לא סוחב איתו תופעות לוואי.

חלו אצלנו גם מבוגרים , רובם מחוסנים. כולם החלימו לגמרי.

איך אפשר להגיד ש 50% סוחבים איתם תופעות?

ואני מכירה כמה וכמה שחלו ויש להם פוסט קורונהבאורות
אז מה זה אומר? כלום. בגלל זה עושים סטטיסטיקות ומסתמכים עליהן כי ההכרות האישית לא ממש אומרת משהו.
קודם כל- ככה לא בודקים דבריםמיקי מאוס
אני לא מכירה אף אחד שנפגע בתאונה כי היה בלי חגורה. ועדיין מקפידה על זה לי ולילדים באדיקות

דבר שני, ובמיוחד לגבי ילדים- פוסט קורונה יכול להתעורר גם אחרי תקופה מההחלמה
במחלות אחרות אנחנו מכירים שדברים מתפרצים גם שנים אחר כך. אז בעז"ה שנגלה שלא אבל צריך לזכור שהסיכון קיים
אם נתקלת בחמישים אחוז השני אז הגיוניבתאל1
גם סהכ אף אחד לא יכריז את תופעותיו בראש חוצות..
אני סחבתי חצי שנה עייפות, וירידה בזיכרון ובשליפה... אבל לא חושבת שמישהו אחר שם לב או שסיפרתי את זה למישהו
סיוט. עבר לך?אורוש3
כן ב"ה..בתאל1
בריאות איתנה לכולנו!
ב''ה!!אורוש3
כמוני כמוך אבל הסביבה כן שמה לבתמיד להודות
כי כל הזמן נתקעתי באמצע משפט בגלל הבעיות שליפה
אני שולחתפשיטא
בריאות הנפש שלה גם ממש חשובה לי, וטוב לה מאוד ללכת למסגרת ולפגוש חברים.
מתפללת שה' ישמור עלינו.
אף פעם לא הבנתי את השאלות האלה😅בוקר אור
כאילו, יש לי ברירה?
תמיד יש ברירה... אבל נכון שזה עניין של מחירמיקי מאוס
כאילו אם המחיר לא לשלוח הוא נמוך(למשל כשההורים ממילא בבית והילדים סבבה עם זה) ברור שזו שאלה שונה מאשר כשלא לשלוח זה אומר לקחת הלוואה כדי להפסיק לעבוד
וכל אחד מחליט איזה מחיר הוא כן מוכן לשלם בשביל לצמצם סיכון אם בכלל...
כרגע הסיכון להדבק במסגרות הוא מאוד גבוה אז הרבה יהיו מוכנים לשלם מחיר גבוה יותר כדי להשאיר בבית מאשר בזמנים רגועים של קורונה. מן הסתם לא בכל מחיר
זה נכוןבוקר אור
אבל מוזר לי תמיד שמציגים את זה כמשהו סטנדרטי
כאילו, אני רק מתפללת כל שבוע שלא תהיה חולה כדי שאני לא אפסיד ימים..
כשעושים לך פרצופים על העדרותבתאל1
בגלל ילד חולה אז אין הרבה ברירה... אלא אם כן פיטורין זה סבבה מבחינתך...
שולחתסליל
אין לי ברירה.
אני חייבת ללמוד, בעלי עובד

מתפללים שיהיה בסדר
לא שולחתשחרית*
מחסלת לי את סוף חופשת הלידה, אבל מה לעשות. את הקטן שבגן שולחת.
אני שולחת כרגע, אבל מתלבטת מה לעשות בעוד חודשהריון ולידה
צריכה ללדת בעוד חודש וחצי. מתה מפחד מהאפשרות ללדת כחולת קורונה... או שאם יהיו לנו ילדים מאומתים בבית אז איך יוכלו לעזור לנו כשאני אהיה מאושפזת אחרי הלידה...
אוף, אין לי כוח אפילו לחשוב על זה
תקווי שידבקו לפניזמני לשליש1
ותסיימו עם החגיגה וככה גם יהיו נוגדנים לעובר וגם תלדי בשקט בלי סכנות בידוד..
הגל אמור להיות חודש בערך
יש לי באמת איזו תקווה כזאתהריון ולידה
מקווה שבאמת האומריקון הוא פחות מסוכן מהזנים האחרים, גם מבחינת הפוסט קורונה..
החלטתי ממחר לא לנסועחגהבגה
האמצעית בספק בידוד
אז גם ככה כולנו צריכים להישאר
ורוצה לצלוח את הברית בשישי בע"ה בשלום.
אח"כ באמת שאין לי מושג מה אעשה ☹️☹️
שולחתלא כרגע
הילדים מחוסנים.
והנזק בלהשאיר אותם (הכלכלי והרגשי), נשמע לנו גרוע יותר.
לגמרי כןזמני לשליש1
אנחנו מחלימים אבל בכל מקרה זה יגיע בסוף לכולם.
לא מבינה מי שלא שולח (אאכ זה מדוכא מערכת חיסון או משהו)
השאלה אם יגיע אליך אחרי חיסון, אז מצבך טוב בהרבה..אוהבת את השבת
כנראה גם מבחינת הפוסטר קורונה..
שזה לא דבר פשוט (בחלק מהמקרים, לא 100 אחוז ברוך ה')
יש בעיה קטנה שהיא פועל יוצא מסיפור הקורונהיקית לשעבר

יש הורים ששכחו שיש עוד מחלות מדבקות בעידן זה.

הם בודקים לקורונה ואם הבדיקה שלילית שולחים למסגרות כי זה "לא קורונה"... 

או לא בודקים ושולחים למסגרות כי זה בטוח "לא קורונה"...

הקטנה שלי נדבקה עם וירוס שילשולים כי היו הורים ששלחו ילדים למעון למרות שלא הסתיימו השלשולים, ובכתה שלה יש ילדים מצוננים ומשתעלים ברמה שבזמן רגיל היו אמורים להשאר בבית אבל המטפלת לא יכולה להגיד להורה לא לשלוח...

אני לא אומרת להשאיר על כל פיפס בבית, אבל זה שיש היום קורונה לא אומר שפסו כל שאר הוירוסים המדבקים מהעולם...

ואני בהחלט בדילמה אם לשלוח אותה או לא (היא כעת בבית להתאוששות אחרי וירוס), ולא יודעת ממה חוששת יותר, מהאומיקרון או מהוירוסים האחרים שמסתובבים שם עקב שיכחת ההורים שהמילה "מדבק" היא לא בלעדית לקורונה...

נכון. מסכימה איתך לחלוטין.סמיילי12
ומצד שני אי אפשר לצפות שעל כל מחלת חום ניקח את הילד לבדוק קורונה. שגם את זה שמעתי היום. מישהי כעסה למה הורים לא לוקחים את הילדים לבדוק קורונה על כל מחלת חום.
ממש לא. אנשים השתגעו.
הבן שלי לא מרגיש טוב, הוא יושב בבית.
כל עוד לא נחשף לחולה, כמובן ברמת הידע שיש לי, אני לא לוקחת לבדיקת קורונה.
גם אני מסכימה איתך יקית לשעבר

לא חושבת שזה משוגעבארץ אהבתי
אני מבינה שזה מעיק, אבל אני בהחלט לוקחת את הילדים לבדיקת קורונה על כל מחלת חום. או בודקת בדיקה ביתית.
לא כועסת על מי שלא, אבל בהחלט הייתי שמחה אם כולם היו יותר נזהרים, ובעיני חלק מהזהירות היא לעשות בדיקה כשיש סיבה הגיונית.
הכוונה באנשים השתגעו- זה ששכחו שיש עוד מחלות חוםסמיילי12
ועוד וירוסים מדבקים.
אני לא לוקחת.
אני לא אצא מזה.
הבן שלי במעון. זה חום כמעט שבוע כן שבוע לא.

ובעיני, חום ללא היחשפות מודעת לחולה קורונה זו לא סיבה הגיונית לעשות.

אם לי היה חום. או לבעלי, מילא.
אבל לילד במעון?
אם לא היה לו חום חודש ברצף זה היה מחשיד. חום זה חלק מהחיים בגיל הזה. לפני הקורונה תוך כדי וגם הרבה אחריה.
חום בתדירות כזו זה באמת מתישבארץ אהבתי
בלי קשר לבדיקות קורונה או לא..
לא הייתי במצב הזה, אז אני לא יודעת אם הייתי עומדת באמת בבדיקה כל פעם (הילדים שלי היו אצל מטפלת עם מעט ילדים, ב"ה חלו הרבה פחות).
ברמת העיקרון אני חושבת שגם בלי חשיפה ידועה צריך לבדוק. בעיקר כשנחשפים להרבה אנשים, ואם כל אחד לא יבדוק כי לא ידוע לו על מישהו מאומת שנחשף אליו, אז זה יביא להדבקה המונית.
אבל מבינה מאוד שבגיל כזה, ובתדירות כזו של מחלות חום, זה באמת מצב אחר משלי, וכמו שאמרתי - לא יודעת מה הייתי עושה למעשה.
נכון. תדעי לך שזה מתיש ברמות.סמיילי12
עכשיו הוא בבית עם בעלי עם חשש לדלקת ריאות. אם החום ימשיך הרופאה שלחה לצילום חזה.

לסבא וסבתא שלי אני לא אקח אותו.
לבתים של חברות אני לא לוקחת את הילדים.
וגם לאירועים לא.
אפילו ליומולדת במשפחה של אמא שלי לא לקחתי למרות שזה לא אירוע רב משתתפים.

מסגרת והביתה. או בחוץ אם מזג האוויר מאפשר.

אני מסכימה איתךסליל
לגדול היה חום פעמיים בחורף האחרון, אותו כן לקחתי לבדיקה כל פעם שהיה חום.
הבן הקטן שלנו חולה כל שבוע בערך עם חום, זה לא הגיוני לקחת אותו. אז בפעם - פעמיים הראשונות עשינו בדיקה, אחרי זה כבר לא. והשבוע כשלא היה ברור מה זה, כי לא הייתה דלקת או משהו, אז גם עשיתי לו.
מסכימה לחלוטין שאם כולם היו נזהרים יותר המצב היה טוב בהרבה.יקית לשעבר

בדיקות ביתיות גם אני עושה במידה וחושבת שיש סיבה. יש לי מלאי (שלא נצטרך)...

הסיטואציה שבה אנו נמצאים היא המשוגעת, וכפועל יוצא אנחנו נדרשים לפעולות שבעידן רגיל לא היינו חושבים עליהן.

רמת הידע על חשיפה שיש לך עם מה שהולך בגל פעילאורוש3
היא מאוד מוגבלת.
אישית לפני שחלו כן לקחתי על כל מחלת חום. אחריות חברתית.
ועדיין אני בדעתי.סמיילי12
ואני בן אדם עם סופר אחריות חברתית. אבל ממש. משאירה ילד בבית עם 37 מעלות. אפילו יצא לי לעדכן שיש לילד תולעים כדי ששאר ההורים יבדקו כי מן הסתם הוא נדבק במעון.

את לא מכירה אותי

ועדיין, לא אקח ילד לבדיקת קורונה על כל מחלת חום. בטח לא ילד בגיל מעון.
לא מסכימה אתךתמיד להודות
את יכולה לא לקחת לבדיקות קורונה, אבל קשה לקרוא לזה סופר אחריות חברתית.

בשתי הפעמים שנדבקתי לא היה ידוע לי שהייתי ליד חולה ועדיין הייתי חולה בקורונה מי שיש לו סופר אחריות חברתית כשיש תחלואה גבוהה בודק לקורונה גם אם רוב הסיכויים שזה משהו אחר.
שוב. אתן לא מכירות אותיסמיילי12
יש לי סופר אחריות חברתית. בטח בהשוואה לאימהות אחרות.

את לוקחת לבדיקת pcr על כל מחלת חום של ילד במעון? אחלה.

אם אני לא טועה את חזרת מחול לכן עשית בדיקה נכון? זה לא שעשית סתם.
אם הייתי חוזרת מחו"ל פלוס חום או מיחושים הדבר הראשון שהייתי עושה זה קורונה.

לילד במעון זה פשוט לא רלוונטי עם כמות הפעמים שהם חולים. לא יקרה.
הסיכוי שלו לתפוס קורונה בתור לבדיקה גבוה יותר מהסיכוי שבאמת הביא איתו מהמעון.

בדיקת אנטיגן בעיני לא רלוונטית ולא עליה אני מדברת. למרות שאני מחזיקה בבית למקרים חריגים.
אני אכן לוקחת ל pcr על חוםתמיד להודות
למרות שילדי כולם מחלימים אבל זה לא הנושא.

אני אכן לא מכירה אותך אבל לא מסכימה עם ההגדרה של סופר אחריות חברתית במקרה שלא בודקים קורונה כשיש חום, בעניי במקרה הזה את לא נוהגת בסופר אחריות חברתית.

לא אמרתי לך איך לנהוג ואני לא מאשימה אותך על זה שאת לא בודקת אבל אל תגדירי את זה כהתנהגות עם אחריות חברתית כי זה לא.

לגבי המקרה האישי שלי אכן נבדקתי עכשיו כי חזרתי מחול (בפעם הקודמת נבדקתי סתם) לא הבאתי את זה כדןגמא להתנהגות אחראית רק הבאתי את זה כדוגמא לכך שהרבה מאד פעמים אנשים חולים בלי שידעו שהיו ליד חולה מאומת במיוחד כשיש שיא של תחלואה
שימי לב שלא הגדרתי את הנושא הזה ספציפיתסמיילי12
אלא את עצמי בכללי😅
ומה שאת כותבת, בעיני, לא מוציא אותי מההגדרה.

את יכולה לא להסכים.
וזה בסדר.
אני מסכימה איתךמיואשת******
כן, אני עושה לבן שלי pcr על כל מחלת חום.הריון ולידה_פצ
זה מינימום אחריות חברתית בתקופה הזאת.
למעט פעם אחת שאני הייתי עם שפעת (בוודאות) ואז היה לו חום, אז הנחנו שזה שפעת.

אהה, והוא במעון. שנה ראשונה.
יש לו הרבה פעמים חום.
אבל האמת שהתור פה לבדיקות בחוץ, אז פחות דואגת שידבק בתור.
אצלנו היו תורים של שעתיים ברכבבתאל1
נראה לי השתדלות מיותרת כשזה ילד מעון...
האמת שלא היה לו חום בשבוע האחרון (ב"ה!!)הריון ולידה_פצ
אז זה היה לפני הטירוף שיש עכשיו עם הבדיקות, ותורים שפויים יחסית.
אבל דווקא עכשיו שיש מליון מאומתים אני בעצמי אפחד שיש לו קורונה אז אבדוק אם יהיה לו חום בשביל השקט הנפשי שלי ופחות בשביל אחרים.

לא יודעת מה הייתי עושה בתורים של שעתיים אם אני לא חושבת שזה קורונה... האמת שלא חשבתי על זה כי כרגע לא נתקלנו בסיטואציה.
כן יצא לנו לחכות חצי שעה ויותר בתור.. אבל באמת שעתיים זה המון.

צודקת, זה משהו אחר.
אבל זה עדיין לא יכול להיכנס בהגדרה של סופר אחריות חברתית לא לעשות בדיקה....
יכול להיות שבדברים אחרים היא סופר אחראית כלפי כולם, שזה מדהים וטוב, בנקודה הזו לא.
אצלנו במעון היו כמה חולים שהתגלו ככה. בכמה מקרים שונים.

שמעתי שבחלק מהמעונות אומרים עכשיו לחכות יומיים בבית אחרי מחלת חום, ואם יש בדיקת pcr שלילית אפשר לחזור אחרי 24 שעות כמו לפני הקורונה.. אז זה גם מדרבן הורים לבדוק.
למען האמת אצלנו לאף אחד מאלה שחלו לא היה חוםאורוש3
אי אפשר לדעת מה נכון
אצלנו לאף אחד אין תסמינים בכללאפונה
(2 חיוביים, 2 חיוביים-גבוליים ואחד שלילי, מקווה שכבר לא)
שימי לבבת 30
שאצל הרבה ילדים שחלו בלי תסמינים בכלל, אח''כ הם כן סבלו מתופעות הלונג.
אומרת לך, כדי שתשימי לב לזה...
סבבה אפקח עין אי"האפונה
בכל מקרה הדיון היה בעניין הדבקה
אנשים עם לונג קוביד לא מידבקים...
נכוןבת 30
פשוט בדיוק דיברתי עם חברה שהבן שלה היה בלי תסמינים ואח''כ פיתח חולשה וכאבי ראש עם סחרחורות ובאופן כללי לא חזר לעצמו עדיין.
לכן קפץ לי לעיניים שכתבת שהם בלי תסמינים.
איזה וירוס הזוי. מי שבריא נחשב חולה מי שהבריא מרגיש חולה.
לעשות אנטיגן ביתי על כל מחלת חום זה בכלל לא הזוימיקי מאוס
זה עולה היום פחות מ20 שח. עם תסמינים זה יחסית אמין. גם אם חום זה התסמין היחיד זה ממש הגיוני לעשות השתדלות קטנה כזו

אנחנו בדקנו החורף הזה בכל פעם שהיה חום או אפילו תסמיני שפעת חמורים בלי חום
זה ממש לא אמין כרגע. גם עם תסמינים. וסוף סוף מודים בזה בגלוימיואשת******
עכשיו באמת פחות.... אבל יותר טוב מכלוםמיקי מאוס
ברור שבמקרה של חשיפה נעשה pcr. גם למחוסנים
אני אגיד את האמת הלא פוטוגניתמיואשת******
כל עוד משרד הבריאות לא מכריח את כולם לעשות פי סי אר זה פשוט חסר טעם. זה שאני ואת ועוד עשרים אנשים פה בפורום נהיה אחראים לא ישנה כלום.
ואני חיכיתי כבר פעמיים שעתיים וחצי בתור לפי סי אר ואחר כך יומיים בבית עד שחזרה התשובה ולא בא לי יותר לבזבז את זמני בכוסות רוח למתים כשכל שאר המחוסנים יוצאים אחרי חמש דקות בדיקה ורבע שעה תוצאה ועושים מסיבת הדבקה המונית ואני יושבת שעות בתורות ושומרת על ילדים בבית. נמאס לי. אז אני לא אעשה את זה יותר כל עוד הממשלה מצפצפת על כולם ומאפשרת לכולם להדביק את כולם.
גם אם יחייבו את כולם לעשות PCRאפונה
זה לא ישנה הרבה.
כרגע במצב הנוכחי של התורים לPCR הסיכוי לצאת עם קורונה גבוה הרבה יותר מאשר הסיכוי לגלות קורונה.
אם גם מחוסנים יידרשו לPCR זה כמובן יחמיר.
לא בדיוק. בתורים עם מסיכות בחוץ או דרייב אין אין הרבה סיכוןמיואשת******
לעומת בן אדם אחד שיש לו מאומת בבית ומסרב לעשות פיסיאר (הרגע דיברתי עם מישהו כזה) שהולך להדביק את כולם בידיעה פחות או יותר.
מאומת בבית מחייב כיום שוב הורים בבידודאורוש3
איפה זה כתוב?מיואשת******
הילד בבידוד בתוך הבית כן?
אבל ההורים נחשפו אליו מלא עד שקיבל חיובי
והם חוסמים
אז עשו אנטיגן
ויצאו בשמחה לעולם להדביק כל מי שרוצה
אה אם הוא מבודד בבית אז לא חייביםאורוש3
ואז זה כאילו כמו חשיפה רגילה. אנטיגן ושלום.
אין לי מקור אבל מאוקטובר היה פטור. ומהשבוע חזר. להורה שמטפל בילד מאומת.
יפה לך שאת עוקבתבת 30
נראה לי שרוב אזרחי ישראל התייאשו מלעקוב אחרי ההנחיות המשתנות ללא הרף
מבינה את התסכול שלךשבעבום

אבל אלה הן הוראות הממשלה ולא סתם ,כי המערכת לא יכולה לעמוד בכמות בדיקות PCR לכל המבודדים.

ממה שאני מבינה מי שללא תסמינים גם אם נחשף לחולה לא יהיה זכאי לבדיקת PCR בקרוב  כי יכולת הקיבול של המעבדות מוגבלת

נכון חלקיתאפונה
דרייב אין באמת אין הדבקה
תורים בחוץ - סיכוי נמוך
אבל יש גם תורים בפנים
ויש גם את קצה התור שבפנים שלפעמים אפשר להתקע שם זמן מכובד.

בכל מקרה הנקודה היא שלחפש מי נדבק זה פשוט לא יעיל כרגע.
זה לא משנה אם נדבקים מאדם שיודע שנחשף למאומת או ממי שלא יודע שהוא נחשף למאומת
או ממישהו שנדבק וקיבל שלילי שגוי.
ובעיני זה גם לא משנה אם נדבקים או לא, אם המחלה לא מסוכנת.
רוב מוחלט של האנשים כרגע הדבקה בקורונה לא מסכנת אותם *למיטב הבנתי הדלה*, ואני תוהה למה מושקע כל כך הרבה מאמץ בכלים לא יעילים למניעת הדבקה, ומנגד אין שום התייחסות למה שכל פרט יכול לעשות כדי לחזק את גופו ולהתגבר על מחלות טוב יותר (קורונה שפעת ושאר מרעין בישין).
אם ידבקו עכשיו מלא אנשים אז יהיה עומס שיגרום למתים מיותריםאוהבת את השבת
וגם- לונג קוביד... ממליצה לקרוא על זה קצת ולחקור
למשל בטוויטר אצל מאיר רובין ובכלל
יש מידע הרבה מדעי ומדויק מאשר המצבי רוח של התקשורת והנגיעה המרפרפת שלהם בנושאים וכמובן האינטרסים הפוליטיים...
קודם כל אין אם. ידבקו. כבר נדבקים.מיואשת******
וזה בגלל מדיניות הממשלה וההקלות בבידודים כרגע.
מבחינת העומס בינתיים יש חמש עד עשרת אלפים חולים ביום ומספר החולים קשה עלה בעשרים בערך בשבוע האחרון. כל חולה קשה זה לא טוב בשום אופן, אבל קשה לומר שזה עומס.
כל מספר של חולים יכפיל את עצמו יומיים וחצ, עדיף לנסות לבלוםאוהבת את השבת
או לא להידבק

כי עוד יומיים שלושה יהיה 20 אלף.. אם היום היה 10 אלף.. זה לא קוורנה רגילה שכל שבוע עולים בעוד קצת או שנשאר כמה זמן טווח של כך וכך.. באומיקרון זה פשוט קופץ פי 2 כל יומיים שלושה..
דברי עם בנט 🤷🏼‍♀️מיואשת******
בוודאי שעדיף לנסות לבלום!
אבל אם משחררים מחוסנים - שיודעים שהם נדבקים ומדביקים באחוזים גבוהים, אחרי בדיקת אנטיגן - שיודעים שהיא לא אמינה מספיק בזן הזה, אז יש מסיבת הדבקה המונית.
דיברו על זה בכל מקום אפשרי בימים האחרונים
למה? ככה
צודקת.. רק להגיד שכדאי שכל אחד ישמור על עצמו ועל סובביו..אוהבת את השבת
כדאי כןמיואשת******
יעיל לא ממש.
וכמו שאמרתי אני לא רואה סיבה להשבית את החיים שלי כשהמדינה חוגגת מסיבת הדבקה באישור משרד הבריאות. לי נמאס מזה
ממש מרגישה כמוךאורוש3
❣️❣️❣️מיואשת******
כיבת 30
א. ממשיכים את אותו קו מאז תחילת הקורונה. ולא מנסים לשנות כיוון גם כשהקו הזה מראה סימנים פחות מוצלחים. מההתחלה הלכו על בדיקות בדיקות בדיקות בדיקות. רבש''ע כמה כסף המדינה שופכת על בדיקות, חלקן מיותרות לחלוטין. במקום לשפוך כסף לחיזוק בתי החולים, להכשרת צוותים למחלקות קורונה ועוד ועוד. ומאז שהגיעו החיסונים, אז בכלל. רק חיסונים חיסונים חיסונים. ואם חיסון שלישי לא מספיק, אז קחו רביעי. וגם אם החיסון העשירי יוכח כלא עמיד בפני זן חדש, אז אף אחד לא יגיד אוקיי, חבר'ה, בואו נרגע עם החיסונים, כנראה שהם לא בדיוק עושים את העבודה שקיוינו שהם יעשו. מה פתאום , רק יגידו, קדימה לחיסון מס' 11. כי זה מה שיציל אותנו עכשיו.

ב. כל ההתמודדות עם הקורונה היא בכלים הבריאותיים הרשמיים והקונבנציונאליים. אפילו כשהוכח שרמה טובה של ויטמין די בגוף יכולה למנוע תחלואה קשה, לא ראיתי פרסומים ממשלתיים או של קופ''ח שמעודדים ומסבירים על נטילת הויטמין. אולי טיפה.
בכלל, רק עכשיו נותנים תרופה לטיפול ביתי לחולים בינוני. עד עכשיו ההנחיה היתה להיות בבית , בלי שום טיפול, ואם מחמיר- להגיע לבי''ח. שזה בכלל משונה מאוד, כי ברור שעדיף לטפל כבר מההתחלה ולמנוע החמרה. אבל לא היה ידע או כלים ולכן רק מי שקצת התעניין או חפר ברשת או שאל, היה ידע איך לטפל בעצמו .
אין מספיק pcr ולא רוצים להשבית את כל המדינהאורוש3
בבידוד ובהמתנה לתוצאות.
אלה השיקולים. ברור שאין פה היגיון בריאותי בשום צורה.
כל אני פוגשת את המשפחה שלי, זה חשוב לימיקי מאוס
אבל מבינה אותך מאוד :/ ממש מתסכל
אם אני אצטרך לפגוש מישהו בסיכון בוודאי שאעשהמיואשת******
אבל סתם ביציאה לרחוב, נמאס לי
נכון. אני מדברת על pcr.סמיילי12
אנטיגן לא באמת יעילה.
איפה את קונה כל כך בזול?תמיד להודות
Be - 5 במאהמיקי מאוס
ברמי לוי יש גם 10 במאה
בכל הפארמים יש מבצעים, במיוחד כשזה מארזים

קניתי פעם בחנות רחוב סתם 3 ב50 אבל אז גיליתי שזה לא מאושר ע"י משרד הבריאות או משהו כזה :/ אז לשים לב לקנות בחנות אמינה
תשימו לב לתוקף.מוריה
במכבי זה עולה סביב ה24 ל1.
חוצפהאורוש3
טוב, מאז מהשרשור נפתח כולן בבית עכשיו וזהו 😆מיואשת******
צוחקת. כן. אם לא נצחק נבכה
הן בבית כי הן מחלימות ונגמר להן התו הירוק
חברות שלהן עושות אנטיגן, הולכות לכיתה להדביק את החברות שלהן בכיף. אלו שהתגלו חולות בינתיים זה אלו שממש לא הרגישו טוב עשו פיסיאר וגילי שהאנטיגן זייף . החלמאות חוגגגגגגתתתת
עוד שלושה ימים שליש כיתה חולה בדוק, והילדות שלי יהיו בטוחות בבית כי אסור להן לבוא סבבה.

(באופן מפתיע אצל הקטנה איי כלום. אני נוטה לחשוב שההורים פשוט לא בודקים שם🙈)
טרכיאדהטרכיאדה
למה את לא מחסנת וזהו?
איך נגמר להן התו הירוק?בתאל1
הן מעל גיל 12?
כי עד גיל 12 מחלימים עם תו ירוק...עם תוקף עד גיל 12
הן מעל. ולא נכון המחלימים שלי יש להם חצי שנה והם קטניםאורוש3
אז תוציאי שוב אחרי חצי שנהבתאל1
הבן שלי מחלים כבר עוד מעט שנה ויש לו תו ירוק
זהו זה מה שהיה עד עכשיו לא חושבת שממשיכים בזהאורוש3אחרונה
כי יש להם חיסונים. לכם כל הזמן האריכו. לנו בינתיים לא.
יש לי שתיים מעל מיואשת******
ואחת סתם חולה…
מה?בת 30
לי יש שתי מחלימות מתחת לגיל 12 והתוקף - חצי שנה מיום הבדיקה שבה התגלו כמאומתות.
את אומרת שאח''כ יאריכו להן?
כן ככה היו ההנחיות כששינו את התו הירוקבתאל1
הבן שלי מחלים כבר יותר מחצי שנה.
בהתחלה לא היה לו תו ירוק ואחכ שינו שכן יש למחלימים ילדים... ואחכ הוסיפו שלכל הילדים עד גיל 12.
זה היה לפני שחיסנו ילדים אבל לא ראיתי ששינו את ההנחיות... אולי שינו ולא ידעתי.
מתקנת- לכל המחלימים עד גיל 12בתאל1
טוב, מענין.בת 30
בעקרון האריכו בעברתמיד להודות
אבל אם הם מעל גיל 5 מניחה שלא יאירכו בלי חיסון, בפעם הקודמת האריכו עד גיל 12 כי עדיין לא היה ניתן להתחסן אז . מניחה שבמרץ כשיפוג התוקף של כל מי שהאריכו לו יאריכו שוב רק לילדים עד גיל 5 (הילדים שלי חלו בדצמבר לפני שנה ומי שמתחת לגיל 12 יש לו תו ירוק עד מרץ 2022)
טוב, נראהבת 30
האמת לא כזה משנה לי. לא שאנחנו הולכים לקניונים וכאלה. ואם מערכת החינוך בבלגן, אז עוד כמה ימים בבית לא ישנו הרבה
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1אחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

לומדת כעתאחרונה
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינואחרונה

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחתאחרונה
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמייםאחרונה
כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה
חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעםאחרונה

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

אולי יעניין אותך