הצניעות ופורים- הילכו שניהם יחדיו??????האחת והיחידה!!
בסיעתא דישמיא

הצניעות ופורים??????
אני אמורה להתחפש לחתן וחברתי היקרה לכלה...
בקיצור אני לא מסכימה ללבוש אלדין או חצאית קצרה ומכנסיים מתחת- זה לבוש גבר והרבנים אוסרים.
אני מסכימה ללבוש רק חצאית ארוכה...

למישהו יש רעיונות איך אפשר לעשות את זה?
ומה אתם אומרים על התפשרות על הצניעות בשביל התחפושת??????????
מותר לפי ההלכה מכנסיים ומעל חצאים שמכסה את הברך,דוסית גאה!
אבל אם את מעקשת,
את תמיד יכולה ללבוש חצאים ארוכה בגזרה ישרה!!!

בהצלחה
כן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!לוחמת תמורות
בס"ד!

צניעות ופורים ילכו שניהם יחדיו.

אני ממש מתנגדת לפתיחת גבולות הצניעות בשביל פורים. תפתחו קיצוש"ע, ולא תראו ש"אסור לאישה ללכת עם מכנסיים, למעט בפורים"- כאילו, ההלכה היא אותו דבר.

וככה גם העקרונות והצניעות הפרטית שלך בלבד- אם את תמיד הולכת עם חצאית ארוכה יותר (ויש לזה מקום הלכתי רב. יש מחלוקת היכן השוק- מעל הברך הוא גם מתחתיה, ומי שמהדרת- תבוא עליה הברכה), אל תוותרי על עיקרון, ובטח אם הוא טוב, נכון ומהדר.

אני בעד שתלבשי חצאית שחורה באורך הרגיל בשבילך, ולא לעשות אותה צרה מאד- אבל חצאית קצת יותר ישרה (באופן צנוע...)
בטח שילכו ביחדלולה=]
אם הצניעות לא הולכת ביחד עם פורים מה שווה כל החג? אסור להתפשר על צניעות בשביל תחפושות ליום אחד!! יש עוד אלף פיתרונות אחרים ומלא תחפושות אחרות...
אם זה יפגום לך באווירת החג או משהו שתהיי בלי תחפושות, אז אולי תנסי למצוא דרך האצמע- שהיא צנועה ותתאים לתחפושות?
אולי חצאית לא ארוכה ממש שנוגעת בריצפה אלא חצאית שעוברת את הברך בעשר סנטימטר ומכסה אותה גם בישיבה עם מכנסיים רחבות (או לא רחבות) מתחת?

אם זה^ בשבילך נקרא להתפשר אז אל תתפשרי בשום מחיר... שחברה שלך תתחפש לחתן ואת לכלה...

אגב, יכול להיות ה-מ-ו-ן חוסר צניעות בפורים גם אם החצאית ארוכה והחלוצה סגורה מכל הכיוונים... סתם שתשימו לב.
נושא מעניין.<אריאל>
כ"כ מעניין שגרם לי לבדוק מה ההלכה אומרת על זה..

קודם: הראשון שדן בסוגיה הזו היה ר' יהודה מינץ ((1408-1508) מגדולי רבני איטליה ורבה של פאדובה במשך 47 שנים) הנה דבריו :
"גדולים וחסידי עליון ז"ל, שנתגדלתי אצלם, אשר ראו בניהם ובנותיהם, חתניהם וכלותיהם לובשין אותן פרצופין ושינו בגדיהם מבגדי איש לבגדי אשה וכן להיפך. ואם היה ח"ו נדנוד עבירה, חלילה וחס להם לשתוק ולא ימחו וכ"ש וק"ו באיסור לאו, אלא ודאי היה להם ראיה וסמך שהיתר גמור הוא ואין בלבוש זה הירהור עבירה. " 
( הוא מספר שיהודים נהגו לחבוש מסכות ושינו את בגדיהם. גברים לבשו בגדי נשים ונשים לבשו בגדי גברים, למרות שיש בזה משום איסור תורה. בכל זאת הוא כותב, שאין לאסור זאת, לאחר שראה שאצל גדולים וטובים נהגו כך.)
בעקבותיו הרמ"א פסק:
ומה שנהגו ללבוש פרצופים (מסכות) בפורים וגבר לובש שמלת אשה ואשה כלי גבר, אין איסור בדבר מאחר שאין מכוונין אלא לשמחה בעלמא (או"ח, תרצ"ו,ח).

היו רבים שהתנגדו לפסיקה זו:  מהפוסקים של  דורות קודמים עד לפסוקים של דורנו(הגר"ע יוסף שליט"א, הרבי מליובביץ' זצ"ל)
אחרים כתבו שגם אם בעבר לא נהגו איסור בדבר, היום כשיש פריצות גדולה והתדרדרות רבה בענייני צניעות יש להימנע מן הדבר לגמרי.

(אם אני יוסיף את דעתי פה זה רק יקלקל..)
היה לנו היום שיעור חינוך על זה..אבל אין לי כוח לחפלביאה...
ור עכשיו..
העיקר בפורים זה לא התחפושותשמחה ואמונה
יש סיפור אחד על איזה רב שהיה אומר בפסח- 'פסח שמח' ובפורים- 'פורים כשר'. ולמה?
בפסח, כי מרוב הטרחה של הנקיונות בבית, שלא נשכח לשמוח באמת..
בפורים- מרוב כל השמחה והבאלגנים, שלא נשכח להיות כשרים ושלא נהפוך את השמחה להוללות..

תתחפשי ותעשי צחוקים, אבל שההלכה תהיה לנגד עיניך..=].
תלוי מה עומד לנגד עינייך בפורים.אנונימי (פותח)אחרונה
פריקת עול והוללות
או שמחת חג מתוך התקרבות לה' ית
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך