עבירה על ההלכהkehati
אני לא מבין איך בציבור הדתי יש מלא שעוברים על ההלכה הפשוטה????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מלא רואים סרטים שהם לא צנועים (וגם פה באתר יש כמה סירטונים לצערי) שומעים שירי נשים,חילוניים,וגויים ?????!!!!!!
איך אנשים יכולים לקלל ??!!! או לדבר בתפילה???!!!!!!!! זה מול ה' אם הייתי מול ביבי לא היית מעז לדבר
מה דעתכם???????
הערה:לוחמת תמורות
בס"ד!

*** שומעים שירי נשים- לי מותר לשמוע שירת נשים אבל הכוונה מובנת.
מצטרפת לזעקה.דוסית גאה!
אם אתה לא עובר על זה- אשריך.<אריאל>
אבל אל תכנס לניסיונות של אחרים- אפ' הכי פשוטים. כל אחד והניסיונות שמתאימים לו- הרי אף אחד לא מושלם.

שכל אחד ידאג לעצמו, אח"כ שתהיה מושלם תבוא אלינו.בקטנה
מה יש להבין?לולה=]
אנחנו בני אדם, אנחנו מ ש ת ד ל י ם.

ויש דברים שאנחנו כן מצליחים, ויש דברים שפחות.
גם בני ישראל שנייה לפני המעמד הכי גדול בהיסטוריה- ולא כ"ט בנובמבר או ה' באייר תש"ח, ממש לא- שנייה לפני מעמד הר סיני הם חטאו בחטא העגל.. אז מה? אז הם עברו על 'ההלכה הפשוטה', וה' לא כעס עליהם, ומשה רבנו,
 ה-מנהיג של העם הזה בכל הזמנים, סינגר עלינו..
 אז אתה (וח"ו אין פה שום זילזול) בא ואומר עלינו ככה?
אנחנו מנסים. וזה כל היופי בלהיות דתי. הניסיון.
וזו הבחירה שלך אם להסתכל על כל ההצלחות- ויש הרבה מאוד כאלה, או על כל מה שאנחנו לא מצילחים לעשות.

עכשיו אתה מבין איך בציבור הדתי יש מלא שעוברים על ההלכה הפשוטה? כנראה שהיא לא כזו פשוטה..
פשוט מאד!!נועמיק
הם פשוט לא זוכרים שהם נמצאים מול ה'.אם הם היו זוכרים שה' נמצא איתם כל רגע,אין סיכוי שהם היו עושים את זה!

אם הייתי נמצא מול ראש הממשלה 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע,יכול להיות שהייתי שוכח מידי פעם עם מי יש לי עסק.

חוץ מזה,אני מסכים לגמרי עם לולה=]. אפשר להסתכל בכל מקום ולראות את הפגמים,וככה לעולם לא נמצא אף בנאדם טוב.(אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא).
גם בציבור החילוני אפשר להגיד אותו הדבר:איך הם עוברים על ההלכה?
איך הם לא שומרים שבת?
איך הם לא אוכלים כשר?

גם אצל החרדים:איך הם עוברים על ההלכה?
איך הם לא שומרים על השמיטה?
איך הם גוזלים(לא משלמים מיסים)?
איך הם מדברים בתפילה?
איך הם לא עולים לארץ?(בכוונה נתתי דוגמאות קטנות כי אני לא רוצה להיות כמו פותח השרשור,ולהדגיש את הדברים הרעים)

וככה נגיע לאבחנה שכל העולם רע!!

אני לא ממש מסכימה איתך..~מתנחלת מתלהבת~אחרונה
כי זה קשה.אביה =)
כל הפיתויים והנסיונות האלה שבחוץ... איך אפשר???
משתדלים, מנסים, מתאמצים,ב כח, בעוד יותר כח,.....\
לא הולך, מה נעשה???
אני חושבת ש..מסטולה!!!
יש הרבה אנשים שתפגוש ופתאום תשמע אותם אומרים : אוי אוי אוי הדור של היום התקלקל! פעם בעבר כל הבנות היו צנועות תראו את האמהות הקדושות שלנו אפילו ציפורן אחת קטנה לא ראו להן!
או משו כמו: אוי ואבוי תראו איך הם מדברים בזמן שלנו לא היו חולמים אפילו לדבר ככה!
נכון. בדור שלהם לא היו חולמים לדבר ככה ,ולא , לא כי הם היו יותר צדיקים ממנו , כי פשוט בדור שלהם לא היה את הנסיונות שלנו!
להם היה ניסיונות אחרים :עוני , מחסור וכו...
אבל היום , היום שיש כל כך הרבה פריצות בכל מקום זה הנסיון שלנו להתמודד! להתמודד עם כל הדרים מסביב!
ומה אתה חושב שזה כזה קל ? כן ? קל כל כך לא להיות מושפע?
אני רוצה להגיד לך מנסיון , שגם אנשים שהם ממש ממש לא מושפעים , משו אצלם מושפע.
כן , וזה הנסיון שלנו להראות לכווולם שאנחנו עם הנצח ! העם היהודי שהיה ותמיד יהיה! העם שנבחר מכל העמים ועומד מול כל כך הרבה מכשולים ומנסה להתגבר עליהם!
כן , בכוונה לא רשמתי מתגבר עליהם , אלא מנסה להתגבר עליהם , כי אלוקים מעריך את ההשתדלות והרצון יותר מההצלחה. ואתה חושב שזה קל כל כך להצליח ? טועה.
אנחנו חיים העולם כזה.
ואנחנו לא מסתגרים כל היום בבית .
אנחנו מתמודדים! כן , מתמודדים !
וזה בכלל לא פשוט!
וגם מי שנראה לך הכי לא עושה את מה שצריך , אז אל תשפוט אותו .
תאמין לי שאתה לא יודע מה  הוא ביחס אל עצמו עובר!
אוי אשרי כל יהודי ויהודי שנמצא בנסיונות כאלה!
עמ"י אנחנו כל כך צדיקים!
הודיה.
כל מה שאתם אומרים זה יפה מאוד.אנונימי (פותח)
אבל כמדומני שכל בעיית הציבור הדתי מתחילה מהראש.
בני עקיבא למשל "ה"תנועה של הציבור הדתי עוברת על ההלכה בצורה גורפת
עם כמות הפריצות המזעזעת ששוררת שם.....
אני אומנם עם כיפה סרוגה אבל לצערי כבר מזמן אינני מגדיר את עצמי דתי.....
לא הבנתי ממש על מה עניתמסטולה!!!
אני פשוט לא אגיב.<אריאל>
אתה לא מצפה שעם דרך התבטאות כזו נגיב ברצינות?הסנה-בוער
על מי אתה מנסה לעבוד????אנונימי (פותח)
מה איתך? אם לא היית מגדיר את עצמך דתי אז לא היית מוחה על זה
לא ניראלי שזה בא בכוונה,~אעירה שחר~
זה לא שאנשים אומרים, יאללה, בוא נדבר בתפילה! פשוט לכל אחד יש את החולשות שלו, ואת הדברים שהוא צריך לעבוד ולהתקדם בהם.
תודה שעוררתה אותנו!! לפעמים אנחנו שוכחים שצריך להמשיך ולעבוד..
אין בעיה לשמוע שירי נשים מרמקולמשה
שירים חילוניים אין איסור באופן כללי, אבל כל עניין לגופו.
שמע, אתה צודקשמחה ואמונה
אבל בכל ציבור יש בעיות..
גם בברסלב יש המון בעיות, וגם אצל החרדים..
אומנם לא אותם בעיות.. אבל יש.. אז אתה בוחר עם איזה בעיות אתה ממש לא מוכן להתמודד ועם איזה אתה יכול "להבליג"..
כי להזכירך לא כולם גדולי הדור כמוך.דאץ
ולא כולם מאמינים באלוקים (לא אני באופן אישי סתם ככה..).
וחלק גם מחפפים, או שוכחים שהקב"ה מולם
כמו שלכל אדם ישנם הדברים שבהם הוא מחפף -ii
כך בכל ציבור ישנם הדברים שבהם הוא מחפף.

תמהני שבחרת לראות דוקא את הבעיות, כי כמובן שיש הרבה יותר דברים טובים.

ואין זה נכון שהציבור הדת"ל פחות מקפיד על קיום מצוות. [מבחינה סטטיסטית - ונערכו מחקרים בנושא..]
ובציבורים אחרים הכל כ"כ ורוד?הסנה-בוער
בס"ד
ברור וברור שיש לנו המווון במה להשתפר. וכן, בשביל להשתפר צריך לברר את הנק' הלא טובות. 
אבל עכשיו יש לך שליחות עצומה: לנסות ולחזק את הנק' הטובות ובכך להגדיל אותן!
הפשרנות מידה רעהגעש
זה מתחיל כשמתפשרים על הדברים הקטנים ואח"כ זה נמשך לדברים גדולים וחמורים יותר ולכן צריך תמיד לדעת בהלכה אסור להתפשר!!!!!!!
לדעתירבקה...
זה פשוט שלכל אחד יש את הדברים שהוא נופל בהם כמו שלכל אחד מאיתנו יש משהו שקשה לו והוא ממש צריך להתאמץ כדי לא לעבור על זה, ככה זה גם  לכל אחד פשוט אצל כל אחד זה במשהו אחר
יכול להיות שאתה לא מבין איך בן אדם יכול לראות דברים לא צנועים או כל מיני כאלה והוא בכלל יחשב על דברים אחרים שאתה עושה איך בן אדם יכול לעשות את זה .
מה לעשות כל אדם והחולשות שלו.
וואי, זה היה ארוך וחופר...
מה שאני מעיזה להיגד לאלוהים אני מעיזה להגיד לביבי.מתו"ש
בס"ד

וזה הרבה יותר משאתה היית אומר אי פעם לאדם "רגיל"....

אה,ואני יודעת שלא התייחסתי לעיקר,אבל רק על זה היה בא לי להגיב...
מתוקה שכזאת-כינוי מעצבן-צודקת.אנונימי (פותח)
אני באמת הייתי אומר לביבי מה שהייתי אומר לאלוהים,ובאמת-ביבי נמצא אולי במקום האחרון בכבוד שלי......
חפרן,מדבר ולא עושה כלום.
ולמתוקה שכזאת-נכון הסתלבטתי  עלייך טוב?תודי.........את זוכרת על מה אני מסתלבט?

אחי אל תתייאש. החיים לא שחור לבןדני-יהונתן
הסבר למה שכתבתי:דני-יהונתן
לא שמותר לראות סרטים וכדומה, אבל האנשים הם לא שחור לבן.
טוב סליחה מצטער שיניתי את דעתי לא ידעתי שזה המצבkehati
נ.ב.אני לא חרדיkehati

אל תגיד לי שאתה לא שומע מוזיקה חילונית!!!אנונימי (פותח)
בימינו היא הרבה יותר שווה רבה יותר מגוונת.אם היו הרבה כמו מתיסיהו לא היינו נמשכים לזה בללמהדוסית!אבל זה רק אם לא לוקחים בחשבון את מתיסיהו.......אבל אני מתכוון יותר שווה בעניין של המנגנה לא המילים היא הרבה יותר מגוונת
>><אריאל>
ויש סוגים שהתוכן שלהם יותר נקי מרוב השירים הישראליים. אני אישית לא רואה הבדל בין שירים לועזיים לעבריים(לא חסידי) מבחינת ההלכה. ומתיסיהו הוא אחלה!!
צריך ללמד זכות ולדעת שיש התקדמות אדירהליאור 1
המצב היום הוא הרבה יותר טוב מאשר פעם, בעכל מיני תחומים כמו סניפים מעורבים וכו'
משו קצר:דתייה מוחלטת
הרמב"ם אומר (אני אנסה למצוא את המקור) שעדיף לשמוע שירים באנגלית - שאתה לא מבין את המשמעות מאשר שירים בעברית - כילו - בקטע של "אם כבר אז.."
כשיהיה לי פעם יותר זמן אני ארחיב על זה.
עכשיו - אני אישית לא ממש.. |נבוך|
אבל:
זה נכון, העניין הוא ממש להבין את זה שאתה מול מלך.
מי שנגיד רוצה להתחזק בתפילה, בהתנהגות יעני - כדאי לו אולי לדמיין את עצמו באולם מלוכה (לא אמרתי ביבי!),
ושבאמצע שהוא מדבר עם המלך הוא מסתובב אל אחד האנשים שבאולם ואומר לו משו בקשר לזה שהוא לא עשה ש"ב..
קשה לי לתאר את זה, אבל תחשבו על זה..

וואי, זה היה ארוך..
זה הדבר הכי דוסי שכתבתי מאז סוף כיתה ז'
הצלחתם לעוררני - התגאו

ליל"ט וחיים עצמאיים לכולם!!
לא היית מעיז לדבר מול ביבי?אלישע בן אבויה
בס"ד

לי יש תהייה, אם הוא יבוא לחידון הארצי (בטח יש לו דברים יותר טובים לעשות, אבל בכל זאת הבן שלו יהיה שם) האם לצעוק שם 'שריך סוררים וחברי גנבים כולו אוהב שוחד ורודף שלמונים יתום לא ישפוטו וריב אלמנה לא יבוא אליהם'. זה היה הרבה יותר נכון עם ראש הממשלה הקודם (שר"י), אבל עדיין יש בזה משהו. אולי אפשר גם דברים פחות אישיים: "ולבית מלך יהודה, שמעו דבר ה'. כה אמר ה': דינו לבוקר משפט והצילו גזול מיד עושק פן תצא כאש חמתי ובערה ואין מכבה מפני רוע מעלליכם"

יש פרשיה בספר ישעיהו, שנאמרה על מישהו שהיה בערך בדרגה של ראש ממשלה (המלך חזקיהו היה מעליו, אבל עדיין דומה.), והוא ניסה להגיע להסכם עם מלך אשור, במקום להיכנס בו (ואז האויב לא היה כמו הערבים, להלחם בהם היה בערך כמו שמיכאל בן ארי יקח את התומכים שלו וייצא להלחם בארצות הברית):
"כֹּה אָמַר אֲ-דֹנָי ה' צְ-בָאוֹת לֶךְ בֹּא אֶל הַסֹּכֵן הַזֶּה  עַל שֶׁבְנָא אֲשֶׁר עַל הַבָּיִת:
 מַה לְּךָ פֹה וּמִי לְךָ פֹה כִּי חָצַבְתָּ  לְּךָ פֹּה קָבֶר  חֹצְבִי מָרוֹם קִבְרוֹ חֹקְקִי בַסֶּלַע מִשְׁכָּן לוֹ: 
הִנֵּה ה' מְטַלְטֶלְךָ טַלְטֵלָה גָּבֶר וְעֹטְךָ עָטֹה:
צָנוֹף יִצְנָפְךָ צְנֵפָה כַּדּוּר אֶל אֶרֶץ רַחֲבַת יָדָיִם שָׁמָּה תָמוּת  וְשָׁמָּה מַרְכְּבוֹת כְּבוֹדֶךָ קְלוֹן בֵּית אֲדֹנֶיךָ:
וַהֲדַפְתִּיךָ מִמַּצָּבֶךָ וּמִמַּעֲמָדְךָ יֶהֶרְסֶךָ:
וְהָיָה בַּיּוֹם הַהוּא וְקָרָאתִי לְעַבְדִּי לְאֶלְיָקִים בֶּן חִלְקִיָּהוּ: 
וְהִלְבַּשְׁתִּיו כֻּתָּנְתֶּךָ וְאַבְנֵטְךָ אֲחַזְּקֶנּוּ וּמֶמְשַׁלְתְּךָ אֶתֵּן בְּיָדוֹ  וְהָיָה לְאָב לְיוֹשֵׁב יְרוּשָׁלִַם וּלְבֵית יְהוּדָה:
וְנָתַתִּי מַפְתֵּחַ בֵּית דָּוִד עַל שִׁכְמוֹ וּפָתַח וְאֵין סֹגֵר וְסָגַר וְאֵין פֹּתֵחַ:
וּתְקַעְתִּיו יָתֵד בְּמָקוֹם נֶאֱמָן וְהָיָה לְכִסֵּא כָבוֹד לְבֵית אָבִיו:
וְתָלוּ עָלָיו כֹּל כְּבוֹד בֵּית אָבִיו הַצֶּאֱצָאִים וְהַצְּפִעוֹת כֹּל כְּלֵי הַקָּטָן מִכְּלֵי הָאַגָּנוֹת וְעַד כָּל כְּלֵי הַנְּבָלִים:
בַּיּוֹם הַהוּא נְאֻם ה' צְ-בָאוֹת תָּמוּשׁ הַיָּתֵד הַתְּקוּעָה בְּמָקוֹם נֶאֱמָן וְנִגְדְּעָה וְנָפְלָה וְנִכְרַת הַמַּשָּׂא אֲשֶׁר עָלֶיהָ כִּי ה' דִּבֵּר:"

חח... בקשר למה שאמרת על החידון וביבי...אביה =)
אז בחידון תנך העולמי לפני איזה 3-4 שנים, כשאריאל שרון היה רוה"מ..(מזמן, אה?) אז הוא היה שם ומישי הכינה שלט "יהודי לא מגרש יהודי" והתחילו לצעוק עליו וזה... היה שיא המצחיק...
כן הייתי שם ואני מכיר אותההרועה
חח....אביה =)
מבינה אותך.. אבל זה לא פשוט כלל..~מתנחלת מתלהבת~
ואני מוסיפה, שאם היית יודע כמה דברים לא ממש, תפתחו~מתנחלת מתלהבת~
פיקס אמרת..אני לא אומרת לא נכונים..
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך